Άρθρο 20 Πλήρωση θέσεων στην Α.Α.Δ.Ε. βάσει της υπό στοιχεία 1Γ/2022 προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Ειδικά για την υπό στοιχεία 1Γ/2022 προκήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ 9/2022) για την πλήρωση συνολικά οκτακοσίων είκοσι δύο (822) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4765/2021 (Α΄6), η προβλεπόμενη από την προκήρυξη βαθμολογία βάσης, για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, για την πλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, μειώνεται στις σαράντα (40) μονάδες σε κάθε επιμέρους μάθημα και στις πενήντα (50) μονάδες στη συνολική βαθμολογία.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 14:13 | Χριστίνα

    Συμφωνώ απόλυτα με την μείωση της αρχικής βάσης του διαγωνισμού καθώς οι υποψήφιοι που έφτασαν πολύ κοντά και δεν μπόρεσαν να περάσουν το κατώφλι της αρχικής βάσης αποτελούν τους πιο καλά προετοιμασμένους υποψήφιους για να πληρώσουν τις κενές θέσεις τις ΑΑΔΕ μακάρι αν ψηφιστεί άμεσα.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 14:54 | ΗΛΙΑΝΗ

    Συμφωνώ απόλυτα με την μείωση της αρχικής βάσης του διαγωνισμού καθώς οι υποψήφιοι που έφτασαν πολύ κοντά και δεν μπόρεσαν να περάσουν το κατώφλι της αρχικής βάσης αποτελούν τους πιο καλά προετοιμασμένους υποψήφιους για να πληρώσουν τις κενές θέσεις τις ΑΑΔΕ μακάρι αν ψηφιστεί άμεσα.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 14:08 | Γρηγορης

    Αντισυνταγματική να μη ψηφιστεί αδικεί πολλούς συμμετέχοντες και δημιουργεί πολλά προβλήματα και έριδες μεταξύ των υποψηφίων..το να έχει κάποιος 50 και κάποιος άλλος 49.99 δε τον κάνει καλύτερο.απαιτουμε κατάργηση βάσης και να γίνει πίνακας επιλαχόντων βάση μ.ο. σε τρία μαθήματα και όχι μεμονωμενα όπως έγινε σε όλους τους διά μέχρι σημερα

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 14:08 | Μαρία

    Θεωρώ πολύ σωστή την αποφαση επαναπροσδιορισμού της βάσης καθώς εκ του αποτελέσματος κρίθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό των επιτυχόντων. Οι περισσότεροι υποψήφιοι που έφτασαν πολύ κοντά στις αρχικές βάσεις ήταν άρτια Προετοιμασμένοι και για μεγάλο χρονικό διάστημα επομένως αποτελούν ιδανικούς υποψήφιους για την κάλυψη των κενών εναπομείναντων θέσεων καθώς έχουν ήδη εξασκηθεί σε δύσκολα θέματα λογιστικής και φορολογικού-δημοσιονομικού δικαίου. Το πιο δίκαιο θα ήταν αυτοί οι υποψήφιοι να αποτελέσουν μια βάση που σταδιακά θα μπορέσει να καλύψει τα κενά καθώς σε καμια νεα προκήρυξη (βλεπε2γ) η ύλη δεν θα είναι τόση σχετική με το αντικείμενο. Η αρχική βάση σε συνδυασμό με την αρνητική βαθμολογία που ήταν αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν δεν επέτρεψε σε πολλούς και ικανούς υποψήφιους να περάσουν το κατώφλι αρχικά οπότε σίγουρα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από αυτόν τον επαναπροσδιορισμό της βάσης. Μακάρι να προχωρήσει και μακάρι να ψηφιστεί.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 14:04 | Άγγελος

    Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο 20. Λόγω των δυσκολιών/προβλημάτων του διαγωνισμού θεωρώ δίκαιη την τροποποίηση της βάσης όπως ακριβώς ορίζεται στο εν λόγω άρθρο. Επιπρόσθετα θα δοθεί και άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης της ΑΑΔΕ. Αναμένουμε την ψήφιση του.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:50 | ΜΑΡΙΑ

    να ψηφιστεί οπωσδήποτε!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:37 | Κώστας Σφακάκης

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΠΙΤΥΧΌΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 60 ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ Η ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΣΙΆΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 55 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 0,50

    ΠΧ. ΕΠΙΑΣΑΝ 54,70 ΑΝΤΙ 55

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:09 | Ευαγγελος Ραικουδης

    Για μένα σωστή λύση θα ήταν να βγουν δύο πίνακες .ένας με τα καινούρια όρια ώστε να καλυφθούν οι θέσεις και ένας με επιλαχόντες με σειρά κατάταξης σαν δεξαμενή πρόσληψης όσων παραιτηθούν αρνηθούν φύγουν κοκ. Να μην υπάρχουν απορριπτέοι.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:44 | Νικήτας

    Δεδομένου ότι έχουν ήδη γίνει δημόσια έξοδα για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, το πιο λογικό είναι απλά να πάρουν περισσότερα άτομα από τον ίδιο διαγωνισμό. Εν τέλη, οι ίδιοι άνθρωποι θα πάνε να δώσουνε ξανά…

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:38 | Κυριάκος

    Με βρίσκει σύμφωνο η εν λόγω πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 20. Οι κενές θέσεις πρέπει να καλυφθούν άμεσα και με αυτή τη ρύθμιση είναι δίκαιο για όσους προσπάθησαν και δεν πέρασαν με τις υπαρχουσες βάσεις.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:37 | Αθανασία

    Σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες ΔΕ κάποιες θέσεις που αφορούσαν ειδικές κατηγορίες (συγγενείς ΑΜΕΑ ) καλύπτονται από τις γενικές κατηγορίες . Αν λοιπόν γίνει κάποια τροπολογία γιατί να μην συμπεριλαμβάνει και τους ΔΕ ώστε να προστατευθούν οι ευαίσθητες ομάδες; Γιατί αφήνετε απ´εξω τους ΔΕ; Γιατί τους ξεχνάτε; Προστατέψτε επιτέλους τις ευαίσθητες ομάδες . Το δικαιότερο είναι η ρύθμιση ( όποια και αν είναι αυτή ) να αφορά ΟΛΟΥΣ τους διαγωνιζόμενους ΟΛΩΝ των βαθμίδων !!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:15 | Μαρια Παπαδημητριου

    Το πιο δικαιο για ολους ειναι να μην υπαρχει βαση στα μαθηματα και να επιλεχθουν με φθινουσα σειρα καταταξης οι υποψηφιοι.Εφοσον επιλεγετε να μην ισχυουν πλεον οι αρχικοι περιορισμοι των βαθμολογιων και των βάσεων μην θέτετε νεους περιορισμους αποκλείοντας ξανα υποψήφιους.Δεν ειναι χειροτερος ο υποψηφιος με 39,83 σε ενα μαθημα και μεσο ορο 62 από κάποιον που ισως επιλεχθει με 40 στο ιδιο μαθημα και Μ.Ο. πχ 55.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:16 | ΜΑΡΙΑ

    Από τη στιγμή που έχουν βγει οι βαθμοί, το να τεθούν κριτήρια εκ των υστέρων είναι ανέντιμο, απαράδεκτο και παράνομο!Μία είναι η λύση και τη γνωρίζετε πολύ καλά.Φθίνουσα σειρά κατάταξης χωρίς κανένα κριτήριο, ούτε ΜΟ ούτε βάση ανά μάθημα. Φθίνουσα σειρά κατάταξης με βάση τον ΜΟ, αφού προστεθούν τα μόρια από προπηρεσία και λοιπά προσόντα. Πόσες είναι οι κενές θέσεις πχ στους ΠΕ??300??καλείτε τους πρώτους 300, αν μείνουν θέσεις κενές συνεχίζετε με τους επόμενους!!Ειναι ο πιο δίκαιος τρόπος. Και όπου σταματήσει η βάση. Οι θέσεις δεν είναι άπειρες, θα καλυφθούν από τους έχοντες υψηλή βάση οπότε κάτω από 50 δύσκολο να φτάσει.Ακόμα και να φτάσει παρακάτω πράγμα απίθανο, είναι προτιμότερο να διοριστεί κάποιος με 49 που δεν διαφέρει καθόλου από αυτόν που έχει 50, παρά να αποκλείσετε ανθρώπους με 39 σε ένα μάθημα και ΜΟ 59.
    Τα κριτήρια τίθενται στην αρχή, πριν τον διαγωνισμό, όχι μετά που έχουν ανακοινωθεί οι βαθμοί.Κριτήρια σε διαγωνισμό εκ των υστέρων ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΑ!! Μετά ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ!!!Ξεφτιλίσατε όλους τους πτυχιούχους και τους σύρατε σε μία απίστευτη ταλαιπωρία ψυχική και οικονομική και προσπαθείτε να διορθώσετε αδικίες εκ των υστέρων που δεν λύνονται.Μην μας εξευτιλίζεται και 2η φορά.Κανένα κριτήριο ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ δεν μπορεί να είναι έντιμο και δίκαιο, από την στιγμή που έχουν ανακοινωθεί οι ΒΑΘΜΟΙ!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:20 | Ιωάννα

    Αναμενόμενη και ορθή η συγκεκριμένη τροποποίηση με όσο συνέβησαν στις εξετάσεις (θέματα, αρνητική βαθμολογία).
    Οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που είναι καταρτισμένοι και επιθυμούν τη συγκεκριμένη θέση.
    Συμφωνά απόλυτα! Περιμένουμε την ψήφιση.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:09 | Απόστολος

    Τροπολογία προς την σωστή κατεύθυνση. Η βάση του 40% για κάθε μάθημα και 50% μ.ο. αποτελεί σωστή επιλογή γιατί διασφαλίζεται ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων για τα μελλοντικά στελέχη της ΑΑΔΕ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:41 | Χρυσουλα

    ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ 25 Η 30? ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ! H ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΔΙΚΑΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ KAI ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΑΣΗ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ/ΜΟ ΩΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:26 | ΝΙΚΟΛΑΣ

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ. Βάση στα επιμέρους μαθήματα 50% και μέσος όρος βαθμολογίας 55% ή 60%.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ 50% ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ) καθώς σε καμία άλλη περίπτωση δεν εξασφαλίζεται η σφαιρική γνώση όλων των εξεταζόμενων θεμάτων.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:48 | Λενα

    Συμμετέχων στον διαγωνισμό 1Γ/2022 έχει:
    – υπερβεί την συνολικη βάση του 60 ,
    -στα δύο μαθήματα έχει υπερβεί την βάση του 55
    -αλλα στο τρίτο μάθημα έπιασε 54,58 (αν απαντούσε σωστά σε μια ακόμα ερώτηση θα ήταν ήδη στους επιτυχόντες)
    σήμερα περιλαμβάνεται στην λιστα των αποτυχόντων για διαφορά από τη βάση του 55 σε ένα μόνο μάθημα κατα 0,42 .

    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 40 και 50
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ γιατί κάποιοι άλλοι που έχουν πολύ χαμηλότερη βάση σε ένα μάθημα και μάλιστα σχετικό με την ελεγκτική η το φορολογικο δίκαιο,αλλά έχουν άριστα στις λεκτικές δεξιότητες θα υπερβούν την συνολική βαθμολογία του.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ.

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ
    Να θεωρηθούν επιτυχόντες αυτοί που υπερβαίνουν την συνολική βάση του 60 και η διαφορά της βαθμολογίας σε ένα η το πολύ 2 μαθήματα υπολείπεται λιγότερο από 0,5 της βάσης του 55.
    (Εκτιμώ ότι με αυτον τον τρόπο δικαίως ,ξαρκετοί συμμετέχοντες θα θεωρηθούν εξ αρχής επιτυχόντες).
    -Για τις υπόλοιπες θεσεις που δεν θα καλυφθούν μετά από την παραπάνω διόρθωση,
    -ΟΙ βάσεις ανά μάθημα να κατεβαίνουν ανα μονάδα επαναξιολογώντας τα αποτελέσματα και όχι κατευθείαν τόσες πολλές μονάδες.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:48 | ΚΑΛΟΥΔΗΣ

    Πρός ενημέρωση των υποψηφίων: Χθές έγινε συνάντηση των συνδικαλιστών με τη Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε οτι με τη συγκεκριμένη τροπολογία θα προσληφθούν 770 άτομα. Παραμένουν κενές 120 θέσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στον επόμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα γίνει το Μάρτιο και εφόσον βέβαια η Α.Α.Δ.Ε. επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτόν.
    Οι συνδικαλιστές, προκειμένου να προσληφθούν και τα 880 άτομα, ζήτησαν είτε να μειωθεί η βάση κάθε μαθήματος κάτω απο 40 είτε να μειωθεί το ποσοστό της αρνητικής βαθμολογίας.
    Η διευθύντρια απάντησε οτι περαιτέρω μείωση της βάσης δεν είναι δυνατή ενώ για το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού της αρνητικής βαθμολογίας θα μεταφέρει το αίτημα στους αρμόδιους.
    Αυτά και καλή σας επιτυχία.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:18 | ΦΑΝΗΣ

    Όρθη ρύθμιση. Περεταίρω μείωση της βάσης μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει καθώς ο πολύ καλός βαθμός σε ένα μάθημα δεν σημαίνει γνωστική επάρκεια ενώ στο έτερο κρίσιμο μάθημα ο βαθμός είναι χείριστος. Η ρύθμιση που εισηγήσθε διατηρεί τις απαραίτητες ισορροπίες.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:53 | Στάθης Χαραλαμπής

    Λόγω της μικρής κάλυψης των κενών θέσεων από τους επιτυχόντες, είναι αναγκαία είτε η προσαρμογή των κριτηρίων για τους επιτυχόντες είτε η επαναπροκύρηξη νέου διαγωνισμού. Προφανώς η πρώτη λύση είναι η πιο οικονομική και άμεση. Ως εκ τούτου θα πρέπει να δούμε ποια θα πρέπει να είναι τα νέα κριτήρια.
    Θα πρέπει να πάρουμε υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαγωνιζόμενων απέτυχαν στο μάθημα του δικαιού η οποία ήταν και απαιτητική και για ορισμένα ερωτήματα που τέθηκαν στον διαγωνισμό αμφιβάλλω έαν ποτέ ένας υπάλληλος της ΑΑΔΕ θα τα αντιμετωπίσει ή χρειάζεται να τα γνωρίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό για πλήρωση θέσεων στην ΑΑΔΕ 1Γ/2017 δεν υπήρχε το σχετικό μάθημα, παρά μόνο τά υπόλοιπα δύο. Συνεπώς και επείδη δεν μπορεί να υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση για ένα και μόνο μάθημα, θεωρώ ως το πιο δίκαιο να μην υπάρχει καθόλου ρήτρα ελάχιστής βαθμολογίας ανα μάθημα, παρά μονάχα ελάχιστός βαθμός επι της συνολικής βαθμολογία στο 50.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:28 | ευδοκια

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΑΔΕ.
    Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 1Γ/22, ΑΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ-ΑΣΕΠ. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:26 | Μαρία

    Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ. ΕΠΙΚΑΛΛΕΙΣΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΆΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 50 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:13 | Anna

    Άδικη αυτή η τροπολογία ιδίως για όσους αρίστευσαν σε δυο απ τα τρία μαθήματα και έχουν υψηλό γενικό μέσο ορο. Να γίνει ο,τι και το 2017! Να επικρατήσει ο γενικός μέσος ορος κατά φθίνουσα σειρά! Μόνο έτσι δεν θα υπάρξουν αδικίες. Διαφορετικά , κι αν ισχύσει η κατατεθείσα τροπολογία , αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιο που έγραψε 80, 80 και 39 να αποκλειστεί . Ενώ κάποιος που έγραψε 3 40αρια (!) να περάσει! Με αλλα λόγια, κάποιος με μέσο ορο 59 θα κοπει ενώ κάποιος με μέσο όρο 50 θα περάσει.
    ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:12 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗ

    Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΆΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:13 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:05 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΕΣ.

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ 45 ΚΑΙ Μ.Ο 50-55

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:02 | Λενα

    Το δίκαιο θα ήταν καταρχήν να θεωρηθούν επιτυχόντες αυτοί που έχουν πιάσει τον συνολικό μέσο όρο του 60 και υπολείπονται λιγότερο από 0.50 της βάσης του 55 σε ένα η το πολύ 2 μαθήματα
    Και μετά να συζητούμε για μείωση βάσεων.
    Με τόσο μεγάλη μείωση κινδυνεύουν να μείνουν απέξω συμμετέχοντες που για ελάχιστη διαφορά σε ένα η δυο μαθήματα είναι σήμερα στην λιστα των αποτυχόντων.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:38 | ΑΝΤΩΝΙΑ

    Η πιο δίκαιη, αξιοκρατική και ειλικρινής λύση απέναντι στους συμμετέχοντες είναι η πλήρης κατάργηση της βάσης και η σύνταξη πίνακα επιλαχόντων με φθίνουσα σειρά. Αιτούμεθα έτσι νομοθετική πρόβλεψη και για τους συμμετέχοντες που αρίστευσαν ή έγραψαν μέτρια σε δύο από τα τρία μαθήματα και έγραψαν υπό του μετρίου σε τρίτο μάθημα.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:19 | ΑΝΤΩΝΙΑ

    Η πιο δίκαιη, αξιοκρατική και ειλικρινής λύση απέναντι στους συμμετέχοντες είναι η πλήρης κατάργηση της βάσης και η σύνταξη πίνακα επιλαχόντων με φθίνουσα σειρά. Αιτούμεθα έτσι νομοθετική πρόβλεψη και για τους συμμετέχοντες που αρίστευσαν ή έγραψαν μέτρια σε δύο από τα τρία μαθήματα (ως προς το τελευταίο όχι γιατί πήγαν απροετοίμαστοι, αλλά λόγω των μειονεκτημάτων της εξεταστικής επιτροπής με θέματα ήδη ανηρτημένα και μη ισχύοντα) και έγραψαν υπό του μετρίου σε τρίτο μάθημα.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:35 | Ασπασία Τ.

    Οπωσδήποτε να προχωρήσει η ψήφιση του.Πρέπει να απορροφηθούν με βάση τη σειρά κατάταξης όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί. Οι όροι που ίσχυσαν ήταν επιεικώς απαράδεκτοι!!!Οι ανάγκες είναι τεράστιες και υπάρχουν άτομα ικανά να στελεχώσουν επάξια την ΑΑΔΕ!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:21 | ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

    Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΣΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΈΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ…ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΏΣΤΕ ΑΝ ΜΗΤΟΙ ΆΛΛΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!ΤΟ ΌΤΙ ΟΙ ΌΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΉΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 146!ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΊΤΕ ΩΣ ΈΧΕΙ,ΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:36 | Αντωνια Καμπουρούδη

    Πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους που κατέχουν ειδικά προσόντα.Τριτεκνοι,πολύτεκνοι, υποψήφιοι με σύζυγο ΑΜΕΑ.. πρέπει να πληρωθούν αυτές οι θέσεις από υποψήφιους που πάσχισαν.Ας ληφθεί υπόψη μόνο ο μέσος όρος, χωρίς βάση ανά μάθημα.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:20 | ΒΕΡΑ

    Απαραίτητη η τροποποίηση και δίκαιη η λύση που τέθηκε. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Μακάρι να ψηφιστεί ως έχει

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:15 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Είναι μια δίκαιη τροποποίηση και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. Οι βάσεις πρέπει να μειωθούν για να καλυφθούν οι θέσεις αλλά είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να υπάρχουν βάσεις για να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο υποψηφίων που έχουν πολύ καλή γνώση των κλάδων που απαιτούνται από την προκήρυξη.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:17 | Σταυρούλα Κ.

    Εννοείται πρέπει να ψηφιστεί…ήταν πολύ μεγάλη αδικία η όλη διαδικασία για όλους όσους έλαβαν μέρος…απαράδεκτοι οι όροι που ίσχυσαν, ιδιαίτερα η αρνητική βαθμολογία..ήταν επιβεβλημένο να βρεθεί μια λύση και να αποδοθεί δικαιοσύνη!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:10 | ΣΠΥΡΟΣ

    Ξεφτυλιζεται ο θεσμός των γραπτών διαγωνισμών και το ίδιο το ΑΣΕΠ με τέτοιες πρακικές. Από τη στιγμή που έχουν βγει βαθμοί τους οποίους μπορείτε να πληροφορηθείτε, η οποιαδήποτε αλλαγή των κριτηρίων εκ των υστέρων είναι παράνομη και καταχρηστική και θα καταπέσει νομικά. Ας βάζατε εξαρχής λογικά κριτήρια. Μόνο φθίνουσα σειρά κατάταξης με βάση τον ΜΟ στο 50% που είναι και το ελάχιστο ως βάση, είναι σχετικά δίκαιο, για να καλυφθούν οι θέσεις και να υπάρξουν και επιλαχόντες! Βάση 40 δεν υφίσταται πουθενά!!
    Το απόλυτο δίκαιο ήταν να έχετε ακυρώσει εξαρχής τον διαγωνισμό. Λάβατε γνώση των καταγγελιών που έγιναν στον ΑΣΕΠ?Γιατι δεν μεριμνήσατε νωρίτερα πριν βγουν οι βαθμοί??Γιατί όταν ζητούσαμε επανεξέταση στα μαθήματα που έγιναν τα έκτροπα.. δεν το δεχτήκατε?? Ολα έγιναν καλώς έλεγε ο ΑΣΕΠ στις εφημερίδες.Ούτε τα θέματα με τα απαρχαιωμένα ΔΠΕ δεν παραδεχόταν ο ΑΣΕΠ. Τόσο καλώς έγιναν όλα λοιπόν που τώρα, εκ των υστέρων, θέλετε να αλλάξετε τα κριτήρια!! Γιατί από τη στιγμή που βγήκαν οι βαθμοί δημιουργούνται άλλα θέματα!!γιατι 40 και όχι 45, γιατί 40 και όχι 35, και γιατί όχι καθόλου βάση!!!Αυτά τα θέματα δημιουργούνται όπως διαπιστώσατε. Ας αλλάζατε τα κριτήρια προτού βγάλετε τους βαθμούς, τώρα η οποιαδήποτε ρύθμιση που ευνοεί κάποιους και σε αυτούς τους κάποιους είναι κάποιοι που θέλετε… είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!Το 40 είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ όπως φωτογραφικά ήταν και τα θέματα της Λογιστικής ειδικά για ελεγκτές και κοστολόγους.Το 80% των ερωτήσεων ήταν από το 20% της ύλης. Αναξιοκρατία και αδιαφάνεια από την αρχή μέχρι το τέλος. ΄Οχι βάση ανά μάθημα από τη στιγμή που δεν υπήρξε ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μαθημάτων όσον αφορά τα τεθέντα θέματα!!Καλύψτε το σύνολο των θέσεων με τον ΜΟ ή κάντε νέο ΥΓΙΗ διαγωνισμό!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:30 | Ιωάννης Λ.

    Να ψηφιστεί άμεσα!!Σίγουρα ένα θετικό μέτρο για να διορθωθεί τουλάχιστον εν μέρει η κατάφωρη αδικία εις βάρος τόσων διαγωνιζόμενων που στερήθηκαν και στέρησαν πολλά από τους δικούς τους…Σπατάλησαν αμέτρητες ώρες διαβάζοντας ενώ πολλοί παράλληλα δούλευαν και είχαν παιδιά και υποχρεώσεις…δεν μιλάω καν για τα χρήματα που έδωσαν σε φροντιστήρια και σημειώσεις..οι θέσεις που προκηρύχτηκαν πρέπει να καλυφθούν από τους συμμετέχοντες της εν λόγω προκήρυξης..προχωρήστε άμεσα στην ψήφιση του!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:56 | ΔΟΜΙΝΙΚΗ

    Πολύ σωστή και δίκαιη απόφαση. Οι όροι της προκήρυξης δεν μπορούν να αλλάξουν εντελώς. Το μόνο που μπορούσε να γίνει και έγινε είναι να χαμηλώσουν τα όρια. Περιμένουμε να ψηφιστεί.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:01 | Γεωργία Π.

    Έπρεπε να έχει ψηφιστεί εδώ και πολύ καιρό…είναι σαφώς δίκαιο και ορθό..η αδικία ήταν τα κριτήρια που ίσχυαν αρχικά με κορυφαίο το ποσοστό της αρνητικής που γνωστοποιήθηκε στους συμμετέχοντες την ημέρα των εξετάσεων…έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μη θεωρηθούν αποτυχόντες τόσοι υποψήφιοι που θυσίσσαν πολλούς μήνες από τη ζωή τους διαβάζοντας, στερώντας χρόνο από τις οικογένειες τους και από τις προσωπικές τους υποχρεώσεις…αυτό ήταν αδικία και όχι το ότι μένουν εκτός όσοι δεν μπήκαν από συνειδητή επιλογή τους ούτε καν στη διαδικασία να διαγωνιστούν γιατί θεώρησαν αυστηρά τα κριτήρια!!!Τέτοιου είδους σχόλια είναι το λιγότερο κακεντρεχή και απαράδεκτα!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:55 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Δίκαιη η λύση που προτείνεται. Είναι η πιο σωστή κίνηση για να προσληφθούν υποψήφιοι και να στελεχωθεί η ΑΑΔΕ. Μπράβο στους υπεύθυνους για αυτή τους την κίνηση!!! Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την τροποποίηση!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:56 | ΕΡΙ

    Δίκαιη λύση που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η βάση σε κάθε μάθημα και ο Μ.Ο πρέπει να διατηρηθούν. Δε μπορούν να αλλάξουν εντελώς οι όροι της προκήρυξης.Η τροποποίηση πρέπει να ακουμπάει πάνω στους όρους που αρχικά είχαν τεθεί. Το χαμήλωμα των βάσεων είναι η πιο σωστή κίνηση για να προσληφθούν υποψήφιοι και να στελεχωθεί η ΑΑΔΕ. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για αυτή τους την πρωτοβουλία!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:52 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Μπράβο για την απόφαση σας και την πρωτοβουλία σας. Η πτώση των βάσεων είναι ο πιο σωστός χειρισμός για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:42 | Σπύρος Κ.

    Ένα πολύ θετικό βήμα για να αποκατασταθεί η αδικία και η ψυχολογική φθορά που υπέστησαν όλοι όσοι συμμετείχαν..Σε κάθε περίπτωση, η ΑΑΔΕ χρειάζεται άμεσα άτομα να τη στελεχώσουν..Να ψηφιστεί!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:29 | DORA

    Πρέπει να ψηφιστεί ακριβώς ως έχει, με βάση για κάθε μάθημα το 40 και Μ.Ο 50 δεδομένης της υψηλής και δυσανάλογης αρνητικής βαθμολογίας.
    Περιμένουμε την ψήφιση της ακριβώς όπως είναι μιας και δημιουργεί το δικαίωμα προσδοκίας σε πολλούς υποψηφίους που έχουν διασφαλίσει και στα τρία μαθήματα τουλάχιστον το 40, μη δημιουργώντας αμφιβολίες για τύχη σε ένα από αυτά ή υποτίμηση ενός γνωστικού πεδίου έναντι άλλου.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:44 | Αδαμαντία

    Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ, ΕΦΑΡΜΌΖΟΝΤΑΣ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:46 | ΕΥΗ

    Μπράβο σας και συγχαρητήρια για την απόφαση σας και την πρωτοβουλία σας. Είναι μια δίκαιη λύση που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η βάση σε κάθε μάθημα και ο Μ.Ο σε κάθε μάθημα πρέπει να διατηρηθούν. Δε μπορούν να τροποποιηθούν ολοκληρωτικά οι όροι της αρχικής προκήρυξης. Το χαμήλωμα όμως των βάσεων είναι η πιο σωστή κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν οι ιθύνοντες. Και πάλι συγχαρητήρια στους υπέυθυνους για αυτή τους την πρωτοβουλία!!!

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 10:32 | Σπύρος

    Καταρχάς είναι προφανές ότι ο σκοπός του διαγωνισμού δεν επετεύχθη εφόσον οι θέσεις που προκηρύχθηκαν δεν καλύφθηκαν στο σύνολό τους. Πόσω μάλλον αν λάβουμε υπόψιν ότι ιδεατά θα υπήρχε και ένας αριθμός επιλαχόντων που θα αξιοποιούνταν για μελλοντικές ανάγκες της ΑΑΔΕ.
    Έχοντας αυτό το γεγονός ως βάση, θεωρώ πως σίγουρα θα πρέπει να δοθεί μια λύση αξιοποιώντας τους υποψηφίους αυτού του διαγωνισμού, λόγω του ότι έχουν μεγάλη εξειδίκευση σε σχέση με υποψηφίους άλλων γενικών διαγωνισμών, όπως τον επικείμενο 2Γ/2022.
    Κατά τη γνώμη μου το Άρθρο 20 κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, εφόσον μειώνοντας τη βάση θα καλυφθούν οι προκηρυγμένες θέσεις και θα δημιουργηθεί ένας αριθμός επιλαχόντων, οπότε θα επιτευχθεί ο σκοπός του διαγωνισμού.
    Βεβαίως για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από υποψηφίους που θεωρούν ότι αδικούνται καθώς η βαθμολογία τους δεν αρκεί για να περάσουν ούτε τις αναπροσαρμοσμένες χαμηλότερες βάσεις, ίσως μια ορθότερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο συντελεστής αρνητικής βαθμολογίας στο 0,25 (ή και χαμηλότερα αν και πάλι δεν καλύπτονται οι θέσεις) και να επαναβαθμολογηθούν τα γραπτά των με επιτυχόντων. Ο συντελεστής αρνητικής βαθμολόγησης 0,35 είναι το μόνο στοιχείο που δεν αποτέλεσε αρχικό όρο του διαγωνισμού, αλλά ανακοινώθηκε την ημέρα του διαγωνισμού στους εξεταζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι δεν παραβιάζεται καμία αρχή.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 10:20 | Νικόλαος

    Είναι πολύ θετική η συγκεκριμένη πρόταση από κάθε άποψη. Ικανοποιεί το στόχο στελέχωσης της υπηρεσίας με ικανό αριθμό υποψηφίων που πληρούν έτσι κι αλλιώς αυξημένα βαθμολογικά κριτήρια (>40 σε κάθε μάθημα – και >50 στο σύνολο), χωρίς νέες πολυέξοδες διαγωνιστικές διαδικασίας και τις συνεπαγόμενες θυσίες εκ μέρους των υποψηφίων, καθώς, επίσης, και ανταποκρίνεται στις προσπάθειες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις εξετάσεις και αντιμετώπισαν ερωτήματα υψηλής αντικειμενικής δυσκολίας και απαιτήσεων.

  • 10 Φεβρουαρίου 2023, 10:35 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ.