Άρθρο 47 Αποστολή, λήψη, καταχώριση και διατήρηση του γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς – Μεταβολή χρόνου έναρξης επιβολής προστίμων – Τροποποίηση παρ. 1 και 2 άρθρου 14 και παρ. 9 άρθρου 46 του ν. 4830/2021

  1. Στο άρθρο 14 του ν. 4830/2021 (Α΄169), περί αποστολής, λήψης, καταχώρισης και διατήρησης του γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 διαγράφονται οι λέξεις «, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου», β) στην παρ. 2 βα) στο πρώτο εδάφιο οι λέξεις «ύψους εκατό τριάντα πέντε (135) ευρώ» αντικαθίστανται από τις λέξεις «εβδομήντα (70) ευρώ», ββ) το δεύτερο εδάφιο αντικαθίσταται, βγ) προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο και οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 14 διαμορφώνονται ως εξής:

 

«1. Ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας που δεν επιθυμεί να στειρώσει το ζώο του υποχρεούται, από την 1η.3.2022 και μετά, να αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού του ζώου συντροφιάς στο ΕΦΑΓΥΖΣ. Η συλλογή δείγματος γενετικού υλικού και η αποστολή του στο ΕΕΓΥΖΣ γίνονται αποκλειστικά από κτηνίατρο που έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

  1. Για τη λήψη, καταχώριση και διατήρηση του γενετικού υλικού για τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη υποβάλλεται εφάπαξ από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς ηλεκτρονικό παράβολο ύψους εβδομήντα (70) ευρώ για κάθε ζώο συντροφιάς. Ο κτηνίατρος δύναται να λαμβάνει από τον ιδιοκτήτη αμοιβή έως πενήντα (50) ευρώ για τη λήψη του γενετικού υλικού και τα έξοδα αποστολής του. Οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων υποβάλλουν ηλεκτρονικό παράβολο ύψους σαράντα (40) ευρώ για κάθε κυνηγετικό σκύλο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικών) απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου της παρούσας.».

 

  1. Στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 9 του άρθρου 46 του ν. 4830/2021, περί χρόνου εκκίνησης της υποχρέωσης για στείρωση ή αποστολή δείγματος γενετικού υλικού δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, οι λέξεις «μετά την παρέλευση έξι (6) μηνών από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΑΓΥΖΣ» αντικαθίστανται από τις λέξεις «από 1ης.7.2025» και η παρ. 9 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«9. Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9, εκκινεί μετά την παρέλευση ενός (1) μηνός από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΑΓΥΖΣ κατά το άρθρο 13. Τα πρόστιμα του άρθρου 35 για την παράβαση της ως άνω υποχρέωσης επιβάλλονται από 1ης.7.2025.».

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:22 | Κυνηγετικός Σύλλογος Φερών

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:16 | Απόστολος

    Νόμος έκτρωμα!!! Κανένα κυνηγόσκυλο μέσα σε αυτόν το νόμο!!! Για άλλη μια φορά οι κυνηγοί και τα σκυλιά τους στοχοποιούνται!! Τα κυνηγόσκυλα δεν είναι συντροφιάς!! Είναι εργασίας!! Θέλουμε ότι ισχύει για τα ποιμενικά!! Απλά κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:45 | ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Αντισυνταγματικο και να καταργηθεί η αφαίρεση άδειας κυνηγίου για παραβάσεις σήμανσης δεσποζομενου ζώου. Σε λίγο θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και η επιμέλεια τέκνου. Η άσκηση κυνηγιου είναι άσχετη με την κατοχή ζώου.
    Οι κυνηγετικό σκύλοι πρέπει να τσίπαρονται να στέλνουν dna χωρίς παράβολο διότι είναι σκύλοι εργασίας. Η αναπαραγωγή πάντα ελεγχόμενη προάγει την καθαρότητα της φυλής και δίνει αξία η οποία προκύπτει από τις εκθέσεις και τη συμμετοχή σε αγώνες Πρακτικού Όποτε να είναι ατελώς η σήμανση των κυνηγετικων σκύλων.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:52 | Μαιρη

    Καμμιά αναβολή στον νομό Άργος κ τα προθεσμίες του…καμμιά έκπτωση. Γεμίσαμε εγκαταλελειμμένα όχι μόνο σκύλους κ γάτες αλλά κ κουνέλια κ άλογα κ ότι άλλο.
    Ως εδώ!

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:07 | Despina

    Καμμιά αναβολή κ καμμιά έκπτωση στον νομό Άργος κ τα προθεσμίες του.
    Δείτε τι γίνετε κάθε μέρα με όλα τα ζώα ιπποειδη κ.α.
    Δείτε κ μην προσπαθείτε να υποβιβαστεί τα γεγονότα από όποια θέση κ αν τα βλέπετε….
    Καμμιά αναβολή καμμία αλλαγή καμμια εξαίρεση.
    Δεν γίνεται άλλο να βλέπουμε την παράνοια της ψυχής τους να την ξεσπάει σε ένα ζώο επειδή απλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει στην ανθρώπινη γλώσσα.
    Ως εδώ!

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:42 | ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Αντισυνταγματικο να καταργηθεί η αφαίρεση άδειας κυνηγίου για παραβάσεις σήμανσης δεσποζομενου ζώου. Η άσκηση κυνηγιου είναι άσχετη με την κατοχή ζώου.
    Οι κυνηγετικό σκύλοι πρέπει να τσίπαρονται να στέλνουν dna χωρίς παράβολο διότι είναι σκύλοι εργασίας. Η αναπαραγωγή πάντα ελεγχόμενη προάγει την καθαρότητα της φυλής και δίνει αξία η οποία προκύπτει από τις εκθέσεις και τη συμμετοχή σε αγώνες Πρακτικού κυνηγιου. Όποτε να είναι ατελώς η σήμανση των κυνηγετικων σκύλων.
    Να τιμωρούνται οι εκφράσεις μίσους κατά των νόμιμων κυνηγών.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:22 | Βασιλης Γαλατσιδας

    Νομός απαράδεκτος και αντισυνταγματικός για τα κυνηγετικά σκυλιά που είναι οικογένεια μας.Το κόστος αποστολής dna δυσβάσταχτο με τους μισθούς πείνας και καθαρά φοροεισπρακτικο.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 18:31 | Κασσελας Αθανάσιος

    Μιλάμε για ένα νόμο (έκτρωμα) και απαράδεκτον, με απώτερο σκοπό την φορολόγηση και μόνον, την μείωση ως εξαφάνιση του κυνηγετικού κόσμου ,και εξαφάνιση του είδους.. δεν μιλάμε για μείωση φόρων και άλλες τέτοιες τακτικές κοροϊδίας το μόνο διαπραγματεύσιμο είναι η κατάργηση του νόμου και τίποτα άλλο.. όλα τα υπόλοιπα εκτός την κατάργηση του νόμου είναι επικοινωνιακά τρίκ και κουμπίνες τίποτα άλλο

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 17:54 | Στέργιος

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, θα πρέπει να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    • Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς μια θετική κατεύθυνση.
    • Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    • Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ. ζητά, η δαπάνη της σήμανσης και της καταγραφής των κυνηγετικών σκύλων εργασίας για ιδιοκτήτες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να καλύπτεται δωρεάν από τα κτηνιατρεία των Δήμων.
    • Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν έγκαιρα στις τροποποιούμενες διατάξεις
    • Θα πρέπει να υιοθετηθούν στον ν. 4830/2021 οι επιστημονικές επισημάνσεις και οι θέσεις της Πανελλήνιας Κτηνιατρικής Ομοσπονδίας ως βασική επιστημονικά αρμόδια για την ευζωία και διαχείριση των αδέσποτων

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 17:48 | Λάζαρος

    Είναι ανεπίτρεπτο να ψηφιστεί αυτός ο νόμος αποσκοπεί μόνο κ μόνο για είσπραξη χρημάτων για το κράτος.Οι λόγοι πολλοί κ κατανοεί τη.Το υποχρεωτικό τσιπ είναι υπέρ αρκετό για να βρεθεί ο κάτοχος του.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 16:49 | Πέτρος

    Και τα κυνηγόσκυλα είναι σκύλοι εργασίας και δεν πρέπει να εξαιρεθούν…οι κατά τόπους κυνηγετικοί σύλλογοι μπορούν να καλέσουν τους κυνηγούς να δηλώσουν τα σκυλιά τους και να βγει μια άδεια με τον αριθμό του τσιπ και με το βιβλιάριο υγείας του καθενός σκύλου είτε είναι ένας είτε περισσότεροι… κρατάει ο κυνηγετικός σύλλογος αρχείο με την ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων του κάθε κυνηγού με υποχρεωτική την ηλεκτρονική σήμανση όλων των σκύλων και να δηλωθούν όπως λέει ο νόμος για την ηλεκτρονική σήμανση…

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 16:47 | Κοσμάς

    Ένας απαράδεκτο νόμος, θα πολεμήσουμε τήν κυβέρνηση ως που να πέσει…

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 16:29 | Καρπουζης Γεώργιος

    Να συμπεριλάβει το νομοσχέδιο και τα κυνηγετικά σκυλιά ως ζώα εργασίας και να γίνεται δωρεάν η αποστολή DNA όπως σε όλα τα εργασιακά σκυλιά η δε στείρωση να γίνεται μόνο όταν πρέπει για ιατρικούς λόγους με την σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου. Όσο για τον διαχωρισμό των κυνηγών από όλους τους άλλους πολίτες στην επιβολή των ειδικών ποινών να καταργηθεί.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:24 | Νικόλαος Καψαλας

    Αντισυνταγματικο και να καταργηθεί η αφαίρεση άδειας κυνηγίου για παραβάσεις σήμανσης δεσποζομενου ζώου. Σε λίγο θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και η επιμέλεια τέκνου. Η άσκηση κυνηγιου είναι άσχετη με την κατοχή ζώου.
    Οι κυνηγετικό σκύλοι πρέπει να τσίπαρονται να στέλνουν dna χωρίς παράβολο διότι είναι σκύλοι εργασίας. Η αναπαραγωγή πάντα ελεγχόμενη προάγει την καθαρότητα της φυλής και δίνει αξία η οποία προκύπτει από τις εκθέσεις και τη συμμετοχή σε αγώνες Πρακτικού κυνηγιου προσφέροντας υψηλό τουριστικό προϊόν σε εποχές που τα νησιά δεν έχουν τουρίστες. Όποτε να είναι ατελώς η σήμανση των κυνηγετικων σκύλων.
    Να τιμωρούνται οι εκφράσεις μίσους κατά των νόμιμων κυνηγών.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:21 | Ανδρέας Χασάνος

    Όχι άλλους εισπρακτικούς νόμους. Κάντε νόμους με τη λογική και όχι με ιδεοληψίες. Τα αδέσποτα είναι τραγικό πρόβλημα για όλη την Ελλάδα και ειδικά για την επαρχία. Υπάρχουν σε όλες τις πόλεις περιοχές που είναι άβατα από τα αδέσποτα. Υπάρχουν λύσεις που εφαρμόζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Τολμήστε.
    Η στείρωση δεν είναι λύση ούτε στα ζώα συντροφιάς, ούτε στα σκυλιά εργασίας και ειδικά στα κυνηγόσκυλα. Τα κυνηγόσκυλα είναι σύντροφοι, είναι φίλοι, είναι μέλη της οικογένειας. Δεν μπορεί ένας νόμος να μου στερεί την δυνατότητα να έχω απογόνους, από ένα «μέλος» της οικογένειας.
    Μείωση, ακόμη και κατάργηση του παραβόλου για το DNA.
    Έλεγχο για τη σήμανση των ζώων. Και επιτέλους λογική.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:44 | Minas

    Κατηγορηματικά ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση. Αυτό και αν είναι ακροτηριασμός. Ας λάβετε υπόψιν την γνώμη των ειδικών και δει του κτηνιατρικού συλλόγου.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:40 | Βασίλης ζαπιόγλου

    Ο ελληνικός ιχνηλάτης έφτασε ως τις μέρες μας χωρίς νόμους κανόνες φόρους και απαγορεύσεις.εφτασε μέσα από την έμφυτη αγάπη και σωστή διαλογή στο κυνηγετικό πεδίο από τους Έλληνες ιθαγενείς.αυτες όλες οι διαδικασίες μόνο κακό θα κάνουν και θα αποτρέψουν πολλούς Έλληνες να θέλουν την φυσιολογική ζωή στην φύση με τον κυνηγετικό τους σκύλο.η υπερασφάλεια και οι πολλοί κανόνες κάνουν τον πολίτη δούλο και ένοικο και όχι ελεύθερο ιθαγενή

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:10 | Minas

    • Τα κυνηγετικά σκυλιά, θα πρέπει να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    • Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς μια θετική κατεύθυνση.
    • Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    • Η Κ.Ο.ΜΑ.Θ. ζητά, η δαπάνη της σήμανσης και της καταγραφής των κυνηγετικών σκύλων εργασίας για ιδιοκτήτες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να καλύπτεται δωρεάν από τα κτηνιατρεία των Δήμων.
    • Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν έγκαιρα στις τροποποιούμενες διατάξεις
    • Θα πρέπει να υιοθετηθούν στον ν. 4830/2021 οι επιστημονικές επισημάνσεις και οι θέσεις της Πανελλήνιας Κτηνιατρικής Ομοσπονδίας ως βασική επιστημονικά αρμόδια για την ευζωία και διαχείριση των αδέσποτων

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:08 | Δημήτρης

    Βλέπω το αντικυνηγετικό λόμπι έπιασε δουλειά πάλι. Φτιάξτε ακόμη 2 ψεύτικες σελίδες με όνομα δασαρχείο και 6-7 «μοναδικές» φιλοζωικές που όλες έχουν τα ίδια μελη. Το παραμύθι με τα παρατημένα κυνηγόσκυλα δεν το πιστεύουν ούτε παιδάκια. Εγώ τα περισσότερα αδέσποτα που βλέπω σε όλη την Ελλάδα, ήταν σκυλιά συντροφιάς σε σπίτια τέτοιων «φιλόζωων». Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να καλύψουν το κενό από την ανικανότητα επικοινωνίας τους με ανθρώπους και παίρνουν σκύλο και μόλις ζοριστούν το παρατάνε και αυτόματα γίνεται κυνηγόσκυλο.
    Οι φιλοζωικές θέλουν κονδύλια, οι εκτροφείς το μονοπώλιο και η κυβέρνηση τη ρεζερβοποίηση. Μαντέψτε ποιος είναι απέναντί τους…
    Τα κυνηγετικά σκυλιά, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).Σε οποία χώρα και αν ρωτήσεις οι κυνηγετικοί σκύλοι ανήκουν στους σκύλους εργασίας!
    Πιστοποίηση των κυνηγετικών σκύλων βάσει κυνηγετικής άδειας. Όχι στην αφαίρεση της κυνηγετικής άδειας σαν παραπάνω ποινή. Αυτό είναι αντισυνταγματικό και ρατσιστικό. Όλοι οι πολίτες είμαστε ίδιοι απέναντι στο νόμο !!!!
    Για την στείρωση και για κάθε ιατρική πράξη αρμόδιος είναι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος όπως και για την λήψη και αποστολή DNA.Η λήψη DNA είναι ένας νέος φοροεισπρακτικός κανόνας.O νόμος είναι και ανήθικος γιατί είναι ντροπή η αναγκαστική στείρωση ενώ απαγορεύεται η κοπή ουράς δια νόμου όταν κ οι δυο πράξεις αποτελούν ακρωτηριασμό των ζώων μας.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:50 | Βασίλης ζαπιόγλου

    Ούτε δείγμα dna ούτε στείρωση.δεν μπορούμε προληπτικά να επιβάλλουμε φόρους κανόνες απαγορεύσεις.δεν είναι λογική η υπερασφάλεια.ειμαστε Έλληνες ιθαγενείς και δεν πρέπει να δίνουμε λογαριασμό για τα πάντα σα να είμαστε πελάτες.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:47 | Ηλίας Κουτσομανώλης

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:32 | Παναγιώτης

    ο νομος ατος ειναι τυπου εισπρακτικος υπαπαρχουν τα τσιπ να γινει ποιο αυστηρος και με εντατικους ελεγχους και μεγαλα προστιμα δεν χρειάζεται τπτ αλλο

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:39 | ΘΩΜΑΣ ΓΕΝΕΤΖΑΚΗΣ

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:37 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:24 | Χαλάς Λεονάρδος

    Αδιανόητος νόμος που οδηγεί τα σκυλιά σε υποχρεωτικό ακρωτηριασμό, σε περίπτωση μη αποστολής DNA. Κίνηση η οποία αντιτίθεται στον είδη υπάρχον νόμο περί ευζωιας των ζώων. Επίσης είναι ένας νόμος που καταργεί τις καθαρόαιμες φυλές και όλον τον κυνοφυλικο χώρο.

    Άμεση εξαίρεση των καθαρόαιμων φυλών και ένταξη των κυνηγόσκυλων στα σκυλιά εργασίας.

    Συμμόρφωση με τις προτάσεις του κτηνιατρικού συλλόγου.

    Μην ξεχνάμε ότι σπανιότατα βρίσκονται καθαρόαιμες ράτσες αδέσποτες.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:46 | Παναγιώτης κοκκαλης

    αυτος ο νομος ειναι απαράδεκτος.Σωστη η τροποποίηση αλλα θα επρεπε το dna να ειναι δωρεαν .Και θα επρεπε εμεις οι κυνηγοι να εξερεθουμε απο συτον τον νομο γιατι ολα τα σκυλια μας εχουν τσιπ .Για εμενα επρεπε ο νομος με τα τσιπ να γινει ποιο σωστος με μεγαλύτερο έλεγχο και πρόστιμα

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:05 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

    Απαράδεκτος νόμος αντί να φέρνουμε νόμους υπέρ των ζώων αλλά και των ιδιοκτητών τους ταυτόχρονα κοιτάμε μόνο να εισπράττουμε. Δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το κράτος. ΚΡΙΜΑ….

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:13 | Ηλίας Κουτσομανώλης

    α κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 48υ παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:03 | Φίλης ΓκροζούδηςΜόνιμος ΣύνδεσμοςΣωστά ο νομοθέτης αντιλαμβανόμενος την αρχική λανθασμένη νομοθέτηση επιζητά ως οφείλει, δημοκρατικά, την άποψη των εμπλεκομένων. Οι κυνηγετικοί σκύλοι πρέπει να εξαιρεθούν τελείως της πληρωμής παραβόλου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι σκύλοι εργασίας. Η προτεινόμενη μείωση του κόστους παραβόλου για τα κυνηγετικά σκυλιά χρήζει περεταίρω μείωσης ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν μα ανταπεξέλθουν οικονομικά. Διαβαθμιση του κόστους για περισσότερα του ενός σκυλιά.
    Τέλος όσον αφορά την 3 παράγρ. του άρθρου 1 η αναβολή της προθεσμίας επιβολής προστίμου κρίνεται σωστή, ώστε, να δώσει χρόνο στους ιδιοκτήτες για να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του νόμου.13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:15 | ΠΑΣΧΑΛΗΣΜόνιμος ΣύνδεσμοςΤα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:21 | Γιώργος ΣαββιδηςΜόνιμος ΣύνδεσμοςΑπαράδεκτος νόμος,δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο από το να εναντιωθεί και πάλι κατά των κυνηγων.
    Τα κυνηγόσκυλα θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό το νόμο έκτρωμα.
    Μια ζωή κόντρα στους κυνηγούς πηγαίνουν οι περισσότερες κυβερνήσεις.Ντροπη σας.13 Σεπτεμβρίου 2024, 12:24 | ΕιρήνηΜόνιμος ΣύνδεσμοςΤα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα.
    Σχόλια « 1 … 8 9 10
    Σχολιάστε
    Όνομα (Υποχρεωτικό)

    eMail (Υποχρεωτικό) (Δεν Δημοσιεύεται)

    Προσωπικός Ιστοχώρος/Ιστοσελίδα/Blog

    Να ενημερωθώ με email όταν το σχόλιό μου εγκριθεί.

    Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία *
    2 − 2 =

    Όροι Συμμετοχής
    Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
    Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
    Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
    Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
    Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
    Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
    Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς τη

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:53 | ΛΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Να εξερεθουν οι κυνηγετικοι σκυλοι απ το χρηματικο ποσο γιατι ειναι σκυλοι εργασιας και αυτοι οπως και τα πημενικα!!!

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:16 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Απαράδεκτος νόμος ,μόνο αδέσποτα θα δημιουργήσει . Αν είχαν γνώση οι αρμόδιοι θα το είχαν αντιληφθεί ότι τώρα που έχουν μειωθεί τα αδέσποτα θα ξαναγεμίζουν την χώρα και αυτόν τον απαράδεκτο νόμο .. απόσυρση το συντομότερο ..

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:23 | Χαραλαμπος

    Τα κυνηγετικά σκυλιά έχουν όλα τσιπάκι κ είναι δηλωμένα κ εμβολιασμένα…κ έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται από τους κατόχους τους….Δεν χρειάζεται να στειρωθους ούτε να πληρώνουμε νταβατζιλικη σε τράπεζα DNA….ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΜΕΣΑ…

    Υ.Γ.Μην περιμένετε μετά από τους κυνηγούς να κάνουν διαχείριση τον αγροιχοιρο με τέτοια μέτρα που βιάζεται…θα κατέβουν στο Σύνταγμα…

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:49 | Παρις κ.

    Απαράδεκτος νόμος!!! Για ακόμη μια φορά κατά των κυνηγών… Θα παραθέσω παρακάτω αυτό που θεωρώ ως πρέπων, •οι κυνηγοί έχουν αυξημένες υποχρεώσεις έναντι του νόμου και θα πρέπει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια. Ο νόμος Άργος προβλέπει ειδικά πρόστιμα, τόσο χρηματικά, όσο και αφαίρεση της άδειας θήρας, που δεν ισχύουν για καμία άλλη ομάδα ιδιοκτητών σκύλων.
    •Επιπλέον, οι κυνηγοί, με την έκδοση της άδειας θήρας τους συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καταβάλλοντας υψηλό χρηματικό τίμημα υπέρ του Πράσινου ταμείου και υπέρ των φιλοπεριβαντολλογικών δράσεων που επιτελούν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις τους ως σωματεία εποπτευόμενα και συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
    •Τέλος, η συμβολή των κυνηγετικών σκύλων είναι καθοριστική στην ενεργητική επιτήρηση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και της Λύσσας, άρα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
    Για να μην γίνεται χρήση του μειωμένου παράβολου από ιδιοκτήτες σκύλων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προτείνει όπως οι προβλέψεις της παραγράφου 1 του άρθρου 47 του παρόντος νομοσχεδίου και συγκεκριμένα η διατύπωση της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του νόμου 4830/2021, να διαμορφωθεί ως εξής:
    «Για τη λήψη, καταχώριση και διατήρηση του γενετικού υλικού για τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη, υποβάλλεται εφάπαξ από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς, ηλεκτρονικό παράβολο ύψους εβδομήντα (70) ευρώ για κάθε ζώο συντροφιάς. Ο κτηνίατρος δύναται να λαμβάνει από τον ιδιοκτήτη αμοιβή έως πενήντα (50) ευρώ για τη λήψη του γενετικού υλικού και τα έξοδα αποστολής του. Οι ιδιοκτήτες κυνηγετικού σκύλου, κάτοχοι κυνηγετικής άδειας σε ισχύ, υποβάλλουν ηλεκτρονικό παράβολο ύψους σαράντα (40) ευρώ για κάθε κυνηγετικό σκύλο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικών) απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου της παρούσας.».
    Η Κυνηγετικοί Συνομοσπονδία Ελλάδος προτείνει επίσης να συμπεριληφθούν οι παρακάτω τροποποιήσεις, στο παρόν νομοσχέδιο, ώστε να προκύψει ρεαλιστική βελτίωση των διατάξεων του νόμου 4830/2021, προς όφελος των ζώων συντροφιάς και προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που επιτελούν οι κυνηγοί με τους κυνηγετικούς τους σκύλους:
    •Στο άρθρο 2 (ορισμοί) του νόμου 4830/2021 πρέπει να προστεθεί η παράγραφος:
    «Κυνηγετικοί σκύλοι μεικτής φυλής θεωρούνται εκείνοι που δεν ανήκουν επίσημα σε μια από τις αναγνωρισμένες κυνηγετικές φυλές, καθώς προέρχονται από εσκεμμένες ή τυχαίες διασταυρώσεις καθαρόαιμων κυνηγετικών με μεικτής φυλής κυνηγετικών σκύλων ή δύο μεικτής φυλής κυνηγετικών σκύλων και χρησιμοποιούνται για τη θήρα»
    •Στο άρθρο 2 (ορισμοί) του νόμου 4830/2021 πρέπει να τροποποιηθεί η παράγραφος 9 ως εξής:
    9.«Ερασιτέχνης εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ’ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλο ή γάτα με σκοπό τη διατήρηση των φυλών χαρακτηριστικών του ζώου και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), μετά από βεβαίωση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος για καθαρόαιμους σκύλους ή του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας για καθαρόαιμους σκύλους ή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος όταν πρόκειται για μεικτής φυλής κυνηγετικά σκυλιά και του Ελληνικού Ομίλου Γάτας ή του Συλλόγου Εκτροφέων Γάτας Ελλάδος για γάτες.»
    •Στο άρθρο 8 (Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς) του νόμου 4830/2021 πρέπει να τροποποιηθεί η παράγραφος 3 ως εξής:
    «3.Οι ερασιτέχνες εκτροφείς μπορούν να αναπαράγουν έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή θηλυκές γάτες μία (1) φορά ανά έτος. Για κάθε γέννα λαμβάνουν προηγούμενη άδεια από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας ή τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας (αν πρόκειται για καθαρόαιμο σκύλο) ή την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (αν πρόκειται για μεικτής φυλής κυνηγετικά σκυλιά) ή από τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας ή τον Σύλλογο Εκτροφέων Γάτος Ελλάδος (αν πρόκειται για γάτα). Προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας είναι ο έλεγχος, κατά περίπτωση, από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας ή τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας ή την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ή τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας ή τον Σύλλογο Εκτροφέων Γάτας Ελλάδος, σχετικά με την πορεία της προηγούμενης γέννας που αιτήθηκε ο ερασιτέχνης εκτροφέας ιδίως, ως προς την περίθαλψη και εν γένει φροντίδα των νεογέννητων.»
    •Πρέπει να παραταθεί η ισχύς της παραγράφου 3 του Άρθρου 46 του νόμου 4830/2021, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών στους εκτροφείς, γεγονός που διαχρονικά θα μειώσει το κόστος απόκτησης σκύλων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
    3.Οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων και γατών οφείλουν, εντός προθεσμίας …. (…..) μηνών από την έναρξη λειτουργίας του ΕΜΖΣ, να εγγραφούν στο Υπό Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων.
    •Στο Άρθρο 4, παράγραφο 3 του νόμου 4830/2021 πρέπει να προστεθεί εδάφιο:
    (ε): Αν πρόκειται για κυνηγετικό σκύλο, επιπλέον του αριθμού άδειας θήρας του ιδιοκτήτη, την καταγραφή γεννών ανά θηλυκό ζώο (έως 4 σε όλη την ζωή του), καθώς και την καταγραφή κάθε απογόνου και του αριθμού σήμανσης αυτού.
    •Στο Άρθρο 8 παράγραφος 4 του νόμου 4830/2021 πρέπει να προστεθεί το εξής:
    Οι ιδιοκτήτες σκύλων ή γατών μπορούν να αναπαράξουν το ζώο συντροφιάς μία (1) φορά σε όλη τη ζωή του. Για τον σκοπό αυτό λαμβάνουν προηγούμενη άδεια από την Επιτροπή της παρ. 8 του άρθρου 10, την οποία οφείλουν επίσης να ενημερώσουν για την πορεία της γέννας, ιδίως ως προς την περίθαλψη και εν γένει φροντίδα των νεογέννητων. Εξαίρεση αποτελούν οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για κυνήγι στους οποίους επιτρέπεται η αναπαραγωγή έως τέσσερεις φορές στη ζωή τους, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι εφοδιασμένοι με άδεια θήρας σε ισχύ. Κάθε άλλη περίπτωση εκτροφής, αναπαραγωγής, πώλησης ή δωρεάν διάθεσης ζώου από ιδιώτη ιδιοκτήτη, πλην των εγκεκριμένων και αδειοδοτημένων σύμφωνα με το παρόν, θεωρείται παράνομη εκτροφή και εμπορία και υπόκειται στις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του παρόντος.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:54 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    Απαράδεκτος και κατάπτυστος νόμος με σκοπό την φορολόγηση των ιδιοκτητών δεσποζόμενων σκύλων για να βρεθούν κεφάλαια να πληρώνονται οι ΜΚΟ και οι πληρωμένοι εθελοντές. Κατάργηση του κατάπτυστου νόμου, εξαίρεση των κυνηγετικών σκύλων ως σκύλοι εργασίας.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:44 | ΛΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Να εξερεθουν και τα κυνηγοσκυλα απ το χρηματικο ποσο γιατι ειναι και αυτοι σκυλοι εργασιας!!!

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:48 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΈΚΤΡΩΜΑ. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΆ ΑΥΤΌ ΣΕ ΚΑΜΙΆ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΧΏΡΑ. ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΌΡΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΎΝ ΟΛΟΙ ΣΟΒΑΡΆ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΆΕΙ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΙ..

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:09 | Γεώργιος Δοντας

    Ένας νόμος απαράδεκτος που δεν υπάρχει σε άλλο μέρος στον πλανήτη. Ντροπη σας και μόνο ντροπη σας. Τουλάχιστον δεν σας ψήφισα ποτέ και νιώθω υπερήφανος για αυτό.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:22 | Γιαννάκης Νικόλαος

    Απαράδεκτος νόμος με σκοπό να στοχοποιησουν τους κυνηγούς

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:57 | Αποστολάτος Απόστολος

    Είμαι υπέρ των τροποποιήσεων επί του νόμου Άργος που προτείνει η ΚΣΕ.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:52 | ΔΗΜΉΤΡΗΣ

    Αφήστε τα κυνηγετικά σκυλιά υσηχα από στειρώσεις και dna…ναι στα τσιπ και κάντε πολλούς έλεγχους θέμα διαβίωσης παράνομες γέννες χωρίς άδεια άνευ χρημάτων και μαζέψτε τα αδέσποτα σε σωστούς χώρους…

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:36 | Πασχάλης Καβουρίδης

    Σωστά ο νομοθέτης αντιλαμβανόμενος την αρχική λανθασμένη νομοθέτηση επιζητά ως οφείλει, δημοκρατικά, την άποψη των εμπλεκομένων. Οι κυνηγετικοί σκύλοι πρέπει να εξαιρεθούν τελείως της πληρωμής παραβόλου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι σκύλοι εργασίας. Η προτεινόμενη μείωση του κόστους παραβόλου για τα κυνηγετικά σκυλιά χρήζει περεταίρω μείωσης ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν μα ανταπεξέλθουν οικονομικά. Διαβαθμιση του κόστους για περισσότερα του ενός σκυλιά.
    Τέλος όσον αφορά την 3 παράγρ. του άρθρου 1 η αναβολή της προθεσμίας επιβολής προστίμου κρίνεται σωστή, ώστε, να δώσει χρόνο στους ιδιοκτήτες για να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του νόμου.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:33 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    «Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).

    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.

    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο

    50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο

    από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.

    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με

    την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-

    2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα

    δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να

    προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα».

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:31 | Θεόδωρος Αντωνέλος

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:38 | ΑΠΟΣΤΟΛΙΣ

    «Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).

    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.

    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο

    50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο

    από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.

    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με

    την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-

    2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα

    δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να

    προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα».

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:24 | Άγγελος Αντωνέλος

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:04 | Ιωάννης σατρατζεμης

    Απαράδεκτα τα μέτρα με μόνο σκοπό την στοχοποίηση των κυνηγών.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:16 | Vasiliki L

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:03 | Φίλης Γκροζούδης

    Σωστά ο νομοθέτης αντιλαμβανόμενος την αρχική λανθασμένη νομοθέτηση επιζητά ως οφείλει, δημοκρατικά, την άποψη των εμπλεκομένων. Οι κυνηγετικοί σκύλοι πρέπει να εξαιρεθούν τελείως της πληρωμής παραβόλου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι σκύλοι εργασίας. Η προτεινόμενη μείωση του κόστους παραβόλου για τα κυνηγετικά σκυλιά χρήζει περεταίρω μείωσης ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν μα ανταπεξέλθουν οικονομικά. Διαβαθμιση του κόστους για περισσότερα του ενός σκυλιά.
    Τέλος όσον αφορά την 3 παράγρ. του άρθρου 1 η αναβολή της προθεσμίας επιβολής προστίμου κρίνεται σωστή, ώστε, να δώσει χρόνο στους ιδιοκτήτες για να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του νόμου.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:15 | ΠΑΣΧΑΛΗΣ

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:21 | Γιώργος Σαββιδης

    Απαράδεκτος νόμος,δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο από το να εναντιωθεί και πάλι κατά των κυνηγων.
    Τα κυνηγόσκυλα θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό το νόμο έκτρωμα.
    Μια ζωή κόντρα στους κυνηγούς πηγαίνουν οι περισσότερες κυβερνήσεις.Ντροπη σας.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024, 12:24 | Ειρήνη

    Τα κυνηγετικά σκυλιά, όπως έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ήδη από την πρώτη διαβούλευση του ν. 4830/2021 και έπειτα, θα έπρεπε να εξαιρούνται της πληρωμής του παράβολου για τη λήψη, αποστολή και φύλαξη δείγματος DNA, όπως εξαιρούνται όλα τα άλλα σκυλιά εργασίας (ποιμενικά κ.λπ.).
    Η προτεινόμενη μείωση του κόστους του παράβολου για τα κυνηγετικά σκυλιά στο ύψος των 40 ευρώ ανά σκύλο, παρότι δεν μας ικανοποιεί, κινείται προς τη θετική κατεύθυνση.
    Προτείνουμε, ωστόσο, να γίνει ειδική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός σκύλων, με μείωση στο 50% τουλάχιστον του κόστους του παράβολου, για κάθε σκύλο από τον δεύτερο και μετά του ίδιου ιδιοκτήτη.
    Η μετάθεση της προθεσμίας για την επιβολή προστίμων του άρθρου 35 για την παράβαση της υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του (DNA), σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4830/2021, την 1-7-2025, θεωρούμε πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να προσαρμοστούν στις τροποποιούμενες διατάξεις έγκαιρα.