Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:00 | Ηλίας Ρουμπάνης

    Επιτέλους!!!! Μιλάμε για παιδιά που γνωρίζουν μόνο την Ελλάδα ως πατρίδα. Εγώ έχω Βρετανικό διαβατήριο και έζησα στο Λονδίνο μέχρι τα τρια μου χρόνια. Είναι δυνατόν παιδιά που μιλάνε τη γλώσσα των γονιών τους σπαστα, που σπουδάζουν να μην έχουν ιθαγένεια;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:42 | θανάσης

    Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο ,
    καιρός ήταν

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:25 | Σωκράτης Σαρρής

    Το ζήτημα της πολιτογράφησης των μεταναστών δεν μπορεί να γίνεται τόσο αψυχολόγητα και με σχεδόν αυτόματες διαδικασίες. Η Ελλάδα πρέπει να προστατεύσει τους ντόπιους Έλληνές της και να μην τους αφήσει να εκπέσουν σε μία παρακμάζουσα ομάδα εντός της χώρας τους.

    Φυσικά και θα υπάρξουν παραχωρήσεις υπηκοότητας σε μη Έλληνες. Αυτό όμως να περνά από μια διαδικασία που να προνοεί:
    α) Δέκα και πλέον χρόνια συνεχούς διαμονής στη χώρα
    β) Δοκιμασία (1) στην Ελληνική γλώσσα, (2) την Ελληνική Ιστορία και Πολιτισμό και (3) τους Ελληνικούς Θεσμούς και το Σύνταγμα. Νοείται ότι αυτή η δοκιμασία πρέπει να εξετάζει τη γνώση μόνο πολύ βασικών πτυχών που θα διευκολύνουν την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
    γ) Ενυπόγραφη δήλωση σεβασμού του Ελληνικού Συντάγματων, των θεσμών, των ηθών και των εθίμων των μεταναστών.
    δ) Να μην είναι παράνομοι μετανάστες. Δεν μπορούν να επιβραβεύονται οι νόμιμοι εις βάρος των παρανόμων!
    ε) Να μη βαραίνονται από δικαστικές καταδίκες (μπορούν να εξαιρεθούν ίσως κάποια πλημμελήματα)
    στ) Να υπάρχει πρόνοια υποχεωτικής εκπλήρωσης όλων των υποχρεώσεών τους προς την πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας
    ζ) Για διάστημα 20 χρόνων από την ημέρα απόκτησης της υπηκοότητας, να υπάρχει πρόνοια ευκολότερης αφαίρεσής της, εάν αυτό κριθεί ωφέλιμο για τη χώρα, απ’ ό,τι σε ένα ιθαγενή Έλληνα ή μετά από την έλευση των 20 χρόνων.
    η) Να επιδιωχθεί η παραχώρηση υπηκοότητας σε μετανάστες 2ης ή 3ης γενιάς και όχι πρώτης, στους οποίους μπορεί να παραχωρείται μόνο άδεια παραμονής μεγάλου διαστήματος ή αορίστου χρόνου.

    Πέραν απ’ αυτά πρέπει να δηλώσουμε ότι η ανέγερση ναών άλλων θρησκειών δεν πρέπει να θεωρείται ούτε απαράδεκτο, ούτε μεμπτό. Οι μετανάστες (με δική τους ευθύνη) πρέπει να μπορούν να ανεγείρουν θρησκευτικά οικήματα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, εφόσον αυτά θα ανήκουν σε νόμιμες θρησκείες εννοείται αποκλείονται μυστικιστικές θρησκείες!).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:36 | Ηλίας

    Η ελληνική ιθαγένεια δεν είναι επίδομα να την αποδίδετε σε «δικαιούχους». Δεν έχετε την λαϊκή εντολή για κάτι τέτοιο κύριοι. Εντάξτε τους νόμιμους αλλοδαπούς στις κοινωνικές και προνοιακές δομές αλλά έως εκεί.
    Έλληνα σε κάνει το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοι μου στις μάχες του Κιλκίς-Λαχανά, το Εσκί Σεχίρ, το οχυρό Ρούπελ, την Αντίσταση, την Κύπρο και οι ατελείωτες οικονομικές θυσίες 10 και 20 γεννιές πίσω μέσω φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών για να απολαμβάνουν ΚΑΙ οι αλλοδαποί το κοινωνικό κράτος.
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τώρα κύριοι κυβερνώντες.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:25 | Xristos Xanthi

    Λεμε ΝΑΙ στην υποστηριξη οσων εχουν αναγκη. Να στειλουμε οση βοηθεια χρειαζεται! κι αλλη τοση! Να δωσουμε ολη απο λιγα ευρω. Ας μεινουν ομως στην πατριδα τους. Δεν θελουμε κουλτουρες που δερνουν κ λιθοβολουν γυναικες. Δεν θελουμε πολιτισμους που εκμεταλευονται τα παιδια. ΟΧΙ στην νομιμοποιηση οποιουδηποτε λαθρομεταναστη. Το πασοκ θα το κρινει η ιστορια να βαλει βομβα στα θεμελια της κοινωνιας μας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:31 | ΜΑΡΙΑ

    Η Ελλάδα δεν έχει να θρέψει τα δικά της,γνήσια παιδιά της!!Θα φορτωθούμε και τα παιδιά των αλλοδαπών??όχι κύριε,Δεν το δέχομαι!!Κάτι πρέπει να γίνει και να φύγουν όλοι από την Ελλάδα….Ήρθαν στην χώρα μας για μια καλύτερη ζωή,εάν συνεχιστεί αυτό εμέις μετά που θα στραφούμε για το δικό μας καλύτερο αύριο???Όπου κοιτάξεις βέπεις έναν Έλληνα σε ποσοστό 10 αλλοδαπών…είναι εικόνα αυτή???Αν σας αρέσει αυτή η εικόνα και είστε περήφανοι που είστε Ελληνες,προχωρήστε σε αυτά τα μέτρα!!τι να πώ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:20 | γιαννης

    ἄν περάσει τὸ νομοσχέδιο θὰ πεθάνει ἡ Ἑλλάδα,λόγω τῆς πληθυσμιακῆς αὔξησης τῶν μεταναστῶν ἄν πάρουν δικαίωμα ψήφου χαθήκαμε!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ!

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:50 | Aρτεμις Φ

    Σταματήστε πλέον να συνδέετε τα ανθρώπινα δικαιώματα με την απόκτηση ιθαγένειας. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι μετανάστες σε αυτή τη χώρα είναι ίσοι – και καμία φορά πιο ίσοι από τους Έλληνες- απέναντι στο Νόμο, και παρά το γεγονός ότι τον παραβίασαν για να εισέλθουν σε αυτή τη χώρα.

    Το ζήτημα της ιθαγένειας είναι ζήτημα επιβίωσης της Ελλάδος. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αλλοιώσετε τον πληθυσμό της Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό, να αλλοτριώσετε τα ήθη και τα έθιμά μας, την χιλιόχρονη ιστορία μας

    Αφήστε τους Έλληνες να μιλήσουν: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:36 | Μ Φοίφας

    Πιστεύω ότι δεν πρέπει να δίδεται η Ελληνική ή η Ιταλική κλπ αλλά να δημιουργηθεί μία Ευρωπαϊκή ιθαγένεια η οποία να δίνεται υπό προϋποθέσεις στους εξωκοινοτικούς κατοίκους των χωρών μελών της ένωσης. Μία τέτοια ρύθμιση σε συνεργασία με τους κοινοτικούς μας εταίρους θα τακτοποιούσε προβλήματα τα οποία μπορεί να θίξουν την μελλοντική πορεία της χώρα μας. (Πολλοί μετανάστες είναι πολίτες κρατών που συνορεύουν με την χώρα μας και μπορεί να δημιουργήσουν στο μέλλον προβλήματα).
    Αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί μία Ευρωπαϊκή ιθαγένεια τότε η Ελληνική θα πρέπει να δίδεται σε δεύτερης γενιάς αλλοδαπούς μετά την φοίτησή τους στην τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού, σε πρώτης γενιά αλλοδαπούς μετά την παρέλευση πενταετούς εργασίας με την προϋπόθεση ότι έχουν αποκτήσει ιδιόκτητη κατοικία και σε πρώτης γενιά αλλοδαπούς μετά την παρέλευση δωδεκαετούς εργασίας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:22 | ΣΤΑΥΡΟΣ.

    Για ενα τόσο σοβαρό θέμα απαιτείται δημοψήφισμα.Αλλοιώνεται η πληθυσμιακή μορφή της χώρας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:31 | Γ. Κ.

    «Προεκλογικά δεν ενημερώσατε τον Ελληνικό Λαό» λένε οι φασίστες.
    Άξιοι απόγονοι του Γκέμπελς, πάψτε να παραπληροφωρήσετε. Στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι γραμμένο με γράμματα ευανάγνωστα. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανειλημμένως και δημόσια το είχε προαναγγείλει. Τέρμα τα φασιστικά παιχνιδάκια. Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε στον βούρκο σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:04 | Πρώην Σοσιαλιστής.

    Πρώην Σοσιαλιστής.
    Το θέμα της μεταναστεύσεις, θα πρέπει να συζητηθεί ανοικτά, από όλη την ελληνική κοινωνία, για τουλάχιστον ένα χρόνο.
    Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για αυτό το θέμα, αν δεν το μελετήσουμε σε βάθος. Χρειάζεται χρόνος. Πολλής χρόνος για αυτό το θέμα.
    Δεν είναι σωστό που η κυβέρνηση θέλει να το κλήση γρήγορα.
    Διάλογος. Ανοικτός διάλογος. Τι κάνουν τα άλλα κράτη για αυτό το θέμα?
    Μελέτη πολύ μελέτη.
    Αν γίνει πάρουμε τώρα με βεβιασμένη, λάθος απόφαση, δεν θα μπορέσουμε μετά να επανορθωθεί το λάθος.
    Δεν πρόκειται για ένα απλό, φορολογικό νομοσχέδιο, εδώ έχουμε να κάνουμε ακόμη και με την Εθνική μας συνοχή.
    Σκέψη. Σκέψη. Σκέψη. Όχι βιασύνη. Σκέψη

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΣΕΛΟΣ

    Πρέπει οι μετανάστες να λάβουν την ελλ. υπηκοότητα. Γιατί είμαστε περίφανοι με τους φιλέλληνες και δεν είμαστε περίφανοι με τον «ξένο» που παρελάυνει, που γνωρίζει την ιστορία μας, που καταβάλει τη φορολογία του στο κράτος και δεν έχει γνωρίσει αλλη πατρίδα;
    Εμεις δλδ που πήραμε ξένες ιθαγέννειες καναμε κακό σε μια από τις δυο χώρες; Όταν όμως τα παιδιά των μεταναστών θα πάρουν την υπηκοότητα θα πρέπει να υπηρετήσουν όπως έκαστος έλληνας.
    Επίσεις να μην δοθεί στα τυφλά η υπηκοότητα π.χ. Κάποιος που δεν ξέρει τη γλώσσα, λίγη ιστορία, και γενικά δεν είναι και πολύ ευυπόλιπτος να μην του δίνεται. Να επανεξετάζεται έστω.
    Τέλος πρέεπι να μειωθεί το παράβολο που είναι 1400 και ευρώ.

    με εκτίμηση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:04 | Κουρτέσης Δημήτριος

    Πιστεύω ότι και πάλι πρόχειρα ξεπροβάλει ένα τόσο μεγάλο θέμα που θα επηρεάσει σαφώς και τις επόμενες γενεές. Είναι ένα θέμα που και η τωρινή κυβέρνηση δεν το χειρίστηκε τα παλαιότερα χρόνια της διακυβέρνηση της. Εάν λοιπόν όλοι εμείς που υποστηρίζουμε ότι αλλοιώνεται το γενεαλογικό δέντρο του έθνους μας ,λεγόμαστε –τόσο εύκολα- ρατσιστές, τότε, για το καλό πρωτίστως των παιδιών μας ,αλλά και το δικό μας ,ας χαρακτηριζόμαστε και έτσι από μια μερίδα πιστεύω ψευτοπροοδευτικών.
    Το να διεκδικείς με κάθε μέσο πιστεύω την εθνικότητα σου ,είναι κεκτημένο δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής (της χώρας) αλλά και όλων των χωρών της Γής.
    Πρέπει πλέων σε αυτήν την σύγχρονη εποχή που ζούμε να βρεθεί το σθένος και η Παλικαριά να πούμε στο Ελληνικό λαό για πιο λόγο θέλουμε να αλλοιώσουμε της επόμενες γενεές .
    Να ξεσκεπάσουμε το πέπλο της μετανάστευσης (το οποίο ξεκινάει από πολύ παλιά) ,να δούμε το πρόσωπο της αληθινής φτώχειας (το οποίο συντηρείτε εσκεμμένα σε πολλά κράτη) ώστε να δούμε πια είναι αφενός τα αίτια του προβλήματος και αφετέρου να πούμε όπως είπα και παραπάνω ευθέος στον Ελληνικό λαό που θα τον οδηγήσει αυτή του η αλλοίωση.
    Αυτή η αλλοίωση θα επέλθει (που βέβαιο είναι ότι ήδη έχει έρθει) όσον αφορά τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας, τα πιστεύω μας , την συνοχή μας (πίσω και κάτω από μια σημαία) ,το θεσμό οικογένεια ,της σχέσεις των δύο φύλλων και την θέση που έχουν μέσα στη κοινωνία. Όλα τα παραπάνω συνυπολογίζοντας και το θεσμό της θρησκείας ,αποφέρουν με την διάβρωση τους έναν ακόμη λαό (όπως πολλούς άλλους) ,που θα βρίσκεται ,αν δεν βρίσκεται ήδη, σε μια ομηρία και έναν έλεγχο από τους εκάστοτε πολιτικούς που περνάν από αυτή την χώρα.
    Τελειώνοντας για να βγει και ένα συμπέρασμα από την τοποθέτηση μου, πιστεύω ότι πρέπει να είχαμε πάρει δραστικά μέτρα –εχθές-απέναντι στους κάθε είδους μετανάστες και με κανένα τρόπο να μην περιμένουν ( οι πατριώτες πολιτικοί μας ) ότι ο ελληνικός λαός θα δεχθεί και περαιτέρω αλλοιώσεις στον ιστό που ήταν τουλάχιστον δομημένη η κοινωνία μας πριν δυστυχώς αρκετά χρόνια.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:26 | Pierros

    Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά το ελληνικό κράτος ενεργεί σπασμωδικά.

    Πρώτα πρέπει να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας, ώστε να μάθουμε τουλάχιστον για πόσους αλλοδαπούς μιλάμε και μετά, αφού ξέρουμε τον αριθμό, να πάρουμε μέτρα για αυτούς ώστε να τους ενταχθούν στην κοινωνία μας.
    Όμως:
    Η φύλαξη των συνόρων μας δεν λειτουργεί σωστά, ώστε να μην συρρέουν ταλαίπωροι από κάθε γωνιά του κόσμου.
    Τα σχολεία, δεν λειτουργούν όπως πρέπει ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα αλλοδαπά παιδάκια θα μάθουν ελληνικά και θα είναι σε θέση να ενταχθούν στην κοινωνία μας.

    Θα ήμουν σύμφωνος με τις προτάσεις του υπουργείου εάν αυτές γίνονταν μετά την διασφάλιση των συνόρων μας και την αναβάθμιση των σχολείων μας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:34 | marlowi

    Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι από αυτούς που δεν επιθυμούν μετανάστες στη χώρα μας (για να το πω ευγενικά…) δηλώνουν και πιστεύουν πως είναι καλοί χριστιανοί ορθόδοξοι, κάνουν το σταυρό τους 3 φορές όταν περνούν έξω από εκκλησία και φιλούν το χέρι του παπά που θα συναντήσουν στο δρόμο. Συνεπώς αντιδρούν στο θέμα όπως ακριβώς επιτάσσει ο χριστιανισμός και λένε στους ταλαίπωρους που με ευθύνη της δύσης (και συνεπώς και δική τους) αναζητούν την επιβίωση στη χώρα μας, να μας αφήσουν ήσυχους, να φύγουνε, να πάνε αλλού… Ας πεθάνουν στη χώρα τους ή όπου στο διάολο θέλουν. Δεν με νοιάζει ρε αδερφέ, εγώ ως καλός χριστιανός θα τιμήσω τη γέννηση του Χριστού καταναλώνοντας ένα γουρουνόπουλο και 5 νταμιτζάνες κρασί από το χωριό του επίσης καλού χριστιανού θείου μου του Μήτσου. Η νεοελληνική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:20 | Σωτήρης Κουτσογιάννης

    Η Ελλάδα σβήνει αν περάσει αυτός ο νόμος της κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ.
    Οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς προήλθαν από λαθραία, παράνομη είσοδο στη χώρα. Αν αυτό συμβεί-ψηφιστεί δηλαδή ο νόμος που έχει ετοιμαστεί θα υπάρχει ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ από τις επόμενες κιόλας εκλογές απο λαθραίους. Αλλο ανθρωπιά κι άλλο καβάλα στον ώμο μου οι λαθρομετανάστες κύριοι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων ανθρωπιστικών και αντιρατσιστικών δήθεν οργανώσεων και οργανισών. Και εγώ προσωπικά με τη μια αδερφή μου και με τους γονείς μας βρεθήκαμε στις Η.Π.Α. για 3-4 χρόνια στις αρχές του ’70, αλλά με διαβατήρια, άδειες παραμονής, χαρτιά που σε υποχρέωναν να τηρείς τους νόμους του εκεί κράτους, συμμετοχή στη φορολογία κλπ, κλπ, και όχι πηδώντας από τα πλοία ή περνώντας λαθραία τα σύνορα.
    Γιατί το ελληνικό κράτος δεν ακολουθεί το παράσειγμα της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών που έχουν ποσόστοση για τους μετανάστες (δεν ξεπερνά το 3 με 5%). Εδώ δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο. Δεν υπάρχει έλεγχος. Δεν υπάρχει τίποτε. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τίποτε. Καλή η ηλεκτρονική διαβούλευση, αλλά ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ και δικαιότερο και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ένα απλό ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ που άμεσα τον ενδιαφέρει αυτό που πάει να γίνει. ΠΩΣ;
    Μα είναι απλό: Με ΕΝΑ
    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α!!! κύριοι γραφιάδες των νόμων για νά’χουν ΓΝΩΜΗ όλοι μας, κι οι ΝΕΟΙ κι ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ…
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ, κι ότι ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ο κόσμος στο δημοψήφισμα Δ Ε Κ Τ Ο Ν!
    ΕΙΔΑΛΛΩΣ μην κατεβείτε στις εκλογικές σας περιφέρειες…Η ποινή μπορεί να είναι και…θάνατος!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:54 | ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    Αναφέρει το Σύνταγμα:
    «ΤΜΗΜΑ Α’: Μορφή του πολιτεύματος
    Άρθρο 1
    1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
    2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
    3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

    Άρθρο 2
    1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

    2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.»

    Προεκλογικά δεν ενημερώσατε τον Ελληνικό Λαό για αυτό που επιχειρείτε να πράξετε τούτη την αποφράδα περίοδο. Κατά συνέπεια δεν δύναστε να το πραγματοποιήσετε γιατί δεν πήρατε τέτοια εντολή. Αν προχωρήσετε στο συγκεκριμένο σχέδιό σας θα έχετε όλοι σας προβεί στο αδίκημα της απάτης του Ελληνικού Λαού και να είστε σίγουροι ότι ο Λαός με την πρώτη ευκαιρία θα σας διαολοστείλει. Και πρώτα από όλους εμείς που σας ψηφίσαμε. Στις εκλογές του Οκτωβρίου υπήρχε και για σας ένα μύνημα. Αν δεν το λάβατε και δεν το καταλάβατε, τότε στις επόμενες εκλογές θα πάρετε μόνο τις ψήφους των «Λαθροελληνομεταστών». Όπερ σημαίνει ότι αν προχωρήσετε σε αυτόν τον ενταφιασμό της Ελλάδας και την ντροπιαστική κατάργηση του Συντάγματος, τότε ελληνοποιήστε όσο γίνετε περισσότερους, γιατί μόνο αυτούς θα έχετε ως ψηφοφόρους. Ποιος να μου το έλεγε ότι εγώ ως ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ θα εναπόθετα τις όποιες ελπίδες μου στον Καρατζαφέρη. Ήμαρτον κύριοι, συνειδητοποιείστε επιτέλους τι πάτε να κάνετε…..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:38 | Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Aκούστε κάτι!

    Η Ελλάδα χωράει εκατομμύρια μετανάστες αρκεί αυτοί να είναι λευκοί και χριστιανοί διότι αυτοί είναι αφομοιώσιμοι και σε λιγότερο από μία γενιά θα νιώθουν πιο Έλληνες από τους Έλληνες.

    όλοι οι άλλοι, μαύροι, μελαμψοί, κίτρινοι, αλλά κυρίως οι μουσουλμάνοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΙΜΟΙ και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

    ΌΧΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ σε μη αφομοιώσιμους!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:15 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΠΩΛΟΥΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.
    ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ.ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ -ΙΚΑ-ΚΛΠ
    ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΖΑΡΙΑ ,ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ η ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ .(ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ).
    ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ – ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ,ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:02 | ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ … ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΤΩΝ..ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙς ΕΠΙΘΥΜΙΕς ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ – ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟς ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΡΡΥΓΝΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ..ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΟΠΙΣΤΕΣ…ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΩΝ…ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΑΔΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:56 | ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ

    θΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΥΠΟΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΟΛΩΣ ΞΕΝΑ, ΠΡΟΤΥΠΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ. ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝ ΟΧΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΓΓΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ( ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕΝΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:33 | Πρώην Σοσιαλιστής.

    Μεταναστεύσει.
    Να ακουστεί η δημόσια θέλει των Πανεπιστημίων.
    Να ακουστεί η δημόσια θέση, της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Να ακουστεί η δημόσια θέση των πρώην Πρωθυπουργών. Των πρώην Υπουργών.
    Της επιστημονικής κοινώτητας της Ελλάδος.
    Η ΓΣΣΕ. Η ΑΔΕΔΥ. Ο ΣΕΒ.
    Η ακαδημαϊκή κοινότητα τι γνώμη έχει για το θέμα αυτό ?
    Τι κάνουν τα άλλα κράτη για αυτό το θέμα.?
    Θα απάντηση η Πολιτεία, πόσους, Και από που θα είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα.
    Υπάρχει Εθνική εκπαιδευτική πολιτική ? Μπορεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα να μετατρέψει αυτούς σε υποστηρικτές, της καλής, η της κακής Ελλάδας?
    Επαναλαμβάνω το θέμα δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας προθέσεις, και να μην θεωρείται δεδομένο ότι όλοι τους έχουν αγαθές προθέσεις !!!!
    Υπάρχει μια δυναμική μυστική Υπηρεσία που θα παρακολούθηση την δράση των υπόπτων, κακων μεταναστών?? ??
    Πολλά πολλά πολλά, αυτά που θα πρέπει να απαντηθούν, πριν την τελική μας απόφαση.!!!
    Τα κράτη είναι κράτη. Δεν έχουν ψυχή. Και δεν πρέπει να έχουν συναισθηματικές παρορμήσεις.
    Που είναι η γνώμη της ακαδημαϊκής κοινότητας ?
    Πρέπει να την ακούσει ο λαός.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:53 | γεωργιαδης γιωργος

    ο νυν πρωθυπυργος ειχε ζητησει δημοψηφισμα (2008) για το ασφαλιστικο,θεμα μικροτερης σημασιας απο το δημογραφικο-μεταναστευτικο που αφορα τον πυρηνα υπαρξης οχι του κρατους αλλα της ιδιας της φυσικης συνεχειας των ελληνων στον ρου της παγκοσμιας ιστοριας.υπο την εννοια αυτη η διενεργεια δημοψηφισματος ειναι επιβεβλημενη και για 2 ακομη λογους: ο νυν πρωθυπουργος επι μακρω στο παρελθον εχει μιλησει για την αξια της συμμετοχικης δημοκρατιας,την αμεση δημοκρατια,τα δημοψηφισματα γενικα και επιπροσθετως το κομμα του αρνηθηκε την συνταγματικη αναθεωρηση για την ψηφο των ελληνων ομογενων του αποδημου ελληνισμου με διαφορες προφασεις κατα κανονα οχι ιδιαιτερα πειστικες.αρα θα περιμενε κανεις πρωτα να τακτοποιηθει το θεμα των ελληνων ομογενω και μετα αφου θα ειχε προηγηθει εξαντλητικος διαλογος, ακριβης καταμετρηση της παρανομης μεταναστευτικης ροης και εντελει λαικο δημοψηφισμα να υπαρξει λυση στο θεμα.αυτο δεν αφορα μια εν δυναμει «ακροδεξια» παρεμβαση αλλα στοιχειωδη ασκηση συνταγματιων επιταγων που αφορουν την λαικη κυριαρχια σε ενα ελευθερο και ανεξαρτητο κρατος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:13 | Γιώργος

    Επιτέλους!

    Αυτό που θεωρείται αυτονόητο στις δυτικές χώρες πάει να γίνει κι εδώ. Θεωρώ ότι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για οποιονδήποτε άνθρωπο γεννιέται στην Ελλάδα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Είναι ο μόνος τρόπος όσοι μένουν εδώ και δεν έχουν ελληνικό παρελθόν να αρχίσουν να νοιώθουν έλληνες, να νοιώθουν ότι η χώρα τους σέβεται, και άρα να θελήσουν κι αυτοί να σεβαστούν τη χώρα και τους υπόλοιπους κατοίκους της. Γιατί, κακά τα ψέμματα, αν νοιώθεις αφιλόξενα και μη καλοδεχούμενος υπάρχει περίπτωση να προσφέρεις; Δεν καταλαβαίνω καν γιατί κάνουμε συζήτηση για κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει στο Σύνταγμα πολύ πριν δημιουργηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα. Δηλαδή οι Αμερικάνοι είναι χαζοί που δίνουν την υπηκοότητα αν γεννιέσαι εκεί; Εγώ ξέρω ότι είναι η νούμερο 1 χώρα του κόσμου, και είναι φτιαγμένη από μετανάστες. Εμείς τι φοβόμαστε, μη γίνουμε Αλβανοί; Μα, το ανάποδο θα γίνει. Θα γίνουν οι Αλβανοί, κι οι Πολωνοί κι οι Ινδοί κι οι Κινέζοι Έλληνες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:54 | Γιάννης Μαρούτσος

    Αναφερόμενος, κυρίως, στο σχόλιο του κ. Παναγιώτη Βαρλάγκας — 29 Δεκεμβρίου 2009 @ 14:30 — έχω να κάνω δύο σχόλια (επιλέγω αυτό το σχόλιο γιατί συμπυκνώνει επιτυχώς συχνά επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα):

    (1) Δημοψήφισμα: Γιατί τόσος φόβος για έναν κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό; Ένα θεσμό που κατοχυρώνει το Σύνταγμά μας. Εκτός, αν μας αρέσει να τον επικαλούμαστε όποτε μας αρέσει και τις άλλες φορές να τον συκοφαντούμε ως «ψηφοθηρικό». Εγώ είμαι πάντα και παντού υπέρ των δημοψηφισμάτων! Εκτός αν θεωρούμε πως λαοί όπως οι Ελβετοί και τόσοι άλλοι (έχετε προσέξει πόσα πολιτειακά, τοπικά και λοιπά δημοψηφίσματα διενεργούνται στις ΗΠΑ, την Ιταλία και σε άλλες χώρες), που δομούν το πολίτευμά τους πάνω στα δημοψηφίσματα είναι ηλίθιοι! Ασχέτως, λοιπόν, της συγκεκριμένης περίπτωσης, εμφορούμενος από συγκεκριμένες δημοκρατικές αρχές, δεν μπορώ προσωπικά, όταν κάποιος προτείνει δημοψήφισμα για οιοδήποτε θέμα ευρέος ενδιαφέροντος, εγώ να πω όχι.

    (2) Γράφετε:

    «Ερωτάται: τα γεννημένα στην Ελλάδα «Αλβανάκια», «Πολωνάκια», «Πακιστανάκια», κ.λπ. με μόνιμη διαμονή από της γεννήσεώς τους, 12ετή ελληνική εγκύκλια παιδεία σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, πλήρη ένταξη στην ελληνική κοινωνία και σαφή πρόθεση παραμονής στην Ελλάδα, δεν αξίζει να δώσουν ακόμα 10.000 στρατεύσιμους στην κλάση 2021; Περισσεύει κανείς;»

    Όχι δεν περισσεύει! Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Όμως, όπως επισήμανα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, διατάξεις όπως αυτές των παραγράφων 2α και 4γ του προτεινόμενου αρθρου 1Α υπερβαίνουν τον σκοπό αυτό και οδηγούν στην καταρράκωση της ελληνικής ιθαγένειας ως θεσμού. Ναι, λοιπόν, στην ενσωμάτωση των ανθρώπων που λέτε και σε απόδοση σε αυτούς της ελληνικής ιθαγένειας (γι’αυτό και συμφωνώ με την παράγραφο 1 του προτεινόμενου άρθρου 1Α), όχι όμως στο προτεινόμενο με κάποιες διατάξεις «ξεχείλωμα» του θεσμού. Η ελληνική ιθαγένεια δεν μπορεί να βγει στο παζάρι!

    Και για ακόμη μια φορά καλό όλους τους συμπολίτες μου που συμμετέχουν στη συζήτηση αυτή να αποφεύγουν τις γενικότητες και να σχολιάζουν επί του συγκεκριμένου! Κύριοι, υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις μπροστά μας επί των οποίων ζητούνται τα σχόλιά σας. Αφήστε τις διακηρύξεις αρχών και τους ιδεολογικούς σας αγώνες για αλλού και προσφέρετε με συγκεκριμένες παρατηρήσεις! Αυτήν τη στιγμή συμμετέχετε σε μια μείζονος σημασίας νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Καταλάβετέ το και αξιοποιήστε το δεόντως!

    Ευχαριστώ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:51 | Nikolas

    Θεωρω οτι για ενα τοσο σοβαρό θέμα πρεπει να αποφασισει ο ελληνικός λαός με δημοψηφισμα. Δυστηχώς το παρόν νομοσχέδιο θα μας κάνει στο μέλλον Αμερική με διαφορετικες θρησκειες, ηθη και εθιμα και μεγάλα γκετο και απίστευτη εγκληματικότητα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | Κώστας

    Από τη στιγμή που αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι απαιτείται δημοψήφισμα. Αλλιώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα γλιτώσει ποτέ από τη ρετσινιά ότι «νομιμοποίησε τους μετανάστες για να αποκτήσει ψηφοφόρους από την πλαϊνή πόρτα…»

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:26 | T.Z.

    Από πότε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θα αποδίδονται, εάν κι εφ όσον το αποφασίσει η πλειψηφία (με δημοψήφισμα ή αλλιώς);
    Ξεχάσατε, όλοι εσείς οι λάβροι πολέμιοι αυτού του νόμου και έξαλλοι υπέρμαχοι του «δημοκρατικού» – τρομάρα σας – δημοψηφίσματος, τι απάντησε ο (τότε) πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος στον υπερεθνικιστή και υπέρμαχο του ελληνοχριστιανικού ίδεολογήματος αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; Οτι τα εκατομύρια υπογραφές, με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις αστυν. ταυτότητες, ήταν άχρηστες, γιατί αντέβαιναν σε θεμελειώδες ανθρώπινο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο που καμμιά πλειοψηφία δεν μπορούσε να αμφισβητήσει.
    «Θαυμασμό» πάντως μου προκαλεί η ευκολία και ο κυνισμός, πολιτικοί σχηματισμοί που κάθε άλλο παρά δημοκρατικό φρόνημα διαθέτουν, να χρησιμοποιούν φρασεολογία και έννοιες που αντλούν από το χώρο που στην ουσία θέλουν αν εκμηδενίσουν.
    Είναι γνωστό όμως πια, και έχουν γνώση οι φύλακες, ότι οι Χίτλερ και Μουσολίνι, ανέβηκαν στην εξουσία χρησιμοποιώντας τον κοινοβουλευτισμό. Κι ακόμη, οτι δεν φτάνει μόνο η αρχή της πλειοψηφίας για να είναι μια απόφαση δημοκρατική, αλλά πρέπει ταυτοχρόνως να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:57 | Stavroula

    ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

    ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΩΔΙΑ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ’ΟΨΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΤΕ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:39 | Γ.

    Σύμφωνοι… ! ! ! …Αλλά, κύριοι, οι περισσότεροι μετανάστες είναι απο γειτονικές χώρες… Έχουμε λύσει τις συνοριακές μας «διαφορές» ; ; ;
    Γιατί και οι ΈΛληνες κάποτε ήταν στη θέση των οικονομικών ματαναστών, αλλά ΔΕΝ είχαν προβλήματα & αιτήσεις αλυτρωτισμού στην Αυστραλία, την Γερμανία ή τον Καναδά… ! ! ! ! (…& ίσως να ζούσαν λιγότερο «επιθετικά» στις εκεί κοινωνίες ! ! ! Μάλλον ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ μέχρι να λύσουμε τα όποια προβλήματα εγγράφως (με Συνθήκες) αλλά και οριστικώς ! ! !

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:25 | Άκου ελληνάκο!

    Γιατί δεν κάνουμε κι ένα δημοψήφισμα για το αν πρέπει να τρώνε, να πηγαίνουν σχολείο ή απλά να κυκλοφορούν στο δρόμο?

    Άκου ελληνάκο!..
    Μη φοβάσαι. Δεν κινδυνεύει η μίζερη ζωούλα σου από τον μετανάστη που θα συναντήσεις στην κάλπη, την ώρα που θα γλύφεις τον φάκελο, όπως έγλυφες τον πολιτικό που θα φροντίσει τον γιόκα σου να βγει το ίδιο αποχαυνωμένος με εσένα.
    Δεν κινδυνεύεις, ελληνάκο, από την ιθαγένεια που δικαιούται ένα παιδί που έχει γεννηθεί εδώ -κανείς αλλοδαπός δε θα σου στερήσει τη μαγκιά, την κλανιά και τα reality της τηλεόρασης. Κανείς μετανάστης δε θα σου στερήσει τον Πρετεντέρη σου και τον Ευαγγελάτο σου. Κανείς αλλόθρησκος δε θα σου στερήσει τη θρησκεία σου. Όλα αυτά είναι καταδικασμένα να πεθάνουν κάποια στιγμή ελληνάκο -όπως κι εσύ. Είτε το θες είτε όχι. Θα μείνεις με τον φραπέ στο χέρι και την αθλητική στη μασχάλη, να κράζεις τους αλλοδαπούς και τους αλλόθρησκους, όπως κάνεις τόσα χρόνια.
    Αλλά σε παραδέχομαι, ελληνάκο. Είσαι αγωνιστής. Ό,που κρίνεις ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά, δίνεις το παρόν και ρίχνεσαι στη μάχη. Σαν γνήσιος Έλληνας! Γεμίζεις γήπεδα για να βοηθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα να γυρίσει το παιχνίδι. Γεμίζεις δρόμους για να φωνάξεις συνθήματα υπέρ των πολιτικών που αξίζεις. Γέμισες μια ολόκληρη χώρα όταν σε έπεισαν ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι πιο σημαντικό από τη ζωή σου. Από τα παιδιά σου. Από την κοπιαστική καθημερινότητα σου…
    Θες δημοψήφισμα ελληνάκο? Δε σε είδα να το ζητάς όταν καταχράστηκαν τα λεφτά σου. Όταν πήραν την κόρη του διπλανού σου στο δημόσιο κι όχι τη δικιά σου. Όταν διαπομπεύουν την αξιοπρέπεια σου και υποτιμούν τη νοημοσύνη (!) σου? Όταν η ζαρντινιέρες βαράνε πολίτες και οι σφαίρες μικρά παιδιά. Τι θα γινόταν αν ο Αλέξης ήταν Αλβανός? Τι θα άλλαζε στα αισθήματα σου? Ή ακόμα χειρότερα… ο μπάτσος αλλοδαπός! Ούτε να το σκέφτεσαι!
    Άκου ελληνάκο προσεκτικά. Αργοπεθαίνεις. Όχι από τους μετανάστες. Από τη χαζομάρα σου και τον ύπνο τον βαθύ. Από την άγνοια και το συντηρητικό μυαλό σου. Ήδη έχεις αρχίσει και σαπίζεις. Και να σου πω κάτι? Καιρός ήταν…

    ΥΓ: Χαρίζεται ιθαγένεια σε μετανάστη. Ευχαριστώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:23 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Εγράφη ότι:

    ————————–
    «δυστυχως οι μεταναστες εδω ειναι στην πλειοψηφια τους μουσουλμανοι και μαλιστα φανατικοι,γιατι αραγε δεν επιτρεπετε μεταναστες απο χωρες της λατινικης αμερικης που ειναι χριστιανοι?»
    ————————–

    Κατ’ αρχάς ας ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα:

    Εντελώς πρόσφατα δημοσιευθείσα (16 τρέχοντος μηνός) έρευνα της της Eurostat προκύπτει ότι *δεν είναι τόσο πολλοί οι ξένοι στη χώρα μας όσο θεωρείται ευρέως* (8,1% του πληθυσμού, ήτοι 806.000, τη στιγμή που στο Βέλγιο είναι 9,1%, στη Γερμανία 8,8%, στην Ιρλανδία 12,6%, στην Ισπανία 11,6%, στην Αυστρία 10,0%, και στην Ελβετία 21,1%).

    Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της χώρας μας σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές είναι η σχεδόν μονοδιάστατη προέλευση των αλλοδαπών από μία (1) χώρα (την Αλβανία) σε ποσοστό 63,7% (577.500). H 2η χώρα προέλευσης (Ουκρανία) εισφέρει μόλις το 2,5% των αλλοδαπών. Ανάλογο φαινόμενο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, υπάρχει μόνο στη Σλοβενία, όπου το 47,3% των εκεί ξένων προέρχεται από τη Βοσνία.

    Σαφέστετα οι Αλβανοί (που *αυτοί* αποτελούν μακράν την πλειοψηφία – 63,7%) των μεταναστών στην Ελλάδα *ΔΕΝ* είναι οι φανατικότεροι των μουσουλμάνων. Το προϋπάρξαν (κομμουνστικό) καθεστώς στην Αλβανία ήταν το μοναδικό παγκοσμίως που είχε καθιερώσει θεσμικά την αθεϊα, οι δε εν Ελλάδι Αλβανοί, όσοι εξ αυτών είναι μωαμεθανοί, δεν είναι γενικά καν θρησκευόμενοι, πόσω μάλλον φανατικοί.

    Σε εμάς στην 3η θέση είναι οι Γεωργιανοί (17.200 – το 1.9% των μεταναστών). Ακολουθούν οι Πακιστανοί (16.200) και οι Αιγύπτιοι (13.900)

    Υποτεθείστω ότι η Ελλάδα κατά την ανωτέρω σύσταση ακολουθεί στοχευμένη μεταναστευτική πολιτική (ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής). Π.χ. το Κεμπέκ του Καναδά, το οποίο τηρεί αυτόνομη μεταναστευτική πολιτική σε σχέση με την γενική ομοσπονδιακή μεταναστευτική πολιτική, προσπαθεί να προσεκλύσει γαλλόφωνους ως αντίβαρο στην δυναμική της αγγλικής γλώσσα. Όντως, οι Quebecois προσπαθούν, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία της απογραφής του 2006, έχουν στα έτη 2001-06 ελκύσει στο Montreal άτομα από την Francophonie. Οι χώρες #2-7 στη λίστα είναι είτε η ίδια η Γαλλία, είτε πρώην αποικίες της Εγγύς Ανατολής (Αλγερία, Μαρόκο, Λίβανος), είτε η πάλαι ποτέ αποικία, και γαλλόφωνη, Αϊτή, είτε η πρώτη χώρα σε γαλλομάθεια στην Ευρ. Ένωση, Ρουμανία… Και αν Γαλλία, Αϊτή και Λίβανος είναι φυσιολογικό («πάντοτε» υπήρχαν Λιβανέζοι και Αϊτινοί στο Μοντρεάλ), ο κύριος όγκος των μεταναστών, δηλ. από Αλγερία, Μαρόκο και Ρουμανία είναι προφανώς αποτέλεσμα στόχευσης…

    Νέοι Μετανάστες (2001-06) στο Montreal κατά τόπο γέννησης
    1. Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 16,180 9.8%
    2. Αλγερία 14,380 8.7%
    3. Μαρόκο 12,585 7.6%
    4. Ρουμανία 11,970 7.2%
    5. Γαλλία 10,420 6.3%
    6. Αϊτή 8,565 5.2%
    7. Λίβανος 5,295 3.2%
    8. Κολομβία 4,845 2.9%
    9. Πακιστάν 4,32 2.6%

    ΣΥΝΟΛΟ 165,345

    http://www12.statcan.gc.ca/census-recensement/2006/dp-pd/hlt/97-557/T404-eng.cfm?Lang=E&T=404&GH=8&GF=462&G5=0&SC=1&RPP=100&SR=1&S=5&O=D&D1=1

    Υπάρχει δύο παράμετροι στην προτεινόμενη πολιτική (προσέλκυση μεταναστών από Λατινική): αν είναι *επιθυμητή* και αν είναι *εφικτή*

    Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι δεν είναι ΕΦΙΚΤΗ. Οι Ισπανόφωνοι ή Πορτογαλόφωνοι (Βραζιλία) κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής προτιμούν σαφέστατα τις αδελφές γλωσσικά χώρες (όπως καταδεικνύει π.χ. οι αριθμός 423.500 Εκουαδοριανών (!) και 282.900 Κολομβιανών στην Ισπανία καθώς και 70.100 Βραζιλιάνων στην Πορτογαλία που δίνει η Eurostat).

    Έστω όμως ότι αυτό πραγματοποιείται για να τονωθεί το χριστιανικό εν Ελλάδι στοιχείο. Όμως πρόκειται για Χριστιανούς *Καθολικούς* («αλλόδοξους», «αιρετικούς»). Μην αμφιβάλλει κανείς ότι αν δεν είχαμε στην Ελλάδα *κανέναν* μουσουλμάνους, αλλά 500,000 καθολικούς από τη Μεξικό ή την Αργεντινή, τι «χαμός» θα γινόταν σχετικά με τον «κίνδυνο» από τον παπισμό!

    Υποτεθείστω λοιπόν ότι ακολουθείτο μεταναστευτική πολιτική προσέλκυση «ομοδόξων» Ρώσων, Ουκρανών, Ρουμάνων, Σέρβων, Βουλγάρων κ.λπ. Δηλ. αντί για 15-20.000 Ουκρανούς και Γεωργιανούς να έχουμε 150.000 και 200.000. Νομίζετε ότι και πάλι δεν θα είχαμε ζητήματα σχετικά με τους «παλαιοημερολογίτες» και τον «κίνδυνο που θα διέτρεχε» η ορθόδοξη ελληνική εκκλήσια από την επιρροή «μέσα στην ίδια την Ελλάδα» του Ρωσικού Πατριαρχείου;

    Κατά τη γνώμη μου, η ελληνική μεταναστευτική πολιτική (*μεγίστης* σημασίας) ΔΕΝ πρέπει να βασίζεται σε θρησκευτικά ή (πόσω μάλλον!) φυλετικά κριτήρια. ΜΟΝΟ κριτήριο πρέπει να είναι η ωφέλεια που μπορεί να προσφέρει ο μετανάστης στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μετανάστες με ιδιαίτερες δεξιότητες (πρβλ. πρόγραμμα Schroeder για προσέλκυση Ινδών επιστημόνων, ιδίως Πληροφορικής στη Γερμανία ή σύστημα «μορίων» Καναδά για απονομή ιδιότητας μετανάστης σε άτομα με γλωσσομάθεια, πτυχία, κατάλληλη ηλικία κ.λπ.). Κάποιοι Έλληνες σε σπουδαίες ικανότητες (πανεπιστημιακοί, γιατροί, πληροφορικάριοι, μηχανικοί, φυσικοί, οικονομολόγοι) πάντοτε θα φεύγουν στην Αμερική, Αγγλία, Γαλλία και αλλού όπου τους δίδονται ευκαιρίες και οι μισθοί είναι υψηλοί. Εμείς για να κάνουν το βήμα εμπρός, πέρα από τους οικοδόμους, αγρότες, κτηνοτρόφους, νοσοκόμες, καθαρίστριες μετανάστες, χρειαζόμαστε εξειδικευμένους επιστήμονες! Και μπορεί ο κορυφαίος Ρώσος, Ινδός, Κινέζος, Ρουμάνος, Βούλγαρος, Σέρβος, Πολωνός, Ιρανός, Ιρακινός να πάει στις ΗΠΑ ή στη Γερμανία, αλλά γιατί να μην πάρουμε τον 2ο ή 3ο κορυφαίο; Σίγουρα θα βοηθήσει τη χώρα μας να πάει μπροστά. Μπορεί να μην μπορούμε να χτυπήσουμε τους Ροναλντίνιο ή Μέσι αυτού του κόσμου, αλλά ας πάρουμε τους αντίστοιχους Μπεν Αρφά ή Σισέ.

    ——————————————–

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-16122009-BP/EN/3-16122009-BP-EN.PDF

    Γενικότερα, οι αριθμοί των κοινοτήτων ξένων που ξεπερνούν τις 400,000 (και μπορούν να θεωρηθούν «μεγάλες») είναι:

    Τούρκοι στη Γερμανία: 1.830.100
    Ρουμάνοι στην Ισπανία: 734.800
    Μαροκινοί στην Ισπανία: 649.800
    Ρουμάνοι στην Ιταλία: 625.300
    Αλβανοί στη Ελλάδα: 577.500
    Ιταλοί στη Γερμανία: 570.200
    Πορτογάλοι στη Γαλλία: 492.000
    Αλγερινοί στη Γαλλία: 477.500
    Μαροκινοί στη Γαλλία: 461.500
    Εκουαδοριανοί (!) στην Ισπανία: 423.500
    Πολωνοί στη Γερμανία: 413.000
    Αλβανοί στην Ιταλία: 402.000

    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-SF-09-094/EN/KS-SF-09-094-EN.PDF

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:47 | Βασίλης

    Αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση υπήρχαν στο πρόγραμμα της για τις πρόσφατες εκλογές. Επίσης δείχνει αμόρφωτους ή προβοκάτορες το ζήτημα που προβάλλεται για το αν δίδεται ιθαγένεια ή υπηκοότητα (είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα). Δεν είναι διαβούλευση να γράφουμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Η διαβούλευση δεν είναι δημοσκόπηση και δεν έχει ποσοτικά κριτήρια. Τα κριτήρια της είναι ποιοτικά. Αν κάποιος έχει πρόταση την καταθέτει και προσπαθεί να είναι σαφής και τεκμηριωμένη.
    Αν κάποιος δεν θέλει να «νοθευτεί» το αίμα των ελλήνων μάλλον άργησε μερικές χιλιάδες χρόνια και στο κάτω κάτω δεν μπορεί να μου απαγορέψει να παντρευτώ και να κάνω παιδιά (Έλληνες και με τον ισχύοντα Κώδικα Ιθαγένειας) με μια γυναίκα από την Αφρική, την Ασία ή από όπου τέλος πάντων θέλω.
    Επίσης να θυμίσω ότι τις μεγαλύτερες προδοσίες στη χώρα τις έκαναν αυτοί που αυτοαποκαλούνταν εθνικόφρονες. Οι ακροδεξιοί που θυμήθηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ενώ τόσα χρόνια τον έβριζαν να πάνε να κοιταχτούνε σε κανένα ψυχίατρο.
    Η πρόταση είναι μια χαρά αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο επιεικής με διάφορες κατηγορίες παιδιών, (όπως πχ με αυτά που δεν έχουν πάει σε ελληνόφωνα σχολεία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:51 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΦΑΣ

    αν δεν κανω λαθος,η ιθαγενεια αποκτιεται με την γεννηση και οχι με την παραμονη.συνεπως συμφωνω για την αποδοση ΜΟΝΟ της υπηκοοτητος στους νομιμους μεταναστες,οι οποιοι βεβαιως εχουν τις υποχρεωσεις ενος ιθαγενους ελληνα,και στην αποδοση ιθαγενειας των παιδιων τους ,τα οποια βεβαιως θα εχουν γεννηθει στην ελλαδα.νομιζω οτι ειμαι αφοπλιστικα σαφης.καλη επιτυχια απο εναν που δεν σας ψηφιζει ποτε!!!!!!!!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:50 | ADRE

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!γιατι δεν προχωρατε στην διενεργεια δημοψηφισματος???ξερετε το τι θα πει ο λαος και θελετε να το αποφυγετε η τον θεωρειτε μη ωριμο να επιλεξει?????θα προκαλεσετε παντως μεγαλες αναταραξεις στην κοινωνια αν αποφασησετε χωρις να ρωτησετε τον λαο…….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:20 | Χρήστος Καλαθάκος

    Να πάρουν ιθαγένεια αλλά
    Να δουλεψουν 2 χρόνια για την Ελλάδα όπως εμείς πήγαμε φαντάροι.
    Να δόσουν χρήματα για την Ελλάδα (χρήματα δίνεις εκεί που αγαπάς) σαν δείγμα αγάπης.
    Να απαρνηθούν την δεύτερη υπηκοότητα εφόσον είναι σε εγγύς χώρες.
    Να Ομολογίσουν την τήρηση των νόμων και του συντάγματος της χώρας μας.
    Να έχουν μια περίοδο παρακολούθησης 2 χρόνων για να οριστικοποιηθεί η υπηκοότητα.
    Να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα (γραφή και ανάγνωση) για να μπορούν να διαβάσουν τους νόμους και τα δικαιώματά τους (αν δεν ξέρουν να μάθουν πρώτα)
    Να μπορούν να φέρουν μόνο τη μία σύζυγο από το εξωτερικό αφού δεν επιτρέπει ο νόμος να είναι παντρεμένος ο Έλληνας (πολίτης της Ελλάδας) με περισσοτερες από μία γυναίκες.
    Γιατί πολύ απλά για να υπάρχει και να είναι ελεύθερη η Ελλάδα χύθηκε πολύ αίμα. Άρα αυτά που θα ζητήσουμε είναι λίγα σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν οι πρόγονοί μας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:30 | Βανακάρης Κωνσταντίνος

    Στη βουλή η διαβούλευση γίνεται δι’ αντιπροσώπων (βουλευτές), οι οποίοι και τελικώς ψηφίζουν.

    Από τη στιγμή που υπάρχει «δημόσια» διαβούλευση, θα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη «δημόσια» λήψη απόφασης (ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ), ειδικά για τέτοιας σοβαρότητας ζητήματα.

    Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η δημόσια διαβούλευση είναι απλώς προσχηματική…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:28 | Δημήτρης

    Απόλυτα σωστό και επιβεβλημένο να δώσουμε την Ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:12 | Χρήστος

    Συμφωνώ με την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας (και όχι ιθαγένειας) στους μετανάστες δεύτερης γενιάς αλλα θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
    1. Η πενταετία νόμιμης διαμονής των γονέων δεν εξασφαλίζει απαραίτητα και τη μόνιμη διαμονή τους στη χώρα. Ίσως θα έπρεπε το χρονικό διάστημα της νόμιμης διαμονής αφενός μεν να είναι συνεχόμενο και αφετέρου να φτάνει τουλάχιστον τη δεκαετία. Εν ολίγοις μόνο στους κατόχους άδειας διαμονής αορίστου ή δεκαετούς διάρκειας να παρέχεται η δυνατότητα να αιτηθούν την εγγραφή του τέκνου τους στο δημοτολόγιο.
    2. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου αρκεί ένας από τους δύο γονείς να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα επι πενταετία και όχι και οι δύο γονείς αλλά ταυτόχρονα στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά για την υποχρέωση ΚΟΙΝΗΣ σχετικής δήλωσης των ΓΟΝΕΩΝ. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ένας εκ των δύο συζύγων διαμένει νόμιμα και μόνιμα στη χώρα και ο άλλος παράνομα είτε γιατί δεν είχε τις προυποθέσεις των σχετικών διατάξεων του Ν. 2910/01, ή των διατάξεων του άρθρου 91 παρ. 11β του ν. 3386/05 καθώς και των διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 3526/07. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα ανωτέρω θα κληθεί η διοίκηση να δεχτεί δήλωση και από παράνομα διαμένοντα στη χώρα γονέα!
    3. Η παρακολούθηση των τριών πρώτων ή των έξι τάξεων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν επαρκούν κατά την άποψή μου προκειμένου το τέκνο είτε κατά την ενηλικίωσή του είτε πριν από αυτήν με κοινή δήλωση των γονέων του να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Φρονιμότερο θα ήταν να απαιτηθεί η παρακολούθηση και ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους οδηγήσουν στην απόκτηση ελληνικής παιδείας και συνείδησης. Άλλωστε τέκνα αλλοδαπών καλύπτονται ως προς τη νομιμότητα διαμονής τους στη χώρα από την άδεια διαμονής των γονέων τους μέχρι και την ενηλικίωσή τους σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις διατάξεις του ν. 3386/05
    Σας ευχαριστώ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:53 | ΤΑΛΩΣ

    Οι οικονομικοί μετανάστες της χώρας μας στην πλειοψηφία τους προέρχονται από όμορες ή από ισλαμικές χώρες της ανατολής. Η παραχώρηση της ιθαγένειας στους οικονομικούς μετανάστες που διαβιούν στην χώρα μας δεν τους αποκόπτει από τις φυσικές ρίζες καταγωγής τους.
    Η μετάβαση του οικονομικού μετανάστη σε ιθαγενή θα έχει ως επακόλουθο την γέννεση νέων μειονοτήτων στην χώρα μας ,βάζοντας μας πλέον ως χώρα στην γωνία των γεωστρατηγικών παιχνιδιών και καταστώντας την μερικώς ανίσχυρη αντιδράσεων.

    Να καταργηθούν τα άρθρα 1-19 & 21 τoυ παρόντος νομοσχεδίου όσο είναι ακόμα νωρίς…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:36 | Αθανασία Σ.

    Διαβάζοντας ορισμένα από τα σχόλια των συμπολιτών μου δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, γιατί με τόσους «πατριώτες», το κράτος μας δεν λέει να προκόψει…Γιατί έχουμε τόση διαφθορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, γιατί καίγονται τα δάση μας και αντικαθίστανται από αυθαίρετα κτίσματα, γιατί η Αθήνα και οι μεγαλουπόλεις μας είναι βρώμικες και θλιβερές, γιατί μεγάλο ποσοστό των «γνήσιων» Ελλήνων είναι αμόρφωτο και υποκουλτουριασμένο, γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι, γιατί υπάρχει σχεδόν για όλα μια «πλάγια» οδός, γιατί -επί δεκαετίες- άνθρωποι με προσόντα και διάθεση να προσφέρουν μένουν στο περιθώριο ή ξενιτεύονται και προτιμούνται στις δημόσιες θέσεις οι «κολλητοί» του κάθε πολιτευόμενου που αναζητούν το προσωπικό τους «βόλεμα»…;;; Αυτός είναι λοιπόν ο ελληνικός πολιτισμός μας που φοβόμαστε να μοιραστούμε με «τυχάρπαστους» αλλοδαπούς (όπως διάβασα σε κάποιο σχόλιο);
    Θέλω να πσιτεύω ότι κάπου κρυμμένη υπάρχει και η άλλη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού: Αυτή της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της πνευματικής καλλιέργειας, της διάθεσης για συμμετοχή στα κοινά, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών. Θεωρώ ότι σε αυτόν τον πολιτισμό ο ρατσισμός και οι φοβικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση και προσωπικά, ως «γνήσια»- κατά την άποψη κάποιων συμπολιτών μου- Ελληνίδα, θα το θεωρούσα μεγάλη τιμή για μένα και το έθνος μου να θέλουν κάποιοι να συμμετέχουν σε αυτόν τον πολιτισμό.
    Γι’ αυτό και θεωρώ το νομοσχέδιο μια πολλή σωστή κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:35 | Αθανασία Σ.

    Διαβάζοντας ορισμένα από τα σχόλια των συμπολιτών μου δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, γιατί με τόσους «πατριώτες», το κράτος μας δεν λέει να προκόψει…Γιατί έχουμε τόση διαφθορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, γιατί καίγονται τα δάση μας και αντικαθίστανται από αυθαίρετα κτίσματα, γιατί η Αθήνα και οι μεγαλουπόλεις μας είναι βρώμικες και θλιβερές, γιατί μεγάλο ποσοστό των «γνήσιων» Ελλήνων είναι αμόρφωτο και υποκουλτουριασμένο, γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι, γιατί υπάρχει σχεδόν για όλα μια «πλάγια» οδός, γιατί -επί δεκαετίες- άνθρωποι με προσόντα και διάθεση να προσφέρουν μένουν στο περιθώριο ή ξενιτεύονται και προτιμούνται στις δημόσιες θέσεις οι «κολλητοί» του κάθε πολιτευόμενου που αναζητούν το προσωπικό τους «βόλεμα»…;;; Αυτός είναι λοιπόν ο ελληνικός πολιτισμός μας που φοβόμαστε να μοιραστούμε με «τυχάρπαστους» αλλοδαπούς (όπως διάβασα σε κάποιο σχόλιο);
    Θέλω να πσιτεύω ότι κάπου κρυμμένη υπάρχει και η άλλη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού: Αυτή της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της πνευματικής καλλιέργειας, της διάθεσης για συμμετοχή στα κοινά, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών. Θεωρώ ότι σε αυτόν τον πολιτισμό ο ρατσισμός και οι φοβικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση και προσωπικά, ως «γνήσια»- κατά την άποψη κάποιων συμπολιτών μου- Ελληνίδα, θα το θεωρούσα μεγάλη τιμή για μένα και το έθνος μου να θέλουν κάποιοι να συμμετέχουν σε αυτόν τον πολιτισμό.
    Γι’ αυτό και θεωρώ το νομοσχέδιο μια πολλή σωστή κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

    αυτή η πλευρά του πολιτισμού μας θα το θεωρούσε ενός πολιστισμού ανθρώπινου, πνευμάτωδους ένα κράτος
    Αν είναι να κάνει κανείς τη δουλεία του οι περισσότεροιαπό εμάς ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το «βόλεμά» τους;;;
    Οι μετανάστες ευθύνονται λοιπόν γι’ αυτή την κατάντια μας;
    , και αδιαφορούν για το
    Ποια είναι ακριβώς τα αγαθά που θεωρούν κάποιοι ότι διακινδυνεύονται από την ελληνοποίηση ανθρώπων
    που έχει αυτό το κράτος;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:02 | Γ. Κ.

    Είναι εντυπωσιακό πως οι φασίστες διαχρονικά συμπίπτουν στις απόψεις τους. Όταν στην Γερμανία η Πολιτεία πήρε μια παρόμοια απόφαση ξεσηκώθηκαν οι νεοναζί και ζητούσαν δημοψήφισμα. Στην Ιταλία αυτή την στιγμή, μετά την απόφαση του Ιταλικού Κοινοβολίου, για το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές στους μετανάστες οι νεοφασίστες της Λίγκα του Βορρά κάλεσαν τον λαό σε ξεσηκωμό και ζήτησαν δημοψήφισμα. Να θυμίσω και την Βόρεια Αμερική όταν αναγνωρίστηκαν ίσα δικαιώματα στους μαύρους στις Νότιες Πολιτείες; Ξεσηκώθηκαν οι λευκοί και ζήτησαν δημοψήφισμα. Είναι φανερό πως έχουμε να κάνουμε με μια οργανωμένη συστηματική αντίδραση των νεοφασιστών στην Ελλάδα. Στέλνουν e-mails παντού ζητώντας δημοψήφισμα, κινδυνολογώντας, παραπληροφωρόντας. Αυτοί που επιλέγουν τους αρχηγούς τους δια βοής, οι νοσταλγοί της καθαρής Ελλάδας των Συνταγματαρχών ζητούν δημοψήφισμα! Με την ελπίδα οτι η φοβισμένη πλειοψηφία θα συντρίψει τη μειοψηφία. Οτι θα διατηρήσει το απαράδεκτο καθεστώς τα παιδιά των μεταναστών να γεννιούνται στην Ελλάδα και να είναι είναι αιωνίως ξένοι, αποκλεισμένοι, ποδοπατημένοι. Τι ζητούν τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα; Αυτά που ζήτησαν τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών παντού όπου πήγαν. Οι φασίστες και οι εθνικοσοσιαλιστές έχουν βρει τον εσωτερικό εχθρό στους μετανάστες. Δεν θέλουν μια Ελλάδα δημοκρατική, δυνατή, πολιτισμένη, ευρωπαική. Θέλουν μια Ελλάδα με γκέτο, με γηγενείς που θα καταπιέζουν τους μετανάστες όπως οι λευκοί τους μαύρους στην Αμερική. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών ομάδων και ανθρώπων να συσπηρωθούν ενάντια στους φασίστες, να τους πολεμήσουμε παντού, στα μπλογκς, στις καφετέρειες, στις πλατείες, στο ίντερνετ και στον δρόμο. Η ιστορία θα μας τιμωρήσει εάν σιωπήσουμε…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:57 | Αλέξανδρος Κ.

    Η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από 2ης γενιάς μετανάστες αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κοινωνική και πολιτική ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στην ελληνική κοινωνία.
    Το μεγάλο πλεονέκτημα του παραπάνω νομοσχεδίου είναι πως δίνει τη δυνατότητα στους μετανάστες 2ης γενιάς να συναποφασίζουν (με την εκλογική τους συμμετοχή) με τους Έλληνες πολίτες για μια κοινωνία στην οποία ζουν και οι δυο.
    Επίσης, με το μέτρο αυτό, οι μετανάστες ενσωματώνονται καλύτερα στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα θετικές κοινωνικές επιδράσεις (μείωση παραβατικότητας κλπ).
    Ταυτόχρονα, με το μέτρο αυτό δεν αλλοιώνεται η σύνθεση του εκλογικού σώματος. Αντίθετα, το εκλογικό σώμα αποκτά μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα ως προς τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:49 | ανδρόνικος

    από μικρό παιδί συνειδητοποίησα ότι η ταλαίπωρη αυτή χώρα των κατ’επίφαση «χριστιανών» (πόσο μάλλον και «ορθοδόξων», τρομάρα τους, τη στιγμή που ο μόνος Θεός που αναγνωρίζουν οι περισσότεροι είναι τα αυθαίρετα «πάνω στο κύμα» & οι φουσκωμένοι από τη φοροδιαφυγή τραπεζικοί λογαριασμοί) και των κατ’επίφαση «μεγαλόψυχων και ανώτερων» ανθρώπων έχει καταληφθεί από έναν εσμό αμόρφωτων, μισαλλόδοξων, φανατικών και μικροπρεπών ρατσιστών, που διαστρεβλωνουν συστηματικά κάθε έννοια ηθικής, δικαίου και ανθρωπισμού. Οι «άνθρωποι» αυτοί πελαγοδρομώντας μεταξύ ενός ξεφτισμένου μεγαλοϊδεατισμού, μιας παρανοϊκής (για να μην πω σχιζοφρενικής) συνομωσιολογίας και μια αρρωστημένης αρχαιολαγνείας δεν πήραν είδηση ότι διαμόρφωσαν μια κοινωνία απροσάρμοστων, που βαυκαλίζεται να πιστεύει ότι είναι ο «περιούσιος λαός του Θεού» και ο φυσικός «κληρονόμος» του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (οι περισσότεροι δε, δεν είναι σε θέση ούτε δυο αράδες να γράψουν σε σωστά ελληνικά…) .
    Ε, λοιπόν, «κύριοι», δεν αποτελείτε ούτε τον «περιούσιο λαό του Θεού» ,ούτε έχετε εργολαβικά αναλάβει την «προστασία» του αρχαιοελληνικού πολιτισμού (εν είδει μαστροπού), διότι πολύ απλά ΔΕΝ σας έχουν ανάγκη ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος.
    Η ελληνική ιθαγένεια (και κατά συνέπεια πλήρη πολιτικά δικαιώματα) θα πρέπει να απονέμονται σε όλους όσους γεννήθηκαν σε ελληνικό έδαφος και σε όλους όσους το επιθυμούν (υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσει με σωφροσύνη η Πολιτεία).
    Τα λοιπά συνομωσιολογικά, εθνοκαπηλικά, ρατσιστικά και φασιστικά φληναφήματα είναι για τα σκουπίδια.
    Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ψηφίστηκε για να συνεχίσει το αποκρουστικό «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» αλλά για να εισαγάγει το «ό,τι είναι ηθικό, (πρέπει να)είναι και νόμιμο».
    Και όλοι όσοι την ψήφισαν περιμένουν τομές…άμεσα
    Υ.Γ. τα ανθρώπινα δικαιώματα εν-γένει δεν μπορεί να αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης, δημοψηφίσματος ή συναλλαγής (όσοι έχουν τέτοιες απόψεις, ας δούν πως κατέληξε η Ευρώπη επί Χίτλερ και Στάλιν…)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:54 | ΣΗΦΗΣ-ΣΕΡΡΕΣ

    Η Ελλάδα είναι η βασική πύλη εισόδου λαθρομεταναστών από όλο τον κόσμο,και αυτό δεν είναι ευκολο να αλλάξει.Κανείς δεν ρωτησε τους έλληνες αν θέλουν και πόσους λαθρομετανάστες στη γειτονιά τους !
    Φυσικά οι γειτονιές της πλουτοκρατίας δεν πλήττονται άμεσα, πιθανότατα ευνοούνται με το επιπλέον φτηνό εργατικό δυναμικό !!!
    Δεν είμαι κάθετα αντίθετος στην χορήγηση ιθανένειας, αλλά να χορηγείται με μέτρο σε παιδιά, τουλάχιστο 2 γεννιάς που θα έχουν τελειώσει τη βασική εκπαίδευση, ισομερώς κατανεμιμένα κατά εθνικότητα καταγωγής.
    Η ποσόστωση είναι βασική προϋπόθεση αποδοχής του νόμου στη συνείδηση του κόσμου.Οι ελβετοί αν ήθελαν θα εφτιαχναν το πολυπληθέστερο κράτος της ευρώπης…θέλουν όμως να μείνουν αυτοί που είναι…είναι ανόητοι ;
    και εμείς «προοδευτικοί» ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:20 | Aρης Παπαδόπουλος

    ΑΝ κάποιος γεννιέται στην Ελλάδα οφείλει να πολιτογραφείται αυτόματα Ελληνας. Αυτό λέει η λογική. Και τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή μεγάλωσαν εδώ οφείλουν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Εξαλείφει μία μεγάλη ντροπή και μία μεγαλύτερη αδικία.
    Οσο για αυτούς που ζητούν δημοψήφισμα ας αφήσουν στην άκρη τις υποκρισίες. Και όσα κόμματα φοβούνται για αλλοίωση εκλογικού σώματος, δεν έχουν παρά να επανεξετάσουν την πολιτική τους.
    Λανθασμένες πολιτικές στο μεταναστευτικό δεν μπορούν να δίνουν άλλοθι στους ξενοφοβικούς Ελληνες. Αν θέλουμε να λεγόμαστε αλλά και να είμαστε πολιτισμένο κράτος, δεν μπορούμε να βάζουμε αστερίσκους στα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:44 | Σόδος

    Ας δούμε το θέμα ΛΟΓΙΚΑ και όχι ΙΔΕΟ-ΛΟΓΙΚΑ

    Αυτοί που δικαιούνται ιθαγένεια σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι σήμερα 250.000 άτομα.Αν σε 10 χρόνια αυτοί που δικαιούνται ιθαγένεια είναι 3 εκατομμύρια τι γίνεται; Αν είναι 5 εκατομμύρια;

    Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.Στη βαριά σκιά αυτών των προβλημάτων λοιπόν οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες.Αναρωτηθήκατε λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης, ΠΟΙΕΣ είναι οι αντοχές της χώρας σε πληθυσμό; Υπάρχουν οι υποδομές για τόσο κόσμο; Υπάρχουν σχολεία; Υπάρχουν νοσοκομεία; Υπάρχει αστυνομία; Γιατί,σας ξαναλέω,μη βλέπετε το θέμα βραχυπρόθεσμα,αλλά σε ορίζοντα 10ετίας ή 20ετίας.Πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψη ότι αν μια χώρα έχει περισσότερο πληθυσμό απ’οσο αντέχει, τότε δημιουργούνται τεράστια προβλήματα.Και σ’αυτή την περίπτωση θα υποφέρουν και οι έλληνες και οι αλλοδαποί!

    Πολλές φορές ακούω «και οι έλληνες υπήρξαμε μετανάστες». Θεωρώ αυτό το επιχείρημα τουλάχιστον αβάσιμο για τα δεδομένα της Ελλάδας.Μετανάστες υπήρξαμε αναμφισβήτητα .Αλλά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Αυστραλία, οι οποίες είχαν τεράστιες ανάγκες από εργατικά χέρια και τεράστιες δυνατότητες.Η Ελλάδα με το 12% έλλειμα ΠΟΣΟΥΣ αντέχει;Πιστεύω ότι η ποσόστωση είναι μια καλή αρχή.

    Όπως βλέπετε λοιπόν δεν είναι θέμα ρατσισμού,ξενοφοβίας κτλ.Είναι θέμα απλής λογικής.Το ιδανικό θα ήταν να ζούμε σε μια κοινωνία που μπορεί να παρέχει όλα τα απαραίτητα στους μετανάστες,χωρίς παράλληλα να απειλείται η κοινωνική συνοχή της.Δεν ζούμε όμως!

    Σας ευχαριστώ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:46 | MΙΜΙ

    Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να ληφθούν σοβαρά όλες οι παράμετροι και τα «ψιλά» γράμματα. Το να μείνουμε μόνο στις εξαγγελίες και να πάρουμε μια απόφαση για να πούμε ότι την πήραμε και προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις είναι το μόνο εύκολο! Δυστυχώς το παρελθόν μας αριθμεί ουκ ολίγα παρόμοια παραδείγματα. Προσπάθησα να διαβάσω τα περισσότερα σχόλια ώστε αφενός να αφουγκραστώ την υπόλοιπη κοινή γνώμη και αφετέρου να λάβω υπ’όψιν λεπτομέρειες για το θέμα που πιθανώς μου διέφυγαν.

    Υπάρχουν αθλητές που ουδεμία σχέση είχαν με την Ελλάδα, ούτε ελληνική συνείδηση είχαν, ούτε ελληνική παιδεία και γενικότερα ούτε μια ελληνική λέξη δεν μπορούσαν να αρθρώσουν. Παρ’όλα αυτά πήραν ελληνική υπηκοότητα, ιθαγένεια, όνομα και ό,τι άλλο ελληνικό μπορούσαν να πάρουν. Αυτά άσχετα με τις διακρίσεις που προσέφεραν στη χώρα μας.

    Υπάρχουν Έλληνες παλλινοστούντες, ομογενείς κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο που απολαμβάνουν προνόμια και δικαιώματα που οι υπόλοιποι Έλληνες στερούνται. Άτοκα δάνεια, μειωμένη στρατιωτική θητεία, μειωμένη φορολογία, επιπλέον μοριοδότηση σε διαγωνισμούς κτλ. Νομίζω ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνομαι υποτελής στην ίδια μου τη χώρα!

    Υπάρχουν άνθρωποι που νόμιμα βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει οικεγένειες εδώ αλλά κάθε φορά που χρειάζονται ένα επίσημο έγγραφο, οι ελληνικές αρχές τους παραπέμπουν στη χώρα προέλευσής τους και το αντίστροφο. Είναι άδικο παιδιά που γεννήθακαν και μεγαλώνουν στη χώρα μας χωρίς να έχουν ελληνική καταγωγή τελικά να μην ανήκουν πουθενά! Θα πρέπει όμως να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια γι’αυτό;

    Υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, εργατικοί, οικογενειάρχες που συνεισφέρουν αλλά προέρχονται από τρίτες χώρες και βρίσκονται νόμιμα στη δική μας. Υπάρχουν και αυτοί που χησιμοποιούν «άλλα» μέσα προκειμένου να επιβιώσουν ή γενικότερα δεν έχουν καλές σχέσεις με το νόμο. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς Έλληνες, είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες που εργάζονται, φορολογούνται και συνεισφέρουν στην κοινωνία (περισσότερο και από κάποιους Έλληνες). Είναι δίκαιο να μην έχουν λόγο στα κοινά (εθνικές, δημοτικές, νομαρχιακές εκλογές) εφόσον οι ζωές τους είναι συνηφασμένες με τις δικές μας των Ελλήνων;

    Άραγε υπάρχει διαφορά στον τρόπο που θα δεχόμασταν να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σ’έναν Αλβανό, Βούλγαρο, Νιγηριανό, Πακιστανό; Σίγουρα για μερικές εθνικότητες υπάρχουν λεπτομέρειες και «ευαισθησίες» άλλης φύσεως.

    Συνοψίζοντας τα παραπάνω καθώς και τα προσωπικά μου αισθήματα και απόψεις:
    Μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως τείνει (αν δεν είναι ήδη) να γίνει η ελληνική δεν είναι ανάγκη να «βαφτίσει» όλους τους πολίτες της Έλληνες προκειμένου να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα (αλλά και υποχρεώσεις). Άλλωστε η πολυπολιτισμικότητα προϋποθέτει και την διαφορετικότητα! Αρκετά έχουμε μπλέξει με περιπτώσεις διαφορετικών διαβατηρίων κτλ.
    Προσωπικά, (ευτυχώς ακόμη) έχω λόγους που είμαι υπερήφανη που είμαι και ονομάζομαι Ελληνίδα! Υποθέτω το ίδιο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ο κάθε μετανάστης για την καταγωγή του!

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!