Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΘΕΛΕΙ ΟΜΩς ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΩΡΗΔΩΝ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2009 ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜ (ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΟΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:54 | Μανόλης

    Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι δημόσια διαβούλευση αλλά δημόσια τι συμφέρει τον έναν ή τον άλλον μας.
    Εχει αναλογιστεί κανένας όμως τι συμφέρει το Ελληνικό Δημόσιο ως εργοδότη?Μήπως το συμφέρει να έχει εξειδικευμένους επιστήμονες ώστε να μην προστρέχει με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ σε εταιρίες συμβούλων (που έχουν τους εξειδικευμένους με μαστερ και διδακτορικά)?
    Μήπως η πρόσληψη εξειδικευμένων θα δημιουργήσει οικονομία σε σπατάλες «περίεργες»?
    Το Ελληνικό Δημόσιο το συμφέρει λοιπόν να έχει ανθρώπους με γνώσεις και εξειδίκευση όπως ακριβώς συμφέρει το ίδιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν το συμφέρει να έχει ανθρώπους που απέκτησαν εμπειρία δουλεύοντας 3 τέρμηνα στο πρωτόκολλο μιας υπηρεσίας.
    Όσο για τους «πλουσίους» που κάνουν Msc και Phd έχει κανείς ακούσει για το ΕΠΕΑΕΚ? Έχει κανείς ακούσει για πτυχία που πήραν άνθρωποι φεύγοντας 4-5 χρόνια από το σπίτι τους (π.χ από τους Λειψούς) και πλήρωσαν του κόσμου τα λεφτά για να πάρουν ένα πτυχίο? Ή μήπως έχουμε δωρεάν παιδεία και δεν το έχω πάρει είδηση.

    Ένας μόνιμος (έτσι και αλλιώς) υπάλληλος του Δημοσίου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:36 | ΚΟΓΙΟΜΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Με αφορμή σχετκή διευκρίνησή σας (http://www.opengov.gr/ypes/?p=180), θα ήθελα να επανέλθω συμπληρώνοντας προηγούμενη τοποθέτησή μου.
    Παραθέτω τη διευκρίνησή σας: «Διευκρινίζεται ότι τα μόρια του διδακτορικού τίτλου σπουδών για διαγωνισμό για πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού με σειρά προτεραιότητας είναι 400. Επίσης ο βαθμός του τεστ δεξιοτήτων έχει συντελεστή βαρύτητας 4 και κλίμακα βαθμολογίας από 0 έως 100. Επομένως μόνο αν κάποιος γράψει άριστα (100) θα λάβει 400 μόρια, όσα δηλαδή έχει το διδακτορικό,. Σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει λιγότερα μόρια.»
    Απευθύνομαι στους συντάκτες και εισηγητές του νομοσχεδίου και θα ήθελα αν είναι δυνατόν απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:
    1) Το τεστ δεξιοτήτων όσο δύσκολο κι αν είναι θεωρώ ότι στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να αποφέρει σε έναν υποψήφιο 200 μόρια όσο δηλαδή ένα μεταπτυχιακό!!! Είναι δυνατόν να εξισώνουμε ένα τεστ δεξιοτήτων διάρκειας 3 ωρών με μια προσπάθεια για μεταπτυχιακό διάρκειας 1 ή 2 ετών ή ακόμα και για διδακτορικό διάρκειας από 3 έως 5 τουλάχιστον ετών; Δεν ειναι προφανές ότι απαξιώνεται η ποιότητα των σπουδών και αποθαρρύνεται ο νέος από το να προχωρήσει σε σπουδές πέραν του βασικού τίτλου; Τελικά ο στόχος ποιός είναι; Να αναβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση ή να απαξιωθεί τελείως; Γιατί από τα παραπάνω δεν προκύπτει προσπάθεια αναβάθμισης…
    2) Υπάρχει πρόβλεψη για το τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ που έχει ήδη διενεργηθεί; Θα ισχύσει το τεστ; Και αν ναι με τι συντελεστή βαρύτητας, τον ισχύοντα κατά την ημ/νια διεξαγωγής 3 ή τον νέο 4;
    3) Δεν θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για ηλεκτρονική παρακολούθηση-υποβοήθηση της διαδικασίας διενέργειας διαγωνισμών από το ΑΣΕΠ στο ευρύτερο πλαίσιο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που επικαλείται ότι προωθεί η κυβέρνηση; Δεν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, δεδομένων των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών που ισχύουν μέχρι σήμερα; Θεωρώ πρωταρχικής σημασίας την ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και παρακολούθησης της διαδικασίας διενέργειας των διαγωνισμών από τους υποψηφίους μέσω του site του ΑΣΕΠ. Η επίσπευση των διαδικασιών δεν αποτελεί μόνο απαίτηση των υποψηφίων αλλά και των φορέων που βλέπουν τα αιτήματα τους για στελέχωση να ικανοποιούνται (μετά κόπων και βασάνων) μετά από τρία χρόνια στην καλύτερη περίπτωση!!!

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΤΟΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.ΕΣΕΙΣ ΝΑΙ!ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ?

  • Επιτέλους η πρώτη απόπειρα για τη πάταξη του τέρατος του πελατειακού συστήματος που υποβιβάζει το δημοκρατικό μας κράτος σε μπανανία στην οποία η αξιοπρέπεια των πολιτών προσμετράται ως μέγα μειονέκτηκα.
    Ορθότατο το σχέδιο νόμου αρκεί να μην αλλοιωθεί κατά τη συζήτηση στη βουλή. Υπάρχει στην κοινωνία διάχυτος φόβος ότι θα επέλθουν αλλοιώσεις ιδιοτέλειας σε βάρος του αυλλογικού καλού και της αξιοκρατίας από βουλευτές που στηρίζουν το πολιτικό τους μέλλον στις πελατειακές σχέσεις.
    Η κοινωνία περιμένει το τελικό αποτέλεσμα.
    Θετική η αύξηση της μοριοδότησης των τίτλων αλλά ο βαθμός πτυχίου ανταποκρίνεται στην αξία του πτυχιούχου? Όλοι γνωρίζουμε τις τεράστιες διαφορές στη βαθμολόγιση των διαφόρων σχολών (περιφέρεια – Αθήνα).
    Το ορθότερο θα ήταν να υπάρχει συντελεστής ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

    (Τι σας λέω τώρα? Είναι ανατριχιαστικά τα παραδείγματα από την εμπειρία μου στην εκπαίδευση, εκπαιδευτικών που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στα καθήκοντά τους, ήταν όμως απόφοιτοι διάφορων σχολών και με υψηλές βαθμολογίες πτυχίου)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:05 | ΛΙΠΟΒΑΤΣ ΔΑΦΝΗ

    Η βαρύτητα των κριτηρίων μοριοδότησης θα πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα και με τη φύση της προς πλήρωση θέσης.

    Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια μεταπτυχιακών/διδακτορικών με την προς πλήρωση θέση.

    Να υπάρχει αθροιστική μοριοδότηση για έως 2 master και 1 διδακτορικό .

    Επίσης αθροιστική μοριοδότηση για έως 3 ξένες γλώσσες ανάλογα και με τη χρησιμότητα τους για συγκεκριμμένη θέση.

    Θα πρέπει ακόμα να λαμβάνεται υπόψη η εργασιακή εμπειρία.

    Ο βαθμός πτυχίου θα πρέπει να εξετάζεται σε σχέση και με το ίδρυμα αποφοίτησης και το τμήμα σπουδών. Δεν είναι άμεσα συγκρίσιμοι οι βαθμοί διαφορετικών σχολών π.χ. εσωτερικού/ εξωτερικού, δημόσιου/ ιδιωτικού τομέα, θεωρητικής/τεχνικής κατεύθυνσης κλπ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:46 | Πέτρος

    Καλησπέρα σας,

    Καταρχήν δεν μπορώ να μην σημειώσω το »καλό» των προθέσεών σας. Επειδή στην Ελλάδα είμαστε, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι τα σχόλια που γράφτηκαν από φίλους και φίλες θα διαβαστούν, αλλά εν πάση περιπτώση, επειδή ήμουν από αυτούς που τρελαινόμουν με το αυθαίρετο των αποφάσεων, παίρνω την ευκαιρία να γράψω κωδικοποιημένα τις θέσεις μου…..
    α) Σωστή η βλακώδες, ρατσιστική, συμφεροντολογική, »ελληνική» πατέντα της extra μοριοδότησης της προϋπηρεσίας δημοσίου έναντι αυτής του ιδιωτικού τομέα….είχες μπάρμπα, πήρες θέση που (ίσως) δεν σου άξιζε, πάρε και extra μόρια τώρα να δέσει το γλυκό. Έλεος…ποιο ξουράφι κατέβασε αυτή την ιδέα??? Ο λόγος προφανής….Στρατός ψηφοφόρων…πρώτα συμβάσεις, μετά ξανά συμβάσεις, μετά σε διορίζω, και αφού σε διορίσω, μου φέρνεις και τον κολλητό σου ή τον αδελφό σου και συνεχίζουμε….
    β) Σωστή η πρόθεσή σας για αύξηση μοριοδότησης των μεταπτυχιακών σπουδών (masters), με δεδομένο ότι οι σπουδές αυτές διευρύνουν το γνωστικό αντικείμενο των φοιτητών το οποίο παραμένει ευρύ, άρα πολύ πιθανό οι γνώσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της υπηρεσίας.
    γ) Ερωτηματικό για την πρόθεσή σας να αυξήσετε την μοριοδότηση των διδακτορικών σπουδών με δεδομένο ότι περιορίζονται σε εξαιρετικά στενό γνωστικό αντικείμενο (έρευνα είναι άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά) και άρα εξαιρετικά αμφίβολο εάν αυτές οι γνώσεις θα χρησιμοποιηθούν ποτέ (μιλάμε για τις γνώσεις που θα αποκτηθούν και όχι φυσικά για την επάρκεια/ικανότητα των διδακτορικών για την οποία δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία).
    δ) Ναι στην μοριοδότηση της προϋπηρεσίας….ΝΑΙ με κεφαλαία. Τα 5 χρόνια που αναγνωρίζονται, να γίνουν ακόμη και 10. Ελληνικότατη πατέντα το γεγονός για παράδειγμα ότι σε υπηρεσίες όπως ο ΕΦΕΤ ή η κτηνιατρική υπηρεσία, ο ελεκτής δημόσιος λειτουργός, αυτός δηλαδή που θα ελέγχξει την βιομηχανία, αρκεί να είναι κάτοχος καλού πτυχίου για να είναι δημόσιος υπάλληλος/ελεκτής, αλλά να μην έχει πατήσει ποτέ στην ζωή του σε βιομηχανία, να μην έχει δει ποτέ στην ζωή του μηχάνημα, να μην γνωρίζει τις συνθήκες λειτουργίας μιας βιομηχανίας. Τον πουλάνε και τον αγοράζουν 10 φορές μέχρι να τελιώσει τον έλεγχό του….θα τον πιάσουν αδιάβαστο στο πρώτο λεπτό…τί έλεγχο να κάνει????Μιλάμε για αστεία πράγματα…σε όποιο συνάδελφο εκτός Ελλάδας το έχω αναφέρει έχει βάλει τα γέλια.
    ε) Έχει λάβει υπόψη του άραγε κανείς ότι ίδιοι τίτλοι σπουδών από διαφορετικά πανεπιστήμια έχουν άλλη αξία??? Είναι μυστικό ότι το Φυσικό ή Χημικό τμήμα του Αριστοτελείου (φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλα αρκετά παραδείγματα τα οποία δεν γνωρίζω….δεν είμαι ούτε φυσικός ούτε χημικός) δίνουν λίγα και χαμηλά σε βαθμό πτυχία??? Στο εξωτερικό ο μισθός σου ή η ευκαιρίες σου είναι άμεσα συνδεόμενος με τον τίτλο του πτυχίου που κατέχεις….

    Εύχομαι από καρδίας να κάνετε τα μισά από αυτά που υποσχεθήκατε…εάν γίνουν τα μισά, θα μπορούμε να καυχιόμαστε όλοι ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται….

    Φιλικά Πέτρος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | Γιούλη

    Με ποιά λογική κόβετε το 2ο μεταπτυχιακο ? Αν θέλετε κόψτε το αλλά πείτε μας πως έτσι αυθαίρετα και φασιστικά μας λέτε «δεν μέτραει αυτο το πτυχίο». Δεν έχετε την ίδια λογική και στις γλώσσες ας πούμε.

    Πείτε μας ποιά η λογική? ποιά η λογική? ποιά η λογική? ποιά η λογική? ποιά η λογική?

    Εδώ δίπλα στις διευκρινήσεις δεν απαντάτε στο ερώτημα που τίθεται πιο πόλυ από το καθένα!! τι θα γίνει με τα πτυχία μας??? Δεν έχουμε, οι πολίτες, καμία αξία πία!!??? Γιατί δεν μας λέτε γιάτι οι εφημερίδες λένε οτι καταργείται και αν είναι έτσι ποία η λογική στην κατάργηση του 2ου μεταπτυχιακού??????

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:49 | HLIAS

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ απο οτι βλεπεισ ολοι θελουν 2 μεταπτυχιακο, περισσοτερη μοριοδοτηση. οι περισσοτερροι κατακρινουν την γλωσσομαθεια. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ….
    ΟΠΟΥ υπαρχουν θετικα σχολια. πολλα…. φανταστειται ποσοι εχουν μεταπτυχιακα(ποσο ευκολα τα αποκτουν)

    οπου υπαρχουν αρνητικα σχολια- πολλοι ψηφοι σημαινει οτι πολλοι λιγοι εχουν αυτα τα προσοντα(πχ γλωσσομαθεια)ποσοι λιγοι εχουν πτυχια ξενων γλωσσων.

    ΘΕΛΕΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΕΚΕΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:10 | ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ.

    1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΚΤΑ.
    2. ΟΜΟΙΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΕΝΩ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΕΙ, ΑΠΟΚΤΑ.
    3. ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΝΑΣ ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΕΝΩ ΕΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Ή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ή ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΠΟΚΤΑ.

    1. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΤΥΧΙΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ.

    2. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1Ο : ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΔΕ (ΜΗ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΦΕΣ) ΑΠΌ 20-40, 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ 50-70 & 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ 80-100 ΜΟΡΙΑ

    3. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2Ο :ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕ, 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ (ΜΗ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΦΕΣ) 50-70 & 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 80-100 ΜΟΡΙΑ

    4. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3Ο : ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ (ΜΗ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΦΕΣ) 50-70, 2Ο ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ (ΜΗ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΦΕΣ) 80-100 ΜΟΡΙΑ

    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΟΑΤΑΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 10ΑΡΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΥΤΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ,
    ΑΛΛΑ ΕΙΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ-ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΕΙΤΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ 5-6 ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ).
    ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 9 ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ.
    ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.
    ΑΝ Π.Χ. ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ, ΕΧΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9, ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:04 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    ΘΕΜΑ «ΙΕΚ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΕΚ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΧ 12 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 17 ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ …ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΕΤΕ …ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΙΕΚ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ… ΤΟ ΙΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΣΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ… (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΕΚ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 10 ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΕΚ 19 Η 20! )…ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΥΝ 100 ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙ ΚΑΤΙ…

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΥΛΠΙΣΤΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΚ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:18 | Μάρκος Μ.

    Αντί να γίνεται τόση κουβέντα για μοριοδότηση ή μη του δεύτερου μεταπτυχιακού θα μπορούσε ίσως να καταργηθεί παντελώς η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων γενικά!!!

    Όλοι θα καταλήξουν να έχουν έναν μεταπτυχιακό τίτλο με αποτέλεσμα να μηδενίζεται για όλους αυτό το προσόν. Συνεπώς, ουσιαστικά η κυβέρνηση καταργεί όχι μόνο το δεύτερο μεταπτυχιακό αλλά και το πρώτο! Οπότε δεν καταργούν και την μοριοδότηση του πρώτου να μας βγάλουν κι από τον κόπο?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:03 | kostas papadopoulos

    Γιατί δεν λέτε ξεκάθαρα στους νέους ότι το δημόσιο δεν αντέχει να πληρώνει άλλους εργαζόμενους;
    Γιατί δεν τους δίνετε κίνητρα να πάνε να δουλέψουνε στον ιδιωτικό τομέα, με έναν αξιοπρεπή μισθό;
    Γιατί ασχολείστε με το αν το διδακτορικό είναι αυτό που θα κρίνει την είσοδο ενός νέου (μεσήλικα για την ακρίβεια διότι μέχρι να πάρει Phd από την Ελλάδα θα έχει γίνει 35 και ετών) στο δημόσιο προκειμένου να κάθεται;
    Γιατί τους ωθείται να συνεχίζουν συνεχώς σπουδές, να γίνουν όλοι διδάκτορες, για να βρουν δουλειά, που;;;;;; Στις ελάχιστες θέσεις που θα προκυρήσετε από εδώ και στο εξής;
    Γιατί δεν τους ενημερώνετε (σοβαρά όμως) και δεν τους προτρέπεται, για το πως μπορούν να ανοίξουν δικές τους επιχειρήσεις και να οφελήσουν έτσι πραγματικά τον τόπο;
    Κύριε υπουργέ,
    εαν δεν θέλετε τα επόμενα χρόνια το κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό να αυξηθεί δραματικά, από ανέργους πτυχιούχους, διδάκτορες, μεταπτυχιακόυς που ψάχνουν μια εργασία, πείτε την αλήθεια. Πείτε την αλήθεια, ότι το να τελειώνεις ένα πανεπιστήμιο/τεί δεν οδηγεί πουθενά στην Ελλάδα (είσαι ένα τίποτα για το εργασιάκό τομέα), καλύτερα κάποιες σχολές ΙΕΚ που και πραγματικά έχουν μέλλον και καλά χρήματα.
    Αν έχετε θάρος και νοιάζεστε πραγματικά για την πατρίδα και τους νέους, μειώστε δραματικά τις θέσεις εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενημερώστε τους νέους ότι υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα (π.χ. νοσηλευτές, υδραυλικοί κ.τ.λ.) που έχουν πολύ καλύτερο μέλλον. Έτσι μόνο θα καταπολεμηθεί η ανεργία.
    Διότι κανείς δεν μπαίνει στο πανεπιστημίο ή τει με την προοπτική να βρεθεί μετά μακροχρόνια άνεργος ή για να κάνει διδακτορικό μήπως και όταν τριανταπενταρήσει βρεθεί καμία καρέκλα άδεια στο δημόσιο και επιτέλους ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά από τους γονείς του.
    Πράγματα που σε άλλες χώρες δεν συμβαίνουν, διότι οι νέοι με το που τελειώνουν εισέρχονται στην αγορά εργασίας και αν θέλουν παράλληλα κάνουν και κάτι παραπάνω (Μsc κ.τ.λ.).
    Όπως είπε και ο Λαζόπουλος, ΄΄αλοίμονο αν γίνουν οι νέοι σαν τα μπονζάι που τα τρέφουν και τα λιπαίνουν οι γονείς τους μέχρι τα 30, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς εργασιακές εμπειρίες΄΄
    Πιστεύω ότι όλες τις γνώμες που εκφράζονται σε αυτό το blog θα τις λάβετε υπόψιν και δεν υα τις πετάξετε στο καλάθι των αχρήστων

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:00 | epicurus

    @ ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΧΕΙ E-MAIL ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ.

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ.

    ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    @ DK – http://dialogos-koinonia.forumotion.com/forum.htm

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:52 | ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΥΜΑΝΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ!!!!!!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!
    ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:54 | Γεωργιάδης Χάρης

    Στους διαγωνισμούς που αφορούν στο Υπ.Πολιτισμού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν προκυρηχθεί θέσεις για Συντηρητές ΔΕ. Αντίθετα έχουν προκηρηχθεί πολλές θέσεις για Συντηρητές ΠΕ που όμως έχουν μείνει ακάλυπτες. Αναφέρω χαρακτηριστικά τον περσινό διαγωνισμό,όπου προκηρήχτηκαν 18 θέσεις ΠΕ(καλύφθηκαν οι 4),11 θέσεις ΤΕ(καλύφθηκαν όλες) και καμία θέση ΔΕ. Η κατανομή αυτή είναι τελείως αντίθετη με αυτή που επικρατεί στο ΥΠΠΟ στο χώρο των Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία αποτελείται από Συντηρητές ΔΕ και ΤΕ. Αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο με τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης. Οι ΠΕ προέρχονται όλοι από πανεπιστήμια του εξωτερικού και είναι ελάχιστοι. Το Υπ.Εσωτερικών και ο ΑΣΕΠ ενώ διαπιστώνει τη μη κάλυψη των θέσεων ΠΕ,εξακολουθεί να κατανέμει τις θέσεις δυσανάλογα και αυθαίρετα,αγνοώντας την ύπαρξη των Συντηρητών ΔΕ. Η κατανομή των θέσεων στηρίζεται μόνο στην έμπνευση των στελεχών του ΑΣΕΠ,που δεν μπαίνουν στον κόπο να ενημερωθούν για την πραγματική κατάσταση στο δυναμικό και στις κλίμακες των Συντηρητών. Ο ΑΣΕΠ και το ΥΠΠΟ δεν απάντησαν σε έγγραφο του Συλλόγου Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων,Έργων τέχνης και Έργων Ζωγραφικής, αντίθετα προχώρησε σε νέα προκύρηξη (που ακυρώθηκε μετά τις εκλογές) με την ίδια αναλογία ΠΕ και ΤΕ. Με ποιό τρόπο ένας ΔΕ Συντηρητής με πολύχρονη προϋπηρεσία θα διεκδικήσει μόνιμη θέση στο ΥΠΠΟ; Θα υπάρξει ανακατανομή και στις προκηρυσσόμενες θέσεις;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:19 | ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΝΤΔΡΕΑΔΑΚΗ

    ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ!! ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ (ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!?
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | Mπελιάτης Κίμων

    Η απορροία μου είναι πως με τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο θα προσελκύσετε επιστημονικό προσωπικό από το εξωτερικό,προσωπικό εξαιρετικά εξειδικευμένων γνώσεων ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα, με εμπειρία σε διεθνή πανεπιστήμια και εξέχοντα ερευνητικά κέντρα.
    Ποιός επιστήμονας θα εγκαταλήψει το έργο του έξω για να έλθει να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για πρόσληψη στο δημόσιο . ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ η χώρα έχει μεν ανάγκη όλους, ιδιαίτερη όμως ανάγκη τα απόλυτα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη εκ του εξωτερικού, ΠΡΟΤΕΙΝΩ να δείτε με ξεχωριστό ενδιαφέρον το Θέμα προσέλκυσης τέτοιου επιστημονικού τεχνικού προσωπικού.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:41 | Γ.Σ.

    Θα ήθελα παρακαλώ να διευκρινήσετε τί ακριβώς θα ισχύσει με το δεύτερο τίτλο σπουδών στην κατηγορία ΠΕ. Ο προηγούμενος νόμος έδινε 150 μόρια για το δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι., ισάριθμα με τα μόρια του τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών.
    Τί θα ισχύσει εφεξής για τη μοριοδότηση του;
    Επίσης, σε περίπτωση που δεν εξισώνεται με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών, ως προς τα μόρια, μήπως είναι παράδοξο (και φυσικά άδικο) να λαμβάνει 200 μόρια το μεταπτυχιακό ετήσιας φοίτησης και λιγότερα μόρια οι 4ετείς σπουδές προπτυχιακού επιπέδου, σε άλλο αντικείμενο;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:39 | ΜΑΡΙΑ

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ.ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ? ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΒΥΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΧΘΟΥΝ.ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΤΥΧΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΘΡΟΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ?ΕΛΕΟΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΒΥΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.

    ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΘ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:36 | afroditi

    Δεν είναι δυνατόν να δίνεται τέτοια βαρύτητα στο βαθμό πτυχίου όταν υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις στις βαθμολογίες από πανεπιστήμια σε πανεπιστήμια (κάποιος στο εξώτερικό βγάζει εύκολα 8.5 και εδώ κάποιος μετα βίας βγάζει 7, 7.5).
    Επίσης καλό είναι να πριμοδοτηθεί και το έτος κτήσης πτυχίου, Άνεργοι στα 35-40 είναι πραγματικά τραγικό!
    Ακόμα κάποιος που εργάζεται χρόνια πάνω στο αντικείμενο του (δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα) αποκτά πάρα πολλές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στο επάγγελμα του, αυτό δεν πρέπει κάπως να πριμοδοτηθεί;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    Γιατί στους ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ δε μοριοδοτούνται οι ξένες γλώσσες σε αντίθεση με τους αντίστοιχους με σειρά προτεραιότητας; Προς τι αυτή η διάκριση; Τραγική παράλειψη που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:11 | ΠΑΡΗΣΙΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ.ΕΠΙΣΗ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ,ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΕΜΠΗ, ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΤΛ.ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Κ ΟΧΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 1Γ/2008 ΟΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠ΄ΕΞΩ ΕΝΩ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?
    ΤΕΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ STAGERS ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΠΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΜΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ, ΟΣΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:36 | ΖΗΛΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΜΩΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:35 | Γιαννης

    Φιλες/φίλοι,

    Έχουμε παρανοήσει εντελώς;;;;

    Για κατηγορία ΠΕ μιλάμε η για ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ μεταπτυχιακών;;

    Για όνομα του Θεού!!!!
    Είστε πτυχιομανείς!!!!
    Να το κοιτάξετε….

    Είμαι μηχανικός στην αγορά εργασίας 10 χρονια και ξέρω πιο πολλά απο εσάς.
    ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ το αντίθετο…

    αν ήξερα αυτή την κουτή πρόταση νόμου θα έκανα κι εγώ μεταπτυχιακό.
    Τα χαρτιά σημαίνουν πολλά μα όχι όσα η εμπειρία!!!!

    Ξυπνήστε…η χώρα μας καταρρέει και εμείς κάνουμε μούφες μεταπτυχιακά και διδακτορικά με στόχο το Δημόσιο;;;;

    Είναι ντροπή να βλέπω νέα παιδιά να αναφέρουν πως έκαναν μεταπτυχιακά για να περάσουν σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ

    Ντροπή!!!

    Όποιος έχει τα κότσια…να έρθει μαζί μου στον ιδιωτικό τομέα για να ανακαλύψει ότι οι γνώσεις του είναι ανεπαρκέστατες και αδυνατεί να ασκήσει καθήκοντα μηχανικού ΟΣΑ μεταπτυχιακά και να έχει.

    Τέτοιους διπλωματούχους δημόσιους υπαλλήλους ΘΕΛΕΤΕ Κε Υπουργε
    ….ώστε να μην δουλέυουν κατα τη γνωστή εθιμοτυπία του Δημοσίου.

    Η ηλικία δεν επηρεάζει τη μοριοδότηση;;;πολύ περίεργο μου φαίνεται…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:28 | z.chatz.

    Δεν είναι σώστο να μην μοριοδοτούνται αθροιστικά τα μεταπτυχιακά. Τώρα θα γίνει αυτοσκοπός το τεστ δεξιοτήτων και οι ξένες γλώσσες. Ειναι αστείο..!!!

    Επιπλέον, ακόμα και άσχετα μεταπτυχιακά με το αντικείμενο της θέσης θα παίρνουν ίδια μόρια με τα σχετικά.

    π.χ. σε μία θέση πολιτικού μηχανικού, μαστερ στην παιδαγωγική (για να μπορουμε να χτυπήσουμε και τους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών …)θα μετρά ίδιο με μάστερ στις αντισεισμικές κατασκευές που φτύνεις αίμα για να το ολοκληρώσεις.

    και οι 1, 2, 3 γλώσσες να μετράνε εντωμεταξύ … και το 2ο μεταπτυχιακο να καταργείται… Αν δεν είναι αυτό ανικανότητα τι είναι? μήπως να διορίζουν τους συμβούλους τους με ασεπ

    κρίμα κρίμα κρίμα

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:20 | ΕΛΕΝΑ

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ…ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΠΟ Κ ΘΥΣΙΕΣ Κ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΚΛΠ???ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΗΡΘΑΤΕ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:55 | NIKOLAOS

    Καλησπέρα,

    Σε όλη μου τη ζωή, μέρα-νύχτα διάβαζα…ΓΙΑΤΊ ΝΌΜΙΖΑ ότι εκείνος που διαβάζει και έχει αρκετά πτυχία στο ενεργητικό του, μπορεί να εργαστεί, να βελτιώσει και να αλλάξειτην Ελλάδα προς το καλύτερο.
    Μάλλον έκανα λάθος…Σήμερα είμαι κάτοχος ενός πτυχίου ΤΕΙ και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, σε επίπεδο άριστο και λίαν καλώς (επίσης έχασα χρόνια και χρήμα να μάθω άριστα τη χρήση υπολογιστή και να μιλάω άπταιστα αγγλικά). Είμαι ένας από τους Άριστους για τους οποίους μιλούσε ο κ. Πρωθυπουργός προεκλογικά. Ποτέ όμως δεν μπόρεσα να δουλέψω στο αντικείμενο που αγάπησα και να προσφέρω σε αυτήν τη χώρα.
    Ο λόγος είναι, διότι πάντα σε αυτήν τη χώρα, δούλευαν πάντοτε τα γαλαζοπράσινα παιδιά της Ελλάδας (δηλαδή αυτά που είχαν συγγένεια με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, Ή ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΆΛΛΑ ΚΌΜΜΑΤΑ).
    Υπηρέτησα επίσης την πατρίδα ως αξιωματικός του Ελληνικού στρατού και έχω εκτελέσει το ελάχιστο χρέος για τη χώρα μου. Θεωρώ ως τη μεγαλύτερη αδικία από τότε που η χούντα καταδικάστηκε έως σήμερα, την απαξίωση, την υποβάθμιση, τον εξευτελισμό των ελλήνων επιστημόνων από το Ελληνικό κράτος που διοικήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με νομοθεσίες που αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι και μάλιστα στο τέλος κυρώνονται και ισχύουν εις βάρος εκείνων των παιδιών που αγωνίστηκαν για να βελτιώσουν την εικόνα αυτής της χώρας.
    Εάν κ. Διοικητές αυτής της Χώρας, δε λάβετε υπ΄οψιν σας και δε μοριοδοτήσετε:
    Α. Αθροιστικά τους δεύτερους συναφή ή μή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών
    Β. Τους δεύτερους συναφή ή μη προπτυχιακούς τίτλους σπουδών
    Γ. Όλους τους τίτλους ξένων γλωσσών και λοιπών προσόντων (Η/Υ, Συμβάσεις, ΚΤΛΠ)

    ΏΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ, τότε πιστεύω ότι χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη στους Έλληνες γονείς μας, που με κόπο σπατάλησαν χρήματα για να μας βγάλουν επιστήμονες και οποίοι πάντα έβλεπαν να δουλεύουν σε αυτή τη χώρα οι διαπλεκόμενοι και οι γλύφτες, εκτός από εμάς, τους ‘Ελληνες επιστήμονες.

    Τελειώνοντας, θέλω να πώ πως, εάν δε δώσετε αξία σε εκείνα τα Ελληνόπουλα που έχουν πολύπλευρες γνώσεις, σε περισσότερα από ένα αντικείμενα και που τις αποδεικνύουν με πληθώρα πτυχίων (μεταπτυχιακών ή προπτυχιακών), τότε θα δημιουργήσετε προδότες και εχθρούς που θα μισούν την Ελλάδα και θα έχουν ως μοναδικό στόχο την καταστροφή και λεηλάτηση του τόπου, αντί της ορθολογικής διαχείρισής, με γνώμονα την αειφορία και ηοποία αφορά όλους τους τομείς της χώρας (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή).

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Κ. Πρωθυπουργέ, ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. Οφείλει η κυβέρνησή σας να αναγνωρίσει τους πολυμαθείς και πολυγνώστες, τους ΆΡΙΣΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΤΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:34 | ΕΛΕΝΑ

    ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ 2ο? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ? ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΟΚΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΟΙ»? Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:58 | tsoytsan2002

    Που συμφωνούμε όλοι? Συμφωνούμε όλοι ότι για το διορισμό στο δημόσιο απαιτείται ένα βασικό πτυχίο, μία ξένη γλώσσα και η γνώση υπολογιστών. Η κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων προσφέρει περισσότερη εξειδίκευση στον εργαζόμενο και στο κάτω κάτω όλοι αυτοί που πασχίζουν τόσα χρόνια στα θρανία δεν είναι πνευματικά ανάπηροι αλλά το αντίθετο. Οπότε αθροιστική μοριοδότηση των βασικών πτυχίων, των μεταπτυχιακών τίτλων και των διδακτορικών από τη στιγμή όμως που υπάρχει μια στοιχειώδης συνάφεια. Να μην παλέψεις για θέσεις ΠΕ διοικητικού αν έχεις μεταπτυχιακό ιχθυοκαλλιέργειας αλλά πχ. ευρωπαικού δικαίου.
    Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο ποινικό δίκαιο και στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων. Το ένα το έκανα δωρεάν, στο άλλο ξόδεψα τα μαλλιά της κεφαλής μου. Και τα δύο διπλώματα δεν είναι συναφή? Πιο από τα 2 εσείς θα επιλέξετε να μου μοριοδοτήσετε?
    Όλοι ξέρουμε πως τα αγγλικά είναι η βασική γλώσσα που πρέπει να γνωρίζουμε. Γιατί να πρέπει να μοριοδοτούνται περαιτέρω γνώσεις σε άλλες γλώσσες από τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθαίνουμε γλώσσες περισσότερο σαν χόμπυ? Και προσοχή μιλάω αγγλικά, ιταλικά και λίγα γαλλικά αλλά μόνο τα πρώτα ζητάνε παντού. Οι υπόλοιπες γλώσσες ας μοριοδοτούνται σε ειδικούς διαγωνισμούς όπως αυτού του Υπουργείου Εξωτερικών ή των μεταφραστών.
    Και θα μου πείτε με δύο μεταπτυχιακά, πτυχίο νομικής και 2.5 γλώσσες γιατί δεν έχω ήδη διοριστεί. Γιατί υπολείπομαι σε εμπειρία. Για τον ιδιωτικό τομέα θεωρούμαι over qualified, για τον δημόσιο δεν έχω εμπειρία και με αυτά και με αυτά κλείνω 1 χρόνο ανεργίας.
    Επομένως ΝΑΙ στην αθροιστική μοριοδότηση των συναφών τίτλων σπουδών και ΝΑΙ μόνο στη μοριοδότηση των αγγλικών ακόμα και σε μέτριο επίπεδο από τη στιγμή που έχει θεσμοθετηθεί έστω και με 10 μόρια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:20 | ΕΛΕΝΑ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ? ΝΤΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ…ΤΟΣΟΙ ΚΟΠΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ?? ΑΔΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:40 | Μιχάλης

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

    1)ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

    ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΟΙΒΗ

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

    2)ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

    3)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:51 | ΣΠΥΡΟΣ

    1.ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ
    ΒΑΣΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
    ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Π.Χ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
    ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Κ.Λ.Π ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟ 9-10 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΜΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
    2 .ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ Κ.Λ.Π
    3.ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ[ΜΕ ΜΕΣΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ]
    4.Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Π.Χ ΑΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ , ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, Η ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.
    5. ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΠΟΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ.
    6. ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ , ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:13 | ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ

    ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΧΩ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΕΝΑ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΜΕ ΚΟΠΟ Κ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…Κ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΦΥΣΙΚΑ…ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ Κ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ «ΜΕΤΡΑΕΙ» Η ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ…ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ? ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΗ? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ…ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ…Κ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:33 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ???
    ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΝΙΖΕΤΑΙ
    ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ
    ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΑΝΤΟΥ????
    ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
    ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ
    ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ
    ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ???
    ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΩΡΑ
    ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!!
    ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΗ ΝΔ!!!
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:04 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ 2 ΠΤΥΧΙΩΝ,ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ,ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕ, ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ,
    ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ 150 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100ΜΟΡΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ 3ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΑΝ 2 ΠΤΥΧΙΟ ,ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ(ΤΡΙΤΗ)
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 1 ΠΤΥΧΙΟ ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ 6ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΕ ΚΑΙ 1 ΠΤΥΧΙΟ ΤΕ( 4 ΧΡΟΝΙΑ!!!)?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:54 | Στέλιος Γεωργαντζίνος

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

    Αγαπητοί συμπολίτες,

    Κατ’ αρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να εκφράσω και την δικιά μου γνώμη μέσω της δημόσιας διαβούλευσης. Ελπίζω η γνώμη μας να βοηθήσει ουσιαστικά στην
    λειτουργία ενός ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού. Για να μην πολυλογώ, όμως, στην συνέχεια παρουσιάζω τις δικιές μου παρατηρήσεις και προτάσεις:

    1) Σε σωστή κατεύθυνση η αύξηση της βαρύτητας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Δεν γνωρίζω αν η συνάθροιση μορίων διδακτορικού και μεταπτυχιακού καταργήθηκε. Προφανώς ΑΝ ισχύει κάτι τέτοιο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ, γιατί άλλο το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και άλλο το διδακτορικό (οι συντάκτες του νόμου υποχρεούνται να το γνωρίζουν). Η κατοχή των επιπλέων μεταπτυχιακών θα έπρεπε να βαθμολογείται, τουλάχιστον έστω με λιγότερο αριθμό μορίων έναντι του πρώτου (π.χ. πρώτο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης 200 μόρια, δεύτερο 100, τρίτο 50 κ.ο.κ).Η σταδιακή μείωση είναι σωστή γιατί μιλάμε για μεταπτυχιακούς τίτλους ισότιμης αξίας, και πρέπει να μπει και ένα στοπ, για προφανείς λόγους. Δεν μπορεί, όμως, η γνώση μιας επιπλέον γλώσσας, να είναι επιπλέον προσόν για την θέση, ενώ η κατοχή ενός επιπλέον μεταπτυχιακού στο γνωστικό ή συναφές αντικείμενο της θέσης όχι. Τέλος, η συνάφεια του μεταπτυχιακού με τη θέση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.
    2) Διαφωνώ με την αυξημένη βαρύτητα του τεστ δεξιοτήτων για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ. Η λογική λέει, ότι σε αυτές τις θέσεις ζητείται προσωπικό συγκεκριμένης ειδικότητας και οι υποψήφιοι, προφανώς, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους έχουν την δυνατότητα να τις επιδείξουν κατά την διάρκεια των πολύχρονων σπουδών τους στο γνωστικό αντικείμενο, στο προπτυχιακό ή ακόμα σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, είτε στην επαγγελματική εμπειρία τους στην αντίστοιχη θέση. Μην ταλαιπωρείτε τον κόσμο με επιπλέον ανούσιες εξετάσεις, που αποκτούν ουσία μόνο και μόνο για την αυξημένη βαρύτητα στο ΑΣΕΠ. Πολύ αυξημένη βαρύτητα το τεστ δεξιοτήτων θα έπρεπε να είχε ΜΟΝΟ σε θέσεις ΔΕ όπου εκεί πράγματι υπάρχει ανάγκη διαχωρισμού μεταξύ υποψηφίων ελλείψει άλλων αντικειμενικών κριτηρίων…
    3) Αξιοκρατική η κατάργηση της προσαύξησης.

    Νομίζω ότι πρέπει να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ τα παραπάνω ζητήματα, γιατί πιστεύω ότι ενώ αποσύρονται σημαντικές αδικίες δημιουργούνται κάποιες άλλες. Πιστεύω στην ειλικρινή βούλησή σας, για αυτό και νομίζω ότι τα παραπάνω πρέπει να τα επαναξιολογήσετε.

    Με εκτίμηση,

    Στέλιος Γεωργαντζίνος,

    Υ.Γ.1 Τα περισσότερα παιδιά που κάνουν διδακτορικό στην Ελλάδα είναι φτωχών και μέσων οικογενειών (τωρα θα σκεφτήκατε οτι κάνω διδακτορικό, ΝΑΙ, κάνω διδακτορικό και πεινάω!), και κάνουν διάφορα άλλα πράγματα για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ τους, αλλά τιμούν με το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο ΔΩΡΕΑΝ (δημοσιεύσεις στα εγκυρότερα παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια) την Ελλάδα, δημιουργώντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία μέσω των καινοτομιών, αλλά αυτό δεν αναγνωρίζεται από ΚΑΝΕΝΑΝ. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. (Τεστ δεξιοτήτων 400 μόρια = διδακτορικό 400).

    Υ.Γ.2 Τεστ δεξιοτήτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορεί κάποιος για λόγους υγείας να μην μπόρεσε να το δώσει. Το να πιστεύει κάποιος στην αυξημένη βαρύτητα του τεστ δεξιοτήτων, επειδή ΕΛΠΙΖΕΙ να μην μπόρεσε κάποιος άλλος να το δώσει, είναι κατά της αξιοκρατίας και της ισονομίας.

    Υ.Γ.3 Θα ήθελα κάποιος που το ξέρει σίγουρα να με ενημερώσει αν έχει προταθεί Διδακτορικό και μεταπτυχιακό να μην συναθροίζονται. Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:30 | ΣΤΕΛΛΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ

    Θα ήθελα να σας τόνισω μια αδικία που υπάρχει όσον αφορά τις προσλήψεις στην ΠΕ κατηγορία. Έχω σπουδάσει στην Ιταλία Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιβάλλον (4 χρόνια). Πήρα την ανάγνωριση αφού πρώτα έδωσα κάποια επιπλέον μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθυστερηση επιπλεον 3 χρόνια (ΔΙΚΑΤΣΑ και μαθήματα). Έδωσα εξετάσεις για να πάρω την πιστοποιήση της ιταλικής γλώσσας, έχω γνώση χειρισμού Η/Υ και άλλων σχεδιαστικών προγραμμάτων τα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη σε κανέναν διαγωνισμό, επιπλέον έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια επιχορηγούμενα απο την ΕΕ ώστε να ενισχύσω περισσότερο την κατάρτιση μου, επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη. Δυστυχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης και του περιορισμένου χρόνου δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα όμως ταυτόχρονα έχω κάνει οικόγενεια και έχω αποκτήσει δυο παιδιά, δεν παίρνω ούτε ένα μόριο στις προκηρύξεις σε αντίθεση με τους τρίτεκνους ή τους πολύτεκνους. Θεωρώ ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση στην ΠΕ κατηγορία όπως γίνεται και στην ΔΕ κ και επίσης να λαμβάνονται υπόψη τυχόν σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης τα οποία έχουν επιχορηγηθεί από την ΕΕ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:15 | ΜΑΡΙΜΟΣ

    Κύριε υπουργέ
    είναι ευχάριστη η προσπάθεια για αλλαγές στη μοριοδότηση των προσλήψεων. Συμφωνώ με την αύξηση των μορίων στους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους αλλά θεωρώ οτι είναι απάράδεκτο να μη μοριοδοτείται το δεύτερο μεταπτυχιακό και να καταργείται η συνάφεια.
    Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:58 | Βαρβάρα

    Σεβαστή η άποψη ότι οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι πρέπει να πριμοδοτούνται αδρά.Αλλά ταυτόχρονα ελέγξτε τους μηχανισμούς απόκτησης τέτοιων διπλωμάτων(γνωριμίες,χρηματισμοί,πανεπιστήμια Βαλκανικών χωρών).Δεν αποδεικνύουν πάντα την πραγματική ικανότητα των υποψηφίων προς πρόσληψη.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:49 | ΤΖΙΜΑ Σ.

    Πολλά μπράβο στο νομοσχέδιο και σε αυτούς που το επεξεργάστηκαν, Αν ψηφισθεί θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.Προχωρείστε μπροστά έχετε τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που σας έδωσε την εντολή να κυβερνήσετε με το βλέμμα στραμμένο στο πολίτη. Μην ακούτε κανέναν.Ναι στη μοριοδότηση των πτυχίων και στην εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα.Πολύ καλή η κατάργηση της μοριοδότησης των σεμιναρίων του ΟΑΕΔ. Πολύ καλό και η κατάργηση τοων δεύτερων μεταπτυχιακών και διδακτορικών, διότι αν δεν συνέβαινε αυτό όλοι θα έτρεχαν να κάνουν «συλλογές» μεταπτυχιακών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:39 | Κωνσταντία Αποστόλου

    1. Η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης Α. Τίτλοι σπουδών της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται με 150 μόρια οι υποψήφιοι για τον δέυτερο τίτλο σπουδών θα πρέπει να καταργηθεί. Τι επιπλέον προσφέρει ένας υποψήφιος που έχει 2 πτυχία ίδιας Βαθμίδας? Η νομοθεσία που διέπει τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ απαγορεύει να γραφτεί κανείς σε δεύτερο τίτλο ίδιας βαθμίδας. Κατά συνέπεια οι απόφοιτοι των τελευταίων ετών δεν μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης.

    2. Όσον αφορά τις θέσεις ΠΕ1 Διοικητικού θα πρέπει να γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ.

    3. Η βαθμολόγηση του τεστ δεξιοτήτων Χ 4 είναι υπερβολική καθώς το τεστ έχει γίνει μία φορά και μάλιστα πήρε πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που δεν το έχει πρέπει να μείνει εκτός διαδικασίας για τουλάχιστον 2 χρόνια. Επιπλέον, δεν μπορεί το τέστ δεξιοτήτων να έχει τα ίδια μόρια με ένα διδακτορικό ή με 6 ξένες γλώσσες σε επίπεδο Άριστα. Το προηγούμενο τέστ ήταν περισσότερο τεστ πρακτικής αριθμητικής παρά τεστ δεξιοτήτων. Τα θέματα δεν ήταν ισόποσα κατανεμημένα καθώς πάνω από το μισό τεστ αφορούσε μαθηματικά. Το συγκεκριμένο τεστ θα πρέπει να γίνεται μέσω υπολογιστή σε εξεταστικό κέντρο του ΑΣΕΠ όπως τα τεστ πληροφορικής που αναγνωρίζονται, τα οποία μπορείς να τα δώσεις κάθε εβδομάδα, με αυτό όλοι θα έχουν πρόσβαση στο τεστ όποτε επιθυμούν χωρίς να απαιτείται να περιμένουν πολύ καιρό μέχρι τα αποτελέσματα. Η βαθμολόγηση του με 100 μόρια χωρίς τον συντελεστή θα ήταν αρκετή.

    4. Ο υπολογισμός της προυπηρεσίας θα πρέπει να γίνεται μετά την λήψη του πτυχίου που υποβάλλει ο υποψήφιος ως δηλώνει ως πρώτο τίτλο σπουδών, και όχι βάσει του δεύτερου τίτλου συναφή με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.

    5. Η εντοπιότητα για τους δημότες δήμου ή κοινότητας εφόσον επιθυμούν το διορισμό τους σε θέσεις του δήμου ή της κοινότητας του οποίου είναι
    δημότες ή σε θέσεις δημοτικής ή κοινοτικής επιχείρησης ή
    νομικού προσώπου ή ιδρύματός τους και δεσμεύονται να
    υπηρετήσουν σε αυτές επί μία τουλάχιστον δεκαετία, η οποία βαθμολογείται με 150 μόρια θα πρέπει να καταργηθεί δεδομένου ότι θα υπάρξει πρόγραμμα καποδίστρια ΙΙ. Επίσης θα πρέπει να υπάρξη κάποια αλλαγή σχετικά με το καθεστώς που διέπει τα νησιά. Γιατί ένας κάτοικος Αθηνών με όλα τα προσόντα ξένες γλώσσες, μεταπτυχιακό, διδακτορικό να μην έχει καμία πρόσβαση σε αυτές τις θέσεις; Γιατί να μην μπορεί να πάει να ζήσει στην επαρχία αν θέλει να διοριστεί εκεί και θα πρέπει να διορίζεται στη θέση του ο κάτοικος του νησιού έστω και εάν δεν έχει κανένα προσόν; Ορθό θα ήταν να υπάρχει μοριοδότηση για τους μόνιμους κατοίκους και όχι να προτάσσονται όλων των υποψηφίων.

    6.Σύμφωνα με τον νόμο που υπάρχει η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, δεν αποδεικνύει την γνώση ξένης γλώσσας (π.δ 347/2003). Οι
    υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή
    μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας. Πως είναι δυνατόν το υπουργείο παιδείας να δίνει άδεια διδασκαλίας μίας γλώσσας και ο νόμος να μην την αναγνωρίζει ώς άριστη γνώση και να χρειάζεται κάποιος να προσκομίσει εκ νέου τίτλους σπουδών;

    Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | Theodoros

    1. Στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ως γνωστό, προτιμούνται τα άτομα που ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Ουσιαστικά, δηλαδή, «έχουν περισσότερα ΜΟΡΙΑ» από όσους δεν έχουν εμπειρία. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στο ΔΗΜΟΣΙΟ;… δηλαδή ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.

    2. ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 35 ετών δεν μπορούν πλέον να βρουν δουλειά στο ιδιωτικό τομέα ακόμα κι αν έχουν πολύχρονη εργασιακή εμπειρία (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ)… άρα, οδεύουν προς ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ! ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ στις μεγαλύτερες ηλικίες ή ποσόστωση θέσεων για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με εργασιακή εμπειρία.

    3. Οι ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ είναι σπουδαίο εφόδιο, ιδιαίτερα σε ορισμένες υπηρεσίες. Τουλάχιστον, ΟΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, να υπάρχει ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ σε κατόχους πτυχίων ξένων γλωσσών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:09 | Μαρίζα

    Είμαι πτυχιουχος Νομικής Θεσσαλονίκης και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών. Το ένα το τελείωσα στην Νομική της Αθήνας και το δεύτερο στην Νομική της Κομοτηνής. Και επελεξα να κανω 2 μεταπτυχιακά, προκειμενου να έχω μορια ικανά για να διοριστώ καποια στιγμή στο Δημόσιο, εφόσον έκρινα οτι η δικηγορία δεν είναι για μένα. ‘Οπως βλέπω όμως, για αλλη μια φορά αισθάνομαι αδικημένη….3 χρόνια διαβασματος στο Μεταπτυχιακό της Νομικής, χάνονται έτσι απλά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ!!! ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!! ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?????????? ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ?????? ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΑΥΤΟ????????? ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ, ΜΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΧΘΩΝ….ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ??????

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:04 | geoponos gpa

    ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΑΣΕΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΡΩΣΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ..) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ? ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ Ή ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΕΦΟΔΙΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:21 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΧΡΗΣΙΜΗ?ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΛΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ,ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:09 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ρ.

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ 2ου ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 1ου?
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ Η ΑΔΙΚΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:54 | Μαρία από Πειραιά

    ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΕΩΣ.ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΝΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Ο ΑΠΟΚΤΗΘΕΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΜΟΡΙΩΝ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:16 | Θανάσης Γκίκας

    Φίλοι και φίλες, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα μη μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού.Όπως ξανάγραψα μάλλον εκ παραδρομής γράφτηκε κάπου και αναπαρήχθη από όλον τον Τύπο. Αντικαθίστανται «οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002″ και ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το ΕΔΑΦΙΟ 10 που αναφέρεται στην αθροιστική προσμέτρηση του δεύτερου μεταπτυχιακού. Αν και θα πρέπει να διευκρινιστεί ΑΜΕΣΑ γιατί βλέπω ότι το θέμα έχει προσλάβει διαστάσεις φρενίτιδας! Σας παρακαλώ ξεκαθαρίστε το άμεσα!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 21:05 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 4ΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 1 – 2 ΧΡΟΝΙΑ;ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ;ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ;ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ;Ο ΑΣΕΠ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.Ο ΑΣΕΠ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 1 ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ!ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΑ!ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 20-30 ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΡΩ!ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ!ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ;Η ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΓΟΛΓΟΘΑ;ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ;