Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:55 | Στεφανος

    το μέτρο αυτο περα απο την ελευθερια του κόσμου την οποία περιορίζει χρειάζεται και καταλληλες εγκαταστασεις οι οποίες κοστίζουν. Δεν έχουμε ανάγκη απο παραπανω επιβολή αστυνόμευσης. Και περαν αυτού είναι απαράδεκτο να μπορείς να εξαφανίζεις έναν άνθρωπο με ένα απλό πάτημα κουμπιού που είναι πολύ εύκολο να γίνει με την κάρτα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:49 | Σαββας

    Ο Χ Ι

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:37 | Μακης

    Θεωρω την Καρτα του Πολιτη προπομπο του ηλεκτρονικου φακελωματος ολης της ανθρωποτητας, οχι μονο των Ελληνων. Εχω τα επιχειρηματα να το στηριξω αυτο και θα το κανω οταν αυτο καταστει αναγκαιο. Εδω προς το παρων απλα θα δηλωσω την ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μου σε αυτο. ΑΡΝΟΥΜΕ λοιπον.

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:33 | Γιάννης

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ..

  • 21 Μαρτίου 2015, 14:04 | Χρήστος

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
    1. Κάθε είδους τσιπ στην ‘’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ’ επαφής είτε εξ’ αποστάσεως- συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.
    2. Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.
    3. Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.
    4. Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.
    5. Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περασμένες στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.
    6. Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.
    7. Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.
    8. Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους τόσους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική διαβούλευση, σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.

  • 21 Μαρτίου 2015, 13:33 | Στρατος

    OXI ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;;;; ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  • 21 Μαρτίου 2015, 13:29 | Αναστάσιος Αγγελακόπουλος

    Η λύση της ανθρωπότητος, στο προκατασκευασμένο επι τούτου αδιέξοδο, δεν μπορεί να είναι η ρομποτοποίησή της!
    ΌΧΙ στην κάρτα του πολίτη!

  • 21 Μαρτίου 2015, 13:43 | Μάριος

    Είναι μια επίθεση εναντίον της Ορθοδοξίας και τω ελεύθερων Ελλήνων πολιτών, είναι το εργαλείο της παγκοσμιοποίησης για αν ελέγξει την ανθρωπότητα και να μας μετατρέψει σε αριθμούς λες και είμαστε πρόβατα!!!
    Κύριοι της κυβερνήσεις υπάρχουν τρόποι να ελέγξετε τη φοροδιαφυγή την ανθρωπιστική κρίση και μην χρησιμοποιείται την σημερινή κατάσταση για να φέρεται τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων!!!!!!!
    Πείτε όλοι ΟΧΙ!!!!!
    Πάρτε πίσω την Κάρτα του Πολίτη γιατί καταπατάτε τα δικαιώματα των ορθοδόξων πολιτών αυτής της χώρας!!!!!!!!!!!!!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 13:51 | Σωτήρης

    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:59 | Γιωργος Μπαλανος

    Μπορω να ρωτησω κατι και παρακαλω,να μου απαντησετε!!!!!
    Σε περιπτωση κινδυνου απωλειας της καρτας του πολιτη,υπαρχει περιπτωση να μου την <>;;;;;;;;

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:19 | Σοφία

    Δεν θα ήθελα ποτέ να παραλάβω μια κάρτα η οποία είναι η αρχή του τέλους της ελευθερίας μας. Μετά τι; Θα έρθουν και τα λεγόμενα τσιπάκια; Γεννήθηκα ελεύθερη και θα πεθάνω ελεύθερη. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να συγκεντρώσεις πληροφορίες για κάποιον χωρίς να εκδόσεις ηλεκτρονικές κάρτες οι οποίες φαντάζομαι θα έχουν και κάποιο κόστος να εκδοθούν. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε στην χώρα μας και συζητάμε για κάρτες!!!! Αν είναι δυνατόν!!! Έλεος!!!!

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:52 | Αλεξανδρος

    Σκλαβώθηκε η Ελλάδα μας στα χρέη , τώρα είναι και η σειρά των υπηκόων της;
    Λάθος μεγάλο λάθος από μια αριστερή κυβέρνηση που υπερασπίζετε την ελευθερία του άτομου, τουλάχιστον αυτό έχουμε μάθει έως σήμερα!
    Είναι ανάγκη να μας κάνετε με το ζόρι να αλλάξουμε άποψη;
    Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν στις άλλες χώρες, εσείς και εμείς ως Έλληνες υπερηφανευόμαστε πως δώσαμε τα φώτα της δημοκρατίας και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σε όλον τον πλανήτη.
    Ας το αποδείξουμε για άλλη μια φορά!

    Μετά την κάρτα το τσιπάκι, αφού θα είναι πανεύκολο να την χάσουμε η να την κλέψουν και αφού θα ΥΠΑΡΧΕΙ έτοιμη η βάση δεδομένων όπως έκαναν στην Αμερική στους φυλακισμένους μετά το βραχιόλι τοποθετούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το τσιπακι ως πιο αποτελεσματικό γιατί λέει το σπάνε!

    Για την φοροδιαφυγή μας λέγατε πως ευθύνεται το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες ,η φοροαποφυγή οι τριγωνικές συναλλαγές τα θυμάστε η τα ξεχάσατε , όχι οι πολίτες , ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ κύριοι τώρα που είστε κυβέρνηση και δεν θα υπάρχει κανείς λόγος να σκλαβωθούμε ούτε εμείς ούτε εσείς!

    Οι κάρτες όπως και τα τσιπάκια «κολάνε» ιούς όπως ακριβώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ψάξτε για αποδείξεις στο διαδίκτυο τι λένε έγκυροι και αξιολογότατοι καθηγητές στην Αμερική !
    Η υποκλοπή των στοιχείων αυτών θα είναι πανεύκολη καθώς η παρακολούθηση και καταγραφή των κινήσεων μας!

    Σας παρακαλώ πολύ να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους που έχουν να κάνουν και με την άρνηση μου ως Χριστιανός ορθόδοξος και παρακαλώ πολύ να σεβαστείτε την άποψη μου.
    Εκτός όλων των άλλων θα είναι και ένας ρατσιστικός αποκλεισμός εμάς των Χριστιανών από την δραστηριότητα μας ως πολίτες αυτής της χώρας αφού θα αρνηθούμε (όσοι αρνηθούμε) να την παραλάβουμε, άσχετα με την στάση της επίσημης εκκλησιάς!
    Το Άγιον Όρος ήδη σας απέστειλε επιστολή με την οποία σας παρακαλεί να μην ψηφίσετε το υπόψη νομοσχέδιο!

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ
    ΟΧΙ στην ηλεκτρονική υποδούλωση μας!
    ΟΧΙ στην σκλαβιά μας!
    ΟΧΙ στην μετατροπή μας σε αριθμούς!

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ!

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:31 | Δεσποινα Ζαφειρη

    Θεωρω οτι η καρτα του πολιτη περιοριζει την ελευθερια μου και προσβαλλει την προσωπικοτητα μου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:28 | Χριστίνα

    Αρνούμαι γιατί είμαι Ορθόδοξη Χριστιανή κ έχουμε προειδοποιήθει αιώνες τώρα για αυτή τη κάρτα κ το επόμενο στάδιο τσιπάκι στο σώμα μας για τη δήθεν ασφάλεια μας κ δήθεν οργάνωση. Υπάρχει κι άλλος τρόπος για την οργάνωση. Είναι πολύ επικίνδυνο να υπάρχουν ολα τα στοιχεία μας σε μια Κάρτα που θα μπορεί ο κάθε έμπειρος κ χάκερ να μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή κ να κλέβει η να αλλοιώνει τα στοιχεία μας. Είναι αποδεδειγμένο πια πόσο εύκολο μπορεί να συμβεί. Αφήστε μας να έχουμε την ελευθερία μας γιατί δεν είμαστε αριθμοί αλλά αθανατες ψυχές.

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:58 | Γιώργος

    Δεν καταλαβαίνω όσους δεν θέλουν να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη ταχα ότι θα φακελωθούν.
    Να ενημερώσω ότι ήδη είμαστε και είσαστε όλοι φακελωμένοι εδώ και πολλά χρόνια, σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους και κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών (π.χ.ΓΓΠΣ), ΕΟΠΠΥ , ΙΚΑ κλπ.. απο την εποχή που το πρώτο PC έκανε την εμφανισή του. Για να μη μιλήσω για ιδιωτικές εταιρίες και ειδικά ξένες εταιρίες, αφού απο τη στιγμή που μπαίνετε στο Internet όλες οι συνδέσεις σας και επισκέψεις σας καταγράφονται για διαφημιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς κλπ.
    Οπότε το επιχείρημα για φακέλωμα είναι άκυρο και χαχαχα… αστείο.
    Ουσιαστικά η κάρτα πολίτη σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μαζί σας αυτό το φάκελο που έχει το κράτος και αφορά εσάς και να τον χρησιμοποιείται για την ευκολότερη και χωρίς γραφειοκρατία, πρόσβασή σας στις δημόσιες υπηρεσίες.
    Εσείς που βάζετε την ορθοδοξία και το θρήσκευμα είστε εσείς πρώτοι που απο δική σας θέληση θέλατε να είστε φακελωμένοι… θυμάστε που θελατε το θρήσκευμα στη ταυτοτητά σας? Ήδη εσείς που δηλώνετε ότι δεν θα παραλάβετε την κάρτα ώς ορθόδοξοι πολίτες (που κολλάει αυτό..) «φακελώνεστε» με το να δηλώνετε σε ανοικτό Internet τα θρησκευτικά σας πιστεύω…
    Αντί να εστιάζετε στα τεχνοφοβικά σύνδρομα που σας διακατέχουν, καλύτερο είναι να εστιάσετε στο πως αυτά τα δεδομένα θα είναι καλύτερα προστατευμένα για δική σας χρήση.

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:47 | πετρας δημητριος

    Σε ενα κρατος με ΔΙΑΤΡΗΤΟ[μετριοπαθης ο χαρακτηρισμος]συστημα προστασιας προσωπικων δεδομενων και ανεφικτη την επαρκη αστυνομευση κ αι προστασια της κατοικιας,αλλα και δημοσιων χωρων,πρωτοβουλιες οπως: -Εικαζομενη συναινεση δωρεας οργανων,[νομιζω παραμενει σε ισχυ]
    -Περιουσιολογιο που δημοσιοποιει ακομη και τυχον τιμαλφη τα
    οποια υπαρχουν στο σπιτι του καθενος,
    -Ηλεκτρονικες καρτες,[ευκολα προσβαςιμες απο πολλους] που
    περιεχουν τα ανωτερω και πολλα αλλα[π.χ ομαδα αιματος,κατ-
    -ασταση υγειας κτλ.],

    Συνιστουν φασιστικου τυπου[και γερμανικης υποθετω εμπνευσεως]αντιμετωπιση του πολιτη[μαλλον υπηκοου].
    Απο μια αριστερη κυβερνηση με κοινωνικο χαρακτηρα,περιμενουμε μεγαλυτερο σεβασμο στην προσωπικοτητα του ατομου.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:46 | ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    δεν το εκαναν τοσοι πριν απο εσας,θα το κανετε εσεις που ειστε τοσο ευαισθητοι στα ανθρωπινα δικαιωματα??δεν υπαρχει καμμια λογικη. ΟΧΙ

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:23 | Ιωάννα

    Αρνούμαι το φακέλωμα των προσωπικών μου στοιχείων και τον έλεγχο της ζωής μου απο οποιαδήποτε μεταμφιεσμένη κυβέρνηση.
    Είμαι Χριστιανή ορθόδοξη και αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:35 | δεσποινα

    η καρτα πολίτη δεν παρέχει καμιά ασφάλεια στον κάτοχο της,ο οποίος δεν θα γνωρίζει τιπληροφορίες περιέχει γι αυτον και πως τις εκμεταλλεύονται.επίσηςέρχεται σε αντίθεση με το ορθόδοξία.είναι επικίνδυνη και δεν μας χρειάζεται

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:25 | Νικος

    Εγω θα την επερνα την καρτα ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ σαν και αυτο που εχει η τηλεκαρτα το κινητο και η τραπεζικη καρτα,η προσωπικη ζωη και ελευθερια μπενουν στο περιθωριο και αρχιζει η παρακουλουθηση και αυτο δεν το περιμεναμε απο «αριστερη» κυβερνηση

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:32 | Σοφία Δημητρίου

    Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα στο οποίο αποσκοπεί η κάρτα του πολίτη.
    Για λόγους θρησκευτικής συνείδησης,ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη που παραβιάζει την ελευθερία μας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:41 | rozakis kostas

    Oχι στην καρτα αυτο που χρειαζομαστε ειναι παραγωγικη ανασυγκροτηση και δουλεια ετσι αντιματωπιζεται η φτωχεια οχι με συσιτιο που σε φακελωνει επιπλεον

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:34 | Δημητρης

    Διαφωνω κάθετα με την καρτα του πολίτη για 3 βασικους λόγους καταρχην…
    1) ολές οι ηλεκτρονικές συναλλαγες , μεταφορα δεδομενων, κωδικοι κτλ ειναι δυνατον να σπασουν και να χρησιμοποιηθουν απο τρίτους….
    2)αν χαθει και την βρεις αλλος τι γινεται???????????
    3)ο ανθρωπος αποκταει οχι ονομα αλλα αριθμο…αισθανομαι οτι ψηφιοποιουμαι…I ROBOT !!

    θελετε ελεγχο φοροδιαφυγης?? τιμωρειστε παραδειγματικα τους παραβατες

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:40 | Νίκος Β.

    Είναι απαράδεκτη η Κάρτα του Πολίτη γιατί υποβιβάζει τον άνθρωπο σε αριθμό και σε καταναλωτικό προϊόν.
    Είναι απαράδεκτη και σαν μέτρο φακελώματος των Ελλήνων και στην υπαγωγή των πολιτών στην ηλεκτρονική σκλαβιά ενώ με τα απανωτά μνημόνια έχει ήδη συντελεστεί και η οικονομική σκλαβιά του Ελληνικού Έθνους.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:42 | ΚΩΣΤΑΣ

    Κατρουγκλε αν εχετε ψυχη καντετο και οχι μονο αυτο αλλα να την κανετε και φοροκαρτα να μην εχουμε αποδειξεις και λογιστες να περνανε τα εξοδαμας εκει και τοτε θα δουμε τι κερδιζει ο καθε μικρος η μεγαλος επαγγελματιας.Οσο για τα σχολια τα αρνητικα μην πτοήσε…ειναι ολα απο τους χριστιανους …υποκρητες οι περισσσοτεροι….ΠΡΟΧΩΡΑ

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:47 | Νάγια

    Αξιότιμοι κύριοι,

    δεν προτίθεμαι να γράψω κανένα κατεβατό. Το ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, ούτε πλαστικό χρήμα, θα πρέπει να το γνωρίζετε από μόνοι σας χωρίς να έχετε ανάγκη να σας το πει ο οποιοσδήποτε.
    Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό και αξιοπρέπειας. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, περισσότερο από τον καθένα, πως η κάρτα δεν δίνει λύση για την υπερ-αιωνόβια φοροδιαφυγή και φυσικά δεν είναι υπαίτιοι οι πολίτες ώστε να προχωρήσετε σε αυτό το διάβημα ελέγχου και εξάρτησις της ανθρώπινης υπόστασης. Ο Λαός, σας εξέλεξε με πολύ ευρύτερη σκέψη από αυτήν της οικονομίας. Σταθείτε δίπλα στον Λαό και όχι να στρώνετε το χαλί στις επιταγές της τραπεζικής ελίτ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:36 | ΒΑΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ

    Δεν είμαι υπέρ της κάρτας του πολίτη διότι δεν εμπιστεύομαι ούτε το κράτος ως θεσμό ούτε τα πρόσωπα που το υπηρετούν. Κατά την γνώμη μου πλέον είναι αντίθετο προς τα συμφέροντά μου, κλέβει ασύστολα τον ιδρώτα μου και οι εκλεγμένοι βουλευτές αλλά και οι δημοτικοί άρχοντες ασελγούν στην ζωή των παιδιών μου.
    Θεωρώ ότι δεν υφίσταται δημοκρατία στην χώρα αλλά ούτε σεβασμός στην διαφορετική άποψη.
    Η ελευθερία μου προέχει όλων των διαδικασιών που εσείς μου λέτε ότι θα χρησιμοποιήσετε με σκοπό να μου λύσετε τα προβλήματα που εσείς μου δημιουργήσατε.
    Είστε ψεύτες, κλέφτες και απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχετε εκχωρήσει στις τράπεζες όλες τις εισπρακτικές αρμοδιότητες και λειτουργείτε πλέον κατ εντολήν των.
    Λυπάμαι αλλά μέχρι να εγκατασταθεί η δημοκρατία (δημοκρατία σημαίνει ψηφίζουν αλλά και προτείνουν οι πολίτες θεσμούς και όχι αντιπροσώπους) οι πολίτες στον τόπο εγώ δεν θα υπακούσω σε κανέναν νόμο ακόμα και αν ψηφιστεί από 300 βουλευτές!!!

    ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ ΒΑΙΟΣ

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:34 | κωνσταντινος

    οχι στην καρτα του πολιτη

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:03 | Θεοδώρα Κοπούκη

    Όχι στο τσιπάρισμα ενός ολόκληρου λαού!

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:39 | Ιουλία Π.

    Αγαπώ την ελευθερία, είμαι Ελληνίδα, αρνούμαι την κάρτα του πολίτη που θέτει δεσμά.

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:29 | Μαρία Τ.

    Σταθερή σε ό, τι κληρονόμησα από τους προγόνους μου, δεν δέχομαι την κάρτα του πολίτη γιατί δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του ΈΛληνα!

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:12 | Ιάκωβος Τ.

    Είμαι αρνητικός στην κάρτα του πολίτη γιατί είναι ανελεύθερο και πιεστικό μέτρο.

  • 21 Μαρτίου 2015, 11:42 | Μάρθα Τ.

    Καλύτερα πτωχή παρά δεμένη με την κάρτα του πολίτη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:52 | Μαρία Κ.

    Αρνούμαι να δεχτώ την κάρτα του πολίτη γιατί μου στερεί την ελευθερία μου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:52 | Αγγελική Κ.

    Δεν δέχομαι την κάρτα του πολίτη, γιατί αγαπώ την Ελλάδα!

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:16 | Ζορμπαλά Αθηνά

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη.
    Ελλάδα εδώ κι εμείς φρουροί της!

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:52 | Τσιαντούκα Δέσποινα

    Δεν δέχομαι την κάρτα του πολίτη διότι είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη!

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:27 | ΜΑΚ

    KYRIOI ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:08 | Παναγιώτα Σ.

    Είμαι αρνητική στην κάρτα του πολίτη, διότι είναι ανελεύθερο και πιεστικό μέτρο, μη συμβατό με τον χαρακτήρα του Έλληνα.
    Αν αυτό γίνει αντιληπτό από τους ιθύνοντες δε θα θελήσουν να έλθουν σε αντίθεση με την κοινή γνώμη.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:46 | Stelios

    Ειναι φανερή η κατεύθυνση που θέλουν να δώσουν με την κάρτα του πολίτη. Δήθεν για την εξυπηρέτηση του πολίτη , Δήθεν για την πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ . Αν ήθελαν εύκολα θα μπορούσαν να ελέγχουν την κίνηση του χρήματος και χωρίς την κάρτα . Στόχος όμως ειναι Άλλος, και Ένα ςΧριστιανος που έχει ασχοληθεί λίγο και έχει διαβάσει καταλαβαίνει ότι στόχος ειναι το τσιπάρισμα. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο Ημων Ιησού Χριστο να μην προλάβουν .

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:23 | Ντιανα Ζηκοπουλου

    1) Γιατί τόση σπουδή στην επιβολή της συγκεκριμένης κάρτας ;
    2) Γιατί να σπαταληθεί τόσο χρήμα για την δημιουργία της ; Μας περισσεύει μήπως ; Τα υποτιθέμενα (και αόριστα) πλεονεκτήματά της δεν μπορούν να υλοποιηθούν με άλλον τρόπο ;
    3) Γιατί ενώ ο κ. Τσίπρας είχε εναντιωθεί στο συγκεκριμένο μέτρο ως αντιπολίτευση μόλις έγινε κυβέρνηση είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που υιοθετεί ; (θυμίζει την δεύτερη θητεία Σημίτη ώπου μόλις επανεκλέχθηκε με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε ένα από τα πρώτα που έκανε ήταν η κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες – αυτό ήταν τον πρόβλημά μας -)
    4) Γιατί ενώ γίνεται τόσος λόγος και υπάρχει τέτοια ευαίσθησια για τα προσωπικά δεδομένα (μάλιστα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επικαλέσθηκαν για την κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες χαρακτηρίζοντάς το ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο) εντούτοις επιθυμούν να αποθηκεύσουν – αποτυπώσουν όλα τα δεδομένα κάθε φυσικού προσώπου σε μία κάρτα ;
    5) Εάν υπάρχει θέληση να βοηθήσουν γιατί δεν βρίσκουν κάποιον άλλον τρόπο που δεν θα θίγει τα πιστεύω και την ιδεολογία κανενός ;
    6) Για όσους δεν επιθυμούν να παραλάβουν την κάρτα θα μπορούν να εξυπηρετούνται όπως γινόταν μέχρι σήμερα ή θα αποκλειστούν από οιαδήποτε υπηρεσία ή αγαθό ;
    7) Ποιος εγγυάται ότι η/οι εταιρεία/ες / υπηρεσία/ες που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την κάρτα δεν θα εκμεταλλευθούν ποικιλοτρόπως τα δεδομένα που θα έχουν στην διάθεσή τους.
    8) Ποιος εγγυάται ότι αργότερα με το «αθώο» πρόσχημα της κλοπής, της απώλειας κλπ (και επείτα από μία καλή πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ) το επόμενο βήμα θα είναι το τσιπάκι ;

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:58 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ 666. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΑΚΡΙΑ

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:43 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΛΟΚΑΡΤΑ ΤΟ 666. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ. ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ.ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ………….

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:37 | Ευαγγελία

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη. Αρνούμαι να είμαι πρόβατο. Συμφωνώ και υπερασπίζομαι την ελευθερία του ατόμου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:43 | ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ

    Προτείνω η Κάρτα να υιοθετηθεί και να γίνει η μία και μοναδική ταυτότητα που θα χρειάζεται ο πολίτης με την πολιτεία – να τελειώνουμε με τις ταυτότητες, πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακές μερίδες κλπ. και όλη την υπόλοιπη χαρτούρα που μας ταλαιπωρεί.
    Επί τη βάση της κάρτας να βγαίνει και το διαβατήριο και οποιοδήποτε άλλο δημόσιο πιστοποιητικό (φορολογική ενημερότητα, ενημερότητα ΙΚΑ κλπ κλπ).
    Ετσι δεν θα έχει κανείς δημόσιος υπάλληλος να μας στέλνει από τον Αννα στον Καϊάφα για να κάνουμε μια δουλειά που θα έπρεπε να παίρνει 5 λεπτά και να γίνεται από το σπίτι μας.
    Η κάρτα δεν θα βλάψει ιδιαίτερα το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή για τον απλούστατο λόγο οτι το κράτος ήδη έχει όλες αυτές τις πληροφορίες – δεν ζητά να συλλέξει περισσότερες.
    Σας καλώ να κωφεύσετε στα περί θρησκείας. Ο Θεός δεν είναι δυνατόν να ασχολείται με τσιπάκια και ταυτότητες (αλλιώς η Εσθονία – που εφαρμόζει την κάρτα με μεγάλη επιτυχία, είναι ικαταδικασμένη στο πυρ το εξώτερον). Μετά από τεράστιες αντιδράσεις πριν από 10+ χρόνια βγήκε το θρήσκευμα από την ταυτότητα και δεν είδα να έρχεται η συντέλεια του κόσμου.

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:17 | Δροσια’ Αλεξου’λη

    Τελικα ο κλοιος σφιγγει γυρω μας.Οτι δεν τολμησαν να περασουν σε νομοσχεδια οι προηγουμενοι,θα το κατορθωσουν αυτοι.Βαλαν το τυρακι στην παγιδα και ειναι βεβαιοι οτι θα τσιμπησουμε.Αρνουμαι,ως νοημον ον,ως ορθοδοξη,ως πλασμα δομημενο με το χαρισμα της ελευθερης βουλησης,ποτε δε θα το ανεχθω. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ.Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Η ΙΔΙΑ…….

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:11 | ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Όλοι βλέπουμε που οδηγούμαστε στις εποχές μας. Έχει αλλάξει η ιεραρχία στην κορυφή του κόσμου. Πλέον ο λαός , οι πολίτες κάθε κράτους που υποτίθεται είναι οι κυρίαρχοι των κρατών τους μόνο αυτό δεν συμβαίνει.
    Πάνω απ’όλα στην ιεραρχία οι τραπεζίτες και οι μεγάλες εταιρείες. Από κάτω οι κυβερνήσεις των κρατών με ανδρείκελα πρωθυπουργούς, πλήρως εξαρτώμενους και από κάτω ο λαός. Πως θα πατάξουν πλήρως τον λαό όταν θα ξεσηκωθεί. Με τέτοιους τρόπους σαν αυτό δηλ την κάρτα του πολίτη. Σαν δέλεαρ βέβαια θα πέσουν απόψεις ότι διευκολύνει την ζωή μας κα.
    Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας αλλά μέχρι ένα σημείο. Αν μπορούσε κάποιες να μου εξεσφαλίσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η κάρτα κατά μου θα το δεχόμουν. Εσείς μετά από αυτά που βιώνουμε με αυτά τα καθάρματα που εν γνώση τους υπερδανίζονταν και μας έφεραν σε αυτή υην κατάσταση μπορείτε να τους εμπιστευθείτε;

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:10 | ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

    Διορθώνω την δήλωση μου για επιλογή στην παραλαβή της ΚτΠ ,αρνούμαστε έστω κι αν στην αρχή δοθεί προαιρετικά , με τον τρόπο τους θα μας αναγκάσουν να την πάρουμε και οι υπόλοιποι ,αυτό επιβεβαιώνεται από την Κ.Δ. στην Αποκάλυψη. Ο νοών νοεί τω, καλόν αγώνα σε όλους μας και καλή Ανάσταση.
    Ευχόμαστε να τα λάβουν όλα τα σχόλια υπόψιν ,μερικοί είναι εξειδικευμένοι στα ηλεκτρονικά και στις νέες τεχνολογίες,έχουν κάνει επιστημονικά τεκμηριωμένα σχόλια ,ευχαριστούμε για το βήμα.

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:10 | Πελαγία

    Όχι στην κάρτα του πολίτη για λόγους ασφάλειας, προσωπικής ελευθερίας και θρησκευτικού συναισθήματος. Μια αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι η πρώτη που θα προστάτευε αυτές τις αξίες, αντιθέτως όμως το μέτρο αυτό τις θίγει βάναυσα. Δεν θα πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση οτι ο λαός που την εξέλεξε είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία χριστιανός ορθόδοξος.

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:40 | Αραπογλου Γεωργιος

    Ο,τι μου κληροδοτησαν οι απ’αιωνων προγονοι μου δεν ειμαι διατεθημενος να το συμπεριλαβω σ’ενα κομματι παλιοπλαστικο και να τους το παραδωσω για την πραγματοποιηση των ανομων σχεδιων τους για παγκοσμια υποδουλωση.Στο τειχος που «καρτοδομειται» ας λειπουν οι δικες μας καρτες ετσι για να μεινει αχτιστη η τρυπα απ’οπου θα εισερχεται «ΤΟ ΦΩΣ» και το εργο τους να μεινει στην ιστορια σαν μια ακομη αποτυχια