Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:21 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΕΤΑΣ

    Καλημέρα κύριε Υπουργέ,

    Σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση στη κατάρτιση του εν λόγω νομοσχεδίου έχω να σας καταθέσω τα ακόλουθα:
    • Συμφωνώ με τη μοριοδότηση όλων όμως των παν/κών τίτλων: πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι οι παραπάνω τίτλοι αποτελούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Είναι γνωστό σε όλους ότι η απόκτησή των απαιτεί μεγάλο κόπο και κόστος, για αυτό θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη επιβράβευση. Επιπρόσθετα, τα προαναφερθέντα επιστημονικά εφόδια έχουν συμβάλει σημαντικά και αποφασιστικά πιστεύω στη πολύπλευρη κατάρτιση του υποψηφίου.
    • Προτείνω για το συντελεστή πτυχίου μείωση κατά 50% δηλαδή από το 110 στο 55, αναλογικότερα κατά το δικαιότερο, σύμφωνα με το βαθμό δυσκολίας κτίσης και των άλλων πανεπιστημιακών τίτλων.
    • Προτείνω τη μοριοδότηση όλων των ξένων γλωσσών ανάλογα με το επίπεδο γνώσης τους. Αυτό θα αποδεικνύεται είτε από τη προσκόμιση έγκυρων πιστοποιητικών σπουδών τα οποία θα έχουν αποκτηθεί κατόπιν επαρκούς φοίτησης και αξιολόγησης σε ανεγνωρισμένων από το Κράτος σχολές ή ινστιτούτα, είτε από το αποτέλεσμα γραπτών εξετάσεων στις οποίες θα υποβάλλονται οι υποψήφιοι από τον ΑΣΕΠ.
    • Προτείνω κατάργηση στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. Αιτιολογώντας τη παραπάνω πρότασή μου πιστεύω ότι οι έχοντες προϋπηρεσία απέκτησαν αυτή επιεικώς θα έλεγα, κατόπιν αδιαφανών διαδικασιών. Διαγωνιζόμενος με χωρίς προϋπηρεσία, αξιολογότερος κατά τα άλλα θα είναι σχεδόν “πάντα δεύτερος” αφού θα προηγείται αυτός που «τρύπωσε» λόγω “μπάρμπα στη κορώνη”. Αποτέλεσμα της διαιώνισης της αναξιοκρατίας αυτής, η διαπιστωμένη παράλυτη και άρρωστη Δημόσια Διοίκηση.

    Ευχαριστώ και πάντα αρωγός σας στη δύσκολη πορεία σας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | Μ.Α.

    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ MASTER ME 200 ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΟΝΟΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ,ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ?? ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ MASTER ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ <> ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ Ή ΟΧΙ.ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ… ΚΑΙ ΟΠΟΣ ΛΕΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:11 | B. V.

    Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ξένη γλώσσα, τουλάχιστον «καλή γνώσση οποιασήποτε ξένης γλώσσας», να είναι απαραίτητο προσόν διορισμού τόσο για τους ΤΕ όσο και για τους ΠΕ.

    Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του 2009, που καλούνται να χρησιμοποιούν internet, υπολογιστές και να εφαρμόσουν την Κοινοτική Νομοθεσία για τα επόμενα 30 χρόνια, δε νοείται να μην γνωρίζουν μία ξένη γλώσσα. Δεν το θέτω μόνο στη βάση του εάν είναι απαραίτητη η γνώση αλλά είναι και θέμα αναγνώρισης της προσπάθειας της Ελλάδας να προχωρήσει μπροστά ως μέλος της Ε.Ε.

    Παρατηρώ τελευταία οτι στις προκηρύξεις ΤΕ σπάνια ζητάνε ξένη γλώσσα ως απαραίτητο προσόν. Μα είναι δυνατόν? Ένας Μηχανικός (Πολιτικός Μηχανικός, Χημικός Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, Ηλεκτρολόγος των ΤΕΙ ή ΠΕ) δεν πρέπει να ξέρει τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα -έστω οποιαδήποτε-.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:05 | ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ (ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ) ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.
    Π.Χ. 20 ΜΟΡΙΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.
    ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:30 | konstantinos

    Θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη και για τη μοριοδότηση των επιπλέον του ενός τίτλων σπουδών.
    Με τον παλιό νόμο εάν είχες τίτλο ΠΕ έπρεπε να είχες δεύτερο ΠΕ για να πάρεις επιπλέον μόρια για δεύτερο πτυχίο.
    Ομοίως εάν είχες τίτλο ΤΕ έπρεπε ο δεύτερος να είναι ΤΕ για να μοριοδοτηθείς.
    Δηλαδή κάποιος ο οποίος είχε ένα πτυχίο ΤΕ και στη συνέχεια πήρε ένα ΠΕ δεν παίρνει τίποτα παραπάνω.
    Δεν είναι υπέρ του το ότι συνέχισε τις σπουδές του και πήρε και ένα τίτλο ΠΕ;
    Άλλωστε ΠΕ ή ΤΕ είναι στη ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα.
    Πιστεύω λοιπόν ότι για θέσεις ΠΕ και ΤΕ όλα τα πτυχία που έχει ο καθένας (ή τουλάχιστον τα συναφή) θα έπρεπε να μοριοδοτούνται.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:23 | Κοσμίδης Κοσμάς

    Θα τοποθετηθώ για τον β’τίτλο σπουδών για τον οποίο δεν έχει γίνει καμία νύξη. Παρα το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει σαφώς ότι ο δεύτερος τίτλος σπουδών δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβμιας εκπαίδευσης βαθμολογείται με 150 μονάδες εφόσον είναι συναφής με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης, το ΑΣΕΠ λόγω της δυσκολίας να ελέγχει κάθε φορά την συνάφεια ενός τίτλου ΔΕ, έβαλε μια διάταξη στις προκηρύξεις του, την οποία κακώς και την εμφανίζει ως μέρος του Ν.3051/2002, η οποία λέει ότι αν κάποιος υποψήφιος κατέχει δύο όποιουσδήποτε από τους τίτλους που απαιτεί η προκήρυξη, βαθμολογείται για τον δεύτερο τίτλο με 150 μονάδες χωρίς να ερευνάται η συνάφεια (αυτό έγινε μόνο για την κατηγορία ΔΕ γιατί εκεί υπάρχει ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων και άρα η μεγάλη δυσκολία). Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα πρόβλημα και ένα παραθυράκι ταυτόχρονα για την περίπτωση όπου η προκήρυξη απαιτεί οποιονδήποτε τίτλο σπουδών. Περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί είναι για θέσεις δινομέων στα ΕΛΤΑ, νυχτοφυλάκων, εποπτών καθαριότητας κ.α. Στις προκήρύξεις αυτές ένας απόφοιτος 2 κύκλων ΤΕΕ π.χ ειδικότητας γεωπονίας καταθέτοντας τους δύο τίτλους σπουδών για μια θέση διανομέων στα ΕΛΤΑ είχε διπλό άδικο και παράνομο όφελος.
    Πρώτον με τους δύο τίτλους που του παρείχε το ΤΕΕ μέσα σε 3 χρόνια πήρε 150 μονάδες επιπλέον σε σχέση με τον απόφοιτο γενικού Λυκείου που στην 3ετία πήρε έναν τίτλο σπουδών. Υπάρχει σαφής παραβίαση του συντάγματος εδώ αφού δεν τηρείται η βασική αρχή της ισότητας.
    Δεύτερον, ο δεύτερος τίτλος γεωπονίας που προσκόμισε βαθμολογήθηκε με 150 μονάδες ως συναφής, παρά το γεγονός ότι προφανέστατα δεν υπάρχει συνάφεια ενός τίτλου γεωπονίας με το γνωστικό αντικείμενο του διανομέα στα ΕΛΤΑ. Επειδή μάλιστα οι τίτλοι σπουδών που παρέχουν τα ΤΕΕ και τα ΙΕΚ είναι πάρα πολλοί και όλοι τους σχεδόν δεν έχουν καμία συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο του διανομέα, παρατηρήθηκε σε 2 μεγάλες προκηρύξεις των ΕΛΤΑ, να διορίζονται κατά ένα 60% τουλάχιστον υποψήφιοι που κατέθεσαν προφανώς μη συναφείς τίτλους με το αντικείμενο του διανομέα. Παρακαλώ να υπάρξει μέριμνα στο νομοσχέδιο ώστε η αδικία αυτή με τον δεύτερο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης να εξαλειφθεί και να προβλεφθεί γενικότερα ότι μια απόφαση της ολομέλειας του ΑΣΕΠ θα πρέπει πρώτα για να εφαρμοστεί να αποτελεί μέρος νομοθετικής ρύθμισης.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:16 | ΛΙα

    Εκτός από το θέμα της πρότασης για την κατάργηση της πρσμέτρησης του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ θεωρώ άδικη και την αύξηση του πολλαπλασιαστή σε 110 του βασικού τίτλου σπουδών με δεδομένο ότι οι παλιότεροι δεν ήταν σε γνώση της αξίας του βαθμού οπότε και αδικούνται με το μέτρο αυτό.Ενώ οι τελευτεταίες φουρνιές δίνουν βαρύτητα , οπότε και επωφελούνται ανάλογα. Ίσως όμως και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν ήδη δημιουργήσει οικογένειες να έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη για εργασία.Είναι όως αυτό αξιοκρατία και δημοκρατία;Με την αύξηση αυτή μια καλύτερη βαθμολογία θα μπορούσε να ισοδυναμεί και με απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων. Ε, όχι…

    Επίσης όπως σωστά επισημάνθηκε και από άλλους σχολιαστές τα θέμα βαθμός είναι πολύ σχετικός αφού όλοι ξέρουμε ότι τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που δέχονται τους φοιτητές με τα πιο μειωμένα προσόντα βαθμολογούν με μεγαλύτερη επιείκεια.Το ίδιο ισχύει και για κάποιους τίτλους εξωτερικού τύπου Βουλγαρίας. Οπότε μήπως τελικά είναι αναξιοκρατικό το μέτρο, αφού ευνοεί μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες και προκαλεί μεγαλύτερες αδικίες;

    Αν καταργηθεί η προσμέτρηση του δεύτρου μεταπτυχιακού τότε θα πρέπει να καταργηθεί και η προσμέτρηση δεύτερης , τρίτης γλώσσας.

    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:30 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τ

    ΣΩΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ 50% ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ . ΘΕΩΡΩ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΕΤΗ ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ 8 ΕΤΗ ΚΑΙ 5 ΑΝΑ ΜΗΝΑ Η ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ 5 ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 90 ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΙΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑΣ (ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ)

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:48 | α..

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ
    ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    1) Οι χρήστες θα πρέπει να αναφέρουν τις προτάσεις τους ΜΙΑ ΜΙΑ και όχι όλες μαζί σε μορφή ενιαίου κειμένου – κατεβατού! ΝΑΙ είναι μεγαλύτερος κόπος, αλλά έτσι δεν θα δυσκολευόμαστε να χαρακτηρίσουμε ένα άρθρο με το οποίο συμφωνούμε εν μέρει, ενώ θα μπορούμε να αξιολογήσουμε τις προτάσεις χωριστά αναδεικνύοντας τις καλύτερες.

    2) Θα πρέπει τα σχόλια να αναφέρονται στα αντίστοιχα άρθρα, και όχι αλλού ή γενικά επί του όλου του θέματος.

    2) Καλό θα είναι, όσοι καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση να έχουν διαβάσει τις προηγούμενες εγγραφές μήπως και καλύπτονται από κάτι που έχει ήδη ειπωθεί. Αλλιώς ο χρήστης θα πρέπει να ψάχνει και να αξιολογεί όλες τις ΙΔΙΕΣ προτάσεις.

    3) Προβληματισμοί, σχόλια, προσωπικές περιπτώσεις και ρητορείες δεν βοηθούν στο σκοπό αυτού του πολύτιμου βήματος.

    ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΟΣ.
    ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

    Τέλος, οι υπεύθυνοι του site θα πρέπει να εξηγούν κάπου τον τρόπο – μεθοδολογία χρήσης αυτού του εργαλείου.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:50 | Απόστολος Π.

    Κύριε υπουργέ,

    Συγχαρητήρια για τη δημόσια διαβούλευση. Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες να ξέρουν από πριν τί νόμοι πρόκειται να ψηφιστούν.

    Ως διπλωματούχος ελληικής πολυτεχνικής σχολής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών έχω κάποια ερωτήματα?

    1. Τα περισσότερα Ελληνικά Πολυτεχνεία έχουν εξισώσει το δίπλωμα πενταετούς φοίτησης με αντίστοιχα του bachelor&master εξωτερικού. Συνεπώς οι περισσότεροι διπλωματούχοι μηχανικοί θα έχουν στα χέρια του δίπλωμα & μεταπτυχιακό. Κάθε περαιτέρω εξειδίκευση δεν θα παίρνει μόρια (..η δια βίου εκπαίδευση δεν θα είναι αναγκαία για κάλυψη θέσεων στο δημόσιο) παρά ΜΟΝΟ η λήψη διδακτορικού διπλώματος.

    2. Σε συνέχεια της παράπανω λογικής κάποιος που επιθυμεί σφόδρα να γίνει »διπλωματούχος δημόσιος υπάλληλος» μετά τη λήψη του διπλώματος του, θα επιδιώξει να κάνει διδακτορικό σε όποιο θεματικό αντικείμενο χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στο βασικό τίτλο σπουδών του αφού η συνάφεια με τον βασικό τίτλο σπουδών δεν θα υπάρχει…

    3. Θα υπάρξει το οξύμωρο θέσεις ΠΕ Μηχανικών να καλύπτονται με μοριοδότηση όχι κριτηρίων σχετικά με το βασικό αντικείμενο σπουδών (μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών) αλλά με αγγλικά, γαλλικά, σουαχίλι ή όποια άλλη «εύκολη γλώσσα» μπορεί κάποιος να πιστοποιήσει ότι γνωρίζει.
    Δηλαδή η δια βίου μάθηση (εκτός δημοσίου) επικεντρώνεται μόνο στη γνώση ξένων γλωσσών και όχι στην απόκτηση γνώσεων στο αντικείμενο της εργασίας. Σε εφαρμογή της υλοποίησης του ΕΣΠΑ νέοι συνάλδελφοι αντί να λένε γενναία γνωρίζω, θα λέnε «don’t know», «ich nicht», «#^@^@^»
    και άλλα σχετικά τα οποία τους έδωσαν μόρια στη θέση που κατέχουν; Και η δια βίου εκπαίδευση; Δηλάδη κάποιοι που επένδυσαν στην εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου τους, θα μείνουν ‘εκτός’ από γλωσσομαθείς υποψηφίους??

    4. Και τελικά αν όλα αυτά συμβούν θα επιδιώξουμε τα παιδία μας να εγγραφούν στις δύο κρατεές παρατάξεις των Πολυτεχνείων (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ ) ώστε να περάσουν με το κιλό μαθήματα προσκείμενα σε φιλικές ακαδημαϊκές έδρες, να πάρουν μεγαλύτερο βαθμό σε πτυχίο=μεταπτυχικό? Δηλαδή γίνονται σημαντικές προσπάθειες να κλείσει το ρουσφέτι στο δημόσιο αλλά θα ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ στα καλύτερα τα χρόνια, τα φοιτητικά? Δηλαδή θα μεταφερθεί σε νεότερες ηλικίες;

    Και πάλι συγχαρητήρια για τη δημόσια διαβούλευση με την ελπίδα ότι η αγωνία μας θα εισακουσθεί..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:10 | ΛΙΟΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Θα ήθελα αρχικά να χαιρετήσω την προσπάθεια αξιοκρατικών προσλήψεων στο δημόσιο και να καταθέσω την δική μου «περίπτωση».

    Είμαι απόφοιτη του Οικονομικού τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έτος πτυχίου 1993.
    ‘Οταν αποφοίτησα από την σχολή δεν ξέραμε καν τι θα πει μεταπτυχιακό!
    Έχοντας ανάγκη για εργασία και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σκέψη για συνέχηση των σπουδών στο εξωτερικό (έλειψη οικονομικής δυνατότητας!!!)εργάσθηκα στον ιδιωτικό τομέα (τα πρώτα χρόνια ως βοηθός λογιστή, έπειτα ως λογίστρια και στην συνέχεια ως προϊστάμενη λογιστηρίου) δύνολο 15 χρόνια.
    Παράλληλα δημιούργησα οικογένεια και απέκτησα 3 παιδιά.
    Εδώ και 1 χρόνο είμαι άνεργη!
    Δυσκολεύομαι να βρω εργασία στον ιδιωτικό τομέα γιατί εκεί τα τρία παιδιά και τα 40 μου χρόνια αποτελούν εμπόδιο.
    Αποκλείομαι και από το δημόσιο τομέα γιατί δεν έχω μεταπτυχιακό, διδακτορικό κ.τ.λ.
    Η προυπηρεσία των 15 χρόνων, το πέρασμα από ολοκληρωμένο κύκλο εργασιών, η διεύρηνση των γνώσεων και της αντίληψης μέσα από τον εργασιακό βίο θεωρούνται κατώτερα από μία μεταπτυχιακή εξειδίκευση 2 χρόνων!
    Αισθάνομαι ως πολίτης β’ κατηγορίας.

    Τα μεταπτυχιακά τα τελευταία χρόνια πέφτουν σαν βροχή! (με τρία παιδιά θεωρώ αδύνατο να μπορέσω να μπω σε μια τέτοια προσπάθεια).
    Τα χρόνια προϋπηρεσίας υποβαθμίζονται σε σχέση με τα πτυχία!
    Τα κοινωνικά κριτήρια παιδιά, ανεργία, ηλικία, εκτοπίζονται!

    Οι κάτοχοι μόνο ενός πτυχίου αποκλείονται από την κατηγορία των ΠΕ (λόγω μεταπτυχιακών, διδακτορικών) ακόμη και από την κατηγορά των ΔΕ (γιατί φυσικά ένα πτυχίο ΙΕΚ εμφανίζεται ανώτερο αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πτυχίο τους).

    ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ) ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!

    Επειδή πιστεύω πως είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός (ιδιαίτερα γυναικών)βρίσκονται στην δική μου ΟΜΗΡΙΑ θα ήθελα να προτείνω τα εξής:

    Να υπάρξει διαχωρισμός ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όπως διαχωρίζονται οι κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ, ΠΕ.
    Να δωθεί σημαντική βαρύτητα στην ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ (ίσως ανώτερης των 5 χρόνων)
    Να ληφθούν υπ΄όψη κοινωνικά κριτήρια όπως παιδιά, ανεργία κ.τ.λ.

    Για να έχουν ΟΛΟΙ ελπίδα σε ένα καλύτερο μέλλον!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:40 | ΘΑΚΗΣ ΧΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ

    Ένα ακόμη θέμα είναι με τα πτυχία απο το Εξωτερικό (εννοώ τις προπτυχιακές σπουδές). Πράγματι δεν μπορεί και δεν είναι σωστό να αποκλείονται οι κάτοχοι προπτυχιακών σπουδών απο το εξωτερικό . Αλλα το ερώτημα που τίθεται είναι ποιά η μέριμνα του κράτους για αυτούς που διάβασαν, κόπιασαν και πέρασαν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις. Τελικά αυτοί τι προνόμιο έχουν σε σχέση με τους άλλους. Το μόνο προνόμιο είναι ότι έμειναν στην Ελλάδα και οι γονείς τους δεν ξόδευαν συνάλλαγμα.

    Άλλωστε όσοι έχουν περάσει απο το εξωτερικό σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών ξέρουν την στάθμη κυρίως των Αγγλικών πανεπιστημίων που μαζικά δίνουν bachelors. Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι έχουμε 2 Ελληνόπουλα, το πρώτο απέτυχε να γράψει στις πανελλήνιες έστω και την βάση και μετά πήγε στο CITY COLLEGE του Λονδίνου. Αποκτά ένα bachelor με βαθμό FIRST CLASS (στην Ελλάδα αυτό θεωρείται άνω του 8 (οκτώ)) και ένα άλλο παιδί που επιτυγχάνει στις εξετάσεις πηγαίνει σε ένα Ελληνκό πολυτεχνείο και παίρνει βαθμό πτυχίου 7,5. Τελικά ποιός ο λόγος του δεύτερου παιδιού να διαβάσει, να κοπιάσει αφού ξέρει ότι θα οι σπουδές του ενδεχομένως θα είναι ελλειματικές ως προς του πρώτου παιδιού αναφορικά με την μοριοδότηση.
    Η άποψη μου είναι ότι η κοινωνία μας πρέπει να γίνει ανταποδοτική στην επίτευξη στόχων και μαζί να δημιουργεί όραμα. Οτι αυτός που διαβάζει και πηγαίνει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο θα έχει κάποια πλεονεκτήματα και δεν θα έχει μόνο προβλήματα (πολλά έτη σπουδών, μεγάλο όγκο μαθημάτων, κ.α). Κάποτε πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τα νέα παιδιά να μεγαλώσουν με μια αρχή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ, ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:10 | Β.Χ.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ!!! Ο πρωθυπουργός μίλησε για αξιοκρατία και η απόφαση αυτή μόνο σ΄αυτή την κατεύθυνση δεν κινείται…
    Είναι δυνατόν να συνυπολογίζεται ένα δεύτερο, τρίτο, «lower» ξένων γνωσσών και να μην προσμετράται ένα μεταπτυχιακό; Μπορούν να συγκριθούν;
    Εξάλλου η γνώση πολλών ξένων γλωσσύν σημαίνει ευμάρεια και ευπορία κατά κύριο για τα ελληνικά δεδομένα. Η απόκτηση ενός δεύτερου μεταπτυχιακού σίγουρα σημαίνει περισσότερο κόπο ΚΑΙ περισσότερη αξιοσύνη. Σίγουρα όχι φρονιστήρια και ακριβοπληρωμένα ιδιαίτερα που προϋποθέτει η γνώση ξένων γλωσσών, γεγονός που ευνοεί τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:17 | Ηλίας Παπαδοπουλος

    Είναι αναγκαίο να μετράται η εμπειρία με περισσότερα μόρια.

    Εάν κάποιος έχει 2 μεταπτυχιακά ή διδακτορικό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από εκείνον που έχει 10 χρόνια εμπειρίας πάνω στον τομέα του.

    Ποιος ήρθε να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα με πολλούς τίτλους και δεν ήξερε τι να κάνει; ΠΟΛΛΟΙ
    Κακά τα ψέματα η αλήθεια είναι ότι η γνώση σε μεγάλο βαθμό έρχεται μέσα από την εμπειρία.

    Είμαι της άποψης ότι ο διορισμός στο δημόσιο τουλάχιστον για εκείνους που έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνεται μετά από ένα εύλογο όριο ηλικίας π.χ. τα 30 έτσι ώστε να μην έχει αυτοσκοπό να μαζέψει πτυχία και μεταπτυχιακά για να πάρει μόρια, για να διοριστεί αλλά να αναγκαστεί να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα.

    Έτσι αν επιτύχει τομέα του δύσκολα θα επιλέξει το δημόσιο.

    Αν πάλι θελήσει να περάσει στο δημόσιο τότε θα κουβαλάει μια αξιόλογη εμπειρία από την οποία μπορεί να επωφεληθεί ο δημόσιος τομέας.

    Καλές οι γνώσεις σε θεωρητικό επίπεδο αλλά οι γνώσεις που κερδίζονται μέσω της εμπειρίας πιο σημαντικές.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | Σιρκελής Γιώργος

    Θεωρώ πως τα μόρια του διδακτορικού πρέπει να είναι τουλάχιστον τριπλάσια από του μεταπτυχιακού. Το διδακτορικό είναι ο ανώτερος τίτλος που μπορεί να πάρει κανείς στην επιστήμη του. Απαιτεί πολύ κόπο και προσφέρει πρότυπη έρευνα. Δεν έχει καμία σχέση δυσκολίας και γνώσης με το μεταπτυχιακό. Δεν μπορεί λοιπόν τα μόριά του να ισούνται με δύο μεταπτυχιακά. Ακόμα και χρονικά εκ του νόμου το διδακτορικό απαιτεί τουλάχιστον τριετή δουλεία (μέσος όρος κτίσης 4-5 χρόνια) σε αντίθεση με τα μεταπτυχιακά που απαιτούν 1 χρόνο. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με την μοριοδότηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που έπαιρναν 70 πόντους δηλ. μισό μεταπτυχιακό και σωστά καταργείται.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:44 | ΘΑΚΗΣ ΧΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ

    Διάβασα ότι το διδακτορικό θα υπολογίζεται με 400 μόρια και το TEST δεξιοτήτων με συντελεστή 4, δηλαδή αν κάποιος γράψει 75 στο TEST με τον συντελεστή θα πάρει 360 μόρια. Που σημαίνει 40 μόρια πιο λίγα απο το διδακτορικό. Αυτό σημαίνει ότι ένα διδακτορικό στην Ελλαδα που είναι περίπου διάρκειας 5-6 ετών και θεωρείται σε όλον το κόσμο ώς το ανώτερο επίπεδο σπουδών μπορεί να μπεί στην ζυγαριά με ένα TEST που έγραψε κάποιος 75%.

    Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να διεκρινιστεί είναι τι ποιότητας στελέχη θέλει το δημόσιο και δεύτερον με ποιά προοπτική θα ξεκινήσει ένας νέος επιστήμονας ένα διδακτορικό όταν ξέρει ότι με ένα TEST μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση με έναν κάτοχο διδακτορικού.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:16 | katerina

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ?
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ?{ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ}
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ Η ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΘΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ?ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 40%, ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 60% ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΖΑ ΔΗΛΑΔΗ, 75%..
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ?
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ .
    ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Η MANAGMENT,H
    OIKOMIKA , ΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΚΛΠ.
    θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
    ΑΠΟΦΗΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ . ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΕΙ ΑΛΛΑ , ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 13).ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ
    ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΑΠΟΦΗΤΟΥΣ ΑΕΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΜΗΧ/ΚΟΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:33 | ΠΟΛΙΤΗΣ

    κΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!

    Επιτλεους κάτι αλλάζει!
    2 επισημάνσεις
    Οι σχολές 5 ετής διάρκειας, να παιρνουν περισσότερα μόρια! Ενας χρόνος είναι 25% δια΄ρκειας σπουδών ,άρα θα πρεπει να μοριοδοτειται.
    η άλλη επισήμανση έχει σχέση με το διδακτορικό 400 μόρια έιναι υπερβολικά!!

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ STAGE!ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΑ ΠΙΑΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΙΣΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ! ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ…ΕΛΕΟΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:14 | Kostas Muratos

    Α. Καμία μοριοδότηση στο Διδακτορικό για θέσεις απλών στελεχών – δημοσίων υπαλλήλων.
    Πρόβλεψη Διδακτορικού μόνο σε συγκεκριμένες θέσεις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    Το Διδακτορικό δεν είναι προσόν για να μπει κανείς στο Δημόσιο.
    Όποιος έκανε PhD μόνο για τα μόρια, είναι άξιος της μοίρας του.
    Το Διδακτορικό γίνεται για να εμβαθύνει κανείς στην επιστημονική γνώση και έρευνα, για να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή, ερευνητική επαγγελματική καριέρα. Όχι για να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

    Β. Καμία μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας καθώς καταργείται όποιο κριτήριο αξιοκρατίας.
    Αντίθετα, ύπαρξη ειδικής πρόβλεψης για υποχρεωτική 10ετή θητεία σε παραμεθόριους ΟΤΑ, ορεινούς και μειονεκτικούς ΟΤΑ, νησιωτικούς ΟΤΑ Νομαρχίες και Περιφέρειες, και μικρούς πληθυσμιακά ΟΤΑ.

    Γ. Κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης για γνώση ξένων γλωσσών.
    Μοριοδότηση μόνο μιας εκ των δύο γλωσσών εργασίας των οργανισμών της Ε.Ε. (αγγλικά-γαλλικά).
    Αυστηρή τεκμηρίωση της ανάγκης γνώσης (και) άλλης ξένης γλώσσας σε συγκεκριμένες θέσεις (ΥΠΕΞ, Διασυνοριακοί – Διακρατικοί Οργανισμοί κλπ).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:02 | νικος

    Καλημέρα,
    διαβάζοντας τα σχόλια αρκετών εδω μέσα αλλά και της κυβερνητικής πρότασης δεν έχω καταλάβει το εξής: γιατί κάποιος πρέπει να έχει μεταπτυχιακό για να προσληφτεί σε θέση η οποία δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω απο απόφοιτο λυκείου, τουλάχισοτν τα προσόντα που απαιτεί η θέση.Δεν αναφέρομαι σε θέσεις που απαιτούνε επιστημονικό προσωπικό όπως γιατροί, μηχανικοί δικηγόροι.Γιατί πρεπει μία υπηρεσία θα πρέπει κάποιον 20 και 30 % παραπάνω κάποιον για μία θέση η οποία το διδακτορικό του πρώτον μπορεί να μην εχει εφαργμογή και να είναι άχρηστος τίτλος στην πράξη και δευτερον και σημαντικότερον μπορεί ο αποφοιτος λυκείου να είχε μεγαλύτερο μέσο όρο στο λύκειο και για πολλούς λόγους ..ας αναφέρω εναν που μου έρχεται στο μυαλό,έλλειψη οικονομικής ευμάρειας, να μην συνέχισε σε ιδρυμα τριτοβαθμιας .΄Γιατί πρέπει ο πλούσιος σε αυτήν την χώρα πάντα να παιρνει την δουλειά , την οποία μπορεί να την κάνει και ένας φτωχός.
    Στον ιδιωτικό τομέα τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά είναι άχρηστοι τίτλοι συνήθως, και είναι μυθος οτι ο ιδιώτης κοιτάει πάντα το πιό φθηνό.
    Θα κάνω μια μικρή παρένθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα.
    Σήμερα η εκπαίδευση καθοδηγείται απο ισχνές μειοψηφίες του 1 ή 2% σε όλες τις βαθμίδες. Απλά διότι το άλλο 98 ή 99% δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά με την δουλειά του.
    Πολλά παράδοξα λαβαίνουν χώρα όπως ότι μια τόσο μικρή χώρα με τόσους πολλούς πτυχιούχους να μην έχει εξειδικευμένο προσωπικό δεν έχει απασχολήσει κανένα, εχουνε αναγκάσει μεγάλες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν επιστημονκό προσωπικό απο την αλλοδαπή ή το ότι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ιεκ) ενώ η εννοια της δημιουργίας τους ήταν να χτίσουν επαγγελματίες μεσα σεν ένα πλαίσιο ανώτερης εκπαιδευσης που δεν δαπανούσε διδακτικό χρόνο τόσο σε θεωρίες και γενικότητες αλλά περισσότερο θα υπηρχε ενας συνδυασμός επιστημονικής κατάρτισης και εφαρμογής για πιό άμμεση ενταξη στην αγορά εργασίας , αυτές οι συγκεκριμένες σχολές στην πράξη παράγουν ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα με την αποκτηση του πτυχίου τους , αλλά σχεδόν πάντα το πτυχίο τους στην πράξη είναι ίδιο με το απολυτήριο λυκειο τους , μισθολογικά , επαγγελματικά….
    Σήμερα οι απεργίες στα ΑΕΙ έχουνε υποβαθμίσει τόσο τις γνώσεις του πτυχιούχου, όσο και τα ίδια τα ιδρύματα.
    Η πλειονότητα των πτυχιούχων σπάνια αξίζει τον τίτλο που ΄φερει στην αγορά εργασίας.
    Για όλα αυτά που όλοι τα ξέρουν αλλά πάντα επικεντρώνεται η συζήτηση αλλόυ η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη, για αυτο οι κυβερνήσεις θα ανεβοκατβαίνουν απο δυσαρεστημένους πολίτες , για αυτό δεν πιστευω να γίνει τίποτα προς το καλύτερο.
    ευχαριστώ.
    παρακαλω να διαγραφεί η προηγούμενη δημοσιευση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:15 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ.

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

    Θα ήθελα να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τους επιλαχόντες των διαγωνισμών ,αν θα συνέχιση να ισχύει ο ‘’θολός’’ Νόμος Παυλόπουλου με τους κυλιόμενους πίνακες επιλαχόντων από τους οποίους κανένας δεν γνώριζε , ούτε και ο ΑΣΕΠ, ποιος πίνακας ισχύει, από ποιόν διαγωνισμό και πότε λήγει η ισχύς ενός κυλιόμενου πίνακα επιλαχόντων ή θα επιστέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση των επιλαχόντων όπου οι επιλαχόντες προέρχονταν αποκλειστικά από τον ίδιο διαγωνισμό και η ισχύς τους ήταν έως ότου καλύπτονταν μία θέση ακόμα και από τον 55ο επιλαχόντα αν οι προηγούμενοι 54 είχαν αρνηθεί την εν λόγω θέση .
    Επίσης από την στιγμή που όλοι η διαγωνισμοί θα διενεργούνται από τον ΑΣΕΠ είναι επιβεβλημένη η ηλεκτρονική κατάθεση των Αιτήσεων, μέσα από μια πλατφόρμα που θα έχει ο ΑΣΕΠ έτσι ώστε η επεξεργασία των αιτήσεων να διαρκεί μόνο κάποιες μέρες και όχι κάποιους μήνες όπως είναι σήμερα η κατάσταση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί χρονικά από το πλήθος των διαγωνισμών και επειδή η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί σε κάποιους να δημιουργεί πρόβλημα (για να μην διαταράσσεται και το άρθρο του συντάγματος περί ισότητας και ισονομίας ) θα επιτρέπεται και αποστολή των αιτήσεων και ταχυδρομικά. Στην επόμενη φάση των διαγωνισμών οι επιτυχόντες να καταθέτουν όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν τα γραφόμενα τις αίτησης τους και οι παραβάτες (ψευδή δήλωση στοιχείων) θα μπορούσαν να διώκονται από τον νόμο με αποκλεισμό από το δημόσιο δια παντός.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:15 | Γιάννης Λογιώτης

    Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

    Ένα μεγάλο μπράβο.
    Έτσι πρέπει να γίνει, αξιοκρατία πόντου μέσω ΑΣΕΠ.
    Έχω μία ένσταση όμως, σχετικά με την διασφάλιση της διαχρονικότητας του νόμου.
    Πως θα προστατευθούμε από ένα μελλοντικό Παυλόπουλο, που μπορεί να έρθει μετά από χρόνια και να τα αλλάξει όλα (βλέπε: γαλάζια συνέντευξη, μετατάξεις από ΝΠΙΔ σε υπουργεία και ΝΠΔΔ κλπ.) ή από ένα μελλοντικό Πολύδωρα που μπορεί και αυτός να έρθει και να προσλάβει ξανά Αγροφύλακες, με αδιαφανείς διαδικασίες και μετά από 11 χρόνια;

    Ευχαριστώ
    Γιάννης Λογιώτης

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:09 | Σολδάτος Σπύρος

    110 x βαθμό πτυχίου. Υπάρχουν πολλά 10κάρια που ήρθαν από το εξωτερικό από πανεπιστήμια αμφιβόλου ποιότητας (Ρουμανία – Βουλγαρία). Βασικά να σπουδάζεις και να παίρνεις δέκα είναι λίγο δύσκολο τουλάχιστον στην πολιτισμένη δύση. Εκτός εάν κάποιος που δεν πέρασε σε ελληνικό πανεπιστήμιο του ήρθε η θεία φώτιση και στη Ρουμανία – Βουλγαρία διέπρεψε.

    Αυξάνοντας 50 μόρια (από 150 σε 200) δεν δίνεις και τόσα πολλά μπόνους στο μεταπτυχιακό. Στο PHD όντως έδωσε ο νόμος άλλα 150 μόρια ( 50 από το μάστερ και 100 από το PHD). Τώρα για την συνάφεια μάλλον δεν κινείται προς το σωστό δρόμο.

    Για την προσαύξηση της προϋπηρεσίας στο δημόσιο έχω να πω ότι είναι πολύ καλό μέτρο γιατί ουσιαστικά σταματά την αδικία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Πολλές φορές είπα να τα παρατήσω και εγώ και να τρέχω με μια βαλίτσα από εδώ και από εκεί. Για το 70άρι των σεμιναρίων δεν έχω να πω τίποτα γιατί ήταν τόσο βισματικό που δεν αξίζει να μιλήσω.

    Σε γενικές γραμμές ήταν κάτι το θετικό αλλά πρέπει να προσεχθεί και άλλο γιατί κρύβει κάποιες αδικίες. 2 μάστερ κλπ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:05 | νικος

    Καλημέρα,
    διαβάζοντας τα σχόλια αρκετών εδω μέσα αλλά και της κυβερνητικής πρότασης δεν έχω καταλάβει το εξής: γιατί κάποιος πρέπει να έχει μεταπτυχιακό για να προσληφτεί σε θέση η οποία δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω απο απόφοιτο λυκείου, τουλάχισοτν τα προσόντα που απαιτεί η θέση.Δεν αναφέρομαι σε θέσεις που απαιτούνε επιστημονικό προσωπικό όπως γιατροί, μηχανικοί δικηγόροι.Γιατί πρεπει μία υπηρεσία θα πρέπει κάποιον 20 και 30 % παραπάνω κάποιον για μία θέση η οποία το διδακτορικό του πρώτον μπορεί να μην εχει εφαργμογή και να είναι άχρηστος τίτλος στην πράξη και δευτερον και σημαντικότερον μπορεί ο αποφοιτος λυκείου να είχε μεγαλύτερο μέσο όρο στο λύκειο και για πολλούς λόγους ..ας αναφέρω εναν που μου έρχεται στο μυαλό,έλλειψη οικονομικής ευμάρειας, να μην συνέχισε σε ιδρυμα τριτοβαθμιας .΄Γιατί πρέπει ο πλούσιος σε αυτήν την χώρα πάντα να παιρνει την δουλειά , την οποία μπορεί να την κάνει και ένας φτωχός.
    Στον ιδιωτικό τομέα τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά είναι άχρηστοι τίτλοι συνήθως, και είναι μυθος οτι ο ιδιώτης κοιτάει πάντα το πιό φθηνό.
    Θα κάνω μια μικρή παρένθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα.
    Σήμερα η εκπαίδευση καθοδηγείται απο ισχνές μειοψηφίες του 1 ή 2% σε όλες τις βαθμίδες. Απλά διότι το άλλο 98 ή 99% δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά με την δουλειά του.
    Πολλά παράδοξα λαβαίνουν χώρα όπως ότι μια τόσο μικρή χώρα με τόσους πολλούς πτυχιούχους να μην έχει εξειδικευμένο προσωπικό δεν έχει απασχολήσει κανένα, εχουνε αναγκάσει μεγάλες επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν επιστημονκό προσωπικό απο την αλλοδαπή ή το ότι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ιεκ) ενώ η εννοια της δημιουργίας τους ήταν να χτίσουν επαγγελματίες μεσα σεν ένα πλαίσιο ανώτερης εκπαιδευσης που δεν δαπανούσε διδακτικό χρόνο τόσο σε θεωρίες και γενικότητες αλλά περισσότερο θα υπηρχε ενας συνδυασμός επιστημονικής κατάρτισης και εφαρμογής για πιό άμμεση ενταξη στην αγορά εργασίας , αυτές οι συγκεκριμένες σχολές στην πράξη παράγουν ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα με την αποκτηση του πτυχίου τους , αλλά σχεδόν πάντα το πτυχίο τους στην πράξη είναι ίδιο με το απολυτήριο λυκειο τους , μισθολογικά , επαγγελματικά….
    Σήμερα οι απεργίες στα ΑΕΙ έχουνε υποβαθμίσει τόσο τις γνώσεις του πτυχιούχου, όσο και τα ίδια τα ιδρύματα.
    Η πλειονότητα των πτυχιούχων σπάνια αξίζει τον τίτλο που ΄φερει στην αγορά εργασίας.
    Για όλα αυτά που όλοι τα ξέρουν αλλά πάντα επικεντρώνεται η συζήτηση αλλόυ η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη, για αυτο οι κυβερνήσεις θα ανεβοκατβαίνουν απο δυσαρεστημένους πολίτες , για αυτό δεν πιστευω να γίνει τίποτα προς το καλύτερο.
    ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:01 | Κρυαρής Β.

    Το 1ο ΖΗΤΗΜΑ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την Αξιοπιστία του ΑΣΕΠ.
    Πως είναι δυνατόν να μετράει η 2η ξένη γλώσσα ,ο 2η τίτλος σπουδών και να μην μετράει ο 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, την στιγμή που αυτός αποτελεί την γνώση με την μεγαλύτερη σχετικότητητα στο βασικό αντικείμενο .Θα έπρεπε αντιθέτως πρώτα να καταργηθεί η μοριοδότηση στα 2 πρώτα (και κατα συνέπεια το άσκοπο κυνήγι των πολλών ξένων γλωσσών και ασχετων πτυχίων ) ,αλλά και στον διδακτορικό τίτλο για εισαγωγή στο δημόσιο (το διδακτορικό να μετράει μόνο για εισαγωγή στην εκπαίδευση και στην έρευνα ,καθώς αποτελεί πολύ εξειδικευμένη γνώση) ,ενώ να πριμοδοτούνται επιπλέον τα μεταπτυχιακά που στην ουσία σήμερα αποτελούν επέκταση του βασικού πτυχίου και προσφέρουν γενικότερες γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο (να θυμίσουμε ότι στο εξωτερικό το βασικό πτυχίο περιλαμβάνει ταυτόχρονα και Μάστερ και φυσικά μετράει και εκεί και το 2ο Μάστερ).
    Αυτό που πάει να γίνει ,μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει και μας κάνει πλέον να πιστεύουμε ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και για το βόλεμα κάποιων ατόμων με τα συγκεκριμένα προσόντα .Κρίμα γιατί για μια στιγμή πιστέψαμε ότι κάτι θα άλλαζε σε αυτόν τον τόπο. Αλλά δυστυχώς επαληθεύεται για μια ακόμη φορά η παροιμία :
    ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΟΣ & ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:37 | Ευαγγελία Λουρεντζάκη

    Αγαπητέ Υπουργέ,

    Για την μοριοδότηση των υποψηφίων για την Δ.Ε. κατηγορία προτείνω:

    1) Εμπειρία
    Να καταργηθεί η διπλή μοριοδότηση του δημοσίου και όλα τα συναφή μόρια ΟΑΕΔ με σεμινάρια, Stage
    Εμείς που εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα και συναναστρεφόμαστε
    με το δημόσιο βλέπουμε απο πρώτο χέρι πως λειτουργεί το σύστημα.
    Δεν παρακαλέσαμε κανένα υπουργό ή βουλευτή για να διοριστούμε, βρίκαμε δουλειά απ’την εφημερίδα με επιμονή και κόπο για να μη χάνουμε ούτε μια μέρα χωρίς ένσημο. Έχω καεί 3 φορές απ’το διπλασιασμό των μορίων αλλά δεν απογοητευόμαστε…δεν θα τύχει!!!
    Να μοριοδοτείτε στη Δ.Ε. η εμπειρία με πενταετία (όπως είναι σήμερα) συν άλλη μια πενταετία για εκείνους που έχουν περισσότερα χρόνια ήτοι να καθιερωθούν κλιμάκια.
    2) Τίτλοι & Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος
    Να μοριοδοτείτε π.χ. με 100 μόρια για όσους κατέχουν άδεια επαγγέλματος για την ειδικότητα που θα γίνει πρόσληψη
    π.χ. Διοικητικό Λογιστικό -Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
    Να διορίζονται άτομα σχετικά με την ειδικότητα και στην Δ.Ε. όχι μόνο για τους πτυχιούχους και όχι άσχετα.
    Να αποδυκνείονται με έγγραφα θεωρημένα απ’την Επιθεώρηση Εργασίας για την ειδικότητα με βάση την κάρτα πρόσληψις που μας έχουν προσλάβει στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα το τομέα που εργαζόμαστε
    π.χ. Προυπηρεσία Βοηθός Λογιστή σε Λογιστήριο – Διοικητικό
    Νοσηλεύτρια σε Ιδιωτική Κλινική
    Για τους διαγωνισμούς του Υπουργείου Οικονομικών «Γραπτούς» στη Δ.Ε.
    αναφέρω ότι αναγκάζεσε να πάς φροντηστήριο για να περάσεις ή αν κόβει το μαυλό σου θα γράψεις και θα περάσεις, πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση σχετικά με τις ειδικότητες στις προσλήψεις.
    Υπάρχουν αξιόλογα άτομα στον ιδιωτικό τομέα που εμπειρικά έχουν αποκτήσει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος αλλά δεν είχαν την δυνατότητα να κατέχουν κάποιο πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ βέβαια έχουν τελειώσει την μέση εκπαίδευση και αποκτήσει πτυχίο ειδίκευσης απο ΤΕΛ ή ΕΠΛ της παλαιάς εποχής, τώρα είναι νομίζω ΤΕΕ Α’ ή Β’
    Οι πρώτοι τίτλοι να μοριοδοτούνται και επιπλέον 2ος ή 3ος με εφάπαξ μόρια όπως είναι σήμερα.
    3) Ξένη Γλώσσα
    Να υπάρχουν κλιμάκια μορίων στην ξένη γλώσσα απ’την μέτρια γνώση μέχρι την άριστη γνώση και όχι να ζητάνε μόνο επιπεδο Proficiency και όλοι οι άλλοι να αποκλείονται.
    4)Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολιγιστή π.χ.ECDL
    Να μπεί μια σειρά σε αυτά τα πτυχία γνώση Η/Υ
    Είμαι απ’τους πρώτους που τελείωσα την απόδειξη γνώσης του Η/Υ με την απόκτηση του ECDL (7 ενοτήτων) το Μάιο 2005 αλλά απο τότε είμαστε στις παρατάσεις ανανέωσεις που βγάζει το Υπουργείο Παιδείας.
    (Είναι δύσκολο να ξανακάθεσε στα θρανία ενός φροντηστηρίου όταν δεν έχεις χρήματα ή τον ελεύθερο χρόνο αφού τρέχουν οι υποχρεώσεις της οικογένειας και των μικρών παιδιών.)
    5) Οικογενειακή κατάστση – Τέκνα
    Να μοριοδοτούνται με κλιμάκια για τα τέκνα – οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι καθώς και αυτοί που έχουν 2 παιδιά και 1 παιδί.
    6) Εντοπιότητα
    Να καταργηθεί η εντοπιότητα και να υπηρετούν υποχρεωτικά στις θέσεις που διορίζονται για μια 10ετία και παραπάνω.
    Δεν μπορούμαι να γίνουμαι Δημότες όλων των χωριών ή πόλεων της Ελληνικής Επικράτειας.
    Όπου υπάρχουν στην οικογένεια ζευγάρι διοριστέων να διευρενάται η περίπτωση του καθενός και να υπάρχει αμοιβαία εξυπηρέτηση αξιοκρατικά ώστε να μην διασπώνται οι οικογένειες
    π.χ. ο ένας διορισμένος στην Αθήνα ο άλλος στη Σύρο, να δύνεται η δυνατότητα να πηγάινουν στη Σύρο ώστε να επιτυγχάνεται και η αποκέντρωση.
    7) Ανεργία
    Υπάρχουν άτομα που εξεπήτηδες είναι άνεργοι γιατί θέλουν την δουλειά έξω απ’την πόρτα τους και μοριοδοτούνται με αποτέλεσμα να διορίζονται.
    Εγώ 11 χρόνια κάνω το δρομολόγιο Νίκαια – Μάνδρα Αττικής και βγαίνω μαζί με τα παιδιά μου 6:30π.μ. με κρύο-ζέστη για τα ολοήμερα-βρεφικούς σταθμούς και εν συνεχεία στην εργασία και δεν παρακάλεσα κανένα αλλά και όταν αγωνιζόμουν δεν με δικαίωσε κανένας.
    Υπάρχουν όμως και όμαδες ανθρώπων που είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης και δεν μπορούν να βρούν εργασία λόγω αυτού και είναι μακρόχρόνια άνεργοι.
    Κύριε Υπουργέ,
    Να βρείτε με λεπτομέρεια λύση για τα παραπάνω και να εξετάσετε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να μην αδικηθεί κανένας και για την κατηγορία Δ.Ε. που είχαμε την δυνατότητα να φτάσουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας ανεξαρτήτως αν δεν σπουδάσαμε σε κάποιο Πανεπιστήμιο.

    Με Εκτίμηση
    Λουρεντζάκη Ευαγγελία

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:12 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    «ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ»

    SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

    ΠΡΟΤΑΣΟΝΤΑΙ=ΔΙΑΚΡΙΣΗ

    ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑ ΣΤΡΑΤΙΟΤΗΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ!

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΙΣΑΞΙΑ (ΣΕ ΜΟΡΙΑ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ, ΜΕ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΕΚΕΙ ΓΙΑ 5 Ή 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ?

    ΜΕ ΠΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΤΗ ΠΡΟΤΑΣΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΜΟΥ TH ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ?
    ΑΦΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ???
    ΕΧΩ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΑΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΜΟΥ ΛΟΓΟ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ 540 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ 1620!
    ΣΥΜΠΤΟΜΑΤΙΚΑ ΕΚΕΙ (ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΔΗΛ.) ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΑ ΣΤΡΑΤΙΟΤΗΣ!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΩΡΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ?

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:47 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΚΑΛΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ? ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ STAGE ΗΤΑΝ ΑΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ? ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΗ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:02 | Chrisa

    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης αποτελεί παραφιλολογία, αφού αποτελεί το 10ο εδάφιο. Για όσους θέλουν να βρουν τον επίμαχο Νόμο 3051/2002 θα τον βρουν στο σύνδεσμο http://users.ntua.gr/niktzel/idax-ep/A220_20-9-2002_N3051.pdf
    Προχωρώντας και ένα βήμα παρακάτω συμφωνώ με το σχόλιο της Maria (13 Νοεμβρίου 2009 @ 04:40) ότι θα έπρεπε αντίθετα να υπάρξει πρόνοια ώστε να αναγνωρίζονται πλέον τουλάχιστον 3 μεταπτυχιακά. Αν αναγνωριστούνε τα 5 ετης σπουδες ως κατοχή πτυχίου και μάστερ μαζί, θα έχουμε ακύρωση της αξίας των 2ων μεταπτυχιακών που πολλοί από εμάς έχουν κάνει.
    Επιτέλους για μια φορά στην Ελλάδα ας προνοήσουμε για κάτι πριν αυτό συμβεί!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:57 | Panos k

    Κύριε Υπουργέ,

    θέλω και εγώ να επισημάνω πως μέχρι στιγμής τα βλέπω όλα θετικά και πως επιτέλους το ελληνικό σύστημα μπαίνει σε μία διαδρομή.
    Αυτό που με απασχολεί και δεν έχω ακούσει ούτε διαβάσει κάτι είναι για τα Αμεα. Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, έχω 67& αναπηρία. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες τι θα γίνουν? νιώθω και αισθάνομαι αποκλεισμένος από την αγορά εργασίας,αν και απόφοιτος πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακό, γιατί δεν μας δίνονται ευκαιρίες να διεκδικήσουμε θέσεις με βάση την κατηγορία Αμεα. Για εμάς θα υπάρξει κάποιο μέτρο, ώστε σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ να έχουμε μόρια? Δεν είναι μόνο οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι,όπως κάποιοι ανέφεραν, αλλά υπάρχουν και άλλες πολλές κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων. ή θα βγαίνει όπως συνέβαινε έως τώρα μια προκήρυξη κάθε 4 χρόνια και με πολύ λίγες θέσεις?
    Σας εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Και ελπίζω να εισακουστούν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις μας, ίσως και να υλοποιηθούν.
    ΠΑΝΟΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:23 | A.Br.

    Στα σχόλια πολλών κατατίθεται το πρόβλημα ισομοριοδότησης πτυχίων με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ή και εγκυρότητας.
    Όσον αφορά την εγκυρότητα πτυχίων ιδίως πανεπιστημίων του εξωτερικού, νομίζω ότι αυτό ΔΕΝ είναι θέμα του ΑΣΕΠ αλλά του ΔΟΑΤΑΠ. Και, από τα σχόλια, μάλλον φαίνεται ότι κάπως πρέπει να εξεταστεί και αυτό.
    Όσον αφορά τη δυσκολία, θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ διαφορετικό να έχεις τελειώσει πολυτεχνείο με 8,5 από το να έχεις τελειώσει κάποια άλλη σχολή με λιγότερες απαιτήσεις με το ίδιο βαθμό. Ας ελπίσουμε όμως ότι θα ανταγωνίζονται υποψήφιοι από σχετικές κατευθύνσεις και όχι οι κατέχοντες οποιουδήποτε τίτλου. Αυτό το πρόβλημα, εν τω μεταξύ, ισχύει όχι μόνο στον ΑΣΕΠ αλλά γενικότερα (κατατακτήριες σε ΑΕΙ κ.λπ.).

    Για τη συνάφεια πτυχίων με το αντικείμενο της θέσης φαίνεται καθαρά πως απαιτείται μια διευκρίνηση. Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό, Πτυχίο θα πρέπει προφανώς να έχουν συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης. (Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συνάφεια δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να μοριοδοτούνται… ακόμη το σκέφτομαι…)
    Κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ είναι το πώς επαληθεύεται η συνάφεια της προϋπηρεσίας. Κατ’ αρχάς στο μυαλό μου είναι προφανές πως και η προϋπηρεσία θα πρέπει να είναι συναφής προς το αντικείμενο της θέσης(ελπίζω να θεωρείται ευκόλως εννοούμενο που απλώς παραλήφθηκε).
    Οι μήνες ασφάλισης και μια υπεύθυνη δήλωση αρκούν; Υπάρχει και κάτι άλλο; Ρωτώ επειδή το κύριο αντικείμενο εταιρείας, στην οποία κάποιος εργάζεται, μπορεί να διαφέρει από το αντικείμενο της δικής του εργασίας.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:55 | kostas

    Η μεγαλύτερη βαρύτητα στο βαθμό πτυχίου δημιουργεί μεγαλύτερη ανισότητα σε αποφοίτους ιδίου τμήματος σε διαφορετική σχολή. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι Πειραιά, αποφοίτησα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οπού στην σχολή μου ο απόφοιτος με την υψηλότερη βαθμολογία που είπε τον όρκο , είχε 7,4 ο οποίος συνέχυσε στο πολυτεχνείο οπού αποφοίτησε με 9,6 .Απεναντίας έχω συναντήσει αποφοίτους των σχολών του Ηρακλείου και των Σερρών με βαθμολογίες κοντά στο 9,0( σε μόρια ΑΣΕΠ σαν να έχουν ένα Master παραπάνω) και με γνωστικό επίπεδο κατώτερο από έναν απόφοιτο του 6,0 στο ΤΕΙ Πειραιά. Και δεν νομίζω ότι φοιτητές που μπήκαν με πολύ υψηλότερη βαθμολογία στο Πειραιά από ότι στο Ηράκλειο ή της Σέρρες ξαφνικά έπεσε το επίπεδο τους. Αυτό έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθει στη βαθμολόγηση η κάθε σχολή και στο επίπεδο σπουδών σε αυτές. Γι’ αυτό αν βασικό κριτήριο προσλήψεις αποτελεί ο βαθμός πτυχίου και όχι η εμπειρία και η επαγγελματική εξέλιξη του καθενός , θα έπρεπε αρχικά να γίνει μια αξιολόγηση των σχολών και να μπει ένας συντελεστής βαρύτητας για τους αποφοίτους της κάθε σχόλης.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:45 | konstantinos

    Ένα σύστημα μοριοδότησης όσες περισσότερες παραμέτρους λαμβάνει υπόψη του, τόσο ποιο δίκαιο γίνεται, αρκεί να παραμένει απλό και λειτουργικό.

    Συμφωνώ με την διάταξη που αυξάνει στις 400 μονάδες Διδακτορικό δίπλωμα και στις 200 μονάδες για τον Μεταπτυχιακό τίτλο, αλλά:

    Δεν είναι δυνατό για μια θέση να έχουν την ίδια μοριοδότηση τελείως διαφορετικά μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, πχ. για μια θέση τελωνιακού τα ίδια μόρια θα πάρει ο κάτοχος μεταπτυχιακού στη Λογιστική με τον κάτοχο μεταπτυχιακού στα Παιδαγωγικά !!!!

    Στις περιπτώσεις που το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό είναι άσχετο με το αντικείμενο της θέσης εργασίας, θα πρέπει να έχει μικρότερη βαρύτητα πχ 40%, οπότε οι μονάδες θα περιορίζονται σε 160 μονάδες για το Διδακτορικό δίπλωμα και στις 80 μονάδες για τον Μεταπτυχιακό τίτλο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:55 | Niki F.

    Η κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι απαράδεκτη. Ενώ η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει αύξηση των μορίων των πτυχίων, με το νέο σύστημα ένας πτυχιούχος με δύο μεταπτυχιακά έχει λιγότερα μόρια απ’ ότι είχε με το παλιό σύστημα. Άρα στην πραγματικότητα η μοριοδότηση των πτυχίων μειώνεται!!!
    Σε μία εποχή συνεχούς εξειδίκευσης και επιμόρφωσης θα έπρεπε να επιβραβεύονται άτομα με εξειδίκευση σε περισσότερα του ενός αντικείμενα, καθώς στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους στο δημόσιο τομέα θα μπορούσαν να είναι αποδοτικότεροι σε διαφορετικούς τομείς/Διευθύνσεις του φορέα στον οποίο έχουν προσληφθεί. Με την κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης δεν υπάρχει κίνητρο σε νέους ανθρώπους για περαιτέρω επιμόρφωση. Ποια είναι η λογική σε αυτό; Γιατί τότε να μην καταργηθεί και η μοριοδότηση των ξένων γλωσσών; Μία θα ήταν αρκετή!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | Τσιβουράκη Βασιλική

    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές.
    Έχω να παρατηρήσω ότι χρειάζεται προσοχή στην μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Δεν πρέπει να εξωθούνται οι νεοι να τρέχουν από μεταπτυχιακό σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά να βγαίνουν σχετικά έγκαιρα στην αγορά εργασίας

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:57 | ΚΛ

    pros maria: συγκριτικά πάει. αν όλοι οι μηχανικοί των ελληνικών πολυτεχνείων πάρουν master δεν αλλάζει κάτι μεταξύ τους αφού ανεβαίνουν όλοι το ίδιο. Πρέπει όμως να δωθεί το master γιατί το πτυχίο αναγνωρίζεται στο εξωτερικό πρακτικά ως master διότι δεν ζητείται σε άτομα που θελουν να κανουν διδακτορικό να κανουν πρωτα master. Πρακτικά ειναι master. Βέβαια η αναγνώριση του ως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται από έναν μπακαλόχαρτο σαν αυτό που μας δίνει ο Μουντζούρης στο ΕΜΠ αλλά πρέπει το ίδιο το κράτος η ίδια η κυβέρνηση να το αναγνωρίσει ισότιμο με master

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:42 | Γιωργος Πανος

    Μόρια παντού εκτός βασικού πτυχίου που ζητάει η προκήρυξη
    μόρια στα παντρεμένα ζευγάρια, 30μορια
    μόρια στις γυναίκες με παιδιά 50μορια/ανα παιδί
    μόρια στους ανέργους 20μορια/χρονο
    μόρια στην ηλικία 5μορια/χρονο ηλικίας
    μόρια για όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας 0,5μοριο/μερα
    μόρια στα Master και τα διδακτορικά ως έχουν αρκεί να είναι στο αντικείμενο της προκήρυξης αλλιώς να έχουν τα μισά μόρια
    μόρια στις Ξένες γλώσσες, ως έχουν. Όχι όμως να είναι υποχρεωτικό κριτήριο εισαγωγής
    μόρια από τα Τεστ δεξιοτήτων, ως έχουν
    εντοποιοτητα μόνο στην επαρχία και στην παραμεθόριο ,όχι σε πρωτεύουσες νομών και αττική
    Να σταματήσει να είναι υποχρεωτικό το ECDL και όλα τα συναφή από τη στιγμή που υπάρχει το μάθημα των υπολογιστών από την 1η γυμνασίου και πλέον σε όλες τις σχολές.

    το πρόβλημα δεν είναι τα μόρια αλλά οι κλίμακες που θα γίνουν
    πχ 1 Master = 4χρονια προϋπηρεσίας , στο ίδιο αντικείμενο
    1 διδακτορικό = 8 χρόνια προϋπηρεσίας στο ίδιο αντικείμενο
    ένας που έχει 1 master να είναι ισοδύναμος με κάποιον που έχει 4 χρόνια προϋπηρεσία

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:36 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

    Καταργείται τελείως ή καταργείται ως προς την συνάφεια της θέσης;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:40 | Παναγιώτης

    Το νομοσχέδιο είναι στην σωστή κατεύθυνση.Χρειάζεται όμως 1 τροποποίηση άμεση, όσον αφορά την ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ του 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ.Δεν είναι λογικό να μην προσδίδει μόρια και το 2ο μεταπτυχιακό. Είναι πολύ άδικο για τον κόσμο που έχει μοχθήσει για να το κατακτήσει. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι στα σχέδια σας η τροποποίηση αυτού και η αθροιστική προσμέτρηση των 2 μεταπτυχιακών τίτλων.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:32 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Σας συγχαίρω πραγματικά για την πρωτοβουλία σας να δημιουργήσετε ένα δικαιότερο και πιο αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων για το δημόσιο τομέα και να αυξήσετε την μοριοδότηση για τους τίτλους σπουδών. Θέλω να επισημάνω μια αδικία που κατά την γνώμη μου υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια με τους διαγωνισμούς του Δημοσίου. Είμαι κάτοχος πτυχίου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι άδικο όταν προκηρύσσονται θέσεις ΠΕ Διοικητικού Προσωπικού να μην αναφέρεται το πτυχίο μας στα τυπικά προσόντα πρόσληψης. Δυστυχώς οι κάτοχοι πτυχίων θεωρητικών σχολών αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα πρέπει κάτι να κάνετε και στο σημείο αυτό για να αποκατασταθεί η αδικία.

    Με τιμή,

    Αικατερίνη Γιαννοπούλου

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:58 | ΤΖΙΜΑΣ ΘΩΜΑΣ

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    Θα ήθελα αρχικά να σας πώ ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως χρειάζονται βελτιώσεις. Δεν είδα πουθενά να δίνεται μοριοδότηση για το δεύτερο πτυχίο και για τη ξένη γλώσσα. Είναι κρίμα κάποιος να έχει πραγματικά και ουσιαστικά επιπλέον προσόντα και να μην μοριοδοτείται για αυτά.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | Ειρήνη Παπαβλασοπούλου

    Συμφωνώ με την κατάργηση της μοριοδότησης των κατόχων πιστοποιητικού σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Αν αποφασιστεί κάτι άλλο παρακαλώ όπως μοριοδοτηθούν και τα σεμινάρια που διενεργούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης) καθώς τα σεμινάρια αυτά έχουν εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό σκοπό όπως και τα αντίστοιχα του ΟΑΕΔ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:28 | Σταύρος

    ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ-ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ-ΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
    Γιατί ρε Πατέρα «κρατήθηκες» μετά το δεύτερο παιδί;
    Γιατί με γέννησες σ’αυτή τη χώρα;
    Ζήτω η αξιοκρατία,ζήτω η Δημοκρατία των πολυτέκνων!!!

    Υ.Γ Πόσα χρόνια πρέπει να μεταναστεύσω για να επιστρέψω με τον τίτλο του παλλινοστούντα;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:57 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΚΟΥΛΗΣ

    Η μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων θεωρώ ότι είναι λάθος για την αξιολόγιση πρόσληψης στο Δημόσιο εάν αυτή δεν συνεδεύεται από πλούσια εργασιακή εμπειρία. Συνήθως περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση ακολουθούν άτομα που δεν μπορούν να σταθούν άμεσα στην αγορά εργασίας. Ένα ικανό στέλεχος μπαίνει άμεσα στην αγορά εργασίας , εκτιμάται απ΄αυτήν και αποκτά μεγάλη εμπειρία η οποία εάν συνδυαστεί και με ταυτόχρονη επιπλέον εκπαίδευση ή επιστημονική ενημέρωση το κάνει ακόμη ικανότερο.
    Το δημόσιο σήμερα χρειάζεται ικανά και έμπειρα στελέχη και όχι υπερβολικά επιστημονικά καταρτισμένα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:42 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η μοριοδότηση ενός υποψηφίου για μια διοικητική θέση πρέπει να εξασφαλίζει την καλύτερη επιλογή για την υπηρεσία. Γι’ αυτό θα πρέπει:

    1) Να εξασφαλιστεί ότι ο υποψήφιος έχει την επιστημονική επάρκεια που απαιτεί η θέση. Αυτό το εξασφαλίζει ο τίτλος σπουδών και οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο αντικείμενο. Οι επιπλέον σπουδές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές δε μπορούν να αγνοηθούν. Κάποιος που έχει περισσότερα του ενός πτυχία και μεταπτυχιακά, προφανώς πρέπει να μοριοδοτηθεί (είτε είναι σχετικά είτε είναι μη σχετικά. Το πώς θα μοριοδοτηθεί είναι τεχνικό θέμα). Ο άνθρωπος αυτός:
    – Έχει ευρύτερη γνώση σε σχέση με κάποιον συνυποψήφιό του
    – Υποδεικνύει ότι είναι λιγότερο εφησυχασμένος σε σχέση με κάποιον άλλο.
    2) Θα πρέπει να έχει την καλύτερη κατά το δυνατόν γνώση του αντικειμένου. Αυτό το εξασφαλίζει η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη προϋπηρεσία στο αντικείμενο, εφόσον το αντικείμενο έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση. Οπωσδήποτε όμως κάποιος που έχει εργαστεί πολλά χρόνια σε οποιαδήποτε αντικείμενο έχει γενική εμπειρία που θα μπορούσε να αξιολογηθεί θετικά με κάποιον μικρό συντελεστή. Δηλαδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός που έχει εργαστεί σε ένα ΚΕΠ για λίγα χρόνια, είναι καταλληλότερος από κάποιον που έχει εργαστεί σε μια οποιαδήποτε διοικητική θέση για μια δεκαετία.
    3) Θα πρέπει να έχει κάποια γενικά χαρακτηριστικά αντίληψης και δεξιοτητας κάτι που έρχεται να μετρήσει το τεστ δεξιοτήτων.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:22 | Δημητρης

    Κ. Υπουργέ

    μιλήσατε προεκλογικά και μετεκλογικά για αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.Μιλήσατε μετεκλογικά για το πόσο σημαντικό θεωρείτε να λαμβάνονται υπόψη οι γνώσεις και τα προσόντα των υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση στο δημόσιο. Είμαι πτυχιούχος νομικής του Α.Π.Θ. με 2 (δύο) μεταπτυχιακά στη νομική του εν λόγω πανεπιστημίου. Ασκώ το επάγγελμα ως ασκούμενος αλλά και ως δικηγόρος 6 (έξι) χρόνια με πολλές στερήσεις και κόπους προκειμένου να ανταποκριθώ τόσο στα επαγγελματικά μου καθήκοντα όσο και εκπαιδευτικές μου υποχρεώσεις. Για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στο δημόσιο τομέα. Η αθροιστική βαθμολόγηση των μεταπτυχιακών, όπως προβλέπεται από το ν.3051/2002, καθώς και η συνάφεια πτυχίων-μεταπτυχιακών που αναφέρει ο παραπάνω νόμος, μου επιτρέπει να αξιοποίησω τους κόπους μου όλα αυτά τα χρόνια και να εκπληρώσει τις επαγγελματικές επιθυμίες. Είμαι 30 (τριάντα)χρονών και βρίσκομαι σε συνεχή απασχόληση, επαγγελματική και εκπαιδευτική, περίπου 12 (δώδεκα) χρόνια, και με θλίψη μαθαίνω πως η αθροιστική βαθμολόγηση των μεταπτυχιακών παύει να υφίσταται, καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις θυσίες και τα όνειρα μου για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Ο προηγούμενος νόμος επέτερεψε να δημιούργηθούν κάποιες προσδοκίες για τους κατόχους των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε σύγκριση με τη διατήρηση και την αξιολόγηση των ξένων γλωσσών. Δώστε σας παρακαλώ βαρύτητα στις γνώσεις και τα πτυχία, όπως είχατε δεσμευτεί μετεκλογικά. Μην καταργείτε τις προσδοκίες εκείνων που κόπιασαν διπλά για να αποκτήσουν τα απαραίτητα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία εφόδια. Η συνάφεια πτυχίων-μεταπτυχιακών, η κατάργηση της αθροιστικής βαθμολόγησης του 2ου μεταπτυχιακού και η διατήρηση της εντοπιότητας στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις μη παραμεθόριες περιοχές αποτελούν μεγάλα αγκάθια στο έργο σας να δημιουργήσετε αξιοκρατικά κριτήρια πρόσληψης για όλους τους Έλληνες πολίτες.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:17 | Πετρος Χ.

    Χαιρετε, σας ευχαριστω που δινετε την δυνατοτητα να εκφρασουμε
    ιδεες για τα κοινα.
    Θεωρω οτι αναζητοντας το δικαιοτερο δεν πρεπει να πριμοδοτουμε
    κυριος οσους γραφουν καλα σε διαγωνισματα ή γενικα εχουν βαθμους.
    Ναι ειναι ενας σωστος τροπος μα αυτο απο μονο του δεν επιφερει απαρετητα και καλο χαρακτηρα ανθρωπου, που πρεπει να εχουν τα στελεχοι.
    Γι αυτο προτινω να δινονται μορια και στους εθελοντες οπως π.χ.
    στους αιμοδοτες…ετσι θα φερουμε ανθρωπους με ανιδιοτελεις πλευρες
    σε θεσεις εξυπηρετισης του πολιτη μα και θα στρεψουμε ανθρωπους
    προς φιλανθρωπες δρασεις με τετοιο κινητρο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:40 | elen

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Κ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ…ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Κ ΑΔΙΚΟ Κ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ…ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΕς Κ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕς ΧΩΡΕΣ, ΜΕ ΒΑΘΜΟ 10 Κ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ….ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ? ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ 10ΑΡΙΑ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:09 | Θανάσης Γκίκας

    Θα σας παρακαλούσα να ξεκαθαρίσετε το θέμα με τη μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού ΑΜΕΣΑ!Προσμετράται ή όχι το δεύτερο; Εκτός από την αγωνία των ενδιαφερομένων θα ανακουφίσετε και το forum από την πληθώρα μηνυμάτων που αφορούν το ίδιο θέμα!Ευχαριστώ και καλή δύναμη!