Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:21 | vk

    Θεωρώ πως είναι άδικη η πρόβλεψη του άρθρου 4 που αναφέρει ότι: «Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)». Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο σύστημα αξιολόγησης (όπως π.χ. ισχύει με τις Πανελλήνιες) αλλά η κάθε σχολή / τμήμα βαθμολογεί με τα δικά της κριτήρια, είναι προφανές ότι η βαθμολογία του τίτλου σπουδών δεν είναι αντικειμενική.

    Προτείνω να μην λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου αφού έτσι κι αλλιώς αποτελεί προαπαίτηση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάποια θέση. Μόνο τα πρόσθετα προσόντα του υποψηφίου θα πρέπει να μοριοδοτούνται.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:04 | Θανάσης Γκίκας

    Μόλις πληροφορήθηκα επίσημα από το τηλέφωνο 210 3393000 πως το δεύτερο μεταπτυχιακό δυστυχώς δε θα προσμετράται πλέον. Θεωρώ πως η κατάργηση αυτή είναι απαράδεκτη και βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με το γενικό πνεύμα του νομοσχεδίου.Αν θέλετε πραγματική αξιοκρατία κύριε Υπουργέ σας παρακαλώ πολύ να το αναθεωρήσετε άμεσα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:17 | ιωαννης πατερακης

    Ας διευκρινηστεί παρακαλώ αν ο 2ος μεταπτυχιακός τίτλος δεν συνυπολογίζεται αθροιστικά. Διατείνεστε ότι προσπαθείτε να διορθώσετε τις ανισότητες σε σχέση με όσους σπουδασαν και έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες στο κλάδο τους, τότε γιατί καταργείτε τις προσπάθειες τους όταν κάνουν 2ο ΜΑΣΤΕΡ; Τους λέτε δηλαδή ότι είναι καλύτερα να ξοδέψουν ένα-δύο χρόνια να διαβάσουν για να γράψουν 90-100% στο τέστ γενικών δεξιοτήτων, παρά να πάνε να κάνουν ένα 2ο ΜΑΣΤΕΡ για να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και να προσφέρουν στο δημόσιο με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:54 | ‘Ελενα

    Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    θέλω και εγώ να επισημάνω πως μέχρι στιγμής τα βλέπω όλα θετικά και ελπίζω στην αξιοκρατία του νέου συστήματος που προτείνετε.

    ‘Ομως, έχω να σημειώσω τα εξής:

    1) Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα ισχύσει για τις ειδικές κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα για την περίπτωση των ατόμων που έχουν αναπηρίες. Θα ισχύσει ότι ισχύει μέχρι τώρα, δηλαδή ενα ποσοστό των θέσεων που προκηρύσσονται, θα είναι για ΑΜΕΑ και θα βγαίνουν συκεντρωμένες προκηρύξεις των θέσεων αυτών ανά 4 έτη ή θα δεν θα υπάρχει ποσόστωση και απλά θα έχουν κάποια επιπλέον μόρια στις γενικές θέσεις, όπως έχει ειπω8εί για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους;

    2) Να λαμβάνονται υπόψην στον καταμερισμό των 8έσεων σε όλες τις προκηρύξεις ανεξαιρέτως. Στο παρελθόν έχουν βγεί προκηρύξεις που παρά τον μεγάλο αριθμό των θέσεων ανά ειδικότητα, ούτε μία δεν δόθηκε για την κατηγορία των ΑΜΕΑ.

    3)Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψην πως αυτή η κατηγορία ατόμων αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση εργασίας και πολλές φορές τον κοινωνικό ρατσισμό. Τα άτομα αυτά καταβάλλουν αγώνα στην καθημερινή τους ζωή και πολύ περισσότερο για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Αξίζει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί μπορεί να μην έχουν πάρει κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, αλλά έχουν πάρει «μεταπτυχιακό» στον αγώνα της ζωής. Είναι άτομα καταρτισμένα με γνώσεις, που στο παρελθόν έχουν περάσει κάποια σοβαρή ασθένεια, καρκινοπαθείς κτλ που έχουν όρεξη για δουλειά και ζωή και δεν τους δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξουν.

    Ελπίζω να εισακουστούν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις μας, ίσως και να υλοποιηθούν. Καλή συνέχεια στο έργο σας.

    Με εκτίμηση

    Έλενα

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:30 | αρχοντουλα κοντουδακη

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    παρακαλώ να επανεξετάσετε σοβαρά την μοριόδότηση των μεταπτυχιακών σπουδών. Είναι απαράδεκτο να εξισώνεται είτε έχεις 1 είτε 2 μεταπτυχιακούς τίτλους! Οπως προανέφεραν πολλοί συμπολίτες μας όλοι γνωρίζουμε τι κόποι και θυσίες χρειάζονται για να πραγματοποιηθούν οι μεταπτυχιακές σπουδές και δεν είναι ούτε αξιοκρατικό ούτε λογικο να μην πριμοδοτείται ένας επιστήμονας που έχει εξειδικευτεί περαιτέρω με ένα 2ο ΜΑΣΤΕΡ και είναι επομένως σε θέση να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες από εναν που έχει ένα μαστερ μονοετους φοιτησης!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:17 | Γιάννης Νασιόπουλος

    Παρακαλώ να ανεβάσετε τον Ν.3051/2002 στην ενότητα «Σχετική Νοομοθεσία» για να βοηθηθεί ο κόσμος στο να καταλαβει τις διατάξεις για την μοριοδότηση του δευτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

    Το ότι δεν τον έχετε ανεβάσει μέχρι τώρα δημιουργεί ερωτηματικά….

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:22 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Κύριε Υπουργέ,

    Θα συμφωνήσω με τον Α.Δ. ειδικά όσον αφορά την Πληροφορική / Επιστήμη Υπολογιστών και το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υφίσταται σχετικά, και θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας:

    * Μέχρι και το 1989 υπήρχε στο μηχανογραφικό ένα μόλις τμήμα αμιγές Πληροφορικής/Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science), αυτό της Κρήτης που εισήγαγε περί τους 60-80 υποψηφίους. Το τμήμα της Πάτρας είναι ποιοτικά διάφορο, διότι ήταν τμήμα Μηχανικών Η/Υ (Computer Engineering) και δεν σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με την Επιστήμη Υπολογιστών / Πληροφορική, επιθυμεί να γίνει και Μηχανικός. Είναι δύο διαφορετικά αντικείμενα. Ομοίως και για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Electrical Engineering), το οποίο, ούτε καν το «και Μηχανικών Η/Υ» (and Computer Engineering) είχε στον τίτλο του. Υπήρχε δε και το τμήμα «Στατιστικής και Πληροφορικής» στην ΑΣΟΕΕ, και πάλι μη αμιγές τμήμα Πληροφορικής

    * Τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύθηκε και μπήκε στο μηχανογραφικό ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 1990-91, στη Θεσσαλονίκη δε αν δεν απατώμαι μόλις το 1994, και μόνο τότε άρχισαν εξαπλώνονται σαν μανιτάρια τα τμήμα Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα (Ιωάννινα, κ.λπ. μέχρι και στη Λαμία πλέον)

    * Όλοι τελείωσαν το Λύκειο μέχρι και το 1989, τη δεκαετία δηλ. του 1980 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ να σπουδάσουν την Πληροφορική ως αμιγή επιστήμη στην Ελλάδα, όχι από δική τους ευθύνη, αλλά από ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία παρουσίαζε *τρομακτική υστέρηση* σε σχέση με τη Δυτική Ευρώπη στα δημιουργία τμημάτων Πληροφορικής στα πανεπιστήμια.

    * Ο ιδιωτικός τομέας (και μιλάμε για μεγάλες εταιρίες πληροφορικής, τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς κ.τ.τ.) είναι ΕΜΠΛΕΟΣ από πτυχιούχους άλλων θετικών επιστημών (ιδίως ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ, λιγότερους αλλά αρκετούς ΦΥΣΙΚΟΥΣ, αλλά και άλλους επιστήμονες ή μηχανικούς – ακόμη και Χημικούς ή Μηχανολόγους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ) οι οποίοι διαθέτουν:

    α) ΑΡΙΣΤΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ή ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ σε μεγάλα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά) ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΝΩ στο αντικείμενο της Πληροφορικής/Επιστήμης Υπολογιστών

    β) ΥΠΕΡΔΕΚΑΕΤΗ πολύτιμη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Είναι γνωστό ότι οι διευθυντικές θέσεις, οι θέσεις τμηματαρχών, αλλά και πάρα πολλές θέσεις contibutors (Technical Architects, Senior Developers) στις ανωτέρω μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα είναι γεμάτες από είτε παλαιούς Μαθηματικούς είτε από άλλους πτυχιούχους όπως Φυσικούς ή Οικονομολόγους, πολλούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην Πληροφορική

    Επίσης ουδεμία μέριμνα γίνεται για όσους σπούδασαν αμιγές SOFTWARE ENGINEERING (τεχνολογία λογισμικού) στο εξωτερικό, π.χ. Αγγλία, απλά επειδή η Ελλάδα είναι πίσω και δεν έχει τέτοιο τμήμα. Είναι ευτράπελο ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστήματων του Υπουργείου Οικονομικών και εξαίρετος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, κ. Διομήδης Σπινέλλης με ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ σε SOFTWARE ENGINEERING από το LSE και διδακτορικό από το ίδιο πανεπιστήμιο ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (!!!). ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ.

    Επίσης: οι μισοί καθηγητές Πανεπιστημίων Πληροφορικής με πρώτο πτυχίο σε Μαθηματικά ή Φυσική κ.λπ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!! Είναι φοβερό!

    Είναι δυνατόν κάποιος με πτυχίο από το Μαθηματικό Αθήνας το 1994 ή ακόμη και το 1998 θα τολμήσω να πω, με μεταπτυχιακό στη Πληροφορική στο Εδιμβούργο ή στο Imperial ή στο Warwick ή στο Toronto ή στο Stanford ή στο Carnegie Mellon να μη θεωρείται ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; Ή ο Χημικός Μηχανικός ή Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης που είναι π.χ. Διδάκτωρ ΗΜΜΥ του ΕΜΠ; Και να θεωρείται ο πτυχιούχος με βαθμό 6 ή 6.5 του ΕΑΠ ή της τμήματος Πληροφορικής και Βιοιατρικής Λαμίας; Θα τρελαθούμε σε αυτήν την χώρα!

    Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ είναι ΝΕΟΠΑΓΗΣ επιστήμη. Το certification του Software Engineer (Μηχανικού Λογισμικού) είναι στα σπάργανα σε δύο μόνο δικαιοδοσίες παγκοσμίως: στο Τέξας και στο Οντάριο του Καναδά και είναι ανοικτό σε ΟΛΟΥΣ τους πτυχιούχους με κάποια εμπερία από τα εκεί αντίστοιχα ΤΕΕ. Και αυτό αφορά καθαρά αναγνώριση κάποιου ως Μηχανικού και μόνο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ στη Δυτική Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρεταννία), ΟΥΤΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ για τα όργανά της, που να εμποδίζει την πρόσβαση σε ΠΕ θέσεις Πληροφορικής για τους Masters ή Doctors Πληροφορικής σε παρεμφερείς επιστήμες. Η Πληροφορική είναι ακόμα IN FLUX. ΔΕΝ έχει φτάσει τέτοιο σημείο ωριμότητας! Μόνο στην Ελλάδα έχουν θεσπίσει αυτήν την διάκριση αποκλεισμού για πλήθος από πτυχιούχους επαγγελματίες του χώρου.

    Έτσι, καταλήγουμε, αν προκηρυχθεί π.χ. μια θέση που να απαιτείται ΠΕ Πληροφορικής και π.χ. 20ετής εμπειρία, να είναι αυτή κλειστή μόνο για το «κλειστό κλαμπ» των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των γεννημένων 1960-1975, που όμως ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ, ενώ το 80% των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ αυτού της ηλικιακής ομάδας αποκλείεται ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ μάλιστα για την επιστημονική τους κατάρτιση τρόπο (θεωρούνται ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΙ! ούτε καν ΠΕ)

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας,

    Παναγιώτης Βαρλάγκας

    ———————-

    Του Α.Δ.:

    «1) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
    Οι μεταπτυχιακοι τίτλοι δεν αναγνωρίζονται ως ειδικότητα για τις θέσεις που προκηρύσσονται. Δηλαδή ένας που τελειώνει μεταπτυχιακό-διδακτορικό σε μια ειδικότητα δεν μπορεί να εργαστεί σ’αυτήν αν και το πτυχίο του δεν είναι! Δηλαδή το μεταπτυχιακό δεν αναγνωρίζεται πουθενα με βάσει την τώρα νομοθεσία και ας είναι ανώτερος τίτλος. Π.χ κάποιος τελειώνει μια σχολή Πληροφορικής και κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Στατιστική. Αυτό το άτομο δεν πρόκειται ποτέ να εργαστεί στον Τομέα του με βάσει ό,τι ισχύει σήμερα. Δεν υπάρχουν επαγγελματικα δικαιώματα για κατόχους μεταπτυχιακων! Το ίδιο και κάποιος απο σχολή μαθηματικών, ο οποιός έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Πληροφορική δεν θα μπορεί να εργαστεί στον χώρο που σπούδασε. Ουσιαστικά το κράτος δεν αναγνωρίζει τα ανώτερα πτυχία που διανέμει και δεν δίνει κίνητρο στους νέους επιστήμονες να απασχοληθούν στην ειδικότητά τους. Δηλάδη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μεταπτυχιακό-διδακτορικό μας για να πάρουμε μόνο μόρια και να εργαστούμε σε κάτι μη σχετικό μ’αυτο? Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που πχ ένας θεολόγος κάνει μεταπτυχίακο στην Ιατρική ότι θα γίνει γιατρος! Μιλάμε όπου το πτυχίο και το μεταπτυχιακό έχουν κάποια σχετική συνάφεια. Το μεταπτυχιακό και το διδακτορικο δίπλωμα θα έπρεπε να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:04 | Γιώργος Γ.

    Πάντως στο σύστημα υπάρχει γενικότερα μια αδικία η οποία αφορά όλους όσους έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους πρίν ακόμα αρχίσει να λειτουργεί ο ΑΣΕΠ ,διότι πρίν την ίδρυσή του δεν δίναμε και μεγάλη σημασία στον βαθμό του πτυχίου…
    Πιστεύω ότι τουλάχιστον για να αποκατασταθεί κάπως αυτή η αδικία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όλος ο χρόνος της προυπηρεσίας του υποψηφίου και να μοριοδοτείται αναλόγως.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:33 | ELENH

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ
    ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΑΘΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ . ΤΟ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΠΕΛΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΥΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ «ΠΡΟΝΟΜΙΑ» ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
    ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΕΣ: ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΣΕΠ ΔΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝ. ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.

    ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:12 | Manolis M.

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:01 | Δημήτρης

    Όσοι θίγεστε από την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή του 2ου πτυχίου τηλ. στο 210-3393000

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:53 | Steppenwolf

    Δυστυχώς, το σχέδιο νόμου εισάγει έναν κραυγαλέο ανορθολογισμό στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου, ο οποίος δεν υπήρχε με τις προηγούμενες διατάξεις. Και, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να επανεξεταστεί.

    Συγκεκριμένα, εισάγεται η μοριοδότηση μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικών διπλωμάτων ακόμα και αν δεν έχουν συνάφεια προς το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης (ενώ μέχρι τώρα, για να μοριοδοτηθούν, έπρεπε να έχουν συνάφεια). Δηλαδή, π.χ. για θέση εφοριακού υπαλλήλου στο υπουργείο Οικονομικών, μοριοδοτούνται εξίσου ο κάτοχος μετπατυχιακού τίτλου στη δημόσια οικονομική και ο κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη… θεολογία. Με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μπορεί να υπερκεράσει έναν αξιότερο υποψήφιο ο οποίος μπορεί μεν να έχει μόνο το πτυχίο του, αλλά να έχει διατηρήσει πολύ μεγαλύτερη συνάφεια γνώσεων προς το αντικείμενο της θέσης.

    Εκτός κι αν υποθέσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν γίνει πλέον τόσο… «Παναγία βόηθα», οπότε δικαίως μοριοδοτείται εξ ίσου και ο μεταπτυχιακός τίτλος στη θεολογία!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:33 | Γιώργος ΠΑΟΚ

    Θέλω να μάθω τι θα γίνει με το 2 m.sc??????????????????????????????????????????????????????

    Θα μετράει ή όχι. Έχω αφιερώσει κόπο, χρόνο και χρήμα. Τι θα πάρω????
    0 μόρια???

    Άμεση απάντηση άμεσα και καθαρά!!! Αλλιώς θα έχετε την μοίρα της νδ και πολύ γρήγορότερα!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | ΕΙΡΗΝΗ Μ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ 3 ΖΗΤΗΜΑΤΑ:
    1. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
    2. ΤΟ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
    3. Η ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    1. ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΟΝΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΥΕΥΘΥΝΣΗ… ΈΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ 2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
    Α. Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΚΤΛ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ, ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ.
    Β. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Β’ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ 150 ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Β ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ;;;;
    ΔΕΝ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ;;;Η’ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ;;;ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ;;;;;
    2. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ STAGE SYMFVNV APOLYTA MAZI ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΑΣ…
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΝΟΙΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΑ 210 ΜΟΡΙΑ…ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΟ…
    ΑΛΛΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;;;
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ…ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ…
    ΜΑΤΩΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ…
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ…ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΕΠΙ ΣΥΝΤΑΠΤΑ ΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΤΥΧΙΟ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ 2 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ…ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ…ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΧΗΡΕΣ, ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ,ΟΠΩΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ,ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ;;ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ;;
    ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΥΝΟΙΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ…
    ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 500-700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ…
    ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ…ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΟΥΣΜΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΜΙΣΘΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ…
    ΘΑ ΓΕΜΙΖΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ…
    ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ…ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…
    3. ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ 3Ο ΖΗΤΗΜΑ…ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 4 Η’ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΑΡΔΔΗΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ…ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ…ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ-ΕΝΤΕΛΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η’ ΟΧΙ…ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΑΣΘΗΣΙΑΣ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:32 | α..

    Μόρια απολυτηρίων 3 τάξεων λυκείου (για κάθε τάξη του Λυκείου, με σκοπό την εκχώρηση δικαιωμάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – όχι στη συγκέντρωση όλης της βαρύτητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στα αποτελέσματα μόνο της τρίτης λυκείου)

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:57 | α..

    Μόρια για προϋπηρεσία ανεξαρτήτως που αυτή πραγματοποιήθηκε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:42 | α..

    Μόρια για πιστοποίηση υπολογιστή.

    Αλλαγή στις υποχρεωτικές ενότητες του ECDL, π.χ. γιατί να γνωρίζει excel ή powerpoint κάποιος διοικητικός υπάλληλος αν δεν πρόκειται ποτέ να το χρησιμοποιήσει.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:16 | α..

    Μόρια για κάθε επιπλέον ξένη γλώσσα, ανάλογα με τα επίπεδα γνώσης έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται από την ευρωπαϊκή ένωση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:56 | α..

    Μόρια για κάθε επιπλέον διδακτορικό.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:21 | α..

    Μόρια για κάθε επιπλέον μεταπτυχιακό.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:59 | Μαρία

    Στην τελευταια προκύρηξη 6κ/2009 που δε πρόλαβε να δημοσιευτεί είχατε ως απαραίτητο προσον το επίεδο πολής καλής γνώσης αγγλικών για κάποιες θέσεις μα όμως έτσι θα γίνει το εξής μπορει να διοριστεί κάποιος με 5 πτυχίο χωρίς καθόλου προυπηρεσία σε βάρος κάποιου με 8,5 πτυχίο και 5 χρόνια προυπηρεσία αλλά χωρίς την πολύ καλή γνωση η γνωση ξενης γλώσσας σε ένα ελάχιστο επίπεδο παραπάνω δεν νομίζω πως τον κάνει καλύτερο επιστήμονα παρακαλω να εξετασθει η απαγόρευση ορισμου ως απαραίτητου τυπικο΄τ προσόντας της γλώσσας εκτός ελαχίστων περιπτωσεων πχ μεταφραστες διπλωματικοί ακολουθοι κτλ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:46 | α..

    Μόρια για κάθε επιπλέον πτυχίο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:00 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.

    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 1100 0,438596
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 200 0,079745
    ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ 400 0,15949
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ 408 0,162679
    ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 400 0,15949
    ΣΥΝΟΛΟ: 2508 1

    ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 43,8596% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ. Ο ΒΑΘΜΟΣ
    ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. (Ο ΤΑΔΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ). Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ…
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 0,5 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ.
    ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ:

    ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ1: ΘΕΣΗ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ3
    ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 5,7 6,7 7,7
    ΜΟΡΙΑ ΒΑΘΜ.ΠΤΥΧ 627 737 847
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 200 200
    ΣΥΝΟΛΟ 827 937 847

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ(ΑΝΩΤΕΡΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ). ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΤΑΞΗ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ!!!!

    ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ2: ΘΕΣΗ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ3
    ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 5,7 6,7 7,7
    ΜΟΡΙΑ ΒΑΘΜ.ΠΤΥΧ 627 737 847
    ΒΑΘΜΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 100 80 50
    ΜΟΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 400 320 200
    ΣΥΝΟΛΟ 1027 1057 1087

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

    ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΙΔΙΑΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΑ. ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

    ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

    1)Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.
    2)ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ, ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    3)ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ1: ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΜΕ 100 ΜΟΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    (Α+ Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 300ΜΟΡΙΑ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ 400ΜΟΡΙΑ).

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ2: ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ, ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ,

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:30 | Νίκολάκης αποφοιτητάκης

    Στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου αλλά και στα περισσότερα Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου πέφτει η αντιγραφή σύννεφο. Υπάρχουν φοιτητές που δεν γνωρίζουν τίποτα από προγραμματισμό, βάσεις δίκτυα και λόγω της αθλιότητας που επικρατεί πολλοί παίρνουν άριστα. Μάλιστα πολλές φορές, επιτηρητές ήταν συμφοιτητές μας που είχαν αποφοιτήσει το προηγούμενο έτος και το επόμενο τους πήρανε για καθηγητές.
    Αποτέλεσμα ήταν οι βαθμολογίες να είναι εντελώς πλασματικές και σε πολλές περιπτώσεις ψηλές.
    Επίσης πολλοί καθηγητές δεν κάνανε μάθημα αλλά την κοπανούσαν νωρίτερα ή δεν εμφανίζονταν ποτέ. Λίγοι ήταν εκείνοι που σέβονταν τη δουλειά τους αλλά δεν μακροημέρευσαν στο ΤΕΙ ή βυθίστηκαν και αυτοί στο τέλμα. Μεγάλη είναι η ευθύνη των μόνιμων καθηγητών. Αντίστοιχες καταστάσεις βιώνουν και πολλά άλλα Τμήματα ενώ λίγα είναι τα Τμήματα που ΑΕΙ ή ΤΕΙ που το πτυχίο έχει αντίκρυσμα.
    Το αποτέλεσμα θα είναι κάκιστο για το δημόσιο, αν παιδιά που μάθανε να περνάνε στις πανελλήνιες με βαθμό κάτω από τη βάση και με άθλιες μεθόδους αντιγραφής να παίρνουν πτυχίο να βρεθούν και στο δημόσιο ως υπάλληλοι.

    Αυτό πως θα το αντιμετωπίσετε;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:48 | ΚΩΣΤΑΣ

    Κύριε υπουργε
    συγχαρητηρια για πολλές από τις μεταβολές αλλα μήπως θα έπρεπε να υπάρχει και μια εξτρα προσαύξηση στους άντρες για τους μήνες που χάνουν στο στρατό υπήρετώντας τη πατρίδα!!!
    Απλά για να μη νοιώθουμε ότι πάνεοι μήνες χαμένοι.
    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:31 | ANNA

    Είναι πολύ καλό το ξεκαθάρισμα που γίνεται αλλά τα μελανά σημεία πάρα πολλά.
    Ένα από αυτά που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: πως γίνεται σε όλη την Ευρώπη και ιδίως στις σκανδιναβικές χώρες που είναι από τις πιο προηγμένες, να λαμβάνεται υπ όψιν η εμπειρία και η προϋπηρεσία στους περισσότερους τομείς και εμείς εδώ στη φτωχοελλαδίτσα να κάνουμε επίδειξη γνώσεων με χιλιάδες χαρτιά και πτυχία αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας. (βλέπε υπόθεση στη Θεολογική σχολή Θεσ/νίκης)
    Ποιος μπορεί να με πείσει ότι για μία θέση πρωτοκόλλου π.χ. στο ΙΚΑ είναι πιο ικανός ένας που έχει Διδακτορικό?
    Ας μη γελιόμαστε, για θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού συμφωνώ απολύτως, για θέσεις όμως που πραγματικά η προσφορά τους είναι η ίδια με μια μηχανή μη με τρελαίνεται ότι χρειάζεται doctora. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν μέχρι τώρα ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους γιατί δεν έχουν διδακτορικό?
    Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ οι άνθρωποι με τα χιλιάδες προσόντα που θα καταλάβουν θέσεις από ποιους προϊσταμένους θα κριθούν?
    Αν θέλουμε να ήμαστε πραγματικά δίκαιοι να γίνει επαναπροσδιορισμός προσόντων σε όλο το δημόσιο τομέα μόνιμο προσωπικό και μη και μετά να μιλάμε για αξιοκρατία.
    Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί η συνάφεια του μεταπτυχιακού με τη θέση που προκηρύσσεται δεν έχει σημασία? Δηλαδή μια θέση οικονομικού μπορεί να καλυφθεί από άνθρωπο που έχει μεταπτυχιακό στη θεατρολογία και όχι από έναν που έχει στα οικονομικά και τυγχάνει να έχει μικρότερο βαθμό πτυχίου?
    Όσον αφορά τη συνέντευξη, όλοι αυτοί που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά πέρασαν συνέντευξη για να τους εντάξουν στο πρόγραμμα? ήταν παράνομη και αναξιοκρατική? Η συνέντευξη όταν γίνεται σωστά από έμπειρους και υπεύθυνους ανθρώπους σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί καταλυτικά. Αλίμονο αν στην Ελλάδα καταργούσαμε ότι δε λειτουργεί….με την ίδια λογική και η αστυνομία που δε λειτουργεί σωστά, να την καταργήσουμε λοιπόν.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:24 | Ελένη

    Το τηλέφωνο του ΥΠΕΣ το οποίο δέχεται τις διαμαρτυρίες των πολιτών αναφορικά με την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι το 210-3393000. Ισχύει μέχρι την Τρίτη

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:19 | νικος ιωαννίδης

    ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ!

    ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

    Α)ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ;

    Β)ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΔΙΚΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ) ΓΝΩΣΕΩΝ;

    Γ)ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ-ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ;

    ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ 3 ΑΥΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ:

    Α)ΣΕΙΡΑ ΑΔΙΚΙΩΝ (ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝΤΕΣ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΚΛΠ)

    Β)ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ

    Γ)ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ : ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (που το περιορισμένο της καλιέργειάς της αποτελεί μείζον διαρθρωτικό μας πρόβλημα – πως να παράγεις αλλιώς υπεραξία στην εποχή της γνώσης;;;- και της οποίας το διδακτορικό αποτελεί κορυφαία διαδικασία)ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΚΑΝΤΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ.
    ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:38 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΤΑΙ AN TO 2o ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΟΧΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

    κ. Υπουργέ, πριν ψηφίσετε το παρόν νομοσχέδιο θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να λάβετε υπόψιν και τα παρακάτω.

    Σε όλες τις θέσεις για το δημόσιο απαιτείται η άριστη γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας. Κι ερωτώ, πολλά άτομα (όπως ο γράφων) μεγαλώσαμε και σπουδάσαμε σε χωριά που όχι μόνο δεν λειτουργούσαν και δεν λειτουργούν φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αλλά αποτελεί ανέκδοτο ακόμα και το να πεις μόνο ότι θέλεις να μάθεις ξένη γλώσσα.
    Κι αναρωτιέμαι κ. Υπουργέ, η δημόσια παιδεία αφού εννοείται ότι προσφέρει στα παιδιά εκμάθηση ξένης γλώσσας μέσα στα παίσια της εκπαίδευσης στο σχολείο, γιατί τότε κ. Υπουργέ δεν δίνει πτυχία ξένων γλωσσών με το πέρας του Λυκείου ή γιατί η κατοχή και μόνο του απολυτηρίου Λυκείου δεν αποτελεί αποδεικτικό γνώσης ξένης γλώσσας; Αφού εννοείται ότι τα παιδιά μαθαίνουν στο δημόσιο σχολείο ξένη γλώσσα (γι αυτό εξάλλου το κράτος διορίζει εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών σ΄ αυτά). Αν δεν δίνονται επειδή η εκπαίδευση είναι ανεπαρκής, γιατί τότε είναι απαραίτητη η γνώση ξένης γλώσσας για την κατάληψη μιας θέσεως στο δημόσιο από τα παιδιά αυτά; Επειδή έτυχε να γεννηθούν σε μέρη που δεν υπάρχουν υποδομές; Και εκτός αυτού τι μέτρα πήρατε εναντίον των καθηγητών ξένων γλωσσών που στάθηκαν ανεπαρκείς να μάθουν μία ξένη γλώσσα στα παιδιά επί έξι ολόκληρα χρόνια που διαρκεί το Γυμνάσιο – Λύκειο, αν υποθέσουμε ότι φταίνε οι καθηγητές; (που δεν φταίνε).
    Θα πρότεινα λοιπόν να μην είναι υποχρεωτική η ξένη γλώσσα για όσους αποδεικνύουν ότι δεν είχαν, αντικειμενικά, τη δυνατότητα να μάθουν μια ξένη γλώσσα, (βλέπε μαθητές που για να φοιτήσουν σε Λύκεια και Γυμνάσια μετακινούνται με λεωφορεία και στο σύνολο των χωριών του Δήμου τους (συνήθως Καποδιστριακοί Δήμοι)δεν υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών ούτε για δείγμα.
    Μην καταδικάζετε λοιπόν εκείνους που ταλαιπωρούνται περισσότερο από άλλους στη ζωή τους, λόγω της τύχης τους να γεννηθούν, να μεγαλώσουν και να εκπαιδευτούν, σε υποβαθμισμένες περιοχές ή σε περιοχές χωρίς υποδομές, πόσω μάλλον όταν το ίδιο το κράτος δεν στάθηκε αρωγός σε αυτά τα παιδιά και δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, μια από τις οποίες είναι και το να παρέχει πλήρη εκπαίδευση στην εκμάθηση ξένης γλώσσας μέσα στη σχολική εκπαίδευση. Το κράτος δεν έδωσε στους πολίτες της τη δυνατότητα εκμάθησης ξένης γλώσσας στο σχολείο, πως ζητάει από τον πολίτη πτυχίο ξένης γλώσσας ως απαραίτητο προσόν για την κατάληψη μιας θέσης στο δημόσιο; Οι ίσες ευκαιρίες στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνονται λιγότερο ίσες. Δε νομίζετε;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:36 | Θάλεια

    Όταν ζητάμε τους καλύτερους οφείλουμε και να το αναγνωρίζουμε. Είνια τραγικό άνθρωποι που επέλεξαν τις σπουδές για ένα καλύτερο αύριο, για ειδίκευση και βελτίωση της ειδικότητας τους να μην ανταμείβονται με το νέο νόμο. Είναι δυνατόν να μη μοριοδοτούνται τα δεύτερα πτυχία και μεταπτυχιακά. Σπουδάσαμε και «σπαταλήσαμε» χρόνο και χρήμα για να γίνουμε καλύτεροι. Γιατί να μην αναγνωριστούν οι κόποι μας; Δε συμφωνώ με την κατάργηση της μοριοδότησης δεύτερου τίτλου σπουδών. Στο κάτω κάτω για ποιο λόγο να μην αποκτήσω και άλλους τίτλους σπουδών όταν το ίδιο το κράτος τους απαιτεί για μια πρόσληψη και δεν τους πληρώνει κιόλας;Πρέπει και οι δεύτεροι τίτλοι να μοριοδοτηθούν εφόσον με το νέο νόμο δίνεται έμφαση στις σπουδές.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:03 | despoina

    Kύριε υπουργέ,
    Θα ήθελα να επικροτήσω την προσπάθεια αναβάθμισης του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα επισημαίνοντας το εξής:
    Στον πρόσφατο γραπτο διαγωνισμό 1/Γ/2008 για τις θέσεις ΤΕ του Υπ.Οικονομικών παρατηρήθηκε το φαινόμενο υποψήφιος με 16,6 συνολικού βαθμού στην κατηγορία τρίτεκων να είναι διοριστέος ενώ την ίδια στιγμή υποψήφιοι στις γενικές κατηγορίες με συνολικό βαθμό πάνω απο 70 να μην είναι διοριστέοι.Θεωρώ ότι είναι σημαντική η μέριμνα για τα τέκνα και τις οικογένειες τρίτεκων και πολύτεκνων δεδομένου του δημογραφικού προβήματος της χώρας μας, αλλά αποτελεί αδικία και αναξιοκρατία να υπάρχει διαφορετική αφετηρία για ένα διαγωνισμό και μάλιστα γραπτό ο οποίος θεωρείται μια μορφή αξιοκρατικής διαδικασίας πρόσληψης.Η κατάργηση της βάσης σε αυτού του είδους τους διαγωνισμούς οδηγεί σε αυτά τα οξύμωρα αποτελέσματα.
    Θα μπορούσε οι κατηγορίες των πολιτών αυτών να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που να απευθύνονται αποκλειστικα σε αυτούς χωρις να αφαιρούνται θέσεις απο τις γενικές κατηγορίες όπου συμμετέχουν ισόνομα και ισάξια όλοι οι πολίτες

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:31 | GeorgeΚ

    Συμφωνώ με τη ΛΙα (από ΛΙα – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 12:09) καθώς και με κάποιους άλλους στο θέμα της αξίας του βασικού τίτλου σπουδών.

    Επειδή τα ιδρύματα (ακόμα και μέσα στην Ελλάδα – πόσο μάλλον του εξωτερικού) έχουν μεγάλη ανομοιογένεια σχετικά με την ευκολία (των ίδιων) μαθημάτων, τον αριθμό μαθημάτων και ετών σπουδών κτλ θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να είναι πιο αξιοκρατικός ο τρόπος υπολογισμού των μορίων από τα πτυχία.

    Είχα γράψει χθες το εξής σχόλιο:

    «Για το θέμα του πτυχίου, επειδή όντως δεν μπορούν όλες οι σχολές να μπουν στο ίδιο βαρέλι (αντικείμενο, δυσκολία, αριθμός μαθημάτων κτλ) νομίζω ότι ο πιο δίκαιος τρόπος είναι η μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου σε σχέση με τους υπόλοιπους που αποφοιτούν μαζί. Με άλλα λόγια, θα πρέπει η γραμματεία κάθε σχολής να βγάζει ένα μέσο όρο σειράς αποφοίτησης και ο καθένας να κρίνεται σε σύγκριση με αυτό το νούμερο, ώστε όλοι να μοριοδοτηθούμε ανάλογα με το πόσο καλοί είμασταν σε σχέση με τους υπόλοιπους με τους οποίους βαθμολογηθήκαμε με τον ίδιο τρόπο.»

    Σήμερα βλέπω ότι έχει αξιολόγηση -20, το οποίο σημαίνει ότι αρκετοί διαφωνούν. Θα προτιμούσα να δω μια εξήγηση γιατί αυτό που προτείνω δεν στέκει, όπως και μια αντιπρόταση, γιατί είναι προφανές ότι με τον υπάρχοντα τρόπο μοριοδότησης πτυχίου υπάρχει μεγάλη αδικία.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:27 | Β. Ευγενια

    Θα ηθελα να θιξω λιγο το θεμα τριτεκνων πολυτεκνων

    Αν πχ σε μια προκηρυξη εχουμε 10 θεσεις ΔΕ διοικητικου λογιστικου συμφωνα με οσα λετε θα εχουμε

    2 (γεν.καταταξη με εμπειρια),
    2 (πολυτεκνοι με εμειρια),
    1 (τριτεκνοι με εμπειρια),
    2 (γεν.καταταξη χωρις εμπειρια),
    2 (πολυτεκνοι χωρις εμειρια),
    1 (τριτεκνοι χωρις εμπειρια)

    Δλδ ολοι οι ΜΗ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ θα διεκδικουμε το 40% των θεσεων δλδ 4 θεσεις απο τις 10 απο τις οποιες 2 με εμπειρια 2 χωρις, ενω οι πολυτεκνοι τριτεκνοι 60% των θεσεων δλδ 6 θεσεις?

    Με ποια λογικη γινεται αυτο? Ειναι οι τριτεκνοι πολυτεκνοι το 60% των ελληνων. Δεν ειναι αδικια αυτο για τους υπολοιπους?

    Θα συμφωνουσα με καποια μοριοδοτηση των εν λογω κατηγοριων αλλα οχι με αποκλειστικες θεσεις μονο για αυτους.

    Η αλλιως καντε τους μια κατηγορια μαζει και να εχουν ενα 20% των θεσεων δλδ στις 10 θεσεις οι 8 να ειναι για την γενικη σειρα και οι 2 για τριτεκνους πολυτεκνους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:36 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΕ ΤΕ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 250 ΑΠΟ 150ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ ΦΟΙΤΑ ΑΠΟ 2-4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.ΠΧ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΤΕ ΔΙΟΚΗΣΗ ΕΠΙΧ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕ ΓΕΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΚ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ. ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.ΠΧ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΕ Β ΚΥΚΛΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΩΣ ΔΕ. ΕΝΩ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΝΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ . ΘΕΩΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΗΛ ΤΑ ΤΕΕ Α ΚΑΙ Β ΤΕ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Η ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΜΙΑ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΧ ΤΕΕ ΜΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Η ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕ 10

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:43 | Nikoletta_X

    Διαφωνω με την αυξηση του συντελεστη κτησης πτυχίου απο 100 σε 110.Όλα τα ιδρύματα δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Πρέπει να υπάρχει βαθμός δυσκολίας ή κατάταξης των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων όπως γίνεται και στο εξωτερικο. Και κάθε χρόνο που θα γίνεται αξιολογηση και αλλάζουν κατάταξη τα τμήματα να ενημερώνεται και το ΑΣΕΠ και ανάλογα της κατάταξης να πριμοδοτεί τους υποψηφίους. Έτσι δεν θα αδικηθούν τμήματα που βελτίωσαν το επίπεδο σπουδών τους. Γιατί υψηλο επίπεδο σπουδών= υψηλό επίπεδο δυσκολίας= μικρότερος βαθμός πτυχίου και μεταπτυχιακού.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:15 | Γιώργος

    Θα μπορούσε να μας απαντήσει το Υπουργείο αν η μη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακου αποτελεί απλή παρανόηση ή κακόγουστο αστείο?

    Σας παραπακαλώ για μία απάντηση όπως δίνεται απάντηση και σε άλλα σχόλια.

    Σας ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | ζωή

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ;;;;;;;
    ῾ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ STAGERS ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ!!!!!!!!
    ΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ;;;;;;;; είναι μετριμένα τα κουκιά……..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:13 | Κωνσταντίνος Μαυράκης

    Το ν/σ είναι προς την σωστή κατεύθυνση ΑΛΛΑ ελλοχεύει τον κίνδυνο, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι θα ενισχύσει πολύ περισσότερο το ρουσφετολογικό καθεστώς των Ελληνικών πανεπιστημίων. Εάν δηλαδή δεν υποχρεωθεί το καθηγητικό καρκίνωμα να ανοίξει τα πανεπιστήμια σε ελεύθερη εισαγωγή για απόκτηση πτυχίου, σε καθολική εφαρμογή μεταπτυχιακών σπουδών και σε ευάριθμα διδακτορικά, τότε το ρουσφέτι θα μετακυληθεί στους πανεπιστημιακούς και εν μέρει θα παραμείνει στους πολιτικούς.
    Εάν πιστέψετε ότι είμαι εκτός θέματος, σύντομα το πρόβλημα θα βρεθεί μπροστά. Απλά το μέτρο αυτό πρέπει να συνοδευτεί με ένα ακόμη. Την ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την ελεύθερη σύσταση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
    Σε ότι αφορά στη λεπτομέρεια της μοριοδότησης, παρακαλώ διευκρινίστε εάν με κλίμακα λαμβάνονται υπόψη και προγράμματα εξειδίκευσης. Πιστεύω στη δια βίου μάθηση, είναι το μόνο σοβαρό γνωστικό πεδίο στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών και του βομβαρδισμού πληροφοριών και πρέπει να αξιολογείται ανάλογα. Προτείνω την αύξηση της μοριοδότησης σε αναγνωρισμένα προγράμματα εξειδίκευσης, με κλίμακα ανάλογα με τις ώρες και φυσικά με πλαφόν που δεν θα ακυρώνει για παράδειγμα ένα διδακτορικό.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:33 | Τσογκάκης Γεώργιος

    Τα ΑΕΙ πενταετούς διάρκειας φοίτησης (πολυτεχνεία κλπ.)είναι δίκαιο να μοριοδοτούνται με επιπλέον μόρια από τα τετραετούς φοίτησης,ή ο πέμπτος χρόνος να αναγνωριστεί επισήμως από το κράτος ως master (το ΕΜΠ χορηγει εδώ και χρόνια τίτλο master το πέμπτο έτος) και να μοριοδοτείται αναλόγως.
    Μη ξεχνάμε ότι δεν έχουν όλες οι οικογένειες την οικονομική δυνατότητα σπουδών για απόκτηση master στο εξωτερικό όπως ισχύει για τα περισότερα μεταπτυχιακά.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:14 | Τσιωνας Βασιλειος

    Κυριε Υπουργε,

    βλεπω πολυ θετικα ολες τις αλλαγες για τις προσληψεις,ειναι στο σωστο
    δρομο.Αλλα θα ηθελα να καταθεσω μια προταση για τους ελληνες του εξωτερικου για τους οποιους δεν γινεται καμια αναφορα στο νομοσχεδιο.
    Πιστευω οτι θα επρεπε να υπαρχει μια εχτρα μοριοδοτηση ι
    π.χ για ενα ομογενη που θελει να επαναπατρισθει. Εδω και 15 χρονια εχω μεταναστευσει στο Μοναχο της Γερμανιας επειδη δεν μπορουσα να βρω δουλεια στην ελλαδα σαν Νοσηλευτης ΔΔ και επειδη δεν ειμαι απαυτους που φιλαναι κατουρημενες ποδιες.Οπως ολοι ξερουμαι αν δεν εχεις μεσο δεν διοριζεσαι. ολοι οσοι εχουν μεσο εχουν βολευτει εμεις οι υπολυποι αναγκαστηκαμε να μεταναστευσουμε.Αυτο δεν ειναι δικαιο,θα πρεπει να εχουμε ολοι την ιδια αντιμετωπιση.Συνεχισα τις σπουδες στο
    Μοναχο, εχω τελιωσει εμποροβιομηχανικη και τωρα κανω μια ειδηκευση στα
    Λογιστικα.παρολα αυτα στην ελλαδα ειναι δυσκολο να βρω καπου δουλεια.
    Ονειρο ολων των ομογενων ειναι να γυρισουν στην ελλαδα και νομιζω οτι η πατριδα ειναι υποχρεωμενη να αποκαταστησει αυτην την αδικια.φευγουν
    τα καλα κεφαλια εξω, δεν εννοω εμενα αλλα μιλαω γενικα. Για το λογο αυτο προτεινω μια εστω μικρη μοριοδοτηση για τους ομογενεις,σαν μια μικρη ενδειξη συγνωμης εστω και καθυστερημενα.

    Με φιλικους χαιρετισμους απο το Μοναχο

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:01 | Giwrgos Giamas

    Καλημέρα,

    δεν μπορώ να καταλάβω αφού διαφορετικές σχολές, έχουν διαφορερικό βαθμό δυσκολίας (αντικειμενικά), γιατί δίνουμε το 75% των μορίων από τον βαθμό πτυχίου. Και ακόμη γιατί στο μεταπτυχιακό παίρνουν όλοι 200 μόρια ανεξαρτήτως βαθμού; Είναι τόσο πιο σημαντικό οι γνώσεις και η συμπεριφορά του φοιτητή (18-22 ετών) από τη συμπεριφορά όταν είναι 23+;

    Υπάρχουν δύο δρόμοι ορθολογικοί, ο πρώτος είναι ο σωστότερος:

    1. Για κάθε σχολή/τμήμα να υπάρχουν στατιστικά, με μέσο όρο και διακύμανση βαθμού πτυχίου όλων των πτυχιούχων τουλάχιστον την τελευταία 5ετία. Έτσι με βάση αυτό, να υπολογίζονται αντεικιμενικά τα μόρια. Μέχρι στιγμής αυτό δεν γίνεται, προς όφελος των πιο εύκολων σχολών. Τότε το μάστερ θα μπορούσε θεωρητικά να είναι 200 μόρια για όλους, όπως το έχετε τώρα.

    2. Στην περίπτωση που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, δεν μπορεί ένας βαθμός πτυχίου, να επηρεάζει όλη την διαδικασία πρόσληψης δραματικά. Δηλαδή ένας που τελείωσε μια σχολή με 8.5 μήνες, έχει πιο πολλές γνώσεις από έναν που τελείωσε με 6.5 και έχει και μάστερ ή δουλεύει ήδη 2 χρόνια; Μήπως θα έπρεπε να μειωθεί ο συντελεστής του πτυχίου μιας και δεν είναι συγκρίσιμος; Και αφού καταλήξατε, ότι πρέπει ο βαθμός του πτυχίου να είναι το Νο1 προσόν με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα, και δεν το κάνατε συγκρίσιμο, γιατί δεν λαμβάνεται υπόψην ο βαθμός του μεταπτυχιακού;

    Πρέπει να το δείτε το θέμα, αλλιώς πάντα θα υπάρχουν φωνές που θα φωνάζουν (οι πιο δύσκολες σχολές) και αυτοί που θα χαίρονται. Πρέπει να τον κάνετε όσο πιο αξιοκρατικό γίνεται.

    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:11 | GeorgeΚ

    Θα ήθελα να δω σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία να αναφερθεί κάπου η δημιουργία και η διατήρηση από τον ΑΣΕΠ ενός φακέλου υποψηφίου.

    Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάθε αίτηση ο καθένας μας θα πρέπει να στέλνει από την αρχή ΟΛΑ τα πτυχία, βεβαιώσεις, κτλ, κάτι που έχει τα εξής προβλήματα:

    1. Κόπος, χρόνος και χρήματα για συνεχείς επικυρώσεις. Ειδικά στα ξενόγλωσσα (είτε πρόκειται για πτυχία εξωτερικού είτε για τίτλους γλωσσομάθειας και τις μεταφράσεις τους), αυτά κοστίζουν πολύ και σε χρήμα, γιατί τόσο τα Ινστιτούτα (Βρετανικό, Γκαίτε, κτλ), όσο το Υπ. Εξωτερικών αλλά και οι δικηγόροι χρεώνουν αρκετά χρήματα για το σκοπό αυτό (24 Ευρώ οι 2 επικυρώσεις + μετάφραση χρεώνει το Βρετανικό Συμβούλιο).

    2. Κίνδυνος κάποιες φορές να θεωρηθούν μη έγκυρες κάποιες επικυρώσεις (έχει συμβεί σε μένα η ίδια ακριβώς επικύρωση του ίδιου τίτλου γλωσσομάθειας σε ένα διαγωνισμό να προσμετρηθούν και σε άλλον όχι).

    3. Οικολογική επιβάρυνση. Σκεφτείτε πόσο χαρτί αποστέλλεται συνέχεια για τα ίδια ακριβώς πράγματα και μετά (λογικά) πετιέται.

    4. Το αποκορύφωμα του Τεστ Δεξιοτήτων. Για να προσμετρηθούν τα μόρια από το τεστ (που σημειωτέον διοργάνωσε ο ίδιος ο ΑΣΕΠ) έπρεπε ο υποψήφιος να στείλει τη σελίδα με το όνομά του και υπεύθυνη δήλωση ότι είναι αληθές το νούμερο. Δηλαδή, ο ίδιος ο ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να διαπιστώσει πόσο έχει γράψει αυτός;

    Η πρότασή μου, λοιπόν, είναι να υπάρχει φάκελος (σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή) στον ΑΣΕΠ για κάθε υποψήφιο ο οποίος θα ανανεώνεται μερικώς από πιθανούς νέους τίτλους ή πιο πρόσφατα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις. Έτσι πιστεύω ότι όλοι θα γλυτώνουν χρόνο γιατί στην αίτησή τους θα στέλνουν μόνο την απαρίθημηση των προσόντων τους, τη σειρά προτίμησης και ελάχιστα επιπλέον έγγραφα. Ακόμη, πιστεύω ότι αυτό θα κάνει πιο γρήγορες τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα δε θα χρειάζονται 1-2 χρόνια να βγουν.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | diatsidis kostas

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΣΛΑΝΙΔΗ. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΚΤΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΕΙΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ , ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ. ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΜΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΜΟΝΟ 9 ΜΗΝΕΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:04 | Αθανάσιος Ζούλας

    Ακούσαμε πριν 1 μήνα πως ο Πρωθυπουργός θέλει τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ και όχι τους ΑΡΕΣΤΟΥΣ.

    Τελικά οι κάτοχοι ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και δη ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ που αποδεικνύουν την επιπλέον κατάρτιση και εξειδίκευσή τους δεν είναι ούτε ΑΡΙΣΤΟΙ ούτε ΑΡΕΣΤΟΙ;;;

    Είμαστε σοβαροί; Διαβάζουμε σωστά τον νόμο ή απλά κάνουμε λάθος και αποτελεί απλή παρανόηση;

    Ο κόσμος εξελίσσεται, οι ανάγκες αλλάζουν, ο νόμος όμως βάζει στο ίδιο τσουβάλι το 50% της επιπλέον μοριοδότησης και τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ με ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ όπως τα Masters και τα Διδακτορικά.

    Είναι δυνατόν; Δεν είπαμε να αφήσουμε τις αγκυλώσεις του περελθόντος; Δεν είπαμε να επιβραβεύσουμε τους ΑΞΙΟΥΣ στο μέτρο που αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα σύστημα μορίων;

    Πραγματικά θλίβομαι. Εκεί που ο καθένας θα περίμενε να αυξηθούν τα μεταπτυχιακά που μοριοδοτούνται από 2 σε τουλάχιστον 3, έρχεται ο νόμος να εξισώσει το 1 με το 2 το 3 το 4 το 5…

    Αυτό λέγεται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα μοριοδότησης κύριε Υπουργέ και κύριε Πρωθυπουργέ;;;

    Τελικά ποιοι θέλουμε να στελεχώσουν τον Δημόσιο Τομέα; Θέλουμε ή δε θέλουμε να τον ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ πλήρως και να του δώσουμε μια νέα πνοή; Είμαστε άραγε ευχαριστημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση γι’ αυτό και χειροτερεύουμε του όρους για τους κατόχους μεταπτυχιακών;

    Επιτέλους πάρτε πίσω αυτή την αναχρονιστική, άδικη και ισοπεδωτική ρύθμιση. Δώστε μόρια σε τουλάχιστον 3 μεταπτυχιακά (2 masters + 1 διδακτορικό) όπως σωστά πολλοί συμπολίτες έχουν θίξει στη διαβούλευση και που αμφιβάλλω αν όλοι τους έχουν 2 ή 3 μεταπτυχιακά για να μιλήσουμε για ίδιον όφελος. Απλά βλέπουν το προφανές.

    Σας ευχαριστώ για το βήμα που μας δίνεται και ελπίζω να έχει νόημα η γνώμη του πολίτη και η ελπίδες που μας είχατε δώσει για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:27 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΑΙΡΕΤΕ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 5 ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΟΥ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΑΤΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ Σ’ΑΥΤΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΤΕ ΠΟΙΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

    Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:05 | Th.Papadopoulos

    Είναι σε θετική κατεύθυνση το μέτρο σε συνδυασμό με την κατάργηση της συνέντευξης και όλων των διαδικασιών που δημιουργούσαν τεκμήριο διαβλητότητας. Αν όμως θέλουμε να έχουμε μια εποπτική θεώρηση των πραγμάτων πρέπει να εξετασθεί αν τηρείται η ισότητα των ευκαιριών (όμοια μεταχείριση ομοίων καταστάσεων και ανόμοια μεταχείριση ανομοίων) και στις διαδικασίες εισαγωγής κάποιου σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και μιλώ για τα προγράμματα εσωτερικού και ιδίως αυτά χωρίς δίδακτρα στα οποία βασιλεύει το «μέσο». Η πραγματική αξιοκρατία δύσκολα επιτυγχάνεται. Πάντως τα μέτρα είναι γενικά θετικά και δημιουργούν ελπίδα για κάτι καλύτερο, αφού σήμερα το νέο επιστημονικό δυναμικό της χώρας έχει τάση προς μετανάστευση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:33 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ`

    Αξιότιμε Κε Υπουργέ,
    επιτέλους αλλάζει κάτι σττο σαθρό συστημα των προσλήψεων.
    Κάποιες μικρές παρατηρήσεις!
    1) Το 2ο και επιπλέον μεταπτυχιακό πρέπει να μοριοδοτείται.
    2) Απαραίτητος είναι ο διαχωρισμός των μεταπτυχιακών για την επιπλέον μοριοδότηση ως προς την συνάφεια τους με την προκυρησσόμενη θέση,
    3) Να καταργηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας και να αντικατασταθεί από υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικής παραμονής επί δεκαετία καθώς με το υπάρχον σύστημα διαχωρίζονται οι πολίτες σε 2 κατηγορίες. Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυνούν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ και να εργαστούν στην περιφέρεια.
    4) Να διατηρηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν τους τρίτεκνους κ τους πολύτεκνους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:52 | diatsidis kostas

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ. ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ 6,80. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΑ ΜΕ 8,5 ΚΑΙ 9. ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ. ΝΑ ΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΕΙ ΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΓΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΤΥΝΑΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ. ΚΑΝΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΡΑΓΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΝΑ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΑ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:18 | Eleni

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο έχει θετικά στοιχεία.

    Ωστόσο, αν καποιος θέλησε να κάνει και 2ο μεταπτυχιακό για να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο στην Επιστήμη του γιατί αυτό να μην υπολογίζεται? Δεν έχει δηλαδή περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο του από ότι ένας συνάδελφος με ένα μεταπτυχιακό? Αυτό πως είναι αξιοκρατικό? Είναι αδικο! Καταργούνται δηλαδή τα χρόνια που χρειάστηκε για να σπουδάσει και για να εξειδικευτεί περαιτέρω τελείως? Είναι σαν να σπρώχνουν τους επιστήμονες που θέλουν Εφαρμοσμένη Γνώση (applied) να στραφούν στην θεωρητική-ερευνητική που τις περισσότερες φορές λίγη σχέση έχει με την εργασιακή πρακτική!

    Επίσης, είναι δυνατόν να μην υπολογίζεται αν ένα μεταπτυχιακό είναι συναφές με το αντικείμενο? Δηλαδή, αν εγω είμαι καρδιολόγος και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην βιβλιοθηκονομία μπορώ να προσφέρω τα ίδια στους ασθενείς μου με έναν που έχει κάνει μεταπτυχιακό στην καρδιολογία? Δεν έχει καμμια βάση αυτό!