1. Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες αδέσποτων ζώων συντροφιάς μεριμνούν για την εύρεση αναδόχων και για την υιοθεσία τους. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορούν να υιοθετηθούν από ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι προσωρινοί ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ή με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν νόμιμα.
2. Τα προς υιοθεσία ζώα συντροφιάς υιοθετούνται αφού έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε σήμανση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση, εφόσον η τελευταία δεν αντενδείκνυται λόγω ηλικίας, νόσου ή άλλων παθολογικών αιτίων. Κατά την παράδοση ενός ζώου για υιοθεσία υπογράφεται η «δήλωση υιοθεσίας ζώου από νέο ιδιοκτήτη» μεταξύ του προσωρινού ιδιοκτήτη και του νέου ιδιοκτήτη, καταγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς τα πλήρη στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη τους και εκδίδεται ή κατά περίπτωση ενημερώνεται το έγγραφο ταυτοποίησής του (διαβατήριο) με τα στοιχεία του ζώου και του νέου ιδιοκτήτη.
3. Για τον σκοπό της διενέργειας υιοθεσιών, δημιουργείται και λειτουργεί στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Κάθε ζώο προς υιοθεσία καταχωρείται στην πλατφόρμα αυτή με το όνομά του, τη φωτογραφία του, την αναλυτική περιγραφή του, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), την ηλικία του, το φύλο του, τον κωδικό αριθμό καταφυγίου στο οποίο διαμένει ή τα στοιχεία του αναδόχου του, τους συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες ή δημόσιες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιπλέον στοιχεία για το συγκεκριμένο ζώο και λοιπές πληροφορίες. Δίπλα στο όνομα του ζώου αναγράφονται ο προσωρινός ιδιοκτήτης του, τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου προσώπου που έχει αναλάβει την υιοθεσία του (ανάδοχος, υπάλληλος δήμου, εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου ή φιλοζωικής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή καταφυγίου). Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες οφείλουν στις ιστοσελίδες τους ή στις δημόσιες σελίδες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παραπέμπουν στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του πρώτου εδαφίου για την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Το πρόσωπο που έχει αναλάβει την υιοθεσία του ζώου μεριμνά για την ανάρτηση των στοιχείων του αδέσποτου ζώου στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες επικοινωνίες και διαδικασίες έως ότου το ζώο υιοθετηθεί.
4. Στην περίπτωση υιοθεσίας αδέσποτου ζώου συντροφιάς από ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη που δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας ή σε περίπτωση συνεργασίας με φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, η υιοθεσία πραγματοποιείται με την παράδοσή του στον ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη ή σε νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε πληρεξούσιό του και η πληρεξουσιότητα αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται το μέρος VI του κανονισμού (ΕΕ) 2016/429.
5. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3.
6. Αδέσποτο ή μη σημασμένο ζώο, που περισυλλέγεται από πρόσωπο άλλο πλην των αναφερόμενων στο πρώτο εδάφιο της παρ. 1, παραδίδεται σε ένα από τα πρόσωπα αυτά. Αν το πρόσωπο που το περισυνέλλεξε επιθυμεί να το υιοθετήσει. καθίσταται ανάδοχος μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υιοθεσίας. Για τον σκοπό αυτό, μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να μεταφέρει το ζώο απευθείας σε κτηνιατρείο ή σε κτηνίατρο με τον οποίο είναι συμβεβλημένο ένα από τα πρόσωπα της παρ. 1, προκειμένου να εξεταστεί και καταχωρηθεί στο ΕΜΖΣ με προσωρινό ιδιοκτήτη ένα από τα ως άνω πρόσωπα και ανάδοχο τον ίδιο.
Εγώ είμαι μία περίπτωση μεταξύ χιλιάδων συμπολιτών μου που δεν ανήκω σε φιλοζωική , δεν εργάζομαι στο δήμο όμως σαν πολίτης έχω στειρώσει μέσα σε 10 χρόνια που ζω στην περιοχή μου 12 γατούλες , και αυτό γιατί οι γάτες δύσκολα εξοικειώνονται και είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους και έτσι είναι δύσκολο να πιαστούν. Αν δεν είχα στειρώσει όπως και λίγοι γείτονες μου τις γατούλες αυτές θα βλέπαμε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό γατιών , άρρωστα συνέχεια κλπ. Ερωτήματα και απορίες γιατί θα πρέπει να υιοθετήσω τις γατούλες όταν και οι ίδιες προτιμούν μία πιο άγρια ζωή και ανεξάρτητη , γιατί δεν μπορώ να τη φροντίσω και να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση φροντίδας κρατώντας και μία πολύ σημαντική ισορροπία στο οικοσύστημα. Οι γάτες οι φροντισμένες και οι στειρωμένες είναι δεινοί κυνηγοί τρωκτικών, φιδιών κ.α. Γιατί θα πρέπει να είναι δικό μου το ζωάκι στο δρόμο για να το βοηθήσω? Όλα αυτά τα χρόνια χωρίς καμμία οικονομική βοήθεια απο κανέναν παρά μόνο από την τσέπη μου έχω φροντίσει όσα ζώα έχω φροντίσει και με χαρά ακούω και βλέπω ότι ο δήμος θα αναλαμβάνει και τη στείρωση και τη φροντίδα σίτισης κλπ. Μακάρι να υλοποιηθεί αλλά δε θα ήθελα ο νόμος να μου απαγορεύει και να μου δένει τα χέρια αν δω ότι ένα ζωάκι χρειάζεται την άμεση βοήθεια μου. Εγώ θέλω ο δήμος μου να του υποδείξουμε σημεία στη γειτονιά που ταΐζουμε και να ταΐζει ο ίδιος και να βοηθάει και με τις στειρώσεις και τη γενικότερη φροντίδα αλλά όχι να αποκλείεται η συμβολή του πολίτη που είναι σημαντική σε πάρα πολλές περιπτώσεις
Παρ. 3:
Σε αυτό το σημείο αναφέρεται ότι, αν για παράδειγμα αυτός που θα αναλάβει το κομμάτι της υιοθεσίας είναι ο Ανάδοχος ή ένα φιλοζωικό σωματείο, αυτός είναι υπεύθυνος να μεριμνά για την ανάρτηση των στοιχείων του αδέσποτου ζώου στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Στο άρθρο 4 όμως, με τους πιστοποιημένους χρήστες του ΕΜΖΣ, δεν αναφέρεται ότι ο κάθε πολίτης ή το φιλοζωικό θα μπορούν να έχει πρόσβαση για μεταβολή στοιχείων στην πλατφόρμα υιοθεσίας.
Όσον αφορά τώρα τις αναρτήσεις ζώων προς υιοθεσία σε προσωπικές ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι οι μόνο οι «προσωρινοί ιδιοκτήτες» οφείλουν να παραπέμπουν στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υιοθεσίας. Άρα οι Ανάδοχοι εξαιρούνται. Τα φιλοζωικά σωματεία που λόγω έλλειψης καταφυγίου δεν μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του προσωρινού ιδιοκτήτη, επίσης εξαιρούνται. Για ποιο λόγο; Μήπως η παράβλεψη έγινε εκ παραδρομής;
Παρ. 4:
Λέμε ναι στις υιοθεσίες από αναγνωρισμένα σωματεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί επιτέλους και να εκδίδει τα έγγραφα TRACES όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη (και ορίζεται από τον κανονισμό (EE) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), ώστε να εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα.
Το άρθρο 9 θέλει πέταμα και να δομηθεί από την αρχή!
Είναι αδιανόητο να μετατραπούν οι υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων σε εμπορικές συναλλαγές, παραβαίνοντας ακόμη και την ευρωπαϊκή νομοθεσία!
Λέμε όχι στις μαζικές μεταφορές των ζώων συντροφιάς έξω από τα σύνορα, να ενταθούν οι έλεγχοι στις πύλες εξόδου της χώρας όσον αφορά την νομιμότητα των εγγράφων που τα συνοδεύουν και να δημιουργηθεί πλατφόρμα που να δίνει ην δυνατότητα ιχνηλάτησης των ζώων και εκτός ελληνικών συνόρων!
Με δυό λέξεις,μην χαρίζετε τα αδέσποτα στους εμπόρους ψυχών!
ΜΑΚΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ KOFFA NGO
ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ…
Αν θέλουν να δηλώνουν έμποροι δεν υπάρχει πρόβλημα ας το δεχθούν και ας κόβουν δελτία αποστολής και τιμολόγια.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπάρχουν ΝΟΜΟΙ..
Μην γίνει το Κράτος νεροκουβαλητής των παράνομων διακινητών.
Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ
Άρθρο 10
Μέχρι 15 κιλά πρέπει να θεωρείται ως μικρό ζώο.
❖ Επιτρέπεται η μεταφορά στο χώρο των αποσκευών κλπ τραυματισμένων ή αρρώστων ζώων της άγριας ζωής που μεταφέρονται σε εξειδικευμένο κτηνιατρείο.
❖ Επιτρέπεται η μεταφορά σκύλων άνω των 15 κιλών:
α) σε πλοία (με λουρί οδηγό στους κοινόχρηστους χώρους πλην των εστιατορίων και bar καθώς και στις καμπίνες, απαγορεύεται ρητά η παραμονή τους στα γκαράζ και στους αποθηκευτικούς χώρους των πλοίων).
β) Στα μέσα σταθερής τροχιάς (κοντά στον συνοδό τους, καθισμένα στο πάτωμα).
γ) Στα αστικά λεωφορεία πλην των ωρών αιχμής (με λουρί οδηγό κοντά στον συνοδό τους και καθισμένα στο πάτωμα, αλλά όχι μπροστά από πόρτες).
δ) Στα υπεραστικά λεωφορεία με αριθμητικό περιορισμό έως δύο σε κάθε δρομολόγιο (με λουρί οδηγό κοντά στον συνοδό τους και καθισμένα στο πάτωμα, αλλά όχι μπροστά από πόρτες).
ε) Στα αεροπλάνα σύμφωνα με του κανόνες της ΙΑΤΑ
❖ Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η χρήση του φίμωτρου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ και εναπόκειται στην κρίση του συνοδού ο οποίος είναι και υπεύθυνος για κάθε ζημιά ή βλάβη προκαλέσει το ζώο του σύμφωνα με το 924ΑΚ.
Παραμένει προβληματική η μεταφορά μεγαλόσωμων σκύλων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών παρά τα αιτήματα των φιλοζωικών φορέων εδώ και χρόνια είχε αδιαφορήσει επιδεικτικά για τα προβλήματα που προκαλούνται κατά τη μεταφορά ζώων συντροφιάς σε Μ.Μ.Μ. εντούτοις, ούτε αυτό το σχέδιο νόμου δίνει λύση καθώς αναφέρεται μόνο στα μικρόσωμα σκυλιά και γατιά, σε αυτά δηλαδή που χωρούν σε κλουβί μεταφοράς, για όλα τα άλλα δεν υπάρχει μέριμνα. Τα μεγαλόσωμα, δηλαδή τα σκυλιά, και πάλι δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με τρένα, λεωφορεία, τρένα, τραμ, μετρό, Κ.Τ.Ε.Λ., Η.Σ.Α.Π. καθώς δεν ορίζεται ούτε το να ταξιδεύουν π.χ. φορώντας φίμωτρο.
Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση των εξωτερικών κουτιών – κλουβιών μεταφοράς. Σε όλες τις προηγμένες χώρες η μεταφορά ζώων με ΙΧ, ακόμη και για την χρήση κυνηγιού, πραγματοποιείται με ειδικό κλουβί προσαρμοσμένο στις διαστάσεις εντός του αυτοκινήτου.
Λεοντιάδου Σοφία
Άρθρο 9 Υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Ξεκάθαρο το μήνυμα πως πάνω από όλα προέχει η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.
Είναι πλέον η στιγμή με νόμιμες διαδικασίες να δίνετε η δυνατότητα σε κάθε αδέσποτο ζώο να βρει μια οικογένεια είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Οι υποθέσεις περί εμπορίας αδέσποτων ζώων είναι καθαρά κίτρινος τύπος και ουδέποτε έχουν αποδειχθεί.
Ο τεράστιος αριθμός αδέσποτων ζώων στην χώρα μας (~ 3.000.000) είναι αδύνατον να απορροφηθεί .
Η παιδεία μας υπολείπεται ώστε περισσότεροι Έλληνες να υιοθετούν ένα ενήλικο ημίαιμο ζώο.
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ε.Ε όπου η υιοθεσία γίνεται συνειδητά προκειμένου να σώσουν μια ζωή και για λόγους συντροφιάς.
Λέμε ΝΑΙ στις υιοθεσίες Ελλάδα και εξωτερικό με νόμιμο τρόπο.
Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι.
Λεοντιάδου Σοφία
Να ειναι εφικτη η υιοθεσια ενος ζωου συντροφιας και στο εξωτερικο οταν μπορει να εξασφαλισθει η καλη διαβιωση του, η υπευθυνοτητα του κηδεμονα και συμπληρωματικα οταν στην χωρα υιοθεσιας δεσμευθει προς το ζωακι νομιμος συλλογος οτι θα παρακολουθει την πορεια του σε λογικα διαστηματα και εαν προκυψει οποιοδηποτε προβλημα θα υπαρξει μεριμνα ωστε να μην συμβει κατι στο ζωο. Να υπαρχει σαφης δεσμευση και της ενημερωσης του αρχικου φροντιστη ειτε ειναι καποιος δημος, ειτε καποιος αναδοχος του ο οποιος το προστατευε στην χωρα μας. Να υπαρχει και το ενδεχομενο δεσμευσης επιστροφης του ζωου με οικονομικη επιβαρυνση εκεινου που το υιοθετησε εαν δεν επιθυμει πλεον να ζει με αυτο κι εφοσον σε ευλογο χρονικο διαστημα δεν βρεθει στον τοπο υιοθεσιας καινουρια οικογενεια. Ολα αυτα με ενα καλο συμβολαιο που θα αποδεχονται και οι δυο πλευρες.
ΟΧΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ!!! ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ.!!!ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΝ δηθεν ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΤΟΥ!!!
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο….ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ… νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωία τους ούτε η προστασία τους .Δεν μιλάμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας
Τα ζώα χρειάζονται ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και υιοθεσία ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ .Αυτό είναι ξεφόρτωμα!!!ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ !!!Τα ζώα πρέπει να διαχειρίζονται από κρατικούς φορείς με διαφάνεια. Σε καμμία περίπτωση σε ένα πολιτισμένο κράτος δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενα κέρδους. Και αυτό το άρθρο αλλά και πολλά άλλα βλέπουμε ότι ο σκοπός δεν είναι η προστασία τους αλλά το κέρδος. ΝΤΡΟΠΗ !!!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΥΖΩΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Κ. ΠΕΤΣΑ Αυτο ειναι μνημόνιο σύμπραξης για εκτροφείο αδέσποτων με Εταίρους που είδη είναι εγγεγραμμένοι στο εμπορικο επιμελητήριο και πληρώνουν ΦΠΑ!!!! ΑΙΣΧΟΣ
Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3
Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».
Επίσης σύμφωνα με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»
Γίνεται σαφές, ότι,
μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού.
Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.
Είναι απαράδεκτο νομιμοποιεί το εμπόριο των αδέσποτων, από ιδιώτες και ΜΚΟ.
Σήμερα , δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα, μεταξύ των κρατών, ιχνηλάτησης των ζώων επιπρόσθετα, η χρονική περίοδος φιλοξενίας των ζώων συντροφιάς, σε καταφύγια του εξωτερικού, είναι περιορισμένη και μετά γίνεται ευθανασία.
Η διαχείριση των αδέσποτων από ΜΚΟ και ιδιώτες σημαίνει πως τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μετατρέπονται σε εμπόρευμα και θα μεταφέρονται στο εξωτερικό έναντι αντιτίμου…, Στο διαδίκτυο υπάρχουν και σήμερα σχετικές αγγελίες, με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου θα γίνονται οι εμπορικές αυτές συναλλαγές – πράξεις καθόλα νόμιμα όμως θα είναι άγνωστη η τύχη του ζώου όπως και των χρημάτων από την εμπορική αυτή συναλλαγή.
Όχι στην εμπορευματοποίηση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς , όπως αυτή προωθείται με το άρθρο 9.
Άρθρο 9 Υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ξεκάθαρο το μήνυμα πως πάνω από όλα προέχει η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Είναι πλέον η στιγμή με νόμιμες διαδικασίες να δίνετε η δυνατότητα σε κάθε αδέσποτο ζώο να βρει μια οικογένεια είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Οι υποθέσεις περί εμπορίας αδέσποτων ζώων είναι καθαρά κίτρινος τύπος και ουδέποτε έχουν αποδειχθεί. Ο τεράστιος αριθμός αδέσποτων ζώων στην χώρα μας (~ 3.000.000) είναι αδύνατον να απορροφηθεί . Η παιδεία μας υπολείπεται ώστε περισσότεροι Έλληνες να υιοθετούν ένα ενήλικο ημίαιμο ζώο. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ε.Ε όπου η υιοθεσία γίνεται συνειδητά προκειμένου να σώσουν μια ζωή και για λόγους συντροφιάς. Λέμε ΝΑΙ στις υιοθεσίες Ελλάδα και εξωτερικό με νόμιμο τρόπο. Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι.
Ξεκάθαρο το μήνυμα πως πάνω από όλα προέχει η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.
Είναι πλέον η στιγμή με νόμιμες διαδικασίες να δίνετε η δυνατότητα σε κάθε αδέσποτο ζώο να βρει μια οικογένεια είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Οι υποθέσεις περί εμπορίας αδέσποτων ζώων είναι καθαρά κίτρινος τύπος και ουδέποτε έχουν αποδειχθεί.
Ο τεράστιος αριθμός αδέσποτων ζώων στην χώρα μας (~ 3.000.000) είναι αδύνατον να απορροφηθεί .
Η παιδεία μας υπολείπεται ώστε περισσότεροι Έλληνες να υιοθετούν ένα ενήλικο ημίαιμο ζώο.
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ε.Ε όπου η υιοθεσία γίνεται συνειδητά προκειμένου να σώσουν μια ζωή και για λόγους συντροφιάς.
Λέμε ΝΑΙ στις υιοθεσίες Ελλάδα και εξωτερικό με νόμιμο τρόπο.
Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι.
Στη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση των αδέσποτων. Επειδή, όμως, γνώρισα τις φανατικές σκυλόφιλες και αγάπησα τα φυτά, δεν ρισκάρω να υιοθετήσω. Το οικονομικό δέλεαρ του άρθρου 29 καθίσταται ισχνό όσο υπάρχει η πιθανότητα να πέσει κανείς θύμα ψυχολογικής πίεσης ή και εκβιασμού. Αν ποτέ γίνει εξυγίανση της φιλοζωίας από υστερίες και υπερβολές, τότε πολύ ευχαρίστως να υιοθετήσω.
Υιοθεσία έναντι οικονομικού αντιτίμου παραπέμπει σε εμπορική συναλλαγη ομοίας με πώληση σε pet shop. Η υιοθεσία θα πρέπει να γίνεται απο τους Δήμους ΄ώστε να διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και η ιχνηλασιμοτητά τους, μετα τη στειρωσή τους, τον εμβολιασμό τους, αλλα και την καταγραφή τους.
Άρθρο 9 Υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Ξεκάθαρο το μήνυμα πως πάνω από όλα προέχει η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.
Είναι πλέον η στιγμή με νόμιμες διαδικασίες να δίνετε η δυνατότητα σε κάθε αδέσποτο ζώο να βρει μια οικογένεια είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Οι υποθέσεις περί εμπορίας αδέσποτων ζώων είναι καθαρά κίτρινος τύπος και ουδέποτε έχουν αποδειχθεί.
Ο τεράστιος αριθμός αδέσποτων ζώων στην χώρα μας (~ 3.000.000) είναι αδύνατον να απορροφηθεί .
Η παιδεία μας υπολείπεται ώστε περισσότεροι Έλληνες να υιοθετούν ένα ενήλικο ημίαιμο ζώο.
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ε.Ε όπου η υιοθεσία γίνεται συνειδητά προκειμένου να σώσουν μια ζωή και για λόγους συντροφιάς.
Λέμε ΝΑΙ στις υιοθεσίες Ελλάδα και εξωτερικό με νόμιμο τρόπο.
Μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι.
Λεοντιάδου Σοφία
Πρόεδρος,
φιλοζωικού πολιτιστικού σωματείου «Φροντίζω» Απ.Μ.Π 9216/1012
Όσοι αντιτίθενται στην υιοθεσία ζώων στο εξωτερικό, κατευθύνονται από παραπληροφόρηση και κίτρινο τύπο. Τα ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό περνούν καλύτερα από τα ζώα που υιοθετούνται στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί για να βρεθούν κατάλληλοι για υιοθεσία οι ενδιαφερόμενοι περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους, συνεντεύξεις, έλεγχο σπιτιού. Κάτι που στην Ελλάδα είναι ουτοπικό. Μακάρι όλα τα ζώα να έβρισκαν σπίτια στο εξωτερικό.
Οποίο αδέσποτο δεν υιοθετείται να υποβάλλεται σε ευθανασία αντί να το πετάτε στο δρόμο και να τρώει φόλες. Αφού δεν μπορείτε να τα φροντίσετε δε δουλεύει τίποτα σε αυτό το κράτος δε βλέπετε τόσα χρόνια τι γίνεται; όλες οι πολιτισμενες χώρες κάνουν ευθανασία αντί να φολιαζουν
Παράγραφος 1. Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες αδέσποτων ζώων συντροφιάς μεριμνούν για την εύρεση αναδόχων και για την υιοθεσία τους. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορούν να υιοθετηθούν από ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι προσωρινοί ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ή με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν νόμιμα.
Παρατήρηση
Δεν θα πρέπει να υφίσταται ως έννοια ο «προσωρινός ιδιοκτήτης» καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων και μόνο αυτών. Φυσικά πρόσωπα μπορούν να υιοθετήσουν αδέσποτο από τον Δήμο και στη συνέχεια αν επιθυμούν να προβούν σε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας σε άλλο φυσικό πρόσωπο. Οποιαδήποτε υιοθεσία που πραγματοποιείται υπό τη μορφή αναδόχων ως μεσαζόντων ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα εις βάρος των αδέσποτων.
Συνεπώς : στην παράγραφο 2 του παρόντος θα πρέπει η «δήλωση υιοθεσίας ζώου» να πραγματοποιείται μόνο μεταξύ του Δήμου και του φυσικού προσώπου που ενδιαφέρεται για την υιοθεσία.
Γενικά θα πρέπει να απαλειφθούν οι έννοιες του προσωρινού ιδιοκτήτη και προσωρινού αναδόχου καθώς η ιδιοκτησία ενός αδέσποτου να ανήκει μόνο στους Δήμους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση υιοθεσίας, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κάθε άλλη εκχώρηση από τους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητα ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα.
Παράγραφος 5. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3.
Παρατήρηση
Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις υιοθεσίες λόγω της μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στους δήμους και σε κανέναν άλλον καθώς την αποκλειστική διαχείριση των αδέσποτων την έχουν οι Δήμοι.
Η παράγραφος 6 να απαλειφθεί καθώς μόνο οι Δήμοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση υιοθεσίας, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κάθε άλλη εκχώρηση από τους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητα ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται να χρησιμοποιούνται χρήματα των δημοτών για στειρώσεις και περιθάλψεις δεσποζόντων ζώων που θα παρουσιάζονται ως αδέσποτα.
Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναγράφονται.
Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».
Επίσης σύμφωνα με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»
Γίνεται σαφές, ότι,
Ø μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
Ø τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
Ø για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού.
Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.
Ø Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναγράφονται.
Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».
Επίσης σύμφωνα με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»
Γίνεται σαφές, ότι,
Ø μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
Ø τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
Ø για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού.
Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ….Υπάρχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για εμπορία αδέσποτων ζώων, παρανομη διακίνηση και είναι να γίνουν και άλλα δικαστήρια..Υπάρχει και ευρωπαική απόφαση όι αυτού του είδους οι συναλλαγες ειναι ομοίες με ενδοκοινοτικό εμπόριο.Η υιοθεσία των ζώων να πραγματοποιειτε μόνο μέσω του Δήμου ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμοτητά τους.
Παράγραφος 1. Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες αδέσποτων ζώων συντροφιάς μεριμνούν για την εύρεση αναδόχων και για την υιοθεσία τους. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορούν να υιοθετηθούν από ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι προσωρινοί ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ή με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν νόμιμα.
Παρατήρηση
Δεν θα πρέπει να υφίσταται ως έννοια ο «προσωρινός ιδιοκτήτης» καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων και μόνο αυτών. Φυσικά πρόσωπα μπορούν να υιοθετήσουν αδέσποτο από τον Δήμο και στη συνέχεια αν επιθυμούν να προβούν σε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας σε άλλο φυσικό πρόσωπο. Οποιαδήποτε υιοθεσία που πραγματοποιείται υπό τη μορφή αναδόχων ως μεσαζόντων ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα εις βάρος των αδέσποτων.
Συνεπώς : στην παράγραφο 2 του παρόντος θα πρέπει η «δήλωση υιοθεσίας ζώου» να πραγματοποιείται μόνο μεταξύ του Δήμου και του φυσικού προσώπου που ενδιαφέρεται για την υιοθεσία.
Γενικά θα πρέπει να απαλειφθούν οι έννοιες του προσωρινού ιδιοκτήτη και προσωρινού αναδόχου καθώς η ιδιοκτησία ενός αδέσποτου να ανήκει μόνο στους Δήμους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση υιοθεσίας, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κάθε άλλη εκχώρηση από τους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητα ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα.
Παράγραφος 5. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3.
Παρατήρηση
Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις υιοθεσίες λόγω της μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στους δήμους και σε κανέναν άλλον καθώς την αποκλειστική διαχείριση των αδέσποτων την έχουν οι Δήμοι.
Η παράγραφος 6 να απαλειφθεί καθώς μόνο οι Δήμοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση υιοθεσίας, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κάθε άλλη εκχώρηση από τους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητα ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται να χρησιμοποιούνται χρήματα των δημοτών για στειρώσεις και περιθάλψεις δεσποζόντων ζώων που θα παρουσιάζονται ως αδέσποτα.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.
Υιοθεσία έναντι οικονομικού αντιτίμου παραπέμπει σε εμπορική συναλλαγη ομοίας με πώληση σε pet shop. Η υιοθεσία θα πρέπει να γίνεται απο τους Δήμους ΄ώστε να διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και η ιχνηλασιμοτητά τους, μετα τη στειρωσή τους, τον εμβολιασμό τους, αλλα και την καταγραφή τους.
Παράγραφος 1. Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες αδέσποτων ζώων συντροφιάς μεριμνούν για την εύρεση αναδόχων και για την υιοθεσία τους. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορούν να υιοθετηθούν από ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι προσωρινοί ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ή με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν νόμιμα.
Παρατήρηση
Δεν θα πρέπει να υφίσταται ως έννοια ο «προσωρινός ιδιοκτήτης» καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι αποκλειστική ευθύνη των Δήμων και μόνο αυτών. Φυσικά πρόσωπα μπορούν να υιοθετήσουν αδέσποτο από τον Δήμο και στη συνέχεια αν επιθυμούν να προβούν σε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας σε άλλο φυσικό πρόσωπο. Οποιαδήποτε υιοθεσία που πραγματοποιείται υπό τη μορφή αναδόχων ως μεσαζόντων ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα εις βάρος των αδέσποτων.
Συνεπώς : στην παράγραφο 2 του παρόντος θα πρέπει η «δήλωση υιοθεσίας ζώου» να πραγματοποιείται μόνο μεταξύ του Δήμου και του φυσικού προσώπου που ενδιαφέρεται για την υιοθεσία.
Γενικά θα πρέπει να απαλειφθούν οι έννοιες του προσωρινού ιδιοκτήτη και προσωρινού αναδόχου καθώς η ιδιοκτησία ενός αδέσποτου να ανήκει μόνο στους Δήμους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση υιοθεσίας, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κάθε άλλη εκχώρηση από τους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητα ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα.
Παράγραφος 5. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3.
Παρατήρηση
Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις υιοθεσίες λόγω της μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στους δήμους και σε κανέναν άλλον καθώς την αποκλειστική διαχείριση των αδέσποτων την έχουν οι Δήμοι.
Η παράγραφος 6 να απαλειφθεί καθώς μόνο οι Δήμοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση υιοθεσίας, περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Κάθε άλλη εκχώρηση από τους Δήμους της συγκεκριμένης αρμοδιότητα ελλοχεύει πιθανές παράνομες δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται να χρησιμοποιούνται χρήματα των δημοτών για στειρώσεις και περιθάλψεις δεσποζόντων ζώων που θα παρουσιάζονται ως αδέσποτα.
Είναι απαράδεκτο νομιμοποιεί το εμπόριο των αδέσποτων, από ιδιώτες και ΜΚΟ.
Σήμερα , δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα, μεταξύ των κρατών, ιχνηλάτησης των ζώων επιπρόσθετα, η χρονική περίοδος φιλοξενίας των ζώων συντροφιάς, σε καταφύγια του εξωτερικού, είναι περιορισμένη και μετά γίνεται ευθανασία.
Η διαχείριση των αδέσποτων από ΜΚΟ και ιδιώτες σημαίνει πως τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μετατρέπονται σε εμπόρευμα και θα μεταφέρονται στο εξωτερικό έναντι αντιτίμου…, Στο διαδίκτυο υπάρχουν και σήμερα σχετικές αγγελίες, με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου θα γίνονται οι εμπορικές αυτές συναλλαγές – πράξεις καθόλα νόμιμα όμως θα είναι άγνωστη η τύχη του ζώου όπως και των χρημάτων από την εμπορική αυτή συναλλαγή.
Πρόβλεψη νομοθετικής ρύθμισης με το παρόν : ΟΙ Δήμοι σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις & σωματεία , να καθιερώσουν τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα την ημέρα υιοθεσίας (πέραν από την παγκόσμια ημέρα υιοθεσίας) , με έκθεση σε κατάλληλο χώρο κάθε φορά των πιο «έτοιμων» για υιοθεσία ζώων , στα κεντρικά τους πολυσύχναστα σημεία, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα για το σκοπό αυτό.
Δυνατότητα υιοθεσίας απο αναγνωρισμένα σωματεία της Ελλάδος προς Έλληνες κηδεμόνες όπως ορίζει ο νόμος και από ξένους κηδεμονες/οργανώσεις με το σύστημα traces
Να εφαρμοστεί το σύστημα traces και στην Ελλάδα, σε νόμιμα σωματεία με Η χωρις καταφύγιο όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη
Συμμόρφωση νομοκτηνιατρων για εκδόσεις πιστοποιητικών και νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που αρνουνται
Ναι στις υιοθεσιες ζωων συντροφιας απο αναγνωρισμενα σωματεια στην Ελλαδα και το εξωτερικο, με την εκδοση traces και των απαραιτητων πιστοποιητικων. Δεν μπορει να μειωθει αλλιως ο υφισταμενος αριθμος των αδεσποτων ζωων, ο οποιος ειναι τεραστιος. Οι ιδεες οτι ζωα που υιοθετουνται στο εξωτερικο καταλήγουν σε πειραματικα εργαστηρια, σε οικους ανοχης κτλ ειναι εωλες φαντασιωσεις συνωμοσιολογων. Αντιθετως, οι υιοθεσιες του εξωτερικου εξασφαλιζουν αριστο επιπεδο διαβιωσης στα ζωα συντροφιας, καθως εκει υπαρχει συνειδητη και πολυχρονη κουλτουρα φιλοζωιας.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΈΞΩΤΕΡΙΚΟ
Ζηταμε:
Δυνατότητα υιοθεσίας απο αναγνωρισμένα σωματεία της Ελλάδος προς Έλληνες κηδεμόνες όπως ορίζει ο νόμος και από ξένους κηδεμονες/οργανώσεις με το σύστημα traces
Να εφαρμοστεί το σύστημα traces και στην Ελλάδα, σε νόμιμα σωματεία με Η χωρις καταφύγιο όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη
Συμμόρφωση νομοκτηνιατρων για εκδόσεις πιστοποιητικών και νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που αρνουνται
Μακάρι να μπορέσετε να ελέγξετε που θα καταλήξουν τα ζώα που θα σταλούν στο εξωτερικό, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να καταλήξουν (πουληθούν) σε οίκους ανοχής ή σε πειραματικά εργαστήρια.
Ναι στις υιοθεσίες απο αναγνωρισμένα σωματεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί και να εκδοσει traces όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι νομοκτηνιατροι να εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά
ΟΧΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ!!ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ.ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΕΣ!!!
Τα ζώα χρειάζονται προστασία και υιοθεσία .Αυτό είναι ξεφόρτωμα!!!Αυτό είναι βαρβαρότητα!!!Τα ζώα πρέπει να διαχειρίζονται από κρατικούς φορείς με διαφάνεια.Σε καμμία περίπτωση σε ένα πολιτισμένο κράτος δεν μπορουν να γίνονται αντικείμενα κέρδους.Και αυτό το άρθρο αλλά και πολλά άλλα βλέπουμε ότι ο σκοπός δεν είναι η προστασία τους αλλά το κέρδος.Ντροπη και αισχος!!!
Υιοθεσία με αντίτιμο ; pet chop είστε ;
🔸 ΑΡΘΡΟ 33
Αιτούμαστε και θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) ως κατεξοχήν αρμόδιου φορέα και μοναδικού εκπροσώπου στην Ελλάδα, της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (FCI), στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου και στην Επιτροπή που θα πρέπει να οριστεί για την Αδειοδότηση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων.
Υιοθεσίες ζώων με βρίσκουν σύμφωνο φτάνει να έχουν αναλάβει οι δήμοι την περισυλλογή τους τη ζωή όπως πριν την ταυτοποίηση τους τη στείρωση τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται υιοθεσία με αντίτιμο επίσης διαφωνώ κάθετα με τον όρο αναδόχους διότι η λέξη αναλόγως μπορεί να σημαίνει και εμπορία αδέσποτων ζώων κάτω από το τραπέζι οπότε είμαι είμαι υπέρ της υιοθεσίας όχι της αναδοχής με τον έλεγχο από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης τον αρμόδιο Δήμο
Από την σκοπιά ενός φιλόζωου, που έχει αναλάβει την φροντίδα μιας αδέσποτης γάτας και τα 6 μικρά της εδώ και 8 μήνες, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
-Η εφαρμογή του Νομοσχεδίου δεν πρέπει να έχει αναδρομικό χαρακτήρα.
-Την οικονομική επιβάρυνση για στειρώσεις, τοποθέτηση τσιπ, πρώτα εμβόλια κλπ, θα πρέπει να την αναλαμβάνουν οι Δήμοι μέσω συμβεβλημένων κτηνίατρων.
Εξηγώ χρησιμοποιώντας το δικό μου παράδειγμα. Από τα 7 συνολικά αδέσποτα που φροντίζω, είχα την δυνατότητα να στειρώσω σε ιδιώτη κτηνίατρο, με δικά μου έξοδα, μόνο τα δυο θηλυκά. Λόγω Covid, στειρώσεις δεν γίνονται πια ούτε από τον Δήμο, ούτε από τις φιλοζωικές. Αυτό αφορά την δεύτερη πρότασή μου. Σχετικά με την πρώτη, την μη αναδρομική ισχύ του Νομοσχεδίου δηλαδή, φανταστείτε τι αναστάτωση θα προκληθεί στη ζωή τόσων αδέσποτων που τα περιποιούνται φιλόζωοι! Πολλά θα αναγκαστούν να αλλάξουν περιβάλλον, όχι απαραίτητα για κάτι καλύτερο. Χαρακτηριστικά αναφέρω, ότι για ένα από τα μικρά που φιλοξενώ βρέθηκε ανάδοχος, αλλά μετά από δυο μέρες φιλοξενίας στο σπίτι του αποφάσισαν ότι δεν το ήθελαν. Ευτυχώς το αναλάβαμε και πάλι. Άρα καλό είναι, όσο αφορά τα αδέσποτα τουλάχιστον, η ισχύς του Νομοσχεδίου να μην συμπεριλάβει όσα γεννήθηκαν πριν την εφαρμογή του.
Με όλα τα παραπάνω, θα παρακαλούσα να επανεξετάσετε τις προτάσεις σας, φέρνοντας ευνοϊκότερες διατάξεις για τους φιλόζωους που αναλαμβάνουν την φροντίδα αδέσποτων, οι οποίοι εξάλλου αναλαμβάνουν να αναπληρώσουν την έλλειψη ιδιωτικής ή κρατικής πρωτοβουλίας και κυρίως οικονομικών πόρων.