Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος

1. Θεσπίζεται ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Άργος».
2. Στόχος του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση των δήμων για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 7 και επιμέρους δράσεων του παρόντος, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και οχημάτων, τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καταγραφής, στείρωσης και εμβολιασμού, καθώς και της δημιουργίας καταφυγίων, κτηνιατρείων, αποτεφρωτηρίων και περιφραγμένων πάρκων σκύλων, την κάλυψη του κόστους συμβάσεων με κτηνιάτρους, καθώς και με το πάσης φύσης λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος.
3. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα των άρθρων 69 και 71 του ν. 4509/2017 (Α’ 201), καθώς και από οποιουσδήποτε άλλους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών.
4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

  • 17 Μαΐου 2021, 14:10 | Γιώργος

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 17 Μαΐου 2021, 14:42 | ΦΩΤΕΙΝΗ

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 14:41 | Φωκία Σπυροπούλου

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 14:41 | Πηνελόπη Μοκα

    Στηρίζω τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 14:50 | Μαρία Γαργαρώνη

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 11:04 | ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

    Δελτίο Τύπου Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης
    Το σωματείο μας αναγνωρίζει την προσπάθεια σύνταξης του νομοσχεδίου αυτού, που σκοπό έχει να επιφέρει βελτιώσεις στην νομική και πραγματική αντιμετώπιση των αδεσπότων και δεσποζόμενων ζώων στη χώρα μας και κινείται σε γενικές γραμμές προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Αισθανόμαστε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να εκθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’», το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20.05.2021.
    Περιμένουμε από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας να αλλάξει κάτι για τα ζώα στην Ελλάδα. Περιμένουμε δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλο, παίρνοντας δύναμη από εσάς, βλέποντας ζώα να αποκτούν αξιοπρέπεια. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πάθος και με ηθική, όπως και πολλά άλλα ζωοφιλικά σωματεία, αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές και πολίτες.
    Το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα το συγκρίνουμε με τα άλλα. Θα το σχολιάσουμε ως αυτοτελές.
    Εντοπίζουμε πληθώρα θετικών άρθρων:
    1. Αναγνώριση των πέντε ελευθεριών των ζώων
    2. Εισαγωγή του θεσμού ζώων θεραπείας
    3. Εθνικό Μητρώο ζώων
    4. Αναγνώριση των Ζωοφιλικών Σωματείων και επίσημη αναδοχή ζώων από αυτά
    5. Μητρώο Ζωοφιλικών Σωματείων
    6. Πλατφόρμα Υιοθεσίας
    7. Μητρώο Αιμοδοσίας
    8. Υποχρεωτικός απολογισμός έργου των Δήμων στο Υπ. Εσωτερικών
    9. Υποχρεωτικό πρόγραμμα διαχείρισης ζώων των Δήμων καθόλη τη διάρκεια του έτους
    10. Απαγόρευση ζώων σε pet shops
    11. Καταβολή χρηματικού ποσού στους κηδεμόνες όταν αυτοί παραδίδουν το κατοικίδιο τους στον Δήμο τους και στέρηση απόκτησης άλλου ζώου για τα επόμενα 3 έτη
    12. Υποχρεωτικοί κανόνες ευζωίας, απαγόρευση μοναξιάς των ζώων και εκπαίδευση
    13. Αφαίρεση άδειας κυνηγιού όταν δεν είναι τα ζώα τσιπαρισμένα και κυρώσεις για εγκατάλειψη κουταβιών
    14. Κανόνες επαγγελματικής εκτροφής
    15. Αύξηση του ορίου ηλίκιας των νεογνών πριν δοθούν
    16. Απαγόρευση αγγελιών για ζευγάρωμα ζώων
    17. Υποχρεωτική αναγραφή κειμένου υπεύθυνης υιοθεσίας σε όλες τις αγγελίες ζώων
    18. Αναγνώριση του Adoption Fee
    19. Μη επιτρεπόμενες μέθοδοι εκπαίδευσης ζώων
    20. Ρητή απαγόρευση για το παστούρωμα
    21. Εισαγωγή εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων σε σχολεία
    22. Εύκολη πρόσβαση πολιτών σε καταφύγια και κυνοκομεία ζώων
    23. Ελεύθερη πρόσβαση ζώων σε παραλίες και θάλασσες
    24. Επιχορήγηση Ζωοφικών Σωματείων
    25. Επιτροπή Εποπτείας Δήμων
    26. Κυρώσεις Δήμων για την απουσία προγράμματος διαχείρισης ζώων
    27. Μητρώο Ηλεκτρονικού Βιβλιαρίου
    28. Μητρώο Παραβατών
    29. Δυνατότητα Εθνικής Γραμμής Καταγγελιών
    30. Δημιουργία πάρκων ζώων
    31. Αφαίρεση ζώου από τον κηδεμόνα του σε περίπτωση κακοποιήσης και οικονομικές κυρώσεις.
    Τα σημεία που εντοπίζουμε και ελπίζουμε να βελτιωθούν:
    1. Να γίνει υποχρεωτική η στείρωση και των δεσποζόμενων ζώων. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για το νέο σχέδιο νόμου ξεκίνησαν οι αντιδράσεις. Δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ ότι οι αντιδράσεις θα έφταναν σε αυτό το βαθμό και με αυτή την ένταση. Το γεγονός αυτό καθαυτό επιβεβαιώνει τον λόγο για τον οποίο ο αριθμός αδέσποτων ζώων στη χώρα μας είναι σήμερα που μιλάμε μερικά εκατομμύρια – αριθμός καθημερινά αυξανόμενος. Ο φόβος μας επιβεβαιώθηκε διαβάζοντας το άρθρο 39, παράγραφος 3 του νομοσχεδίου, η οποία ουσιαστικά δύναται να εξαιρέσει από την υποχρεωτική στείρωση αυτούς για τους οποίους επιβάλλεται να θεσπιστεί. Ζητάμε την στείρωση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων, τουλάχιστον για μερικά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε παιδεία. Ζητάμε να μην κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω στα συμφέροντα και την αμάθεια για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο στον δρόμο, μέχρι να αδειάσουν τα κλουβιά.
    2. Παρίσταται αναγκαίο να απαγορευτεί η διαμονή ζώων σε ταράτσες. Βρίσκονται αυτή τη στιγμή χιλιάδες ζώα παρατημένα, υπό όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στο έλεος του Θεού και μακριά από τα βλέμματά μας. Αποτελεί σοβαρότατη κακοποίηση και πρέπει να απαγορευτεί.
    Η εμπειρία μας τόσα χρόνια στην περισυλλογή αδέσποτων η παρατημένων ζώων έχει δείξει πως τα ζώα που προέρχονται από μόνιμη διαμονή σε ταράτσα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα κοινωνικοποίησης αλλά και συμπεριφοράς (επιθετικότητα). Τα περισσότερα από αυτά δεν βγαίνουν τις απαραίτητες βόλτες ημερησίως και αυτό έχει τρομερές επιπτώσεις στην συμπεριφορά τους.
    3. Χρειάζεται πιο αναλυτικό νομοθετικό πλαίσιο της διαδικασίας υιοθεσίας ζωών στο εξωτερικό, ώστε να μην κατηγορούμαστε αδίκως ως λαθρέμποροι. Έχουμε άψογη συνεργασία με ζωοφιλικά σωματεία του εξωτερικού και έχουν αποκτήσει στις χώρες αυτές μια αξιοπρεπή ζωή πάρα πολλά αδέσποτα της Ελλάδας.
    4. Υπάρχει ανάγκη οι κάτοικοι που διαμένουν σε πολυκατοικίες και που είναι κηδεμόνες ζωών να μπορούν να έχουν όσα ζώα επιθυμούν, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, καθαριότητας και κοινής ησυχίας.
    5. Η επανένταξη των ζώων δεν είναι εφικτή όταν ταυτόχρονα πρέπει να λάβει χώρα σε μέρος το οποίο να απέχει ταυτόχρονα 200 μέτρα από νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, σχολεία, λιμάνια. Τα ζώα μετακινούνται και εφόσον επανεντάσσονται μπορούν να μετακινηθούν παντού.
    6. Ελεύθερη μετακίνηση ζώων με συνοδό στα ΜΜΜ με εισητήριο.
    7. Απαγόρευση κλουβιών μεταφοράς ζώων στο πίσω μέρος του οχήματος και έξω από αυτό.
    8. Σύσταση ανεξάρτητης κτηνιατρικής αρχής για την εποπτεία των κυνοκομίων. Ο έλεγχος δεν είναι αποτελεσματικός όταν πραγματοποιείται από τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.
    9. Αύξηση του ορίου δυνατότητας παραμονής ζώου σε καταφύγιο. Το διάστημα των 30 ημερών δεν είναι αρκετό ώστε να καταστεί εφικτό ένα ζώο να εξεταστεί, να θεραπευθεί, να φωτογραφηθεί, να προωθηθεί, ώστε να υιοθετηθεί.
    Είμαστε εδώ, μαζί σας, δίπλα σας, να συνεχίσουμε εθελοντικά αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια για το δικάιωμα αξιοπρεπούς ζωής όλων των συναισθανόμενων πλασμάτων!
    Να ευχαριστήσουμε με όλη μας την ψυχή την εξαίρετη Δικηγόρο κα. Νίκη Τηλιακού που μας βοήθησε στην πλήρη και αναλυτική κατανόηση του συνόλου του νομοσχεδίου!
    Με εκτίμηση
    Η ομάδα της ΖΕΗ

  • 17 Μαΐου 2021, 11:46 | Maria

    Συμφωνούμε απόλυτα με τις Θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.)

  • 17 Μαΐου 2021, 10:23 | Zaφειρια Σπυράτου

    Συμφωνούμε απόλυτα με τις Θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.)

    Ζ.Ε.Α. Ζωοφιλικη Ενωση ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ

  • 17 Μαΐου 2021, 10:54 | Άρτεμις Δημητροπουλου

    Συμφωνώ με τις προτάσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 09:24 | ΣΙΑΛΒΕΡΑΣ ΣΑΚΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.

  • 17 Μαΐου 2021, 09:45 | Ελενα Πετεβέ

    Συμφωνούμε με τις θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
    Mην ξεχνάμε οτι Oλο το βαρος σήμερα της διαχείρισης χιλιαδων αδεσπότων που προέρχονται απο συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπών και την ανεπάρκεια της πολιτείας να το ρυθμίσει εως σήμερα την εχουν ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ σχεδόν εξολοκλήρου ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ των φιλοζωικών.και οχι μόνον!

    ΑΡΤΕΜΙΣ Φιλοζωικό Σωματείο Ευβοίας

  • 17 Μαΐου 2021, 09:59 | ΚΑΙΤΗ ΒΟΡΓΙΑ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.
    NAI στη ΣΤΗΡΙΞΗ των εθελοντων που δινουν ΖΩΗ,δυναμη,χρονο,χρημα .. στο δρομο για τα ΄΄σκουπιδια» των κυνηγων κ παρανομων εκτροφεων ,βοσκων κλπ!

  • 17 Μαΐου 2021, 09:29 | Ιωάννα Ναζλίδου

    Σημαντικό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρου διότι χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στους Δήμους που να στελεχώσουν το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 17 Μαΐου 2021, 08:52 | Οικονόμου θεμος

    Μιλάτε για χρηματοδότηση αοριστα χωρίς να υπάρχει επιχειρηματικό πλάνο. Έχετε υπολογίσει τα εκατομμύρια ζώα πόσα έξοδα έχει το καθένα για να στειρωθει να κάνει όλες τις εξετάσεις να τρώει να κάνει θεραπείες να έχει αμπούλες και να, ζήσει αξιοπρεπώς; έχετε υπολογίσει πόσες στειρωσεις πρέπει να γίνονται κατά μέσο όρο σε κάθε δημο κάθε μέρα για να, μην ξαναγεννηθεί ούτε ένα νέο αδέσποτο; έχετε υπολογίσει πόσες συμβάσεις με πόσους γιατρούς ανά δημο πρέπει να υπάρχουν για να γίνεται καθημερινά περισυλλογή και στείρωσεις μεθοδευμένα; έχετε υπολογίσει πόσα κλουβιά πόσες παγίδες πόσα δρομολόγια πρέπει να κάνει το ένα όχημα περισυλλογης (αν δουλεύει συνήθως δε δουλεύουν) σε ένα 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα; ανέφικτο σενάριο. Όπως γίνονται οι συμβάσεις με έναν γιατρό ανά δημο δεν μπορούν να στειρωνονται και να φιλοξενούν ταξί όσο χρειάζεται για θεραπείες 50 αδέσποτα, κάθε μέρα. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι των δήμων αδυνατούν να διαχειριστουν και να εποπτευσουν και να δώσουν εντολές με μαιλ και φαξ 50 αιτήματα την ημέρα. Αδυνατούν να κάνουν επσνεμβολιααμο μετα από ένα χρόνο επαναληπτική περισυλλογή για έλεγχο λεισμανιασης. Τα σενάρια χρηματοδότησης δήμων και δωματίων είναι ελλειπή και αν ανεφικτα. Όσα δισεκατομμύρια ευρώ και αν δώσετε σε δήμους σωμάτια κτηνίατρους και εθελοντές δεν είναι εφικτή η διάσωση των αδέσποτων. Τα νούμερα είναι αστρονομικά. Το μόνο που γίνεται με αυτούς τους ονειρικους νόμους είναι ότι δεν εφαρμόζονται και γεννιουνται από παντού από ιδιώτες και από αδέσποτα νέα αδέσποτα που στην τελική φολιαζονται βασανιζονται στη ζωή και στο θάνατο. Πρέπει επιτέλους να προσγειωθείτε και να επιτρέψετε την ευθανασία διότι όσο και αν δεν αρέσει σε κανέναν είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσουν τα ζώα από αυτή την κόλαση που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.

  • 17 Μαΐου 2021, 01:09 | Στεφανος Μανωλης

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 17 Μαΐου 2021, 01:14 | ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

    Από τους Δήμους το μόνο που αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα είναι η μόνιμη αδιαφορία. Η αστυνομία επίσης ως μη καταρτιζόμενη απλά κάνει μία καταγραφή των άσχημων συμβάντων και τίποτα περισσότερο. Εάν δεν υπάρξει προσωπικό καταρτισμένο στους Δήμους για να αντιμετωπίζει τα οποιοδήποτε φαινόμενα, είναι δώρον άδωρον. Εάν ως Υπουργείο δεν έχετε ως σκοπό να δώσετε κονδύλια για να διοριστεί στους Δήμους προσωπικό επιστημονικό, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ στο θέμα των αδέσποτων ζώων και ό,τι τα αφορά αλλά να ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ των εκάστοτε προβλημάτων καθώς και να δημιουργήσετε πρότυπες εγκαταστάσεις, τότε το νομοσχέδιο απλώς θα ναυαγήσει και για άλλη μία φορά θα γίνουμε όλοι εμείς που τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τα άμοιρα τα αδέσποτα, αυτοί που θα σηκώσουμε για άλλη μία φορά κι άλλα βάρη. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

  • 16 Μαΐου 2021, 23:00 | Ιωαννης Τσιρογιαννης

    Συμφωνω με Π.Φ.Π.Ομοσπονδια

  • 16 Μαΐου 2021, 22:46 | Νέλλα Γιατράκου

    Να δοθούν σημαντικά κεφάλαια στους δήμους ώστε να υλοποιηθούν τα προγράμματα στείρωσης, περίθαλψης και υιοθεσίας ή επανένταξης των αδέσποτων ζώων ώστε να λυθεί κάποτε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας αλλά και να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για τους δήμους που δεν κάνουν ορθή χρήση αυτών των κεφαλαίων.

  • 16 Μαΐου 2021, 21:02 | ΑΙΣΩΠΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 21:08 | Φ.Σ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ «ΖΩΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ»

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 21:46 | ΚΑΣΣΩΤΗ ΗΡΩ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 21:11 | Connie B

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 20:40 | ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Ο ΠΕΡΙΤΑΣ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 20:00 | ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΟΚΑΤΑΡΙΔΟΥ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

    Συμφωνουμε με τις θεσεις της Πανελλαδικης Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδιας

  • 16 Μαΐου 2021, 17:21 | ΞΕΝΙΤΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ

    Συμφωνώ με τις προτάσεις της ΠΦΠΟ

  • 16 Μαΐου 2021, 16:23 | Stefanos vaide

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ

  • 16 Μαΐου 2021, 14:44 | Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 13:12 | ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 13:18 | Δήμητρα Ποντικάκη

    σημαντική η εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 11:54 | Σύλλογος Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα» ΑΡΙΔΑΙΑΣ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 16 Μαΐου 2021, 11:30 | Σοφία Λεοντιάδου

    Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος

    Σημαντικό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρου διότι χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στους Δήμους που να στελεχώσουν το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

    Λεοντιάδου Σοφία

  • 16 Μαΐου 2021, 00:26 | Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 15 Μαΐου 2021, 22:26 | Αβραμιδης Εφραίμ

    Όταν δίνετε χρήματα σε δήμους για να δημιουργήσουν κτηνιατρεία τα κτηνιατρεία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ κσι πετάτε τα λεφτά σας. Αφού υπάρχουν οι ιδιώτες κτηνίατροι που έχουν ήδη τις εγκαταστάσεις κσι τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία και την πελατεία από φιλόζωους γιατί δε δίνετε απευθείας σε αυτούς τα χρήματα; να μπορεί όποιος φιλόζωος θέλει να πάει τη γάτα της γειτονιάς του για στείρωση. Όλα τα κυκλώματα των δήμων για τα αδέσποτα βρωμάνε διαφθορά αδιαφορία και μίζα.

  • 15 Μαΐου 2021, 22:07 | Δωροθέα Μερκούρη

    Όσο περισοτερα χρήματα και εξουσία δίνετε σε δήμους τόση περισσότερη διαφθορά και αδέσποτα θα έχετε. Οι δήμοι κατά σπαταλούν το δημόσιο χρήμα για προσωπικό όφελος. Να ανοίξετε κονδύλι που να πληρώνονται όλοι οι ιδιώτες κτηνίατροι που εξυπηρετούν σε όλες τις περιοχές. Οι δήμοι φτιάχνουν συμβάσεις με παγίδες και μίζες και πρακτικά προβλήματα που καθυστερούν και εμποδίζουν τη ροή στειρωσεων. Οι δήμοι δεν έχουν ούτε εξοπλισμό περισυλλογης ούτε παγίδες είναι απαράδεκτοι.

  • 15 Μαΐου 2021, 22:13 | Ηλιόπουλος Γιωργος

    Oχι στα αρθρα 5&6 Ερασιτεχνική εκτροφή διατηρεί την φυλή του σκυλου.

  • 15 Μαΐου 2021, 19:00 | Aggie Diamand

    Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος Σημαντικό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρου διότι χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στους Δήμους που να στελεχώσουν το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 15 Μαΐου 2021, 18:51 | Λία Παπαζαφειρίου

    Σημαντικό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρου διότι χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στους Δήμους που να στελεχώσουν το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος

    http://www.opengov.gr/ypes/?p=7911

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος

    Σημαντικό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρου διότι χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στους Δήμους που να στελεχώσουν το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

    Λεοντιάδου Σοφία
    Πρόεδρος,
    φιλοζωικού πολιτιστικού σωματείου «Φροντίζω» Απ.Μ.Π 9216/1012

  • 14 Μαΐου 2021, 22:13 | Γιώργος δικελης

    Ότι χρήματα πηγαίνουν σε δήμους για οποιοδήποτε θέμα κατασπαταλωνται και καταλήγουν σε μίζες. Να υπάρχει λογαριασμός όπου να πληρώνονται ιδιώτες κτηνίατροι όταν κάθε φιλόζωος πηγαίνει ένα αδέσποτο. Οι φιλόζωοι πηγαίνουν σε κτηνίατρους πιο πολλά ζώα από τους δήμους. Οι δήμοι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει παίρνουν το μισθό τους και δεν τους νοιάζει. Έχουν κυκλώματα που εξουσιαζουν ανθρώπους εις βάρος των ζωων. Και αυτοί που διαχειριζονται χρήματα για ζώα είναι άσχετοι με φροντίδα ζώων. Άσχετοι δολιοι ανεύθυνοι αισχροί. Ανοίξτε τα κονδύλια σε κτηνίατρους και να δείτε πόσα ζώα θα πηγαίνουν οι φιλόζωοι. Οι δήμοι μπλοκάρουν τη ροή σε γιατρούς διότι έχουν το σύστημα των εντολών αν δε δώσουν εντολή ο γιατρός δεν παραλαμβάνει. Αυτό είναι απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας.

  • 14 Μαΐου 2021, 20:22 | ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Παράγραφος 4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
    Παρατήρηση
    Τα κονδύλια του ΥΠΑΑΤ που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, δεν πρέπει να διατεθούν στους δήμους καθώς δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για να διαχειριστούν τόσο σοβαρές νόσους και να αντιμετωπίσουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα ζητήματα αυτά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

  • 14 Μαΐου 2021, 17:00 | ΜΠΡΕΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Παράγραφος 4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
    Παρατήρηση
    Τα κονδύλια του ΥΠΑΑΤ που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, δεν πρέπει να διατεθούν στους δήμους καθώς δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για να διαχειριστούν τόσο σοβαρές νόσους και να αντιμετωπίσουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα ζητήματα αυτά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:21 | Άννα Παπαδοπούλου

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:24 | Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:07 | ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:43 | AΡΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ Κ.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:24 | ΕΛΠΙΝΙΚΗ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:52 | ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:32 | ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.

  • 14 Μαΐου 2021, 16:13 | ΓΙΩΡΓΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

    Aπαράδεκτη η παράγραφος 4 που λέει ότι Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Κόβονται λεφτά από το υπουργείο για τις σοβαρές ζωοανθρωπονόσους για να παίξουν κάποιες κυρίες με τα αδέσποτα.