Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | Βασιλειος Καραπαναγιωτιδης

    Βασιλης

    ειναι η πρωτη φορα που μετεχω σε αυτη τη διαδικασια…επικροτω αυτην την προσπαθεια θεωρω οτι ειναι καινοτομο αλλα θα ηθελα να εκφρασω τις αμφιβολιες μου για τον αν πραγματικα εξεταζονται οι συγκεκριμενες προτασεις-ιδεες
    θεωρω αδικη την καταργηση της συναφειας σε μεταπτυχιακο ή διδακτορικο τιτλο σπουδων διοτι ζω ήδη την συγκεκριμένη αδικία στον κλάδο του ΠΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ οπου δεν υπαρχει διακριση τιτλου σπουδών με αποτέλεσμα να έχουν δικαίωμα αίτησης, υπό ίσοις όροις, (μέτα απο μεταπτυχιακό)μια μεγάλη ποικιλία τίτλων σπουδών από γεωλόγους, χημικούς, φυσικούς, βιολόγους,δασολόγους μέχρι μηχανικούς και αποφοίτους του τμήματος γεωγραφίας.
    γιατί δεν συμβαίνει αυτό με τους μηχανικούς ή τους δικηγόρους?
    Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναγνωρίζεται η ειδίκευση κάποιου επιστήμονα αλλιως τι λόγο έχουν οι σπουδές?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:13 | Ελισάβετ

    Ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει η εντοπιότητα στις προκηρύξεις (για τις παραμεθόριες περιοχές)?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:39 | Γιάννης

    Είναι άδικο να μοριοδοτείται μόνο ένα master. Υπάρχουν πολλοί που έχουν τουλάχιστον δύο και τα έχουν αποκτήσει με πολύ αγώνα και ίσως με πιο πολύ από καποιον με διδακτορικό.
    Παράλληλα είμαστε το μόνο κράτος που δίνει διδακτορικά (πολλά εξ αυτών της πλάκας) χωρίς να έχει προηγηθεί master, πρωτοφανές για τα ξένα κράτη.

    Είναι ακόμη πιο άδικο επίσης ότι ενώ πριν η διαφορά ενός με master και ενός με διδακτορικό ήταν 150 μόρια τώρα γίνετει 200.

    Υπάρχουν master τα οποία έχουν ακόμη και 20 μαθήματα που σημαίνει ότι για να το τελειώσει κάποιος θέλει πολύ προσπάθεια. Το ίδιο συμβάινει και με τους δεύτερους τίτλους σπουδών.

    Στην τελική δεν θέλετε άτομα με ένα ευρύ πεδίο γνώσεων τις οποίες προσφέρουν τα master ; Τι θα κάνει ο δημόσιος υπάλληλος στο Δήμο για παράδειγμα ; ΈΡΕΥΝΑ ή ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ;

    Πείτε μου ΕΝΑ ΛΟΓΟ που δεν τα μοριοδοτείτε. ΕΝΑ ΛΟΓΟ !!!!! Εσείς που γίνατε κυβέρνηση επικαλούμενοι την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη αναφορικά με τα προσόντα του καθενός, τώρα μας λέτε να πετάξουμε τα πτυχία μας στα σκουπίδια. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ;

    Απ’ ότι φαίνεται είστε κατά των πτυχίων.
    Μήπως όλο αυτό γίνεται για να κάνουν τα χαρτιά τους μόνο όσοι έχουν διδακτορικό και να μην έχει πολύ δουλειά το ΑΣΕΠ ;

    Στην τελική κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν διδακτορικό ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 4 MASTER. Θα μας βάλλετε να κάνουμε διδακτορικό με το ζόρι ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:56 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ρ.

    Θα ήθελα να αναφερθώ στους δύο τίτλους σπουδών:

    Γιατί ένα μεταπτυχιακό μονοετές να μοριοδοτείται παραπάνω απο το δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ η ΤΕΙ ?
    Με ποιά λογική θα πρέπει να αποδεκτούμε την διάκριση αυτή, οταν κάποιοι ξόδεψαν περισσότερα έτη σπουδάζοντας?
    Τουλάχιστον, θα έπρεπε ο δεύτερος τίτλος σπουδων ( 4ετής!!!),να πριμοδοτείται όσο και το μεταπτυχιακό.
    Παρακαλώ πολύ, στο όνομα της αξιοκρατίας, να μην προκαλείται τέτοιες ανεπίτρεπτες και προκλητικές αδικίες.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:28 | ΜΑΚΗΣ

    ΠΟΣΑ ΕΜΑΙL ???
    ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ???
    Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!!!
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΩΝ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΙΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΕΝ
    ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΕΤΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ
    ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΕΧΕΙΣ!!!
    ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΗ!!!
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΓΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!
    ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ??
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Π.Χ ΕΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ???
    ΕΝΑ ΠΡΗΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ???
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΑΞΙΤΖΗΣ!!!
    Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ!!!
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | Κ. Ξένος

    Κύριε Υπουργέ,
    Κατ’ αρχήν έχετε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή, τόσο του εν λόγω σχεδίου νόμου όσο και της δημόσιας διαβούλευσης. Σας καλώ και ‘γω να προχωρήσετε προς την κατεύθυνση του δίκαιου και της κοινής λογικής κλείνοντας τα ώτα σε συντεχνιακά συμφέροντα.
    Η πρότασή μου είναι η εξής:
    Το πρόβλημα της αναλογικής μοριοδότησης μπορεί να αναλυθεί και να λυθεί αλγοριθμικά, αυξάνοντας ή μειώνοντας την πολυπλοκότητα των απαραίτητων υπολογισμών ανάλογα με τα επιθυμητά επίπεδα δικαιοσύνης / απλότητας βάσει της κοινής λογικής και εξηγούμαι…
    Για παράδειγμα η μοριοδότηση ενός πτυχίου.
    Είναι γεγονός ότι ο κάτοχος ενός πτυχίου πρέπει να μοριοδοτηθεί. Έστω με n μόρια
    Αν το πτυχίο είναι συναφές με τη θέση τότε και η μοριοδότηση πρέπει να αυξηθεί, επομένως τα μόρια γίνονται n + s για 1<s1
    Αν όμως έχει περάσει ένας αιώνας από την απόκτησή του δεν μπορεί να έχει την ίδια αξία με το πτυχίο που αποκτήθηκε χτες άρα θα πρέπει να υπάρχει συντελεστής μείωσης ανάλογος με το χρονικό διάστημα από την κτήση του μέχρι σήμερα, π.χ. n – (y*k) όπου y τα έτη και k ο συντελεστής μείωσης ανά έτος ή n/(y*k) με αντίστοιχους συντελεστές.
    Για δεύτερο ή τρίτο πτυχίο θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια εφόσον είναι και αυτά πτυχία, όμως μόνο ένα από τα πτυχία του υποψήφιου μπορεί να είναι απολύτως συναφές.
    Βεβαίως υπάρχουν εύκολες και δύσκολες σχολές και εύκολα και δύσκολα πανεπιστήμια επομένως πρέπει να εισαχθούν αντίστοιχοι συντελεστές εφόσον υπάρχουν τέτοια δεδομένα.
    Η εργασιακή εμπειρία είναι κάτι θετικό οπότε πρέπει να μοριοδοτηθεί το ίδιο όμως και η όρεξη για δουλειά που έχει ένας νέος σε σχέση με κάποιον πιο ηλικιωμένο. Επίσης πρέπει να μοριοδοτηθεί κάποιος που θα κοστίζει στο δημόσιο λιγότερο.
    Οι ξένες γλώσσες πρέπει να μοριοδοτηθούν ανάλογα με το πόσο πιθανό είναι να βοηθήσουν τον υποψήφιο να κάνει καλά τη δουλειά του, άρα τα Αγγλικά δε μπορεί να είναι το ίδιο χρήσιμα με τα Σουαχίλι.
    Τα παραπάνω, όσο κι αν ακούγονται δύσκολα, είναι απολύτως υλοποιήσιμα. Αν γίνει ηλεκτρονική καταχώριση των δεδομένων για κάθε υποψήφιο, υπολογιστικά είναι αστεία εύκολος ο καθορισμός του συνολικού αριθμού των μορίων κάθε υποψηφίου.
    Χρειάζεται απλά κάποιος να αφιερώσει αρκετή σκέψη για τον καθορισμό των παραμέτρων αλλά αυτή η δουλειά θα γίνει μια φορά.

    Συνάδελφοι αναγνώστες
    Μέχρι τώρα, δεν είχαμε σύστημα. Δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή υποψία αξιοκρατίας. Ακόμα και μια αξιοκρατία που δίνει βάση σε λάθος κριτήρια ή που υπολογίζει πρόχειρα τα κριτήρια σε στυλ α, έχεις και διδακτορικό, πάρε κι άλλα 400, είναι απείρως καλύτερο από αυτό που έχουμε γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα. Μηδέν. Ακόμα και ένα μέτριο σύστημα θα οδηγήσει ασυμπτωτικά στη βελτίωση του δημόσιου τομέα σε κάθε άποψη και αυτό είναι το ζητούμενο. Κι ας μείνω απ’ έξω. Ας γίνει η Ελλαδίτσα μας λίγο καλύτερη σε κάτι κι ας πεινάω. Τουλάχιστον τότε θα συνειδητοποιήσω ότι το πρόβλημά μου είμαι εγώ.

    Κ. Ξένος
    Μηχ. Λογισμικού

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | Βαγγέλης Θέος

    Η μεγαλύτερη ΑΔΙΚΙΑ είναι ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ!

    Ένα ΠΤΥΧΙΟ ΑΞΙΖΕΙ όσο:

    5.5 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ (που χρειάζεσαι 8 – 11 χρόνια …)
    2,75 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ (9-14 χρόνια.. σπουδές)
    16 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ! (άριστη γνώση – 100 χρόνια και βάλε! ) ή 22 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (πολύ καλή γνώση) ή 37 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (καλή γνώση)
    13 χρόνια ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ!

    Και το ΚΟΡΥΦΑΙΟ το άφησα για τελευταίο

    7,5 ΠΤΥΧΙΑ!!! (και εξηγούμε – ένα πτυχίο 1100 μόρια, Δεύτερο πτυχίο 150 μόρια)

    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ!!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:15 | ΕΡΣΗ

    Δεν πήγα να δώσω το τεστ δεξιοτήτων γιατί το ΠΑΣΟΚ τότε έλεγε ότι θα το καταργήσει. Τώρα τι έγινε και το υιοθετεί; Εγώ πάντα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ περίμενα το ΠΑΣΟΚ για να δω την κοινωνία ευνομίας, το κράτος κοντα στον εργαζόμενο. Περίμενα να μονιμοποιηθώ ως συμβασιούχος έργου από το 2003
    Τώρα οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν. Γιατί κ. Πρωθυπουργέ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:00 | ΕΡΣΗ

    Δεν πήγα να δώσω το τεστ δεξιοτήτων γιατί το ΠΑΣΟΚ τότε έλεγε ότι θα το καταργήσει. Τώρα τι έγινε και το υιοθετεί; Εγώ πάντα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ περίμενα το ΠΑΣΟΚ για να δω την κοινωνία ευνομίας, το κράτος κοντα στον αργαζόμενο. Περίμενα να μονιμοποιηθώ ως συμβασιούχος έργου από το 2003
    Τώρα οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν. Γιατί κ. Πρωθυπουργέ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:34 | ΜΑΡΙΑ Γ .

    ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
    ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΕΕΝΑΠ.ΜΕ 250 ΩΡΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ .ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ .ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ .ΕΔΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ.ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕΠΕΡΙΟΔΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ .
    ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:00 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Συμφωνώ απόλυτα με την νέα μοριοδοτηση γιατί πρέπει κάποια στιγμή ο διορισμός να γίνεται με όσο το δυνατών πιο αξιοκρατικό τρόπο (όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε να είχαν προσαύξηση …) Όσο αφορά την ποσόστοση για τους πολύτεκνους, τέκνα αυτών και τρίτεκνους πιστεύω ότι δεν πρέπει με τίποτε να καταργηθεί γιατί όπως και να το κάνουμε τα παιδία πολύτεκνης οικογένειας δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες με τα αλλά παιδία και αυτό το ξέρω πολύ καλά μιας και είμαι τεκνό πολύτεκνης οικογένειας (έξι αδέλφια) και δεν είχαν οι γονείς μου την οικονομική άνεση να με στείλουν για ξένες γλώσσες και ….

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:43 | labros

    Αισίως τα 900 posts η διαβούλευση του άρθρου 4. Και στο υπουργείο «αγρόν ηγόραζον».

    Στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα προσπαθούμε κάθε μέρα που ξημερώνει να (ξανά) ανακαλύψουμε τον τροχό. Αλλά δεν προλαβαίνουμε μέχρι να βραδιάσει και το πρωί (ξανά)αρχίζουμε την προσπάθεια.

    Φωστήρες (σύμβουλοι & διοικούντες) μονίμως τσακωμένοι με την κοινή λογική, λες και καλούνται και αυτοί να (ξανα) ανακαλύψουν τον τροχό.

    Οι ερωτήσεις που γίνονται και ζητούν απάντηση είναι απλές, υπερβολικά απλές, σχεδόν προσβάλλουν την κοινή λογική.

    1. Τι γίνεται με τα 2,3,4,…254 μεταπτυχιακά. Μετράνε?
    Πιθανές απαντήσεις α) ΝΑΙ β)ΟΧΙ.
    Προς το παρόν το υπουργείο επιλέγει αν και δεν υπάρχει το γ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ

    2. Για την παγκόσμια πρωτοτυπία κατάργησης της συνάφειας υπάρχει ιστορικό προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο?
    Πιθανές απαντήσεις α) ΝΑΙ β)ΟΧΙ.
    Προς το παρόν το υπουργείο επιλέγει να αυτοθαυμάζεται για την μοναδική του έμπνευση και δεν απαντά, δίνοντας όμως έτσι εμμέσως την απάντηση.

    Απαντήσεις είναι φανερό ότι δεν μπορούν να δοθούν υπό το πρίσμα της κοινής λογικής μιας και είναι φανερή η απόσταση που χωρίζει τη σκέψη των διοικούντων με αυτή.

    Αφού διαχρονικά μοριοδοτήθηκε ότι απίθανο μπορεί να υπάρξει(μαθητεία με 50%, σεμινάρια ΟΑΕΔ με 70μόρια, εντοπιότητα στους μεγάλους Δήμους με 150 μόρια γιατί είχαν πρόβλημα, δεν γίνονταν αιτήσεις)και εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους στο διαζύγιο με την κοινή λογική αποφασίστηκε με τον πλέον απίθανο τρόπο να αφήσει και η νέα διακυβέρνηση το στίγμα της, που είναι η διαχρονική άνθιση της φαιδράς πορτοκαλέας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:01 | Γιάννης

    Απαράδεκτο να μην μοριοδοτούνται αθροιστικά τα μεταπτυχιακά.
    Απαράδεκτο να μην λαμβάνεται υπόψη η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου με τις κύριες σπουδές.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:38 | βασιλης

    Γιατι αυτη η αδικια με την μη μοριοδότηση επιπλεον μεταπτυχιακων τιτλων?
    Προτεινω το θεμα μοριοδοτησης μεταπτυχιακων τιτλων να παραμεινει ως εχει. Η λογικη λεει 1+1=2.

    ΣΩΣΤΗ η καταργηση συνεντευξης

    ΣΩΣΤΗ η καταργηση σεμιναριου του ΟΑΕΔ

    ευχαριστώ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Δεν καταλαβαίνω γιατί να καταργηθεί πλήρως η μοριοδότηση του σεμιναρίου ανέργων του ΟΑΕΔ. Το πρόβλημα δεν ήταν τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ, αλλά τα ΚΕΚ του ΟΑΕΔ. Άσε που οι πολλοί από εκείνους που συμμετείχαν σε σεμινάρια των ΚΕΚ, πίστευαν, αφού έτσι τους διαβεβαίωνε το ΚΕΚ και ο ΟΑΕΔ, οτι θα λάβουν τα 70 μόρια.

    Κατεμέ θα πρέπει να μοριοδοτούνται τα σεμινάρια κατάρτισης ανέργων του ΟΑΕΔ (και όχι μόνο των «ΚΕΚ του ΟΑΕΔ»), εφόσον υλοποιούνται σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία επιλέγουν ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

    Για τους ανέργους τα σεμινάρια αυτά είναι μία διέξοδο, αλλά και ένας τρόπος απόκτησης εμπειρίας (αρκεί να είναι σχετική με το αντικείμενο της θέσης). Όμως απαιτείται να ισχύσει αξιοκρατικά για όλα τα σεμινάρια ανέργων του ΟΑΕΔ (και όχι εκείνων των ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, που είναι σαφέστατα αναξιοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο) και ίσως με λιγότερη μοριοδότηση, περίπου όσο η εργασία για τους αντίστοιχους μήνες, ειδικά για σεμινάρια που έχουν και πρακτική εφαρμογή.

    Εξάλλου, με την μοριοδότηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων του ΟΑΕΔ, σε πιστοποιημένα κέντρα κατάρτισης (όχι μόνον των ΚΕΚ του ΟΑΕΔ), θα κκείσει το παραθυράκι του σεμιναρίου σε «ΚΕΚ του ΟΑΕΔ» και πλέον οι άνεργοι έχουν ένα όφελος προκειμένου να διακόψουν την κάρτα ανεργίας τους, συμμετέχοντας στα σεμινάρια αυτά.

    Ως εναλλακτική λύση θα μπορούσε να μοριοδοτηθεί με λιγότερα μόρια (π.χ. 30), όσο δηλαδή η εργασία ενός ανέργου για περίπου 6 μήνες.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:39 | giorgos

    Εμπειρία Ως ΈΧΕΙ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο αν χρειάζεται απο την προκήρυξη και τη θέση

    τι να κάνω κάποιον να έχει 5 χρονια εμπειρία συμβασιούχου Ή STAGER (ή και στον ιδιVτικο τομέα ΠΕ δΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΑΝ ΕΒΓΑΖΕ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ;)

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΓΙΣΤΗ Α ΤΑΞΗΣ ΟΚ
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΙΑΤΡΟ ΟΚ

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΜΕΠΙΡΙΑΣ ΕΝΕΧΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΩΣΤΟΣΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Α.Π.Θ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ΕΤΗ), ΚΑΤΕΧΩ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 ΕΤΗ) ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ 3 ΓΛΩΣΣΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΙΣ 2 ΑΡΙΣΤΑ. ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΤΟΤΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Π.Μ.Σ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΝΕΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΤΑΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:
    ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΓΙΟΣ Ή Η ΚΟΡΗ ΣΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ; ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ Ή ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΨΩ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ, ΕΝΩ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΦΑΝΗΣ;
    ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | κοντομαρης χριστοφορος

    Με δεδομενο οτι και η διαδικασια χορηγησης μεταπτυχιακων τιτλων ειναι κατα κανονα αδιαφανης πιστευω πως πρεπει να μειωθει λιγο η πριμοδοτηση των μεταπτυχιακων τιτλων.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | Γεωργία

    Θα ήθελα να προτείνω τα εξής:
    Δεν πρέπει να καταργηθεί η συνάφεια στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Για παράδειγμα δεν μπορεί να ζητάνε γεωπόνους και να πάει κάποιος με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και αντίστροφα.

    Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω και τα υπερβολικά προνόμια των τριτέκνων και πολυτέκνων. Δεν μπορεί αυτή η κατηγορία πολιτών με ελάχιστα προσόντα κάποιων (και αυτό μπορείτε να το εξακριβώσετε βλέποντας τα προσόντα τους σε κάποιες προκηρύξεις), να περνούν στο Δημόσιο. Δεν μπορεί για παράδειγμα κάποιος που έγραψε 16 στον γραπτό διαγωνισμό να περνάει επειδή είναι πολύτεκνος…Σαφώς είναι μια ευαίστητη ομάδα αλλά και σε αυτούς πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια όπως: στους γραπτούς διαγωνισμούς να μπει βάση ώστε η περίπτωση του υποψηφίου με 16 μόρια να μην υπάρχει. Να μην υπάρχουν κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων αλλά να γίνει μια ειδική κατηγορία. Επίσης αυτή η ιδιότητα να μην ισχύει για πάντα, δηλαδή κάποιος που παντρεύεται δεν μπορεί να τηρεί αυτή την ιδιότητα ή να κάνει χρήση της μόνο και μόνο επειδή είναι παιδί πολυτέκνων ή τριτέκνων.
    Τέλος θα πρέπει να επανεξεταστούν τα μόρια που δίδονται και προτείνονται τώρα για τους πολυτέκνους και τριτέκνους αφού όχι μόνο είναι πιο ευνοϊκά από τα προηγούμενα αλλά είναι και πάρα πολλά. Όλοι είματε ίσοι!

    Τελος, με βάση τα σχόλια κάποιων αναγνωστών θα ήθελα να επισημάνω και τα εξής:
    Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Γιατί τέτοια απαξίωση στα μεταπτυχιακά προγράμματα των Ελληνικών πανεπιστημίων; Και αν κάποιος πει ότι και τα Ελληνικά Πανεπιστήμια για τα μεταπτυχιακά προγράμματα ζητούν και αυτά αρκετά χρήματα θα ήθελα να σας επισημάνω πως το Πάντειο Πανεπιστήμιο παρέχει δωρεάν πολύ αξιόλογα μεταπτυχιακά προγράμματα (Ελεγκτική, Δημόσιο Management) κλπ. Αρα η δυνατότητα για μεταπτυχιακό υπάρχει….

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | giorgos

    Καλός ο νέος νόμος αλλά γιατί να αγνοείται στην κατηγορία ΠΕ το απολυτήριο λυκείου;

    Ο βαθμός πρέπει να εξάγεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων

    Δηλαδή να μετράνε τα πάντα που κάποιος έχει κατορθώσει (ακαδημαικά) στη ζωή του

    Απολυτήριο Λυκείου: 18/2*110
    Πτυχίο: 7*110
    2 Πτυχίο:150 μόρια
    Μάστερ: 200 μόρια
    2 Μάστερ:150 μόρια
    3 Μάστερ: 100 μόρια
    4 και πάνω: 50 μόρια
    Διδακτορικό:400 μόρια
    2 Διδακτορικό:200 μόρια
    3 Διδακτορικό: 100 μόρια
    Ξένες Γλωσσες ανεξαρτήτου επιπέδου και αθροιστικα
    Εμπειρία Ως ΈΧΕΙ(μόνο αν χρειάζεται απο την προκήρυξη και τη θέση) τι να κάνω κάποιον να έχει 5 χρονια εμπειρία συμβασιούχου Ή STAGER (ή και στον ιδιVτικο τομέα ΠΕ δΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΑΝ ΕΒΓΑΖΕ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ;)ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΓΙΣΤΗ Α ΤΑΞΗΣ ΟΚ
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΙΑΤΡΟ ΟΚ

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΜΕΠΙΡΙΑΣ ΕΝΕΧΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:57 | ΜΑΡΙΑ Κ

    Οι πολύτεκνοι όχι μόνο δεν θα πρέπει να τους πειράξει κανείς ,αλλά θα
    πρέπει να πάρουν και παραπάνω μόρια.Οσοι είναι πολύτενοι μπορούν να καταλάβουν τι λέω.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:02 | ΘΩΜΑΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Νομίζω ότι με αυτό το άρθρο ουσιαστικά δεν αλλάζεται τίποτε στο άδικο καθεστώς της μοριοδότησης που υπάρχει εώς σήμερα. Πράγματι ορθός καταργείται την μοριοδότηση του σεμιναρίου αλλά κατά τα άλλα οι αλλαγές που κάνετε δεν χρησιμευουν σε τίποτε εφόσον αυξάνεται την μοριοδότηση και τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών αλλά και στον βασικό τίτλο σπουδών, εκτός και εάν σκέφτεστε να υποβαθμίσεται τη γνώση των ξένων γλωσσών που αυτό κάνεται με το συγκεκριμένο άρθρο. Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να αφήσω το Χ 100 στον τίτλο σπουδών (δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο ο βαθμός του τιτλου σπουδών καθώς αυτοί που τελείωσαν πχ. στη Βουλγαρία έχουν πάνω από 8.00 τουλάχιστον ενώ στην Ελλάδα δύσκολα βγάζουμε 7.00), θα άυξανα το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό στο 200 και 400 αντίστοιχα και θα άυξανα τη γνώση των ξένων γλωσσών (ζούμε σε μία πολιτισμική κοινωνία, και έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται από τις δημόσιες υπηρεσίες και οι μη γνωρίζοντες την Ελληνική Γλώσσα, αλλα ακόμη και στην Ε.Ε. οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να μπορούν να συνεργάζονται και με άλλες δημόσιες υπηρεσίες του εξωτερικού) από 70, 50 και 30 σε 110, 70, 50 αντίστοιχα για την άριστη, πολυ καλή και καλή γνώση.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | Γιάννα

    Κύριε υπουργέ
    δε καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει αθροιστική μοριοδότηση για δεύτερη και τρίτη ξένη γλώσσα και όχι για δεύτερο μεταπτυχιακό.Γιατί εδώ στην Ελλάδα από τη στιγμή που πάμε σχολείο πρέπει να πληρώνουμε για ξένες γλώσσες και το πιο σημαντικό δε ξέρουμε καλά την ελληνική.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
    1) Αθροιστική μοριοδότηση στο δεύτερο μεταπτυχιακό.
    2) Απαραίτητη μόνο μια ξένη γλώσσα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:16 | Γιώργος

    Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

    Αφου΄5ο εδάφιο είναι η γραμμή «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

    η μη μοριοδότηση είναι απλη παρανόηση αφου το 10ο εδάφιο μιλάει για αθροιστική μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακου το οποίο και δεν λέει πουθενα ότι καταργείται.

    κατεβαστε τον νόμο (τώρα είναι διαθέσημος)και θα κρίνει ο καθένας

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:36 | anonymos

    ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:15 | anonymos

    Δεν μπορω να καταλάβω τη λογική για την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού…..Ενω θα περιμένε κανείς να θεσμοθετηθεί η αθροιστική χωρίς όριο μοριοδότηση των μεταπτυχιακών συνέβει (μέχρι στιγμής,ελπίζω να ισακουστούν οι φωνές όλων αυτών των συμπολιτών μας) το ακριβώς αντίθετο!

    Είναι οξύμωρο στις κρίσεις των δημοσίων υπαλλήλων (βλ. προσοντολόγιο και κωδικα δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων) να λαμβάνεται υπόψη το δεύτερο και τρίτο μεταπτυχιακό (έστω και αν το δευτερο τρίτο φθίνουν σε μόρια) και να μην λαμβάνεται στην προσληψη!

    Μήπως να περιμένουμε και κατάργηση της μοριοδότησης και στις κρίσεις των Δημοσιών Υπαλλήλων;

    Ελπίζω να ξαναδείτε την άστοχη κατα την κρίση μου ακύρωση μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ

    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:27 | Ηλίας Παπαδοπουλος

    Από ότι βλέπω όποιος επικτροτεί τα μεταπτυχιακά έχει θετικές γνώμες ένω όποιος τα κατακρίνει αρνητικές.

    Δυστυχώς σερφάρουν αυτοί που είναι ρέμπελοι και περίμένουν πως και πως να μαζέψουν μόρια να μπουν στο δημόσιο.

    Για σκεφτείτε πόσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα αυτή την ώρα!

    Κύριε υπουργέ, μην σας εξαπατούν αυτοί!!!!

    Ένα μεταπτυχιακό είναι αρκετό. Όχι παραπάνω

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:49 | ΜΑΡΙΑ Κ

    Μήπως θα έπρεπε να καταργήσετε το δεύτερο τίτλο σπουδών στη ΔΕ στοιχίζει μόνο 3800 ευρώ τόσα μου ζήτησαν από ιδιωτικο ΙΕΚ για να
    μου το δώσουν στο χέρι και παίρνει στον ΑΣΕΠ 150 μόρια.Φυσικά και δεν
    μου περισεύουν για να τα δώσω.Τα δημόσια ΙΕΚ δεν έχουν όλα όλες τις ειδικότητες και όταν εργάζεσαι και έχεις και μικρά παιδιά δεν είναι
    καθόλου εύκολο να πηγαίνεις 30 ΧΛΜ μακριά.Παρακαλώ πολύ να το επανεξετάσετε .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    Κύριε Υπουργέ,

    Στην περίπτωση όπου δεν έχει γίνει τραγική παρανόηση από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, θεωρούμε παράλογη και άδικη την πρόταση κατάργησης μοριοδότησης του 2ου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών. Είναι ενάντια στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την ενίσχυση των πτυχιούχων. Είμαστε όλοι κάτοχοι ήδη ενός Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το 2ο Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Βιολογίας στης Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ με τίτλο « Οικολογικός Σχεδιασμός, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών ».Δεν νοείται να καταργηθεί ξαφνικά η αθροιστική μοριοδότηση, που αποτελεί μια μακρόχρονη θεσμοθετημένη ρύθμιση και συμβάλλει σημαντικά στον μακρόχρονο σχεδιασμό που θα κάνει το κάθε νέο άτομο για την απόκτηση κατάλληλων προσόντων.
    Παρακαλούμε θερμά να ανακαλέσετε την πρότασή σας και να αντιληφτείτε την αντιφατικότητά της. Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε το σύνολο των κατόχων δυο ή περισσοτέρων Μεταπτυχιακών Τίτλων, που έχουν ξοδέψει χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία για την απόκτηση γνώσης. Σκεφτείτε το πλήθος των θιγμένων σπουδαστών και των οικογενειών τους που αγωνιούν για το αύριο και έχουν επενδύσει σ’ αυτό. Ελπίζουμε να μην θυσιαστούν οι προσπάθειες μας στο βωμό κάποιων ευφάνταστων διαρθρωτικών αλλαγών…

    Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές :

    Νικόλαος Γκουλούνης, Δασολόγος, MSc

    Γεώργιος Χαραλαμπίδης, Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc

    Βασίλειος Καραπαναγιωτίδης, πτυχιούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, MSc

    Ευάγγελος Μανώλης, Δασολόγος, υποψήφιος MSc.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:09 | Παπαδόπουλος Π

    Όσον αφορά την μοριοδότηση γενικότερα, έχω να προτείνω τα παρακάτω:

    Να καταργηθεί η μοριοδότηση για την εντοπιότητα των δημοτών του δήμου για τον οποίο αφορά ο διαγωνισμός. Για ποιο λόγο αυτός που έτυχε να είναι δημότης του δήμου, να έχει προβάδισμα έναντι δημότη άλλου δήμου;

    Ακόμη, όσον αφορά την μοριοδότηση για τις παραμεθώριες περιοχές, αυτή ίσως θα πρέπει να υπάρξει, αλλά όχι μόνο και πάλι για τους ίδιους τους δημότες των παραμεθωρίων περιοχών, αλλά για όλους τους υποψήφιους. Όσοι δηλώνουν παραμεθώριες περιοχές άσχετα αν κατοικούν εκεί ή όχι, να δικαιούνται την ίδια προσάυξη, εφ’ όσον και οι δύο αποδέχονται να εργαστούν εκεί για 10,15 ή και περισσότερα χρόνια, χωρίς απόσπαση ή μετάθεση. Γιατί κάποιος που θέλει να εργαστεί σε παραμεθώριο περιοχή είναι σε μειονεκτικότερη θέση από τον κάτοικο της ίδιας περιοχής;
    Επίσης, ίσως θα έπρεπε να επανεξεσταστούν οι περιοχές που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονται ως παραμεθώριες και να παραμείνουν αυτές που πραγματικά είναι παραμεθώριες και δυσπρόσιτες.

    Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ακόμη και θα πρέπει ενδεχομένως να εξεταστεί είναι η ισότητα των πτυχίων και των απολυτήριων των λυκείων. Για παράδειγμα για ποιο λόγο το πτυχίο ΤΕΕ Β’ κύκλου οποιασδήποτε ειδικότητας, ακόμη και μηχανολογίας, γίνεται αποδεκτό για θέσεις ΔΕ Διοικητικού και δεν γίνεται αποδεκτό το πτυχίο του ΤΕΛ επίσης ειδικότητας μηχανολογίας στις αντίστοιχες θέσεις; Από την στιγμή που και τα δύο πτυχία είναι ισότιμα και ισάξια;

    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:48 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Σ

    Να μειωθεί ο συντελεστής μοριοδότησης των βαθμών των βασικών τίτλων.

    Να συνεκτιμώνται όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.

    Να υπάρχει συνάφεια βασικών τίτλων και μεταπτυχιακών τίτλων.

    Να μη μειωθεί η μοριοδότηση της εμπειρίας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:48 | Δημήτρης

    Καλησπέρα σας
    Θεωρώ ότι με την παράγραφο 7 του άρθρου 4 υποβαθμίζεται η εργασιακή εμπειρία και θα εξηγήσω γιατί.
    Ένας διδακτορικός τίτλος σπουδών ο οποίος αποκτάται (κατά βάση) μετά από 4 χρόνια παίρνει 400 μόρια. Κάποιος ο οποίος δουλεύει για 4 χρόνια σε μία θέση δικαιούται 348 μόρια.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το αντικείμενο ενός διδακτορικού είναι πολύ εξειδικευμένο. Αν θεωρήσουμε την ακραία περίπτωση που η προκήρυξη μίας θέσης έχει την ίδια ακριβώς περιγραφή με τον τίτλο ενός διδακτορικού, πιστεύω ότι αν κάποιος δούλευε επί 4 χρόνια σε μία εταιρία σε αυτό το αντικείμενο, θα πρέπει να δικαιούται αν όχι περισσότερα μόρια, τουλάχιστον τα ίδια.
    Γιατί με την εργασιακή εμπειρία αποκτάς και γνώσεις πέρα από το καθαρό αντικείμενο της δουλειάς. Αντιμετωπίζεις προβλήματα και προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα γιατί αλλιώς έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην δουλειά σου αλλά και στην ίδια την εταιρία. Μαθαίνεις να συνεργάζεσαι σωστά με άλλα τμήματα και με άλλους συναδέλφους και γενικότερα (για να μη μακρηγορώ) μαθαίνεις πως λειτουργεί ένας “ζωντανός οργανισμός” που λέγεται “Εταιρία”.
    Γιατί τελικά δε μπορεί κάποιος με 10ετή εμπειρία σε ένα αντικείμενο να έχει μόλις 8 μόρια παραπάνω (408 συνολικά, αφού λαμβάνονται υπόψη μόνο τα 5 πρώτα χρόνια) από κάποιον που μόλις έχει τελειώσει το διδακτορικό του και να προσλαμβάνεται ο δεύτερος επειδή τυγχάνει να έχει μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου πχ κατά 1/10.
    Καλώς αυξήθηκαν τα μόρια για τους τίτλους σπουδών αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βάση και στην εργασιακή εμπειρία και να αυξηθούν και εκεί τα μόρια και όχι να μειωθούν.
    Σας ευχαριστώ και ελπίζω να το επανεξετάσετε το κομμάτι αυτό.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:35 | Ζωή Τ.

    Το νομοσχέδιο σε γενικές γραμμές είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που είναι πραγματικά άδικο όμως είναι σε έναν γραπτό διαγωνισμό να «χαρίζονται» ουσιατικά θέσεις σε τρίτεκνους και πολύτεκνους ανεξάρτητα από το βαθμό της εξέτασης. Αυτό το αίσχος που έγινε στον τελευταίο διαγωνισμό του Υπ. Οκονομικών πρέπει να σταματήσει. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!! Το αποτέλεσμα? «Πέτυχαν» πολύτεκνοι και τρίτεκνοι με 16,25 και 30 μονάδες και έμειναν εκτός παιδιά με 70 και 75….Σε τελική ανάλυση, αν ήθελαν να βοηθήσουν μόνο αυτές τις κατηγορίες ας έκαναν το διαγωνισμό με μόρια και όχι γραπτό. Θα γλιτώναμε οι υπόλοιποι από πολύ κόπο και χρήμα.
    Οι γραπτοί διαγωνισμοί είναι ευπρόσδεκτοι και πρέπει να γίνονται αλλά επί ίσοις όροις για όλους τους συμμετέχοντες. Να επανέλθει η βάση και να προσμετράται μόνο ο βαθμός της γραπτής εξέτασης και ίσως ο βαθμός πτυχίου.

    Τέλος ο συντελεστής του βασικού τίτλου σπουδών θα έπρεπε να αυξηθεί περισσότερο. Δεν μπορεί να απαξιώνεται το βασικό πτυχίο, ειδικά οταν στη χώρα μας κανένα μεταπτυχιακό (ούτε του ΕΑΠ) δεν είναι πραγματικά δωρεάν…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:58 | Γεώργιος

    Θα σχολιάσω τις μεταρρυθμίσεις που επίκεινται αναφέροντας αρχικά τα θετικά συμπεράσματα.
    Καλώς παύει να ισχύει η προσαύξηση των μορίων από προϋπηρεσία στο Δημόσιο.
    Καλώς καταργείται η μοριοδότηση από σεμινάρια ΟΑΕΔ.
    Καλώς αυξάνεται η μοριοδότηση του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού. Κάποιοι που κόπιασαν παραπάνω πρέπει να ωφεληθούν.
    Ωστόσο, είμαι αντίθετος στα εξής:
    Δεν μπορεί να μηδενίζετε την προϋπηρεσία..μειώνοντας τα μόριά της στα 408. Ακόμη και τα 420 ήταν λίγα. Δηλαδή, ένας με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα ή στο δημόσιο 15 χρόνια είναι το ίδιο με έναν διαγωνιζόμενο με 5 χρόνια.
    Η ψαλίδα ανάμεσα στο πτυχίο και το μεταπτυχιακό/διδακτορικό είναι πολύ μεγάλη. Δεν είχαμε όλοι τις ίσες ευκαιρίες για περαιτέρω σπουδές και αναγκαστήκαμε να εργαστούμε. Λάβετε υπόψη σας επίσης, ότι σχεδόν 2 έτη υπήρχαν στρατιωτικές υποχρεώσεις για πολλούς από εμάς, οπότε είμασταν σε δυσμενέστερη θέση. Γιατί να στερείτε το δικαίωμα από κάποιον που ήδη εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα να εργαστεί στο δημόσιο;
    Εάν επιθυμείτε να στελεχώσετε το δημόσιο τομέα με προσωπικό που διαθέτει μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αξιοποιείστε τη δυνατότητα πρόσληψης του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Εκεί να βαθμολογείται και με περισσότερα μόρια το συναφές μεταπτυχιακό /διδακτορικό. Δεν αμφιβάλω για τις γνώσεις και την κατάρτιση κάποιου που διαθέτει μεταπτυχιακό/διδακτορικό. Αρκεί να το αξιοποιήσετε. Για το τελευταίο αμφιβάλω. Θα μπορούσε κάποιος..εισηγητής των αλλαγών αυτών ή..κάποιος σύμβουλός σας να μας εξηγήσει πώς για τη θέση πχ ενός Μηχανικού σε μια τεχνική υπηρεσία ενός ΟΤΑ δεν είναι χρήσιμος κάποιος που σπόυδασε στην Ελλάδα 5 έτη και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στα δημόσια έργα πάνω από 10 έτη και είναι χρήσιμος ένας Μηχανικός που σπούδασε πχ στην Αγγλία 3 έτη,έκανε ένα γενικό μεταπτυχιακό για να αναγνωρίσει το πτυχίο του και ένα άλλο σε άσχετο με την προκήρυξη πεδίο πχ νανοτεχνολογια (5 έτη σπουδών και αυτός) ;
    Φυσικά θα υπάρχουν και αδικίες..κάποιοι θιγόμαστε περισσότερο κάποιοι λιγότερο από όσες αλλαγές και αν γίνουν.
    Εγώ προτείνω να ισχύσουν οι προτεινόμενες αλλαγές σε ότι αφορά τις προσαυξήσεις προϋπηρεσίας από εργασία σε Δημόσιο και σεμινάρια, να μοριοδοτηθεί περαιτέρω η προϋπηρεσία γιατί δεν έιναι δυνατό να αγνοεί η πολιτεία τους εργατικούς και να γίνεται διάκριση των αναγκών. Όποιος φορέας επιθυμεί εξειδικευμένο προσωπικό για τις ανάγκες του να το δηλώνει.
    Τέλος, καλό θα ήταν να δηλώνονται οι ανάγκες των φορέων (ΟΤΑ,υπουργεία, ΝΠΔΔ) στο ΥΠΕΣ και το ΑΣΕΠ, να παιρνουν έγκριση (οργανόγραμμα,πιστώσεις) και να υπάρχει κοινή διαδικασία(μία προκύρηξη για όλες τις τρέχουσες θέσεις) 2 ή 3 φορές το χρόνο. Δε γίνεται ο κάθε υποψήφιος καθημερινά να είναι στο διαδίκτυο για να πληροφορείται πότε θα βγει η προκήρηξη..να τρέχει να μεταφράζει ..να επικυρώνει..μετά προσωρινά..μετά..ενστάσεις..και όλα αυτά πάνω από 5 φορές το χρόνο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:44 | Νικόλαος Μπακόπουλος

    ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ . ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ 30/100 ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΜΕ 75/100 ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ . ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ . ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ . ΔΩΣΤΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:05 | ΜΑΝΟΛΗΣ ΖΕΡΒΑΚΗΣ

    Η απόκτηση πτυχίου και μεταπτυχιακού στην Ελλάδα είναι πονεμένη ιστορία. Δύο τμήματα ίδιας ειδικότητας στην ίδια πόλη αλλά διαφορετικού πανεπιστημίου έχουν τεράστιες διαφορές ως προς την ποιότητα και το περιεχόμενο των μαθημάτων και κατ’επέκταση των βαθμών που αποδίδουν στους φοιτητές. Βλέπε ΑΠΘ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) και Παν. Μακεδονίας (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ). Οπότε ο πολλαπλασιασμός επι 100 ή 110 βοηθάει μόνο αυτούς που ή διαβάζουν πολύ ή έχουν παρακολουθήσει κάποιο εύκολο τμήμα (εσωτερικού και εξωτερικού). (Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που δεν πατάνε αλλά περνάνε). Οπότε θεωρώ πως είναι χοντροκομμένο να πειράξουμε το 100 και να το κάνουμε 110 χωρίς λόγο. Μάλλον πρέπει να δούμε την ποιότητα των πανεπιστημίων – πτυχίων – καθηγητών – βιβλίων – μαθημάτων – εξοπλισμού πανεπιστημίων.
    Η αύξηση των μορίων για τα μεταπτυχιακά από 150 σε 200 θα είχε νόημα και ουσία αν επίσης υπήρχε αξιολόγηση των τμημάτων που παρέχουν μεταπτυχιακά. Αν υπήρχε και εκεί αξιολόγηση ναι να μιλούσαμε για μόρια, αλλά ορίζοντας 200 ΜΟΡΙΑ την κατοχή κάποιου μεταπτυχιακού νομίζω βοηθάει χονδρικά μόνο αυτούς που έχουν χρήματα να φύγουν στο εξωτερικό και να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό ή αυτούς που με κάποιο τρόπο (όχι απαραίτητα άδικο) παρακολουθούν στην Ελλάδα κάποιο μεταπτυχιακό. Αλλά ναι είναι κάτι και αυτό. Το δεύτερο μεταπτυχιακό θα πρέπει και αυτό να μοριοδοτείται αλλά με λιγότερα μόρια από το πρώτο (100) καθώς μπορεί να είναι σε κάποιο άλλο γνωστικό αντικείμενο ωστόσο είναι και αυτό τίτλος.
    Ότι ισχύει για το μεταπτυχιακό ισχύει και για το διδακτορικό αλλά τα 400 μόρια είναι αρκετά. Άλλωστε ο κάτοχος διδακτορικού θα πρέπει να αναζητά θέσεις με εξειδικευμένες και υψηλές απαιτήσεις. Διαφορετικά απαξιώνεται.
    θεωρώ ότι χρειάζεται μια αναμόρφωση το σύστημα γενικά (μόρια τίτλων, τεστ δεξιοτήτων, συνέντευξης, εμπειρίας) αλλά είναι λίγο μπακαλίστικο να πειράζω τα μόρια που δίνουν τα πτυχία και τα πτυχία να μην έχουν αξία.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | antony

    @Eleftheriadis

    φίλε,

    Οι ελληνάρες, μόνο παπαγαλάκια γίνονται…
    δεν ξέρουν και δε θέλουν να ακούν για εργασία…
    μόνο τα πτυχία σκέφτονται και τα μεταπτυχιακά…
    πηραν μεταπτυχιακα, για μενα κατώτατου επιπέδου

    και τωρα

    ΕΜΕΙΣ που τελιώσαμε μια σχολη και δουλεύουμε, απλά δεν υπάρχουμε στο χάρτη.

    Η κυβέρνηση ενώ σε άλλα θέματα είναι πολύ προοδευτική εδώ μου τα χαλαει…

    Το δημόσιο ποτέ δε θα γίνει ανταγωνιστικό και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ με υπαλλήλους μεταπτυχιακής εξειδίκευσης…

    Φαντάσου φιλε Eleftheriadis ότι από τα θρανία , οι «άριστοι», οι έχοντες μεταπτυχιακούς τίτλους θα κάνουν δοκιμή εργασίας απευθείας στο ΔΗΜΟΣΙΟ(πάλι οι «έχοντες και κατέχοντες»;)

    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ τομέας, από μη παραγωγικός που είναι τώρα, θα πιάσει πάτο Eleftheriadis και Υπουργε!!!!

    Το ΔΗΜΟΣΙΟ πρέπει να παράγει έργο και όχι μόνο υπηρεσίες Πρωθυπουργέ!

    Βαθμολογείστε τα μεταπτυχιακά με λογικά νούμερα και δώστε έμφαση και στην εργασιακή εμπειρία!!!

    Όσοι ήθελαν μεταπτυχιακές σπουδές να κάνουν αιτήσεις για ΕΕΠ.
    Εκεί ανήκουν….

    Πρωθυπουργέ
    Υπουργέ

    Μην μειώνετε την αξία των σπουδών.Θα το βρείτε μπροστα σας.
    Δεν είναι η ανεπάρκεια γνώσεων που οδηγεί σε μεταπτυχιακά τους απόφοιτους.
    Η ανεπάρκεια βούλησης είναι, η μανία για τίτλους, η μεγαλομανία.
    Έχουμε πολυ καλα ΑΕΙ και πολύ καλούς επιστήμονες απόφοιτους.

    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:15 | Νικόλαος Μπακόπουλος

    Κύριε Υπουργε

    Εαν θελουμε να μιλάμε για αξιοκρατια τοτε θα πρεπει να υπάρξουν γραπτοι διαγωνισμοί. Γραπτοι διαγωνισμοι χωρις μορια , ουτε προϋπηρεσία , ουτε μεταπτυχιακου ουτε διδακτορικού . Για να κάνεις μεταπτυχιακο χρειάζονται 14,000 ευρω , για να έχεις προΫπηρεσία είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα χρειάζεται ΜΕΣΟΝ . Για κάποιον όπως εγώ που δεν έχω ουτε τα χρηματα για μεταπτυχιακό ούτε ΓΝΩΣΤΟ για να έχω προϋπηρεσία ειναί άδικο το συστημα αυτό . ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ , ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | Δημήτρης

    Η διάταξη που καταργεί τη μοριοδότηση για το επιπλέον μεταπτυχιακό, αναμένεται να οδηγήσει σε μία καινούρια τεράστια αδικία (πάνω που φαίνονταν να δύουν οι προσαυξήσεις), αλλά και ένα νέο κύμα νέων ανθρώπων που ο μόνος σκοπός της ζωής τους είναι να μαζεύουν μόρια για το ΑΣΕΠ. Και εξηγούμαι:

    Το ότι παύει πλέον να μοριοδοτείται το 2ο κ.ο.κ. μεταπτυχιακό, προσωπικά θεωρώ ότι μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους δύο παρακάτω λόγους (δεν μας δίδεται κάποια αιτιολογική έκθεση για να γνωρίζουμε ακριβώς, άρα προβαίνουμε σε ίδια συμπεράσματα):

    – Είτε πλέον επιθυμείται η αποδέσμευση της ποσότητας από την έννοια του «τίτλου» ή «επιπέδου σπουδών» ή «ακαδημαΐκής ιδιότητας» (όπως θέλετε πείτε το). Δηλαδή να θεωρείται πλέον ότι «είσαι μεταπτυχιακού επιπέδου» ή «διδακτορικού επιπέδου», άσχετα αν έκανες 1 ή 10 μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, αντίστοιχα. Π.χ. όπως λέμε ότι άπαξ και έχω έναν 3οβάθμιο τίτλο σπουδών, είμαι επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και τέλος. Το ίδιο και ο άλλος, ο οποίος έχει 5 τέτοιους τίτλους. Τότε, όμως, θα πρέπει οπωσδήποτε για έναν που έχει μεταπτυχιακό+διδακτορικό, να μην αθροίζεται 200+400=600, αλλά να λαμβάνεται μόνο ο σημαντικότερους από τους δύο ΟΜΟΕΠΙΠΕΔΟΥΣ τίτλους, που είναι το διδακτορικό. Μόνο 400 μόρια, καί όχι 600. Γιατί ο κάτοχος διδακτορικού είναι «επιπέδου μετατριτοβάθμιας εκπαίδευσης», όπως και ο κάτοχος μεταπτυχιακού το ίδιο επίσης. Όπως ακριβώς ισχύει ότι ένας που έχει πάρει Lower+Proficiency στα αγγλικά θεωρείται απλά «άριστος γνώστης της αγγλικής», οπότε παίρνει 70 μόρια, και φυσικά όχι 30 για το Lower + 70 για το Proficiency = 100!!!! Αφήστε που από πού κι ως πού ο διδάκτορας μπορεί να «αβγατίσει» τα μόρια της μετατριτοβάθμιας κατάρτισης, ενώ ένας απλός μεταπτυχιακός όχι πια;

    – Είτε επιθυμείται να δοθεί ένα τέλος στο φαινόμενο όπου υποψήφιοι αρχίζουν να παρακολουθούν σπουδές μόνο και μόνο για τα μόρια του ΑΣΕΠ, χωρίς κανένα άλλο αντίκρυσμα. Π.χ. έμαθαν όλοι τώρα και πάνε για 2ο μεταπτυχιακό μόνο και μόνο για να πάρουν +150 μόρια. Κανένα απολύτως ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, αλλά και ένα είδος ανταγωνισμού που ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικής ακαδημαϊκής κατάρτισης. ΩΣΤΟΣΟ, αν ισχύει ένας τέτοιος λόγος, το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και για τις ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, καθώς το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και εκεί, δηλαδή υποψήφιοι στα 30 τους χρόνια αρχίζουν δεύτερη κ.ο.κ. ξένη γλώσσα, μόνο και μόνο για τα μόρια του ΑΣΕΠ. Και μάλιστα, τώρα που ισοπεδώνεται το δεύτερο μεταπτυχιακό (ουσιαστικά όλοι οι σοβαροί υποψήφιοι έχουν ένα μεταπτυχιακό, οπότε δεν υπάρχει διαφοροποίηση από αυτό), αποκτά τεράστια σημασία η ύπαρξη επιπλέον ξένης γλώσσας, από αυτούς οι οποίοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, αλλά μια χαρά πήγαν π.χ. για Lower στα ιταλικά. Και τώρα ένας που έχει π.χ. 1 Μεταπτυχιακό + 1 Lower αγγλικά + 1 Lower ιταλικά, να έχει πια περισσότερα μόρια από έναν που έχει 2 Μεταπτυχιακά + 1 Lower αγγλικά.

    ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, Ή ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ 1 ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:02 | Μαργαρίτα Μ.

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

    Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας αυτή. Τέτοια βήματα είναι πολύ θετικά και πραγματικά δίνουν ελπίδα και σ’ εμάς τους πιο νέους ανθρώπους.
    Θα ήθελα παρ’ όλα αυτά να κάνω κι εγώ κάποια σχόλια:
    Πρώτα απ’ όλα θεωρώ σαφώς πολύ δίκαιη την κατάργηση της προσαύξησης του 50% (παρόλο που κι εγώ τη δικαιούμαι εχοντας εργαστεί πάνω από 24 μήνες σε κρατικό ΝΠΙΔ). Δίκαιη για όλους όσους εργάζονται στον περισσότερο απαιτητικό ιδιωτικό τομέα. Επίσης συμφωνώ με την ενίσχυση της βαθμολογίας των βασικών και των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, όπως επίσης και με την κατάργηση της μοριοδότησης των σεμιναρίων του ΟΑΕΔ (τα οποία μάλιστα πριμοδοτούνταν με όσα μόρια έπαιρνε κανείς και για άριστη γνώση ξένης γλώσσας).
    Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι ότι δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά στις ειδικές ομάδες υποψηφίων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, παλιννοστούντες ομογενείς και ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (για τη Β. Ελλάδα), μουσουλμάνοι της Θράκης), παρά την πληθώρα καταγγελιών για αντισυνταγματικότητα. Στο σύνολό τους αυτές οι ειδικές ομάδες καταλαμβάνουν περίπου το 40% των θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα! Δεν είναι λογικό, ούτε και δίκαιο να υπάρχουν θέσεις για μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Ούτε είναι αξιοκρατικό να διορίζεται κάποιος σε μια θέση με πολύ λιγότερα προσόντα απλώς και μόνο επειδή είναι πολύτεκνος ή τρίτεκνος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόσφατος γραπτός διαγωνισμός του Υπ. Οικονομικών (ΑΣΕΠ, 1Γ/2008) όπου είδαμε να διορίζονται πολύτεκνοι και τρίτεκνοι με βαθμολογίες 30 στα 100 ή και λιγότερο και να μένουν εκτός άτομα με βαθμολογίες 70 και 75 στα 100. Κάθε άλλο παρά αξιοκρατία είναι αυτό. Ο αντίλογος είναι ότι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι διορίζονται με κοινωνικά κριτήρια. Κοινωνικό κριτήριο όμως είναι και η μακροχρόνια ανεργία. Δεν μοριοδοτείται όμως, ούτε και είδα θέσεις ειδικά για μακροχρόνια άνεργους. Όσον αφορά δε στην περίπτωση των Ποντίων ομογενών, αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος ύπαρξης των θέσεων αυτών; Με την ίδια λογική θα έπρεπε να υπάρχουν και θέσεις για ομογενείς μας γενικά, από όπουδήποτε υπάρχουν Έλληνες. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτές οι διατάξεις δε βοηθούν στην αξιοκρατία και στη δικαιοσύνη και γι’ αυτό θα πρέπει να καταργηθούν.
    Γνώμη μου είναι επίσης ότι θα πρέπει να καταργηθεί η εντοπιότητα στις προκηρύξεις όλων των ΟΤΑ καθώς δεν εξυπηρετεί σε τίποτα και να παραμείνει μόνο εκεί όπου πρέπει, δηλαδή σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές.

    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:28 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ
    Κυρίες και κύριο συμπολίτες
    Είναι πιστεύω επιθυμητό από όλους να υπάρξει ένα αξιοκρατικό και δίκαιο σύστημα επιλογής δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τη συζήτηση που γίνεται για τις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων τριτέκνων παλινοστούντων και κατοίκων παραμεθορίων περιοχών. Η χώρα μας, νομίζω, αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Η ύπαιθρος και παραμεθόριος ερημόνονται. Παρά τούτου, είναι τελευταία στις κοινωνικές παροχές και στα παρεχόμενα κίνητρα στις μητέρες που γεννάν παιδιά. Οι μισούντες τις οικογένειες και τα παιδιά καλούνται να ρίξουν μια ματιά στις παροχές των άλλων Ευρωπαικών χωρών και μετά να μιλούν. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος.
    Στην Κίνα και την Ινδία. Εκεί σκοτώνουν τα παιδιά ιδίως αν είναι κορίτσια και οι άνδρες επιδοτούνται να υποβληθούν σε βαζεκτομή- στείρωση.
    Η επιλογή δική σας.
    Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:11 | Θεοδώρα

    Συμφωνώ με το σχόλιο του Αντώνη, από το Δημόσιο κοινή λογική λείπει όχι διδακτορικά.

    Μπράβο για τη προσπάθεια για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, όμως όλα τα παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν συνέχεια, έπρεπε και να ζήσουν τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο ή το Λύκειο ή τα ΤΕΙ κλπ. Δεν αναφέρομαι στα stage γιατί συμφωνώ με την κατάργησή τους.Οι ίσες ευκαιρίες όμως πρέπει να βλέπουν και τις ίσες δυνατότητες. Δώστε παρακαλώ μία λύση που να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες ανάγκες των νέων μας.
    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, αν σε διαγωνισμό που ζητά πτυχίο Λυκείου λάβουν μέρος και συνάθρωποί μας με διδακτορικό, τότε θα προηγηθούν έναντι αυτών του Λυκείου ή τότε τα επιπλέον αυτά προσόντα δεν θα προσμετρηθούν? (ελπίζω όχι)
    Ευχαριστώ
    Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος-πτυχιούχος ΑΕΙ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:54 | Δήμητρα

    Σχετικά με τη μοριοδότηση του βασικού τίτλου σπουδών θα ήθελα να επισημάνω το εξής:
    Είναι εντελώς διαφορετικό το 7,5 στο πτυχίο κάποιου αποφοίτου που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα προβλεπόμενα έτη σπουδών, με το 7,5 κάποιου αποφοίτου που χρειάστηκε 7 χρόνια για να αποφοιτήσει. Ο πρώτος είχε σαφώς καλύτερη επαφή με το αντικείμενο σπουδών του σε σχέση με τον δεύτερο, ενώ παράλληλα δεν επιβάρυνε το κράτος όντας «αιώνιος φοιτητής» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θεσπίζοντας μία «στάθμιση» του βαθμού πτυχίου σε σχέση με τα έτη σπουδών, θα δίδεται επιπλέον κίνητρο στους νυν φοιτητές να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων ενώ παράλληλα θα αρθεί η αδικία όσων ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
    Προτείνω ο συντελεστής 110 να ισχύει για τους απόφοιτους οι οποίοι έλαβαν πτυχίο μέχρι και 1 έτος μετά την προβλεπόμενη διάρκεια σπουδων, και να μειώνεται κατά 10 για κάθε επιπλέον έτος που χρειάστηκε κάποιος για να ολοκληρώσει τις σπουδές του.
    Ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:18 | antony

    Κε Υπουργέ,

    Γράφω αυτό το πολύ σύντομο post κατρχάς για να συμφωνήσω με την θέση του Υπουργείου να καταργήσει τη μοριοδότηση προϋπηρεσίας με δικαίωμα προσαύξησης 50% (ΟΤΑ Α Β βαθμου) κατά τη διεξαγωγή προσλήψεων από το ΑΣΕΠ.
    Περισσότερο βέβαια με απασχολεί η μοριοδότηση Διδακτορικών τίτλων σε θέσεις ΠΕ.

    Δηλαδή, θέλουμε όλοι οι υποψηφιοι για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ να έχουν μεταπτυχιακές σπουδές;
    Μπορούν όλοι να έχουν ή μηπως αυτό δεν είναι ζήτημα ικανότητας αλλα ενδεχομένως και άλλων παραγόντων
    (οικονομικών,οικογενειακών,επαγγελματικών
    .Επιτρέψτε μου να αναφέρω και τις διάφορες γνωριμίες με καθηγητές που βοηθούν στην …επιλογή απόφοιτων για Διδακτορικά ή ΜΔΕ
    Ποιός αξιολογει την εγκυρότητα των Διδακτορικών;;

    Γνωρίζετε πως πάνω απο το 80% των σπουδών αυτών γίνονται με απότερο σκοπό την μοριοδότηση ΑΣΕΠ;

    Γνωρίζετε πως υπάρχουν καποιοι που ούτε τις γνωριμίες έχουν αλλα ούτε και τα οικονομικά αποθέματα για να πραγματοποιήσουν εν γένει μεταπτυχιακές σπουδές.

    Γνωρίζετε πως η μεγάλη πλειοψηφία των Διατριβών είναι απλά αντιγραφή παλαότερων ή ακόμη και ξένων;(αυτό ελέγχται με τη βοήθεια κοινών βάσεων δεδομένων)

    Σύνοψη:
    Το Διδακτορικό όπως και το Μεταπτυχιακό δεν είναι κρίσιμος παράγοντας προσδιορισμού της ικανότητας ενός ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕ (ΑΣΕΠ)
    Μάλιστα, προκύπτει πως δεν είναι ούτε καν ενδεικτικός παράγων Κε Υπουργέ.
    Ο νομοθέτης τι θα κάνει για αυτό;
    Ως Διπλωματούχος Μηχανικός και εργαζόμενος στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομεα δεν έχω τρόπο να αποδείξω ότι οι γνώσεις μου, όχι απλά συγκρίνονται, αλλά είναι τάξεις μεγέθους ανώτερες των γνώσεων ενός Διδάκτορα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:36 | ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ Ν.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ :

    Πήγα σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης για να μου δοθούν σαφείς εξηγήσεις, από τους αρμοδίους υπευθύνους που συνέταξαν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, πάνω στο βασικό αδιευκρίνιστο θέμα που έχει προκύψει και θελημένα ή αθέλητα δεν αναφέρεται.
    Συγκεκριμένα μου είπαν:

    1. « Η ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ των μεταπτυχιακών ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ! ! ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ» ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ!!!
    Δεν αναφέρεται πουθενά, άρα δεν περιέχεται στο σχέδιο νόμου, άρα μέσω της επαγωγικής σκέψης, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ! ! ! (Συνειρμός πολύ απλός… όπως καταλαβαίνετε!!!)
    2. « ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ τα πτυχία διαφορετικής βαθμίδας εκπαίδευσης.» Δηλαδή ο έχων πτυχίο Τ.Ε και πτυχίο Π.Ε στην ίδια ειδικότητα , μετράει μόνο ο ένας τίτλος σπουδών, και ο άλλος ουσιαστικά ακυρώνεται. Ανεξαρτήτως αν και τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ για το Υπ.Παιδείας ανήκουν πλέον στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ.
    Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε τα παραπάνω μπορείτε να πάτε στο Υπ.Δημόσιας Διοίκησης . Οδός : Βας. Σοφίας 15 – Αθήνα , 2ος όροφος , Γραφείο 214.

    Είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνουν φραγμοί και όρια στη γνώση, στη μόρφωση και στην εξειδίκευση, ειδικά από αυτόν που είναι υποχρεωμένος να τα παρέχει.
    Σημασία δεν έχει να γνωρίζουμε μόνο εμείς την αξία μας, αυτό δεν είναι αξιοκρατία. Αξιοκρατία είναι να έχουμε το δικαίωμα να δηλώνουμε και να αποδεικνύουμε την αξία μας και τις γνώσεις μας ακόμα και σε ένα «χαρτί» που με αξιοπρέπεια και θυσίες αποκτήσαμε.

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, αρμόδια επιτροπή και λοιποί συνεργάτες της οριστικής σύνταξης του νομοσχεδίου ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΕ , εφόσον μας επιτρέψατε το συνταγματικό μας δικαίωμα να πούμε την άποψη μας ως ενεργοί πολίτες και όπως εσείς μας χαρακτηρίζετε «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» .

    Μην ισοπεδώνετε τα πάντα….
    Υπάρξατε και εσείς στη θέση μας και μπορείτε να αφουγκραστείτε την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | ελενα

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ.ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ,ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ..ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΜΕ 9 ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΓΡΑΦΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ??ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΡΙΑ?ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:33 | γιαννησ αγιαννησ

    Εποχικοσ πυροσβεστησ 35 ετων με τυπικα προσοντα (λυκειο,υψωσ κ.τ.λ) 10 συνεχωμενεσ συμβασεισ, και με τα δυο κοματα εξουσιασ δηλαδη. Εμπειρια τρομερη,εκαντονταδεσ συμβαντα,δασικα,τροχαια ειδικεσ γνωσεισ του ορεινου δασικου ογκου οπου διαμενω και εργαζομαι.αν ολα τα παραπανω δεν ειναι προυποθεσεισ για σταθερη και μονιμη εργασια δεν ξερω για πια αξιοκρατεια μιλατε.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»εσθλοι μεν γαρ απλωσ παντοδαπωσ δε κακοι.(να κανει καποισ το καλο ενασ δρομοσ υπαρχει μα για να κανει το κακο χιλια μονοπατια)στα δεκα χρονια που εργαζομαιεχω γνωρισει πολουσ μονιμουσ πυροσβεστεσ και για διαβολικη συμτωση ειναι οι περισοτεροι συγγενεισ μεταξυ τουσ(θα ειχε εξαιρετικο ενδιαφερων μια ερευνα πανω σα αυτο) μπαμπασ,γιοσ,ανιψιοσ αδελφοσ Α!!!και μια λεπτομερεια ο μπαρμπασ που ειχα στην κορωνη πεθανε πριν την τελευταια προκυρηξη.¨»ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ»

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:17 | ΤΖΕΝΗ

    Εάν δείτε το νόμο 3051/2002 θα δείτε ότι δεν ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΔΑΦΙΟ που μιλάει για την αθροιστική βαθμολογία των μεταπτυχιακών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει τέτοια παρανόηση. Το άρθρο λέει ότι
    Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

    Για το 10 εδάφιο δεν αναφέρει κάτι οπότε παραμένει και καλώς παραμένει

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:59 | ΔΩΔΩΝΗ

    Να εχουν προτεραιοτητα οι ανεργοι σε ολες τις προσληψεις δημοσιου εποχιακων,συμβασιουχων,αοριστου,μονιμοι.
    να γινονται καθε χρονο προσληψεις του Ν.2643/98 & Ν. 3491/2006

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 19:26 | E.P.

    ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Το μέτρο αυτό είναι κατάφορη απόδειξη ότι μας είπαν ψέματα σε όλους εμας που τους ψηφίσαμε γιατι μας υποσχεθήκαν ένα μέλλον αξιοκρατικό που θα πέρνουν στα σοβαρά τις σπουδές μας και τις θυσίες μας (χρήματα,χρόνος, κτλ)

    Η καταργηση:

    α) δεν συμφωνει με τις ιδέες της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Με τους σημερινούς ρυθμους που κινείται η επιστήμη αν θελήσεις να έχεις συγχρονη πρακτική στο δημόσιο τομέα δεν ειναι δυνατον να μείνεις στο μεταπτυχιακό που πήρες πριν 10 χρόνια.

    β) δεν συμφωνει με το ιδιο το σκεπτικο του νομοσχεδιου για την διορθωση των ανισοτητων σε σχέση με την πανεπιστημιακη εκπαίδευση, εξειδικευση και επανεξειδικευση

    γ) οι επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά είναι σε χειρότερη θέση με το νέο νομοσχέδιο από ότι με το παλιο που κατα γενική ομολογία ήταν αδικο (με το παλιό είχες 300 μόρια, τώρα μόνο 200 από το ένα μάστερ)

    δ) τοποθετει τους επιστήμονες που θέλουν να εξειδικευτούν περαιτέρω στο κλάδο τους στη θέση να προτιμήσουν να διαβάσουν για το τέστ γενικών δεξιοτήτων που αν γράψουν πχ 50% θα παίρνουν 200 μορια ενω με ένα δευτερο μεταπτυχιακό δεν φαίνεται ότι έχουν κάνει τίποτα

    ε)επίσης, τους ωθεί στην διδακτορική έρευνα που έχει διάρκεια 4-5 χρόνια χωρίς καμια οικονομική ενίσχυση για τα χρόνια αυτα και που τις περισσότερες φορές είναι πολύ εξειδικευμένο για να έχει κάποια σχέση δεν έχει με την εργασιακή πρακτική