Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 23 Μαρτίου 2015, 14:11 | marialena

    Ξυπνάτε Έλληνες!!!Μας κλέβουν τα πολυτιμότερα αγαθά μας και αυτή ακόμη την ελευθερία μας…!!!Μην τους χαρίζεστε!!!! ΟΧΙ κάρτες του πολίτη!!!!!! ΟΧΙ τσιπάκια…!!!! Μπορούμε να τα αποτρέψουμε όλα!!!!! Η δύναμη είναι στα χέρια μας και δεν μας αφήνουν να το ξέρουμε!!!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:44 | Χρίστος Κνίφης

    Είναι παράνομο να γίνει επιβολή της συγκεκριμμένης κάρτας στους πολίτες παρά τη θέληση τους.Πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επιλογής και όποιος θέλει ας την πάρει.Ο καθένας από την στιγμή που οι λόγοι του είναι νόμιμοι,ασχέτως ποιοι είναι αυτοί,έχει το ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα της επιλογής,κάτι που πρέπει να γίνεται σεβαστό από το κράτος εάν θέλει να λέγεται Δημοκρατικό.Και πρέπει να γίνει γνωστό στους πολίτες το ΚΟΣΤΟΣ των καρτών και του όλου συστήματος και το όνομα του προμηθευτή και να υπάρχει πλήρης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:24 | Αλέξανδρος Δήμου

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!
    «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ, ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ» ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:58 | Νίκος Θεοτοκάτος

    Όχι, δεν επιθυμούμε διασύνδεση των διαπιστευτηρίων: εάν θα μας παρέχεται κάποια διευκόλυνση στη χρήση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως γράφει ο Νόμος, προτιμούμε να γίνει με νέο κωδικό, όπως έγινε στις φορολογικές υπηρεσίες του taxisnet. Άλλο τα φορολογικά, άλλο τα εργασιακά, άλλο τα υπηρεσιακά μας θέματα! Ας γνωρίζει η κάθε κρατική αρχή τα δικά της και όχι η καθεμία τα της άλλης, ούτε (κυρίως) να υπάρχει δυνατότητα να τα γνωρίζει όλα μία «υπεραρχή», η οποία, επομένως, θα μπορεί, υποθετικά, να «απειλήσει» με το μπλοκάρισμα όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση π.χ. ανεξόφλητων φορολογικών υποχρεώσεων ή μη συμμόρφωσης του πολίτη με κάποια άλλη κρατική επιταγή (ελπίζω λογική…). Σε ό,τι αφορά τους ανθρωπιστικούς λόγους, ας υπάρχει άλλος κωδικός και άλλη κάρτα: όπως υπάρχει η ταυτότητα για την αστυνομία ή το βιβλιάριο υγείας για τις νοσηλείες, ας βγει και κάτι σε μορφή κάρτας για την αντιμετώπιση των αναγκών των αναξιοπαθούντων, δεν είμαι αντίθετος. Αυτή όμως η διασύνδεση, για την οποία κάνει λόγο ο νόμος, μοιάζει επικίνδυνη.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:02 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΣΗΣ

    Η έκδοση της κάρτας είναι ενάντια στην αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων. –
    Οι πολίτες γίνονται έρμαιο στους διαχειριστές των δεδομένων.Tα δεδομένα μπορούν εύκολα να κλαπούν ή νά παραποιηθούν και γιαυτό δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά απολύτως προστασία. Δεν είναι δυνατόν να παραλάβουμε καμιά τέτοια κάρτα

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:55 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΣΗΣ

    Δεν συμφωνώ, πρόκειται γιά ένα μόνιμο φακέλωμα. Ο πολίτης γίνεται έρμαιο των διαχειριστών των δεδομένων. Είναι ενάντια στην αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί φαινόμενα πώλησης τών στοιχείων που συγκεντρώνονται. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ασφάλεια για τα δεδομένα που θα έχει η κάρτα τα οποία άνετα μπορούν να κλαπούν, να τύχουν επεξεργασίας ή να παραποιηθούν. Δεν είναι δυνατόν να παραλάβουμε την κάρτα αυτή.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:12 | ευθυμια

    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ + Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ……..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:43 | Κατερίνα

    Αρνούμαι να πάρω την κάρτα του πολίτη. Απαράδεκτη η παρακολούθηση και το φακέλωμα των πολιτών. Δεν παραδίδω την ελευθερία μου σε κανέναν Μεγάλο Αδερφό.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:22 | Γεώργιος

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη για τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω:Σχεδιο επιφυλάξεων – σχολίων για τη διαβούλευση σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη
    Αναρτήθηκε: 21/03/2015

    Παρακαλούμε προσαρμόστε το παρακάτω κείμενο στις προσωπικές σας εκτιμήσεις και ανησυχίες. Είναι ένα σχέδιο που διαρκώς να εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται και επομένως δεν θα πρέπει να το αποστείλετε ως έχει. Εξάλλου κάθε παρατήρηση και σχόλιο στη δημόσια διαβούλευση θα πρέπει να είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα.

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ:

    1.Το πλινθίο (τσιπάκι) της “Κάρτας (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη” θα λειτουργεί εξ επαφής (contact) ή εξ αποστάσεως (contactless);
    Αυτό είναι το βασικότερο ζήτημα και το υπουργείο δεν μας δίνει αυτή την πληροφορία. Πώς λοιπόν να τοποθετηθούμε;
    Κάθε τσιπ είναι ένας κινητός φάκελος και το απορρίπτουμε ως μέσο καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών. Αλλά το τσιπ που λειτουργεί εξ αποστάσεως είναι τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (rfid) και γι’ αυτό επί πλέον είναι και καταδότης, αφού ο φορέας της κάρτας που το περιέχει μπορεί ανά πάσα στιγμή, με ποικίλους τρόπους πχ μέσω ενός φθηνού και απλού αναγνώστη rfid ή μέσω ενός δικτύου wi-fi ή με την ένταξη του συστήματος των καρτών σε κάποιο υπέργειο και επίγειο δορυφορικό σύστημα, λ.χ. το Ε­c­h­e­l­on ή το “Γαλιλαίος”, να εντοπιστεί πάραυτα.
    Σε κάποιες χώρες που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχη Κάρτα του Πολίτη το τσιπ λειτουργεί εξ αποστάσεως. Επίσης η πλειοψηφία των πιστωτικών καρτών είναι αυτής της τεχνολογίας δηλαδή ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Ωστόσο με σειρά επιστημονικών ανακοινώσεων έχει καταδειχθεί ότι η ασφάλεια αυτής της τεχνολογίας είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε». Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις τους, αυτοί που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να έχουν προπτυχιακές γνώσεις ηλεκτρονικών – γνώσεις που από παλαιότερες επιθέσεις έχει αποδειχθεί πως είναι κτήμα όσων ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα. Αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν καταδείξει προβλήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως οι Andrea Barisani, Daniele Bianco, Adam Laurie και Zac Franken με σχετικές ανακοινώσεις τους σε συνέδρια. Στην πράξη θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση της Shell που αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ) αλλά και τη μαζική επέμβαση από εγκληματίες (;) από το Πακιστάν και την Κίνα σε αναγνώστες τέτοιων καρτών που διατέθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αφαίρεσαν από χρήστες των καρτών συνολικό ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών. Το τελευταίο γεγονός ανάγκασε τον Υπεύθυνο Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ Joel Brenner, να δηλώσει ότι «μέχρι πρότινος μόνο κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι τέτοιο. Είναι τρομακτικό»
    Είναι λοιπόν δυνατό το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ατομικά τους δικαιώματα αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια να τίθεται -ελαφρά τη καρδία- στο έλεος κάθε κακοποιού και κατασκόπου;
    Είναι απολύτως αντισυνταγματικό το να παραπέμπονται λοιπόν τέτοια τεχνικά θέματα – επιλογές που είναι εξόχως σημαντικά για τα ατομικά μας δικαιώματα αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, σε υπουργικές αποφάσεις που δε θα εγκριθούν από την Ελληνική Βουλή και κατ’ επέκταση από τον Ελληνικό Λαό.
    Εάν στην ελληνική κάρτα το τσιπ είναι εξ επαφής, μετά από πόσες αναβαθμίσεις σχεδιάζεται να γίνει εξ αποστάσεως;
    2.Για την παραγωγή της κάρτας θα χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα που έχει η Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας;
    Έγινε γνωστό ότι η ιαπωνική εταιρεία TOPPAN που πούλησε στην Ελληνική Αστυνομία το μηχάνημα με το οποίο παράγονται τα Ελληνικά Διαβατήρια και οι αστυνομικές ταυτότητες, αναφέρεται σε αστυνομικές ταυτότητες που θα φέρουν τσιπ τόσο εξ επαφής όσο και εξ αποστάσεως: ” Άρα εάν χρησιμοποιηθεί η υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας η “Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη” μπορεί να έχει και εξ επαφής και εξ’ αποστάσεως τσιπάκι. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τα παραπάνω.
    3.Πιστεύει, αλήθεια, το Υπουργείο ότι υπάρχει απαραχάρακτη, απαραβίαστη τεχνολογική μέθοδος αποτύπωσης δεδομένων σε ένα πλινθίο (τσιπάκι) είτε αυτό λειτουργεί εξ επαφής (contact) είτε λειτουργεί εξ αποστάσεως (contactless);
    Στην Γερμανική Κάρτα του Πολίτη “με το καλημέρα” αποσύρθηκε το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών γιατί είχε τρύπα ασφαλείας. Τι μας εγγυάται ότι στην Ελλάδα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα από την τεχνολογικά προηγμένη Γερμανία;
    4.Για όσες “Κάρτες (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη” χαθούν αλλά και για όσες κλαπούν, προβλέπεται να αναπτυχθεί κάποιου είδους λογισμικό το οποίo θα τις εντοπίζει; Ειδικά, βεβαίως, στην περίπτωση που φέρουν εξ αποστάσεως (contactless) τσιπάκι, θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ή η υποδομή των δορυφόρων;
    Το ρωτάμε αυτό γιατί για τα σκυλιά που φέρουν “εμφυτευμένο” στο δέρμα τους το εξ αποστάσεως (contactless) τσιπάκι, η σχετική εφαρμογή είναι ήδη έτοιμη, χρησιμοποιείται και μάλιστα μπορεί κανείς να την “κατεβάσει” δωρεάν στο κινητό του
    5.Η κάρτα Πολίτη θα συνδέεται με ένα (μοναδικό για κάθε πολίτη) κωδικό αριθμό πιστοποίησης-αναγνώρισης; Πώς θα σχηματίζεται ο αριθμός αυτός;
    6.Για τα νομικά, ηθικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα που κουβαλούν μαζί τους αυτές οι κάρτες από την στιγμή που διαθέτουν είτε εξ επαφής (contact) ή πολύ περισσότερο εξ αποστάσεως (contactless) πλινθίο και περιέχουν βιομετρικά δεδομένα , επικαλούμαι την ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά σε συνέδριο για τις ηθικές επιπτώσεις από την χρήση των βιομετρικών δεδομένων.
    7.Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά: «Τα βιομετρικά δεδομένα έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τα γνωστά μας δακτυλικά αποτυπώματα ή τα στοιχεία που αποθηκεύονται στα μικροτσίπ των σύγχρονων διαβατηρίων. Πλέον μιλάμε για συσκευές που μπορούν να ανιχνεύσουν με μεγάλη ακρίβεια την ψυχοσωματική μας κατάσταση και τα συναισθήματά μας, συσχετίζοντας τις εκφράσεις του προσώπου, τις διακυμάνσεις της φωνής, την θερμοκρασία του σώματος και τις απεικονίσεις της δραστηριότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Από την άλλη πλευρά, οι εφαρμογές αυτές δεν περιορίζονται μόνο στο πεδίο της ασφάλειας – όπου μετά την «11η Σεπτεμβρίου» το κοινό έχει κάνει παραχωρήσεις στην προστασία της ιδιωτικότητας στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας – αλλά και για καθημερινή χρήση από δημόσιους φορείς και ιδιωτικές εταιρείες… “
    Τα λάβατε υπόψη σας τα ανωτέρω;
    Δεν είμαστε κατά της χρήσεως της πληροφορικής και της τεχνολογικής προόδου. Την παράχρησή της φοβούμεθα από διεφθαρμένους ανθρώπους.
    Η κάρτα πολίτη με τσιπ είναι η θύρα για την είσοδο σε ένα πεδίο (σύστημα) ηλεκτρονικής συλλογής και διασταυρώσεως κάθε είδους πληροφοριών με δυνατότητα τοπικής παρακολουθήσεως. Οι δυνατότητες του πεδίου αυτού στα χέρια ενός τυράννου είναι εφιαλτικές.
    Γι’ αυτό ζητούμε να μην ανοίξετε αυτή τη θύρα.
    8. Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι στη μνήμη/μνήμες ή οπουδήποτε αλλού, εσωτερικά και εξωτερικά της κάρτας του πολίτη, δεν πρόκειται να περιέχεται ο αριθμός 666 σε οποιαδήποτε γραφή και συμβολισμό και ότι επίσης έχετε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτός ο αριθμός να μην συμπεριληφθεί στο μέλλον, σε οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση της κάρτας;
    Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σύναξη των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους αλλά και άγιοι της Εκκλησίας μας όπως ο Όσιος Παϊσιος, που για το λόγο αυτό είχε συντάξει χειρόγραφη και χρονολογημένη από τον ίδιο επιστολή για το θέμα, είναι απολύτως αντίθετοι στην εφαρμογή του συστήματος αυτού ταυτοποίησης των Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μέλος της οποίας είμαι και εγώ. Σας καλώ λοιπόν να μην προχωρήσετε στη θέση προς ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου.
    Ἀφῆστε τὸ σχόλιό σας γιὰ τὸ ἐπίμαχο ἄρθρο 16 ἐδῶ : http://www.opengov.gr/ypes/?p=2559.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:42 | EN NΗΨΕΙ

    ΓΕΡΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ:
    Τσιπάρισμα καί κάρτα πολίτη:

    http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_39.html

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:28 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ
    ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:32 | ΚΓ

    Όχι στην κάρτα. Φορολογιστε τους πλούσιους. Όχι στο φακέλωμα.
    Σιγά σιγά θα πάτε στην ψειρού όλοι σας ! Προδότες πολιτικοί.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:16 | pavlos

    Όμως οι αντίχριστες δυνάμεις δεν θα προλάβουν επειδή την αιματοβαμμένη και αγιασμένη πατρίδα μας την προστατεύει η Παναγία μας
    παύλος

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:48 | Μαρία

    Ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ δεν συμφωνώ με την κάρτα του πολίτη.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:23 | Βαγγελης

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:48 | Βασίλης

    Σαν χριστιανός ορθόδοξος καί Έλληνας Αρνούμαι την έκδοση κάρτας του πολίτη, που καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, εισβάλλει στα σπίτια μας παρακολουθώντας μας διαρκώς, βγάζοντας στην φόρα τα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας, προς εξυπηρέτηση «άλλων» σκοπιμοτήτων!
    Εκπλήσσομαι με τους άθεους κουλτουριάρηδες πως θα ανεχθούν το ηλεκτρονικό ξεγύμνωμα και την ηλεκτρονική τους παρακολούθηση.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:58 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΩ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ «ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

    ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:57 | Ελένη

    ΟΧΙ στην «Κάρτα του Πολίτη», γιατί καταπατά το δικαίωμα της προσωπικής μας ελευθερίας! ΟΧΙ!!! Δε θα δεχθούμε μια τέτοια κάρτα!

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:30 | ΜΑΡΙΑ

    Αρνούμαι σαν Ελληνίδα και Χριστιανή να παραλάβω μια τέτοια κάρτα.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:21 | Στέλιος

    Η λεγομένη κάρτα του πολίτη είναι τελείως άχρηστη αρκεί ο αριθμός ταυτότητας και ένας υπολογιστής Διαδικτύου γιά νά ελέγχονται τα πάντα. Άλλα πράγματα εξυπηρετεί η κάρτα αυτή, κρίμα. Αποδδεικνύεται ότι και αυτή η κυβέρνηση ανήκει στό ίδιο κλάμπ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:01 | Γιώργος

    Η κάρτα του πολίτη είναι ένα βήμα προς την απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δηλαδή ένα βήμα προς την στέρηση της Θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου. Ως εκ τούτου αρνούμαι να την παραλάβω.

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:15 | Ερασμία Κωλέττη

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη

  • 23 Μαρτίου 2015, 13:57 | Θεοφάνης

    Για τους λόγους που στην πλειονοψηφία των σχολίων αναφέρονται,(θρησκευτική συνείδηση, ατομικά δικαιώματα και αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης τέτοιων καρτών σε διάφορες περιπτώσεις στην αλλοδαπή), καθίσταται καταφανές το ατελέσφορο, προκλητικό και εκβιαστικό της χρήσης της κάρτας του πολίτη. Διαφωνούμε λοιπόν κάθετα σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:27 | Λευτέρης

    αρνούμαι την καρτα του πολιτη!!οι έλληνες κατα της καρτας του πολιτη!!!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:44 | Αναστασια Πλακιδη

    Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να δηλώσω οτι:
    1)Αρνούμαι κατηγορηματικά και αμετάκλητα να λάβω την κάρτα του Πολίτη σε οποιαδήποτε μορφή της και για οποιαδήποτε λόγο.
    2)Θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να ενημερώσω τους δικούς μου ανθρώπους σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θέλει τα άτομα να μετατραπούν σε αριθμούς, δήθεν στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και της ελαχιστοποίησης της γραφειοκρατίας.
    Είμαι Ελληνίδα Ορθόδοξη Χριστιανή και την ελευθερία που μου χάρισε ο Κύριος και Θεός μου ΔΕΝ την παραδίδω σε κανέναν. Αν η κάρτα αυτή μας επιβληθεί ΔΕΝ θα την πάρω και ας περιμένω 300 χρόνια στην ουρά να εξυπηρετηθώ στο δημόσιο. Καλή δύναμη σε όλους και η Παναγία μας να μας προστατεύει.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:11 | θανασης

    Οχι στην καρτα του πολιτη. Οχι στην ηλεκτρονικη σκλαβια

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:34 | Πόπη Λήμνου

    Δεν αποδέχομαι την κάρτα του πολίτη γιατί είναι αντίθετη στην ορθόδοξη χριστιανική μου πίστη!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:15 | ΙΝΚΑ

    Η επίσημη θέση του ΙΝΚΑ για την φερόμενη ως «κάρτα του πολίτη», βρίσκεται εδώ: http://www.inka.gr/?p=1745

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:46 | ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

    Παρακαλῶ νά δημοσιεύσετε τήν θέση μου ἐπί τοῦ θέματος.
    Εχει ἐνημερωθεῖ τό διαδίκτυο, γιά τό γεγονός τῆς μή δημοσίευσης τῆς θέσης μου, σέ τόσο καίριο πνευματικό ζήτημα!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:30 | Ειρήνη Π

    Δεν επιθυμώ να παραλάβω τη κάρτα του πολίτη!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:26 | Κατερινα Μουστάκα

    Όποιος θέλει ας την πάρει. Γιατί όμως κάποιος που δεν θέλει να πρέπει κι αυτός να την πάρει;Προτείνω λοιπόν να γινει προαιρετική.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:33 | Γιάννης

    Για ποιό λόγο να μήν υπάρχει σύνδεση με το ΑΜΚΑ.
    Ξανά μανά να δημιουργούμε συνέχεια μητρώα. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται συνέχεια νέα μητρώα που το μόνο που θα προσφέρει είναι σύγχυση. Ν.3655/08 ΦΕΚ 58 Α 2008

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:55 | Γιώργος

    Θρησκόληπτος δεν είμαι, ενώ η σχέση μου με την τεχνολογία είναι καλός, πιστεύοντας πως μας βοηθάει για να μπαίνει μια τάξη.
    Παρ΄ όλα αυτά αδυνατώ να καταλάβω το γιατί θα πρέπει να έχω μια κάρτα που θα περιέχει κάποια (άγνωστα σε εμένα)στοιχεία μου μέσα της καταγεγραμμένα.
    Αν θέλετε κύριοι να κάνετε κάτι θετικό, καταργήστε αριθμό ΙΚΑ, ταυτότητας, κωδικό taxis κλπ και ενώστε τα κάτω από το Α.Φ.Μ.
    Ένας αριθμός για οτιδήποτε.
    Και τότε θα έχετε περισσότερα ευεργετήματα από όσα μια κάρτα που θα εμπεριέχει άγνωστα σε εμέ στοιχεία μέσα της

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:42 | Μαριαλένα

    Όχι στην κάρτα που αντικαθιστά το πρόσωπο.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:30 | Καραφυλλίδου Ελένη και Λοιποί

    Ο Γέροντας Παΐσιος που προσφάτως ανακηρύχτηκε Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης είχε πει να μην πάρουμε την κάρτα ή ταυτότητα που θα ενσωματώνει λοιπές κάρτες και στοιχεία διότι και αυτή αποτελεί Άρνηση της Χριστιανικής μας πίστης και προστάδιο του πλήρους φακελώματος και τυραννίας με το μετέπειτα εμφυτευόμενο μικροτσίπ στο ανθρώπινο σώμα.
    Επιπλέον Υπάρχουν αντιρρησίες συνείδησης κατά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ΗΔΙΚΑ Α.Ε.-ΑΜΚΑ που ανήκουν κάποιοι στην Εκκλησία του νέου ημερολογίου και κάποιοι στο Παλαιό και δεν έχουν ή δεν χρησιμοποιούν καν ΑΜΚΑ και για το λόγο αυτό δεν λαμβάνουν συντάξεις, μισθούς, περίθαλψη κ.τ.λ.εδώ και χρόνια (893 μόνο από το Γενικό Λογιστήριο και άγνωστο πόσοι άλλοι από άλλα ταμεία), παρότι το ζητούν από τις Αρχές, με κίνδυνο και της ζωής τους.Εννοείται πως δεν θα λάβουν την κάρτα του πολίτη. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι Κύριε Υπουργέ και Κύριε Τσίπρα που μιλήσατε για αποκατάσταση αδικιών??? Αν είναι ένας νόμος να οδηγεί στον θάνατο συμπολίτες μας τότε δεν είναι αλλά ονομάζεται νόμος.Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν πρόκειται για εργαλείο θανάτου κατά αθώων πολιτών εν καιρό ειρήνης.
    Επειδή αρνούμαστε να παραλάβουμε την κάρτα του Πολίτη και πολλοί δεν θα την πάρουν και αυτό θα έχει ως συνέπεια την εξορία τους από την κοινωνία αφού δεν θα μπορούν δίχως αυτή να συναλλάσσονται Σας υπενθυμίζουμε κύριε Υπουργέ και κύριε Τσίπρα ότι αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την καταπάτηση πληθώρας άλλων νόμων και διατάξεων θεμελιωδών δικαιωμάτων. Με την ανάληψη όμως των καθηκόντων σας υποσχεθήκατε με όρκο να τηρήσετε το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και όχι μόνο έναν ή δύο νόμους για την Κάρτα του Πολίτη.
    Συγκεκριμένα για όσους δεν θα λάβουν την κάρτα του Πολίτη παραβιάζονται από το Σύνταγμα το άρθρο 1 παρ. 2 για τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, το 4 παρ. 1 για ίση και όμοια μεταχείρηση (εφόσον ο νόμος εισάγει εξαιρέσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης ίδια αντιμετώπιση θα πρέπει να έχουν και οι αντιρρησίες κάρτας του Πολίτη) το 5 παρ. 1 για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, το 13 για απόλαυση των ατομικών δικαιωμάτων ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, το 22 παρ. 1 δικαίωμα στην εργασία, το 21 παρ.3 για δικαίωμα στην περίθαλψη, το 25 παρ. 1 και 2 για την εγγύηση των δικαιωμάτων του ατόμου από μέρους του κράτους και το 3 το οποίο προστατεύει την ιερά παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην οποία περιλαμβάνονται και ο προφητείες και προρρήσεις Αγίων και Γερόντων κατά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ταυτοποίησης του ανθρώπινού προσώπου με ισόβιο αριθμό.
    Από την ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) παραβιάζονται το άρθρο 9 παρ. 1 για την ελευθερία σκέψεως, συνειδήσεως και θρησκείας και το άρθρο 14 που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω θρησκείας ή άλλων πεποιθήσεων.
    Παραβιάζονται από τον Ποινικό Κώδικα τα άρθρο 288 για παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας, το 306 παρ. 1 για έκθεση του άλλου σε κίνδυνο και το 307 παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και ο αντιρατσιστικός νόμος 4285/2014 άρθρα 1 και 5 διότι η σκληρή συμπεριφορά της Διοίκησης να μην χορηγεί τις συντάξεις, μισθούς κ.τ.λ. λόγω μη χρήσης κάρτας του Πολίτη συνιστά πράξη βίας που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με συγκεκριμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις και ενέχει απειλή για την ελευθερία, την ζωή και την σωματική ακεραιότητα τους.
    Παραβιάζεται το Π.Δ. 3865 της 21-7-2010 ( ΦΕΚ Α΄ 120) για υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλλει ισόβια αξιοπρεπή σύνταξη σε κάθε στρατιωτικό και πολίτη και το 169/31-8-2007, άρθρα 25-26 στο οποίο αναφέρεται ότι οι Στρατιωτικοί για 25 χρόνια και πάνω εργασίας δικαιούνται ισόβια σύνταξη.
    Υπενθυμίζουμε τις εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον λαό, την με υπ΄αριθ. 2548/1-4-1993 κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και τη υπ΄αριθ. 2626/7-4-1997 κατά της Συνθήκης Σέγκεν και του ηλεκτρονικού φακελώματος με κωδικό αριθμό κρατικών ηλεκτρονικών Συστημάτων το 666 καθώς και εγκυκλίους ιεραρχών του παλαιού ημερολογίου.
    Σε έγγραφό του Συνηγόρου του Πολίτη με αρ. πρωτ. 165821/39926/2014 υποστηρίζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις η από μέρους του κράτους ευέλικτων λύσεων αντί της χρήσης ΑΜΚΑ.( Ενδεικτικά Βλέπε Ν. 2510/1997 άρθρα 3 και 18 για κατ’ εξαίρεση άοπλη θητεία στους αντιρρησίες συνείδησης και άρθρο 19 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα όπου εξαιρούνται από την υποχρέωση όρκου οι άθεοι και όσοι πιστεύουν ότι η πίστη τους απαγορεύει τον όρκο).Το ίδιο μπορεί να γίνει και για την κάρτα αλλά εμείς Σας ζητούμε να μην την κυκλοφορήσετε καθόλου και για κανέναν.
    Μετά από γραπτές ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατατέθηκαν από τους βουλευτές του Λ.Α.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη (Περιφέρεια Αττικής) και Θανάση Πλεύρη (Περιφέρεια Α΄Αθηνών) ( αρ. πρωτ. Ερωτήσεων 234/17-6-09) στον τότε αρμόδιο Υπουργό, με αντικείμενο την εναλλακτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από το σύστημα, χωρίς τη χρήση του αριθμού, ο τότε Υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, με την αρ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ2/22492/19-8-2008 απάντησή του, μεταξύ άλλων σημείωνε τα εξής: «…Η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών…δεν υποκαθιστά το σημερινό συμβατικό τρόπο συναλλαγής του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση…Στόχος των εφαρμογών αυτών είναι η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Υπηρεσιών και η απαλλαγή του πολίτη από τις πολλαπλές διαδρομές σε διάφορες υπηρεσίες με τη χρήση των νέων τεχνολογιών…». Η Διοίκηση λοιπόν, με την υποτιθέμενη συνέχειά της, ερμηνεύοντας αυθεντικά και στην πράξη την παραπάνω διάταξη του άρθρου 153 Ν. 3655/2008, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών εκτός συστήματος.
    Ανεξαρτήτως του αν ο νομοθέτης ή άλλες ομάδες Πολιτικών Αρχόντων ή πολιτών ενστερνίζονται ή απορρίπτουν την παραπάνω Χριστιανική πίστη κατά της Κάρτας του Πολίτη με το σκεπτικό ότι οι αντιρρησίες ανήκουν σε θρησκευτική μειονότητα, η πίστη τους αυτή δεν παύει να αποτελεί έκφραση της θρησκευτικής τους συνείδησης, την ελευθερία της οποίας εγγυάται το Σύνταγμα.
    Σας παρακαλούμε Κύριε Υπουργέ και Κύριε Τσίπρα αναλογιστείτε με καθαρό μυαλό πόσα δικαιώματα θα καταπατηθούν με την κάρτα για όσους δεν θα την λάβουν. Αλλά και για αυτούς που θα την λάβουν θα καταπατηθούν άλλα δικαιώματα και προπάντων η ελευθερία τους. Δεν το βλέπετε λοιπόν πως η κάρτα του πολίτη είναι ένα στημένο παιχνίδι γεμάτο μειονεκτήματα καταδικασμένο σε αποτυχία?

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:43 | Θεοχαρίδης Θεοφάνης

    Η κάρτα του πολίτη είναι το πιο αντισυνταγματικό, αντιλαϊκό μέτρο από αυτά που κατά καιρούς έχουν αποπειραθεί να επιβάλλουν Ελληνικές Κυβερνήσεις. Παραβιάζει κατάφωρα τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα. Δεν δέχομαι με τίποτε να είμαι μαρκαρισμένος σαν τα ζώα από τον ιδιοκτήτη τους. Το δικαίωμα προστασίας του ιδιωτικού βίου με την κάρτα του πολίτη αναιρείται. Υπάρχει το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ο ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, και χίλια δυο άλλα δελτία στοιχείων για τον καθένα μας, οπότε η λεγόμενη κάρτα του πολίτη θεωρώ ότι αποσκοπεί μόνο στο απρόσκοπτο φακέλωμα και ολοκληρωτικό έλεγχο της ατομικής μας ζωής. Και αρνούμαι να παραλάβω οποιοδήποτε τέτοιου είδους έγγραφο.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:37 | Κάτια

    Απαράδεκτο μέτρο. Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:13 | Ειρήνη Παναγιωτοπούλου

    Δεν επιθυμώ να παραλάβω την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:13 | ΑΡΙΣΤΗ ΠΑΠΠΑ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ .
    ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΥΣΑΝ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΥΣΙΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ;

    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:29 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    Με το καλο να ερθει αυτη η καρτα του πολιτη.
    Επιτελους να και ενα καλο νεο.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:20 | Maria

    Εξαιρετική ιδέα, θα διευκολύνει πολύ τα πράγματα, μακάρι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς για να διευκολυνόμαστε ακόμα περισσότερο.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:28 | Περίανδρος Καραμανές

    Είμαι Λαβεϊκός σατανιστής και υποστηρίζω την θέσπιση της κάρτας του πολίτη. Θεωρώ ότι επιτέλους ήρθε η ώρα ο Σάταν να εισχωρήσει για τα καλά σε αυτήν την άθλια κοινωνία. Τόσα χρόνια έχω ξεκληρήσει ίσα με 50 κοτέτσια σε θυσίες εις το όνομα του Τράγου, ελπίζω να μην ήταν τσάμπα. Συγχαρητήρια για την κατεύθυνσή σας.

    666 Dominus Satanas Deus Potentiae. Pleni sunt terra et inferi
    gloria. Hosanna in excelsis. 666

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:44 | Γεώργιος

    Ως επιστήμων της πληροφορικής, θεωρώ ότι το εγχείρημα της κάρτας του πολίτη είναι άτοπο.
    Ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος, υπάρχω ως άνθρωπος και όχι ως αριθμός!

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:49 | ευαγγελια

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα πολίτη η οποιαδήποτε άλλη κάρτα .δεν θα βάδισω στον δρόμο που δεν πρέπει. Κ έχει ειπωθεί εδώ κ αιώνες ότι μας ετοιμάζετε. .. ψηφίστε για να μας ρίξετε ως άλλοι Ρωμαίοι στο κολοσσαιο της νέας Ρώμης τροφή για να οικονομικά λιοντάρια .χωρίς κάρτα. . Δε θα ζούμε. . Θα λιμοκτονουμε.. Έτσι κάντε νέους μάρτυρες. .

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:35 | Τίμος Μεσσήνης

    Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αρνούμαι να πάρω την κάρτα του πολίτη. ΙΣ.Χ.Ν.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:05 | ΝΟΝΗ

    ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ‘Η ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΗΣ,Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 12:25 | κοκαρας κωστας

    Δεν πιστεύω πως η κάρτα του πολίτη θα πετύχει τους στόχους για τους οποίους προβάλετε η χρήση της… πολλά δικαιώματα κ ελευθερίες θα καταπατηθουν.δεν υπάρχει περίπτωση να την παραλάβω . Ανά διαστήματα βλέπω μας απειλούν ότι θα τη φέρουν. Γίνονται συνέχεια προσπάθειες εδώ κ χρόνια. . Τα ίδια κέντρα με διαφορετικές δικαιολογίες κάθε φορά. . Ένα τους λέμε. . Δε θα γίνουμε μοσχάρια τυποποιημένα μαρκάρισμενα στο βωμό της οικονομίας τους.

  • 23 Μαρτίου 2015, 11:17 | Χρήστος

    Πρόκειται για μια απαράδεκτη διάταξη που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, ενώ δεν περιέχεται καμία ρύθμιση για την προστασία αυτών, παρά μόνο αρκείται το άρθρο σε μια εξαγγελία έκδοσης Κ.Υ.Α. το περιεχόμενο της οποίας φυσικά μας είναι άγνωστο και σε κάθε περίπτωση δεν θα τεθεί ποτέ για διαβούλευση (δεν προβλέπεται φυσικά διαβούλευση για Υπουργικές Αποφάσεις). Άλλωστε, οι σχετικοί στόχοι μπορούν να υλοποιηθούν με πληθώρα άλλων μέτρων, τα οποία δεν θα συνιστούν και παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών μας δεδομένων.

  • 23 Μαρτίου 2015, 11:04 | ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

    Σᾶς ἔχω στείλει ἀπό τήν Παρασκευή τό μεσημέρι, τό παρακάτω μήνυμα μέσῳ μέηλ γνωστοῦ μου προσώπου καί δέν τό δημοσιεύετε. Γιατί δέν κάνατε τήν δημοσίευση;Ἐλπίζω νά δημοσιεὐσετε τό σχόλιό μου αὐτή τή φορά.

    20 Μαρτίου 2015, 15:20 | ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    Μόνιμος Σύνδεσμος

    Λέω ΟΧΙ στήν κάρτα σας γιά τούς ἑξῆς λόγους:

    Ὡς Χριστιανός Ὀρθόδοξος:

    Καινή Διαθήκη, Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου, κεφάλαιο 13, στίχοι 15-18: 15 «καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16 καὶ ποιεῖ πάντας τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟΝ τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς΄=666″.

    Ὡς γνωστόν, τό RFID τσιπάκι τῆς κάρτας σας-τήν ὁποία «ὁραματίζονται» νά μᾶς ἐπιβάλλουν στελέχη τῆς Κυβερνήσεώς σας -ἔχει bar code, στό ὁποῖο εἶναι ἀποδεδειγμένο, ἀπό τεχνικούς καί πληροφορικούς-ξένους καί Ἔλληνες- ὅτι περιλαμβάνει τόν δυσώνυμο ἀριθμό τοῦ Ἀντιχρίστου 666!!!
    Καί ἐφόσον ἡ κάρτα θά εἶναι ταυτότητα πού θά περιλαμβάνει ὅλα τά στοιχεῖα καί δεδομένα μας, ἄρα: ΘΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ 666 καί θά βλασφημήσουμε ἔτσι τό Ἅγιο Βάπτισμά μας! Θά ἀρνηθοῦμε λοιπόν, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό καί Θεό καί θά διαγραφοῦμε ἀπό τό Βιβλίο τῆς Αἰωνίου Ζωῆς.

    Ὥς πολίτης:

    Εἶναι ἀντισυνταγματικά:
    1) Ἡ διάθεση, ἡ ἔκθεση, ἡ ἐπεξεργασία, ὁ ἀπολυταρχικός ἔλεγχος ὅλων τῶν προσωπικῶν μου στοιχείων καί δεδομένων ἀπό τόν κάθε καρυδιᾶς καρύδι τεχνοκράτη, πολιτικό κι ὁποιονδήποτε ὑπάλληλο ἤ πολίτη! Ὅπως ἐπί παραδείγματι: τό ἰατρικό μου ἀπόρρητο! Ἀλλά καί ὁποιοδήποτε ἄλλο στοιχεῖο μου πού θά πέφτει στήν ἀντίληψη (στό ἠλεκτρονικό συγκεντρωτικό φακέλλωμα ὅλων ὅσων μέ ἀφοροῦν), ὁποιουδήποτε, χωρίς νά εἶναι ἡ ἁρμόδια ὑπηρεσία ἤ ὁ ἀρμόδιος ὑπάλληλος καί ὅταν δέν θά εἶναι ἀπαραίτητο, τό καταγγέλω ὡς ἀντισυνταγματικό καί ὅτι καταστρατηγεῖ τήν προστασία τῶν προσωπικῶν μου δεδομένων.
    2) Προσβάλλονται βάναυσα τά θρησκευτικά μου πιστεύω ὡς Ὀρθόδοξος Χριστιανός, διότι ἐνῶ γιά τήν Πίστη μου εἶναι ἀπαγορευτικό καί ὀλέθριο νά πάρω πάνω μου τό 666 καί νά ταυτοποιηθώ μαζί του (εἴτε ὡς χάραγμα, εἴτε ὡς ἀριθμό), ἐσεῖς θέλετε νά μοῦ τό ἐπιβάλλετε. Θά σᾶς πάω στά Εὐρωπαϊκά Δικαστήρια καί ὅπου ἀλλοῦ μπορέσω! Ἀπαιτῶ μέ βάση τό Σύνταγμα, νά σεβαστεῖτε τήν Ἐπικρατοῦσα Ὀρθόδοξη Πίστη τῆς Πατρίδας μου καί τήν δική μου, ὅπως κάνετε παραδείγματος χάριν μέ τούς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ πού δέν ὑπηρετοῦν στόν Ἑλληνικό Στρατό, γιά λόγους θρησκευτικῶν πεποιθήσεων, ἀλλά ἀπολαμβάνουν ὅλα τά δικαιώματα ὡς ἰσότιμοι πολίτες μέ ἐμᾶς τούς ὐπόλοιπους, πού τυγχάνει νά εἴμαστε καί ἡ συντριπτική πλειοψηφία!
    3) Ὡς ἀπόρροια τοῦ προηγούμενου λόγου, ἐπικαλοῦμαι νομικῶς ἐπιπλέον καί ρατσισμό εἰς βάρος τῶν Χριστιανῶν Ὀρθοδόξων, ἔναντι τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ καί ἔναντι τῶν ἀθέων (ὅπως ὁ κ. Τσίπρας καί ὄχι μόνο…) πού ἀπολαμβάνουν τήν πολυτέλεια νά μήν προσβάλλονται μέ τήν ἀποδοχή τοῦ 666 οἱ θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ἀντίθετα ἀπό μέ ἐμᾶς τούς Χριστιανούς Ὀρθοδόξους, πού μᾶς προσβάλλετε κατάφορα καί δέν μποροῦμε καί ἐμεῖς ἰσότιμα νά ἀπολαμβάνουμε τήν ἐλευθερία νά μήν θέλουμε ταυτοποίηση μέ τό ἀντίχριστο 666 σας.

    Ὡς νόημων ἄνθρωπος καί πολίτης:

    1) Οἱ χάκερς, ὡς γνωστόν, τά τελευταῖα χρόνια κάνουν χρυσές δουλειές μέ κλοπές μαζικῶν στοιχείων πολίτων. Θυμίζω πρίν λίγα μόλις χρόνια, τήν σύλληψη χάκερ, στό σπίτι τοῦ ὁποίου βρέθηκαν σέ λόφους cd τά στοιχεῖα σχεδόν ὅλων τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν, τά ὁποῖα ἑτοιμαζόταν νά πουλήσει σέ ξένη ἑταιρεία ἔναντι ἀδρᾶς «ἀμοιβῆς». Θυμίζω τρανταχτές ἠλεκτρονικές ὑποκλοπές τῆς NASA, CIA, Ἑλληνικῶν Ὑπουργείων καί πολιτικῶν κ.λ.π. ἐθνικῶς καί παγκοσμίως!
    Στήν παροῦσα φάση πού τά στοιχεῖα τῶν πολιτῶν καί οἱ διάφορες ὑπηρεσίες λειτουργοῦν ξεχωριστά, ἡ ὐποκλοπή εἶναι πιό δύσκολη καί ἐλλειπής-ἀποσπασματική, ἄν ἐπιτευχθεῖ. Σέ περίπτωση, ὅμως, ὄπου θά συγκεντρωθοῦν ὅλα τά στοιχεῖα μας σέ μία κάρτα, τότε σέ μία ὑποκλοπή, θά πέσει στά χέρια ἐγκληματιῶν ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ μέ τό νί καί μέ τό σίγμα. Τό σενάριο τῶν ἐκβιασμῶν ἀπό κεῖ καί πέρα μετατρέπεται σέ «ἐπιστημονική φαντασία» στήν πραγματικότητα!
    2) Ἄν μᾶς ἐπιβάλλετε τήν κάρτα σας, μετά ἀπό λίγο καιρό θά ὑπάρξει-καί μάλιστα ἐν μέσῳ οἰκονομικῆς κρίσεως καί ἀνέχειας-ἔξαρση ἐγκληματικότητος. Ὁ κλέψας τοῦ κλέψαντος. Θά κλέβονται κάρτες, ἐπιπλέον θά χάνονται κάρτες, θά φθείρονται κάρτες, θά καταστρέφονται κάρτες, ὁπότε…θά μᾶς πεῖτε μία ὡραία πρωΐα, νά πάρουμε τό RFID τσιπάκι μέ τό 666 πάνω μας, γιά νά εἶναι «πιό ἀσφαλισμένα τά στοιχεῖα μας», ὄχι ὅμως κι ἐμεῖς. Δηλαδή θά μᾶς κάνετε τσιπαρισμένα ρομπότ πού θά διατρέχουμε τούς ἑξῆς κινδύνους:
    α) νά μᾶς διαμελίζουν γιά νά μᾶς κλέβουν, δηλαδή νά κόβουν φετοῦλα τό μέλος τοῦ σώματός μας πού θά βρίσκεται τό τσιπάκι (δεξί χέρι) γιά νά τό χρησιμοποιοῦν ἤ
    β) νά μᾶς ἀπαγάγουν γιά νά χρησιμοποιήσουν τό μέλος πού θά βρίσκεται τό τσιπάκι καί μετά νά μᾶς πετοῦν σέ κανένα χαντάκι ἤ
    γ) νά μᾶς ἀποκεφαλίζουν (μέτωπο) σάν τούς τζιχαντιστές!

    Ὡς Ἕλληνας:

    Σταματῆστε νά προδίδετε: Ἐλλάδα, Ὀρθοδοξία καί τούς Ἕλληνες, τόσο ὡς Χριστιανούς, ὅσο καί ὡς ἐλεύθερους ἀξιοπρεπεῖς ἀνθρώπους.
    Σταματῆστε νά ξεπουλᾶτε τήν Πατρίδα μας στόν Σατανᾶ καί τό 666 του, γιά νά παριστάνετε ἐσεῖς τούς Κυβερνῆτες καί νά στέλνετε τίς ἐλευθερίες τῶν Ἑλλήνων καί τίς ψυχές (μέσα καί οἱ δικές σας) στήν αἰώνια κόλαση!
    Δέν εἶστε κυβερνῆτες γιά νά διαλύσετε τήν Ἑλλάδα πού ἐπιπλέει στό αἷμα τῶν Ἁγίων καί τῶν ἡρώων αἰώνων καί νά μᾶς βουλιάξετε διά παντός, γλείφοντας τά σάλια τῶν ξένων μασόνων, σιωνιστῶν, σατανιστῶν, ἀντίχριστων καί ἀνθελλήνων πού μᾶς φτύνουν, γιά νά ἱκανοποιήσουν τά δικά τους προσωπικά καί ἐθνικά συμφέροντα!
    Ἐκτός…ἄν εἶστε τέτοιοι κι ἐσεῖς, ὀπότε νά μᾶς τό δηλώσετε ἀνοιχτά ὡς πολιτικοί-δημόσιοι λειτουργοί καί ὄχι παίζοντας θέατρο ὡς κακοί ὑποκριταί.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ» ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

    Μέ τό παραπάνω ἄρθρο τῆς σχολιάστριας ΕΝ ΝΗΨΕΙ (19 Μαρτίου 22:43), συμφωνῶ καί τό προσυπογράφω.

    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 23 Μαρτίου 2015, 11:58 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη
    γιατί δεν είμαι αριθμός αλλά άνθρωπος .