Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | ΑΡΕΤΗ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ?
    ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ…ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ?ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ???

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | kostas papadopoulos

    Μαρία, που είσαι γεωπόνος
    αν πας να δουλέψεις σε μια σοβαρή ιδιωτική εταιρεία, θα γελάνε με όλους εμάς αν τους πούμε ότι δουλέψαμε στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έχει φτάσει σε τόσο άθλιο και τραγικό επίπεδο η εργασία στο δημόσιο, που ξένες και ελληνικές εταιρείες γελάνε όταν ακούνε ότι είσαι γεωπόνος και δουλεύεις στον ΕΛΓΑ ή ΟΠΕΚΕΠΕ. Και αυτό ακριβώς το δημόσιο, που προσφέρει αυτή την καταπληκτική εργασία, που μαθαίνεις πραγματικά πράγματα πάνω στην επιστήμη σου (ακόμα και οι κότες γελάνε), θέλει τους »πάνσοφους» διδάκτορες (με λίγα λόγια τα χρήματα του μπαμπά και της μαμάς μέχρι τα 35) για να το σώσουν. Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    Η διαμαρτυρία για τη μη αθροιστικη μοριοδότηση του δεύτερου Μεταπτυχιακού τίτλου πρέπει να έχει αίτημα τη μοριοδότηση και τρίτου τίτλου η απεριόριστου ορίου, διότι εάν κάποτε αναγνωριστεί στις σχολές πενταετούς φοίτησης πτυχίο ισάξιο με κατοχή Master, τότε έμμεσα καταργείται και πάλι ο δεύτερος Μεταπτυχιακός τίτλος. Θα είναι κωμικοτραγικό, λογω των αντιδράσεων, να συνεχιστεί η αθροιστική μοριοδότηση των 2 Μεταπτυχιακών και μετά από μισό χρόνο σιωπηλά οι κάτοχοι πτυχίου πενταετούς φοίτησης να βάλλουν στο χρονοντούλαπο το ένα εκ των τριών πλέον Μεταπτυχιακών τους. Η μόνη λύση είναι η αθροιστική μοριοδότηση όλων των Μεταπτυχιακών τίτλών.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | Δημήτρης

    Προσπαθώ να καταλάβω από το σχέδιο νόμου πώς ακριβώς προκύπτει το γεγονός ότι καταργείται η αθροιστική μοριοδότηση για περισσότερα του ενός μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αλλά δεν μπορώ…

    Στη σχετική διάταξη του νέου σχεδίου νόμου, αναφέρεται κατά λέξη:

    «6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

    Διαβάζω το Ν.3051/2002 και διαπιστώνω ότι η διάταξη που όριζε ότι «Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η βαθμολογία είναι αθροιστική» αποτελεί το ΔΕΚΑΤΟ εδάφιο, οπότε ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ βάσει του νέου σχεδίου νόμου. Μήπως δεν ξέρω να μετράω; Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει από πού προκύπτει η κατάργηση του εδαφίου αυτού;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:51 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Σας παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση δύο πτυχίων ενός ΤΕΙ και ενός ΑΕΙ ώστε να συνηπολογίζονται για επιπιλέον μοριοδότηση ενός υποψηφίου που είναι κάτοχος και των δύο.
    Δηλαδή από τη στιγμή που τα ΤΕΙ έχουν χαρακτηριστεί ΑΤΕΙ (Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) δεν θα ήταν σωστό, πρέπον και δίκαιο ο υποψήφιος που έχει σπουδάσει στα ΤΕΙ τέσσερα χρόνια και εν συνεχεία κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων εισήχθη σε ΑΕΙ από το οποίο απέκτησε και δεύτερο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών να λαμβάνει επιπλέον μόρια για τον δεύτερο τίτλο σπουδών;

    Σας ευχαριστώ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | kostas papadopoulos

    Γιατί υποτιμάτε τόσο πολύ την εργασιακή εμπειρία και ανειψώνετε τόσο πολύ τα διδακτορικά;
    Δηλαδή εγώ αν έχω δουλέψει 5 χρόνια σε ερευνητικό κέντρο (αλλά δεν έκανα διδακτορικό), ή 5 χρόνια σε μια μεγάλη εταιρεία φαρμάκων σε ερευνητικό αντικείμενο, είμαι υπό από ένα διδάκτορα που απλά έκανε 2 δημοσιεύσεις σε πολύ χαμηλού impact factor επιστημονικά περιοδικά;
    Υπάρχουν αντικείμενα σε μεγάλες εταιρείες ακόμα και ερευνητικά, τα οποία σου δίνουν τόσες πολλές γνώσεις που θα τα ζήλευαν όλοι οι υποψήφιοι διδακτορες της Ελλάδας. Επαναλαμβάνω οι υποψήφιοι διδάκτορες της Ελλάδας, όχι των αγγλικών σοβαρών πανεπιστημίων, τα οποία πραγματικά κάνουν έρευνα.
    Πιστεύω ότι πρέπει να δώσετε τουλάχιστον 550 μόρια σε κάποιον που εργάζεται στον ιδιωτικό ή δημόσιο 5 χρόνια. Είναι παράλογο και αν μη τι άλλο ενοχλητικό να παίρνει κάποιος 600 μόρια γιατί είχαν οι γονείς του χρήματα να πληρώνουν σπουδές επί σπουδές και ένας που εργάζεται να του λέτε ότι αξίζει ΜΟΝΟ 400 μόρια για το δημόσιο, ότι είναι κατώτερος.Και το ξέρετε όλοι εσείς που κάνετε διδακτορικά στην Ελλάδα, ότι έτσι είναι, διότι ούτε σοβαρες υποτροφίες παίρνετε ούτε σας επιτρέπουν οι καθηγητές να δουλεύετε παράλληλα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:48 | Άνεργοι Γεωπόνοι

    Ζητούμε:
    – Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις/ Διευθύνσεις Αγρ. Ανάπτυξης, ΝΠΙΔ του ΥΠΑΑΤ
    και Δήμους
    -Μοριοδότηση του δεύτερου, τρίτου (~νιοστού) μεταπτυχιακού τίτλου καθώς και απαραίτητη συνάφεια τους με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης
    -Υποχρεωτική πρακτική άσκηση διάρκειας ενός έτους (αγροτικό) για ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους των Γεωπονικών σχολών
    -Μοριοδότηση δεύτερου τίτλου σπουδών με συναφές αντικείμενο σπουδών είτε πρόκειται για δυο τίτλους ΑΕΙ ή ένα τίτλο ΤΕΙ και ένα ΑΕΙ-πτυχιούχοι κατακτηρίων εξετάσεων οι οποίοι ΑΔΙΚΑ δε μοριοδοτούνται
    -Αναβάθμιση των περιφερειακών Γεωπονικών Τμημάτων (Ορεστιάδας και Βόλου)
    -Αυστηρότερες εξετάσεις για την αναγνώριση ‘εισαγόμενων’ πτυχίων από Βαλκανικές χώρες και Ιταλία από το ΔΟΑΤΑΠ
    -Μονιμοποίηση συμβασιούχων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ΕΛ.Γ.Α. και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και άδικα απορρίπτονται με το Π.Δ. 164/2004 καθώς και κατάργηση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος
    -Λήξη των συμβάσεων έργου στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και των συμβάσεων αορίστου χρόνου στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. μιας κι επρόκειτο σαφώς για ρουσφετολογικές προσλήψεις ατόμων άνευ προσόντων

    Παρακαλούμε θερμά συναδέλφους γεωπόνους να συμπληρώσουν τη λίστα και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | savvas

    Συνοπτικά:

    1) Μοριοδότηση μόνο της εξειδικευμένης εμπειρίας (όχι γενικά της εμπειρίας όταν δεν είναι ουσιαστική και δεν προσδίδει τίποτα)

    2) Ναι στην αθροιστική μοριοδότηση των ξενων γλωσσών (όλων των επιπέδων απο μέτρια ως άιστη)

    3) ναι στην αθροιστική μοριοδότηση των μεταπτυιακων και προπτυχιακών τιτλων

    4) καταργηση της εντοπιοτητας των μεγαλων δήμων (δηλαδη επαναφορά της προ το καλοκαιριού περόδου που προβλεπε μοριοδότηση σε δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων και των παραμεθορίων)….επίσης ναι στη μοριοδότηση όπως στους μόνιμους κατοίκους ΑΝ υπογράφουν ότι αποδέχονται να παραμείνουν για μια δεκαετία.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΨ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΜΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙ ΑΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΊΑ….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ (προς αποφυγή παρεξήγησης παράδειγμα ήταν για τις περιοχές…ισχύει και το αντίστροφο και για όλους)

    5) – μια μεγαλη προκηρυξη κάθε χρονο για κάλυψη αναγκων σε δημους-νομαρχιες

    – μια μεγαλη προκήρυξη για το στενο δημοσιο τομεα

    – μια μεγάλη προκηρυξη για τον ευρυτερο δημοσιο τομεα

    6) ναι στην καταργηση της συνεντευξης

    7) ναι στην καταργηση της προσαυξησης

    8) ναι στην καταργηση των σεμιναριων του οαεδ

    9) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:16 | Γιώργος Τ.

    Αναφορικά με τη μη προσμέτρηση του δέυτερου τίτλου σπουδών/μεταπτυχιακού η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι άδικο/παράλογο να μήν προσμετράται οποιοδήποτε επιπλέον προσόν έχει κάποιος. Ανάμεσα στα δύο άκρα που είναι η μή προσμέτρηση και η εντελώς αθροιστική προσμέτρηση υπάρχουν και μέσες λύσεις όπως «κλιμακωτή βαθμολόγιση».

    Και εξηγούμαι σκιαγραφώντας ένα εναλλακτικό σύστημα μοριοδότησης τίτλων σπουδών:

    1ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 200
    2ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 150
    3ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 100
    4ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 50
    5ος+ Μεταπτυχιακός τίτλος: 0 (Μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας)

    Διδακτορικό να λογίζεται σαν 2 μεταπτυχιακούς τίτλους.
    Δευτερο πτυχίο (ασχετα με συνάφεια) να λογίζεται σαν μεταπτυχιακος τίτλος.

    Διδακτορικο/Μεταπτυχιακο χωρίς συνάφεια να δίνει 70% των μορίων που θα έδινε ενα συναφές.

    Παράδειγματα:
    α) 2 Μεταπτυχικά συναφή=200+150=350
    β) Διδ. Συναφες + Μετ. Συναφές=3 Συναφη Μετ=200+150+100=450
    γ) Διδ. Συναφες + Μετ. Συναφές + Δευτερο Πτυχιο=3 Συναφη Μετ=500
    δ) 2 Διδ. Συναφή + Μετ.Συναφές = 5 Συναφη Μετ=200+150+100+50+0=500
    ε) Μετ. Συναφές+Διδ. Μη Συναφες = 1 Μετ. Συναφές + 2 Μετ. Μη Συναφή=
    200+70%(150+100)=200+250*0.7=375
    ζ) Διδ. Συναφες+Διδ. Μη Συναφες+Μετ. Συναφες=3 Μετ Συναφή +2 Μετ μη συναφη = 200+150+100+(50+0)*0.7=485

    Με παρόμοιο κλιμακωτό τρόπο μπορούν να προσμετρούνται και οι ξένες γλώσσες.

    Δηλαδη:
    Για την 1η Γλώσσα: Αριστα=100 Πολύ Καλά=75 Καλα=50 Μετρια=25
    Για την 2η Γλώσσα: 80% από οτι θα έπερνε η πρώτη
    Για την 3η Γλώσσα: 60% από οτι θα έπερνε η πρώτη
    Για την 4η Γλώσσα: 40% από οτι θα έπερνε η πρώτη
    Για την 5η Γλώσσα: 0 (Ας πάει για μεταφραστής έλεος)

    Η σειρά των γλωσσών θα είναι αυτή που συμφέρει καλύτερα τον υποψήφιο
    δηλαδή από το καλύτερο επίπεδο προς το χειρότερο.

    Παράδειγματα:
    α) 1 Αριστα + 1 Πολύ καλα = 100+80%*75 =160
    β) 2 Αριστα + 1 Πολύ καλα = 100+80%*100+60%*75=100+80+45=225
    γ) 3 Αριστα + 1 Μετρια = 100+80%*100+60%*100+40%*25=100+80+60+10=250
    δ) 2 Αριστα + 2 Πολυ Καλα + 1 Καλα= 100+80%*100+60%*75+40%*75+0%50=
    100+80+45+30+0=255

    Με τον παραπάνω τρόπο και ότι προσόν έχει κανείς μετράει υπέρ του και επιπλέον αποτρέπεται η υπερ-συσώρευση τίτλων με την κλιμακωτή βαθμολογία.

    Ελπίζω να μην κούρασα με τις πολλές αριθμητικές πράξεις :)) και ακόμη ελπίζω το http://www.opengov.gr να αποτελέσει ουσιαστικό μέσο επικοινωνίας και όχι επικοινωνιακό τρυκ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:19 | Βασίλης Γκούντουβας

    Πιστεύω πως η νέα τροποποίηση του Νόμου των προσλήψεων στο δημόσιο έχει αρκετά θετικά σημεία ενώ δείχνει να υπάρχει βούληση και για αξιοκρατία. Ωστόσο Θα ήθελα να επισυμάνω τα εξής:

    1)Ορθώς καταργούνται το σεμινάριο του ΟΑΕΔ, η επιπλέον μοριοδότηση στο δημόσιο και η απαράδεκτη συνέντευξη.

    2)Ο βασικός τίτλος θα πρέπει να έχει άλλη βαρύτητα στα ΑΕΙ της Αθήνας, άλλη στα ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης αλλη στης Πάτρας κοκ. Ομοίωςκαι στου εξωτερικού όπου εκεί αξιολογούνται και απο το ΔΙΚΑΤΣΑ. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα γίνει όταν επιτέλους αξιολογηθούν τα ελλήνικά ΑΕΙ

    3)Η συνάφεια του τίτλου με το αντικείμενο της θέσης πρέπει να επανέλθει. Αν καταργήθηκε για να βγάζει ο ΑΣΕΠ πιο γρήγορα τα αποτελέσματα των ενστάσεων τότε ας στελεχωθεί περισσότερο ο ΑΣΕΠ.

    4)Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού είναι στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα μπορούσε να έχει μια διετή τουλάχιστον αναβολη, δεδομένου ότι υπάρχουν άτομα που κάνουν δεύτερο μεταπτυχιακό ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
    Στο σημείο αυτο θα ήθελα να πω ότι τα δημόσια προγράμματα μετ/κών σπουδών κρίνουν επειγόντως αξιολόγησης. Οι τίτλοι αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο απο σκουπίδια, καθώς στα προγράμματα αυτά ζει και βασιλέυει η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ και η πλήρης εμπορευματοποίηση του πτυχείου.
    Αποτέλεσμα αυτού είναι οι τίτλοι που δίνουν τα προγράμματα αυτά να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές γνώσεις των κατόχων τους.
    Μάλιστα χτες μου έλεγε Καθηγητής του ΕΜΠ που διδάσκει σε ένα τέτοιο μεταπτυχιακό ότι υπήρξαν 2 φοιτητές στο Μετ/κο που παρακολουθούσαν το πρόγραμμα αυτό και ταυτόχρονα παρακολουθούσαν με επιτυχία και άλλα δύο Μετ/κα (καθαρά για λόγους ΑΣΕΠ).

    5)Η μοριοδότηση του Μετ/κού σε σχέση με το πτυχείο είναι υπερβολική.
    Προτείνω λοιπόν:
    Μόρια Μετ/κου 5ετούς σχολής=Βαθμός Χ 22 (110/5=22)
    Μόρια Μετ/κου 4ετούς σχολής=Βαθμός Χ 27.5 (110/4=27.5)
    Μόρια Μετ/κου 3.5ετούς σχολής=Βαθμός Χ 31.4 (110/3.5=31.4)

    6)Το τεστ προτείνω να μοριοδοτείται όχι X4 αλλά Χ2

    ΥΓ:Τα μεταπτυχιακά για τα οποία αναφέρθηκα και έχω ιδία γνώμη αφορούν περισσότερο τα μεταπ/κα προγράμματα του ΕΜΠ.

    Βασίλης Γκούντουβας
    Μηχανολόγος Μηχανικός

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:26 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

    1. Δεδομένου ότι ο Δημόσιος Τομέας στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν αποτελεί πεδίο απασχόλησης ιδιαίτερα εξειδικευμένου προσωπικού π.χ. δεν είναι ερευνητικό κέντρο αλλά απαιτεί άλλες δεξιότητες π.χ. ικανότητα για συνεργασία, ευρύτερες γνώσεις και κουλτούρα, γιατί υπερκτιμώνται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών οι οποίοι για να «αποσβεστούν κοινωικά» θα έπρεπε να οδηγούν σε απασχόληση στο πεδίο εξειδίκευσης.

    Είναι προφανές ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις υποβαθμίζεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οδηγούμαστε σε μία κατάσταση αναζήτησης όλο και περισσότερων τίτλων για την εύρεση δουλειάς χωρίς ουσιαστική ανταποδοτικότητα και για τα δύο μέρη.

    Νομίζω ότι η μοριοδότηση καλόν είναι να χαμηλότερη.

    2. Παρακαλώ επίσης να διερευνηθεί αν και πως «επιβραβεύεται» ένας υποψήφιος κατηγορίας ΠΕ η ΤΕ ο οποίος κατέχει περισσότερα του ενός πτυχία ΠΕ ή ΤΕ σε τομείς συναφείς με τις προκηρυσσόμενες θέσεις (π.χ. οικονομικά και νομικά, μηχανικός και νομικά, μηχανικός και νομικά) που σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνουν ένα υποψήφιο «πληρέστερων» προδιαγραφών από ένα ν με μεταπτυχιακά στο ίδιο γνωστικό πεδίο.

    Θεωρώ ότι χρειάζεται να υπάρξει σχετική πρόβλεψη.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:43 | κατερινα

    Επιτέλους ήρθαν οι αλλαγές που όλοι περιμέναμε!!! Τα μέτρα τα θεωρω ακρως δικαια!
    Το γεγονος οτι καταργειται η προσαυξηση της προϋπηρεσίας είναι απολυτα δικαιη ακόμη και εάν και εγω που έχω δουλέψει στο δημόσιο για 3 έτη θα χασω την προσαυξηση μου. Επίσης απολυτα δικαιο ειναι που αυξάνονται τα μόρια των πτυχίων (και δεν το τονίζω επειδή εχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό), αλλα επειδή θεωρω οτι εαν δεν στελεχωθει το δημόσιο με μορφωμένα ατομα που εζησαν για χρόνια με την υπομονή να διαβάζουν για να ανταμοιφθουν καποια στιγμή αξιοκρατικά, μόνο τότε θα αναβαθμιστούν και οι υπηρεσίες που θα παρέχει το δημοσιο.
    Για την καταργιση της συνάφειας επισης συμφωνώ καθώσ καποιοσ που είναι διδακτωρας ειναι διδακτωρας και δεν μοριοδοτειται αναλογα με την εκτιμηση ενοσ υπαλληλου του ΑΣΕΠ. Ο ανθρωπος αυτος εχει περασει απο πολύ αγωνία, διαβασμα, πολλες θυσίες για να αποκτήσει αυτον τον τίτλο.

    Σας ευχαριστω για το βήμα που μου παρεχετε!

    Συνεχίστε ετσι, το έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαιτερα η νεολαία για διαφάνεια και αξιοκρατία!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:28 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ.

    Προκειμένου να μιλάμε για ένα πιο δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα θα πρέπει μεταξύ άλλων:

    1)Να υπάρχει μοριοδότηση για το 2ο Πτυχίο (Τίτλο Σπουδών)ανεξαρτήτως συνάφειας αντικειμένου. Είναι παράλογο να μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό και μην μοριοδοτείται το 2ο πτυχίο…

    2)Ο Μεταπτυχιακός τίτλος σε άλλο αντικείμενο να μην μετρά στη μοριοδότηση με 200 μόρια, αλλά όπως αρχικώς ήταν. Διότι είναι παραλογισμός το «όλοι μέσα σε ένα τσουβάλι¨.

    3)θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων (αριθμός παιδιών, μονογονεϊκές οικογένειες…κτλ).

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    (ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

    ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΕΚΑΔΙΚΑ ΨΗΦΙΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΩΣΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 110 ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΙΚΑ ΨΗΦΙΑ, Π.Χ. 7,61*110=837.1 ΕΝΩ 7.6*110=836.

    Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: Οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με στρογγυλοποίηση σε ένα δεκαδικό ψηφίο και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110).

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:25 | Γκουνής Αναστάσιος

    για ΔΕ κατηγορια και συγκεκριμένα για τον δεύτερο τίτλο σπουδών θα υπάρξει επιπλέον μοριοδότηση πχ 200 μόρια ανυί για 150 που ισχύει τώρα?? Για ποιο λογο δεν σκέφτεστε να ψηφίσετε να είναι απαραίτητος ο δεύτερος τίτλος σπουδών απο ΟΕΕΚ για κατηγορία ΔΕ στον κύριο πίνακα??

    Επίσης είναι άδικο να προσμετράται το ίδιο απολυτήριο των παλιοτέρων χρόνων με τα τελευταία χρόνια. Απο την ύπαρξη του ασεπ και μετα οι τελειόφητοι λυκείου ήξεραν την βαρύτητα του βαθμού απολυτηρίου και για το λόγο αυτό επεδίωκαν να πάρουν όσο το δύνατο μεγαλύτερο βαθμό, σε αντίθεση με εμας τους υπολοίπους .

  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΙΤΕ Ι.Ε.Κ ΄’ΠΩΛΟΥΝ’ ΤΑ 20ΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:10 | Ευτυχία Δάλμα

    Είναι πολύ μεγάλη αδικία ξαφνικά από το πουθενά να καταργείται το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.

    Εγώ προσωπικά μόλις το καλοκαίρι τελείωσα το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, το οποίο ήταν και άνευ διδάκτρων, στο ΕΜΠ.Για 2 χρόνια μετά τη δουλειά παρακολουθούσα το μεταπτυχιακό με αποτέλεσμα από τις 7.00-19.00 να είμαι είτε στη δουλειά είτε στο μεταπτυχιακό.

    Δεν γίνεται τώρα ξαφνικά να μην προσμετράται..εξάλλου αν το ήξερα εκ των προτέρων θα είχα κάνει 2 ξένες γλώσσες σε αυτό το διάστημα και πιστέψτε με με πολύ λιγότερο κόπο και διάβασμα. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ? ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ?

    Αυτή είναι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ που μας υποσχεθήκατε? Αυτή είναι η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ την οποία προαναγγείλατε πριν την έγκριση του νομοσχεδίου? Αυτή είναι η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ /ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που υποτίθεται θέλετε να νοιώσουμε σαν πολίτες? Κάθε 4 χρόνια να αλλάζουν τα νομοσχέδια αφαιρώντας πτυχία και να μη ξέρουμε που βαδίζουμε?

    Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    Το συγκεκριμένο άρθρο έχει ξεπεράσει τα 1000 σχόλια τα περισσότερα από τα οποία ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ…

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:46 | ΚΑΛΤΣΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Επικροτώ την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή στο σύστημα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.Έπρεπε να έχουν γίνει αλλαγές και ορθώς πραγματοποιήθηκε μια τέτοια κίνηση.
    Παρόλα αυτά, μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μάλλον επιπόλαια και χωρίς κάποια ουσιαστική αιτιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο -κυριολεκτικά- ακυρώνετε κάθε προσπάθεια για επιπρόσθετη επιμόρφωση των πτυχιούχων.
    Επιπλέον, διαπιστώνω ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση βρίσκει αντίθετη την πλειονότητα των σχολιαστών, γεγονός που σημαίνει ότι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην αγνοήσετε και μην επιτρέψετε να παει χαμένος τόσος κόπος και τόσα χρόνια σκληρής μελέτης απο όλους μας.

    Με εκτίμηση
    K.B.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:38 | Χατζηγιάννης Ιωάννης

    Οι αλλαγές που προωθείται είναι σε γενικές γραμμές προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι απαραίτητες όμως κάποιες βελτιώσεις σε ορισμένα σημεία. Για παράδειγμα:
    Είναι λάθος η κατάργηση της μοριοδότησης του δευτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Με δεδομένο οτι στις περισσότερες ειδικότητες ΠΕ σχεδόν το 90% των υποψηφίων είναι πλέον κάτοχοι ενός μεταπτυχιακού τίτλου δεν ειναι δυνατόν να ξεχωρίσουν οι πραγματικά ικανοί(εξαιρώντας τους κατόχους διδακτορικού τίτλου). Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι οι διαφοροποιήσεις ανά ειδικότητα στο τεστ δεξιοτήτων δεν είναι σημαντικές μεταξύ των υποψηφίων θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν οι υποψήφιοι με τα περισσότερα τυπικά προσόντα. Η πλειοψηφία των υποψηφίων δηλαδή θα κινείται πάνω κάτω στα ίδια μόρια. Θα πρέπει γι’ αυτό να μοριοδοτείται το δεύτερο μεταπτυχιακό έστω με λιγότερα από 200 μόρια (πχ. 100) έτσι ωστε να μην ισοδυναμούν δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι με ένα διδακτορικό. Με την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου Θα οδηγηθεί κανείς στο κυνήγι συλλογής πτυχίων ξένων γλωσσών για να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους γεγονός που θα προκαλέσει την πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης. Πρέπει επομένως και εκεί να υπάρξει ένα όριο.
    Επίσης ένα σημείο που θεωρώ ότι χρίζει διευκρίνισης είναι τι θα γινεται στην περίπτωση που κάποιος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου. Με τη λογική αυτή της κατάργησης της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού είναι άδικο να μοριοδοτούνται και οι δύο τίτλοι για κάποιον που είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου. Πρέπει να μοριοδοτείται μόνον ο ένας από τους δύο τίτλους (προφανώς το διδακτορικό)

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΔΙΠΛ. ΠΟΛ. ΜΗΧ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:07 | Δημήτρης

    Η διαβούλευση θα ισχύσει μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Κατόπιν το σχέδιο νόμου θα διαβιβαστεί στη Βουλή προς ψήφιση. Όσοι αντιτίθενται στην κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών καθώς και στην κατάργηση της συνάφειας των τίτλων σπουδών μπορούν να διαμαρτυρηθούν στο 210-3393000 του ΥΠΕΣ (επίσημη γραμμή παραπόνων) από τις 8.00 π.μ. – 14.30 μ.μ. (Δευτέρα και Τρίτη) ή στους βουλευτές κάθε κόμματος στο οποίο ανήκουν. Μπορούν να απευθύνονται επίσης και στις εφημερίδες και τα Μ.Μ.Ε., τα οποία εδώ και 1 μήνα αναφέρονται αποκλειστικά στους συμβασιούχους και τους stagiers αγνοώντας επιδεικτικά ένα μεγαλύτερο ρεύμα δυσαρέσκειας που δημιουργείται σχετικά με την αναξιοκρατική αναδιαμόρφωση του νέου άρθρου 4 που αφορά ασφαλώς το νέο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο.

    Υ.Γ. Στην ερώτηση που απεύθυνα στο ΥΠΕΣ (210-3393000) για ποιο λόγο καταργείται η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού πήρα την άξεστη να το πω, αγενή να το πω, απάντηση του υπεύθυνου για τα παράπονα: «Γιατί τι τα θες τα 2 μεταπτυχιακά για να διοριστείς στο δημόσιο» και «ήταν δική σου επιλογή που τα έκανες, δε σε ανάγκασε κανείς». Η ανταπάντηση στα λόγια αυτά του υπευθύνου του ΥΠΕΣ έχει δοθεί από τα σχόλια και τις καίριες παρατηρήσεις όλων όσων προσβάλλει η νέα διάταξη.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | ΕΛΕΝΗ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ STAGE. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STAGE! ΕΞΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ STAGE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!
    ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙ ΔΕΧΤΗΚΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΟΤΙ ΕΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ STAGE! ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ STAGIER. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ STAGIER! ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ!
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΓΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?
    Η ΠΡΩΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΝΗ ΠΑΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ? ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ STAGE ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ STAGE? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΤΑΣΤΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ!
    ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ STAGIER ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:02 | KL

    > δώστε μόρια βάση κοινωνικών κριτηρίων, δώστε μόρια στις μεγάλες ηλικιες και σε ατομα με πολλες υποχρεώσεις (οικογενεια, παιδια….)

    Τιποτε άλλο θέλεις;
    Αυτο δεν ειναι μοριοδότηση, αλλα πανηγύρι … Ποιός θα ορίσει τα κοινωνικά κριτήρια και για ποιον ακριβώς λόγο, ένα κοινωνικό κριτήριο σε καθιστά πιο ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ εργαζόμενο .?.

    Το μονο που θα συμβει με αυτό θα είναι γυρισουμε πισω στις εποχες που εκανε ο κοσμος παιδιά για να πάρει μόρια και θα κάνει ο καθένας τον «Ξανθόπουλο» για να πάρει μόρια.

    Μεταπτυχιακά :

    Τώρα, στο θέμα των 200 μορίων για ένα μεταπτυχιακό, ακόμη και αν αυτό είναι μεταπτυχιακό στην «ειδική κομμωτικη αιγοπροβάτων», νομίζω πως η ιδέα ειναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και θα γεμίσει ο τόπος απο «εξυπνάκηδες» με αεριτζίδικα μεταπτυχιακα.

    Αντιλαμβανόμαστε οτι θέλετε να δώσετε ψωμι και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλα αυτό καταντάει ΓΕΛΟΙΟ.

    Aξιολόγηση :

    Ενα αλλο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θεμα ειναι η μη υπαρξη αξιλογησης των πτυχιων.
    Ειναι μάλλον ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην υπαρχει ενας συντελεστης βαρύτητας για τον βαθμο πτυχιου και ειναι ΑΝΟΗΤΟ, εγω να εχω βαθμο πτυχιου 6 και κατι, οντας σε πανεπιστημιο που οι καθηγητες μας «πετσοκοβαν» (αλλα μάθαμε πολλά πράγματα) και καποιοι αλλοι να εχουνε βαθμου πτυχιου 9, απο τμηματα που δεν εχουνε καν εργαστηρια ή αιθουσες !!!

    ΕΛΕΟΣ !!!

    Χειρισμός Η/Υ :

    Άλλο ένα θέμα είναι ο χειρισμος Η/Υ … οι περισσότεροι Δημοσιοί Υπάλληλοι σήμερα (οχι μονο οι παλιοί, αλλα και οι καινουργιοι) ειναι παντελώς άσχετοι και δεν ξέρουν να χειρίζονται ουτε καν τα προγράμματα τα οποια γράφουν οι πιστοποιήσεις τους και ως εκ τουτου δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους … επειδη η πληροφορική σαν τομεας ειναι συνεχεια σε κίνηση, καλο θα είναι να θεσπιστει μια ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ για τους ηδη διορισθεντες. Δεν ειναι λογικο κάποιος να λέει οτι ξέρει υπολογιστές και η τελευταία φορά που είδε έναν, αυτός να ήταν 8086. Ναι, υπερβάλλω λίγο, αλλα είναι ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ! Πας για να σου τυπώσουν ένα χαρτί και αν δεν κάτσεις να το τυπώσεις μόνος σου, θα χάσεις μια ώρα, τουλαχιστον, τζαμπα !

    Προυπηρεσία γενικότερα :

    Τα πράγματα θα έπρεπε να είναι απλα … πλην θεσεων γενικής φύσεως που μπορούν να τελεστούν απο οποιονδήποτε εχεφρωνα ανθρωπο (π.χ. γραμματέας), αν η προυπηρεσία ΔΕΝ είναι στον τομέα της προκυρησόμενης θέσης, τότε δεν πρέπει να προσμετράται.

    Stage :

    Τω αυτώ και για τους «πονηρους» «μαθητευόμενους» που οι περισσότεροι χρησιμοποιούνταν σαν κλητήρες και «ball-boy» στις υπηρεσίες τους και τώρα μας το παίζουν «έμπειροι» … Μορια, ΜΟΝΟ για θέσεις στις οποιες εργάστηκαν και έχουν τα προσοντα να τις καλύψουν. Βέβαια, οτι και να τους δώσετε, ελάχιστοι απο αυτούς θα χρησιμοποιήσουν την προυπηρεσία τους γιατι ξέρουν οτι ΔΕΝ έχουν τα προσόντα για τις θέσεις στις οποίες κουρνιάσανε, μπαίνοντας στις υπηρεσίες απο το παράθυρο. (και γι’αυτο ζητάνε μονιμοποίηση και οχι μορια, γιατι ΞΕΡΟΥΝ οτι τους είναι άχρηστα )

    Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
    Για το αν τελικα το νομοσχέδιο θα βγει καλο, οψόμεθα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:50 | Σ. Ιωάννου

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ. ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΣΤΕΡ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ) ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΧΑΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 30000-50.000Ε ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ) ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΟΥΤΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΑΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

    (ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ Ή ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΛΠ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:10 | Γιάννης

    Εφόσον το δημόσιο διατείνεται ότι θέλει να προσελκύσει τους καλύτερους μήπως θα έπρεπε η μοριοδότηση του βασικού πτυχίου να είναι κλιμακωτή; Δηλαδή πχ. για βαθμό πτυχίου
    5,00-6,50 επί 110
    6,50-7,99 επί 115
    8,00-9,50 επί 125
    9,50-10,0 επί 140

    Και γω έχω τελειώσει συναφή των σπουδών μεταπτυχιακά και ξέρω πολύ καλά ότι σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών πλέον, οι καθηγητές και δεν κόβουν κανένα φοιτητή και είναι ιδιαίτερα χαριστικοί σε πολύ μεγάλους βαθμούς. Άλλωστε σχεδόν όλοι καταφέρνουν να γίνουν δεκτοί σε μεταπτυχιακό (οι προυποθέσεις επιλογής έχουν χαλαρώσει πάρα πολύ) και πρακτικά 100% αποκτούν και το τίτλο του μεταπτυχιακού.

    Αντίθετα στο βαθμό του βασικού πτυχίου, οι καθηγητές δεν χαρίζονται στους βαθμούς (και ειδικά στους μεγαλύτερους βαθμούς) αλλά και ο βαθμός πτυχίου προκύπτει από ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων.

    Δηλαδή ο βαθμός πτυχίου αντικατοπτρίζει πολύ καλύτερα ένα άτομο που στο αντικείμενο των σπουδών του είναι καλός αλλά και ο μεγάλος αριθμός των μαθημάτων εξασφαλίζει την ακεραιότητα του βαθμού που προκύπτει.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:01 | Σ.ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

    Σε γενικές γραμμές, οι νέες ρυθμίσεις με βρίσκουν σύμφωνη και πιστεύω ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ασφαλώς ο καθείς εδώ μέσα διατυπώνει τις απόψεις του βάσει των προσωπικών του προσόντων / δυνατοτήτων απορρόφησης στο δημόσιο (οι κάτοχοι 2 μεταπτυχιακών διαμαρτύρονται για τη μη προσμέτρηση του δεύτερου μεταπτυχιακού, οι συμβασιούχοι για την κατάργηση της προσαύξησης του κριτηρίου της εμπειρίας κ.ο.κ.).
    Ας δούμε όμως τα πράγματα και λίγο πιο σφαιρικά…
    Ειδικότερα, θεωρώ ότι:
    – Ορθώς απαλείφθηκε η διάταξη για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων, δεδομένου ότι πάνω από το 90% των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ πραγματοποιούν σαφέστατα μεταπτυχιακές σπουδές σε αντικείμενο συναφές με αυτό του μεταπτυχιακού τους τίτλου, οπότε οι ισχυρισμοί περί μεταπτυχιακών στο ….»Κουκλοθέατρο» αποφοίτων ΑΕΙ …»Πληροφορικής» είναι τουλάχιστον ανεδαφικοί αν όχι αστείοι. Εκτός αν τρελαθήκαμε όλοι και αρχίσαμε να κάνουμε μεταπτυχιακά σε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας (εξάλλου κριτήριο εισαγωγής δεν είναι στα περισσότερα η συνάφεια του βασικού τίτλου?).
    Περαιτέρω, πολλά πλέον μεταπτυχιακά είναι διεπιστημονικού χαρακτήρα (γεγονός που αποδεικνύεται από τη σύμπραξη διαφόρων τμημάτων ιδρυμάτων για την πραγματοποίησή τους), οπότε δεν πρέπει πλέον να υφίστανται «στενές» ερμηνείες του όρου «συνάφεια». π.χ. η διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων εμπίπτει στο αντικείμενο της διοίκησης ή της πληροφορικής? η βιολογία φυτών στη βιολογία ή στη φυτική παραγωγή? Γιατί λοιπόν να κρίνεται κάθε φορά από το ΑΣΕΠ, στη βάση του υποκειμενισμού του κάθε εκεί υπαλλήλου ή Συμβούλου, κατά πόσο τα μεταπτυχιακά μας είναι συναφή? Σε κάθε περίπτωση δε, η απάλειψη της συνάφειας θα διευκολύνει τις διαδικασίες ελέγχου από το ΑΣΕΠ και θα περιορίσει το χρόνο έκδοσης αποτελεσμάτων (πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους μας).
    -Όσον αφορά την κατάργηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου, ας μην βιαζόμαστε να τη θεωρήσουμε δεδομένη, διότι από το ΑΣΕΠ με ενημέρωσαν ότι δεν είναι στις «προθέσεις» του η κατάργησή του, σε κάθε περίπτωση δε, απαιτείται καλύτερη διατύπωση της σχετικής ρύθμισης (π.χ. ρητή διατύπωση της κατάργησης του σχετικού εδαφίου ή επαναδιατύπωση του προϋπάρχοντος), διότι, όπως τροποποιείται τώρα, μάλλον ασάφειες / αοριστίες δημιουργεί π.χ. προσμετράται μόνο ένα μεταπτυχιακό, μόνο μεταπτυχιακό και διδακτορικό, μόνο διδακτορικό ή αφού πλέον ο νόμος δεν ορίζει ρητά πόσα, να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, οπότε να λαμβάνονται υπόψη όλα (ακόμη και 2 μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό). Αν λοιπόν το ΑΣΕΠ σκοπεύει να απορρίψει τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, ιδού αγαπητοί τα δικαστήρια, να δεχτούν εκατοντάδες προσφυγές για όσα ο νόμος δεν ορίζει ρητά. Συνεπώς, πρέπει να επαναδιατυπωθεί από τους νομοτέχνες του ΥΠΕΣΔΔΑ η σχετική διάταξη, διότι, δεν γνωρίζουμε όλοι που αρχίζει και που τελειώνει το πέμπτο, έκτο ….εδάφιο της υποπερίπτωσης της περίπτωσης της παραγράφου του άρθρου κ.ο.κ.!!
    -Για την προσαύξηση είναι μάλλον περιττό να αναφερθώ. Άδικη, αντισυνταγματική, παράνομη κ.τ.λ. ήταν η σχετική πριμοδότηση των υποψηφίων. ΟΡΘΩΣ και καταργείται!
    – Τεστ δεξιοτήτων καλώς (το ΑΣΕΠ απέδειξε ότι δεν έχει νόημα να στραφούμε σε φροντιστήρια, εγχειρίδια κ..τ.λ.). Αποτελεί άλλωστε ευρέως διαδεδομένος τρόπος προσλήψεων σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες.
    – Ο βαθμός βασικού τίτλου θα μπορούσε να μείνει ως έχει. Μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί συμπολίτες μας διατυπώνουν εδώ μέσα την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση βαθμολογίας στη βάση του εκάστοτε ιδρύματος αποφοίτησης. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ανεδαφικό, δεδομένου ότι όλα τα πτυχία, ημεδαπής και αλλοδαπής είναι κατά το νόμο ισότιμα, δεν γνωρίζω δε, πως θα μπορούσε να εφαρμοσθεί μια κλίμακα αξιολόγησης (που ορισμένοι προτείνουν) για τη στατιστική επεξεργασία της «αξίας» του κάθε πανεπιστημίου ή ΤΕΙ! Άσε που ούτε σε 10 χρόνια θα έβγαζε μετά το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα… Πάντως αν εξαιρέσεις τα απαράδεκτα πτυχία από τις πρώην ανατολικές χώρες (ρουμανία, βουλγαρία κ.α.) δεν νομίζω πια ότι υπάρχουν και τραγικές διαφοροποιήσεις.
    – Η μοριοδότηση ξένων γλωσσών ίσως θα μπορούσε και να αυξηθεί (100 για άριστη, 50 για πολύ καλή, 30 για καλή γνώση).
    – Δεύτερος συναφής τίτλος σπουδών ίσως και 200 μόρια.
    – Εξαιρετική παρέμβαση η κατάργηση του σεμιναρίου ΟΑΕΔ (αν είναι δυνατό να αποδίδονται 70 μονάδες για ένα σεμινάριο, στο οποίο επιλέγεσαι με αδιαφανή κριτήρια).

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:40 | ΜΑΡΙΑ Γ

    Κυριε Ραγκουση,
    Αρχικα σας ευχαριστω για την δυνατοτητα που μας δινετε να εκφρασουμε τις αποψεις μας ελεθερα.Ολοι συμφωνουμε οτι η προσπαθεια για αξιοκρατια ειναι ενα θετικο βήμα.Θεωρω ομως οτι προτου ξεκινησετε απ΄το νεο νομοσχεδιο θα πρεπε να αλλάξετε την κατασταση σ’όλο το συστημα παιδείας ετσι ωστε να μην υπαρχουν πια αλλα πτυχια χωρις αντικρυσμα ή παρατηρουνται μεγαλες βαθμολογιες σε συγκεκριμενες σχολες και μικροτερες σ’αλλες την στιγμη που οι αποφοιτοι και των δυο διαγωνιζονται με ισους ορους.Ως αποφοιτος Τμηματος Διεθνών Σχέσεων δυσκολευτηκα πολυ ν’άπορροφηθώ στον Ιδιωτικο Τομέα αφου πολλες φορες οι επιχειρηματιεσ δεν θελαν να με παρουν γιατι δεν κατανοούσαν τι ακριβως σπουδασα και μεχρι τοτε ειχα μονο πτυχιο και γλώσσες και οχι εμπερια.Εως τωρα γνωριζαμε οτι η εμπειρια ειναι αυτη που μας δίνει μορια εστι εργαστηκα και σε ιδιωτικο τομεα σε δουλειες ασχετες μς το πτυχιο που ομως δεν με μοριοδοτούσαν,εργαστηκα ομως και σε Δημοσιο Φορεα με πρόγραμμα stage και δουλευα διπλα σε μονιμους υπαλλήλους,κάνωντας την ιδια ακριβώς δουλεια μ’άυτους θεωρούμουν μαθητευομένη αλλα εξυπερετούσα κοσμο και πηγαινα και Σαββατα και οποτε η υπηρεσια με είχε αναγκη.Γι’άυτο θεωρω αδικο να αντιμετωπιζομαι ως παράσιτος της κοινωνίας,Ναι να υπαρξει αξιοκρατια αλλα να υπαρξει ενα μεταβατικο στάδιο στο οποιο θα διερευθυνθούν ολοι οι παράγοντες.
    Αξιότιμε υπουργε οσο και να φαντάζει παραλογο υπαρχουν οικογένεις που δεν εχουν χρηματα για ενα μεταπτυχιακο.Μηπως λοποιν θα ηταν ευλογο να τεθει στο Τραπέζι το ενδεχομενο γραπτων διαγωνισμών.Ναι ν΄ανταμειφθει αξια ο κατοχος ματεπτυχιακου αλλα ν’άνταμειφθει και αυτος που για χρονια δουλευε σε μια θεση δινωντας τον καλυτερο του ευαύτο.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | ΝΙκΟΣ

    Για ότι αφορά τις ειδικές κατηγορίες (τέκνο πολύτεκνης οικογένεια ο γράφων) συμφωνώ πως είναι προτιμότερο αυτό που προτείνει ο ΑΣΕΠ, κάποια μόρια παρά ειδικές λίστες (στην περίπτωσή μου συμφέρει και η αύξηση κατά τέκνο, γιατί όντως τα 4 παιδιά ή τα 6 που είμαστε εμείς, με τα 12 που έχει γνωστός μας διαφέρει). Θα υλοποιηθεί σε άλλη φάση κάτι τέτοιο;
    Για όσους μιλούν για αντισυνταγματικότητα, ας διαβάσουν το σύνταγμα για την ειδική μέριμνα για πολύτεκνες οικογένειες εκ μέρους του κράτους.
    Για όσους επίσης μιλούν για ασφαλιστικό που καταρρέει , ας δουν το πόσο γηρασμένος τείνει να γίνει ο πληθυσμός μας. Αυτά.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:56 | Τόλης

    Γενικά τα μέτρα κινούνται προς τις σωστές κατευθύνσεις αλλα έχω μερικά σχόλια-ερωτήσεις

    1)δεν φαίνεται πουθενά στο νέο νομοσχέδιο αλλα ελπίζω οτι ο δεύτερος τίτλος βασικών σπουδών πρέπει να μοριοδοτήται. Επίσης 8α πρέπει να υπάρχει ένας συντελεστής στη μοριοδότηση με βάση την αξιολόγηση των τμημάτων που παρέχουν αυτούς τους τίτλους σπουδών

    2) συμφωνώ με την κατάργηση μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Έτσι μειώνεται η πτυχιοθηρία αλλα και εξαλείφεται μια μεγάλη κοινωνική αδικία εφόσον μόνο πιο οικονομικά ευκατάστατοι έχουν την άνεση να πλήρωνουν για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην ελλάδα.

    3) Πρέπει να υπάρχει μια μοριοδότηση, έστω και μικρή, για τυχόν υποτροφίες που έχουν παραχωρηθεί για την εκπόνηση μεταπτυχιακών/διδακτορικών διπλώμάτων αλλα και λοιπών βραβείων. Έτσι προωθείταιη αριστεία, αλλα και βοηθούνται οικονομικά ασθενέστεροι που έκαναν καλές σπουδές λόγω μορφωτικών δυνατοτήτων.

    4)Δεν συμφωνώ με το τέστ δεξιοτήτων. Αν ένα τέτοιο τέστ μετράει όσο ένα διδακτορικό τότε δε καταλαβαίνω πως αξιοποιούνται οι σπουδές. γενικά αυτο το τέστ πρέπει τουλάχιστον να φύγει απο την κατηγορία ΠΕ.

    5)η ποιστοιποίηση στη χρήση Η/Υ έιναι ακόμα λενα ζήτημα. πως μπορεί κάποιος να εχει ματαπτυχιακά, διδακτορικά και να μην έχει αρκετά καλέσ γνώσεις Η/Υ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:10 | λενα

    ενα είναι το σίγουρο όσοι διαφωνούν με την αθροιστική μοριοδότηση των μεταπτυχιακών δεν έχουν κανένα μαστερ ή εχουν το πολυ ένα

    θιγονται απο την αθροιστική μοριοδότηση….γιατι υπολείπονται σε μόρια

    ομως ενας που κατέχει δυο και τρια μαστερ υπερεχει….οπως υπερεχει και ένας που ξερει 3 ξενες γλωσσες απο έναν που ξερει μονο μια…..

    λογική του συγχρονου κρατους είναι να πριμοδοτεί τους εχοντες περισσοτερα προσόντα……

    ενδεχομενως προταση μου ειναι να υπαρχει (οπως με την εμπειρια) φθινουσα βαθμολογια μεταπτυχιακών

    1 μαστερ 200 μορια
    2 μαστερ 100 μορια
    3 και ανω μαστερ 50 μορια

    υπερ της διακρισης συναφειας μεταπτυχιακων

    οχι ισοπεδωση

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:18 | ΜΑΡΙΑ

    Άποψη μου και ελπίζω σεβαστή είναι ότι οι συνθήκες έχουν οδηγήσει απο μόνες τους, πολλούς απο εμάς να κάνουν 1 και 2 και 3 μεταπτυχιακά κάποιοι άλλοι 1 και 2 διδακτορικά και κάποιοι άλλοι να κάνουν 1 ή και 2 φορές ΑΕΙ για να πάρουν δύο πτυχία.
    Αυτά θέλουν κόπο και χρήμα.
    Δεν τα διαγράφει κανείς με έναν νόμο.
    Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο και αν φαίνονται πολλοί αυτοί οι πολίτες αυτού του Κράτους δεν είναι πολλοί, είναι λίγοι και αυτό γιατί είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα αυτά.
    Μην φοβάστε οι υπόλοιποι σε κάθε ΑΣΕΠ λίγοι θα είναι αυτοί ανά προκήρυσόμενη θέση, δεν θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
    Αυτοί οι πολίτες έχουν προσόντα πολλές φορές παραπάνω απο αυτούς που μας κυβερνούν τώρα ή και παλαιότερα που όπως αποδυκνύεται πόλλες φορές δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους αλλά τώρα αποφασίζουν για τις τύχες μας.
    Θά ήθελα λοιπόν τους άριστους και στην Βουλή, μπορείτε να μας δείξετε τα πτυχία σας;
    Eμείς θα σας μοριοδοτήσουμε και θα σας έχουμε υπόψη στις επόμενες εκλογές.
    Ναι στην μοριοδότηση διπλού πτυχίου, όλων των μεταπτυχιακών και όλων των διδακτορικών.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:01 | ΗΡΩ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.θΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΘΕΩΡΩ. ΔΛΔ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ; ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ; ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ; ΔΛΔ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Κ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ; ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ! ΔΩΣΤΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ…. ΕΙΠΑΜΕ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:53 | vaso

    δεν μπορω να κατανοησω την καταργηση της μοριοδοτησης του 2 μεταπτυχιακού τίτλου.ενω θα περιμενε κανείς την αθροιστικη μοριοδοτηση των τιτλών τωρα καταργείται η μοριοδοτηση του δευτερου.

    με ποια λογική με ποιο σκεπτικό συνέβη αυτό;

    προσωπικα είμαι υπερ της μοριοδοτησης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τιτλων αθροιστικά…..

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:23 | Γεώργιος Κακλάνης

    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ (500 ΜΟΡΙΑ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ 400 ΜΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 4-6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    Γεώργιος Κακλάνης.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:21 | kostas papadopoulos

    Στο Eures αν μπείτε για θέσεις εργασίας για κάθε νέο επιστήμονα σε ευρωπαικές χώρες, σου βγάζει σε πια περιοχή ζητάνε και τι ζητάνε και τι μισθό θα παίρνεις (οι μισθοί αγγίζουν τα 4.000-6.000 ευρώ μηνιαιώς).
    Το γελοίο είναι ότι αν πατήσεις να δεις τι έχει η Ελλάδα (Greece) σου λέει ΟΑΕΔ (OAED), όπου όλοι ξέρουμε ΟΑΕΔ=ΑΝΕΡΓΙΑ. Mε λίγα λόγια λέει στους ευρωπαίους μη μπείτε καν στο κόπο να ρθείτε Ελλάδα ή απευθυνθείτε στον ΟΑΕΔ (σώθηκες τώρα).
    Κύριε υπουργέ, ένα απαρχαιωμένο σύστημα προσλήψεων τέτοια αποτελέσματα έχει, ρεζίλι της Ελλάδας παντού. Ένα σύστημα που σου λέει: σπούδασε, σπούδασε, σπούδασε μήπως και καταφέρεις να μπεις στις 3 κενές θεσούλες του δημοσίου που θα προκυρήσονται από εδώ και πέρα (αστροναύτη να με δεχθεί η NASA πιο πιθανό θα είναι), αλλιώς 600 ευρώ μισθό, ή ΟΑΕΔ (για ένα χρόνο 500-600 ευρώ επίδομα ανεργίας χωρίς δουλειά). Τελικά στην Ελλάδα το να γραφτείς στον ΟΑΕΔ, πιο πιθανό είναι να σε πληρώνουν και να μην κουράζεσαι καθόλου.
    Τώρα καταλαβαίνω γιατί γράφετε στο EURES, τον ΟΑΕΔ. Μα βέβαια, αφού ΟΑΕΔ= 500, 600 ευρώ το χρόνο τσάμπα, χωρίς καν να δουλεύεις, τι να το κάνω να δουλεψω σε ιδιώτες, αφού τα ίδια χρήματα θα παίρνω, θα έχω και μόρια (που το πας αυτό).
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
    Κύριε υπουργέ, μια αίσθηση του χιούμορ, άλλα στην ουσία μόνο για γέλοια δεν είναι η κατάσταση

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | Βασίλης

    δώστε μόρια βάση κοινωνικών κριτηρίων, δώστε μόρια στις μεγάλες ηλικιες και σε ατομα με πολλες υποχρεώσεις (οικογενεια, παιδια….)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:01 | Γιάννης Φελέκης

    κ.Ραγκούση,

    Συμμετέχω στην Αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία με κάποιες προτάσεις και σκέψεις:

    1ον) Να προσμετράται με μοριοδότηση η κατοχή 2ου Πτυχίου (Τίτλου Σπουδών). Είναι παράλογο να μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό και μην μοριοδοτείται το 2ο πτυχίο…

    2ον)Ο Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης σε άλλο αντικείμενο να μην μετρά στη μοριοδότηση με 200 μόρια, αλλά όπως αρχικώς ήταν. Διότι είναι παραλογισμός το «όλοι μέσα σε ένα τσουβάλι¨. Τί σχέση έχει το μάστερ στα Οικονομικά, με το μάστερ στην ογκολογία σε μία θέση που προκηρύσεται για Διοικητικό Προσωπικό; (δείτε σχετικά σχόλια απλών πολιτών και θα καταλάβετε..)

    3ον) Η γνώση Χειρισμού Η/Υ, στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, (γ) υπηρεσιών διαδικτύου όπως έχει εξελιχθεί από εποχής ακόμη Β.Παπανδρέου έως σήμερα είναι ένα μεγάλο εμπορικό πάρτυ που κάνουν οι Ιδιωτικές Εταιρείες του χώρου. Υποσχεθήκαμε Κρατικό Πιστοποιητικό, όπως γίνεται στις Ξένες Γλώσσες. Να δοθεί άμεσα λύση και το Σχολείο να δίνει όλα τα προσόντα έτσι ώστε τελειώνοντας το Ελληνόπουλο το Λύκειο να μπορεί, χωρίς να ξοδέψει η οικογένεια του περαιτέρω χρήματα, να συμμετέχει σε διαδικασίες ΑΣΕΠ, ως ίσος προς ίσο…

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:24 | kostas papadopoulos

    Όλοι μια θέση στο δημόσιο κυνηγάμε. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θες διδακτορικό για μια θέση, στη κρατική μηχανή που είναι καταχρεωμένη παντού. Ας επιδοτήσει ο υπουργός να ανοίξουν, θέσεις στο ιδιωτικό τομέα, δεν γίνεται να καθόμαστε οι νέοι και να περιμένουμε το δημόσιο. Τα μεταπτυχιακά και διδακτοριά πιο μεγάλη αξία αποκτούν σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, όπου στο εξωτερικό μπορεί να σε αμοίβουν και με 10.000 ευρώ μηνιαίως!!!!!!!
    Πείτε μας κύριε υπουργέ, να φύγουμε στο εξωτερικό ή να περιμένουμε καμια αγγελία με μισθούς 600 ευρώ; Γιατί αν είναι να σπουδάζω σε βάρος των γονέων μου μέχρι τα 35 καλύτερα να τη ξεχάσω την Ελλάδα. Και δεν πάω στο εξωτερικό να κάνω διδακτορικό; εκεί τουλάχιστον σε πληρώνουν και 2000 ευρώ μηνιαίως ως δόκιμο ερευνητή. Αλλωστε η Ελλάδα μόνο για τουρισμό είναι. Κατά τα άλλα δουλειά και εργασία μηδέν. Αν είναι να με πληρώνει ο ιδιώτης 600 ευρώ και το κράτος να μην κάνει τίποτα, στο δημόσιο να μην μπορώ να μπώ (προβλέπεται να γίνεται σφαγή μεταξύ διδακτόρων), τι να τι κάνω τη ζωή σε αυτή τη χώρα;
    Mετά μην έχετε απαιτήσεις και να πολεμήσω όταν θα τα βρείτε σκούρα με την Τουρκία, γιατί από την Ελβετία για παράδειγμα που θα παίρνω για δεδομένα Ελλάδας τουλάχιστον 5.000 ευρώ μηνιαίως, απλά για διακοπές θα θέλω να έρχομαι στην Ελλάδα.
    Κύριε υπουργέ,
    οι κοινωνία των νέων είναι καζάνι που βράζει, ανοίξτε καινούργιες θέσεις εργασίας, ανακουφίστε την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων, γιατί βλέπω προ των πυλών κοινωνικές εξεργέσεις. Αν δεν θέλετε να ερημώσει η Ελλάδα από τους νέους, κάντε γρήγορα κάτι.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:24 | Bάλλια

    Συμφωνώ με την κατάργηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Η άθροιση δεύτερου παρόμοιου τίτλου οδηγεί σε εμπορευματοποίηση των τίτλων και απομακρύνονται από το κεντρικό τους στόχο, τη γνώση. Αν προσαυξάνεται ο δεύτερος τίτλος μεταπτυχιακού γιατί να μην προσαυξάνεται και ο δεύτερος τίτλος διδακτορικού ή ο τρίτος και ούτω καθ’ εξής. Όσον αφορά τους υποψηφίους που ήδη είχαν λάβει ένα τέτοιο, δεν είναι οι μόνοι. Την τελευταία δεκαετία το σύστημα πρόσληψης αλλάζει τόσο συχνά που είναι αδύνατο να διαμορφώσεις μία στρατηγική πρόσληψης. Το θέμα είναι πλέον να υπάρχει μακροπρόθεσμη εφαρμογή και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε βάθος χρόνου.

  • Θεωρώ ότι ορθώς καταργείται η συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, δεδομένης της δυνατότητας της μετάταξης. Εκτός αυτού, ακόμα και αν ο τίτλος του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού σχετίζεται με την περιγραφή της θέσης, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα χρειάζεται επιπλέον μελέτη για την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της. Αυτό που σηματοδοτούν οι τίτλοι σπουδών κυρίως είναι η κουλτούρα εκπαιδευόμενου, απαραίτητη σε ένα δυναμικό σύστημα που αενάως εξελίσσεται. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι οι ειδικές γνώσεις δεν είναι το, επίσης, απαραίτητο υπόβαθρο για την επαρκή στελέχωση της κάθε θέσης.
    Με το ίδιο σκεπτικό, διαφωνώ με την υποβάθμιση του δεύτερου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών.
    Η πριμοδότηση της προϋπηρεσίας θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω, διότι κατά κανόνα είναι αδιαφανείς οι τρόποι με τους οποίους αποκτήθηκε (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου που στην πραγματικότητα ήταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας κ.λ.π.)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:03 | Bάλλια

    Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι υπάρχει διαφοροποίηση στο βαθμό του πτυχίου, μεταξύ Πανεπιστημίων, υπάρχουν περιφερειακά πανεπιστήμια στα οποία είναι πιο εύκολο να λάβεις βαθμό μεγαλύτερο του 7,5 ή 8. Μεγαλύτερη προσαύξη στο βαθμό πτυχίου, πριμοδοτεί πτυχία από περιφερειακά πανεπιστημία, ή ακόμα και αυτά του εξωτερικού. Οι περισσότεροι πτυχιούχοι για παράδειγμα από Ιταλικά πανεπιστήμια έχουν βαθμούς πτυχίων περί το 8.
    Πιστεύω ότι ο συντελεστής 100 είναι αρκετός και διατηρεί τις ισορροπίες.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:54 | ΔΗΜΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,

    ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΑΡΑ Η ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΠΙΟΔΟΤΗΤΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΤΗΣΙΑΣ Η ΚΑΙ ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΑΙ ΜΕ 200 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 5 Η ΚΑΙ 7 ΕΤΗ ΝΑ ΠΡΟΙΜΟΔΟΤΗΤΑΙ ΜΕ 30-70 ΜΟΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;

    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

    ΔΗΜΟΣ Τ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:06 | Παύλος

    Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σχόλιο που διάβασα για τα 2 πτυχία ανώτατης εκπαίδευσης. Τα δύο πτυχία σημαίνουν διεύρυνση γνώσεων και η διεύρυνση γνώσεων σημαίνει περισσότερες γνώσεις. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις Αλέξανδρε ότι είσαι υπέρ της μη συνάφειας μεταπτυχιακών σπουδών(που επίσης είναι διεύρυνση γνώσεων) και να είσαι κατά του δεύτερου πτυχίου. Επίσης, είναι πολύ πιο χρήσιμος για τον δημόσιο τομέα κάποιος ο οποίος έχει εύρος γνώσεων, παρά μια πολύ εξειδικευμένη γνώση σε ένα μονοδιάστατο αντικείμενο. Η εποχή της εξειδίκευσης έχει τελειώσει, ο υπάλληλος χρειάζεται στην σημερινή εποχή να είναι πολλαπλών δεξιοτήτων.
    Το διδακτορικό σημαίνει έρευνα,έρευνα σημαίνει Πανεπιστήμιο.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:07 | ΜΑΡΙΑ

    Τι θα γίνει με την ποσόστοση των ειδικών κατηγοριών???
    Είπατε ότι θα καταργηθεί αλλά μάλλον στα λόγια γιατί στην πράξη κάποιος μας κοροϊδεύει…Το συμβούλιο της επικρατείας για την συνταγματικοτήτα ενός νόμου ξέρετε να το επικαλείστε για την προσαύξηση 50% των συμβασιούχων του Δημοσίου μόνο?? Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε εμείς στο ΣτΕ για τη κωμωδία που βλέπουμε στους διαγωνισμούς ????? ΕΛΕΟΣ….Δεν μπορεί να διορίζεται με 600!!!! μόρια τέκνο πολύτεκνης οικογέννειας …..Εχω και εγώ ανάγκη από δουλειά όπως και άλλοι …δεν έχουν μόνο τα τέκνα πολύτεκνης οικογέννειας …45 χρονών τέκνο πολύτεκνης οικογέννειας ?? που ακούστηκε αυτό ?? ΝΤΡΟΠΗ….ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΣτΕ …

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:41 | ΜΑΡΙΑ

    Γιατί τόση φασαρία για τη μη μοριοδότηση του δεύτερου μετπτυχιακού;
    Αφού όσοι το κάνατε, το κάνατε για τις γνώσεις, δεν το κάνατε για να
    βρείτε δουλειά.Άν και μεταξύ μας, ένας με μεταπτυχιακό έχει πολύ λιγότερες γνώσεις από κάποιον που έχει 5ετή και δεκαετή εμπειρία.
    Γι αυτό κύριε υπουργέ, άν πραγματικά θέλετε να προσλάβετε τους καλύτερους, δείτε λίγο πιο προσεκτικά τη πριμοδότηση της εμπειρίας σε σχέση με τα μεταπτυχιακά και τις ξένες γλώσσες.Καλές οι ξένες γλώσσες, αλλά όχι σε όλες τις ειδικότητες.πχ. γεωπόνοι(ποιός γεωπόνος μπορεί να προσφέρει περισότερα;Αυτός που ξέρει αγγλικά ή αυτός που έχει ξοδέψει 5και 10 χρόνια από τη ζωή του ,αφήνοντας πίσω του οικογένεια , για να οργώσει όλη την Ελλάδα είτε δουλεύοντας στον Ελγά ή στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή στην δακοκτονία κ.λ.π., περιμένοντας ότι κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί η προυπηρεσία του και θα έχει κι αυτός μια θέση στον ήλιο με την αξία του. Όλους εμάς μας τιμωρείται κύριε υπουργέ, γιατί δεν είχαμε μπάρμπα στην κορώνη για να μπούμε στο δημόσιο από το παράθυρο,αλλά ούτε την οικονομική άνεση να κάνουμε μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες, γιατί έπρεπε να δουλέψουμε σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι άν ήταν για να συνεισφέρομαι οικονομικά στις οικογένειες μας.Ελπίζω να ακούσετε και τις απόψεις των πτυχιούχων γεωπόνων,που έχουν πτυχία πάνω από δεκαετία και να τους δώσετε μια γενναία πριμοδότηση, σε σχέση με τη χρονιά λήψης του πτυχίου.Πιστεύω ότι το δικαιότερο σύστημα για τις προσλήψεις είναι η επετηρίδα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:43 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Σε γενικότερες γραμμές το Ν/Σ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ορισμένες παρατηρήσεις για το εν λόγω άρθρο:
    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ
    Έίναι απαράδεκτο το φαινόμενο να τυγχάνουν ίσης ή και μεγαλύτερης μοριοδότησης τίτλοι σπουδών με παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο έχοντας σαφώς μικρότερες βάσεις εισαγωγής (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ) και φυσικά με διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣΩΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
    Επίσης, με το υπάρχον σύστημα τυγχάνει μεγαλύτερης μοριοδότησης κάποιος που θα εισαχθεί σε κάποια σχολή στην οποία η κατανομή του βαθμού πτυχίου διαμορφώνεται σε υψηλότερο επίπεδο εν συγκρίσει με κάποιες άλλες σχολές με σαφώς υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας και άρα με την κατανομή του βαθμού του πτυχίου να διαμορφώνεται σε σαφώς μικρότερο επίπεδο.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καθιερωθούν συντελεστές στάθμισης στους βαθμούς πτυχίου ανά σχολή/Πανεπιστήμιο, δηλαδή αναλόγως της θέσεως που βρίσκονται στις προτιμήσεις των υποψηφίων (όπως προκύπτει και από τις βάσεις εισαγωγής) να σταθμίζονται με μεγαλύτερο συντελεστή στάθμισης εκείνες οι σχολές που έχουν υψηλότερη βάση εισαγωγής ακολουθώντας φυσικά φθίνουσα ταξινόμηση.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | Κατερίνα Σ.

    Με τον τρόπο που μοριοδοτούνται οι ξένες γλώσσες θα πρέπει να μοριοδοτηθεί και η γνώση νοηματικής γλώσσας! Θα είναι μια πράξη κοινωνική, καθώς είναι πολύ πιο σημαντική από την γνώση γαλλικών ή ισπανικών πχ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:17 | ΝΤΙΝΑ

    ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ,ΤΟΣΟ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ.ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ?ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ?ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ .Ο ΙΔΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ?ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΑ?ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ Κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:20 | Ms Athanasopoulou

    Σε γενικές γραμμές είναι λογικές οι αλλαγές που προτείνονται.
    Η ένσταση μου είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μοριοδότησης αποκλείονται υποψήφιοι μεγαλύτερης ηλικίας ( και ευνοούνται οι νεαροί πτυχιούχοι).

    Ωστόσο, διαφωνώ με την κατάργηση της συνάφειας γνωστικού αντικειμένου μεταπτυχιακού/ διδακτορικού. Για ποιο λόγο καταργείται το αυτονόητο?Με τον τρόπο αυτό ισοπεδώνονται οι προσπάθειες πολλών πτυχιούχων. Επιπλέον, στη Δημόσια διοίκηση οι υπάλληλοι με εξειδίκευση στο αντικείμενο των σπουδών τους μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα.

    Επίσης, διαφωνώ κάθετα με την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Σήμερα με την απαξίωση των πτυχίων, πολλοί απόφοιτοι αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερο μεταπτυχιακό, εις βάρος της εργασίας τους, της οικογενείας τους και του χρόνου τους, έχοντας ξοδέψει και μικρές περιουσίες. Είναι αδικο να μην αποτυπώνονται αυτά σε μοριοδότηση.
    Ευχαριστώ για το βήμα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:01 | ΜΑΡΙΑ

    Μια και μόνο ένσταση οσον αφορά στο νέο νομοσχέδιο. Καταργείτε τη συνάφεια στο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και κατ΄ αυτόν τον τρόπο όποιος έχει μεταπτυχιακό λαμβάνει πλέον 200 μόρια ανεξαρτήτως αν ο τίτλος του έχει συνάφεια με τη θέση που επιδιώκει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί με την ίδια λογική δεν ανοίγετε στους διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ την πόρτα σε όλους όσους έχουν προπτυχιακό τίτλο. Είμαι φιλόλογος και έχω κουραστεί πραγματικά να αναζητώ διαγωνισμούς οι οποίοι θα κάνουν δεκτό το πτυχίο μου. Έχω κουραστεί να βλέπω πως το Δημόσιο ζητάει μόνο οικονομολόγους και δικηγόρους. Στην Ελλάδα του 2009 καλύτερα να έχεις τελειώσει χαμηλόβαθμο ΤΕΙ παρά υψηλόβαθμο ΑΕΙ! Όσοι δηλαδή έχουμε σπουδάσει κάτι άλλο πρέπει η πόρτα του Δημοσίου να παραμένει κλειστή? Έχω κουραστεί να κάνω τα χαρτιά μου σε διαγωνισμούς ως ΔΕ γνωρίζοντας πως και πάλι το πτυχίο μου δε θα αναγνωριστεί παρά μόνο μετά από χρόνια. Έχω δουλέψει με σύμβαση στο Δημόσιο και πραγματικά απορώ πως δε ζητούνται ποτέ απόφοιτοι της φιλοσοφικής όταν η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων υπαλλήλων δε μπορεί να συντάξει ένα κείμενο για να σταλεί στη Διοίκηση. Δε φανταζόμουν ποτέ πραγματικά όταν γινόμουν υπότροφος του ΙΚΥ πως το ελληνικό κράτος θα εδειχνε για τους αποφοίτους της φιλοσοφικής τέτοια πρωτοφανή απαξίωση. Λυπάμαι πραγματικά και ακόμα περιμένω να δω το κράτος δικαίου το οποίο υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση.

    Πτυχιούχος φιλοσοφικής

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:00 | Γκουλούνης Νικόλαος k.α.

    Κύριε Υπουργέ,

    Θεωρούμε παράλογη και άδικη την πρόταση κατάργησης μοριοδότησης του 2ου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών. Είναι ενάντια στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την ενίσχυση των πτυχιούχων. Είμαστε όλοι κάτοχοι ήδη ενός Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το 2ο Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Βιολογίας στης Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ με τίτλο « Οικολογικός Σχεδιασμός, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών ».Δεν νοείται να καταργηθεί ξαφνικά η αθροιστική μοριοδότηση, που αποτελεί μια μακρόχρονη θεσμοθετημένη ρύθμιση και συμβάλλει σημαντικά στον μακρόχρονο σχεδιασμό που θα κάνει το κάθε νέο άτομο για την απόκτηση κατάλληλων προσόντων.
    Παρακαλούμε θερμά να ανακαλέσετε την πρότασή σας και να αντιληφτείτε την αντιφατικότητά της. Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε το σύνολο των κατόχων δυο ή περισσοτέρων Μεταπτυχιακών Τίτλων, που έχουν ξοδέψει χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία για την απόκτηση γνώσης. Σκεφτείτε το πλήθος των θιγμένων σπουδαστών και των οικογενειών τους που αγωνιούν για το αύριο και έχουν επενδύσει σ’ αυτό. Ελπίζουμε να μην θυσιαστούν οι προσπάθειες μας στο βωμό κάποιων ευφάνταστων διαρθρωτικών αλλαγών…

    Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές :

    Γκουλούνης Νικόλαος, Δασολόγος, MSc

    Χαραλαμπίδης Γεώργιος, Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc

    Καραπαναγιωτίδης Βασίλειος, πτυχιούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, MSc

    Μανώλης Ευάγγελος, Δασολόγος