Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:53 | mpl

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΟΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ)ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΑΕΙ.
    ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΤΕΙ (ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΙ) ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΒΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝΟΡΕΞΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΟ?ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΟΝ.
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!
    ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 4ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ? ΤΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ Η’ ΜΗ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΑ 4-5 ΕΤΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ = Ο
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΟΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:09 | panagiota

    Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Κας Μαρία Παππά σχετικα με τη μοριοδότηση των ΙΕΚ. εμείς που έχουμε τελειώσει ΙΕΚ και λαμβάνουμε μέρος για την κρατική πιστοποίηση βαθμολογούμαστε μόνο για την συγκεκριμένη εξέταση και όχι για το σύνολο της βαθμολογίας των μαθημάτων που παρακολουθήσαμε κατά το τελευταίο έτος. Αντιθέτως, όσοι έχουν τελειώσει ΤΕΕ, ΕΠΑΛ βαθμολογούνται για το σύνολο των μαθημάτων τους. Νομίζω βέβαια ότι αυτό είναι εμφανές και από τις βαθμολογίες που όλοι βλέπουμε στις προκηρύξεις. Η πλειοψηφία τους έχουν βαθμό απολυτηριου 20…????? Πώς μπορεί να προκύπτει αυτό????Η απορία μου είναι πώς γίνεται να έχεις τόσο υψηλή βαθμολογία και να μην προχώρησες στην εισαγωγή σε κάποιο, τουλάχιστον, ΤΕΙ της αντίστοιχης ειδικότητας με αυτήν που φοίτούσες κατά τα 3 έτη της λυκειακής σου εκπαίδευσης. Προτείνω να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ΙΕΚ η οποία είναι μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, και ΤΕΕ, ΕΠΑΛ η οποία αφορά καθαρά και μόνο δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
    Ελπίζω να το λάβετε υπόψη σας
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:48 | Νικος Δεμερτζης

    Ο καθένας λέει τον τρόπο ο οποίος θα ικανοποιούσε τον ίδιο και την μοριοδότηση του. Υπάρχουν περισσότερα απο 1000 σχόλια αλλά τελικά δεν βγαίνει συμπέρασμα παρόλο που σχεδόν όλα λένε και μία αλήθεια.

    Ο ιδιωτικός τομέας και το ελεύθερο επάγγελμα δεν πληρώνουν τον βαθμό πτυχίου και τα πολλά μεταπτυχιακά αλλά την αποδοτικότητα όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από κάθε εργοδότη.

    Πολλοί «εξαγοράζουν» πολλά μεταπτυχιακά για να εκμεταλευτούν το σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Τα πτυχία ανά σχολή και ανά χώρα δεν έχουν το ίδιο συντελεστή βαθμολόγησης και βάρους διότι το 6,5 σε μία σχολή ισοδυναμεί με 10+ σε μία άλλη.

    Επειδή το δημόσιο έχει τόσο μεγάλη ζήτηση καθότι το κράτος δεν μπορεί να ελέχξει την εκμετάλλευση του ιδιωτικού τομέα και την φορολόγηση του ελεύθερου επαγγέλματος συμπεριλαμβανόμενου του ασφαλιστικού προβλήματος η μόνη λύση είναι πάλι οι γραπτές εξετάσεις όπως γίνεται και για τους εκπαιδευτικούς.

    Τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά έχουν μεγάλο κόστος και δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο αν έχει χρήματα μπορείς να τα κάνεις – ειδικά διδακτορικό. Πολλά χρόνια και πολλά χρήματα αν και τα μάστερ ως επι το πλείστον είναι μόνο μία πτυχιακή εργασία χωρίς δημοσίευση (ελάχιστοι κάνουν δημοσίευση). Πριν 10 χρόνια η πτυχιακή στο πολυτεχνείο ήταν πολύ δυσκολότερη από τα σημερινά μάστερ στην πλειοψηφία τους από Αγγλία, Ανοιχτά Πανεπιστήμια, Ανατολικές Χώρες.

    Τίποτα δεν μπορεί να μπει σε ένα καλούπι και σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα θίγονται. Κανένα μέτρο σύγκρισης δεν είναι ικανοποιητικό παρά μόνο οι εξετάσεις.
    Υπάρχει τόσο μεγάλη ανοιμοιομορφία σε πτυχία, βαθμούς, συστήματα μοριοδότησης, τρόπους απόκτησης που δεν μπορεί κανένα σύστημα να είναι 100% δίκαιο.

    1.Το πτυχίο πρέπει να πολλαπλασιάζεται με 11 και όχι με 110. Αν όχι με 11 το πολύ με 23.
    2.Το τεστ δεξιοτήτων πρέπει να έχει βαρύτητα διότι είχε ανακοινωθεί 2 χρόνια πριν γίνει, ότι θα αφορά τον συγκεκριμένο σκοπό.
    3.Τα έτη προυπηρεσίας πρέπει να μετράνε περισσότερα από 5 – διότι δεν προκύπτει ο αριθμός 5 από κάποιο νόμο – για όσα χρόνια έχει κάποιος μέχρι τα 53-55 που μπορεί να διοριστεί. Ας μετράει έστω 1 μόριο κάθε μήνα.
    4. Τα 400 μόρια για διδακτορικό είναι λίγα αν και δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα δημόσιο γεμάτο διδάκτορες.
    5. Το καλύτερο σύστημα είναι γραπτές εξετάσεις και όχι απευθείας μοριοδότηση και πρόσληψη.
    6. Το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να δώσει πολύ περισσότερα σε νέους Ερευνητές διότι είναι ντροπή τόσες 1000αδες διδάκτορες και επιστήμονες να έχουν ως διέξοδο ένα γραφείο στο δημόσιο εκτός από ένα ~5% που πραγματικά χρειάζονται.
    7. Η μονιμότητα στο δημόσιο πρέπει να καταργηθεί σταδιακά.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:17 | ΜΑΙΡΗ

    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

    -ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
    (ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ Η’ ΤΟ ΤΕΒΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΩΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΔΑΠΗ Η΄ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ!)

    -ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

    ( ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ 8 ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ 4ΜΗΝΕΣ-ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20:
    ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΩΤΟΑΝΟΙΞΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΕΣΤΟΥΣ (ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΓΑ,ΟΠΕΓΕΠ ΚΛΠ,ΚΛΠ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ) ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΣΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ! ΜΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΩΣ 2-3ΗΜΕΡΩΝ!!!

    -ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΓΕΙΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    (ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΠΟΛΥ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ– ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ;ΜΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ!!)

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    – ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ -ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΟΠΟΥ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΗΛΙΚΙΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, Η ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ,Η ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, -ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΚΛΠ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.

    ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ

    ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΛΠ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ.

    ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΑΕΙ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ!!!!!ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…..

    Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ +- Σ Α Ρ Α Ν Τ Α Κ Α Ι Α Ν Ω , Ε Ω Σ
    Π Ο Λ Υ Α Ν Ω ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 20, ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΙΔΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
    (1986 ΝΟΜΙΖΩ), ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΑΥΤΗ Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΛΩΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΠΟΥΣ, ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.

    ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ,
    ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ(ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ, ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ!),
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ(ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΦΕΡΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ),ΚΑΙ
    ΕΣΧΑΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΑΓΡΟΓΗ…

    ΚΑΙ

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ, ΑΝ ΔΕ ΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΥΠΟΨΙΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ!

    Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ Α Π Λ Η:

    ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥ ΛΙΣΤΑ!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:45 | ΜΑΚΗΣ

    Από ότι βλέπω όλοι συμφωνούμε στα εξής:

    Ναι στη μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

    Ναι στην αύξηση της μοριοδότησης των αντικειμενικών κριτηρίων –> Ξένες γλώσσες κ.λ.π

    Όχι στην αύξηση της μοριοδότησης του βαθμού του πτυχίου (εκτός και εάν πιστεύεται ότι καλύτεροι είναι αυτοί που τελείωσαν στη Ρουμανία , Βουλγαρία και βάλε από ότι αυτοί που τελείωσαν στην Ελλάδα, ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΑ 10 ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ) Δηστυχώς στον ΑΣΕΠ οι οποίοι ενημέρωσαν τον Ραγκούση δουλεύουν (απόφοιτοι της νομικής, της Ελληνικής φιλολογίας) και δεν πήγαν πολλοί Έλληνες σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να σπουδάσουν τις παραπάνω σχολές, ΑΛΛΑ ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:01 | ΘΩΜΑΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    Μπράβο συμμετοχή, στο τέλος θα είναι το «blog» που θα μπαινοβγαίνουμε καθημερινά για να ενημερωθούμε και για να διατυπώσουμε τη γνώμη μας, ελπίζω να μην μας κοροϊδεύεται και πράγματι να αποτελεί ανοικτή διαβούλευση ο ιστότοπος σας, εάν είναι έτσι τότε από όσα διάβασα κατέληξα ότι οι περισσότεροι αναγνώστες εάν όχι όλοι συμφωνούν ότι πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ΑΣΕΠ να λαμβάνει αντικειμενικά κριτήρια για τον διορισμό στο Δημόσιο, και το δημόσιο να ζητάει και να προσλαμβάνει τους καλύτερους. ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΤΕ ότι θα αναβαθμίσετε τη συμμετοχή στη βαθμολογία των τίτλων σπουδών των αντικειμενικών κριτηρίων, ΑΝΤΙ αυτού καταργείται τη βαθμολόγηση του δεύτερου μεταπτυχιακού, αυξάνεται τη βαθμολογία του βαθμού πτυχίου Χ 110, ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ?????? στατιστικά στοιχεία ζητήστε από το ΔΟΑΤΑΠ να δείτε ότι όλοι σχεδόν οι πτυχιούχοι από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν πάνω από 8 ενώ αντίστοιχα αυτοί που σπούδασαν εδώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 7.

    Εάν θέλετε ένα δικαιότερο σύστημα προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια δεν έχετε παρά να καταργήσετε τη συμμετοχή του βαθμού πτυχίου (μη αντικειμενικό κριτήριο), να αυξήσετε όπως κάνετε τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών αλλά και για το δεύτερο, τρίτο κ.λ.π. Να αυξήσετε τη μοριοδότηση για τις ξένες γλώσσες, να μειώσετε τη μοριοδότηση του τεστ δεξιοτήτων , δεν νοείται να μοριοδοτείται όσο ένα διδακτορικό τότε πράγματι λαμβάνεται υπόψη σας μόνο τα αντικειμενικά κριτήρια .
    Ελπίζω να είναι δημόσια διαβούλευση και όχι κοροϊδία, τότε στο νομοσχέδιο που θα καταθέσετε θα υπάρχουν οι αλλαγές που προτείνουμε όλοι!!!!!!

    Σας ευχαριστώ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:58 | kostas papadopoulos

    Χωρίς πλάκα,
    Παιδιά όλοι εσείς που είστε γεωπόνοι, άνεργοι, φύγετε από την Ελλάδα, δεν συμφέρει να κάθεστε εδώ, πηγαίνετε να προσφέρετε τις υπηρεσίας σας σε άλλες χώρες που εκεί πραγματικά θα σας τις αναγνωρίσουν και θα ζείτε και αξιοπρεπώς. Στην πραγματικότητα έτσι που κατήντησαν την παιδεία, αυτό τους αξίζει. Να ερημώσουν τα Πανεπιστήμια, να μην πάει κανένας για σπουδές σε δημόσιο ίδρυμα. Καλύτερα ένα ΙΕΚ να τελειώσεις σήμερα, λιγότερο ανταγωνισμό θα έχεις και καλύτερη δουλειά θα βρεις.
    Αυτό αξίζει στην Ελλάδα άλωστε, τόσα χρόνια το υπουργείο γεωργίας δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για την αναβάθμιση της γεωργικής παραγωγής και ας είχε η Ελλάδα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο καταπληκτικός πρώην υπουργός, έδωσε το σήμα ξεκάθαρα: η έχεις βύσμα για ΑΓΡΩΓΗ, ΟΠΕΚΕΠΕ ή αλλιώς σπιτάκι σου. Τα 270 βύσματα στην ΑΓΡΩΓΗ, που δεν ξέρουν την τύφλα τους (κάποιοι ήταν απόφοιτοι μόνο ΛΥΚΕΙΟΥ), σε αυτά θα στηρίζονταν το μέλλον της γεωργίας.
    Σαν δεν ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Εύχομαι η σημερινή υπουργός να έχει τελείως διαφορετική άποψη.

  • Η τροποποίηση για το βαθμό του πτυχίου μπορεί να έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο αρνητικά σημεία:

    α) Κάθε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει διαφορετικά κριτήρια βαθμολογίας. Όντας στο χώρο της τριτοβάθμιας, γνωρίζω ότι ο βαθμός δεν είναι αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης. Τυχαίνει π.χ. τα περιφερειακά τριτοβάθμιο ιδρύματα να είναι πιο «γενναιόδωρα» από τα ΑΕΙ στις πόλεις, προσπαθώντας να κρατήσουν περισσότερους φοιτητές. Ακόμη όμως και στο ίδιο Τμήμα, στο ίδιο Ίδρυμα, ο βαθμός δεν μπορεί να συγκριθεί καθότι ο τρόπος βαθμολογίας και τα προγράμματα σπουδών αλλάζουν κάθε λίγα χρόνια.

    β) Αναλογιστείτε τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ουσιαστικά είναι σαν να λέτε ότι τα Τμήματα στα οποία οι απόφοιτοι έχουν καλύτερες βαθμολογίες θεωρούνται καλύτερα για τον ΑΣΕΠ. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τη πραγματικότητα όπου τα Τμήματα με δύσκολο πρόγραμμα σπουδών «παράγουν» απόφοιτους με χαμηλότερους βαθμούς σε σχέση με τα Τμήματα με εύκολα προγράμματα σπουδών. Ακόμη και μέσα στο ίδιο Τμήμα, ένας φοιτητής ο οποίος επιλέγει να παρακολουθήσει δύσκολα μαθήματα (δεδομένου του ότι σχεδόν παντού υπάρχουν μαθήματα επιλογής) έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με κάποιον ο οποίος παρακολουθεί εύκολα μαθήματα.

    Για τους παραπάνω λόγους σας ζητώ να επανεξετάσετε το θέμα των μορίων του βαθμού πτυχίου και να ελαχιστοποιήσετε αν είναι δυνατόν τον συντελεστή του. Το τεστ δεξιοτήτων είναι ένα πάρα πολύ καλό κριτήριο για τις ικανότητες των υποψηφίων και ίσος να πρέπει να ρίξετε εκεί το βάρος.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:21 | Βοκκάκιος

    Θέμα: ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

    Αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ή όχι τελικά η κατάργηση των μορίων για το δεύτερο μετάπτυχιακό, οφείλω να σχολιάσω πως μία τέτοια απόφαση θα συνιστούσε μεγάλη αδικία αλλά και παράδοξη αντίφαση σε σχέση με την πρόθεση της Κυβέρνησης να μοριοδοτήσει περισσότερο τις σπουδές. Είναι κρίμα όσοι γράφουν ένα τεστ δεξιοτήτων να παίρνουν τόσα μόρια (αν και με συμφέρει γιατί έγραψα 85/100), ενώ κάποιος που κάνει δύο μεταπτυχιακά να μην ανταμείβεται για τους κόπους ετών.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:35 | Σωτήρης

    Μία μόνο παρατήρηση αναφορικά με τη μοριοδότηση του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΕ ή ΤΕ:

    Έστω δύο υποψήφιοι, με ίδιους βαθμούς βασικού πτυχίου, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου και μεταπτυχιακού. Με την παρούσα μοριοδότηση, θα συγκεντρώσουν το ίδιο άθροισμα, ανεξάρτητα του βαθμού του δεύτερου πτυχίου.Νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δίκαιο.

    Θα πρότεινα τα μόρια που δίνει το δεύτερο πτυχίο να είναι ίσα με το ένα τρίτο των μορίων που θα έδινε το ίδιο ακριβώς πτυχίο ως πρώτο.

    Δηλαδή:
    ΑΝ ΒΑΘΜΟΣ 2ου ΠΤΥΧΙΟΥ =6, ΤΟΤΕ 220 μόρια
    ΑΝ ΒΑΘΜΟΣ 2ου ΠΤΥΧΙΟΥ =9, ΤΟΤΕ 330 μόρια

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:40 | Κωνσταντίνος

    Ζούμε σε μια χώρα όπου οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες είναι γεγονός. Αυτό το νομοσχέδιο λοιπόν παρέχει αρκετές από αυτές. Αναλυτικότερα:

    (α) Κατάργηση συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου με το αντικείμενο της θέσης. Οι φωστήρες που αποφάσισαν την τροποποίηση της προηγούμενης διάταξης πιθανότατα δεν έχουν αντιληφθεί ότι εκτος του Ελληνικού μικρόκοσμου, η απόκτηση μεταπτυχιακού σε χώρες του εξωτερικού, άσχετου με το αντικείμενο του βασικού τίτλου (ενδεχομένως σε ευκολότερο θέμα) είναι συνήθης και εφικτή. Συνεπώς, με την επιλογή τους αυτή ενδεχομένως πριμοδοτούν όλους όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακομίσουν στο εξωτερικό για την λήψη κάποιου τίτλου. Πέρα όμως από αυτή την παρατήρηση, πώς είναι δυνατόν να είναι ισοδύναμη η εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο με τη οποιαδήποτε άλλη ΑΣΧΕΤΗ εξειδίκευση;

    (β) Μη συνυπολογισμός περισσότερων του ενός τίτλων: Οι ίδιοι φωστήρες (ή μήπως μαθητευόμενοι μάγοι) θεωρούν ότι πληθώρα συμπολιτών μας διαθέτουν ή μπορούν να αποκτήσουν περισσότερα του ενός μεταπτυχιακά ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες πρόσληψης στο δημόσιο τομέα. Το αν είναι αυτή η υφιστάμενη κατάσταση (που δεν είναι) μπορούν να το διαπιστώσουν με μια απλή στατιστική ανάλυση πρόσφατων διαγωνισμών. Το αν θα ωθηθεί στο μέλλον μερίδα των υποψήφιων δημόσιων υπαλλήλων σε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο (όχι διδακτορικό), μπορεί να είναι γεγονός, πλην όμως αναρωτιέμαι αν τελικά υπάρχουν τόσες θέσεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία. Ας είμαστε ρεαλιστές λοιπόν. Αν κάποιος είχε την υπομονή, τη μαγκιά, το χρόνο και τη διάθεση να υποστεί το χρηματικό κόστος για να αποκτήσει δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, πρέπει να αμοιφθεί. Αρκετά με την ισοπέδωση προς όφελος του μετρίου.

    Θα κάνω και ένα σχόλιο απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι προνόμιο ολίγων ευκατάστατων, ισχυρών κλπ. Ο θυμόσοφος λαός λέει «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρι…». Ας μάθουμε να σεβόμαστε τον κόπο και τον αγώνα των άλλων και ας πάψουμε να κρύβουμε τη μετριότητα ή την τεμπελιά μας πίσω από αστείες δικαιολογίες. Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να χαμηλώνει συνεχώς τον πύχη υπέρ των χειρότερων – οι οποίοι κατά κανόνα δυστυχώς δεν είναι και οι ασθενέστεροι αλλά οι πιο ανίκανοι.

    Τα παραπάνω το λέει ο γράφων, ο οποίος υπήρξε αριστούχος φοιτητής, διαθέτει μεταπτυχιακό (από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ) και διδακτορικό τίτλο, εργάζεται παράλληλα στο ελεύθερο επάγγελμα εδώ και μια δεκαετία και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ Ή ΔΙΑΘΕΣΗ να προσληφθεί ως υπάλληλος στο δημόσιο τομέα.

    Απλά επιθυμώ στις συναλλαγές μου και στη συνεργασία μου με το δημόσιο τομέα (για τη λειτουργία του οποίου φορολογούμαι βαρέως), να έχω απέναντι μου τους κατά το δυνατόν καλύτερα κατηρτισμένους υπαλλήλους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:26 | Ελένη

    Κύριε Υπουργέ,

    στην εισήγηση της νομοθετικής σας πρωτοβουλίας σχετικά με την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων δεν φαίνεται να αποσαφηνίζεται βάση ποιας συλλογιστικής και κριτηρίων συντάχθηκαν οι εν λόγω προτάσεις.
    Η αναμόρφωση του συστήματος που προτείνεται θεωρώ ότι δημιουργήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα και σχεδιασμός, όπως απαιτείται για ένα ζήτημα με βαρύνουσας σημασίας, αλλά με προχειρότητα, αποσπασματικά και χωρίς την πρόβλεψη ενός μεταβατικού σταδίου προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους να προσαρμοστούν και να εγκλιματιστούν στις νέες αλλαγές.
    Ειδικότερα όσον αφορά το μέτρο της κατάργησης της αθροιστικής μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών κρίνω ότι είναι αυθαίρετο και αθεμελίωτο καθώς δεν προωθεί την αξιοκρατία, όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως ισοπεδώνει και εξισώνει τα πιστοποιημένα προσόντα προς τα κάτω.
    Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων να είναι πράγματι σύμφωνα με τις αρχές που διακηρύττεται.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:40 | Μαρία Παππά

    ΝΕΑ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΚ

    Τυπικά τα ΙΕΚ θεωρούνται ΜεταΔευτεροβάθμια βαθμίδα Εκπαίδευσης και έτσι είναι στην πραγματικότητα. Στην πράξη όμως μας έχετε εγκλωβίσει στην ΔΕ βαθμίδα εκπαίδευσης.

    Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ,
    1. Έχουμε τελειώσει (πριν το ΙΕΚ) κάποιας μορφής Λύκειο (3 έτη)
    2. επιπλέον έχουμε φοιτήσει για διάρκεια δύο ετών στο ΙΕΚ
    3. έχουμε αντιμετωπίσει 9 εξεταστικές περιόδους (2 ανά εξάμηνο και) με κορυφαία την τελική εξέταση για την απόκτηση του Διπλώματός μας (Πιστοποίηση).
    4. Όλα τα μαθήματα που διδαχθήκαμε στο ΙΕΚ, ήταν, αποκλειστικά, μαθήματα ειδικότητας και όχι γενικής παιδείας την οποία λάβαμε στο Λύκειο. Άρα, μιλάμε για επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση.
    5. Ο βαθμός του διπλώματός μας δυστυχώς προκύπτει από την τελική μόνο εξέταση για την απόκτησή του και μόνο από τις απαντήσεις μας στο θεωρητικό μέρος της εξέτασης. Αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε και μας αντιπροσωπεύει αντικειμενικά (θα μπορούσα να σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι εγώ ενώ τελείωσα τη φοίτησή μου στο ΙΕΚ με γενικό βαθμό 19,8, το Δίπλωμά μου τελικά έχει βαθμό 15, γιατί αυτό έγραψα στην τελική εξέταση και με τον χαμηλό αυτό βαθμό είμαι αναγκασμένη να συμμετέχω στις προκηρύξεις).

    Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ συμμετέχουμε ως υποψήφιοι για θέσεις ΔΕ και προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τους αποφοίτους των ΤΕΕ και ΕΠΑΛ ενώ:

    Τα ΤΕΕ και ΕΠΑΛ
    1. αποτελούν αμιγώς δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σπουδές 3 ετών αμέσως μετά το Γυμνάσιο)
    2. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας αλλά ταυτόχρονα και γενικής παιδείας. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για τον ίδιο βαθμό εξειδίκευσης και επαγγελματικής κατάρτισης με τα ΙΕΚ.
    3. Ο βαθμός του απολυτηρίου των ΤΕΕ και ΕΠΑΛ προκύπτει από την επίδοση των μαθητών σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και όχι από κάποια τελική εξέταση μόνο. Αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο σε σύγκριση με τον βαθμό των αποφοίτων των ΙΕΚ.
    4. Απόφοιτος ΤΕΕ Β’ Κύκλου (σπουδές διάρκειας 3 ετών), παίρνει +150 μόρια για τον τίτλο του Β’ Κύκλου! Αν είναι δυνατόν! Μέσα σε 3 έτη αποκτά δύο τίτλους σπουδών!

    Με μια ματιά στα δικαιολογητικά των υποψηφίων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για θέσεις ΔΕ μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι όλοι οι υψηλόβαθμοι υποψήφιοι (18+ γενικός βαθμός) είναι απόφοιτοι ΤΕΕ και ΕΠΑΛ ενώ οι χαμηλόβαθμοι (16-) είναι απόφοιτοι των ΙΕΚ. Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ή υψηλής ευφυΐας ούτε της επιμέλειας ή αδιαφορίας των σπουδαστών αλλά του διαφορετικού και τελικά άδικου τρόπου βαθμολόγησης.
    Το μέγεθος της αποτυχίας των σπουδαστών των ΙΕΚ να περάσουν την εξέταση της Πιστοποίησης για την απόκτηση του διπλώματός τους, σε όλη τη διάρκεια ζωής του θεσμού των ΙΕΚ μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει τον βαθμό δυσκολίας της εξέτασης και δικαιολογεί την χαμηλή βαθμολογία αυτών που τελικά αποκτούν το Δίπλωμα.

    Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν και αφού όλοι μιλούν για ένα δίκαιο πια και αντικειμενικό νομοθετικό πλαίσιο προσλήψεων, εύλογη θα ήταν η καθιέρωση από τον ΑΣΕΠ μιας νέας βαθμίδας εκπαίδευσης (Μεταδευτεροβάθμια) στην οποία θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι, απόφοιτοι των ΙΕΚ μόνο. Ή τουλάχιστον να προβλεφθεί επιπλέον μοριοδότηση τους. Θα πρέπει να «αποζημιωθούμε» κι εμείς με κάποιον τρόπο για τα δύο επιπλέον χρόνια των σπουδών μας, για το βαθμό εξειδίκευσής μας και για τον διαφορετικό τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησής μας σε σχέση με τα ΤΕΕ και ΕΠΑΛ.
    Το αίτημα μας αυτό υποστήριζε και προωθούσε και προηγούμενη ηγεσία του ΟΕΕΚ με πρόεδρο της, τότε, τον κο Μαργαρίτη αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε ή απέτυχε στην προσπάθειά της.
    Επιθυμώ απάντηση για το τί θα γίνει σχετικά με αυτό το θέμα στο νέο Νομοσχέδιο προσλήψεων.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:43 | kostas papadopoulos

    Τώρα που θα αναγνωρίσουν τα κολέγια, να δεις εκεί τι ωραία διδακτορικά θα παίρνεις, αφού δεν θέλει και συνάφεια. Σε 3 χρονάκια σίγουρα πράγματα, αλλιώς υπάρχει και η Βουλγαρία. Από ότι βλέπω το καταπληκτικό ΔΟΑΤΑΠ έχει αναγνωρίσει ένα σωρό στη Βουλγαρία, ότι διδακτορικό και σε οποίο πεδίο θέλει η ψυχούλα σου. Το καλύτερο στη Βουλγαρία πάντως είναι να το συνδυάσεις με κάνα pHD στη Σεξολογία (θα προσφέρεις και έργο στη χώρα βρε αδερφέ). Και σε παρακαλώ μη μου πεις ότι δεν είναι συναφές.
    Με ταχυδρομείο χωρίς να είναι ΕΧPRESS σε 2-3 βδομαδούλες στο στέλνουν το pHD. Βέβαια εδώ ίσως να αργήσει το ταχυδρομείο να στο στείλει γιατί τα ΕΛΤΑ έχουν μια μικρή έλλειψη σε ταχυδρόμους ξέρεις. Αλλά τι λέω, αφού έβγαλαν τα ΕΛΤΑ προκηρύξεις σε όλες τις πόλεις για ταχυδρόμους, (σκέφτονται να διώξουν τα περιστέρια λόγω φόρτου εργασίας στις γιορτές).
    Στα αλήθεια, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ε, εντάξει τώρα αν είσαι βιαστικός γιατί λήγει η προκύρηξη πλήρωσε κάτι παραπάνω βρε αδερφέ, πεινάνε οι άνθρωποι εκεί, θεσούλα στο δημόσιο θες με το φοβερό μισθό των 1200 ευρώ.
    Αν και την καλύτερη λύση τη βλέπω για pHD στα νήσια Fiji, κάνεις και τις διακοπούλες σου εκεί, μαυρίζεις που λέει ο λόγος από το πολύ διάβασμα, και φυσικά ξεφεύγεις από το μπάχαλο της Ελλάδας. Δεν ξέρω αν αναγνωρίζονται και απο τον ΔΟΑΤΑΠ, που θα πάει όμως θα τα αναγνωρίσουν και αυτά.
    Πάνω από όλα η γνώση

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:03 | Λίνα

    Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η Μόρφωση αλλά είναι επίσης Υποχρέωση της Πολιτείας να την «Τιμάει» και να την «Εκτιμάει» κατάλληλα.

    Διαβάζοντας τα σχόλια όλων όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό το forum ανοιχτού διαλόγου, καθίσταται φανερό ότι απ’ όλες τις αλλαγές που προετοιμάζει η Κυβέρνηση μαζί με το ΑΣΕΠ πραγματικά Μεγάλη εντύπωση, πολύ Μεγάλη εντύπωση και σίγουρα Αρνητικότατη εντύπωση, προκαλεί η κατάργηση μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού. Είναι ειλικρινά λυπηρό μια Κυβέρνηση και μια Ανεξάρτητη Αρχή μαζί, χέρι-χέρι, να Μπλοκάρουν και τελικά να Απαξιώνουν, και να Υποβιβάζουν την προσπάθεια των Νέων (κι όχι μόνον) ανθρώπων αυτής της χώρας για Μόρφωση, για περαιτέρω Γνώση, για Εξειδίκευση.
    Είναι γεγονός πως η Μόρφωση αποτελεί Ατομική Υπόθεση, πως η Παιδεία είναι Προσωπική Επιλογή, πως η Γνώση πηγάζει μέσα από την Ανάγκη του καθένα από εμάς γι’ αυτήν, αλλά είναι επίσης γεγονός πως ένα Κράτος, η Κυβέρνηση και οι Αρμόδιες Αρχές-θεσμικοί εγγυητές των αρχών διαφάνειας κι αξιοκρατίας – έχουν σαφέστατα τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις και να δίνουν τα κίνητρα στους πολίτες αυτής της χώρας για Μόρφωση, για συνεχή κατάρτιση.
    Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού δε θα κάνει τους Έλληνες λιγότερο μορφωμένους αλλά θα τους κάνει σίγουρα λιγότερο πεπεισμένους πως ΑΣΕΠ και Κυβέρνηση τους παροτρύνουν προς τον δρόμο της παιδείας, του δικαίου και της αξιοκρατίας, όπου τιμάται ο καλύτερος, αυτός που έχει τα περισσότερα προσόντα, ο περισσότερο Μορφωμένος.
    Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η Μόρφωση αλλά είναι επίσης Υποχρέωση της Πολιτείας να την «Τιμάει» και να την «Εκτιμάει» κατάλληλα.
    Με τιμή στις περισσότερες (πολύ δίκαιες) αλλαγές που προτείνετε
    Και στην ανοιχτή συμμετοχή και τον διάλογο που προωθείτε

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:50 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Μια πολύ σημαντική παρατήρηση που γράφτηκε εδώ μέσα σήμερα, είναι του Δημήτρη.

    Έχουμε όμως και λέμε:

    ΝΟΜΟΣ 3051/2002
    «Συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές τροποποίηση και συμπλήρωση του συστήματος προσλήψεως στο δημόσιο τομέα και συναφείς ρυθμίσεις»

    Άρθρο 8

    «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 18 του ν. 2190/1994» [Σ.Σ. ο ν. 2190/1994 είναι ο «νόμος Πεπονή»]

    Παράγραφος 1

    […]

    «Α. Τίτλοι Σπουδών»

    […]

    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ:
    Διδακτορικό δίπλωμα στο αντικείμενο της θέσης: 300 μονάδες.
    Διδακτορικό σε άλλο γνωστικό αντικείμενο: 150 μονάδες.
    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης: 150 μονάδες.
    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης σε άλλο γνωστικό αντικείμενο: 50 μονάδες.
    Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η βαθμολογία είναι αθροιστική.»

    Το «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ:» είναι ΗΜΙΕΔΑΦΙΟ επειδή τελειώνει σε άνω κάτω τελεία (:) οπότε μαζί με το «Διδακτορικό δίπλωμα στο αντικείμενο της θέσης: 300 μονάδες.» συναποτελούν το ε’ εδάφιο και καταργείται η αθροιστική βαθμολογία (θ’ εδάφιο – αντικαθίσταται με το άρθρο 4, παρ. 6 του παρόντος σχεδίου νόμου).

    Πρόταση χωρίς ρήμα ΔΕΝ αποτελεί εδάφιο παραγράφου. Έτσι έχουμε 5 εδάφια (ε’, στ’, ζ’, η’ και θ’), όσες είναι οι τελείες (γιατί : έχει και άλλα – αν τα μετράγαμε θα είχαμε πολύ περισσότερα εδάφια ==> άτοπο), δηλ. ακριβώς αυτά που αντικαθίστανται με το άρθρο 4, παρ. 6 του παρόντος σχεδίου νόμου.

    Παναγιώτης Βαρλάγκας

    ==========================================
    . από Δημήτρης – — 14 Νοεμβρίου 2009 @ 20:15

    Προσπαθώ να καταλάβω από το σχέδιο νόμου πώς ακριβώς προκύπτει το γεγονός ότι καταργείται η αθροιστική μοριοδότηση για περισσότερα του ενός μεταπτυχιακά και διδακτορικά, αλλά δεν μπορώ…

    Στη σχετική διάταξη του νέου σχεδίου νόμου, αναφέρεται κατά λέξη:

    «6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

    Διαβάζω το Ν.3051/2002 και διαπιστώνω ότι η διάταξη που όριζε ότι «Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η βαθμολογία είναι αθροιστική» αποτελεί το ΔΕΚΑΤΟ εδάφιο, οπότε ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ βάσει του νέου σχεδίου νόμου. Μήπως δεν ξέρω να μετράω; Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει από πού προκύπτει η κατάργηση του εδαφίου αυτού;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:01 | Βαγγέλης

    Είμαι 58 χρονών έχω 7 παιδιά (ενήλικα) και προσπαθώ να μπω στο δημόσιο.
    Έχω πτυχίο με 5,3, (από Αλβανία αλλά αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ!), δύο Master, ένα διδακτορικό, γνωρίζω μία γλώσσα άριστα (Ρώσικα) και μία μέτρια (Αλβανικά) και τέλος έχω 28 χρόνια προϋπηρεσία στο αντικείμενο των σπουδών μου.
    Παρόλα αυτά τα μόρια που συγκεντρώνω εξακολουθούν να μην είναι αρκετά αφού συνήθως άλλοι υποψήφιοι με βαθμό πάνω από 8 (με ένα πτυχίο 7,4, ένα Μάστερ, 5 χρόνια προϋπηρεσία και μία άριστη γλώσσα αρκεί για να με περάσουν) και κάτι συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια από εμένα.

    Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πως γίνεται να διοριστώ στο δημόσιο πριν βγω στην σύνταξη; Τι άλλα μόρια να μαζέψω;

    Σας ευχαριστώ
    Ένας πατέρας!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:02 | Λίνα

    Διαβάζοντας τα σχόλια όλων όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό το forum ανοιχτού διαλόγου, καθίσταται φανερό ότι απ’ όλες τις αλλαγές που προετοιμάζει η Κυβέρνηση μαζί με το ΑΣΕΠ πραγματικά Μεγάλη εντύπωση, πολύ Μεγάλη εντύπωση και σίγουρα Αρνητικότατη εντύπωση, προκαλεί η κατάργηση μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού. Είναι ειλικρινά λυπηρό μια Κυβέρνηση και μια Ανεξάρτητη Αρχή μαζί, χέρι-χέρι, να Μπλοκάρουν και τελικά να Απαξιώνουν, και να Υποβιβάζουν την προσπάθεια των Νέων (κι όχι μόνον) ανθρώπων αυτής της χώρας για Μόρφωση, για περαιτέρω Γνώση, για Εξειδίκευση.
    Είναι γεγονός πως η Μόρφωση αποτελεί Ατομική Υπόθεση, πως η Παιδεία είναι Προσωπική Επιλογή, πως η Γνώση πηγάζει μέσα από την Ανάγκη του καθένα από εμάς γι’ αυτήν, αλλά είναι επίσης γεγονός πως ένα Κράτος, η Κυβέρνηση και οι Αρμόδιες Αρχές-θεσμικοί εγγυητές των αρχών διαφάνειας κι αξιοκρατίας – έχουν σαφέστατα τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις και να δίνουν τα κίνητρα στους πολίτες αυτής της χώρας για Μόρφωση, για συνεχή κατάρτιση.
    Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού δε θα κάνει τους Έλληνες λιγότερο μορφωμένους αλλά θα τους κάνει σίγουρα λιγότερο πεπεισμένους πως ΑΣΕΠ και Κυβέρνηση τους παροτρύνουν προς τον δρόμο της παιδείας, του δικαίου και της αξιοκρατίας, όπου τιμάται ο καλύτερος, αυτός που έχει τα περισσότερα προσόντα, ο περισσότερο Μορφωμένος. Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η Μόρφωση αλλά είναι επίσης Υποχρέωση της Πολιτείας να την «Τιμάει» και να την «Εκτιμάει» κατάλληλα.
    Με τιμή στις περισσότερες (πολύ δίκαιες) αλλαγές που προτείνετε
    Και στην ανοιχτή συμμετοχή και τον διάλογο που προωθείτε

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:18 | Κατερίνα Μακρή

    Δεν ξέρω αν αυτό που θα αναφέρω αφορά τη δημόσια διαβούλευση αλλά είμαι υποχρεωμένη να το καταγγείλλω.
    Στις 04-08-2009 η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συστάθηκε από το υπουργείο Γεωργίας, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της http://www.agrogi.gr ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα με fax ή email για να προσληφούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες και επείγουσες ανάγκες της εταιρείας.
    Περίπου ένα μήνα αργότερα και λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές μαθαίνω πως τα άτομα που προσέλαβε η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ήταν αορίστου χρόνου και μάλιστα μόλις απευθύνθηκα στην εταιρεία να μου ανακοινώσει τόσο τα ονόματα των προσληφθέντων όσο και τα κριτήρια κατάταξης δεν έλαβα καμία απάντηση. Παράλληλα έχω ακούσει πως οι προσλήψεις έχουν γίνει με καθαρά κομματικά κριτήρια.
    Θεωρώ πως εφόσον η εταιρεία είναι του δημοσίου και οι υπάλληλοί της πληρώνονται από τους έλληνες φορολογούμενους, πρέπει η εταιρεία να αναρτήσει τα ονόματα των επιτυχόντων και τον τρόπο μοριοδότησης και αν πράγματι αξίζουν τη θέση αυτή να παραμείνουν, αλλιώς η υπουργός που είναι και η βασικός μέτοχος της εταιρείας να ξαναπροκηρύξει τις θέσεις με απόλυτη διαφάνεια.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση, μία αγανακτισμένη πολίτης που δεν ανέχεται να υποτιμούν τη νοημοσύνη της.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:24 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ? ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ, ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΒΟΛΕΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΕΞΩ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΚΡΑΒΑΚΩΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ 3 ΩΡΩΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΚΡΕΜΑΜΕ ΠΤΥΧΙΑ 4 ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ 2,3 ΕΤΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ?ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΡΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ?ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ?ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΙΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:45 | ANDREAS

    h apopsh mou gia to 2o metaptixiako kai gia to didaktoriko..

    prwtwn to didaktoriko to kanoume gia na ginoume kathigites panepistimiwn kanw lathos?
    to deutero kai to trito metaptixiako to kanoume eite giati theloume polu na mathume ena allo antikimeno eite giati exoume tin anesi na kanoume ena allo metaptixiako, eite giati to apaitei i doulia mas
    kanw pali lathos?
    to ptixio einai gnwsi pou den tin perneis gia na mpeis sta kep!!!
    oute sto IKA!
    prepei na vrethei mia formoula pou na einai i ligotero koinwnika adiki
    oti kapoioi tha adikounte den mporoume na to apofigoume
    ala distixws o kathenas koitaei apo tin diki tou skopia
    diladi ti pame na allaksoume to STAGE me ta ptixia???
    na arxisei to fenomeno tis koinwnias twn polyptixiouxwn me 4 metatixiaka pou theloun na mpoun sto dimosio kai pali ti tha allaksei pali oi theseis tha einai elaxistes se sxesh me tin zitisi
    posa xronia pia na spudazume??
    kai mporoun oloi na to kanoun?
    to deutero kai trito master einai politelia kai enas mikromeseos den to kanei!!
    kai an to kanei to kanei giati etsi tou aresei oxi gia na parei 150 moria eleos!
    kala posh pia eksidikeush xreiazete enas dimosios ipalilos???
    metaptixiaka kai didaktorika mono gia theseis eidikou epistimonikou prwswpikou

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:24 | Βίκτωρ Ιωάννου

    Σύμφωνοι. Το να έχεις 3 μεταπτυχιακά είναι υπερβολή για να δουλεύεις στο Ελληνικό Δημόσιο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι επειδή έχεις 3 μεταπτυχιακά θα τιμωρείσαι; Να λέμε και ευτυχώς που δε μπήκε αρνητική μοριοδότηση στο Master και στο PhD!!!

    Δηλαδή αν μεθαύριο παρουσιαστούν σε έναν ιδιώτη εργοδότη 2 υποψήφιοι όπου ο ένας έχει 2 Master και επιπλέον PhD στον τομέα του, θα τον διώξει γιατί είναι πολύ καλός;;; Πλάκα κάνουμε; Τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ δε θέλουμε;;;;;;;

    Προφανώς και όλοι αυτοί που κλαψουρίζουν λέγοντας πως έκαναν θυσίες για να κάνουν μεταπτυχιακά προκειμένου να μπουν στο Δημόσιο είναι παραδείγματα προς αποφυγή και που θα αυξηθούν τώρα που καταργείται η συνάφεια γιατί απλά θα τρέξουν όλοι οι όμοιοί τους να κάνουν το ευκολότερο Master που υπάρχει για να εξασφαλίσουν +200 μόρια. Αυτά είναι τα αρνητικά ενός συστήματος μοριοδότησης που αυξάνονται όταν καταργείς και τη συνάφεια.

    Η συντριπτική πλειοψηφία όμως που έχει συνεχίσει τις σπουδές της με κόπους και θυσίες επειδή αγαπάει την επιστήμη της, είναι παρανοϊκό – εξωφρενικό – άδικο – αναξιοκρατικό να τιμωρείται. Κανονικά πρέπει να δίνονται μόρια για 2 Master και 1 PhD αθροιστικά.

    Με την είσοδο μάλιστα όλων αυτών των πτυχιούχων νέων ίσως μπορέσουμε να ελπίσουμε πως σιγά σιγά θα αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει στον δημόσιο τομέα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:13 | Θοδωρης

    Πολυ φοβαμαι οτι το αρθρο 4 θα ψηφιστει χωρις αλλαγες και θα αποτελεσει πρωτοφανη αδικια για ολα τα παιδια που ιδρωσαν πραγματικα και καταφεραν να αποκτησουν και επιπλεον μεταπτυχιακα.Αν θεωρουμε οτι με αυτο τον τροπο θα βαλουμε ταξη και αξιοκρατια σε αυτη την χωρα τοτε που μπορουμε να ελπιζουμε?ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | stefanos

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΤΥΧΕΡΟΣ Ή ΛΟΓΟ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ( ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;
    ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:07 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ου ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΝΩ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ.ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝ?

    ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ? ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ…ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:05 | ΠΕΠΟΝΗΣ Γ.

    Σε μείζων ζήτημα αναδεικνύεται η κατάργηση του 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΑΣΕΠ δεν έκανε καμία πρόταση για κατάργηση του 2ου Μεταπτυχιακού. Η πρωτοβουλία είναι της κυβέρνησης και αποσκοπεί προφανώς στο να βολευτούν άτομα με λιγότερα προσόντα και γνώσεις. Αναφέρομαι στο βόλεμα ατόμων με ψηλό βαθμό πτυχίου που κατά κύριο λόγο αποφοίτησαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού(π.χ Ρουμανία ) αμφιβόλου ποιότητας. Δεν καταλαβαίνουμε την λογική της και φυσικά δεν τόλμησε κανείς να δώσει απαντήσεις ως τώρα. Ίσως τελικά να θέλει να μας διώξει όλους από δω για να πηγαίνουμε να σπουδάζουμε έξω…
    Απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ από το Υπουργείο εσωτερικών. Βαθμολόγηση του 2ου Μεταπτυχιακού με 200 μόρια ,όση ακριβώς και η αξία του .

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:46 | Μακεδονομάχος

    H Eλλάδα είναι η μόνη χώρα που αντί να πρiμοδoτεί τα πτυχία, τα πετάει στα σκουπίδια. Μπράβο σας…….
    Θέλετε να ενισχύσετε τα αμφιβόλου ποιότητας πτυχία (πχ βουλγαρία, σκόπια, ρουμανία με βαθμό πτυχίου 10) με αυτόν τον τρόπο και γι’αυτό ακυρώνετε τα 2-3 μάστερ μας…..
    Μας κάνατε να έχουμε 2 msc και ένα διδακτορικό για μια κολοδουλειά των 900 ευρώ, το ίδιο κάνατε και τον ιδιωτικό τομέα, ασύμφορο και εξεφτελιστικό.
    Αυτήν την στιγμή αντί να βοηθάτε τους πτυχιούχους, τους ξεφτελίζεται…αλλά ευτυχώς υπάρχει δικαοσύνη στην ζωη……..

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:59 | Δημήτρης

    Το ΑΣΕΠ διατείνεται ότι στη διαβούλευση με το Ραγκούση δεν είχε αναφερθεί το ζήτημα της κατάργησης της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού.Προτείνω από τη Δευτέρα, όμως, τα τηλεφωνήματα να στρέφονται και προς το ΑΣΕΠ.

    Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: Τα Μ.Μ.Ε. επί ένα μήνα προβάλλουν διαρκώς το θέμα των εργαζόμενων σε stage και συμβάσεις. Η πραγματικότητα ως προς τη σπουδαιότητα του ζητήματος είναι τελείως διαφορετική. Αυτή η ιστοσελίδα, όπως έχουμε όλοι διαπιστώσει, κατακλύζεται από πολλαπλάσια μηνύματα, τα οποία στρέφονται ενάντια στο άρθρο 4 και συγκεκριμένα στην κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού και της συνάφειας των τίτλων σπουδών.

    Ερώτηση: Για ποιο λόγο τα Μ.Μ.Ε. σιωπούν στο σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις προσλήψεις;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Διότι Ιωάννα μου (21:11)

    1) όσοι έμπαιναν σε σεμινάρια σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ ήταν με πολιτικό μέσο, 2) τα σεμινάρια αυτά ήταν πολύ λίγα να καλύψουν όλους τους ανέργους και συνεπώς ήταν αντίθετο με την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και γενικώς άλλες συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές και τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς νόμους 3) Διότι τα 70 μόρια για ένα σεμινάριο είναι πολλά. 4) Διότι ίδια σεμινάρια έκαναν και τα ιδιωτικά ΚΕΚ σε ανέργους του ΟΑΕΔ και οι άνεργοι αυτοί δεν μοριοδοτούνταν, κακώς, για όλους τους παραπάνω λόγους.

    Θεωρώ οτι ήταν θέμα χρόνου η εν λόγω ρύθμιση με την μοριοδότηση των ΚΕΚ του ΟΑΕΔ να βγει αντισυνταγματική, αρκεί κάποιος να είχε έννομο συμφέρον να προσφύγει. Γιατί να μοριοδοτούνται μόνο τα ΚΕΚ του ΟΑΕΔ. Ίδια σεμινάρια δεν έκαναν τα ιδιωτικά ΚΕΚ, σε ανέργους του ΟΑΕΔ?

    Δίκαια πράγματα για όλους.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:30 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Θα ήθελα να διοριστώ αν είναι δυνατόν στην Βουλή σύμφωνα με την μοριοδότηση που έλαβαν οι «συνεργάτες» συγγενείς των Βουλευτών σχεδόν όλων των Κομμάτων λίγο πριν κλείσει η Βουλή και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορω ;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:45 | MA/ΒΟ

    Μα δεν πίστευω στα μάτια μου διαβαζόντας το σχόλιο του Δημήτρη. Είναι δυνατόν να τηλεφωνείς για να διαμαρτυρηθείς που σου σκίζουν το πτύχιο και να σε ειρωνεύονται και από πάνω???????????? Δηλαδή σού είπαν οτι έκανες το 2ο μεταπτυχιακό μόνο και μόνο για να γίνεις δημόσιος υπάλληλος????? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ?????????? Μιλάνε έτσι γιατί ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι για να κερδίσουν πίσω κάποιους ψήφους από τους STAGΙERS γιατι αυτοί δεν μάζευαν τα μόρια τους με πτύχια και κόπο όπως εμείς – νιώθαν σίγουροι κατάλαβες???!!! όποτε τώρα σκίζουν κάποια από τα δικά μας προσόντα για να μετριαστεί κάπως η οργή των άλλων – ΡΑΒΕ / ΞΥΛΩΝΕ δηλαδή …
    Πολιτική του ποδαριού!!

    Αν, επίσης, θεωρούνε ΝΤΡΟΠΗ να δουλεύεις στο δημόσιο (θέσεις βολέματος) να ντραπούνε για το συστημά που έχουνε στησει αυτοί!!!!!!!!!! όχι εμείς που είμαστε απέξω, και αν πιστεύουνε οτι εμείς παρολα αυτα θέλουμε να μπούμε στο δημόσιο και γι’αυτο κάνουμε και 2α και 3α μεταπτυχιακά να σκεφτούνε πως μπόρουν να ελέγξουν την αδιαντροπία του ιδιώτικου τομέα και όχι να πούλανε απρόσωπες ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ απο τα τηλέφωνα.

    Το πρόσον το 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ το στήσανε πρώτοι αυτοί. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ !!!!!! ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ πολυ πιο σημαντικο από τα ισπανικά τα ιταλικά και τα ρώσικα!!!!! Όσοι το πηραμε δεν το πήραμε επειδή είμασταν πλούσιοι αλλά ΑΞΙΟΙ. Δικαίολογίες για πλούσιους που πέρνουνε πτύχια (επείδη τάχα δεν χρειάζεται να δουλέυουν) μπόρεις να βρείς σε όλα τα εκπαιδευτίκα επίπεδα. ΨΕΜΑ !!!.Πόλυ πέρισσοτερα ξοδεύει κάποιος όταν σπούδαζει μάκρια από την πόλη του!!!!!!!! Πόλυ περίσσοτερο καίρο δεν δουλεύει αυτός που κάνει διδακτορικό (και μη μου πείτε οτι τα διδακτορικά στην Ελλάδα πλήρωνουνε!!!!!!!)

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ !!!!!!!!
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ !!!!!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:40 | Ευάγγελος

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

    Αν και πιστεύω ότι το νομοσχέδιο κινείται γενικά σε σωστά πλαίσια, θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ την αντίθεση μου ως προς την μη μοριοδότηση του 2ου Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Κατ’ αρχήν, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής μας για δια βίου μάθηση και συνεχή εκπαίδευση, ενώ δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο κάποιος θα αντίκειτο στην εισαγωγή πολύπλευρα καταρτισμένων ατόμων στο δημόσιο τομέα. Σε περίπτωση δε που υπάρχει διαφωνία ως προς τον αριθμό των πριμοδοτούμενων μορίων για το 2ο Μεταπτυχιακό έτσι ώστε 2 Μεταπτυχιακά να μην ισοδυναμούν σε μόρια με 1 Διδακτορικό ίσως να είναι δικαιότερο ένα 2ο Μεταπτυχιακό να πριμοδοτείται με ελαφρά μειωμένα μόρια (π.χ. 150 αντί για 200).

    Σας ευχαριστήσω θερμά για το βήμα που δίνεται σε κάθε πολίτη να διατυπώσει την γνώμη του, ελπίζοντας φυσικά ότι οι προτάσεις μας θα εισακουστούν και θα απασχολήσουν τους ιθύνοντες, αν και πιστεύω πως μια μορφή υποτυπώδους διαλόγου, έστω με τη μορφή σποραδικών απαντήσεων θα ήταν σημαντικά αποδοτικότερη.

    Με εκτίμηση Ευάγγελος

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:54 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Κατά τη γνώμη μου, η συνάφεια του τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της θέσης οδηγούσε σε φωτογραφικές προσλήψεις , ιδίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όμως θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική συνάφεια του τίτλου με το αντικείμενο. Για παράδειγμα δεν μπορεί να είσαι οικονομολόγος και να μπορείς να θέσεις υποψηφιότητα για θέση ψυχολόγου. Ελπίζω να μην εννοείτε αυτό αλλά ό,τι δεν θα λαμβάνεται ‘κατά γράμμα’ η συνάφεια του τίτλου με τη θέση.

    Όσον αφορά την μοριοδότηση των τίτλων θα πρέπει να αφορά όλους τους τίτλους σπουδών που κατέχει κάποιος .Δηλαδή να μοριοδοτούνται και τα δεύτερα και τρίτα πτυχία και μεταπτυχιακά ή διδακτορικά που έχει κάποιος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?

    Τέλος , σχετικά με την ξένη γλώσσα θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο σε πολλές θέσεις του δημοσίου που καμία σχέση δεν έχουν με γνώση ξένων γλωσσών να τίθεται ως απαραίτητη προυπόθεση για διορισμό. Στην Ελλάδα ζούμε , επίσημη γλώσσα του κράτους είναι η ελληνική και θεωρώ απαράδεκτο να αποκλείονται πολίτες από διαγωνισμούς επειδή δεν γνωρίζουν σε ‘άριστο’ μάλιστα επίπεδο μια ξένη γλώσσα. Υποστηρίζω όμως ότι οι τίτλοι σπουδών ξένων γλωσσών θα πρέπει να συνεχίσουν να μοριοδοτούνται όπως και πριν.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:45 | Νίκος Κ

    Θεωρώ πως η κατάργηση μοριοδότησης του δεύτερου Μεταπτυχιακού τίτλου κινείται σε λάθος λογική από αυτή που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει το ΠΑΣΟΚ στη Δημόσια Διοίκηση. Δεν είναι δυνατόν κ. Παπανδρέου να υποστηρίζετε οτι θέλετε να διαμόρφωσετε μια διοίκηση με επιστημονικό προφίλ και να καταργείτε το συγκριτικό πλεονέκτημα ανθρώπων με επιπλέον τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα. Πως φαίνεται η διαφοροποίηση μεταξύ δύο υποψηφίων, όπου ο πρώτος διαθέτει ένα μεταπτυχιακό και ο άλλος δύο;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:50 | Α.Κ.

    Ως κάτοχος διδακτορικού και ως πολυετής συμβασιούχος (ποτέ με stage, πάντα με συμβάσεις έργου), ως κάποια δηλ. που ευνοούμαι από τις καινούργιες διατάξεις (αρκεί να δεήσει το ΑΣΕΠ να βγάζει ΤΑΚΤΙΚΕΣ προκυρήξεις μόνιμων θέσεων):
    η υπερβολική εμπιστοσύνη στα ‘χαρτιά’, τα οποία σχεδόν σκανδαλωδώς πριμοδοτούνται, είναι έως και αφελής. Το διδακτορικό δεν προσθέτει αρετές, ούτε εξασφαλίζει τον καλό και ευσυνείδητο εργαζόμενο, που είναι το ζητούμενο σε κάθε υπηρεσία. Όποιος έχει περάσει από αυτό το στάδιο, γνωρίζει καλά ότι ο διδακτορικός τίτλος είναι ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι της ερευνητικής (και πολύ λιγότερο της εκπαιδευτικής) διαδικασίας, που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι κληθεί να υπηρετήσει ένας υπάλληλος. Δεν έγινα καλή στη δουλειά που είχα αναλάβει ως συμβασιούχος ΜΕΤΑ το διδακτορικό μου, είχα ξεκινήσει ήδη από μία καλή βάση (συνεπής φοίτηση σε ένα καλό ΑΕΙ) και βελτιώθηκα με τα χρόνια δουλειάς. Το διδακτορικό δεν είχε και πολύ σχέση με όλα αυτά…
    Επειδή όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα με άλλους συμβασιούχους που δεν είχαν την δική μου καλή τύχη ή επιθυμία να κάνουν ένα διδακτορικό, δεν πιστεύω ότι αυτοί αξίζουν λιγότερο από μένα γιατί έχουν ένα ‘χαρτί’ λιγότερο. Ούτε όλοι οι συμβασιούχοι έχουν περάσει υποχρεωτικά από τους προθαλάμους της εξουσίας για μία θέση στον ήλιο… Πολλοί εργάστηκαν με υποτιμητικές συμβάσεις για πολύ καιρό, με μόνο σκεπτικό τη συλλογή προϋπηρεσίας: η υποβάθμιση του προσόντος της προϋπηρεσίας ακυρώνει τον μοναδικό λόγο για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι εργάζονταν με κατάπτυστες ωρομίσθιες συμβάσεις και έκλειναν μια χαρά τις ‘τρύπες’ του δημοσίου…
    Αν θέλετε να ξεκινήσετε από κάτι, βάλτε μια τάξη στο χάος του παρελθόντος (και για να είμαστε δίκαιοι: είναι ένα χάος τόσο νεοδημοκρατικό, όσο και πασοκικό -εκτός αν το παλιό ΠΑΣΟΚ δεν μετράει στη ζυγαριά….), και μετά ασχοληθείτε με το ‘αξιοκρατικό’ μέλλον. Δεν μπορείτε να βάζετε καινούργιους όρους στο παιγνίδι που μάθαμε να παίζουμε τόσα χρόνια με ένα συγκεκριμένο τρόπο, τουλάχιστον όχι όρους που να ισχύουν, περίπου, αναδρομικά. Νομίζω ότι αυτό λέγεται ζαβολιά…

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:46 | ΜΑΡΙΑ Π. ΛΑΡΙΣΑ

    Κύριε Ραγκούση, θέλετε να μου πείτε οτι τόσα χρόνια δεν έχω διοριστεί λόγω της προσαύξησης εμπειρίας που ξέρετε ποιοι πέρνουν…

    και τώρα αφήνω το παιδί μου και κάνω ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ χωρίς λόγο!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:20 | Γιάννης

    Έχω 4 παρατηρήσεις:

    1) Η πρώτη, η οποία ελπίζω να ληφθεί υπόψη αφορά τη μοριοδότηση των ξένων γλώσσών στις οποίες δε βλέπω να αναφερεται κάποια σχετική αλλαγή στον υπολογισμό των μορίων. Η βασική μου ένσταση αφορά, το ότι η μοριοδότηση είναι ενιαία και ισομερής για όλες τις γλώσσες που δυνητικά γνωρίζει ο υποψήφιος. Έτσι καταλήγουμε, για παράδειγμα κάποιος που γνωρίζει ρώσσικα και ας μη ξέρει αγγλικά να μοριοδότείται εξίσου με τον γνώστη των αγγλικών. Με δεδομένο ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούνται στη πράξη, στον εργασιακό χώρο (εξαιρώ ενδεχομένως κάποιες ειδικές θέσεις), είναι η αγγλική θα ήθελα να δώ μια πριμοδότηση της αγγλικής σε σχέση με τις άλλες γλώσσες ή τουλάχιστον των βασικών γλώσσών της ευρωπαικής ένωσης που θεωρώ ότι είναι η αγγλική και η γαλλική (ίσως και η γερμανική) σε σχέση με τις υπόλοιπες. Νομίζω ότι το πιο λογικό θα ήταν αγγλικά (και γαλλικά ίσως), να αποτελούν μια κατηγορία υψηλότερης μοριοδότησης, από τις υπόλοιπες τις ευρωπαϊκής ένωσης. Να υπάρχει μια 2η κατηγορία μοριοδοτούμενων γλωσσών (με μικρότερο βάρος), για τις υπόλοιπες γλώσσες της ΕΕ, ενώ οι γλώσσες εκτός ΕΕ, θα πρέπει να μοριοδοτούνται ακόμα λιγότερο.

    2) Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με τη κατάργηση της πριμοδότησης 50%, καθώς πιστέυω ότι αποτελεί άδικη αντιμετώπιση μια μεγάλης μερίδας υποψηφίων που δεν είχαν την «τύχη» να εργαστούν στο δημόσιο κάποια στιγμή στο παρελθόν.

    3) Κάτι άλλο που θα πρότεινα είναι να επεκταθεί η διάταξη που απαγορεύει σε ήδη μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς καθόλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο δημόσιο και όχι για μια 5ετία, όπως ισχύει σήμερα. Άλλωστε νομίζω ότι για τέτοιες μετακινήσεις υπάρχει ο θεσμός των μετατάξεων (οι οποίες βέβαια θα πρέπει να είναι πιο αξιοκρατικές). Θεωρώ ότι ένα ενιαίο μισθολόγιο θα αποτελούσε από μόνο του μια λύση στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά δε ξέρω αν υπάρχει τέτοια προοπτική και διάθεση.

    4) Δε συμφωνώ με την κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων. Η πριμοδότησή που παρέχουν διακιολογείται από την εξειδίκευση στο αντικείμενο τους. Αν δεν είναι συναφές με το αντικείμενο της θέσης πιο το νόημα τους. Π.χ., γιατί κάποιος με διαδακτορικό/μεταπτυχιακό σε μηχανολογία να πριμοδοτηθεί για θέσεις που απαιτούν βασικό πτυχίο πληροφορικής. Νομίζω ότι η συνάφεια στους επιπλέον τίτλους σπουδών είναι κάτι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς αυτό που αναζητείται την σήμερον ημέρα είναι η εξειδίκευση και όχι η γενικευμένες γνώσεις.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:51 | Anthi

    Ελπίζω μετά τις έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακό και τις αντιδράσεις για την
    μείωση των μορίων της εμπειρίας και αφου όπως λέτε σας ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου να ξανάδιαφοροποιηθεί ως προς αυτά το το νεο σύστημα προσλήψεων. Ελπίζω αυτή η κίνηση, δηλ.να έχει την δυνατότητα ο απλός πολίτης να καταθέτει την απόψή του απευθέιας στο υπουργείο να είναι επί της ουσίας και όχι ένα παιχνίδι εντυπώσεων .

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:58 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΔ?ΑΣ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Ο ΟΑΕΔ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:39 | Μόνιμα Περαστικός

    Κανονικά όχι μόνο πρέπει να καταργηθεί το δεύτερο μεταπτυχιακό αλλά ακόμα και το πρώτο να ισχύει μόνο για κάποιες εξειδικευμένες θέσεις. Μια θέση στο Δημόσιο τελικά από ότι φαίνεται αγοράζεται όπως αγοράζονται τα μεταπτυχιακά και τα προσόντα.
    Ζήτω λοιπόν η δωρεάν παιδεία!
    Κανείς εδώ μέσα με μεταπτυχιακό δεν μπήκε στο κόπο να μας πει τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει από κάποιον χωρίς μεταπτυχιακό για μια θέση στο δημόσιο η οποία είναι άσχετη με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού του.
    Για να προσφέρει κάποιος σε οποιοδήποτε τομέα αυτό που χρειάζεται είναι μεράκι και όρεξη για δουλειά κάτι που δεν εξασφαλίζετε με κανένα μεταπτυχιακό και με καμιά αξιολόγηση.
    Η εξασφάλιση μια θέσης στο Δημόσιο έχει γίνει πια αυτοσκοπός αφού στην συνείδηση του κόσμου σημαίνει αραλίκι και παντοτινή εξασφάλιση. Για την ποιότητα του Δημόσιου τομέα και την υπεροψία κάποιων Δημόσιων Υπαλλήλων φαίνεται ότι δεν ασχολείται κανείς.
    Λυπάμαι πραγματικά για την ποιότητα των ανθρώπων εδώ μέσα που δηλώνουν κάτοχοι δύο μεταπτυχιακών και το μόνο που ξέρουν καλά είναι να βλέπουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον και να ψηφίζουν αρνητικά οποιαδήποτε διαφορετική άποψη πέρα από την δική τους.
    Υ.Γ. το άρθρο μπορείτε να το δείτε όσο αρνητικά θέλετε!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:32 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Αγαπητοί φίλοι,

    Έχει δίκιο ο κ. Παπαδόπουλος Κώστας (17:20). Να προσθέσω οτι η πλήρη κατάργιση του σεμιναρίου του ΟΑΕΔ θα έχει ως συνέπεια να κάθονται όλοι ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ, να παίρνουν τα χρήματα και κανείς να μην πηγαίνει για δουλειά, που μεταξύ μας, καλά θα κάνουν. Λες και θα έπερναν περισσότερα ως εργαζόμενοι?

    Εάν καταργηθεί η μοριοδότηση των σεμιναρίων δεν θα έχει πλέον κανένα λόγο ο άνεργος να διακόψει την κάρτα ανεργίας.

    Ακυρώστε την μοριοδότηση του αναξιοκρατικότατα ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, που και δε μπορεί να καλύψει όλους τους ανέργους και όλοι ξέρουμε πως επιλέγονταν οι συμμετέχοντες. Μοριοδοτείστε όλα τα σεμινάρια ανέργων του ΟΑΕΔ, φυσικά σε ΚΕΚ πιστοποιημένα από το ΕΚΕΠΙΣ με ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Και την αξιοκρατία θα έχετε και οι άνεργοι θα μπουν στην διαδικασία διακοπής της κάρτας ανεργίας. Το κέρδος του ανέργου προκειμένου να διακόψει την κάρτα ανεργίας? Θεωρώ 30-40 μόρια είναι αρκετά. Ότι θα ελάμβανε από την αντίστοιχη εργασία για 6 μήνες. Είναι ένα βήμα προώθησης της γνώσης και εν τέλη της απασχόλησης. Ειδικά εάν τα σεμινάρια αυτά έχουν πρακτική σε κάποιο ιδιώτη, μπορεί ο άνεργος να βρει κάτι που τον ενδιαφέρει.

    Θα μου πεις να παίρνουν για κάθε σεμινάριο 30-40 μόρια? Όχι βέβαια. Και φυσικά μιλάμε για ένα και μοναδικό μοριοδοτούμενο σεμινάριο, στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Δεν είναι δυνατό να μοριοδοτούνται οι άνεργοι για την μη εργασία τους. Είπαμε, κίνητρο για εργασία είναι το ζητούμενο, όχι κίνητρο να παραμείνουν άνεργοι.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:45 | ΜΑΙΡΗ

    προς διαχειριστη του site:

    πολυ σωστα δεν δημοσιευσατε το μηνυμα μου, παρακαλω να ακυρωθει καθως μεσα στη συγχιση των ημερων παρανοησα το μηνυμα που διαβασα-προκειται για συνονυμια μονο κατα το επιθετο.
    παρασυρθηκα ομως απο το γεγονος οτι πραγματικα συμβαινουν τετοιες περιπτωσεις:παιρνοντας δηλαδη μορια με καποιον τροπο οντας ηδη δημοσιοι υπαλληλοι διεκδικουν και καταλαμβανουν θεση σε αλλη προκηρυξη αφηνοντας κενη την πρωτη και παρακαμπτοντας καποιον φουκαρα απο τη δευτερη.
    ευχαριστω

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | ΕΥΓΕΝΙΑ

    Κύριε Ραγκούση,

    θα ήθελα, από τη μία, να εκφράσω την ικανοποίηση μου σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση για την αναμόρφωση των προσλήψεων που έχετε ξεκινήσει και από την άλλη, τη σύμφωνη γνώμη μου με το σύνολο σχεδόν των αλλαγών που προτίθεστε να εφαρμόσετε.

    Ωστόσο, θα σταθώ σε ένα σημείο της προαναφερόμενης διαβούλευσης: την κατάργηση της προσαύξησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Διανύοντας την κοινωνία της γνώσης, θεωρώ ότι:

    1. κάθε προσπάθεια που συνδέεται με την απόκτηση γνώσεων θα πρέπει να επιβραβεύεται
    2. η αξιοκρατία συνάδει με την μοριοδότητη του συνόλου των τυπικών προσόντων και όχι την αποσπασματική «αξιοποίησή» τους
    3. η αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού συνδέεται με την απόκτηση πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

    Διεθνείς οργανισμοί (π.χ. http://www.oecd.org) και ευρωπαϊκές πολιτικές (π.χ. http://portal.unesco.org) επιβεβαιώνουν τις παραπάνω θέσεις, όπως γνωρίζετε . Καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει προβεί στην κατάργηση της προσαύξης αποκτηθέντων τίτλων σπουδών. Εν αντιθέση, επικροτούν, επιβραβεύουν και κινητοποιούν τους πολίτες για μια δια βίου εκπαίδευση.

    Άλλωστε, μιλάμε, κατά κάποιον τρόπο, για εξίσωση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της εργασίας. Θα θέσω, λοιπόν, το απλό ερώτημα: θα υπάρξει κάποιος ιδιώτης που δεν θα προσμετρήσει τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο;;;

    Καλή δύναμη στο έργο σας!

    Με σεβασμό

    Ευγενία Τ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

    1) ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ
    2) ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…
    2) ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
    3) ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    4) ΟΡΘΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,
    Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ.
    5) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ…ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΜΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ;

    ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ <> ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ; ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΤΙΤΛΟΙ;

    ΕΡΩΤΗΣΗ 2: ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ;ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ;

    ΕΡΩΤΗΣΗ 3: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ; ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ; ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΣΣΟΕ/ΠΑΠΕΙ;ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ…ΟΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ 4: 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΣΟ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

    ΕΡΩΤΗΣΗ 5: ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ CONNE/ΒΙΣΜΑ;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:52 | bill

    Τελικα μαλλον δεν εχει νόημα ολη αυτη η διαδικασια!

    απο οτι φαινεται διαμαρτυρονται ολοι οι κατοχοι 2 ου μεταπτυχιακου
    και απαντηση επισημη δεν εχει δοθει απο κανένα υπευθυνο! δεν μπηκαν στον κόπο ουτε να διευκρινησουν.

    το συγκεκριμένο μετρο θα οδηγησει αργα η γρηγορα στη απαξιωση των μεταπτυχιακων.

    τι νοημα θα ειχε για καποιον νεο να εξειδικευσει τις γνωσεις του πανω στο αντικειμενο του!

    Προσοχη κυριοι υπευθυνοι οδηγειτε τη νεολαια στα διδακτορικα!!

    Προτεινω 150 μορια τα μεταπτυχιακα με συναφη αντικείμενο χωρίς περιορισμο στον αριθμο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

    100 μορια στα μη συναφη.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:23 | Άρης

    Προφανώς και είναι απαραίτητη η κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης των δυο μεταπτυχιακών τίτλων επιπέδου MSc. Γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ οτι υπάρχουν πάμπολλα προγράμματα Μ.Δ.Ε Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων που λειτουργούν είτε με δίδακτρα είτε χωρίς, τα οποία στην ουσία είναι μηχανές παραγωγής Μ.Δ.Ε με σκοπό τον διορισμό στο δημόσιο. Άλλη μεγάλη μηχανή αυτού του «colpo grosso» είναι το Ε.Α.Π. όπου με κανενός είδους κριτηρίου εισαγωγής κληρώνονται άτομα, πληρώνουν την ανάλογη οφειλή και τους απονέμεται Μ.Δ.Ε.μετά την χαμηλού επιπέδου παρακολούθηση αόριστων θεματικών ενοτήτων.
    Η κουτοπόνηρη λογική του Έλληνα που κοιμάται και ξυπνά με το όνειρο του διορισμού στο δημόσιο υπαγορεύει την ανεύρεση του ευκολότερου τρόπου σε κόπο και χρόνο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Γιατί να σπαταλήσει κανείς 2 χρόνια σε σπουδές MSc και 3 ακόμη χρόνια στην καλύτερη περίπτωση για σπουδές PhD ενώ μπορεί με δύο MSc (4 ή 2χρόνια αν είναι μονοετή, αντί για 5 MSc + PhD) να πάρει ακόμα περισσότερα μόρια; Σταματήστε να ευτελίζετε ακόμη περισσότερο το επίπεδο των τίτλων που κατέχετε. Η αξιοκρατία επιβάλλει όποιος έχει μοχθήσει περισσότερο να ανταμείβεται και περισσότερο. Το αν κατέχει 2-3-4…ν μεταπτυχιακά είναι το λιγότερο αφελές να προσπαθήσει να πείσει οτι τα έκανε απο «επιστημονικό ενδιαφέρον». Έλεος πια.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | epicurus

    Το τραγικό της υπόθεσης με την συνάφεια και την αναγνώριση του 2ου μεταπτυχιακού είναι οτι στην σύνταξη του σχεδίου νόμου συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

    Για την συναάφεια η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι οτι γλιτώνουν στον ΑΣΕΠ χρόνο που θα χρειαζόταν να Ελέγξουν την συνάφεια.

    @ ΔΗΜΗΤΡΗ

    Μάλλον ΤΟΥ ΑΣΕΠ το τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να πέσει απο τα τηλεφωνήματα μας και όχι του υπουργείου. Στα σχέδια νόμου οι σύμβουλοι είναι που έχουν τον ουσιαστικό ρόλο. Οι υπουργοί είναι για την επικοινωνιακή πολιτική.

    Αυτό φαίνεται απο τις εξαγγελίες του υπουργού για κατάργηση των προνομίων σε πολύτεκνους κτλ. και την αντικατάσταση τους με ποσοστιαία μοριοδότηση.

    Αλήθεια ποιός αλλαξε την εξαγγελία αυτή του υπουργού? Ο σύλλογος πολυτέκνων και παλλινοστούντων ή κάποιος απο το ΑΣΕΠ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:58 | Ειρήνη Παπακώστα

    Πιστεύω πως η επιλογή κάποιου να γίνει πολύτεκνος ή τρίτεκνος είναι σεβαστή και προσωπική απόφαση. Είναι αδικία όμως να προκηρύσσονται θέσεις ειδικά για αυτές τις κατηγορίες. Θα μπορούσαν να μοριοδοτηθούν για αυτή τους την ιδιότητα και να συναγωνίζονται με τους υπόλοιπους υποψηφίους για την προκηρυσσόμενη θέση. Σκεφτείτε πως υπάρχουν ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν.
    Τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας δεν πρέπει να εντάσσονται στην ίδια κατηγορία και να μην μοριοδοτούνται καθόλου.
    Άραγε εφαρμόζεται το ότι μόνο ένα μέλος πολύτεκνης οικογένειας μπορεί να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και πώς ελέγχεται αυτό;
    Επίσης στους διορισμούς των καθηγητών (ΥΠΕΠΘ) προτάσσονται και διορίζονται σε περιοχές προτίμησής τους χωρίς καμία μορφή αξιολόγησης οι πολύτεκνοι γονείς. Επαναλαμβάνω πως σέβομαι την απόφασή τους να γίνουν πολύτεκνοι, αλλά δεν θα πρέπει να συναγωνίζονται με τους υπόλοιπους υποψηφίους και απλώς να λαμβάνουν μία επιπλέον μοριοδότηση;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:14 | Θωμάς

    Μήπως θα έπρεπε οι επιτυχόντες στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών να μοριοδοτούνται με κάποιο αριθμό μορίων?

    Δε θα ήταν δίκαιο άνθρωποι οι οποιοι κουράστηκαν επιπλέον για να κάνουν ένα μεταπτυχιακό (π.χ. διάβασμα παράλληλα με εργασία), προφανώς επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, να επιβραβεύονται για τον κόπο τους με κάποια μόρια?