Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:22 | Λίνα

    Διαβάζω εδώ και δυο μέρες τα μηνύματα που στέλνουμε στην ανοιχτή διαβούλευση και η πρώτη εντύπωση που αποκομίζω είναι πως ο καθένας από εμάς διατυπώνει την έννοια του Δικαίου με έναν πολύ δικό του, προσωπικό τρόπο. Όχι αναγκαστικά εγωκεντρικό αλλά σίγουρα προσωπικό, διατυπωμένο με τον δικό του βιωματικό και ερμηνευτικό τρόπο.
     Κάποιοι λένε πως δε θα πρέπει να δίνεται βαρύτητα στο βαθμό πτυχίου γιατί υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που έχουν πάρει τον βασικό τίτλο σπουδών τους στις ανατολικές χώρες όπου έχουν βαθμολογηθεί επιεικέστερα ή στα περιφερειακά πανεπιστήμια όπου υποθετικά οι βαθμοί δίνονται με λιγότερη φειδώ
     Άλλοι λένε πως παλαιότερα δεν είχε ιδιαίτερη σημασία η βαθμολογία του πρώτου πτυχίου και άρα πολλοί ‘παλαιότεροι’ δεν μπήκαν στον κόπο να ανεβάσουν την απόδοσή τους στην βαθμολογική κλίμακα
     Άλλοι διατυπώνουν την άποψη πως η πρόσβαση στις μεταπτυχιακές σπουδές (συμπεριλαμβανομένου και του διδακτορικού) δεν είναι απαραίτητα αξιοκρατική ή ακόμα πως για να μπορέσει κάποιος να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να έχει την ανάλογη οικονομική δυνατότητα
     Άλλοι πάλι λένε ‘έλεος! πόσα πια μεταπτυχιακά και διδακτορικά για μια θέση στο Δημόσιο’
     Κ.π.α.
    Διαβάζοντας όλα τα σχόλια που κάνουμε νιώθω πως θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο στους ιθύνοντες (Κυβέρνηση και ΑΣΕΠ) να διαμορφώσουν μια κατάσταση που θα μας χαροποιήσει όλους, τον καθένα στο δικό του κομμάτι και στο δικό του ΔΙΚΙΟ που δεν έχει αποκατασταθεί. Αυτό είναι αλήθεια, το δίκιο του ενός συγκρούεται με το δίκιο του άλλου…
    Νομίζω όμως πως παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλά σημεία όπου τα Δίκια μας συγκλίνουν, όπου συμφωνούμε ανεξάρτητα από τη θέση μας κι από τη «βόλεψή» μας.
     Και καταρχήν συμφωνούμε στο ότι είμαστε μια γενιά που έχει ζήσει μια μοναδική ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ απ’ όλες τις Κυβερνήσεις, όπου ξεκινάμε να κάνουμε κάτι, ότι ο καθένας μας νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του, και αυτό το κάτι μας το ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ, μας το Υποβιβάζουν, μας το Ποδοπατούν
     Ναι, να γίνουν αλλαγές, να αλλάξουν τα κακώς κείμενα προς το Δικαιότερο, προς της Αξιοκρατία, αλλά να υπάρξει και Συνέπεια μετά ως προς αυτές τις αλλαγές γιατί κι εμείς Κουραστήκαμε!
     Ναι στην αξιοκρατία που εκφράζεται με την μοριοδότηση όλων των προσόντων των υποψηφίων, όλων των μεταπτυχιακών και όλων των άλλων σπουδών. Δεν μας φοβίζει η επικράτηση του Καλύτερου όσες συνιστώσες κι αν υπάρχουν στο ποιος και πως είναι κάποιος καλύτερος – τι να κάνουμε, πρέπει να βρεθεί κάποιο σύστημα αξιολόγησης και κανένα δεν είναι τέλειο
     Όχι στα παραθυράκια του τύπου ‘υποχρεωτική η εμπειρία κάποιων ετών σε ένα Υπουργείο’ για να υποβάλλει κάποιος την υποψηφιότητά του στη συγκεκριμένη θέση. Πόσοι δεν μπήκαν άραγε σε θέσεις μέσα από αυτό το παραθυράκι???? Κι από ότι είδα, εξακολουθεί να είναι εκεί, ανέγγιχτο, και σε καλή κατασκευαστική κατάσταση…
    Δεν μας τρομάζει η προσπάθεια να φτάσετε την Αξιοκρατία κι αυτό προσπαθούμε να σας δείξουμε μέσα από αυτό το forum, όπου είναι πραγματικά πανέμορφο το ότι κι εμείς βρήκαμε ένα βήμα για να ακούσουμε ο ένας τον άλλον.
    Συνεχίστε την προσπάθεια αλλά όχι με αυτά που σας βολεύουν, με αυτά που πλησιάζουν το καθολικότερο Δίκαιο και την Αξιοκρατικότερη επιλογή, κι εμείς θα καταλάβουμε πότε το πλησιάζετε και πότε δεν το πλησιάζετε και γιατί… (Υ.Γ. όπως καταλαβαίνουμε ότι προφανώς η κατάργηση της εξειδίκευσης των μεταπτυχιακών γίνεται για γραφειοκρατικούς λόγους κ.κ. του ΑΣΕΠ…)

    Εδώ είμαστε

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:09 | Original

    Πρώτα απ’όλα πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές απόψεις οι οποίες κινούνται αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια προσωπικού συμφέροντος!!Δηλαδή ο καθένας γράφει τον δικό του προσωπικό <>-παράπονο και δεν αναφέρεται στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία για το ποιο είναι το δίκαιο και το σωστό να ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ώστε να υπάρχει αυτή η αυτονόητη(για πολλές σύγχρονες χώρες) ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    Η κυβέρνηση καλώς πράττει που μοριοδοτεί επιπλέον και το μεταπτυχιακό με 200 μόρια και το διδακτορικό με 400!!!Απο εκεί και πέρα,κάποιος που σπουδάζει μέχρι τα 32-33 του(με 2 μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό) το κάνει ρε παδιά για αυτά τα 150-200 επιπλέον μόρια για να προσληφθεί στο δημόσιο για ένα χιλιάρικο και κάτι;;;Δηλαδη πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω ότι όλη αυτή η παιδεία έχει βάση και κατάληξη αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο ή πιο σωστά τα μόρια αυτά!!!Ένας έγραψε ότι είναι γύρω στα 60 με διδακτορικό και ακόμα παλεύει να μπει στο δημόσιο…δηλαδή τρελά πράγματα…η καταραμένη αυτή η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΗ που πήγε ρε παιδιά για μια καριέρα με τα διπλάσια και τριπλάσια λεφτά απο το δημόσιο;;Όλες οι προσωπικές φιλοδοξίες μετά απο τόσα χρόνια σπουδών για κάτι ξεχωριστό-καλύτερο τελειώνουν στο δημόσιο;;Όλα τελικά γίνονται για το δημόσιο σ’αυτή τη χώρα;;
    Να προσθέσω επίσης και το άλλο….σίγουρα το καθεστώς το οποίο διέπει το σύστημα ΕΠΙΛΟΓΗΣ για μεταπτυχιακό σ’ένα δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο ή ΑΤΕΙ(και ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΟΧΟΣ μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ) είναι πολλές φορές αδιαφανές.Προς θεού,δεν ισοπεδώνω τα μεταπυχιακά αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις είχαμε κατά καιρούς σωρεία καταγγελιών για το πως επιλέγονται-με ποια κριτήρια αυτοί που κάνουν ένα μεταπτυχιακό(οι λεγόμενες συνεργασίες φοιτητικών παρατάξεων-Καθηγητών)!!!
    Επίσης,πολλοί πηγαίνουν εξωτερικό για προπτυχιακές σπουδές(βλέπε Βουλγαρία κ.λ.π) και έρχονται σε χρόνο μηδέν με master…ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΟΧΙ;;;
    Γράφετε πολλοί για τα κολλέγια(και καλά κάνετε) αλλά θα ρωτήσω αν όλα γίνονται ΗΔΗ για 100-200-300 μόρια για να μπει κάποιος στο δημόσιο,τότε εσείς ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν έχετε πρώτοι εμπορευματοποιήσει τους τίτλους σπουδών με την λογική που κινείστε;;Επαναλαμβάνω δεν τα ισοπεδώνω όλα,αλλά απ’τη στιγμή που κάνεις 2 και 3 μεταπτυχιακά για 150-200 μόρια αποκλειστικά και μόνο συγγνώμη αλλά τότε είσα άξιος της μοίρας σου!!!Είναι λογικό να υπάρχει και ένα όριο σε προσόντα…στη τελική ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ,ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και νομίζω είναι η πιο δίκαιη για όλους!!!!Ποσώς μ’ενδιαφέρει αν μου βάλετε -200 για το αν βλέπετε θετικά ή αρνητικά τα όσα έγραψα μιας και εγώ δεν κινούμαι βάσει προσωπικών συμφερόντων αποκλειστικά και μόνο!!!Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την διαφορετική νοοτροπία(που πρέπει) θέλει να επιβάλει στη Δημόσια Διοίκηση!!!

    Φιλικά!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η λύση είναι μια:

    Παρόν:
    Μοριοδοτηση όλων των πτυχίων μεταπτυχιακών , διδακτορικών , ξένων γλωσσών….κλπ Καταργηση προσαυξησης, μοριοδοτησης σεμιναριων

    Σε μία 5ετία:
    Καταργηση των πάντων . Γραπτές εισαγωγικές εξετασεις
    (με προαπαιτουμενα την αριστη γνωση Άγγλικής γλώσσας , και για ειδικες θεσεις η κατοχη μεταπτυχιακου ή διδακτορικού)
    μισθολογική μόνο επιβραβευση του συνόλου των προσόντων .

    Ετσι όσοι εχουν αυξημενα προσοντα θα εχουν το χρονο να διεκδικισουν τον διορισμο τους και μετα απο το περας της 5ετιας θα εχουν ολοι οι πολιτες την ευκαιρια να διαγωνιστουν εκ μεταξύ τους για μια θεση στον «ηλιο».
    Όλοι οι αδικιμενοι της κοινωνιας (πολυτεκνοι,οικονομικα ασθενεστερες ομαδες..κλπ) θα εχουν την ευκαιρια τους
    Όλοι εμεις οι «παντογνώστες» (κατοχοι μεταπτυχιακων κλπ)θα αποδειξουμε την σοφια που μας εξασφαλισε το Ελληνικο εκπαιδευτικό συστημα….

    υστερογραφο

    Η επόμενη κυβερνηση πιθανοτατα να καταργησει τις οποιες μεταβολες ψηφιστουν τωρα.

    Οποτε τα ξαναλεμε τοτε…..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:15 | Παύλος

    Επειδή πολλά αρνητικά έχουν ειπωθεί για το τεστ δεξιοτήτων,θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του τεστ δεξιοτήτων με ακαδημαικούς τίτλους μεταπτυχιακών ή διδακτορικών. Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Σε τέτοιου είδους τεστ, κρίνεται η αντιληπτική ικανότητα ενός υποψηφίου σε ένα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο. Το δημόσιο προφανώς θεωρεί πιο σημαντικό την αντιληπτική ικανότητα παρά τις γνώσεις. Παρόμοια τεστ υπάρχουν σε όλες τις χώρες, καθώς και στην Ε.Ε. Για να μπει κάποιος στην Ε.Ε. δίνει μόνο τέτοιου είδους τεστ και δεν παίρνει κανένα μόριο από μεταπτυχιακά ή διδακτορικά. Ξαφνικά δεν παρανόησαν όλοι στις Βρυξέλλες, ούτε εμείς έχουνε το αλάθητο.
    Και όσοι διδάκτορες το περιφρονούν, και είναι πολλοί αυτοί, αφού είναι τόσο εύκολο, θα έπρεπε όλοι να έχουν γράψει κοντά στα 400 μόρια. Στην χειρότερη περίπτωση θα έχουν μόρια 2 διδακτορικών Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;;;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:41 | Β.Α.

    Όπως έχουν πει ήδη και πολλοί άλλοι, δεν μπορεί να εξισώνονται όλα τα πανεπιστημιακά πτυχία. Κατανοώ την πρόθεση να υπάρχει δυνατότητα διορισμού για όλους αλλά, πώς να το κάνουμε,δεν μπορεί να μοριοδοτείται όμοια ο απόφοιτος π.χ. της Νομικής Αθήνας που έχει φτύσει αίμα και για να εισαχθεί αλλά και για να πάρει πτυχίο, με τον απόφοιτο μιας επαρχιακής σχολής με χαμηλό βαθμό εισαγωγής, όπου οι βαθμοί δίνονται γενναιόδωρα, ή και τον πτυχιούχο του εξωτερικού, όπου σπούδασε μάλλον επειδή δεν κατάφερε να εισαχθεί σε κάποια από τις εγχώριες σχολές. Προτείνω η μοριοδότηση να γίνεται βάσει του βαθμού που απαιτείται για την εισαγωγή στην κάθε σχολή, όταν η προκήρυξη αφορά διάφορους κλάδους.
    Επίσης, κατά τη γνώμη μου τα μεταπτυχιακά θα πρέπει να μοριοδοτούνται βάσει της διάρκειάς τους και της συνάφειας με την προκηρυσσόμενη θέση. Ένα μεταπτυχιακό διάρκειας ενός έτους (και ειδικά σε όσα η εισαγωγή έχει γίνει με αμφίβολη αντικειμενικότητα και αξιοπιστία) δεν μπορεί να εξομοιωθεί με ένα τριετές.
    Όσον αφορά τις γνώσεις χειρισμού Η/Υ, ΟΚ, είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας, κατανοητό και αποδεκτό, αλλά σε κάποιες ειδικότητες (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.τ.ο.) δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό το να διαθέτει κανείς ECDL.
    Ευχαριστούμε για το βήμα που μας δώσατε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Καλή επιτυχία σε όλους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:35 | Γιάννης Φωτιάδης

    Για οποιαδήποτε πρόσληψη στο δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. πρέπει να θεωρείται πρωτεύουσα και απαραίτητη προϋπόθεση η «Δεκαετής τουλάχιστον πιστοποιημένη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα». Ως ιδωιτκός τομέας νοείται και το ελεύθερο επάγγελμα.
    Με εκτίμηση

    Γιάννης Φωτιάδης
    Δικηγόρος MA

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:10 | ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΌΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΔΕΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:39 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ:

    1) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    2) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 10ΕΤΙΑΣ.
    3) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ.
    4) ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ * 0,60
    5) 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ +200
    6) 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ +100
    7) ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ +400
    8) ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ * 7
    9) ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: 6 ΕΤΟΣ *4, 7 ΕΤΟΣ *3, 8 ΕΤΟΣ *2

    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

    1) ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ(ΧΩΡΑ, ΙΔΡΥΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΤΛ)

    2) ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

    3) ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ.

    4) ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:17 | Διονύσης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Ζητείται διευκρίνιση

    Μόλις πρόσεξα ότι υπάρχει link «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

    Σας ζητώ λοιπόν να μου διευκρινίσετε αν με το νέο Νόμο θα μοριοδοτούνται αθροιστικά ή όχι οι μεταπτυχιακοι τίτλοι σπουδών. Το ερμηνεύω σωστά ότι θα μοριοδοτείται μέχρι ενας τίτλος λαμβάνοντας μέγιστο αριθμό μοριών 200;

    Αναμένω(ουμε) την απάντησή σας.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:02 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΟΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ,ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙς ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕς ΓΝΩΣΕΙς ΜΙΑς ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗς ΚΑΙ ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΔΥΣΚΟΛΙΕς ΑΠ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:29 | Δ. Κλιτσίδου

    Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου και η κατάργηση της συνάφειας είναι η μόνη αλλαγή από αυτές που προωθείτε η οποία κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. θα υπάρξει συνωστισμός υποψηφίων σε ένα συγκεκριμένο αριθμό μορίων δηλαδή η διαφοροποίση των μορίων των υποψηφίων θα είναι τόσο μικρή που δεν θα ξεχωρίζουν οι έχοντες τα περισσότερα τυπικά προσόντα κάτι για το οποίο ουσιαστικά γίνονται όλες αυτές οι αλλαγές. Αν η αθροιστική μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού σας φαίνεται υπερβολική θα μπορούσε ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος να μοριοδοτείται με 100 και όχι με 200 μόρια.

    Αν όντως καταργήσετε την μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου θα πρέπει με την ίδια λογική να καταργηθεί και η μοριοδότηση της δεύτερης ξένης γλώσσας.

    Ελπίζω η δημόσια διαβούλευση που γίνεται να ληφθεί υπόψη από σας και να διορθωθούν κάποια άδικα σημεία του σχεδίου νόμου προκειμένου να επιτευχθει η πολυπόθητη αξιοκρατία για την οποία πριν τις εκλογές δεσμευτήκατε.

    Με εκτίμηση
    Δ. Κλιτσίδου

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:03 | Διονύσης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

    Πολλοί ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ την απορία……..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:12 | Διονύσης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

    Πολλοί εκφράσαν την απορία αν τα προς αντικατάσταση εδάφια αφορούν την αθροιστική μοριοδότηση. Όντως αρχικά και γω πίστευα ότι το σχετικό εδάφιο δεν επηρεαζόταν. Ωστόσο (με επιφύλαξη) ο ιδιος ο κ. Υπουργός στη συνέντευξη τύπου απήντησε ότι Καταργείται η Αθροιστική Μοριοδότηση. Εξάλλου σχεδόν όλα τα ΜΜΕ αυτό αναφέρουν εδώ και αρκετές μέρες χωρίς καμία παρέμβαση του Υπουργείου.

    Εκφράζω τη λύπη μου που αν όχι ο ίδιος ο Υπουργός τουλάχιστον ο administrator θα έπρεπε με «κλειστό» σχόλιο να παρέμβει και να παράξει διευκρινίσεις. Ελπίζω στο μέλλον να παρεμβαίνουν σε άλλα ζητήματα δημοσίας διαβούλευσης.

    Στο δια ταύτα:

    (1) Αναφορικά με την κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων είναι εμφανές -σταθμίζοντας όχι μόνο τα παμπολλά σχόλια που τάσσονται κατά του νέου μέτρου ΑΛΛΑ κυρίως παρατηρώντας τους συνδέσμους «το βλέπω θετικά-το βλέπω αρνητικά» η πλειοψηφία των ενεργών πολιτών τάσσεται ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και ελπίζω να αξιολογηθεί απο την πολιτική ηγεσία και τους συμβούλους του Υπουργού.
    θεωρώ όμως ότι όλοι εμείς (και αυτοί που τάσσονται αρνητικά) λειτουργήσαμε εν ειδει συμβούλου. Εξάλλου όσοι εμπλεκόμαστε καθημερινά με προκηρύξεις ΑΣΕΠ θα μου επιτρέψετε να πω ίσως να βλέπουμε πιο κοντά τις αδυναμίες του συστήματος.
    Ελπίζω τα σχόλια τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις μας να τις διάβασε κυρίως ο κύριος Ραγκούσης.

    (2) Είναι αδιανόητο να βάζουμε την εκπαίδευση σε καλούπια «χρηματικού κόστους» και αντί σαν ενεργοί πολίτες να μαχόμαστε για περισσότερες δυνατότητες μόρφωσης με εξασφάλιση υποτροφιών κτλ…να μαχόμαστε για ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.

    (3) Επισήμαινα σε προηγούμενο σχόλιο μου τη μη μοριοδότηση της Μέτριας Γνώσης Ξένης Γλώσσας. Το θέμα το χα θέσει σε προγενέστερο χρόνο στο ΑΣΕΠ . Η απάντηση ήταν -αν θυμάμαι καλώς- έχετε δίκιο κατανοούμε το θεμα ωστόσο το ΑΣΕΠ δε νομοθετεί. Δε νομοθετεί βεβαίως ωστόσο δε βλέπω να έκανε μια σχετική εισήγηση.
    Η μέτρια γνώση είναι θεσπισμένη αλλά ποτέ στο 95% των προκηρύξεων δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ! Για ποιό λόγο; Ένας που γνωρίζει έστω σε μέτριο επίπεδο μια ξένη γλώσσα είναι τίποτα για το δημόσιο;

    (4) Κατάργηση της ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ κυρίως στο ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ και διατήρηση στους μικρους (κάτω των 10.000 ή παραμεθόριους) με ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ο κάθε έλληνας πολίτης εφόσον το δηλώσει ότι επιθυμεί και δεσμεύεται να παραμείνει για μια δεκαετία να έχει την προνομιακή μοριοδότηση των 150 μονάδων.

    Επαναλαμβάνω δεν είναι προσόν ούτε τίτλος να είσαι δημότης κάπου.

    Δεν έχει λογική (βέβαια άλλο λογικό άλλο νομιμο) ο μονιμος κάτοικος Φερρών Εβρου και δημότης (λόγω οικογενειακής παράδοσης) Ηρακλείου Κρήτης σε προκήρυξη των Φερών να λαμβάνει 0 μόρια και ο Δημότης Φερών αλλά μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης στην ίδια προκήρυξη να λαμβάνει 150 μόρια. Ακόμα και στην πράξη το μέτρο αυτό «χωλαίνει». Δεν ισχύει ότι για τις παραμεθόριες (Κωδ: 03,04 δηλ μονιμος κατοικος και δημοτης). Δείτε το πιο σοβαρά το εν λόγω θέμα

    (5) Δικαίωμα συμμετοχής όσες φορές επιθυμεί κάποιος στο Τεστ Δεξιοτήτων και διατήρηση (επιλογή) όποιου βαθμού επιθυμεί. Αυτός τον «πετυχε» πρεπει να μπορεί να επιλέγει όποιον θέλει.

    (6) Σχετικά με τη μη μοριοδότηση τίτλων ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ ορθώς γίνεται αφού αν γινόταν κάτι τέτοιο θα έπρεπε να προσμετράται και το απολυτήριο λυκείου και ΙΕΚ απο τη στιγμή που υπάρχει διαχωρισμός σε ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ. Εξάλλου ένας κάτοχος ΤΕΙ και ΑΕΙ μπορεί να συμμετάσχει (πολυ καλώς) σε 2 διαγωνισμούς (κατηγορια ΤΕ ΚΑΙ ΠΕ) άρα και στην πράξη ΑΞΙΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥΣ ή τουλάχιστον δεν αδικούνται (πάντα προσωπική άποψη που ίσως να μην είναι και σωστή)

    (7) Μοριοδότηση εμπειρίας μόνο εφόσον χρειάζεται απο τη φύση της εργασίας και μόνο. Αν δε χρειάζεται και η λογική είναι να προσλαμβάνοντια πιο ώριμα άτομα τότε ή βάλτε έτος κτήσης πτυχίου (κάθετα αντίθετος είμαι) ή ανεβάστε το οριο ηλικίας που κάποιος ψηφίζει. Δεν μπορεί στα 18 να μπορει να συμμετέχει στις εκλογές και να «αποκλείεται» απο την προσληψη (γιατί να είμαστε ειλικρινής χωρίς 48 τουλάχιστον μήνες μην πω 60 κανείς δεν μπορεί να πετυχει σε διαγωνισμούς). Ωστοσο το 50-50 που θεσπίσατε αν εφαρμοστεί στην πραξη
    μπορέι να «θεραπεύσει» το παραπάνω.

    Ελπιζοντας να συνέβαλα κάπως στον προβληματισμό ζητώντας την κατανόηση για το μακροσκελές κείμενο και σίγουρα οι απόψεις μου ενδεχομένως να μην είναι -απόλυτα- σωστές.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:03 | Γ.Α.

    Εκτός των άλλων με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας είναι ευκαιρία τώρα να εξαφανιστεί και η φάμπρικα των πιστοποιητικών γνώσης Η/Υ. Για ποιο λόγο θα πρέπει να δίνουμε κάθε τόσο χρήματα για να επαναβεβαιώσουμε τις γνώσεις μας; Για ποιο λόγο θα πρέπει όσοι απέκτησαν το πτυχίο πριν 4-5 χρόνια να υποχρεώνονται να ξαναδώσουν εξετάσεις; Δεν είμαστε καθηγητές πληροφορικής. Εργασία στο δημόσιο τομέα αναζητούμε και αυτό απαιτεί να γνωρίζουμε να χειριζόμαστε με άνεση τα βασικά εργαλεία (word,excel κλπ.) στα οποία δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν θέλει ας αναλάβει το κράτος δωρεάν τις εξετάσεις. Είμαστε οι περισσότεροι άνεργοι, εργαζόμενοι των 700 ευρώ, οικογενειάρχες με υποχρεώσεις.

    Όχι άλλα άσκοπα χρήματα στο ECDL και στις υπόλοιπες εταιρίες κ. Ραγκούση και κ. Βέη! Δεν μας περισσεύουν!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:34 | Γ.Χ.

    Η ανωνυμία του Διαδικτύο επιτρέπει το χάος που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στον παρόντα ιστοχώρο.Διαβάζοντας κάποιος τα γραφόμενα αυτά θα πίστευε ότι το 99% των Ελλήνων πολιτών διαθέτει από 2-10 μεταπτυχιακά πτυχία.Είναι ιδιαιτέρως εύκολο να γράφει ο οποισδήποτε σχόλια με διαφορετικά ονόματα (χρησιμοποιώντας διαφορετικά emails) για να μετατρέψει την άποψή του σε πλειοψηφικό ρεύμα.Αυτό βιώσαμε εδώ και μέρες με τους «χιλιάδες» (αγανακτισμένους) αρθρογραφούντες για την κατάργηση των stage, το ίδιο βιώνουμε και τώρα με τα «εκατομμύρια» των διπλοπτυχιούχων.
    Ας διατηρήσουμε κάποια ψήγματα σοβαρότητας και φιλότιμου σε έναν δημόσιο διάλογο και να μην καταφεύγουμε σε κραυγές και συνθήματα.Όποιος είναι ικανός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και θα μπορέσει να αποδείξει τις δεξιότητές του στους επρχόμενους ΓΡΑΠΤΟΥΣ διαγωνισμούς. Για ποιό λόγο λοιπόν όλες αυτές οι φωνές και οι αφορισμοί ? Όλοι εσείς με τα διπλά -τριπλά μεταπτυχιακά θα κυριαρχήσετε άνετα σε κάθε αξιοκρατικό διαγωνισμό….ή μήπως τελικώς τα «πτυχία» αυτά δεν ανταποκρίνονται σε ένα γενικώς απόδεκτό επίπεδο γνώσεων και αποτελούν απλώς χαρτούδια για συλλέκτες τίτλων ?????

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:30 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ 50-50 ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΜΗ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ,ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΩ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ( ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΦΡΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ PALSO. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟ 1993 ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΩΝΡΙΖΕΤΑΙ??? ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ? ΠΑΡΑΛΟΓΟ!

    Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΩΝ.Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΔΗΜΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | Γιώργος Τ.

    Επειδή πολλοί διαμαρτύρονται (και δικαίως) για την πληθωριστική βαθμολόγιση τίτλων σπουδών απο ξένα (συνήθως ανατολικής Ευρώπης) Πανεπιστήμια, όπως και για τις αποκλήσεις στη βαθμολόγιση μεταξύ Ελληνικών πανεπιστημίων, θα ήθελα να επισημάνω πως ο μόνος τρόπος αντικειμενικής αξιολόγισης των υποψηφίων είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις ανα ειδικότητα και η προσμέτρηση αυτού του βαθμού. Είναι πράγματι κουραστικό για κάποιον που είναι μεγάλης ηλικίας και εργάζεται (αντισταθμίζεται όμως από την μοριοδότηση της εμπειρίας) αλλα είναι αντικειμενικό.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:05 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Σε γενικές γραμμές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση οι επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση των υποψηφίων. Η μόνη μου ένσταση και απορία είναι η μη απάλειψη του κριτηρίου της εντοπιότητας ειδικά σε δήμους και ΝΠΔΔ που δεν βρίσκονται σε ακριτικούς νομούς. Η θέσπιση του κριτηρίου της εντοπιότητας σε παραμεθόριες και μεθόριες περιοχές είχε ως στόχο να ενισχύσει τον τοπικό πληθυσμό και να συμβάλει στην αύξησή του. Αυτές οι δυο παράμετροι είναι πρόδηλο ότι δεν έχουν θέση σε περιφερειακούς και μητροπολιτικούς Δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οπότε τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο για παράδειγμα ένας κάτοικος του Αγ. Δημητρίου Αθηνών να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα κάτοικο Δήμου Αθηναίων ή Δήμου Πειραιά; Ποιοι είναι οι αντικειμενικοί λόγοι της ύπαρξης του κριτηρίου της εντοπιότητας σε τέτοιες περιπτώσεις; Σαφώς λοιπόν μια τέτοια διάταξη πρέπει να απαλειφθεί ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τα περί δικαίου και αξιοκρατίας όταν μάλιστα τέτοιες διατάξεις μπορεί να αντίκειται και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:07 | Χρυσοχόου Θεοδώρα

    Είναι αδιανόητη η κατάργηση της μοριοδότησης του δευτερου μεταπτυχιακού τίτλου και η κατάργηση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τίτλου με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.Σας παραθέτω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
    Έστω δύο υποψήφιοι με τον ίδιο βαθμό πτυχίου, τον ίδιο βαθμό στο τεστ δεξιοτήτων και την ίδια εμπειρία. Ο πρώτος διαθέτει πχ 2 μεταπτυχιακούς τίτλους (200) πάνω σε αντικείμενο πολιτικού μηχανικού από πολυτεχνικές σχολές και γνωρίζει άριστα μία ξένη γλώσσα (70) και ο άλλος διαθέτει ένα μεταπτυχιακό τίτλο (200) σε άσχετο αντικείμενο (πχ αστρονομία) και γνωρίζει μια ξένη γλώσσα άριστα (70) και μία ξένη γλώσσα καλά (30). Το ξέρετε ότι για μια θέση πολιτικού μηχανικού θα επιλεγεί ο δεύτερος;;;;; Είναι ή δεν είναι αδιανόητο; ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ.

    Με εκτίμηση
    Χρυσοσόου Θεοδώρα

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:46 | Αρίστος

    Επειδή κάποιοι δολίως πάνε να περάσουν την άποψη ότι οι περισσότεροι κοιτάμε τον εαυτούλη μας και επειδή είναι απολύτως βέβαιο ότι ελάχιστοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού διαθέτουν 3 μεταπτυχιακά (μάστερ ή διδακτορικά) και θέλουν να μπλέξουν με το ελληνικό δημόσιο, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ μπορούμε να προτείνουμε την ακόλουθη μοριοδότηση που όχι απλά παραμένει στα μόρια που έδινε ο ισχύον Ν3051/2002 αλλά πάει και ένα βήμα μπροστά:

    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ (3) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

    Αθροιστική μοριοδότηση έως και 2 MASTER
    Αθροιστική μοριοδότηση έως 1 PHD

    Όλα αυτά για να μη λένε κάποιοι εξυπνάκηδες πως μας ενδιαφέρει μόνο το 2ο επειδή τόσα έχουμε, λες και ξέρουν αν έχουμε 1 ή 2 ή αν τελικά βάζουμε τη λογική και τη δικαιοσύνη πάνω από τον εαυτούλη μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Εντάξει;;;

    ΥΓ: Προς όλους αυτούς που θέλουν να μετατραπούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο σε ελεημοσύνη για κάθε καρυδιάς καρύδι (παντρεμένους, χωρισμένους, πολύτεκνους, άτεκνους, παραμεθόριους, παλιννοστούντες, καταθλιπτικούς, σχιζοφρενείς, άπλυτους, άνεργους κλπ) και όχι σε ένα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ, μην τολμήσουν ποτέ ξανά να διαμαρτυρηθούν για τη γραφειοκρατία και το ομολογουμένως χαμηλό επίπεδο εργαζομένων στο Δημόσιο. Με τέτοια μυαλά μια ζωή θα παραμείνουμε η μοναδική ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ χώρα με λευκούς κατοίκους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:59 | Δημήτρης

    Λάθος Πρώτο: Βαθμολόγηση με μεγαλύτερο συντελεστή του βαθμού πτυχίου. Ευνοούνται οι κάτοχοι πανεπιστημίων άγνωστης προέλευσης και ποιότητας του εξωτερικού και ελληνικών σχολών με μικρότερο συντελεστή βαρύτητας (Πλησιάζει και η αναγνώριση των κολεγίων!!).

    Λάθος Δεύτερο: Κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Το δεύτερο μεταπτυχιακό, πέρα από την κούραση και τις θυσίες που χρειάζονται για την ολοκλήρωσή του από άτομα που έχουν τη διάθεση να διαβάσουν περισσότερο από άλλα, δρα ως αντισταθμιστικός παράγοντας στα προαναφερόμενα πανεπιστήμια και επιτρέπει περισσότερες ευκαιρίες πρόσληψης σε δημόσιες θέσεις σε άτομα πιο ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς. Άτομα, που χωρίς να περάσουν από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων ή που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις με μέσο όρο βαθμών 4 έως 14 και που έχουν ολοκληρώσει μια υποδεέστερη σε βαθμό δυσκολίας σχολή με βαθμό πτυχίου 8,9,10 έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε βάρος των υπολοίπων (αριστούχων). Τα άτομα που «κόπιασαν» περισσότερο στα μαθητικά και πανεπιστημιακά τους χρόνια απορρίπτονται από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.

    Λάθος Τρίτο: Κατάργηση της συνάφειας των τίτλων σπουδών. Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα! Είναι αστείο από μόνο του. Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Το σίγουρο είναι ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες**.

    Συμπέρασμα 1ο: Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού εξυπηρετεί την κυβέρνηση προκειμένου να τακτοποιήσει τους συμβασιούχους και τους stagiers. Ο περιορισμός των προσλήψεων τα επόμενα χρόνια και η αυξανόμενη ζήτηση του δεύτερου μεταπτυχιακού ανάγκασαν την νέα κυβέρνηση να λάβει μέτρα υπέρ των πολλών και σε βάρος μιας μικρότερης μερίδας πολιτών με το σκεπτικό ότι η μικρότερη αυτή μερίδα των «αξίων» θα μονοπωλούσε τις προσλήψεις τα επόμενα χρόνια δημιουργώντας ένα μεγάλο ρεύμα δυσαρέσκειας στους υπολοίπους έναντι της κυβέρνησης.

    Συμπέρασμα 2ο**: Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η κατάργηση της συνάφειας. Με το μέτρο αυτό, που αποσκοπεί να ικανοποιήσει εκείνους που κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών προερχόμενους κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και από ελληνικά πανεπιστήμια (δες ΕΑΠ) που παρέχουν αφειδώς έναντι αμοιβής μεταπτυχιακά μη συναφή με τα αντικείμενα των προπτυχιακών τίτλων σπουδών, η κυβέρνηση προσπαθεί να φανεί αρεστή σε μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών. Η κατάργηση, όμως, της συνάφειας δεν θα περάσει στο νέο νομοσχέδιο. Αν περάσει, κάποια στιγμή θα καταργηθεί ή θα τροποποιηθεί καθώς θα αντιμετωπίσει την αποδοκιμασία της πλειοψηφίας των υπολοίπων.

    Συμπέρασμα 3ο: Η νέα κυβέρνηση με τη λήψη των μέτρων αυτών συνεχίζει τα πολιτικά παιχνίδια της προηγούμενης κυβέρνησης σε βάρος της αξιοκρατίας. Από τα Stage και τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην κατάργηση του δεύτερου μεταπτυχιακού και της συνάφειας από την κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παρατήρηση: Μικρότερο το πολιτικό κόστος, καθώς όπως έχει ήδη αναφερθεί, η κατάργηση της μοριοδότησης των δύο μεταπτυχιακών αφορά μικρότερη μερίδα πολιτών.

    Συμπέρασμα 4ο: Επιβραβεύεται η μετριότητα, παρακωλύεται η περαιτέρω εξειδίκευση. Στα επόμενα χρόνια το Δημόσιο θα βρίθει αποκλειστικά από πτυχιούχος κολεγίων και υποβαθμισμένων πανεπιστημίων του εσωτερικού και του εξωτερικού.

    Συμπέρασμα 5: Με το καλημέρα, καληνύχτα αξιοκρατία!!!!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | Αλέξανδρος

    Η εμπειρία μεταξύ Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα θα πρέπει να μετράει εξίσου. Για να μην πω ότι στον ιδιωτικό (με συνάφεια αντικειμένου) θα πρέπει να μετράει περισσότερο.

    Η εμπειρία θα πρέπει να μετράει και άνω των 5 ετών, έστω και με μικρότερο συντελεστή, είναι άδικο να πετάμε στο δρόμο χρόνια εμπειρίας που ενδεχομένως αύριο να αφορούν εμάς! Έτσι θα μετράει και θα προστατεύεται και το θέμα ηλικίας των υποψηφίων.

    Όλοι μπορεί κάποια χρονική στιγμή να χάσουμε τη δουλειά μας, δεν θα θέλαμε τότε να μας αναγνωριστεί η εμπειρία μας; Μην το βλέπουμε μόνο ως νέα γενιά τώρα χωρίς να μας νοιάζει και κανένα ενδιαφέρον και προστασία στους παλαιότερους, αύριο – μεθάυριο ΕΜΕΙΣ θα είμαστε οι παλαιότεροι και τότε θα είναι άδικο για εμάς τους ίδιους!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:13 | Νικος

    Απο τις μεχρι τωρα αναρτησεις βλεπουμε οτι το προβλημα εγκειται στην μοριοδοτηση των τιτλων σπουδων και της εμπειριας.Ειναι σαφες οτι αυτα τα δυο συνυστουν και τα βασικα κριτηρια που πρεπει να εχει καποιος στην αγορα εργασιας ειται στον δημοσιο ειται στον ιδιοτικο φορεα.Εκεινο ομως που προκαλει απορια ειναι η ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑ ως τι μοριοδοτιται?Η μονη λυση που μπορο να αναφερω ειναι το τοπικιστικο κρητιριο.Καταργηση της εντοποπιοτητας.Αρση του αποκλεισμου ολων των υποψηφιων να μπορουν να καταλαμβανουν θεσεις με αντικειμενικα κρητιρια και οχι με τοπικιστικα.Η εντοποιοτητα εχει νοημα οταν εφαρμοζεται σε μικρους προβληματικους παραμεθοριους και ακριτικους Δημους.Πιστευεται σοβαρα οτι ενας δημοτης Πειραια δεν μπορει να δεσμευτει οτι θα εργαστει για τουλαχιστον 10 ετη στον δημο Αθηνων αν προσληφθει?

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:05 | xristos

    ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ου μεταπτυχιακου τιτλου.Καλο ειναι εφοσον κρινουμε αναξιοκρατικη αυτη την προταση να προσπαθησουμε να επικοινωνησουμε και με εφημεριδες και καναλια ωστε να δοθει η αναλογη δημοσιοτητα στο θεμα.Υπηρξε αναφορα στην αντιδραση μας απο καναλι αλλα ηταν παρα πολυ συντομη.δευτερολεπτου.ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ε ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:37 | Nagia

    Με τη σειρά μου θέλω να ρωτήσω τη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να λύσουν το θέμα των συμβασιούχων το οποίο αποτελούσε πάντα ενα κοινωνικό πρόβλημα (δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά επί κυβερνηση Νέας Δημοκρατίας). Πού είναι λοιπόν το δικό σας κοινωνικό πρόσωπο? Με ένα φασιστικό ΤΕΛΟΣ, πετάτε 100.000 άτομα στο δρόμο, τους αφήνετε άνεργους (οι περισσότεροι με οικογένειες) χωρις έστω κάποια ειδική ρύθμιση- κάποιον έλεγχο? Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και να είστε σίγουροι οτι θα κριθείτε αυστηρά από τους πολίτες.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:03 | Nikos Georgiadis

    Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σχολιάσω το «και τι προσφέρει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε σχέση με τη δουλειά»;

    Λοιπόν, για όσους δεν το έκαναν και δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό (αλλά και 2ο και 3ο, όπως και 2ο και 3ο πτυχίο) σου ανοίγουν συχνά τα μάτια. Μαθαίνεις να δουλεύεις με έναν άλλο τρόπο. Μαθαίνεις κι άλλα πράγματα συμπλωματικά ή απλώς διαφορετικά. Συχνά συνεργάζεσαι με ξένους ανθρώπους, εάν το κάνεις στο εξωτερικό. Και μοιάζει πολύ-πιστέψτε με- με σκληρή δουλειά, στην οποία δεν πληρώνεσαι. Δοκιμάστε το, γιατί εγώ δουλεύω και να σας πω την αλήθεια, καλύτερα να δουλεύω τρία χρόνια, παρά να κάνω ένα μεταπτυχιακό ένα έτος.
    Αυτοί πάλι που το έκαναν και λένε «εντάξει, ναι, σημαντική η εμπειρία, κτλ κτλ» τους καλώ να ξαναθυμηθούν τα ξενύχτια και τις αγωνίες. Και να ξέρουν ότι σκέπτονται σε άλλο επίπεδο, έστω και αν δεν το κατάλαβαν ακόμη, γιατί όλοι «οι άλλοι» τριγύρω μάς έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για το πόσο δεν χρειάζονται όλα αυτά. Κάτι σαν το τζίτζικα και το μέρμηγκα δηλαδή.

    Δύο σχόλια ακόμη:

    1) Θα επιθυμούσα σοβαρότατη μοριοδότηση και των λοιπών βασικών πτυχίων, για τους ίδιους λόγους που προανέφερα (αλλά με μειωμένο συντελεστή βαθμολογίας για κάθε τίτλο, λ.χ. 75 αντί 110, για τους γνωστούς λόγους που έχουν συζητηθεί και όχι για προσωπικούς – είμαι αριστούχος με το σπαθί μου).

    2) Όσοι βρε παιδιά είστε απόφοιτοι μιας σχολής πανεπιστημίου, περάστε τα κείμενα από το Word, ελέγξτε τα ορθογραφικά και επικολλήστε τα μετά εδώ. 3 λεπτά δουλειά είναι. Δεν είναι δυνατόν να αυτο-ακυρώνεστε με άθλια Ελληνικά.

    Ένας ακόμη

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:02 | george

    από Δημήτρης – — 14 Νοεμβρίου 2009 @ 18:20

    Η διαβούλευση θα ισχύσει μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Κατόπιν το σχέδιο νόμου θα διαβιβαστεί στη Βουλή προς ψήφιση. Όσοι αντιτίθενται στην κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών καθώς και στην κατάργηση της συνάφειας των τίτλων σπουδών μπορούν να διαμαρτυρηθούν στο 210-3393000 του ΥΠΕΣ (επίσημη γραμμή παραπόνων) από τις 8.00 π.μ. – 14.30 μ.μ. (Δευτέρα και Τρίτη) ή στους βουλευτές κάθε κόμματος στο οποίο ανήκουν. Μπορούν να απευθύνονται επίσης και στις εφημερίδες και τα Μ.Μ.Ε., τα οποία εδώ και 1 μήνα αναφέρονται αποκλειστικά στους συμβασιούχους και τους stagiers αγνοώντας επιδεικτικά ένα μεγαλύτερο ρεύμα δυσαρέσκειας που δημιουργείται σχετικά με την αναξιοκρατική αναδιαμόρφωση του νέου άρθρου 4 που αφορά ασφαλώς το νέο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο.

    Υ.Γ. Στην ερώτηση που απεύθυνα στο ΥΠΕΣ (210-3393000) για ποιο λόγο καταργείται η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού πήρα την άξεστη να το πω, αγενή να το πω, απάντηση του υπεύθυνου για τα παράπονα: «Γιατί τι τα θες τα 2 μεταπτυχιακά για να διοριστείς στο δημόσιο» και «ήταν δική σου επιλογή που τα έκανες, δε σε ανάγκασε κανείς». Η ανταπάντηση στα λόγια αυτά του υπευθύνου του ΥΠΕΣ έχει δοθεί από τα σχόλια και τις καίριες παρατηρήσεις όλων όσων προσβάλλει η νέα διάταξη.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:09 | xristos

    Προτακουστο.ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ου μεταπτυχιακου τιτλου.Καλο ειναι εφοσον κρινουμε αναξιοκρατικη αυτη την προταση να προσπαθησουμε να επικοινωνησουμε και με εφημεριδες και καναλια ωστε να δοθει η αναλογη δημοσιοτητα στο θεμα.Υπηρξε αναφορα στην αντιδραση μας απο καναλι αλλα ηταν παρα πολυ συντομη.δευτερολεπτου.ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ε ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    Έχω μερικές ενστάσεις ως προς τον τρόπο μοριοδότησης:

    1. Η μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και έρχεται σε συμφωνία με τις προεκλογικές10 δεσμεύσεις της παράταξης σας κ. Ραγκούση, που είπατε για αξιοκρατικό τρόπο προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια και ενδυνάμωση των τίτλων σπουδών.

    2. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ. Όλοι γνωρίζουμε ότι στα περιφερειακά Πανεπιστήμια οι βαθμοί των πτυχίων είναι υψηλότεροι από ότι οι βαθμοί από το Αριστοτέλειο, το Μετσόβιο, το Καποδιστριακό κ.λ.π. ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ? Πράγματι αυτοί που τελείωσαν τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία έχουν 10!!!!!!!!!!!!!!! ποιός στην Ελλάδα έβγαλε 10. Θέλετε μάλλον να μας πείτε ότι αυτοί που τελείωσαν στη Ρουμανία είναι καλύτεροι από εμάς???????? Μήπως αναρωτιέμαι οι σύμβουλοι σας τελείωσαν στη Ρουμανία αλλιώς δεν εξηγήτε γιατί τόση βαρύτητα στο βαθμό του πτυχίου.

    3. Γιατί δεν αυξάνεται τη μοριοδότηση των τίτλων σπουδών των ξένων γλωσσών, σε πολιτισμική κοινωνία δεν ζούμε? δεν είναι αντικειμενικά κριτήρια?

    4. Η μοριοδότηση του τεστ δεξιοτήτων 400 όση ένα διδακτορικό, πολύ δεν είναι? Γιατί ανά δύο χρόνια το τεστ και όχι ανά ένα και υποχρεωτικό για όλους που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.( Προεκλογικά δεσμευτήκατε ότι θα γίνεται ένας διαγωνισμός του ΑΣΕπ το χρόνο)

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:12 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    θα ήθελα ο ΑΣΕΠ να ζητήσει τα βιογραφικά, πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, όλων των βουλευτών, υπουργών … επίσης να ζητήσει την εργασιακή τους εμπειρία, μετά να μοριοδοτήσει τα χαρτιά και πτυχία που θα προσκομίσουν διάφοροι αθλητές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί, και μετά να τα βάλει σε ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να δούμε ποιοί είναι ΑΡΙΣΤΟΙ και ποιοί ΑΡΕΣΤΟΙ. Η πρόταση ισχύει για όλα τα κόμματα. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει Αξιοκρατία και στην Βουλή. Επίσης στις επόμενες εκλογές προτείνω να περάσουν όλοι ΑΣΕΠ και μετά να βάλουν υποψηφιότητα. Το δεύτερο και τρίτο μεταπτυχιακό (αν έχουν) θα μετράει.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:18 | ΝΤΙΝΑ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ .ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΑΙΩΔΟΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ?ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Π.Χ. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΠΘ?ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ ,ΑΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΞΑΝΑΚΑΤΣΑΜΕ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 30 ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ,ΠΑΡΑΜΕΛΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ.ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΙ ,ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ,ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ,ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!ΕΛΕΟΣ!ΑΠΟ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΝΑΜΕ ΘΥΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ?ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ?

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:50 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ.

    Επισης ας υποεσουμε οτι συντομα αναγνωριζονται τα κολεγια.

    Και η κουτση Μαρια μπορει απο εκει να παρει μαστερ…αλλα και τα πτυχια τους με υψηλο βαθμο….

    να ανγνωριζεται και εκεινο το δευτερο και τριτο μαστερ?

    απο οτι καταλαβαινω εγω λοιπον…το δικαιοτερο συστημα θα ειναι αποκλειστικα ο γραπτος διαγωνισμος, στον οποιο αναξαρτητως ποσα πτυχια εχει κανεις της πλακας η σοβαρα, θα αναδειξει εκει τις πραγματικες του ικανοτητες.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:22 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ.

    Επισης ας υποθεσουμε οτι προσδιοριζεται ενας συντελεστης με βασει την αξια και δυσκολια καθε πτυχιου.

    Με την λογικη αυτη δεν θα επρεπε να ισχυει αυτο και για τα μεταπτυχιακα και τα πρωτα και τα δευτερα? κλπ?

    Γιατι αλλο το πτυχιο και το μαστερ πχ απο το OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και αλλο το πτυχιο ΠΧ ΑΠΟ το πανεπιστημιο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΑΠΟ απο το τει λαρισας…..

    θελω την γνωμης σας επισης και σε αυτο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:19 | ΦΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Για ποιό λόγο δεν λαμβάνεται υπόψη ο δεύτερος τίτλος μεταπτυχιακού; δηλαδή όσοι το έκαναν δεν «αξίζουν» κάτι περισσότερο από κάποιους άλλους; όπως πάντα εληνικές πρωτοτυπίες. Αξιοκρατεία είναι να αξιολογείς ότι έχει -τουλάχιστον σε επίπεδο σπουδών- ο καθένας, ΟΧΙ ότι θέλεις «ΕΣΥ» κάθε φορά.
    Και για ποιό λόγο καταργείται η συνάφεια. Δηλαδή αν εγώ κάνω μεταπτυχιακό «έτσι» γιατί είχα χρόνο και χρήμα σε κάποιο άσχετο αντικείμενο με το πτυχίο μου [βλέπε μεταπτυχιακά Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς να έχω κάτι εναντίων αυτών αφού επί χρόνια προσπαθούσα και εγω να κάνω κάποια από αυτά] θα πάρω τα ίδια μόρια με κάποιον που έχει εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο και θα μπορώ να του «πάρω» τη θέση και θα «βοηθήσω» στην βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας μου;
    Αφού λοιπόν έτσι είναι η αξιοκρατεία για ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ και με τον τρόπο αυτό αξιολογείται τα προσόντα μας και τους κόπους μας, να «βγάλετε» και ένα σύστημα αξιολόγησης δικό σας, των βουλευτών, και να αξιολογείται η δράση σας κατά την θητεία σας και αν δεν «έχετε» την απαιτούμενη «βαθμολογία» να μην έχετε το δικαίωμα να «μπείτε» πάλι στη Βουλή [και μην μου πείτε ότι «οι αρχές της δημοκρατίας, του εκλέγεσθαι, κλπ», γιατί κάποιοι βουλευτές είτε υπάρχουν είτε όχι στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό].
    Το ότι πρέπει να αλλαξετε κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε γρήγορα και με λάθη για να πείτε μετά το ξαναδιορθώνουμε, ότι κάνεις το ελέγχεις πολύ καλά και το κάνεις ΣΩΣΤΟ γιατί αν το αλλάξετε μετά από κάποια χρόνια πάλι κάποιοι που κινήθηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο που θα υποδείξετε μετά θα πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:55 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ

    Θελω να κανω ενα ερωτημα σε αυτους που εχουν 2 μεταπτυχιακο τιτλο:

    θα εισασταν υπερ στην μοριοδοτιση και ενος τριτου μεταπτυχιακου τιτλου ομοιως?

    με την λογικη αυτη, δεν θα πρεπει να υπερχει κανενα οριο στην αθροιστικη μοριοδοτηση τιτλων, εφοσον λεμε οτι τα πτυχια ειναι αυτα που συνεπαγονται την αξιοκρατια που διατιμπανιζει η κυβερνηση.

    τι λετε λοιπον?

    θελω την γνωμη σας.
    U.T.H.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:36 | Elena

    Καλημέρα σας,

    Για την κατάργηση Αθροιστικής Μοριοδότησης Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!

    Σύμφωνα με τον κ. Βαρλάγκα η φράση «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ:» είναι ημιεδάφιο και άρα όντως αφαιρείται η πρόταση του νομοσχεδιου 3051/2002 «Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η βαθμολογία είναι αθροιστική» και επίσης από το υπουργείο το ίδιο μας διευκρινίζουν.

    Δεν είμαι νομικός όμως αναζητώ άλλες λύσεις μιας και παρά τις διαμαρτυρίες της διαβούλευσης εδώ θα το περάσουν το νομοσχέδιο ως έχει. Ας μας απαντήσει ένας ΝΟΜΙΚΟΣ ή κάποιος που θα ζητήσει συμβουλή από κάποιον νομικο:

    Πρώτα πρωτα πρέπει να διευκρινήσω επειδή το είχα ψάξει παλιά με τον ΑΣΕΠ το νομοσχέδιο εννοει το «Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας φοίτησης»=ΜΑΣΤΕΡ αντίθετα μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών εννοεί ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙΤΛΟΣ (ανεξάρτητα αν είναι διδακτορικός ή μαστερ).

    ΤΩΡΑ:

    Αν δεν διευκρινίζεται τι γίνεται με τους κατόχους 2-3 μαστερ και εφόσον ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ότι πρέπει να μοριοδοτείται ΜΟΝΟ ένας τίτλος, μήπως αυτό μπορεί και να ερμηνευτεί ότι με μια ένσταση στην επόμενη προκήρυξη που θα καταθέσουμε τα χαρτιά μας μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε το επιχείρημα ότι εφόσον ο νόμος λέει «Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.» και πουθενά δεν διευκρινίζει τι γίνεται για πάνω από ένα τίτλο μεταπτυχιακών (είτε διδακτορικά είτε μεταπτυχιακά) τότε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΑ EXTRA ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ?

    Δεν ξέρω αν έχει βάση αυτό που σκέφτομαι γι’αυτο ζητάω συμβουλή νομικού. Ξέρω ότι στο παλιό νομοσχέδιο επειδή διευκρίνιζε ότι βαθμολογούνται αθροιστικά μέχρι δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών (ανεξάρτητα αν αυτοί ήταν διδακτορικά ή μεταπτυχιακά) ίσχυε ότι «βαθμολογούνται αθροιστικά ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ τίτλοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών ή ένας μεταπτυχιακός και ένας διδακτορικός τίτλος.» (όπως μου είχαν απαντήσει σε αντίστοιχη ερώτηση στον ΑΣΕΠ) και έτσι πχ εαν είχες 3 μεταπτυχιακά ή 2 μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικο, λαμβάναν υπόχη τους μόνο 2 από τους τίτλους γιατί υπήρχε περιορισμός από τον νόμο ΜΕΧΡΙ 2 .

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ « βαθμολογούνται αθροιστικά μέχρι δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών» ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι ενδεχομένως μπορούμε με ενσταση να στηρίξουμε ότι βαθμολογούνται απεριόριστα όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.
    (διευκρινίζω ότι η εννοια μεταπτυχιακός σε αυτόν το νόμο εννοείται ως ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙΤΛΟΣ ανεξάρτητα με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό, αντίθετα το μάστερ εννοείται ως μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοιτησης)

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:36 | Γιώργος

    ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΚΛΠ.)ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:19 | Κωνσταντίνος Μαυράκης

    Δεν σχολιάσατε μέχρι τώρα την κατάργηση μοριοδότησης σεμιναρίων και προγραμμάτων εξειδίκευσης. Αν δεν το γνωρίζετε υπάρχουν προγράμματα εξειδίκευσης που είναι εφάμιλλα με ορισμένα από τα μεταπτυχιακά που αναγνωρίζετε. Παράδειγμα τα ετήσια προγράμματα εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Πουθενά στον ανεπτυγμένο κόσμο η διαρκής επιμόρφωση δεν μένει εκτός αξιολόγησης. Απλώς κάποιοι πρέπει να κάνουν τον κόπο να κατηγοριοποιήσουν βάσει ωρών τα διάφορα προγράμματα και σεμινάρια. Η κατάργηση της αξίας τους ,καταργεί στην ουσία την έννοια της δια βίου μάθησης.
    Γιατί αποφεύγετε κάθε σχόλιο στο συγκεκριμένο; Άλλωστε η μετατόπιση της ρουσφετολογικής πολιτικής προς όφελος του καθηγητικού κατεστημένου δεν έχει να χάσει από τη μικρή ανάσα που δίνει η επιμόρφωση σε όσους δεν έχουν την ταξική ικανότητα να ανταποκριθούν με ένα μεταπτυχιακό ελληνικών προδιαγραφών.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:56 | ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΑ

    1. Μεγάλη κατάρα η συνέντευξη, όπως τουλάχιστον εφαρμοζόταν.
    Ευτυχώς καταργήθηκε.
    2. Μεγάλη κατάρα να πετύχεις με πανελλήνιες, σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Ακόμη χειρότερα εάν το πανεπιστήμιο θεωρείται το καλλίτερο. Οι βαθμοί σου θα είναι χαμηλοί.
    Εάν όμως αποτύχεις, πηγαίνεις σε ανατολικές χώρες, παίρνεις το πτυχίο σου με 10, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, και άσε τους άλλους να τρέχουν να σε πιάσουν.
    Διότι 10Χ110 ο ΑΣΕΠ σου δίνει 1100 μόρια. Πόσο θα πάρει, ο, του καλού πανεπιστημίου που ξεπατώθηκε στο διάβασμα; 7 (επτά); Aς κάνει και κανένα διδακτορικό, για μεταπτυχιακό δεν συζητάμε και τώρα μάλιστα το δεύτερο που δεν μετράει, να μας φτάσει. Στο διάστημα δε, που εκείνος θα συνεχίσει να προσπαθεί, δεν θα πάρουμε και κανένα μόριο από προϋπηρεσία; Όλα καλά. Αντικειμενικό το σύστημα.
    3.Αλλη κατάρα η προϋπηρεσία. Να έχεις πάρει τα πτυχία σου, τα διδακτορικά σου, να έχεις παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια, να έχεις κάνει όλα, όσα σου δίνουν το δικαίωμα να πιστέψεις ότι ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ. Τώρα λοιπόν που είσαι έτοιμος να προσφέρεις στον εαυτό σου και στο σύνολο, πρέπει να παρακαλέσεις για κάποια προϋπηρεσία, έστω και χωρίς αμοιβή, διότι χρειάζεσαι μόρια, διότι αυτός που δεν προσπάθησε στις πανελλήνιες, ήταν ο έξυπνος, και ήρθε με όλα τα προσόντα από γειτονική χώρα.
    4.Νέα κατάρα με το τεστ δεξιοτήτων. Δηλαδή αυτός που έχει 10 στο πτυχίο (εξ ανατολικών χωρών πάντα οι προνομιούχοι) και καταφέρει να πάρει και 80 στο τεστ δεξιοτήτων (διότι θα μπορεί να παρακολουθήσει και κάποια ιδρύματα παραπαιδείας, που γνωρίζουν λίγο πολύ τα θέματα) θα πιάσει συνολικά αυτός 1420 μόρια. Ποιος θα τον φτάσει.
    Το άλλο πάλι. Να έχεις τα πτυχία σου, τα μεταπτυχιακά σου, τα διδακτορικά σου κλπ. Και να πρέπει να καθίσεις στο θρανίο, διότι ως Νομικός δεν γνωρίζεις πώς να τετραγωνίσεις τον κύκλο, τι σου λέει. Η αποθέωση της ξευτίλας.

    Εντάξει, εφόσον πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, κάπως θα τα βολέψουμε. Όλοι σιγά-σιγά μαθαίνουν. Όταν όμως πρόκειται για εκπαιδευτικούς, εκεί που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας τι γίνεται. Μας χρειάζεται το 10 της Ρουμανίας, μας χρειάζεται η προϋπηρεσία του Σούπερ Μάρκετ ή το μεταπτυχιακό στην παραγωγή της ντομάτας.
    Το υπουργείο παιδείας, για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού από όσο γνωρίζω εφαρμόζει αξιοκρατικό σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάσει και να τελειοποιηθεί.
    Θα εφαρμοστεί λέει για δύο χρόνια να θεωρείτε για δύο χρόνια μετά τον διορισμό του ο υπάλληλος προσωρινός και στη συνέχεια θα κρίνεται, εάν είναι ικανός για μονιμοποίηση. Αυτός που δούλεψε για δύο χρόνια σαν αναπληρωτής δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανός για μονιμοποίηση; Εφόσον βέβαια έχει κριθεί η πρόσληψη του με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Για ποιο λόγο θα πρέπει κάθε τόσο να κρίνεται;

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΕΠ ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑ ΚΕΔΔΥ (ΚΔΑΥ) 2009 2010

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΕΠ ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑ – ΚΕΔΔΥ (ΚΔΑΥ) 02008-2009
    Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΤΜΗΜΑ Β΄
    Α. Παπανδρέου 37 – Μαρούσι Τ.Κ. : 151 80
    Τηλέφωνο : 210 3442332
    Fax : 210 3442193
    Αρ. Πρωτ.67953/Γ6/12-6-09
    (Επισήμανση. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τμήμα της εγκυκλίου. Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου διατίθεται για ανάκτηση στο τέλος της σελίδας)

    Θέμα: Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ για το σχολικό έτος 2009-10.
    Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους υποψηφίους των κλάδων αυτών να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά .
    Απαραίτητα Δικαιολογητικά Αιτήσεων
    1. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους του ΕΕΠ και ως αναπληρωτές από τον κλάδο ΕΒΠ για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, όπως περιγράφονται παρακάτω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.
    Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες.
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 15 Ιουνίου 2009 μέχρι 25 Ιουνίου 2009.
    2. Στην αίτηση προσδιορίζεται ο κλάδος και η ειδικότητα του κάθε υποψηφίου. Με την αίτηση η οποία αποτελεί και δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/86 συνυποβάλλονται:
    α) Τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου (φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου)
    β) Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και για τίτλους της αλλοδαπής, βεβαίωση ότι είναι ισότιμα και αντίστοιχα με τα απονεμόμενα πτυχία των πανεπιστημίων της ημεδαπήs με απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι του ΔΙΚΑΤΣΑ ή του ΔΟΑΤΑΠ ή του Συμβουλίου αναγνώρισης τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( ΣΑΕΙ) άρθρο 10 του Π.Δ. 165/2000 ή από την Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού.
    Στο βασικό τίτλο να αναγράφεται η ημερομηνία κτήσης και ο βαθμός αυτού.
    Σε περίπτωση που εκκρεμεί η έκδοση του πτυχίου, για τυπικούς καθαρά λόγους θα γίνεται δεκτή βεβαίωση του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην οποία θα αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου.
    Επισήμανση: Όλοι οι τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που επικαλούνται οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην Ελληνική γλώσσα από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή από πτυχιούχο μεταφραστή του Ιονίου Πανεπιστημίου ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από διορισμένο άμισθο διερμηνέα για τη γλώσσα για την οποία έχει διοριστεί, με εξαίρεση τον τίτλο σπουδών της αλλοδαπής για τον οποίο υποβάλλεται μόνο πράξη αναγνώρισης.
    γ) Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου, στην οποία δηλώνεται ότι:
    επιθυμεί να προσληφθεί ως αναπληρωτής ή και ωρομίσθιος.
    έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει οριστικά, νόμιμα, απαλλαγεί από αυτές.
    δεν απολύθηκε από θέση υπηρεσίας του δημόσιου τομέα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος ή άλλης αιτίας που συνεπάγεται οριστική απόλυση ή λόγω ανεπάρκειας κατά την εκτέλεση καθηκόντων.
    δεν διώκεται ποινικά ή δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο.
    είναι υγιής και θα υποβάλλει πιστοποιητικό υγείας από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας εντός μηνός από την ημερομηνία της πρόσληψής του. Υποψήφιες κυοφορούσες δεν υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό υγείας.
    Το αντίγραφο ποινικού μητρώου και το πιστοποιητικό στρατολογίας (τύπου Α) αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
    Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών, τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία, υποβάλλουν πιστοποιητικό Α/θμιας ή Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής από το οποίο προκύπτει η κατηγορία της ειδικής ανάγκης και το ποσοστό αναπηρίας, η οποία αναπηρία δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.
    Οι υποψήφιοι που έχουν συγγενείς 1ου βαθμού (γονείς, τέκνα, συζύγους) ή 2ου βαθμού (αδέλφια) με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, επισυνάπτουν βεβαίωση Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
    δ) Δήλωση προτίμησης για την πρόσληψη σε μια ή περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ανήκουν στην ίδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
    3. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τη διαγραφή του υποψηφίου από τους πίνακες ή την απόλυσή του, εφόσον έχει προσληφθεί και τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κυρώσεις.
    4. Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.
    5. Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παραγρ. 11 του ν. 3051/2002 ΦΕΚ 220/τ.Α/20-9-2002). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το 21ο έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης.
    Τυπικά προσόντα διορισμού κατά κλάδο
    1. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 21-ΠΕ 26 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ
    Για τον κλάδο ΠΕ 21 απαιτείται: α) πτυχίο Θεραπευτών του λόγου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής ή β) πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής και μεταπτυχιακός τίτλος με εξειδίκευση στη θεραπεία του λόγου αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ ή γ) πτυχίο Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ή ΦΠΨ και μεταπτυχιακός τίτλος με εξειδίκευση στη θεραπεία του λόγου αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
    Για τον κλάδο ΠΕ 26 απαιτείται πτυχίο Θεραπευτών του Λόγου ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης (ΤΕΙ ) της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΙΤΕ.
    Η κατανομή των θέσεων των δύο κλάδων ΠΕ21 και ΠΕ26 θα γίνεται ισόποσα. Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων σε έναν από τους δύο κλάδους, η πρόσληψη μπορεί να γίνεται από τον άλλο κλάδο.
    2. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ23 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
    Πτυχίο Ψυχολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με προτίμηση στην ειδίκευση της Παιδαγωγικής ή Σχολικής Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
    Για τους αποφοίτους ΦΠΨ πριν το 1993 απαιτείται μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
    Επισήμανση 1η : Ειδίκευση νοείται η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική ή Σχολική Ψυχολογία.
    Επισήμανση 2η : Μεταξύ υποψηφίων κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων προτιμώνται οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Σχολικής ή Παιδαγωγικής Ψυχολογίας μόνο στην περίπτωση που ισοβαθμούν σε αριθμό μορίων με κατόχους Μεταπτυχιακών Τίτλων άλλης ειδίκευσης Ψυχολογίας (π.χ, Κλινικής, Κοινωνικής κ.λ.π.). Σε κάθε άλλη περίπτωση προηγείται ο υποψήφιος με τα περισσότερα μόρια ασχέτου ειδικότητας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
    3. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ24 ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΩΝ
    Πτυχίο Ιατρικής Σχολής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική
    4. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
    Πτυχίο Νοσηλευτικής ή Επισκεπτών Υγείας ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής και α) πτυχίο του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή β) πτυχίο της ΠΑΤΕΣ /ΣΕΛΕΤΕ ή πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης που χορηγείται από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
    5. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
    Πτυχίο Τμήματος Φυσικοθεραπευτών ιδρύματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.
    6. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ29 ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
    Πτυχίο Τμήματος Εργασιοθεραπευτών ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής
    7. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ3Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
    Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.
    ΕΙΔΙΚΑ για τους υποψηφίους των κλάδων ΠΕ 26 Θεραπευτών λόγου, ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών, ΠΕ 29 Εργασιοθεραπευτών & ΠΕ 3Ο Κοινωνικών Λειτουργών, που έχουν πτυχίο ΤΕΙ απαιτείται και πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ ή πτυχίο Τμήματος Ειδικής Αγωγής Α.Ε.Ι. ή Παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής Εκπ/σης ή Νηπιαγωγών ή των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών ή των Τμημάτων Κοινωνιολογίας ή των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών ή Δημόσιας Διοίκησης ΑΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίο του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ΑΕΙ της αλλοδαπής ή πτυχίο τμήματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ΑΕΙ. της αλλοδαπής, αντίστοιχου προς την ειδικότητά τους.
    Στους κλάδους αυτούς μετέχουν και υποψήφιοι που δεν έχουν τα πρόσθετα προσόντα της παραγράφου αυτής, αλλά έπονται των υποψηφίων που έχουν τα πρόσθετα προσόντα.
    8. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 31 εξειδικευμένοι: αα) Στον Επαγγελματικό προσανατολισμό των Τυφλών, ββ) στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των Τυφλών και γγ) στη Νοηματική γλώσσα των Κωφών.
    Για τους κλάδους ΠΕ 31, ως τυπικά προσόντα ορίζονται τα εξής :
    Πτυχίο τμήματος ειδικής αγωγής ΑΕΙ ή
    παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής εκπαίδευσης ή
    Νηπιαγωγών ή
    των τμημάτων Φιλοσοφίας,
    Παιδαγωγικής και
    Ψυχολογίας, ή τ
    ων τμημάτων Φιλοσοφίας και Κοινωνικών σπουδών ή
    των τμημάτων Κοινωνιολογίας, ή
    των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών ή
    Δημόσιας Διοίκησης ΑΕΙ της ημεδαπής ή
    ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής
    και εξειδίκευση :
    αα) στον επαγγελματικό προσανατολισμό των Τυφλών ή
    ββ ) στην κινητικότητα των τυφλών ή
    γγ ) στη Νοηματική γλώσσα των Κωφών. Η εξειδίκευση προκύπτει από ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή ή από επιμόρφωση στις ειδικότητες αυτές και επαγγελματική εμπειρία τριών τουλάχιστον ετών.
    Επισήμανση: Ως επιμόρφωση λογίζεται αυτή που αναγνωρίζεται επίσημα από το κράτος και είναι τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας. Η επαγγελματική εμπειρία των τριών τουλάχιστον ετών επειδή αποτελεί προσόν διορισμού δεν μοριοδοτείται.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Μέχρι να συσταθούν οργανικές θέσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ των κλάδων ΠΕ35 (Παιδιάτρων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία ή Νευρολόγων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία) και ΠΕ36 (Μουσικοθεραπευτών) των περιπτώσεων α και β, της παραγράφου 2, του άρθρου 19 του ν. 3699/2008, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης σε αυτούς τους κλάδους, των παραγράφων 2.1. και 2.2., του άρθρου 20 του ν. 3699/2008.
    ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ1, ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    – Πτυχίο Τμήματος Προσχολικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή
    – τμήματος Κοινωνικών Φροντιστών ΤΕΕ Β’ κύκλου ή
    – του αντίστοιχου Τμήματος ειδίκευσης Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας ή
    – Νηπιοβρεφοκόμων των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων & Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων ή
    – πτυχίο Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή
    – Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
    Για τα δύο τελευταία απαιτείται βεβαίωση πιστοποίησης από τον ΟΕΕΚ.
    ________________________________________
    ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ
    Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, προβαίνει στον έλεγχο των αιτήσεων και στη σύνταξη των πινάκων Α και Β κατά ειδικότητα.
    Για τη σύνταξη των πινάκων λαμβάνεται υπόψη το βασικό πτυχίο σπουδών στην ειδικότητα και στη συνέχεια τα ειδικά προσόντα.
    Στον ΠΙΝΑΚΑ Α΄ εντάσσονται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες σε ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67 %, η οποία δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.
    Στον ΠΙΝΑΚΑ Β΄ εντάσσονται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του πίνακα Α΄.
    Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων γίνεται με τα παρακάτω μοριοδοτούμενα κριτήρια:
    Για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
    α) Η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών στην ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης ή στην ειδική αγωγή, έξι (6) μονάδες.
    β) Η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες τέσσερις (4) μονάδες.
    γ) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, στην ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης ή στην ειδική αγωγή, τρεις (3) μονάδες.
    δ) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες, δύο (2) μονάδες. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής γίνονται δεκτοί εφόσον έχουν αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ. Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος.
    ε) Μετεκπαίδευση ενός τουλάχιστον έτους στις παιδαγωγικές επιστήμες σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , μία (1) μονάδα.
    στ) Άλλα πτυχία ισότιμα, μία (1) μονάδα.
    ζ) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο Proficiency ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μία (1) μονάδα.
    η) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο advanced 0,75 της μονάδας.
    θ) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο Lower ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μισή (0,5) μονάδα.
    ι) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο Ρroficiency ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μία (1) μονάδα.
    ια) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο advanced 0,75 της μονάδας.
    ιβ) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο Lower ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μισή (0,5) μονάδα.
    Στις ξένες γλώσσες μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος.
    ιγ) Προϋπηρεσία στο Δημόσιο (εκτός από αυτήν που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ) ή στον Ιδιωτικό Τομέα σε αντικείμενο που έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά την κτήση του βασικού τίτλου σπουδών, μισή (0,5) μονάδα για κάθε ένα εξάμηνο και μέχρι τρεις (3) μονάδες. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και του φορέα που πραγματοποιήθηκε.
    ιδ) Η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε σε θέση αναπληρωτή ή ωρομισθίου ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ, υπολογίζεται στο σύνολό της και μοριοδοτείται με μισή (0,5) μονάδα ανά εξάμηνο.
    Επισήμανση: Η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων κατ΄ αναλογία με τον ΑΣΕΠ, και η πρακτική άσκηση, δεν προσμετράται σαν προϋπηρεσία και δεν μοριοδοτείται.
    ιε) Συγγραφικό έργο (επιστημονικά βιβλία, άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά, ή δημοσιευμένες εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων) από μηδέν (0) έως πέντε (5) μονάδες.
    Για την αξιολόγηση του συγγραφικού έργου αρμόδια είναι τα ΠΥΣΕΕΠ.
    ιστ) Οι υποψήφιοι που έχουν γονείς, τέκνα, συζύγους ή αδέλφια (δηλαδή συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού) με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, δύο (2) μονάδες.
    ιζ) Χρόνος κτήσης πτυχίου 0,3 της μονάδας για κάθε έτος και μέχρι τρεις (3) μονάδες.
    ιη) Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι τρεις (3) μονάδες. Η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
    ιθ) Οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα σε Δήμο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της πρώτης τους προτίμησης, δύο (2) μονάδες. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του Δήμου.
    Ως χρόνος κτήσης πτυχίου θεωρείται:
    i) για τους παιδοψυχίατρους ο χρόνος κτήσης της ειδικότητας,
    ii) για τους ΠΕ 23 αποφοίτους ΦΠΨ πριν το 1993 και για τους ΠΕ 21 με πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος και μεταπτυχιακό στη λογοθεραπεία ο χρόνος κτήσης του μεταπτυχιακού. Για τους ΠΕ 31, ο χρόνος κτήσης του μεταπτυχιακού ή της επιμόρφωσης
    iii) για τους τίτλους των πανεπιστημίων της αλλοδαπής η ημερομηνία αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
    Δεν μοριοδοτείται ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών όταν μαζί με τον βασικό τίτλο σπουδών αποτελούν τυπικό προσόν διορισμού.
    Στις περιπτώσεις ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που είναι συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία,σε ποσοστό τουλάχιστον 67% και αν δεν υπάρχουν, η σειρά καθορίζεται από το βαθμό του βασικού πτυχίου. Αν έχουν και ίδιο βαθμό πτυχίου γίνεται κλήρωση παρουσία των ενδιαφερομένων.
    Για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό
    Για την κατάταξη με τα ίδια προσόντα λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω μοριοδοτούμενα κριτήρια :
    α) Ο βαθμός απολυτηρίου TEE , ΤΕΛ ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό άνω του δεκαπέντε (15), ενώ για τo πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό άνω του δώδεκα (12). Ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος των ΙΕΚ αναγράφεται στη βεβαίωση του ΟΕΕΚ.
    β) Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι τρεις (3) μονάδες. Η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
    γ) Οι υποψήφιοι που είναι συγγενείς 1ου βαθμού ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, τέσσερις (4) μονάδες.
    δ) Οι υποψήφιοι που έχουν αδέλφια με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, τρεις (3) μονάδες.
    ε) Οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα σε Δήμο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της πρώτης τους προτίμησης, δύο (2) μονάδες. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του Δήμου.
    στ) Προϋπηρεσία στο Δημόσιο (εκτός από αυτήν που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή σε ΣΜΕΑΕ) ή στον Ιδιωτικό τομέα και έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες, μία (1) μονάδα για κάθε έτος και μέχρι πέντε ( 5 ) μονάδες. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και του φορέα που πραγματοποιήθηκε.
    ζ) Η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, υπολογίζεται στο σύνολό της και μοριοδοτείται με μισή (0,5) μονάδα ανά εξάμηνο.
    ________________________________________
    Οι πίνακες που καταρτίζονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αναρτώνται και στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την υποβολή από τους ενδιαφερομένους τυχόν ενστάσεων ορίζεται προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών.
    Οι ενστάσεις υποβάλλονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και εξετάζονται από τα οικεία ΠΥΣΕΕΠ. Μετά την εξέταση των ενστάσεων από τα ΠΥΣΕΕΠ, καταρτίζονται οριστικοί πίνακες, οι οποίοι κυρώνονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και ισχύουν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
    Καμία ένσταση δεν υποβάλλεται στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Ε.Π.Θ..

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ:
    ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΕ ΣΜΕΑ – ΚΕΔΔΥ

    ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΣΕ ΣΜΕΑ-ΚΕΔΔΥ

    ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΒΠ)

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:11 | Βαγγέλης

    Για μένα 2 είναι οι μεγαλύτερες αδικίες στο νέο σύστημα.
    Α) Βαθμός Πτυχίου
    Β) Να μην υπολογίζεται το δεύτερο μεταπτυχιακό

    Για τον βαθμό πτυχίου όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα τελείως υποκειμενικό το πώς βαθμολογείτε ο κάθε μαθητής στην κάθε σχολή στην τάδε χώρα.
    Για τον μη υπολογισμό του δεύτερου μεταπτυχιακού πάλι είναι μεγάλη αδικία αφού πως γίνεται το ΑΣΕΠ να δικαιολογεί την συλλογή μορίων από προϋπηρεσία για 5 χρόνια μετά τις σπουδές και να μην δέχεται τα μόρια που κάποιος θέλησε να αποκτήσει κάνοντας μεταπτυχιακά για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τα ίδια χρόνια.

    Πολλά έχουν ειπωθεί για το τι πρέπει να γίνει με τα παραπάνω και τα περισσότερα σωστά (πχ. ο βαθμός πτυχίου να υπολογίζεται ανάλογα με την σχολή που αποφοίτησε κάποιος, συνάφεια ή μη του μεταπτυχιακού κτλ.), αλλά δυστυχώς πρέπει να υπολογίσουμε και ακόμη ένα παράγοντα για τον οποίο κανείς δεν έχει πει τίποτα ακόμη.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

    1ον Το ΑΣΕΠ πρέπει να αποφασίζει γρήγορα γι’ αυτό τον λόγο καταργήθηκε και η συνάφεια ή μη του μεταπτυχιακού. (για να μην υπάρχουν ενστάσεις κτλ.).

    2ον Για την βαθμολόγηση των πανεπιστημίων Ελλάδας και Εξωτερικού θα χρειαστούν πολλά χρόνια και μέχρι τότε τι θα γίνει; Πως θα βαθμολογούνται τα πτυχία και οι βαθμοί αυτών που αποφοιτούν από αυτά; Νομίζεται πως υπάρχουν στατιστικές βαθμολογιών των απόφοιτων του 80 ή του 90;

    Για αυτούς τους λόγους προτείνω:

    1ον Βαθμολόγηση όλων των ακαδημαϊκών προσόντων που μπορούν να αποκτηθούν σε διάστημα μέχρι και 5 ετών (ανεξάρτητα εάν είναι αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου ή τμηματικά για μεγαλύτερο διάστημα). Το όριο των 5 ετών το βάζω για να υπάρχει μία συνάφεια με τα συνολικά έτη προϋπηρεσίας που προσμετρούνται και όχι για κάποιον άλλο λόγο. Επίσης εάν οι σπουδές γίνανε part-time τότε αυτό το διάστημα μπορεί να γίνει 10 χρόνια.

    2ον Μικρότερος συντελεστής βαρύτητας του βαθμού πτυχίου.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:24 | Βαγγέλης από Βόλο

    !!!!!!!! ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ!!!!!!

    Τι γίνεται με αυτούς που έχουν δύο ή και περισσότερες δουλειές; Γιατί τους βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που εργάζονται 7 ώρες ίσως και λιγότερο και τους δίνεται τα ίδια μόρια; Μέχρι χθες δίνατε 50% προσαύξηση στους stagers (χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με τα παιδιά). Από την στιγμή που κάποιος μπορεί να αποδείξει πως εργάζεται νόμιμα (δίνοντας και ένα κίνητρο να καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία) σε μία δεύτερη δουλειά πρέπει να παίρνει μία προσαύξηση στην προϋπηρεσία του!

    Γιατί καλοί μου άνθρωποι να μην μετράει καθόλου εάν κάποιος κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάζονταν κανονικά και μπορεί να το αποδείξει από το ασφαλιστικό του ταμείο. Γιατί να μην του αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έκανε να σπουδάσει αναγκαζόμενος να εργάζεται για τα προς του ζην και να μην διαφοροποιηθεί από άλλα παιδιά που κάνανε απλά life style (αναφέρομαι κυρίως στους αιωνόβιους φοιτητές) κατά την διάρκεια των σπουδών τους με τα λεφτά των γονιών τους !

    !!! Αφού το αλλάζεται που το αλλάζεται το σύστημα κάντε το δίκαιο γιατί τυχόν αδικίες που θα δημιουργηθούν σήμερα θα βασανίζουν και θα αδικούν πολλούς και για πολλά χρόνια στο μέλλον !!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:17 | Ξενοφών Παπαδόπουλος

    Η κατάργηση της συνέντευξης, η μείωση της μοριοδότησης της εμπειρίας και η ταυτόχρονη αναγωγή των πτυχίων σε πρωταρχικό κριτήριο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο δεν λύνει ουσιαστικά το θέμα της αναξιοκρατίας. Μεταφέρει την πιθανότητα συναλλαγής στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μετά την (πιθανότατη) αναγνώριση τίτλων σπουδών από Ιδρύματα αμφίβολης αξίας. Επιπλέον η απόδοση μορίων με βάση την κατοχή ενός (οποιουδήποτε) μεταπτυχιακού τίτλου ακούγεται μεν δίκαιη, αλλά στην πράξη είναι η ίδια ισοπεδωτική και αναξιοκρατική, αφού υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα των σπουδών μεταξύ των διαφόρων Ιδρυμάτων. Άλλο ένα PhD από το MIT και άλλο από το College of Wishminshire. Για να είναι αποτελεσματικά τα μέτρα θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην απόδοση των μεταπτυχιακών τίτλων, και η μοριοδότηση να βασίζεται σε μια αξιολόγηση των Ιδρυμάτων που τους εκχωρούν, αξιολόγηση που θα γίνεται με βάση διαφανή και κοινώς αποδεκτά κριτήρια.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 09:45 | Νίκος Σ.

    ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

    Η προταση αυτή είναι παράλογη και αθεμελίωτη.

    1) Ας σκεφτεί ο κ.Ραγκούσης και όσοι τον συμβολεύσαν να καταργήσει και αυτό το εδάφιο (μιας και γράφουν άλλοι συμπολίτες εδώ ότι ο ΑΣΕΠ δεν το πρότεινε αυτό): ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ 1 ή 2 ΜΑΣΤΕΡ? Μήπως δεν έχει σημασία ειδικά τώρα που το ένα μεταπτυχιακό θα μπορούσε να είναι βιβλιοθηκονομία και να έχει την ίδια βαρύτητα?

    2)Σε συνδυασμό με την κατάργηση της συνάφειας, τώρα το 70-80% της νέας γενιάς υποψηφίων θα έχουν όλοι και από ένα μεταπτυχιακο. Οπότε είναι σαν να μην υπάρχει αυτός ο τίτλος για όλους μας. Ας μας πει κάποιος πως θα ξεχωρίσουν οι υποψήφιοι? Από ένα διδακτορικό (που θα καταντήσει το παλιό μεταπτυχιακό, ο μόνος δρόμος για να ξεχωρίσει κάποιος με τις σπουδές του) και από την εμπειρία την επαγγελματική. Άρα κατ’επέκταση στην πράξη δεν θα αλλάξει τίποτα από το παλιο σύστημα (πέρα από το σωστό μετρο της κατάργησης της προσαύξησης 50%για δημόσιους υπαλλήλους).

    3) Στις πολυτεχνικές σχολές σύντομα θα αναγνωριστεί το 5ο έτος σαν μάστερ οπότε καταργούν όλα τα πραγματικά μεταπτυχιακά που κάναν σε αυτό τον τομέα οι επαγγελματίες.

    4)Δεν είμαι νομικός αλλά αν υπάρχει κάποιος εδω μέσα που είναι, μπορεί να κοιτάξει αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να μην εφαρμοστεί αυτό το παράλογο και άδικο μέτρο?
    Στο τηλέφωνο που σου δίνουν (210 3393000) σε αντιμετωπίζουν σαν να τους ζητάμε χάρες, ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΕΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ!

    Επίσης, να μας απαντήσουν επιτέλους ΠΟΙΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΣΤΕΡ???? ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ???

    Η διαβούλευση και αυτή μια κοροιδία, το νομοσχέδιο μου είπαν στο τηλέφωνο θα το προτείνουν όπως είναι μετα την Τρίτη. Τις γνώμες μας και τις διαμαρτυρίες μας τις θέλουν έτσι για συλλογή από ότι φαίνεται. Δεν έχουν καμία βαρύτητα γι’ αυτους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 08:30 | Κώστας Β.

    Να καταργηθέί η μοριοδότηση κατά 150 μόρια του δεύτερου τίτλου σπουδών και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να προσλαμβάνονται οι διπλωματούχοι Ι.Ε.Κ ξεχωριστά απο τους αποφοίτους διαφόρων τύπων λυκείου κατά τομέα εκπαίδευσης π.χ τομέας οικονομίας και διοίκησης κ.τ.λ μοριοδοτόντας τον τίτλο σπουδών απο την πιστοποίηση όπως και στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης (βαθμός δεκάβαθμης κλίμακας επι 110).

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 08:33 | ΠΑΓΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Η τυπολατρία με απώτερο στόχο την προάσπιση οικονομικών συμφερόντων της φάμπρικας των ιδιωτικών Ι.Ε.Κ, συνεχίζεται.
    Παραθέτω το εξής παράδειγμα, με δύο συμμαθητές, κατα την διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο.
    Μαθητής Α
    Απολυτήριο Λυκείου 12
    Πτυχίο ιδιωτικού ΙΕΚ -τουλάχιστον 18-δεν έχει παρακάτω.
    Μαθητής Β
    Απολυτήριο Λυκείου 17
    Πτυχίο ΑΕΙ ( αδιάφορο για το παράδειμά μου)
    Πτυχίο 2 ξένων γλωσσών,επιπέδου πολύ καλού.
    Στο ενδεχόμενο που λάβουν μέρος στην ίδια προκήρυξη του δημοσίου, κατηγορίας ΔΕ,τα μόριά τους είναι:
    Μαθητής Α 880(ΠΤΥΧΊΟ ΙΕΚ)+150(Β’ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ)ΣΥΝΟΛΟ 1030
    Μαθητής Β 770(ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ)+ 100(2 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ)ΣΥΝΟΛΟ 870
    Συμπέρασμα:Δεν υπάρχει περίπτωση επιτυχούς αποτελέσματος σε διαγωνισμο για την κατηγορία ΔΕ, αν δεν έχεις πληρώσει την φάμπρικα των ιδιωτικών ΙΕΚ.
    Αποδεικνύεται περίτρανα, οτι ακολουθείτε υην πεπατημένη των προηγουμένων. Έρμαια αυτοί των οικονομικών συμφερόντων, δέσμιοι εσείς.Δεν περίμενα να πρωτοτυπήσετε, όπως άλλωστε δεν το κάνατε και τις 4 προηγούμενες φορές που αναλάβατε την εξουσία, απ’ την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Για τον περισσότερο πλέον κόσμο, η Χριστιανοδημοκρατία και η Σοσιαλοδημοκρατία δέν διαφέρουν.Απλά εσείς – οι Σοσιαλοδημοκράτες- χαρακτηρίζεστε ως κοινωνικό λιπαντικό(βαζελίνη). Έχετε κοινούς στόχους με τους Χριστιανοδημοκράτες, απλά διαφέρετε στην μεθοδολογία επίτευξής τους.
    Εύγε, για άλλη μια φορά, δεν διαψεύδετε τους πατρόνους σας(οικονομικά συμφέροντα).

    Με την προσήκουσα αηδία

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 06:32 | bafaloooo

    Θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριοι … απο το παντελώς ρουσφετολογικό σύστημα οδηγούμαστε σε κάτι ανάλογο όπου εκτός απο τους γνωστούς άγνωστους θα βολεύοντε και οι κατέχοντες δηλ. οι πλούσιοι και μόνο !
    ότι θετικό δημιουργήσατε το καταστρέψατε και θα στρέψετε το λαό που υποφέρει οικονομικά εναντιον σας !
    Και σε ότι αφορά τα φτωχα εξυπνα παιδιά αυτα θα παλεύουν με αίμα και ιδρώτα για λιγοστές θέσεις για ότι περισέψει από τους μεγαλοκαρχαρίες …
    Αυτοί που δεν έχουν μεταπτυχιακο δεν αξίζει καν να κάνουν τα χαρτια τους για το διαγωνισμό …
    δηλ αυτοί που με το ζόρι σπουδάζουν με δάνεια των γονιών τους θα πρέπει να βρουν και άλλα για να δώσουν για μεταπτυχιακό 2000 ευρό και βάλε όπως και για διδακτορικό , χώρια τα νοίκια εξτρά συν τρία χρόνια ??? εδώ δεν έχουνε κάποιοι να πάρουνε ούτε τσιγάρα !
    Κύριοι που θέλετε να φέρετε την αξιοκρατία ξέρετε σε τι ποσοστό ανέρχοντε αυτοι που κάνανε μεταπτυχιακό επειδή κάποιος καπου τηλεφώνησε ??? σας πληροφορώ ότι αυτοί ξεπερνούν το 40 % των συμετεχόντων τουλάχιστον !!! αρα εξακολουθείτε να στηρίζεται κάποιους κατ εμε …
    Δε μπορείτε να δίνετε τόση σημασία στον μεταπτυχιακό και διδακτορικο τίτλο όταν στην ανώτατη εκπαίδευση η ασυδοσία κυριεύει έχωντας κάνει μεταπτυχικά κάποιοι που δεν έπρεπε και έχωντας πάρει πτυχιά κάποιοι απο το σπίτι τους με άριστα οι οποίοι όλος τυχαίος ασχολούνταν με προεδρίες και γενικές γραματείες νεολέων …αυτοι λοιπόν θα έχουν το δικαίωμα στο νέο δήθεν αξιοκρατικό διαγωνισμό μαζί με τους πλούσιους που μπορούν να πάρουν το διδακτορικό με την ίδια άνεση όπως αγοράζω εγώ ενα κομάτι ψωμί απο το φούρνο δουλεύωντας για 622 ευρό δίχως προσαυξήσεις με πτυχίο ΑΕΙ και 2 ξένες γλώσσες άριστα …
    Κύριοι αναμορφώστε πρώτα όλο το σύστημα απο το πανεπιστήμιο μέχρι τους μισθούς στον ιδιωτικό χώρο και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί σε αντίθεση με το δημόσιο και μετά να έχετε την αξίωση να απαιτήσετε ανάλογα προσόντα …προς το παρόν ας δώσετε βαρύτητα στο γραπτό διαγωνισμό και μόνο κάντε κάτι σαν το διαγωνισμό των φιλολόγων τον μόνο δηλ αξιοκρατικό διαγωνισμό που υσχύει τόσα χρόνια γιατί όλος ο λαός θα στραφεί εναντίον σας !

  • Είμαι της γνώμης, αλλά και πιστεύω, ότι είναι κοινό μυστικό, στις προσλήψεις για τις θέσεις ΔΕ διοικητικού, γραμματέων, οικονομικού, το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφάται από άτομα ΤΕΛ και ΕΠΑΛ.
    Από ότι θυμάμαι, όταν πήγαινα στο Λύκειο, αρκετά παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα να περάσουν τα μαθήματα του Γενικού Λυκείου, πήγαιναν στα ΤΕΛ.
    Το αποτέλεσμα; Να βγάζουν με πολύ ευκολία 18, 19 και 20 σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό που αποφοιτούσε.
    Αντίθετα στο Γενικό Λύκειο οι βαθμοί έμπαιναν με πολύ αυστηρότητα. Και ερωτώ; Ενδέχεται ποτέ να τους συναγωνισθούμε;
    Όσο αφορά τώρα τα ΙΕΚ, θα πρέπει κατά την γνώμη μου να υπάρξει σχετική μέριμνα (μόρια), έστω και άσχετου ειδικότητας, όπως αντίστοιχα στα μεταπτυχιακά ΤΕΙ και ΑΕΙ ( 2 χρόνια καθημερινής, 7ωρης αναγκαστικής παρακολούθησης, εξετάσεις σε κάθε μάθημα…και έπειτα πιστοποίηση εφ όλης της ύλης, με αυστηρές βαθμολογίες, δεν είναι άδικο;).
    Και εντέλει, ποιος ο λόγος τις σύστασης τους τόσα χρόνια & ο χαρακτηρισμός τους ως μετά-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού ουσιαστικά τα εκμηδενίζουμε;
    Επομένως από ότι καταλαβαίνεται υφίσταται παράλληλα θέμα κατάργησης τους.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 04:08 | ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Με τους αποφοίτους Λυκείου που είναι και διπλωματούχοι Ι.Ε.Κ. τί ισχύει; Εξακολουθεί να ισχύει η μοριοδότηση με 150 μόρια, σε θέσεις συναφείς με το αντικείμενο κατάρτισης;
    ΔΕΝ θα ήταν σωστό να λαμβάνεται υπόψιν και η βαθμολογία που πέτυχε ο υποψήφιος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Ο.Ε.Ε.Κ. προκειμένου να καταστεί διπλωματούχος; (Άλλο είναι να έχεις τελειώσει την ειδικότητα «Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου» με βαθμό διπλώματος «δέκα»(10) κι άλλο με «δεκαεπτά»(17)).

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:48 | Mary

    Έχοντας διαβάσει πάρα πολλά μηνύματα από την έναρξη λειτουργίας της διαβούλευσης και έχοντας ήδη καταθέσει άλλη μία φορά την άποψή μου περί της αλλαγής του συστήματος μοριοδότησης αναλυτικά, θα αναφερθώ τώρα σε ένα θέμα που πιστεύω πως δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής.

    Η μοριοδότηση του τέστ δεξιοτήτων με 400 μόρια είναι κατά τη γνώμη μου το λιγότερο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ. Και ας μην βιαστούν κάποιοι να πουν πως κάποιος που έχει ήδη ένα Master ή ένα διδακτορικό γράφοντας το ίδιο καλά με κάποιον που δεν έχει διατηρεί και πάλι το προβάδισμα των μορίων. Το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η βαρύτητα που έχει στην αξιολόγηση ένα τεστ 3 ωρών με ερωτήσεις του τύπου:

    «Κατατάξτε με χρονολογική σειρά τα έργα (Α-Δ) ξεκινώντας από το παλαιότερο:
    Α. Ερμής του Πραξιτέλη Β. Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι
    Γ. Ιθάκη του Καβάφη Δ. 5η Συμφωνία του Μπετόβεν »

    σε σχέση με ένα τίτλο σπουδών (οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός), ο οποίος αν μη τι άλλο προσφέρει σαφέστατα μεγαλύτερη κατάρτιση και γνώση απ’ότι τέτοιου τύπου γενικά τεστ γνώσεων.

    Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ «ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ», όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος προσπαθεί να φτάσει στο μέγιστο των πόντων μέσα από μία διαδικασία μικρή σε διάρκεια, με πολλά οργανωτικά προβλήματα και χωρίς να έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει.

    Η απόκτηση γενικών γνώσεων αποτελεί καθήκον της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάμιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια έγκειται στην κρίση του κάθε πολίτη το κατά πόσο ενεργός και ενημερωμένος θέλει να παραμείνει και η εν λόγω διαδικασία σίγουρα δεν βοηθά σε αυτό (καθώς ότι γίνεαι κατ’ουσίαν υποχρεωτικό (λόγω της υψηλότατης μοριοδότησης) αφαιρεί την ελεύθερη βούληση του πολίτη να το επιλέξει και άρα χάνει την αποτελεσματικότητά του).

    Το τελευταίο το αναφέρω λόγω κάποιων σχολίων που διάβασα ότι το τεστ θα βοηθήσει στην απόκτηση γενικών γνώσεων και την ευρύνοια πνεύματος η οποία θα αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες. Η αλήθεια είναι πως όποιος ευελπιστεί από το τεστ να αποκτήσει γενικές γνώσεις δεν πρόκειται να τις αποκτήσει ποτέ και πως η σμπεριφορά είναι θέμα ήθους και ως τέτοια δεν διδάσκεται.

    Γνώμη μου είναι πως το τεστ δεξιοτήτων θα έπρεπε να καταργηθεί ή αν όχι να έχει χαμηλότερη μοριοδότηση (το πολύ 200 μόρια) και αυτό μόνο για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ όπου τα κριτήρια αξιολόγησης είναι σαφώς λιγότερα.

    Όσο για την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού δε νομίζω πως τελικά θα γίνει πραγματικότητα. Οι διαμαρτυρίες πιστεύω πως θα ληφθούν υπ’όψιν.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:48 | βασιλης

    Κυριοι αρμοδιοι,

    1. ΝΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ.
    (υποχρεωτικη συνεντευξη όμως στους προσληφθέντες απο ομαδες ειδικων επιστημόνων)
    2. ΝΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ
    3.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ(υπο ορους)
    4.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
    (επιτελους θα πρεπει να καταλαβετε οτι δε πρεπει να μπαινει πλαφον στη γνωση)
    5.ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ