Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | Κώστας

    Κύριε Υπουργέ,

    Παρακολουθώντας την προσπάθεια που κάνετε για την βελτίωση του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο μου δημιουργείται η απορία για το τι θα γίνει με τα ΑΜΕΑ. Θα βελτιωθούν οι όροι για τα άτομα αυτά ή θα συνεχίσουν να αδικούνται λαμβάνοντας ένα μικρό ποσοστό των θέσεων που προκηρύσσονται; Θα δείξει το κράτος το κοινωνικό του πρόσωπο αγκαλιάζοντας τα, δίνοντας την ελπίδα της επαγγελματικής αποκατάστασης και την δυνατότητα να ζήσουν ανεξάρτητα από τις οικογένειες τους;

    Ελπίζω να ληφθεί υπ’ όψην αυτή η κοινωνική διάσταση του θέματος στις αποφάσεις που θα πάρετε.

    Με εκτίμηση,
    Ο αδερφός ενός ατόμου ΑΜΕΑ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:23 | ΜΑΡΙΑ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:
    ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 2643.ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 1Γ/2008 ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΥΓΕΙΗ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΕΓΩ ΩΣ «ΥΓΕΙΕΣ» ΑΤΟΜO;

    ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ 2643 ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ… ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ 536 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Ν.2643 Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ «ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ»;

    ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΕΠ(ΓΡΑΠΤΟ Ή ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ) ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
    ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
    ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:01 | Anna

    Θεμα: Καταργηση μοριοδότησης 2ου μεταπτυχιακού και ισόητιμη μοριοδότηση μεταπτυχιακών τιτλων ανεξαρτητα απο τη συναφεια τους με το αντικειμενο της θεσης.

    Αρχικα πρεπει να ομολογησω οτι βλεπω με θετικο ματι αρκετες απο τις μεταρρυθμισεις που αφορουν στις προσληψεις μεσω ΑΣΕΠ. Ωστόσο, μου προκαλει τρομερη εντυπωση πως ενα κρατος το οποιο θελει να βασιστει στην αξιοκρατεια και να παει μπροστα, κανει ενα τοσο τεραστειο λαθος οσον αφορα στην προσληψη ικανων ανθρωπων και καταλληλων για την εκαστοτε προκηρυσσομενη θεση.

    Θα δώσω ενα πολυ απλο παραδειγμα σχετικο με την ειδικοτητα μου, η οποια ειναι Ψυχολογος. Φανταστειτε οτι ανοιγει μια θεση ψυχολογου στην παιδοψυχιατρικη κλινικη ενος νοσοκομειου. Ειναι 2 υποψηφιοι, απο τους οποιους ο ενας εχει μεταπτυχιακο στην παιδοψυχολογια, ενω ο αλλος εχει ενα μεταπτυχιακο στη νευροψυχολογια (Alzheimer, γνωστικη αποκατασταση σε εγκεφαλικα κλπ). Πιστευετε οτι ο 2ος υποψηφιος ειναι καταλληλος για τη θεση αυτη, οτι κατεχει τις γνωσεις και την εμπειρια ωστε να ειναι καλος και αποτελεσματικος στη δουλεια του? Ακομα χειροτερα, φανταστειτε ο 2ος αυτος υποψηφιος να μην εχει καν ενα μεταπτυχιακο σχετικο με την ψυχολογια, αλλα να ετυχε να κανει ενα μεταπτυχιακο στο marketing σε καποια χωρα του εξωτερικου (οπου για να κανει κανεις τετοιο μεταπτυχιακο δεν χρειαζεται να εχει σχετικες προπτυχιακες σπουδες). Συμφωνα με το νεο τροπο μοριοδοτησης, ο ΑΣΕΠ κρινει και τους 2 υποψηφιους ισαξιους και το ιδιο καταλληλους για τη θεση του παιδοψυχολογου. Δε χρειαζονται πολλα λογια ή παραπανω παραδειγματα για να αντιληφθει κανεις ποσο αναξιοκρατικο και παραλογο ειναι ολο αυτο.
    Γιατι μοιαζει τοσο δυσκολο να εφαρμοστει μια διαδικασια επιλογης προσωπικου, η οποια θα επιλεγει τον καταλληλο ανθρωπο για την εκαστοτε θεση? Υπαρχουν ανθρωποι εκει εξω με τρομερες γνωσεις και εμπειρια πανω στο αντικειμενο τους, και μονο οταν αυτοι οι ανθρωποι απορροφουνται στη θεση που πρεπει, μπορουνε τα πραγματα να λειτουργησουν σωστα.

    Με λιγα λογια, ο ΑΣΕΠ ικανοποιειται στο να κοιταει μονο αριθμους, μορια, λιστες υποψηφιων, και βαζει παρωπιδες στην εξειδικευση.
    Γιατι στις προκηρυξεις ιατρικου προσωπικου, οταν ζητανε εναν παθολογο, πρεπει ο υποψηφιος να εχει παρει την ειδικοτητα του παθολογου, και δεν θα παρουν εναν οφθαλμιατρο? Γιατι απλα ο παθολογος και ο οφθαλμιατρος ειναι 2 διαφορετικες ειδικοτητες!! αλλη εξειδικευση εχει ο ενας και αλλη ο αλλος.
    Γιατι λοιπον να μην ισχυει το ιδιο και για τους Ψυχολογους? Δεν μπορει ενας ψυχολογος με ειδικευση στη γηριατρικη να δουλεψει ως παιδοψυχολογος!

    ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ (στο παραδειγμα μου, ενα μεταπτυχιακο στο marketing). ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.

    Οσον αφορα στην καταργηση της αθροιστικης μοριοδοτησης 2 μεταπτυχιακων τιτλων, το βρισκω απαραδεκτο και ομολογω αφελες, με την προϋποθεση οτι προκειται για τιτλο σχετικο με το γνωστικο αντικειμενο της θεσης. Ειναι αστειο να μην αναγνωριζει το κρατος τις επιπλεον σπουδες και γνωσεις ενος ανθρωπου. Δεν υπαρχει λογικη πισω απο αυτο και ειμαι πραγματικα περιεργη τι ειχαν μεσα στο μυαλο τους οι ανθρωποι που το προτειναν. Δεν ξερω αν χρειαζεται να παραθεσω επιχειρηματα, γιατι θα επαναλαβω ολα οσα ειπαν αλλοι φιλοι εδω. Απλά καποιο ανθρωποι αφιερωσαν περισσοτερο χρονο απο τη ζωη τους στο να μαθουν περισσοτερα, να γινουν καλυτεροι, ωστε να προσφερουν σε αυτον τον τοπο, και τωρα ερχεται το ιδιο το κρατος να τους ακυρωσει.

    Ας αρχισει επιτελους αυτος ο τοπος να αξιοποιει τους ικανους και αξιους ανθρωπους!! Ισως ετσι σταματησει να επικρατει αυτο το μπαχαλο και ξεπερασουμε την τριτοκοσμικη νοοτροπια και λειτουργια των πραγματων.

    Κατι τελευταιο που θα ηθελα να σχολιασω ειναι η αλλαγη στον πολλαπλασιαστη του βασικου τιτλου σπουδων. Θα συμφωνησω με πολλους, οτι ειναι παρα πολυ ευκολο να γυρισει κανεις με 10 απο χωρες οπως η Βουλγαρια και η Ρουμανια. Αντιθετα, στα Ελληνικα πανεπιστημια, ειναι πολυ δυσκολο να βγαλει κανεις 10. Το ιδανικο θα ηταν να υπαρχει διαφορετικος συντελεστης για Ελληνικα και ξενα πανεπιστημια, ειναι ομως και ουτοπικο! Δεν βρισκω λοιπον λογο να αυξηθει ο συντελεστης του βασικου τιτλου.
    Θα μπορουσε ομως να υπαρχει αναλογος συντελεστης οσον αφορα στους μεταπτυχιακους τιτλους. Γιατι να μην παρει περσσοτερα μορια ενας υποψηφιος που εχει ενα μεταπτυχιακο/διδακτορικο με αριστα, απο εναν που το εχει περασει με βαση?

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:36 | γεωργιαδης δημητρης

    ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΡΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΗς ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 10 ΕΝΣΗΜΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΄’ΑΜΑ ΘΕΛΕΙς’ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.
    ΔΙΩΡΘΩΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣς ΔΟΥΛΕΙΕς ΕΞΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:27 | Βασίλης

    Κ υπουργε (Ραγκούση)

    Θα ήθελα να σας υποβάλω την γνώμη μου ότι:

    1) Η κατάργηση της συνάφειας για το μεταπτυχιακό είναι ορθόν. Γιατί υπάρχουν μεταπτυχιακά πού είναι περιορισμένα σε κάθε σχολή, υπάρχουν πτυχία πχ οικονομικα, στατιστιστκή,μαθηματικά κλπ έχουν συνάφεια με τα μεταπτυχιακά της πληροφορικής (είναι άδικο να παίρνουν μόνο 50 μόρια λιγότερο και από μια ξένη γλώσσα) δηλαδη τα πτυχία με τα μεταπτυχιακά που ανήκουν στην ίδια σχολή (σχολή επιστημών) έχουν συνάφεια και να παίρνουν τα κατάλληλα μόρια που τους αναλογούν.
    2) Έαν κάποιος έχει πάρει δύο μεταπτυχιακά ή δύο διδακτορικά γιατί να αποκτήσει παραπάνω μόρια; Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί υποψηφιοι πού δεν έχουν την οικονομική ευχαίρια να κάνουν δύο μεταπτυχιακά ή δύο διδακτορικά. Θα είναι άδικο εαν κάποιος έχει αποκτήσει και 3 μεταπτυχιακά και να μην αποκτήσει παραπάνω μόρια από κάποιον πού έχει 2 μεταπτυχιακά. Άλλωστε τα μεταπτυχιακά δεν κάνουν τους επιστήμονες οι επιστήμονες κάνουν τα μεταπτυχιακά
    3) Οι υποψήφιοι που έχουν κάνει μεταπτυχιακό και διδακτοκτορικό να διαλέξουν αυτο που θα τους αποκομίση τα πιο πολλά μόρια που είναι το διδακτορικο. Το διδακτορικό είναι (περισσότερο για αυτους που θέλουν να ακολουθήσουν περισσότερο την ακαδημαική καριέρα.) και στον ιδιωτικό τομέα το κρύβουν.

    Εαν αποκτά κάποιος τα 2 μεταπτυχιακά ας τα χρισημοποιήσει στον ιδιωτικό τομέα για να δείξει πόσο αξίζει. Ό ιδιωτικός τομέας δεν κοιτάζει πόσα μεταπτυχιακά έχεις αλλά πόσο απoδοτικός είσαι και πόσο αξίζεις.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:53 | ΒΑΝΑ

    Θα παρακαλούσα πολύ να μοριοδοτείται ο δεύτερος τίτλος σπουδών για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ. Δηλαδή για θέση ΤΕ να μοριοδοτείται ο δεύτερος τίτλος έστω κι αν είναι ΠΕ. Για να αποκτηθεί ένα δεύτερο πτυχίο χρειάστηκαν άλλα τέσσερα χρόνια σπουδών. Εξάλλου στους στόχους σας είναι η αξιοποίηση όλων των πτυχίων και των προσόντων των μελλοντικών δημοσίων υπαλλήλων. Εύχομαι να αλλάξει πλέον αυτή η αδικία σε βάρος των πτυχιούχων δύο τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  • Ναι στην κατάργηση των «σεμιναρίων ΟΑΕΔ».70 μόρια !!!!!!!! Τί λέτε κύριοι δολοπλόκοι; Τί φαντασία!!!!!!!
    Βαθμός τίτλου επί συντελεστή 110 ουδεμία αντίρρηση.
    Αλλά δημιουργεί προβλήματα λίγότερα στους Τριτοβάθμιους υποψηφίους,ανυπέρβλητα σους Δευτεροβάθμιους. Ευνοούνται υπέρμετρα οι αριστούχοι και οι «αριστούχοι».
    Προσοχή, στους Δευτεροάθμιους υποψηφίους αναιρεί την μεταβολή του άρθ.5 (θέσεις χωρίς εμπειρία).Με την μεταβολή αυτή ευνοούνται οι αριστούχοι του «20» της βιομηχανίας των αριστούχων κυριότατα των ιδιωτικών σχολών,ελάχιστα των δημοσίων και οι θέσεις θα κλαπούν από αυτούς.Παρατηρώντας προηγούμενους διαγωνισμούς διαπιστώνουμε οτι υπάρχει ένα φράγμα εκατοντάδων αριστούχων του «20» (1000 μόρια).
    Πώς θα ξεχωρίσει η ήρα απο το στάρι;Αλήθεια δε γνωρίζετε οτι η βαθμοθηρία και βαθμοκλεψία για τους έχοντες τον τρόπο στην Τριτοβάθμια ακόμη περισσότερο στην Δευτεροβάθμια εκπ/ση και μάλιστα ιδιωτική έχει πάρει ανεξέλεκτες διαστάσεις; Δεν το γνωρίζετε!!!Πως μπορούν να ξεχωρίσουν οι άξιοι και οι ικανοί μέσα από το ετερογενές μίγμα ισοβαθμούντων όταν απαραίτητοι τίτλοι τους ουσιαστικά δεν αξιολογούνται.
    Αριστούχος του 19 (μόρια 1045),αριστούχος «20»(μόρια 1100),διαφορά 55 μόρια.Άλλος τίτλος που προσμετράται είναι το πτυχίο ξένων γλωσσών.1ο επίπεδο 30 μόρια!!!!!Έλεος!!!Αυτό το προσόν που θεωρείται απαραίτητο γιατί υποβαθμίζεται;Ούτε ένα έτος εμπειρίας;(60 μόρια)!!!Αιδώς Αργείοι.
    Γιατί δεν δίδεται αύξηση 10% όπως και στον συντελεστή βαθμού;
    Μήπως αναβαθμίζουμε την ιδιωτική εκπαίδευση;
    Πιον θα αδικούσε άραγε αν το πρώτο επίπεδο άρχιζε τουλάχιστον από 200 μόρια;
    Ρίξτε κύριοι αξιοκράτες μια ματιά στα αποτελέσματα προηγούμενων διαγωνισμών π.χ. 5κ/2008 σε σύνολο 8274 υποψηφίων συνωστίζονται 611 υποψήφιοι στα 1150 μόρια δηλ. 1000 μόρια χωρίς δεύτερο τίτλο.(Το φράγμα των αριστούχων του «20»).Από τους 611 αριστούχους του «20» οι «13»!!!!!!!!δηλ. το 2,1%!!! είναι κάτοχοι πτυχίου ξένης γλώσσας δεν σας λέει κατι….μήπως είναι τόσο εύκολο και σνομπάρουν τα πτυχία ξένης γλώσσας;;; Τί λέτε κύριοι πώς θα γίνει ο διαχωρισμός; Όλοι λοιπόν αριστούχοι;Τους πολλαπλασιάζουμε με 110 και τέλος;Και ποιός τους πιάνει αυτούς;Γιατί λοιπόν να επιδιώξει κάποιος και δεύτερο πτυχίο ξένης γλώσσας για να πάρει άλλα 30 μόρια;Τί να τα κάνει;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:50 | Stelios

    Κύριε Υπουργέ,
    Ο βαθμός πτυχίου, δεν μπορεί να είναι ένα από τα αντικειμενικά κριτήρια, μιας και ο ίδιος δεν είναι αντικειμενικός. Ο λόγος είναι απλός, σχολές του ιδίου γνωστικού αντικειμένου έχουν διαφορετικά προγράμματα σπουδών, διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού του βαθμού πτυχίου (πχ. Διαφορετικός συντελεστής βαρύτητας στον βαθμό της πτυχιακής εργασίας) και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας (τα περιφερειακά πανεπιστήμια είναι συνήθως μικρότερου βαθμού δυσκολίας από ότι τα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς αυτό να ισχύει πάντα). Φυσικά βέβαια υπάρχουν και οι αριστούχοι που τελείωσαν με 10 σε Βαλκανικές χώρες, αλλά δυσκολεύονται να περάσουν 5 απλά μαθήματα που τους ορίζει το ΔΟΑΤΑΠ. Οπότε προτείνω την κατάργηση της μοριοδότησης του βαθμού πτυχίου, το οποίο θα ισχύει μόνο ως πιστοποιητικό της συνάφειας του γνωστικού αντικειμένου με την θέση που έχει προκηρυχτεί.
    Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών και το διδακτορικό δίπλωμα υπό προϋποθέσεις, μπορούν να είναι αντικειμενικά κριτήρια για την πρόσληψη. Όταν εννοώ υπό προϋποθέσεις κάνω διάκριση μεταξύ των μεταπτυχιακών προγραμμάτων μονοετούς και διετούς φοιτήσεως και στην ύπαρξη ή όχι κάποιας δημοσίευσης από το διδακτορικό σε διεθνές περιοδικό με impact factor. Προτείνω την αύξηση της μοριοδότησης σε όσα διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών και εάν έχει κάποιος, τα οποία όμως να είναι του ιδίου γνωστικού αντικειμένου της θέσης, με 50% μεγαλύτερη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών διετούς φοιτήσεως. Σε ότι αφορά το διδακτορικό δίπλωμα σπουδών προτείνω αύξηση της μοριοδότησης και για να ισχύσει ο τίτλος να προσκομίζεται έστω μία δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό με impact factor.
    Ίσως σε πολλούς η προσκόμιση της δημοσίευσης να φαίνεται υπερβολή, πιστέψτε με όμως υπάρχουν και άνθρωποι που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και δεν έχουν ούτε μία δημοσίευση σε Ελληνικό συνέδριο.
    Υ.Γ. Ελπίζω να μην είναι και αυτό ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ, όπως το θέμα με τους ΓΓ.
    Ευχαριστώ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | giannis

    ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΑΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΟΜΩΣ Η ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΥΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!!!
    Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΡΥΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:00 | STAMATIA

    Αν ένας υποψήφιος Γ.Γραμματέας είχε ένα μεταπτυχιακό και ένας άλλος δύο, για την ίδια θέση ποιόν θα πρτιμούσατε Πού πάνε χαμένα, ο κόπος, η μόρφωση και όλα τα άλλα; Σπουδές=Τιμωρία; Γιατί;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | ΝΙΚΟΣ

    Να προσθέσω επίσης και τα εξής απαράδεκτα και αδιανόητα που ισχύουν και νομίμως εφαρμόζονται:

    1) Ο κάτοχος τριτοβάθμιου τίτλου εξωτερικού 3ετούς διάρκειας (Bachelor) θεωρείται ισότιμος και ισάξιος με τους 4ετής διάρκειας τίτλους που απονέμονται στο εσωτερικό. Συνήθης δε είναι η περίπτωση όπου κάποιος που σπούδασε στο εξωτερικό να συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας και ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master) ετήσιας διάρκειας σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο. Συνεπώς σε 4 έτη απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό μαζί, (αναγνωρισμένα από το κράτος!) τη στιγμή που στο εσωτερικό η ελάχιστη διάρκεια σπουδών είναι 4 έτη, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις τμημάτων όπου η διάρκεια σπουδών είναι 5 ή 6 έτη!
    Στη δική μου δε την περίπτωση, όπου κατέχω 2 τριτοβάθμια πτυχία και ένα μεταπτυχιακό χρειαστήκαν 10 έτη σπουδών… (4 έτη για τον κάθε τίτλο σπουδών και 2 έτη για το μεταπτυχιακό), στις διάφορες προκη-ρύξεις λαμβάνω μόρια μόνο για τον ένα τίτλο μιας και ο ένας είναι ΤΕΙ ενώ ο άλλος ΑΕΙ. Ως εκ τούτου κάποιος που σπούδασε στο εξωτερικό και έλαβε και ένα μεταπτυ-χιακό τίτλο (σε 4 συνολικά έτη!) λαμβάνει πολύ περισσότερα μόρια από εμένα που η κανονική διάρκεια σπουδών μου είναι διπλάσια από αυτού.
    Συνήθως η επιλογή σπουδών στο εξωτερικό έρχεται ως δεύτερη εναλλακτική γι’ αυτούς που απέτυχαν να εισαχθούν σε κάποιο από τα ιδρύματα ΑΕΙ –ΤΕΙ της χώρας μας. (…και είχαν φυσικά την οικονομική επιφάνεια να χρηματοδοτήσουν τέτοιου είδους σπουδές). Δηλαδή επιβραβεύονται και προωθούνται αυτοί που αρχικά κρίθη-καν ακατάλληλοι για να λάβουν τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα τους! Φυσικά υπάρχουν πολλά διακεκριμένα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (όπως Harvard University, M.I.T., London Business School, κλπ) των οποίων οι απόφοιτοι αποκτούν υψηλή στάθμη σπουδών, αναγνωρισιμότητα και όπως είναι προφανές δεν αναφέρομαι στην εν λόγω κατηγορία πτυχιούχων.
    2) Ένα εξίσου τραγελαφικό του συστήματος εκπαίδευσης και κατ’ επέκτασην του συστήματος μοριοδότησης, είναι η μοριοδότηση των τίτλων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), οι οποίοι μοριοδοτούνται με 150 μόρια! Με άλλα λόγια ένας απόφοιτος Λυκείου μπορεί να χρησιμοποιήσει τίτλο σπουδών ΙΕΚ (και μάλιστα διετούς διάρκειας), τη στιγμή που ένας απόφοιτος ΤΕΙ δεν μπορεί να χρημοποιήσει πανεπιστημιακό τίτλο τετραετούς διάρκειας και το αντίστροφο.

    Συνεπώς προτείνω

    1ον Η μοριοδότηση του βασικού τίτλου σπουδών να λαμβάνει υπόψη τα έτη σποδών του τίτλου λ.χ. ένα τετραετές πτυχίο να λαμβάνει βαθμό πτυχίου*4*100 (και όχι επί 110),
    ένα 5ετές να λαμβάνει βαθμό πτυχίου*5*100 και
    ένα 3ετές να λαμβάνει βαθμό πτυχίου*3*100

    2ον Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αξιολογηθούν οι τίτλοι σπουδών με βάση το εκπαιδευτικό ίδρυμα που του εξέδωσε. Δηλαδή άλλη βαρύτητα έχει ένα πτυχίο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΑΠΘ άλλη του Harvard University, M.I.T., London Business School και άλλη αυτού που το έλάβε από Ρουμανία Βουλγαρία κλπ (οι οποίοι μάλιστα …αγοράζουν το πτυχίο του με βαθμό άριστα 10…)

    3ον Θα πρέπει να μοριοδοτούνται οι δεύτεροι τίτλοι σπουδών ανεξάρτητα αν πρόκειται για ΤΕΙ οι ΑΕΙ. Η κατοχή ενός 2ου πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών αποτελεί σαφώς ένα επί πλέον προσόν το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο για να αγνοηθεί. Να σημειώσω ότι η λήψη ενός μεταπτυχιακού απαιτεί ένα με δύο χρόνια . Όμως η λήψη ενός 2ου τίτλου σπουδών απαιτεί το λιγότερο 4 χρόνια… και ίσως θα έπρεπε να παίρνει επιπλέον μόρια από το μεταπτυχιακό.

    4ον Επίσης θα πρέπει να μοριοδοτείται και ο 2ος μεταπτυχιακός τίτλος. Αυτονόητο νομίζω…. Εκτός και αν σε κάποιους συμφέρει να «ψαλιδίσουν» τα μόρια αυτών που είχαν το κουράγιο να βγάλουν και ένα 2ο μεταπτυχιακό ή πτυχίο…

    Ελπίζω τα παραπάνω να ληφθούν σοβαρά υπόψη
    Με εκτίμηση Νίκος

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:31 | ΡΟΥΛΑ

    Δεν διάβασα πουθενά να γίνεται λόγος για την κατηγορία ΔΕ. Η μοριοδότηση θα μείνει ως έχει ή πρόκειται να γίνουν και εκεί αλλαγές; Γιατί και σ’ αυτή την κατηγορία υφίσταται αδικία. Και αφού η κυβέρνηση καταργεί την αθροιστική μοριοδότηση για τα μεταπτυχιακά θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να καταργήσει και την αθροιστική μοριοδότηση για τα 2 απολυτήρια λυκείου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει τελειώσει το λύκειο και μετά πήγε σε ένα ΙΕΚ (αμφιβόλου ποιότητας σε κάποιες περιπτώσεις) να έχει αφενός το προνόμιο ότι έχει βγάλει 20!!! απολυτήριο και αφετέρου να παίρνει και 150 μόρια για το δεύτερο απολυτήριο λυκείου. Αν είναι δυνατόν….
    Μπορεί να συγκριθεί ο βαθμός απολυτηρίου από ένα ΙΕΚ με αυτόν του Ενιαίου Λυκείου, όπου ο βαθμός προκύπτει μετά από ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;
    Για να μην αναφερθώ στα σκάνδαλα που έκαναν την εμφάνισή τους κατά το παρελθόν (π.χ. στο ΙΕΚ της Άρτας), όπου τα 20άρια έμπαιναν επί πληρωμή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε…
    Ελπίζω σε ρύθμιση και αυτής της παραμέτρου, για να μιλάμε πράγματι για αξιοκρατία.

    Ευχαριστώ
    Ρούλα

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΖΑΛΗ

    ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΑΝΙΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ. ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΚΡΟΥΟΥΝ ΣΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΕΚ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΠΤΥΧΙΟΥ! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΣΕΠ ΘΕΩΡΕΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΕΝΑΝ ΑΠΑΦΟΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΙΕΚ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟΙ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ Π.Χ.
    ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
    1) ΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

    2)ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΤΥΧΙΟ ΠΕ)
    ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:55 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Νομίζω στο ψευδοσύνταγμα του 1973 είχε επιχειρηθεί να θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο (επέβαλλε απολυτήριο του τότε Εξαταξίου Γυμνασίου ως προϋπόθεση υποβολής υποψηφιότητας για τους βουλευτές . Ειδικά για τους βουλευτές όμως αυτό αντίκειται στην καθολικότητα του δικαιώματος του εκλέγεσθαι και δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα! Δηλ. βουλετής του ΚΚΕ που είναι οικοδόμος, ή ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (αλλά και του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν απλό απολυτήριο Λυκείου δεν θα έπρεπε να εκλεγούν; Θα ήταν εντελώς αντιδημοκρατικό αυτό!

    Μιας και το θέτεις:

    Η μοριοδότηση του πρωθυπουργού (εξ όσων προκύπτουν από το βιογραφικό του):

    * Πτυχίο Κοινωνιολογίας Amherst: 550-1100 μόρια (άγνωστος βαθμός πτυχίου)
    * Master στην Κοινωνιολογία της Ανάπτυξης στο LSE: 200 μόρια
    * 3 τουλάχιστον χρόνια εργασιακή εμπειρία (ερευνητής στη Σουηδία και στο Harvard), αλλά και δουλειές του ποδαριού ως φοιτητής κ.λπ.: 250+ μόρια
    * Άριστη γνώση Αγγλικών, πολύ καλή γνώση Σουηδικών, καλή γνώση Γαλλικών (μέτρια γνώση Ιταλικών και Ισπανικών): 170+ μόρια [εκτίμηση]

    Η μοριοδότηση του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού (εξ όσων προκύπτουν από το βιογραφικό του):

    * Πτυχίο Νομικής Αθηνών: 550-1100 μόρια (άγνωστος βαθμός πτυχίου)
    * Master στην Διπλωματία, Tufts: 200 μόρια
    * Διδακτορικό στη Διπλωματική Ιστορία, Tufts: 400 μόρια
    * Εργασιακή εμπειρία: 0 μόρια
    * Άριστη γνώση Αγγλικών και Γερμανικών, πολύ καλή γνώση Γαλλικών: 190+ μόρια [εκτίμηση]

    Αυτά όμως ΔΕΝ λένε ΤΙΠΟΤΑ. Οι άνθρωποι είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Δεν είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι. Και ο Πλαστήρας ένας υπαξιωματικός του Στρατού ήταν, αλλά έγινε Στρατηγός και Πρωθυπουργός (και από τους καλύτερους) και έκανε ανδραγαθήματα στη Μικρά Ασία.

    ==================================
    . από ΔΗΜΗΤΡΗΣ – — 15 Νοεμβρίου 2009 @ 11:55

    θα ήθελα ο ΑΣΕΠ να ζητήσει τα βιογραφικά, πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, όλων των βουλευτών, υπουργών … επίσης να ζητήσει την εργασιακή τους εμπειρία, μετά να μοριοδοτήσει τα χαρτιά και πτυχία που θα προσκομίσουν διάφοροι αθλητές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί, και μετά να τα βάλει σε ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να δούμε ποιοί είναι ΑΡΙΣΤΟΙ και ποιοί ΑΡΕΣΤΟΙ. Η πρόταση ισχύει για όλα τα κόμματα. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει Αξιοκρατία και στην Βουλή. Επίσης στις επόμενες εκλογές προτείνω να περάσουν όλοι ΑΣΕΠ και μετά να βάλουν υποψηφιότητα. Το δεύτερο και τρίτο μεταπτυχιακό (αν έχουν) θα μετράει.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:48 | Μπάμπης

    Κρίνω ότι οι περισσότερες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τις προσλήψεις κινούνται σε θετική κατεύθυνση! Θεωρώ όμως άδικη την πρόταση για κατάργηση της συνάφειας του μεταπτυχιακού – διδακτορικού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο σπουδών. Για μένα δεν έχει νόημα και γίνεται μόνο για να μη χρεώνεται το ΑΣΕΠ τη βάσανο να αποφανθεί εαν ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι συναφής ή όχι. Επίσης κατάφορα άδικη θεωρώ την πρόταση για κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Σε μια αγορά εργασίας με συνεχείς απαιτήσεις για γνώση τα δύο μεταπτυχιακά δε μπορούν να θεωρηθούν πολυτέλεια. Ελπίζω να ληφθούν υπόψη τα σχόλια ( πολλά είναι αλήθεια) των πολιτών όταν έρθει η ώρα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:50 | Φάτους όλους

    Φίλες και φίλοι
    Το Δημόσιο ήταν και είναι η αιτία πολλών δεινών του Λαού. Επειδή πιάσαμε πάτο οικονομικά, το Δημόσιο μας τελείωσε “το ταμείο είναι μείον” και για παροχές το βλέπω χλωμό…παρά τις φιλότιμες προσπάθειες Παπανδρέου…..τουλάχιστον για 5-7 χρόνια..
    Αφού όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι αφουγκράζεστε ότι οι αφελείς (ιδιώτες –μικρομεσαίοι μικροεπαγγελματίες κα εκτός των μόνιμων θυμάτων αγροτών-συνταξιούχων-μικρομισθωτών) ξύπνησαν και δεν πληρώνουν “τζάμπα” για υπηρεσίες της δεκάρας και πολλούς Πρίγκιπες !
    Φτάνει πια Μasterς & PhDς είχαν και οι κουμπάροι και οι βατοπαιδινοί, για να βρεθούν 2.8 μύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας!
    Άντε λοιπόν έξω στη βιοπάλη και στην ιδιωτική οικονομία, άλλωστε τόσα προσόντα έχετε ή μήπως όχι ?
    Ευχαριστώ θερμά.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:24 | Στάθης

    Πριν περίπου 15 έτη,μετά από οδηγία της Ε.Ε,δημιουργήθηκαν και στην Ελλάδα τα ΙΕΚ.Δημόσια και ιδιωτικά,με φορέα εποπτείας τον ΟΕΕΚ.Στη διάρκεια αυτών των ετών εκατοντάδες νέοι και νέες παρακολούθησαν τα μαθήματα κάποιας ειδικότητας,είτε σε δημόσιο ΙΕΚ (οι τυχεροί) είτε σε ιδιωτικό ΙΕΚ πληρώνοντας οι γονείς τους πολλά εκατομμύρια δραχμές και αργότερα πολλές χιλιάδες ευρώ.Η επιβράβευση της πολιτείας ήταν το απολύτως μηδέν.Ποτέ οι απόφοιτοι των ΙΕΚ δεν είχαν προτεραιότητα στις προσλήψεις του δημοσίου.Ποτέ δεν έγινε κατηγορία μεταλυκιακής εκπαίδευσης,και όλοι μπαίναμε στο «ίδιο τσουβάλι» με τους απόφοιτους της ΔΕ.Αποτέλεσμα ήταν να δίνουμε εξετάσεις-σε γραπτούς διαγωνισμούς-με αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που έκαναν χρήση των απολυτηρίων λυκείου,και σε μαθήματα όπως Ιστορία,Γεωγραφία κλπ…Σε μια σοβαρή διαδικασία επιλογής προσωπικού,θα περίμενε κάποιος εκτός από τους αποφοίτους των ΑΕΙ/ΤΕΙ να μετέχουν και απόφοιτοι με πιστοποίηση από τα ΙΕΚ,κι εξετάσεις πάνω στην ύλη που διδάσκονταν και που θα είναι χρήσιμη για την εργασία που θα κληθούν να κάνουν.Παράδειγμα:Σε εξετάσεις για πλήρωση θέσεων του Υπουργείου Οικονομικών και συναφών υπηρεσιών,θα έπρεπε να απαιτεί το ΑΣΕΠ πιστοποίηση από σχολές του τομέα οικονομίας των ΙΕΚ,κι εξετάσεις σε λογιστική,μικροοικονομία,μακροοικονομία,αστικό κι εμπορικό δίκαιο κλπ.Έτσι θα έμπαιναν οι πραγματικά άξιοι για υπάλληλη της κατηγορίας ΔΕ.Αυτό θα πει αξιοκρατία.Το να προσλαμβάνονται απόφοιτοι ΑΕΙ άσχετης ειδικότητας,συμμετέχοντας με το απολυτήριο λυκείου,δεν ωφελεί σε τίποτα τις υπηρεσίες.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:32 | Κώστας Κοτίνης

    Πιστεύω πως το νομοσχέδιο κινείται γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση, θεωρώ όμως τεράστιο λάθος την κατάργηση της επιπλέον μοριοδότησης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών που έχουν συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης. Είναι προς όφελος του Δημοσίου να προσλαμβάνονται εκείνα τα άτομα που έχουν εξειδίκευση σχετική με την εκάστοτε προσφερόμενη θέση.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:59 | ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ???
    ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ( ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ).
    ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ ΚΑΘΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΜΙΣΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ?
    ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΖΩ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:01 | Νίκος Ντ

    Θα ήθελα να σας αναφέρω την εξής αδικία που υφίστανται όλοι οι άνεργοι μηχανικοί που είναι εκ των πραγμάτων ασφαλισμένοι στο ταμείο των Μηχανικών, το Ε.Τ.Α.Α. Η αδικία και το παράδοξο εγκειται στο γεγονός ότι οι εν λόγω Μηχανικοί, δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στον Ο.Α.Ε.Δ, και επομένως δεν πριμοδοτούνται με τα αντίστοιχα μόρια, λόγω ανεργίας, στους διαγωνισμούς του Δημοσίου.
    Σας αναφέρω μάλιστα ότι με νομοθετική ρύθμιση που έκανε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι άνεργοι Μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού μπορούν να είναι εγγεγραμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ.
    Σας επισημαίνω δε ότι αν κάποιος είναι άνεργος ή όχι φαίνεται απ’ την φορολογική του δήλωση.
    Ευχαριστώ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:03 | ΣΟΦΙΑ

    ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΟΡΘΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΚΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :

    1) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΑΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    2)ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΤΥΧΙΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.Π.Χ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΤΥΧΙΩΝ «ΑΝΙΣΩΝ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΕΙ.

    3)ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΙ ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ,ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ 7 Η 8 ΤΟ ΠΟΛΥ. ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ.

    4)ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    5) ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣΤΕ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    6)ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΗ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΛΠ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

    7)ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Π.Χ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Η ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΙΤΛΟ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΠ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;ΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ «ΕΛΕΟΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΤΥΧΙΟ;ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ.

    8)ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ» ΟΠΟΥ ΑΜΙΓΩΣ ΑΠΟ «ΤΥΧΗ» ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΙΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    9)ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΤΑ, 2ΕΤΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΟΡΦΕΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ Η ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΟΥ Ο ΑΣΕΠ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

    10) ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΙΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΟΣΩΝ ΤΥΧΟΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΩΣΤΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ «ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ».

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:43 | Κώστας Βασιλόπουλος

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ.

    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΕΕ.

    ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ (ΔΕ) ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ 19.9 ΕΩΣ 20. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?? ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΕΕ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΤΖΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΩ ΛΥΚΕΙΟ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ)

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:30 | Αθανασία

    Με αφορμή τη συζήτηση για την μοριοδότηση 2ου και 3ου μεταπτυχιακού τίτλου θα ήθελα να επισημάνω τον ελλιπέσταστο έλεγχο και την ανύπαρκτη ουσιαστικά αξιολόγηση πολλών μεταπτυχιακών προγραμμάτων αλλά και διδακτορικών. Ουσιαστικά, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει στηθεί μια βιομηχανία παραγωγής μεταπτυχιακών τίτλων και θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί άμεσα το Υπουργείο Παιδείας.
    Επομένως συμφωνώ με την κατάργηση μοριοδότησης επιπλέον μεταπτυχιακών τίτλων αναγνώριζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η ρύθμιση «αδικεί» όλυς εκείνους που επέλεξαν δύσκολα μεταπτυχιακά και όχι μεταπτυχιακά «της κακιάς ώρας» που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι και τα περισσότερα.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:20 | ΕΙΡΗΝΗ Τ

    Προτείνω να Μοριοδοτούνται αθροιστικά τα πτυχία
    ΔΕ:Απολυτήριο λυκείου + 1ος τίτλος σπουδών ΙΕΚ + 2ος τίτλος σπουδών ΙΕΚ κ.τ.λ. (ενώ η συνάφεια, των μετάλυκείακών τίτλων σπουδών με την θέση, να παρέχει επιπλέον μόρια.
    Το ίδιο να ισχύει για τα ΤΕΙ και ΑΕΙ (με τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά).
    Με αυτόν το τρόπο:
    1) Σταματάμε την στασιμότητα στην εκπαίδευση & στην μόρφωση.
    2) Ανεβάζουμε αναγκαστικά το μορφωτικό μας επίπεδο σαν λαός.
    3) Στελεχώνονται οι υπηρεσίες από δημόσιους υπαλλήλους με ευρύ πεδίο γνώσεων, ανοικτούς στην συνεχόμενη εκμάθηση και όχι στάσιμους.
    4) Δίνει στον καθένα την δυνατότητα εξέλιξης και ανταγωνιστικότητάς, βελτιώνοντας το πνευματικό του επίπεδο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:22 | Βούγιας Βασίλης

    Θα πρέπει να προβλεφθεί και η μοριοδότηση δεύτερου πτυχίου. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για να αγνοούνται.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:43 | Λίζα

    Γιατί κ. Υπουργέ;

    Πώς καταργείται τίτλους σπουδών που με κόπους και προσωπικές θυσίες καταφέραμε να αποκτήσουμε;

    Γιατί να μη μοριοδοτείται το 2ο μεταπτυχιακό; Δε θέλετε ανθρώπους με γνώσεις στην εκπαίδευση;

    Είναι κρίμα και άδικο να το κάνετε. Ξοδέψαμε χρόνο, χρήματα, κόπο και την προσωπική μας ζωή για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους συναδέρφους μας σε γνώσεις. Και εσείς τα διαγράφετε όλα. ΑΔΙΚΟ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:11 | ΜΑΚΗΣ

    Είναι απαράδεκτη η πρόθεση της Κυβέρνησης να θέλει να καταργήσει τη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού, πόσο μάλλον που διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των τίτλων σπουδών στη μοριοδότηση, που είναι αυτή???

    Αυξήστε και άλλο τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, των ξένων γλωσσών και μειώστε επιτέλους την υψηλή μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου καθώς ο βαθμός πτυχίου είναι υποκειμενικό κριτήριο (εκτός και εάν θέλετε ή εάν θεωρείται ότι οι σπουδαγμένοι σε χώρες του πρώην Ανατιλικού μπλοκ είναι εκείνει ακλύτροι και αξίζουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι για έναν καλύτερο δημόσιο τομέα.)

    Τεστ δεξιοτήτων 400 μόρια όσα και ένα διδακτορικό , εάν θυμάμαι καλά όταν είσασταν αντιπολίτευση λέγατε 300 μόρια όσα και ένα διδακτορικό άδικο δεν είναιτώρα κάνετε τα ίδια κατά απαίτηση του ΑΣΕΠ? Το ΑΣΕΠ δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών και όχι η δημόσια διοίκηση και οι πολίτες να υπηρετούν το ΑΣΕΠ (αυτό το λέω καθώς έχω ακούσει ότι απαίτηση του ΑΣΕΠ ήταν να αρθεί η συνάφεια του μεταπτυχιακού, διευκολύνονται οι διαδιακασίες…)

    Μάκης

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:59 | Ελένη

    Είναι ανεπίτρεπτο το ΑΣΕΠ να εξισώνει το Πανεπιστήμιο με το φροντιστήριο, δίνοντας τα ίδια μόρια σε πτυχίο ξενόγλωσσης Φιλολογίας και σε πιστοποιητικό τύπου Proficiency!
    Να αλλάξει αυτή η αδικία, πριμοδοτώντας το Πτυχίο με περισσότερα μόρια, π.χ. 100 έναντι 70, αν όχι το διπλάσιο!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:28 | Μανδαλίδης Κώστας

    Θεωρώ αδιανόητη ακόμα και την ελάχιστη μοριοδότηση σε προϋπηρεσία υπό καθεστώς stage καθώς και την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά την πρόσληψη στο Δημόσιο τομέα.Οι λόγοι είναι οι εξής:

    1)Αναφορικά με τα stage, οι 40000 που έχουν προϋπηρεσία στα stage κατέλαβαν τη θέση μέσω του «μπάρμπα στην κορώνη» όπως θα έλεγε και ο κύριος Χρυσοχοΐδης.Δηλαδή γίνονταν μία αίτηση ανεργίας στον ΟΑΕΔ και έπειτα ο «μπάρμπας» έστελνε το χαρτάκι στον υπεύθυνο του ΟΑΕΔ ώστε να διοριστεί ο άνεργος.Άρα ο διορισμός γίνονταν στα μουλωχτά και δεν υπήρχε αντικειμενική αξιολόγηση και «αξιοκρατικός διαγωνισμός» για να καταλάβει τη θέση. Καλύτερο προσόν θεωρούνταν αυτός που είχε το μεγαλύτερο «μέσο».Η εργασία στα stage ήταν όπως είπε και ο πρωθυπουργός εργασία απόκτησης εμπειρίας και όχι προϋπηρεσίας, όπως κατάντησε να γίνεται από τα κομματικά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.Όλοι όσοι μπήκαν σε αυτές τις θέσεις ήξεραν, τυπικά, ότι η εργασία τους είχε ημερομηνία λήξης. Αν καταχρηστικά κάποιοι πολιτικοί τους άφηναν άλλες εντυπώσεις, ας ζητηθούν ευθύνες από αυτούς.Εϊναι λάθος του κ.Λοβέρδου η υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ καθώς και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου κ.Πάγκαλου που ορθώς είχε, αρχικά, απορρίψει κάθε είδους μοριοδότησης από προϋπηρεσία για τις μόνιμες θέσεις στο δημόσιο.Πολλά μπράβο στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για την ακλόνητη θέση του στο θέμα αυτό,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΚΟΜΑ.Είναι άδικο κ. Ραγγούση ένα μήνα μετά τις εκλογές, ως ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών να στρογγυλεύονται οι γωνίες με τέτοιο άκομψο τρόπο.
    2)Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα είναι ένα λάστιχο που ο καθένας μπορεί να το τραβήξει όπως και όσο θέλει. Πιο συγκεκριμένα,πριν το 2000(πριν τον αδιάβλητο και έντιμο νόμο του κ.Πεπονή) μπορούσε κάποιος να αγοράσει τα ένσημα από κάποια ιδιωτική εταιρεία η οποία φαινόταν να έχει αντικείμενο την προϋπηρεσία που ζητούνταν. Για παράδειγμα ο ΟΤΕ και η COSMOTE που οι διαγωνισμοί είχαν καραμπινάτο στήσιμο(πριν το 2000)και οι προϋπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες φέρονταν και άγονταν.

    Αν θέλετε να δίνετε μόρια προϋπηρεσίας για μόνιμες θέσεις στο δημόσιο θα πρέπει α)οι μη μόνιμες θέσεις που θα προκηρύσσονται να το γράφουν στην προκήρυξη και β)ο διαγωνισμός να γίνεται πανελλαδικά μέσω του ΑΣΕΠ. Και πάλι όμως η μοριοδότηση να είναι λογική και να μην έχει την καταλυτική δύναμη που είχε στις προσλήψεις της προηγούμενης διετίας(λόγω stage).

    Οι συμβασιούχοι(40000) των stage έχουν δίκιο να φωνάζουν για το δικαίωμα στη δουλειά όπως όμως και 700000 άλλοι(τουλάχιστον) συνάνθρωποί μας που είναι στην ανεργία.Το σύνθημά τους πρέπει να είναι να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις στο δημόσιο(όσες μπορεί το δημόσιο να προκηρύξει) για να έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν. Η μονιμοποίησή τους σε θέσεις που δεν υφίστανται είναι παράνομη, όπως είπε και ο κ.Ραγκούσης, αλλά η παράλογη αυτή απαίτηση
    μπορεί μόνο με συμπάθεια να γίνει κατανοητή μέσα στη λαίλαπα της ανεργίας, δεν μπορεί όμως να γίνει με τίποτα αποδεκτή.

    Διάβασα ότι δεν θα δίνονται μόρια σε 2 μεταπτυχιακά αλλά μόνο σε 1 καθώς και σε πτυχία ή και σε διδακτορικά. Αυτό μάλλον θέλει να προσδώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην αμαρτωλή προϋπηρεσία των stage και του ιδιωτικού τομέα.Μήπως πρόκειται να κάνετε το ίδιο και για τις ξένες γλώσσες;Θα δώσετε έτσι ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην προϋπηρεσία των stage.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ Κ.ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ.Το νομοσχέδιο άρχισε με άλλον σκοπό και τείνει να γίνει αγνώριστο.Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο, είναι ελληνική πατέντα.

    ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΈΙΤΑΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Ν Τ Ρ Ο Π Η.
    ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ.

    Η δημόσια διαβούλευση ελπίζω να μην είναι μία δικαιολογία για πισωγύρισμα και σε σαλαμοποίηση του αρχικού σκοπού αυτού του σχεδίου νόμου.

    Το κόμμα που είναι στην εξουσία είναι σοσιαλιστικό και ο σοσιαλισμός δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς διακρίσεις που να προκαλούν το δημόσιο(κοινωνικό) αίσθημα.

    Χαίρομαι και εγώ και όλοι όσοι μπήκαμε στο δημόσιο το 2000 με το νόμο ενός έντιμου ανθρώπου του κ.Πεπονή χωρίς προϋπηρεσίες, συνεντεύξεις και διαγωνισμούς προκάτ.Δεν χρωστάμε σε κανέναν(όπως λέει και ο πρόεδρος) και ελπίζω κάποια μέρα να ανταμώσω τον κ.Πεπονή και να του σφίξω το χέρι.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:15 | ΝΙΚΟΣ ΜΙΣΚΟΣ

    Δεν ειναι σωστό ούτε αξιοκρατικό να μην μοριοδοτειται η εμπειρία από οπου και αν προέρχεται (είτε από ιδιωτικό είτε από το δημόσιο τομέα-και δεν εννοούμε φυσικά την προσαύξηση του 50% που σαφώς ήταν άδικη και φαύλη).Είναι αδιανόητο. Όπως έχουν αξία οι γνώσεις, τα πτυχία,τα μεταπτυχιακά κλπ ανάλογη αξία έχει και η εμπειρία που αποκτάται με τα χρόνια εργασίας, που ειναι όμως συναφής με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης. Δεν είναι δυνατό να παραβλέπονται τα χρόνια εργασίας που έχει κάποιος. Και όχι βέβαια μόνο η πενταετία. Κανονικά θα πρέπει να μοριοδοτούνται όλα τα χρόνια της εμπειρίας που έχει κάποιος, έστω με 1 μόριο για κάθε μήνα μετά την 5ετία. Δέν είναι σωστό να εξισώνεται και να μοριοδοτείται το ίδιο ένας που έχει 5 χρόνια προϋπηρεσία (που είναι η ανώτερη μεχρι τώρα μοριοδότηση) με αυτόν που έχει πχ 8 ή 12 ή και πλέον χρόνια. Να ισχύει αυτό σε όλους τους διαγωνισμούς, γραπτούς και μη. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα πρέπει να μοριοδοτείται και η εξειδικευμένη εμπειρία σε κάθε αντικείμενο. Πχ για τους φυσικοθεραπευτές θα πρέπει φυσικά να λαμβάνεται υπόψη η προηγούμενη εργασία είτε ιδιωτικά είτε δημόσια και να μοριοδοτείται στις προκηρύξεις, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία όταν για παράδειγμα η προκηρυσσόμενη θέση είναι σε νοσοκομείο και συγκεκριμένα σε κλινική νεογνολογική όπου χρειάζεται εμπειρία με νεογνά υψηλού κινδύνου ή παρόμοια σε νευρολογική ή καρδιολογική κλινική. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες ειδικότητες όπως νοσηλευτές ή πολ. μηχανικούς, γεωπόνους, ειδικούς πληροφορικής κλπ. Το ζήτημα θα είναι πώς θα πιστοποιείται αξιοκρατικά αυτή η εξειδικευμένη εμπειρία. Το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου θα πρέπει να αναθεωρηθεί τελείως, διαφορετικά θα υπάρχει ζήτημα αξιοκρατίας, αφού η πολιτεία θα δείξει υπερβολική γενναιδωρία στις γνώσεις (μοριοδοτώντας πλουσιοπάροχα πτυχία και μεταπτυχιακά-δικαίως εν μέρει)ενώ αντίθετα θα είναι πολλή φειδωλή και άδικη στο θέμα της εργασιακής εμπειρίας που είναι εξίσου σημαντικό και ουσιαστικό προσόν.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:32 | IΩΑΑΝΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 2ου ΜΑΣΤΕΡ. Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΄’Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ 2ου ΜΑΣΤΕΡ, Π.Χ. 150 ΜΟΡΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:11 | Μπούκα Χριστίνα

    Η νέα κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έδειξε πραγματικά ότι έχει τη διάθεση να εκτελέσει το πρόγραμμα των 100 ημερών.

    Μήπως όμως η πίεση του χρονοδιαγράμματος οδηγήσει σε προχειρότητες?

    Άριστη η ιδέα αναμόρφωσης του μηχανισμού πρόσληψης αλλά μήπως πρέπει να προηγηθεί διεξοδικά η έρευνα για τους συμβασιούχους, οι οποίοι χωρίς την προσαύξηση της εμπειρίας τώρα πια θα πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους στα νέα παιδιά με τα μεταπτυχιακά και τις ξένες γλώσσες!! Ξέρετε η γενιά των 40 και πλέον ετών παλεύει σήμερα με δύο και τρεις ίσως δουλειές να δώσει στα παιδιά του αυτά που ο ίδιος στερήθηκε!! Για το λόγω αυτό αφού καταργείτε την προσαύξηση μη δίνετε φρούδες ελπίδες με την κατάργηση των ορίων ηλικίας.

    Επιπλέον υπάρχουν άνθρωποι στον δημόσιο τομέα χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη όπως λέτε, αλλά εργάζονται μέχρι και σήμερα για έτη με συμβάσεις ορισμένους χρόνου ( με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ π.χ. προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, οκτάμηνα, κ.λ.π.) οι οποίοι πραγματικά περίμεναν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει μια νομοθετική ρύθμιση τέτοια που να τους μονιμοποιεί και όχι να τους οδηγεί εκ νέου στην ανεργία.

    Εσείς δεν ιδρύσατε τα ΚΕΠ?? Να σας θυμίσουμε τον τρόπο πρόσληψης των υπαλλήλων σήμερα που είχε σχεδιάσει η δική σας κυβέρνηση?? Να σας θυμίσουμε επίσης τον τρόπο μονιμοποίησης αυτών με προσαύξηση 55% επί κυβέρνησης της ΝΔ?? Ποιες ήταν οι προτάσεις σας ως αντιπολίτευση? Δεν μπορεί να υπάρξει η διεύρυνση του Π.Δ. 164/2004 για την μονιμοποίηση χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα μετέωροι?

    Είναι άσχημο λοιπόν να αναφέρεται διαρκώς ότι είναι άδικη η προσαύξηση εμπειρίας για αυτούς που είχαν την «τύχη» να εργαστούν στο δημόσιο και θα πρέπει να βάλετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τη μερίδα αυτών των ανθρώπων, ο οποίοι δεν είναι μόνο πτυχιούχοι αλλά και απλοί εργάτες στην καθαριότητα, ΑΜΕΑ κ.λπ.. Το κοινωνικό πρόσωπο πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

    Σας ευχαριστώ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:55 | ΦΩΤΟΥΛΑ

    Ως προς τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών μια διευκρίνιση.Ένας κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού στον ίδιο επιστημονικό τομέα μοριοδοτείται περισσότερο από έναν κάτοχο διδακτορικού και μόνο διπλώματος?Η λογική λέει πως δε θα έπρεπε καθώς όντας ο διδακτορικός τίτλος επιστημονικά ανώτερος του μεταπτυχιακού η κατοχή και των 2 δεν προσθέτει τίποτα στις ικανότητες του υποψηφίου.Τέλος μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό ακόμη και αν αφορούν σε τομέα άσχετο με αυτόν της θέσης η οποία προκηρύσσεται?Θα μπορούσε να θεωρηθεί οτι ένας κάτοχος τίτλου σπουδών ανώτερου του πτυχίου έχει επιδείξει περαιτέρω φιλομάθεια και εργατικότητα και επομένως μπορούν να του αναγνωριστούν τα παραπάνω σαν επιπλέον προσόντα αλλά είναι το ίδιο κατάλληλος με κάποιον ο οποίος έχει τα αντίστοιχα διπλώματα και μάλιστα σε τομείς συναφείς ως προς το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης?

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:05 | doktor

    ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ! ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ! ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ! ΙΔΡΩΣΑΜΕ. ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΛΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:35 | square

    ΘΕΜΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΤΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

    Θα ήταν κατά τη γνώμη μου δίκαιη η διαφοροποίηση των μορίων που προσφέρει ένα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα από ένα ετήσιο. Όπως και να το κάνουμε, δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:42 | Κατερίνα Παπαδοπούλου

    Συγχαρητήρια για την ευκαιρία που μας δίνετε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να θίξω το θέμα της εντοπιότητας και θα ήθελα να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα αυτού του κριτηρίου.
    Σας αναφέρω ότι αν και κατοικώ εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Αθήνα άνετα μπορώ να βγάλω βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο Πρεβέζης μιας και είμαι ακόμη γραμμένη εκεί. Συνεπώς η διαδικασία για τη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας είναι προβληματική καθώς είναι πιθανό ο πραγματικός τόπος κατοικίας μπορεί να διαφέρει.
    Προτείνω την κατάργηση του συγκεκριμένου κριτηρίου και αν κάποιος διοριστεί σε παραμεθόριο περιοχή να ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ η δικλείδα της υποχρεωτικής υπηρέτησης για μία δεκαετία και όχι να αναζητούνται «μέσα» για την επίτευξη ρουσφετολογικών μεταθέσεων.
    Η μοριοδότηση με 150 μόρια κατοίκων δήμων με πληθυσμό κάτω των 10000 κατοίκων πρέπει να καταργηθεί. Εγώ δηλαδή που γεννήθηκα στην πόλη της Πρέβεζας και όχι στο γειτονικό Δήμο που απέχει μόλις 15 λεπτά από την Πρέβεζα τι φταίω;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:35 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Πετρόπουλος Βασίλειος

    Σαφώς και είναι θετικότατο στοιχείο η μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών όμως εάν κάποιος δεν έχει τα χρήματα (εγώ είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής και πληρώνω 3000 χώρια τα άλλα έξοδα) για τις σπουδές μου τι γίνεται;; Εάν κάποιος έχει πάνω απο 1 μεταπτυχιακό θα μοριοδοτείται;; πχ εάν εχει 3 (3 * 200 = 600 μόρια). Επίσης θεωρώ άδικο που δεν μοριοδοτούνται παραπάνω τα μεταπτυχιακά που είναι 2 ή περισσοτέρων ετών και δεν μιλώ για τα part – time αλλά για full – time (2 ή 3 έτη)
    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    697 33 85 379

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:22 | square

    ΘΕΜΑ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ

    Νομίζω πως εκ παραδρομής έχει καθηλωθεί η μοριοδότηση του δεύτερου πτυχίου στα 150 μόρια. Πιστεύω πως πρέπει -τουλάχιστον- να συνεχίσει να δίνει τα ίδια μόρια με ένα μεταπτυχιακό τίτλο, δηλαδή τα 200.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:03 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    κ.Υπουργέ
    Θέλω πραγματικά να ξέρω τι ακριβώς σκέφτεστε να κάνετε ως Κυβέρνηση με τη μοριοδότηση της εντοπιότητας στους ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις αυτών. Εννοώ την επιπλέον μοριοδότηση (+150) μορίων των δημοτών ενός δήμου(μόνιμων ή μη μόνιμων κατοίκων),για θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται εντός των ορίων του Δήμου και ανήκουν σε υπηρεσίες του ή σε θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων του.
    Είμαι δημότης ενός Δήμου ο οποίος δεν προκυρήσσει – σχεδόν καθόλου – θέσεις εργασίας. Θα ήθελα όμως να μπορώ να διεκδικώ ισότιμα θέσεις εργασίας σε άλλους ΟΤΑ. Το γεγονός ότι ξεκινάω την «κούρσα διεκδίκησης» εύρεσης θέσεως εργασίας με (-150) μόρια, με αποτρέπει να «σκεφτώ» να υποβάλλω αίτηση.
    Υπό αυτή την οπτική πλευρά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι λειτουργεί «υπέρ της ενίσχυσης της αποκέντρωσης». Θεωρώ ότι υπάρχει πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα αφού η ως άνω πριμοδότηση, πιστεύω ότι εξυπηρετεί «ψηφοθηρικούς» λόγους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Επίσης το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει και με την πλήρωση θέσεων σε παραμεθόριες περιοχές ή νησιά, αλλά και σε παραμεθόριους Νομούς(Δημόσιος & Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας,ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού).Δίνεται προτεραιότητα σε δημότες μόνιμους ή μη μόνιμους κατοίκους των εκεί περιοχών με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν στη διορισθείσα θέση επί 10 συναπτά έτη(κάτι που όπως γνωρίζετε παρακάμπτετε διαμέσου «παραθύρων»).
    Ορμώμενος,λοιπόν, κ.Υπουργέ από τι δηλώσεις σας,οι οποίες θαρρώ πρεσβεύουν το δόγμα όλης της κυβέρνησης,ότι: «είναι μία πρώτη πράξη αποφασιστική για την επαναθεμελίωση αρχών και αξιών που είναι απαραίτητες» και ακόμη ότι «στόχος μας είναι να βάλουμε τέρμα στις πελατειακές σχέσεις εμβαθύνοντας την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις προσλήψεις», προτείνω:

    1)Κατάργηση της πριμοδότησης (+150) μορίων για χρήση της εντοπιότητας.
    Μπορείτε να θέσετε ως προϋπόθεση τη παραμονή τους στην αντίστοιχη θέση για τουλάχιστον 7 ή 10 έτη. Εφόσον δημιουργείται κενό στις αντίστοιχες υπηρεσίες, θα υπάρχει χρόνος κάλυψης.

    2)Να δίνετε σε όλους η δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων σε παραμεθόριες περιοχές ή νησιά ή σε παραμεθόριους Νομούς, εφόσον δέχονται να υπηρετήσουν επί μία 10ετία. Σε πρόσφατο διαδυκτιακό γκάλοπ του ΑΣΕΠ, περίπου το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εργάζοταν οπουδήποτε στην Ελληνική Επικράτεια.

    Με τιμή

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:13 | Nikos

    Μετα το post της Έλενας (. από Elena – — 15 Νοεμβρίου 2009 @ 11:19)

    Καταργηση αθροιστικής μοριοδοτησης μεταπτυχιακών σπουδων

    ********************** SOS *********************************

    Με την νέα πρόταση νομοσχεδιου καταργείται η ρύθμιση
    «Για τον υποψήφιο που κατέχει δύο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών η βαθμολογία είναι αθροιστική»
    Η ρύθμιση αυτή είχε εφαρμοστεί περιοριστικά στον ΑΣΕΠ και επειτα από αντιστοιχή μου ερώτηση σε mail μου απάντησαν από τον ΑΣΕΠ:

    «Σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3051/2002 βαθμολογούνται αθροιστικά ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ τίτλοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών ή ένας μεταπτυχιακός και ένας διδακτορικός τίτλος.»

    ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

    ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ

    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ????

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ????? Με ενστασεις σε προκηρύξεις ή δικαστικά? Εφοσον, δεν υπάρχει πρόβλεψη που να απαιτεί την μοριοδότηση ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ΜΑΣΤΕΡ ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ γιατι αυτό να μην εννοείται ότι άρα όλα τα μαστερ ή διδακτορικά παίρνουν μορια αντιστοίχως????

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:31 | Χρυσόστομος Διαμαντής

    Καλησπέρα σε όλους
    Διαβάζοντας πολλά από τα σχόλια συμπολιτών μας παρατήρησα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη τάση αντίθεσης όσο αναφορά την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού.
    Αυτή η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης είναι κάτι που συνάπτει με την δημοκρατία και οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την γνώμη μας για την διαμόρφωση μιας κατάστασης που αφορά άμεσα εμάς και το μέλλον μας.Ελπίζω οι αρμόδιοι να αξιολογίσουν όπως πρέπει αυτές τις απόψεις και να διορθώσουν κάποια λάθη.
    Επιπλέον, προτείνω σε όσους επιθυμούν να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο συγκεκριμένο μέτρο, να το κάνουμε σαν ένα σύνολο-ομάδα ώστε η γνώμη μας να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι κρίμα να διαμορφωθεί μια κατάσταση που αφορά εμάς χωρίς εμάς, ενώ έχουμε την δυνατότητα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να το κάνουμε.

    Όσοι επιθυμούν ας μου στείλουν ένα mail στην διεύθυνση

    chrisdiamantis82@yahoo.gr

    Ευχαριστώ για τον χώρο που μου δώθηκε έτσι ώστε να εκφράσω την άποψη μου.

    Χρυσόστομος Διαμαντής

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | Ανδρέας Χρόνης

    Γενικά συμφωνώ με τις καινούργιες διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:14 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΑΡΣΗ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΟΡΙΑ.ΝΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ(3.4 ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ)ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.(ΕΧΩ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚαιΟ ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;;;ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ;;;;;;;;ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΟΙΚΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΙ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ Κ.Τ.Λ….ΝΥΣΑΦΙ ΠΟΙΑ.ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 4 ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.!!!!!!!
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΗΠΟΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ 50 ΜΟΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ!!!!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:21 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗΣ

    Σαφώς και τα ακαδημαϊκά κριτήρια για την πρόσληψη στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να υπερισχύσουν,συνυπολογιζόμενης και της προϋπηρεσίας σε ένα επικουρικό βαθμό , και αυτό για να αντιμετωπισθεί η ανωμαλία από τα υπέρογκα μόρια προϋπηρεσίας που συσσώρευσαν τα άτομα των προγραμμάτων stage που όλοι ξέρουμε με ποια κριτήρια διορίστηκαν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να σταματήσει ο υπολογισμός της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου όπως και επίσης και η διάκριση της συνάφειας με βάση το αντικείμενο πρόσληψης,να μοριοδοτούνται μεν αλλά με σύμφωνα με το παλαιό νόμο .Θα είναι μεγάλη αδικία αν εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:13 | Ελίνα

    Κύριε Υπουργέ,

    Με μεγάλη μου θλίψη διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα η έννοια της αξιοκρατίας έχει χάσει το νόημά της. Η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρούσε αξιοκρατική την πριμοδότηση με 50% της προϋπηρεσίας των stagiers και των συμβασιούχων άνω των 2 ετών και εσείς προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είναι αξιοκρατικό να αρκεστεί κάποιος στα μόρια από τον ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, παρόλο που έχει αποκτήσει και δεύτερο(και ενδεχομένως και τρίτο) κι ακόμα ότι είναι λογικό ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών άσχετος με το βασικό τίτλο σπουδών να έχει την ίδια βαρύτητα και άρα και μοριοδότηση με έναν συναφή!
    Κι όμως υπάρχουν κάποιοι(όπως εγώ) που δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, παίρνοντας δάνειο από τράπεζα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ζωή, έκαναν και δεύτερο μεταπτυχιακό(και τα δύο στο ΑΠΘ, και τα δύο συναφή με το βασικό τίτλο σπουδών) και ελπίζουν πάντα σε μια θέση στο Δημόσιο. Ναι, έκανα δεύτερο μεταπτυχιακό για τα «μοριάκια», όπως απαξιωτικά τα αποκαλέσανε σε κάποιο μήνυμα. Αυτά τα «μοριάκια» τα έχω πληρώσει με άγχος , χρήματα, εξετάσεις , ξενύχτια διαβάσματος και έχω κερδίσει το δικαίωμα να τα υπερασπιστώ.
    Όλοι όσοι θιγόμαστε πρέπει να τηλεφωνήσουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη στον ΑΣΕΠ και το ΥΠΕΣ και να φωνάξουμε για την αδικία εις βάρος μας.

    Υ.Γ. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε πάνω μας η πρόταση για κατάργηση της συνάφειας και της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού, βάζοντας μας στη θέση των μελλοθάνατων που περιμένουν την εκτέλεση της θανατικής τους ποινής με τη διαβίβαση στη Βουλή προς ψήφιση του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Κύριε Ραγκούση , δε θα ξεχάσουμε ποτέ πώς φερθήκατε στους άξιους και μορφωμένους πολίτες αυτής της χώρας.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:12 | Δήμητρα Μ.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:48 | Κώστας

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων και την εισαγωγή «φρένου» στα μόρια! Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η λογική «σπουδάζω για να μαζεύω μόρια για να βολευτώ στο δημόσιο», λογική η οποία προωθεί την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και παρόμοιες φιλελεύθερες «ελιτίστικες» λογικές. Στόχος πρέπει να είναι η γνώση και όχι τα μόρια και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ωθήσουμε τους νέους και τους άνεργους.
    Προτείνω επίσης την εισαγωγή φρένου στον αριθμό των πτυχίων γλωσσομάθειας π.χ. 3 γλώσσες το μέγιστο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:50 | afroditi

    Πολυ καλή η προσπάθεια για αξιοκρατία, παρά τις ενστάσεις σε κάποια σημεία.

    Εγω θα ήθελα να ρωτήσω αν στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου αυτού συμμετέχει η νυν ηγεσία του ΑΣΕΠ.

    Η πρώτη αλλαγή που θα έπρεπε να γίνει με το νομοσχεδιο αυτο θα ήταν να αλλάξει συσσωμη η Διοικηση του ΑΣΕΠ, που όλα αυτα τα χρόνια δέχτηκε να διενεργείεξετάσεις με «κλειστούς» διαγωσνισμούς αποκλείοντας παιδια με προσόντα που είχαν την ατυχία να μη δουλευαν ως εργασιακοι συμβουλοι (οαεδ) είτε με stage (βλ. ΟΠΑΔ, ΙΚΑ), με συμβάσεις εργου (Υπουργειο Εσωτερικων-Μεταναστευση)

    Που βρισκόταν η ηγεσία τοτε του ΑΣΕΠ όταν σε προκηρυξεις απαιτούνταν απαραιτητη εμπειρια?

    Για ποιο λόγο δεν αρνούταν να διενεργησει τις προκηρυξεις αυτές; Γιατί δεν τις επέστρεφε πίσω γιατι εν τέλει δεν παραιτούταν;

    Επίσης μόνο όταν το πολιτικό σκηνικό ξεδιάλυνε άρχισε να αντιδρα για προφανείς λόγους (55 Επιστημονες Υπουργειο Αμυνας, Ελεγκτικό Συνέδριο)

    Αξιώνω τη δημοσιεύση του σχολίου αυτού γιατί αφορά τη διαβούλευση και το ρόλο των εμπλεκομένων φορέων. Δεν είναι αντιπαράθεση

    ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…..ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΑΜΕ….ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ….ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ….

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | ΑΝΕΣΤΗΣ

    Ποιο είναι το σκεπτικό της μη μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου;

    Η περαιτέρω εξειδίκευση και η δια βίου μάθηση πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να τιμωρείται. Το δημόσιο μπορεί μόνο να ωφεληθεί από μια τέτοια πολιτική η οποία θα βοηθήσει στην στελέχωση του από υψηλά καταρτισμένους επιστήμονες.

    Άλλωστε με δεδομένο τον ανταγωνισμό για τις θέσεις δημοσίου, αν το νομοσχέδιο ισχύσει ως έχει, ωθείτε τους υποψήφιους να διαφοροποιηθούν μαθαίνοντας περισσότερες γλώσσες οι οποίες ποτέ ή σπάνια χρησιμοποιούνται. Αντίθετα η γνώσεις από συναφή μεταπτυχιακά μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Ευχαριστώ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:15 | kavala

    Η όλη συζήτηση δείχνει ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη γραπτού διαγωνισμού για όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους, όχι μόνο για τους διοικητικούς και τους εκπαιδευτικούς.

    Μόνο έτσι μπορούν να αποκλειστούν προφανείς αδικίες που πάντα θα υπάρχουν με το σύστημα της μοριοδότησης, όπως για παράδειγμα:
    -Μεταπτυχιακό δημόσιας διοίκησης στη Νομική: 200 μόρια, μεταπτυχιακό στην ιστορία τέχνης στη Βουλγαρία: 200 μόρια!
    -Διδακτορικό σε Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας: 400 μόρια, διδακτορικό στο ΕΜΠ: 400 μόρια!
    -Πτυχίο Ηλεκτρολόγου ΕΜΠ με 7,5: 825 μόρια, πτυχίο Ηλεκτρολόγου στη Ρουμανία με 8: 880 μόρια!
    -Πτυχίο Νομικής Αθηνών με 8, μεταπτυχιακό στο δημόσιο δίκαιο και δεύτερο μεταπτυχιακό στη δημόσια διοίκηση: 1080 μόρια, πτυχίο Ανθρωπολογίας Αιγαίου με 8 και μεταπτυχιακό στο Αιγαίου και διδακτορικό στην Πολωνία: 1480 μόρια!
    -(για μηχανικούς) Προϋπηρεσία 5 χρόνων σε έργα κατασκευής γεφυρών και δρόμων: 408 μόρια, προϋπηρεσία 5 χρόνων σε μικρό αρχιτεκτονικό γραφείο: 408 μόρια!

    Φυσικά, σε όσους «πιάνουν» τη βάση στο γραπτό διαγωνισμό, θα δίνεται η (νομίζω δίκαιη) προσαύξηση που ήδη προβλέπεται (4 για PhD, 2 για μεταπτυχικό, 4 για εμπειρία). Εάν κάποιος με PhD και μεταπτυχιακό «πιάσει» 6+ μονάδες λιγότερες από κάποιον άλλον, σίγουρα δεν είναι καλύτερος για τη δουλειά. Αντίθετα, ο διδάκτορας του (κανονικού) PhD είναι πολύ πιθανότερο να γράψει καλύτερα στο αντικείμενό του από τον απλό πτυχιούχο και χωρίς την προσαύξηση. Ο διδάκτορας της Βουλγαρίας (π.χ. μηχανικός) προφανώς είναι πολύ πιο πιθανό να γράψει λιγότερο καλά από τον καλό απόφοιτο του ΕΜΠ, γι΄ αυτό και φοβάται και χρησιμοποιεί ιδεοληψίες του στυλ: «λιώσαμε στο διάβασμα…δε χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα» κτλ.

    Ανακεφαλαιώνοντας: Γραπτός διαγωνισμός για όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους, όχι μόνο για τους διοικητικούς και τους εκπαιδευτικούς.