Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 16:45 | gorg

    Τα πράγματα είναι απλά κύριοι, ή αλλάζεται πολιτική στο θέμα των μεταναστών και χάνεται την εξουσία γιατί αυτό θα θυμώσει τους πολυπολιτισμικούς φίλους σας, αλλά διατηρείτε την ελπίδα ότι ίσως επανέρθετε στο μέλλον, ή συνεχίζετε την πολιτική σας και χάνεται την εξουσία για πάντα, αφού όχι μόνο έχουμε το δικαίωμα αλλά έχουμε και υποχρέωση να σας σταματήσουμε όπως ορίζει το σύνταγμα, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, και σε αυτό το θέμα καλό είναι να μην εμπιστεύεστε τους φίλους που σας λένε ότι οι έλληνες έχουν αλλοτριωθεί τόσο που δεν θα προβάλουν αντίσταση γιατί το δικό σας κεφάλι τίθεται εν κινδύνο και όχι το δικό τους.
    Σας ερωτώ λοιπόν είσθε προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται, ή πιστεύεται ότι το μόνο που θα χάσετε είναι μερικοί ψήφοι?

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 16:57 | μανουσος καμπούρης

    Η πολιτογράφηση αλλοδαπών είναι έγκλημα κατά του έθνους, και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ίδιο πιστεύουν ΟΛΟΙ. Τόσο αυτοί που την αντιστρατεύονται όσο και αυτοί που την προωθούν ακριβώς για αυτό το λόγο. δεν θα βρείτε κανέναν πολέμιο της εθνικής ιδέας που να αντιστρατεύεται την πολιτογράφηση αλλοδαπών.
    δικαιακώς η πολιτογραφηση είναι τελείως κατακριτέα, διότι τα προνόμια και οι υποχρεώσεις ενός έλληνα πολίτη δεν είναι ένα στιγμιαίο θέμα νομικιστικού περιεχομένου, αλλά πηγάζουν από γενιές προγόνων του που πολέμησαν, υπέφεραν, σκοτώθηκαν και φυσικά πλήρωναν φόρους στο ελληνικό δημόσιο ώστε να έχουν δικαιώματα οι απόγονοί τους. Η έλευση ενός επηλυδος που ζητά να ωφεληεθί από τις προσπάθειες και το αίμα των άλλων είναι ηθικά απαράδεκτη. Αν και διαφωνώ, θα μπορούσα να δεχθώ την εξάιρεση που θα προέκυπτε από πρόσκληση του ελληνικού κράτους, ή πρόσκληση με σύννομο τρόπο αναγνωρισμένων φορέων αυτού, όπως εγινε στις ΗΠΑ, την Αυστραία και τη Γερμανία (καθεστώς που οδήγησε σε τεράστια εσωτερικά προβλήματα, ιδίως τη Γερμανία με την ογκώδη τουρκική μειονότητα).
    όσον αφορά τυους λαθρομετανάστες, νομιμοποιηθέντες ή όχι, η έλευσή τους εδώ αποτελεί προσβολή του νομίμου ήθους, αφού ήλθαν παρά τους νόμους και την επιθυμία του ελληνικού κράτους, δημιουργώντας τεράστιες βλάβες σε αυτό και τους πολίτες του. Αυτές οι βλάβες αρχίζουν από τη γενίκευση και την εγκαθίδρυση πνεύματος ανομίας και κατάλυσης του νόμου με βάση το προσωπικό συμφέρον (του μετανάστη), πράγμα που οδηγεί σε «απαλλοτριώσεις τραπεζών», «επιβεβλημένες εισφορές» και λοιπές εξευγενισμένες διατυπώσεις για την ένοπλη ληστεία. η άνευ οποιουδήποτε ερίσματος μόρφωση των παιδιών των λαθρομεταναστών απέσπασε πόρους που χρειάζονταν στο ελληνικό κράτος για πλείστα εργα, μη ήττον η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων.
    Ως εκ τούτου, η πολιτογράφηση
    πρώτον αποτελεί αδικία έναντι τωγν κληρονομικώ δικαίω πολιτών, δεύτερον αποτελεί επιβράβευση της εκνομίας που συνιστά η είσοδός τους ανεξάρητα από μετέπειτα νομιμοποιήσεις,
    τρίτον είναι κίνητρο για ορδές μεταναστών να έρθουν από τις χώρες τους,
    τέταρτον δεν είναι ανταποδοτική στο κράτος (πώς βεβαιούται κανείς για το νόμιμο της απασχόλησης αυτών των μεταναστών όλο το χρόνο που διέμεναν- η παράνομη απασχόληση είναι αδίκημα και πλήττει το κοινωνικό σύνολο που χάνει θέσεις εργασίας και υφίσταται συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων),
    πέμπτον επιβαρύνουν το κράτος και το πολιτικό σώμα με έξοδα συνταξιοδότησης, ασφάλισης κλπ στο διηνεκές χωρίς εξασφάλιση αντίστοιχων καταβολών,
    έκτον βασίζεται σε λάθος βάση: η φοίτηση μεταναστών δεύτερης γενιάς σε ελληνικά ιδρύματα είναι κακοδιαχείρηση πόρων του ελληνικού κράτους κι έπρεπε να τους ζητηθεί να πληρώσουν τη διαφορά. ελληνόπαιδες, με γονείς να πληρώνουν φόρους επί γενιές μένουν εκτός πανεπιστημίων τα οποία εκπαιδεύουν δωρεάν γόνους μεταναστών. αντί να καταργηθεί αυτή η εγκληματική κατασπατάλιση πόρων και να επιδιωχθεί η αποζημίωση του Δημοσίου (όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης κατάχρησης από έλληνα που το ζημιώνει), εδώ αυτό θα επιβραβεύεται με πολιτογράφηση; Το πολιτικό και νομικό-δικαιακό ήθος που ενσταλλάζεται σε αυτούς τους νεήλυδες είναι τουλάχιστον επιβραβευτικό στην εκνομία και την αυθαιρεσία.
    Τέλος, η είσοδος μεταναστών αποτελεί εισβολή πολιτειακά και κρατικά και αλλοίωση του ελληνικού εκλογικού σώματος. η οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε εκλογική διαδικασία θα καταστεία νεξέλεγκτη. όλες οι οργανώσεις θα αρχίσουν να ζητούν επιπλεον δικαιώματα την επάυριο της κατοχύρωσης του πρώτου, με επιχειρήματα για «μίζερα» και ατελή διακιώματα, για πολίτες δύο κατηγοριών κλπ. από την στιγμή που αν και παράνομοι, φυγόδικοι και εισβολείς (αν όχι και εγκληματίες) γίνονται αποδεκτοί ως πολίτες θα εξαχρειωθούν περισσότερο (η παρουσία τους εδώ παρά την αντίθετη γνώμη των νόμων, του κράτους και της συντριπτικής πελιοψηφίας των πολιτών που τους φιλοξενούν καταδεικνύει εκ προοιμίου αχρειότητα) και παντί τρόπω θα απαιτουν και τα υπόλοιπα δικαιώματα, και τελικά, περισσότερα δικαιώματα από τους αυτόχθονες ως οργανωμένη μάζα ψηφορόρων που θα έχουν και προστασία ως «ευπαθής ομάδα», όπως συμβαίνει σήμερα με τους Αθίγγανους κι τους Τουρκόφρονες. Όπως δε φαίνεται σε όλες τις δυτικές χώρες, θα αποτελούν μονίμως μακρά χείρα ξένων δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών. και αν στο Λονδίνο ή τη Μαδρίτη η δυνατότητά τους εξατλείται σε μερικές χιλιάδες νεκρών από τρομοκρατικές ενέργειες, στην Ελλάδα θα υπάρχει πρόβλημα όχι εθνικής ασφάλειας απλώς αλλά ασφάλειας των μετόπισθεν και άμυνας εν γένει. Η εξάπλωση του θρακικού προβλήματος σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι εγκληματική.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 16:23 | andromeda x

    Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο και ανθελληνικό αυτό νομοσχέδιο που αφορά την υπηκοότητα και την ψήφο των αλλοδαπών.

    Είναι ενάντια στην κοινή γνώμη, στην ελληνική πραγματικότητα και στις εθνικές μας προτεραιότητες. Η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά, εγκληματικότητας και ανεργίας.

    Είναι δυνατόν να ενσωματωθούν άνθρωποι από διαφορετικές φυλές, θρησκείες, παιδεία και πολιτισμούς;

    Ποια θα είναι η κοινωνική συνοχή και η εθνική τους συνείδηση. Η χώρα δεν αντέχει οικονομικά και δεν εχει τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές. Με όλα αυτά που σχεδιάζετε θα αυξήσετε τα κύματα των λαθρομεταναστών προς την χώρα μας, την στιγμή που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ανεξέλεγκτη κατάσταση της αρθρόας εισόδου – εισβολής στη χώρα μας.

    Μην υποβαθμίζετε άλλο την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα γκέτο, μέσα στις πόλεις μας.

    Θα βρείτε μπροστά σας οξυμένα προβλήματα θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, τα οποία καμμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει.

    Συμπεριφερθείτε με σύνεση και σύμφωνα με τα συμφέροντα της Ελλάδας.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 16:29 | Νταρίν

    Επειδή παρακολουθώ πολύ καλά τη συζήτηση από τη 1η μέρα και επίσης όλα τα ΜΜΕ, παρατήρησα κάτι. Όσοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο επαναλαμβάνουν όλοι τις ίδιες προτάσεις…..Δεν είμαι κατά της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, επιθυμώ να ακούσω τις αντίθετες απόψεις και εννΟείται τις σέβομαι ΑΛΛΑ με ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
    Όλοι όσοι υποστηρίζετε φανατικά ότι δεν πρέπει να έχουν οι κάποιοι νόμιμοι μετανάστες το δικαίωμα ψήφου, έχετε ταξιδέψει καθόλου στο εξωτερικό ή ακούσει τι λένε εκείνοι που ζουν? (κυρίως για έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό). Γιατί αποκλείεται ένα δικαίωμα των νόμιμων μεταναστών ενώ το απαιτείται για τους έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό? ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!!! Το φωνάζεται ότι πρέπει να υπάρχει για τους έλληνες στο εξωτερικό αλλά το αποκλείεται για εκείνους που επέλξαν να ζήσουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα!! Τραγική ειρωνεία!!!
    Πρέπει να επιχειρηματολογούμε σωστά την άποψη μας και ας είναι αντιθετη!!! όσοι λένε τώρα ότι αυξήθηκε η εγκληματικότητα, η ανεργία με την έλευση των μεταναστών, θα ήθελα να τους ρωτήσω η εγκληματικότητα δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα? Όλοι είναι άγγελοι? Τότε γιατί τις έχουμε τις φυλακές? Και αν παρακολουθείται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν και έλληνες εγκληματίες…ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ… ή με την ανεργία μήπως σας πήραν τις θέσεις στο δημόσιο?(΄κάτι που δε δικαιούνται βέβαια)…ή επειδή κάποιοι βολεμένοι δεν επιθυμούν να πάνε να δουλέψουν σε οικοδομές, σε εστιατόρια και στα χωράφια τους και φέρνουν ανασφάλιστους αλλοδαπούς με χαμηλά μεροκάματα να τους κάνουν τις δουλειές…. τι έχουν αυτές οι δουλειές? φτάνει ο εγωίσμός πια…Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα σήμερα? Θέλουμε όλοι να έχουμε τις καλύτερες δουλειές με τους καλύτερους μισθούς ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου?
    Και μην νομίζετε ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα «μοιραστεί» η ελληνική ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες….κάνετε μεγάλο λάθος… Τι μας έκανε το προηγούμενο αυστηρό νομοσχέδιο? δεν ήρθαν παράνομα? μην νομίζετε ότι θα είναι τόσο εύκολη η διαδικασία για την ιθαγένεια….μπορεί να μας φαίνεται έτσι αλλά θα δείτε…. Εαν έχετε αντίθετη άποψη, τη σέβομαι, αλλά και σκεφτείτε το και λίγο με οικονομικούς όρους….Ποιος πληρώνει τόσο καιρό παραβολα για άδειες παραμονής και ένσημα?Από που νομίζεται έχουν χρήματα τα ασφαλιστικά μας ταμεία… Δε το λεω εγώ αλλά που το λέγανε οι ίδιοι οι υπάλληλοι όταν πήγαινα να ανανεώσω κάθε φορά την άδεια παραμονής! Αν πάρειςτην ιθαγένεια εμείς από που θα πάρουμε λεφτά?? και ποτέ δε λέγανε τις σωστές ρυθμίσεις για την ανανέωση…..
    όπως ζητάτε διακιώματα για τους έλληνες μεταναστες στο εξωτερικό αφήστε και εδώ να γίνει το ίδιο!!!( και για να γνωρίζετε μη θεωρείτε ότι όλοι οι έλληνες μετανάστες παλιά πήγαν νόμιμα στο εξωτερικό). Εαν υπήρχε εξ’αρχής καλή μετανστευτική πολιτική για την αντιμεώπιση της λαθρομετανάστευσης δεν θα υπήρχαν τώρα όλα αυτά!!!
    Ευχαριστώ πολύ!!!!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 16:00 | ADRE

    μα καλα δεν βλεπετε παντου σε διαδικτυακα γκαλοπ σε forum παντου ακομα και στις συμπολιτευομενες εφημεριδες οτι υπαρχει ενα καθολικο ΟΧΙ σε αυτο που πατε να κανετε?????ακομα και απο εδω περα το βλεπετε!!!!!!!!!!!!!!!θα ειστε υπευθυνοι για την κοινωνικη αναταραχη που θα προκαλεσετε απο την στιγμη που θα περασει αυτο το πραγμα!!!!οσον αφορα το πολιτικο κοστος αφηστε το καλυτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αυτα να τα βλεπουν και οι υπερμαχοι των διαφορων ΜΚΟ ποιοι τελικα αποτελουν την πλειοψηφια σε αυτον τον τοπο και κυριως οι δημοσιογραφοι που αποκαλουν το συνολο του ελληνικου λάου ρατσιστες και ακροδεξιους!!!!!δειξτε ενα γκαλοπ που δεν υπαρχει ενα τεραστιο ποσοστο κατα του νομοσχεδιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αφου ειστε υπερμαχοι των πολιτικων δικαιωματων ολων τοτε γιατι δεν ρωτατε ολους εμας??????????

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 16:22 | Ευάγγελος Ιωσηφόγλου

    Συνφωνώ απόλυτα ότι μετά από μια πενταετία, πρέπει οι μόνικοι και νόμιμοι μετανάστες να παίρνουν την Ελληνική Ιθαγένεια. Καθώς επίσης και τα παιδιά τους.
    Συμφωνώ επίσης και στο να συμετέχουν στις δημοτικές εκλογές.
    Ζω πολλά χρόνια στην Γερμανία και ψηφίζω στις δημοτικές εκλογές του τόπου διαμονής μου εδώ στην Γερμανία, ΚΑΙ χωρίς να έχω πάρει την Γερμανική Ιθαγένεια.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:44 | Σοφία

    Η Ελληνική Ιθαγένεια δε θα πρέπει να επικεντρωθεί στο χρόνο παραμονής σε μια χώρα αλλά στο πως μπορεί κάποιος να αποδεχτεί και να αποκτήσει ελληνική παιδεία, ελληνική συνείδηση με πίστη στη δημοκρατία και στην ευημερεία αυτού του τόπου. Τέτοιου είδους κυβερνητικές προτάσεις όπως οι τωρινές δεν συνάγουν προς αυτό σε καμία περίπτωση.
    Ελπίζω προς οφελος και των πραγματικά ταλαιπωρημένων μεταναστών και των πραγματικά ταλαιπωρημένων Ελλήνων ιθαγενών να διαμορφωθούν προτάσεις που διασφαλίζουν μια αρμονική συμβίωση με σεβασμό στα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:47 | Αντώνης Πετράκης

    Στην Ελλάδα του κοινωνικού και πολιτικού αμοραλισμού και της αθρόας εμφάνισης φαινομένων κοινωνικού και πολιτικού ρατσισμού ( στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, θανάσιμοι ξυλοδαρμοί στα αστυνομικά τμήματα, δολοφονικές επιθέσεις φασιστών) η όποια μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού θεσμικού πλαισίου δεν επιβάλλεται στο όνομα της ηθικής και του ανθρωπισμού (ας μην έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις των διοικούντων), αλλά εντάσσεται στην προσπάθεια να εκσυγχρονισθεί και να ορθολογικοποιηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης χρονιζόντων προβλημάτων, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες κοινωνικής έκρηξης. Σε αυτή τη λογική κινείται και το προς συζήτηση σχέδιο νόμου. Θεωρώντας ότι είναι θεμιτό να επιδιώκεται από αλληλέγγυους, μετανάστες και πρόσφυγες η όποια θεσμική βελτίωση, προχωρώ στις παρακάτω παρατηρήσεις.
    1) Η προϋπόθεση φοίτησης στις πρώτες τρεις τάξεις του Δημοτικού ή σε έξι τάξεις ελληνικού σχολείου, προκειμένου να πάρει την ελληνική ιθαγένεια με δική του πρωτοβουλία ο συμπληρώσας τα 18 χρόνια μετανάστης δεύτερης γενιάς, αποκλείει στην ουσία τους περισσότερους από όσους δεν έχουν ήδη αποκτήσει με κοινή δήλωση των γονιών τους την υπηκοότητα, προφανώς λόγω πλημμελούς γονικής μέριμνας. (Παιδιά προβληματικών οικογενειών, Ρομά κ.λπ.). Η παραπάνω προϋπόθεση-αποκλεισμός πρέπει να αποσυρθεί, και να αντικατασταθεί με μια απλή υπεύθυνη δήλωση μόνιμης διαμονής στη Χώρα, που θα υποβάλλεται στον τόπο κατοικίας του.
    2)Η προϋπόθεση κοινής γονικής δήλωσης προκειμένου να πάρει την ελληνική ιθαγένεια ένα παιδί πριν τα 18, αποκλείει άδικα τις ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικά περιπτώσεις των θεσμικά ή έστω ουσιαστικά μονογονεϊκών οικογενειών και πρέπει να αντικατασταθεί με την προϋπόθεση δήλωσης αυτού που κατά τεκμήριο ασκεί την γονική μέριμνα.
    3)Η προϋπόθεση της πενταετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής ενός εκ των γονέων είναι υπερβολική γιατί στερεί, μέχρι την ενηλικίωση τους, την ελληνική υπηκοότητα στα τέκνα μεταναστών που για τυπικούς λόγους (π.χ. αδυναμία κάλυψης ασφαλιστικών υποχρεώσεων) «απονομιμοποιήθηκε» η διαμονή τους στην Ελλάδα. Η προϋπόθεση να διαθέτει ένας από τους γονείς άδεια διαμονής όταν υποβάλλεται η γονική δήλωση είναι υπεραρκετή.
    4)Για τα τέκνα μη νόμιμων μεταναστών και προσφύγων που γεννιούνται στην Ελλάδα, να μην ισχύει μόνο η ολοκλήρωση της παρακολούθησης έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα ως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα οι γονείς να προσκομίσουν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (π.χ. συμβόλαιο κατοικίας) που να τεκμηριώνει τη μόνιμη διαμονή τους στη χώρα.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:24 | Θεόδωρος Μπακατσέλος

    Προς το κύριο Πέτρο Σπανό.
    Πραγματικά δεν ήξερα ότι όποιος διαφωνεί με το νομοσχέδιο, είναι της χρυσής αυγής! Αν είναι έτσι, τότε το κόμμα αυτό θα έπρεπε να ειναι ήδη στη βουλή κατ’ελάχιστο! Σας παρακαλώ πάρα πολύ να προσέχετε πως απευθύνεστε στους διαφωνούντες προς το νομοσχέδιο, ειδάλλως κινδυνεύεται να αποκτήσετε εσείς το χαρακτηρισμό χρυσαυγίτης. Ο αγώνας του καθενός για περισσότερη δημοκρατία, μέσω δημοψηφίσματος, είναι η καλύτερη απάντηση στη φασιστικά απλοική σας αντίληψη, οτι αποτέλεσμα πρόσφατων εκλογών=δημοψήφισμα!! Και κάτι άλλο αν και ίσως δε θα έπρεπε να το πώ δημόσια, στις τελευταίες 2 εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισα Πασόκ!! Χωνέψτε το εσείς αγαπητε!!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:54 | Άναυδος

    Εκείνο που ο πολύς κόσμος δεν ξέρει και έχει γίνει η τελευταία επινόηση του «προοδευτικού» κατεστημένου είναι το:
    «Πολλοί Έλληνες Μετανάστες απόκτησαν δικαιώματα αλλού, ενώ εμείς δεν δίνουμε τα ίδια στους εδώ Μετανάστες«.

    Στηρίζονται στο ότι ο πολύς κόσμος δεν ξέρει, ή δεν έχει καταλάβει, πως οι δικοί μας Μετανάστες πήγαν με πρόσκληση, ή αποδοχή για εργασία.

    Οι εδώ Μετανάστες, ΟΛΟΙ, μπήκαν παραβιάζοντας τους νόμους μας, καραβοτσακίζονται να περνάνε την Ακτοφυλακή, ή περνάνε νύχτα τα σύνορα από δέντρο σε δέντρο, ή κρυμμένοι σε καρότσες.

    ΑΥΤΟΙ οι Μετανάστες δεν έχουν κανένα «διεθνές» δικαίωμα το οποίο να έχουμε υπογράψει και το οποίο δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο Δημοψηφίσματος (η άλλη επινόηση της Προπαγάνδας).

     
    Τι θα γίνει με τα (πράγματι αθώα) παιδιά των Μεταναστών, που οι (όσοι) στρατευμένοι «προοδευτικοί» μας τα κουνάνε μπροστά στα μάτια μας, διότι ξέρουν πως ο λαός μας δεν είναι ούτε καθίκι ούτε ρατσιστής, ώστε να μας συγκινήσουν;

    Αυτό είναι θέμα της Διεθνούς Κοινότητας να βγάλει άκρη, και όχι της μικρής και ισχνής μας χώρας, που έχει την ατυχία να είναι από ανέκαθεν στο σταυροδρόμι και την είσοδο της Ευρώπης.

    ΑΥΤΟ είναι και το μεγάλο μυστικό για το ότι δεν είμαστε (ούτε θα γίνουμε ποτέ) Γερμανία ή Σουηδία, και άλλες παρόμοιες χώρες, οι οποίες «κατα σύμπτωση» είναι στα Γεωγραφικά περιθώρια του χώρου μας.
    ΑΥΤΟ είναι το μυστικό πίσω από την αρχική αιτία (πχ) στην διαφθορά που μας επιβάλλεται. Το αν φταίνε οι πελατειακές σχέσεις της πολιτικής, ή η Οθωμανική μας κληρονομιά, είναι τα πιο πάνω σκαλοπάτια της αρχικής αιτίας.

    Δημοψήφισμα για την ΡΗΤΗ έγκριση του ιδιοκτήτη λαού στα δικαιώματα της παραχώρησης του σπιτιού του.

    Ξυπνάτε κυρίαρχοι πολίτες αυτής της χώρας!
     

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:39 | Σταύρος Γεωργιάδης

    Πρωθυπουργέ,
    Δεν είναι δυνατόν να δοθούν ελληνικές ιθαγένειες σε αλλοδαπούς ακόμη και με τηνη δικαιολογία οτι γεννήθηκαν εδώ διότι η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα (με τεράστια ιστορία), που δεν χωράει ούτε άλλους μετανάστες ούτε φυλετικές παλινωδίες.
    Ελπίζω να έγια κατανοητός.

    Με εκτίμηση
    Σταύρος Γεωργιάδης
    Αθήνα

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:59 | Παναγιώτης

    Τόση είναι η δημοκρατικότητα του ΠΑΣΟΚ που σβήνει τα σχόλια που αναρτούμε στη σελίδα.
    ΟΧΙ στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδος, να γίνει δημοψήφισμα, γιατί φοβόσαστε το λαό; Εαν δώσετε ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες χτυπάτε την εθνική ενότητα και συνοχή του έθνους και δημιουργείται κομματική πελατεία λαθρομεταναστων υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να καταλάβαιτε ότι εμείς είμαστε έθμος, έχουμε κοινή καταγωγή, το ίδιο αίμα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τα ίδια ήθη και έθιμα και πολτιστικές παραδόσεις. Έχουμε εθνική, ιστορική και θρησκευτική συνείδηση, αυτά πάτε να χτυπήσετε; Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο,διαφορετικά θα ξεσηκωθούμε όλοι οι Έλληνες, θα μας βρείτε στους δρομους…

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:05 | Διηνέκης Ποντικός

    Να ενημερώσετε το λαό για τί θα αλλάξει, τί ισχύει σε άλλες χώρες, γιατί επιλέγετε να ακολουθήσετε μια πολιτική Ελληνοποίησης μεγάλων μαζών μεταναστών. Μετά προτείνετε ότι επιθυμείτε και αφήστε τον λαό να ψηφίσει αν το θέλει ή όχι.

    Εσείς δεν λέγατε για δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία 5% των πολιτών και για «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία»; Τί έγινε; Είναι γλυκά τα δημοψηφίσματα όταν είστε αντιπολίτευση και πικρά όταν είστε κυβέρνηση;

    Ο Πρωθυπουργός μας λέει πως θέλει να είναι συνεπής με αυτά που έλεγε προεκλογικά. Ας είναι συνεπής με την πρότασή του για τα δημοψηφίσματα.

    Ή μήπως θεωρείτε πως η Ελληνοποίηση μεγάλων μαζών μετανασστών δεν είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Εσείς οι ίδιοι λέτε πως είναι, γι’ αυτό σπεύδετε να το «λύσετε». Ρωτήστε τον λαό αν θέλει τη λύση σας.

    Μην κρύβεστε πίσω από την αιτίαση «Μα ήταν στο πρόγραμμά μας». Γιατί το πρόγραμμά σας ήτανε ασαφές, και δεν περιελάμβανε πολλές από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο σας (π.χ. πως με 5 χρόνια θα γίνεται κάποιος πολίτης ή πως βγάζετε τη γνώση της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού από τις προϋποθέσεις).

    Στο κάτω κάτω, το πρόγραμμά σας το έμαθε όποιος είχε όρεξη να ψάξει στο Ίντερνετ, δεν το κάνατε ποτέ γνωστό μέσω των ΜΜΕ στις ευρείες λαϊκές μάζες. Νομίζω πως έχουμε δημοκρατία όχι αρχή από όσους έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.

    Σκεφτείτε τί κάνετε!

    Πώς θα λέμε στους Σκοπιανούς πως εμείς είμαστε Μακεδόνες ενώ αυτοί υφαρπάζουν την ιστορία μας; Θα γελάνε και θα μας λένε: «εσείς οι Έλληνες λέτε πως είναι Έλληνες οι Σομαλοί και Αφγανοί που έμειναν 5 χρόνια στην Ελλάδα και δεν είμαστε εμείς Μακεδόνες που αναπαραγόμαστε επί 1400 χρόνια στην Μακεδονία;»

    Γιατί οι Ιρλανδοί και οι Ελβετοί να κάνουν δημοψήφισμα όταν αλλάζουν το δίκαιο της ιθαγένειάς τους ενώ εμείς όχι; Θέλετε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε ευνομούμενη Ευρωπαϊκή πολιτεία αρχών και κανόνων, γιατί αρνείστε στους Έλληνες το δικαίωμα του δημοψηφίσματος;

    Αναθεωρήστε!

    Εάν ισχύσουν αυτά που θέλετε να κάνετε τότε η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης λαθρομεταναστών. «Κλείνετε τα σύνορα και ανοίγετε τις καρδιές σας» αλλά όταν ο άλλος ξέρει πως αν φέρει το 5χρονο παιδί του στην Ελλάδα, το γράψει στο σχολείο και πάει μέχρι την 3η Δημοτικού τότε θα αποκτήσει αμέσως «άγκυρα» νομιμοποίησης για να μείνει στη χώρα, νομίζετε πως δεν θα βρει τρόπο να περάσει από τα σύνορα; Ολόκληρες ΗΠΑ δεν μπορούν να κλείσουν τα σύνορά τους με το Μεξικό, θα τα καταφέρουμε εμείς που έχουμε τεράστια ακτογραμμή και υποπολλαπλάσιες δυνατότητες;

    Αυτό θέλετε; Να φέρνουν τα παιδάκια και τις έγγυες γυναίκες σε φουσκωτά από την Τουρκία όλοι οι απελπισμένοι της Ασίας και της Αφρικής; Να κάνουν εικονικούς γάμους οι απελπισμένοι μετανάστες της Ελλάδας για να γεννούν παιδιά που θα χρησιμοποιούνται ως οχήματα νομιμοποίησης των γονέων τους;

    Μην μας καλείτε ακροδεξιούς, ξενοφοβικούς και ρατσιστές. Είμαστε απλά Έλληνες πολίτες που θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Αν η πλειοψηφία επιλέξει το σχέδιο σας θα το αποδεχτούμε.

    Κι ούτε μας ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι 25 ή 50 ή 100% Έλληνας από καταγωγή. Άλλωστε εσείς με 25% γίνατε Έλληνας με βάση το δίκαιο του αίματος που ισχύει. Δεν πρόκειται λοιπόν για ζήτημα «καθαρότητος» αλλά για ζήτημα ΚΑΝΟΝΩΝ.

    Αλλά γιατί να υπάρχει η υποψία πως πηγαίνετε ενάντια στην πλειοψηφία;

    Μπορείτε -αν το θέλετε- να κάνετε μια ντόμπρα πρόταση για δημοψήφισμα. Να πολεμήσετε για το ΝΑΙ ενώ άλλοι θα πολεμήσουν για το ΟΧΙ. Κι ο λαός θα αποφασίσει είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ.

    Είπατε πως θέλετε να γίνουμε Δανία του Νότου. Στην πραγματική Δανία δέχονται μετανάστες με κριτήρια, δεν τους νομιμοποιούν εκ των υστέρων. Απαιτούν 9ετή παραμονή, δυνατότητα αυτοσυντήρησης, γνώση της Δανέζικης γλώσσας γυμνασιακού επιπέδου, καθαρό ποινικό μητρώο για να κάνουν κάποιο πολίτη. Δεν γράφουν παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα στα δημοτολόγια, αλλά τους δίνουν τη δυνατότητα να πολιτογραφηθούν ως ενήλικοι αν το επιθυμούν και αν αποβάλλουν την προηγούμενή τους ιθαγένεια.

    Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:49 | Σάντρα Βρέττα

    Επιτέλους γίνεται ένα θετικό βήμα για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία νέων που ενώ γεννιούνται, μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται εδώ, δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να συγκαταλέγονται στους πολίτες αυτής της χώρας με ίσα δικαιώματα. Ελπίζω η κυβέρνηση να έχει την αποφασιστικότητα να το προχωρήσει μέχρι το τέλος.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 15:22 | Θεόδωρος Μπακατσέλος

    Καλή χρονιά σε όλους. Κύριοι της κυβέρνησης, θεωρώ απαράδεκτη την στάση σας, προς αποφυγή διενέργειας δημοψηφίσματος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ακουμπά τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Η υπέρτατη έκφραση δημοκρατικής διακυβέρνησης είναι η συμμετοχή των πολιτών σε αποφάσεις τόσο κρίσιμες. Σύμφωνα πάντα με το άρθρο 44 παρ.2 του συντάγματος, το οποίο αναφέρει σαφώς οτι μπορεί να διενεργηθεί δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά ζητήματα και νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Αν δε ζητηθεί λοιπόν η γνώμη του Ελληνικού λαού για ένα τέτοιο ζήτημα, θα μπορούμε να μιλάμε πλέον για πλήρη ασέβεια προς το σύνταγμα και το λαό και αποκλεισμού του από σημαντικότατες αποφάσεις για το μέλλον του. Και ένα τέτοιο λάθος θα εξοφληθεί όπως πρέπει, ειδικά από όσους σας ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 14:30 | Χαρά

    Διαβάζω με λύπη και ντροπή τα σχόλια κάποιων συμπολιτών μου.Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που κάποιοι αποδιωγμένοι από τις συνθήκες της πατρίδας τους συνάνθρωποί μας επέλεξαν για τόπο διαβίωσης τους. Παράνομοι οι περισσότεροι,δεν το αρνούμαι,ήρθαν εδώ και έμειναν γιατί εμείς οι ίδιοι τους το επιτρέψαμε. Ηταν φτηνά εργατικά χέρια που μας βόλευε να καθαρίζουν τα σπίτια μας,να δουλέυουν στις οικοδομές και στα χωράφια μας,να φροντίζουν τους γέρους γονείς μας.Κι έτσιέφεραν και τις οικογένειες τους κοντά τους,μόρφωσαν τα παιδιά τους στα σχολεία μας,ασπάστηκαν την κουλτούρα μας,κάποιοι βαφτίστηκαν Χριστιανοί. Εφτιαξαν με δυο λόγια τη ζωή τους στην πατρίδα μας που έγινε και πατρίδα τους.
    Γιατί λοιπόν τόση αντίδραση στην πλήρη ενσωμάτωσή τους;Δεν ακούγεται άδικο να τους εκδίδουμε κάρτα εργασίας,να χρησιμοποιούμε τα χέρια τους και να αποστρεφόμαστε τη συνείδηση και το μυαλό τους; Στην κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας δεν αρμόζουν ρατσιστικές πεποιθήσεις.Ας τους καλωσορίσουμε με αγάπη,βέβαιοι πως η πολυπολιτισμική Ελλάδα του 2010 δεν απειλείται από τα ξένα παιδιά που αγωνίζονται να ξεφύγουν από τη μιζέρια αλλά από τα νωθρά βολεμένα και χωρίς όραμα δικά της.
    Κι ας είναι αυτός ένας από τους στόχους της κυβέρνησης αλλά και του καθένα απο μας για την καινούργια χρονιά.Ελπίδα και όραμα για τα παιδιά.ΓΙΑ ΟΛΑ!
    Καλή Χρονιά!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 14:48 | Λογοθετης

    Καλα μας επεισες και ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ αγαπητε Γιωργο Παπανδρεου ελπιζοντας οτι ενας Χρυσοχοιδης
    θα βαλει μια ταξη στη καποτε ομορφη και ησυχη γειτονια μας(κολαση οπως καταντησε) – Οδ Αχαρνων –
    και τωρα μας λες οτι οτι θα εξελληνισεις 250.000 που θα γινουν στο συνολο τους 800.000 (αφου οι 250.000 θα εχουν δικαιωμα για προσκληση
    παραμονης σε συγγενεις τους (εκει να δειτε τι αλλο κυμα λαθρομεταναστευσης θα ακολουθησει.
    (Η εγκληματικοτητα ομως καλπαζει)

    Στο μεταξυ ακουσα απο συγγενη καθηγητη Συνταγματικου Δικαιου
    οτι,
    Οι αποκτουντες Ελληνικη ιθαγενεια δικαιουνται ολων των
    των σχετικων ευεργετηματων συμπεριλαμβανομενου και του
    «εκλεγειν και εκλεγεσθαι» συνεπων ειτε θελετε η οχι,
    αυριο εκτος απο την Μουσουλμανικη μειονοτητα στη Θρακη θα εχουμε
    Πακιστανικη ,Αφγανικη,Ιρακινη, εκτος αν νομιζετε οτι αυτοι θα ψηφιζουν Ελληνες και οχι δικους τους Υποψηφιους.

    Αν αγορασε λοιπον καποιος Ελληνας σπιτι στα Πατησια το 1991 στα 210.000 (σεΕυρω),
    σημερα που η (περιοχη γινεται Γκετο η τιμη του δεν
    πιανει ουτε τα 90.000 Ευρω), αν αμφιβαλετε ανοιξετε σχετικες αγγελιες.

    Τελικα ειλικρινεστατα σκεπτομαι μηπως στο τελος
    πρεπει να μεταναστευσουμε παλι οι Ελληνες και
    να αντικατασταθουμε παραυτα.

    Οσο για κατι ξυπνιους «προοδευτικους»
    αυτοιπου ζουν κατω απο τον αστερισμο του Κ Τσιπρα και δεν συμπονουν
    το βιος και την ποιοτητα ζωης μας που υποβαθμισθηκε αισχρα,
    να ξερουν οτι το κλιμα στα Πατησια εχει αρχισει να χειροτερευει περισσοτερο
    απο τοτε που σε σχετικη εκπομπη του ΑΛΤΕΡ οι κατοικοι τους αποκαλεσαν «συμμορια» και καλα θα κανουν να σταματησουν να προκαλουν τον κοσμο στηνοντας συναυλιες που ξεπερνουν τα ορια του
    ανθελληνισμου !.

    Αυτα αγαπητε προεδρε ξερω η θεση σου δυσκολη, η των κατοικων τραγικη,η αποφαση δυσκολη,
    ομως ο βραδυνος φοβος του ΓΚΕΤΟ δεν συγκρινεται
    ουτε με τις πιο μαυρες ημερες που περασε αυτος ο τοπος.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 14:40 | Νίκος Στρατάκης

    Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσ και την κυβέρνηση για αυτη την πολλή ωραία πρωτοβουλία διαβούλευσης με τους πολίτες ειδικά σε επίμαχα Νομοσχέδια σαν και αυτό ΕΔΩ

    Διάβασα αναλυτικά το νομοσχέδιο όπως επίσης όσες γνώμες συμπολιτών μπόρεσα υπέρ και κατά.

    Η άποψη μου είναι η ακόλουθη

    Το νομοσχέδιο είναι αρκετά πρώιμο και πραγματικά συν τω χρόνω μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνο για την χώρα.
    Συμμερίζομαι και εγώ τις αρκετά βάσιμες και θεμελιωμένες αντιρρήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας.
    Ούτε είναι αλήθεια ότι οι αντιρρήσεις μπορεί να προέρχονται απο ‘ακροδεξιές’ θέσεις. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΥΚΛΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ Πολλοί από μας που υποστηρίζουμε την Κεντροαριστερά και υπήρξαμε η ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ από τα τέλη του ’70 θεωρούμε πραγματικά ότι οι πρόνοιες του νομοσχεδίου και η δυναμική της φιλοσοφίας του μπορούν σταδιακά να χρησιμοποιηθούν για την ‘Ελληνοποίηση’ μέχρι και 5.000.000 αλλοδαπών στα επόμενα 5 χρόνια αν οι μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας συνεχισθούν με τον ίδιο αδυσώπητο ρυθμό – και δεν βλέπω τώρα τι ακριβώς θα μπορούσε να τις σταματήσει! Κάτι τέτοιο θα ήταν η ταφόπλακα της κοινωνίας μας όπως την γνωρίζουμε και όπως με τόσο κόπο την φτιάξαμε. Πολύ χειρότερα δε αντί να συνεχίσουμε να έχουμε τα θετικά χαρακτηριστικά που έλκυσαν τους μετανάστες αρχικά θα παραμορφωθούμε ακριβώς σαν τις χώρες η ανωμαλία των οποίων τους έδιωξε ΑΡΧΙΚΑ! Άρα λοιπόν το μόνο που θα γίνει είναι να μετατραπούμε ακριβώς σαν τις προβληματικές χώρες που τροφοδοτούν την λαθρομετανάστευση. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    Ούτε είναι αλήθεια οι ακροαριστερές κατηγορίες περί ‘ρατσισμού’ όλων εμάς που θεωρούμε τους εαυτούς μας αριστερούς και κεντρώους ότι δεν θέλουμε ανθρώπους από άλλες κουλτούρες ανάμεσα μας. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε την δυνατότητα να είμαστε εμείς να έχουμε μια ισχυρή χώρα που θα μπορέσεις και σε αυτούς να προσφέρει μια καλύτερη ζωή και όχι τα ίδια από εκεί που δραπέτευσαν. Αυτό μοιραία μιλάει για πολύ μικρότερους αριθμούς από αυτούς που βρίσκονται η χειρότερα παράνομα ετοιμάζονται να έλθουν.
    Άρα λοιπόν πριν μιλήσουμε για το οποιοδήποτε νομοσχέδιο καλόν θα είναι να μιλήσουμε και να διαβουλευθούμε για το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Θα πρέπει επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει πολύ πιο αποφασιστική θέση. Όλα και ωραία να μας εγκαλεί για την Οικονομία το να κοιτάζει άλλου στο θέμα των μεταναστών δεν είναι αντίστοιχο με την θεωρεία της συνεργασίας. και είναι αλήθεια ότι κάπου 80-90% των μεταναστών στην Ελλάδα και θέλουν και πρέπει να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα σας πρότεινα ακόμα και μονομερώς να αναθεωρήσετε Συμφωνίες αν δεν δείξουν την απαιτούμενη συμπαράσταση.

    Σε κάθε λοιπόν περίπτωση Προτείνουμε

    1) Άμεση Απόσυρση του Νομοσχεδίου το οποίο επιεικώς κρίνετε εξαιρετικά πρώιμο ανεπαρκές και επικίνδυνο

    2) Άμεση Διαβούλευση με πολίτικους κοινωνικούς και τεχνικούς φορείς για την στάση μας στο Πρόβλημα λαθρομετανάστευσης. Κυρίως διαβούλευση με τις κοινωνίες μας που έχουν ήδη δεχθεί τα μεταναστευτικά κύματα

    3) Σύγκλιση σε ένα ΚΟΙΝΑ αποδεκτή μεθοδολογία και σχέδιο νόμου

    4) Επικύρωση του εν ενθέτω χρόνω μέσω Δημοψηφίσματος

    Η οποιαδήποτε άλλη οδός θα βρει μεγάλα μέρη της κοινωνίας υπερκομματικά αντίθετη. Πολλοί από μας παραδοσιακοί οπαδοί του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος με μεγάλη λύπη θα αναγκαστούμε να αποχωρίσουμε οριστικά.

    Εύχομαι Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό και η λαϊκή απαίτηση να εισακουστεί, ειδικά τώρα που η σφυρηλάτηση λαϊκής ενότητας και ομοψυχίας είναι αναγκαία για να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομήσαμε.

    Με Πολλούς Συντροφικούς Χαιρετισμούς και Ευχές για το Νέο Ετος

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 13:54 | giannis basileiou

    Είναι φανερό ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις και πολιτικές για την ένταξη μεταναστών όταν δεν έχει φροντίσει για τους Έλληνες πρώτα. Τα χρήματα και οι πολιτικές αυτές πρέπει να πάνε στους άνεργους νέους μας και στους σκληρά εργαζόμενους που αμείβονται εξαιτίας των πολιτικών σας, με μισθούς πείνας. Αυτού του είδους οι ενέργειες ωθούν σε απόγνωση τους Έλληνες που βλέπουν να μην λύνεται κανένα από τα προβλήματα τους από την μια και να δικαιώνονται όσοι εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες τόσα χρόνια από την άλλη. Εμείς οι άνεργοι και υπαμειβόμενοι Έλληνες, δεν ωφεληθήκαμε από την λαθρομετανάστευση ούτε κατ’ ελάχιστο. Αντίθετα στις φτωχές συνοικίες που διαμένουμε υφιστάμεθα την εγκληματικότητα που προέρχεται από την εξαθλίωση τους. Αυτοί που τους εκμεταλλεύονται και απεκόμισαν κέρδος μένουν προστατευμένοι στα κάστρα τους και κάνουν νόμους για την μετανάστευση και την «μαύρη εργασία». Είναι οι ίδιοι που δεν αποδίδουν φόρους και ένσημα και στους οποίους «χρωστάμε» την σημερινή οικονομική κατάσταση.
    Ας σοβαρευτούμε.. Συγκρουστείτε με τα συμφέροντα της λαθρομετανάστευσης και της μαύρης εργασίας. Δώστε τις εισφορές που παρακρατούν στα ταμεία. Σώστε την καταρρέουσα Ελλάδα. Αφήστε να επιβιώσουμε και εμείς που δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά με ένσημα (εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης). Νοιαστείτε ΠΡΩΤΑ για τον σκληρά εργαζόμενο Έλληνα. Συντρίψτε την διαφθορά που βασιλεύει στο ΙΚΑ στις εφορίες, στα υπουργεία σας, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία και μην κάνετε χάρες στους εργολάβους και τους τσιφλικάδες.. Σταματήστε την λαθρομετανάστευση ΤΩΡΑ . Απελάστε τους λαθραίους ΤΩΡΑ. Μην δημιουργείτε κλίμα για να έρθει όλη η Αφρική η Ασία η Τουρκία στην Ελλάδα. Πρώτα οι Ελληνες.
    Γιατί δεν κάμετε ένα Δημοψήφισμα;

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 13:21 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Όχι,δεν συμφωνώ με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας,διότι ΔΕΝ είναι
    Έλληνες το γένος.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 13:41 | Ειρήνη Αποστολίδου

    Αυτος ο νομος εχει αργησει πολλύ. Και για οσους φοβουνται για την ταχα αλλοιωση της εθνικης τους ταυτοτητας, να ξεκαθαρισουμε δυο πραγματα:
    1. οτι υπαρχουν πολλα ειδη ελληνισμου, και πολλοι τροποι να φερει κανεις την ελληνικοτητα του, και μην ξεχναμε οτι πριν καποια χρονια στη χωρα μας κατηγορουσαμε τους Ελληνες κομμουνιστες οτι δεν ειναι Ελληνες, τους προσφυγες απο τη Μικρασια οτι δεν ειναι Ελληνες και παει λεγοντας.
    2. Οτι ο συγκεκριμενος νομος δε βαφτιζει καποιον εθνοτικα Ελληνα, δηλαδη δεν τον γδυνει απο την πχ. βουλγαρική του καταγωγή, αλλα τον κανει πολιτη του ελληνικου κρατους, με δικαιωματα και υποχρεωσεις οπως των υπολοιπων. Οποτε να μαθουμε να ξεχωριζουμε μεταξυ του κρατους και των υποχρεωσεων του και των διαφορων εθνοτικων ομαδων που ζουν στη χωρα μας. (και ετσι για την κουβεντα, δε θυμαμαι αυτες τις πολιτικες δυναμεις που καταριουνται τωρα το νομο αυτο να εχουν ισχυριστει ποτε οτι οι Βλαχοι π.χ. δεν δικαιουνται να ειναι Ελληνες πολιτες επειδη μιλαν και βλαχικα).

    Οσο για την προϋπόθεση αν δεν εχει γεννηθει εδω το παιδι να εχει φοιτησει στο ελληνικο σχολειο, ειναι περα για περα αδικη και τυφλη. Γιατι; Ας παμε λιγο πισω στο χρονο. Ενα παιδι που εφτανε 13 χρονων τη δεκαετια του 90 στην Ελλαδα, πως το «καλοσωριζαμε» στο ελληνικο σχολειο; το βαζαμε στην πρωτη δημοτικου μαζι τα 7χρονα επειδη δεν ηξερε ελληνικα. Ετσι, να ντρεπεται και να το κοροιδευουν.
    Ποσα απο αυτα τα παιδια εχουν εγκαταλειψει το σχολειο επειδη δεν αντεχαν τον εξευτελισμο; Ποσα απο τα παιδια αυτα δεν ειχαν καν την ευκαιρια να παν στο σχολειο γιατι δουλευαν;
    Λοιπον, αυτη η προϋποθεση της φοιτησης πρεπει οπωσδηποτε να αρθει! Ας αντικατασταθει με διαρκεια διαβιωσης στη χωρα, εστω.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 13:04 | Δημήτριος Ζαπώνης

    Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προσθέσει κανείς κάποιο πρωτότυπο σχόλιο για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον και σκληρές ιδεολογικές και πολιτικές συγκρούσεις. Αυτό που κατ’ αρχήν θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι πρόκειται για ζήτημα έντονα φορτισμένο ιδεολογικά έτσι που a priori η άκρα Δεξιά είναι αναφανδόν και ασυζητητί αντίθετη στο σύνολο του νομοσχεδίου, η Δεξιά διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις και η Αριστερά, στον αντίποδα της άκρας Δεξιάς, είναι ανεπιφύλακτα υπέρ του νομοσχεδίου και μάλιστα πλειοδοτεί ζητώντας να μειωθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο.
    Όπως συμβαίνει πάντα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και επειδή μιλάμε για πολιτική αλήθεια, αυτή είναι πολύ σχετική και ανάλογη, εκτός των άλλων, και με τους στόχους που θέλει κάποιος να ικανοποιήσει. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να δείξουμε παρορμητισμό και συναισθηματισμό, αλλά να λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους, σημερινές και μελλοντικές. Απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό, άνθρωπο συμπαθή, ευγενή και συναισθηματικό, θα ήθελα νε του επισημάνω ότι η δική του προσωπική οικογενειακή εμπειρία δεν θα πρέπει να τον παρασύρει. Είναι άνθρωπος κοσμοπολίτης, με γιαγιά, Πολωνέζα και μητέρα Αμερικανίδα και είναι (ή τουλάχιστον υπήρξε) και αμερικανός υπήκοος, όπως και ο πατέρας του και επόμενο είναι να έχει κοσμοπολιτικές, διεθνιστικές ιδέες. Όμως η Ελλάδα δεν είναι Αμερική. Δεν έχει τις ίδιες ιστορικές καταβολές, ούτε τις ίδιες αφομοιωτικές ικανότητες. Η πατρίδα μας χρειάστηκε περίπου διακόσια πενήντα χρόνια ιδεολογικών συγκρούσεων (ακόμη και αιματηρών) μέχρι να ολοκληρώσει τον εθνικό ενοποιητικό της μύθο και να διαμορφώσει μια ιστορική συνέχεια τριών χιλιάδων ετών, ενσωματώνοντας αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην προκαλέσουμε ξανά νέες συγκρούσεις. Υπάρχουν πάρα πολλά που θα μπορούσε να πει κανείς αντικρούοντας τα υπέρ και κατά του νομοσχεδίου επιχειρήματα, επειδή όμως δεν γράφουμε διατριβή να υπογραμμίσω μόνον ότι 1. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, που δεν κατάφεραν να αφομοιώσουν τους ισλαμικούς πληθυσμούς. 2.Να υπολογίσουμε το πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας μας και το γεγονός ότι έχουμε σοβαρή υπογεννητικότητα, ως Έλληνες. 3. Να μη ξεχνάμε ότι πολίτες γειτονικών χωρών, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (όπως την αποκαλούν όλοι και παντού, πλην ημών των Λακεδαιμονίων), με αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις, στο παρελθόν αλλά και σήμερα, σε βάρος της χώρας μας θα μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα και σύντομα να δημιουργήσουν συμπαγείς πληθυσμούς, οι οποίοι με την επίκληση του (αναγνωρισμένου από το Διεθνές Δίκαιο) δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού θα αυτοαποκαλούνται Τούρκοι, Αλβανοί, Μακεδόνες κλπ., απαιτώντας στη συνέχεια να αναγνωριστούν ως μειονότητες και όταν σύντομα θα αποκτήσουν συντριπτική πληθυσμιακή υπεροχή στην Τσαμουριά, τη Θράκη και αλλού, θα κινδυνέψουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα της Μελούνας. 4. Το «Έλληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες», είναι ευχάριστο να το ακούει κανείς, αλλά ταίριαζε στην εποχή του Ελληνιστικού κόσμου. 5. Να θυμόμαστε από την άλλη πλευρά, ότι τα περί φυλετικής καθαρότητας είναι παραμύθια της Χαλιμάς και όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι προϊόντα επιμιξίας, εκτός από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ και τον κ. Ροντούλη ιδιαίτερα, που είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι του Περικλέους και του Μ. Αλεξάνδρου, όπως δείχνει και η αρχαιοελληνική κατατομή του προσώπου τους. 6. Να αντιληφθούμε ότι οι κοινωνίες αλλάζουν και η δική μας επίσης και να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να αποδεχτούμε το καινούριο. 7. Να πειστούμε ότι καλύτερα να νομιμοποιήσεις και να προσπαθήσεις να ενσωματώσεις, παρά να προσπαθείς να δημιουργείς γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. 8. Τέλος, είναι γνωστό ότι το μίσος φέρνει μίσος.
    Συμπερασματικά, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει με πολύ προσεκτικά βήματα, λαμβάνοντας υπόψη της και την αντίθετη άποψη και προσπαθώντας να εξουδετερώσει τις παρενέργειες ενός σωστού κατ’ αρχήν νομοθετήματος, το οποίο θα πρέπει να θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για όλους όσους ζητούν την ελληνική ιθαγένεια, έτσι ώστε να την παίρνουν όσοι θέλουν πραγματικά να είναι Έλληνες και όχι όσοι απλά θέλουν να βολευτούν και να πάψουν να είναι παράνομοι ή απάτριδες ή ανιθαγενείς.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 13:05 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΛΠ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 12:18 | Αντωνης Μανιας

    Πριν να θεσω την δικη μου αποψη.. έλεγξα τις απόψεις των άλλων πατριωτών για να αφουγκραστώ και την δική τους ανησυχία, τον δικό τους παλμό. Ίσως να είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνει και η δική σας κυβέρνηση. Η νωπή εντολή δεν είναι δικαίωμα για να κάνετε ότι θέλετε στην πονεμένη αυτη χώρα.. Είναι ένα προνόμιο που σας έδωσαν οι Έλληνες για να κυβερνήσετε την χώρα συμφωνα με την δική μας βούληση. Ειναι ενα ύστατο προνόμιο το οποίο φαίνεται να παίρνετε σαν δεδομένο.. Καταλαβαινω ότι με μισό εκατομμύριο ψηφοφορους οι οποίοι θα σας χρωστάνε «χαρη» ίσως και να έχετε δικιο. Αυτο που δεν καταλαβαίνετε φαίνεται ειναι τον μεσαίο Ελληνα, ο οποίος ουτε ρατσιστής ούτε ξενόφοβος ειναι. Αγαπάει όμως το δίκαιο κάτι το οποιο το απέδειξε ουκ ολίγες φορές. Έιναι δικαιο να θέλει να ρωτηθεί για κάτι τόσο συμαντικό όσο αυτο το νομοσχέδιο. Ο Έλληνας ετσι που του καταντήσατε την χώρα έχει λίγους λόγους για είναι περήφανος. Έχει μια ιστορία όμως την οποια δεν ανταλλάσει με όλα τα αργύρια του κόσμου. Μια ιστορία τόσο σημαντικη για ολοκληρο τον κόσμο δεν δινεται με ένα κομμάτι χαρτι. Κερδιζεται με αίμα και ιδρώτα με πόνο και πάθος. Πως λοιπόν θα μοιραστούμε αυτήν την ιστορια με ανθρωπους που γνωριζοντας την θα νιωθουν για παντα ξενοι? Πως θα αντιδράσουν εκείνοι στην ασφυκτική ευθύνη με την οποία γεννιεται καθε Ελληνική καρδιά? Την ευθυνη να παραδώσει την χώρα των προγονων του στους απογονους του καλυτερη απο οταν την βρήκε?

    Μιλησα για δικαιο πριν και θα ηθελα να εξηγησω τι εννοω. Ειναι δικαιο για καποιους οι οποιοι έχουν πραγματικά κανει την χώρα μας χώρα τους. Έχουν εμπεδώσει τι παει να πει Έλληνας να παρουν καποια δικαιωματα. Εφοσον δινουν στην Ελλαδα να πάρουν κι’ολας. Αλλα ΠΟΣΟΙ? και πια τα κριτιρια? Δεν ειναι δίκαιο να υπαρχουν κριτήρια? Δεν είναι δικαιο να ξέρουμε ποσοι?

    Όσοι μιλανε για το πως θελουν κάνουν την Ελλάδα Αμερική θα πρεπει να κοιταξουν πιο καλα στο τι θελουν να καταντησουν την χωρα μας. Θα πρεπει να δουνε πια ειναι τα δεδομένα στην υπολοιπη Ευρώπη για να κατανοήσουν οτι το να ζητούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για αυτο το αρθρο δεν ειναι ουτε ρατσιστικη στάση ούτε ξενοφοβοκή υπερβολή. Είναι το πνεύμα η ψυχή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..

    Για αυτους και πολλους αλλους λογους ζητώ όπως και η πληοψηφια των Ελλήνων όπως θα διαπιστώσετε αργα ή γρήγορα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!!!

    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!!!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 12:05 | ΒΙΚΤΩΡΙΑ

    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και … Έργα Καλά!!

    Εγώ, γράφοντας εδώ σχετικά με την τροποποίηση του νόμου περί Ιθαγένειας (πράγμα το οποίο με βρίσκει αντίθετη) δεν θα διαχωρίσω όμως αυτό το ζήτημα απο τα άλλα προβλήματα της χώρας μας, όπως το οικονομικό πχ. ή το θέμα της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς, γιατί όλα τα θέματα μας συνδέονται και αλληλεπιδρούν και μόνον συσχετισμένα μπορούμε να τα επιλύσουμε όλα.
    Αλλιώς αντί να επιλύονται τα προβλήματα θα μεγαλώνουν και θα πληθαίνουν.
    Παρακολουθώ τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και παρατηρώ πως μιλούν -τρομοκρατώντας μας καθώς τους ακούμε- για σκληρά μέτρα που επιβάλεται να παρθούν, και με τα λεγόμενα τους καταδεικνύουν την κυβέρνηση ως απρόθυμη να τα αποφασίσει.

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;

    ‘Ενα σκληρό αλλά απολύτως απαραίτητο μέτρο που έπρεπε να πάρετε ως κυβέρνηση ΑΜΕΣΩΣ αλλά πράγματι το καθυστερείτε, είναι η αυστηρή αντιμετώπιση της λαθραίας εισόδου στην χώρα σε καθημερινή βάση εκατοντάδων λαθρο..εποίκων (λαθρομεταναστών) που με το πέρασμα των ημερών, των εβδομάδων και των μηνών ή και των χρόνων έχουν φτάσει να είναι ίσως και 3,000,000 και περισσότεροι. Η σίτισή τους και μόνον επιβαρύνει δραματικά την ήδη τραγική κατάσταση της οικονομίας μας!

    Μαζεύετε καθημερινά απο τη θάλασσα (μεσοπέλαγα) υποτιθέμενους ναυαγούς… πού είναι όμως τα ναυαγισμένα πλοία; Είναι δυνατόν να διασχίσει το Αιγαίο ένα φουσκωτό; και δεν αποτελεί πρόκληση ναυαγίου το να σκίσει κάποιος μεσοπέλαγα ένα φουσκωτό σκάφος γεμάτο ανθρώπους; δεν είναι αυτό πρόκληση ναυαγίου; και ως τέτοια δεν συνιστά εγκληματική ενέργεια; και δεν είναι όλοι οι επιβαίνοντες συνυπεύθυνοι στο έγκλημα; γιατί λοιπόν δεν συλλαμβάνονται,δεν δικάζονται και δεν τιμωρούνται παραδειγματικά όπως είναι το δίκαιον, και το ορθόν, παρά συλλέγονται ως ναυαγοί… ενω πρόκειται για εκληματίες;
    Είναι άραγε ανθρωπισμός να νομιμοποιούμε το έγκλημα, να του επιτρέπουμε να συνεχίζεται;
    Τότε είναι νόμιμο να κάνω κι εγώ ασφάλεια πυρός στο σπίτι μου, μετά να το καψω και κατόπιν κλαίγοντας να ζητώ να αποζημιωθώ ως…πυρόπληκτη!
    Θεωρώ πως ούτε ο Ελληνικός λαός εξαπατάται πιά με αυτό το επιχείρημα αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι Εταίροι που ΚΑΙ αυτοί όπως κι εμείς ο λαός θεωρούμε την αβουλία, την απροθυμία και την χειραγώγηση των κυβερνήσεων απο τους «τάχα» Ανθρωπιστές, ως συνέργεια στα εν λόγω εγκλήματα και επομένως τις ίδιες τις κυβερνήσεις ως συνεργούς.

    Επόμενο, σκληρό αλλά άκρως απαραίτητο μέτρο, απο τα πρώτα που θα έπρεπε να πάρετε ως κυβέρνηση, είναι να σταματήσετε το παραεμπόριο των λαθραίων, παράνομων και αφορολόγητων προΙόντων που πωλούνται στους δρόμους απο χιλιάδες εκατοντάδες αφορολόγητους και ανασφάλιστους, παρανόμως εβρισκομένους στη χώρα αλλοδαπούς, ώστε και να πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίοι φορολογούμενοι βιοτέχνες και έμποροι που ασφυκτιούν και καταστρέφονται απο την «επίθεση» απο τη μία των παράνομων ανταγωνιστών τους και απο την άλλη απο τους υπέρογκους τόκους των τραπεζιτών και τους υπέρογκους φόρους, εισφορές, δασμούς και λογαριασμούς (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΗΜΟΣ-ΕΝΟΙΚΙΟ…) μην αναφέρουμε και τους περιορισμούς απο τα διάφορα ΚΑΡΤΕΛ, και έτσι να περιοριστούν οι απολύσεις και σιγά σιγά να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

    Τρίτο, σκληρό μεν, αλλά αναπόφευκτο μέτρο, αν θέλετε να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, που είναι χρήματα του Ελληνικού λαού, είναι να απελαθούν απο τη χώρα όλοι όσοι μπήκαν λαθραία τα τελευταία 20 χρόνια, αν θεωρήσουμε 100 την ημέρα (και λίγους λέω…) για μετρήστε πόσοι είναι, δεδομένου ότι δεν έχει φύγει μόνος του κανένας, ούτε έχει απελαθεί κανείς (20 χρονια Χ 365 μερες = 7350 χ 100 = 735000 το λιγότερο) και δεν έχουν μόνιμη εργασία και ασφάλιση. Διότι όλοι αυτοί απολαμβάνουν παρανόμως και καταχρηστικώς δωρεάν περίθαλψη υγείας σε βάρος του κράτους, δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών που πληρώνουν και ασφαλιστικές εισφορές.
    Όσοι μείνουν…
    (ΤΩΡΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ) πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις, όπως, να διαμένουν στην χώρα 10 χρόνια, να έχουν μόνιμη εργασία, με ίσους όρους και ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις με τους Έλληνες πολίτες, να έχουν γνώση της Ελληνικής γλώσσας, και να υποβάλουν αίτηση, προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και αποδεικτικά για τα ανωτέρω, ζητώντας την Ελληνική ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ βεβαίως, (διότι, αυτή μόνο δίνεται, η ιθαγένεια κληρονομείται) υποχρεούμενοι κι όλας να υπογράψουν μαζί με την αίτησή τους για υπηκοότητα και δήλωση ότι σέβονται και αποδέχονται πλήρως τις αρχές, τους θεσμούς, τα ήθη και τα έθιμα, τα ιερά και τα όσια και τα σύμβολα του κράτους και υπακοή στους νόμους του.
    Τώρα όσον αφορά τα παιδιά αυτών, που ήρθαν μαζί με τους γονείς, και δεν γεννήθηκαν εδώ, πρέπει ΚΑΙ αυτά να πάρουν την υπηκοότητα, μετά τα 18, αφου ενηλικιωθούν, ακολουθώντας και αυτά το ίδιο ανωτέρω τυπικό (ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ). Αυτών τα παιδιά, που θα γεννηθούν εδώ, έχοντας και αυτά αδιαμφησβήτητο δικαίωμα υπηκοότητας, μπορούν να «κληροδοτήσουν» στα δικά τους παιδιά την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

    ΑΡΑ…
    1) ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ) ΜΕΤΑ 10 ΕΤΗ
    ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗΣ
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ-ΟΡΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΑΞΙΩΝ, ΕΘΙΜΩΝ,
    ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΙΚΑΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ
    ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ.
    2) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
    ΕΔΩ, ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ), ΣΤΑ 18 ΕΤΗ, ΜΕΤΑ
    ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΗΛΩΣΗ-ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ
    ΚΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΣΗΣ…
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ
    ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΔΩ, ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ), ΣΤΑ 18
    ΕΤΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΗΛΩΣΗ-ΟΡΚΟ
    ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΤΟΥ.
    3) ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΗΚΟΟΥ, ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ
    ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΤΗΝ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΓΟΝΕΑ ΤΟΥ

    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, Ο ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.

    Αν δεν φροντίσετε πρώτα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά να καθαρίσετε και να προστατέψετε τη χώρα και τους πολίτες της απο τον ανεξέλεγκτο εποικισμό, και μετά να επιμεληθείτε με οργάνωση, δικαιοσύνη και σοβαρότητα, την νομιμοποίηση όσων την δικαιούνται τότε θα έρθετε σε σύγκρουση με το πνεύμα και τον πολιτισμό του εντός και εκτός των συνόρων Ελληνισμού, και με τους Έυρωπαίους Εταίρους αλλά και με τους ίδιους τους μετανάστες που έχουν προσφέρει δουλειά, έργο και μόχθο σ’ αυτήν τη χώρα και έχουν ενσωματωθεί.

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ (ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    Ως πολίτης αναγνωρίζω τις καλές σας προθέσεις και σας συγχαίρω που αποφασίσατε να βάλετε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων, που ταλανίζονται απο την γραφειοκρατία, και την μη τήρηση των νόμων.
    Όσο γι αυτά που ακούω απο μέλη του κόμματος σας και στελέχη μάλιστα της κυβέρνησης σας, για ρατσισμό και ξενοφοβία, αγανακτώ.
    Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά δεν μπορούμε και να επιτρέψουμε εις βάρος μας και εις βάρος της «φυσικής» ισορροπίας, αυθαίρετες και πρόχειρες αποφάσεις για θέματα που άπτονται της Εθνικής Ασφαλείας.

    Τέλος για να κλείσει το ζήτημα των μεταναστών και λαθρομεταναστών, πρέπει να βρείτε τρόπο και ίσως να νομοθετήσετε απ’ αυτού να ελέγχονται τα εμβάσματα προς τις χώρες προέλευσης των «μεταναστών» να υπόκεινται σε «πόθεν έσχες» και να φορολογούνται προς όφελος της καταρρέουσας εξ’ αιτίας και αυτού του προβλήματος οικονομίας μας.
    Άλλωστε δεν θα θέλαμε να διακινδυνέψουμε να κατηγορηθούμε ως χώρα, ότι χρηματοδοτήσαμε τάχα την τρομοκρατία, εξ’ αιτίας της ασυλόγιστης και ανεξέλεγκτης μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και ξεπερνούν το ‘Ελλειμα μας, προς χώρες που είναι λίκνα τρομοκρατίας.

    Ευχαριστώ που ως πολίτης μου δώθηκε η ευκαιρία να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου.
    Καλή Χρονιά!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 12:08 | AΓΓΕΛΟΣ

    Μετά απο έρευνα για το δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας(citizenship)σε πολλές χώρες σας παραθέτω εν συντομία τα παρακάτω κείμενα στα αγγλικά.

    Για ΙΤΑΛΙΑ
    A foreign resident who isn’t married to an Italian can apply for citizenship after ten years residence or after only four years if he is a European Union national, and stateless people resident in Italy and foreigners serving the Italian state can apply after five years.

    Για ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    German citizenship can only be applied for after a number of years. To become a German citizen, you generally have to be resident in Germany for 8 years and fulfill certain conditions.

    Για ΙΣΠΑΝΙΑ
    Once resident in Spain for a certain time period, you have the right to apply for the Spanish nationality. The general requirement is a legal and continuous residency for 10 years.

    Για ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
    One cannot immigrate here in the usual sense – one can only become a permanent resident – but if you are married to a Portuguese citizen you are eligible for citizenship yourself after three years of marriage.
    There are several catches to this. For one thing, it seems to be «nationality» rather than «citizenship», meaning a sort of second-class citizenship without voting rights, etc. So if you want to become Prime Minister of Portugal, you had better be born here.

    Για ΟΛΛΑΝΔΙΑ
    Requirements for application
    To be eligible for the Dutch nationality you are required to bring the following documents:
    *
    A valid passport
    *
    A valid long term residency permit
    *
    An official birth certificate
    *
    An official marriage certificate (if applicable)
    *
    The result of the Dutch Immigration and Citizenship Test which will exempt you from further testing (if applicable)

    Κλείνοντας,ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του..¨Οσο γι αυτούς που είναι τόσο υπερ του μέτρου ας βγάλουν λίγο τα κομματικά γυαλιά και ας δούν ότι σε λίγο θα υπάρχουν 2-3 κόμματα αλλοδαπών στη βουλή.
    Ευχαριστώ,

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 12:12 | Βασίλης Τσιτωνάκης

    Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον μια δημοσκόπηση για το θέμα….Θα βλέπαμε πόσο λίγες τελικά είναι οι(γραφικές πλέον) ακροδεξιές κραυγές που διαχρονικά τις έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά σαν έθνος.
    Συμφωνώ απόλυτα με τη νομοθετική πρωτοβουλία, είναι ντροπή να υπάρχουν άνθρωποι,παιδιά, που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας,χωρίς ταυτότητα,που θεωρητηκά δεν υπάρχουν.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 12:51 | Ioannis

    Εχω την εντύπωση πως εδώ γίνεται και κάποια σύγχυση.
    Άλλο Υπηκοότητα (citizenchip) και άλλο Ιθαγένεια (nationality). Ιθαγένεια Ελληνική νομίζω ότι μπορεί να αποκτήσει κάποια/ος του οποίου ένας από τους δύο γονείς είναι Έλληνας, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να είναι μόνο υπήκοος.
    Επίσης πιστεύω ότι ο αυτοματισμός στην διαδικασία δεν πρέπει να υπάρχει. Εάν κάποια/ος το επιθυμεί μπορεί να κινήσει διαδικασία να πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσό όπως και σε άλλες χώρες και εάν εκπληρεί τις προϋποθέσεις εχει καλώς. Δεν είναι λογικό ούτε και δημοκρατικό να αποκτούν Ελληνική υπηκοότητα και όσοι δεν το επιθυμούν.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 12:31 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΛ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΦΑΝΤΑΡΗ ΘΑ ΠΑΝΕ?

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 11:38 | Κώστας Λ.

    Αυτοί που εμμέσως πλην σαφώς διέπονται από ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους, τι σημαίνει μετανάστευση και έτσι βρίσκουν εύκολες νομικίστικες και εθνικιστικές δικαιολογίες. Όποιος, όπως εγώ, την έχει βιώσει 15 χρόνια στη Γερμανία, γνωρίζει ότι ο προτεινόμενος νόμος αποκαθιστά επιτέλους και στην Ελλάδα το κράτος Δικαίου σ’ αυτόν τον τομέα. Οι επιφυλάξεις μου δεν αναφέρονται στον ίδιο τον νόμο, αλλά στην εφαρμογή του. Δηλαδή κατά πόσον δεν θα «αξιοποιηθεί» από το θρυλούμενο «ελληνικό δαιμόνιο» και δεν θα υπάρξει εκμετάλλευσή του για την «κονόμα», όπως γίνεται σε ένα σωρό άλλους τομείς, όπως φοροδιαφυγή, υγεία, παιδεία, πολεοδομία κλπ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 11:29 | katratsos

    Τα 3-χρονια υποχρεωτικης εκπαιδευσης ειναιπολυ λιγα.Π.Χ. ΑΝ καποιο ΠΑΙΔΙ παει στις 3-ΠΡΩΤΕς ΤΑΞΕΙΣ του γυμνασιου και μετα σταματησει,προφανως εχει παει 6-ταξεις δημοτικου στη χωρα του . ΤΟΤΕ οι παραστασεις της χωρας γεννησης του θαναι πιο εντονες και ετσι δυσκολα θα αφομειωθει. ΠΡΕΠΕΙ ναναι 9-χρονη οπως απαιτει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ για ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 11:50 | ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΓΙΑ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΓΙΑ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 11:27 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ. Χ

    Φίλοι πολιτικοί και Κυβερνόντες,καταρχάς θα ήθελα να δηλώσω οτι σέβομαι απόλυτα κάθε μετανάστη από όπου και αν προέρχεται.Όμως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείτε να εντάξετε στο Ελληνικό Έθνος τους αλλοεθνείς είναι λανθασμένος.Δεν θα είχα αντίρρηση αν εξασφαλίζατε μετά βεβαιότητος Ελληνική συνείδηση στους υπό ένταξη ξένους.Όμως δέστε τους Μουσουλμάνους της Θράκης.Είναι ενταγμένοι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική κοινωνία, όμως όπως ξέρετε η καρδιά τους κτυπά “Τούρκικα”,δημιουργώντας τόσα προβλήματα στην Πατρίδα μας.Θεωρούν τους εαυτούς του Έλληνες μόνο στα χαρτιά και τις Διεθνείς συνθήκες.Όμως αυτό αρκεί;Φαντασθείτε να ενσωματώσετε 150.000 Αλβανούς στην Ήπειρο που η καρδιά τους θα κτυπά “Τσάμικα” ή 100.000 Σκοπιανούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας που η καρδιά τους θα κτυπά “Μακεδονικά”.Τότε ποιός θα συμαζέψει τα ασυμμάζευτα;Εσείς οι Πολιτικοί, όπως συμμαζέψατε τις μετοχές,τα ομόλογα και τα Βατοπέδια και φέρατε την Ελλάδα σε αυτό το χάλι; Όχι βέβαια,γιατί θα πάτε στην Βουλή των Ελλήνων και θα απαλλάξετε εαυτούς και αλλήλους ,όπως κάνατε μέχρι σήμερα.Θα πληρώσει σύγουρα ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα.Δεν αντιλαμβάνομαι για τί υποτιμάτε τόσο τον Ελληνικό Λαό.Τον θεωρείτε ώριμο να εκλέγει στη Βουλή των Ελλήνων Βουλευτές αξιους ή άχρηστους και δεν του δίνετε την δυνατότητα να αποφασίσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα.Σεβαστείτε επιτέλους τον Έλληνα και δώστε του το δικαίωμα να εκφρασθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του με Δημοψήφισμα .

    Μετά τιμής
    ΠΑΝΤΕΛΗΣ.Χ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 11:26 | Αντωνιαδης

    Γιατί δεν δημοσιεύετε τα σχόλια του κόσμου; Αφήστε να ακουστεί και η αντίθετη άποψη κύριοι Δημοκράτες.
    Τώρα στο θέμα μας. Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα Ελληνοποιήσετε και τους τσιγγάνους από Σκόπια Τουρκία, Ρουμανία και Αλβανία (και θα τους δώσετε και σε αυτούς τα κατάπτυστα δάνεια) λες και ήταν δικό μας πρόβλημα. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι γύρω λαοί εξάγουν το πρόβλημα τους σε εμάς και εμείς σαν «μωρές παρθένες» τους Ελληνοποιούμε. ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ; είμαστε επιστήμονες άνεργοι εδώ και μήνες και εσείς έχετε σαν προτεραιότητα τους λαθρομετανάστες και τους παρίες από επιλογή.

    Ούτε που ξέρετε πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες. Όταν το καταλάβετε θα είναι αργά. Σε 20 χρόνια Θα παρακαλάτε τους λαθραίους για πολιτικά δικαιώματα και ανεξιθρησκία. Έχετε υπόψη σας ότι αν σταθμίσουμε ηλικιακά (νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι λέω) τους αριθμούς των λαθρομεταναστών σε σχέση με τους Έλληνες θα προκύψει το τραγικό ότι στις «ενεργές» ηλικίες (15-45) είναι πλειοψηφία. Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει Έλληνας.

    Τι θα κάνετε και με τους συγγενείς αυτών που θα Ελληνοποιήσετε και διαμένουν στην Ελλάδα; Με ένα πιστοποιητικό από το Αφγανιστάν θα τους Ελληνοποιίσετε και αυτούς;

    Ποιος σας είπε ότι μόνο Έλληνες μετέχουν στην Διαβούλευση;

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 10:04 | Natasa

    Νομίζω πως είναι τουλάχιστον περιπαικτικό η Κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει από την πίσω πόρτα, την τροποποίηση ενός νόμου που μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην Ελληνική Κοινωνία, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τον οποίο έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση μεν, χωρίς να είναι καθόλου σαφές δε, το τι προτίθεται να κάνει με τα σχόλια όσων παραθέτουν τη γνώμη τους εδώ. Και για τους Γ.Γ ζητήθηκαν βιογραφικά σημειώματα αλλά τελικά, άλλως πω; πληρώθηκαν οι θέσεις. Το επιχείρημα του Πρωθυπουργού πως το εκλογικό σώμα δεν αλλοιώνεται, απλώς αλλάζει, ειναι εντελώς ανυπόστατο μια που εάν ξαφνικά ενσωματωθεί ενα 30% «νέων» Ελλήνων πολιτών στην κοινωνία, αλλάζουν αυτόματα και οι ισορροπίες. Δεν δόθηκε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού διότι θα αλλοιωνόταν το εκλογικό σώμα,οι οποίοι και την υπηκοότητα έχουν και την ιθαγένεια και πληρουν σίγουρα όλες τις προυποθέσεις για να μπορούν να ψηφίζουν. Τώρα ξαφνικά, το εκλογικό σώμα δεν αλλοιώνεται με τις ορδές των αλλοδαπών που ξαφνικα θα αποκτήσουν λόγο στα εσωτερικά μιας χώρας της οποίας μπορεί να μη ξέρουν ούτε καν τη γλώσσα? Δεν είμαι αντιθετη στο να δωθεί υπηκοότητα στους αλλοδαπους που ζουν στη χώρα μας, αρκει να πληρούνται αυστηρές προυποθέσεις, αντίστοιχες αυτών που ισχύουν και στις υπόλοιπες χώρες και για τους Έλληνες και τους υπόλοιπους ξένους πολίτες που ζούν εκεί. Ας παραδειγματιστούμε από τις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες και τα δικά τους συστήματα απόδοσης υπηκοότητας στους αλλοδαπούς και ας βρούμε ένα σύστημα που να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της δικής μας πατρίδας. Για να μην μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα προνόμια που επισύρει μαζί της η απόδοση υπηκοότητας στους αλλοδαπούς.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 09:44 | Ικαρος

    Ελληνες να γίνουν όσοι νιώθουν και θέλουν πραγματικά να γίνουν… Υπάρχουν ορισμένοι μετανάστες που περνάνε την νοότροπία του θρησκευτικού φανατισμού στα παιδιά τους η οποία δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ‘δυτικού τύπου’ π.χ. γυναικεία κατωτερότητα έναντι του άντρα ή θεωρεί όλες τις θρησκείες πλήν του μουσουλμανισμού άθειστικές. Πρόσφατα στο Ιράν δύο γυναίκες αποφάσισαν να αλλάξουν την θρησκεία τους και να γίνουν χριστιανές, το αποτέλεσμα; η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι τους βρήκε μια καινή διαθήκη και της συνέλαβε… τώρα βρίσκονται φυλακισμένες και κάθε φορά που ο υπόλοιπος μουσουλμανικός πληθυσμός προσέυχεται (5 φορές την μέρα) αυτές μαστιγώνονται απο τους δεσμοφύλακες τους. Η συντριπική πλειοψηφία του Ιρανικού μουσουλμανικού πληθυσμού επικροτεί αυτή τη πράξη…
    Εκτός του θρησκευτικού φανατισμού θα ήθελα να θίξω και το θέμα της κοινωνικής συνοχής που αφορά την προσωπική επιλογή για περιθωριοποίηση και δημιουργία «ghetto» ομοεθνών που επιλέγουν να δημιουργούν κοινωνίες αυτόνομες και ανεξάρτητες εντός της ευρύτερης κοινωνίας που έχει ως αποτέλεσμα την μη συνεισφορά (πολιτιστικά, οικονομικά, ανθρωπιστικά) στο κοινωνικό σύνολο. π.χ. κινέζοι.
    Στη Δανία για να πάρει κάποιος την υπηκοότητα (όχι ιθαγένεια)
    θα πρέπει να διεκπερώσει τα παρακάτω:
    1)Να δηλώσει ένα είδος επίσημης δήλωσης πίστης στη Δανία
    2)Θα πρέπει να αναφέρει όλες τις παραβάσεις που έχει κάνει ή για τις οποίες έχεικατηγορηθεί, ακόμα και για κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Αν βρεθεί αργότερα πως απέκρυψε κάτι, μπορεί να αφαιρεθεί η ιθαγένεια
    3)Να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του
    4)Να είναι 9 χρόνια συνεχώς μόνιμος νόμιμος κάτοικος της Δανίας
    Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Για κάποια αδικήματα προστίθεται χρόνος τον οποίο πρέπει να περιμένει κάποιος για να μπορέσει να πολιτογραφηθεί
    5)Να μη χρωστά στο κράτος
    6)Να συντηρεί τον εαυτό του, να μην έχει δεχτεί κανενός είδους κρατικής κοινωνικής βοήθειας ή επιδόματος 4.5 τουλάχιστον από τα τελευταία 5 χρόνια
    7)Γνώση της Δανέζικης γλώσσας είτε με ειδικό τεστ είτε έχοντας περάσει τις εξετάσεις μετά την τρίτη τάξη του Γυμνασίου
    8)Να περάσει από τεστ πολίτη που εξετάζει τις γνώσεις του για τη Δανέζικη κοινωνία, κουλτούρα και ιστορία

    Μήπως τα δικά μας κρητήρια είναι τα ευκολότερα στην Ευρώπη;;;
    Μήπως γίνουμε πόλος έλξής και για μετανάστες που ήδη ζούνε σε άλλες Ευρωπαικές χώρες;
    Μήπως η γενιά των 700€ γίνει γενιά των 500€, καθώτι πολλοί μετανάστες που ζούνε πολλοί μαζί τα έξοδά τους είναι πολύ λιγότερα απο αυτά ενός χαμηλόμισθού και σύμφωνα με το νόμο προσφοράς-ζήτησης άν ένας ‘κατα τα άλλα συμπαθής’ μετανάστης κάνει μια δουλειά με λιγότερα χρήματα απο αυτά που πέρνει τώρα ένας Έλληνας πολίτης αυτό θα οδηγήσει σε συμπιεση των μισθών προς τα κάτω;
    Μήπως η εγκληματικότητα χτυπήσει κόκκινο; (με τον αριθμό των επίδοξων ‘ιθαγενών’ να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο) αν δεν βρίσκουν δουλειά κάτι θα πρέπει να κάνουν για να ζήσουν και αυτό θα είναι ισ βάρος της κοινωνίας..

    Μήπως κύριε Πρωθυπουργέ να θέσετε ποιό αξιοκρατικά και δίκαια κριτήρια απο αυτά που σχεδιάζει το υπουργικό σας συμβούλειο, με μακροπρόθεσμους στόχους και κριτήρια που ώς στόχο θα έχουν την βελτίωση της Ελληνικής κοινωνίας και όχι τον κατακερματισμό της;

    Ειλικρινά δικός σας
    Βαγγέλης Κ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 08:05 | ΜΑΚΗΣ

    Κύριε Υπουργέ

    Αν και έχω ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει προεκλογικά κάτι τέτοιο.
    Δεν έχω καταλάβει σε τι θα ωφεληθεί το Ελληνικό κράτος η ο Έλληνας πολίτης από τα μέτρα που θέλετε να πάρετε για τους μετανάστες, δηλαδή
    να πάρουν Ελληνική Ιθαγένεια. Μπορούν να έχουν άδεια παραμονής, να δουλεύουν νόμιμα, δεν ξέρω αν η υπηκοότητα είναι κάτι διαφορετικό από την ιθαγένεια ώστε να πάρουν Ελληνική υπηκοότητα, η μια Ευρωπαϊκή ιθαγένεια όταν την ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Πάντως σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να σεβαστείτε το θεσμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τότε από τα όσα διάβασα θα πρέπει να αποσύρετε το μέτρο άμεσα, η να θέσετε δημοψήφισμα για το οποίο δεν θα σας κατηγορήσει κανείς.

    Με εκτίμηση

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 03:05 | Σακαρελλος Δημητριος

    ΕΧΩ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ . ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΕΙς ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΙΣΟΙ ΠΡΟΣ ΙΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΥΛΑΣ Η ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ Η ΟΧΙ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 02:00 | ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 12 XΡONIA
    ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΙΘΕΣΤΕ ΥΠΌ ΚΡΆΤΗΣΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΦΓΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙΤΕ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΑΤΕ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,ΚΟΥΠΌΝΙΑ ΦΑΓΗΤΟΎ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ Η ΈΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΈΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗ,ΠΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 01:30 | Μαρία

    Καλή Χρονιά και πιο ανθρώπινη σε όλους. Ως Ελληνίδα μετανάστρια πρώτης γενιάς επικροτώ το νομοσχέδιο. Όσο για τις ακραίες φωνές που εναντιώνονται πάντα υπήρχαν και υπάρχουν αυτές, παντού στην Ευρώπη, παντού όπου υπάρχουν μετανάστες. Η κυβέρνηση να μην υποχωρήσει, αν ακούγαμε τέτοιες φωνές σήμερα δεν θα ήμασταν μέλος της Ε.Ε. Καλή Χρονιά ειδικά στους νέους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτου χρώματος και καταγωγής

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 01:30 | ΜΑΡΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    Αγαπητέ Κε Πρωθυπουργέ

    Ύστερα από σχεδόν 1500 σχόλια -και αρκετές καταγγελίες ότι τα 100αδες αρνητικά σχόλια για το νομοσχέδιο αποκρύπτονται – έστω όμως και έτσι είναι πλέον φανερό ότι έχετε λάβει πορεία σύγκρουσης με την Ελληνική Κοινωνία σαν σύνολο. Αϊτή η σύγκρουση θα λάβει σφοδρότατο χαρακτήρα και εν ανάγκη θα ξεπεράσει κομματικές γραμμές, και θα παρασύρει όλα όσα με κόπο έχουμε καταφέρει σε μια περίοδο που θα έπρεπε να αγωνίζεστε για το ακριβώς αντίθετο. Και η ευθύνη βαραίνει ολοκληρωτικά εσάς και την κυβέρνησή σας! Στο θέμα αυτό είστε αρκετά απομονωμένος εκτός ίσως από μια πενιχρή μειοψηφία αριστεριστών η αναρχικών που ιδεολογικά πάντα ήταν αντίθετοι με την έννοια του Ελληνικού Έθνους στο σημείο που δήλωναν μάλιστα την επαύριο της Εθνικής συμφοράς στην Μ Ασία ότι όχι μόνο δεν λυπήθηκαν αλλά και την επιδίωξαν. Μην δίνεται επίσης μεγάλη βάση στην πλαστική εικόνα που ορισμένα ΜΜΕ παρουσιάζουν . Το κάνουν και για να σας εγκλωβίσουν και για να σας ζητήσουν ανταλλάγματα αργότερα και εκδούλευση.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΤΟΥ!

    Και αυτή τους η αντίθεσή δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με αυτούς που ονοματίζουν Δεξιούς άλλα το ΣΥΝΟΛΟ του Ελληνικού λαού από τα δεξιό έως ακόμα και την μετριοπαθή Αριστερά.

    Αν με αντικειμενικότητα αφουγκραστείτε αυτούς τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας θα δείτε ότι η ίδια η ακόμα πιο ισχυρή φωνή ακούγεται. Μια που και λογικά το Κίνημα του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που στα χρόνια του Ανδρέα δονήθηκε από το σύνθημα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα μπορούσε πότε να μετεξελιχθεί στο η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ! Και είμαι σίγουρος ότι κατανοείτε τι σας λέω και αν οι σύμβουλοι σας σας λένε διαφορετικά ελέγξτε μόνο σας τις παρατηρήσεις μου.

    Ακόμα όμως και οι αντιρρήσεις των κατονομαζομένων ‘δεξιώ’ν ψηφοφόρων δεν μπορούν να αγνοηθούν Κε Πρωθυπουργέ για να κυριολεκτούμε! Εδώ βέβαια αποκαλύπτετε ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία της αναρχοαριστεριστικης αλλά δυστυχώς και μέρους της καθεστωτικής ιδεοληψίας και αυτών που με περισσό κομπασμό αυτοανακηρύσσονται σε ‘αντιρατσιστές’ και ‘προοδευτικούς’ δείχνοντας ίσως το χειρότερό πρόσωπο σε ρατσισμό και φανατισμό!

    Κε Πρωθυπουργό είμαι σίγουρος οτι γνωρίζετε ότι είστε Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η κάθε άποψη έχει την άξια της πέρα από την ταμπελίτσα που οι ολοκληρωτικής ιδεολογίας φανατικοί της Αριστεράς προσδίδουν. Όταν δε οι απόψεις αυτές αποκτούν προφανώς πλειοψηφικό χαρακτήρα δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν τον κορμό των αποφάσεων σας. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία αυτό απαιτούμε και εμείς.

    Αγαπητέ Κε Γ Παπανδρέου είναι προφανές ότι η στοιχειώδης Δημοκρατική δεοντολογία θα σας υποχρεώσει να αποσύρεται το παρών νομοσχέδιο, το οποίοι πέρα της προφανούς και ανεπίτρεπτης αλλοίωσης του Κράτους που επιχειρεί είναι και τεχνικά πρόχειρο και ασυνεπές με το Σύνταγμα.

    Κε Πρωθυπουργέ βιασύνες στα θέματα αυτά δεν χρειάζονται. Στο κοινωνίες δεν επιβάλουμε δογματικές λύσεις με αναρχοαριστεριστικο φανατισμό και μισαλλοδοξία αλλά αφήνουμε τις κοινωνικές διεργασίες ελεύθερες να διαμορφώσουν την λύση. Σε κάθε δε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα θα επικυρωθεί με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο.

    Κε Πρωθυπουργέ

    Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του φανατισμού
    Κλείστε τα αυτιά στις δογματικές και ολοκληρωτικές τακτικές
    Κλείστε τα αυτιά σας στην μισαλλοδοξία της ΑναρχοΑριστερας

    Ακούστε την καθαρή φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΕΛΛΗΝΩΝ

    Προστατεύετε την χώρα μας σφυρηλατώντας την αίσθηση ενότητας συμπόνοιας και ομοψυχίας
    Αντιταχθήτε στο Διχασμό του απαράδεκτου Νομοσχεδίου

    Αφουγκραστήτε την Κοινωνια
    Αναθεωρηστε το στο συνολο του
    ΠΡΟΚΥΡΥΞΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !

    Γιατι η Δημοκρατια δεν ειναι Λογια αλλα Εργα!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 01:37 | ELLAS

    Τι θα κερδίσουμε αν επιτέλους απαλλαγούμε απο τους λαθρομετανάστες;

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ για την λαθρομεταναστευση.
    Οι Ελληνες αποφασιζουν και οχι οι ξεπουλημενοι πολιτικοι

    1. Πτώση κατά 70% της βαριάς εγκληματικότητας

    2. Πτώση κατά 90% των ληστειών, τσαντάκιδων, μικροκλοπών, βιασμών, κ.λπ

    3. Αύξηση του τζίρου της αγοράς καθώς το συνάλλαγμα που σήμερα φεύγει με τους λαθρομετανάστες σε άλλες χώρες θα μείνει εδώ.

    4. Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 90%

    5. Αύξηση του εισοδήματος του εργαζομένου κατά……..
    40% καθώς αυτό βασίζεται στην προσφορά και ζήτηση της εργασίας, και οι λαθρομετανάστες σήμερα είναι πάνω από το 60 % του εργατικού δυναμικού κάτι που δημιουργεί περίσσιο εργατικό δυναμικό στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι άνεργοι οι Έλληνες και να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά εργατών και λιγότεροι θέσεων .

    6. Μείωση κατά 40% δαπανών στην υγεία, καθώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες είναι ανασφάλιστοι ενώ κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας όντας ασφαλισμένοι σε κοινωνικά ταμεία όπως η Πρόνοια .

    7. Μείωση του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου κατά 90%. Οι λαθρομετανάστες σήμερα ανενόχλητοι πωλούν λαθραία προϊόντα από τα οποία το κράτος δεν εισπράττει ούτε ΦΠΑ, ούτε Φόρους και τα χρήματα στο τέλος καταλήγουν στο εξωτερικό.

    8. Μείωση άστεγων κατά 90%

    9. Μείωση χρηστών ναρκωτικών κατά 50%

    10. Μείωση εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%

    11. Μείωση μελλοντικών θυμάτων εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%

    12. Μείωση διαφόρων παρανομιών, πλαστογραφίες κ.λπ κατά 90%

    13. Μείωση εμπρηστών κατά 85% καθώς από πυρκαγιές διαπιστώθηκε ότι το 85% των εμπρηστών ήταν οι Αλλοδαποί

    14. Μείωση του κινδύνου για την χώρα μας από μειονότητες που μπορεί να έχει διαμελιστικό χαρακτήρα

    15. Μείωση πολυπολιτισμικών συγκρούσεων στην χώρα μας.

    16. Μείωση θρησκευτικών μειονοτήτων που μπορεί να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις.

    17. Μείωση της ακρίβειας, λιγότεροι κατανάλωση και περισσότερα προϊόντα ανά καταναλωτή, δημιουργούν ανταγωνισμό και μείωση των τιμών.

    18. Πολιτιστικοί αναβάθμιση της χώρας μας καθώς οι τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες υποβιβάζουν το κύρος της χώρας διεθνώς.

    19. Αύξηση του τουρισμού, και ιδιαίτερα καλών τουριστών, λόγο των λιγότερων κλοπών και εγκλημάτων που δέχονται και οι τουρίστες από τους λαθρομετανάστες.

    20. Μείωση φόρων καθώς μειώνονται ανάγκες των πολιτών και αυξάνεται η ποιότητα ζωής.

    21. Μείωση των Δημοτικών τελών, και άλλων εισπράξεων υπέρ του δημοσίου που οφείλονται στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

    22. Καλύτερη παιδεία, με τα τον ίδιο προϋπολογισμό θα αυξηθεί τα επίπεδο της παιδείας στην χώρα μας, καθώς θα έχουμε λιγότερους μαθητές και περισσότεροι δαπάνη ανά μαθητή.

    23. Μείωση κατά 20% του Προβλήματος της λειψυδρίας, καθώς θα χρησιμοποιούμε λιγότερο νερό ανά κάτοικο.

    24. Μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.

    25. Μείωση κοινωνικών προβλημάτων, μείωση του ρατσισμού διότι αυτό οφείλεται στις παρανομίες και εγκλήματα των λαθρομεταναστών.

    26. Μείωση της κίνησης στους δρόμους και μείωση των προβλημάτων πάρκινγκ.

    27. Μείωση της ρύπανσης διότι περισσότεροι λαθρομετανάστες έχουν αυτοκίνητα παλαιά με μεγαλύτερη ρύπανση.

    28. Αύξηση και καλύτερη ασφάλεια για την χώρα, όντας ένα εθνικό κράτος κινδυνεύουμε από έξω αλλά ΌΧΙ εσωτερικά.

    29. Καλύτερη ελευθερία κίνησης, διότι είναι αδύνατον να κινείσαι ελεύθερα σήμερα, σε σημεία που συχνάζουν οι λαθρομετανάστες και όταν ξέρεις ότι πιθανόν να σε επιτεθούν.

    30. Λιγότεροι φτωχοί στην χώρα μας και περισσότεροι ευκατάστατοι, διότι περισσότεροι φτωχοί είναι εξ ανατολών λαθρομετανάστες.

    31. Λιγότερες δαπάνες από επιχειρήσεις σε θέματα ασφαλείας της επιχείρησης και φτηνότερα προϊόντα , διότι σήμερα έχουμε τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων λόγο των δαπανών από την μεριά των επιχειρήσεων στην ασφάλεια, αυτές δαπάνες όμως χρεώνονται από την επιχείρηση εν συνεχεία στο προϊόντα τα οποία πληρώνει ο καταναλωτής.

    32. Περισσότερα χρήματα στους πολύτεκνους, καθώς περισσότεροι σήμερα είναι οι λαθρομετανάστες πολύτεκνοι που πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο.

    Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δεινά μας οφείλονται στους λαθρομετανάστες, οι Αμερικανό κυβερνώμενοι πολιτικοί από την Άκρα Αριστερά έως και την Άκρα δεξιά δυστυχώς υπηρετούν συμφέροντα που οδηγούν μελλοντικά σε διαμελισμό της Ελλάδος όπως αυτό που έγινε με την Γιουγοσλαβία

    Οι πολιτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά και απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα δεν σέβονται την Πατρίδα τους εκτός και αν θεωρούν άλλη χώρα για Πατρίδα τους ;

    Δεν έχουν αξίες και αρχές, στερούνται του εθνικού φρονήματος καθώς όλες οι πράξεις τους έως τώρα ζημιώνουν την Πατρίδα μας.

    Εσύ θα αφήσεις στα παιδιά σου μια χώρα διαλυμένη, αν το παιδί σου είναι σήμερα 5 ή 6 ετών αγγελούδι, σκέψου πώς σε 15 χρόνια θα είναι 20 ετών.

    Και σε 15 χρόνια όπως πάμε θα έχουμε 15 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα θεωρούνται ώς ομάδες μειονοτήτων, και μπορεί να αναγνωριστεί ένα μέρος της Ελληνικής γης ως ανεξάρτητο κράτος από άλλο ισχυρότερο κράτος όπως Αμερική, Ρωσία, κ.λπ

    Τότε το παιδί σου θα κληθεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα του από ξένους διεκδικητές, αυτούς δηλαδή που σήμερα εσύ δέχεσαι ως φτωχούς λαθρομετανάστες.

    Αν θέλεις να βοηθήσεις τους λαθρομετανάστες να ξέρεις ότι τροφοδοτείς τους αυριανούς δολοφόνους του παιδιού σου.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 01:06 | NekVas

    Πρώτα από όλα, έχει η Ελλάδα κάποια υποχρέωση να δίνει ιθαγένεια σε ανθρώπους που προέρχονται από χώρες με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό, κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και κατ’ επέκταση εγκεφαλικό υπόβαθρο, άρα και εντελώς διαφορετική νοοτροπία σε κάθε τομέα;
    Υπάρχει μήπως κάποια Ευρωπαϊκή, Ασιατική, Αφρικανική, Αμερικανική, Ωκεάνεια χώρα που να δίνει ιθαγένεια με τόσο λίγες προϋποθέσεις, σε τόσο πολλούς ανθρώπους από χώρες εντελώς διαφορετικές πολιτισμικά, οικονομικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και άρα με διαφορετικό τρόπο αντίληψης και διαχείρισης της πραγματικότητας;
    Μπορεί το διαλυμένο ελληνικό κράτος που δεν μπορεί να εμποδίσει τα κύματα των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που διαβαίνουν τα σύνορά του, να προστατεύσει και να εγγυηθεί το αδιαπέραστο των συνόρων του από εδώ και πέρα, ώστε να μην καταστεί η Ελλάδα όμηρος των Τούρκων και των άλλων καλών γειτόνων μας με την απειλή της διόγκωσης του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος;
    Μπορούμε να τηρήσουμε έναν νόμο που πολύ εύκολα θα παραβιαστεί, με το κατάλληλο δώρο στον κατάλληλο (διεφθαρμένο) δημόσιο υπάλληλο;
    Τέλος, μήπως ξεχνάμε ότι άλλο άδεια παραμονής, άλλο υπηκοότητα και άλλο ιθαγένεια;
    Αν η κυβέρνηση αυτή εξελέγη από τον Ελληνικό λαό, για τον Ελληνικό λαό, πρέπει να δώσει την ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να αποφασίσει για αυτό το θεμελιώδες συστατικό γνώρισμα κάθε οργανωμένης κοινωνίας, την ιθαγένεια.
    Αν ο πρωθυπουργός σέβεται τους 3.000.000 των Ελλήνων που τον ψήφισαν Θα προκηρύξει δημοψήφισμα. Αλλιώς αυτοί θα στραφούν εναντίον του!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 01:00 | Ioannis Kan

    Τελικά η δημόσια διαβούλευση δεν φαίνεται παρά να ειναι μια βιτρίνα για την επέλαση ενος ολοκληρωτισμού που δεν έχει γνωρίσει έως τώρα η χώρα μας. Ο νόμος αυτός κάλλιστα μπορει να καταργηθεί με οδυνηρές συνέπειες για τους αλλοδαπούς εν ελλάδει.
    Κακώς παραχωρούνται πολιτικά δικαιώματα στους παρανόμους μετανάστες και δεν αναζητείται η συμφωνία ή η διαφωνία του εκλογικού σώματος μέσω δημοψηφίσματος.
    Κατ’ αρχάς μπορούσαν να παραχωρηθούν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα σε κάποιους από τους μετανάστες και οι υπόλοιποι να φύγουν(να απελαθούν). Είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχουν δοθεί κίνητρα για τον επαναπατρισμό των εν Ελλάδει Αλβανών στην γειτονική χώρα. Έχουμε εξάλλου σπαταλήσει πολύ χρήμα (βλεπε ΕΣΟΑΒ 2001-2006) και η Αλβανία είναι πολύ επιθετική απέναντι μας αλλά και ο ανθελληνισμός στην Αλβανία είναι ίδιας εντάσεως με το αντιαμερικανισμό της Ελλάδος.

    Ο τρόπος με τον όποιο προωθείται το νομοσχέδίο είναι πολύ βιαστικός και συνάμα περίεργος.
    Μάλιστα τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν όποιον διαφωνεί ως φασίστα και εθνικιστή.

    Θεωρώ πως οι μετανάστες πρέπει να περνούν από ειδικές εξετάσεις γλώσσας και ιστορίας για να γίνουν πολίτες. Δεν εννοώ να τους αφομιώσουμε αλλά πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε να σέβονται την χώρα φιλοξενίας τους και να μην την βλέπουν ως απλό ξερολούκουμο.

    Μια καλή ευκαιρία για να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση και εξασφαλιστεί το δίκαιον της όλης υπόθεσης είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος, ΑΠΛΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 00:32 | Κατερινα Εμμανουηλίδου

    Ένα κράτος δικαίου εχει υποχρέωση να λειτουργεί ισόνομα για τους πολίτες που ζουν σ αυτό το τόπο .
    Και το νομοσχέδιο αυτό είναι δίκαιο.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 00:48 | George

    @Δημοκρατης – — 29 Δεκεμβρίου 2009 @ 20:40
    http://www.opengov.gr/ypes/?option=comment_view&comment_id=9577
    Είπες:
    «σε μια δημοκρατια τα δικαιωματα της μειοψηφιας(οπως και της πλειοψηφιας) προστατευονται!Και δεν μπορει καμμια πλειοψηφια να της τα απαγορευσει ή να της τα αφαιρεσει!
    Αλλιως θα μπορουσαμε να απαγορευσουμε στους μουσουλμανους της θρακης διαφορα πραγματα με την μοναδικη δικαιολογια οτι «ειμαστε πλειοψηφια».»

    Ευτυχές το παράδειγμα σου.
    Πήγαινε πες τις απόψεις σου στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Ά, ξέχασα. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν πλέον, ε; Ε, αυτό θα γίνει τώρα και με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Δημοκρατικά και ωραία. Με το ΠΑΣΟΚ του ~29% (μην μετράς λευκά και άκυρα).

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 00:56 | George

    @Γιαννης 30 Δεκεμβρίου 2009 @ 15:33
    http://www.opengov.gr/ypes/?option=comment_view&comment_id=10455
    Είπες:
    «Και κατι αλλο που ξεχασα να πω.Πολλοι λενε για δημοψηφησμα.Το δημοψηφησμα εγινε στις 4 οκτωμβρη οπου το πασοκ πηρε 43% με 11 % πισω το δευτερο κομμα.Επισης τα κομματα της αριστερας συμφωνουν με αυτο το νομοσχεδιο οποτε και μιλαμε για ενα συγουρο 56% του ελληνικου λαου»

    Ναι, το ξέχασα. Είχαν γίνει ατελείωτες προεκλογικές συζητήσεις για το θέμα, και ο λαός αποφάσισε. Άλλωστε ήταν το κύριο (και μόνο) προεκλογικό θέμα, αν και φυσικά εντελώς ασήμαντο.
    Και το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε 43%. Πήρε ~29%. Θα σε ξαφνιάσει, αλλά «τα άκυρα και λευκά» δεν είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 00:04 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    Λανθασμένος και άκρως επικίνδυνος σχεδιασμός! Αυτό που έχετε να κάνετε με τους μετανάστες είναι ότι έχουν κάνει άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αντιμετώπιζαν το πρόβλημα πολλά χρόνια πριν!
    Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να αποσύρετε το νομοσχέδιο χωρίς καν δημοψήφισμα…για τον εξής απλό λόγο:

    Το αποτέλεσμα ειναι προδιαγραμμένο…σχεδόν το σύνολο του πλυθησμού θα ψηφίσει ΟΧΙ!!!

    Ο πλυθησμός των μεταναστών θα πρέπει να είναι αυστηρά στο όριο ανοχής όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας!

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 23:26 | Τακης Καρύδας

    Για το νομοσχέδιο. Σωστό είναι για οποιονδήποτε αλλοδαπό έχει εισέλθει στην χώρα μας με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και εργάζεται εδώ και φυσικά το επιθυμεί να έχει πλήρη όλα αυτά τα δικαιώματα. Αρκεί να είναι μακρά η παραμονή του με κρίτηριο έναρξης την πρώτη νόμιμη είσοδο στην χώρα μας.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 23:09 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΤΖΑΛΑΣ

    Τι ονομα θα εχουν ολοι αυτοι οι τυχαρπαστοι που θα παρουν την ιθαγενεια;αφου δεν εχουν κανενα χαρτι πανω τους;απο που ηρθαν;Απορω με την αντιστοιχιση που γινετε απο μερικους με τους Ελληνες του εξωτερικου,εφυγε κανενας απο εδω χωρις ταυτοτητα ; Τι πραγματα ειναι αυτα;Η Ελλαδα περασε δια πυρος και σιδηρου με πολεμους και εμφυλιο και καταφερε να κανει κατι ενω ολοι γυρω μας την εβγαλαν καθαρη.Ας κατσουν στις χωρες τους να τις καλυτερεψουν,δεν θελουμε την βοηθεια τους.Αν νομιμοποιοηθει αυτη η παρανομια τοτε μην περιμενει κανεις να χτυπηθει η φοροδιαφυγη και αλλα πολλα.Οποιος θελει ας ερθει να μεινει Αιγαλεω-Περιστερι για 5 μερες να δει την «γλυκα»