Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:45 | Κουντούρη Παρασκευή

    Αρχικά θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να επικροτήσω την νέα αυτή διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.
    Άποψη μου είναι πως στα πλαίσια της αποκέντρωσης του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να αυξηθούν τα μόρια που δίνονται για την χρήση του πλεονεκτήματος της ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ.
    Επιδίωξη της πολιτείας θα πρέπει να είναι η Ελληνική επαρχεία να ξαναγεμίσει με νέους ανθρώπους.
    Φιλοδοξία της επίσης θα πρέπει να γίνει σύντομα τα σχολεία της επαρχίας να ξαναγεμίσουν με νεανικές φωνές.
    Όλοι οι νέοι άνθρωποι που άφησαν τα χωριά τους είτε για να σπουδάσουν, είτε προς εύρεση εργασίας στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα πρέπει η Ελληνικά πολιτεία να τους δώσει την ευκαιρία και τα κίνητρα να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους.
    Η ήδη γερασμένη Ελληνική επαρχία έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία και την δημιουργική δύναμη των νέων της.
    Έχει ανάγκη από νέες φωνές που θα στηρίξουν τον τόπο τους, θα συμβάλουν στην αποκέντρωση και θα υλοποιήσουν εμπράκτως την νέα θεσμική μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών με τον νέο νόμο που αφορά στην διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους.
    Διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς έμψυχο δυναμικό ικανό να προσφέρει δεν μπορεί ποτέ να υλοποιηθεί.
    Προτείνω διπλασιασμό των μορίων της εντοπιότητας για θέσεις προς πλήρωση μόνιμου προσωπικού στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
    Η παρούσα πρόταση δεν έχει ως στόχο να θίξει την ενδεχόμενη υπεροχή κάποιων λόγω των τυπικών προσόντων τους, απλώς θέλει να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει έντονη ανάγκη για μια νέου είδους εσωτερική μετακίνηση των νέων ανθρώπων στους τόπους καταγωγής τους.
    Εξάλλου μεταπτυχιακά και διδακτορικά είναι λίγα (δεν σημαίνει πως ο ντόπιος δεν τα κατέχει),νέοι άνθρωποι με πτυχίο πολλοί.
    Καλό θα ήταν απο το να συνωστιζόμαστε όλοι μαζί σε μια άθλια ζωή στην πρωτεύουσα να μας δοθούν κίνητρα ώστε να επιστρέψουμε όλοι στα χωριά μας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:24 | Γ.Καραμάνος

    Κε Υπουργέ,

    Αναφορικά με το θέμα της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών θεωρώ ότι είναι λάθος η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού και του διδακτορικού (και μάλιστα χωρίς να εξετάζεται η συνάφεια) για θέσεις ΤΑΚΤΙΚΟΥ προσωπικού λόγω της υπερβολικής εξειδίκευσης των τίτλων αυτών. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό για να ανταποκριθεί ένας διοικητικός υπάλληλος στα καθήκοντά του, όσο απαιτητική και αν είναι η φύση της εργασίας του. Προτείνω λοιπόν τη μοριοδότηση μέχρι ενός μεταπτυχιακού και πάντως οπωσδήποτε σχετικού με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Επιπλέον, οι κάτοχοι 2ου μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για θέσεις ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ προσωπικού για τους οποίους ορθώς είναι προαπαιτούμενος τουλάχιστον ένας μεταπτυχιακός τίτλος. Εκεί λοιπόν θα μπορούν να διαγωνίζονται επί ίσοις όροις για θέσεις αυξημένων προσόντων για τις οποίες τα προσόντα αυτά θα είναι πραγματικά χρήσιμα.
    Επαναλαμβάνω ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται η συνάφεια των μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των βασικών τίτλων σπουδών.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:55 | Θοδωρης

    Και στο κατω κατω βαλτε σε μια ταξη τη λειτουργεια του δημοσιου τομεα με ταυτοχρονη αυξηση αποδοχων του ιδιωτικου και κρατηστε τα μορια των μεταπτυχιακων.Οχι ομως με ενα διεφθαρμενο μεχρι το κοκκαλο δημοσιο τομεα να απαιτειται και να κοβεται απο τους νεους το μονο αποκουμπι.Αντε κυριε Ραγκουση αντε να δουμε τι μπορειτε να κανετε με την διαφθορα της πολεοδομιας και της εφοριας.Θελετε?Και μην φανταστειται οτι εχετε και πολυ χρονο….

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | ΜΑΡΙΑ

    ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ »ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ». ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ? ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ? ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:52 | Θοδωρης

    Διαβαζω τα σχολια ορισμενων συμπολιτων και πραγματικα εκπλησσομαι.
    Εγω που εχω δυο μεταπτυχιακα θελω να αναγνωριστουν και να μοριοδοτηθουν τα προσοντα που απεκτησα με κοστος οικονομικο και ψυχικο.Που ειναι το παραλογο σε αυτη την προταση?Δεν πληρωνομασταν καθως σπουδαζαμε απο τα μεταπτυχιακα 500 ευρω το μηνα ουτε προσαυξηση ειχαμε 50 %.(Και μη μου πειτε οτι ειναι ψιχουλα γιατι τα 500 ευρω το μηνα στον ιδιωτικο τομεα βγαινουν με ιδρωτα).
    Η προταση για καταργηση μοριοδοτησης 2ου μεταπτυχιακου ειναι ΑΔΙΚΗ.Το μεταπτυχιακο ειναι προσον που αποκταται με κοπο διαβασμα σε ηλικια ακομα και 30 χρονων.Αφιερωσαμε χρονο χρημα και κοπο.Που ειναι το παραλογο να ζητουμε να προσμετρηθει ο κοπος μας?Πιστευω πως οσοι γρηγορα σπευδουν να επικροτησουν τη συγκεκριμενη προθεση μαλλον δεν γνωριζουν απο τριτοβαθμια εκπαιδευση τιποτα απολυτως.Για να βγαλεις σημερα πολυτεχνειο (ελληνικο) και μεταπτυχιακα θελει ατσαλινη θεληση.Αλλα που να το καταλαβουν.Εμαθαν στο βολεμα καθως παρακαλουσαν στα γραφεια των βουλευτων απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Τι δουλεια νομιζετε οτι κανουν τα ατομα που εργαζονται στα γραφεια των βουλευτων?Κατι τετοιες υποθεσεις διευθετουν.Τα ρουσφετια εδιναν και επερναν τοσα χρονια με φωτογραφικες προκυρηξεις.Να μην μιλησουμε και για τις απευθειας αναθεσεις εργων.Αυτο σε αλλο νομοσχεδιο.
    Να στε σιγουροι οτι εαν τα πραγματα συνεχιστουν με αυτο τον τροπο θα ψαχνεται να βρειτε νεους και ικανους ανθρωπους στην Ελλαδα αλλα θα ναι αργα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:52 | Πετράκου

    Σας συγχαίρω θερμά για την ρύθμιση κατάργησης της συνάφειας του γνωστικού αντικειμένου των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων! Το κάθε Πανεπιστήμιο είναι αυτό που καθορίζει ποιες ειδικότητες πτυχιούχων γίνονται δεκτές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό και έχουν ουσιαστική συνάφεια με το αντικείμενο των βασικών σπουδών του υποψηφίου που είναι και το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω ότι η εκάστοτε προκηρυσσόμενη θέση είναι απαραίτητο να σχετίζεται με τόσο συγκεκριμένες γνώσεις. Ο κόπος, το κόστος και ο χρόνος είναι ίδιος σε κάθε πρίπτωση και πέραν τούτου, θεωρώ ότι με την ρύθμιση αυτή κλείνει επιτέλους ακόμη ένα παραθυράκι για «κάποιους».

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:02 | Γιώργος

    Γιατί αυτή η θεοποίηση των μεταπτυχιακών? Έχω πάρει πτυχίο το 1996. Τότε δεν υπήρχαν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα. Το μεταπτυχιακό είναι σε ένα γνωστικό αντικείμενο. Σε όλα τα άλλα κάποιος που δεν έχει μπορεί να είναι καλύτερος από κάποιον που έχει. Επίσης ένα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα έχει κόστος γύρω στα 4000 ευρώ. Κάποιος που δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα θα είναι συνέχεια έξω? Η μόνη δίκαιη λύση είναι γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ από μηδενική βάση. Οι επιτυχόντες με μεταπτυχιακό να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό.Επίσης γιατί αυτή η γελοιότητα πχ ένας γεωπόνος με μεταπτυχιακό στην Ιστορία της τέχνης να θεωρείται καλύτερος στα γεωπονικά πεδία de facto από έναν γεωπόνο χωρίς μεταπτυχιακό?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:19 | ΜΑΙΡΗ

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!!!

    ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ 2ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ;
    Η΄ ΜΗΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
    Η΄ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ;ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:11 | κατερινα

    θεωρω οτι πρεπει να μπει ενας φραγμός στα πτυχία. Καλώς η κυβέρνηση καταργει τον 2ο τιτλο μεταπτυχιακού, διότι ετσι βάζει ενα τέλος στο φαυλο κύκλο πτυχίων. Αλλιώς σκεφτείτε τις επόμενες γενιές οι οποίες θα πρεπει να εχουν 15 master για να μπουν στο δημόσιο.
    Γνωρίζω οτι μπορει να ακούγεται κάπως αυστηρο-σκληρό, αλλα θεωρω οτι κάπως ετσι θα σταματήσει και το εμπόριο πτυχίων!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:23 | kostas papadopoulos

    Αξιότιμε, κύριε υπουργέ, σας επαναλαμβάνω το ερώτημα και ελπίζω να μου απαντήσετε

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;;;;;;;;;; Πολλές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων έληξαν σήμερα, η λήγουν 19, 20/11. Μάλιστα οι προκηρύξεις
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο επίσημο site http://www.elta.gr

    Γιατί συνεχίζουν οι δήμοι να βγάζουν προκηρύξεις, για συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, χωρίς να ελέγχονται απο το ΑΣΕΠ; Αφού αλλάζετε το νομοσχέδιο προσλήψεων, δεν έπρεπε να παγώσουν; Μη μου πείτε ότι είχαν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί εμένα για βόλεμα βυσμάτων πριν αλλάξει η νομοθεσία προσλήψεων μου μυρίζει. Νας σας αναφέρω παραδείγματα, θέσεων ορισμένου χρόνου που τρέχουν ΤΩΡΑ:
    14 θέσεις στην Η΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνια 16/11/09,
    3 θέσεις στη ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνια 18/11/09,
    10 θέσεις στην ΚΖ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνία 16/11/09
    5 Θέσεις στο Δήμο Θεραπνών Ν. Λακωνίας, καταληκτική ημερομηνία 23/11/09,
    2 Θέσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Ν. Αττικής, κατα΄ληκτική ημερομηνία 25/11/09,
    2 Θέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Επιτροπή Ερευνών (Μυτιλήνη) Ν. Λέσβου, καταληκτική ημερομηνία 19/11/09 κ.τ.λ, κ.τ.λ………..
    Για να μην αναφέρω τις εκατοντάδες θέσεις ταχυδρόμων στα ΕΛΤΑ, σε διάφορες πόλεις.
    Μιλάμε για θέσεις ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, και ΟΧΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ. Σε πολλές από τις προκηρύξεις δεν αναφέρονται καν τα προσόντα.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟ;;;;;;;;;;;;;

    ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΒΥΣΜΑΤΑ, ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ, γιατί μετά σας βλέπω για διδακτορικά από Βουλγαρία

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:47 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμιά απάντηση, όσον αφορά την πρόθεση για κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμμένη διάταξη είναι πέρα για πέρα άδικη και ισοπεδωτική γιατί ακυρώνει εξ’ ολοκλήρου την έννοια της εξειδίκευσης και εξομοιώνει πλήρως μεταπτυχιακά και διδακτορικα με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο!
    Επιπλέον, θα αποβεί εις βάρος και των φορέων του δημοσίου γιατί για παράδειγμα για μία τεχνική ειδικότητα θα μπορεί να καταλαμβάνει τη θέση κάποιος κάτοχος μεταπτυχιακού σε έντελώς άσχετο αντικείμενο έναντι κάποιου άλλου κάτοχου μεταπτυχιακού ειδίκευσης ακριβώς πάνω στην αντίστοιχη ειδικότητα, επειδή ο δεύτερος μπορεί να έχει λίγο μικρότερο βαθμό. Έτσι όμως ουσιαστικά ζημιώνεται κι ο φορέας γιατί ο πρώτος υποψήφιος προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του, τουλάχιστον όσο θα μπορούσε ο δεύτερος.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:32 | kostas papadopoulos

    Αξιότιμε, κύριε υπουργέ, σας επαναλαμβάνω το ερώτημα και επλίπζω να μου απαντήσετε

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;;;;;;;;;; Πολλές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων έληξαν σήμερα, η λήγουν 19, 20/11. Μάλιστα οι προκυρήξεις
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο επίσημο site http://www.elta.gr

    Γιατί συνεχίζουν οι δήμοι να βγάζουν προκυρήξεις, για συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, χωρίς να ελέγχονται απο το ΑΣΕΠ; Αφού αλλάζετε το νομοσχέδιο προσλήψεων, δεν έπρεπε να παγώσουν; Μη μου πείτε ότι είχαν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί εμένα για βόλεμα βυσμάτων πριν αλλάξει η νομοθεσία προσλήψεων μου μυρίζει. Νας σας αναφέρω παραδείγματα, θέσεων ορισμένου χρόνου που τρέχουν ΤΩΡΑ:
    14 θέσεις στην Η΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνια 16/11/09,
    3 θέσεις στη ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνια 18/11/09,
    10 θέσεις στην ΚΖ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, καταληκτική ημερομηνία 16/11/09
    5 Θέσεις στο Δήμο Θεραπνών Ν. Λακωνίας, καταληκτική ημερομηνία 23/11/09,
    2 Θέσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Ν. Αττικής, κατα΄ληκτική ημερομηνία 25/11/09,
    2 Θέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Επιτροπή Ερευνών (Μυτιλήνη) Ν. Λέσβου, καταληκτική ημερομηνία 19/11/09 κ.τ.λ, κ.τ.λ………..
    Για να μην αναφέρω τις εκατοντάδες θέσεις ταχυδρόμων στα ΕΛΤΑ, σε διάφορες πόλεις.
    Μιλάμε για θέσεις ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, και ΟΧΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ. Σε πολλές από τις προκυρήξεις δεν ανφέρονται καν τα προσόντα.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟ;;;;;;;;;;;;;

    ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΒΥΣΜΑΤΑ, ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ, γιατί μετά σας βλέπω για διδακτορικά από Βπουλγαρία

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:10 | ΚΑΒΑΔΙΑΣ Ν.

    ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΩ!
    ΜΙΛΑΩ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ!!!
    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ, ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ,,, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ)ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ.
    ΤΙ ΛΕΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ?????
    ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΑ!!!!
    Ε! ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ???
    ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΟΙ,Ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟ, ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ……. Ε…. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!!!!!
    ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΡΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΧΙ ΠΧ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ-ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ) ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ Μ.Ο. ΠΤΥΧΙΟΥ ΩΡΑΙΑ
    ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ …. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΩ ΔΕ ΤΑ ΘΕΛΩ
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ……. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ
    ΕΧΕΙΣ 2 ΠΤΥΧΙΑ ΠΕ .ΠΑΡΕ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ
    ΕΧΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ …..ΣΦΥΡΙΖΩ ΚΛΕΦΤΙΚΑ
    ΕΧΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ……..ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!
    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ:
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ!!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ, ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | Stefanos

    ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ η αυξηση του πολλαπλασιαστή του βαθμού του τίτλου σπουδών απο 100 σε 110. Ο πολλαπλασιαστης αυτος δεν πρεπει να μεγαλωσει. Πρεπει να μικρυνει και μαλιστα πολυ. Προτεινω να παει στο 50. Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στις διαφορες σχολες και αυτο το κριτηριο μονο αντικειμενικο δεν ειναι. Επισης δεν πρεπει να ξεχασετε πτυχιουχους απο αλλες χωρες (π.χ. Ρουμανια, Βουλγαρια) που ερχονται με βαθμο πτυχιου ολοστρογγυλα 10 (τα οποια ολοι ξερουμε πως κερδιζονται). ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ στο 50.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:27 | Κωνστανίνος

    Παρακαλώ οι αρμόδιοι να δείτε το θέμα του δεύτερου πτυχίου, ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
    Είναι πολύ λογικό και δίκαιο να αυξηθεί η μοριοδότηση του μεταπτυχιακού και του διδακτορικού, αλλά δεν είναι δυνατόν να λησμονήσετε το δεύτερο πτυχίο και μάλιστα όταν είναι συναφές με το πτυχίο που καλείται για πρόσληψη.(π.χ. Γεωπόνος με δεύτερο πτυχίο εδαφολογία ,Φυσικός με δεύτερο πτυχίο Μαθηματικού, Λογοθεραπευτής με δεύτερο πτυχίο στην Ψυχολογία κ.λ.π.)
    Είναι γνωστό ότι για την απόκτηση του πτυχίου απαιτείται ,μόχθος ,χρόνος (τέσσερα με πέντε χρόνια)και συνεπώς για την δικαίωση πρέπει να δοθούν τουλάχιστον τα μόρια που δίδονται για το διδακτορικό.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:44 | Ειρήνη

    Κύριε Υπουργέ,
    θα ήθελα να σας τονίσω μια αδικία που χρόνια υφιστάμεθα οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με ΕΠΙΣΗΜΗ διάρκεια σπουδών 2 έτη. Δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούμαστε (όπως ισχύει έως σήμερα) με τα ίδια μόρια σε σχέση με κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων διάρκειας 1 έτους. Περιμένω από σας την αποκατάσταση της συγκεκριμένης αδικίας μέσω της ανάλογης μοριοδότησης.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:31 | Μαρία

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

    θα ήθελα να εφυστήσω την προσοχή σας σε ένα φλέγον ζήτημα σχετικά με τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Πέραν του ότι θεωρώ άδικη τη μη μοριοδότηση του δέυτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (θέλουμε κατόχους εγγράφων ή φορείς επιστημονικής γνωσης που παρακολουθούν τις τρέχουσες εξελίξεις;!!).
    Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού ελληνικού πανεπιστημίου διάρκειας (ΤΥΠΙΚΗΣ) 2 ετών, αλλά «ανεπίσημης» τριών ετών. Είναι δυνατόν η μοριοδότηση να είναι η ίδια με κατόχους μεταπτυχιακών ενός έτους? Νομιζω απαράδεκτο, κάτι που φυσικά ίσχυε και επί προηγούμενης κυβερνησεως. Με αυτό τον τρόπο ωθούνται όσοι έχουν την οικονομική άνεση να καταφεύγουν στο εξωτερικό και σε ένα χρόνο να μοριοδοτούνται όπως εγω πλέον μοριοδοτούμαι μετά από 3 χρόνια σπουδων!!!
    Ελπίζω να μεριμνήσετε για το συγκεκριμένο θέμα!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:37 | Γ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

    Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω την ενίσχυση της μοριοδότησης του Τεστ δεξιοτήτων και την παράλληλη μείωση της μοριοδότησης της εμπειρίας.

    Με πιο σκεπτικό μετρά μόνο η πενταετία και όχι τα 10 χρόνια, και έστω ότι θέτουμε ένα όριο για την εμπειρία στα πέντε χρόνια, δεν θεωρώ λογικό, την απουσία αυξανομενης κλιμάκωσης στα μόρια κάθε έτους.

    Ο πρώτος χρόνος εμπειρίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λαμβάνει τα ίδια μόρια με τον πέμπτο.

    Μήπως να κλιμακωθεί η μοριοδότηση αρχίζοντας με 6 μόρια για τον 1ο χρόνο, 7 για τον 2ο, 8 μόρια για τον 3ο, 9 μόρια για τον 4ο και 10 μόρια για τον 5ο χρόνο. Συνολικά δηλ 480 μόρια για μια πενταετή εμπειρία.

    Η αύξηση σε σχέση με την μέχρι πρότινος μοριοδότηση των 420 μορίων δεν είναι τεράστια συγκρινόμενη με, περίπου άριστη γνώση ξένης γλώσσας, η ακόμα περισσότερο με την προτεινόμενη αύξηση του τεστ δεξιοτήτων (μέγιστο 100 μόρια επιπλέον).

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:33 | Χρυσόστομος Διαμαντής

    Θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση από κάποιον αρμόδιο για το θέμα της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού αλλά και της συνάφειας με το βασικό πτυχίο. Αφορά πάρα πολύ κόσμο και μετά από τόσα σχόλια συμπολιτών μας όσο αναφορά το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να υπάρξει μια επίσημη θέση του υπουργείου με μια ανακοίνωση.Τελικά θα υπάρχει αθροιστική μοριοδότηση μεταπτυχιακών?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:41 | Αφροδίτη Κ.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί ακυρώνονται οι προσπάθειες και ο κόπος μας με την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού. Με το έτσι θέλω η κάθε κυβέρνηση μας κάνει πιόνια της, τη μία δίνουμε Πανελλήνιες εξετάσεις 4 μαθημάτων με αποτέλεσμα να προσηλωνόμαστε σε αυτά να καταργείται ο ρόλος του σχολίου και να μην αποκτούμε σφαιρική παιδεία, από την άλλη όμως όταν φτάνουμε στα 30 το κράτος αποφασίζει ότι είναι απαραίτητη η σφαιρική παιδεία και μας βάζει το τεστ δεξιοτήτων,από τη μία δεν μπορούμε να βρουμε δουλειά, και προσπαθούμε να αποκτήσουμε εμπειρία και επιπλέον προσόντα και η μία κυβέρνηση ζητά περισσότερη εμπειρία και η άλλη περισσότερα προσόντα. η μία θέλει μεταπτυχιακά ένώ η άλλη της αρκεί μόνο το ένα, μην υπερβάλλουμε κιόλας. κι εμείς τα πιόνια τρέχουμε μία πό δω και μία από εκεί, έρμαια των καιρών.
    με ποια λογική δεν μοριοδοτείται το δεύτερο μεταπτυχιακό? μπορείται να μας εξηγήσετε κ. Ραγκούση το πνεύμα του νόμου? δε θέλετε δημοσίους υπαλλήλους να είναι παραπάνω μορφωμένοι? πραγματικά καμμία λογική δεν υπάρχει…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:08 | lan

    Είχα την εντύπωση ότι μεταπτυχιακό και διδακτορικό έκαναν κατά βάση όσοι ήθελαν είτε να ακολουθήσουν πανεπιστημιακή καριέρα είτε να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους σε ερευνητικό επίπεδο. Τώρα διαπιστώνω με έκπληξη ότι μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων «συλλέγουν» πτυχία για να μαζέψουν μόρια και να διορισθούν στο Δημόσιο. Σε λίγο θα γεννάμε και παιδιά για να διορισθούμε.
    Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική απαξιώνονται τα πτυχία επειδή δεν μοριοδοτούνται ή δεν μοριοδοτούνται επαρκώς. Αντιθέτως, πιστεύω ότι απαξιώνονται επειδή ακριβώς μοριοδοτούνται.
    Κατανοητό το άγχος όλων μας για μια σταθερή δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες. Η λύση όμως δεν μπορεί να είναι ο διορισμός στο Δημόσιο. Εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν όλοι οι έλληνες να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι πάντα θα μένουν εκτός είτε έχουν πτυχία είτε όχι. Και το ίδιο ισχύει και για τις λοιπές ειδικές συνθήκες που δίνουν επιπλέον μόρια. Χώρια το γεγονός ότι ο μη μηχανογραφημένος ΑΣΕΠ θα θέλει 100 χρόνια για να αποφανθεί με όλα αυτά τα δικαιολογητικά και τους άπειρους υπολογισμούς.
    Κατάργηση λοιπόν της μοριοδότησης των πτυχίων και πάσης φύσης μοριοδότησης. Γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις με συγκεκριμένη ύλη σχετική με τη θέση που προκηρύσσεται, μόνον. Αν θέλουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική ας γίνει με κρατική επιδότηση για την πρόσληψη χρόνια ανέργων, ΑΜΕΑ, πολύτεκνων και λοιπών ευπαθών ομάδων στον ιδιωτικό τομέα. Outsource στον ιδιωτικό τομέα αντικειμένων όπως η καθαριότητα, οι τεχνικές υπηρεσίες και γενικότερα όλων των υποστηρικτικών μηχανισμών του Δημοσίου, ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί το Δημόσιο με τον πολίτη και όχι με τον εαυτό του, και ο ΑΣΕΠ να αποσυμφορηθεί από τις χιλιάδες αιτήσεις. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ώστε πτυχιούχοι και μη, να μπορούν να βρουν δουλειά.
    Ας δούμε το πρόβλημα συνολικότερα και όχι περιπτωσιολογικά, στην ίδια χώρα ζούμε όλοι.

    Καλό κουράγιο σε όλους

    Λήδα Αναστασιάδη

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Στη συζήτηση για την αναμόρφωση της μοριοδότησης θα ήθελα να προτείνω την εισαγωγή μοριοδότησης για όλα τα επίπεδα ξένων γλωσσών. Το ισχύον σύστημα πριμοδοτούσε κυρίως τα ανώτερα πτυχία ξένων γλωσσών. Τα πιστοποιητικά μέτριας γνώσης μοριοδοτούνταν μόνο σε περίπτωση που η προκηρυσσόμενη θέση απαιτούσε τη γνώση δεύτερης γλώσσας.
    Νομίζω πως θα ήταν δίκαιο για τις προσπάθειες των υποψηφίων να μοριοδοτηθούν όλα τα επίπεδα με κλιμακούμενη βαθμολογία. Άλλωστε υπάρχουν διαφορετικές δυσκολίες μάθησης σε κάθε γλώσσα, που σίγουρα δεν ενοποιούνται και δεν εξομοιώνονται με το σύστημα της ισομερούς διαίρεσης των πτυχίων (6 για κάθε γλώσσα).
    Άλλωστε, ενισχύεται με αυτό τον τρόπο το επιχείρημα, που αποτυπώνει η μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας σε Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
    Ευχαριστώ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:01 | Λουκάς Β

    Καλησπέρα

    Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο θα ήθελα να κάνω τισ εξής παρατηρήσεις:

    1. Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου είναι άδικη, αβάσιμη, αιφνιδιαστική, απαξιώνει την ακαδημαική γνώση.

    Περιφρονεί την προσπάθεια που αναμφίβολα κατέβαλλαν νέοι άνθρωποι προκειμένου να τον αποκτήσουν και αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Οι κανόνες αυτοί είναι σταθεροί εδώ και πολλά χρόνια.
    Και αλλάζουν σε μια μέρα!
    Θα ισχύουν όχι από το 2011 για παράδειγμα, αλλά από τον επόμενο μήνα!!
    ΈΤΣΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

    2. Το πιο δίκαιο σύστημα είναι εκείνο των γραπτών διαγωνισμών.
    Πόσοι γραπτοί διαγωνισμοί έγιναν τα τελευταία χρόνια?

    3. Η ανάγκη ύπαρξης συνάφειας μεταξύ βασικού τίτλου σπουδών και μεταπτυχιακόύ ή διδακτορικού είναι αυτονόητη.

    4. Το να πολλαπλασιάζεται ο βαθμός του πτυχίου επί 100 είναι εσφαλμένο.
    Προυποθέτει ότι όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τμήματα παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
    Το πιο δίκαιο θα ήταν να αξιολογηθούν όλα τα τμήματα και με βάση αυτή την αξιολόγηση να γίνει η μοριοδότηση.
    Μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν είναι το έτος κτήσης του πτυχίου σε κάθε τμήμα, δεδομένου ότι οι μέσοι όροι βαθμολογίας έχουν μεταβληθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

    5. Η εξαίρεση του ΑΣΕΠ από σημαντικό αριθμό προσλήψεων, η «προσωπική συνέντευξη» (τι φοβερή έμπνευση αλήθεια!), η προσαύξηση στη μοριοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων, η πριμοδότηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ μέσω της Επαγγελματικής Κατάρτισης (το σεμινάριο αντιστοιχούσε σε 70 μόρια!), η διεξαγωγή διαγωνισμών με αδιαφανείς διαδικασίες (στους οποίους δεν γίνονταν ποτέ γνωστές οι επιδόσεις των υποψηφίων ή οι ορθές απαντήσεις), η μοριοδότηση των stage, οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί, οι μονιμοποιήσεις συγκεκριμένων ομάδων συμβασιούχων επινοήθηκαν προκειμένου να διαιωνίζεται η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι.
    Η κατάργηση τους είναι όχι μόνο δίκαιη αλλά και επιβεβλημένη.
    Το πιο σημαντικό σε μια κοινωνία είναι οι θεσμοί της.

    Ωστόσο, η σύγχυση που δημιουργείται καιη αδικία που συντελείται από την κατάργηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου επισκιάζει την πολύ αξιόλογη κατά τα άλλα προσπάθεια για αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:20 | ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΚΑΛΟΓΝΩΜΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΙΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΕΙ Η ΑΤΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ 4 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:01 | ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑ

    με ποιό σκεπτικό καταργείται η μοριοδότηση σεμιναρίου του ΟΑΕΔ?η επιλογή γινόταν ανάλογα με το χρόνο ανεργίας των υποψηφίων
    ειδικά αφού αυξάνονται τα μόρια του μεταπτυχιακού ποιός ο λόγος να καταργηθεί η μοριοδότηση από ένα πρόγραμμα ενός κρατικού οργανισμού
    αν το συγκρίνουμε με τα μεταπτυχιακά απο σχολές του εξωτερικού, κολλέγια κλπ αυτό είναι πολύ πιο αξιοκρατικό
    επιπλέον χρειάζονται 4 μήνες για να τελειώσει κάποιος ενα τετοιο πρόγραμμα .
    αντι να καταργηθεί θα έπρεπε να μοριοδοτηθούν και τα σεμινάρια του ΙΔΕΚΕ τα οποία έχουν και εξετάσεις και διάβασμα και είναι διάρκειας ενός σχολικό έτους

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:01 | Δημήτρης

    Όσοι θίγονται από τη διάταξη κατάργησης της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού και της συνάφειας των τίτλων σπουδών θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα με τρόπους που έχουν ήδη προαναφερθεί.

    Σήμερα το πρωί πήρα τηλέφωνο στο 210-3393000. Εκείνοι με παρέπεμψαν σε ένα άλλο τηλέφωνο του υπουργείου, οι οποίοι με παρέπεμψαν στη γραμματεία του κυρίου Ραγκούση, η οποία με παρέπεμψε στο σύμβουλο του Υπουργού, κύριο Αργυρό. Το τηλέφωνό του, μετά την ταλαιπωρία να βρω τον καθ’ ύλην αρμόδιο, είναι το 210-3393315. Μου είπε ότι ο κύριος Υπουργός ασχολείται με το ζήτημα ύστερα από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν και ίσως να δώσει «κάποια μοριοδότηση» για το δεύτερο μεταπτυχιακό. Τα λόγια αυτά αποτελούν μια «κάποια» θετική εξέλιξη αλλά δεν επιλύουν το πρόβλημα. Το «κάποια μοριοδότηση» περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αριθμών. Από 10 έως 200 μόρια και εφόσον δοθούν τελικά. Στην ερώτηση μου για τον ακριβή αριθμό των μορίων δεν μπορούσε να μου δώσει απάντηση, λόγω ότι δεν το είχε αποφασίσει ακόμα ο Υπουργός. Μου έδωσε όμως την εντύπωση ότι δεν θα είναι πολλά. Μου επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο νόμος προσπαθεί να εμποδίσει τη βιομηχανία των μεταπτυχιακών, χωρίς να μου δώσει απάντηση για ποιο λόγο δεν περιορίζεται και η βιομηχανία των ξένων γλωσσών και των δεύτερων πτυχίων. Επίσης, στην κατάργηση της συνάφειας δεν υπήρχε απάντηση.

    Πιθανολογώ ότι κανείς δε θέλει το μεταπτυχιακό του να υποβιβαστεί κάτω από τα 100 μόρια. Επίσης, δεν πρέπει να παραμείνει άλυτο το ζήτημα της συνάφειας.

    Όποιος επιθυμεί να συνεχίσει τις αντιδράσεις, το τηλέφωνο του κύριου Αργυρού είναι το προαναφερθέν.

    Σχόλιο 1ο: Οι άνθρωποι που δουλεύουν στο Υπουργείο είναι πολύ ευγενικοί. Μην ντραπείτε κάποιοι από εσάς να πάρετε τηλέφωνο. Η ταλαιπωρία μου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περίμεναν αντιδράσεις και δεν ήταν καλύτερα οργανωμένοι. Επίσης, μη έχοντας συμμετάσχει σε αξιολογικές διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ αδυνατούν να αντιληφθούν τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων που δημιουργούνται. Το νομοσχέδιο καταρτίστηκε επιπόλαια, με προχειρότητα, σε μικρό χρονικό διάστημα με καλές προθέσεις αρχικώς, που δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Εξίσου και η σιωπή σε ζητήματα ξένων γλωσσών, συνάφειας, βαθμών πτυχίων και αρκετών άλλων που αναφέρονται στις παρατηρήσεις των πολιτών της δημόσιας διαβούλευσης.

    Σχόλιο 2ο: Σαφώς και το 2ο μεταπτυχιακό δεν έγινε αποκλειστικά για προσωπική ικανοποίηση, όπως μου ανέφερε ο κύριος Σύμβουλος. Προκειμένου να αντιμετωπίσει κανείς τις «ορδές των βαρβάρων και μη» με βαθμούς πτυχίων άνω του 8, η μόνη διέξοδος ήταν η επιλογή ενός δεύτερου κοπιαστικού, με πολλές προσωπικές θυσίες 2ου μεταπτυχιακού. Αυτό, δυστυχώς δεν μπορεί να το καταλάβει ο Υπουργός της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι παρατηρήσεις της δημόσιας διαβούλευσης, εφόσον τις μελετήσει, ίσως τον βοηθήσουν να λάβει ορθότερες αποφάσεις για τις ζωές μας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:50 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ! Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ. ΗΤΑΝ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑ? ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ (ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ 50% ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ).

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:28 | Antonis_Ba

    Θεωρώ σωστή την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου!
    Πρέπει να σταματήσει κάποτε η συλλογή τίτλων σπουδών με αποκλειστικό σκοπό τον διορισμό στο δημόσιο!
    Πρέπει να μοριοδοτηθεί η πραγματική εμπειρία!
    Το δημόσιο έχει ανάγκη από άτομα που έχουν όρεξη και διάθεση για δουλεία και όχι από συλλέκτες μεταπτυχιακών!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:31 | ΙΩΑΝΝΑ

    Κατ΄ αρχήν να υποβάλλω ταπεινά τα θερμά μου συγχαρητήρια που επιτέλους και μάλιστα κατά προτεραιότητα αποφάσισε μία κυβέρνηση να ασχοληθεί με το φλέγον θέμα των προσλήψεων. Σίγουρα όταν γίνεται κάτι θα έχει και κάποια αρνητικά. Στο σύνολο όμως το όλο νομοσχέδιο ακόμα και όπως είναι έχει έναν αέρα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.
    Στα όσα σχόλια διάβασα έβγαλα το συμπέρασμα ότι κι εδώ έχουμε να βαθμολογήσουμε (μοριοδοτήσουμε) επιμέρους παράγοντες ποσοτικά και ποιοτικά. Και ναι μεν το ποσοτικά είναι απλά μαθηματικά, το ποιοτικά όμως θα πρέπει να αναζητηθούν και να αναμορφωθούν στη βάση τους. Θα κάνουν κι αλλού καλό. Ας μπουν αυστηρότερα κριτήρια και υποχρεωτικές εξετάσεις στα βασικά μαθήματα ειδικότητας όλων όσων επιθυμούν αναγνώριση των πτυχίων τους που απέκτησαν στην αλλοδαπή. Θα το σκεφτούν άλλη μια φορά όταν θα φύγουν π.χ. για τη Βουλγαρία όταν ξέρουν ότι το πτυχίο που θα πάρουν εκεί θα έχει αξία μόνο άμα περάσουν τις πρόσθετες εξετάσεις μετά εδώ.
    Όσον αφορά στα μεταπτυχιακά η διάκριση για τη μοριοδότησή τους θα πρέπει σαφώς να βασίζεται στη συνάφειά τους με το αντικείμενο του υποψηφίου (ένας λόγος παραπάνω γιατί ζούμε στην εποχή της εξειδίκευσης). Να μοριοδοτούνται το ίδιο όλα τα συναφή με το αντικείμενο μεταπτυχιακά αλλά – ας μην υποτιμάμε τον μόχθο για την απόκτηση γνώσης – να μοριοδοτείται και με κάποιο συντελεστή ή κατά το ήμισυ οποιοσδήποτε μεταπτυχιακός τίτλος μη συναφής με το αντικείμενο.
    Θέμα διάκρισης των μεταπτυχιακών τίτλων μεταξύ μονοετούς και διετούς δεν υπάρχει. Οπωσδήποτε όταν ένα Πανεπιστήμιο παίρνει την έγκριση για τη διεξαγωγή του τάδε μεταπτυχιακού προγράμματος έχει υποβάλει προς αξιολόγηση νωρίτερα σε κάποια Αρμόδια Αρχή τις προδιαγραφές, δηλαδή ποιούς και με ποια προσόντα θα δεχθεί, πόσες ώρες, ποια μαθήματα κλπ. κι επίσης εξαρτάται κι από τη διαθεσιμότητά του σε χώρους. Οι προδιαγραφές για να είναι ποιοτικά ισότιμα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σ΄ εκείνον τον Φορέα κι όχι στο νόμο για τις προσλήψεις. Ποια η διαφορά στην ισοτιμία δύο μεταπτυχιακών τίτλων που αποκτήθηκαν ο ένας ύστερα από υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων τρεις ώρες κάθε μέρα και ο άλλος ύστερα από υποχρεωτική παρακολούθηση δύο-τριών ωρών δυο –τρεις φορές την εβδομάδα;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:36 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ.

    Με τον νόμο «Πεπονή» και την ίδρυση της ανεξάρτητης αρχής του ΑΣΕΠ το στοιχείο της αξιοκρατίας εισήλθε στις προσλήψεις του δημοσίου τομέα. Οι πολίτες αισθάνθηκαν ότι επιτέλους και στο ελληνικό κράτος ο νόμος θα εφαρμοζόταν με τους ίδιους όρους και με βάση αντικειμενικά κριτήρια, σε ότι αφορά την εργασία στο δημόσιο τομέα, απέναντι σε όλους τους υποψηφίους. Με διάφορες κυβερνητικές τροποποιήσεις και νομικά
    τεχνάσματα των φορέων το άισθημα αυτό ατόνισε. Αναξιοκρατικά στοιχεία όπως αυτό της προσαύξησης της μοριοδότησης της εμπειρίας, της μοριοδότησης των πιστοποιητικών κατάρτισης των δημοσίων και μόνο Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και των φωτογραφικών προκηρύξεων είναι μερικά μόνο παραδείγματα που ώθησαν πάλι τους πολίτες στην πιο συχνή εφαρμογή παλαιότερων μεθόδων έυρεσης εργασίας στο δημόσιο τονίζοντας έτσι από την μια την έλλειψη πίστης στο νόμο και από την άλλη την πίστη στις διαπροσωπικές κομματικές σχέσεις που χαρακτηρίζουν καθεστώτα «μπανανίας».
    Με την πρωτοβουλία για την ανασύνταξη του καθεστώτος πρόσληψεων στο δημόσιο τομέα και την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση το χαμένο ή ατονισμένο αίσθημα περί δικαίου αναθερμένεται. Το προσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση:
    -καταργείται η προσαύξηση στην εμπειρια και κατά συνέπεια η διάκριση της εργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ο οποιός αδικαιολογήτως με βασή τα κριτήρια του δικαίου είχε υπεροχή)
    -καταργείται η μοριοδότηση της επαγγελματικής κατάρτισης σε ΚΕΚ του δημοσίου η οποία είχε την ίδια αξία με την άριστη γνώση μιας ξενης γλώσσας και η οποία εξυπηρετούσε συγκεκριμένη πολιτική ενίσχυσης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων με χρήματα της Ευρωπαικής Ένωσης
    -καταργούνται ως επί των πλείστων τα όρια ηλιακίας για την εισαγωγή στο δημόσιο που ήταν όχι μόνο αντισυνταγματική και αντίθετη με το δίκαιο της Ε.Ε. αλλά και «ρατσιστική’ αφού διέκρινε και απέκλειε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού απο την εργασία στο δημοσιο.

    Ωστόσο παραμένουν ορισμένα μελανά σημεία τα οποία αντιβαίνουν την αρχή της αξιοκρατίας και το πνεύμα της ανασύνταξη το οποίο στηρίζεται στην ανωτέρω αρχή όπως:
    -η μη μοριοδότηση του δεύτερου τίτλου σπουδών που αφορά μεταπτυχιακές σπουδές ή διδακτορικό τίτλο. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν αναπόσπαστα κριτήρια αξιολόγησης της αξίας ενός ατόμου όσον αφορά το θέμα μας. Δεν μπορεί να γίνει πλήρης αξιολόγηση χωρίς την προσμέτρηση των στοιχείων αυτών. Αλλιώς η αξιοκρατία χάνεται και την θέση την αντικαθιστά η σκοπιμότητα που αλλοιώνει και τελικώς ακυρώνει την αρχική φύση του έργου σας
    -η μη κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιοτητας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο τόπος γίνεται κριτήριο διάκρισης και κατάργησης της ισονομίας μεταξύ των πολιτών. Ίσως θα ήταν ωφέλιμο να διατηρηθεί για ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές αλλά θα ήταν δίκαιο να καταργηθεί για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΜΟΥ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:33 | Thanasis

    Η κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών κινείται στη σωστή κατεύθυνση διότι:

    1. Υπάρχουν πολλοί πολίτες οι οποίοι πηγαίνουν σε διάφορα ιδρύματα χωρών του εξωτερικού, αμφιβόλου ποιότητας, πληρώνουν και αγοράζουν με συνοπτικές διαδικασίες πολλά μεταπτυχιακά.
    Στην Αγγλία, η βιομηχανία των πανεπιστημίων που δίνουν πτυχίο στα 3,5 χρόνια και μεταπτυχιακό σε 1 χρόνο είναι μεγαλύτερη από κάθε είδους βιομηχανία στη χώρα αυτή. Δέχονται ως μεταπτυχιακούς φοιτητές ακόμη και αυτούς που δεν έχουν ολοκληρώσει το πτυχίο τους στην Ελλάδα
    (αιώνιος φοιτητής στην Ελλάδα πήγε στην Αγγλία και γύρισε με μεταπτυχιακό ενώ χρωστά πλήθος μαθημάτων – ποιο είναι άραγε το επίπεδο αυτού του πανεπιστημίου και ποια θέση κατέχει στη λίστα των 160 ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Αγγλία που κοιτάζουν μόνο πως θα εισρέει περισσότερο συνάλλαγμα στα ταμεία τους).

    2. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σε καθημερινή βάση, από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο αντικείμενο που σπούδασαν. Άραγε, πόσοι από αυτούς έχουν το χρόνο να σκεφτούν για ένα μεταπτυχιακό? Πόσο μάλλον όταν διαμένουν σε πόλη χωρίς πανεπιστήμιο.
    Η εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα δεν αξίζει προσαύξηση μορίων?

    3. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται και στο θέμα αυτό, υπάρχουν 2 κατηγορίες πολιτών, οι έχοντες (χρήμα) και οι μη. Οι έχοντες μπορούν να σπουδάζουν για όσο χρονικό διάστημα θέλουν και να φορτώνουν με πτυχία. Πολλές φορές σε άλλες χώρες, κάνοντας διακοπές και αγοράζοντας τα πτυχία τους.
    Οι μη έχοντες (χρήμα) δεν θα έχουν ποτέ ίσες ευκαιρίες.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:25 | ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΛΛΑΣ

    θελω να ρωτησω αν για προσληψη οδηγου ασθενοφορου η υπαρξη διδακτορικου
    μοριοδοτητε?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:08 | M.P.

    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΠΑΡΑΛΟΓΑ!! Σας παρακαλώ αναθεωρείστε τα!!!!

    θα φέρω το παράδειγμα του γιατρου:

    Αν είσαι γιατρός ή γενικά επιστήμονας υγείας και έχεις κάνει 2 μαστερ σε δύο διαφορετικούς τύπους θεραπείας στην ειδικότητα σου δεν εχει σημασία??? Προφανώς και μπορείς να προσφέρεις περισσότερα στους ασθενείς σου, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που πάμε σε δημόσια νοσοκομεία για τα προβλήματα υγείας μας, σε σχέση με κάποιον που έχει εξειδικευτεί περαιτέρω με μάστερ σε μία μόνο θεραπεία.

    Αντιστοίχως με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων. Δηλαδή δεν έχει σημασία να έχεις κάνει εξειδίκευση στην ειδικότητα σου? Κατα αυτήν την έννοια πρέπει να καταργηθεί και η συνάφεια στην εμπειρία (τι και αν έχεις δουλέψει ως σερβιτόρος για 5 χρόνια να μετράει το ίδιο με το να δούλευες ως γιατρός στα 5 χρόνια αυτα). Μα είναι λογικές προτάσεις σοβαρης κυβέρνησης αυτές???

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ!!!!! Μη μας κάνετε να μετανιώσουμε που σας ψηφίσαμε!

    Όταν προτείνετε αλλαγές σε τομείς που δεν αφορούν μόνο διοικητικές θέσεις αλλά και νευραλγικές θέσεις όπως υγεία, παιδεία, δημόσια ασφάλεια αν μη τι άλλο ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ και να σκεφτείτε ως Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες. Ολοι εμείς πάμε τα παιδιά μας σε δημόσια σχολεία και νοσοκομεία και ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ γι’αυτα και οι καλύτεροι έχουν 2 μεταπτυχιακα ή διδακτορικά ή χρόνια εμπειρίας.

    Και φυσικά σε αυτό το επίπεδο αποφασίστε μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας τι θέλετε
    Ή δια βίου μαθηση και άρα την μοριοδοτούμε αντιστοιχως όλους τους μεταπτυχιακούς τίτλους Ή υπαλλήλους που έχουν μια βασική εκπαίδευση για πάντα, όσο και αν προχωρα η επιστημη! Αλήθεια το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:32 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

    ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ.

    ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΥΤΗ ΑΔΙΚΙΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:18 | Μάνος Παυλάκης

    Φίλες, Φίλοι,

    το νομοσχέδιο κινείται σε γενικές γραμμές στη σωστή βάση. Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται ανοιχτή διαβούλευση επ’αυτού είναι ένα βήμα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο!

    Μερικές παρατηρήσεις
    1) ο 2ος μεταπτυχιακός τίτλος σημαίνει για την πλειονότητα των φοιτητών μεγάλο κόπο και χρόνο, κυρίως όμως σημαίνει διεύρυνση γνωστικου (-ών) αντικειμένου (-ων). Μα αυτό δεν είναι το ζητούμενο; και ποιο θα είναι το κριτήριο για να καταργηθεί ο 2ος μεταπτυχιακός τίτλος; ότι δεν χρήσιμος; τότε με αυτή τη λογική μήπως πρέπει να καταργηθεί και η δεύτερη ή τρίτη ξένη γλώσσα;
    2) προτείνω για κάθε δεύτερο (ή και τρίτο) τίτλο του ίδιου επιπέδου να ισχύει μοριοδότηση ίση με το 50% των μορίων του πρώτου τίτλου. Για παράδειγμα, 500 μόρια για το 1ο πτυχίο, 250 για το 2ο πτυχίο. 200 μόρια για το 1ο μεταπτυχιακό, 100 για το 2ο, το ίδιο και για το διδακτορικό και όλα αυτα να αθροίζονται.
    3) για τη μοριοδότηση των βαθμών πτυχίου μεγάλη συζήτηση γίνεται για τη διαφορετική βαθμολόγηση από πανεπιστημιακά ιδρύματα εντός και εκτός της χώρας. Αντί του ισχύοντος νόμου (βαθμός πτυχίου Χ 100) ή του προτεινόμενου νομοσχεδίου (βαθμός πτυχίου Χ 110), έχω να προτείνω τη μοριοδότηση με ένα συγκεκριμένο αριθμό μορίων (500 μου φαίνονται σωστά) όλων των πτυχίων όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το σύστημα αυτό δικαιώνει και τις προσπάθειες όσων έχουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία και λόγω έλλειψης χρόνου δεν ‘κυνήγησαν’ υψηλή βαθμολογία.
    4) για το ζήτημα της εμπειρίας τέλος, συμφωνώ με την κατάργηση της προσαύξησης για την εμπειρία στο δημόσιο τομέα, διαφωνώ όμως για το ‘πλαφόν’ στα έτη εμπειρίας. Αν ισχύσει αυτός ο περιορισμός, τότε μήπως πρέπει να ισχύσει και περιορισμός στα πτυχία και να μην μετράνε τα μεταπτυχιακά ή τα διδακτορικά;

    Αν θέλουμε δικαιοσύνη και ισότητα, πρέπει να ισχύει για όλους και σε όλους τους τομείς.

    Καλή επιτυχία!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:17 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΓΝΩΣΗ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΙΜΟΥΣ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ Η ΔΙΕΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:46 | ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙΔ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΓΝΩΣΗ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΙΜΟΥ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ Η ΔΙΕΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:11 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΟΣΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΕΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:28 | νικήτας

    θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα όπου λαμβάνουν χώρα αρκετά παρατράγουδα. Αυτός ο χώρος είναι ο χώρος των ΤΕΙ και στγκεκριμένα οι προσλήψεις των ωρομισθίων καθηγητών. Οι αιτήσεις ελέγχονται απο τους ίδιους τους υπαλλήλους των ΤΕΙ και προωθούνται φυσικά όσοι έχουν γνωριμίες. Οι πίνακες αποτελεσμάτων δεν αναρτώνται πουθενά και δύσκολα καταλαβαίνεις ποιος μπαίνει που.
    Δεν θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να γίνονται οι προσλήψεις αξιοκρατικά , ακόμη και μέσω του ΑΣΕΠ? Κανείς δεν εγγυάται την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων απο την εξέταση των αιτήσεων των υποψηφίων ωρομίσθιων.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:57 | πετρος

    Είμαι πτυχιούχος του τμήματος ‘Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης’ του Παντείου Πανεπιστημίου.
    Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης μου για εργασία υπέβαλλα δικαιολογητικά σε διάφορες προκηρύξεις που ΑΣΕΠ που αφορούσαν την κάλυψη θέσεων κλάδου ΠΕ Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το απαραίτητο πτυχίο που θα έπρεπε να έχει κάποιος σε προκηρύξεις αυτής της κατηγορίας είναι το Πτυχίο Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
    Παρατήρησα όμως ότι υπήρξαν περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι ήταν απόφοιτοι άλλης σχολής και συγκεκριμένα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πολυτεχνείου Βόλου, όπου θεωρήθηκε το πτυχίο τους επιλέξιμο από τον ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων ενώ δεν αναφερόταν στις προκηρύξεις. Αυτό επιτεύχθηκε με την χορήγηση βεβαίωσης από την οικεία γραμματεία του Πολυτεχνείο Βόλου, η οποία ανέφερε ότι «το πτυχίο του Μηχανικού Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι απολύτως συναφές με το Πτυχίο Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο τίτλος του μηχανικού Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο των παραπάνω πτυχίων (ΠΕ) και συνεπώς είναι αντίστοιχης ειδικότητας με αυτά. Τούτο μπορεί να διαγνωσθεί εύκολα, τόσο από το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος μας, όσο και από τον ίδιο τον τίτλο του Τμήματος» Αυτό αφορά την προκήρυξη υπ’αριθ. 2/362Μ/2007.
    Θεωρώ άδικο να θεωρείται ένα τμήμα μηχανικών παρεμφερές με το τμήμα του Παντείου. Δεν υπάρχει ομοιότητα στο σύνολο των σπουδών αλλά μόνο σε επιμέρους μαθήματα. Εμείς οι περιφερειολόγοι γιατί δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε προκηρύξεις μηχανικών?
    Για λόγους δικαιοσύνης και ισότητας των αποφοίτων θα έπρεπε να προσεχθεί το θέμα της συνάφειας του επιστημονικού αντικειμένου των τίτλων σπουδών στις προκηρύξεις του ασεπ. Καλύτερος έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων και επιστημονικών προγραμμάτων απο τις επιτροπές του ΑΣΕΠ, θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:58 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε Υπουργέ, κατάγομαι από επαρχία και από αγροτική οικογένεια. ‘Εχω τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση με πολύ καλό βαθμό αλλά παρόλα αυτά οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αντέξουν άλλα δύο χρόνια για να πάρω μεταπτυχιακό τίτλο(ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ). Φαντάζομαι πλυθώρα παιδιών είχαν την ίδια κατάληξη με εμένα γιατί με το που τελείωσα τις σπουδές μου και την στρατιωτική μου θητεία βγήκα στην αγορά εργασίας. Με πιό σκεπτικό λοιπόν προσμετράτε περισσότερο τον μεταπτυχιακό τίτλο (ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ) και όχι την εργασική εμπειρία που έχει αποκτηθεί στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα; Και αν αναφερθείτε στο ανοιχτό πανεπιστήμιο αναρωτηθείτε πόσο εύκολο είναι να σε δεχτεί ένα πανεπιστήμιο και πόσο εύκολο να αποριφθείς ή να παρεβρεθείς στις συνεδρίες που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πρέπει να είσαι παρόν. Παρακαλώ θα επιθυμούσα μία απάντηση από κάποιον αρμόδιο!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:15 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    Πιστεύω ότι η συνεχής συσσώρευση ακαδημαϊκών τίτλων, άρα η μη δυνατότητα ταυτόχρονης άσκησης επαγγέλματος και τριβής στα καθ’ημάς(στο αντικείμενο σπουδών καθενός από εμάς), δε διασφαλίζει την αριστοποίηση του ενός πολίτη ένατι του άλλου ως προς τον κοινό τους στόχο που είναι η κατάκτηση μίας θέσης στο δημόσιο τομέα, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
    Αυτό που μάλλον επιδιώκει ο νομοθέτης είναι η εξισσορόπηση των τάσεων που δημιουργούνται μεταξύ των υποψηφίων, γιατί »παν μέτρον άπιστον»-συγχωρήστε με για το μονοτονικό- ακόμη και για την απόκτηση προσόντων.
    Έτσι, επιτυγχάνεται η υγής άμιλλα και αποφεύγεται ο κανιβαλισμός μεταξύ των υποψηφίων.
    Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον θα δημιουργούνται πανεπιστήμονες με αρμοδιότητες μη ανάλογες προς τα προσόντας τους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 14:05 | Αντωνια

    Κυριε πρωθυπουργε,

    σας ευχαριστω πολυ που μου δινετε την δυνατοτητα να εκφρασω την αποψη μου μεσω του συστηματος ανοικτης διακυβερνησης.

    Θα ηθελα να σχολιασω σχετικα με την μοριοδοτηση του δευτερου μεταπτυχιακου (αν εχει καταργηθει τελικα γιατι δεν ειναι ξεκαθαρο) οτι ειναι αδικο για ολους εμας που εχουμε αφιερωσει ενα κομματι της ζωης μας στη συλλογη εφοδιων για ενα καλυτερο μελλον. Ο λογος που κανει ο καθενας ενα η δυο μεταπτυχιακα δε νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια. Απο τη στιγμη που ο ιδιωτικος τομεας δε δινει ευκαιριες και συχνα εκμεταλλευεται καταστασεις, ειναι λογικο καποιοι να προσπαθουν να επιτυχουν σε καποιο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ. Αυτο ομως δεν ακυρωνει τις προσπαθειες τους και τους αγωνες τους (προσωπικα δουλευω και κανω το δευτερο μεταπτυχιακο ταυτοχρονα και σε μαλιστα σε ελληνικο πανεπιστημιο δωρεαν- για οσους το θεωρουν ευκολη υποθεση.)
    Τουλαχιστον ασ δοθουν τα μισα μορια απο οτι στο πρωτο μεταπτυχιακο αν και νομιζω οτι δικαιουμαστε μοριοδοτηση για το δευτερο μεταπτυχιακο στο ακεραιο.
    Σας παρακαλω μην απαξιωνετε τοσο πολυ ενα δευτερο τιτλο που εκτος απο τυπικο προσον βοηθαει στην προσωπικη καταξιωση και εξελιξη.

    Σας ευχαριστω πολυ
    Α.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:15 | Ε.Παπαδοπούλου

    Επειδή σε απάντησή σας σε κάποιο σχόλιο γράφετε ότι θίγεται μόνο η προσαύξηση και όχι τα μόρια της εμπειρίας, τότε ποιό το νόημα της παρ.7 του άρθρου 4 του παρόντος, καθώς και της παρ 2 του ιδίου άρθρου, όσον αφορά την κατάργηση των περιπτώσεων ια, ιβ, ιγ; Εγώ καταλαβαίνω ότι στους διαγωνισμούς με μόρια ο συντελεστής 8 γινεται 7, ενώ στους διαγωνισμούς με εξετάσεις καταργείται η μοριοδότηση για εμπειρία πάνω από δέκα έτη.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:26 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ,
    ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ,ΔΩΣΤΕ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.
    ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50%, ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ.ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • Διαβάζοντας το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας με τίτλο «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», προτείνω την συμπλήρωση στο άρθρο 4 του σχεδίου, την επιπλέον μοριοδότησης εντοπιότητας για τους ΟΤΑ.
    Θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη ότι οι μικροί περιφερειακοί ΟΤΑ δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν οργανικές θέσεις χωρίς την παραπάνω πρόταση. Έχει παρατηρηθεί από το 1999 με την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας , ότι περισσότεροι από το 90% των Περιφερειακών Δήμων όσο προσωπικό είχαν προσλάβει μετατάγει σε άλλους αστικούς Δήμους με αποτέλεσμα οι περιφερειακοί Δήμοι να υπολειτουργούν μέχρι σήμερα.
    Με την πρότασή μου αυτή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ιδιαιτερότητα σε θέματα πρόσληψης εργατοτεχνικού προσωπικού, χειριστών μηχανημάτων και γενικά προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου. Για το προσωπικό αυτό κατά την άποψή μου, είναι επιβεβλημένο το κριτήριο της εντοπιότητας διότι έτσι θα τονωθεί η παρουσία μόνιμου προσωπικού στα χωριά, θα πάψουν τα φαινόμενα αστυφιλίας, θα ενδυναμωθούν τα σχολεία μας, τα οποία τείνουν σε μαρασμό και θα ενδυναμωθεί η τοπική οικονομία.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:49 | Georgios Kandylas

    Με λίγα και απλά λόγια:

    1) Αθροιστική μοριοδότηση χωρίς κανένα όριο για όλους τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.

    2) Αθροιστική μοριοδότηση χωρίς κανένα όριο για όλους τους βασικούς τίτλους, τον πρώτο με συντελεστή 75 και όχι 110 (για να μην ευνοούνται κάτι ύποπτα 10άρια) και τους υπόλοιπους με κάποιο σταθερό βαθμό (λ.χ. 300).

    Μόνο έτσι κύριοι και κυρίες πετυχαίνετε δια βίου εκπαίδευση και υψηλά και ευρέως καταρτισμένους υπαλλήλους. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, του περισσού και της αποστασιοποίησης-τεμπελιάς (δεν θέλω να το πιστεύω, αλλά τα πράγματα έτσι δείχνουν) του ΑΣΕΠ να αξιολογεί εις βάθος.

    Μην πετάτε κόπους μιας ζωής (κυριολεκτώ) στα σκουπίδια. Ούτε τεμπέληδες είμαστε όσοι σπουδάσαμε παραπάνω (τι οξύμωρο αλήθεια) διότι πολλοί δουλεύαμε και παράλληλα, ούτε λεφτάδες (πληρώσαμε από τον ιδρώτα μας χιλιάδες ευρώ ή και με υποτροφίες σκληρά κερδισμένες), ούτε προσβλέπαμε σώνει και καλά σε θέση στο δημόσιο (προσωπικά είμαι διορισμένος εδώ και χρόνια, μέσω ΑΣΕΠ μάλιστα). Αλλά όταν οι άλλοι τεμπέλιαζαν ή κοίταζαν τη ζωούλα τους τα μερμήγκια δούλευαν. Τώρα πάλι καλοκαίρι για τους τεμπέληδες θα φτιάξετε;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:00 | PANAGIOTHS

    Κ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ(ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΝΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ). ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ……ΤΕΛΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ(Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ)!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:59 | Γιώργος Α.

    Στο σύνολό τους οι τροποποιήσεις κρίνονται θετικές. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία τα οποία αντικαθιστούν υφιστάμενες αδικίες με καινούριες, με αποτέλεσμα επί της ουσίας να μην αλλάζουν πολλά πράγματα και να μην τηρούνται σε καμία περίπτωση τα κριτήρια ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης:
    i) Γιατί οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, καθώς και τα τέκνα τους, να μπαίνουν σε ειδική κατηγορία; Το αντικειμενικά αποδεκτό είναι η μοριοδότησή τους, κάτι που βρίσκει όλες τις πλευρές σύμφωνες και ταυτόχρονα αποτρέπει την εισαγωγή τρίτεκνων με 700 μόρια και όλων των υπολοίπων με κατ’ελάχιστο 1600 (με βάση το υφιστάμενο σύστημα).
    ii) Προς τί η κατάργηση μοριοδότησης πλέον του ενός μεταπτυχιακού τίτλου; Μπορώ να καταλάβω και να δικαιολογήσω τη λογική αποτροπής των δυνητικά υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων από την ανούσια συλλογή τίτλων σπουδών με μοναδικό στόχο τη μονιμοποίηση στο Δημόσιο, όμως η ακριβώς αντίθετη λογική της απόλυτης εξίσωσης υποψηφίων με πολύ διαφορετικά πορτφόλια προσόντων είναι εξίσου άδικη και παράλογη. Θα περίμενα μία λύση τύπου κλιμακωτής μείωσης στη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων (π.χ. 200 για το 1ο, 100 για το 2ο, 50 για το 3ο κοκ., δηλαδή Μόρια(ν+1)=Μόρια(ν)/2).
    iii) Γιατί να μη λάμβάνεται υπόψη η εργασιακή εμπειρία ως βαθμολογούμενο προσόν για το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων; Είναι σα να θεωρείται η σχετική προϋπηρεσία εξίσου σημαντική όσο και η απόλυτη απειρία!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:49 | Α.Ζ

    ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!