Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 12:46 | ilias

    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 11:48 | Γιάννης Πανόπουλος

    Πέρα από τις απόψεις μου για το Σ/Ν τις οποίες ήδη κατέθεσα σε δύο μηνύματα με θλίψη μου παρατηρώ το εξής. Ενώ οι πολέμιοι του νομοσχεδίου, περίπου το 80% των συμμετεχόντων, ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το ίδιο το Σ/Ν, οι υπέρμαχοι ασχολούνται κυρίως με τους…πολέμιους του Σ/Ν τους οποίους χαρακτηρίζουν φασίστες, ρατσιστές, ξενοφοβικούς, αμόρφωτους και άλλα κομψά.

    Κύριοι ηρεμήστε. Δυστυχώς για εσάς το Διαδίκτυο είναι, ακόμα, ελέυθερο. Συνεπώς θα πρέπει να μάθετε να ακούτε και την άποψη της πλειοψηφίας. Καταλαβίνω ότι αυτό είναι δύσκολο μετά από 30 χρόνια απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ αλλά τι να κάνουμε; Όπως λέτε κι εσέις οι καιροί αλλάζουν.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 11:05 | κλεάνθης

    Πολύ σημαντικό το μεταναστευτικό ζήτημα. Εκτιμώ ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ερωτηθούν για αυτό διότι οι αποφάσεις σε αυτό το ζητήμα θα επηρεάσουν πολλά πράγματα στην κοινωνία και στην οικονομία της πατρίδας μας και άμεσα και στο μέλλον.
    Η ενδεχόμενη άρνηση πραγματοποίηση δημοψηφίσματος από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει λογική βάση. Εξάλλου υπάρχουν και τα μέσα για να ακουστούν όλα τα επιχειρήματα και να γίνει νόμος «η λογική χωρίς συμφέρον».

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 11:36 | Βλάσιος Καρσιώτης

    Δεν στέκομαι αυτή την φορά στο περιεχόμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, που θεωρώ τουλάχιστον ατυχές και πρόχειρο.
    Στέκομαι στις αντιδράσεις των συμμετεχόντων, στα επιχειρήματα και τα …μη επιχειρήματα.
    Παρατηρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι εναντίον, με επιχειρήματα. Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές χωρίς συνήθως επιχειρήματα, μόνο με συναισθηματικούς λόγους, καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς ότι οι πολέμιοι του νομοσχεδίου είναι ακροδεξιοί, δεξιοί, ρατσιστές και φασίστες.
    Απορώ και διερωτώμαι.
    Οι τελευταίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι αν ήταν τα πράγματα, σήμερα δεν θα είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
    Οι ίδιοι, που αυτοχαρακτηρίζονται ‘δημοκράτες’, δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν στος άλλους να μπορούν να έχουν άποψη διαφορετική από την δική τους;
    Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε, στο περιβάλλον μάλιστα μιας τόσο σοβαρής προσπάθειας, όπως είναι η ανοικτή διαβούλευση και ο χώρος που μπορούμε να αφήνουμε τις σκέψεις μας και τις απόψεις μας, όποιες και αν είναι.
    Και πάνω από όλα μην δώσουμε το δικαίωμα να μας κατηγορούν, ότι δεν μπορούμε να διαχειρισθούμε την ελευθερία μας.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 11:18 | λαμπρος μαρκαντωνατος

    Επιτελους πρεπει να μπουν αυστηροι κανονες στην μεταναστευτική μας πολιτικη (αν εχουμε φυσικα τετοια…)
    Ολοι νομιζω (ακομα και αν δεν το αφηνουν να περασει τα ελεγχομενα ΜΜΕ) εχουν καταλαβει των το ΠΑΣΟΚ ειπε ψεματα την προεκλογική περιοδο για να παρει την εξουσια. Δικαιωμα του. καλα να παθουμε και ας προσεχαμε. Ομως για το θεμα της νομιμοποιησης των μεταναστων θα πρεπει να γινει με συναταγματικη αναθεωρηση. να συμφωνησουν ΟΛΟΙ και σε τελικη αναλυση ναι να γινει δημοψηφισμα. Αυτο ειναι ενα θεμα που θα μας ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την συνθεση του λαου μας, και θα μας οδηγεισει σε πολύ σκοτεινες μερες.

    Ελεος πια, αφηστε την Ελλαδα μας υσυχη… τι σας φταιει πια και προσπαθειτε με τοσο μισος να την καταστρεψετε??

    Τουλαχιστον ενα δημοψηφισμα, να μας δωθει η ευκαιρια να πουμε στα παιδια μας μετα απο χρονια οτι τουλαχιστον προσπαθησαμε να σωσουμε κατι…

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 11:56 | Χριστίνα Χατζιδάκη

    Κύριοι της κυβέρνησης,
    Αγνοείστε το αναθεματισμένο «πολιτικό κόστος» και προχωρείστε στη διευθέτηση αυτού του θέματος που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας.
    Πού ακούστηκε δημοψήφισμα για δικαιώματα μειονοτήτων; Άν γινόταν αυτό, απλώς δεν θα υπήρχαν δικαιώματα για μειονότητες. Γιαυτό η διεθνής κοινότητα έχει θεσπίσει κανόνες που και η χώρα μας έχει υπογράψει και οφείλει να εφαρμόζει.
    Μήν κάνετε πίσω. Αλλιώς θα δικαιώσετε αυτούς που χτίζουν πολιτικές καριέρες εκμεταλλευόμενοι με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενα εθνικά θέματα, τις φοβίες και ανασφάλειες των ανθρώπων.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 10:01 | Αγροφύλακας

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, and beyond…

    Απευθύνομαι κατά κύριο λογο προς την παρούσα κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας αλλά τα σχόλια/επισημάνσεις/ παραπονά μου είναι διαχρονικού χαρακτήρα και αφορούν όλους τους εν Ελλάδι αδελφούς μας.
    Γεννήθηκα στην Ελλάδα, τελείωσα πανεπιστήμιο, υπηρέτησα την θητεία μου, έλαβα μέρος σε πολεμική αποστολή προς την Κύπρο το 1974, και στην ηλικία των 26 ετών έγινα μετανάστης στον Καναδά. Έγινα Καναδός πολίτης, προόδευσα (δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες για να μην κατηγορηθώ για αυτοπροβολή) , αλλά διατήρησα την Ελληνική μου υπηκοότητα και ποτέ δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα της Ελλάδος. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορώ να θεωρηθώ ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο όρο. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μεγάλη πλειοψηφια των ομογενών στον Καναδά δεν κάνει τρία ταξίδια τον χρόνο στην Ελλάδα, δεν επενδύει σε σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ούτε ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν υποτιμητικά «εθνική δράση».
    Με αυτά τα ολίγα σαν εισαγωγή, και με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική Ιθαγένεια/Υπηκοότητα, θα ήθελα σα παραθέσω μερικές πραγματικότητες που με προβληματίζουν, και που νομίζω αποδεικνύουν ότι εσείς οι εν Ελλάδι Έλληνες μας έχετε γράψει εμάς τους ξενιτεμένους αδελφούς σας εκεί που μελάνι δεν πιάνει.
    1. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (δηλ. 2-3 εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ) που όταν ζητάμε να μας επιτρέψετε να ψηφίζουμε στον τόπο διαμονής μας (κάτι το οποίο είναι συνταγματικό μας δικαίωμα, και θα έπρεπε να διασφαλίζει ένα ‘κράτος δικαίου’) μας λέτε (Απευθύνομαι σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής διάκρισης) ότι αυτό απαιτεί να το εγκρίνουν τα 2/3 της βουλής, ενώ τώρα για να αποδοθεί η υπηκοότητα (και σύντομα, μετά από προσφυγές στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, και πλήρη δικαιώματα Έλληνα πολίτη) σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες στη Ελλάδα, αρκεί μόνο η απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής (και τελικά, η απλή πλειοψηφια της βουλής) διότι αυτό απαιτεί το ‘κράτος δικαίου’!
    2. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς που πήραμε τα μάτια μας και φύγαμε για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για να ‘αραιώσουν τα σκόρδα στην ψωροκώσταινα’ και για να χορτάσετε και εσείς ψωμί, αλλά τώρα που ‘τα παιδιά του χασάπη χορτάσανε κρέας φτιάχνουν και δαχτυλίδια με τα άντερα’ μας φέρεσθε σαν να είμαστε απόπαιδα και τρέχετε να αγκαλιάσετε και να βάλετε στο σπίτι σας τους γυρολόγους που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα. Σκεφθήκατε το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο ότι η κόρη σας μπορεί ‘αύριο’ να σας φέρει στο σπίτι ένα μαυράκι κουλουκι. Ποσό προετοιμασμένη είναι η Ελληνική κοινωνία για τέτοιες καινοτομίες;
    3. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (και τα αδέλφια μας ναυτικοί) που για πολλές δεκαετίες στηρίζαμε τους προϋπολογισμούς της Φτωχομάνας Ελλάδος και τώρα που χριζόμαστε την βοήθεια της για να μπει λίγο φρένο στον αφελληνισμό μας η κουτοπόνηρη μάνα ψάχνει για ψυχοπαίδια να της κάνουν τα θελήματα. Έχει άραγε κανένας σκεφθεί ότι η δυνατότητα ψήφου στον τόπο διαμονής μας μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για να αρχίσουν οι ομογενείς να ασχολούνται και πάλι με την Ελληνική τους υπόσταση;
    4. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι Έχει περάσει η εποχή που οι απόδημοι υπήρχαν για να βοηθούν την Ελλάδα. Δεν είναι όλοι οι ομογενείς επιστήμονες διεθνούς ακτινοβολίας ούτε επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι ομογενείς έχουν και ανάγκες και προβλήματα και χρειάζονται χείρα βοηθείας. Ο έχων ώτα ακούει ακουετω!!!! Τι ποσοστό του τελευταίου Ελληνικού προϋπολογισμού έχει δεσμευθεί για προγράμματα με αποδέκτη τους ομογενείς.
    5. Συχνά, όταν παραπονιόμαστε για διάφορα ευτράπελα στην Ελλάδα (π.χ. ουρές στις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες, οδικές παραβάσεις κτλ), και κάνουμε σύγκριση με την καλύτερη κατάσταση που υπάρχει στην Αμερική, μας απαντούν: Αχ εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αμερική.
    Τώρα όταν πολλοί ομογενείς κρούουν τον κωδονα για τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική υπηκοότητα, δεχόμαστε το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να μην ξεχνάμε ότι και εμείς κάποτε σαν μετανάστες επήγαμε στην Αμερική αλλά αυτοί μας έδωσαν υπηκοότητα. Ποσό γρήγορα και βολικά ξεχάσατε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αμερική. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ακόμα τεράστια διαφορά.
    Πρώτον, η Αμερική είχε (και σε αρκετό βαθμό εχει ακόμη) πολλά εφόδια (πλούτο, οργάνωση, κράτος δικαίου, κτλ) για να κερδίσει την καρδιά και αφομοίωση του μετανάστη, ενώ η Ελλάδα προσφέρει μόνο μια θέση κάτω από τον ήλιο, και άπλετη διαφθορά. Δεύτερον, στην Αμερική υπάρχουν (καλομελετημένοι) νόμοι που εφαρμόζονται ενώ στην Ελλάδα οι νόμοι γίνονται στο ποδάρι και στην τελική ανάλυση όλα διαστρεβλώνονται, παρακάμπτονται , και ‘για τους ημετέρους’ επιτρέπονται.

    Και μην βιαστεί κανένας να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΟΛΟΙ οι ομογενείς που ξεσηκώνονται εναντίον του προτεινομένου νόμου είναι συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, απληροφόρητοι, εθνικιστές κτλ. Αυτές τις καταστάσεις τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας και μπορούμε να συγκρίνουμε και να προβλέψουμε τα αποτελέσματα. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο Πρωθυπουργός (αλλά και πολλοί απο τους Υπουργούς του), σαν πρωην μετανάστης, θα είχε ποιο σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα. Δυστυχώς όμως, πολλοί Έλληνες που έρχονται στην Αμερική για σπουδές, και μετά από λίγα χρόνια γυρνούν στην Ελλάδα χωρίς να ζήσουν και εργαστούν στην Αμερική, φέρνουν στην Ελλάδα μια επιφανειακή αντίληψη της Αμερικανικής κοινωνίας. Και όλοι ξέρουμε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας. (Σημ. Αμερική = ΗΠΑ, Καναδάς)

    Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν υπεισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός η κυβέρνηση προτείνει ημίμετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο «και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι».

    ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ!

    Εύχομαι ολόψυχα να είμαι μακριά ξημερωμένος, but,

    at any event, think again!…First, for your own good.

    Εμείς, έτσι η αλλιώς την κάψαμε την καλύβα μας!

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 10:36 | Στέλιος

    Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – τομή για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα νομοσχέδιο απόλυτα δίκαιο για όλα αυτά τα μικρά παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και νοιώθουν Έλληνες (παρότι μερικοί Ελληναράδες πασχίζουν να τα αποξενώσουν).

    Επίσης έχω γνωρίσει πολλά από αυτά τα παιδιά που ξέρουν πολύ καλύτερη γραμματική και συντακτικό από πολλούς Έλληνες που αντιδρούν στο νομοσχέδιο όπως άλλωστε φαίνεται και από το τούτο δω το φόρουμ του υπουργείου Εσωτερικών! Οι μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς αποτελούν πλούτο και όχι κίνδυνο για τη χώρα μας.

    Σίγουρα το ν/σ δεν είναι τέλειο (παιδιά μεταναστών που δεν είναι νόμιμα δεν μπορούν να λάβουν ιθαγένεια) σίγουρα όμως είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Η κυβέρνηση πρέπει να τολμήσει.

  • Οταν εμεις πηγαμε την δεκαετια του 60 μεταναστες,ουτε τις φυλακες γεμισαμε,ουτε φεραμε αυξηση της βιας στις χωρες που πηγαμε,ουτε ληστεψαμε,ουτε σκοτωσαμε.Σε αντιθεση με »αυτους» που εχομε εδω.
    Ημασταν η πιο φιλησυχη και ασφαλης χωρα και τωρα κυριαρχει ο φοβος.
    Ελατε μια βολτα στα χωρια να νιωσετε και σεις την ασφαλεια που νιωθουν οι κατοικοι των.
    Ζω σε χωριο και καπως απομονομενο σπιτι. Κοιμαμαι με το μαχαιρι κατω απο το μαξιλαρι.
    Καταλαβετε κατι…ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΜΕ.
    Καντε δημοψιφισμα. Τι πιο δημοκρατικο υπαρχει?

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 10:33 | ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΟΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 10:22 | Δίσκος Γεώργιος

    ΟΧΙ !
    Απαιτείται ένα μεγάλο ΟΧΙ !
    Η αποδόμηση της Κοινωνίας μας πρέπει να σταματήσει.

    Η εμπειρία ολόκληρης της Ευρώπης καταδεικνύει την
    συγκρουσιακότητα του πολυπολιτισμού , ή η εμπειρία και αυτών των ΗΠΑ την καταστροφή του κοινωνικού κεφαλαίου? ( η πολύχρονη έρευνα του αριστερού καθηγητή του Χάρβαρντ Robert Putnam έδειξε καθίζηση της εμπιστοσύνης και κοινωνικότητας στα πολυπολυτισμικά περιβάλλοντα). Τι πειράζει τελικά όταν διαφαίνεται η αδυναμία λειτουργίας της ίδιας της δημοκρατίας όταν άνθρωποι χωρίς κοινή ιστορική διαδρομή και στόχους για το μέλλον συμβιώνουν τεχνητά στο πάλαι ποτέ εθνικό έδαφος; (Ηabermas 2001).

    Οι μεθοδευσεις που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να σταματήσουν.

    Δεν μπορούν οι γνωστοί-άγνωστοι ερήμην του Ελληνικού λαού να αποφασίζουν για το μέλλον του

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ !

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 10:36 | Δημητρακόπουλος Άγγελος

    Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την πρωτοβουλία σας να προωθήσετε την ψήφο και την ιθαγένεια στους μετανάστες. Όπως πολύ καλά ξέρετε οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα ήταν ελάχιστοι. Ελάχιστοι ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες ένταξης στην ελληνική κοινωνία. Όταν μετά από αρκετά χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νομιμοποιούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών με το έτσι θέλω δε σημαίνει ότι αυτοί μπήκαν νόμιμα ούτε μπορείτε εσείς που τους νομιμοποιήσατε να χρησιμοποιείτε το επιχείρημα της νόμιμης παραμονής τους. Είναι παράλογο.
    Την κάψα των Ελλήνων κυβερνώντων για αθρόα εισαγωγή μεταναστών την καταλαβαίνουμε. Φθηνά εργατικά χέρια στους βιομηχάνους που μπορούν να πληρώνουν λιγότερα χρήματα και να παραχωρούν μικρότερα δικαιώματα στους λαθρομετανάστες με την εκμετάλλευση της ανάγκης τους για δουλειά. Αυτό ξέρετε λέγεται δουλεία κι έχει καταργηθεί στον πολιτισμένο κόσμο εδώ και κάτι αιώνες… Επίσης αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες εργάτες θα πεινάσουν.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι ΔΕ ζούμε σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν έχουμε ερωτηθεί αν θέλουμε ποτέ να ζήσουμε σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν έχει το δικαίωμα η κυβέρνησή σας να αποφασίσει για πράγματα που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές της. Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε απλοί διαχειριστές της βούλησης του ελληνικού λαού, δεν είστε η «πεφωτισμένη νομενκλατούρα». Η Δημοκρατία αποδεικνύεται με πράξεις κι όχι με λόγια. Στα λόγια η κυβέρνησή σας σε κάθε πρόταση κολλάει κάπως τη λέξη «δημοκρατία», έτσι, για να κάνει εντύπωση. Στην πράξη φαίνεται ότι δεν αποδεικνύεστε και τόσο δημοκράτες.
    Το δημοψήφισμα είναι η μόνη λύση για την κυβέρνησή σας. Επειδή όσα έγραψα είναι αυτονόητα ακόμα και για ένα παιδί του δημοτικού, υποπτεύομαι ότι δεν έχετε την πρόθεση να μεταπειστείτε κι ότι η δημόσια διαβούλευση για εσάς είναι μια κίνηση «δημοκρατικού» εντυπωσιασμού παρά δημοκρατικής ουσίας. Τότε να ξέρετε ότι η αντίδραση που θα συναντήσετε θα είναι πολύ μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από όση μπορείτε να αντέξετε.

    ΥΓ. Μαζέψτε τους μιντιακούς σας φίλους γιατί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα και ξεφτιλίζονται. Προφυλάξτε τους γιατί θα σας χρειαστούν.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 10:07 | Γιαννης

    Ολοι οι μεταναστες που εχουν γεννηθει εδω να γινουν και στα χαρτια ελληνες γιατι ειναι μεγαλο ανεκδοτο αυτο που γινετε στην ελλαδα.Επισης και για οσους ειναι 20 χρονια στην ελλαδα επισης να δοθει η ελληνικη υπηκοοτητα.Πρεπει να μεπι ενα τελος στην οπισθοδρομιση αυτης της δισμοιρης χωρας.Τωρα αν θελουν μερικοι να μεινουν στον μεσαιωνα εμεις οι πολλοι δεν θελουμε οποτε και να παψουν να κραυγαζουν γιατι το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 09:28 | Κωστής Πέτρου

    Βεβαίως και πρέπει να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα. Οι συνθήκες στην χώρα τους, οδήγησαν τους γονείς να ξενιτευτούν στην Ελλάδα όπως ακριβώς έγινε και με τους Ελληνες τα τελευταία 100 χρόνια που μετανάστευσαν σε όλο τον κόσμο.
    Δεν ξέρω κάποια χώρα που μετανάστευσαν οι Ελληνες, να έκανε δημοψήφισμα γιά να μπορέσουν να πάρουν οι Ελληνες και τα παιδιά τους την Γαλλική, Ελβετική, Αμερικάνική, Αυστραλέζικη ή κάποια άλλη ιθαγένεια.
    Πιστεύω ότι η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες και τα παιδιά τους, θα βοηθήσει ώστε να σταματήσει και η αλόγιστη εκμετάλευση από εμάς τους Ελληνες σε βάρος τους αλλά και σε βάρος της Ελλάδας (ένσημα ΙΚΑ, φόροι, ελάχιστο ημερομίσθιο, αξιοκρατία).
    Θα πρέπει να δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών ιδιαίτερη προσοχή γιά να αποφευχθεί η εμπορία πιστοποιητικών διαμονής από Δήμους, Κοινότητες, Νομαρχίες ή όποιον άλλο φορέα θα καλεστεί να προμηθεύσει τα σχετικά δικαιολογητικά απόκτησης ιθαγένειας στους ενδιαφερόμενους.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 09:58 | κωνσταντινος

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο διοτι ειναι πολυ γενικολογο.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 08:29 | Chrostis Menios

    ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΤΙ ΕΊΝΑΙ?… ΈΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ?
    ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΜΑΣ!

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 08:07 | κοσμιδης παυλος

    αυτη η διαβουλευση η δημοσια οπως την ονομαζεται ειναι καραγκιοζηλικη
    διοτι θα την εμφανισεται σαν σωστο ως προς την προδοσια που ετοιμαζεσται να κανεται αλλοιωνοντας την ,και εμφανιση και την ποιοτητα των σχολιων.Στο θεμα τωρα,δεν θα πω εαν ειναι καλοι η κακοι οι λαθρομεταναστες αυτο το ξερουν πολυ καλα οσοι χασανε τις δουλειες τους
    με το παραεμποριο και τα φθηνα μεροκαματα,οσοιλεηλατηθηκαν,εβιασθησαν.δολοφονηθηκαν και οτι παρανομο ειδαν απο αυτουςκαι επιπλεον ξερεται οτι εαν αναμιχθουν οι πολιτισμοι ,οι θρησκειες,τα εθιμα στο τελος εχουμε μειωνοτικα ζητηματα ,συγκρουσεις και διαιρεσεις κρατων,βλεπε κοσοβο κ.τ.λ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 07:39 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

    Πραγματικά είναι ν απορεί κανείς κανείς για την σπουδή κατάθεσης ενός τέτοιου νομοσχέδιου λες κι αυτό περιμένει η χώρα για να λύσει όλα της τα προβλήματα.Θα περιμέναμε μια τέτοια σπουδή μάλλον γιά νομοθετικές ρυθμίσεις οικονομικού περιεχομένου που δυστυχώς γίνονται με βήματα χελώνας. Μιλάμε πάρα πολύ για να πάρουμε μία απόφαση στα οικονομικά ενώ ξαφνικά για το μεταναστευτικό όλα πρέπει να γίνουν αστραπιαία.Αλήθεια το πρόβλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι πως θ αυξήσετε περαιτέρω τον ήδη τεράστιο αριθμό των μεταναστών ?Γιατί όπως ξέρετε στην Ελλάδα το κράτος δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητα του και ενώ αυτή την στιγμή έχουμε ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο είμαστε μακράν η πρώτη χώρα σε ποσοστά μεταναστών φανταστείτε τι έχει να γίνει αν δημιουργήσετε ένα πιο ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο.Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στο δράμα κάποιων μεταναστών αλλά από την άλλη δεν μπορεί και η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι γιατί αυτό είναι μέχρι σήμερα.Σας καλώ μια ηλιόλουστη Κυριακή να πάτε όχι στον Αγ.Παντελεήμονα αλλά στο Καβούρι και θα δείτε οτι η συχνότητα που ακούτε ελληνικά μέρα με τη μέρα μειώνεται.Είναι ένα θέμα που χρήζει εξαιρετικής προσοχής γιατί έχει να κάνει με το αν θα υφιστάμεθα ως Έλληνες τα επόμενα χρόνια και σαν τέτοια κρίσιμη απόφαση πρέπει να τη θέσετε στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού όπως γίνεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές δημοκρατίες για τόσο σοβαρά θέματα εκτός αν για άλλη μια φορά μας αποδείξετε πόσο πολύ το ελληνικό κράτος αγνοεί τον Έλληνα πολίτη και ότι έχουμε δημοκρατία μόνο κατ ευφημισμό.Και για να μη παρεξηγηθώ σας δηλώνω οτι η γυναίκα μου είναι οικονομική μετανάστρια.Καλή και δημιουργική χρονιά.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 07:20 | Μάξιμος

    Τα δικαιολογητικά αυτά δικαιλογούν την αλλαγή της υπηκοότητας σε Ελληνική και όχι την ιθαγένεια.
    Βλέπω στα ρεπορτάζ που λένε αλλοδαποί πως λόγω του ότι δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια δε βρίσκουν δουλειά κλπ. Εντάξει συμφωνώ πως δεν είναι άδικες οι διακρίσεις στην εργασία και οπουδήποτε αλλού (εφόσον κατοικεί νόμιμα στη χώρα), αλλά είναι ευνόητο πως η κατάσταση αυτή (που δεν ισχύει μόνο για τους αλλοδαπούς, μη ξεχνάμε πόσοι Έλληνες δε βρίσκουν δουλειά, είτε σχετική με την ειδίκευσή τους είτε όχι) οφείλεται στο γεγονός πως το κράτος υπολειτουργεί, γιατί αν υπήρχαν μηχανισμοί ελέγχου και δικαιοσύνη θα έπιαναν τον εργοδότη που κάνει διακρίσεις ή/και εκμεταλλεύται εργασιακά τον αλλοδαπό και θα του έδινε ένα πρόστημο να το θυμάται μια ζωή. Δεν λύνεται τίποτα με την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας.
    Αλλά αν συνεχιστεί η εισροή μεταναστών στη χώρα μας με αυτούς τους ρυθμούς, στο τέλος δε θα τίθεται ζήτημα απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας. Πρέπει να μπει ποσόστωση, γιατί αν δεν μπει, πόσους μετανάστες μπορεί να δεχτεί αυτή η χώρα των 10εκ. Ελλήνων έως ότου να εμφανιστεί έντονα το πρόβλημα; Η αποδοχή των μεταναστών επ αορίστου δεν είναι λύση, γιατί δεν καλυτερεύει τίποτα, και με επιφύλαξη (επειδή δεν είμαι σίγουρος) θα πω πως οι ρυθμοί μετανάστευσης συνεχώς αυξάνονται. Δεν προκύπτει εύλογα το ερώτημα: «Ως πότε;» ;
    Μάλλον υπάρχει μια προσπάθεια να επικυρωθεί και νομοθετικά, το ρητό που λέει πως: «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώνεις».

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 06:12 | Γιώργος

    Για ένα τόσο σοβαρό και άκρως σημαντικό για την πατρίδα μας ζήτημα είναι επιτακτική η τέλεση δημοψηφίσματος. Για μια φορά ακούστε και το τι θέλει ο κόσμος, μην κάνετε συνέχεια του κεφαλιού σας…

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 06:27 | Γ.Μ

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ 3000 ΕΥΡΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ 1500 ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΑΚΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΛΙ,ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 06:48 | Γιώργος

    Σωστό και δίκαιο μέτρο.

    Επιτέλους είναι άλλο θέμα το πόσους μετανάστες αντέχουμε και άλλο να θεωρούμε ξένους στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τόσους γειτόνους μας. Κανείς λαός δεν είναι «καθαρός». Δεν υπάρχουν «γνήσιοι Έλληνες» και δεν νομίζω να υπήρξαν ποτέ.Ας αφήσουμε τις σαχλαμάρες περί του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κ.α. και ας κοιτάξουμε εμείς οι Νεοέλληνες να διορθώσουμε λίγα από τα χάλια μας. Οι σκληρά εργαζόμενοι αλλοδαποί είναι ένα καλό παράδειγμα ανθρώπων που προοδεύουν με την εργασία τους…

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 04:16 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝΕ ΤΕΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ….ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΑΑ!!!ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ…ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ…

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 04:11 | Παναγιώτης Π.

    Γιατί η Ελλάδα, που ΔΕΝ ειχε ΠΟΤΕ αποικίες, έχει καταντήσει να εχει το 30% του πληθυσμου της μεταναστες;
    Και οποιος λεει οτι ειναι λιγοτεροι, ψευδεται και αποκρυτει στοιχεια.

    Γιατι θελετε σώνει και καλά κυριοι του ΠΑΣΟΚ, να αποδομησετε την χώρα, την εθνικη συνειδηση, την θρησκευτικη συνειδηση κλπ;

    Σε πόσα χρονια εχετε αποφασισει να μας κανετε προτεκτορατο της Τουρκιας;

    Ποια κέντρα αποφασεων σας επιβαλλουν την διαλυση της χωρας, για την οποία, ΆΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εχουν χυσει το αιμα τους;

    Και τελος, ΓΙΑΤΙ, και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ανακοινωνονται τα ποσοστα αρνησης της παροχης ιθαγενειας σε μεταναστες, που γινονται συνεχως απο εταιρειες δημοσκοπησεων; ΠΟΣΟ στημενο ειναι πλεον ολο αυτο το σκηνικο;

    ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ μπορει να αποφασισει για ενα τετοιο προδοτικο νομοσχεδιο, το οτι ψηφιστικατε πριν 3 μηνες εχει να κανει με την δυσαρεσκεια του κοσμου στην Κυβερνηση της Ν.Δ. και ΟΧΙ με το προγραμμά σας, απο το οποίο είναι το ΜΟΝΟ που βάζετε σε εφαρμογή. ΟΛΟ το αλλο προγραμμα σας το στειλατε στα καδο των απορριμετων.

    ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ μπορει να αποφασισει για το αν οι ελληνες θελουν να καταστρεψουν την χωρα τους, και οχι ενα ματσο ανθρωπων, με αποδεδειγμενα μειωμενη εθνικη συνειδηση.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!

    (ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ….. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ).

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 04:26 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

    Αν η κυβέρνησή σας δεν προβεί σε διενέργεια Δημοψηφίσματος θα το μετανιώσετε πικρά (αν όχι για την επιδείνωση της θέσης της πατρίδας μας, τότε σίγουρα για τη διαφαίνουσα κατάρρευση της κάλπικης «δημοκρατικής» σας διακυβέρνησης).Δεν ακούτε…καμπάνες;;;
    Σε λίγο θα πέσουν με κρότο στο ξερό σας το κεφάλι…
    Βάλτε μυαλό πριν είναι πολύ αργά για δάκρυα…

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 03:54 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

    ΄Εχω εντυπωσιασθεί από το υψηλό ποσοστό των υπερμάχων του νομοσχεδίου που αντί επιχειρημάτων, εκτρέπονται σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατ’ αυτών που εκφράζουν την επιφυλακτικότητα ή και αντίθεσή τους, πάντα όμως με επιχειρήματα και επί του θέματος. Είναι γνωστό ότι η έλλειψή επιχειρημάτων, οδηγεί σε άκομψες συμπεριφορές. Επειδή λοιπόν υπάγομαι κατά τον κ. Η.Μ. 31/12 13.34, σε μια Ελλάδα «που ζει ακόμα στο 1830, αξιοθρήνητη και πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου»(sic), καίτοι πτυχιούχος, ασκών επί δεκαετίες υπεύθυνο επιστημονικό έργο και τα γράμματα τα έμαθα προμετεπολιτευτικά, θα του παρατηρήσω τα εξής.
    1. Συμφωνώ για τον λαό «αμόρφωτο και αγροίκο»(sic) που αναφέρει. Πράγματι η συστηματική υποβάθμιση της Ελληνικής γλώσσας, επιννόηση «προοδευτικών» που μάλλον σ’ αυτόν πρόσκεινται, δημιούργησε γεννιές δυσφασικές, με αδυναμία πρόσβασης στην παλαιότερη γραμματεία. ΄Ετσι η έλλειψη παιδείας, εκδηλώνεται με αγροίκα συμπεριφορά. Είμαι βέβαιος ότι τα προαναφερθέντα, δεν αφορούν τον ίδιο.
    2.Από την πρόχειρη επισκόπηση του Forum, φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι «μίζεροι και αγράμματοι που πάντα φοβούνται τις αλλαγές»(sic). Δυστυχώς.
    3.Θαυμάζω την αυτοπεποίθηση που όπως λέει, διαθέτει. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βολτάρει άνετα τα βράδυα στα γκέτο και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Τις εμπειρίες του αυτές, όπως και τον τρόπο που θα ενταχθούν όσοι θα δει να περιφέρονται και οι άλλοι που αναμένονται, ας τις αναρτήσει στο φιλόξενο αυτό ιστότοπο, μήπως ξεθαρρέψουμε και μεις οι φοβισμένοι. Με επιχειρήματα αυτή τη φορά.
    Φιλικά.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 03:19 | Οικογένειες Μακρυγιάννη και Σπυριδάκη

    Κε Υπουργε Εσωτερικων και Ηλεκτρονικης Αποκεντρωσης

    Καθίσαμε και αναλύσαμε όσο μπορούμε το νομοσχέδιο , σαν οικογένειες μια και το ζητούμενο πάντα είναι το μέλλον των παιδιών.

    Είμαστε πολλοί ταραγμένοι ανήσυχοι και αναστατωμένοι.

    Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο είναι με λίγα λόγια επικίνδυνο και απαράδεκτο. Ενώ σίγουρα αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε το καλύτερο και πολλές φορές αυτό είναι δύσκολο –όπως τώρα με την μεγάλη οικονομική κρίση – αν το νομοσχέδιο περάσει σίγουρα θα κληρονομήσουμε μια κόλαση στα παιδία μας.
    Κε Υπουργέ είμαστε σχεδόν όλοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και ακολουθήσαμε τον πολιτικό χώρο γιατί πιστέψαμε στο όραμα της Αλλαγής του Εκσυνχρονισμου και της Διαφάνειας που κηρύξατε. Αυτό όμως που μας δίνεται όμως είναι όχι όραμα αλλά ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Από τότε που άρχισε η λαθρομετανάστευση η εγκληματικότητα καλπάζει. Κλοπές φόνοι τρομοκρατία βιασμοί. Οι Πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας μας μπορεί να μην ήταν Παρίσι και Λονδίνο στα πλούτη αλλά ήταν μέρη φιλικά ειρηνικά ΑΣΦΑΛΗ. Έχουμε γίνει Κε Υπουργέ και το γνωρίζεται χειρότερα από το Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και ενώ προσδοκούμε ευχόμαστε και προσευχόμαστε ότι κάποτε η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης θα κοπάσει, εσείς με αυτό το νομοσχέδιο την νομιμοποίητε και από τα πράγματα την καθιστάτε Νο1 παράγοντα επηρεασμού του μέλλοντος αυτής της χώρας.
    Πως θα ζήσουν τα παιδία μας Kε Υπουργέ. Σε τι πολιτισμό σε τι κόσμο και με τι παρακαταθήκες?
    Γιατί αποφασίζεται να τερματίσετε έτσι άδοξα χιλιάδες χρόνια Ελληνικού Έθνους και Πολιτισμού.
    Τι σχέση έχουμε εμείς με τα εκατομμύρια που μεσώ της Κερκοπορτας του Νομοσχεδίου σας θα καταλύσουν κάθε μορφή Ελληνικού στοιχειοιυ μέσα σε 10-15 το πολύ χρόνια!
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ?
    Για να είμαστε ειλικρινής δεν το φανταζόμαστε ότι θα πληρώνατε με αυτό το νόμισμα την εμπιστοσύνη και πίστη που δείξαμε σε εσάς όλα αυτά τα χρόνια.
    Αν επιμενεται οι δρόμοι μας θα χωρίσουν
    Και δεν είμαστε ούτε Ακροδεξιοί ούτε ρατσιστές. Κεντρώοι αν μη τη αλλω ψηφοφόροι για να μην πω για ορισμένους μας Αριστεροί.
    Αλλά αυτό είναι απαράδεκτο που προτείνεται.
    Μία γιατί αυτή η βιασύνη. Μας λετε ότι η Οικονομική κρίση προέχει, ζητάτε να κάνουμε θυσίες. Και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ Κε Υπουργέ! Δεν είναι δυνατόν!
    Δώστε μας τουλάχιστον την δυνατότητα όλοι εμείς οι Πολίτες να αποφασίσουμε με ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για αυτό το κρίσιμο θέμα!
    Όπως ζητάνε και οι περισσότεροι εδώ μέσα.

    Είμαστε πολύ θυμωμένοι και λυπημένοι ταυτόχρονα και αισθανόμαστε ότι προδωαστε την εμπιστοσύνη μας.

    Αν πατε να περάσετε αυτό το ανοσιούργημα καταλαβαίνετε ότι δεν θα μηνούμε με σταυρωμένα χέρια και θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο που ο νόμος μας επιτρέπει.(όσο υπάρχει ακόμα νόμος δηλαδή!)
    Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό για τα παιδία μας και το μέλλον τους πρώτα από όλα

    Γιάννης Άνθη Χαρά Όλγα Γιώργος Μακρυγιάννης
    Κωνσταντίνος Μελπομένη Άννα και Φοίβος Σπυριδακη
    Πηνελόπη Γεωργίου

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 02:37 | Σωτήρης Αναγνωσταράς

    Δεν σε ξέρω ποιός είσαι εσύ που έγραψες αυτή τη πρόταση, αλλά ξέρω ποιά χώρα κυβερνάς και κανένας εδώ δεν σε ψήφισε για να κάνεις αυτό το νόμο. Έχουμε πρόβλημα με αυτούς όντως. Δεν είναι όμως αυτή η λύση. Το πρόβλημα εσείς οι φωστήρες το αφήσατε να δημιουργηθεί. Να κόψετε το λαιμό σας να βρήτε άλλη λύση. Αν καταλάβει ο κόσμος ότι αυτά ήρθατε να κάνετε θα πάτε σαν τους προηγούμενους. Τους φέρατε στην ανάγκη με τα καμώματά σας και τώρα που εμφανιστήκατε ως σωτήρες να τους σώσετε, νομίζετε ότι τους έχετε στο χέρι. Μην γελιέστε. Εσείς φοβάστε τη χρεοκοπία και όχι εκείνοι. Εκείνοι το πολύ, πολύ αν δεν τους μείνει τίποτα, να πάρουν τις πέτρες και να αρχίσουν να σας τις πετάνε. Δεν φτάνει όμως μόνο που τους καταστρέψατε οικονομικά, βρήκατε και την κατάλληλη ευκαιρία να τους αφανήσετε. Δεν θα περάσει. Πάρτε το πίσω.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 02:01 | Αλέξανδρος

    Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θέλω να μου πείτε τι καλό θα κάνει σε έναν Ελληνα όταν θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την χώρα;απορώ δεν βλέπετε τους κινδύνους που απορέει απο κάτι τέτοιο;δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω εννοιες οπως ανθέλληνες και προδότες.αλλα πείτε μου εσεις με ποια σκέψη δινετε ψηφο και ελληνικη ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες;σε λιγο διαστημα όταν μάθουν και αλλοι αλοδαποι το τί γινεται στην πατρίδα μας θα γινουμε μια χώρα με 30.000.000 με τα 2/3 να ειναι ξενοι.δεν ειμαι ουτε ρατσιστης ουτε ξενοφοβος ουτε ακροδεξιός.Είμαι ένας Ελληνας που αγαπά την πατρίδα του και φοβάται για το αυριο που θα είναι δύσκολο και μαυρο.αλλάξτε τα δεδομένα και δώσετε ξανά το χαμογελο και την αισιοδοξία στους Έλληνες.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 02:09 | Κωνσταντίνος

    Περί δικαιωμάτων και υποχρεώσεων
    ———————————-

    Όσοι προτείνουν την απόδοση ιθαγένειας ως εξισορροπιστικό δικαίωμα απέναντι στην υποχρέωση του μετανάστη να πληρώνει φόρους ας σκεφθούν τα παρακάτω:

    Τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα (όπως το δικαίωμα του εργάζεσθαι, του εκλέγειν κ.λ.π.) ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ μιας χώρας και ως εκ τούτου μόνον αυτοί δικαιούνται να τα εκχωρούν σε τρίτους (μη πολίτες), πάντα με βάση τους ΝΟΜΟΥΣ του κράτους. Δεν συμπεριλαμβάνονται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και άρα κανείς (πλην του πολίτου) δεν μπορεί να τα απαιτήσει με το έτσι θέλω. Νόμοι για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων υπάρχουν ήδη, άρα προς τί το νέο νομοθέτημα;

    Η διαδικασία παραχωρήσεως δικαιώματος παραμονής, εργασίας κ.λ.π. ορίζεται από τους νόμους του κάθε κράτους. Ο επίδοξος μετανάστης είναι ελεύθερος να ζητήσει την εκχώρησή τους μέσω των νομίμων οδών και μόνο μέσω αυτών. Οφείλει δε να σέβεται τους νόμους του κράτους το οποίο θα τον φιλοξενήσει. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΔΗ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

    Ο λαθρομετανάστης ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εισέρχεται σε μία χώρα και άρα δεν σέβεται τους νόμους αυτής. Δηλαδή διαπράττει αδίκημα έναντι του πολίτη.
    Όσοι υποστηρίζουν ότι «αυτός που πεινάει δεν σταματά μπροστά σε τίποτα / θα εισέλθει παρανόμως στην χώρα / θα κλέψει κ.λ.π.», οφείλουν να ομολογήσουν ότι η πείνα δεν δικαιολογεί την παρανομία απλά την αιτιολογεί. Η λαθρομετανάστευση ή η κλοπή είναι παράνομες, τελεία και παύλα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ελαφρυντικά πλην όμως ουδόλως νομιμοποιούν τέτοιες πράξεις. Ως εκ τούτου η εκχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες δεν είναι παρά μία ακόμη περίπτωση ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΩΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, φαινόμενο συχνότατο βέβαια στην Ελληνική Κοινωνία.

    Όποιος ΝΟΜΙΜΩΣ εργάζεται σε μία χώρα, πολίτης ή μη, δεχόμενος το δικαίωμα του εργάζεσθαι αναλαμβάνει και την υποχρέωση να πληρώνει φόρους. Όσοι μετανάστες λοιπόν εργάζονται νομίμως ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και έχουν αποδεχθεί την αντίστοιχη υποχρέωση. Εδώ λοιπόν δεν υφίσταται ασυμμετρία: ο νομίμως εργαζόμενος έχει συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις είτε πολίτης, είτε φιλοξενούμενος. Γιατί θα έπρεπε να γίνεται πολίτης αδιακρίτως όποιος απλά δούλεψε για μερικά χρόνια στην Ελλάδα; Η’ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;

    Όποιος ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ βρίσκεται σε μία χώρα και άρα έχει υφαρπάξει το δικαίωμα της εργασίας δεν δικαιούται να φωνάζει για αδικία. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ εναπόκειται στην καλοσύνη και την φιλευσπλαχνία των πολιτών και του κράτους να βοήθησουν όσο και με όποιο τρόπο κρίνουν. Η παροχή σχολικής μόρφωσης π.χ. είναι ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του Έλληνα πολίτη για την οποία θα έπρεπε να είναι ευγνώμων ο λαθρομετανάστης.

    Περί φιλανθρωπίας και πολιτισμού
    ———————————-

    Η ιθαγένεια ή τα εκλογικά δικαιώματα δεν τρέφουν πτωχούς, δεν χορταίνουν πεινασμένους, δεν ζεσταίνουν όσους κρυώνουν και δεν ντύνουν όσους είναι γυμνοί. Αυτός που σήμερα παρανομεί εκουσίως ή ακουσίως δεν θα πάψει να το κάνει αύριο επειδή εμείς θα τον ονομάσουμε Έλληνα πολίτη και θα του επιτρέψουμε να πάει για δήμαρχος. Στην καλύτερη για την κοινωνία περίπτωση θα συνεχίσει να πεινά ως Έλλην πλέον. Τα περί ασφάλειας επιχειρήματα λοιπόν σαθρά.

    Όσοι λένε πως οι λαθρομετανάστες ή τα παιδιά τους είναι άνθρωποι χωρίς πατρίδα ψεύδονται. Οι λαθρομετανάστες είναι πολίτες των κρατών από τα οποία προέρχονται και φυσικά, αυτοδικαίως, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά τους. Το γεγονός ότι επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να έρθουν στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση την απόδοση ιθαγένειας. ΣΑΦΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΞΙΣΟΥ ΣΑΦΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Η’ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ. Οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι γονείς κι ας μην μας αρέσει. Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΣΕΞΗΓΗΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ.

    Ερωτήματα του τύπου «ποιον θεωρείτε πιο Έλληνα, τον γηγενή που δεν ξέρει τί γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή τον αλλοδαπό που ξέρει» είναι έωλα, απλώς διότι δεν είναι, δυστυχώς ή ευτυχώς, η γνώση που κάνει κάποιον Έλληνα πολίτη. Αλλιώς όλοι οι ιστορικοί του κόσμου θα έπρεπε να ζητήσουν αύριο να πολιτογραφηθούν Έλληνες, μαζί με όσους απάντησαν σωστά σε σχετική ερώτηση τηλεπαιχνιδιού γνώσεων. Καλώς ή κακώς ο Εφιάλτης ήταν Έλληνας, ενώ ο Λόρδος Βύρων Βρετανός, ανεξαρτήτως από την αγάπη τους για την Ελλάδα. Όσοι δε ανησυχούν για την απόρριψη του πολιτισμικού πλούτου που φέρουν οι μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι, μπορούν να ηρεμήσουν: δεν απαιτούνται πολιτικά δικαιώματα για τέτοιου είδους «μπολιάσματα».

    Κωνσταντίνος Ε.
    Ιατρός

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 01:48 | σπυρος

    οχι στο νομοσχεδιο.
    ευχαριστω που μου δινεται την δυνατοτητα να πω την αποψη μου.
    μετα απο 220 μυνηματα που σας εστειλα και δεν τα δειξατε.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 01:31 | σπυρος

    το νομοσχεδιο αυτο ειναι πολυ σημαντικο για να μην το θεσεται στην κριση του ελληικου λαου και εαν οντος πιστευεται οτι ο λαος θα συμφωνηση με εσας αρα πρεπει να το στειλετε σε δημοψηφισμα.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 01:59 | Ζωή Α

    Διαβάζοντας τα σχόλια όλων, πραγματικά αναρωτιέμαι κι εγώ μεταξύ των περισσοτέρων, ποιους σκοπούς εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή …μια τέτοια κίνηση.
    Σέβομαι τα δικαιώματα όλων και όταν μπορώ τα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους, αλλά …. ποιος μας – σας είπε ότι όλοι αυτοί που έχουν έρθει στην χώρα μας (κατά 90% για βιοποριστικούς λόγους) από άλλες χώρες , ότι επιθυμούν να απαρνηθούν τη δική τους ιθαγένεια? ΄Αλλο να αποκτούν την υπηκοότητα για ευνόητους λόγους, και άλλο να τους ζητάμε, για να μην πω «αναγκάζουμε» (και όχι «επιτρέπουμε») να απαρνηθούν το ποιοι είναι και από που κατάγονται.
    Στα «πεταχτά» (για να γίνω πιο προσιτή) ρώτησα μερικούς «αλλοδαπούς» καλούς φίλους. Η απάντησή τους ξέρετε ποια είναι? «Για ποιο λόγο να αποκτήσω την Ελληνική ιθαγένεια? Αρκει να σέβεστε (εμεις, οι έλληνες) τα δικαιώματα μου την προσωπικότητα μου …. φυσικά και θέλω να διατηρήσω την ιστορία μου και τις ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ!!!!»
    Οπότε, εξακολουθώ να τρομάζω σκεφτόμενη τι σκοπούς εξυπηρετεί μια τέτοια
    πρόταση.
    Και ναι ειναι σίγουρα ένα απο τα θέματα για τα οποία θεωρώ ότι ΜΟΝΟ ο λαός πρέπει να ερωτηθεί!!!
    Συμφωνώ με την παγκόσμια ειρήνη, παγκόσμια πρόοδο,παγκόσμια οικονομία, παγκόσμια ευημερία. Δεν θα συμφωνήσω όμως ποτέ με την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΊΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» γιατί απλώς κανεις δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να θυμόμαστε απο που έχουμε γεννηθεί ποιοι ήταν οι προγονοί μας και τι μας διαφοροποιεί ως Ελληνες…τι μας καθιστά Έλληνες.
    Είναι απολύτως σεβαστό το αίσθημα δικαίου του πρωθυπουργού μας, απο το οποίο πιστεύω πως πηγάζει και το θέμα αυτό (περί ιθαγένειας).
    Όμως υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι να είμαστε δίκαιοι με τους συνανθρώπους μας. Δεν χρειάζεται να τους στερήσουμε την ταυτότητά τους και την ιστορία τους.
    Καλή χρονιά γεμάτη με αποφάσεις που θα βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων του πολίτη…

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 01:17 | p

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ , ΜΕΤΑΞΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.

    ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 01:23 | Θανάσης Φαρμάκης

    Είναι απορίας άξιον, γιατί η Πολιτεία σπεύδει με συνοπτικές διαδικασίες να διευθετήσει ένα θέμα, που και σοβαρό είναι, αλλά και πολλές παραμέτρους έχει.
    Σε όλες σχεδόν τις χώρες, ως σημαντικότερη προυπόθεση για την χορήγηση της Ιθαγένειας, αποτελεί η ενσωμάτωση του αλλοδαπού στην κοινωνία με όλα τα συνακόλουθα αυτής {γνώση της γλώσσας,του πολιτισμού κ.λ.π].Εμείς φαίνεται ότι έχουμε αντιστρέψει τους όρους και αντί η ενσωμάτωση να προηγείται της χορήγησης Ιθαγενείας, χορηγείται πρώτα η Ιθαγένεια και μετά θα περιμένουμε να έλθει η ενσωμάτωση, αν ποτέ αυτή έλθει.Και δε νομίζω ότι αντέχει σε σοβαρή κριτική η άποψη ότι η πενταετία είναι ικανός χρόνος για να ενσωματωθεί κάποιος σε μια κοινωνία.
    Αλήθεια, πόσο χρήσιμη είναι η χορήγηση της Ιθαγένειας σε έναν ανήλικο που δεν έχει καμμία ικανότητα προς δικαιοπραξία και η κατοχή της θα του είναι πραγματικά χρήσιμη, κυρίως, με την ενηλικίωσή του.
    Δεν είμαι αντίθετος στην τακτοποίηση και επίλυση ενός σοβαρού και υπαρκτού κοινωνικού προβλήματος,αλλά με σοβαρούς και αυστηρούς όρους και προυποθέσεις.
    ΄Εχω την άποψη ότι, η χορήγηση της Ιθαγένειας θα πρέπει να γίνεται:
    α)στα παιδια που γεννιούνται στην Ελλάδα, διαμένουν συνεχώς στη χώρα μας και έχουν φοιτήσει στα σχολεία της Στοιχειώδους και Μέσης εκπαίδευσης και
    β)στα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, πλήν όμως, έχουν φοιτήσει παρομοίως στη Στοιχειώδη και Μέση Εκπαίδευση.
    Και στις δυο περιπτώσεις,που θεωρείται δεδομένη η ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία,θα χορηγείται ύστερα από αίτησή τους, η ελληνική Ιθαγένεια, ΜΟΝΟ με την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και τούτο διότι, τότε πραγματικά θα τους είναι χρήσιμο.
    Ως απαραίτητη βέβαια προυπόθεση,και για ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,δεν θα πρέπει να έχουν αποκτήσει αλλοδαπή Ιθαγένεια αλλά και ούτε να επιτρέπεται η απόκτησή της, χωρίς έγκριση του Ελληνικού Κράτους.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 00:21 | Elisso

    Πολύ καλή πρωτοβουλία.
    Πρόκειται για κάτι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 00:39 | Γεωργιάδης Γ

    Αν γυρίσουμε πίσω μερικά χρόνια θα θυμηθούμε πως ζούσαμε πολύ χαμηλή εγκληματικότητα (ανύπαρκτοι φόνοι, βιασμοί, ληστείες κλπ) σήμερα πλέον δεν μπορούμε να κινηθούμε , η ζωή μας έγινε κόλαση . Και για όλα αυτά η αιτία είναι αποδεδειγμένα παρ’ όλες τις προσπάθειες πλήσης εγγεφάλου , ψέματα διαφόρων ψευτοαριστερών που έγιναν πόύσιοι όλοι χωρίς να δουλέψουν , της τηλεόρασης στο σύνολο της. Ναι! αυτής της τηλεόρασης που οι καναλάρχες παίρνουν δημόσια έργα και τα εκτινάσουν το κόστος κατασκευής τους δεκάδες φορές πάνω και φυσικά των μεγαλο- δημοσιογράφων που καλοπληρόνονται με μισθούς 100.000 και 140.000 ευρώ τον μήνα!!!!!
    Προσπαθούν ασκώντας , για όσους ξέρουν από ψυχολογία, ψυχολογική βία συνεχόμενη , παραπληροφόριση , βρισιές σε όσους αντιδρούν και δυστοιχός ο λαός τσιμπάει! Μας δείχνουν αθώα βλέματα μικρών παιδιών για να μας εμφανήσουν καθάρματα που θέλουμε να φύγουν αλλά δεν μας λένε τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά όταν μεγαλώσουν . Είναι γνωστό τι έγινε στο κόσοβο όπου αρχικά το 95% του πληθυσμού ήταν Σέρβοι και σιγά σιγά έρχονταν οι Αλβανοι . Ε λοιπόν εκείνα τα λυπημένα παιδάκια τους περιποιήθηκαν καλά τους Σέρβους αργότερα ως γνωστό.
    Δείχνουν λαθρομετανάστες να δουλεύουν τίμια κλπ αλλά δεν λένε ότι όλοι όσοι βιάσανε , σκότωσαν κλπ δούλευαν τίμια. κλπ
    Βέβαια όταν έχουμε συμβάντα όπως αυτό σε ένα χωριό της Μυτηλίνης όπου μία παρέα Μυτηληνιοί ,με τα κορίτσια τους πήγαν σε ένα καφενείο , δίπλα τους καθόταν μία παρέα Αλβανών (οι οποιοι εργάζοταν σε αυτό το χωριό παρακαλώ) οι οποίοι κάνανε καμάκι και προκαλούσαν τις κοπέλες . Όταν κάποιο από τα παιδιά αντέδρασε απλώς ζητώντας τον λόγω ο Αλβανός εν’ ψυχρό τον μαχαίρωσε (κοινός του έδωσε τα ένταρα στο χέρι). Όταν αντέδρασε το χωρίο και έδιωξε τους Αλβανούς , ξςσηκώθηκαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι (Χ’νικολάου και σια) Ρατσιστές κλπ .
    Πρέπει να το καταλάβουμε επίτηδες το κάνοιυν θέλουν να μας έχουν με σκημένο το κεφάλι γι’ αυτό αυτή η ψυχολογική πίεση . Είναι μέρος της πλήσης εγγεφάλου που κάνουν. ΄
    Όταν λοιπόν μας μαχαιρώνουν οι «εργατές » μας τότε φανταστείτε τι θα γίνει αν αποκτήσουν την ιθαγένεια. Μονιμοποίηση και ένταση της προκλητικής συμπεριφοράς και βέβαια η εγκληματικότητα δεν λέω που θα πάει.
    Ένα άλλο σημείο που τα ψέματα οργιάζουν είναι στο «οι μετανάστες βοηθούν την οικονομία και είναι απαραίτητοι» ψέμε, ψέμα, ψέμα.
    Αρχικά όταν άρχισαν να έρχονται (αρχές 90) δεν έιχαμε ανάγκες απο εργατικά χέρια αφού όλη η συγκομηδή μαζευόταν , τα κενά τα κάλυπταν Ελληνες που έτσι ενύσχιαν και το εισόδημα τους π.χ στην κατερίνη τις φράουλες τις μάζευαν φοιτητές και έτσι κάναν διακοπές και ενίσχυαν το εισόδημα τους αλλά δύναν ζωη στον τόπο .
    Όταν άρχισαν να έρχονται οι Αλβανοί αρχικά είχαν χαμηλό μεροκάματο με αποτέλεσμα να εκτοπίσουν τους Ελληνες (εδω θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Αλβανοί είχαν ανύπαρκτη απόδωση αλλωστε προέρχονταν από πρών κουμουνηστική χώρα ) , με τον καιρό τα μεροκάματα αυξάνονταν με αποτέλεσμα σήμερα να είναι περίπου 50 ευρώ την μέρα!!! Μεροκάματα που οι Ελληνες δεν μπορούν να το δουν ούτε στον ύπνο τους.
    Αλήθεια αν δούμε οι αγρότες μας έχουν μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη , ας μας εξηγήσουν λοιπόν πως συμετέχουν στην ανταγωνιστικότητα μας! Μα φυσικά με την ανύπαρκτη απόδωση και υψηλό μεροκάματο συμβάλουν αποφασιστικά στο κόσατος παραγωγής.
    Αλήθεια γιατί κανένας δεν λέει ότι στην βιομήχανία μας δεν έχουμε σχεδόν καθόλου μετανάστες? Απλούστατα γιατι στις βιομηχανίες ο κάθς εργάτης συμπληρώνει έντυπο κάθε μέρα με το τι έκανε . Όσοι λοιπόν πήγαν να δουλέψουν σε βιομηχανίες φαινόταν ότι είχαν μηδενική απόδωση και βέβαια οι εργοδοτες τους έδιωξαν. Άλλωστε είναι πολύ πίό εύκολο να μαζεύεις πορτοκάλια από το να δουλεύεις σε βιομηχανία.
    Ακόμη θα πρέπει να τονιστεί ότι έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , δηλ. η εφορία μας έχει αλλάξει τα φώτα και τα λεφτά πάνε να πληρώνουμε τους γιατρούς , φαρμακα κλπ για τους μτανάστες, ωραία!
    Ακόμη αν η γυναίκα σας γεννάει και θέλετε να πάτε σε Δημοσιο μαιευτήριο που να βρείτε θέση , θα πάτε σε ιδιωτικό και θα πληρώσεται. Βέβαια οι άλλοι τζάμπα.
    Δεν θα συνεχίσω για εμας τα κορόιδα που πληρώνουμε και αυτοι στο τζάμπα είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις απλά να τονίσω και το εξής:
    Η χώρα γέμισε από αρρώστιες (αυτοί τις φέρανε) π.χ. εκατοντάδεςς χιλιάδες Ελληνες κόλλησαν Ηπατήτιδα C αναφέρω μόνο ότι από αυτούς ο ένας στους 5 θα πάθει είτε καρκίνο στο συκώτι είτε κήρωση ήπατος , ωραία ε!
    Συνεχίζοντας για την τεράστια προσφορά τους σας λέω ότι κάθε χρόνο εξάγουν συνάλαγμα ύψους 12 δις ευρώ. Κανένας δεν τους κατηγορεί γι’ αυτό αλλά την ζημιά στην οικονομία την κάνουν. Είναι α΄λήθεια τόσο γμεγάλο το ποσό ? ναι! από τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος. Αλλά δυστιχώς δεν είναι μόνο αυτά . Αυτά είναι τα νόμιμα . Ο κάθε παράνομος ξέρει ότι οι τράπεζες ανημερώνουν την αστυνομία για ύποπτες καταθέσεις ΄η εξαγωγή χρημάτων έτσι οτιδήποτε χρήμα αποκτιέται παράνομα φυγαδεύεται με άλλους τρόπους. Ξέρουμε ότι πλέον το εμπόριο ναρκωτικών γίνεται από λαθρομετανάστες σκεφτείτε τον τζίρο στα ναρκωτικά και τα ποσά που φεύγουν. Το ίδιο για την πορνεία , εκβιασμούς , ληστείες κλπ.
    Αμέσως καταλαβαίνουμε ότι το ποσό δεν είναι 12 δις αλλά τρομακτικά περισσότερο. Τεράστια ζημιά.
    Ακόμη και να δούμε τα πιό απλά π.χ στα σχολεία τα παιδιά τους είναι πολλά πλέον. Αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στο επίπεδο εκμάθησης . Και ας μη μου πούνε για παιδιά μεταναστών που πρωτεύουν, αυτά είναι πολύ λίγα μεν αλλά έχουν τεράστια δημοσιότητα δε (από τους γνωστούς).
    Θα πρέπει να γράφω για μέρες για τα κακά που έφεραν και όμως μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν άνθρωποι που τα ξέρουν (δεν εννοώ τους πλουτίσαντες) βοηθούν τον κ. Παπανδρέου για μία καρέκλα.
    Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει, πρέπει να αντιδράσουμε πάση θυσία.

    Υ.Γ. Επειδή οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι και άλλοι κύκλοι έχουν περάσει την τελείως ψεύτικη άποψη ότι όσοι αντιδρούν είναι ρατσιστές. (Τονίζω ότι αυτό είναι μέρος της πλ΄΄ησης εγγεφάλου και ψυχικής τρομοκρατίας που επέβαλλαν τα ΜΜΕ και άρα δεν θα πρέπει να μασάμε)Αναφέρω τα εξής τινά: 1) Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς στην Ελλάδα που είναι ενάντια στους λαθρομετανάστες π.χ Καραμπελιάς κλπ Αυτό όμως το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό. Γιατί άραγε? Μα φυσικά γιατί τους χαλάει το κόλπο
    2) Σε όλη την Ευρώπη ακόμη και αριστερές κυβερνήσεις δεν τους θέλουν΄. Είναι και αυτοί ρατστιστές ? Όχι βέβαια αλλά και αυτό το προσπερνάνε και ρύχνουν ωχετούς λάσπης.

    Τελειώνοντας θέλω να ότι όποι αυτοί οι εραστές των μεταναστών στέλνουν τον λογαρισμό σε εμάς και αυτοί μένουν έξω .
    Εννοώ ότι αυτοί στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιώτικά σχολεία(ναι οι αριστεροί σε ιδιωτικά σχολεία . Αλλωστε μην ξεχνάτε ότι η Παπαρήγα έστειλε την κόρη της για σπουδές στις ΗΠΑ!)ενω εσείς τα δικά σας μαζί με τους λαθρομετανάστες μαθαίνουν να κλέβουν , μαχαιρώνουν κλπ.
    Αυτοί μένουν σε πανάκριβα σπίτια στα βόρεια προάστεια (μπράβο οι προοδευτικοί, πως το κατάφεραν ρε παιδιά όταν όλοι οι άλλοι πεινάνε)ενω εσείς δεν τολμάτε να ξεμυτήσετε από τα σπίτια σας . Αλήθεια πόσες από τις κόρες του λαού έχουν βιάστεί από λαθρομετανάστες γιατί αυτονών καμμία! Κάθε μέρα φόνοι , κλοπές κλπ στον απλό λαό, στους προοδευτικούς όμως τίποτα.
    Αυτοί πάιρνουν τα χοντρά λεφτά ενώ εσείς όχι μόνο πεινάτε αλλά φορολογείστε για να έχουν δωρεάν παροχές οι λαθρομετανάστες.
    Αυτοί στα ιδιωτικά (πάλι) μεγαλονοσοκομεία ενω εσείς δεν μπορείτε να βρείτε κρεβάτι στα δημόσια.
    Καταλάβετε το κορόιδο για το χρήμα είναι όλα και η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών τους βοηθάει.
    Ξέχασα το μεγάλο ατού αυτού του κυκλώματος , τον Λάκη Λαζόπουλο . Άξιος ο μισθός του (άκουσα για κάτι εκατοντάδες χιλάδες αλλά δεν είμαι σίγουρος) γνωστός ο τρόπος εργασίας του . Καυτηριάζει τα πάντα και σε καθοδηγεί εκεί που πληρώνεται να σε πάει. π.χ λέει συνέχεια για την εγκληματικότητα αλλά κουβέντα για το ποιοί είναι οι εγκληματίες.
    Για να τελειώνω :
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:59 | Γιώργος Κωνσταντίνου

    Είναι απαραίτητο να γίνει ένας νομος που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων δεν γεννήθηκαν έλληνες στην Ελλάδα.
    Οι έλληνες είμασταν πολλές φορές αναγκασμένοι να μεταναστεύσουμε, και νομίζω ότι θά πρεπε να επιθυμούμε για τους ξένους στη χώρα μας ό,τι και για τους δικούς μας μετανάστες στις ξένες χώρες.
    Πόσοι έλληνες δεν πήραν την αμερικανική, τη γερμανική ή την αυστραλιανή υπηκόοτητα μετά από χρόνια μετανάστες; Τα παιδιά τους διαπρέπουν στον τόπο τους και γίνονται επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, βουλευτές και τους χαιρόμαστε.
    Γιατί εμείς να μην πρέπει να δώσουμε το ίδιο δικαίωμα στους μετανάστες που ριζώσαν στον τόπο μας; Να μπορούν κι αυτοί και τα παιδιά τους να νιώθουν κομάτι της κοινωνίας μας.
    Τα παιδιά τους είναι οι μέλλοντες πρεσβευτές, διερμηνείς, επιχειρηματίες, αθλητές, επιστήμονες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς σχέσεις. Να μην μπορούν να νιώθουν την Ελλάδα πατρίδα τους;
    Κι αναρωτιέμαι, πού αλλού είναι η πατρίδα ενός παιδιού παρά στον τόπο που μεγάλωσε;
    Όποιος είναι μετανάστης και ζει χρόνια σ΄έναν τόπο το ξέρει πολύ καλά τί αξία έχει το δικαίωμα στην υπηκοότητα. Οι περισσότερες χώρες του κόσμου το αναγνωρίζουν, πρέπει να το κάνει και η Ελλάδα.

    Ένας έλληνας του εξωτερικού.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:37 | Μαίρη

    Επί του πρακτέου.Το αλλοδαπό τέκνο της β΄περιπτώσεως (με τριετή υποχρεωτική η εξαετή συνολική εκπαίδευση) θα αποκτά την Ελλην.Ιθαγένεια από γεννήσεως,δηλ.θα συντάσσει ληξ/κή πράξη
    γέννησης αναδρομικα,παρότι ενδεχόμενα να έχει ενηλικιωθεί και όχι με την διαδικασία πολιτογράφησης?Δηλ.από την Περιφέρεια (από γένηση)και όχι το ΥΠ.ΕΣ?(με πολιτογράφηση).Σε ποιά Υπηρεσία θα διαβιβάζει τα δικ/κά ο Δήμος?
    Δεύτερον:Μετά την κτήση τηε ιθαγ.θα αποκτούν άμεσα και οι γονείς την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση πολιτογράφησης και μάλιστα δίχως την προϋπόθεση της πενταετίας,ως γονείς Έλληνα,αφού για άδεια παραμονής δεκαετή ή αορίστου χρόνου πληρώνουν 900 Ε,παραμένοντας όμως αλλοδαποί,ενώ με την πολιτογράφηση με 1000 Ε γίνονται Έλληνες.Αρα το νομοσχέδιο αφορά πολύ περισσότερους.
    Τρίτον:Η απόδοση των ονοματεπωνυμικών στοιχείων θα γίνεται,με μεταφραση,ελεύθερη ή πιστή απόδοση ?Δεδομένου ότι με την απαγόρευση του εξελληνισμού αποδίδονται ονόματα τύπου «Aφανάσιϊ,΄Γκιόργκι,Νάκο κλπ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:33 | Γιωργος Συργιάννης

    Δεν συμφωνώ. Η ελλάδα είναι Πύλη Εισόδου λαθρομετανάστευσης,δεν είχε οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική, και απέτυχε στον έλεγχο της. Αυτό
    φαίνεται και απο την αντιμετώπιση της Ελλάδας απο τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που την θεωρούν Χαβούζα (μετανάστευσης ) της Ευρώπης.Θέλετε λοιπόν την αναπάρκεια και την αποτυχία, να την εξωραίσετε και να την ¨εκδημοκρατήσετε¨? Η Αμερική που είναι χώρα που δημιουργήθηκε από μετανάστες έχει σαφείς και πολύ σκληρούς νόμους για την μετανάστευση. (Π.χ. σύνορα με Μεξικό).Είναι πρόσφατη η σκληρή δήλωση τού Αυστραλού πρωθυπουργού για τους νέους μουσουλμάνους μετανάστες στη Χώρα του(…αυτή η χώρα δημιουργήθηκε απο Αυστραλούς και σας συνιστώ να σηκωθείτε να φύγετε.). Αγγλια, Γαλλία Ισπανία εκχώρησαν Ιθαγένεια στους κατοίκους των Αποικιών τους.Αλλωστε αυτές δεν βρίσκονται σε ¨θερμές¨περιοχές.Γνωρίζετε το μέγεθος της επιβάρυνσης για τον φορολογούμενο πολίτη, απο τη χρήση δημόσιων αγαθών , όπως ΣΧΟΛΕΙΑ , ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕς ΑΣΦΑΛΕΙΑ?και ειδικότερα τώρα με τα τεράστια ελλείματα? Κοιτάξατε στη Τράπεζα Ελλάδας στις αποστολές εμβασμάτων στο εξωτερικό τι ποσά έχουν φύγει απο το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που δώσατε στους περισσότερους αλλοδαπούς ?
    Είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε χώρας στο πλανήτη να λύνει το πρόβλημα του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του και όχι να εξάγει τα προβλήματα σε άλλες χώρες.Γι αυτό Αλλωστε υπάρχει και Ο ΟΗΕ. η Ελλάδα δεν προκάλεσε διεθνείς πολέμους για να επωμίζετε τώρα το κόστος τους. 3% σύμφωνα με μελέτες μπορει να δεχθεί ένα κράτος χωρίς να σπάσει ο κοινωνικός ιστός και το σύστημα αξιών του, και εδώ φτάνουμε το 30%. Η χώρα του Ξένιου Δία με αποδεδειγμένη την ελληνική
    φιλοξενία δεν μπορεί να κατηγορείται για ρατσισμό.Άλλωστε με την Ιθαγένεια θα αρχίσουν και τα πραγματικά προβλήματα .(Θρησκείες , νέα μέλη των οικογενειών απο το εξωερικό κλπ.) ΓΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:43 | Αγγέλα Ταβιανάτου

    Είναι αδιανόητο, να τίθεται ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα ένα τοσο σοβαρό ζήτημα.

    Σήμερα, που η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεωκοπήσει, είναι εκτός κάθε λογικής αυτη η συζήτηση.

    Προέχει το οικονομικό.

    Αν το θέμα τίθεται για να ξεχαστεί το οικονομικο και να στρέψουμε την προσοχή μας στο αν τα 5 χρόνια θα πρέπει να γίνουν 10 ή 12, τοτε αγαπητή Κυβέρνηση ΔΕΝ υπηρετείτε εθνικά συμφέροντα αλλά αλλότρια.

    Επί της ουσίας: Οσο η Ελλάδα δεν έχει εξασφαλισμένα σύνορα, τότε η συζήτηση για νομιμοποίηση των μεταναστών είναι άκυρη και επικίνδυνη.

    Μετά την εθνική συμφορά που υποστήκαμε με την διακυβέρνηση της ΝΔ. φοβάμαι ότι θα κατρακυλήσουμε ακόμα πιο χαμηλά.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:31 | γιαννης

    ἄν τὸ νομοσχέδιο περάσει τὸτε θὰ ἀλλοιωθεῖ ὁ χαρακτήρας καὶ ἡ δομὴ τῆς κοινωνίας μας.Αὐτὸ εἶναι κάτι ποὺ νομίζω τὸ ἀντιλαμβάνεστε.Δὲν μπορεῖτε νὰ τὸ κάνετε χωρίς νὰ ρωτήσετε τὸν λαό,μᾶς ἀφορᾶ ὅλους αὐτὸ τὸ τεράστιο θέμα.Και νὰ ξέρετε ὅτι: «Η «πολυπολιτισμικότητα» φέρνει φασισμό, καθώς ενεργοποιεί υπερσυντηρητικά αντανακλαστικά εκ μέρους των γηγενών που πλήττονται ευθέως, βλέποντας τον τρόπο ζωής τους να απειλείται από τριτοκοσμικές ορδές. Η δε επιβολή του από πολιτικές ηγεσίες, χωρίς την εκφρασμένη συναίνεση των πολιτών, μέσω σχετικών προεκλογικών εξαγγελιών ή δημοψηφισμάτων, χειροτερεύει τα πράγματα. Αυτό αδυνατούν να το κατανοήσουν οι άθεοι που απαρτίζουν τις σαθρές νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές ελίτ της Γηραιάς Ηπείρου. Και μετά κλαίγονται, επισείοντας τη «φασιστική απειλή», που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις αλλόκοτες και ανόητες πολιτικές τους!»

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:38 | Αθανάσογλου Γ. Νικόλαος

    Από την στιγμή που γεννηθήκαμε, έχουμε την Ιερή υποχρέωση να παραδώσουμε την Πατρίδα μας καλύτερη απ’ όσο την παραλάβαμε απο τους προγόνους μας… Εσείς και όσοι προσπαθείτε να προωθήσετε το εν λόγο νομοσχέδιο, ελπίζω, να μην σας ξεφεύγει αυτή η κατεύθυνση. Καλό είναι να έχουμε μια ανάπτυξη της Ελλάδος σε πλαίσιο που ορίστηκε από το πέρασμα των χιλάδων χρόνων της κοινωνίας και της ιστορίας μας και όχι απο έναν ξενόφερτο ψευτοεκσυγχρονισμό. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, βρίσκω ακατανόητο πώς είναι δυνατόν η ιθαγένεια κάποιου να ορίζεται από κρατικά έγγραφα και όχι απο τους νόμους της φύσης, τους νόμους του αίματος και της καταγωγής μας. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ερωτηθεί για το εν λόγο νομοσχέδιο γιατί είναι κάτι που τον αφορά άμεσα, στο βάθος του χρόνου και όχι μόνο. Πρέπει επίσης η ιερή γνώμη του να παρθεί υπ’όψιν πολύ σοβαρά από το σύστημα. «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και πρέπει να συνεχίσει να ανήκει σ’ αυτούς. Δημοψήφισμα τωρα!

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 23:24 | Στέλα

    Όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες, ας θυμηθούν πώς αισθάνονται κάθε φορά που διαβάζουν στις εφημερίδες για τους Έλληνες της διασποράς που εκλέγονται βουλευτές στις χώρες που ζουν.
    Ας θυμηθούν πώς αισθάνονται όταν οι Έλληνες κάνουν παρέλαση την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.
    Η κίνηση αυτή της σημερινής κυβέρνησης έπρεπε να είχε ήδη γίνει πριν από χρόνια.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 22:24 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Καλησπέρα.
    Αν και ξέρω ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς με τα σχόλια μας,θα γράψω
    και εγώ το παράπονό μου.
    Γιατί η τόσο »δημοκρατική» κυβέρνηση φοβάται τη δημιουργία δημοψηφίσματος για το παραπάνω θέμα?
    Γιατί τους τρομάζει τόσο η λέξη ΕΘΝΟΣ η λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ η λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ και θέλουν να τα εξαφανίσουν.
    Είναι τυχαίο ότι σε όποιο υπουργείο υπήρχε η λέξη ΕΘΝΟΣ αφαιρέθηκε(παιδείας,άμυνας,οικονομίας)?
    Γιατί έχουμε τέτοια »πρεμούρα» να τους κάνουμε όλους ΕΛΛΗΝΕΣ?
    Τα σχέδια αυτά γνωρίζουμε όλοι ποιους εξυπηρετούν,άλλωστε γι΄αυτό και η εκλογή σας,αλλά μήπως λέω μήπως έστω και στην ύστατη ώρα πρέπει να σκεφτείτε ότι και εσείς θα πρέπει να αισθανθείτε για ΠΡΩΤΗ φορά στη ζωή σας ΕΛΛΗΝΕΣ και να κάνετε κάτι χρήσιμο για τον τόπο.Να κάνετε δηλαδή το αυτονόητο και να μην επιτρέψετε να γίνουμε μεγαλύτερο κ…χανείο απ’ότι μας έχετε καταντήσει όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 22:41 | savvas

    Ενημέρωση τι συμβαίνει σε ένα κλειστό κεπ στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης

    θα ήθελα να λάβετε γνώση στην Ελλάδα του 2010 τι συμβαίνει. Είμαι κάτοικος θες/νίκης και στην περιοχή μας ,στον σταθμό του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ έχει ετοιμαστεί και εξοπλιστεί ένα ΚΕΠ που έκανε εγκαίνια δηλαδή άνοιξε για 1 μέρα και εδω και 10 μήνες είναι κλειστό και το ποιο αστείο σε αυτό όλο είναι ότι είναι ένα κεπ χωρίς ενοίκιο κάθε μήνα ,γιατί το ενοίκιο το πληρώνουν τα μαγαζιά στο σταθμό .Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαπιστώσετε με μια απλή επίσκεψη μέσα στον σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης να δείτε με τα μάτια σας και να ρωτήσετε επιβάτες και κόσμο και κατοίκους τι πρόβλημα δημιουργείτε σε ένα τέτοιε σημείο κλειστό κεπ. Αυτό το κεπ δημιουργήθηκε για να δώσει ανάσα και εξυπηρετήσει σε τόσα μαγαζιά στην μοναστηρίου και Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης και πόσες δημόσιες υπηρεσίες γύρω – γύρω από ένα κεπ κλειστό. Εμείς δεν ήμαστε πολίτες ? δεν έχουμε το δικαίωμα στην πρόσβαση? δεν θέλουμε να εξυπηρετούμαστε? O αξιότιμος κ. πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έπειτα από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κεπ του συντάγματος στην έξοδο του είχε ανακοινώσει ότι είναι απαιτητό και απαραίτητο η λειτουργιά και άλλον κεπ στην Ελλάδα . Ποιο άλλο κεπ που είναι έτοιμο και δεν ανοίγει?. θα θέλαμε δείτε την πραγματικότητα . Χρειαζόμαστε να δώσετε λύση σε κάτι που είναι εύκολο και έτοιμο και κάποιοι ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ λειτουργήσει έως σήμερα . Δεν θα θέλαμε τίποτα παραπάνω από κάτι που δικαιούται ο κάθε πολίτης .

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 22:04 | SI

    Οσοι είναι υπέρ του νόμου αν κατέβουν του χρόνου με τις οικογένειες τους και τις κόρες τους να κάνουν Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

    θα το ευχαριστηθούν

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 22:35 | Nikolaos

    Η πιο δημοκρατικη αποφαση λεγεται ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!
    Ο λαος πρεπει να αποφασιζει και οχι οι βουλευτες

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 22:07 | Χρήστος Μ

    Νομίζω οτι το σωστό είναι να αποκτούν Υπηκοότητα και οχι ιθαγένεια όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

    Εχω αποκτήσει και εγώ υπηκοότητα άλλης χώρας( ΗΠΑ) βάσει αυστηρών διαδικασίων και οχι στο στύλ μπάτε σκύλοι αλλέστε και κυκλωμάτων.

    Για τα παιδιά νομίμων μεταναστών ( και οι δύο γονείς) συμφωνώ να χορηγείται αυτόματα με τη γεννησή τους η Ελληνική Υπηκοότητα.

    Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα στη χώρα μας ώς κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απο τους κυβερνώντες και να διαφαλιστεί η διακοπή της ροής εισόδου των ειδάλλως που θα πάμε?.
    Επίσης σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, με δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μεταναστών ( είμαστε δυστυχώς χώρα που κυριαρχεί η υπερβολή και οχι το μέτρο – και εδω ακόμη τα καταφέραμε να πρωτοτυπήσουμε με τα υψηλότερα για βραβείο γκίνες ποσοστά μεταναστών !!!) κινδυνεύει να απωλέσει στο απώτερο μέλλον την εθνική της ταυτότητα προς τέρψιν των φίλων και γειτόνων μας.
    Βέβαια δεν μας φταίνε οι μετανάστες για την σημερινή κατάντια μας αλλά ο νεοπλουτισμός και η τεμπελιά μας. Ποιά Ελληνίδα που δηλώνει άνεργη καταδέχεται να καθαρίσει σπίτια με το ταπεινό ποσό των 7 Ευρώ την ώρα ε?
    Η μήπως ξεχνάμε οτι παρκάραμε τους ηλικιωμένους γονείς μας στα χέρια των γυναικών απο πρώην Αν. χώρες έναντι 700 ή 800 Ευρώ μηνιαίως?
    Χρόνο όμως έχουμε να ξεκατινιαζόμαστε στα κάθε είδους τηλεπαιχνίδια εξιστορώντας τις ενδόμυχες προσωπικές μας στιγμές?
    Λυπάμαι για την πρόβλεψη που θα κάνω αλλά τα επόμενα χρόνια τα παιδιά μας θα είναι υπάλληλοι των σημερινών μεταναστών. Ετσι έγινε και στην Αμερική, οι Ελληνες είναι ιδιοκτήτες και οι Αμερικάνοι υπαλληλοί τους.

  • 1 Ιανουαρίου 2010, 22:02 | Frank O.

    Τα τεκνά να έχουν κάνει Δημοτικό –Γυμνάσιο εφόσον δεν φέρουν Ελληνικό πιστοποιητικό γεννήσεως η αντίστοιχη ληξιαρχική πράξη γέννηση.