1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.
2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.
Πιστεύω ότι πρέπει να διατηρηθεί η προσάυξηση για τους ήδη υπηρετούντες μόνιμους δημ. υπαλλήλους διότι είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάποιος υπηρεσία, εφόσον δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και αξιοκρατία στο καθεστώς των μετατάξεων. (Το γεγονός ότι διορίστηκε κάποιος σε μια θέση δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να παραμείνει όλη την εργασιακή του ζωή σε αυτή).
Σήμερα υπάρχουν άκρως εξειδικευμένες θέσεις στο δημόσιο που τις καλύπτουν για χρόνια συμβασιούχοι έργου, οι οποίοι εάν αντικατασταθούν με άλλους, θα υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους.
Η εμπειρία σε οποιοδήποτε κλάδο δουλειάς, είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα, αποτελεί οικονομία κλίμακας και δεν θα πρέπει να αγνοείται.
Δεν μπορεί κάποιος να προσλαμβάνεται στο λιμενικό ή στην αστυνομία πχ και να καλείται να αντιμετωπίσει τον κακοποιό ή τον λαθρομετανάστη, μονο και μόνο γιατί έχει master ή γιατί γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες.
Υπάρχουν δηλαδή τομείς στον δημόσιο τομέα που η μοριοδότηση λόγω εμπειρίας είναι επιβεβλημένη.
To δημόσιο δεν είναι ινστιτούτο επιστημονικών ερευνών…
η μοριοδότηση της απολυτης τιμής του βαθμού ενός πτυχίου (ΠΕ)πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δεν θα πρεπει να αποτελει παραμετρο με τη μεγαλύτερη βαρυτητα. Υπάρχει διαφορετικός βαθμός δυσκολίας σε κάθε σχολή, οι σχολές του Πολυτεχνείου και των θετικών επιστημών ειναι σαφώς πολύ πιο δύσκολες απο τις σχολές θεωρητικών επιστημών και σαφεστατα δεν μπορούν να υπάρξουν υψηλές θαθμολογίες σε αυτα. δεν ειναι το ιδιο να έχει τελειώσει κάποιος το μαθηματικό με 7 και κάποιος να έχει τελειώσει ενα τμήμα της Παντειου με 8. παρόλα αυτα ο αποφοιτος της Παντειου θα μοριοδοτηθει περισσοτερο…
Θεωρώ ότι η εμπειρία η οποία αποκτάται σε πραγματικές
συνθήκες εργασίας θα πρέπει να αξιολογείται ανάλογα.
Κάποιος που έχει εργαστεί για 15 χρόνια σε ένα συγκεκριμένο
αντικείμενο, έχει αποκτήσει και τις ανάλογες γνώσεις έτσι ώστε
να αντιμετωπίζει και να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της δουλειάς του.
ΠΧ Ένας γιατρός που εργάζεται ως χειρουργός για 15 χρόνια σε
νοσοκομείο, δεν θα ήταν σωστό να αξιολογηθεί και ανταμοιφθεί μοριακά, ανάλογα ??
Ευχαριστώ,
***
ολοι στην Βουλγαρια λοιπον 110*10=1100 μορια μονο με το πτυχιο συγχαρητήρια
Καλησπέρα!Νομίζω ότι η κατάργηση της προσάυξησης χωρίς πρώτα να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος είναι λάθος! Δεν μπορέι από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάζεις τα δεδομένα για μία μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων! Σίγουρα δεν πήραν τα μόρια αξιοκρατικά αλλά το φταίξιμο κατά κύριο λόγω είναι της πολιτείας και όχι δικό τους! Και η πολιτεία φταίει όχι μόνο γιατί τους προσέλαβε με μη αξιοκρατικά κριτήρια αλλά κυρίως γιατί είναι τόσο άθλιες οι συνθήκες εργασίας στον ιδιωιτκό τομέα που όλοι οι νέοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι! Επίσης, η αύξηση της πριμοδότησης πτυχίων και μεταπτυχιακών δεν είναι απόλυτα δίκαιη γιατί διαφορετικά βαθμολογείται ένας μαθητής στο Μετσόβειο, διαφορετικά στο Αριστοτέλειο, διαφορετικά σε ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας και διαφορετικά σε ένα της Βουλγαρίας! Η συνέντευξη έτσι όπως γινόταν ορθώς καταργείται! Κατά τη γνώμη μου το πιο σωστό θα ήταν οι προσλήψεις να γίνονται όλες με γραπτούς διαγωνισμούς (τουλάχιστο για ΠΕ και ΤΕ) με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών όπου να υπάρχει μία θεματική ενότητα με ερωτήσεις γενικού περιεχομένου και άλλη μία με ποιο εξειδικευμένες ερωτήσεις που να σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης! Πάντως το όλο θέμα των προσλήψεων είναι πολύ λεπτό και θα πρέπει να το δείτε κύριε υπουργέ με μεγάλη υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία στοιχεία που νομίζω ότι διακρίνουν εσάς και την κυβέρνηση, χωρίς να βιαστείτε να κάνετε απλά κινήσεις εντυπωσιασμού της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης!Σας ευχαριστώ!
Είναι θετικό κατ’ αρχήν το γεγονός πως έχουμε την δυνατότητα να εκφράσουμε τόσο άμεσα την άποψή μας σε ζητήματα που μας αφορούν.
Το νομοσχέδιο μου θυμίζει κάτι από αυτόματο πιλότο.
Το κράτος δικαίου ήταν στις βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Δεν βλέπω τα κοινωνικά κριτήρια.
– Κάποιος με ατομικό εισόδημα 15.000 Ευρώ από άλλες πηγές που θα ισοβαθμήσει ή θα υπερισχύσει σε διαγωνισμό με μόρια από κάποιον με μικρό ή χωρίς ατομικό εισόδημα, δικαιούται ηθικά να διορισθεί ?
Για να μην δημιουργείται σύγχυση.
1. Το γεγονός πως κάποιος είναι άνεργος δεν σημαίνει ότι δεν έχει και άλλα εισοδήματα.
2. Αναφέρομαι μόνο στους διαγωνισμούς με προτεραιότητα και όχι στους γραπτούς διαγωνισμούς στους οποίους δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τον αδιάβλητο διαγωνισμό.
Κυριε Υπουργε,
το να εξισωνονται τα μορια εμπειριας του ιδιωτικου με τον Δημοσιο Τομεα ειναι δικαιο, αλλα αυτο επρεπε να αρχισει να εφαρμοζεται οχι αναδρομικα αλλα απο εδω και υστερα. Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι (οπως και εγω )που φυγαμε μακρια απο τον τοπο καταγωγης μας επειδη προσληφθηκαμε ως εργαζομενοι Ορισμενου χρονου Ιδιωτικου δικαιου σε Φορεις του Δημοσιου (Μεσω Διαταξεων του ΑΣΕΠ!!) για να παρουμε αυτα τα μορια, επειδη εως τωρα δεν μπορουσαμε να τα αποκτησουμε στον Ιδιωτικο τομεα. Μετα απο 5 ,6 και 7 χρονια μακρια απο τα σπιτια μας νοιωθουμε οχι απλα αδικημενοι αλλα οτι ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ γιατι αλλαζετε τους ορους του παιχνιδιου λιγο πριν αυτο τελειωσει!!!! Αν ξεραμε οτι δεν θα ειχαμε το προνομιο της αυξημενης μοριοδοτησης σε σχεση με τον Ιδιωτικο Τομεα ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΡΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ!!! ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΑΔΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΤΟΥΜΕ!! Ακομα ομως και τα μορια που δινεται στους ανεργους (800 μορια για ενα χρονο ανεργιας) για τους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ οσον αφορα τις θεσεις Ορισμενου χρονου ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ γιατι τωρα για να διεκδικησω εγω και ολοι οι Ορισμενου χρονου τις υπαρχουσες θεσεις μεσω ΑΣΕΠ θα ειναι αδυνατο αφου οι ανεργοι θα εχουν περισσοτερα μορια απο εμας!!! ΑΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ «ΜΑΥΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!! Επισης ο κος Παπανδρεου πριν τις εκλογες δεσμευτηκε στο καναλι «MEGA» στην πρωινη εκπομπη του Κου Καμπουρακη οτι «Οσοι συμβασιουχοι καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες και τους καλυπτουν οι αποφασεις του Ευρωπαικου Δικαστηριου θα ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ». ΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!! Ευχαριστω για την ευκαιρια που μου δωσατε να εκφρασω τις αποψεις μου.
Μπράβο πολύ θετικά τα μέτρα!
Επιτέλους τέρμα στην αναξιοκρατία!
Επιτέλους ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ! Είχαμε γίνει σύγχρονοι δούλοι πολιτικών γραφείων!!!!
Στο μόνο που σύμφωνω με αυτά που άκουσα είναι ότι πρέπει να υπάρχει συνάφεια μεταπτυχιακού και διδακτορικού με το πτυχίο!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
Η θέση για τη μη μοριοδότηση της εμπειρίας είναι απόλυτα σωστή. Συγκεκριμένα η δικαίωση των πολιτικών εξυπηρετήσεων, ανακυκλώνει μια κατάσταση που όλοι μας προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω. Τα παιδιά που έπεσαν θύματα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι λιγότερο θύματα από τα παιδιά που εργάζονται σε ενοικιαζόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για 500 ευρώ, δεν είναι λιγότερο θύματα των παιδιών που εργάζονται υπερωριακά στον ιδιωτικό τομέα για 700 ευρώ ή από τα παιδιά που περιμένουν για μια ανάλογη θέση εργασίας.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει αταλάντευτη στις δίκαιες αποφάσεις της.
Κύριε υπουργέ,
Είμαι κοινωνική επιστήμων με την ειδικότητα της Κοινωνικής Λειτουργού Π.Ε. . Εκπροσωπεύω περίπου 250 Kοινωνικούς Eπιστήμονες στα Γραφεία Παροχής Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Μέτρο 3.1. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υλοποιούνται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις ΟΤΑ Ά Βαθμού. Πρόκειται για ολοκληρωμένες Κοινωνικές Υπηρεσίες που παρέχουν στήριξη συμβουλευτική, και διασύνδεση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ως προς την ένταξη τους στην αγορά εργασίας , στην εκπαίδευση και στις δομές κοινωνικής φροντίδας και Πρόνοιας. Οι εν λόγο δομές σχεδιάστηκαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και υλοποιήθηκαν πριν το 2004 οι περισσότερες, και κάποιες το 2006 και το 2007. Η πρόσληψη εμού και όλων των συναδέλφων μου πραγματοποιήθηκε με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ (προς λύπη και σύγχυση πολλών ) με σύμβαση ορισμένου χρόνου με δικαίωμα ανανέωσης επί 5ετία σύμφωνα με την προγραμματική που σύναψε κάθε δημοτική επιχείρηση με το Υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης, την οποία και τήρησαν οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα που εντάχτηκαν στο Μετρο 3.1. . Οι κοινωνικές αυτές υπηρεσίες προς απογοήτευσή μας δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με συνέπεια να κινδυνεύουν να καταργηθούν ενώ κάποιες έχουν ήδη καταργηθεί. Τώρα οι εναπομείναντες συνάδελφοι έχουν αναγκαστικά συνάψει συμβάσεις έργου με τις δημοτικές επιχειρήσεις-μετά το πέρας της 5ετίας- που λόγο αναγκαιότητας των δομών δεν προχώρησαν στην κατάργησή τους. Η ηρωνία εδώ είναι ότι ο πρωθυπουργός προεκλογικά χρησιμοποίησε τους συμβασιούχους αναφέροντας μονιμοποίηση, σε συνεντεύξεις του, που έδωσε προεκλογικά τόσο στις ευρωεκλογές 2009 όσο και στις εθνικές εκλογές. ……
Καταργήσατε την μοριοδότηση με προσαύξηση 50% προϋπηρεσίας στο Δημόσιο κι επίσης την προσαύξηση 50% υποψηφίων που απασχολούνται ή απασχολούνταν σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα.. Η διαφορά κρίνω πως είναι πολύ μεγάλη ανάμεσα στο Δημόσιο και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Οι εργαζόμενοι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Πιλοτικών ονομάζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις εδώ και 10 χρόνια), προσλήφθηκαν όλοι μέσω ΑΣΕΠ κι «έστησαν» ολόκληρες υπηρεσίες δουλεύοντας με ευρωπαϊκούς όρους παραγωγικότητας άμεσα ελεγχόμενους από την διαχειριστική αρχή κάθε προγράμματος. Αυτό είναι κάτι που τιμά τις δομές μας καθώς και τις άλλες δομές που οι υπάλληλοι εργάζονται με αντίστοιχους όρους. Διαφωνώ λοιπόν κάθετα με την κατάργηση της προσαύξησης σε εργαζόμενους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που κακώς ονομάζονται ακόμη έτσι γιατί είναι ολοκληρωμένες υπηρεσίες και κοινωνικές Δομές! Εξάλλου χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα ως καμάρι των ΟΤΑ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν άγνωστες στους μικρούς τουλάχιστον Δήμους τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχαν ούτε έχουν καν ολοκληρωμένη κοινωνική Υπηρεσία, άσχετα αν οι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς κι όπως φαίνεται και του ΠΑΣΟΚ τις απαξιώνουν. Εξάλλου πότε η Πρόνοια είχε λόγο και δύναμη σε αυτόν τον τόπο;;;;
Βαδίζετε προς τη σωστή κατεύθυνση.Πρέπει να δείτε και το θέμα των φωτογραφικών προκηρύξεων των ΚΕΠ .Γιατί να μην μπορώ να διεκδίκήσω μια μόνιμη θέση σε ΚΕΠ εγώ πτυχιούχος ΑΕΙ με μεταπτυχιακό και σύντομα και διδακτορικό επειδή πριν κάποια χρόνια οι Δήμαρχοι έδιναν όπου ήθελαν τις συμβάσεις έργου και τώρα θεωρείται η προυπηρεσία σε ΚΕΠ απαραίτητο πρόσθετο προσόν ????Μια υπηρεσία τόσο σημαντική πρέπει να στελεχωθεί από άριστους και όχι από όσους είχαν κολλητό τον κάθε Δήμαρχο!!!!!
Κατ΄αρχή πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που κάνει πράξη τις εξαγγελίες περί πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Πρέπει πάντως να ληφθεί μέριμνα για ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, μετά από πολύχρονη προϋπηρεσία και βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη ηλικία για να ενταχθούν εκ νέου σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς αυτοί οι άνθρωποι πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση και ψάχνουν απεγνωσμένα να συμπληρώσουν τα ένσημα που τους λείπουν.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει και η ηλικία να μοριοδοτείται (όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερα μόρια) και ο συνολικός χρόνος προϋπηρεσίας (κι όχι όπως είναι σήμερα με maximum τα έξι χρόνια), καθώς οι ανάγκες που αντιμετωπίζει για π.χ. μια γυναίκα με 2 παιδιά σε ηλικία 45 ετών και άνω, με πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία (μετά μάλιστα και από την κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης) ή ενός άνδρα 55 ετών και άνω, με προϋπηρεσία 25 ετών και πλέον, που πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους, δεν είναι ίδιες ανάγκες με αυτές νεότερων ατόμων, χωρίς ή με ελάχιστη προϋπηρεσία, που θα επιδοτόύνται τώρα πλέον για 4 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
Συμφωνω με την καταργηση της προσαυξησης στον δημοσιο τομεα και μονο για τον εξης λογο (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ):
1. ειναι 2 ατομα Δ.Ε. που τελειωσαν ΙΕΚ Λογιστικης και ο ενας πηγε σε ιδιωτικο λογηστικο γραφειο που ευθυς εξ αρχης εκανε το αντικειμενο της θεσης και της ειδηκοτητας του,δηλαδη εκανε φορολογικες δηλωσεις, 3μηνιαιες κταστασεις ΦΠΑ, ισολογισμους κ.α.
Ο άλλος πηγε στην Δ.Ο.Υ. και ολη την ημερα και όταν του έλεγαν εβγαζε μονο φωτοτυπιες και πηγαινε τις φορολογικες δηλωσεις βολτα απο ‘δω και απο εκει και οταν του είπαν να κανει φορολογικες δηλωσεις ή τριμηνιαιες ή ισολογισμους δεν ειχε ιδεα. Ερωτώ ποιος εχει μεγαλυτερη εμπειρεία απο τους δυο???
ΠΡΟΤΑΣΗ
Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ (ΑΛΛΟΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΑΣΕΠ;),ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ,ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ¨ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ¨, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 45,55, ΚΤΛ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ 20ΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ 45ΑΡΗ ΚΑΙ 50ΑΡΗ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 19 η 20 ΠΑΡΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ,ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΔΕΥΟΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!! ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
με τα περισσοτερα που σχολιαζουν οι συμπολιτες μου συμφωνω.
Εγω θα θιξω κατι αλλο κ της κυβερνησης πιο απλο κι εχει να κανει με τις διαδικασιες και αρμοδιοτητες του ΑΣΕΠ.
Ειναι λογικο να αποκλειονται καποιοι υποψηφιοι γιατι πχ ξεχασαν τον κωδικο 099 σε αιτηση τους?
Ειναι λογικο να πληρωνουμε 15 κ 40 Ε για παραβολα?
Ειναι λογικο να τηλεφωνουμε στο ΑΣΕΠ και μετα απο 2 μερες στην αναμονη γιατι δεν βγαζουμε γραμμη να παιρνουμε ως απαντηση 2 κοφτες λεξεις?
Ποιος εδωσε εντολη στους υπαλληλους αυτους να παιζουν με τα νευρα μας και τις ελπιδες μας?
Βγαζετε μια προκυρηξη με 10-15 ορους αλαμπουρνεζικους και εχετε την απαιτηση να συμπληρωθει σωστα η αιτηση.
Και οι όποιες αποριες και διευκρινισεις?
Οπως λοιπον βγαζετε σε δημοσια διαβουλευση τους προβληματισμους σας ,δωστε και την δυνατοτητα των διευκρινισεων με καποιο τροπο στους πολιτες για να μην σπαταλουν τα λιγοστα ευρω τους και μετα αποκλειονται.
Τιποτα δεν με αφορα απ αυτα αλλα βλεπω κατα καιρους τους αποκλειομενους απο διαδικασιες λογω βλακωδων λογων σκεπτομενος τα παραβολα που εχουν δωσει αυτοι οι ανθρωποι.
Εφόσον αποφασίζει η κυβέρνηση να καταργήσει την προσάυξηση ως τρόπο μοριοδότησης καλό θα είναι, αν θέλει να είναι δίκαιη όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, τότε να καταργήσει και τη διάταξη του 2002 που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και όχι να καταργεί μόνο τις διατάξεις τις ΝΔ. Μη μας δουλεύετε κύριε Ραγκούση ή για όλους ή για κανένα η προσαύξηση. Όχι πολίτες 2 ταχυτήτων. Υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το ΑΣΕΠ χρόνια, που πιστεύει στην αντικειμενική μοριοδότηση και πρόσληψη στο δημόσιο, αλλά όχι όπου και όταν μας συμφέρει.
Περιμένω την απάντησή σας.
Κύριε Υπουργέ,
Καταρχήν βλέπω τις αλλαγές θετικά και συμφωνώ ότι όλες οι αλλαγές γίνονται για να έχουμε ένα αξιοκρατικό σύστημα.
Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω κάτι στην κατάργηση της προσαύξησης.
Ο μόνιμος δημόσιος υπάλληλος να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο διαγωνισμό, πρώτον γιατί συμμετέχει εκ του ασφαλούς και δεύτερον έτσι πολλές θέσεις καταλαμβάνονται από ίδια άτομα.
Επίσης είχα ακούσει για ένα ετήσιο γραπτό διαγωνισμό, αυτό θα ήταν πολύ δίκαιο κατά την γνώμη μου, γιατί έχουν ίσες ευκαιρίες και τα παιδιά που δεν έχουν προϋπηρεσία και είναι καλοί στο διάβασμα.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
Αξιοκρατικότατο το καινούργιο νομοσχεδιο.
Τεράστια αδικια η προσαυξηση 50% για ευνοειτους λόγους(stage-βουλευτικο γραφειο-ΟΑΕΔ) αρκετους διορισαν φτανει.Τεραστια αδικια τα 70 μορια του ΟΑΕΔ που είναι οργανο των βουλευτων για να βολευουν τα παιδια τους και οχι αυτο που θα επρεπε να είναι,και μοριων που κατοχυρονονται απο ΚΕΚ μονο στην Αθηνα και εγω που ζω σε βουνο μεσα σε σπηλια τι πρεπει να κανω που δε γουσταρω να παω Αθηνα ε?
Α, και φτανει πια με τη κλαψα αυτων των stagier και των συμβασιουχων που δεν έχουν να ταισουν τα παιδια τους, και τους πετανε στο δρομο και τι θα κάνουν τώρα και αλλα τετοια…. Ετσι για να καταλάβω με 400 ευρω τι τα ταιζατε αυτα τα παιδια γαμω τη τρελα μου…..Καλύτερα ειναι στο δρόμο λεω εγω μπορεί να βρείς και καμια αξιοπρεπή δουλεια και ας μην είναι σε γραφείο ε?
Ενας φιλος λεει πιο πάνω οτι δεν μπορει να εχει την ιδια αντιμετωπιση με εναν…. ΑΝΕΡΓΟ…κατσε ρε φιλε τι εχει ο άνεργος ψείρες.Βάλε ψειρόσκονη.Τέλος παντων επειδη δεν τελειωνει η κουβεντα αυτη τα μετρα μπορει να μην βολευουν όλους ειναι όμως αξιοκρατικά και βαζουν ολους τους υποψηφιους σε κοινη αφετηρία.
Γιάννης 29 ετων πτυχιουχος ανεργος(χωρις ψείρες) Οικοδομος,σερβιτορος,και αλλα τετοια οτι να ‘ναι
Η εξ ολοκλήρου παύση της προσαυξημένης μοριοδότησης της εμπειρίας στον δημόσιο τομέα θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα των προσλαμβανομένων υπαλλήλων και την αποτελεσματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Υπάλληλος με εμπειρία πέντε ετών σε ξενοδοχείο ως μάγειρας θα κριθεί καταλληλότερος και θα καταλάβει την θέση εργαζομένου σε θέση διοικητικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα με εμπειρία τεσσάρων ετών των λοιπών προσόντων ομοίων, πάντα υποθετικά.
Από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, κριτήριο για την πλήρωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα δεν ήταν δυστυχώς οι πραγματικές ανάγκες και η καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού αλλά η συναλλαγή για την διαιώνιση ενός πελατειακού συστήματος. Ελπίζουμε πως οι νέες ρυθμίσεις θα θέσουν τέλος στην ομηρία εργαζομένων και στο λαθρεμπόριο ελπίδων που επιβάλλει κάθε φορά η πολιτική εξουσία.
Βέβαια πολλές φορές στο παρελθόν σωστοί νόμοι δεν εφαρμόστηκαν ή με μεταγενέστερες τροπολογίες διαφόρων εξαιρέσεων αναιρέθηκαν στην πράξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ιδρυτικός νόμος του ΑΣΕΠ.
Στις Δημοκρατίες η επιτυχία των νόμων και η Δικαιοσύνη επιβάλλουν την πρόβλεψη μεταβατικών διατάξεων. Για παράδειγμα, γιατί άνθρωποι που εργάζονται τρία, τέσσερα, πέντε ή και περισσότερα χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις να αποτελέσουν θύματα ενός κατά τα άλλα δίκαιου νόμου; Ο νέος που με βάση την εργασία του προγραμμάτισε την ζωή του (γάμος, στεγαστικό δάνειο κ.λ.π.) και βρίσκεται ξαφνικά στο δρόμο, πως θα αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του με βάση την νέα πραγματικότητα;
Ένας νόμος για να είναι σωστός πρέπει να μην θυματοποιεί ανθρώπους που η μόνη τους συμμετοχή στην αδικία του συστήματος ήταν η διάθεσή τους στο αναφαίρετο δικαίωμα για εργασία.
Πρόταση 1
Πρόβλεψη για αξιολόγηση από ανεξάρτητη αρχή (ΑΣΕΠ;) των εργαζομένων με μακροχρόνια σχέση εργασίας στην ίδια θέση (περισσότερα από τρία ή τέσσερα χρόνια) και αυτόματη ανανέωση της σύμβασης σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης. Με τον τρόπο αυτό η Δημόσια Υπηρεσία που ενδιαφέρθηκε για τον εκσυγχρονισμό της, την αύξηση της παραγωγικότητας και επένδυσε στην επιμόρφωση ορισμένων συμβασιούχων εργαζομένων θα αξιοποιήσει την συσσωρευμένη εμπειρία τους και δεν θα ξεκινήσει από την αρχή σπαταλώντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να φοβηθεί μια μεταβατική κατάσταση, άλλωστε θα έχει την δυνατότητα απεριόριστου χρόνου για να σηματοδοτήσει τη νέα αντίληψη για ισότιμη μεταχείριση και αλληλεγγύη των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό φορέα.
Πρόταση 2
Πρόβλεψη για προσωποποίηση ευθυνών
Οι κρατικοί αξιωματούχοι που υπογράφουν συμβάσεις με παράκαμψη των ρυθμίσεων του νέου νόμου να εκπίπτουν αυτόματα από την θέση τους και να υποχρεώνονται στην καταβολή του δημοσιονομικού κόστους της παράνομης υπογραφής.
Συγχαρητήρια για την κατάργηση της προσαύξησης 50% της προϋπηρεσίας στο δημόσιο. Ήταν μία κατάφορη αδικία. Η διαδικασία είχε εκφυλισθεί τόσο, ώστε, για να μπορέσει κάποιος να προσληφθεί αξιοκρατικά στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, έπρεπε πρώτα να προσληφθεί «αναξιοκρατικά» (εκτός ΑΣΕΠ) για δύο τουλάχιστον χρόνια!
Οι έχοντες εμπειρία ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ
1) ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η προσαύξηση 50% από την εμπειρία θεσμοθετήθηκε 2004-2005 από τον Υπ. Π.Παυλόπουλο προκειμένου να αποτελέσει αποτελεσματικό επιχείρημα ενάντια στις αγωγές σε εθνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια των συμβασιούχων που «πέταξε έξω» από τις ευνοϊκές διατάξεις του ΠΔ 164/ 2004 για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου, με τον την υποψία ότι είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Πράγματι με το «κόλπο» της μοριοδότησης χάσαμε τα δικαστήρια. Έτσι μετά την απόρριψη των αγωγών και μόνο κέρδος την μοριοδότηση 50% χιλιάδες υποψήφιοι συμμετείχαν σε προκηρύξεις για τις ελάχιστες θέσεις. Δεν μπορεί λοιπόν το κράτος, εφόσον έχει συνέχεια, να αφαιρεί τώρα και το μοναδικό κέρδος που είχαν οι συμβασιούχοι προ του 2005, δηλαδή την μοριοδότηση.
2) ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Α) Είναι δίκαιο να αλλάζουν κάθε τόσο τα κριτήρια χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολίτες που μέχρι τώρα αδικήθηκαν από κάποια άλλη αλλαγή κριτηρίων; Όταν ήμασταν μικρότεροι δεν μπορούσαμε να διοριστούμε γιατί δεν είχαμε προϋπηρεσία. Τώρα δεν θα διοριστούμε, γιατί πάλι αλλάζει τα κριτήρια εις βάρος μας. Γιατί τέτοια επιθετικότητα στην γενιά των 35 χρονών;
Β) Όλοι εμείς που αποκτήσαμε εμπειρία 24 μηνών ακόμα και πριν το 2005, έχουμε ηλικία 35 ετών και πάνω. Δεν έχουμε κάνει οικογένεια εξαιτίας της αβεβαιότητας και της ανεργίας. Είναι κοινωνική πολιτική υπερ της οικογένειας αυτή.
Γ) Δεν μοριδοτήτε τους πολύτεκνους. Είναι δίκαιο αυτό;
Δ) Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει τις δίκες για μονιμοποίηση μετά απο πολιτική παρέμβαση παρότι όπως δέχτηκαν τα δικαστήρια καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Άλλη μια φορά (και οριστική) μας στέλνετε στο περιθώριο της κοινωνίας.
3) ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ
Α) Στο παρελθόν το ΑΣΕΠ απέτυχε να κρίνει την αλήθεια των εικονικών ή και ψευδών βεβαιώσεων ι) από τους αυτοαπασχολούμενους, τους απασχολούμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και τους εργαζόμενους σε προγράμματα σε ΟΤΑ ή Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Αυτό συνέβαινε γατί δεν μπορούσε να ελεγχτεί με κανέναν νόμιμο τρόπο από το ΑΣΕΠ που ούτως η άλλως δεν έχει την επιστημονική επάρκεια να κρίνει την ουσία των βεβαιώσεων. Το ΑΣΕΠ δεν έχει προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων (π.χ. Γεωπόνων ή Μηχανικών). ιι) Από τον στρατό. Το ΑΣΕΠ άρχισε να δέχεται βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από τον κάθε διοικητή στρατοπέδου και ας μην υπάρχει τέτοια ειδικότητα στο στράτευμα(π.χ. Γεωπόνων. Με αυτό το σκεπτικό στο παρελθόν όλοι εμείς που πηγαίναμε με τον σταυρό στο χέρι και τότε και σήμερα αδικούμαστε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Β) Οι υπάλληλοι με προϋπηρεσία αποτελούν κεφάλαιο για το Δημόσιο γιατί α) κόστισαν πολύ για να εκπαιδευτούν β) μπορούν την επόμενη ημέρα του διορισμού τους να παράγουν ικανοποιητικό έργο και όχι μετά δυο χρόνια εξοικονομώντας κονδύλια για το κράτος. γ) Όλοι αυτοί οι υπάλληλοι έχουν δοκιμαστεί για την τιμιότητα και εργατικότητα τους
Γ) Είναι αντισυνταγματικό (ι) να προκρίνονται χειρότεροι υπάλληλοι (με το σκεπτικό του κόστους για το κράτος και της εμπειρίας) (ιι) να λαμβάνονται αναδρομικά αποφάσεις που τιμωρούν όσους τηρούν τους κανόνες.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1) Όποια αλλαγή να εξαιρέσει τους «παλαιούς»
2) Δεν μπορεί το 50% των νέων υπάλληλων να είναι χωρίς εμπειρία. Πότε θα κάνουμε οικογένεια εμείς; Δεν μπορεί να ξεπερνά ένα ποσοστό 2% με 3%.
3) Όσο αφόρα στους εν λόγω παλαιούς που εξαιρέθηκαν από το ΠΔ 164-2004 να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα με επιπλέον γενναία μοριοδότηση.
4) Να μοριδοτιθούν οι πολύτεκνοι.
5) Να μοριοδοτηθεί η ηλικία.
1.ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ.
2.ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ 35ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
3.ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ.ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ π.χ.ΣΤΟ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΝΟΜΟΣ!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ?ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ.Ή ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Κ.Λ.Π.
4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
5.ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 50 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ Η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Κ.Λ.Π. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2010.ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ.
6.ΤΕΛΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ- ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΣΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ- ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ.
-Ορθή η κατάργηση της συνέντευξης.
-Δεν συμφωνώ με την κατάργηση της διάκρισης συναφούς και μη μεταπτυχιακού τίτλου, καθώς, όπως λαμβάνεται υπόψη ο βασικός τίτλος, ανάλογα με τα καθήκοντα της θέσης, με την ίδια λογική θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο μεταπτυχιακός τίτλος.
-Διαφωνώ με την κατάργηση μοριοδότησης παραπάνω του ενός προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών τίτλων, καθώς είναι ασύμβατη με την εξαγγελόμενη ενίσχυση της αξίας των τίτλων σπουδών για το δημόσιο.
-Βρίσκω δίκαιη την αύξηση των θέσεων χωρίς εμπειρία σε 50%, προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία πρόσληψης και σε ικανά άτομα νέας ηλικίας.
-Δεν συμφωνώ με την αύξηση της μοριοδότησης του τεστ δεξιοτήτων (πολλαπλασιασμός βαθμού με συντελεστή 4), καθώς εξακολουθεί η αδικία να εξισώνεται ο κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με τον αριστούχο του τεστ (σημειωτέον ότι στο πρώτο τουλάχιστον τεστ οι ερωτήσεις ήταν εξαιρετικά βατές).
-Ως προς τις συμβάσεις έργου, η μεταφορά της αρμοδιότητας της χορήγησης βεβαίωσης ότι δεν υποκρύπτουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο ΑΣΕΠ δεν φέρνει κάποια ουσιαστική αλλαγή. Θα περίμενα την πρόβλεψη ενός αξιοκρατικού συστήματος μοριοδότησης και τη διεξαγωγή της διαδικασίας από το ίδιο το ΑΣΕΠ και μόνον κατ’ εξαίρεση, όταν για ειδικούς λόγους δεν μπορεί να προσληφθεί προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή μόνιμο προσωπικό.
Γενικά, πάντως βρίσκω θετικό το ότι η αξιοκρατία στο δημόσιο δείχνει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, παρότι οι αλλαγές δεν είναι όλες προς τη σωστή κατεύθυνση.
Επιτέλους κάποιος έπρεπε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο έστω κι αν πονέσει, νομίζω ότι είναι σε ένα καλό δρόμο αυτό το Νομοσχέδιο και πρέπει να το αποδεχτούμε σαν μια μεγάλη καινοτομία . Αυτό που έχουμε ζήσει όλοι τόσα χρόνια, ο κάθε ένας τσαρλατάνος να μοιράζει θέσεις και να βολεύει κάποιους με γνώμονα και μόνο την φιλική η κομματική υποχρέωση .Αν και κρατώ επιφυλάξεις για την εφαρμογή του ,διότι και το ΑΣΕΠ έως τώρα ήταν κατευθυνόμενο , και αργό .Θέλω να ελπίζω ότι από τώρα και μετά θα υπάρξει η αξιοκρατία. Πρέπει επίσης να κριθούν εκ νέου όλοι όσοι έχουν θέσεις προϊσταμένων και να γίνεται μια ορθολογιστική διαχείριση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι για να μαζεύει κάποιος σκουπίδια ίσως να μην είναι και τόσο αναγκαίο να έχει διδακτορικό και να γνωρίζει δέκα ξένες γλώσσες. Όπως επίσης θα προτιμούσα ένα πυροσβέστη που να έχει ως προσόν ότι υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του στρατού από ένα κοριτσάκι που ίσως να γνωρίζει αγγλικά και ζιμπαμπουέζικα. Απλή κοινή λογική.
Η ΑΚΡΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑ ΑΔΙΚΙΑ.
ΣΩΣΤΑ καταργείται η προσαύξηση μοριοδότησης 50% σε μαθητευόμενους stage και συμαβασιούχους έργου στο ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Που ακούστηκε η ‘μαθητεία’ να βαθμολογείται και να μοριοδοτείται περισσότερο από την πραγματική εμπειρία/εργασία; Που ακούστηκε αυτός/ή που με εκμηδενισμένη αυτοεκτίμηση καταφεύγει σε κάποιο βουλευτικό/υπουργικό γραφείο για μια θεσούλα να ανταμοίβεται με μονιμοποίηση στο Δημόσιο από το παράθυρο; Επιτέλους τέλος σε τέτοιες πρακτικές που μόνο ισονομία και αξιοκρατία δεν προάγουν.
ΟΛΕΣ οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά κριτήρια…αυτό είναι το σωστό. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ΔΕΝ είναι παιδιά κατώτερου θεού, ούτε πολίτες δεύτερης ταχύτητας. Συνεισφέρουν το ίδιο (αν όχι περισσότερο) στο ΑΕΠ και έχουν δικαίωμα κι αυτοί σε ίση μεταχείριση! Καμμία προσαύξηση μοριοδότησης σε κανέναν. Κάθε πολίτης που εργάζεται και αποκτά εμπειρία μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών που απαιτείται για κάθε θέση που προκηρύσεται ΠΡΕΠΕΙ να μοριοδοτείται με τον ίδιο ΕΝΙΑΙΟ τρόπο που μοριοδοτούνται ΟΛΟΙ. Αυτό θα πει ισότητα ευκαιριών.
Όσον αφορά τα σχόλια περί ενότητας του Κράτους και τήρησης των νόμων του, έχω να πω ότι είμαστε υποψιασμένοι πια… Συμπεριφορές που αποσκοπούν να μας χειραγωγήσουν και επικαλούνται τα «ανθρωπιστικά» μας αισθήματα δεν έχουν αποτέλσμα πια. Οι συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων από τους κυβερνώντες όλων των χρωμάτων, αποσκοπούσαν στο παρελθόν στη δημιουργία στρατιάς «ομήρων» με τη ταμπέλα του συμβασιούχου/ μαθητευόμενου ώστε κάποια στιγμή να επικαλεστούν μείζον κοινωνικό πρόβλημα λόγω του πλήθους αυτών των εργαζομένων και να προβούν σε μονιμοποιήσεις ή προσαυξήσεις μοριοδότησης των ανθρώπων που χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο τοποθετήθηκαν εξαρχής σε αυτές τις θέσεις.
Δε με ενδιαφέρουν τα λάθη του παρελθόντος. Δε με ενδιαφέρει τί έγινε πριν 10-15-20 χρόνια κι αν οι σημερινοί κυβερνώντες στο παρελθόν είχαν υπογράψει τέτοιες αποφάσεις μοριοδότησης/μονιμοποίησης. Και ΤΟΤΕ άδικο ήταν και ΣΗΜΕΡΑ άδικο παραμένει! Γιατί λοιπόν φίλοι/φίλες να έμμένουμε στο λάθος και στην αδικία και να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για να την αποκαταστήσουμε. Κανείς δεν απαγορεύει σε όσους μέχρι πρότινος είχαν δικαίωμα χρήσης προσαύξησης μοριοδότησης εμπειρίας 50% να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις σε διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η μόνη και ειδοποιός διαφορά είναι ότι ΤΩΡΑ θα διαγωνίζονται ΙΣΟΤΙΜΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ με όλους τους υπολοίπους με μόνο «όπλο» τα πραγματικά προσόντα! Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό και γιατί λοιπόν οι αντιδράσεις; Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ξεβολεύονται αλλά τί να κάνουμε … Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όπως μας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός μας κι όχι κάποιοΙ μόνοι τους και για να γίνει αυτό…ε κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν!
Ο βαθμός ενός πτυχίου (ΠΥ)πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αποτελεί παράμετρο με ιδιαίτερη βαρύτητα στη μοριοδότηση . Το 5,5 απο το 7.5 διαφέρει κατά 220 μόρια , αν δεν κάνω λάθος. Πιστεύω οτι ο συντελεστής βαρύτητας του βαθμού του πτυχίου θα μπορούσε να ειναι λιγο μικρότερος. Αντίστοιχα, θα μπορουσε αντ αυτου να πριμοδοτηθει με μεγαλυτερο συντελεστη η εργασιακή εμπειρία, καθως επισης και η γραπτή δοκιμασία, η οποία θα μπορουσε να εχει περισσοτερο εναν χαρακτηρα iq test
καλημερα. Τελειως άδικο να καταργηθεί έτσι χωρίς μεταβατικη περιοδο το μέτρο της προσαύξησης..Οταν κάποιος δουλεύει κάπου με κάποιες συνθήκες δεν είναι σωστό να αλλάζεις τα δεδομένα έτσι απότομα και να του λες λυπαμαι και αντε γεια…Θα μου πεις δεν είναι δίκαιο η προσαύξηση αλλα και πάλι ξέρω εγώ εαν κάποιος που έχει πτυχίο 7 και γω 6,8 πήρε το 7άρι δίκαια?..εξάλλου όπως όλοι γνωρίζουμε έξω οταν ψάχνουμε για δουλειά τα πτυχία ελάχιστα μετράνε….Αν εγω έχω 7 και ο άλλος 6 και 5-10 χρόνια εμπειρία, ποιός νομιζετε θα πάρει την δουλειά?…επίσης το μέτρο της συνέντευξης (εαν μπορεί να διασφαλιστεί η δικαιότητά του) είναι ότι καλύτερο εάν εφαρμοστεί σωστά..έτσι γνωρίζει ο εργοδότης ποιόν παίρνει στην δουλειά….πιστεύω πως ελάχιστα υπάρχουν κακοί νόμοι, υπάρχει πάντα κακή εφαρμογή των νόμων.
ευχαριστώ
Το πιο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ αρθρο του σχεδιου!
Με ποια λογικη και ποιο νομο ισχυει τοσο χρονια αυτη η ΑΔΙΚΙΑ?
Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΣΧΟΙΝΑ Γ. – — 11 Νοεμβρίου 2009 @ 23:04 για το σχόλιο του. Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο είναι τραγική. Υπάρχουν στον ίδιο χώρο με τα ίδια περίπου τυπικά προσόντα πολλοί εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων. Για παράδειγμα στην αρχαιολογική υπηρεσία υπάρχουν αρχαιολόγοι που μονιμοποιήθηκαν με διαγωνισμό, αρχαιολόγοι που μονιμοποιήθηκαν με την πάροδο των χρόνων μέσα από την πολύμηνη προϋπηρεσία τους, αρχαιολόγοι αορίστου χρόνου, αρχαιολόγοι με συμβάσεις έργου, αρχαιολόγοι με stage, αρχαιολόγοι με ασφαλιστικά μέτρα, αρχαιολόγοι…. Όλοι αυτοί πρέπει να συμβιώσουν και να λειτουργήσουν αρμονικά και συναδελφικά στον ίδιο εργασιακό χώρο όπου όμως δεν έχουν όλοι τα ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Μοιραία θα υπάρξει δυσλειτουργία. Πρέπει λοιπόν καταρχήν να υπάρξει μια καταγραφή όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Ποιοι είναι, με ποια ειδικότητα, πόσα χρόνια, τι παράγουν, ποια είναι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους. Κατόπιν να ξεκαθαρίσουν ποιους χρειάζονται για να κάνουν τι. Όσοι δεν έχουν αντικείμενο ή και τα τυπικά ακόμη προσόντα να μετατάσσονται σε θέσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμοι. Άνθρωποι που εργάσθηκαν και προσέφεραν χρόνια σε ένα πόστο έστω και από τη θέση του συμβασιούχου είναι εγκληματικό να πεταχτούν στο κάλαθο των σκουπιδιών με το πρόσχημα τάχα μου της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Ο πολίτης δεν μπορεί να είναι έρμαιο της εκάστοτε πολιτικής, του εκάστοτε κόμματος. Εξάλλου οι Λατίνοι έλεγαν ότι η άκρα δικαιοσύνη είναι άκρα αδικία. Ας εξορθολογιστεί πρώτα το δημόσιο με τις βασικές αρχές της σύγχρονης διοίκησης, ας βάλλει σε τάξη πρώτα τους υπαλλήλους του που υπηρετούν ή υπηρέτησαν πρώτα σ’ αυτό και μετά ας προωθήσει τις σωστές αξιοκρατικές νομοθετικές του ρυθμίσεις. Όταν τα θεμέλια είναι άχρηστα, όταν το κράτος κυβερνιέται ως επί το πλείστον από ανθρώπους υποχρεωτικής εκπαίδευσης που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ διόρισε αθρόα τη δεκαετία του ’80 και σήμερα καταλαμβάνουν τις διευθυντικές θέσεις, τα μεγάλα προνόμια και τους παχυλούς μισθούς, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάμε σήμερα για διαφάνεια και αξιοκρατία. «Σεμνά και ταπεινά» λοιπόν λέω ότι όλα είναι ένα πυροτέχνημα που στρέφει όσους αναζητούν δουλειά σε σύγκρουση και εμφύλιο σπαραγμό γιατί η ίδια η πολιτεία είναι ανίκανη να ξεκαθαρίσει και να δώσει λύσεις σε προβλήματα που η ίδια δημιούργησε με βάση την απλή κοινή λογική.
Η ΑΚΡΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑ ΑΔΙΚΙΑ.
Κε υπουργέ
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης κι αυτό γιατί είναι πανθομολογούμενον πως στις περισσότερες (αν όχι σε όλες των περιπτώσεων)αποκτήθηκε με δόλιους τρόπους.Έχω μόνο μια μικρή επιφύλαξη, μήπως θα ΄πρεπε με κάποιο τρόπο αυτή η δόλια συμπεριφορά να τιμωρηθεί;Είτε με κάποιο χρονικό αποκλεισμό (ας πούμε τριετή) από τις διαδικασίες προσλήψεων,είτε με αφαίρεση των μορίων προύπηρεσίας (ή μέρους αυτών)είτε ακόμη ΄και επιστρέφοντας τα χρήματα που έχουν πάρει;
Μην υποκύψετε στις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συνέχιση της προνομιακής μοριοδότησης και μονιμοποίησης των κάθε μορφής συμβασιούχων.Και εμείς που δεν μπαινοβγαίνουμε στα βουλευτικά γραφεία και δεν έχουμε τον γνωστό μπάρμπα άνθρωποι είμαστε.Και εμείς παιδιά μεγαλώνουμε.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Κύριε Υπουργέ
Είμαι Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος και πήρα πτυχίο το 1993.Την εποχή εκείνη για την πρόσληψη στο Δημόσιο υπήρχε ένα είδος άτυπης επετηρίδας ανάλογα με τον χρόνο κτήσης του πτυχίου. Η δική μου σειρά λοιπόν προσπαθούσε να πάρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πτυχίο χωρίς να ενδιαφέρεται για το Βαθμό που αυτό θα φέρει, προκειμένου να βγούμε στην αγορά εργασίας.
Τω καιρώ εκείνω , μεταπτυχιακά και διδακτορικά έκαναν εκείνοι που είχαν σκοπό να ακολουθήσουν Ακαδημαϊκή καριέρα και όχι να διορισθούν στα Δασαρχεία της Χώρας. Έτσι, ενώ θα μπορούσα να μπω στη διαδικασία απόκτησης ενός μεταπτυχιακού τίτλου, προτίμησα να τελειώσω με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και να γυρίσω στην επαρχία προκειμένου να εργαστώ και να βοηθήσω οικονομικά την οικογένειά μου.
Από το 1993 έως το 2006 εργάστηκα κατά διαστήματα στη Διεύθυνση Δασών της περιοχής μου, στην αρχή ως ωρομίσθιος Δασολόγος και από το 1994 με οκτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σύμφωνα με το Νόμο Πεπονή. Και φυσικά με τετράμηνες διακοπές μεταξύ των συμβάσεων όπως ο νόμος όριζε. Απέκτησα συνολική εμπειρία 6 ετών όλα αυτά τα χρόνια που έχει να κάνει με την δουλειά του Δασολόγου στην σύνταξη Δασικών μελετών, στην κατάσβεση Πυρκαγιών ,στις Αναδασώσεις, στους Εθνικούς Δρυμούς και χίλια άλλα.
Τα Προεδρικά διατάγματα της Βάσως Παπανδρέου, του Σκανδαλίδη και του Παυλόπουλου έρχονται προκειμένου τάχα να αποκαταστήσουν τους ανθρώπους της δικής μου γενιάς και την αδικία που έγινε σε βάρος μας. Η πριμοδότηση και η προσαύξηση κατά 50% έγινε προκειμένου όλοι αυτοί που στην ουσία κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να έχουν κάποιο προβάδισμα έναντι των νεότερων οι οποίοι έχουν περισσότερα μόρια από πτυχία, ξένες γλώσσες κ.λπ. γιατί γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, που επιβλήθηκε σε όλους τους παλαιότερους μετά την κτήση του πτυχίου τους.
Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να μην καταργηθεί το μόνο ευεργετικό μέτρο για τις παλαιότερες γενιές και να μην επιβεβαιωθεί η παροιμία για τα «Χλωρά και τα Ξερά».
Η κατάργηση της προσαύξησης του 50% ορθώς καταργείται. Η εργασία είναι μία για όλους. Δεν πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ POST. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ…
Οταν αλλαζει ενας νομος θα πρεπει , για λογους ηθικους και δεοντολογικους , προβλεπει μεταβατικο σταδιο γι΄άυτους που επενδυσαν καποια χρονια απο την ζωη τους βασιζομενοι πανω στην Νομοθεσια την οποια κανουμε delete. Διαφορετικα κανουμε delete και στις ζωες αυτων των ανθρωπων . Ειναι θεμα ηθικης ! μια και μιλαμε για αξιοκρατια και διαφανεια ας μιλησουμε και λιγο για ηθικη!!!!!!!!!!!!!!
Κύριε Υπουργέ
θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρωτοβουλία σας αυτή κινείται σε σωστά πλάισια. Θα μπορούσε η κατάργηση της προσάυξησης (η οποία θα ίσχυε έως 31/12/2010) να συνέχιζε να υπάρχει για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου του Δημοσίου τομέα ώστε η μετάβαση να γινόταν ομαλότερα
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ Ή ΜΑΥΡΟ. ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ STAGE Ή ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ. ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΗΛ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ….ΣΑΜΑΡΙ.
το μέτρο της κατάργησης της προσαύξησης του 50% κινείται στην σωστή κατεύθυνση, δηλαδή κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία,αποτρέποντας τα ρουσφέτια. κοινωνική δικαιοσύνη με οικονομικούς όρους – και σε σχέση με το παρόν άρθρο – έχουμε όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μοριοδοτούνται ακριβώς ανάλογα με συμβασιούχους από τη στιγμή που οι πρώτοι -μέσω της φορολογίας- δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να προσλαμβάνει τους δεύτερους. συνεπώς στις νέες θέσεις που δημιουργούνται δεν είναι δυνατόν να δίνεται επιπλέον μπόνους σε πάσης φύσεως συμβασιούχους, εφόσον ο νομοθέτης λειτουργεί με γνώμονα το κράτος δικαίου.
εντούτοις, δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη επιπρόσθετης μοριοδότησης για εξειδικευμένα προσόντα τα οποία αποτέλεσαν πραγματική ανάγκη των ίδιων των δημοσίων φορέων με την πάροδο του χρόνου(στενό δημόσιο, νπιδ, νπδδ, εταιρίες του δημοσίου κ.λπ)που αντικειμενικά δεν περιγράφονταν σε αντίστοιχα οργανογράμματα τους. ένα απαρχαιομένο οργανόγραμμα περιγράφει επαρκώς γενική διοικητική μέριμνα με γενικές κατηγορίες Π.Ε. , Τ.Ε., Δ.Ε. για την εξυπήρετηση περιττής γραφεικρατίας.δεν περιγράφει συνύθως εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως π.χ. ο σχεδιασμός προγραμμάτων, η υποστηρίξη έργων ΚΠΣ κ.λπ. Συμβασιούχοι οι οποίοι καλύπτουν τέτοιες ανάγκες ήδη, ή ιδιωτικοί υπάλληλοι με αντίστοιχα προσόντα/προϋπηρεσία, δεν θα πρέπει να μοριοδοτούνται πρόσθετα, εφόσον προηγηθεί αναμόρφωση του οργανογράμματος των υπηρεσιών;δεν χάνεται αποδοτικότητα όταν το ίδιο το κράτος ως εργοδότης αφήνει έξω ένα (έστω μικρό) μέρος συμβασιούχων που εκπαιδεύτηκαν και χρησικοποίηθηκαν για 5-6 χρόνια για την κάλυψη αναγκών που αρχικά δεν είχαν προβλεφθεί; φυσικά αναγνωρίζω ότι δεν υπάρχει ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των υπηρεσιών που παρείχαν, ή πόσες από αυτές τις ανάγκες θα μπορούσε να καλύψει το ήδη υπάρχον μόνιμο προσωπικό.
επομένως θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα ριζική αναμόρφωση του δημοσίου τομέα με άξονες:
α)να ξεχωρίσουν οι πραγματικές ανάγκες από τις επίπλαστες
β)να θεσμοτετηθεί (ή να εφαρομόζεται στην πράξη εφόσον ήδη υπάρχει)ένα πρόγραμμα ανταμοιβής της αποδοτικότητας με κίνητρα και αντικίνητρα στους ήδη υπάρχοντες δημοσίους υπαλλήλους
γ) να μετατάσσονται βάσει προσόντων και αναγκών οι απανταχού υπεράριθμοι.
νομίζω πως η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τον παράγοντα της αποδοτικότητας.
Δεν μπορεί να μην μοριοδοτείται η όποια εμπειρία υπάρχει. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν βρήκαν όλοι με μέσο μία δουλειά. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάμε μπροστά όχι πίσω. Δεν θα επιβραβεύεται δηλαδή όποιος έχει σχετική με το αντικείμενό του εργασιακή εμπειρία; Λάθος. Ναι στη σωστή αξιολογική μοριοδότηση της εμπειρίας.
Πολύ σωστή η κατάργηση της προσάυξησης του 50% για τους ήδη δημόσιους υπαλλήλους. Θα έπρεπε να προβλέπετε και κάτι για τους πολύτεκνους, ακόμα και για τους δίτεκνους (κι αυτοί είναι, πια, ουσιαστικά πολύτεκνοι έτσι όπως έχουμε καταντήσει…)
Κύριε Υπουργέ,
θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με την κατάργηση των μορίων εμπειρίας για θέση στο Δημόσιο¨εννοείτει δηλαδή ότι για μια πάγια θέση σε ΟΤΑ που ήδη πληρώνω εδώ και 7 συνεχή έτη θα έχω την ιδια ευκαιρία με έναν χρόνια άνεργο ενώ εγώ έχω και την εμπειρία και τα προσόντα για την συγκεκριμένη θέση?Εαν λοιπόν νομίζετε οτι αυτό είναι το κράτος δικαίου και διαφάνειας αςμ μείνουμε εμείς με εργασιακή εμπειρία τόσων χρόνων στο δρόμο(με δάνεια,οικογένεια,παιδιά κλπ) και να καλύψουν τις θέσεις που εμείς τόσα χρόνια καλύπταμε στις υπηρεσίες μας με άνεργους.Και για να μην φανώ άδικη ως προς τους άνεργους, προς θεού, θα μπορούσε η κυβέρνηση να σκεφτεί κατι ακόμη για να μπορούν και αυτοί να βρούν θέσεις εργασίας.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Είμαι διορισμένος δημοτικός υπάλληλος μέσω ΑΣΕΠ με προκύρηξη του 2003. Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης, διότι η προυπηρεσία είναι η ίδια και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα πρέπει να γίνεται διάκριση (καθώς και στην δική μου περίπτωση «αδικήθηκα» όταν διορίσθηκα γιατί είχα 4 χρόνια προυπηρεσία ως βοηθός λογιστής στον ιδιωτικό τομέα και δεν πήρα κάποια προσαύξηση).
Θα ήθελα να επισημάνω όμως και την ανάγκη της ενίσχυσης των διαδικασιών μετάταξης με μοριοδότηση, μέσα από σωστά εποπτευόμενες διαδικασίες από κάποιο φορέα (ανεξάρτητο)και ανάλογα με την ειδικότητα και την εμπειρία, ώστε να ενισχυθούν υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις σε δυναμικότητα προσωπικού και να αντιμετωπισθούν υπεραριθμίες και πλεονάσματα σε άλλες υπηρεσίες.
Είμαι από τους υπαλλήλους που καθώς διορίσθηκα μέσα από τις αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ (τουλάχιστον με κάποια κριτήρια) και δεν είχα μπάρμπα στην Κορώνη (για αυτό και κάνω αρκετά χιλιόμετρα την ημέρα για να πάω στην εργασία μου), συμφωνώ και επαυξάνω σε διαδικασίες αξιοκρατικές.
Θεωρώ πως μια τέτοια διαδικασία είναι και η δυνατότητα που θα πρέπει να δοθεί σε όσους διορίσθηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε Δήμους και Νομαρχίες (και όχι μέσω των εκτός ΑΣΕΠ πελατειακών διαδικασιών) να έχουν την δυνατότητα μετάταξης και σε θέσεις υπηρεσιών Υπουργείων και όχι μόνο σε άλλους Δήμους. Γιατί να μην υπάρχει η δυνατότητα να συγκριθώ σε κριτήρια μετάταξης (ειδικότητα ΤΕ17 Διοικητικός – Λογιστικός)και με τους υπαλλήλους που υπάγονται στον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα.
Συνοπτικά, συμφωνώ με κινήσεις προώθησης της αξιοκρατίας τόσο για τις προσλήψεις όσο και για τις μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα εν γένει.
ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ Η ΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ. ΟΡΘΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΥΧΝΑ ΕΠΑΦΙΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ…
ΑΛΛΩΣΤΕ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΕΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!
TEST ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Χ 4 ΦΟΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 400 ΜΟΡΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΩΝΕΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ 100 ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ-ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
ΣΩΣΤΑ καταργείται η προσαύξηση μοριοδότησης 50% σε μαθητευόμενους stage και συμαβασιούχους έργου στο ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Που ακούστηκε η ‘μαθητεία’ να βαθμολογείται και να μοριοδοτείται περισσότερο από την πραγματική εμπειρία/εργασία; Που ακούστηκε αυτός/ή που με εκμηδενισμένη αυτοεκτίμηση καταφεύγει σε κάποιο βουλευτικό/υπουργικό γραφείο για μια θεσούλα να ανταμοίβεται με μονιμοποίηση στο Δημόσιο από το παράθυρο; Επιτέλους τέλος σε τέτοιες πρακτικές που μόνο ισονομία και αξιοκρατία δεν προάγουν.
ΟΛΕΣ οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με αξιοκρατικά κριτήρια…αυτό είναι το σωστό.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ΔΕΝ είναι παιδιά κατώτερου θεού, ούτε πολίτες δεύτερης ταχύτητας. Συνεισφέρουν το ίδιο (αν όχι περισσότερο) στο ΑΕΠ και έχουν δικαίωμα κι αυτοί σε ίση μεταχείριση! Καμμία προσαύξηση μοριοδότησης σε κανέναν. Κάθε πολίτης που εργάζεται και αποκτά εμπειρία μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών που απαιτείται για κάθε θέση που προκηρύσεται ΠΡΕΠΕΙ να μοριοδοτείται με τον ίδιο ΕΝΙΑΙΟ τρόπο που μοριοδοτούνται ΟΛΟΙ. Αυτό θα πει ισότητα ευκαιριών.
Όσον αφορά τα σχόλια περί ενότητας του Κράτους και τήρησης των νόμων του, έχω να πω ότι είμαστε υποψιασμένοι πια…Δε μασάμε σε συμπεριφορές που αποσκοπούν να μας χειραγωγήσουν και επικαλούνται τα «ανθρωπιστικά» μας αισθήματα…Οι συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων από τους κυβερνώντες όλων των χρωμάτων αποσκοπούσαν στο παρελθόν στη δημιουργία στρατιάς «ομοίρων» με τη ταμπέλα του συμβασιούχου/ μαθητευόμενου ώστε κάποια στιγμή να επικαλεστούν επαπειλούμενη κοινωνική εξέγερση και μείζον πρόβλημα λόγω του πλήθους αυτών των εργαζομένων και να προβούν σε μονιμοποιήσεις ή προσαυξήσεις μοριοδότησης των ανθρώπων που χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο τοποθετήθηκαν εξαρχής σε αυτές τις θέσεις.
Δε με ενδιαφέρουν τα λάθη του παρελθόντος. Δε με ενδιαφέρει τί έγινε πριν 10-15-20 χρόνια κι αν οι σημερινοί κυβερνώντες στο παρελθόν είχαν υπογράψει τέτοιες αποφάσεις μοριοδότησης/μονιμοποίησης. Και ΤΟΤΕ άδικο ήταν και ΣΗΜΕΡΑ άδικο παραμένει! Γιατί λοιπόν φίλοι/φίλες να έμμένουμε στο λάθος και στην αδικία και να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για να την αποκαταστήσουμε. Κανείς δεν απαγορεύει σε όσους μέχρι πρότινος είχαν δικαίωμα χρήσης προσαύξησης μοριοδότησης εμπειρίας 50% να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις σε διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η μόνη και ειδοποιός διαφορά είναι ότι ΤΩΡΑ θα διαγωνίζονται ΙΣΟΤΙΜΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ με όλους τους υπολοίπους με μόνο «όπλο» τα πραγματικά προσόντα! Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό και γιατί λοιπόν οι αντιδράσεις; Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ξεβολεύονται αλλά τί να κάνουμε … Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά…ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όπως μας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός μας κι όχι κάποιοΙ μόνοι τους και για να γίνει αυτό…ε κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν!
Αφού εξισώνεται (ορθώς) η προυπηρεσία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα πρότεινα να εξισωθούν και οι αμοιβές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εναλλακτικά και προκειμένου να μην ταλαιπωρούμαστε με «αντικειμενικά» και/ή αντικειμενικά κριτήρια θα πρότεινα την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί είναι η μονιμότητα η αιτία που ολόκληρες γενιές ελλήνων έχουν μοναδικό προσανατολισμό τον δημόσιο τομέα. Άντε να ξαναζωντανέψει η πλατεία Κλαυθμώνος. Η εκπαίδευση είναι ταξική. Αυτό σημαίνει ότι τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά τα αποκτούν αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση να σπουδάζουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν για να ζήσουν. Τα πτυχία τα παίρνουν κατά βάση τα παιδιά της μεσαίας τάξης τα οποία συναγωνίζονται μεταξύ τους με συσώρευση τίτλων σπουδών για μια θέση στο δημόσιο καθώς το σύστημα της οικονομίας της αγοράς είναι εντελώς ανίκανο να δημιουργήσει επαρκείς και αξιοπρεπείς θέσεις απασχόλησης για όλους. Τα παιδιά της ελίτ δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Το τι θα γίνει με τα παιδιά της εργατικής τάξης είναι ένα ζήτημα που βέβαια ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει το παρών νομοσχέδιο.
ΜΠΑΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΚΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!
Μια παρατήρηση βασική θέλω να κάνω: Συμφωνώ να καταργηθεί η επιπλέον μοριοδότηση (αν και είμαι θιγόμενος…). Υπάρχει μια ένσταση μόνο ως προς τη μοριοδότηση των πτυχίων και πιο συγκεκριμένα ως προς την αξιολόγηση των πτυχίων και των βαθμών τους. Εγώ τελείωσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνων με 6,13, σε μια Σχολη όπου έλεγαν οι καθηγητές ότι το 10 ειναι για το Θεό, το 9 για αυτούς και το 8 για τους άριστους των άριστων….Έκανα μεταπτυχιακό στο Βέλγιο, όπου μπήκα με εξετάσεις και τελείωσα με 8,3. Εντούτοις, βαθμολογείται ο βαθμός Πτυχίου μόνο και αυτό μας φέρνει σε μειονεκτική θέση έναντι των πτυχιούχων από Βαλκανικές χώρες και Αγγλία όπου ο πιο μικρός βαθμός είναι 8 με 9. Χώρια ότι πολλοί έχουν κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε αυτές τις χώρες μέσα σε 2 χρόνια από την απόκτηση του πτυχίου τους (αναφέρομαι σε Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ) και έχουν πάρει και άριστα…. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει και μια αξιολογική βαθμολογία ως προς τα πτυχία ώστε να υπάρξει μια σχετική ισονομία?