Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:05 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ

    Μέχρι σήμερα η μοριοδοτηση των αποφοίτων ΤΕΛ, Ιδιωτικών Επαγγελματικών Λυκείων, Νυκτερινών και λοιπών συναφών σχολών δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης, είναι ίδια με αυτή των αποφοίτων του Γενικού Λυκείου, διότι τα απολυτήρια όλων των παραπάνω θεωρούνται ισάξια του απολυτήριου του Γενικού Λυκείου. Η κατάσταση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη για τους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου και πιθανόν και αντισυνταγματική. Είναι γνωστός σε όλους μας ο τρόπος λειτουργίας των καθώς και ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών των λυκείων αυτών.
    Εάν τα παραπάνω λύκεια είναι ισάξια και ισότιμα με τα γενικά, τίθεται το ερώτημα τότε, γιατί οι απόφοιτοι των δεν λαμβάνουν μέρος στις γενικές Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαζί με τους αποφοίτους των γενικών λυκείων?
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Επειδή δεν είναι ισάξια και ισότιμα.
    ΠΡΟΤΑΣΗ Όπως συμβαίνει και με τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ να υπάρχει ένα ποσοστό προσλήψεων [όσο είναι και το ποσοστό των μαθητών που αποφοιτούν από τις σχολές αυτές] που θα καταλαμβάνεται από αποφοίτους των παραπάνω λυκείων και μόνο από αυτούς.
    Αυτό θεωρώ ότι είναι δίκαιο, τόσο για τα παιδιά που διάλεξαν, για τους δικούς λόγους, να παρακολουθήσουν τις σχολές αυτές ,όσο και για του απόφοιτους των γενικών λυκείων
    Με την ελπίδα ότι η παρατήρηση μου τουλάχιστον θα διαβαστεί
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία .

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:33 | Αριστείδης Κουτσούμπας

    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
    Θεωρώ αναξιοκρατική τη μη μοριοδότηση των επιπλέον (πέραν του πρώτου) μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Η έκδηλη προσπάθεια για αποτροπή της υπερ-συσσώρευσης τίτλων σπουδών θα μπορούσε να ενταχθεί στον νέο νόμο με τη χρήση κλιμακωτής βαθμολογίας.
    1ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 200 * 1,00
    2ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 150 * 0,75
    3ος Μεταπτυχιακός τίτλος: 100 * 0,50 κ.ο.κ
    Θα μπορούσε επίσης να ενταχθεί και το κριτήριο της συνάφειας ή μη με κάποιο συντελεστή βαρύτητας.

    ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
    Αντίστοιχος συντελεστής θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στις ξένες γλώσσες για όλα τα επίπεδα με τα ισχύοντα μόρια.
    1η Ξένη Γλώσσα (Άριστα ή πολύ καλά ή καλά) * 1,00
    2η Ξένη Γλώσσα (Άριστα ή πολύ καλά ή καλά) * 0,75 κ.ο.κ

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ
    Για τους συμπολίτες μας που αφιέρωσαν επιπλέον αρκετά χρόνια σπουδών για να αποκτήσουν ένα 2ο πτυχίο επειδή ίσως δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να επεκτείνουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο ή επειδή με το παρελθοντικό σύστημα εκπαίδευσης δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να σπουδάσουν αυτό ακριβώς που ήθελαν, ίσως να έπρεπε να μοριοδοτούνται τουλάχιστον με τα αντίστοιχα μόρια ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (200 μόρια).

    Παρακαλώ πολύ την άμεση απάντηση από κάποιον υπεύθυνο για το σκεπτικό του εν λόγω νομοσχεδίου βάσει του οποίου κρίνεται χρήσιμη για το ελληνικό δημόσιο κάθε επιπλέον ξένη γλώσσα (πέραν της 1ης) ενώ παράλληλα δεν αναγνωρίζεται κάποια αξία στην κατοχή ενός 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
    Για το εν λόγο νομοσχέδιο σίγουρα θα έχουν γίνει επιστημονικές μελέτες (με στατιστικά δεδομένα τα οποία καλό θα ήταν όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν) οι οποίες θα αποδεικνύουν ότι είναι αναγκαίες οι γνώσεις όσο περισσοτέρων ξένων γλωσσών (σε Δήμους – Νομαρχίες – Δημόσιες Υπηρεσίες κ.τ.λ και ότι οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους πέραν της ελληνικής οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα σε σημαντικότατο βαθμό) ώστε να αποτελεί για το Ελληνικό Κράτος σημαντικότερο στοιχείο μοριοδότησης από π.χ. ένα 2ο μεταπτυχιακό τίτλο.

    Κλείνοντας θα συμφωνήσω με την κατάργηση των μέχρι πρότινος μοριοδοτούμενων σεμιναρίων του ΟΑΕΔ και των προγραμμάτων STAGE.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:29 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡ.

    κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ? ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΕΙ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:34 | Eleni

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΡΓΥΡΟΥ (2103393315) (ευχαριστω Δημητρη που έδωσες το τηλ)

    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 30%. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ.
    ΔΗΛ. ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 60 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ 120 ΜΟΡΙΑ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ 1 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΛΑ (70 ΜΟΡΙΑ!!!!!)

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:30 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    α)Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι κατάφωρη αδικία και πρέπει να ληφθεί υπόψιν στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.
    β)Να μην καταργηθεί η συνάφεια τόσο του μεταπτυχιακού διπλώματος όσο και του διδακτορικού διπλώματος και να μοριοδοτούνται με επιπλέον μόρια.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:54 | Είρων

    Προς όσους δεν το καταλάβουν, το παρακάτω αποτελεί μια χιουμοριστική προσέγγιση στο ζήτημα.

    ——

    Παιδιά λοιπόν που λέτε, εγώ είμαι υπέρ του να διατηρηθούν οι αλλαγές γιατί μιλάω ουρντού, φραγκολεβαντίνικα, ζιμπαμπουανέζικα και σουαχίλι άριστα, οπότε μάνι μάνι είμαι +280.

    Επίσης απλά έχω ένα και μη συναφές μεταπτυχιακό πάνω στην εκτροφή του ιπτάμενου ελέφαντα το οποίο τώρα θα με βοηθήσει να συναγωνιστώ με μεταπτυχιακά στην πληροφορική, τα οικονομικά κ.α. σε συναφείς θέσεις.

    Τέλος επειδή δουλεύω και στο ΑΣΕΠ και επειδή κάναμε παράπονα στον αξιότιμο καθηγητή κ. Βέη επειδή κουραζόμασταν να βγάλουμε αποτελέσματα τόσο γρήγορα μέσα σε μόλις 10-12 μήνες, αυτός ο καλός κύριος αποφάσισε με τις προτάσεις του να μειώσει τον φόρτο μας και να ισοπεδώσει τα πάντα.

    Μάλιστα παιδιά να σας αποκαλύψω και κάτι άλλο: Μας υποσχέθηκε πως στην επόμενη πρόταση που θα κάνει θα προτείνει να μοριοδοτείται μόνο το πτυχίο για να ξεμπερδεύουμε από τα άχρηστα μεταπτυχιακά, τις άχρηστες εμπειρίες και άχρηστες ξένες γλώσσες. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος. Ελπίζω κάποτε να βασίζονται όλα απλά σε μια δημόσια κλήρωση που είναι δίκαια για όλους. ΑΣΕΠΟΠΑΠ.

    Δυστυχώς κάποιος κακός συνάδελφος των ρώτησε γιατί δεχόταν ως Πρόεδρος του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια τους αμέτρητους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και γιατί δεν παραιτήθηκε από στοιχειώδη ευθιξία έστω μετά τις ετήσιες εκθέσεις που έδειχναν ότι το ΑΣΕΠ είχε καταντήσει διακοσμητικό. Για καλή μας τύχη, ο καλός μας κύριος Βέης έδειξε επίπεδο και δεν απάντησε.

    Καληνύχτα Ελλάδα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:21 | Μάρθα

    Κύριε Υπουργέ,έχω πτυχίο Τ.Ε.Ι. με βαθμό 9,50.
    Είναι σωστό και δίκαιο συνυποψηφιός μου με βαθμό 8,10 και μοριοδότηση εντοπιότητας να προσλαμβάνετε αυτός και όχι εγώ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:12 | Γεωργία

    Θεωρώ ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού. Το μεταπτυχιακό, είτε 1ο είτε 2ο, αποτελεί εξειδίκευση και πρέπει να προσμετράται και να μοριοδοτείται με βάση τη συνάφεια της θέσης.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:17 | Γιώργος Κ S

    ΘΕΜΑ: «Η Παραμένουσα Κατάσταση Μη Ύπαρξης Αρμόδιας Τοποθέτησης επί του Φλέγοντος Ζητήματος της Αξιολογικής Αναγνώρισης του Δεύτερου (2ου) Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών »

    ΣΧΕΤ: Η Πληθώρα Αναφορών Παραπόνων και Αιτημάτων εκ των Ενδιαφερομένων.

    Κύριοι,

    Ιδιαίτερη ΑΠΟΡΙΑ εξακολουθεί να προξενεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ όπως τοποθετηθεί ΑΡΜΟΔΙΩΣ, ΣΑΦΩΣ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ για το καθ΄ ύλην ΘΕΜΑ.

    Παράλειψη ή Σκοπιμότητα; Αδιέξοδο και Γενική Απορία ή Στρατηγική και Ιεραρχική Κατεύθυνση με συναφείς Εντολές – Οδηγίες; Μήπως οκνηρότητα; Θα ήταν εκ των ουκ άνευ διανύοντας τη 12η ημέρα της νωποτάτης λαϊκής εντολής!

    Οι συνειρμοί ποικίλουν και όπως και να έχει ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!!!!!!!

    ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΣΠΟΥΔΕΣ!!!!!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΑ, ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ….

    ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙΤΕ!!

    Δεδομένων των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πρωθυπουργού και χωρίς καμμία πρόθεση να θιχτεί ο νομοθέτης, με τις επιφυλάξεις των Συνταγματικά κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (Ισονομία, Ισοπολιτεία, Αναλογικότητα, κ.ο.κ.), επιτρέψατέ μου να ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ αυτή κατάσταση είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ για την Ελλάδα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 2009, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ για την ΟΠΟΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΓΧΑΖΟΥΜΕ!!!

    Δεν επιθυμώ να σας κουράσω με αυτή την ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ. Την τοποθέτησή σας περιμένουμε, όπως αρμόζει σε μορφωμένους ανθρώπους του σήμερα και δη αποφασίζοντες κυβερνώντες (και όχι διατάσσοντες άλλων εποχών και χωροχρόνων).

    Ποία η τοποθέτησή σας και Ποία τα επιχειρήματά σας σχετικά με τα άνωθι παρατιθέμενα σε μυριάδες πλέον posts, συνοψιζόμενα στα κάτωθι:

    1. Τί απέγινε το εδάφιο του Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ Α’ 220/20-09-02) σχετικά με την ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ μοριοδότηση του υποψηφίου που κατέχει ΔΥΟ τίτλους Μεταπτυχιακών Σπουδών; Μήπως ο δαίμων του Τυπογραφείου;

    2. Αν προτίθεσθε, ΠΟΛΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, να απαξιώσετε αντικειμενικά κριτήρια κατάρτισης επιστημόνων, εις όφελος των μη εχόντων δυο (2) Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών (καθώς και εις όφελος, επίσης, των Διδακτόρων με Μεταπτυχιακό, γιατί όπως και να έχει το 200 με το 200+400=600 είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ) και σε βάρος όλων των ενδιαφερομένων, τουλάχιστον ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ, και αυτό γιατί:

    2.1 Αποτελούν ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ των συμμετεχόντων στη Διαβούλευση, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αγνοηθούν. Τί είναι τελικά επιθυμητό; Ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΥΟ (2) ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ;;;

    2.2 ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ αυτή η ΑΚΡΙΤΗ και ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, που προήλθαν από σπουδή μετά πολών κόπων και βασάνων σε αναγνωρισμένα και κρατικά ιδρύματα, τα οποία τεχνιέντως κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να απαξιώσουν, ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ – ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ – ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

    2.3 ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ένας Διπλ. Μηχανικός έστω Μηχανολόγος με 1ο Μεταπτυχιακό στο αντικείμενο του Μηχανολόγου και 2o Master in Business Administration (Μ.Β.Α.) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, και μάλιστα ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ σε μια θέση αναλόγων απαιτήσεων, ώστε να διαχειριστεί ως τεχνοκράτης ΤΟΣΟ τεχνικά ζητήματα εξοπλισμού, όσο και διοίκησης πόρων (υλικών και μή);;; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ;;;

    2.4 Τί θα γίνει με όλους εκείνους τους ταλαίπωρους Μηχανικούς (έφτασε και η επέτειος του Πολυτεχνείου) όταν η Μελέτη και Κατασκευή αργοπεθαίνουν, τώρα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αναγνωρίζεται η υπεροχή του ΠΕΜΠΤΟΥ (5ου) έτους σπουδών, έναντι των σχολών τετραετούς φοίτησης;; Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ και το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;
    Νομίζω ότι περιττεύει να αναφερθούν τα περί του Ε.Μ.Π. και του τί πρεσβεύει….. Η γενιά σας θα το ξέρει καλύτερα από εμάς, δεν υπάρχει αμφιβολία.
    ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ; Αν αναγνωρισθεί το 5ο έτος σπουδών επίσημα ως ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ και εσείς επιμείνετε στο να ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ της αναγνώρισης του ΔΕΥΤΕΡΟΥ τουλάχιστον ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΓΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!!! Πώς θα τους διακρίνετε αυτούς;; Πώς θα τους αξιολογείτε;; Με ποιό προσοντολόγιο;; Εκείνο που θα τους υποβαθμίζει έναντι όλων των άλλων που σπούδασαν τέσσερα χρόνια σε θεωρητικές επιστήμες;
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟ…!!! ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ;;;!! ΑΡΙΣΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΜΑ ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΥΠΗΡΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΔΙΚΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    —————————————–

    Δεν είναι δυνατόν ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ να εξισώνετε και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ τη ΣΥΝΑΦΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ να καταργείτε Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ανθρώπων που τα έχουν ΗΔΗ πάρει ή είναι ΗΔΗ στη διαδικασία εκπόνησής τους!!!!!!!!

    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μήν αναγνωρίζετε 2ο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα και να βάζετε στο παιχνίδι τα ΑΣΧΕΤΑ = ΜΗ ΣΥΝΑΦΗ, ως ισότιμα. Είναι ΜΕΙΖΟΝ θέμα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, δεν το αντιλαμβάνεστε;

    Παρακαλείσθε ΘΕΡΜΑ όπως ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ επί των διαλαμβανομένων.
    ———————————————————————————————————-

    Υ.Γ. ΠΡΩΤΟ:
    – – – – – – – – – –
    Παρατηρήθηκε ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στο site της Δημόσιας Διαβούλευσης (κατά τις μεσημβρινές ώρες της 16/11/2009) ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΗ στην αδυναμία υποβολής θετικής ή αρνητικής τοποθέτησης κυρίως σε posts που αφορούν το 2ο Τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών, που είναι και τα περισσότερα εξάλλου.
    «ΚΡΕΜΑΣΕ» μήπως το δίκτυο; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2ου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ;;

    Υ.Γ. ΔΕΥΤΕΡΟ:
    – – – – – – – – – – – –
    Για ΩΡΕΣ κατά το μεσημέρι της 16/11/2009 Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ http://www.ypes.gr ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    Θα δωθεί κάποια ΠΑΡΑΤΑΣΗ στη διάρκεια αυτής; Διαμορφώσατε ήδη άποψη; Συμβαίνει κάτι το απρόοπτο;

    Υ.Γ. ΤΡΙΤΟ:
    – – – – – – – – –
    ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:47 | Αειφορος

    Ενα ακόμη λινκ συνοπτική θεώρηση για τα 8 επίπεδα των Εθνικών πλαίσιων προσόντων

    http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/publ/pdf/eqf/leaflet_el.pdf

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:43 | Αειφορος

    Άλλα link για τα Εθνικά πλαίσια προσόντων

    http://www.el.socialconsultant.eu/wp-content/uploads/2009/03/cebcceb5ceb8cebfceb4cebfcebbcebfceb3ceb9ceb1-ceb1cebdcf84ceb9cf83cf84cebfceb9cf87ceb9cf83ceb7cf82_cf83cf85cebcceb2cebfcf85cebbcebfceb9.pdf

    http://europa.eu/legislation_summaries/education_training_youth/lifelong_learning/c11104_el.htm

    http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/publ/pdf/eqf/broch_el.pdf

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:42 | Γ.

    Κύριε Υπουργέ,
    ΔΥΟ πτυχία Α.Ε.Ι. (=σπουδές 9 χρόνων!)
    ΔΥΟ ξένες γλώσσες
    90 στο Τεστ Δεξιοτήτων
    ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!
    Γιατί;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:01 | kavala

    Ο σκοπός της προκήρυξης θέσεων είναι να πέρνει τη θέση ο καταλληλότερος για αυτήν. Κοινωνικά κριτήρια μπορούν να συζητηθούν μόνο για θέσεις ΥΕ, για πολύ ειδικές κατηγορίες πληθυσμού και για παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές.

    Στη βάση αυτή θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθεί η μοριοδότηση των δημοτών ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για όλους τους δήμους Αττικής-Πειραιά (πλην νήσων), του νομού Θεσ/νίκης (πλην επαρχίας Λαγκαδά) και των δήμων με πραγματικό πληθυσμό μεγαλύτερο των 20.000 κατοίκων.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:28 | STAMATIS

    ELEOS POIOS EJYPNOS SKEFTHKE NA MH METRAEI H SYNAFIA TOY ,ETAPTYXIAKOY TITLOY??????????????????
    MATHITIS NHPAGVGEIOY HTAN???
    ELEOS!!!!!!!!!!
    OSON AFORA TH MORIODOTHSH TOY DEYTERO METAPTYXIAKOY NOMIZV EPIBALETAI…
    KAI MALISTA PREPEI NA PAIRNEI KAI PERISSOTERA MORIA KAI APO TO PROTO!!!PREI KAPOTE NA KATALABOYME OLOI MAS TOI PREPEI NA KSEXORIZOYME TO KALO APO KAKO!!!!!
    KAI AYTES OI PRSPATHIES PREPEI NA KATADIKASTOYN!!
    DOSTE KINHTRA GIA NA YPARXEI MELLON
    ALLIOS TO PARON THA GINEI PARELTHON KAI TO MELLON DEN UA ERTHEI POTE!!!
    MESAIONA THELET?E??

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:05 | Νικόλαος Πρεντουλής

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 2 ΚΑΙ 3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ 400-600 ΜΟΡΙΑ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ/ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ.

    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ,
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΕΝΤΟΥΛΗΣ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:28 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Το προφίλ δημοσίου υπαλλήλου ΠΕ εισαγόμενου με μόρια («διαγωνισμός με σειρά προτεραιότητας» – sic) που δημιουργεί το παρόν νομοσχέδιο:

    * Βαθμός πτυχίου άριστα 10 από *οποιοδήποτε πανεπιστήμιο* και *οποιαδήποτε σχολή/τμήμα* ικανοποιεί το προσοντολόγιο (από Αστικής-Περιφερειακής Ανάπτυξης μέχρι Νομική μέχρι Στατιστική-Ασφαλιστικής μέχρι…) ασχέτως της δυσκολίας επίτευξης υψηλού βαθμού ή όχι, της καμπύλης βαθμολογίας κ.λπ. Τουτέστιν: πτυχιούχοι Πανεπιστημίων Ανατολικής Ευρώπης (ιδίως Βουλγαρία-Ρουμανία), μέτριων επαρχιακών Βρεταννικών Πανεπιστημίων (δεν θέλω να αναφέρω ονομαστικά), περιφερειακών Πανεπιστημίων και ορισμένων «εύκολων σχολών» (π.χ. Πάντειο, Οικονομικό Παν. Μακεδονίας κ.λπ.)

    * Μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε ίδρυμα και σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Άρα ένα μεταπτυχιακό Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο ισούται με μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου στη Σορβόννη. Αλλά μόνο ένα. Άρα, με ένα 1ετές μεταπτυχιακό κάποιος σε μέτριο βρεταννικό πανεπιστήμιο στην π.χ. Ιστορία της Τέχνης είναι OK. Ότι να ’ναι – ισοπέδωση στο ένα οποιοδήποτε μεταπτυχιακό

    * ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ: Με τη μοριοδότηση με 400 μόρια του διδακτορικού γίνεται αυτό καθοριστικό παράγοντας πρόσληψης. Έτσι ο πτυχιούχος με 9.5 της αστείας σχολής (χαζός όποιος πήγε στη Νομική και σκίστηκε να βγάλει π.χ. 7 ή στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ και ομοίως μετά κόπων και βασάνων πήρε 7.5) που έκανε και το «ότι να ’ναι» μεταπτυχιακό, αν βρει και έναν καθηγητή στο οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο (όσο το ευκολότερο τόσο το καλύτερο – γιατί να δυσκολευτεί στο ΕΜΠ ή στο Παν. Αθηνών, ή στο LSE ή στο Columbia? – πάει στο Μεσογειακών Σπουδών Ρόδου κάνει ένα PhD στη Γεωπολιτική της Ανατολικής Μεσογείου σε 3 χρόνια και ξεμπερδεύει.

    * ΓΛΩΣΣΕΣ: Πρέπει να είσαι ΓΚΟΥΡΟΥ! Αδιάφορο αν είναι Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Αν ξέρεις 10 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Ρουμάνικα, Σουηδικά, Δανέζικα) είσαι ΘΕΟΣ με 700 μόρια για το ελληνικό δημόσιο. Χωρίς ταβάνι. Μεταπτυχιακό δεν το νοιάζει αν έχεις 2ο, αλλά γλώσσες; Να φάνε και οι κότες! Πάρε Linguaphone και μάθαινε γλώσσες! Τύφλα νά ’χουν οι διπλωμάτες και οι μεταφραστές.

    * 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ όπου να’ ναι (είτε ο κορυφαίος μάνατζερ είναι ο τελευταίος υπάλληλος, είτε στη μεγαλύτερη πολυεθνική είτε στο μαγαζάκι της γωνίας).

    Πτυχίο: στα 22 π.χ. από το Βαλκανικών Σπουδών Θεσ/νίκης με 9.5
    ΜΔΕ: στα 23 (εύκολο, 1ετές): από το Hertfordshire στα Οικονομικά της Μετανάστευσης
    Στρατός: 24
    Διδακτορικό εύκολο: 3 χρόνια: 27 «Γεωπολιτικές Ισορροπίες στη ΝΑ Μεσόγειο» στο Μεσογειακών Σπουδών Ρόδου»
    Γλώσσες: Αγγλικά LOWER, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά ΑΡΙΣΤΑ(50 + 3*70 = 260)
    και 5 χρόνια δουλειά: *32 ετών*

    Αν έχεις βγάλει τη Νομική Αθηνών με 7.0, ΜΠΣ στη Σορβόννη, 2ο ΜΠΣ στην Οξφόρδη, τέλεια Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, είσαι *ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ*.

    Το σύστημα πάσχει.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:49 | ΜΑΡΙΑ

    Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την ένστασή μου σχετικά με τις προκηρύξεις που αφορούν σε θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού.
    Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να γίνονται δεκτοί ακόμη και απόφοιτοι Πολιτικών Επιστημών ή Σχολών Στατιστικής!!!!!
    Προσοχή, αναφέρομαι σε θέση Διοικητικού-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ και όχι απλά Διοικητικού όπου γίνονται δεκτοί από όλες τις σχολές.
    Αν ανατρέξετε σε κάποια προκήρυξη θα το διαπιστώσετε και εσείς. Είναι η μόνη ειδικότητα όπου γίνονται δεκτά τόσα διαφορετικά (και επιτρέψτε μου άσχετα) πτυχία.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:52 | kostas papadopoulos

    Όλοι μιλάνε ότι μάτωσαν στα θρανία, στις τάξεις κ.τ.λ. Δεν λένε όμως ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν σε ελέγχει πότε και αν τελειώσεις, ειδικά αν είναι η πρώτη σου σχολή. 10 χρόνια ο άλλος αιώνιος φοιτητής, πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά και αν είναι χαζοί οι γονείς τους πετάς και κάνα ψέμα ότι είναι δύσκολα και το χάβουν. Μια εξαίρεση μόνο. Πιστεύω ότι αυτοί που πέρασαν με κατατακτήριες εξετάσεις σε μια σχολή δεν θα πρέπει να τους βάζουμε στο ίδιο κουβά με τους πρώτους, γιατί δουλεύουν παράλληλα ή έχουν και οικογένεια και μπορεί να κάνουν πραγματικά 6 και 7 χρόνια να τελειώσουν. Νοοτροπίες που έχουν περάσει αυνήδειτα και στους καθηγητές (που βολεύτηκαν μια μια ωραία θεσούλα σε ένα γραφείο), και με την ευθύνη τους καθυστερούν μεταπτυχικαά και διδακτορικά. Αφού σου λένε φοιτητής είναι, τι τομ πηράζει να τελειώσει στα 3 τι στα 5 χρόνια. Αν διαβάζεις τελειώνεις στην ώρα σου (προπτυχιακά πάντα, γιατί σε μεταπτυχιακά μόνο στο εξωτερικό γίνεται αυτό), ούτε μάτωμα χρειάζεται στις σπουδές, ούτε τόσο τρομερές θυσίες, οργάνωση και τρόπος χρειάζεται. Γιατί αν πούμε ότι θυσιαστήκαμε να τελειώσουμε μια σχολή, που να δεις τι θυσίες θέλει η πραγματική ζωή, όταν θα βγεις να δουλέψεις έξω και θα έχεις να τρέφεις και μικρά παιδιά. Οι θυσίες και δυσκολίες της πραγματικής ζωής δεν εξαγοράζονται με κανένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.
    Δωστε δουλειές, κύριε υπουργέ στους νέους να βγουν έξω στη ζωή, να αλλάξουν παραστάσεις από το να είναι σε ένα χώρο 15 χρόνια και να σπουδάζουν, καλύτερο είναι;;;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:40 | Αειφορος

    Σύμφωνα με την συνθήκη της Μπολόνιας ο τρόπος «μοριοδότησης» γίνεται με το Ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς και συγκέντρωσης πιστωτικών μονάδων (ECTS) και τα προσόντα ορίζονται με τα Εθνικά πλαίσια προσόντων (NQF)
    Σε αυτό το σύστημα προσθέτονται πιστωτικές μονάδες με διάφορους τρόπους από τους ελληνικά παραδεκτούς, όπως εκπαίδευση, σεμινάρια, εργασιακή εμπειρία, άτυπη εκπαίδευση κλπ
    Λόγω του ότι ο προτεινόμενος τρόπος του παρόν νομοσχεδίου απέχει πολύ από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, πιστεύω ότι αυτήν την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα πρέπει να την λάβει σοβαρά υπόψη της η Ελληνική Κυβέρνηση, γιατί κινδυνεύει να ακυρωθεί το παρόν νομοσχέδιο με προσφυγές ή με παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εκτός από τους « Φιλόσοφους» κατόχους Διδακτορικού, τους κατόχους Ph. D (Doctora Philosophy), έχουν και άλλοι στον ήλιο μοίρα.

    Ας τηρηθεί η μοριοδότηση σύμφωνα με τα ECTS και ΝQF, και ας μην αυτοσχεδιάζουμε για μια ακόμη φορά σύμφωνα με συντεχνιακά συμφέροντα
    http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/thematic_reports/eu_press_release/PR099EL.pdf

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:25 | ΜΑΙΡΗ

    ΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΣΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η΄ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΧ ΗΛΙΚΙΑ.

    ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ!!

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΑΝ Η΄ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ…
    ΕΝΩ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΥ ΙΔΡΩΣΑΝ ΜΟΧΘΗΣΑΝ ΜΑΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΑ, ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:11 | sasa

    Αγαπητέ φίλε Δημήτρη
    το παρακάτω κείμενο ανήκει σε σένα και θέλω να σου πω πολλά συγχαρητήρια!!!!μέσα σε λίγες γραμμές περιέγραψες το πρόβλημα όπως ακριβώς είναι. το θέμα τώρα είναι, ποιος θα σε ακούσει?
    φοβάμαι κανένας. ασε που νομίζω ότι όλο αυτό το «αστείο» με τη διαβούλευση είναι ένα παιχνιδάκι της κυβέρνησης η οποία μας παρέχει τη ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουμε στις αποφάσεις της ενώ στην πραγματικότητα μας έχει γραμμένους.
    ξεροντας ότι δεν πρόκειται να δημοσιευτεί το μηνυμά μου, (άλλωστε το προηγούμενο μου μηνυμα κάπου χάθηκε, λέμε τώρα….)ελπίζοντας ακόμα η χαζή, στέλνω την άποψή μου
    ——————————————————————-
    Αν ημουν καποιος ΑΛΛΟΣ θα έλεγα:

    «Ευχαριστώ κ. Υπουργέ

    Ήταν δύσκολα τα χρόνια του γυμνασίου και του Λυκείου για μένα.
    ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ.
    Ίσα ίσα που πέρναγα τις τάξεις.
    Έβλεπα με ζήλια τους άλλους μαθητές να παίρνουν καλούς βαθμούς χωρίς ναμπορώ να κάνω τίποτα.
    Μόνο στο μπιλιάρδο και στα φλιπερακια νικούσα μερικούς αλλά και πάλι,
    οικαλοί ήταν καλύτεροί μου ακομα και σε αυτο.

    Στις Πανελλήνιες ΠΑΤΩΣΑ αν και διάβασα. ισα με 15 μέρες.
    Όλο Άσσους και διπλαράκια μάζεψα,
    έφταιγε το ΣΥΣΤΗΜΑ, έτσι είπε η μαμά μου.

    Ομως δεν το έβαλα κατω.
    Κάποιος μου σφύριξε οτι υπάρχει μια χώρα,
    καπου εκει στα ανατολικά, που δεν τους νοιάζει ποιος και τι είσαι
    σε θελουν μονο για αυτο που εισαι, για αυτό που μπορείς να τους
    δώσεις;

    Δεν κατάλαβα καλά, αλλά άλλωστε δεν με ένοιαζε.
    Έγινα καλός. Έμαθα τη γλώσσα μέσα σε ενα χρόνο, κάπου στην Πλ.
    Κάνιγγος, μπορούσα μάλιστα να παραγγείλω σουβλάκια και πίτσα χωρίς τη
    βοήθεια διερμηνέα, ήμουν τέλειος.

    Σε αυτή την χώρα που πήγα το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.
    Κατάλαβα οτι είχα όλες τις γνώσεις κρυμμένες μέσα μου αφού δεν χρειαζόταν
    καν να διαβάσω τα βιβλία, σε μια γλώσσα που άλλωστε έμοιαζε διαφορετική
    από αυτή που μου μάθανε (στην Πλ. Κάνιγγος).

    Άκουγα τους Καθηγητές να μιλάνε χωρίς να αντιλαμβάνομαι το τι λένε και
    …ως δια μαγείας τα καταλάβαινα ΟΛΑ…

    Τζάπα ποτά, τζαπα ταξί, τζάπα αυτοκίνητα (ελληνικής προελεύσεως) σε
    εξευτελιστικές τιμές, τζαπα νοίκια, τζαπα ούλα, παρε ναχεις (με το
    αζημιωτο συναλλαγμα βεβαιως βεβαιως).

    ΜΟΝΟ Η ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΖΑΠΑ.
    ΑΑΑ όλα κι όλα, είπαμε, ε όχι και η Σχολή.

    Κάθε Καθηγητής είχε και την ΤΙΜΗ του, όχι όπως εδώ που περνάς τα μαθήματα
    και δεν ζητάνε και τίποτα, δεν ήταν ζήτουλες.
    ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

    Και να ρεει το συναλλαγμα

    Μετά από χρόνια και ακριβώς στην ώρα μου τελείωσα και γω.
    όχι όπως εδώ που στο Πολυτεχνείο κάνουν μ.ο. 7 χρόνια να τελειώσουν οι
    τεμπέληδες)
    Φόρεσα τετράγωνο καπελάκι μια μαύρη χλαίνη και με αγωνία άκουσα το βαθμό μου.

    ΔΕΚΑ! 10! ΤΕΝ! ΤΕΝcofski!

    Τι περίεργο, όλοι ήμασταν ARISTOI και τελειώσαμε με τον ίδιο βαθμό

    και τώρα στο ELLADA,

    Τώρα πια μπορώ να πω πως όλοι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής έρχονται να
    επιβραβευτούν.

    Με 1000 μόρια, ή μάλλον με 1100 μόρια στο τσεπάκι ξεκινώ μια νέα αρχή,
    δίνω και το υπερδυσκολο τεστ δεξιοτήτων,
    απαντάω στο «ποιος πρωθυπουργός ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα» κλπ και
    παίρνω καμμια 300 μόρια κ από κει.

    1400 μόρια μέχρι τώρα.

    Ανατολίτικα μιλάω καλούτσικα πια, κάτι ψοροαγγλικά που με έστελνε η
    κακομοίρα η μάνα μου έμαθα, νασου άλλα 100.

    1500 μόρια.

    Ασε που τωρα δεν υπάρχει και η συναφεια το σκεφτομαι να κανω και ενα MSc στην Ιστορία του Κινηματογραφου και να χτυπήσω και αλλα 200.

    Άσε αυτούς τους μαθητές που πέρασαν με Πανελλήνιες στην Ελλάδα,
    που έγινε το παντελόνι τους ένα με τα θρανία και
    βγαλαν μια κουτσοσχολή το πολύ με 7 (770 μόρια)
    καναν μεταπτυχιακό (970 μόρια και 2 χρόνια παραπάνω) ή/και
    μετά διδακτορικό (1370 μόρια+4 χρονια εξτρά) και
    δουλευαν και
    εχουν proffffficiency.

    (1440 μορια ΤΟ ΠΟΛΥ και ο καλύτερος-ταχύτερος μετά από 10 χρόνια)
    να είναι ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΟΥ.

    Για δε αυτούς που έκαναν 2 και 3 Μαστερ δεν τους λυπάμαι, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

    Τι με νοιάζει?
    ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΛΑ? ΠΕΡΑΣΑ.
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ? ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

    και τωρα ΔΗΜΟΣΙΟ
    να κανω τα ιδια, οπως εμαθα
    ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΜΑΘΑΤΕ.

    Ευχαριστώ κ. Υπουργέ

    Πάντα θα σας στηρίζω.

    Ξέρετε αληθινά το δράμα μου και εφαρμόσατε την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    υποθετική Υπογραφή
    πρωην Τζωνυ Τησφαλιάρας
    νυν Ιωάννης Στελεχάρας»

    Αλλά επειδή δεν είμαι ο ΑΛΛΟΣ και είμαι από αυτούς που μάτωσαν στη Ελλάδα
    και στα θρανία της
    ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:

    1) ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΙΤΛΩΝ.
    ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    2) ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ.
    Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
    3) ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ Δ.Υ..
    ΕΓΙΝΕ Ο ΑΣΕΠ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ.
    4) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ.
    ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΕΛΕΟΣ.
    5) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΠΤΥΧΙΟΥ.
    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΩΡΑ
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΕΣ ΤΣΕΧΙΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΕΣ ΜΟΛΔΑΒΙΕΣ ΠΡΩΗΝ
    ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΕΣ και ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ.
    6) ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΟΑΕΔ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕΣ.
    7) ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ x1, το πολύ.

    και το Σημαντικότερο
    εαν μετα από τοσο μεγαλη συμμετοχή και αντιθεση στις ρυθμίσεις δεν αρθεί τιποτα, θα δειξετε πραγματικά πόσο μας υπολογίζετε ή οχι

    Εν Αναμονή

    Δ.Κ.Λ.
    ——————————————————————-

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:46 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Αν κανείς θέλει να μιλάει για ισονομία και ισοπολιτεία πρέπει να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που οδηγεί την πλειοψηφία των ΝΕΩΝ = ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΌΤΕΡΩΝ μελών αυτής της κοινωνίας στην αναζήτηση εργασίας στο δημόσιο τομέα.
    Αν στον ιδιωτικό τομέα ο «εργασιακός μεσαίωνας» αποτελεί κοινό τόπο είναι αναμενόμενο οι πολίτες να στρέφονται στον καλύτερο δυνατό εργοδότη, δηλ. στο δημόσιο.
    1. Η εργασία στο δημόσιο τομέα δεν πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για ένα κράτος που θέλει να ακολουθήσει πορεία ανάπτυξης. Θα έπρεπε να απασχολεί περισσότερο το γιατί οι πολίτες θεωρούν μονόδρομο την εργασία στον δημόσιο τομέα!!
    Και καταρχήν, θα έπρεπε να αναθεωρήσετε τις ρυθμίσεις για συμβάσεις και προσλήψεις στον ιδιωτικό, ρυθμίσεις που θα έχουν ως κέντρο τους τον εργαζόμενο΄και όχι τον εργοδότη..Αν υπήρχαν αξιοπρεπείς ευκαιρίες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο δε θα φάνταζε τόσο δελεαστικό..
    2. Καλώς καταργείται η συνέντευξη και η προσαύξηση 50%. Κανείς δε γεννήθηκε να ξέρει, όλοι από κάπου ξεκίνησαν. Η συνέντευξη, από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να μας΄πίσει για το καλό των προθέσεών της..
    3. Το μεταπτυχιακό, το διδακατορικό ή ο δεύτερος τίτλος σπουδών δεν πρέπει να φτάσουν να αποτελούν εισιτήριο εισόδο στις δημόσιες δομές.
    4. Σεμινάρια κλπ από τη στιγμή που σε γενικές γραμμές δεν ήταν ανοιχτά σε όλους, καλώς δε μοριοδοτούνται. Ας θεωρηθούν μέρος, ίσως, της συνολικής εργασιακής εμπειρίας, όπως θα συμβεί και με τις περιπτώσεις μαθητείας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | agnostos

    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΟΧΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΟΥ

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ (200+) ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ;

    «ΜΠΡΑΒΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ»

    ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

    ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ…

    ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΣΑΜΕ….

    ΠΟΙΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ; ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
    ΠΟΝΤΑΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:57 | Θωμας Β.

    ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    Γέμισε ο χώρος της διαβούλευσης με σχόλια και επιχειρήματα για να γίνεται αθροιστικά η μοριοδότηση απο τον 2ο,3ο κτλ τίτλο μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος και πολύ σωστά αφού το ίδιο το σύστημα αναγκάζει και αυτούς και πολλούς άλλους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να βρούν τρόπους για διορισμό αυξάνοντας το σύνολο της βαθμολογίας τους με την καθιέρωση διαφόρων κριτηρίων. Σε ελάχιστα σχόλια τολμούν να προτείνουν μερικοί τον αξιοκρατικότερο και δικαιότερο τρόπο πρόσληψης που είναι ο γραπτός διαγωνισμός .Απορώ γιατί τα σχόλια αυτά κρίνονται αρνητικά απο τους περισσότερους ,γιατί δεν το θεωρούν ευκαιρία αυτοί με τους πολλούς τίτλους σπουδών και όλοι οι άλλοι σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να αποδείξουν τις γνώσεις τους συμμετέχοντας σε μια τέτοια καθαρή διαδικασία.Τι τους εμποδίζει? Ας απαντήσουν. Η λύση είναι μία και θα συμφωνήσουν όλοι αυτοί που επιθυμούν δικαιοσύνη ,αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους ΓΡΑΠΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:36 | ΜΑΡΙΑ

    Σε γενικές γραμμές όλοι συμφωνούμε ότι είναι θετική και αξιόλογη η πρόταση για το νομοσχέδιο. Όμως:

    1)ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.
    Γιατί όλοι οι άλλοι τίτλοι σπουδών αναβαθμίζονται εκτός από τις ξένες γλώσσες? Που χρειάζονται χρόνια, κόπος και χρήμα για να πάρει κάποιος τίλους γλωσσομάθειας.Που είναι οι μόνες αδιάβλητες εξετάσεις.

    2)ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.
    Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σας για την κατάργηση της συνάφειας, ούτε είναι φυσικά δίκαιο ένα τέτοιο μέτρο.

    3) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΟΣΩΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ/ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΛΠ.
    Εσείς οι ίδιοι το εξαγγείλατε. Τι έγινε και το πήρατε πίσω?

    4)ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ Χ110 ΈΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
    Ήδη αναφέρθηκαν οι τεράστιες διακυμάνσεις βαθμών από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Οι απόφοιτοι του ΑΠΘ και των Σχολών της Αθήνας είναι οι άμεσα θιγόμενοι.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:35 | Γιαντσιου Πασχαλίνα

    Υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με το σχέδιο νόμου περί προσλήψεων

    Α. Όσον αφορά την μοριοδότηση της εμπειρίας ,δεν αιτιολογείται γιατί μοριοδοτούνται μόνο πέντε έτη και όχι το σύνολο των ετών της εμπειρίας
    του κάθε υποψηφίου. Με αυτόν τον τρόπο εξισώνεται η εμπειρία των πέντε ετών με αυτή των 10 και άνω.

    Β. Μέχρι τώρα για τις ίδιες θέσεις διοικητικού προσωπικού ΠΕ γίνονταν δεκτοί τίτλοι σπουδών διαφόρων ειδικοτήτων όπως Νομικής , Διεθνών σπουδών ,Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Οικονομίας, Οργάνωση και Διαχείρισης Αθλητισμού, Τεχνολογίας και συστημάτων παραγωγή. Σκοπός και στόχος σας είναι η εφαρμογή της αρχής της ισότητας και της αξιοκρατίας στην κατάληψη θέσεων του Δημοσίου ,η έννοια της αρχή της ισότητας όμως όπως έχει καθορισθεί από σωρεία αποφάσεων τουΣτΕ περιλαμβάνει την ίση αντιμετώπιση όμοιων νομικών και πραγματικών καταστάσεων επομένως δεν είναι δυνατόν να αξιολογούνται όλα τα πτυχία με τα ίδια κριτήρια καθόσον και σύμφωνα με την κοινή λογική και πραγματικότητα η απόκτηση ενός πτυχίου νομικής έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και γι’ αυτό η απόκτηση ενός καλού βαθμού περιορίζεται σε ελάχιστες περιπτώσεις, δεύτερον οι γνώσεις ενός αποφοίτου νομικής δεν είναι όμοιες στο ελάχιστο με κανένα άλλο πτυχίο(όσον αφορά την λειτουργία του Δημόσιου τομέα ,την σύννομη έκδοση διοικητικών πράξεων και κυρίως την πλήρη κατανόηση και ερμηνεία όπου χρειάζεται ενός νομοθετικού κειμένου που ως αποτέλεσμα έχει την καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης ).
    Επομένως δεν είναι λογικό να αξιολογούνται με τα ίδια κριτήρια πτυχία διαφορετικού αντικειμένου και διαφορετικού βαθμού δυσκολίας απόκτησής τους.

    Γ.Ενα άλλο ζήτημα είναι ότι σε κάθε προκήρυξη μοριοδοτούνται το σύνολο των τίτλων (μεταπτυχιακά ,διδακτορικά κλπ).Όπως είναι γνωστό μεταπτυχιακά έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων άρα με αυτόν τον τρόπο ένας απλός κάτοχος πτυχίου με γνώση ξένης γλώσσας και γνώση Η/Υ δεν θα έχει ποτέ την δυνατότητα κατοχής μιας απλής διοικητικής θέσης στο Δημόσιο.Επομένως με αυτόν τον τρόπο μοριοδότησης ,απορρίπτονται από την αρχή όλοι όσοι λόγω διαφόρων κοινωνικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό.
    Άραγε μήπως θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης διοικητικής θέσης και μετά να καθορίζονται και να μοριοδοτούνται τα απαιτούμενα προσόντα.Μήπως θα έπρεπε να προκηρύσσονται χωριστά θέσεις με αυξημένα προσόντα .

    Ε. Μια τελευταία παρατήρηση είναι ότι δεν μοριοδοτούνται οι γονείς με δύο τέκνα αλλά αντιμετωπίζονται το ίδιο με έναν που δεν είναι παντρεμένος ούτε έχει παιδιά. Πιστεύω ότι στην αρχή της ισότητας και στην αρχή της κοινωνικής πρόνοιας ανταποκρίνεται η μοριοδότηση κάθε τέκνου ανεξαρτήτως αν είναι 2 ή 5 και όχι να μηδενίζεται η οικογένεια με δύο τέκνα.

    Γιάντσιου Π
    Θεσσαλονίκη.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:15 | ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

    Κύριε Ραγκούση,

    Νομίζω ότι είναι άδικο να μην προσμετράται το δεύτερο μεταπτυχιακό. Το μεταπτυχιακό δεν είναι απλώς ένα «χαρτί», αλλά αποδεικνύει μια προστιθέμενη γνώση που έχει αποκτηθεί με κόπο και μεράκι. Διαφορετικά, ακυρώνεται η προσπάθεια κάποιου.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:24 | agnostos

    ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
    (ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ)

    Το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν αναγνωρίζεται 16/11/09

    Αθήνα 16.11.2009, 14:44
    Το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις προβλέπει ότι ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος δεν αναγνωρίζεται στις προσλήψεις.

    Στην παραπάνω διευκρίνηση προέβησαν σήμερα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση της Proslipsis, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η δημόσια διαβούλευση έχει ουσιαστικό ρόλο και ενδέχεται να οδηγήσει σε αναθεώρηση ορισμένων σημείων του σχεδίου νόμου, ανάλογα με τις προτάσεις και τις αντιδράσεις των πολιτών.

    Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την μη αναγνώριση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:08 | Nikos Georgiadis

    Πρέπει να προσμετρηθούν και τα βασικά πτυχία με κάποιο τρόπο. Σημαίνουν 4 και 5 έτη σπουδών.
    Σαφώς και όλα τα μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες κτλ.

    Πάντως, οι άνθρωποι στα τηλέφωνα του Υπουργείου είναι ιδιαίτερα ευγενικοί. Μην θυμώνετε μαζί τους, κάνουν τη δουλειά τους και πολύ καλά. Εκτιμώ ότι είναι καλό, πολύ σύντομα και όμορφα να μεταφέρουμε και προφορικώς ορισμένα λίγα σχόλια και να μην μπαίνουμε σε περιπτωσιολογία. Το τηλ. είναι το 210-3393000 και μπορούμε να ζητήσουμε ακόμη και κάποιον σύμβουλο, εάν το κρίνουμε ορθό. Προσπαθήστε πάντως να είστε διακριτικοί, αλλά ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το άμεσα διότι πάει για ψήφιση.

    Αγαπητοί moderators: Η προτροπή για προφορική επικοινωνία, νομίζω ότι εκφράζει τις προσωπικές μας αγωνίες, για κόπους ετών, χιλιάδες ευρώ που πολλοί τα δουλέψαμε και ανάγκη για αξιοκρατία και αναγνώριση. Στο κάτω κάτω, όπως καλά γνωρίζετε, δεν έχουμε λάβει απάντηση στο 80% των μηνυμάτων που αφορά στην αθροιστική μοριοδότηση, επομένως υπάρχει ένα κενό.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:58 | afroditi

    Είναι δυνατόν να καταργείται η συνάφεια;

    Και σα να μην εφτανε αυτό καταργείται και το 2ο Μεταπτυχιακό;

    Απαξίωση των πτυχίων;

    Επαναξιολογήστε τα παραπανω μέτρα!!!

    Πρόταση:

    Ναι στη συνάφεια: 200 για συναφή 100 για μη συναφή

    1 Μαστερ :200 για συναφεια 100 για μη συναφεια
    2 Μαστερ :100 για συναφεια 50 για μη συναφεια

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:13 | Σπύρος

    Θεωρώ ότι πρέπει να εξακολουθήσει να «πριμοδοτείται» η κατοχή δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών καθώς και η διάκριση μεταξύ σχετικού και μη σχετικού τίτλου σπουδών.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:25 | Τάσος

    to 2o metaptyxiako den to bathnmologoun…
    taARISTA SOUYAXILI POSO PERNOUN?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:37 | as

    ΟΧΙ στην ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ των ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ!!!

    Σε μια εποχή που δεν έχουμε ούτε μαντήλι να κλάψουμε, ας σταματήσει επιτέλους το εμπόριο πάσης φύσεων μεταπτυχιακών-copy paste master-των 15.000 και άνω(εξωτερικό,Ελλάδα).

    Η δημόσια διαβούλευση για την αξιοκρατία(φαντάζομαι) δεν γίνεται μόνο για το τι συμφέρει τον καθένα από μας τώρα,αλλά να προφυλάξουμε και τους επόμενους από μια πρωτοφανής ταλαιπωρία συλλογής μορίων με οποιοδήποτε κόστος(προσωπικό-οικονομικό).

    Με το χέρι λοιπόν στην καρδιά(αν και ακούγεται σαν ανέκδοτο για Έλληνα/ίδα) πόσοι από μας δεν θα είχανε πάρει αυτό τον δρόμο εδώ και χρόνια(των μεταπτυχιακών ή και της προσαύξησης) αν δεν υπήρχε ο στόχος των μορίων;

    Αλλά η υποκρισία και η κατσίκα του γείτονα περισσεύουν!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:57 | ΓΙΑΝΝΗΣ Β.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ,
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗΣ, ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:51 | EYA

    Kύριε Υπουργέ,

    Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να υλοποιείστε τις προγραμματικές σας δηλώσεις περί αξιοκρατίας και όχι να κάνΕτε χειρότερα και από τους προηγούμενους!!! Άλλωστε γι΄αυτό σας ψηφίσαμε.
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

    ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ Η ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ;
    ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ…

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ;
    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΣΤΙς ΠΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;
    ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ… ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. (ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…)
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ 2-3-4 «lOWER» ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ 2ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ;
    ΑΙΔΩΣ..
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ(ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΛΑΒΟΥΜΕ ΩΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ως ΕΡΓΑΛΕΙΟ)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:09 | ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΑ

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕ? ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ »ΠΤΥΧΙΟ΄΄ ΙΕΚ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ 150 ΜΟΡΙΑ?
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
    ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:44 | Βασίλης

    Κατά την άποψη μου η μοριοδότηση πρέπει να είναι μεγαλύτερη και για Master αλλά και για Doctorate. Επίσης να υπάρχει διαφοροποίηση μεταπτυχιακών τίτλων και όχι τσουβάλιασμα χωρίς εξειδίκευση!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:12 | Γ.

    Κύριε Υπουργέ,
    Είμαι πτυχιούχος Νομικής με ετήσιο ατομικό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ. Η οικονομική ανέχεια με οδήγησε σε επιπλέον σπουδές σε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα, προκειμένου ν’ αυξήσω τα ακαδημαϊκά μου προσόντα και να έχω κάποιες επιπλέον επιλογές στον εργασιακό τομέα. Ξεκίνησα τις σπουδές μου με βρέφος 6 μηνών και τις συνεχίζω με πάρα πολλές θυσίες. Διευκρινήστε μας παρακαλώ τί θα ισχύσει στο θέμα της μοριοδότησης του 2ου τίτλου σπουδών! Πρέπει να κατανοήσετε ότι:
    Δεν το κάνουμε από χόμπυ!
    Δεν είναι επιλογή, αλλά μονόδρομος!
    Αν καταργήσετε έτσι αυθαίρετα τη μοριοδότηση, οδηγείτε μια μεγάλη μερίδα πτυχιούχων, που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και διασυνδέσεις με πολιτικά γραφεία, στην ανεργία, την οικονομική ανέχεια και την απαξίωση!
    Δε ζητούμε τίποτε περισσότερο από την αντικειμενική αξιολόγηση των προσόντων μας, κατά τις αρχές των ίσων ευκαιριών για όλους και τη σταδιοδρομία εκάστου κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:27 | kostas papadopoulos

    Αντί να προσλαμβάνετε 6 άτομα, από κάθε ειδικότητα, ως μόνιμους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ και μάλιστα να προηγούνται οι κάτοχοι ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΑΣΗ, πείτε στους νέους να μην μπαίνουν καν στο κόπο να δίνουν εξετάσεις. Χίλιες φορές σε κάνα ελληνόγλωσσο τεχνικό σχολείο στο εξωτερικό και πιο σοβαρή εκπαίδευση θα παρέχεται και προϋπηρεσία θα έχεις. Εξετάσεις εκπαιδευτικών οι οποίες διενεργούνται κάθε 2 χρόνια στην Ελλάδα. Δηλαδή αν πάτε έτσι μέχρι το 2015 θα έχετε προσλάβει 20 άτομα μονίμους γεωπόνους, γιατρούς, νοσηλευτές κ.τλ.

    Μπράβο εξέλιξη, αυτό είναι συμμάζεμα στα οικονομικά της χώρας και ας πληρώνονται τα GOLDENBOYS της ΕΡΤ 50.000 και 100.000 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Στο άχρηστο κανάλι της ΕΡΤ1 (τι να κάνουμε κύριοι moderators αυτή είναι η γνώμη μου), το οποίο το χρυσοπληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, από την Κυριακή το πρωί 15/11/09 έως το πρωί της σημερινής ημέρας 16/11/09, είχε κολλήσει η εικόνα από την μετάδοση αρχιερατικής λειτουργίας. Οι 5.000 υπάλληλοι που απασχολείτε και τους χρυσοπληρώνετε ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κουνήθηκε από τη θέση του να πάει να διορθώσει το πρόβλημα ;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Θα έλεγε κάποιος, έλα μωρέ τώρα, αφού είναι Κυριακή και ως γνωστό οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν ούτε για έκτατες καταστάσεις την Κυριακή, ΌΧΙ η εικόνα να κόλλησε, φωτιά ο σταθμός να πήρε δεν σηκώνομαι. Άσε τον κοσμάκη να μας πληρώνει για την αχρηστοσύνη μας, ούτως η άλλως ούτε αντιδράει ούτε λαλάει.
    AΠΟΛΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΒΥΣΜΑΤΑ Ε ΒΥΣΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απολύστε τους άχρηστους επιτέλους Κύριε υπουργέ, τι τους κρατάτε, τι προσφέρουν;;;;;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | Γιαννης Αντ.

    Κακά τα ψέμματα το μεταπτυχιακό θεωρείται εξειδίκευση. Εγω «έχασα» χρόνια κάνοντας μεταπτυχιακό και βγήκα στην αγορά εργασίας δυο χρόνια αργότερα απο τους συμφοιτητές μου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι να δουλεύουν απο τα 25 και εγώ να ψάχνω δουλειά σε ηλικία 27 ετών. Αυτό δεν αποτελεί τίμημα; Ο καθένας δεν πρέπει να μοριοδοτηθεί για ένα τέτοιο προσόν; Η αλήθεια είναι οτι την εποχή που έκανα μεταπτυχιακό δεν είχα στο μυαλό μου το δημόσιο αλλά την εξειδίκευση πάνω στις σπουδές μου και την περαιτέρω γνώση. Η γνώμη μου είναι οτι σε μερικές θέσεις η συνάφεια του μεταπτυχιακού πρέπει να προσμετράται. Είμαι κάτοχος πτυχίου πληροφορικής και το δίλημμα μου ήταν αν θα κάνω μεταπτυχιακό στην πληροφορική ή σε κάποια άλλη επιστήμη. Στην παρούσα φάση που έκανα μεταπτυχιακό στην πληροφορική και έχω εξειδικευτεί βάση ωρολογίου προγράμματος στην πληροφορική, είναι δυνατόν να έχω τα ίδια μόρια για μια θέση πληροφορικής με κάποιον που μπορει να έχει κάνει ένα MBA ή κάποια οικονομική επιστήμη. Δεν είναι δυνατόν να διεκδικώ οποιαδήποτε θέση πέρα απο την πληροφορική με το μεταπτυχιακό μου. Το μεταπτυχιακό είναι εξειδίκευση και έτσι πρέπει να προσμετράται. Δεν είναι ακόμη ένα πτυχίο που προσδίδει απλά 200 μόρια. Κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει διαχωρισμός και να αποδίδει είτε 200, είτε λιγότερα μόρια με βάση την συνάφεια της θέσης όπως ήταν αρχικά.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:43 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ,
    ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ,ΔΩΣΤΕ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ.
    ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50%, ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΑΕΔ.ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:38 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Βάσει του παραδείγματος μοριοδότησης υποψηφίου ΠΕ θα ήθελα να τονίσω ότι με το υφιστάμενο καθέστώς ο κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου μη συναφές με το αντικείμενο της θέσης λάμβανε 50 μόρια γιατί το μεταπτυχιακό του ενδέχεται να ήταν σε εντελώς άσχετο τομέα και σχολή και θα ήταν άδικο να έπαιρνε τα ίδια μόρια με κάποιον απόλυτα εξειδικευμένο στο αντικείμενο της θέσης. Με το να καταργούμε αυτήν την διάκριση μεταξύ των μεταπτυχιακών τίτλων, το κράτος θα καταλήξει να προσλαμβάνει κατά βάσει άτομα με πολλούς τίτλους σπουδών (μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ξένες γλώσσες) οι οποίοι πιθανόν δεν θα έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και τις απαιτήσεις της θέσης ενώ θα μένουν εκτός άτομα εξειδικευμένα λόγω π.χ. μικρότερου βαθμού πτυχίου. Προσωπικά θεωρώ ότι έτσι θα ωθήσουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε εύκολα σχετικά μεταπτυχιακά χωρίς να δίνει καμία σημασία στο περιεχόμενο τους και θα χάσει το νόημα το λεγόμενο μεταπτυχιακό ειδίκευσης!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:16 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κρίνω ως ορθό της αύξησης της βαθμολογίας στους πτυχιακούς τίτλους αλλά είναι αδιανόητο κατά την άποψη μου, για θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ΠΕ Οικονομικού να εξισώνονται τα πτυχία των Οικονομικών Επιστημών με αυτά άλλων σχολών (για παράδειγμα Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πολιτικών Επιστημών), οι απόφοιτοι των οποίων δεν έχουν διδαχθεί επαρκώς μαθήματα Οικονομικής Επιστήμης και τα πτυχία τους είναι σαφώς υψηλότερα σε βαθμολογία. Τέλος, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση ακόμα και ανάμεσα στα πτυχία των διαφόρων Οικονομικών σχολών γιατί άλλη αξία και βαθμό δυσκολίας έχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών ενός πανεπιστήμιου της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης από ένα αντίστοιχο πτυχίο επαρχιακής πόλης ή εξωτερικού (ειδικά από τις πρώην ανατολικές χώρες).

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:28 | ΝΙΚΟΛΙΝΑ

    Καταρχήν, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τη λογική της δημόσιας διαβούλευσης. Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη η προσαύξηση των μορίων στα πτυχία. Επιτέλους, πριμοδοτείται η μόρφωση!!!
    Είμαι φιλόλογος και θα ήθελα να προκυρηχθούν περισσότερες θέσεις για τον κλάδο ΠΕ 02.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Με έκπληξη , διαβάζω σε διάφορα sites οτι θα βαθμολογείται μόνο ένας μεταπτυχιακός τίτλος.Δεν είναι άδικο αυτό για τα άτομα που ως υποστηρικτές της δία βίου μάθησης έχουμε κάνει 2 και 3 μεταπτυχιακά, δουλεύοντας ταυτόχρονα και έχοντας οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:07 | Nasos-T

    Σημαντικές οι ρυθμίσεις που προτείνονται, αλλά επειδή πάλι θα προκύψουν αδικίες, ίσως θα ήταν καλύτερα όλο το παρόν άρθρο να επαναδιατυπωθεί λαμβάνοντας υπ’όψη μια βασική αρχή:

    Να μην βαθμολογείται οτιδήποτε αποτελεί απαιτούμενο προσόν σε μια προκήρυξη.

    Όσον αφορά τα ζητήματα που θίγονται στο παρόν άρθρο, η γνώμη μου είναι η εξής:

    – Δεν είναι ορθό να αυξάνετε την βαρύτητα του πτυχίου χωρίς προηγουμένως να έχετε προχωρήσει σε κάποιο είδος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με τον τρόπο αυτό συγκρίνετε βαθμούς πτυχίων από διαφορετικές σχολές (εσωτερικού και εξωτερικού).

    – Ορθώς προχωράτε στην κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών διότι αυτή είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί στις περισσότερες περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν οι θέσεις είναι γενικές (π.χ. ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, κλπ). Νομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να βαθμολογηθεί είναι η διάθεση του υποψηφίου για γνώση και όχι το γνωστικό πεδίο του μεταπτυχιακού. Αν παρ’ όλα αυτά η θέση απαιτεί κάποιο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, σωστότερο θα ήταν να αναφέρεται μεταξύ των προσόντων του υποψηφίου και να μην βαθμολογείται.

    – Ή θα δημιουργήσετε όρια στον αριθμό των προσόντων και θα βαθμολογήσετε μόνο όσα κατά την κρίση σας είναι αρκετά για να εργαστεί κάποιος στο δημόσιο ή δεν θα βάλλετε φραγμούς σε κανένα κριτήριο και θα βαθμολογήσετε: τα ν μεταπτυχιακά, τις ν ξένες γλώσσες, την ν επαγγελματική εμπειρία, κ.ο.κ. (όπου ν τείνει στο + άπειρο).

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:51 | kostas papadopoulos

    Όλοι κρυβόμαστε πίσω από το μικρό δαχτυλάκι μας. Δύο μεταπτυχιακά δεν λέω, είναι δύσκολο και κουραστικό να τα χεις, όταν μάλιστα πρέπει να δουλεύεις παράλληλα. Εκτός και αν έχεις την απαίτηση να σε πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά. Οι περισσότεροι όμως για το δημόσιο τα κάναμε και ας μη κρυβόμαστε, σίγουρα μας ενδιέφεραν τα αντικείμενα, αλλά στο 95% αυτών που τα έκαναν κάπου καταχονιασμένη μέσα στο μυαλό υπήρχε η σκέψη: δεν κάνω 2 μεταπτυχιακά να πάρω 300 μόρια; Άλλωστε αν μας ενδιέφερε ο ιδιωτικός τομέας ή η γνώση δεν θα υπήρχαν τόσες αντιδράσεις σε αυτό το blog για τα μεταπτυχιακά.
    Να το θέσω αλλιώς, γιατί αφού σε ενδιέφερε τόσο πολύ η γνώση δεν πήγες για διδακτορικό; Γιατί πολύ απλά πιο εύκολο και σίγουρο είναι ότι θα πάρεις 2 μεταπτυχιακά από ένα διδακτορικό στην Ελλάδα. Αυτό δείχενι και την κατάντια των πανεπιστημίων. Γιατί φοβάται στην Ελλάδα να κάνει κάποιος διδακτορικό; Γιατί αμα μπλέξεις με τους καθηγητές ούτε στα 5 χρόνια δεν τελειώνεις, άσε που μπορεί και να μην πληρώνεσαι. Δεν θέλω να πάω πάντως σε καμία περίπτωση με αυτή την επισήμανση ότι τα διδακτορικά στην Ελλάδα, αξίζουν όλα.
    Το ξαναεπαναλαμβάνω, πολλά από τα διδακτορικά είναι πολύ κατώτερα ξένων αναγνωρισμένων πανεπιστημίων και ας διήρκησαν 5 και 7 χρόνια, διότι πολύ απλούστατα δεν υπήρχε οργάνωση και σωστές υποδομές.
    Πρωτόγνωρα πράγματα που μόνο στην Ελλάδα απαντούν, στο εξωτερικό όποιος κάνει pHD το κάνει γιατί του αρέσει πραγματικά, γιατί τον εθίζει τπ επιστημινικό αντικείμενο, άλλωστε σε ξένα σοβαρά πανεπιστήμια οι υποτροφίες που δίνονται είναι πολύ πιο αξιοπρεπείς από ότι εδώ στην Ελλάδα και μπορεί και να σε πληρώνουν, αποκτώντας έτσι προυπηρεσία.
    Χιλιες φορές ένα καλό ΙΕΚ από τα 18 και να δουλεύεις από τα 23, παρά 35 και άνεργος.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:41 | Mina

    Προσωπικά απόσο διαβάζω στο Νομοσχέδιο δεν αναφέρεται κάπου πώς δεν μοριοδοτείται το 2ο Μεταπτυχιακό.

    Ωστόσο αν υπάρχει τέτοια πρόθεση απο πλευράς της Κυβέρνησης τότε αυτόματα καταργεί τα όσα διατείνεται οτι πρεσβεύει. Θεωρώ οτι όχι απλά πρέπει να μετράει το δεύτερο μεταπτυχιακό αλλά θα πρέπει να μετράει και το τρίτο και το τέταρτο, όσοι έχουν κάνει έστω και ένα μεταπτυχιακό γνωρίζουν τον κόπο και την προσπάθεια που απαιτείται. Και εν πάσει περιπτώσει δε μπορώ να σκεφτώ πιο δίκαιο τρόπο μοριοδότησης απτη μοριοδότηση των γνώσεων.

    Όσο για το συντελεστή 110 με τον οποίο προτείνεται να πολλαπλασιάζεται ο βαθμός πτυχίου συμφωνώ με ένα προηγούμενο σχόλιο που διάβασα οτι είναι άδικο και οτι θα έπρεπε αντι να αυξηθεί να μειωθεί γιατί είναι γεγονός οτι απο σχολή σε σχολή υπάρχει διαφορά παρόλο που μπορεί να μιλάμε για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο.

    Εν κατακλείδι τα μεταπτυχιακά πρέπει να μετράνε (και ίσως να παίρνουν και περισσότερα απο 200 μόρια) όσα κ αν είναι αυτά και ο συντελεστής με τον οποίο πολλαπλασιάζεται το πτυχίο θα πρέπει αν όχι να μειωθεί τότε να παραμείνει ο ίδιος.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:55 | ΚΑΛΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    1)η βαθμολογία του πρώτου πτυχίου πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν με συντελεστή όχι μεγαλύτερο απο 80 ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση κάποιος που έχει μεταπτυχιακό να συγκντρώνει λιγότερα μόρια απο κάποιον που δεν έχει αλλά έχει υψηλότερη βαθμολογία στο πρώτο πτυχίο. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα θα πρέπει να προκρίνει το κάτοχο μεταπτυχιακού απο τον μη κάτοχο ανεξαρτήτως της βαθμολογίας του βασικού πτυχίου
    2)Εκτός απο τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που κάποια απο αυτά δίνουν υψηλούς βαθμούς ίσως μπούν στο παιχνίδι και τα εγχώρια κολέγια που θα γίνουν βιομηχανία αριστούχων , είναι και τα πανεπιστήμια τα περιφερειακά όπου παίρνει ευκολότερα μεγάλη βαθμολογία. Οπότε θέλει πολύ μελέτη ο βαθμός του πρώτου πτυχίου και πόσο θα λαμβάνεται υπόψιν . Αν είχαμε σύστημα αξιολόγησης των πανεπιστημίων απο ανεξάρτητη αρχή θα μπορούσαμε να σταθμίσουμε την βαθμολογία του πτυχίου με τον βαθμό του πανεπιστημίου ανα τμήμα και στην συνέχεια να πολλαπλασιάσουμε με τον ένα συντελεστή. Μέχρι αν αποκτήσουμε τέτοιο σύστημα (που θα μας έσωζε απο την επέλαση των κολεγίων) καλύτερα να δίνουμε κάποια στάνταρ μόρια για το πρώτο πτυχίο (άντε να δίνουμε 10 -50 μόρια παραπάνω στους αριστούχους) και τίποτα άλλο γιατί κινδυνεύουμε να κάνουμε διαβλητό όλο το σύστημα. Καλύτερα ένα στάνταρ σύνολο μορίων για το πτυχίο παρά να κάνουμε του κολεγιάδες πλούσιους και με μαύρα λεφτά κάποιους πανεπιστημιακούς.
    3)το δεύρερο μεταπτυχιακό πρέπει να μετράει αθροιστικά όσο και το πρώτο τουλάχιστον
    4)οι ξένες γλώσες πέραν απο τις δυο πρέπει να μετράνε με φθίνουσα σημασία εκτός και αν είναι οι θέσεις τέτοιες που να το απαιτούν
    5)Τα κάθε είδους σεμινάρια -εκπαιδεύσεις κλπ δεν πρέπει να μετράνε καθόλου γιατί έτσι θα στήσουμε μια κωμική βιομηχανία σεμιναρίων
    6)Η συνάφεια πτυχίων μεταπτυχιακών πρέπει να παραμείνει αλλοιώς θα είναι τόσο αστείο όπως αν για παράδειγμα θέλαμε να προσλάβουμε μικροβιολόγο και τελικά παίρναμε παιδίατρο.
    7)Τα νυχτερινά λύκεια , τα ΕΠΑΛ , τα ΙΕΚ κλπ που ισοδυναμούν με απολυτήριο λυκείου δεν πρέπει να έχουν την ίδια βαρύτητα στο βαθμό απολυτηρίου γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ εύκολο σε αυτά να πάρεις καλό βαθμό. Εκτός αυτού θα στηθεί μηχανή αριστούχων στα ιδιωτικά σχολεία για προφανείς λόγους
    8)Καλύτερα να αυξηθούν κάπως τα μόρια της προυπηρεσίας γιατί με την κρίση άνθρωποι με μεγαλύτερη ηλικία και οικονομικές υποχρεώσεις μπορεί να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας.Για ένα νέο είναι πάντα ευκολότερο να μπεί στον ιδιωτικό τομέα
    9)Σε καμιά περίπτωση περιφερειακά προσόντα π.χ γνώση 2ης ή τρίτης ξένης γλώσας να μην οδηγούν σε πεισσότερα μόρια απο το ένα πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά. Εκτός αν οι θέσεις το απαιτούν. Αλλοιώς γιατί είναι καλύτερο ένα πτυχίο ένα μεταπτυχιακό και 2 ξένες γλώσες απο 1 πτυχίο 2 μεταπτυχιακά και μια ξένη γλώσα. Τουλάχιστον να υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα. Σε κάθε περίπτωση η ξένη γλώσα δεν μπορεί στην εκδοχή της άριστης γνώσης να παίρνει περισότερα απο τα μισά μόρια ενός μεταπτυχιακού.
    10)Η αντικειμενικότητα του συστήματος να μην είναι σε βάρος της αποτελεσματικότητας για αυτό να μόρια με κοινωνικά κριτήρια να τύχουν σοβαρής επεξεργασίας ώστε να μην είναι εις βάρος της αποτελεσματικότητας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:21 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ ΟΠΩΣ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ STAGE.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΔΙΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ. Π.Χ. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΝΑΛΩΣΕ 5 ΕΤΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ 20 ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΟΠΟΥ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ. ΑΠΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ: 4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

    «Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)». ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΕΠΙΜΕΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ Ο ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ! ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ:
    6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

    «Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

    Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

    Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ; ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΟΜΟΕΙΔΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (4-8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΣΤΑ ΔΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ! ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΑΛΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ.
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.