Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:53 | ΣΤΕΡΙΟΣ

    1. Σύμφωνα με το προσοντολόγιο, για τις θέσεις Οικονομικών και Διοικητικών Υπαλλήλων, σαν προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένου και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.), ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής. Γιατί να μπορούν να προσλαμβάνονται άσχετες ειδικότητες για οικονομοδιοικητικές θέσεις; (π.χ. Θεολόγοι κλπ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω οποιοδήποτε πτυχίο, αλλά για την ειδικότητά του και όχι για κάτι άσχετο). Έτσι θα αναβαθμιστεί το Δημόσιο; Αυτοί που σπουδάζουν για τις αντίστοιχες ειδικότητες των παραπάνω θέσεων πού αλλού μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις; Δεν είναι άδικο για τα παιδιά αυτά;
    2. Για την πριμοδότηση της εντοπιότητας, όσοι δεσμευτούν για παραμονή δεκαετίας σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας γιατί να μην πριμοδοτούνται και αυτοί;
    3. Οι παλινοστούντες, τα παιδιά τους κλπ, μέχρι πότε θα πριμοδοτούνται;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:12 | Κ.Π.

    1η Παρατήρηση: να αυξηθεί η μοριοδότηση για την προϋπηρεσία και μετά τα 5 έτη. Τουλάχιστον έως τα 12 έτη.
    2η Παρατήρηση: Σωστά καταργήθηκε η προσαύξηση για τους συμβασιούχους ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Ε.Π.) και τα stage (50%). Μάλιστα εργάζομαι σε Ε.Π., οπότε δεν το θεωρώ αδικία, αλλά ισονομία. Σωστά καταργήθηκε η συνέντευξη, η οποία είχε καταντήσει κοροϊδία και μεγάλη απάτη.
    3η Παρατήρηση: Κακώς πριμοδοτείται το διδακτορικό μόνο με 400 μόρια και το μεταπτυχιακό μόνο με 200 μόρια. Τουλάχιστον 800 το διδακτορικό και 600 το μεταπτυχιακό, προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση και η έρευνα στη χώρα μας και όχι η ημιμάθεια και η «διδακτορία του μετρίου» και της ήσσονος προσπάθειας, που έχει επιβληθεί διαχρονικά στη χώρα μας.
    4η Παρατήρηση: Αν και δεν έχω μεταπτυχιακό θεωρώ ότι αν κάποιος διαθέτει 2 θα πρέπει βαθμολόγηση του να προσαυξάνεται αθροιστικά, όπως και στις ξένες γλώσσες διαφορετικά να ισχύσει η βαθμολόγηση για μια ξένη γλώσσα και όχι για 2 ή 3.
    5η Παρατήρηση : Να καταργηθεί το τεστ δεξιοτήτων (ή ανικανοτήτων), ή τουλάχιστον να μειωθεί η βαρύτητά του και η βαθμολόγηση του να είναι μέχρι 100 μόρια το πολύ.
    Δεν είναι δυνατόν κάποιος που παρακολουθεί διδακτορικό ή μεταπτυχιακό να λαμβάνει τα ίδια μόρια ή και λιγότερα με κάποιον επιτυχόντα στο τεστ. Αυτό θα αποτελεί ελληνική πατέντα και θα καταντήσει σαν το ανέκδοτο με το greek statistic’s. Ερωτήσεις του τύπου:
    – πόσες χώρες αποτελούν την Ε.Ε. ή
    – Ο ηγέτης ποιου κράτους πραγματοποίησε η επίσκεψη στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα; ή
    – Τα πολιτικά κόµµατα που εκπροσωπούνται σήµερα στη Βουλή των Ελλήνων είναι…

    δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο πρόσληψης στο Δημόσιο και να βαθμολογείται ακόμα και με περισσότερα μόρια με κάποιον που έχει κάνει έρευνα ή εξειδίκευση για 1, 2 ή 4 έτη. Αν τελικά εφαρμόσετε τη βαθμολόγηση του τέστ με 400 μόρια (ή τα ίδια μόρια) όσο και ένα διδακτορικό ή και με περισσότερα από ένα μεταπτυχιακό θα είστε τελείως αναξιόπιστοι και δεν πρόκειται να μας πείσετε για τις καλές σας προθέσεις.
    Με εκτίμηση

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:49 | Γιώργος Κ S

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
    ———-

    ΑΝ,
    ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΤΕ «ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ», ως προανέφερε κάποιος συμμετέχων στη διαβούλευση, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ (2) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,
    ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ (200) ΚΑΙ ΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!!

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ» ΤΟΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ:

    ***** ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ****** ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ.-

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:00 | ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Νομίζω πως πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα ενήλικα ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ποσοστό ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% και άνω.

    Σύμφωνα με το Ν.2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» και ειδικότερα με το άρθρο 18 παρ.6 περ.α, οι υποψήφιοι για την πλήρωση θέσεων κατηγορίας ΥΕ με σειρά προτεραιότητας που έχουν ανήλικα παιδιά μοριοδοτούνται με 100 μόρια για κάθε ένα από τα δύο πρώτα και με 200 μόρια για το τρίτο.

    Ζητώ να μεριμνήσετε ώστε να εξομοιωθούν βαθμολογικά με τα ανήλικα παιδιά που ήδη αποτελούν βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης σε θέσεις της κατηγορίας ΥΕ και τα ΕΝΗΛΙΚΑ παιδιά με ποσοστό αναπρηρίας άνω του 80%. Τα παιδιά αυτά έχουν τέτοιο βαθμό αναπηρίας που δεν τους επιτρέπει να αυτοεξυπηρετηθούν και ένας εκ των δύο γονέων είναι διαρκώς επιφορτισμένος με τη φροντίδα τους. Χρειάζονται πολύ περισσότερη προσοχή απ’ ότι ένα συνηθισμένο ανήλικο παιδί.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:07 | Αθανάσιος Μαλέας

    Κύριοι καλησπέρα,
    Η διαβούλευση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, μάλλον έχει σκοπό να υποστηρίζει τα ΜΟΡΙΑ κάθε συμμετέχοντα.

    Πριν συνεχίσω σας γνωρίζω ότι είμαι:
    Κάτοχος:
    δύο (2) πτυχίων ελληνικού ΑΕΙ (Οικονομικής Επιστήμης και νομικής)
    Δύο (2) μάστερ
    Υπ. Διδάκτορας σε θέματα διοικητικής επιστήμης.,
    Κατέχω μια άριστη ξένη γλώσσα.
    Προυπηρεσία
    Κλπ κλπ
    Άρα με βολεύει το μοριακό σύστημα αυτό.
    Όμως θα έκρινα πιο σωστό για να διορισθώ στο δημόσιο να εξετασθώ σε θέματα της ειδικότητας της προς πλήρωση θέσης και όχι να περιμένω να μαζεύω ΜΟΡΙΑ για να βολευτώ χωρίς κόπο [για την συγκεκριμένη θέση] αλλά με τα μόρια που κατάφερα και συγκέντρωσα.

    Και ας πούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αλήθεια, ένας κάτοχος μάστερ δεν είναι πια και τόσο εξειδικευμένος και αστέρι σε θέματα δημοσίου, υπάρχουν εργαζόμενοι στο δημόσιο ή απλοί πτυχιούχοι [και μερικές φορές και ΔΕ] που πραγματικά είναι ασυναγώνιστοι.
    Τα μάστερ έχουν φτάσει πια να μην είναι τίποτα άλλο από κάποια επιπλέον μαθήματα. Πολλά μάστερ στην Ελλάδα δεν έχουν καν διπλωματική αλλά 1 ή 2 μαθήματα επιπλέον.
    Καλό σας βράδυ
    Και καλή επιτυχία στις προσωπικές σας φιλοδοξίες [συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης των μορίων σας]

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:50 | ΚΩΣΤΑΣ

    Με το νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο επιχειρείται να μπει ένα τέλος στην αναξιοκρατία που κυριάρχhσε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
    Ταυτόχρονα όμως, με την κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου συντελείται μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των παιδιών που μόχθησαν, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και μόνο, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις μια θέση στο δημόσιο.
    Παρακαλείστε να επανορθώσετε αυτή την αδικία.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:19 | ΒΙΒΗ

    Κύριε Υπουργέ,

    Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπόψιν ότι κάποιοι από εμάς κατεβάλαμε ή καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό σε γνωστικό αντικείμενο. Κάποιοι από εμάς αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε πτυχία 5ετούς φοίτησης και ολοκλήρωσαν ένα μεταπτυχιακό στο αντικείμενό τους, ανακάλυψαν ότι συνάδελφοί τους με πτυχία κοντά στο 10 από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ και με άλλη μια άριστη γλώσσα διοριζότανε και εμείς όχι.

    Έτσι κάποιοι από εμάς, έβαλαν στην άκρη την οικογένειά τους και ταξίδευαν μέχρι και 150 χλμ για να παρακολουθήσουν μαθήματα, εργαστήρια και για την εκπόνηση εργασιών και διατριβής ενός 2ου μεταπτυχιακού. Κάποιοι από εμάς, στην ηλικία των 30 και άνω συνεχίζουν ακόμα να διαβάζουν για την συλλογή μορίων με απώτερο σκοπό (είναι αλήθεια) μιας θέσης στο Δημόσιο μέσα από πάντα αξιοκρατικές διαδικασίες.

    Τώρα μας λέτε ότι δεν μας μοριοδοτείται? Γιατί? Το 2ο μεταπτυχιακό δεν συνεπάγεται τεχνογνωσία και εξειδίκευση? Και αποτελεί μεγαλύτερη ή καλύτερη εξειδίκευση η ξένη γλώσσα ή το τεστ δεξιοτήτων? Μετρήστε τα και αυτά (αυτό είναι το δίκαιο) αλλά τι αποτελεί πραγματική εξειδίκευση και ποιον θεωρείται πιο καταρτισμένο?

    Επίσης σχετικά με την συνάφεια, είναι άδικο να λέγεται ότι δεν παίζουν ρόλο οι σπουδές του καθενός και όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Αυτό είναι παράλογο. Είναι δυνατόν για μια θέση π.χ. Διοικητικού-Οικονομικού υπαλλήλου να μην παίζει ρόλο αν το μεταπτυχιακό είναι στην μακροοικονομία ή στην διαχείριση αποβλήτων? Δηλαδή εγώ ως πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος 2 μεταπτυχιακών, είμαι εξίσου και ίδια καταρτισμένη με κάποιον που έχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο? Εμένα με συμφέρει, αλλά δεν μπορώ καν να το να το ισχυριστώ. Θεωρώ (και φαντάζομαι ότι ισχύει για τους περισσότερους) ότι αυτό είναι παράλογο.

    Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει τη διάθεση και το χρόνο να ασχολείται με το γνωστικό αντικείμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με αποτέλεσμα να καθυστερεί στην έκδοση των αποτελεσμάτων και για αυτό ίσως προτείνει την κατάργηση της συνάφειας. Μα υπάρχει μια απλή λύση. Ας ζητάει για κάθε θέση πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά από συγκεκριμένες σχολές και τμήματα από το να απαριθμεί σε κάθε προκήρυξη τίτλους σπουδών. Πόσο πια μη συναφή (για να συνεχίσω με το παράδειγμα του Διοικητικού-Οικονομικού υπαλλήλου) θα ήταν τα πτυχία/μεταπτυχιακά/διδακτορικά οικονομικών, νομικών και πολιτικών επιστημών!

    Αν θέλετε να προσλάβετε τους πιο άξιους και τους πιο ικανούς, μοριοδοτήστε τα πάντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, εμπειρία, γλώσσες) και όχι επιλεκτικά όσους έχουν προκλητικούς βαθμούς πτυχίου (κοντά στο 10) και μιλάνε 4 ξένες γλώσσες.

    Μην μας στερείται το δικαίωμα στην γνώση και τη περαιτέρω κατάρτιση για όσους είχαν ή έχουν τα ακαδημαϊκά προσόντα, τα κότσια, την υπομονή και το κουράγιο να το πετύχουν. Μην μας τιμωρείται που επιλέξαμε την περαιτέρω κατάρτιση μέσα από ένα 2ο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:57 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Γιατί μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σταματά η εμπορευματοποίηση των πτυχίων;
    Για ποιον λόγο δεν γίνετε το ίδιο και στην δευτεροβάθμια; Θεωρώ ότι θα είναι δικαιότερο να συμβεί το ίδιο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί έτσι όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες.
    Επίσης για ποιον λόγο κάποιος που έχει εντοπιότητα, πριμοδοτείτε με 150 μόρια; Αυτό είναι άδικο!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:51 | ΝΤΙΝΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ.
    ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 150 ΜΟΡΙΑ?
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, 10%, ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ(ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ).
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:05 | Κωνσταντίνα

    Κύριε Υπουργέ,
    Καταρχήν οι αλλαγές τις οποίες προωθείτε είναι αντικειμενικά αποδεκτές και αναγκαίες. Όμως θεωρώ άδικο το να μοριοδοτείται κάποιος με 150 μόρια για εντοπιότητα σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ όσον αφορά τους ΟΤΑ. Αυτό αυτομάτως αποκλείει κάποιους οι οποίοι έχουν περισσότερα προσόντα και ενδιαφέρονται πραγματικά για τη θέση. Δεν μπορεί απλά να δεσμεύεται ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος με μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα έχει σταθερή εργασιακή σχέση με τον ΟΤΑ στον οποίο προσλαμβάνεται;
    Σχετικά με τους πολύτεκνους η ποσόστοση θα μετατραπεί σε μοριοδότηση ή θα παραμείνει ως έχει;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:13 | ΠΟΛ.ΣΥΡΙΓΟΣ

    να βρεθεί φόρμουλα να αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο τα Πανεπιστήμιακά χαρτιά που έρχονται απλό βιομηχανίες παραγωγής μεταπτυχιακών και διδακτορικών χαμηλού κύρους και αξίας όπως από Βουλγαρία, Σερβία κλπ. Το ίδιο και για τους βαθμούς πτυχίων.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:32 | ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΟ ΒΟΛΟ)

    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΗΣ Η/Υ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ(PROFICIENCY)
    ==========================================================
    Ως γνωστό εδώ και κάποια χρόνια πρέπει να έχει κανείς πιστοποιημένες
    γνώσεις Η/Υ τουλάχιστον σε τρεις(3) θεμετικές ενότητες προκειμένου να διοριστεί στο Δημόσιο.
    ΔΕΝ θα ήταν σωστό αν κάποιος διαθέτει το σχετικό Πιστοποιητικό σε Προχωρημένο Επίπεδο(PROFICIENCY / ADVANCED) να έχει κάποια ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ σε σχέση με τους υπολοίπους;
    ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Ε.Ε.Κ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | Χάιδω

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ!

    ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ!ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ.

    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2008 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ!!!!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?…

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ, ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ…
    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:07 | Φωτεινή

    Αναφορικά με την καταργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακου, τη θεωρω καταφορη αδικία εις βαρος των «δικαιούχων»!Οι επιπλέον αυτες σπουδες απαιτουν χρονο, ενέργεια και δαπάνη χρηματων πολύ συχνά. Δεν ειναι δυνατόν να απαξιώνονται εν μία νυκτί ο κόπος και η αφιέρωση τόσων ανθρώπων, που έκαναν επιλογές ζωής βάσει των συνθηκών και των απαιτήσεων που υπήρχαν.

    Εκφραζω την αγανάκτηση μου επισης για την εξίσωση συναφών και μη τιτλων σπουδών!ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ???το ίδιο μπορεί να ανταπεξέλθει ένα άτομο που γνωρίζει και έχει εντρυφήσει σε ένα γνωστικό αντικειμενο με ένα δευτερο πρόσωπο που έχει ένα άλλο άσχετο πτυχιο??

    Όσο για την προσαυξηση της εμπειρίας στο δημόσιο..κρατατε χρονια τωρα δεσμιους τοσους νεους ανθρωπους στο κυνηγι συμβασεων δημοσίου δικαίου και επειδη δουλειές δεν υπάρχουν και γιατι πριμοδοτουνταν αυτη η εμπειρία(λογικό το βρισκω αφου θα ειχε αποκτηθει σε αντίστοιχες θέσεις και θα χαν αποκτησει πλεονεκτημα γνωσεων τα ατομα αυτα),π.χ. σε θέσεις ΓΕΩΠΟΝΩΝ.. τους εκπαιδευετε και τους απολυετε μετά για να επαναπροκηρύξετε τις θέσεις τους και να ερθουν άλλα κοροιδάκια για λίγο και αυτά να χαρουν ..στο μεταξύ οι πρώτοι ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ πρέπει να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ για να ειναι επιλέξιμοι μετά από κάποιους μήνες σε ανάλογη προκήρυξη!!ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?? ΤΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ? Οι ανθρωποι αυτοι σπουδασαν στο ελληνικό πανεπιστημιο, μερικοί επένδυσαν κι αλλο χρονο σε περαιτερω σπουδες και βλέπουν μια Ελλάδα να τους ΦΤΥΝΕΙ …Άλλοι τυχεροι συνάδελφοι τους γυρίζουν με πτυχια εξωτερικού ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ και καταλαμβάνουν αβασάνιστα θεσεις για τις οποίες μοχθούν χρόνια οι πρωτοι..τωρα ΠΩΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ , ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ «10» που στα ελληνικά πανεπιστημια είναι λίαν σπάνιο..ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ??Τα ΞΕΝΑ ΜΠΑΤΣΕΛΟΡ & ΜΑΣΤΕΡ κατακλυζουν την αγορα εργασιας..ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΣΧΟΛΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΜΑΣΤΕΡ?

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥ, ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

    ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΝΑΙ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
    ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΗΜΟΥΝ:

    ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ,
    ΜΕ 2 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ 3Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ
    ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
    ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
    ΜΕ ΓΝΩΣΗ Η/Υ

    ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΕ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ).

    ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜ.ΔΙΚΑΙΟΥ

    ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ Η/Υ ΚΑΙ

    ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ

    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΓΙΝΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΣΤΑΤΟΥΣ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ»!!

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ????

    ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

    ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ?
    ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ΜΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ, ΥΓΕΙΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΑΞΙΩΝΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ!

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | ΑΘΗΝΑ ΡΟΥΣΚΑ

    Κύριε Υπουργέ

    Είμαι πολύτεκνη με 4 μαθητές στην α΄λυκίου , γ΄ γυμνασίου , α΄γυμνασίου και ε΄ δημοτικού.
    Θεωρώ τουλάχιστον άστοχο άν όχι προκλιτικό για το δημόσιο αίσθημα και για μένα προσωπικά ως γονέα ο ισχύων τρόπος μοριοδότησης του βαθμού πτυχίου αναξαρτήτως το αν μπαίνεις σε μία σοβαρή σχολή με 18000 μόρια πχ και βγαίνεις με ένα βαθμό πτυχίου πχ 6 με το να μπαίνεις σε μια σχολή ενός πανεπιστημίου της πλάκας με 10000 μόρια και να βγαίνεις με βαθμό 8,5 που είναι και σχετικά εύκολο να το κάνεις και να προκρίνεσαι για μια θέση στο δημόσιο. Είναι κρίμα. Νομίζω οτι θα ήταν δίκαιο να γίνονται οι προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό και οποιος έχει τα κότσια να περάσει κι ας έχει τελειώσει με άριστα στη Βάρνα ή τη Τιμισοάρα. Τι να συμβουλέψω τα παιδιά μου Μή διαβαζετε για να μπήτε σε κανα ΤΕΙ με Ασσο Ή ΑΕΙ της πλάκας με 10 ή να δαιβάσουν και να μπουν σε ένα σοβαρό πανεπιστήμιο με 18 και βγαίνοντας να μειονεκτούν έναντι των τελευταίων?????????????????????????????

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | Ελευθέριος Φαρμάκης

    Η κατάργηση της extra μοριοδότησης για πλέον του ενός τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών είναι τουλάχιστον παράλογη. Εάν το ζητούμενο είναι η αξιοκρατία είτε θα γίνονται εξετάσεις είτε θα λαμβάνονται υπ’ όψιν τα λεγόμενα τυπικά προσόντα. Στη δεύτερη περίπτωση ο κοινός νους λέει ότι 2 ή και περισσότερα μεταπτυχιακά δεικνύουν αξία μεγαλύτερη από αυτήν που σηματοδοτεί μόνον ένα μεταπτυχιακό.

    Είναι προφανές ότι ένας τίτλος σπουδών είναι μόνον ένα «σινιάλο» της αξίας του υποψηφίου και όχι αποδεικτικό στοιχείο αυτής. Από τη στιγμή όμως που αποφασίζει το δημόσιο να προσλάβει υπαλλήλους βάσει τιτλών, αυτόχρημα αποδίδει σε αυτούς τους τίτλους αξία. Κατά συνέπεια είναι εντελώς άτοπο στο όνομα της αξιοκρατίας να παραγνωρίζονται τυπικά προσόντα στα οποία στηρίζεται το ίδιο το δημόσιο στην προσπάθειά του να επιλέγει τους άριστους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:46 | Κωνσταντίνος Σκουταράς

    Κύριε Υπουργέ,

    Κάθε συνετός πολίτης δε μπορεί παρά να επιδοκιμάζει οποιαδήποτε προσπάθεια που στοχεύει στην εμπέδωση αξιοκρατικής αξιολόγησης για τη διαδικασία της επιλογής των μελλοντικώς νεοπροσλαμβανόμενων δημοσίων υπαλλήλων κάθε βαθμίδας.
    Για να ισχύει όμως αυτό, η Πολιτεία οφείλει να αξιολογήσει συνολικά όλα τα προσόντα των υποψηφίων με κανόνες απόλυτης ισονομίας, ώστε αυτά να συνεκτιμώνται και να συνυπολογίζονται χωρίς ίχνος διάκρισης. Πρέπει δηλαδή να αποδίδεται στον υποψήφιο εκείνο που του αναλογεί, δίχως συμψηφισμούς και ομογενοποιήσεις.
    Η μη μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού, δημιουργεί συναισθήματα αδικίας και πικρίας στους κατόχους των, που αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν ανταμοίβεται μια επίμονη κι επίπονη προσπάθεια που στοχεύει στην απόκτηση επιπλέον γνώσεων και δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για την αντιμετώπιση σύνθετων καταστάσεων και προβλημάτων που μαστίζουν ως γνωστόν τη Δημόσια Διοίκηση της Χώρας μας. Και εν τέλει εμπεριέχει και μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα.
    Άλλωστε πως είναι δυνατόν η ίδια η Πολιτεία από τη μια να μετονομάζει το πρώην Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ και Θρησκευμάτων και την ίδια στιγμή να απαξιώνει τη διαρκή προσπάθεια απόκτησης επιπρόσθετων γνώσεων. Αλλοίμονο αν ανταμοίβει με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία τους νέους.
    Ούτε βέβαια αποτελεί προσπάθεια υπέρβασης και διεμβολισμού της αξιοκρατίας αν συμπεριληφθεί στη μοριοδότηση και το δεύτερο μεταπτυχιακό που αυτοδικαίως δικαιούνται όσοι το κατέχουν.
    Και για να μη θεωρηθεί ότι δύο μεταπτυχιακά ισούνται με ένα διδακτορικό, το δεύτερο μεταπτυχιακό να μοριοδοτηθεί με 150 μόρια. Δηλαδή οι κάτοχοι δύο μεταπτυχιακών, να λάβουν αθροιστικά 350 μόρια.
    Έχει υποχρέωση η πολιτεία να αποδεχτεί το αυτονόητο. Γιατί οφείλει να μην επιτρέψει να παρεισφρήσει η αδικία σε μια αξιόλογη προσπάθεια που έχει ως στόχο την αλλαγή κάκιστων αντιλήψεων και μεθοδεύσεων του παρελθόντος.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:31 | Γ. Ανταίος

    Η μόνη λύση στην δίκαιη μεταχείριση του πρώτου μεταπτυχιακού είναι ο διαχωρισμός τους με βάση τη συνάφεια αντικειμένου. Υποθέτω ότι αυτό γίνεται για λόγους κόστους του ΑΣΕΠ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τουλάχιστον ας κανουν κάποιες μεγάλες ομάδες όπου θα περιέχονται ομοειδή μεταπτυχιακά. Αν δεν γίνει αυτό όλοι θα βρίσκουν ότι φθηνότερο και άχρηστο υπάρχει στην αγορά!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:11 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    Ε!!!! ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΙΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:55 | Θάνος

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι πεπεισμένος ότι οι ρυθμίσεις του νέου Νόμου για την ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι ο νέος Νόμος θα πρέπει να προβλέπει τη μοριοδότηση και όσων έχουν δεύτερο Πτυχίο Πανεπιστημίου, το οποίο για να αποκτηθεί απαιτεί τουλάχιστον 4-5ετείς σπουδές. Εμείς λοιπόν που έχουμε γύρω στα 8-10 έτη σπουδών και έχουμε περάσει επιτυχώς τουλάχιστον 80 Πανεπιστημιακά μαθήματα και δεν είχαμε την οινομική δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κάποιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα ήταν πιστεύω άδικο να μην υπάρξει πρόβλεψη για μοριοδότηση του 2ου Πανεπιστημιακού Τίτλου Σπουδών. Εξάλλου, η φοίτηση στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα δεν υπερβαίνει τα 1-2 έτη σπουδών.
    Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω και το γεγονός πως χρήζει αλλαγής και η ρύθμιση που υπάρχει στον προηγούμενο νόμο περί μη δυνατότητας συμμετοχής σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ, εφόσον δεν έχει παρέλθει πενταετία από την ημέρα διορισμού, μετά από προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η ρύθμιση αυτή θεωρώ πως αντίκειται στην αρχή της ισότητας που κατοχυρώνει το Σύνταγμα, αφού υποχρεώνει κάποιον να παραμείνει υπάλληλος σε μία Υπηρεσία που μπορεί να μην του παρέχει δυνατότητα εξέλιξης ή να μη σχετίζεται με το γνωστικό του αντικείμενο.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:53 | Χρύσα

    Η μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται. Για την απόκτηση δεύτερου μεταπτυχιακού καταναλώνεται χρόνος, κόπος και χρήματα, καθώς την συγκεκριμένη περίοδο δεν υπάρχει χρόνος για εργασία!
    Είναι αδικαιολόγητο, στο πνεύμα της δια βίου εκπαίδευσης, να μην ανταμείβονται οι κάτοχοι δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου με ανάλογη μοριοδότηση, όπως ορθά συμβαίνει με τους ξενόγλωσσους τίτλους σπουδών.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:01 | ΜΑΚΗΣ

    Από ότι βλέπω και διάβασα στα σχόλια της ανοιχτής διαβούλευσης, η συντριπτική πλειοψηφία ασχολείται με την κατάργηση της βαθμολογίας του δεύτερου μεταπτυχιακού.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΗΡΘΕ, να θέλετε να καταργήσετε τη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού ενώ λέγατε ότι σας νοιάζουν τα αντικειμενικά προσόντα, Αυτό πρέπει να αλλαχθεί οπωσδήποτε στην κατάθεση του νομοσχεδίου και να μοριοδοτήσετε και το 2ο μεταπτυχιακό

    Επιπλέον, μειώστε τη μοριοδότηση του βαθμού του πτυχίου, τα 10αρια δίνονται χωρίς αξιολόγηση στους αποφοίτους από Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λ.π. χωρίς να σημαίνει ότι αυτοί είναι καλύτεροι από εμάς που τελειώσαμε στην Ελλάδα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ.

    ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 10, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1100 ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

    ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 7 + ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ = 970

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μειώστε τη μοριοδότηση του τεστ δεξιοτήτων, Ε ΟΧΙ και όσο ένα διδακτορικό.

    Ενώ αυξάνεται τη μοριοδότηση όλων των άλλων, ξεχνάτε τις ξένες γλώσσες, ζούμε σε πολιτισμική κοινωνία οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητο προσόν για κάποιους που δουλεύουν ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:04 | kostas

    οταν τρεχεις κατοσταρι ο νικητης βγαινει στα 100!αν τους περασεις αφου σταματησουν δεν θα σου δωσουν μεταλιο! αν θες να τρεξεις 110 μετ¨εμποδιον ή 200 400 κτλ ειναι αλλο αγωνισμα. η κατηγορια ΠΕ ειναι πανεπιστημιακη. Επίσης αλλη μια διαφορα ειναι οτι η ΠΕ ΔΕ ΥΕ ειναι κατηγοριες της δωρεαν παιδειας τα ΜΤΠΧ κατα 95 % οχι
    Βαλτε τα ΜΤΠΧ σε αλλη κατηγορια να τελειωνουμε αφου θεωρουν οτι εχουν ααανωτατη εκπαιδευση. απλα πραγματα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:57 | Γεωργία Β.

    θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να λαμβάνεται υπόψιν και να μοριοδοτείται ο εκάστοτε υποψήφιος, όταν ένας εκ των δύο γονέων
    η και οι δύο, έχουν 100% αναπηρία για οποιαδήποτε λόγο. Είτε από ατύχημα είτε εκ γενετής. Είναι άδικο να μοριοδοτούνται μόνο τα τέκνα αναπήρων από κάποιους δημόσιους ργανισμούς και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | Γιώργος

    Κατα τη γνώμη μου ορθώς δεν μοριοδοτείται το δεύτερο Μεταπτυχιακό για απλές θέσεις του δημοσίου. Άλλο για θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένα τυπικά προσόντα. Επίσης ορθώς καταργείται η συνάφεια ή μη των μεταπτυχιακών τίτλων που οδηγούσε σε συνεχείς ενστάνσεις υποψηφίων προς τον ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν συνεχώς αποτελέσματα προκηρύξεων για πολλούς μήνες.
    Γενικά πιστεύω ότι έχουν γίνει πολύ σωστές διορθωτικές κινήσεις και το νομοσχέδιο κινείται σε πολύ σωστές και αξιοκρατικές βάσεις. Ελπίζω να μην υποκύψει ο Υπουργός σε πιέσεις προσωπικών συμφερόντων και κάνει πίσω. Πρέπει, τουλάχιστον εμείς οι νέοι, να βλέπουμε το συλλογικό καλό και όχι το προσωπικό του καθενός.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:23 | sotiris

    ΔΕΥΤΕΡΟ «ΠΤΥΧΙΟ» ΔΕ

    Κύριε Υπουργέ,

    παρακαλώ καταργήστε τα +150 μόρια του δεύτερου «πτυχίου» ΔΕ. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν 20άρια από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ΙΕΚ, στα οποία προσθέτουν και 150 μόρια από το (συνήθως πολύ χαμηλότερου βαθμού) απολυτήριο δημόσιου λυκείου.

    Ένας άριστος απόφοιτος του 19 θα έχει 200 και πλέον μόρια λιγότερα από αυτούς, τα οποία πολύ δύσκολα μπορεί να καλύψει μέσω του τεστ δεξιοτήτων.

    Παρακαλώ πολύ να το δείτε, γιατί πρόκειται για ΑΔΙΚΙΑ.

    Σας ευχαριστώ για το βήμα.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:01 | kostas

    στα 3 μεταπτυχιακα το ενα δωρο παρτε προλαβετε ελα ελα και μετα βουρ για δημοσιο να περασετε τα κοροιδα που πηγαν για δουλεια μετα το πανεπιστημιο και δε μπορουσαν να μεινουν αιώνιοι φοιτητες..
    μεταπτυχιακα στην ΔΕ υπαρχουν? ελα ελα ολα τα εχω θα τους περασεις ολους θα γινεις δημοσιος υπαλληλος
    και οι πανελληνιες ξεφτυλιστηκαν παμε εξωτερικο,πτυχια μεταπτυχιακα τα παντα ολα εχω..λεφτα να χεις!!
    ΠΕ=πανεπιστημιακη παιδεια τελος! αμερικανοφλοραντζες που λεει και ο πανουσης…ο τραγουδιστης μπορει και ο καθηγητης, δε ξέρω!
    βαλτε τα μεταπτυχιακα σε αλλη κατηγορια να τελειωνουμε…αφου ειναι παραπανω μορφωμενοι απο τους ταπεινους πτυχιούχους!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:55 | Γιούλη

    Εμάς στη σχολή μας βαθμούς υψηλούς στο πτυχίο είχαν οι ΔΑΠΙΤΕΣ.

    Εγώ δευτέρο μεταπτυχιακό έκανα δουλεύοντας και με οίκογενεια.

    Σταματήστε να λέτε ότι συμφέρει τον καθένα και σταθείτε δίπλα μας. δίπλα στο δίκαιο. Μια άδικη κοινωνία θα είναι άδικη με όλους άργα ή γρήγορα.

    Ναι στη αθροιστική μοριοδότηση όλων των προσόντων μας!!! ΝΑΙ στη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού!!!!!!!!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:08 | XRISTINA

    ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ
    ΝΑΙ ΣΤΑ 70 ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ
    ΝΑΙ ΣΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:34 | αρχαιολόγος

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο νέος υπουργός πολιτισμού και τουρισμού είναι σύμφωνος με τις απαράδεκτες προκηρύξεις για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού που γίνονται τελευταία σε διάφορους φορείς του υπουργείου (κυρίως εφορίες αρχαιοτήτων), οι οποίες μάλιστα δημοσιεύονται και στο site του υπουργείου. Ειδικότερα αναφέρω ότι οι συγκεκριμένες προκηρύξεις ορίζουν ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων το πολύ τρεις μέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης (με αποκορύφωμα την προκήρυξη της Γ’ ΕΠΚΑ που δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου και είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου) και ζητούν ως δικαιολογητικά το πτυχίο και μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν διώκεται ποινικά. Όσον αφορά τον τρόπο πρόσληψης, η επιλογή σύμφωνα με την προκήρυξη γίνεται κατά την κρίση του προϊστάμενου…
    Εδώ βέβαια θα μου πείτε ότι τουλάχιστον οι προκηρύξεις αυτές δημοριεύτηκαν στο site του υπουργείου, ενώ τόσο διάστημα γίνονταν χωρίς καμία κοινοποίηση…
    Είναι γνωστή η κατάσταση στο υπουργείο πολιτισμού,όπου το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία οργιάζουν. Ας μπει ένα φρένο σας παρακαλώ σε αυτή την κατάσταση. Έχω δύο μεταπτυχιακά και όποτε κάνω αίτηση μου ζητάνε προϋπηρεσία. Πώς θα την αποκτήσω αυτήν την ευλογημένη προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι ή αυτοί που έχουν τα μεγάλα μέσα? Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος για αυτή την κατάσταση…
    Και ένα τελευτάιο σχόλιο: όσοι διατίνονται υπέρ της εμπειρίας, ας μας πούνε πρώτα πώς την απέκτησαν, με ποιο μέσο μπήκαν στο δημόσιο παρακάμπτοντας άλλους που πιθανώς είχαν περισσότερα προσόντα από αυτούς και ας σταματήσουν να κλαίγονται. Η κατάργηση της προσαύξησης είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει προκειμένου να δοθεί ευκαιρία και σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν είχαν κάποιο μέσο να τους βάλει στο δημόσιο.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:15 | Zoi

    Αν έκανα δευτέρο μεταπτυχιακό είμαι πλούσιος ? οπότε ας μην μοριοδότηθει το 2ο μεταπτυχιακό? ωραία!!! ερώτηση: αν έκανα 1 μεταπτυχιακό πάλι πλουσιός δεν είμαι με αυτή τη λογική? άρα γιατί μοριοδοτείτε το 1ο ?

    Αν έκανα διδακτορικό μπόρούσα να δουλεύω ταυτόχρονα 10 – 11 ώρες την ήμερα (συν τα πήγαινε έλα στη δουλία χάνεις ένα 12 ώρο την ήμερα) ? – όχι δεν μπορούσα να δουλεύω έτσι full time όποτε μάλλον θα πρέπει να ήμουν πλούσιος. Παεί λοίπον και το διδακτορικό, να μην μοριοδοτείται και αυτό…

    Γλώσσες μπόρουσα να κάνω με full time δουλεία?? (μη μου πείτε ότι έμαθα 2 -3 – 4 γλώσσες πριν τελειώσω το λύκειο στο δωρέαν δημόσιο σύστημα παίδειας μας!!!). Οπότε πάνε και οι γλώσσες – ΕΞΩ και αυτές…

    Αν σπούδασα στο εξωτέρικο ?? είμαι φτώχος??? δεν νομίζω… οπότε να μην μέτρανε τα πτυχια των παιδίων που έρχονται από το εξώτερικό … Πάει και αύτο … Το ίδιο και για αυτούς που δεν σπούδασαν στην πόλη τους (λιγότερο ίσως πλούσιοι με την παραπάνω λογική αλλααααα ….. ψιλοπλούσιοι και αυτοί)

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΓΩ????? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ?????????

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | ARETI

    Δεν συμφωνώ με την πρόθεση της κυβερνησης να καταργήση τη μοριοδότηση του δευτερου μετεπτυχιακού!
    Είναι άδικο!!
    αδικα όλα!!
    χαμένος χρόνος!
    χαμένος κόπος δηλαδή??
    καμία δικαίωση??
    καμία αναγνώριση??
    τόση αναγνώριση και τόση απαηίωση σε όλους που αγωνίζονται??

    Είναι κρίμα!!!
    Δεν πρέπει να περάσει αυτή η ρύθμιση!!!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | enas neos

    Γιατι κυριε Υπουργε καταργείται το 2ο μεταπτυχιακο!

    Δεν ειναι πιστοποιημένο πτυχιο απο δημοσια ελληνικα πανεπιστημια!
    Ειπατε προεκλογικά οτι θα πριμοδοτησετε τους πτυχιουχους αν δε κανω λαθος!

    ολοι ή σχεδον ολοι συμφωνουν οτι η προηγούμενη κατασταση επρεπε να αλλαξει διοτι αδικουνταν οι ΑΡΙΣΤΟΙ σε βαρος των ΑΡΕΣΤΩΝ!
    Αποτελεσμα

    1)πριν διδακτορικο = 450 μορια (διοτι στην πλειοψηφια ολοι οι διδακτορες παιρνουσαν απο μεταπτυχιακες σπουδες, οποτε 300+150=450)
    ΤΩΡΑ 400 μορια. ΑΡΑ μειον 50 μορια.

    2)πριν μεταπτυχιακο= 150, Επιπλεον μεταπτυχιακο με κοπους και θυσιες αλλα 150+ 150=300 μορια.
    Τωρα 200. ΑΡΑ μειον 100 μορια.

    Σωστες οι προθεσεις σας, αλλα λαθος το αποτελεσμα!
    Απαξιωση των τιτλων σπουδων!

    Το γεγονος οτι δεν υπαρχουν διευκρινησεις μεχρις στιγμης ελπιζω να σημαινει οτι θελετε να λαβετε υποψιν σας και τη γνωμη του κοσμου!
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Ευχαριστώ που μου δοθηκε η ευκαιρια να πω τη γνωμη μου!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:46 | Γιώργος

    Βλέπω μια μεγάλη κινητοποίηση στο θέμα του δεύτερου μεταπτυχιακού. Ως άμεσα θιγόμενος από το μέτρο, αφ’ ενός θέλω να ενώσω και εγώ τη φωνή μου με τους υπόλοιπους συμπολίτες μου κατά αυτής της απόφασης που καταργεί στην ουσία την επιβράβευση ενός πρόσθετου προσόντος που τις περισσότερες φορές (και στη δική μου περίπτωση) έχει κατακτηθεί με κόπους και θυσίες.

    Είμαι θιγόμενος και από τη κατάργηση της προσαύξησης της προϋπηρεσίας, αλλά σε αυτή τη περίπτωση αναγνωρίζω το άδικο του προηγούμενου νόμου και δέχομαι ως θετική την πρόταση σας για κατάργηση.

    Το σεμινάριο του ΟΑΕΔ είχε δυστυχώς καταντήσει θέμα παζαριού στα βουλευτικά και άλλα γραφεία, οπότε ορθώς καταργείται.

    Ο βαθμός του πτυχίου είναι αντικειμενικό προσόν εφόσον υπάρχει αξιολόγηση των ιδρυμάτων καθώς και υπολογισμός του χρόνου που απαιτήθηκε για την απόκτηση του τίτλου.

    Η προϋπηρεσία κακώς αποδυναμώνεται γιατί είναι σημαντικό εφόδιο.

    Οι ξένες γλώσσες αποτελούν σίγουρα προσόν απλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βαθμολογείται απεριόριστος αριθμός τη στιγμή που δεν γίνεται το ίδιο για όλους τους τίτλους.

    Ευχαριστώ πολύ για το βήμα

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:51 | Παναγιώτα Παπανικολάου

    Είμαι απόφοιτος της σχολής Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Μετά την αποφοίτηση μου και την επιτυχή συμμετοχή μου σε κατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών παρακολούθησα και αποπεράτωσα τις σπουδές μου στο εν λόγω τμήμα. Ήδη παρακολουθώ πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σχετικό με τον δεύτερο κύκλο σπουδών μου στο Δημοκρήτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

    Απο την ενημέρωση, που είχα από τις εφημερίδες, ενδεχομένως ελλιπή, σχετικά με το νομοσχέδιο, που αφορά στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, δεν είδα να προβλέπεται μοριοδότηση για τον Δεύτερο τίτλο σπουδών, αλλά ούτε για την κατοχή Πτυχίου ή Πτυχίων Ξένων Γλωσσών.

    Αλήθεια, δεν είναι Ηθικό και Δίκαιο να πριμοδοτείται και ο Δεύτερος τίτλος σπουδών;
    Έτσι και η αυξημένη προσπάθεια επιβραβεύεται και οι στρεβλώσεις του υφιστάμενου εξεταστικού συστήματος εξισορροπούνται, όπου οι υποψήφιοι εισέρχονται σε σχολές, που δεν είναι ο πρώτος και ο βασικός τους στόχος.

    Επίσης τι θα ισχύσει με την σπουδή και την γνώση των Ξένων Γλωσσών; Θεωρώ οτι η πριμοδότηση , που ίσχυε έως τώρα, είναι και Δίκαιη και Ορθή.

    Με Εκτίμηση,

    Παναγιώτα Παπανικολάου,
    Ιτέας 1, Γλυφάδα

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:52 | Din

    Πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπερ της δια βιου εκπαίδευσης,μέσα όμως στα πλαίσια της γνώσης και όχι του εμπορίου πτυχίων-μεταπτυχιακών και της αποκλειστική στόχευσης για συλλογή μορίων για έναν διορισμό στο δημόσιο κ.ο.κ!!!
    Στο εξωτερικό γελάνε με το δημόσιο κυρίες μου και κύριοι…δυστυχώς είναι αλήθεια όσο και να μην θέλετε να το πιστέψετε….όπως επίσης στο εξωτερικό αν κάποιος είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών και επιλέξει το δημόσιο(που συν τοις άλλοις αποτελεί και τελευταία επιλογή) θα τον περάσουν για τρελό!!Στην Ελλάδα όμως δυστυχώς και ο ιδιωτικός τομέας δεν ανταμοίβει όπως θα ‘πρεπε πέραν ελαχιστών εξαιρέσεων οπότε έχετε(κύριοι της εξουσίας) κάνει κατά κάποιο τρόπο στη συνείδηση του μορφωμένου κόσμου μονόδρομο…ποιο(;;;)…το δημόσιο!!!
    Κατά τη γνώμη μου καλή και επιτακτική η νέα αρχή που κάνετε με την αξιοκρατία στο δημόσιο αλλά χρειάζεται άμεσα και μια καινούρια αρχή στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα,σ’ότι αφορά και τα ωράρια και τους μισθούς!!Βάλτε κυρίως εκεί μια τάξη και μετά όλοι θα δούμε πόσο ο ένας μετά τον άλλον θα φτύνει κυριολεκτικά το δημόσιο…θα το κάνετε πράξη όμως ή θα έχουμε το κόσμο να διχάζεται και να παλεύει για έναν και μόνο δημόσιο;;;Αν το κάνετε πάντως,μόνο να κερδίσετε έχετε…πιστέψτε με!!!
    Στο θέμα μας τώρα…κύριε Ραγκούση πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπάρχει συνάφεια του μεταπτυχιακού με το αντικείμενο της προκυρησσόμενης θέσης,αν πρέπει να διορθώσετε κάτι απο το άρθρο 4 δηλαδή πιστεύω είναι αυτό το σημείο!!
    Κατά την γνώμη μου,το να έχω 2 και 3 μεταπτυχιακά για μια θέση δημοσίου με μισθό 1000 ευρώ είναι πλεονασμός…και παιδιά δεν το γράφω για να υποβαθμίσω τη γνώση αλλά με την έννοια της ουσίας όσον αφορά το αντικείμενο μιας απλής θέσης δημοσίου για το αν μπορεί ή όχι ν’ανταποκριθεί κάποιος!!Συγγνώμη αλλά για μένα το να θεοποιώ συνεχώς και να βάζω σαν απολειστικό σκοπό-στόχο το δημόσιο μετά και απο τόσα χρόνια σπουδών είναι σαν να υποτιμώ και τον ίδιο μου τον εαυτό…σκεφτείτε το λίγο…δεν είναι μόνο τα μόρια υπάρχει και κάτι που λέγεται καριέρα που μάλιστα μπορεί να σ’αποφέρει τα τριπλάσια χρήματα…τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου!!!
    Το να διεκδικώ βέβαια μια θέση ειδικού επιστημονικού προσωπικού εκεί όντως πρέπει να υπάρχει μια εκ βαθέων εξειδίκευση σε γνώσεις-προσόντα,οπότε σ’αυτή τη περίπτωση είναι must η αναγνώριση και δεύτερου και τρίτου μεταπτυχιακού!!!
    Δεν θέλω να μπω στη λογική να αναλύσω το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η επιλογή κάποιου για μεταπτυχιακό ούτε ν’αναφερθώ σε μεταπτυχιακά με βαθμό δυσκολίας(εύκολά ή δύσκολα)…ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ!!!
    Και να διορθώσω και ένα φίλο που ανέφερε ότι το μεταπτυχιακό κοστίζει 4000ευρώ….όχι φίλε μου…η πιο χαμηλή τιμή κινείται πλέον στα 7000 ευρώ!!!

    Καλή συνέχεια!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | GEO TEO

    PISTEYW TI POLITIKO KOSTOS THA EINAI MEGALO AN DEN OLOKLHRWMENO TO SYSTHMA THS ANABATHMOLOGHSHS , MILAW GIA TO B MASTER THN PRIMODOTHSH TOY KAI THN ENTOPIOTHTA
    SKEFTHTE TO

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:27 | ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΛΑ

    1. Μεγάλη κατάρα η συνέντευξη, όπως τουλάχιστον εφαρμοζόταν.
    Ευτυχώς καταργήθηκε.
    2. Μεγάλη κατάρα να πετύχεις με πανελλήνιες, σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Ακόμη χειρότερα εάν το πανεπιστήμιο θεωρείται το καλλίτερο. Οι βαθμοί σου θα είναι χαμηλοί.
    Εάν όμως αποτύχεις, πηγαίνεις σε ανατολικές χώρες, παίρνεις το πτυχίο σου με 10, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, και άσε τους άλλους να τρέχουν να σε πιάσουν.
    Διότι 10Χ110 ο ΑΣΕΠ σου δίνει 1100 μόρια. Πόσο θα πάρει, ο, του καλού πανεπιστημίου που ξεπατώθηκε στο διάβασμα; 7 (επτά); Aς κάνει και κανένα διδακτορικό, για μεταπτυχιακό δεν συζητάμε και τώρα μάλιστα το δεύτερο που δεν μετράει, να μας φτάσει. Στο διάστημα δε, που εκείνος θα συνεχίσει να προσπαθεί, δεν θα πάρουμε και κανένα μόριο από προϋπηρεσία; Όλα καλά. Αντικειμενικό το σύστημα.
    3.Αλλη κατάρα η προϋπηρεσία. Να έχεις πάρει τα πτυχία σου, τα διδακτορικά σου, να έχεις παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια, να έχεις κάνει όλα, όσα σου δίνουν το δικαίωμα να πιστέψεις ότι ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ. Τώρα λοιπόν που είσαι έτοιμος να προσφέρεις στον εαυτό σου και στο σύνολο, πρέπει να παρακαλέσεις για κάποια προϋπηρεσία, έστω και χωρίς αμοιβή, διότι χρειάζεσαι μόρια, διότι αυτός που δεν προσπάθησε στις πανελλήνιες, ήταν ο έξυπνος, και ήρθε με όλα τα προσόντα από γειτονική χώρα.
    4.Νέα κατάρα με το τεστ δεξιοτήτων. Δηλαδή αυτός που έχει 10 στο πτυχίο (εξ ανατολικών χωρών πάντα οι προνομιούχοι) και καταφέρει να πάρει και 80 στο τεστ δεξιοτήτων (διότι θα μπορεί να παρακολουθήσει και κάποια ιδρύματα παραπαιδείας, που γνωρίζουν λίγο πολύ τα θέματα) θα πιάσει συνολικά αυτός 1420 μόρια. Ποιος θα τον φτάσει.
    Το άλλο πάλι. Να έχεις τα πτυχία σου, τα μεταπτυχιακά σου, τα διδακτορικά σου κλπ. Και να πρέπει να καθίσεις στο θρανίο, διότι ως Νομικός δεν γνωρίζεις πώς να τετραγωνίσεις τον κύκλο, τι σου λέει. Η αποθέωση της ξευτίλας.

    Εντάξει, εφόσον πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, κάπως θα τα βολέψουμε. Όλοι σιγά-σιγά μαθαίνουν. Όταν όμως πρόκειται για εκπαιδευτικούς, εκεί που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας τι γίνεται. Μας χρειάζεται το 10 της Ρουμανίας, μας χρειάζεται η προϋπηρεσία του Σούπερ Μάρκετ ή το μεταπτυχιακό στην παραγωγή της ντομάτας.
    Το υπουργείο παιδείας, για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού από όσο γνωρίζω εφαρμόζει αξιοκρατικό σύστημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάσει και να τελειοποιηθεί.
    Θα εφαρμοστεί λέει για δύο χρόνια να θεωρείτε για δύο χρόνια μετά τον διορισμό του ο υπάλληλος προσωρινός και στη συνέχεια θα κρίνεται, εάν είναι ικανός για μονιμοποίηση. Αυτός που δούλεψε για δύο χρόνια σαν αναπληρωτής δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανός για μονιμοποίηση; Εφόσον βέβαια έχει κριθεί η πρόσληψη του με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Για ποιο λόγο θα πρέπει κάθε τόσο να κρίνεται;

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΕΠ ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑ ΚΕΔΔΥ (ΚΔΑΥ) 2009 2010

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΕΠ ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑ – ΚΕΔΔΥ (ΚΔΑΥ) 02008-2009
    Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
    ΤΜΗΜΑ Β΄
    Α. Παπανδρέου 37 – Μαρούσι Τ.Κ. : 151 80
    Τηλέφωνο : 210 3442332
    Fax : 210 3442193
    Αρ. Πρωτ.67953/Γ6/12-6-09
    (Επισήμανση. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τμήμα της εγκυκλίου. Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου διατίθεται για ανάκτηση στο τέλος της σελίδας)

    Θέμα: Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ για το σχολικό έτος 2009-10.
    Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους υποψηφίους των κλάδων αυτών να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά .
    Απαραίτητα Δικαιολογητικά Αιτήσεων
    1. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους του ΕΕΠ και ως αναπληρωτές από τον κλάδο ΕΒΠ για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, όπως περιγράφονται παρακάτω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.
    Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες.
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 15 Ιουνίου 2009 μέχρι 25 Ιουνίου 2009.
    2. Στην αίτηση προσδιορίζεται ο κλάδος και η ειδικότητα του κάθε υποψηφίου. Με την αίτηση η οποία αποτελεί και δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/86 συνυποβάλλονται:
    α) Τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου (φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου)
    β) Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και για τίτλους της αλλοδαπής, βεβαίωση ότι είναι ισότιμα και αντίστοιχα με τα απονεμόμενα πτυχία των πανεπιστημίων της ημεδαπήs με απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι του ΔΙΚΑΤΣΑ ή του ΔΟΑΤΑΠ ή του Συμβουλίου αναγνώρισης τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( ΣΑΕΙ) άρθρο 10 του Π.Δ. 165/2000 ή από την Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού.
    Στο βασικό τίτλο να αναγράφεται η ημερομηνία κτήσης και ο βαθμός αυτού.
    Σε περίπτωση που εκκρεμεί η έκδοση του πτυχίου, για τυπικούς καθαρά λόγους θα γίνεται δεκτή βεβαίωση του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην οποία θα αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου.
    Επισήμανση: Όλοι οι τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που επικαλούνται οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην Ελληνική γλώσσα από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή από πτυχιούχο μεταφραστή του Ιονίου Πανεπιστημίου ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από διορισμένο άμισθο διερμηνέα για τη γλώσσα για την οποία έχει διοριστεί, με εξαίρεση τον τίτλο σπουδών της αλλοδαπής για τον οποίο υποβάλλεται μόνο πράξη αναγνώρισης.
    γ) Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου, στην οποία δηλώνεται ότι:
    επιθυμεί να προσληφθεί ως αναπληρωτής ή και ωρομίσθιος.
    έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει οριστικά, νόμιμα, απαλλαγεί από αυτές.
    δεν απολύθηκε από θέση υπηρεσίας του δημόσιου τομέα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος ή άλλης αιτίας που συνεπάγεται οριστική απόλυση ή λόγω ανεπάρκειας κατά την εκτέλεση καθηκόντων.
    δεν διώκεται ποινικά ή δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο.
    είναι υγιής και θα υποβάλλει πιστοποιητικό υγείας από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας εντός μηνός από την ημερομηνία της πρόσληψής του. Υποψήφιες κυοφορούσες δεν υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό υγείας.
    Το αντίγραφο ποινικού μητρώου και το πιστοποιητικό στρατολογίας (τύπου Α) αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
    Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών, τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία, υποβάλλουν πιστοποιητικό Α/θμιας ή Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής από το οποίο προκύπτει η κατηγορία της ειδικής ανάγκης και το ποσοστό αναπηρίας, η οποία αναπηρία δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.
    Οι υποψήφιοι που έχουν συγγενείς 1ου βαθμού (γονείς, τέκνα, συζύγους) ή 2ου βαθμού (αδέλφια) με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, επισυνάπτουν βεβαίωση Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
    δ) Δήλωση προτίμησης για την πρόσληψη σε μια ή περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ανήκουν στην ίδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
    3. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τη διαγραφή του υποψηφίου από τους πίνακες ή την απόλυσή του, εφόσον έχει προσληφθεί και τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κυρώσεις.
    4. Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.
    5. Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παραγρ. 11 του ν. 3051/2002 ΦΕΚ 220/τ.Α/20-9-2002). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το 21ο έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης.
    Τυπικά προσόντα διορισμού κατά κλάδο
    1. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 21-ΠΕ 26 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ
    Για τον κλάδο ΠΕ 21 απαιτείται: α) πτυχίο Θεραπευτών του λόγου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής ή β) πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής και μεταπτυχιακός τίτλος με εξειδίκευση στη θεραπεία του λόγου αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ ή γ) πτυχίο Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ή ΦΠΨ και μεταπτυχιακός τίτλος με εξειδίκευση στη θεραπεία του λόγου αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
    Για τον κλάδο ΠΕ 26 απαιτείται πτυχίο Θεραπευτών του Λόγου ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης (ΤΕΙ ) της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΙΤΕ.
    Η κατανομή των θέσεων των δύο κλάδων ΠΕ21 και ΠΕ26 θα γίνεται ισόποσα. Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων σε έναν από τους δύο κλάδους, η πρόσληψη μπορεί να γίνεται από τον άλλο κλάδο.
    2. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ23 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
    Πτυχίο Ψυχολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με προτίμηση στην ειδίκευση της Παιδαγωγικής ή Σχολικής Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
    Για τους αποφοίτους ΦΠΨ πριν το 1993 απαιτείται μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
    Επισήμανση 1η : Ειδίκευση νοείται η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική ή Σχολική Ψυχολογία.
    Επισήμανση 2η : Μεταξύ υποψηφίων κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων προτιμώνται οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Σχολικής ή Παιδαγωγικής Ψυχολογίας μόνο στην περίπτωση που ισοβαθμούν σε αριθμό μορίων με κατόχους Μεταπτυχιακών Τίτλων άλλης ειδίκευσης Ψυχολογίας (π.χ, Κλινικής, Κοινωνικής κ.λ.π.). Σε κάθε άλλη περίπτωση προηγείται ο υποψήφιος με τα περισσότερα μόρια ασχέτου ειδικότητας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
    3. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ24 ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΩΝ
    Πτυχίο Ιατρικής Σχολής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική
    4. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
    Πτυχίο Νοσηλευτικής ή Επισκεπτών Υγείας ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής και α) πτυχίο του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή β) πτυχίο της ΠΑΤΕΣ /ΣΕΛΕΤΕ ή πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης που χορηγείται από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
    5. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
    Πτυχίο Τμήματος Φυσικοθεραπευτών ιδρύματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.
    6. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ29 ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
    Πτυχίο Τμήματος Εργασιοθεραπευτών ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής
    7. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ3Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
    Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.
    ΕΙΔΙΚΑ για τους υποψηφίους των κλάδων ΠΕ 26 Θεραπευτών λόγου, ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών, ΠΕ 29 Εργασιοθεραπευτών & ΠΕ 3Ο Κοινωνικών Λειτουργών, που έχουν πτυχίο ΤΕΙ απαιτείται και πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ ή πτυχίο Τμήματος Ειδικής Αγωγής Α.Ε.Ι. ή Παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής Εκπ/σης ή Νηπιαγωγών ή των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών ή των Τμημάτων Κοινωνιολογίας ή των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών ή Δημόσιας Διοίκησης ΑΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίο του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ΑΕΙ της αλλοδαπής ή πτυχίο τμήματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ΑΕΙ. της αλλοδαπής, αντίστοιχου προς την ειδικότητά τους.
    Στους κλάδους αυτούς μετέχουν και υποψήφιοι που δεν έχουν τα πρόσθετα προσόντα της παραγράφου αυτής, αλλά έπονται των υποψηφίων που έχουν τα πρόσθετα προσόντα.
    8. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 31 εξειδικευμένοι: αα) Στον Επαγγελματικό προσανατολισμό των Τυφλών, ββ) στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των Τυφλών και γγ) στη Νοηματική γλώσσα των Κωφών.
    Για τους κλάδους ΠΕ 31, ως τυπικά προσόντα ορίζονται τα εξής :
    Πτυχίο τμήματος ειδικής αγωγής ΑΕΙ ή
    παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής εκπαίδευσης ή
    Νηπιαγωγών ή
    των τμημάτων Φιλοσοφίας,
    Παιδαγωγικής και
    Ψυχολογίας, ή τ
    ων τμημάτων Φιλοσοφίας και Κοινωνικών σπουδών ή
    των τμημάτων Κοινωνιολογίας, ή
    των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών ή
    Δημόσιας Διοίκησης ΑΕΙ της ημεδαπής ή
    ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής
    και εξειδίκευση :
    αα) στον επαγγελματικό προσανατολισμό των Τυφλών ή
    ββ ) στην κινητικότητα των τυφλών ή
    γγ ) στη Νοηματική γλώσσα των Κωφών. Η εξειδίκευση προκύπτει από ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή ή από επιμόρφωση στις ειδικότητες αυτές και επαγγελματική εμπειρία τριών τουλάχιστον ετών.
    Επισήμανση: Ως επιμόρφωση λογίζεται αυτή που αναγνωρίζεται επίσημα από το κράτος και είναι τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας. Η επαγγελματική εμπειρία των τριών τουλάχιστον ετών επειδή αποτελεί προσόν διορισμού δεν μοριοδοτείται.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Μέχρι να συσταθούν οργανικές θέσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ των κλάδων ΠΕ35 (Παιδιάτρων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία ή Νευρολόγων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία) και ΠΕ36 (Μουσικοθεραπευτών) των περιπτώσεων α και β, της παραγράφου 2, του άρθρου 19 του ν. 3699/2008, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης σε αυτούς τους κλάδους, των παραγράφων 2.1. και 2.2., του άρθρου 20 του ν. 3699/2008.
    ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ1, ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    – Πτυχίο Τμήματος Προσχολικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή
    – τμήματος Κοινωνικών Φροντιστών ΤΕΕ Β’ κύκλου ή
    – του αντίστοιχου Τμήματος ειδίκευσης Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας ή
    – Νηπιοβρεφοκόμων των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων & Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων ή
    – πτυχίο Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή
    – Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
    Για τα δύο τελευταία απαιτείται βεβαίωση πιστοποίησης από τον ΟΕΕΚ.
    ________________________________________
    ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ
    Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, προβαίνει στον έλεγχο των αιτήσεων και στη σύνταξη των πινάκων Α και Β κατά ειδικότητα.
    Για τη σύνταξη των πινάκων λαμβάνεται υπόψη το βασικό πτυχίο σπουδών στην ειδικότητα και στη συνέχεια τα ειδικά προσόντα.
    Στον ΠΙΝΑΚΑ Α΄ εντάσσονται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες σε ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67 %, η οποία δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.
    Στον ΠΙΝΑΚΑ Β΄ εντάσσονται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του πίνακα Α΄.
    Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων γίνεται με τα παρακάτω μοριοδοτούμενα κριτήρια:
    Για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
    α) Η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών στην ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης ή στην ειδική αγωγή, έξι (6) μονάδες.
    β) Η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες τέσσερις (4) μονάδες.
    γ) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, στην ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης ή στην ειδική αγωγή, τρεις (3) μονάδες.
    δ) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες, δύο (2) μονάδες. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής γίνονται δεκτοί εφόσον έχουν αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ. Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος.
    ε) Μετεκπαίδευση ενός τουλάχιστον έτους στις παιδαγωγικές επιστήμες σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , μία (1) μονάδα.
    στ) Άλλα πτυχία ισότιμα, μία (1) μονάδα.
    ζ) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο Proficiency ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μία (1) μονάδα.
    η) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο advanced 0,75 της μονάδας.
    θ) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο Lower ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μισή (0,5) μονάδα.
    ι) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο Ρroficiency ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μία (1) μονάδα.
    ια) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο advanced 0,75 της μονάδας.
    ιβ) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο Lower ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μισή (0,5) μονάδα.
    Στις ξένες γλώσσες μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος.
    ιγ) Προϋπηρεσία στο Δημόσιο (εκτός από αυτήν που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ) ή στον Ιδιωτικό Τομέα σε αντικείμενο που έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά την κτήση του βασικού τίτλου σπουδών, μισή (0,5) μονάδα για κάθε ένα εξάμηνο και μέχρι τρεις (3) μονάδες. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και του φορέα που πραγματοποιήθηκε.
    ιδ) Η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε σε θέση αναπληρωτή ή ωρομισθίου ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ, υπολογίζεται στο σύνολό της και μοριοδοτείται με μισή (0,5) μονάδα ανά εξάμηνο.
    Επισήμανση: Η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων κατ΄ αναλογία με τον ΑΣΕΠ, και η πρακτική άσκηση, δεν προσμετράται σαν προϋπηρεσία και δεν μοριοδοτείται.
    ιε) Συγγραφικό έργο (επιστημονικά βιβλία, άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά, ή δημοσιευμένες εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων) από μηδέν (0) έως πέντε (5) μονάδες.
    Για την αξιολόγηση του συγγραφικού έργου αρμόδια είναι τα ΠΥΣΕΕΠ.
    ιστ) Οι υποψήφιοι που έχουν γονείς, τέκνα, συζύγους ή αδέλφια (δηλαδή συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού) με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, δύο (2) μονάδες.
    ιζ) Χρόνος κτήσης πτυχίου 0,3 της μονάδας για κάθε έτος και μέχρι τρεις (3) μονάδες.
    ιη) Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι τρεις (3) μονάδες. Η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
    ιθ) Οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα σε Δήμο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της πρώτης τους προτίμησης, δύο (2) μονάδες. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του Δήμου.
    Ως χρόνος κτήσης πτυχίου θεωρείται:
    i) για τους παιδοψυχίατρους ο χρόνος κτήσης της ειδικότητας,
    ii) για τους ΠΕ 23 αποφοίτους ΦΠΨ πριν το 1993 και για τους ΠΕ 21 με πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος και μεταπτυχιακό στη λογοθεραπεία ο χρόνος κτήσης του μεταπτυχιακού. Για τους ΠΕ 31, ο χρόνος κτήσης του μεταπτυχιακού ή της επιμόρφωσης
    iii) για τους τίτλους των πανεπιστημίων της αλλοδαπής η ημερομηνία αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
    Δεν μοριοδοτείται ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών όταν μαζί με τον βασικό τίτλο σπουδών αποτελούν τυπικό προσόν διορισμού.
    Στις περιπτώσεις ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που είναι συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία,σε ποσοστό τουλάχιστον 67% και αν δεν υπάρχουν, η σειρά καθορίζεται από το βαθμό του βασικού πτυχίου. Αν έχουν και ίδιο βαθμό πτυχίου γίνεται κλήρωση παρουσία των ενδιαφερομένων.
    Για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό
    Για την κατάταξη με τα ίδια προσόντα λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω μοριοδοτούμενα κριτήρια :
    α) Ο βαθμός απολυτηρίου TEE , ΤΕΛ ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό άνω του δεκαπέντε (15), ενώ για τo πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό άνω του δώδεκα (12). Ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος των ΙΕΚ αναγράφεται στη βεβαίωση του ΟΕΕΚ.
    β) Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι τρεις (3) μονάδες. Η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
    γ) Οι υποψήφιοι που είναι συγγενείς 1ου βαθμού ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, τέσσερις (4) μονάδες.
    δ) Οι υποψήφιοι που έχουν αδέλφια με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, τρεις (3) μονάδες.
    ε) Οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα σε Δήμο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της πρώτης τους προτίμησης, δύο (2) μονάδες. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του Δήμου.
    στ) Προϋπηρεσία στο Δημόσιο (εκτός από αυτήν που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή σε ΣΜΕΑΕ) ή στον Ιδιωτικό τομέα και έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες, μία (1) μονάδα για κάθε έτος και μέχρι πέντε ( 5 ) μονάδες. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και του φορέα που πραγματοποιήθηκε.
    ζ) Η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, υπολογίζεται στο σύνολό της και μοριοδοτείται με μισή (0,5) μονάδα ανά εξάμηνο.
    ________________________________________
    Οι πίνακες που καταρτίζονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αναρτώνται και στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την υποβολή από τους ενδιαφερομένους τυχόν ενστάσεων ορίζεται προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών.
    Οι ενστάσεις υποβάλλονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και εξετάζονται από τα οικεία ΠΥΣΕΕΠ. Μετά την εξέταση των ενστάσεων από τα ΠΥΣΕΕΠ, καταρτίζονται οριστικοί πίνακες, οι οποίοι κυρώνονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και ισχύουν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
    Καμία ένσταση δεν υποβάλλεται στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Ε.Π.Θ..

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ:
    ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΕ ΣΜΕΑ – ΚΕΔΔΥ

    ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΣΕ ΣΜΕΑ-ΚΕΔΔΥ

    ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΒΠ)

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | ΜΑΡΙΑ Τ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΦΟΥ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΟΠΟ,ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ!ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΠΙ 110! Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΟΡΙΩΝ (Π.Χ 500)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΕΙ, ΤΕΙ) ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ Ή ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Λ.

    Θαυμάσια
    Εφόσον μετράει ο βαθμός του πτυχίου, ας γινουν τα πανεπιστήμια ΒΑΘΜΟΘΗΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.Γιατί όχι, με το αζημίωτο.Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία θα έχει αν πολλαπλασιάζεται ο βαθμός με 210 και οχι 110 μόρια.
    Αν θέλουμε επίσης να ιδρυθούν σε κάθε τετράγωνο ιδρύματα που θα μας παραμορφώνουν και μεταμορφώνουν, αντί Χ4 να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής με 10. Είναι ένας τρόπος να χτυπήσουμε και το δεύτερο μεταπτυχιακό.
    κύριοι να σοβαρευτούμε
    Αντί ο βαθμός του πτυχίου να πολλαπλασιάζεται, διότι δεν είναι ολα τα πανεπιστήμια το ίδιο, να μετράει το ΠΟΤΕ ΠΗΡΕ κάποιος το πτυχίο με οροφή τα 6 χρόνια.
    Επίσης το τεστ δεξιοτήτων, καλό μεν, αλλά ο βαθμός που πήρε κάποιος θα πολλαπλασιάζεται Χ1.
    Όσοι δε έχουν προσληφθεί με τον ΑΣΕΠ πάντα, να υπάρχει για αυτούς κάποια πρόνοια. Είναι άχαρο να παίζουν με την ψυχή σου.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:33 | Ελένη

    Σωστά ενισχύονται οι άνεργοι και αυτοί που εχουν μεταπτυχιακά, αλλά μήπως πρέπει να ληφθεί μέριμνα και γι αυτούς που επί 4-5 χρόνια «εκπαιδεύονται» σε συγκεκριμένες θέσεις κάνοντας τη δουλειά ενός υπαλλήλου που αμειβεται 2-3 φορες περισσότερο απο τους ίδιους κι ελπίζοντας οτι η «ανταμοιβή» τους θα είναι η πριμοδότηση σε εναν διαγωνισμό; δε μπορούμε να μιλαμε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισες ευκαιρίες όταν ενας΄άνεργος ενισχύεται σκανδαλωδώς μ αυτόν τον τρόπο και ενας συμβασιούχος των stage στην πραγματικότητα θεωρείται πλέον ανεπιθύμητος, αυτός που χρόνια τώρα κάλυπτε ανάγκες της υπηρεσίας.
    Πότε θα σταματήσει επιτέλους στη χώρα αυτή ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ανθρώπων ανάλογα με τα «χρώματα», ποτε θα υπάρχει μια ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις αποφασεις του κρατους που θα δίνει το δικαίωμα σε όλους να «επενδύουν» στη μορφωση η στην απόκτηση εργασιακής εμεπιρίας;
    αν θέλουμε να μιλαμε για ισες ευκαιριες και για οργανωμενο κρατος, ειναι κοινωνική ευθύνη να υπάρξει ρύθμιση γι αυτούς τους ανθρώπους με πριμοδοτηση της εργασιακής εμπειρίας τους, όπως ακριβώς ίσχυε οταν υπεγραψαν τις συμβασεις τους.Άλλωστε δε ξέρω κανέναν ικανό εργοδότη να προτιμάει σε μια θέση όχι αυτόν που ο ίδιος εκπαίδευε χρόνια τώρα σε ένα αντικείμενο αλλά κάποιον που δεν έχει ιδέα για το συγκεκριμένο αντικείμενο και θα χρειαστεί χρόνος και «παραγωγή» μέχρι να είναι ικανός σ αυτή τη θέση.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ Β

    Προς κάποιους άλλους χρήστες

    Αφήστε πια το άλλοθι ότι τα μεταπτυχιακά είναι προνόμιο των εύπορων οικογενειών!

    Είμαι κι εγώ από επαρχία, γιος φτωχής οικογένειας, Μηχανικός ΕΜΠ, με ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό ΕΜΠ, που τρελλαθήκαμε στο διάβασμα και στα workshop για να το τελλειώσουμε.

    Όχι όμως στη δημιουργία βιομηχανίας μεταπτυχιακών, άτομα 32 και 35 χρονών με οικογένειες και παιδιά αναγκάζονται να στρέφονται σε δεύτερο μεταπτυχιακό (κυρίως στο ΕΑΠ, 850 EYΡΩ η ενότητα)για συλλογή μορίων.

    Ναι στη διάκριση της συνάφειας του ΜΑΣΤΕΡ με την εκάστοτε θέση που προκηρύσσεται, όχι όλα τα μεταπτ. συλλήβδην

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:25 | Γεώργιος

    Πιστεύω ότι πρέπει να μετρούν όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι. Το να κατέχει κάποιος τέτοιους τίτλους σίγουρα κάτι σημαίνει.

    και μία ερώτηση. Αν έχει κάποιος στην κατοχή του και μεταπτυχιακό και διδακτορικό θα προσμετρούνται και τα δύο?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:36 | Σ.Ζ

    Πάντα θεωρούσα ότι σε ένα κρατος δημοκρατίας η ισχύς απορρέει από τη δύναμη των πολλών και όχι δύο ή τριών προσώπων και άσχετα από το ποιος αναλαμβάνει να κυβερνήσει τη χώρα,υπάρχει συνέχεια στο κράτος.
    Από το 2004 εργάζομαι με stage στον ΟΑΕΔ,λαμβάνω την πενιχρή αποζημίωση των 550€(καθότι ΠΕ) και πάντα έβραζα να κάνω τη δουλειά του μόνιμου και αυτός να αμείβεται με εικονικές υπερωρίες,άδειες Η/Υ(και δεν βρίσκει ούτε το enter),δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα,αδείας και να με διατάζει σαν να τον έχω ανάγκη.Βέβαια, όπως πολλοί δίκαια υποστηρίζουν όταν υπέγραφα τη σύμβασή μου γνώριζα ακριβώς τους όρους υπό τους οποίους θα δούλευα και κανείς εξαρχής δεν μου έταξε μονιμοποίηση.
    Καθώς τα χρόνια παιρνούσαν και οι συμβάσεις μου ανανεώνονταν ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ να μου γεννηθεί η ελπίδα ότι πίσω από όλο αυτό κρύβεται μια προσπάθεια να παραμείνω στη δουλεια μου που με τόσο αγώνα και άμισθο κόπο για τα οποία προσέφερα κρατούσα και επένδυα.Βέβαια και τα στελέχη της παράταξης στην οποία ειλικρινά δηλώνω ότι άνηκα κάθε φορά που σκεφτόμουν να τα παρατήσω έσπευδαν να μου δημιουργήσουν και μια τέτοια εντύπωση,πράγμα που αποδείχτηκε απάτη και για την οποία και τιμωρήθηκαν χάνοντας την εξουσία απο τα χέρια τους και μερικοί πηγαίνοντας σπίτι τους.
    Παρόλα αυτά όμως το μόνο αντάλλαγμα που λαμβάναμε όλοι ήταν η προσαύξηση του 50%,την οποία προεκλογικά κανείς δεν είπε ότι θα μας την κόψει και κάτι που αποφασίστηκε εκδικητικά και μονομερώς.
    Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση να πράξει αυτό με δυσανάλλογο κόστος προς εμάς που επενδύσαμε τόσα χρόνια ζωής στην περιβόητη εμπειρία και πόσο συνταγματική καθίσταται η πράξη της αυτή να αφαιρεί από τον πολίτη αναδρομικά οφέλη;
    έχει τα κότσια η κοινοβουλευτική ομάδα όταν θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την συνταγματικότητα του μέτρου να άρει την βουλευτική ασυλία από αυτούς που με το δήθεν αυστηρό πρόσωπο εκδικητικα έλαβαν αυτή την απόφαση;
    Η ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:39 | Κωνσταντίνος

    Δεν γίνετε πουθενα λόγος για τη μοριοδοτηση δευτερου τιτλου σπουδων, τι γινετε με αυτο?
    Παντως τα μεταπτυχιακα αυξανουν τα μορια τους παροτι ολοι ξερουμε πως μπηκαν οσοι μπηκαν στα μεταπτυχιακα και τωρα μας το παιζουν επιστημονες με εξειδικευση! ετσι?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:40 | ARISTOTELHS

    ΌXI στο ίδιο τσουβάλι οι θέσεις των ΠΕ δεν είναι σαν τις άλλες κατηγορίες… ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ μια και καλή με αυτό το νομοσχέδιο οι θέσεις των ΠΕ. Βγάζει μια υπηρεσία 10 θέσεις διοικητικών ΠΕ , το 60 % δηλαδή οι 6 να είναι μόνο για πτυχιούχους με η χωρίς εμπειρία το 30% δηλαδή 3 να είναι με μεταπτυχιακά τα οποία θα βαθμολογούνται όσα και να είναι και το 10%με διδακτορικά δηλαδή μια θέση. ΔΕΝ είναι μόνο πως θα γίνει η ΕΠΙΛΟΓΗ- Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ- είναι και το μετά στην υπηρεσία …ΔΕΝ είναι δυνατόν ο διδακτορικός και ο μεταπτυχιακούς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ να προσλαμβάνονται απλα σαν ΠΕ και να πηγαίνει και να δουλεύει Π.Χ γκισέ με παλιούς ΔΕ και προϊστάμενο στη σύνταξη ΔΕ!!!!!!! ΕΙΝΑΙ απαράδεκτο και για τον ίδιο γιατί οι γνώσεις του δεν αξιοποιούνται και απαράδεκτο πολύ περισσότερο για όλους εμάς τους πολίτες και το κράτος που από αυτόν τον άνθρωπο δεν θα κερδίσει τίποτα απολύτως …χρειάζονται λοιπόν τα πτυχία να μπαίνουν σε θέσεις ευθύνης και αυτό πρέπει να αρχίσει με την επιλογή μια και καλή!! , για να πάει μπροστά επιτέλους το κράτος κ. Υπουργέ προς όφελος όλων μας…όχι άλλα ΗΜΙΜΕΤΡΑ!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:37 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΩΝ.
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΠ’ ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΛΙΒΟΝΤΑΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:10 | Ελένη

    Καλησπέρα σας
    Όσον αφορά τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών, πιστεύω ότι όλα τα μεταπτυχιακά θα πρέπει να μοριοδοτούνται, ακόμα κι αν είναι σε μη συναφές αντικείμενο. Είναι σίγουρα ένα προσόν γιατί δίνουν περαιτέρω γνώσεις, δεξιότητες και κυρίως ευρύτητα σκέψης, στοιχεία που βοηθούν πολύ έναν υπάλληλο. ΑΛΛΑ το συναφές μεταπτυχιακό θα πρέπει να μοριοδοτείται περισσότερο από το μη συναφές. Αυτό υπαγορεύει η πραγματική αξιοκρατία.
    Ευχαριστώ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | Ελισαβετ

    Θα ήθελα να μάθω γιατί από τις θέσεις ΠΕ εξαιρείται πάντοτε το πτυχίο ΤΕΦΑΑ, σε θέσεις Διοικητικού σε όλες τις προκυρήξεις.Εγώ γιατί δεν μπορώ να συμμετασχω ΠΟΤΕ σε θέσεις ανάλογες από κάποιους άλλους για να κάνω χρήση των μορίων του πτυχίου μου? Το πτυχίο ΤΕΦΑΑ το θεωρείτε κατωτέρου επιπέδου από άλλα?

    Παρακαλώ να με ενημερώσετε. Ευχαριστώ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:37 | Panos

    κ. Υπουργέ,
    Η προσπάθεια για διαφάνεια και αξιοκρατία στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα, μας βρήκε όλους σύμφωνους σε μεγάλο βαθμό. Όμως διαφωνώ με την κατάργηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού.
    Στα πλαίσια της αντιμετώπισης φαινομένων πελατειακών σχέσεων, ρουσφετιών αλλά και του βουλευτικού “μέσου” προτείνατε ένα νομοσχέδιο το οποίο θεωρείτε ότι τα καταδικάζει. Θα ήθελα όμως να μας εξηγήσετε πως εμπλέκεται το 2ο μεταπτυχιακό στις καταστάσεις αυτές. Το μεταπτυχιακό, είναι ένας τίτλος σπουδών εξειδίκευσης για τον οποίο απαιτείται κόπος και χρήμα. Επίσης, το 2ο μεταπτυχιακό είναι ένα κριτήριο επιλογής σε μία εποχή που το ένα μεταπτυχιακό πλέον το έχουν όλοι και εσείς το καταργείτε.
    Eάν με την κατάργηση του 2ου μεταπτυχιακού θέλετε να αποφύγετε κάποιες καταστάσεις δυστυχώς υποπίπτετε σε άλλες πολύ περισσότερες, οι οποίες είναι καταφανέστατα άδικες. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο βαθμός δυσκολίας που απαντάται σε επίπεδο σπουδών σε ένα ΑΕΙ διαφέρει από το αντίστοιχό του μιας άλλης πόλης ή και μιας άλλης χώρας. Μόνο και μόνο από αυτό είναι αρκετό για να κατανοήσει και ο πιο κοινός νους τις συνέπειες αυτής της ρύθμισης.
    Δεν είναι δυνατόν να μην είδατε και να μην σκεφτήκατε αυτά τα πράγματα. Ποιοι είναι τελικά οι αρεστοί και ποιοι οι άριστοι; Μην δώσετε το δικαίωμα να αμφισβητηθεί μία προσπάθεια, η οποία εξαρχής είχε στόχο την εξάλειψη των πελατειακών σχέσεων. Θέλω να πιστεύω ότι θα ενημερωθείτε για την αδικία αυτήν που αμαυρώνει όλη την προσπάθεια.
    Η μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού δεν πρέπει να καταργηθεί.