Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 13:02 | A. Δεληγιάννη

    Μερικὰ ἐξόχως διαφωτιστικὰ στοιχεῖα ἀπὸ τὸν σημερινὸ τύπο:

    1. Τὸ νομοσχέδιο ἀφορᾶ περίπου τὸ 10% τῶν κατοίκων τῆς χώρας, δηλαδή, περίπου 1.100.000 ἀνθρώπους (Πρόεδρος τῶν Ἀλβανῶν Σοσιαλιστῶν στὴν Ἑλλάδα, κ. Ἔντα Γκέμι). Κἀτ’ ἀναλογίαν πληθυσμοῦ εἶναι σὰν νὰ μιλᾶμε γιὰ μονομιᾶς παροχὴ ἰθαγενείας σὲ 30,8 ἑκατ. ἀνθρώπους στὶς ΗΠΑ, ἢ 8,1 ἑκ. στὴν Γερμανία, ἢ 6 ἑκ. στὴν γειτονική μας Ἰταλία.

    2. Μεταξὺ τῶν αἰτημάτων ἐξίσωσης τῶν μεταναστῶν (βλ. τὴν ἴδια συνέντευξη) εἶναι καὶ ὁ διορισμός στὸ Δημόσιο! (Αὐτὸ κι ἂν εἶναι ἐνσωμάτωση στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία!). Αὐτὰ γιὰ ἐκείνους ποὺ νομίζουν ὅτι οἱ δεύτερης γενηᾶς μετανάστες θὰ συνεχίσουν νὰ δουλεύουν 12ωρα ἀντὶ πινακίου φακῆς. Καὶ προφανῶς πολὺ καλὰ θὰ κάνουν. Τὸ ἐρώτημα εἶναι ποιὸς θὰ πληρώσει τὸν λογαριασμὸ… Ἔχει μελετήσει ἐπ’ αὐτοῦ κάτι τὸ ἐπιτελεῖο τοῦ κ. Παπακωνσταντίνου;

    3. Νομιμοποιήσεις ἔγιναν καὶ ἐπὶ κυβερνήσεων Σημίτη καὶ Καραμανλῆ χωρίς νὰ λύσουν τὸ πρόβλημα τῆς λαθρομετανάστευσης. Ἀντιθέτως: «Κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση ότι όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως κατά κανόνα δεν τον διώχνουν και κάποια στιγμή νομιμοποιείται (Καθημερινή, Λυγερός). Ὅπως καὶ στὰ αὐθαίρετα… Ποὺ σημαίνει ὅτι μὲ τὸ νομοσχέδιο αὐτὸ, ὄχι μόνον δὲν θὰ ἐπιλυθεῖ τὸ πρόβλημα τῆς λαθρομετανάστευσης, ἀλλὰ θὰ ἐνταθεῖ κι ὅλας.

    4. Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και όποτε βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία, υπονομεύει τις κοινωνικές ισορροπίες και αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Στ. Λυγερός). Ἐπ’ αὐτοῦ δὲν χρειάζεται οὐδὲν σχόλιον. Ἀρκεῖ μιὰ βόλτα Κυριακὴ ἀπόγευμα στὴν Ὁμόνοια.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 13:45 | Π.Α

    Θα ηταν πιο τιμιο να τολμησετε να αναφερετε την λεξη λαθρομεταναστες για να περιγραψετε σωστα το προβλημα πριν αποπειραθειτε να το λυσετε.Παρανομειτε λοιπον προσπαθωντας να νομιμοποιησετε παρανομες πρακτικες και αναιρειτε το ρολο του κρατους που εκπροσωπειτε αυτο το καιρο και που πρεπει να πρεσβευει την νομιμοτητα.
    Τα νεα που κομιζετε θα διαδοθουν παντου,και θα γελασει καθε πικραμενος με τον τραγελαφο που θα δημιουργηθει,θα χρειαζομαστε διαβατηριο και διοδια στα φαναρια της χωρας.Πρεπει να ερωτηθουμε και εμεις για το τι χωρα θελουμε,για το μελλον το δικο μας και των παιδιων μας.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 13:51 | delos

    Ως μέλος της Εθνικής Αντίστασης καλώ τον Ελληνικό Λαό να αντισταθεί με όλα τα νόμιμα μέσα.

    Να αντισταθεί για :

    1. Τη λαική κυριαρχία που καταπατήθηκε και καταπατείται

    2. Την υποκρισία να κρύψουν τις βλέψεις τους για ψήφους κάτω από τον μανδύα των ανρθωπίνων δικαιωμάτων

    3. Την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού που φέρει μόνο υποχρεώσεις

    4. Την αναξιοπιστία καθώς και την κλοπή του ιδρώτα των λαικών τάξεων από τους πολιτικούς.

    Τα πιο πάνω είναι μόνο ενδεικτικά γιατί ο κατάλογος είναι μακρύς.

    Με αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού προσπαθούν να διατηρήσουν την εύνοια ξένων κέντρων αποφάσεων.

    Ο Γ. Παπαδόπουλος ο δικτάτορας είπε σας βάζω στο γύψο.

    Αυτοί μας βάλαν στο γύψο με τα Μ.Μ.Ε. την κλοπή του πλούτου της χώρας και την αλλοίωση της ψήφου των λαικών στρωμάτων.

    Δεν ζητώ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ την απόσυρση του νομοσχεδίου που είναι αρχή δεινών για τη χώρα μας.

    Υ.Γ.1 Είναι πολιτικό σφάλμα στρατηγικής όταν ζητάς την συμμετοχή του λαού και συγχρόνως με αυτό το νομοσχέδιο να κτίζεις το διχασμό του κόμματος και του Λαού.
    Οι έξυπνοι ηγέτες αλλάζουν γνώμη, οι άλλοι όχι.

    Υ.Γ. 2 Στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ να μην κατεβάσουν αλλοδαπούς υποψηφίους ώστε να γίνει ένα έμμεσο δημοψήφισμα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 13:42 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Δεν ειναι δυνατον να συζηταμε για δικαιωματα λαθρομεταναστων αν πρωτα δεν εχουμε εξασφαλισει το δικαιωμα ψηφου στους ελληνες εξωτερικου. Αυτο που θα ψηφισεται θα κανει την χωρα κρακτη λαθρομεταναστων. Θα πρεπει να ακολοθθηθει η πολιτικη της Ευρωπαικης Ενωσης, δηλαδη ελαχιστη παραμονη 5 ετων σε καθε μεταναστη και επειτα να μπει στο προγραμμα της μεταναστατικης πολιτικης για αλλα 5 χρονια και επειτα να αποκτξησει τα δικαιωματα και υποχρεωσεις του ελληνα πολιτη . Κατα την γνωμη μου αυτο θα πρεπει να συνοδευεται και απο υποχρεωτικη παρακολουθηση ελληνικου σχολειου τουλαχιστον 6 ετων απο τους αλλοδαπους. Οσον αφορα τους μεταναστες δευτερης γεννιας θα πρεπει υποχρεωτικα να παρακουληθησουν την ελαχιστη υποχρεωτικη εκπαιδευση του ελληνικου κρατους και στα 18 χρονια να ερωτηθουν επιση μως τι θα επιλεξουν την ελληνικη ή αλλη υπηκοοτητα. Αν επιλεξουν την ελληνικη τοτε θα αποκτησουν αυτοματ τις υποχρεωσεις και δικαιωματα του Ελληνα πολιτη αν οχι νν μπαινουν στο καθεστως που προαναφερθηκε (5+5 ετη). Αλλιως θα ειμαστε μεταναστες στη ιδια την χωρα μας και θα δημιουργηθουν γκετα. Επιπλεον να μπει ενας μεγιστος αριθμος μετανστων που θα ζει στη Ελλαδα και περα αυτου ουδεις.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 13:42 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ρ.

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΗ ΣΕ ΚΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ?ΟΧΙ!!ΟΧΙ!!ΟΧΙ!!
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΣΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ,ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ,ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ????????
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΕΙΨΟΥΜΕ ΣΤΙς ΠΙΕΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!
    ΜΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:56 | Γεώργιος Φ.

    Πολύ αμφιβάλλω,εάν ληφθούν υπ΄ όψιν,έστω κι επιδερμικά,οί γνώμες/αναλύσεις/αναρτήσεις,τών «»διαβουλευθέντων»»!!
    Ή απόφαση τής κυβέρνησης είναι ειλλημμένη,από τήν 4ην Οκτωβρίου ήδη.
    Άλλωστε ό αριθμός πού προκύπτει από τίς Ελληνοποιήσεις,είναι αρκετά σημαντικός,διά τίς όποιες εκλογές (δημοτικές,εθνικές,ακόμη καί στό μέλλον,συνδικαλιστικές).
    Στήν προσπάθειαν λοιπόν,από τούς νύν κρατούντες,νά διαμορφώσουν μιά «»συμπαγή εκλογική μάζα»»,ή οποία θά εξασφαλίζει,τήν παραμονήν τους στήν εξουσίαν (κυβέρνηση,δήμο,συνδικαλιστικές ηγεσίες κ.λ.π),ΘΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ,τίς όποιες δικαιολογημένες αντίθετες αναφορές,εστω κι εάν αυτές εκφράζονται από τήν πλειονότητα τών Ελλήνων.
    Άλλωστε κι οί μέχρι σημέρα αναφορές τους κι από τούς ιδίους αλλά καί από τά ΜΜΕ/TV,πού τούς αβαντάρουν,αυτό καταδεικνύει σαφέστατα.

    Παρ΄ όλα αυτά θά ήθελα κι εγώ νά προσθέσω τήν ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΑΡΝΗΣΙΝ ΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΝ ΑΠΟΔΟΣΙΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΚΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ,
    ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Τ Ο Σ!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:04 | Α.Α.

    Ας τους πει κάποιος ότι δεν έχουμε σύνορα με τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Σουηδία! Ξέρει ο κύριος Παπανδρέου τι θα πει Βαλκάνια; Ξέρει ότι ανοίγει την Κερκόπορτα;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:03 | ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ

    Είμαστε μια Ευρωπαική χώρα πολύ ελαστική σε ζητήματα διαφορετικότητας. Οι Ελβετοί που θεωρούνται πρότυπο χώρας και λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών απαγόρευσαν τους μιναρέδες. Εμείς πρέπει να ανεχόμαστε τους Αλβανούς για να μην χαρακτηριστούμε ρατσιστές δυνοντας τους δικαίωμα ψήφου? Ποιός μας εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και στις Εθνικές εκλογές? Ας κληθούν πρώτα να συμμετέχουν στις φορολογικές εισφορές, να υποβάλλονται στο περιβόητο πόθεν έσχες, ας πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές και μετά το συζητάμε… Αισθανόμαστε μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα. Αν σε κάποιους φαίνεται υπερβολικό ας κάνουν μια βόλτα στην Ελληνική επαρχία.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:40 | ΑΡ. ΚΛΑΜΠΑΝΟΣ

    Επιχειρείται περαιτέρω κοινωνική ένταξη μέσω αυτής της Νομικής κατ’ουσία ρύθμισης, με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις όπως έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.
    Επιχειρείται σύγκλιση με τις άλλες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και επομένως αναβάθμιση της Δημοκρατίας μας.
    Ασφάλεια πολιτών, φορολογία, κοινωνική ασφάλιση, αγροτική οικονομία, είναι ενδεικτικά μερικοί από τους τομείς που μόνο θετικά θα επηρρεαστούν από τη ρύθμιση αυτή.
    Με το να παραβλέπουμε και να αρνούμεθα το πολυπολιτισμικό περιβάλλον που ήδη ζούμε είναι δήλωση φόβου και αποφυγής ανάλυσης και αντιμετώπισης της υπάρχουσας κατάστασης.Αυτό απευθύνεται σε όσους στέκονται ΑΚΡΑΙΑ κριτικά στη ρύθμιση αυτή με την παράκληση να μην συγχαίουν, τεχνικά, την ιθαγένεια ‘η υπηκοότητα με την Εθνικότητα.
    Τέλος, αυτοί που πιστεύουν στη ρύθμιση αυτή αλλά και αυτοί που στέκονται κριτικά σ’αυτή είναι στον ίδιο βαθμό Πατριώτες με ένα και μοναδικό σκοπό, την αναβάθμιση της Χώρας μας σε όλα τα επίπεδα.
    Μονοπώληση του Πατριωτισμού δεν χωράει.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:51 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:36 | Δημήτρης Κεχαγιάς

    ο Νομοσχέδιο (οι συντάκτες) πάσχει από μη καλή γνώση πρακτικής αριθμητικής μια και απλή ανάγνωση στατιστικών στον τύπο (περισσότερο εγχώριο άλλα και ευρωπαϊκό) αποδεικνύει μόνο με τις 4 πράξεις της απλής αριθμητικής ότι ο αριθμός που προκύπτει προσθετικά σε πρώτη φάση είναι ικανός να ανατρέψει πολιτικές ισορροπίες σε επιλεγμένες περιοχές της Χώρας άμεσα. Σε δεύτερη φάση, σε βάθος τετραετίας (από καθιέρωση) και χωρίς στόχευση πολλαπλασιαστικά, θα αλλοιώνει την βούληση της πλειοψηφίας στο 50% περίπου των τοπικών κοινωνιών.Σε τρίτη φάση σε βάθος μόνο 10 ετών αν λάβουμε υπ’ όψιν την στόχευση, που δυστυχώς είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει, διαιρετικά , στο σύνολο της επικράτειας θα μπορεί να αλλάζει σχεδόν το σύνολο του εκλογικού χάρτη. Τώρα αν υπολογίσουμε τις όποιες οργανωτικές πρωτοβουλίες σε εθνικό και θρησκευτικό επίπεδο των μεταναστών με εξωτερική ή όχι βοήθεια, θα αφαιρέσουν από τους Έλληνες ιθαγενείς ακόμα και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους.
    Άντε φίλοι του ΠΑΣΟΚ κερδίσατε τον 3ο γύρο από τους ντόπιους δίκαια, ο επόμενος όμως γύρος φροντίστε να παιχτεί με τους ίδιους παίχτες και με τους ίδιους όρους.
    Και σε κάθε περίπτωση ένα δημοψήφισμα θα σας γλύτωνε απο την οποιαδήποτε ετυμηγορία της Ιστορίας.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:39 | Γιαννης Δαρας

    Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση έχει εξαρχής ένα έλλειμα νομιμοποίησης γιατί δεν είπε λέξη σχετικά προεκλογικά. Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης δύσκολα θα το αποδεχθεί ως ανυστερόβουλο. Θεωρώ όμως ότι τελικά ίσως αποδειχθεί μπούμερανγκ . Θα κερδίσει κάποιες ψήφους αλλά αυτές που κινδυνεύει να χάσει θα είναι πολλές περισσότερες. Επιπλέον θα ωθήσει με το τρόπο αυτό την ελληνική κοινωνία να κάνει βήματα πίσω.

    Από ουσιαστικη άποψη, είναι ένα νομοσχέδιο που τελικά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την χώρα αν περάσει όπως ακριβώς προτείνεται δηλ. παρέχοντας με μεγάλη ευκολία την ελληνική ιθαγένεια.
    Υπάρχει κίνδυνος να πλημυρίσει η χώρα απο δυστυχισμένους ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Αλλά και ως έχει η κατάσταση, να δημιουργηθούν μειονότητες που δεν θα μπορούν ή δεν θα θέλουν να ενσωματωθούν με εύλογες συνέπειες. Εχοντας όλοι αυτοί ελληνική υπηκοότητα-ιθαγένεια δεν θα μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα.
    Ισως κατά βάθος οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι έχοντας ελληνικό διαβατήριο οι χιλιάδες μετανάστες θα μπορούν εύκολα να πάνε επιτέλους στους πολυπόθητους τελικούς προορισμούς τους (Γερμανία, κλπ.) και έτσι να λύσουν «πονηρά» σκεπτόμενοι το μεταναστευτικό. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα οι πολλοί να μείνουν, άλλωστε ήδη έχουν χρόνια εδώ, ή να έρθουν και πολλοί περισσότεροι.

    Τι πιο λογικό από το να υπάρξουν κάποια σοβαρά κριτήρια ώστε να γίνει κάποιος Ελληνας . Οτι εφαρμόζεται ήδη σε Ευρωπαικές και άλλες χώρες. Να έχει γεννηθεί εδώ, να έχει φοιτήσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση, να έχει μάθει και να έχει ενστερνιστεί τις αξίες και τον τρόπο ζωής των ιθαγενών κατοίκων της, να έχει λευκό ποινικό μητρώο, και τέλος να δεσμευτεί ώριμα (ως ενήλικος) αιτούμενος ο ίδιος την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας (ή ιθαγένειας αρνούμενος στην περίπτωση αυτή οποιαδήποτε άλλη τυχόν έχει).

    Οσον αφορά στο μεγάλο αριθμό των μεταναστών που ζουν ήδη στην χώρα (δεν μένω εδώ στο πως ήρθαν) δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην λειτουργία της πράσινης κάρτας με κάποια οργανωτικη βελτίωση που χρειάζεται σίγουρα. Τι παραπάνω χρειάζεται ? δεν μπορούν έχοντας νόμιμη πράσινη κάρτα να ζήσουν, να δουλέψουν, να μορφωθούν, να ασφαλιστούν, να έχουν την ίδια νομική προστασία με τον Ελληνα ? Και αν χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις στο καθεστώς αυτό να γίνουν και νομοθετικά . Οχι όμως και στο άλλο άκρο.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:14 | Ε Σ

    ** Να γίνει δημοψήφισμα **

    Όλοι έχουν την ιθαγένεια των γονέων τους εξάλλου όλες οι χώρες έχουν πρεσβείες στην Ελλάδα. Μπορεί το νομοσχέδιο να είναι σωστό αλλά όχι για την εποχή που ζούμε όταν υπάρχει τόσο ανοργάνωτο κράτος που δεν ξέρει πόσους δημόσιους εργαζόμενους έχουν. Ας διορθώσουν πρώτα όλα τα χρόνια προβλήματα οργανώσεις και όταν συμβεί αυτό σε 10 χρόνια να γίνει δημοψήφισμα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:57 | ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ‘ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ’ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ‘ΕΜΕΙΣ’ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΜΑΙΜΟΙ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΜΕ Ή ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ….
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ (‘ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ’) ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ 7 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ…….

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ‘ΑΝΩΘΕΝ’ ΕΝΤΟΛΕΣ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ‘ΘΕΩΝ’ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ…….
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ….

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ -ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ-,ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ (ΔΙΠΛΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ) ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ.

    ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:20 | ‘Αρης

    Τα παιδία που γεννιούνται στην Ελλάδα να παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα να έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με αυτά των Ελλήνων και εφόσον ενηλικιωθούν να υποβάλουν αίτηση για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:10 | Νίκος

    Ελληνας δεν γινεσαι, γεννιέσαι.
    Ελληνας γεννιέσαι από Ελληνες γονείς.
    Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει την Ελληνοποιήση των λαθρομεταναστών.
    Η Ελλάδα ανήκει στους μόνο στους Ελληνες.Σε κανένα κόμμα και σε καμία κυβέρνηση. Όσο υπάρχουν Ελληνες θα υπάρχει Ελλάδα. Οι δικοί μας πρώγονοι πέθαναν για να υπάρχει σήμερα η Ελλάδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα καμία κυβέρνηση να παίρνει τέτοιες αποφάσεις και να περνάει νόμους που θα βλάψουν την συνοχή,την ταυτότητα και το μέλλον της Ελλάδας χωρίς να ρωτήσει τους Ελληνες.
    Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους Ελληνές.
    Οι Ελληνες είναι αυτοί που θα δώσουν και πάλι τη ζωή τους αν χρειαστεί για να μείνει αυτή η χώρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ και να την κυβερνατε εσείς…

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:47 | ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και ψύχραιμοι στη διάκριση μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας.Το να αποδώσεις στο παιδί ενός μετανάστη, με μόνο 5 χρόνια μονίμου διαμονής στην πολιτεία μας την ιθεγένεια, σημαίνει ότι το παιδί αυτό θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει και να ανέλθει αργότερα εις τα δημόσια αξιώματα και λειτουργήματα της χώρας.Φανταστείτε το παιδί ενός Αλβανού( γαλουχημένου στην ιδέα της Τσαμουριάς και της Μεγάλης Αλβανίας) να εισέρχεται στις ανώτατες ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, το παιδί ενός ακραίου Πακιστανού ισλαμιστή να εισέρχρχεται εις το Δικαστικό Σώμα και ως αυριανός Δικαστής να κληθεί να αποφανθεί για μια υπόθεση επίθεσης με καυστικό υγρό σε μία γυναίκα επειδή αρνήθηκε την πρόταση γάμου ενός ανδρός.Περιττό να αναφέρουμε το πως μπορεί να διαλυθεί η εθνολογική,κοινωνική και πολιτική συνοχή και αρμονία της πατρίδος μας αν αυτοί οι άνθρωποι αποκτήσουν και πολιτικά δικαιώματα.
    Συμπερασματικά, η Ελλάς είναι μία μικρή πολιτικά και οικονομικά χώρα που μπορεί να απορροφήσει συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών.Λέμε ναι στους μετανάστες αλλά με όρους,όπως η ένταξη και η νομιμοποίηση συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών στην κοινωνία μας ανάλογου του ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ελληνικού πλυθησμού και ΙΣΟΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΕΝΟΥ εθνικά (σήμερα το 63% των μεταναστών στην χώρα μας είναι Αλβανοί), οι οποίοι θα απολαμβανουν πλήρων δικαιωμάτων ΠΛΗΝ αυτού της ψήφου.Εφόσον σταδιακά αυτοί οι άνθρωποι ενταχθούν στην κοινωνία μας, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ μας, τότε το ελληνικό κράτος θα μπορούσε σε βάθος χρόνου να εξετάσει την απόδοση της υπηκοότητας και έπειτα της ιθαγένειας.ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ εννοούμε σε ΒΑΘΟΣ ΓΕΝΕΩΝ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:31 | Ηρώ

    θεωρώ ότι για να έχει το νομοσχέδιο καθολική αποδοχή από τους Έλληνες Πολίτες αυτής της χώρας, δεδομένου ότι είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της πατρίδας μας, πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:07 | F.Antom

    Αστειότητες.
    Χωρίς καμία προϋπόθεση δεν είναι δυνατόν να δοθεί η ιθαγένεια. Καταρχήν ας γίνει μια καταγραφή ΠΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ οικονομικούς μετανάστες σηκώνει αυτή η έρημη η Ελλάδα. Στην συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι …ΠΙΣΩ.
    Θα λύσει η Ελλάδα το παγκόσμιο πρόβλημα των λαθρομεταναστών? ΟΧΙ βέβαια…
    Η μήπως φταίμε εμείς για το τι συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου?
    Στην συνέχεια συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ιθαγένεια …Οι υπόλοιπες χώρες που βάζουν κριτήρια χαζές είναι? Η είμαστε εμείς οι ποιο προοδευτικοί και όλοι οι υπόλοιποι είναι σκοταδιστές?
    Τα αστεία ακόμα και τα κακόγουστα έχουν τις επιπτώσεις τους.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:18 | Μανώλης Μιλέτογλου

    Ναι αμέ, να γίνει δημοψήφισμα. Αλλά το ερώτημα να είναι το εξής: «να μείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα ή να φύγουν;». Εάν η απάντηση είναι να μείνουν τότε πρέπει να τους δοθούν όλα τα δικαιώματα όπως συνέβη με τους Έλληνες μετανάστες παντού όπου πήγαν. Δεν γίνεται να δουλεύουν να πληρώνουν φόρους να μοχθούν και να είναι δούλοι. Οι περισσότεροι απο αυτούς που λοιδορούν το νομοσχέδιο θέλουν καθεστώς απαρτχάιντ για τους μετανάστες.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:59 | ΜΑΥΡ.ΣΑΒΒΑΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΕΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΧΩΡΑ
    ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΕΘΝΟΣ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:35 | Αχιλλέας Λεφάκης

    Πρώτα απ’ όλα ένα σχόλιο σε όσους-ες επικαλούνται ζητήματα έλλειψης εθνικής συνείδησης από τους μετανάστες, αλλοίωση εθνικής ομοιογένειας, εθνικές απειλές κ.λ.π. για την μη απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες.
    Δεν θα σταθώ στους λόγους ύπαρξης αυτής της εθνικής ομοιογένειας ιστορικά ούτε στο ότι αυτή δεν επιτεύχθηκε αναίμακτα.
    Είναι η αντίληψη αυτή που συνοδευόμενη με το ότι οι Έλληνες είναι έθνος ιδιαίτερο στον κόσμο και ανάδελφο που αντιμετωπίζει απειλές από αόρατους εχθρούς, βάφτισε τους πρόσφυγες του 1922 από τους οποίους έχω την τύχη να κατάγομαι «τουρκόσπορους». Για ποια, αλήθεια, Ελλάδα θα μιλάγαμε τώρα χωρίς αυτούς;
    Είναι η ίδια αντίληψη που ευθύνεται για τη διχοτόμηση της Κύπρου και κατ’ αντιστοιχία για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας όσο κι’ αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτές οι εξελίξεις ήταν προϊόντα σχεδιασμών ξένων δυνάμεων. Ποιος εξυπηρέτησε αλήθεια αυτές τις δυνάμεις παίζοντας το χαρτί του εθνικισμού;
    Είναι η ίδια αυτή αντίληψη που συντηρεί την ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας (δύο συμμάχων κατά τα άλλα χωρών στο ΝΑΤΟ) για να δουλεύει η πολεμική βιομηχανία και να δίνονται τεράστια ποσά για εξοπλισμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κοινωνική πολιτική.
    Είναι η ίδια, τέλος, αντίληψη που ομογενοποιεί τα συμφέροντα του οποιουδήποτε μισθοσυντήρητου ή φτωχοδιάβολου από εμάς με τα συμφέροντα της επιχειρηματικής τάξης της χώρας μόνο και μόνο γιατί και οι μεν και οι δε ανήκουμε στο ίδιο έθνος . Όταν οι κύριες πολιτικές και οικονομικές επιλογές της χώρας γίνονται γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτής της τάξης.
    Για να περάσουμε στο νομοσχέδιο, είναι ένα δειλό βήμα προς τα εμπρός υιοθετώντας ένα τμήμα των αιτημάτων των αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων και αναγνωρίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα του μετανάστη να συμμετέχει στις κοινωνικές διαδικασίες του τόπου που ζει.
    Είναι δειλό όσο δεν συνοδεύεται από μια νέα απλουστευμένη διαδικασία νομιμοποίησης. Το αποτέλεσμα είναι να αφορά ένα μικρό αριθμό μεταναστών και να εξαιρεί χιλιάδες παιδιά και χιλιάδες μετανάστες που, παρόλο που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, δεν κατόρθωσαν να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες νομιμοποίησης, γιατί χάθηκαν στα γραφειοκρατικά γρανάζια των διαδικασιών απόκτησης, ελέγχων και ανανέωσης της αδείας παραμονής ή βρίσκονται σε ένα καθεστώς αβέβαιης και προσωρινής νομιμότητας.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:26 | Γιάννης

    Κύριοι του ΠΑΣΟΚ τί δημόσια διαβούλευση είναι αυτή και κοροιδεύετε τον κόσμο? Αφού έχετε πάρει τις αποφάσεις σας και θέλετε να δώσετε την ιθαγένεια για να βγαίνετε αιωνίως στην εξουσία! Βάζετε δηλαδή το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ πάνω από το συμφέρον της πατρίδας!
    Αφού είστε υπέρμαχοι της Δημοκρατίας κάντε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
    Μια φορά έγινε Δημοψήφισμα στη χώρα και αυτό για να διώξουμε τους βασιλείς.ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 παράγραφος 2 ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
    Υπάρχει η ύβρις υπάρχει όμως και η Νέμεσις.

  • Αν στο μελλον και αφου παρουν την ιθαγενεια,οι Αλβανοι και οι Τουρκοβουλγαροι εκλεξουν καποιο δικο τους,ποιος μου λεει οτι δεν θα κινηθει εναντιον της Ελλαδα?
    Αν ενωθουν οι ψηφοι τους,με τους ψηφους των μουσουλμανων της Θρακης τι γινεται?
    Ειναι πολλοι και ειμαστε λιγοι.
    Αν οντως αγαπατε αυτον τον τοπο, μην το κανετε.
    Μην τους δωσετε ιθαγενεια. Ειδικα σε πολιτες ομορων χωρων.
    Ειναι επικινδυνο

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:35 | Άκης Γαβριηλίδης

    Bλέπω αρκετούς σχολιαστές και σχολιάστριες να επιμένουν ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ υπηκοότητας και ιθαγένειας, και στους μετανάστες να δοθεί η πρώτη αλλά όχι η δεύτερη.
    Θα με ενδιέφερε να άκουγα ποια ακριβώς είναι κατά τη γνώμη τους αυτή η διάκριση. Διότι, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, από νομική-τεχνική άποψη (δηλαδή από τη μόνη άποψη η οποία ενδιαφέρει κατά τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου), δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά.
    Γλωσσικά, και από την άποψη του ψυχολογικού/ συναισθηματικού φορτίου της κάθε λέξης, υπάρχουν βέβαια νοηματικές διαφορές: η ιθαγένεια συνήθως συνδέεται με την καταγωγή και με το υποκειμενικό μας αίσθημα του ανήκειν, ενώ η υπηκοότητα με την τεχνική έννοια της σύνδεσης με ένα κράτος του οποίου έχουμε το διαβατήριο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το γεγονός είναι ότι, ιστορικά, το ελληνικό δίκαιο χρησιμοποίησε πάντοτε τον όρο «ιθαγένεια» αδιαφοροποίητα με την έννοια της υπηκοότητας.
    Για παράδειγμα, όταν ο ρατσιστικός Κώδικας περί Ιθαγένειας που ίσχυσε μεταπολεμικά και μέχρι πρόσφατα απέκλειε τη χορήγηση «ιθαγένειας» στους μακεδονικής καταγωγής πολιτικούς πρόσφυγες, ή στους τουρκικής καταγωγής Έλληνες πολίτες που απουσίασαν από τη χώρα για έναν αριθμό ετών, αναφερόταν φυσικά στην υπηκοότητα και όχι στο πώς αισθάνονταν αυτοί οι άνθρωποι. Επίσης, όταν η χούντα αφαίρεσε την «ιθαγένεια» από τη Μελίνα Μαρκούρη, εννοούσε φυσικά ότι της στέρησε το ελληνικό διαβατήριο. Διότι η καταγωγή ενός ανθρώπου και το υποκειμενικό του αίσθημα δεν είναι δυνατό να αλλάξει με κυβερνητική απόφαση.
    Συμφωνώ ότι η γλωσσική αυτή επιλογή ήταν άστοχη. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και μετά έμεινε. Το ορθότερο θα ήταν να μη χρησιμοποιείται ούτε καν η υπηκοότητα, (υπήκοοι υπάρχουν στις αυτοκρατορίες και στις μοναρχίες, όχι στις δημοκρατίες), αλλά η ιδιότητα του πολίτη -ή ίσως η πολιτότητα, για να το λέμε με έναν όρο και όχι περιφραστικά. Ο όρος αυτός βέβαια δεν έχει επικρατήσει, πάντως αρχίζει τελευταία να χρησιμοποιείται.
    Αυτό όμως για το οποίο πρόκειται σε αυτό το σχέδιο νόμου είναι ακριβώς η ιδιότητα του πολίτη. Κακώς λοιπόν ανησυχεί π.χ. η κα Πηνελόπη Λούβρου: πραγματικά, της λέμε ότι αν παντρευόταν επίσης Έλληνα και ζούσαν στην Αγγλία και γεννούσε στην Αγγλία την κόρη της, η κόρη αυτή θα ήταν Αγγλίδα απλά γιατί θα είχε γεννηθεί εκεί. Ακριβώς! Δηλαδή θα ήταν πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου. Το αν θα ταυτιζόταν συναισθηματικά με την αγγλική ιστορία, αν θα υποστήριζε την αγγλική εθνική ομάδα ή το αγγλικό τραγούδι στη Γιουροβίζιον κ.λπ., αυτό δεν το ξέρουμε και δεν είναι υπόθεση ενός νόμου να το καθορίσει. Οι νόμοι καθορίζουν μόνο δικαιώματα και υποχρεώσεις, όχι συναισθήματα.
    Με βάση τα παραπάνω, θα πρότεινα στους συντάκτες του νομοσχεδίου, εάν υπάρχει η δυνατότητα, να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του όρου ιθαγένεια, ο οποίος -όπως φάνηκε σε αυτή τη συζήτηση- δημιουργεί συγχύσεις και παραπέμπει σε μία ιδεαλιστική και δυνάμει ρατσιστική λογική, με τον όρο ιδιότητα του [Έλληνα] πολίτη ή ελληνική πολιτότητα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:00 | dorieus

    Είναι επιεικώς επικίνδυνο να θέλει να επιβάλλει μια Ελλαδίτικη μειοψηφία τα ιδεολογήματα της στην χώρα, τα οποία έχουν προ πολλού αποτύχει όπου αλλού δοκιμάσθηκαν στον κόσμο. Θυμίζει το «θαύμα» της πολυκατοικίας του 1960 που κατέστρεψε μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης με την δικαιολογία ότι «έπρεπε να στεγαστεί ο λαός». Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε σοβαρά να δοθεί έτσι η ελληνική ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε 250.000 ανθρώπους που η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν τους καίγεται καρφάκι για το που τραβάει αυτό το έθνος. Το κράτος αυτό ιδρύθηκε μέσα από αγώνες για να στεγάσει το μέλλον αυτού του έθνους, είτε το θέλουν οι ορισμένοι είτε όχι. Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται από τους υποστηρικτές της πρότασης μπορεί να είναι «ψυχοπονιάρικη» και να στοχεύει στο θυμικό του μέσου Έλληνα που δεν θέλει ανθρώπους να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται αλλά είναι μονάχα μια πρόφαση, η μόνη πρόφαση που υπάρχει για να κρυφτεί η αλήθεια. Ότι κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη εκλογική βάση 250.000 ψηφοφόρων με ρυθμούς γεννήσεων πολύ πάνω από αυτό της ελληνικής οικογένειας. Μια μάζα ανθρώπων η οποία στην μεγάλη της πλειοψηφία δεν θέλει να ενσωματωθεί στην Ελληνική κοινωνία. Δεν μιλάμε για την καθημάς Ανατολή που (κάποτε) είχαμε καλές σχέσεις. Μιλάμε για πεινασμένους Ασιάτες της κεντρικής Ασίας, που το μόνο που έχουν δει από τους Δυτικούς είναι τα F16 των Αμερικανών να τους φιλοδωρούνε «έξυπνες μπόμπες». Μιλάμε για εμφορούμενους με μεγαλοϊδεατίστικα ιδεολογήματα της φακής γειτόνους, Μιλάμε για μια ανομοιογενή μάζα ανθρώπων που θα καθοδηγείται από εκτός της χώρας κέντρα, όπως συνέβη στην Γερμανία, στην Βρετανία, και σε άλλες χώρες που το δοκίμασαν. Ακόμη και αυτές οι χώρες πριν κάνουν οτιφδήποτε είχαν θέσει αυστηρά κριτήρια. Σε ποια χώρα του κόσμου νομιμοποιούν χιλιάδες παραβάτες του νόμου του κράτους, που δεν ξέρουν ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν. Είναι δυνατόν να ακούγεται από άσχετους ότι και οι δικοί μας πήγαν «μετανάστες»; Σε ποια χώρα κύριοι πήγαν Έλληνες μετανάστες, Ιταλοί μετανάστες, Ρουμάνοι, Πολωνοί ή ότι άλλο και δεν τους έλεγξαν πρώτα από τα ιδεολογικά τους φρονήματα έως την οδοντοστοιχία. Σε ποια χώρα υποδοχής μεταναστών οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο καθένας, ποιος είναι και με τι ασχολείται. Σε ποια σοβαρή χώρα δεν πετάνε έξω τον οποιοδήποτε οικονομικό μετανάστη παρουσιάσει έστω και την παραμικρή παραβατική συμπεριφορά;Σε ποια χώρα νομιμοποίησαν χιλιάδες λαθρομετανάστες και υπάρχει ακόμη; Δυστυχώς ή ευτυχώς κύριοι ο κόσμος δεν γυρίζει ανάλογα με το ποιο ιδεολόγημα υπερισχύει την εκάστοτε εποχή στο σαλόνι κάποιου κλειστού «club» της Δύσης….. Με το πείραμά σας πάτε να λύσετε ένα πρόβλημα βάζοντας βόμβα στα θεμέλια του φορέα που ταλανίζεται από αυτό το πρόβλημα, που είναι η χώρα και η δημοκρατία. Θα εξαφανίσετε έτσι το πρόβλημα αλλά θα εξαφανίσετε μαζί και την χώρα και την δημοκρατία. Αυτοί που συνέλαβαν αυτό το «δημιούργημα» είτε το έχουν αντιληφθεί και εσκεμμένα το αποκρύπτουν, είτε απλώς λόγω πνευματικής αδυναμίας δεν το έχουν καν αντιληφθεί. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:31 | κωστας

    Ειμαι οσο αντιθετος μπορω να ειμαι,δεν αντεχουμε αλλο.Ως εδω κ μη παρεκει.Κ οι λιγοι που υποστηριζουν το νομοσχεδιο καταλαβαινουμε ολοι οτι μονο Ελληνες δεν ειναι.
    Τι να παω καλυτερα κυριε Παπανδρεου να σας φωτισει ο θεος κ να αποσυρετε το νομοσχεδιο αλλιως φοβαμαι οτι θα το κανουνε οι εκατονταδες χιλιαδες εξαγριωμενοι που νιωθουνε να βραζει το αιμα τους.
    Εδω ειναι Ελλαδα κ θα παραμεινει …

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:19 | Α. Π.

    ΠΑΣΟΚ & ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ (ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ 42% ΕΒΓΑΛΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ 4 ΕΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ; ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:04 | Λεωνίδας

    Βγάζοντας εκτός τα διάφορα διαδικαστικά και φλυαρίες που μας αραδιάζετε, να πούμε επί της ουσίας:

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ;

    1. Ακούγονται κάποιες δικαιολογίες για «ανθρωπιστικούς λόγους».

    Ποιοι είναι αυτοί οι ανθρωπιστικοί λόγοι που μας επιβάλλουν να δώσουμε την Ελληνική Ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου;
    Όταν πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΦΥΛΑΚΤΑ τα βόρεια σύνορά μας ώστε να εισρεύσουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και ΜΑΖΙΚΑ κατά εκατοντάδες χιλιάδες, οι Αλβανοί κυρίως, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι των Βαλκανίων δεν αποδείξαμε τον ανθρωπισμό μας; Δεν τους δώσαμε στέγη, τροφή, εργασία και γενικά ότι μπορούσε ο καθένας από το υστέρημά του οικιοθελώς, αλλά και με τις δικές σας παροτρύνσεις, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μια μέρα με εφόδια για ένα καλύτερο αύριο; Ξεχνάτε μήπως ότι άλλες χώρες όπως η γειτονική Ιταλία βύθισε σαπιοκάραβα γεμάτα Αλβανούς που πλησίαζαν τα εδάφη της και τους έσυρε πίσω; Και τολμάτε να αφήνετε υπονοούμενα δεξιά και αριστερά για την υποτιθέμενη ξενοφοβία και το ρατσισμό των Ελλήνων;

    Μας είπατε μήπως τότε, ότι αυτοί οι άνθρωποι με πολλούς από τους οποίους ήμασταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια σε εμπόλεμη κατάσταση, ότι σκοπεύετε να τους αφήσετε να αποφασίσουν για τα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε και εμείς να λάβουμε τις αποφάσεις μας;

    Οι υπόλοιπες ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ του ΙΣΛΑΜΟΑΧΤΑΡΜΑ που μπήκαν στη χώρα επειδή ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ δεν είχαν και αυτοί μια ανθρώπινη αντιμετώπιση; Ακόμη βέβαια και αν τους μαζέψαμε ως ναυαγούς από τα ανοιχτό πέλαγος, κάποιοι Ανθέλληνες βεβαίως δεν έχασαν την ευκαιρία να μας κατηγορούν ότι δεν τους περιποιηθήκαμε πολυτελώς. Πόσους πια -μια χώρα των 10 εκατομυρίων Ελλήνων, με τα τόσα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία να μαστίζει- μπορεί να φροντίσει;

    ΦΕΡΑΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ λοιπόν και τις εκατοντάδες χιλιάδες των ΙΣΛΑΜΟ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, αφού πολλές φορές αποδείχτηκε ότι συστηματικά και επ’ αμοιβή προωθούνται προς τη χώρα μας από την Τουρκία, με τις οδηγίες της οποίας αφού σκοπίμως πέταξαν κάθε στοιχείο της ταυτότητάς τους, δήλωσαν στη συνέχεια ψευδή στοιχεία ώστε να εκμεταλλευτούν το νομικό σύστημα και να παρατείνουν τη διαμονή τους στη χώρα μας.
    Αυτοί οι αγνώστου προελεύσεως άνθρωποι, οι καθοδηγούμενοι στην μεταναστευτική τους πορεία από την Τουρκία, κρίνετε εσείς ότι είναι ικανοί για να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας;

    Ανθρωπιστικοί λοιπόν λόγοι δε μας επιβάλλουν να δώσουμε την Ιθαγένεια αλλά και τη ψήφο σε «αγνώστους».
    Επιβάλλεται όμως να σώσουμε το Ελληνικό Έθνος και την Ελληνική Δημοκρατία από τα πειράματα αυτά.

    2. Ακούγονται κάποιες δικαιολογίες για «αποκατάσταση αδικίας».

    Κάποιοι μάλιστα μιλούν για την εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών από εμάς και την οφειλή μας που πρέπει να εξοφλήσουμε με την παροχή της Ελληνικής Ιθαγένειας.
    Ζητήσαμε ποτέ εμείς να μπουν στη χώρα μερικά εκατομμύρια λαθρομεταναστών; Υποσχεθήκαμε εμείς ποτέ ότι είμαστε ικανοί να βρούμε εργασία και να παρέχουμε σε εκατομμύρια άλλους στέγη και τροφή;
    Δε φώναζαν οι «ανθρωπιστές» ότι είναι προς όφελός μας να δώσουμε εργασία σε αυτούς τους ανθρώπους ώστε να μη κλέβουν και βιαιοπραγούν; Τι περίμεναν λοιπόν όταν έχουμε ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και ενώ η ανεργία των Ελλήνων βρισκόταν στο 10%; Να αμείβονται πλουσιοπάροχα και να ανεβαίνουν τα ημερομίσθια;

    Η μόνη αδικία που υπάρχει είναι εις βάρος των Ελλήνων:
    Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικά χέρια σταμάτησαν να εργάζονται σε παραδοσιακές εργασίες που έθρεψαν γενιές και γενιές.

    Τεράστια ποσά του κρατικού προϋπολογισμού έγιναν ιατροφαρμακευτικές και οικονομικές παροχές προς τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα ή και πλήρη απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και την πρωτοφανή εύνοια του Ελληνικού κράτους προς αυτούς, πλήρωσαν ελάχιστα προς το Ελληνικό Δημόσιο και πέτυχαν τα μέγιστα.

    Πριν από μερικά χρόνια δε μας λέγατε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν τη σωτηρία τους στους μετανάστες; Γιατί λοιπόν σήμερα καταρρέουν;
    Δε μας λέγατε ότι η μετανάστευση κάνει καλό στην ανάπτυξη; Γιατί λοιπόν σήμερα έχουμε πρωτοφανή ανεργία, αρνητική ανάπτυξη, και βρισκόμαστε υπό πτώχευση;
    ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΑΚΑ.

    ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΕΣ
    Αρνηθήκατε πριν μερικά χρόνια να δώσετε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς, και θέλετε τώρα να τους χρησιμοποιήσετε σαν δόλωμα για να δώσετε το δικαίωμα αυτό σε λαθρομετανάστες;

    ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ:

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΡΑ!

  • Η σπουδή σας δείχνει αδυναμία επιχειρημάτων και πλήρη περιφρόνηση στους πολίτες της χώρας, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες σας περί ουσιαστικής συμμέτοχης τους.

    Πρώτα επί πρωθυπουργίας Σημίτη δημιουργήσατε το μεγάλο πρόβλημα (παλαιότερα είχαμε τους Φιλιπινέζους). Όλοι οι πολιτικοί, το αφήσατε να εξελιχτεί σε τεράστιο πρόβλημα, αγνώστων διαστάσεων και επιπτώσεων. Τώρα θέλετε να βρείτε άμεση λύση (λέγεται και στην τούρλα του Σαββάτου …).

    Ως πολίτης αυτής της χώρας απαιτώ:
    – να διευκρινίσετε άμεσα τον ακατανόητο και παραπλανητικό ή/και λανθασμένο τίτλο
    – να ενημερωθώ πλήρως και άμεσα για τις διαστάσεις του προβλήματος, με αριθμούς και ημερομηνίες (π.χ. από τα κρατικά ΜΜΕ και το Κανάλι της Βουλής)
    – να πληροφορηθώ για τις ισχύουσες νομοθεσίες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες
    – να ακούσω και να διαβάσω τις απόψεις ειδικών επί του θέματος Ελλήνων και Ευρωπαίων
    – να ακούσω και να διαβάσω τις απόψεις πνευματικών ανθρώπων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ενασχόληση και ειδικότητα σε κοινωνικά, εθνικά και ιστορικά θέματα
    – να μου εξηγήσετε γατί δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλία επί του θέματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο
    – να μου εξηγήσετε τις θετικές και αρνητικές οικονομικές διαστάσεις του προβλήματος
    – να οργανώσετε αποτελεσματικά και ουσιαστικά – όπως έχω ξαναγράψει με αφορμή και άλλες διαβουλεύσεις στο πρόσφατο παρελθόν – τις διαδικασίες διαβούλευσης

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:03 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΟΚ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΟΚ. (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΓΑΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΕ ΒΕΛΓΟ ΤΟ 1988, ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΕΨΑΞΕ ΟΛΑ. ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. Η ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ. Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΥΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ)
    ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:35 | Έλενα

    Όσοι λένε πως οι μετανάστες ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα και οι Έλληνες πήγαν νόμιμα. Οι Έλληνες πήγαν νόμιμα όταν υπήρχε νόμιμη μετανάστευση και παράνομα όταν δεν υπήρχε. Χιλιάδες και χιλιάδες Έλληνες πήγαν παράνομα στην Αμερική, Αυστραλία ακόμα και Γερμανία. Πέραν τούτου μετά το ’80 η μετανάστευση σε όλο τον κόσμο ήταν «παράνομη» δηλαδή χωρίς χαρτιά σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πλούτισε και οι μετανάστες ήρθαν εδώ να βρουν δουλειά. Όχι γιατί τους αρέσουν οι παραλίες μας αλλά για να δουλεύουν. Όπως έκαναν και οι Έλληνες. Εάν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές οι μετανάστες δεν θα έρχονται πια όπως δεν πάνε στην Βουλγαρία. Αυτοί οι μετανάστες λοιπόν ήταν απαραίτητοι για την οικονομία γι’αυτό και τους «αντέξαμε». Το ίδιο έκαναν και πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, που δέχθηκαν μετανάστες σαν την Ελλάδα. Το 1997 η Ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε οτι η Ελλάδα έγινε μια χώρα που δέχτηκε μετανάστες και τους νομιμοποιήσε με συγκεκριμένους όρους. Αυτό έγινε με τον γνωστό ελληνικό τρόπο. Η διαδικασία έπασχε και πάσχει ακόμα γιατί ταλαιπωρεί αφάνταστα τους μετανάστες και ευνοεί τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Έγινε και άλλη νομιμοποίηση το 1999 επειδή η πρώτη λόγω της γραφειοκρατίας απέτυχε. Εν τω μεταξύ οι μετανάστες είναι άνθρωποι και παντρεύονται, κάνουν και παιδιά. Τα παιδιά τους πάνε στο ελληνικό δημόσιο σχολείο αλλά δεν γράφονται καν στα δημοτολόγια. Με αποτέλεσμα να γεννιούνται στην Ελλλάδα και να είναι ξένοι. Η Ισπανία και η Ιταλία που αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα το είχαν λύσει αυτό απο το 1999, χορηγόντας ιθαγένεια σε αυτά τα παιδιά. Η Ισπανία μάλιστα έχει απο τις πιο προδευτικές νομοθεσίες. Η μόνη χώρα στην Ευρώπη που διατηρεί ακόμα το «δίκιο του αίματος» είναι η Ελλάδα. Η νομοθεσία αυτή θα το αλλάξει. Καιρός ήταν. Οι ακροδεξιοι την δουλειά τους και η κυβέρνηση που εκλέξανε οι Έλληνες με 11% διαφορά την δική της. Αρκετά πια γίναμε ρεζίλι στην Ευρώπη

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:18 | Ηλίας

    Μεταξύ μας, αν παραβλέψουμε για λίγο το ιδεολογικοπατριωτικό σκέλος, το να είσαι Έλληνας πολίτης, δεν βρίθει δα και πρακτικών προνομίων όπως π.χ. το να είσαι Σουηδός, Ελβετός ή πολίτης των ΗΠΑ ή του Κουβέϊτ.
    Ωστόσο, αν και είναι απόλυτα λογικό οι μετανάστες να μπορούν να αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που θα διασφαλίζει ότι η ιδιότητα αυτή δεν θα καταντήσει σύντομα μια εύκολη υπηκοότητα ευκαιρίας. Με το δεδομένο ότι οι νόμοι στην Ελλάδα εφαρμόζονται κατά κανόνα πλημμελώς και κατά το δοκούν, απαιτείται να προβλεφθεί το πλαίσιο που θα διασφαλίζει, πέρα από τις τυπικές, το αδιάβλητο ΚΑΙ των ουσιαστικών προϋποθέσεων. Για παράδειγμα, θα ελέγχεται προηγουμένως πρακτικά η επάρκεια της ελληνικής γλώσσας; Θα υπάρχουν και ουσιαστικά κριτήρια που θα αποδεικνύουν την ενσωμάτωση του μετανάστη στην ελληνική κοινωνία; Το να περιορίσουμε το κριτήριο απλά σε ένα χρονικό διάστημα μόνιμης και νόμιμης παραμονής στη χώρα (με λευκό ποινικό μητρώο,ελπίζω), μπορεί μεν να παρακάμπτει τον μπελά ενός ουσιαστικότερου ελέγχου, αλλά αισθάνομαι ότι αφήνει υπερβολικά πολλά παραθυράκια.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 08:44 | Γιάννης Ανδριόπουλος

    Καμμιά ζωή δεν είναι λαθραία.
    Όποιος νόμος ή επί μέρους μέτρο λαμβάνεται και βελτιώνει τις απάνθρωπες -πολλές φορές- συνθήκες υπό τις οποίες χιλιάδες συνάνθρωποι ζουν, εργάζονται, ελπίζουν και πονούν δίπλα μας, αξίζει την συμπαράσταση όλων μας (ακόμη κι αν απέχει από το να θεωρηθεί τέλειος).
    Συναινώ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 08:08 | Γ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

    Επειδή το παρακάτω μήνυμά μου δεν το καταχωρίσατε στη διαβούλευση (για λόγους που εσείς μόνο γνωρίζετε),το επαναφέρω.

    Αγαπητοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ,

    ο αείμνηστος αρχηγός μας και μέγας αγωνιστής της Δημοκρατίας Ανδρέας Παπανδρέου ενθουσίαζε και ενέπνεε τους Έλληνες με τα παρακάτω συνθήματα που διαλαλούσαμε όλοι μαζί στις μεγαλειώδεις πολιτικές συγκεντρώσεις που συγκλόνιζαν το πανελλήνιο:

    – Έξω οι Αμερικάνοι.
    – Ο Ελληνικός Λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του.
    – Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

    Ποτέ δεν είπε ο τιμημένος Αρχηγός μας

    – Μέσα οι Αμερικάνοι.
    – Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι κυρίαρχος στον τόπο του.
    – Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες.

    Ερώτημα:
    Εμείς τώρα, αγαπητοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, θα προδώσουμε τις ιδέες του αείμνηστου συναγωνιστή μας Ανδρέα Παπανδρέου και του Πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας, που λάμπρυναν με τα έργα τους τις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας;

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    από Λάρισα

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 07:00 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Tι γινεται με τους συγγενεις αυτων που θα ελληνοποιηθουν? θα εχουν και αυτοι βιζα να επισκευτουν την χωρα με το προσχημα οτι εχουν συγγενεις ελληνες?

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 04:45 | efthemios

    unbelievable all i can say. hennry kissingers words are coming true, indeed in greece. greece is going to be destroyed internaly by traitor politicians that work in secret to destroy greece in stages. every greek understands this law will destroy the greek nation. the traitor greek politicians don’t understand the power of the greek nation, if you push the greek to far he will rise up and fight. i see in the future greek traitor politicians being hanged like mussolini. maybe you are doing the greek people a favour, maybe that is what greece needs, a revolution by greeks together to end this treason.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 03:14 | ΗΡΩ ΜΑΡΚΑΚΗ (Αγιος Νικολαος – Κρητη)

    Πρώτα από όλα η απλή συμμετοχή στην Ελληνική Παιδεία δεν σε κάνει Έλληνα όπως άλλωστε δεν έκανε Γερμανούς η Γάλλους τους πιο πολλούς συμπατριώτες μας που σαν ΝΟΜΙΜΟΙ και τονίζω ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες (*) έλαβαν μέρος!!!

    Εδώ ως συνήθως ο Ισοκράτης κατακρεουργείται από ημιμαθείς που τολμούν να αυτοπροσδιοριζωνται καί ως ‘προοδευτικοι’

    Το προβλημα με το το νομοσχεδιο ειναι απλό:

    Είναι πάνω από όλα εξαιρετικά πρωιμο.

    Με τις μεταναστευτικές ροές σε πλήρη εξέλιξη είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις ότι αυτοί που θα δεχθούν το ευεργέτημα θα είναι 10.000 η 100.000 η 1.000.000 η 10.000.000! Και δεν υπερβάλω τα ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ είναι απλά ΑΔΗΣΩΠΗΤΑ εκθετικής μορφής μια που η αιτίες που δημιουργούν την λαθρομετανάστευση είναι σε ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

    Τα νούμερα είναι παρά πολύ σημαντικά γιατί αν είναι τόσο μεγάλα όπως ΑΣΦΑΛΩΣ προβλέπονται θα σταθεί αδύνατον να προσφέρομαι βοήθεια -αρωγή και να ενσωματώσουμε τον οποιονδήποτε αντίθετα το σκάφος Ελλάς θα μπατάρει και θα βυθισθεί αύτανδρο, Όπως αλληγορικά εδώ αλλά τραγικά γίνεται σε αυτά τα υπερπληθή κράτη καταγωγής λαθρομεταναστών όπως το Πακιστάν Το Μπανγκλαντές τις Φιλιππίνες που κάθε τόσο άκουμε για ένα τραγικό ναυάγιο από ‘υπεράριθμους επιβάτες’.

    Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το ΝΑΥΑΓΙΟ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ‘ΕΛΛΑΣ’

    Ούτε είναι αλήθεια ότι εμείς που σφόδρα αντιτιθέμεθα στο νομοσχέδιο είμαστε ‘ρατσιστές’ και αυτοί που πανε να κάνουν την χώρα μας ξέφραγο αμπέλι είναι ταχαμου ανθρωπιστές..

    Το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ συμβαίνει.!

    Όλοι εμείς πασχίζουμε για μια χώρα με ΠΟΙΟΤΗΤΑ!

    Μια ποιότητα που ένα μέρος φιλοξενούμενων αντίστοιχο δυνάμεων και αριθμών μας μπορεί να γευθεί και να μοιραστούμε σε ΕΥΣΤΑΘΗ και ΟΡΘΗ βάση τα αγαθά που προσφέρει ο τόπος. Όχι Κύριοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις ξένες εθνότητες ΕΝ ΜΕΤΡΩ και μέσα στα ΟΡΙΑ των Δυνατοτήτων μας!

    Αντίθετα η άλλοι που φωνασκούν και επίμονα ζητούν να γίνει μπάχαλο η Ελλάδα στην ουσία το μόνο που επιδιώκουν είναι

    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

    Μια άμορφη ανθρωπομάζα που θα την κάνουν ότι θέλουν. Και πίσω βέβαια από τις εντόπιες μαριονέτες που λέγομαι ‘προοδευτικοί’ ‘ανθρωπιστές’ και ‘αντιρατσιστες’ κρυβονατοι οι καθε λογης παραδοσικαοι και ορκισμενοι ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδας χωρίς βέβαια το πανταχού παρών Αεθνο Κεφάλαιο να λείπει από τις μηχανορραφίες!

    Σε Συμπέρασμα

    1) Το Νομοσχέδιο και ποιοτικά είναι απαράδεκτο και πολλά χρόνια πριν την ώρα για κάτι σχετικό ούτως η άλλως!

    2) Στην παρούσα φάση μπορεί μόνο να γίνει δεκτό κατόπιν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΡΤΟΣ

    3) Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητήσουμε ποια ανοιχτά το θέμα της λαθρομετανάστευσης όχι μόνο στα στενά όρια της Ελλάδας αλλά σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πλαίσια.

    Στο τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν ούτε καν η Ευρώπη μπορεί να απορρόφηση τις Μεταναστευτικές Ροές και σε αυτή την περίπτωση ο Πολύς Κος Ομπαμα θα πρέπει είτε να ανοίξει τα ΣΥΝΟΡΑ του για τους λαθρομετανάστες από κάθε Ήπειρο όπως και ο Καναδάς και η Αυστραλία.
    Θα πρέπει δε άμεσα η Ελλάδα τον κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται να το παραχωρεί αυτόματα στον ΟΗΕ όπου θα είναι ΠΛΕΟΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΗΕ η μετεγκατάσταση του ανθρώπου όπου αυτός ενδιαφέρετε και ανάλογα με προκαθορισμένες κατανομές.

    Αντί για αυτό το Νομοσχέδιο προτείνω στην Κυβέρνηση το ακόλουθο

    Μονομερής αναστολή του Πρωτοκόλλου του Δουβλίνου. Δηλαδή με χαρτιά μιας χρήσης εξοδος για ΟΛΟΥΣ τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που επιθυμούν απρόσκοπτη πορεία μιας κατεύθυνσης στην Δυτική Ευρώπη.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟ – ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ

    Καλή Δύναμη Συμπολίτες

    Με την δύναμη της Ομονοίας της Ομοψυχίας και της καθολικής Αντίστασης θα αποτρέψουμε το ΕΓΚΛΗΜΑ της Εθνοκτονιας του Ελληνισμός!

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

    ————————————————–
    (*)

    @ Εδώ Αμερική – — 2 Ιανουαρίου 2010 23:37

    Είναι ώρα να αφήσουμε το ‘προοδευτικό ‘ μύθευμα που μας έχουν φλομώσει κάτι σαν και σας ότι τάχα η λαθρομετανάστευση έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Μετανάστευση των Ελλήνων. Θα πρέπει να βαρείς δεκάδες χιλιάδες άλλες αναφορές /παραπομπές σαν και αυτήν το Αλβανού λαθρομετανάστη μετέπειτα μετατρεπόμενου δημοσιογράφου Γκαζμεντ- Καπλανι για να θεμελιώσεις την θέση σου! Για μένα από την άλλη μεριά αρκεί μια βόλτα στην Πλ Βικτορίας Αμερικής και Ομονοίας για να σου αποδείξω ότι λες Ψέματα. . Αρκετά πια με το κουτόχορτο σας. Δεν το τρωει ΚΑΝΕΝΑΣ .
    Ούτε και εσείς τα πιστεύεται που τα λετε!.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:14 | Αντώνης Π

    Είναι άλλο πράγμα τα άνθρωπινα δικαιώματα και εντελώς διαφορετικό τα πολιτικά δικαιώματα και η Ιθαγένεια.

    Άλλωστε πως ειναι δυνατό μια κύβερνηση που εχει ορίζοντα μόνο τετραετίας (και εφόσον την εξαντλήσει) να καθορίσει το βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο πολιτικό μέλλον αυτής της Χώρας;

    Ο κύριος Πρωθυπουργός άλλα έλεγε ως αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την περιπτωση του Ευρωπαικου Συντάγματος αλλά και το νομοσχεδιο για την Παιδεία. Τότε μας έλεγε για δημόψηφισμα και μάλιστα για ζητήματα μικρότερης σημασίας.

    http://www.youtube.com/watch?v=YOQ0qDOBpQM

    Τώρα γιατί τόσο βιασύνη και μάλιστα με τοσο αντιδημοκρατικο τρόπο;

    Το δίκαιο ειναι να ερωτηθουν οι πολίτες με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:00 | Θανάσης

    Είναι προφανής ο προσχηματικός χαρακτήρας της προϋπόθεσης περί «πενταετούς νόμιμης διαμονής». Αυτή ουσιαστικά ακυρώνεται από τις υπόλοιπες διατάξεις π.χ. για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας (άρθρο 1Α.1 του σχεδιαζόμενου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας), για τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει 3 ή 6 χρόνια σχολείο (άρθρο 1Α.2) και από την απαλλαγή της υποχρέωσης της πενταετίας «για εκείνον που έχει γεννηθεί και κατοικεί συνεχώς στην Ελλάδα» (αδιευκρίνιστο, και μάλλον όχι τυχαία, αν η συνεχής κατοίκηση στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι και νόμιμη) (άρθρο 5.δ).

    Είναι ολοφάνερο πως ανομολόγητος στόχος του νομοσχεδίου είναι η απόδοση ιθαγένειας σε ΟΛΟΥΣ – νόμιμους και παράνομους, γονείς και παιδιά.

    Επιπλέον, σχετικά με την παρακάτω πρόβλεψη του άρθρου 1Α.4

    «4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
    α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
    β. είναι άγνωστης ιθαγένειας»

    σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 5.δ

    «Η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής δεν απαιτείται για αυτόν που είναι σύζυγος Έλληνα ή Ελληνίδας ή έχει τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας και διαμένει επί μια τριετία στην Ελλάδα,…»

    παραπέμπω στο άρθρο του Σταύρου Λυγερού στη σημερινή Καθημερινή που καταδεικνύει τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις

    «Η εύκολη παραχώρηση ιθαγένειας στα παιδιά είναι από μόνη της ένα κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες να τεκνοποιήσουν. Το κίνητρο αυτό καθίσταται πολύ πιο ισχυρό από τη διάταξη, που προβλέπει ότι όποιο παιδί γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι «άγνωστης ιθαγένειας» ή δεν μπορεί να αποκτήσει άλλη ιθαγένεια θα παίρνει αυτομάτως την ελληνική. Η διάταξη αυτή (υπάρχει και στον κώδικα που ψηφίστηκε το 2004) είναι ασαφής και ανοίγει ένα επικίνδυνο παράθυρο.

    Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα δεν έχουν χαρτιά και δεν αποκαλύπτουν τη χώρα καταγωγής τους για να μην απελαθούν. Ενα τέτοιο ζευγάρι γεννάει στην Ελλάδα παιδί. Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια των γονιών του, αλλά αυτοί έχουν ισχυρό κίνητρο να το κατατάξουν στην κατηγορία «άγνωστη ιθαγένεια», για να πάρει αμέσως την ελληνική ιθαγένεια.

    Στη συνέχεια, ως πρόσωπα που έχουν τη γονική φροντίδα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, μπορούν να πολιτογραφηθούν, κατ’ εξαίρεση της ισχύουσας προϋπόθεσης για νόμιμη συνεχή παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον πέντε ετών. Αρκεί να βρίσκονται στη χώρα έστω και παρανόμως για τρία χρόνια.

    Το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένειες θα φθάσει στις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και θα τροφοδοτήσει το ρεύμα παράνομης μετανάστευσης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, θα έρχονται ζευγάρια και οικογένειες. Οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δυνατότητες του νόμου για να τις εκμεταλλευθούν. Τις γνωρίζουν, όμως, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και οι δικηγόροι τους.»

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_03/01/2010_385539

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:23 | Kastoras

    Διαφωνώ με το σχέδιο νόμου για την απόδοση της ιθαγένειας και οι λόγοι είναι πολύ απλοί!!!
    Δεν τους γράφω γιατί είναι πάρα πολλοί .Απλά σας παραθέτω αυτά που λέει ο κος Δημητρακόπουλος Άγγελος (λίγες σελίδες πιο πίσω) και με τα οποία συμφωνώ απολύτως.(Έχω προσθέσει και λίγα δικά μου σχόλια , και τροποποιήσει λίγα δικά του ).
    Όπως πολύ καλά ξέρετε οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι. Ελάχιστοι ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες ένταξης στην ελληνική κοινωνία. Όταν μετά από αρκετά χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ νομιμοποιούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών με το έτσι θέλω δε σημαίνει ότι αυτοί μπήκαν νόμιμα ,ούτε μπορείτε εσείς που τους ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ να χρησιμοποιείτε το επιχείρημα της νόμιμης παραμονής τους. Είναι παράλογο.
    Την κάψα των Ελλήνων κυβερνώντων για αθρόα εισαγωγή μεταναστών την καταλαβαίνουμε. Φθηνά εργατικά χέρια στους βιομηχάνους που μπορούν να πληρώνουν λιγότερα χρήματα και να παραχωρούν μικρότερα δικαιώματα στους λαθρομετανάστες με την εκμετάλλευση της ανάγκης τους για δουλειά. Αυτό ξέρετε λέγεται δουλεία κι έχει καταργηθεί στον πολιτισμένο κόσμο εδώ και κάτι αιώνες… Επίσης αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες εργάτες θα πεινάσουν.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι ΔΕ ζούμε σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν έχουμε ερωτηθεί αν θέλουμε ποτέ να ζήσουμε σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία. Όπως ΔΕΝ έχουμε ερωτηθεί ούτε για την ένταξη μας στην ΟΝΕ . Όπως ΔΕΝ έχουμε ερωτηθεί ούτε για το Ευρωσύνταγμα (Ευρωπαϊκή συνθήκη). Δεν έχει το δικαίωμα η κυβέρνησή σας να αποφασίσει για πράγματα που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές της. Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε απλοί διαχειριστές της βούλησης του ελληνικού λαού, δεν είστε η «πεφωτισμένη νομενκλατούρα». Η Δημοκρατία αποδεικνύεται με πράξεις κι όχι με λόγια. Στα λόγια η κυβέρνησή σας σε κάθε πρόταση κολλάει κάπως τη λέξη «δημοκρατία», έτσι, για να κάνει εντύπωση. Στην πράξη φαίνεται ότι δεν αποδεικνύεστε και τόσο δημοκράτες.
    Το δημοψήφισμα είναι η μόνη λύση για την κυβέρνησή σας. Επειδή όσα έγραψα είναι αυτονόητα ακόμα και για ένα παιδί του δημοτικού, υποπτεύομαι ότι δεν έχετε την πρόθεση να μεταπεισθείτε κι ότι η δημόσια διαβούλευση για εσάς είναι μια κίνηση «δημοκρατικού» εντυπωσιασμού παρά δημοκρατικής ουσίας. Τότε να ξέρετε ότι η αντίδραση που θα συναντήσετε θα είναι πολύ μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από όση μπορείτε να αντέξετε. Και αυτή τη φορά δεν θα έχετε να κάνετε με (ανώριμους – κατευθυνόμενους ) κουκουλοφόρους !!!

    ΥΓ1. Μαζέψτε τα ελεγχόμενα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Επηρεασμού) γιατί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα και ξευτιλίζονται. Τους μάθαμε πλέον ποιανού αβανταδόροι είναι !!!

    ΥΓ2. Με θλίψη μου παρατηρώ το εξής. Ενώ οι αντίθετοι του νομοσχεδίου, ( 80%) των συμμετεχόντων, ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το σχέδιο νόμου, οι υπέρμαχοι ασχολούνται κυρίως με εμάς που είμαστε αντίθετοι και μας χαρακτηρίζουν φασίστες, ρατσιστές, ξενοφοβικούς , αμόρφωτους , οπισθοδρομικούς , μεσαιωνικούς και άλλα πολλά .
    Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς το διαδίκτυο είναι ακόμη ελεύθερο και δημοκρατικό (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον)!!!
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ !!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:43 | C.Papastergiou

    Είναι άδικο να βλέπουμε παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν λάβει την ελληνική παιδεία να μην απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα.
    Παρόλα αυτά εγώ διατηρώ επιφύλαξη για τις πραγματικές προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος και την σπουδή με την οποία προωθεί το θέμα, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με μια υποτυπώδη ‘διαβούλευση’. Δεν μπορώ να μην θυμηθώ τις προηγούμενες ‘ομογενοποιήσεις’ οι οποίες έφεραν στο ΠΑΣΟΚ χιλιάδες ψηφοφόρους. Τα αποτελέσματα τους τα είδα στον στρατό όπου παιδιά από την Ρωσία για παράδειγμα, που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν καλά-καλά στα ελληνικά σέρνονταν να υπηρετήσουν για 3 μήνες για να θεωρηθούν ομογενείς, κυκλοφορούσαν ως φαντάσματα στα στρατόπεδα εκτός τόπου και χρόνου και δημιουργούσαν προβλήματα στον εαυτό τους και στους γύρω τους.
    Μήπως και πάλι οι μετανάστες, όπως οι τότε ομογενείς, θωρούνται από την κυβέρνηση ως ‘εύκολοι’ υποψήφιοι ψηφοφόροι?

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:11 | σπυρος

    διαφωνω με το νομοσχεδιο γιατι θα ειναι μια τεραστια αδικια εναντια στους ελληνες χωρις να λεινει το βασικο προβλημα των μεταναστων που δεν ειναι να γινουν ελληνες ανεργοι αλλα να βρουν δουλεια.
    ενω για τους ελληνες θα ειναι σαν τους λεμε οτι δεν σας υπολογιζουμε καθολου.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:10 | Νάσος Θεοδωρίδης

    Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να αποκτάει ιθαγένεια όποιος γεννιέται στην Ελλάδα.
    Το δίκαιο του αίματος είναι ρατσισμός και φασισμός. Δεν υπάρχουν φυλές, ούτε «αιώνια ελληνική φυλή», ούτε «συνέχεια του ελληνισμού», κλπ, παρά μόνο ατελείωτες επιμειξίες.
    Το δίκαιο του ΕΔΑΦΟΥΣ είναι η σωστή λύση.
    Όμως, κρίνοντας από αριστερή σκοπιά, θεωρώ ότι το βήμα της κυβέρνησης είναι ΔΕΙΛΟ και ΑΤΟΛΜΟ. Ιθαγένεια πρέπει να αποκτούν τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα ακόμη και αν οι γονείς δεν έχουν νόμιμα χαρτιά, διότι τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτε, αλλά ούτε και οι γονείς φταίνε, εφόσον δεν είχαν τη δυνατότητα να νομιμοποιηθούνε δεδομένου ότι δεν υπάρχει μια ΔΙΑΡΚΗΣ πάγια διαδικασία ΑΝΟΙΧΤΗΣ νομιμοποίησης χωρίς ημερομηνία λήξεως.
    Συνεπώς πρέπει να απαλειφθεί αυτή η εξαίρεση, την οποία η κυβέρνηση προσέθεσε ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ.

    Επίσης με την εξαετία φοίτησης σε σχολείο, για τα παιδιά που ήρθαν ΜΕΤΑ τη γέννηση τους, η κυβέρνηση ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.
    Στο πρόγραμμα της μιλούσε ξεκάθαρα για ΤΡΙΕΤΙΑ.
    Θέλουμε Ελλάδα πολυπολιτισμική.
    Με ταυτότητα διεθνή , παγκόσμια και οικουμενική.
    Οχι εθνική.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:28 | ΣΤΑΥΡΟΣ Μ.

    Μήπως το επόμενο βήμα είναι και η δημιουργία τζαμιού στην περιοχή της Αττικής, μιας και οι Πακιστανο-Έλληνες και οι Αφρικανο-Έλληνες σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα είναι ίσοι, οπότε θα πρέπει να έχουν και κάποιο τζαμί για να προσεύχονται;;;;;;

    Μήπως θα δημιουργηθούν και μειονοτικά σχολεία για όλα αυτά τα παιδιά που θα αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια (ούτε καν υπηκοότητα!!!) , γιατί θα πρέπει να μαθαίνουν και την γλώσσα των γονιών τους;;;;;

    Μήπως θα αφαιρεθούν και οι χριστιανικές εικόνες από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες γιατί θα είναι προσβολή γι’ αυτούς τους «Έλληνες»;;;

    Δεν μας είχατε πει ότι μέσα στις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης σας, πρώτο μέλημά σας θα ήταν η εξασφάλιση, σε χιλιάδες αλλοδαπούς, της Ελληνικής Ιθαγένειας (ούτε καν υπηκοότητας!!!)

    Ειλικρινά λυπάμαι…..

    Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!!!

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:00 | Zoi Ik

    Είναι τραγελαφικό το να συζητάμε για το εάν ένας άνθρωπος πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με κάποιον άλλον, όταν υπόκεινται στους ίδιους νόμους!!! Γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε φωνή σε <> και πρώτα στα παιδιά των μεταναστατών!!! Των παιδιών που απειλούνται να μείνουν <>, <> στην ίδια τους τη χώρα. Πρέπει να είμαστε υπέρ σε μια οριστική νομιμοποίηση και κοινωνική εξίσωση, για ένα κόσμο που χωρά πολλούς κόσμους!!! Όλα τα δικαιώματα για όλους!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:52 | Ι.Π.

    κύριοι βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Κοινοβουλίου,

    Σε σας έτυχε -δυστυχώς για εμάς- να αποφασίσετε, εάν θα συμβαδίσετε με τις ταγές ενός έθνους που η μακρόχρονη Ιστορία του είναι γεμάτη από θυσίες και αίμα και θα αποσύρετε το ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ τούτο Ν/Σ ή θα εναντιωθείτε στους αγώνες που έκαμαν για ΕΣΑΣ οι πρόγονοί μας και θα το υπερψηφίσετε (εσείς κρίνετε).
    Είμαι ένας 35ος που προσπαθώ με νύχια και με δόντια να μην απεμπολήσω τα όνειρά μου. Εσείς κάνετε ότι είναι δυνατόν να απεμπολήσετε την ταυτότητά μου.
    Εάν υπερψηφίσετε αυτό το παράλογο Ν/Σ, τότε θα αλλάξετε για πάντα το μέλλον των παιδιών μας. Θα τα οδηγήσετε σε μια κοινωνία αυτοδικίας και αυτορύθμισης, αφού το Ελληνικό κράτος πλέον δε θα είναι κοινωνικά συμπαγές για μια κοινή πορεία. Θα ανοίξετε διάπλατα τις πύλες για μια 2η Τουρκοκρατία, που μόνο όσοι διαβάζουν συστηματικά ιστορία και την ερμηνεύουν λογικά και σωστά, και όχι κατά το δοκούν, καταλαβαίνουν τι θέλω να πω. Αντίθετα, κάτι φοβισμένα ανθρωπάκια, πειθήνια όργανα της παγκοσμιοποιημένης απάτης, σύγχρονοι εφιάλτες και διεθνιστές παραχαράσσουν, αλλοιώνουν, διαστρεβλώνουν, διαστρέφουν αδιάκοπα τη φυλετική συνέχεια, τις ιστορικές μνήμες και γεγονότα για την τελική υποταγή ΜΑΣ στο νεοταξικό σύστημα. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι οι προσωπικές τους απόψεις, γνώμες, θεωρήματα, αστήρικτες και ανυπόστατες θεωρίες, δεν έχουν καμία απολύτως ανταπόκριση στη συνείδηση και στη ψυχή του Ελληνικού λαού. Πιστέψτε με, γιατί ζω εντός Ελληνικής πραγματικότητας, εσείς δε ξέρω. Και εδώ είναι η ουσία του προβλήματος αυτού του Ν/Σ (ο Θεός να το κάνει). Δεν έχει να δώσει τίποτα απολύτως στον Ελληνικό λαό, αντίθετα θα ξεριζώσει την καρδιά του και θα εκμαυλίσει την ψυχή του.
    Επιχειρήματα υπέρ αυτού του εκτρώματος, μηδαμινά. Επιχειρήματα κατά αυτού του έμετος, πλείστα. Θα τα βρείτε εύκολα παντού γραμμένα. Όλοι όσοι μιλάνε θετικά για αυτό, είτε είναι λάθρο-μετανάστες (και καλά κάνουν), είτε αριστεροί «κουλτουριάρηδες» διεθνιστές που έχουν καταντήσει έρμαια της λαθεμένης τους κοσμοαντίληψης ή βρίσκονται παγιδευμένοι στα κοινωνικοπολιτικά τους αδιέξοδα. Όταν καταλάβουν τη μεγίστη πλάνη που έχουν περιέλθει και την οποία υπερασπίζονται φανατικά, θα είναι αργά και για τους ίδιους. Και πάλι όμως η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πρεσβεύει αυτά που σας γράφω τώρα.
    Με το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ αυτό Ν/Σ δεν προσπαθείτε να σεβαστείτε μια νόμιμη, συνταγματική και θεμιτή μειοψηφία που προέκυψε από εκλογές, αλλά δημιουργείτε μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ μειοψηφία εξαναγκαστικά, σχεδόν διά της βίας! Γιατί όταν διακηρύσσατε το προεκλογικό σας πρόγραμμα δεν μας τα είχατε πει αυτά, κύριοι, ώστε ή να συμφωνήσουμε και να σας ψηφίσουμε ή να διαφωνήσουμε και να σας καταψηφίσουμε! Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχουν δύο επιλογές: Ι) Απόσυρση του γελοίου Ν/Σ, ή, αν αρνείστε πεισματικά, ΙΙ) διενέργεια δημοψηφίσματος.
    Λύση δεν είναι η αθρόα και αντισυνταγματική ελληνοποίηση λαθρο-μεταναστών. Λύση τέλος πάντων δεν είναι το επαίσχυντο αυτό Ν/Σ που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα επιλύσει. Ως λύσεις καθίστανται:
    1) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ των υπαρχόντων νόμων περί λαθρομετανάστευσης, περί υπηκοότητας και όχι «ιθαγένειας». Έλληνας/ιδα + αλλοδαπός/η =γεννάει Έλληνα, Πακιστανός+Πακιστανή= Έλληνα πάντως δε γεννάει. Δεν είστε Εκκλησία για να βαπτίζετε όπως εσείς νομίζετε. Μην παίζετε άλλο με τις ορολογίες κύριοι.
    2) ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ, πόσους δηλαδή νόμιμους μετανάστες αντέχει αυτή η κατακρεουργημένη χώρα για την εργασιακή και κοινωνική τους ένταξη ομαλώς, όχι σε γκέτο, αλλά στην ελληνική κοινωνία.
    3) ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ των λαθρομεταναστών για τις παραπάνω εφαρμογές. Και αν αλαλάζετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κύριοι για να το κάνει κάποιος που μπορεί και επιθυμεί. Ο τρόπος και τα μέσα υπάρχουν. Δε θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Πώς γνωρίζετε τον ακριβή αριθμό αυτών που θα πάρουν την «ιθαγένεια» από τη μια, ενώ, από την άλλη, σε αλλεπάλληλες επερωτήσεις που δέχεστε για τον πραγματικό τους αριθμό, διακηρύσσετε ότι αδυνατείτε να βρείτε επαρκή στοιχεία για τον συνολικό τους αριθμό; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν επιτέλους σε αυτήν τη χώρα;
    Κίνδυνος όμως δεν ελλοχεύει μόνο στους γνήσιους ιθαγενείς αλλά και σε όσους πάρουν τελικά την «ιθαγένεια», γιατί θα βάλετε τον έναν απέναντι στον άλλον, όχι γιατί τα δύο μέρη το επιθυμούν, αλλά επειδή πολύ απλά ΕΣΕΙΣ θα το έχετε επιβάλλει, λόγω των ιδιοτελών σας συμφερόντων (προσωπικών ή κομματικών). Ο ψυχολογικός λοιπόν αυτός βιασμός δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στον βιασμένο, αλλά αργότερα -και πολύ χειρότερα- στον ίδιο τον βιαστή.
    Μην αποδείξετε σε όλους εμάς, για άλλη μια φορά, ότι είστε εκτός πραγματικότητας. Είστε σε αυτή τη θέση γιατί σας ψήφισαν Έλληνες πολίτες για το καλό της πατρίδος και όχι το δικό σας. Φερθείτε επιτέλους, για μια φορά έστω, ανάλογα με τις αξίες και τα ιδεώδη αυτών που σας ψήφισαν και όχι ανάλογα των προσωπικών σας πιστεύω. Το δεύτερο μας είναι παντελώς αδιάφορο.
    Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει μετά από λίγα χρόνια εάν το υπερψηφίσετε. Και αν ακόμα αυτό φαντάζει δύσκολο για εσάς, ρωτήστε. Δεν είναι κακό. Μη στρουθοκαμηλίζετε, μην επαναπαύεστε και μην αδιαφορείτε. Κατανοείστε τις μελλοντικές επιπτώσεις αυτού του τραγελαφικού Ν/Σ, για να γνωρίζετε εάν θα είστε γραμμένοι σε χρυσοποίκιλτες μαρμάρινες πλάκες ή στα μαύρα κατάστιχα της Ελληνικής Ιστορίας.
    Χρησιμοποιήστε την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Το τίμημα που θα πληρώσουμε θα είναι καταστροφικό για το ΕΘΝΟΣ, εάν διανοηθείτε να το υπερψηφίσετε. Θα τα δώσετε ΟΛΑ, θα χάσουμε τα ΠΑΝΤΑ.
    Δεν πρέπει να φοβάστε. Γνωρίζετε ότι έχω δίκιο. Διαψεύστε με, αν τολμάτε.

    Γεώργιε Παπανδρέου μη γίνεις πρωθυπουργός των λαθρο-μεταναστών.
    Γίνε πρώτα πρωθυπουργός των Ελλήνων.

    Υ.Γ 1: Εάν κ. Πρωθυπουργέ είστε υπέρ της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας, που τόσο πολύ διαφημίζετε όλον αυτόν τον καιρό, ποιό είναι το εμπόδιο για να γίνει δημοψήφισμα στο σημαντικότερο Ν/Σ από καταβολής Ελληνικού κράτους;
    Υ.Γ. 2: Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα κ. Πρωθυπουργέ να αλλοιώνετε κατ’ αυτόν τον ειδεχθή τρόπο το εκλογικό σώμα;
    Υ.Γ.3: Δεν είμαι φασίστας αγαπητοί κύριοι αριστεροί, αμαθείς, γιουσουφάκια, κουλτουριάρηδες, αδαείς, διεθνιστές, προσκυνημένοι παντός είδους κ.τ.λ. Είμαι ένας άφραγκος λογικός Έλληνας δημοκράτης. Εάν ντρέπεστε που γεννηθήκατε Έλληνες, δε σας φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι. Μην κοπιάζετε να μεταλαμπαδεύσετε τις «γνώσεις» σας. Μας είναι τελείως άχρηστες. Πορευόμαστε και χωρίς αυτές.
    Υ.Γ.4: Δεν έχω τίποτα με τους λαθρο-μετανάστες, αλλά με αυτούς που εκμεταλλεύονται την αγωνία τους και τους χρησιμοποιούν ως σακίδια πυγμαχίας για να εκβιάζουν την πατρίδα μου.
    Υ.Γ.5: Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι πρόσφυγες ήσαν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Έλεος πια! Ουδεμία σύγκρισις μεταξύ αυτών και των ασιατών, αφρικανών μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Ψήφος στους ταλαιπωρημένους Βορειοηπειρώτες ομογενείς και σε όλους τους ομογενείς του Αποδήμου Ελληνισμού.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:43 | Αντώνιος Ζαρκανέλας

    Ο σημερινός κώδικας ιθαγένειας είναι αρκετός καθώς διασφαλίζει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Έθνους.
    Με την πρόταση της η Κυβέρνηση φαίνεται οτι αυτοί που κάνουν την πρόταση αυτή «..είτε διακρίνονται απλώς από διανοητική οκνηρία ή αντιμετωπίζουν το ελληνικό έθνος ως ιστορικό κατάλοιπο που έκλεισε τον κύκλο του.» όπως σχολίασε ο Κ. Ιορδανίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (31-12-2009). Αν ισχύει το δεύτερο η Κυβέρνηση θα πρέπει να βγεί και να το πεί στον Ελληνικό Λαό. Στην περίπτωση αυτή η πρόταση της Κυβέρνησης να ισχυροποιήσει το Ελληνικό Εθνος με Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βουλγάρους και Τούρκους μετανάστες θέτει σε κίνδυνο όχι απλώς την κοινωνική ειρήνη (γιατί τάχα να τίθεται ένα τέτοιο θέμα;)αλλά την επιβίωση μας ως χώρα.
    Φαίνεται όμως οτι ισχύει περισσότερο το πρώτο γιατί μόνον ανιστόρητοι λόγω οκνηρίας θα άφιναν ανοχύρωτη την χώρα μας. Κι΄αυτό γιατί η Ελλάδα μας όπου δεν βρέχεται από θάλασσα περιβάλλεται από γείτονες που ΟΛΟΙ τους (Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι) υπέβλεπαν, ιστορικά, και συνεχίζουν να υποβλέπουν, στην πράξη οχι απλώς λεκτικά, την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, όπως λέει τακτικά ο Πρωθυπουργός. Οι πρώτοι εποφθαλμιούν την Θεσπρωτία, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, οι τρίτοι είχαν υπό την κατοχή τους τρείς τουλάχιστον ελληνικούς νομούς μόλις πριν από εξήντα χρόνια (1941-44),ενώ οι Τούρκοι περιμένουν στην Θράκη. Φαντάζεστε, λοιπόν, τι θα γινόταν στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας, αν πολίτες από τις χώρες αυτές αποκτούσαν την ιδιότητα του νόμιμου μετανάστη και ίσχυε ένας νόμος απονομής ιθαγένειας σαν αυτόν που προτείνεται σήμερα.
    Σε κάθε περίπτωση και αν επιμένει η Κυβέρνηση θα πρότεινα να υπάρχει εξαίρεση από τη συγκερκιμένη διάταξη «..για νόμιμους μετανάστες που προέρχονται από χώρες με κοινά σύνορα με την Ελλάδα.».

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:50 | Εχετλαίος Πανός

    Πιστεύω το πολίτευμά μας είναι η Δημοκρατία, όπου ο Δήμος(=λαός) κρατεί(την εξουσία)….μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός αν επιθυμεί την ενσωμάτωση εκατομμυρίων αλλοδαπών στην κοινωνία του;…λέω μήπως εμείς που σας πληρώνουμε με ότι έχουμε και δεν έχουμε και σας δίνουμε την εξουσία, θα έπρεπε να ερωτηθούμε κάποια στιγμή για το τί απαιτούμε να πράξετε για λογαριασμό μας…επειδή στην ουσία υπάλληλοι μας υποτίθεται πως είσαστε, με τετραετή σύμβαση εργασίας..αφήστε μας το βιογραφικό σας στις αξιοκρατικές διαφανείς διαδικασίες και θα σας ειδοποιήσουμε…

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:21 | ΝΩΝΤΑΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ (ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΟΡΟΣ) ΠΟΛΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ. ΑΡΚΕΤΑ SITES ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΕΓΧΡΩΜΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ,ΝΤΥΜΕΝΟ ΤΣΟΛΙΑΔΑΚΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΝ Ο ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ …ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕ, ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.(Π.Χ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Κ.Λ.Π., ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ)
    ΤΕΛΟΣ , Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΔΟΛΟ. ΤΟΣΟ ΠΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ;