Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:39 | Κωνσταντίνος

    Καλησπέρα σας.

    Στη μοριοδότηση των πτυχίων υπήρχε από την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη μία πρόβλεψη γιά τους υποψήφιους που είχαν και δεύτερο ή και τρίτο τίτλο σπουδών συναφή με το βασικό, η οποία τους έδινε μέχρι και 150 μόρια. Σ’ αυτή την κατηγορία υπάγονται πάρα πολλοί
    συμπατριώτες μας που δεν είχαν απ’ την αρχή την πολυτέλεια ή τα λεφτά
    του μπαμπά να σπουδάσουν στο εξωτερικό είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αυτοί, είχαν πτυχίο Α.Ε.Ι. και έδιναν
    κατατακτήριες και έμπαιναν σε συναφές τμήμα Α.Ε.Ι.,και έπαιρναν και τους δύο τίτλους σπουδών. Δεν είναι λίγοι όλοι αυτοί, οι οποίοι με κόπους πολλούς, με οικογένειες και μετά από εξετάσεις, έπαιρναν ένα ή και δύο πτυχία ξένων γλωσσών, τα οποία όλα μέχρι σήμερα μοριοδοτούνταν αθροιστικά με βάση νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Πιστεύω- και πολλοί άλλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί μου-ότι δεν πρέπει να καταργηθεί αυτή η μοριοδότηση γιατί δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές, οι οποίες απ’ό,τι γνωρίζω, τείνουν να γίνονται και στα πανεπιστήμια του εσωτερικού με δίδακτρα.Βεβαίως συμφωνώ ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο. Όλα τα προσόντα πρέπει να μετρούν αθροιστικά και έτσι να βαθμολογούνται, αλλιώς δεν έχει νόημα η διαβίου μάθηση. Εξάλλου αυτό ισχύει και γιά ένα ήδη διορισμένο δημόσιο υπάλληλο.

    Σας ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:25 | ΛΟΥΚΑΣ

    Κυριε υπουργε
    Ειμαι αποφοιτος τει νοσηλευτικης,εδωσα κατατακτηριες και παρακολουθω και τει φυσικοθεραπειας.Βλεπω πως η καινουργια σχολη, μου εδωσε ακομα περισοτερα εφοδια και με εκανε πιο αποδοτικο στην δουλεια μου.
    Θεωρω λοιπον εσφαλμενο να μην προσμετραται ο δευτερος τιτλος σπουδων και ελπιζω πως απλα προκειται για μια παραλειψη σας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | Ευαγγελία-Ελισάβετ Βουτσίνου

    Για άλλη μία φορά συγχαρητήρια για τα μέτρα αλλαγής που υποστηρίζουν την αξιοκρατία! Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία σχετικά με τη μοριοδότηση:
    1)Η συνάφεια τίτλου σπουδών και μεταπτυχιακού τίτλου θα πρέπει να μοριοδοτείται περισσότερο, και όχι να υπάρχει η ίδια μοριοδότηση ανεξαρτήτως συνάφειας…
    2)Να υπάρχει διαφορετική μοριοδότηση για τα μεταπτυχιακά διετούς φοίτησης από αυτά της μονοετούς φοίτησης.
    3)Αύξηση της μοριοδότησης για τις ξένες γλώσσες (και για καλό επίπεδο και για άριστο. Π.χ. μέχρι στιγμής η γνώση ξένης γλώσσας σε άριστο επίπεδο μετρά μόνο 70… Νομίζω πως είναι άδικο αυτό όταν έχει ήδη αποδειχθεί η σημασία της γλωσσομάθειας ειδικά στις μέρες μας…).
    4) Ίσως το τεστ δεξιοτήτων και οι μήνες ανεργίας να ήταν καλό να μετρούσαν σε όλους τους διαγωνισμούς και όχι μόνο σε εκείνους με σειρά προτεραιότητας και συμβάσεις ορισμένου χρόνου αντίστοιχα.
    5) Επίσης, το τεστ δεξιοτήτων θα έπρεπε να εξετάζει εκτός από γενικές γνώσεις και πιο ειδικές ανάλογα με το αντικείμενο του καθενός. Π.χ. αν είσαι φιλόλογος οι περισσότερες ερωτήσεις που θα έχεις να απαντήσεις να είναι θεωρητικού-φιλολογικού πλαισίου.
    6) Το τεστ δεξιοτήτων, οι ξένες γλώσσες, η γνώση Η/Υ, τα σεμινάρια επιμόρφωσης να προσμετρώνται στον ΑΣΕΠ ΕΚΠ/ΚΩΝ!

    Με εκτίμηση,
    Ευαγγελία-Ελισάβετ Βουτσίνου

    Καλή δύναμη!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:40 | Κωνσταντίνος

    Καλησπέρα σας.

    Στη μοριοδότηση των πτυχίων υπήρχε από την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη μία πρόβλεψη γιά τους υποψήφιους που είχαν και δεύτερο ή και τρίτο τίτλο σπουδών ομοειδή με το βασικό, η οποία τους έδινε μέχρι και 150 μόρια. Σ’ αυτή την κατηγορία υπάγονται πάρα πολλοί
    συμπατριώτες μας που δεν είχαν απ’ την αρχή την πολυτέλεια ή τα λεφτά
    του μπαμπά να σπουδάσουν στο εξωτερικό είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αυτοί, είχαν πτυχίο Α.Ε.Ι. και έδιναν
    κατατακτήριες και έμπαιναν σε ομοειδές τμήμα Α.Ε.Ι.,και έπαιρναν και τους δύο τίτλους σπουδών. Δεν είναι λίγοι όλοι αυτοί, οι οποίοι με κόπους πολλούς, με οικογένειες και μετά από εξετάσεις, έπαιρναν ένα ή και δύο πτυχία ξένων γλωσσών, τα οποία όλα μέχρι σήμερα μοριοδοτούνταν αθροιστικά με βάση νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Πιστεύω- και πολλοί άλλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί μου-ότι δεν πρέπει να καταργηθεί αυτή η μοριοδότηση γιατί δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές, οι οποίες απ’ό,τι γνωρίζω, τείνουν να γίνονται και στα πανεπιστήμια του εσωτερικού με δίδακτρα.Βεβαίως συμφωνώ ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο. Όλα τα προσόντα πρέπει να μετρούν αθροιστικά και έτσι να βαθμολογούνται, αλλιώς δεν έχει νόημα η διαβίου μάθηση. Εξάλλου αυτό ισχύει και γιά ένα ήδη διορισμένο δημόσιο υπάλληλο.

    Σας ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:25 | ΚΑΣΣΙΑΝΗ

    Κύριε Υπουργέ,
    συμφωνώ με το πνεύμα του νέου νομοθετικού πλαισίου και νομίζω πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή η προσφερόμενη παιδεία και γνώση είναι πολυδιάστατη, αποτελεί δε συνηθισμένο φαινόμενο οι μεταπτυχιακές σπουδές να μην είναι ακριβώς στο ίδιο αντικείμενο με τις κύριες (για παράδειγμα κάποιος σπουδάζει Φυσικός και κάνει μαστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων), θεωρώ δίκαιες και λογικές τις παρακάτω ρυθμίσεις:

    1) Να βαθμολογούνται τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά ανεξάρτητα από τη συνάφειά τους με το αντικείμενο της θέσης και τον κύριο τίτλο σπουδών, καθώς είναι κτήματα της παιδείας του καθενός που αποκτήθηκαν με πολλούς κόπους και έξοδα.

    2) Εφόσον υπάρχει δεύτερο πτυχίο (τετραετούς φοιτήσεως) πρέπει και αυτό να λαμβάνεται υπόψη και να μοριοδοτείται ανεξάρτητα από τη συνάφειά του με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης καθώς είναι και αυτό κτήμα της παιδείας του καθενός.

    3) Θεωρώ επίσης δίκαιη την κατ ‘εξαίρεση προκήρυξη θέσεων για τους πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών (να δοθεί και ένα κίνητρο για την επίλυση του προβλήματος υπογεννητικότητας αλλά και των προσωπικών-οικογενειακών-οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες)

    4) Τέλος συμφωνώ με την κατάργηση της έξτρα μοριοδότησης για τους τους εργασθέντες στο δημόσιο καθώς είναι άδικη η διαφορετική τους αντιμετώπιση σε σχέση με τα παιδιά που εργάστηκαν στον ιδιωτικό τομέα

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:02 | Δημήτρης

    Απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, κάθε ελληνικό πανεπιστήμιο όταν προκηρύσει μεταπτυχιακά προγράμματα καθορίζει και τις προυποθέσεις για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών. Είναι λογικό σε αρκετά μεταπτυχιακά και ιδιαίτερα διατμηματικά, να γίνονται δεκτοί κάτοχοι διαφόρων πτυχίων. Αυτό είναι δεκτό, συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια διεθνώς, και μάλιστα όταν συνδυάζονται επιτυχώς συμπληρωματικά θεματικά πεδία θεωρείται σημαντικό. Με ποια λογική λοιπόν έρχεται μετά το κράτος και σου λέει ότι δεν αναγνωρίζεται το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ή δεν έχει την ίδια βαρύτητα, γιατί δεν είναι συναφές με το βασικό τίτλο σπουδών? Αυτό, που αλλού θεωρείται πλεονέκτημα λόγω του συνδυασμού διαφορετικών επιστημονικών πεδίων στην Ελλάδα θεωρείται μειονέκτημα? Πιστεύω ότι η συνάφεια των τίτλων θα πρέπει γενικώς να καταργηθεί και μόνο σε εξεδικευμένες θέσεις, κυρίως εργαστηριακές, να ζητείται το μεταπτυχιακό να είναι στην θεματική του βασικού τίτλου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:30 | Ειρήνη Μ

    ΑΔΙΚΗ η κατάργηση του 2ου Μεταπτυχιακού!!!!
    Όσοι έχουν ήδη ένα μεταπτυχιακό γνωρίζουν την δυσκολία και τον αγώνα που αυτό χρειάζεται. Πολύ περισσότερο ένας δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών!
    Τα μεταπτυχιακά δεν μας χαρίστηκαν ούτε τα αγοράσαμε. Τα πληρώσαμε με αγώνα, ξενύχτια, διάβασμα και πολλές στερήσεις. Δεν είμασταν όλοι παιδιά εύπορων οικογενειών, ούτε είχαμε «μπάρμπα στην κορώνη»!!!!!
    Προσωπικά αισθάνομαι αδικημένη γιατί ακολούθησα κατά γράμμα το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης.
    Πέρασα στα 18 μου (ναι με αυτό το άθλιο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων) σε πολυτεχνική σχολή, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε 5 έτη ακριβώς (γιατί ο δικός μου «μπάρμπας» αδυνατούσε να πληρώσει έστω και ένα εξάμηνο παραπάνω!!!!), βρήκα (ευτυχώς) δουλειά αμέσως (στον ιδιωτικό τομέα και χωρίς να επισκεφτώ κανέναν βουλευτή της περιοχής μου) και ταυτόχρονα ολοκλήρωσα 2 μεταπτυχιακά (τα οποία εφόσον και δούλευα τα πλήρωνα μόνη μου!!!!).
    Ξέρετε γιατί αισθάνομαι αδικημένη?
    Γιατί με κοροϊδέψατε κύριοι!!!!!
    Γιατί στα 18 μου έπρεπε να γνωρίζω ότι τους κόπους και τα λεφτά που έχω διαθέσει στα φροντιστήρια για να περάσω σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο θα μπορούσα να τα διαθέσω για να φύγω σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού (βλ. Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λ.π.) και να επιστρέψω στην Ελλάδα με βαθμό πτυχίου 10 (και όχι με το ζόρι 7 όπως είναι ένας μέσος βαθμός πτυχίου σε κάθε ελληνική πολυτεχνική σχολή) καθώς και με άριστη γνώση ξένης γλώσσας (εφόσον θα έχω επιλέξει κάποιο αγγλόφωνο).
    Και ενώ δεν διάλεξα τον εύκολο δρόμο αλλά επέλεξα να μείνω και να αγωνιστώ εδώ ανακαλύπτω ότι……. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!!!!!
    Εφόσον λοιπόν κύριοι θέλετε να είστε αντικειμενικοί στον υπολογισμό των μορίων για την πρόσληψη στον δημόσιο τομέα καταργείστε και την αθροιστική βαθμολογία των ξένων γλωσσών (αντίστοιχο σκεπτικό με αυτό της κατάργησης του 2ου μεταπτυχιακού). ‘Η μήπως αυτές δεν θα τις πειράξετε καθόλου γιατί υπάρχουν τα συμφέροντα των φροντιστηρίων?????
    Μαζι με μένα αγωνιούν και χιλιάδες άλλοι (αυτή τη στιγμή που γράφω τα σχόλια για το 2ο μεταπτυχιακό ξεπερνούν τα 1000!!!).
    Επιτέλους σταματήστε να παίζετε με την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που η ζωή δεν τους χαρίστηκε!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:09 | Βαγγέλης

    Ο υπολογισμό των μορίων του πρώτου τίτλου σπουδών της κατηγορίας ΔΕ γίνεται ως εξής : πολλαπλασιάζεται ο βαθμός του απολυτηρίου με τον συντελεστή 50.

    Πώς διασφαλίζεται η αρχή των ίσων ευκαιρειών στην πρόσβαση σε εργασία στο Δημόσιο, όταν βάζουμε στο ίδιο καζάνι αποφοίτους Γενικών Λυκείων που με δυσκολία καταφέρνουν να αποφοιτήσουν με πολύ καλό βαθμό και αποφοίτους Τ.Ε.Ε. κτλ στους οποίους ως γνωστόν χαρίζονται 20άρια κατά κόρον?

    Παράδειγμα : ένας απόφοιτος Γενικού Λυκείου με βαθμό απολυτηρίου 16 παίρνει 16*50=800 μόρια, ενώ ένας απόφοιτος Τ.Ε.Ε. με χαριστικό – σχεδόν πάντα – βαθμό 20 παίρνει 20*50=1000 μόρια.

    Μια ματιά στα στοιχεία όσων έχουν απολυτήριο με βαθμούς 18-20 θα αποδείξει ότι σχεδόν όλοι προέρχονται από οποιοδήποτε άλλο τύπο Λυκείου, παρά από το Γενικό,καθώς τους χαρίζονται βαθμοί που δεν συναντώνται στα Γενικά Λύκεια, ούτε στα πιο τρελά όνειρα πολύ καλών μαθητών. Ως προς το επίπεδο τώρα των αποφοίτων Γενικών Λυκείων σε σύγκριση με των υπολοίπων δεν θα κάνω σχόλιο…νομίζω όλοι έχουμε μια εικόνα!

    Σκοπεύει το Υπουργείο να κάνει κάτι επιτέλους ώστε να σταματήσει αυτή η οφθαλμοφανής κατάφωρη αδικία κατά των αποφοίτων Γενικών Λυκείων?Προτίθεται να σταματήσει τον ουσιαστικό αποκλεισμό από το Δημόσιο όσων έχουν τελειώσει Γενικό Λύκειο ή θα απαιτεί εμμέσως απ΄αυτούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζεύοντας προσόντα προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά απ’τους άλλους αποφοίτους;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:44 | ΣΡ

    Εργάζομαι στο Δημόσιο 20 χρόνια, αυτό που έχω αντιληφθεί είναι, οτι στο δημόσιο τομέα δεν είναι απαραίτητες οι γνώσεις απο μεταπτυχιακά ή και διδακτορικά, οι τίτλοι αυτοί είναι αναγκαίοι,σε κάποιες θέσεις Ειδικού επιστημονικού προσωπικού, που θα πρέπει να ζητούνται και να μοριοδοτούνται με επιπλέον μόρια.
    Επομένως η επιπλέον μοριοδότηση τους στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, κρίνω, ότι δεν είναι απαραίτητη. Αυτό που θα πρέπει να έχει βαρύτητα στην μοριοδότηση, είναι η εμπειρία και η οποία να έχει την ίδια βαρύτητα είτε έχει αποκτηθεί στο δημόσιο ή στο ευρύτερο δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό τομέα.
    Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι σε συγκεκριμένες θέσεις ορισμένων Υπουργείων(π.χ. Υπουργείο Οικονομικών), η εξειδικευμένη εμπειρία θα πρέπει να έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα και να μοριοδοτείται επιπλέον.
    Επίσης προτείνω την κατάργηση της εντοπιότητας, στα πλαίσια μιας γενικότερης αποκεντρωτικής πολιτικής, δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της Χώρας, να υπηρετήσουν το δημόσιο τομέα σε όποιο τόπο της ΧΏΡΑΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:37 | Μαρία

    Θεωρώ τουλάχιστον άδικο το να μην παίρνει καθόλου μόρια κάποιος για τον δεύτερο μεταπτυχιακό του τίτλο… ‘Εχω ήδη ένα μεταπτυχιακό, εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και καταβάλω ιδιαίτερες προσπάθειες για να τελειώσω το δεύτερο. Για ποιό λόγο να μην μοριοδοτηθεί; Με την ίδια λογική θα πρέπει να δίνονται μόρια μόνο για μία ξένη γλώσσα.
    Συμφωνώ απολύτως με τα υπόλοιπα μέτρα και ειδικά με την κατάργηση της προσαύξησης λόγω εργασίας στο δημόσιο. Έχω διάφορους γνωστούς οι οποίοι κάνανε οκτάμηνες συμβάσεις σε νομαρχίες και άλλες υπήρεσίες και είχαν αποκτήσει τόσα μόρια όσα με διδακτορικό και μεταπτυχιακό μαζί. Εννοείται πως οι περισσότερες από αυτές τις συμβάσεις , κυρίως στην επαρχία, δεν γινότανε μέσω ΑΣΕΠ αλλά κατ΄ευθείαν από την αντίστοιχη υπηρεσία με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν δημοσιευθεί κάπου (πρώτο και καλύτερο το υπουργείο πολιτισμού, με θέσεις σε αρχαιολογικές υπηρεσίες να δίνονται σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία φυσικά ορίζονται από τον προιστάμενο της υπηρεσίας).
    Ωστόσο, είναι τελείως διαφορετική η περίπτωση της προσαύξησης με αυτή το δεύτερου μεταπτυχιακού τίλου αφού στη δεύτερη περίπτωση αποκτάς επιστημονική γνώση και εξειδίκευση και μόρια ΔΙΚΑΙΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:59 | νικήτας

    Απαντώντας στον Χάρη Μπασδέκη, να αναφέρω ότι πρόκειται για σκάνδαλο όταν παραθέτεις ότι ο μέσος όρος των αποφοίτων του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστημίου είναι στο 8, ενώ στην πραγματικότητα είναι γύρω στο 6,5 και μόνο 5-6 άτομα στους 200 παίρνουν 8 όπως συμβαίνει σε κάθε πανεπιστήμιο.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:54 | Γεώργιος Νικολακόπουλος

    Όσον αφορά τη μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου, πιστεύω οτι είναι άδικη για τον εξής απλούστατο λόγο: δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά στις Πανεπιστημιακές Σχολές της Επικράτειας. Θα πρέπει δηλαδή ο νομοθέτης πριν νομοθετήσει να γνωρίζει τουλάχιστον οτι π.χ. η Νομική Θεσσαλονίκης είναι πολύ δυσκολότερη από αυτήν της Κομοτηνής και της Αθήνας, το Φυσικό της Πάτρας είναι το δυσκολότερο στην Ελλάδα, κάποια τμήματα του Πολυτεχνείου στην Αθήνα δε συγκρίνονται σε βαθμό δυσκολίας με τα υπόλοιπα, η Γεωπονική της Αθήνας είναι στις τρείς δυσκολότερες στην Ευρώπη. Δεν υποτιμώ κανένα Πανεπιστήμιο, θα πρέπει όμως να καταλάβουμε οτι ένα 6 ή 6,5 από δύσκολο Τμήμα ίσως είναι το ίδιο με ένα 7,5 από ένα άλλο. Αλλά και στήν ίδια Σχολή, υπάρχουν τα δύσκολα και τα εύκολα Τμήματα. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ 5 ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 8 ΑΝΕΤΑ. Με τη μοριοδότηση αυτήν όμως δημιουργείται διαφορά κάποιων εκατοντάδων μορίων χωρίς να υπάρχει. Αντί να προσπαθούμε να σβήσουμε το φαινόμενο αυτό,της εξίσωσης των πτυχίων στις προσλήψεις, το ενισχύουμε πολλαπλασιάζοντας με μεγαλύτερο συντελεστή το βαθμό;
    Δε λέω το ουτοπικό, το να υπάρχει ένας συντελεστής αξιολόγησης των πτυχίων, είναι εφικτό ομως το να καταργηθεί ο βαθμός στη μοριοδότηση.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | Παλαντζιάν Δημήτριος

    Κύριε Υπουργέ

    Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την μοριοδότηση δευτέρου βασικού τίτλου σπουδών. Συγκεκριμένα έιμαι απόφοιτος Τεχνολογικής Εκπαιδευσης και τώρα ειμαι φοιτητής Πανεπιστημιακής Εκπαιδευσης σε συναφές αντικείμενο αφου εξετάστηκα επιτυχώς μέσω κατατακτήριων εξετάσεων. Μέχρι τώρα ο δεύτερος βασικός τίτλος σπουδών έδινε επιπλέον μοριοδότηση ίση με έναν μεταπτυχιακό τίτλο (150 μορια) μόνο στην περίπτωση που και οι δυο τίτλοι ανήκανε στην ίδια κατηγορία (π.χ 2 τίτλοι ΠΕ ή 2 τίτλοι ΤΕ) και φυσικά ήταν συναφή με την σχετική προκηρρυσόμενη θέση. Προσωπικά το θεώρω τελείως αναξιοκρατικό και άδικο ιδιαίτερα για αυτους που ανήκουν στην κατηγορία μου (απο ΤΕ εισαγωγή σε ΠΕ) διότι αντί να επιβραβεύσουν αυτούς που κατορθωσανε να ανεβούνε στην ακαδημαική κλίμακα τους φιλοδωρούν με πολλά χρόνια ακόμα σπουδών χώρις καθόλου επιπλέον μοριοδότηση. Ισώς θα έπρεπε να μοριοδοτούνται αν οχι με παραπάνω μόρια τουλάχιστον με τα ίδια μόρια που δίνονταν μεχρι τώρα για τον δεύτερο τίτλο σπουδών.

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:37 | ΝΙΚΗ Π.

    Αρχικά θα ήθελα να πω ότι το νομοσχέδιο είναι μια σαφής ένδειξη της προσπάθειας που γίνεται για την πλήρωση των θέσεων του δημοσίου με αξιοκρατικά κριτήρια.

    Ακριβώς για αυτό το λόγο διερωτώμαι, με ποια λογική καταργείται 1) η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου και 2) η κατάργηση της αθροιστικής μοριοδότησης των μεταπτυχιακών τίτλων.

    Θέλετε ή δε θέλετε καταρτισμένο κ’ εξειδικευμένο επιστημονικά προσωπικό (ή απλά προτείνετε να τρέξουν όλοι να κάνουν ένα οποιοδήποτε master, χωρίς να υπολογίζεται η συνάφεια)?

    Είναι ή δεν είναι εξίσου (ή και πιο) σημαντική η κατοχή ενός 2ου κ’ 3ου κοκ μεταπτυχιακού (και μάλιστα συναφούς με την προς πλήρωση θέση) ή κ’ 2ου βασικού τίτλου από την κατοχή πτυχίου 2ης κ 3ης γλώσσας? Σαφώς εδώ, δεν προτείνω την κατάργηση της αθροιστικής προσμέτρησης αυτών, απλά θέλω να πω ότι δε μπορεί να έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.

    Είναι το λιγότερο παράλογο, να ακυρώνεις τον αγώνα κάποιου. Τα επιπλέον πτυχία δε δωρίστηκαν σε κανέναν, στην πλειοψηφία τους μάλιστα ήταν συνειδητές επιλογές, αφότου οι κάτοχοι τους βγήκαν στην αγορά εργασίας, σε μια προσπάθεια να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο τους. Παράλληλα, η δια βίου μάθηση, που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση είναι μόνο στα χαρτιά ή και στην ουσία;

    Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας όλες τις παραμέτρους και απόψεις ως έχουν διαμορφωθεί από το βήμα αυτό πριν προχωρήσετε στην τελική σύνταξη του ν/σ.

    Ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | Χρύσα

    Προς οποιονδήποτε αρμόδιο

    Είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού! Ούτε για stage πρόκειται κύριοι, ούτε για σεμινάριο του ΟΑΕΔ, που όλοι ξέρουμε πώς μπαίνουν εκεί. Από πού προκύπτει ότι τα μεταπτυχιακά είναι για τους πλούσιους?? Η συντριπτική πλειοψηφία δουλεύουμε και χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις σπουδές μας. Δε μπορείτε να ακυρώνετε έτσι απλά κόπους ετών! Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΔΙΚΟ! Και αν τελικά επιδιώκετε να αποθαρρύνετε την επιπλέον γνώση και τη «δια βίου μάθηση», τουλάχιστον δώστε μία μειωμένη μοριοδότηση στο δεύτερο μεταπτυχιακό, μην το ακυρώνετε όμως τελείως. Δώστε μας κάποια αναγνώριση.

    Δεν βλέπετε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως και η κατάργηση της συνάφειας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες?
    Σας εμπιστευθήκαμε για ένα δικαιότερο σύστημα προσλήψεων, σας παρακαλούμε μη μας απογοητεύσετε και εσείς.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:12 | kostas papadopoulos

    Βλέπω ότι τα πρωινά το blog κατακλύζεται από όσους έχουν τίτλους, 2 μεταπτυχιακά κ.τ.λ. Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν δουλεύετε εσείς; To δημόσιο περιμένετε; Γιατί δεν πάτε στον ιδιωτικό τομέα, φοβάστε μηπως εκει δεν σας τα αναγνωρίσουν τα προσόντα, η μήπως φοβάστε να δουλεύετε; Και αφήστε αυτά περί σκληρής δουλειάς στα Msc, γιατί τι να πεις για αυτούς που είναι με το μυστρί στις πολυκατοικιές και δουλεύουν. Κατα βάθος όλοι την θεσούλα στο δημόσιο θέλετε, για αυτό οι πιο πολλοί κάνατε 2 μεταπτυχιακά. Μη σου πω κάποιοι δεν ήθελαν να πάνε και στρατό, και βρήκαν το Msc ως ωραία λύση για αναβολές.
    Μην ισχυρίζονται κάποιοι ότι έχουν εμπειρείες επειδή έκαναν 2 και 3 ΜSc, άλλες εμπειρείες αποκτάς όταν βγαίνεις από τα τείχη του πανεπιστημίου και άλλες όταν είσαι μέσα. Μέσα στο πανεπιστήμιο πίνεις και κάνα καφεδάκι, όποτε θες, κάνεις και κάνα πακέτο τσιγάρα, περιμένεις για τα αναλώσιμα για κάνα μήνα και ουσιαστικά κάθεσεαι, κάνεις και παρέες συνεχώς κ.τ.λ, κ.τ.λ… Έξω είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, πήγαινε να πιεις καφέ σε κάποιες δουλειές εν ώρα εργασίας και έλα να μου πεις εμένα, 8 ώρες και περισσότερο δουλειά χωρίς τσιγάρο και καφέ, συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που πολλές φορές δεν θες καν να τους βλέπεις, σε αντίθεση με το πανεπιστήμιο που είναι όλοι κάτω από την ιδιότητα του φοιτητή, αν αρρωστήσεις δεν μπορείς να λήψεις τόσο εύκολα όσο όταν ήσουν φοιτητής.
    Μην το παίζετε παντογνώστες επομένως, όσοι δεν έχετε βγει έξω να δουλέψετε, γιατί θα χτυπήσετε κάποια στιγμή το κεφάλι σας και ας έχετε και 2 διδακτορικά. Μα τις περισσότερες φορές η μαμά και μπαμπάς τα πληρώνει αυτά. Παραδέχομαι μόνο αυτούς που δεν στηρίζονταν στους γονείς τους, δούλευαν από εδώ και από εκεί και τα κατάφεραν να κάνουν μεταπτυχιακά. Ελάχιστότατοι βέβαια, αλλά άξιοι, μπράβο τους.

    Σας πονάει η αλήθεια ε;;;;;;;;;:;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Σε όσους λοιπόν πονάει η αλήθεια ας με ψηφίσουν αρνητικά

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:58 | ΝΙΚΟΣ Π.

    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:51 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Σχετικά με τις επαναρυθμίσεις στην μοριοδότηση των υποψηφίων για την κάλυψη θέσεων στη δημόσια διοίκηση μέσω ΑΣΕΠ, θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρξει διαφοροποίηση και στο κριτήριο ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.
    Το φαινόμενο της ερήμωσης της υπαίθρου είναι αδιαμφισβήτητο και ένας από τους βασικούς λόγους αποτελεί η έλλειψη θέσεων εργασίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τα παρακλάδια της (Δημοτικές επιχειρήσεις, ΣΔΙΤ κλπ) αποτελεί σήμερα έναν από τους βασικούς πυλώνες για την απασχόληση των κατοίκων σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές. Είναι λυπηρό τις λιγοστές αυτές θέσεις να διεκδικούν επί ίσοις όροις μόνιμοι κάτοικοι και κάτοικοι της έδρας του εκάστοτε παραμεθόριου Νομού οι οποίοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην απασχόληση .
    Συγκεκριμένα για Δήμους της παραμεθορίου με λιγότερους των 5.000 ή ακόμη και των 10.000 κατοίκων και με γνώμονα την διατήρηση του πληθυσμού, ζητώ να δοθεί πρόταξη στους Δημότες και Μόνιμους κατοίκους υποψήφιους για μόνιμες θέσεις του συγκεκριμένου Δήμου (όπως ισχύει σήμερα για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου) και όχι στους Δημότες όλου του Νομού.
    Με τον τρόπο αυτό υπηρεσίες μικρών παραμεθόριων Δήμων θα στελεχώνονται κατά προτεραιότητα από ανθρώπους (όπου υπάρχουν) που θα διαμένουν με τις οικογένειες τους στην περιοχή, θα ενδιαφέρονται για την τύχη και το μέλλον της, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και της μικροοικονομίας τους.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:29 | Ελένη

    Κύριε Υπουργέ

    Παρόλο που δε θα διαβάσετε αυτά που γράφω ωστόσο θα σας στείλω δυο παραδείγματα για να κατανοήσετε , σε περίπτωση που ίσως κάποιοι άλλοι σας τα διαβιβάσουν , τις καταστάσεις που διαμορφώνονται με το νέο άρθρο 4.

    1. α) Πτυχιούχος ελληνικού οικονομικού πανεπιστημίου με βαθμό πτυχίου 7 ,
    β) με 2 μεταπτυχιακά σε ελληνικό οικονομικό πανεπιστήμιο (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού)
    γ) με άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών (αγγλικά και γερμανικά).
    Σύνολο μορίων: 7×110=770μόρια και 200 μόρια από τα 2 μεταπτυχιακά και 140 μόρια από τις ξένες γλώσσες – τελικό σύνολο 1110 μόρια.

    α) Πτυχιούχος ξένου οικονομικού πανεπιστημίου (ανατολικής προέλευσης ή αγνώστων λοιπών στοιχείων και ποιότητας της Ε.Ε.) με βαθμό πτυχίου 7,5 ,
    β) με μεταπτυχιακό στις σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία (δείτε Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στις προϋποθέσεις εισαγωγής στο εν λόγω μεταπτυχιακό)
    γ) με άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών (της χώρας που αποφοίτησε και των αγγλικών).
    Σύνολο μορίων: 7,5×110=825 μόρια και 200 μόρια από το 1 μεταπτυχιακό και 140 μόρια από τις ξένες γλώσσες – τελικό σύνολο 1165 μόρια.

    Με βάση το σύνολο των μορίων διορίζεται ο δεύτερος πτυχιούχος.

    2. i) Πτυχιούχος φαρμακευτικής ελληνικού πανεπιστημίου με βαθμό πτυχίου 6,5
    ii) με μεταπτυχιακό στην φαρμακολογία στο εν λόγω ελληνικό πανεπιστήμιο ,
    iii) με άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών (αγγλικά και γαλλικά).
    Σύνολο μορίων: 6,5×110=715 μόρια και 200 μόρια από το μεταπτυχιακό και 140 μόρια από τις ξένες γλώσσες – τελικό σύνολο 1055 μόρια (παρατήρηση:δεν έχει πλέον τη δυνατότητα απόκτησης μορίων από δεύτερο μεταπτυχιακό).

    i) Πτυχιούχος φαρμακευτικής ξένου πανεπιστημίου ανατολικής προέλευσης (π.χ. Πανεπιστήμιο Μπρατισλάβα) με βαθμό πτυχίου 8,5 ,
    ii) χωρίς μεταπτυχιακό ,
    iii) με άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών (της χώρας που αποφοίτησε και των αγγλικών).
    Σύνολο μορίων: 8,5×110=935 μόρια και 140 μόρια από τις ξένες γλώσσες – τελικό σύνολο 1075 μόρια.

    Με βάση το σύνολο των μορίων διορίζεται ο δεύτερος πτυχιούχος.

    Ερώτημα προς εσάς με την ελπίδα πως θα το δείτε και θα μου απαντήσετε: Ποιοι πτυχιούχοι και από τις 2 περιπτώσεις δικαιούνται να διοριστούν;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:24 | Δ. Νικολοπούλου

    Είναι άδικη η μη μοριοδότηση του 2ου τίτλου μεταπτυχιακού ή και του 2ου τίτλου σπουδών. Γιατί τόση απαξίωση των σπουδών?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:17 | ls

    EΧΩ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ 5,5

    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ 13 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ-ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ 6 ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

    Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΧΩ 9 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(72 ΜΗΝΕΣ) ΟΛΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ

    ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:41 | ΜΑΡΙΑ

    Θα ήθελα να συμφωνήσω με την μαζική αποστολή αναφορών – καταγγελιών στον Συνήγορο Του Πολίτη (Σ.Τ.Π.).
    Πρώτος ο Πρωθυπουργός έδωσε την αίσθηση αναβάθμισης αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής και συνέστησε στους Υπουργούς να την συμβουλεύονται και να τιμούν τις αποφάσεις της ώρα λοιπόν να το αποδείξουν.
    Θα πρότεινα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό να ζητήσει την άποψη του Συνηγόρου Του Πολίτη προκειμένου να διαφυλαχθεί η Αξιοκρατία την οποία πρώτη η Κυβέρνηση είπε ότι θα διασφαλίσει αλλά αυτήν την στιγμή κάνει πράξεις αντίθετες με τις εξαγγελίες της.
    Θα ήθελα επίσης να προσκληθεί ο Συνήγορος του Πολίτη προκειμένου να μιλήσει στην βουλή για το άρθρο 4, προκειμένου ο Νόμος να ψηφιστεί με γνώμονα την Αξιοκρατία που θέλει και η Κυβέρνηση (αλλά δεν το δείχνει).
    Προτείνω να σταλούν άμεσα πολλές μαζικές καταγγελίες γι’ αυτό που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στην Ανεξάρτητη Αρχή.
    Προτείνω όλοι όσοι χάσουν ευκαιρία για εργασία λόγω μη αναλογικής μοριοδότησης των προσόντων του 2ου πτυχίου με το μεταπτυχιακό, του 2ου ή 3ου μεταπτυχιάκου και του 2ου ή 3ου διδακτορικού να κινηθούν δικαστικά και να ζητήσουν την πρόσληψη τους.
    Κάθε επιπλέον Πτυχίο, κάθε επιπλέον μεταπτυχιακό, κάθε επιπλέον διδακτορικό, είναι αντικειμενικό και αξιοκρατικό κριτήριο μοριοδότησης και θα πρέπει να μοριοδοτηθεί ανάλογα.
    Είναι σίγουρο ότι ο Σ.Τ.Π. ως Ανεξάρτητη Αρχή παρά την φιλική επικοινωνιακή προσέγγιση που είχε (ίσως εκ’ του πονηρού) από την Κυβέρνηση μιας και θα τον ήθελε σύμμαχο, δεν θα πέσει στην παγίδα της επίθεσης φιλίας, και θα μας δικαιώσει.
    Η φόρμα καταγγελίας υπάρχει στο site του Σ.Τ.Π. στείλτε όσες περισσότερες μπορείτε, μόνο έτσι θα καταλάβουν.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:35 | Ανδρέας Καρκαγιάννης

    1η αστειότητα:

    Παραμένει η αοριστία του προηγούμενου νόμου που μιλάει για μεταπτυχιακά χωρίς να τα διαχωρίζει με σαφήνεια σε Master’s και Doctorate. Διαχωρίστε τα επιτέλους!

    2η αστειότητα:

    Η αναλογία 2 προς 1 στα μόρια Doctorate / Master’s. Τα Διδακτορικά δεν συγκρίνονται με τα Master’s όπως και τα Master’s δεν συγκρίνονται με τις ξένες γλώσσες, καθώς είναι ένας ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός τίτλος σπουδών που απαιτεί ασύλληπτα περισσότερο κόπο και ικανότητες για να αποκτηθεί. Η αναλογία θα έπρεπε να είναι 2,5 / 1 τουλάχιστον.

    3η και μεγαλύτερη αστειότητα:

    Όριο μοριοδότησης ενός μεταπτυχιακού, είτε Master’s είτε Doctorate. Γελάει ο κόσμος!!! Τίτλοι Master’s και Διδακτορικών αποτελούν εξειδίκευση που απαιτούν οι σύγχρονες εργασιακές συνθήκες και που αναγνωρίζονται σε κάθε πολιτισμένη χώρα ως επιπλέον προσόν. Η Ελλάδα μάλλον δεν θεωρείται πολιτισμένη χώρα. Στην χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να παραμείνει το προηγούμενο καθεστώς που έδινε μόρια σε 1 Master’s + 1 PhD ή σε 2 Master’s. Το λογικό θα ήταν να αυξήσουμε τα όρια στο 2 Master’s + 1 PhD.

    Τα παραπάνω για να μη λένε και οι Διδάκτορες ότι οι Masterάδες κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας :)

    Ο Υπ.Εσ. κ. Ραγκούσης είπε εχθές στη Βουλή πως είναι «Ανοικτός σε προτάσεις για την όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή ενός διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο».

    Για να δούμε λοιπόν, είναι όντως ανοιχτός;;;;;;;; Θα πετάξει έξω μόρια και ειδικές κατηγορίες για εντοπιότητες, παλλινιστούντες, πολύτεκνους 40ρηδες; Θα δώσει μόρια για 2 Master’s + 1 PhD; Στα λόγια όλα εύκολα είναι. Στις πράξεις;;;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | y.petrohilos

    μια ομαδοποίηση των σχολίων των αναγνωστών που προκύπτει από τη λογική, δικαιολογεί τη γενική κατεύθυνση του σχεδίου νόμου διότι:

    η αντίληψη περί κράτους δικαίου, αξιοκρατίας και ισονομίας κατηγοριοποιείται από τους πολίτες σε 3 διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες κυμαίνονται σε ένα φάσμα που ξεκινά από ακραίες θέσεις και τελειώνει σε ακραίες θέσεις. πιο αναλυτικά:

    α)ανταμοιβή των κόπων των επιπλέον σπουδών εις βάρος των λιγότερων σπουδών ή το αντίθετο όταν οι λιγότερες σπουδές συνοδεύονται από εμπειρία.
    β) πάταξη του ρουσφετιού εις βάρος της κατά κανόνα ρουσφετολογικής συμβασιοποίησης ανθρώπων με απώτερο στόχο την μονιμοποίηση βάσει του +50%.
    Ωστόσο, οι υπάλληλοι που προσεληφθήκαν με τον τρόπο αυτό αποτέλεσαν καλώς ή κακώς (και φυσικά μόνο εν μέρει) επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό από το κράτος-εργοδότη. Οι υπάλληλοι αυτοί αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. σημειώνεται ότι η ρουσφετολογική νοοτροπία τέτοιου τύπου ξεκίνησε με εκπτώσεις του νόμου πεπονή επί πασοκ και εκτραχύνθηκε υπερβολικά εδώ και 5,5 χρόνια επί ν.δημ. εκτραχύνθηκε υπό την έννοια ότι τα έσοδα και οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό του δημοσίου δεν δικαιολογούν μονιμοποίηση όλης αυτής της στρατιάς συμβασιούχων, αλλά μάλλον ένα μικρό μέρος της. Κοινωνικό ζήτημα που τίθεται είναι ο τρόπος με τον οποίο η στρατιά αυτή απέκτησε πρόσβαση.
    γ)ανταμοιβή όλων των εμφανιζόμενων τυπικών προσόντων (πτυχία, γλώσσες κ.λπ) σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία έναντι ορθολογικής πριμοδότησης τυπικών προσόντων, ανεργίας, ειδικών κατηγοριών πολιτών (αμέα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι)και εργασιακής εμπειρίας, έτσι ώστε κανένα κριτήριο να μην έχει σαφή ισχύ έναντι του άλλου

    Συμπεράσματα:
    1.όλες οι απόψεις έχουν υπέρ και κατά. Παρουσιάζουν ως ένα βαθμό δίκαια αιτήματα των διαφόρων κοινωνικών ομάδων που ωστόσο προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους, κοιτώντας ουσιαστικά του δικό τους «δέντρο» και όχι το «δάσος».

    2. Ποιο είναι το δάσος;
    2.1.Όλες οι κοινωνίες όλων των εθνών διαθέτουν στο εσωτερικό τους κοινωνικές ομάδες διαφορετικών ταχυτήτων. Επομένως το κράτος, από τη στιγμή που θέλει να συμπεριφέρεται αξιοκρατικά και δημοκρατικά, δεν μπορεί να πριμοδοτεί υπερβολικά (= τάσσεται καταφανέστατα υπέρ) κάποιας από τις ομάδες αυτές. Από την άλλη πλευρά είναι απολύτως λογικό ένα «κοινωνικό» κράτος υπέρ του πολίτη, να προσπαθεί αφενός να προστατέψει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου να διακόψει τη σχέση εξάρτησης των πολιτών και της πολιτικής με το ρουσφέτι. Το τελευταίο δεν βρίσκεται μόνο στα πολιτικά γραφεία με τις γνωστές μορφές του, αλλά και στα ελληνικά πανεπιστήμια μέσω ΠΜΣ και Διδακτορικών.
    2.2. Το ελληνικό δημόσιο έχει τόσο πολλούς υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) που είναι υπεραρκετοί ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του. Το ζήτημα είναι η ορθολογική διαχείριση του προσωπικού και η πλήρως αναξιοκρατική διαδικασία μετατάξεων, υπό την έννοια ότι δεν γίνεται βάσει αναγκών και προσόντων. Π.χ δεν κατανοώ γιατί ένας καθηγητής μέσης εκπαίδευσης που προσελήφθηκε για να κάνει μάθημα, μένει επί χρόνια (πολύ συχνά πάνω από 2 που είναι το όριο) σε άλλη υπηρεσία για διοικητική μέριμνα.
    2.3. Το ελληνικό δημόσιο από την άλλη πλευρά, πρέπει να γίνει καλύτερο διότι είναι πλήρως αντιπαραγωγικό. Έτσι χρειάζεται περαιτέρω επένδυση σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για να αυξηθεί η αποδοτικότητα, ή/και η επιμόρφωση των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων συνδυασμένη με κίνητρα παραγωγικότητας και αντικίνητρα μη παραγωγικότητας. Εντούτοις, η αποδοτικότητα – εφόσον είναι άμεσα αναγκαία – δεν διασφαλίζεται μόνο από την κατοχή τίτλων συναφών με το αντικείμενο της θέσης αλλά και από αντίστοιχη εργασιακή εμπειρία, η οποία ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι αποδεικνύεται σε όλες τις περιπτώσεις, ότι είναι δηλαδή πραγματική.
    2.4. η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από έλλειψη ανταγωνιστικότητας και μικρή σε μέγεθος αγορά, συνεπώς λίγες διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Οι περιορισμένοι πόροι είναι προτιμότερο να δοθούν για ένα πρόσθετο γιγαντισμό του δημοσίου τομέα ή για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε ένα θεσμικά βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον, προκειμένου να αναπτυχθούν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για όσους θέλουν και μπορούν;

    3. Συνεπώς ο νομοθέτης πρέπει να βρει λύσεις για πολυσύνθετα προβλήματα αναλογιζόμενους πολλές παραμέτρους ενός ευρύτερου περιβάλλοντος, όπου ενέργειες σε ένα υποτομέα επηρεάζουν κάποιον άλλο.

    Λύσεις υπάρχουν; Κατά την άποψη μου, καμιά δεν είναι πλήρως αντικειμενική, άρα το κοινωνικό σύνολο πρέπει να κάνει λίγο πίσω στις απαιτήσεις του.

    1. σολωμόντια λύση (που μετατρέπει το ασεπ σε εξεταστικό κέντρο και πλουτίζει φροντιστήρια, αλλά απομακρύνει κάθε υποψία για ρουσφέτι): μόνο γραπτοί διαγωνισμοί (τεστ δεξιοτήτων + μαθήματα) για όλες τις κατηγορίες πολιτών σε χωριστές προκηρύξεις, εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι αντισυνταγματικό. Χωριστά για ΔΕ, χωριστά για ΤΕ και χωριστά για ΠΕ με βάση το 1ο πτυχίο. Τυχόν 2ο ή 3ο πτυχίο οποιασδήποτε βαθμίδας (μετα-δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κ.λπ), μεταπτυχιακά/διδακτορικά να αναγνωρίζονται μισθολογικά. Επίσης χωριστές προκηρύξεις με γραπτό διαγωνισμό για τρίτεκνους, για πολύτεκνους, για αμέα καθώς και συγγενείς αμέα (π.χ. 1ου βαθμού συγγένεια σε άτομα με νοητική υστέρηση) Μεταπτυχιακά χωριστά και διδακτορικά πάλι χωριστά σε γραπτούς διαγωνισμούς μόνο αν υπάρχει συνάφεια τίτλου σε σχέση με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και εφόσον αποδεδειγμένα έχει αιτιολογηθεί η ανάγκη ύπαρξης ειδικής θέσης με σχετικές αποφάσεις και τροποποιήσεις οργανογραμμάτων υπηρεσιών και εφόσον η θέση αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί από την δεξαμενή της εθνικής σχολής δημόσιας διοίκησης. Εννοείται ότι το κράτος μέσω του ασεπ συγκεντρώνει τις ανάγκες από όλους τους δημόσιους φορείς συγκεκριμένη περίοδο κάθε έτος (ή κάθε δύο έτη, αν η οργάνωση δεν είναι επαρκής) και ορίζει ποσοστώσεις για ανέργους, αμεα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, καταργώντας το μπόνους εντοπιότητας που μοιάζει αντισυνταγματικό. Επίσης είναι λογική μια αναμόρφωση του τεστ δεξιοτήτων έτσι ώστε να αξιολογούνται από ειδικούς και οι υπάρχουσες διοικητικές ικανότητες των υποψηφίων που μπορεί να προκύπτουν είτε από εργασιακή εμπειρία είτε από προσωπική αντίληψη όταν εμπειρία δεν υπάρχει.

    2. μια λύση που απαιτεί οργάνωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πιστοποίησης προϋπηρεσίας και βαθμολόγησης των πανεπιστημίων, μπς κ.λπ είναι η λύση αποκλειστικά με μοριοδότηση. Μπορεί να γίνει αδιάβλητη αλλά απαιτείται πολύς χρόνος για την οργάνωση και ολοκληρωμένη εφαρμογή της.

    Το νομοσχέδιο θα πρέπει να κωδικοποιήσει ολόκληρη τη συναφή νομοθεσία σε ενιαίο κείμενο, να κλείσει όλα τα παραθυράκια και να συμπληρωθεί σε γκρίζα σημεία.

    Ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:26 | ΕΛΕΝΗ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    1. ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ Η΄ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΥΣΙ Ή ΦΕΤΩΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΕΚ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΉ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ Κ.Λ.Π.ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
    2.ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ 2190/94, ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΑΝ ΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ.
    3. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΌ; ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ Π.Χ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ, ΚΑΛΩΣ ΜΕΝ, ΩΣ ΠΡΟΣΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α., ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:07 | epicurus

    Αρχίζουν και καταλαβαίνουν τα Μ.Μ.Ε. τις αντιδράσεις για την κατάργηση του 2ου μεταπτυχιακού.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/11/2009_361672

    Το τσουνάμι αντιδράσεων θα λάβει και πιο επίσημη μορφή.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:22 | ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ Ν.

    ΧΑΟΣ !!!!

    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ??? ΤΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ???

    ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΝΤΕΣ…

    ΤΟ ΦΛΕΓΩΝ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ , ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ
    ΚΑΙ ΡΩΤΩ : 60 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 2Ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ??? ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΜΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΟΡΟ ΑΔΙΚΟ.
    ΑΝ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΙΑ «ΣΧΕΔΟΝ» ΑΡΙΣΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΤΕ…. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ…

    Α Ν Α Θ Ε Ω Ρ Ε Ι Σ Τ Ε Α Μ Ε Σ Ω Σ !!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ….

    ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:17 | Α.Π.

    Θεωρώ απαράδεκτη την κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων με το αντικείμενο της εκάστοτε θέσης, καθώς και την κατάργηση μοριοδότησης δεύτερου συναφούς ή όχι μεταπτυχιακού (θα έπρεπε πιστεύω να μοριοδοτείται αθροιστικά, και μάλιστα το συναφές δεύτερο μεταπτυχιακό με τα ίδια μόρια με το πρώτο). Και αυτά τη στιγμή που οι ξένες γλώσσες, όσες και να έχει κανείς, μοριοδοτούνται αθροιστικά, ενώ το τεστ δεξιοτήτων – μια απλή 3ωρη εξέταση γενικών γνώσεων κ δεξιοτήτων – μετράει 400 μόρια, δηλαδή διπλάσια από ένα μεταπτυχιακό, όπως προτείνεται τώρα.

    Ειδικά για τους μηχανικούς, στην περίπτωση που αναγνωριστεί το πτυχίο Πολυτεχνείου και ως μάστερ, όλοι όσοι έχουν 1 ή 2 μεταπτυχιακά επιπλέον, θεωρώ οτι αδικούνται εάν αυτά δε μετράνε πια καθόλου στη μοριοδότησή τους.

    Σχετικά με κάτι τελευταίο που ειπώθηκε από αρκετούς, υπάρχουν και μεταπτυχιακά για τα οποία δεν αναγκάζεσαι να πληρώσεις, τουλάχιστον όχι ακόμη, οπότε η λογική να μην μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά γιατί δεν είναι ο καθένας αναγκασμένος να πληρώνει, δεν είναι ορθή. Κατά τη γνώμη μου μάλιστα, θα έπρεπε να καταργηθούν όλα αυτά τα δίδακτρα και να υπάρχει πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στο αγαθό της γνώσης.

    Α.Π.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:40 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΕΡΒΟΣ

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΟΣΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ! ΛΕΝΕ……………

    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ!!!….ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ!!!!!!!!

    ΛΕΝΕ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!!!!!!! …….. ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ???ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΙΕΡΑΡΧΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ….ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ!!!!!!!!!!!

    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΙ?????????????? ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΙΣ!!!!!!!!

    ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ??? Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ Η ΤΕΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ?????ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!!!

    ΤΕΛΟΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ,, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!!!!!!!!ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ( ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΟΡΙΑ), ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΑΝΤΕ ΛΙΓΑ ΑΓΓΛΙΚΟΥΛΙΑ), ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ (ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΥΕΙΑΝ ΣΤΗ ΝΑΣΑ), ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ, ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙ ΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ(ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ)

    ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ!!!!!!!!!!
    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ!!!!!!!!!!
    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ!!!!!!!!!!!!
    ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:35 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΗΝΗ,ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ,
    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ? ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:52 | GEORGIA S.

    Όσοι είστε ΚΑΤΟΧΟΙ 2ΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ τίτλου μην πέφτετε στην ΠΑΓΙΔΑ του συμβιβασμού για τη μοριοδότηση του τίτλου που αποκτήσατε με κόπο και έξοδα. Το 2ο μεταπτυχιακό θα πρέπει να μοριοδοτείται ακριβώς με τα ίδια μόρια που μοριοδοτείται το 1ο, ακριβώς όπως ίσχυε έως σήμερα. Η δημόσια διαβούλευση λήγει αύριο. Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία/απαίτηση όλων μας για αναγνώριση των σπουδών μας θα πρέπει να οργανωθούμε και να στραφούμε προς το Συνήγορο Του Πολίτη. Από την Πέμπτη εφόσον δε γίνει καμία αλλαγή στο νομοσχέδιο όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο συνήγορο του πολίτη συμπληρώνοντας τη φόρμα αναφοράς που υπάρχει στο site (http://www.synigoros.gr/contact_submit.htm) και αποστέλλωντας τη με FAX στο 2107292129. Έχω ήδη ετοιμάσει την αναφορά μου, την παραθέτω προς ενημέρωση σας.

    »Έπειτα από την ανακοίνωση του νέου νομοσχεδίου για την «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ» και την τοποθέτηση του σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18/11/2009 η υπογράφουσα όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου θιγόμαστε άμεσα από την κατάργηση προσμέτρησης του 2ου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (Άρθρο 4) Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι προσμετρούνται αθροιστικά. Βάσει αυτών των διατάξεων ενώ ήμουν κάτοχος ενός μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης για να έχω πιθανότητες πρόσληψης στο Δημόσιο Τομέα μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ ήταν απαραίτητη η απόκτηση 2ου μεταπτυχιακού. Το φετινό Σεπτέμβριο και έπειτα από οικονομίες δύο ετών εγγράφηκα σε νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, διετούς παρακολούθησης με συνολικά δίδακτρα 8000 ευρώ καθώς όλα τα μεταπτυχιακά άνευ διδάκτρων σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών μου έχουν πρωινές ώρες διδασκαλίας και δεν απευθύνονται σε εργαζόμενους. Ήδη παρακολουθώ το α’ εξάμηνο σπουδών και έχω προκαταβάλει το ποσό των 2000 ευρώ. Παρόλο που το μεταπτυχιακό είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο στην επαγγελματική μου εξέλιξη είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω οικονομικά το τρέχον διάστημα και αν δεν προσμετρούσε στα μόρια των προσλήψεων δε θα είχα εγγραφεί σε δεύτερο μεταπτυχιακό με όσες θυσίες συνεπάγεται αυτό. Η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού όπως προτείνεται με το νέο νομοσχέδιο, από την ίδια κυβέρνηση που είχε νομοθετήσει τη μοριοδότηση του το 2002 θεωρώ ότι είναι αυθαίρετη και έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης και τις αναγγελίες για αναβάθμιση της αξίας των τίτλων σπουδών. Εφόσον ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο ως έχει, με μη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, επιθυμώ να στραφώ δικαστικά για δικαίωση των κόπων μου και αποζημίωση».

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:35 | Αδαμίδης Αναστάσιος

    Διαφωνώ με την αύξηση της μοριοδότησης σε τίτλους -πτυχεία. Εργάζομαι στο Δημόσιο εδώ και 7 χρόνια και έχω κουραστεί να βλέπω τον άδικο τρόπο με τον οποίο μοιράζονται οι εκπαιδευτικές άδειες στους υπαλλήλους : αυτήν την τετραετία οι «μπλε» , την επόμενη οι «πράσινοι» κ.ο.κ….
    Δηλαδή όσοι μπήκαμε αξιοκρατικά και χωρίς μέσον (ΑΣΕΠ) συνεχίζουμε με τ’ αρχικά μας πτυχεία ενώ οι «άλλοι» βρίσκονται έως και κάτοχοι Διδακτορικών όντας δημόσιοι υπάλληλοι…(για να μην αναφερθούμε σ’αυτούς που διορίστηκαν αρχικώς σαν φοιτητές ή και απλώς απόφοιτοι Λυκείου…).
    Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η γελοιότητα- αδικία. Η υπερβολική μοριοδότηση πτυχίων είανι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει το πρόβλημα αυτό .
    Ως αντιστάθμισμα , από την κατάργηση της συνέντευξης προτείνω την αύξηση του βάρους των μορίων του τεστ δεξιοτήτων. Πρόκειται για μία αξιοκρατική διαδικασία , που διενεργήθηκε με το χαρακτήρα «πανελλαδικών εξετάσεων» , δεν αμφισβητήθηκε από κανένα και φανερώνει τις ικανότητες-αντίληψη-γνώσεις των υποψηφίων ισότιμα και ανεξάρτητα τους ακαδημαϊκούς τους τίτλους.
    Είναι σίγουρο δε ότι και το «τεστ δεξιοτήτων» μπορεί να βελτιωθεί ώστε να δίνει καλύτερη και πληρέστερη εικόνα του υποψήφιου πέρα από αυτό που μόνο τα επίσημα «χαρτιά» του λένε και όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι 100% αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:08 | Din

    Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω την βιομηχανία μεταπτυχιακών και στα κριτήρια επιλογής κάποιου για μεταπτυχιακό,όπως και για βαθμούς δυσκολίας μεταπτυχιακών κ.λ.π γιατί θα πρέπει να γράφω μέχρι αύριο,οπότε και προτείνω τα 2 αυτονόητα,πέραν προσωπικών συμφερόντων:

    Είμαι υπερ της αναγνώρισης μέχρι ενός μεταπτυχιακού ή διδακτορικού,εκτός απο θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού όπου απαιτείται ιδιαίτερη εξειδίκευση και εκ βαθέων γνώση του αντικειμένου οπότε για τις συγκεκριμένες θέσεις είναι must η αναγνώριση και δεύτερου και τρίτου μεταπτυχιακού!!!
    Επίσης πρέπει να υπάρχει συνάφεια μεταπτυχιακού με την προκηρυσσόμενη θέση οπότε και πρέπει να μετράει μόνο το συναφές μεταπτυχιακό.

    Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:20 | Λευτέρης

    Κατάργηση μοριοδότησης δεύτερου μεταπτυχιακού

    Απάντηση σε όσους υπερασπίζονται την κατάργηση του 2ου μεταπτυχιακού και του μεταπτυχιακού γενικότερα:

    α) Το 80% των υποψηφίων διαγωνιζόμενων σε θέσεις πρόσληψης στο δημόσιο τομέα σε πανεπιστημιακές θέσεις (κατηγορία ΠΕ) έχουν μεταπτυχιακό. Χωρίς μεταπτυχιακό δεν διορίζεσαι. Η κατηγορία ότι για να πάρεις μεταπτυχιακό πρέπει να έχεις «μπάρμπα στην κορώνη» συνεπώς δεν ευσταθεί και ασφαλώς δεν μπορεί να υποστηριχτεί από εκείνους που έχουν ήδη μεταπτυχιακό. Επομένως, η κατηγορία εκτοξεύεται από εκείνους που δεν έχουν (το 20%)
    β) Όσοι αντιδρούν στην κατάργηση του 2ου μεταπτυχιακού, είναι κατά πλειοψηφία εκείνοι (το υπόλοιπο 20%) που έχουν μεγάλο βαθμό πτυχίου (8 και άνω) και δεν χρειάζονται μεταπτυχιακό ή δεν έχουν μάθει ποτέ στη ζωή τους να κοπιάζουν για να αποκτήσουν κάτι (αναφορικά πάντα με την εκπαίδευση). Ο βαθμός πτυχίου στις περιπτώσεις αυτές είναι συνήθως ύποπτος (στη δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί απόψεις για το πώς τον έχουν αποκτήσει).
    γ) Όσοι έχουν ένα μεταπτυχιακό και έχουν αγωνιστεί να το ολοκληρώσουν, σε καμία περίπτωση δεν είναι ενάντια στη διατήρηση, εκ του νόμου, και δεύτερου μεταπτυχιακού. Εξάλλου, ο καθένας που έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό (και ασφαλώς δεν έχει μπάρμπα στην κορώνη) έχει το δικαίωμα μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος να διεκδικήσει και δεύτερο, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες να διοριστεί. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΝ 3, 4 Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, οι οποίες σαφώς δεν καταργούνται.
    δ) Για όσους κατηγορούν ότι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν με «τα λεφτά του μπαμπά τους» όσο εκείνοι δουλεύουν (το υπόλοιπο 20%), η απάντηση είναι: Καλύτερα για εσάς που δεν έχετε μεταπτυχιακά, διότι όσοι κάνουν μεταπτυχιακά δεν έχουν προϋπηρεσία. Συνεπώς θα αργήσουν να διοριστούν στο δημόσιο και τις θέσεις αυτές θα τις πάρετε εσείς. Εκτός αν κάνουν μεταπτυχιακό και δουλεύουν ταυτόχρονα οπότε είναι λιγότερο «τεμπέληδες» από τους υπολοίπους που τους κατηγορούν για «τα λεφτά του μπαμπά τους».
    ε) Η αθροιστική μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού προβλέπεται από ελληνικό νόμο (ν.3051/2002) εδώ και τουλάχιστον μια οκταετία (μπορεί και περισσότερο δεν γνωρίζω), ο οποίος δεν προσβλήθηκε ποτέ ως αντισυνταγματικός και δεν προκάλεσε αντιδράσεις όσον αφορά την αθροιστική μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού (παρά μόνο από εκείνους που έχουν τρίτο ίσως και τέταρτο μεταπτυχιακό – κατ’ εμέ ορθώς). Εξάλλου, όπως αναφέρονται κάποιοι, όσοι κάνουν δύο μεταπτυχιακά είναι πολύ λίγοι, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται στο Ιντερνετ και ασχολούνται με τη δημόσια διαβούλευση. Συνεπώς, πόσες πια θέσεις του δημοσίου να «κλέψουν» από τους υπολοίπους;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:00 | labros

    Ποια είναι η λογική του πλαφόν, μπορεί να μας την εξηγήσει ο κος Υπουργός?

    Έχεις εμπειρία? Αθροιστικά, με πιθανά κλιμακούμενη μείωση/έτος. Εμπειρία ανά μήνα είναι ανέκδοτο σαν τις συμβάσεις μίας μέρας που μετρούσαν οι προκάτοχοί σας σαν εμπειρία.

    Έχει πτυχία? Αθροιστικά

    Έχεις μεταπτυχιακά? Αθροιστικά

    Έχεις διδακτορικά? Αθροιστικά

    Έχεις ξένες γλώσσες? Αθροιστικά

    Τεστ Δεξιοτήτων? Αθροιστικά

    Στη λογική τα ανακατεύουμε όλα για να φανεί ότι τ’ αλλάξαμε όλα γιατί τα προηγούμενα ήταν όλα λάθος είναι νοοτροπία του προ-περασμένου αιώνα.

    Εντύπωση προκαλεί η μη τοποθέτηση σας ακόμη.

    Δεν το καταλαβαίνετε κε Υπουργέ ότι εκτίθεστε?

    Αντ’ αυτού βλέπουμε να αναρτάτα το υπουργείο αστεία παραδείγματα υπολογισμού μορίων.

    Νομίζετε ότι κάποιος εδώ έχει πρόβλημα πως να τα υπολογίσει?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:18 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Τελικά, όλοι ομολογούν ότι έκαναν μεταπτυχιακά (και ένα, και δύο, και τρία) για να μαζέψουν μόρια για το δημόσιο. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!.
    Όσο γι’ αυτούς που <> τόσα χρόνια στο δημόσιο (ή ευρύτερο δημόσιο, ή εποπτευόμενους φορείς) με συμβάσεις ( με ΑΣΕΠ όχι μέσω βουλευτικών γραφείων) αλλά δεν έχουν μεταπτυχιακά (και ένα, και δύο, και τρία) έστω και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Καιάδα!
    Ζήτω η αξιοκρατία!!!
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:38 | Κωσταντίνος Πετσίνος

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΟ Ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 2 ΚΑΙ 3 ΚΑΙ 4 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ?! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ), Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤη ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    Κώσταντίνος Πετσίνος

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:47 | Λ. Μπίτσου

    Πολύς λόγος γίνεται για τους μεταπτυχιακούς τίτλους,( και ιδιαίτερα στα σχόλια για τον δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο) όμως δεν ειπώθηκε ή δεν διευκρινίστηκε τίποτε για τον δεύτερο τίτλο σπουδών, ο οποίος δεν πληρώθηκε αλλά για την απόκτησή του χρειάστηκαν εισαγωγικές εξτάσεις (παννελληνιες ή κατατακτήριες ανάλογα με ποια σειρά αποκτήθηκε ο βασικός τίτλος σπουδών που ζητήται) και τουλάχιστον τέσσερα (4) χρόνια( δηλ. 45 τουλάχιστον μαθήματα όπως π.χ. στη Νομική ή μια Παιδαγωγική σχολή).Γιατί λοιπόν από τη στιγμή που υπάρχει ο τίτλος σπουδών που ζητήται αλλά και ένας οποιοσδήποτε δεύτερος τίτλος, χωρίς συνάφεια με τον βασικό, να μην υπολογίζεται;Ένα οπιοδήποτε μονοετές ή διετές μεταπτυχιακό αξιολογείται περισσότερο από 4 χρόνια σε σχολή των ΑΕΙ, που για να περάσεις σάυτή, είτε με παννελήνιες είτε με κατατακτήριες, φτύνεις αίμα;
    Κύριε Υπουργέ μήπως θα΄πρεπε να κοιτάξετε και αυτήν την παράμερο έτσι ώστε να μην υπάρξουν κατάφορες αδικίες;
    Καλλή δύναμη και καλλή φώτιση στο δύσκολο πραγματικά έργο σας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:43 | Πετρονικολού Ιουλία

    Σχετικά με τη μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ,θα επιθυμούσα να σχολιάσω ένα σημείο στο οποίο όπως φαίνεται δεν δινεται η απαραίτητη προσοχή και σημασία:
    Η μοριοδότηση της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας εξακολουθεί να βρίσκεται στα 70 μόρια, γεγονός που υποβαθμίζει την σπουδαιότητα του εφοδίου αυτού.
    Καλό θα ήταν, οι υπεύθυνοι να αναλογιστούν τον κόπο, τον χρόνο ακόμη και τα χρήματα που οφείλει κανείς να επενδύσει στην απόκτηση γνώσεων
    ξένης γλώσσας και μάλιστα σε άριστο επίπεδο. Σίγουρα, η επανεξέταση αυτου του κριτηρίου θα ήταν ένα βήμα προς μια ποιό αντικειμενική και αξιοκρατική αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:19 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Π.Χ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    Η ΜΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΡΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
    Η ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ.
    ΜΕ ΤΙΜΗ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:42 | Nikos Sarantinos

    telos sta PAZARIA gia to posa aksizoun oi gnoseis mas !!!!!!

    AKSIZOUN 100% !!!!!!!!!!

    MHN AFAIREITE TO EDAFIO GIA THN MORIODOTHSH EXTRA MASTER!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:12 | Νίκος Ελευθερίου

    Δηλαδή από ότι κατάλαβα οι <> εδω μεσα προτείνετε τα 2 μάστερ να κάνουν αθροιστικά ενα διδακτορικό…..αυτό είναι το δίκαιο που προτείνετε εδω μέσα; 6-7 χρονια σπουδών να εξισώνονται με 2 μαστερ μονοετους διαρκειας και αγορασμενα απο το εξωτερικό; τότε καντε 1000 μορια το διδακτορικο διοτι υπαρχει χαωδης ποιοτικη διαφορα αναμεσα σε ενα μαστερ και ενα διδακτορικο αλλα μαλλον δεν το ξερετε οι πιο πολλοι ή δεν σας συμφερει.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:44 | Γιώργος Ks

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    =========

    Διάβασα μεταξύ των posts των αναγνωστών ότι λόγω των διαμαρτυριών θα ευδοκήσει ο νομοθέτης να αξιολογήσει το 2ο Μεταπτυχιακό με 60 μόρια (το 30% των 200, δηλαδή)…

    ΑΚΟΥΣΟΝ… ΑΚΟΥΣΟΝ…

    Α Δ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!

    ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΕΝΤΙΜΟ !!!!

    Πού ακούστηκε ένας Μεταπτυχιακός Τίτλος να μετράει λιγότερο από ένα Proficiency???

    Για ποιά διακαιοσύνη και αξιοκρατία μιλάμε; Ποιάς ουτοπίας, ποιού εμνευσμένου νου και ποιού χωροχρόνου;;

    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:04 | P.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ» ΤΟΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ TOYS.

    ALLA OTAN TO PASOK PROTEINEI PRIN XRONIA NA MORIODOTOYNTAI TA 2 MASTER, DEN MPOREI TORA NA MAS LEEI EISTE KOROIDA POY ME PISTEPSATE!! TELOS STO «PONAEI KEFALI KOVEI KEFALI»!!

    AN ISXEI OTI THA DOSOUN KAPOIA LIGA MORIAKIA sto 2o master, NA SKEFTOUN LIGO THN AGANAKTHSH MIAS EPISTHMONIKA KATARTISMENHS KAI EIDIKEYMENHS GENIAS.

    TIPOTA LIGOTERO APO TA ANTISTOIXA 200 MORIA DEN AKSIZEI SE OLA TA PAIDIA POY KANAN 2o MASTER KAI STIS GNOSEIS TOYS.

    MHN DIALYETE THN AKSIOKRATEIA TORA POU PROSPATHEITE NA THN EPANAFERETE!!!

    EPANAFERETE TO EDAFIO GIA THN ATHROISTIKH MORIODOTHSH OS EIXE!!!!!!!!!!!!!!!!!

    AKSIOKRATIA EPITELOYS!!

    Allios valte mia mono glossa, ena mono ptyxio, 1 xrono empeirias mono! Ma PAME KALA???

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:00 | NANSY

    ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

    Συμφωνώ με όσα γράφονται σχετικά με τη διατήρηση της εντοπιότητας γιατί είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις την Ελληνική επαρχία να μαραζώνει και τις θέσεις στους Δήμους να μένουν άδειες, γιατί οι περισσότεροι μετά τα δύο χρόνια πέρνουν μετάταξη.
    Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι νόημα έχει η εντοπιότητα στους δήμους της Αττικής. Όταν οι αποστάσεις καλύπτονται τόσο εύκολα με τα ΜΜΜ και όταν ο ένας δήμος είναι τόσο κοντά στον άλλο (συγκριτικά με την επαρχία). Κατα τη γνώμη μου η εντοπιότητα για την Αθήνα είναι περιττή. Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος που μένει στα σύνορα Αμαρουσίου, Βριλησσίων πχ και είναι δημότης Αμαρουσίου αν διοριστεί στα Βριλήσσια δεν θα πάει γιατί είναι μακρυά και θα ζητήσει μετάταξη ή ότι ο γείτονας μου που όμως είναι δημότης στον όμορο δήμο έχει περισσότερα προνόμια-προσόντα σε σχέση με μένα.
    Πιστεύω ότι η εντοπιότητα θα πρέπει να καταργηθεί στον Νομό Αττικής. Καλύτερο είναι να υπάρχει μία δέσμευση ότι θα παραμείνει κάποιος 10 χρόνια στην ίδια θέση παρά να προμοδοτείται με 150 μόρια μόνο και μόνο γιατί είναι δημότης. Πάντα μιλάω για Αττική όχι για την επαρχία.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:36 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 35 ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ STAGE 3 H 4 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50%. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:40 | ΣΟΥΒΛΗ ΕΛΕΝΗ

    θα ήθελα να ρωτήσω για ποιον λόγο οι τρίτεκνοι εχουν μπει σαν ειδική κατηγορία μοριοδότησης.
    Εχω 2 παιδιά, γιατί δεν μοριοδοτείται το καθε παιδί ξεχωριστά;
    Μιλάμε για μια χώρα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα, αλλά τους έχοντες δυο παιδία τους αντιμετωπίζει με το νεο (και με το παλιό) μοριακό καθεστώς ως άτεκνους.
    Αυτο δεν ειναι δίκαιο, θεωρώ ότι πρέπει να μας διαχωρίσει και να μας μοριοδοτήσει το καθε παιδί χωριστά.
    Εμείς και οι άτεκνοι είμαστε το μοριακά τι ίδιο.
    Αλήθεια στην καθημερηνότητά μας ποσο πολύ διαφέρουμε!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:48 | Παύλος Γεωργιάδης

    Συγχαρητήρια για την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Υπάρχουν μερικές αδικίες κατά την γνώμη στου νομοσχέδιο που θα πρέπει να αλλάξουν.
    Καταρχήν, από την στιγμή που τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση, δεν μπορεί να μην μοριοδοτείται ο δεύτερος τίτλος σπουδών. Είναι άδικο γιατί για έναν δεύτερο τίτλο σπουδών απαιτούνται πρόσθετα άλλα τουλάχιστον τρία χρόνια σπουδών. Θα πρέπει να δίνονται τα ίδια μόρια που δίνονται και για ένα μεταπτυχιακό και στους κατόχους ενός δεύτερου τίτλου σπουδών. Ο οποίος σημειωτέον είναι δωρεάν.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:48 | Λεωνίδας Σπανέλλης

    Ως προς την μοριοδότηση των τίτλων σπουδών θα ήθελα να κάνω τις ακόλουθες επισημάνσεις:

    1. Είναι γεγονός και ευρέως γνωστό ότι απόφοιτοι από θεωρητικούς κλάδους επιστημών (πολιτικές επιστήμες, ανθρωπιστικές, κοινωνικές, φιλολογικές κ.α) έχουν σαφώς υψηλότερη βαθμολογία στο πτυχίο τους από άλλους αποφοίτους που προέρχονται για παράδειγμα από τον κλάδο των Θετικών επιστημών. Μήπως θα έπρεπε να ληφθεί αυτό υπόψη στην μοριοδότηση του βασικού τίτλου σπουδών με συνυπολογισμό ενός συντελεστή βαρύτητας ανάλογα με τη σχολή ή τις επιστήμες, με βάση βεβαίως μελέτες,έρευνες και αξιολογήσεις για το είδος και το μέγεθος των απαιτήσεων ανά επιστημονικό πεδίο προκειμένου να αποφοιτήσει κανείς ή με κάποιον άλλο τέλος πάντων τρόπο για να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία γιατί δεν μπορούν να μπούν όλοι και όλα μέσα στο ίδιο τσουβάλι; Όταν θέλουμε αξιοκρατία και αντικειμενικότητα τότε το μαχαίρι πρέπει να μπαίνει βαθιά μία και καλή και η όλη δουλειά να γίνεται σωστά και με την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα και όχι πρόχειρα με μια διάταξη γενικής φύσεως.

    2. Διαφωνώ πλήρως με την κατάργηση της συνάφειας στους μεταπτυχιακούς τίτλους. Πώς είναι δυνατόν για θέσεις π.χ. Οικονομικών να σταθμίζεται το ίδιο ένας μεταπτυχιακός τίτλος Οικονομικών επιστημών με έναν τίτλο π.χ. Πολιτικών ή Ανθρωπιστικών Επιστημών.

    Είναι σε θετική κατεύθυνση πάντως οι αλλαγές.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:11 | Γιώργος Ks

    ΘΕΜΑ: «Η Παραμένουσα Κατάσταση Μη Ύπαρξης Αρμόδιας Τοποθέτησης επί του Φλέγοντος Ζητήματος της Αξιολογικής Αναγνώρισης του Δεύτερου (2ου) Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών »

    ΣΧΕΤ: Η Πληθώρα Αναφορών Παραπόνων και Αιτημάτων εκ των Ενδιαφερομένων.

    Κύριοι,

    Ιδιαίτερη ΑΠΟΡΙΑ εξακολουθεί να προξενεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ όπως τοποθετηθεί ΑΡΜΟΔΙΩΣ, ΣΑΦΩΣ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ για το καθ΄ ύλην ΘΕΜΑ.

    Παράλειψη ή Σκοπιμότητα; Αδιέξοδο και Γενική Απορία ή Στρατηγική και Ιεραρχική Κατεύθυνση με συναφείς Εντολές – Οδηγίες; Μήπως οκνηρότητα; Θα ήταν εκ των ουκ άνευ διανύοντας τη 12η ημέρα της νωποτάτης λαϊκής εντολής!

    Οι συνειρμοί ποικίλουν και όπως και να έχει ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!!!!!!!

    ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΣΠΟΥΔΕΣ!!!!!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΑ, ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ….

    ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙΤΕ!!

    Δεδομένων των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Πρωθυπουργού και χωρίς καμμία πρόθεση να θιχτεί ο νομοθέτης, με τις επιφυλάξεις των Συνταγματικά κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας (Ισονομία, Ισοπολιτεία, Αναλογικότητα, κ.ο.κ.), επιτρέψατέ μου να ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ αυτή κατάσταση είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ για την Ελλάδα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 2009, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ για την ΟΠΟΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΓΧΑΖΟΥΜΕ!!!

    Δεν επιθυμώ να σας κουράσω με αυτή την ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ. Την τοποθέτησή σας περιμένουμε, όπως αρμόζει σε μορφωμένους ανθρώπους του σήμερα και δη αποφασίζοντες κυβερνώντες (και όχι διατάσσοντες άλλων εποχών και χωροχρόνων).

    Ποία η τοποθέτησή σας και Ποία τα επιχειρήματά σας σχετικά με τα άνωθι παρατιθέμενα σε μυριάδες πλέον posts, συνοψιζόμενα στα κάτωθι:

    1. Τί απέγινε το εδάφιο του Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ Α’ 220/20-09-02) σχετικά με την ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ μοριοδότηση του υποψηφίου που κατέχει ΔΥΟ τίτλους Μεταπτυχιακών Σπουδών; Μήπως ο δαίμων του Τυπογραφείου;

    2. Αν προτίθεσθε, ΠΟΛΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, να απαξιώσετε αντικειμενικά κριτήρια κατάρτισης επιστημόνων, εις όφελος των μη εχόντων δυο (2) Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών (καθώς και εις όφελος, επίσης, των Διδακτόρων με Μεταπτυχιακό, γιατί όπως και να έχει το 200 με το 200+400=600 είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ) και σε βάρος όλων των ενδιαφερομένων, τουλάχιστον ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ, και αυτό γιατί:

    2.1 Αποτελούν ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ των συμμετεχόντων στη Διαβούλευση, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αγνοηθούν. Τί είναι τελικά επιθυμητό; Ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΥΟ (2) ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ;;;
    2.2 ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ αυτή η ΑΚΡΙΤΗ και ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, που προήλθαν από σπουδή μετά πολών κόπων και βασάνων σε αναγνωρισμένα και κρατικά ιδρύματα, τα οποία τεχνιέντως κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να απαξιώσουν, ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ – ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ – ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
    2.3 ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ένας Διπλ. Μηχανικός έστω Μηχανολόγος με 1ο Μεταπτυχιακό στο αντικείμενο του Μηχανολόγου και 2o Master in Business Administration (Μ.Β.Α.) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, και μάλιστα ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ σε μια θέση αναλόγων απαιτήσεων, ώστε να διαχειριστεί ως τεχνοκράτης ΤΟΣΟ τεχνικά ζητήματα εξοπλισμού, όσο και διοίκησης πόρων (υλικών και μή);;; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ;;;
    2.4 Τί θα γίνει με όλους εκείνους τους ταλαίπωρους Μηχανικούς (έφτασε και η επέτειος του Πολυτεχνείου) όταν η Μελέτη και Κατασκευή αργοπεθαίνουν, τώρα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αναγνωρίζεται η υπεροχή του ΠΕΜΠΤΟΥ (5ου) έτους σπουδών, έναντι των σχολών τετραετούς φοίτησης;; Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ και το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;
    Νομίζω ότι περιττεύει να αναφερθούν τα περί του Ε.Μ.Π. και του τί πρεσβεύει….. Η γενιά σας θα το ξέρει καλύτερα από εμάς, δεν υπάρχει αμφιβολία.
    ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ; Αν αναγνωρισθεί το 5ο έτος σπουδών επίσημα ως ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ και εσείς επιμείνετε στο να ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ της αναγνώρισης του ΔΕΥΤΕΡΟΥ τουλάχιστον ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΓΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!!! Πώς θα τους διακρίνετε αυτούς;; Πώς θα τους αξιολογείτε;; Με ποιό προσοντολόγιο;; Εκείνο που θα τους υποβαθμίζει έναντι όλων των άλλων που σπούδασαν τέσσερα χρόνια σε θεωρητικές επιστήμες;
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟ…!!! ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ;;;!! ΑΡΙΣΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΜΑ ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΥΠΗΡΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΔΙΚΟ
    —————————————–

    Δεν είναι δυνατόν ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ να εξισώνετε και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ τη ΣΥΝΑΦΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ να καταργείτε Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ανθρώπων που τα έχουν ΗΔΗ πάρει ή είναι ΗΔΗ στη διαδικασία εκπόνησής τους!!!!!!!!

    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μήν αναγνωρίζετε 2ο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα και να βάζετε στο παιχνίδι τα ΑΣΧΕΤΑ = ΜΗ ΣΥΝΑΦΗ. Είναι θέμα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    Παρακαλείσθε ΘΕΡΜΑ όπως ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ επί των διαλαμβανομένων.
    ———————————————————————————————————-

    Υ.Γ. ΠΡΩΤΟ:
    – – – – – – – – – –
    Παρατηρήθηκε ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στο site της Δημόσιας Διαβούλευσης (κατά τις μεσημβρινές ώρες της 16/11/2009) ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΗ στην αδυναμία υποβολής θετικής ή αρνητικής τοποθέτησης κυρίως σε posts που αφορούν το 2ο Τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών, που είναι και τα περισσότερα εξάλλου.
    «ΚΡΕΜΑΣΕ» μήπως το δίκτυο; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2ου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ;;

    Υ.Γ. ΔΕΥΤΕΡΟ:
    – – – – – – – – – – – –
    Για ΩΡΕΣ κατά το μεσημέρι της 16/11/2009 Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ http://www.ypes.gr ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    Θα δωθεί κάποια ΠΑΡΑΤΑΣΗ στη διάρκεια αυτής; Διαμορφώσατε ήδη άποψη; Συμβαίνει κάτι το απρόοπτο;

    Υ.Γ. ΤΡΙΤΟ:
    – – – – – – – – –
    ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.