Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:30 | Κων/νος Αλεξανδρίδης

    Για άλλη μια φορά, εμφανίζεται ένα νομοσχέδιο γεμάτο «τρύπες». Μάλιστα, όχι όποιο κι όποιο μα ένα πολύ μεγάλης και εθνικής σημασίας.
    Πρώτα απ’όλα θα έπρεπε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των ενεργών πολιτών (λέω ενεργών γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι περισσότερο μοιάζουν με ζόμπι της καθημερινότητας παρά με πολίτες), είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί.
    Το νομοσχέδιο αυτό και όποιο άλλο βγει, δε θα μπορεί να αποκλείσει την Ελληνική υπηκοότητα – πόσο μάλλον ιθαγένεια – από άτομα, ή ομάδες που δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν Ελληνική συνείδηση.
    Πρώτα πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνουν κατ’ουσίαν Έλληνες και έπειτα στα χαρτιά. Κάτι που δεν ισχύει μόνο για τους μετανάστες, αλλά και για τους εδώ και αιώνες κατοίκους αυτού του τόπου που θέλουν να λέγονται Έλληνες.
    Και εν τέλει αμφιβάλλω αν θα ληφθούν υπόψη οι διάφορες απόψεις που γράφονται στο συγκεκριμένο χώρο σχολίων. Κι αν γίνει αυτό, με ποιον τρόπο θα σημειωθούν; Ποσοτικά με τα ναι, ή τα όχι, ή ποιοτικά μελετώντας σε βάθος την επιχειρηματολογία όπου υπάρχει;
    Ξέρω, θα μου πείτε ότι είμαι πολύ αισιόδοξος, και ότι μάλλον θα μετρηθούν τα ναι και τα όχι. Αλλά και για αυτό και δε θα χρειαστεί δημοψήφισμα… που ναι μεν θα ήταν μια επίσημη απόφαση του «κυρίαρχου» «Ελληνικού» λαού, αλλά δε θα ξοδεύαμε και χρήματα. Έπειτα, το τελευταίο το αφήνουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να το κάνουν μέσω δικών τους δημοσκοπήσεων.
    Αλήθεια, η Ακαδημία Αθηνών έχει γνώμη επί του θέματος;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:56 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς

    ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ…

    ΤΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ…

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:33 | Helen

    Επειδή είμαστε άνθρωποι και μάλιστα ‘Ελληνες που αγκαλιάζουμε τον «ξένο» πιστεύω ότι σωστά προωθείται η νομιμοποίηση και η απόδοση υπηκοότητας ασε όλους όσους κατοικούν στην ελληνική επικράτεια και επιτέλους να γίνουν και αυτοί Ελληνες για να βιώσουν την πίκρα που έχουμε από την αντιμετώπιση της πολιτείας που παρ, όλα τα χρόνια λιτότητας που έχουμε περάσει παρόλη τη δουλειά που κάναμε προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας φτάσα=με στο σημείο να είμαστε εμείς οι αλλότριοι στην ίδια μας την πατρίδα γιατί εμείς ποτέ δεν είχαμε δικαίωμα για τίποτα.Πάντως τα παιδιά μου θα τα στείλω να ζήσουν σε άλλη χώρα.Η χώρα αυτή για την οποία πολέμησε ο πατέρας μου μας έχει πικράνει πολύ.Ενα απλό νομοσχέδιο ζητήσαμε για τα χρέη και ακόμα περιμένουμε…..

  • ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ήταν τυχαίο, κύριοι νομοθέτες, που ο Πρωθυπουργός της Χώρας, στις 18 Οκτ. 1981, με κύριο σύνθημα του αυτή την ρήση, εκέρδισε την Νέα Δημοκρατία?
    Πόσες ακόμη φορές θα αλλάξουμε γωνιά, ξεριζωμένοι σε βάθος χρόνου, μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα?
    Γιατί είναι ρατσιστής, που κάποιοι το εκφράζουν, ο κάθε Έλληνας που δεν επθυμεί ο μετανάστης να «γίνει» ‘Ελληνας?
    Η πολυπολιτισμική αντίληψη της κοινωνίας μίας χώρας σύντομα θα αποδειχθεί πόσο εσφαλμένη ήταν.
    Αναρωτήθηκε κανείς γιατί το ίδιο δεν ακολουθούν και οι μουσουλμανικές χωρες? Η Ιαπωνία? Η Ελβετία? Η Ισλανδία? Το Ισραήλ?
    Αναρωτήθηκε κανείς το ότι σε μετανάστη-μουσουλμάνο, προέχει το Κοράνι και ΟΧΙ το Σύνταγμα της χώρας που παράνομα εισήλθε και θέλει να παραμείνει?
    Αναρωτήθηκε κανείς, γιατί οι ΗΠΑ δεν δέχονται μετανάστες και έχουν συρματοπλέγματα με το Μεξικό?
    Αναρωτήθηκε κανείς πόσοι μετανάστες οδεύουν προς την Αλβανία, Τουρκία, Σκόπια, Αίγυπτο, Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Τυνησία, Μαρόκο, Λιβύη?
    Αναρωτήθηκε κανείς γιατί φεύγουν από τις χώρες τους χαρίζοντας χιλιάδες δολάρια, όταν το επίπεδο διαβιώσεως στην χώρα τους είναι περίπου 50 δολάρια τον μήνα?
    Αναρωτήθηκε κανείς ποιές θέσεις εργασίας έχει να προσφέρει η Ελλάδα, περισσότερες και καλύτερες από, Γερμανία, Γαλλία, Βρεττανία, Ιταλία, Καναδά, που η «πλούσια» Ελλάδα έχει την άνεση να προσφέρει?
    Οι μετανάστες θα δώσουν την ζωή τους, (για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!), όταν η ώρα τους καλέσει, και θα πάνε σε ειρηνευτικές αποστολές όπως οι Έλληνες? Ή, θα λακίσουν σην Πατρίδα-Έθνος τους, προβάλλοντας το εγχείρημα ότι «Δεν γεννήθηκαν Έλληνες»?
    Προτιμώ να δοθούν δικαιώματα μιας συγκεκριμμένης χρονικής διάρκειας, και επιστροφής μετά στις χώρες τους. Προτιμώ Δημοψήφισμα, όπως η Ελβετία έπραξε πρόσφατα. Αγνοώ το τί ισχυρίζονται οι ίδιοι, επειδή στην δική τους χώρα, δεν έχω το δημοκρατικό δικαίωμα του να «ισχυρίζομαι», όπως αυτοί στην δική μου.
    Κύριοι, μελετήστε το Νομοσχέδιο και προστατεύστε πρώτιστα τους Έλληνες αυτής της χώρας, επειδή μετά το 1821, θέλουμενα ζούμε δημοκρατικά ελεύθεροι για πολλούς αιώνες και όχι σαν παρενθεση. Ακόμη δεν εορτάσαμε ούτε τα 200 χρόνια από την Ημέρα Διακηρύξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως από τον Οθωμανικό ζυγό, που κάποιοι αγράμματοι σαν τον Νικηταρά διεξήγαγαν. Προσωπικά θέλω να ζώ ελεύθερα στην χώρα του Ομηρου, Ηροδότου, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Περικλή, Τυρταίου, Φιλίππου, Κολοκοτρώνη, Καραισκάκη, Μακρυγιάννη.
    Τολμήστε το Δημοψήφισμα και σεβαστείτε τον Ελληνικό λαό και την ετυμηγορία του, σε ένα σοβαρώτατο Εθνικό και Κρατικό ζήτημα. Σας Ευχαριστώ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:26 | Τσαγράκης Φραγκίσκος

    Είμαι εκπαιδευτικός με 17 χρόνια υπηρεσίας σε διαπολιτισμικό σχολείο.Έχουν περάσει απο τα χέρια μου πάρα πολλά παιδιά μεταναστών Ευρωπαίων ή μη, παρανόμων και νομίμων. Πάρα πολλά δε από αυτά τα παιδιά είναι γεννημένα στην Ελλάδα, άλλα έχουν έρθει από τη πατρίδα τους μη γνωρίζοντας φυσικά λέξη ελληνικά, πάρα πολλά από αυτά είναι ορφανά από ένα ή και από τους δύο γονείς.Κύριοι συμπολίτες, να είστε βέβαιοι πως η εθνική σας υπόσταση δέν κινδυνεύει καθόλου από τα παιδιά αυτά…Η Εθνική μας υπόσταση κινδυνεύει από την έλλειψη αξιοπρεπούς παιδείας, από την παντελή γνώση της πραγματικής ιστορίας και από την αέναη τάση μας για περιχαράκωση και αποστείρωση, σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και που είναι αμείλικτος για αυτούς που αρνούνται, ή που δεν μπορούν να ακολουθήσουν…Δώστε μου παρακαλώ μία πειστική απάντηση… Γιατί ένα παιδί αλλοδαπών (λαθρομεταναστών ή οικονομικών μεταναστών, όπως θέλετε πείτε τους) που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ή ένα παιδί που ήρθε στην Ελλάδα βρέφος ή νήπιο, πήγε σχολείο, έμαθε τη γλώσσα, έμαθε την ιστορία μας(τουλάχιστον αυτή που εμείς του διδάξαμε), που αισθάνεται την Ελλάδα σαν την πραγματική του πατρίδα, πρέπει να διώχνεται από τη χώρα με το που θα κλείσει τα 18!!!! Γιατι ένα παιδί που μεγαλώνει πρέπει να μεγαλώνει με την αίσθηση ότι είναι άπατρις και δεν ανήκει πουθενά;Δεν ξέρω αν η λύση στο πρόβλημα είναι μόνο η ιθαγένεια…δεν ξέρω τελικά αν όλοι οι Έλληνες αξίζουν να λένε ότι είναι Έλληνες…Αλήθεια πόσοι απο εσάς που σκίζετε τα ρούχα σας για την ελληνικότητά σας, δεν χρησημοποιήτε αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στα κτήματά για τις ελιές σας, για τα καπνά σας, για τα χωράφια σας γενικώς…και όχι μόνο…μαύρη εργασία…ανασφάλιστη…παράνομη…!Αν θέλετε να απαλαχθήτε από τους ξένους σταματήστε να τους παίρνετε στις δουλειές σας, πού θα πάει;Θα δουν ότι δεν έχει ψωμί εδώ και θα φύγουν…!Αλλιώς συμφιλιωθείτε με την ιδέα της παρουσίας τους έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους εντάξουμε και να πάρουμε απ΄αυτους το περισσότερο δυνατό…
    <>

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:46 | Πολύζου Μαρία

    Υπάρχουν τόσα ανοιχτά ζητήματα στην κοινωνία μας και η κυβέρνηση καταπιάστηκε να δώσει λύση στα προβλήματα των μεταναστών.
    Πώς;
    Εξισώνοντας τους Ελληνες πολίτες προς τα κάτω.
    Αν επιθυμείται να νομιμοποιήσετε τους μετανάστες χορηγείστε τους άδεια μακροχρόνιας παραμονής, όχι ελληνική ιθαγένεια σε ανθρώπους που δεν έχουν ελληνική συνείδηση.
    Και δεν αποκτάται η ελληνική συνείδηση με τρια χρόνια φοίτησης σε ελληνικό δημοτικό σχολείο.
    Για όλα τα ζητήματα λέτε διαβούλευση.
    Δεν είναι διαβούλευση να γράφουμε τις ενστάσεις μας.
    Αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί με δημοψήφισμα.
    Δεν λέγατε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ οτι θα δώσετε ιθαγένεια στις ορδές των Ασιατών που έχουν γεμίσει την χώρα και έχουν κάνει περιοχές της Αθήνας αδιάβατες γιά τους Αθηναίους.
    Δεν έχουν ελληνική συνείδηση οι μουσουλμάνοι που βλέπουμε να μαστιγώνονται στον Πειραιά για την θρησκευτική τους γιορτή, ούτε οι Κινέζοι έμποροι που δεν πληρώνουν ούτε ευρώ ΦΠΑ.

    Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αποφάσεις που θα τον αλλάξουν οριστικά.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:14 | κσενια

    το να δινουμε δικαιωματα σε μεταναστες και κυριως σε μουσουλμανους
    ειναι εντελως ανωριμο σε μια περιοδο οπου η παγκοσμιοποιηση μοιαζει να καταρεει και που χωρες με μακρα εμπειρια σε θεματα μεταναστευσης
    προσπαθουν να περιορισουν την μονιμοποιηση τους.(Γαλλια)
    Το παραλογο της δημοκρατιας μας ειναι οτι ανθρωποι με μηδενικη ανοχη
    σε πολλαπλα θεματα οπως π.χ η απελευθερωση της γυναικας θα εγκατασταθουν στη χωρα μας και θα επικαλουνται το δικαιωμα της δημοκρατιας για την πληρη αναγνωριση τους οταν οι ιδιοι αδυνατουν να το εφαρμοσουν στο σπιτι τους επειδη η δημοκρατια τους απωθει

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:04 | ΖΕΝΤΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο γιά τούς κάτωθι λόγους¨1.Η χώρα είναι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών.Το νομοσχέδιο ενθαρρύνει την λαθρομετανάστευση αφού δίνει ελπίδες σε ανθρώπους ευρισκομένους σε απόγνωση,ότι άν καταφέρουν να παραμείνουν πέντε χρόνια στην χώρα μας τα παιδιά πού θα κάνουν αυτομάτως αποκτούν ελληνική ιθαγένεια.2Ήδη η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη αλλά καί με τούς Αλβανούς,Πακιστανούς καί άλλες εθνικότητες πού δυστυχώς έχουν κατακλύσει την δύσμοιρη Ελλαδίτσα μας. Όλοι αυτοί θα γίνουν σε λίγα χρόνια ,προ του κοινού συμφέροντος μία συμπαγής οντότης, κάποιων εκατομμυρίων πληθυσμού πού θα επιδιώξει, πιθανώς με ειρηνικό τρόπο [νέες διεκδικήσεις],να πάρει την εξουσία στα χέρια της,κι’έτσι η χώρα ΜΑΣ να γίνει χώρα ΤΟΥΣ.3.Επειδή κανείς Έλληνας πολίτης,[όσο εκφυλισμένος κι’αν είναι όσον αφορά την εθνική του συνείδηση],ανεξαρτήτως τι ψήφισε η τι θα ψηφίσει στο μέλλον,θα ήθελε να δεί τα παιδιά του,να μεγαλώνουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας,μέσα στην ίδια τους την χώρα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:16 | Β. Παπαδοπούλου

    Συμφωνώ με την προλαλήσασα κα Μαρία Σ. που έχει ζήσει στο εξωτερικό και επαυξάνω.

    Οι Άγγλοι επί παραδείγματι, όπως και οι Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλλοι, Ολλανδοί κλπ. ήταν αποικιοκράτες και ακόμη διατηρούν οικονομικο-πολιτικούς δεσμούς «Κοινοπολιτείας» με χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου που μάλιστα ορκίζονται στη Βασίλισσα Ελισάβετ. Επίσης, έχουν παίξει κυρίαρχο ρόλο στους πολέμους που έχουν εξαθλιώσει το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Από πού και ως πού εμείς πρέπει να εξισωθούμε μαζί τους και να πληρώσουμε τα σπασμένα τους, ακολουθώντας μια ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ πολιτική δήθεν «ενσωμάτωσης», ειδικά των μη-Ευρωπαίων, και λαθρομεταναστών;; Δηλ. όταν θα μας έρχονται οι ορδές εγκύων γυναικών και γεννούν εδώ, θα πολιτογραφούμε τα παιδιά τους «Έλληνες» …και μετά; Θα τους στέλνουμε πίσω οικογενειακώς; Ή θα λέμε στο μωρό μείνε και στους υπόλοιπους φύγε; Οι γεννήσεις σε ξένο έδαφος με τουριστική βίζα ή λαθρομετανάστευση είναι πάγια τακτική των Παλαιστινίων, Αφρικανών και άλλων τριτοκοσμικών. Ανοίξτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας επιτέλους και μην κάνετε τους κωφούς.

    Αντίθετα, πρέπει να γίνει ΠΙΟ αυστηρός ο έλεγχος όσων έρχονται στην Ελλάδα με βίζα και η δίωξη των λαθρομεταναστών.

    Και εγώ κύριοι και κυρίες είμαι Ελληνίδα και ζω στην Βρετανία 10 χρόνια. Η Βρετανία θεωρείται «άνετη» χώρα με τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά ακούστε ποια είναι η πραγματικότητα:

    Όταν τελείωσα τις σπουδές μου, για να γίνω «κάτοικος» = resident και να μπορώ να ψάξω για δουλεια, μου ζήτησε το βρετανικό κράτος να συμπληρώσω 15σέλιδη αίτηση και να περάσω από συνέντευξη για να μου δώσουν αριθμό ασφάλισης = National Insurance Number / NI χωρίς τον οποίο ΔΕΝ πρόκειται να βρεις νόμιμη εργασία στην Βρετανία.

    Μου ζήτησαν σταθερή διεύθυνση, γράμμα από τον σπιτονοικοκύρη ότι όντως ζούσα εκεί και για πόσο χρόνο ήταν η σύμβαση κατοικίας, ταυτότητα ελληνική, ληξιαρχική πράξη γέννησης και βέβαια διαβατήριο, καθώς και αποδείξεις ΑΙΤΗΣΕΩΝ εργασίας που να δείχνουν τη σοβαρή μου πρόθεση να βρω δουλειά. Όλα αυτά πέρασαν από έλεγχο στη συνέντευξη για να εγκριθεί η αίτησή μου. Γίνεται τέτοιος έλεγχος στην Ελλάδα; Ξέρετε πόσα πλαστά χαρτιά πουλιούνται στη μαύρη αγορά;

    Και ναι, στην Βρετανία ως πολίτης της ΕΕ ψηφίζω στις Ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές, αλλά την ιδιότητα του Βρετανού πολίτη δεν πρόκειται να την πάρω έτσι εύκολα. Πρέπει να περάσω από εξετάσεις που να δείχνουν τα φιλο-Βρετανικά μου αισθήματα, τις γνώσεις μου, και να δηλώσω υποταγή στη βασίλισσα. Όσο για σύνταξη, αν δεν συμπληρώσω τα απαραίτητα ένσημα, το κράτος δεν θα μου δώσει μία.

    Εδώ κύριοι, δεν έχουμε κράτος, έχουμε μπάχαλο. Εξού και δεν πιστεύω ότι οι νόμοι θα προστατέψουν τα συμφέροντα των πραγματικών Ελλήνων όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα φέρνω τη γνωστή υπόθεση δολοφονίας του ηθοποιού κ. Σεργιανόπουλου. ΔΕΝ θα αναφερθώ στην δολοφονία. θα αναφερθώ στο ότι ο δολοφόνος ήταν ένας Γεωργιανός ΛΑΘΡΟμετανάστης, ο οποίος είχε μπει 3 φορές παράνομα στην Ελλάδα. Και, άκουσον άκουσον, αντί να θεωρηθεί αυτό αδίκημα, το δικαστήριο του αναγνώρισε πρότερο… έντιμο βίο.. Σε έναν άνθρωπο χωρίς χαρτιά. Για τον οποίο ο μόνος γνωστός βίος ήταν η παρανομία στην οποία ζούσε. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει ο κατήγορος δικηγόρος, ο οποίος έχει υποβάλει έφεση.

    Έτσι προστατεύετε τα ελληνικά συμφέροντα;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:37 | Δημήτρης

    Φυσικά και αυτό το σχόλιο μου θα έχει την κατάληξη των τεσσάρων προηγουμένων μου, θα διαγραφεί.
    Ερώτηση:
    Υπάρχει αρχείο των διεγραμμένων σχολίων ή πηγαίνουν απευθείας στον αγύριστο; Μια φορά με πρόχειρους υπολογισμούς βάση του ID των σχολείων, που όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη από πληροφορική είναι ο μοναδικός αύξων αριθμός κλειδί καταχώρησης ενός δεδομένου (σχολίου) στη βάση δεδομένων, συμπεραίνεται ότι τα σχόλια που έχουν κοπεί από τον διαδικτυακό τόπο της «ανοιχτής» διαβούλευσης αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων.

    Πως βλέπουμε τον αριθμό ID ενός σχολίου; Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «σταθερός σύνδεσμος σχολίου» βλέπουμε τον μοναδικό αυτό αριθμό στην γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή μας. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί 170 περίπου σελίδες σχολίων με μέσο πλήθος σχολίων ανά σελίδα 8, το γινόμενο που προκύπτει είναι 1360 σχόλια. παρατηρώντας όμως τα ID του πρώτου δημοσιευμένου σχολίου και του τελευταίου βλέπουμε ότι τα σχόλια είναι πολύ περισσότερα. Άρα, κάπου χάνονται.

    Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας.
    Κάποιοι με περισσή ευκολία συγκρίνουν την μετανάστευση των Ελλήνων σε ξένες χώρες (Γερμανία, Αμερική, Αυστραλία) αγνοώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συγκεκριμένες μεταναστεύσεις. Και επειδή οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες (τόσο στα επιχειρήματα όσο και στη νομοθεσία, όπως γίνεται και με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο) ας εξετάσουμε τις διάφορες υποπεριπτώσεις ξεχωριστά.

    Η.Π.Α.:
    Οι Η.Π.Α. είναι εξ’ ορισμού μια χώρα μεταναστών. Οι γηγενείς της (Ινδιάνοι) έχουν εξοντωθεί. Η ανάπτυξη των Η.Π.Α. βασίστηκε στα διάφορα μεταναστευτικά ρεύματα από τη γηραιά κυρίως ήπειρο προκειμένου αφενός να χτιστούν οι υποδομές της αφετέρου να εκμεταλλευτεί την δυναμική και τον τυχόντα τυχοδιωκτισμό αρχικά των αποίκων και στη συνέχεια των μεταναστών. Όταν επομένως μιλάμε για τις Η.Π.Α. μιλάμε για μετανάστευση, χωρίς αυτήν δεν υπάρχουν Η.Π.Α.
    Παρόλα αυτά, από τις αρχές ακόμη του 20ου αιώνα, για να μεταναστεύσει κάποιος στις Η.Π.Α. έπρεπε να χαίρει άκρας υγείας, να έχει πρότερο έντιμο βίο και από την έναρξη του ψυχρού πολέμου και μετά έπρεπε να μην έχει αντίθετα πολιτικά φρονήματα.

    Σήμερα για να νομιμοποιηθεί ένας μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι κάτοχος της πράσινης κάρτας, κάτι τόσο δύσκολο που για να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι η Αμερικανική κυβέρνηση κληρώνει κάθε χρόνο 50,000 πράσινες κάρτες. Μηδαμινές πιθανότητες δηλαδή για κάποιον να κληρωθεί. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με κλειδί: «USA green card» θα σας πείσει.

    Γερμανία: Το κυρίως μεταναστευτικό ρεύμα προς την Δυτική Γερμανία έλαβε χώρα μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και έγινε για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν για να ωφεληθεί η Γερμανία που χρειαζόταν επειγόντως εργατικό δυναμικό προκειμένου να ανοικοδομηθεί μετά την ισοπέδωση του πολέμου. Ο δεύτερος ήταν η δέσμευση που είχε η Γερμανία να βοηθήσει τους πληγέντες λαούς του 2ου π.π ως υπαίτια χώρα για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν αυτοί οι λαοί. Η αποδοχή δηλαδή μεταναστών στην Γερμανία ήταν επιβεβλημένη.
    Πως έγινε αυτή η μετανάστευση; Ο υποψήφιος μετανάστης έκανε αίτηση μετανάστευσης στην χώρα καταγωγής του, προωθούνταν το αίτημα στην Γερμανική κυβέρνηση και αν γινόταν αυτό δεκτό τότε η δεύτερη με επιστολή της στον υποψήφιο του γνωστοποιούσε την αποδοχή μετανάστευσης, τον ενημέρωνε για τον τόπο προορισμού, τον τόπο εργασία και κατοικίας ενώ κατά την άφιξη του μετανάστη στην Γερμανία λάμβανε χώρα εξονυχιστικός ιατρικός έλεγχος.
    Ακριβώς δηλαδή ότι ΔΕΝ έγινε στην Ελλάδα.

    Η μετανάστευση στην Αυστραλία είναι παρόμοια με αυτή των Η.Π.Α. Η Αυστραλία δεν υφίσταται χωρίς μετανάστες. Δεν είναι τόπος με ιστορία (αν εξαιρέσουμε τους εξοντωμένους γηγενείς) και επομένως δεν τίθεται σύγκριση με την πατρίδα μας που έχει την μεγαλύτερη ιστορία του δυτικού τουλάχιστο κόσμου. Σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο αν παραλληλιστούν οι Έλληνες με του γηγενείς κατοίκους της Ωκεανίας και της Αμερικής, αν δηλαδή δεχτούμε την μελλοντική εξόντωση των Ελλήνων.

    Φυσικά, αν και εφόσον δημοσιευθεί το σχόλιο μου, δεν είναι δυνατόν να πείσω τους πάντες. Είναι δεκτό και θεμιτό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις. Δεν χαρακτηρίζω ακροαριστερούς τους διαφωνούντες αλλά θλίβομαι βαθύτατα όταν εκείνοι χαρακτηρίζουν ως ακροδεξιούς τους προς αυτούς διαφωνούντες, χαρακτηρισμοί που αποδεικνύουν περίτρανα το ποιος χαρακτηρίζεται από φασιστικές αντιλήψεις περί ελευθερίας απόψεων.

    Στη δημοκρατία είναι χρήσιμο να υπάρχουν αντίθετες απόψεις, η καταμέτρηση όμως των οποίων γίνεται δια της ψήφου. Μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να αποδειχθεί ποιών οι απόψεις είναι επικρατέστερες και αντανακλούν σε μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος. Επομένως η δημοκρατία, το χωρίς αδιέξοδα πολίτευμα, δίνει δια του δημοψηφίσματος λύση για λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων.

    Εξετάζοντας το νομοσχέδιο από μια πιο ανθρωπιστική ματιά θα δούμε ότι πέρα από ανθελληνικό είναι ρατσιστικό και απάνθρωπο. Επιβάλει σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων την Ελληνική ιθαγένεια χωρίς αυτοί να την αιτηθούν. Ορίζει δηλαδή ποια είναι η ανώτερη ιθαγένεια, θεωρεί κατώτερους τους μη κατόχους αυτής και τους δωρίζει την ανώτερη αυτή τιμή για να μην νοιώθουν μειονεκτικά. Ο ορισμός δηλαδή του ρατσισμού. Το νομοσχέδιο δεν επιθυμεί την διαφορετικότητα των μεταναστών, την καθιστά παράνομη και ΕΠΙΒΑΛΕΙ την Ελληνοποίηση των. Επομένως η πρόταση νόμου είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ.

    Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι παγκόσμιο και η λύση του στη χώρα μας δεν είναι απλά ένα ακόμη πεδίο κομματικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Κάποτε πρέπει να μάθουμε να μιλάμε με ειλικρίνεια και με λογικά επιχειρήματα χωρίς κραυγές υπαρξιακής ανυπαρξίας. Αν θέλουμε να οραματιζόμαστε μια Ελλάδα πολιτισμένη, μοντέρνα και σύγχρονη δεν θα ξεκινήσουμε από το επιθυμητό για κάποιους μεταμοντέρνους αποτέλεσμα αλλά από τις υποδομές ανάπτυξης και προόδου της χώρας. Αν κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες έγιναν πολυπολιτισμικές αυτό έγινε γιατί δημιούργησαν πολιτισμό και ανάπτυξη και σαν επακόλουθο έγιναν ελκυστικές προς τα μεταναστευτικά ρεύματα και όχι το αντίστροφο.
    Η χώρα μας δεν αποτελεί μεταναστευτικό στόχο αλλά μεταναστευτική γέφυρα προς τη δύση. Αυτό βέβαια πολύ εξυπηρετεί τους υπερατλαντικούς μας συμμάχους που έχουν κορεστεί από μετανάστες και ψάχνουν διέξοδο δημιουργώντας άλλους στόχους μεταναστών. Η μεταναστευτική στοχοποίηση της Ελλάδας επομένως, είναι εντός των σχεδιασμών των Η.Π.Α αγαπητοί μου αριστεροί (που θέλετε να λέτε ότι είστε αντιαμερικανοί) για να εκτονωθεί το εξ ανατολών μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη δια της Ελλάδας. Αποδεχόμενοι την κατάσταση αποδέχεστε και τα σχέδια του Αμερικάνικου επεκτατισμού και επομένως είστε ιδεολογικά ασυνεπείς. Περισσότερο με Αμερικανικοί δάκτυλοι φαντάζετε παρά αριστεροί, αποδείξτε ότι δεν είστε, υποστηρίξτε το δημοψήφισμα.

    Αυτά τα λίγα, καλή χρονιά σε όλους και ας σταματήσουμε το ιδεολογικό μίσος, η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους με καθαρό μυαλό και χωρίς αγκυλώσεις. Εξάλλου ένας δικός σας είχε κάποτε πει ότι : «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» και τον θεοποιήσατε. Ας τιμήσουμε την ρήση του.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:32 | Δημήτρης

    Για το σχόλιο του κ. Λυγερού θα ήθελα να παρατηρήσω οτι η εκ των υστέρων νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών μου φέρνει στο νού την νομιμοποίηση ( εκ των υστέρων), με το γνωστό φακελλάκι προς το ελληνικό κράτος και ουχί μόνον, των αυθαίρετων εξοχικών, των αυθαίρετων ημιυπαίθριων και τόσων άλλων αυθαιρεσιών που νομιμοποιούνται στο τέλος στη χώρα μας.. Κύριοι του Πασοκ, αν θέλετε να αλλάξετε το κράτος της ψωροκώσταινας πρέπει να αλλάξετε και ρότα. Ο ντ’αλέμα σηκώνοντας τον κλαδο ελιάς επιχειρεί το ίδιο για την Ιταλία. Μόνο που τώρα ο Σίλβιο και η λέγκα του Βορρά δεν τον αφήνουν. Οι Ιταλοί σοσιαλιστές κατεβάζουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τα χρόνια από δέκα σε πέντε για τη χορήγηση υπηκοότητας. ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ. Εν τω μεταξύ παραμένουν τα οκτώ χρόνια στη Γερμανιά και εξακολουθεί εκεί να ισχύει το jus sanguinis όπου τα παιδιά των επί μακρή χρόνο ( 8 έτη τουλάχιστον) διαμενόντων στη Γερμανία, και μόνιμα την τελευταία πενταετία θα έχουν το δικαίωμα στην υπηκοοτητα μετά το 2018 που θα συμπληρώνουν 18 έτη αφού ο νόμος ψηφίστηκε το 2000. Πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας Έλληνες της Γερμανίας οι οποίοι αναφέρονται στην δική τους «Γερμανική» υπηκοότητα που απέκτησαν μετά από πολλές δεκαετίες. Ο Νόμος της Γερμανίας στην ουσία δίνει αυτή τη δυνατότητα ΜΟΝΟ στους πολιτες της ζώνης σένγκεν που ανήκει και η Ελλάδα. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ; Οχι φυσικά.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:46 | Αλεξάνδρα Κ.

    Καλησπέρα και ευχαριστώ για το βήμα που μας δίνετε. Ψηφίζω δεξιά και το λέω χωρίς ενοχές και συμπλεγματισμούς. Συμφωνώ επί της αρχής με το νομοσχέδιο. Υποστηρίζω όμως ότι χρειάζονται πολλές βελτιώσεις με κριτήριο την ασφάλεια της χώρας και την συνοχή της κοινωνίας μας, ειδικά στην ευαίσθητη περίοδο που διανύουμε. Θα σταθώ όμως σε ένα άλλο σημείο. Ως άνθρωπος που έχει ζήσει δεκαπέντε χρόνια στο εξωτερικό διαβάζοντας τα αρνητικά σχόλια έχω την βάσιμη υποψηφία ότι γίνεται κάποιο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας. Ίσως όλο αυτό είναι ένα καλό στημένο κόλπο της κυβέρνησης ώστε οι μετανάστες να φοβηθούν και να ψηφίζουν όλοι ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και τις εθνικές εκλογές. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι στα περισσότερα αρνητικά σχόλια βλέπεις τις ίδιες προτάσεις και τις ίδιες εξωφρενικές διαπιστώσεις. Ελάχιστα επιχειρήματα. Συν του γεγονότος ότι όλοι ξέρουμε πως δημοψήφισμα για ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να γίνει. Δεν έχει γίνει σε καμία χώρα του κόσμου άλλωστε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους μετανάστες ότι η δεξιά παράταξη δεν τους βλέπει ως εχθρούς. Όπως σε όλο τον πληθυσμό έτσι και ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και απόψεις. Πάψτε λοιπόν να παίξετε μαζί τους. Λέμε ναι στο νομοσχέδιο αλλά ζητούμε βελτιώσεις, σεβόμενοι προπαντός τον πολιτισμό, την κοινωνία και το έθνος μας. Οι μετανάστες είναι συνάνθρωποι και συμπολίτες μας. Δεν είναι μονοπώλιο κανενός κόμματος. Ελπίζω το σχόλιό μου να δημοσιευθεί αν και δεν συμβαδίζει με την λογική όσων στήνουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:42 | Ελκυρία

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.
    Η απορία μου είναι γιατί το θέμα της ιθαγένειας γενικά πήρε προτεραιότητα όταν απαιτεί πολύ μεγάλη και σε βάθος επεξεργασία ιδιαίτερα στα πλαίσια του οράματος του πρωθυπουργού να γίνει η Ελλάδα η Δανία του Νότου. Οι εμπειρίες όχι μόνο της Δανίας αλλά και άλλων χωρών στο θέμα θα πρέπει να μελετηθούν όχι για να αντιγραφούν αλλά για να δώσουν το στίγμα των μεγάλων θεμάτων που πρέπει να ληφθούν υπόψη στην Ελληνική περίπτωση.

    Η μεγάλη ‘γενναιοδωρία’ συνήθως βλάπτει και τους ωφελούμενους όπως δείχνει η ιστορία. Και η πραγματική ανάπτυξη μιας χώρας δεν ωφελείται από τη μετατροπή της σε παγκοσμιοποιημένο χωνευτήρι όπως πάλι η ιστορία δείχνει. Εκτός κι αν η ιστορία δεν απασχολεί την κυβέρνηση και απλά ……..

    δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

    προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:12 | Αntonis

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ!
    Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει σαν Έλληνες στην κοινωνία μας ένα μεγάλο ποσοστό λαθρομεταναστών τους οποίους δεν μπορεί να αντέξει και να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία.
    Και δεν μιλάω για τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας χρόνια, έχουν φοιτήσει στα ελληνικά σχολειά, μιλούν την ελληνική γλώσσα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από την Ελλάδα.
    Αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν πολιτογραφηθεί σαν Έλληνες και να έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα.
    Μιλάω για τα παιδιά εκείνα που σύμφωνα με το νομοσχέδιο αφού φοιτήσουν στις 3 πρώτες τάξεις του ελληνικού σχολιού θα τους ονομάσουν Έλληνες.
    Μιλάω για τα παιδιά που αφού γεννηθούν στην Ελλαδα έστω από ένα νόμιμο γονέα μετανάστη (και ξέρουμε πως νομιμοποιούνται με τρύπιες διαδικασίες χωρίς έλεγχο) θα τους ονομάσουμε και αυτούς Ελληνες, έστω και αν ο άλλος γονέας ζεί παράνομα στην Ελλάδα δηλαδή είναι λαθρομετανάστης.
    Μιλάω για τα παιδιά εκείνα που πριν ενηλικιωθούν χωρίς να τα ρωτήσουμε εάν θέλουν να λέγονται Έλληνες, με ότι αυτό συνεπάγεται (στρατιωτική θητεία κλπ)θα τα ονομάσουμε και αυτά Έλληνες.
    Από το ένα άκρο στο άλλο και στο ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ γιατί όλοι αυτοί θα ψηφίζουν.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 22:01 | Χρήστος Τσίκος

    Αν ζούσα στην Ελβετία και ήμουν Ελβετός πολίτης μπορεί και να συμφωνούσα με το παρόν σχέδιο νόμου !!!
    Είμαι όμως ΕΛΛΗΝΑΣ ζω στην ΕΛΛΑΣ και έχω την ατυχία να έχω για γείτονες :
    1)Τους Αλβανούς που διεκδικούν την Ήπειρο και ονειρεύονται την μεγάλη Αλβανία .
    2)Τους Σκοπιανούς που διεκδικούν εκτός από το όνομα (το όνομα είναι το πρόσχημα) την Μακεδονία μας μέχρι τις παρυφές του Ολύμπου.
    3)Τους Τούρκους που διεκδικούν λίγο πολύ . . .ότι περισσέψει από τους προηγούμενους !!!
    Και εκτός από τους παραπάνω διεκδικητές έχουμε και τους «φίλους» μας τους Αμερικάνους που από την πολύ «αγάπη» που μας έχουν θέλουν να διαλύσουν την ΕΘΝΙΚΗ μας συνοχή . Για να μην μιλήσω για τους Ισραηλινούς «φίλους» μας , και για το πόσο πολύ μας «αγαπάνε»!!!
    Μιας και αναφέρθηκα στους Ισραηλινούς , (οι οποίοι κακά τα ψέματα είναι οι “μάγειρες” της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης και της παγκοσμιοποίησης γενικότερα) για δέστε κύριοι της κυβέρνησης με ποια κριτήρια δίνουν οι Ισραηλινοί την ιθαγένεια στους δικούς τους μετανάστες , και μετά μιλήστε για ελευθερία κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για δημοκρατία !!!Αν και έχω την εντύπωση ότι πολλοί από εσάς κύριοι 300 της βουλής έχετε ενημέρωση για το θέμα αυτό από «πρώτο χέρι» .
    Κύριοι της κυβερνήσεως, αλλά και όλοι οι 300 της βουλής γνωρίζετε (καλύτερα από τον καθένα) ότι το 90% των φερόμενων ως μεταναστών έχουν εισέλθει στη χώρα μας παράνομα. Όταν μετά από αρκετά χρόνια οι κυβερνήσεις σας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)
    νομιμοποιήσατε με το έτσι θέλω εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς (και μάλιστα χωρίς να ψάξετε να δείτε: α) ποιοι είναι β) από που έρχονται γ) πως έρχονται δ)γιατί έρχονται και το κυριότερο , μήπως λέω μήπως είναι φυτευτοί ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ κάποιων που μας«αγαπούν» πολύ;) δεν σημαίνει ότι αυτοί μπήκαν νόμιμα, και ούτε εσείς κύριοι που τους ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ με αδιαφανείς διαδικασίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε το επιχείρημα της νόμιμης παραμονής τους . Είναι παράλογο και μου θυμίζει το ρητό “Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει “!!!
    Πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος από την αρχή , να γίνει καταρχάς καταμέτρηση όλων των μεταναστών (νομίμων και λαθρομεταναστών )και μετά πρώτα να ισχύσει ο νόμος για αυτούς που έχουν έρθει παράνομα (δηλαδή να απελαθούν) και μετά με όσους μείνουν (δηλαδή αυτοί που έχουν έρθει νόμιμα) να ισχύσει ο νόμος για υπηκοότητα και όχι ιθαγένεια!!!
    Και φυσικά όχι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ,γιατί αν . . .λέω αν το ψηφίσετε κύριοι της κυβέρνησης τότε πολύ σύντομα βλέπω . . .
    1)Πρώην Αλβανούς οι οποίοι θα γίνουν νυν Έλληνες ιθαγενείς διορισμένους ως συνοριοφύλακες να φυλάνε τα ΕΘΝΙΚΑ Έλληνο-Αλβανικά σύνορα για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών!!!
    2)Πρώην Τούρκους οι οποίοι θα γίνουν νυν Έλληνες ιθαγενείς διορισμένους ως πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας να καταδιώκουν τους Τούρκους πιλότους που θα παραβιάζουν τον ΕΘΝΙΚΟ μας εναέριο χώρο !!!
    3)Πρώην Πακιστανούς οι οποίοι θα γίνουν νυν Έλληνες ιθαγενείς διορισμένους ως αστυνομικούς και λιμενικούς οι οποίοι θα πατάξουν οι πρώτοι την εγκληματικότητα και οι δεύτεροι την εισροή λαθρομεταναστών από τον ΕΘΝΙΚΟ θαλάσσιο χώρο!!
    4)Πρώην Σκοπιανούς οι οποίοι θα γίνουν νυν Έλληνες ιθαγενείς διορισμένους ως καθηγητές της δημόσιας ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας να μαθαίνουν στα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ΕΛΛΗΝ !!
    Αν μια τέτοια ΕΛΛΑΔΑ ονειρεύεστε κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι 300 της βουλής των ΕΛΛΗΝΩΝ ,μην με συμπεριλαμβάνετε στα σχέδιά σας . Η ΕΛΛΑΣ ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Και μην βάζετε ταμπέλες του στυλ ότι αυτά είναι λόγια ακροδεξιών – φασιστών κ.τ.λ. Γιατί οι ΚΑΘΑΡΟΙ πατριώτες δεν μπαίνουν σε μαντριά !!!
    Φτάνει πια με την καραμέλα αριστεροί-δεξιοί !!!
    Αυτό θα το καταλάβετε αν κοιτάξετε πίσω στην ιστορία της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ !!!
    Εκεί θα βρείτε μόνο τα κόκκαλα ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ

    ΑΝ ψηφιστεί το εν λόγο νομοσχέδιο χωρίς να ερωτηθεί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ σας καθιστώ υπεύθυνους για ότι ακολουθήσει !!!

    Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δόθηκε για να πω τις απόψεις μου πάνω στο θέμα και για τον χρόνο σας !

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:25 | ΒΑΓΓΕΛΗ

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ , ΤΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:41 | ΠΟΠΗ Μ.

    Καλησπέρα σας, καλή χρονιά σε όλους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

    Ο πατριωτισμός μας μάρανε! Τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη δεν τον γνωρίζουν ούτε τα ίδια τα ελληνόπουλα, άγαλμα ο ένας, γήπεδο ο άλλος!
    Την ελληνική σημαία σήκωσε αλβανόπουλο και ξεσηκώθηκε ο κόσμος, τις σημαίες που καίγονται κάθε χρόνο στα επεισόδια του Πολυτεχνείου από ελληνόπουλα κανέναν δεν ενόχλησαν. Τα δικά σας παιδιά τα στέλνετε στο εξωτερικό να σπουδάσουν και κατά προτίμηση να μείνουν και εκεί για να κάνουν καριέρα! Την ελληνική δεν γνωρίζουν και 2-3 γλώσσες τα αναγκάζεται να μάθουν!

    Η αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού μας προβληματίζει? Κάντε περισσότερα παιδιά. Οι αλλοδαποί, που ζουν με 20-25 ευρώ μεροκάματο την ημέρα (αν είναι τυχεροί και έχουν), κάνουν 4-5 παιδιά, γιατί δεν τους προβληματίζει αν έχουν πλάσμα τηλεόραση, καγιέν και λεφτά για τα μπουζούκια παρά μόνο μεροκάματο να πληρώσουν το νοίκι και να τα ταϊσουν.

    Οι κινέζοι είναι καλοί όταν αγοράζουμε τα φτηνά τους προϊόντα αλλά κακοί για να γίνουν έλληνες? Οι αλβανοί, οι πακιστανοί, οι ινδοί είναι καλοί να δουλεύουν με 20 ευρώ την ημέρα χωρίς ασφάλιση και σε άθλιες συνθήκες εργασίας και να κάνουν τις χαμαλοδουλειές που ο ένδοξος Έλληνας απαξιεί να κάνει, να τους κυνηγά η αστυνομία και οι ίδιοι που τους έχουν στην εργασία τους, αλλά είναι κακοί να σπουδάσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, να τα μεγαλώσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να γίνουν Έλληνες???

    Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις ανθρώπων που ζουν 10-20 χρόνια στη χώρα μας, προσφέρουν, εργάζονται, πληρώνουν φόρους, τα παιδιά τους γεννιούνται εδώ και τους αποκλείουμε καθημερινά την συμμετοχή τους στην κοινωνία με τη δική μας συμπεριφορά.

    Να αλλάξουν την κουλτούρα τους και να γίνει ελληνική? Έλεος, ποιά ελληνική κουλτούρα? Δείτε γύρω σας την νεοελληνική κουλτούρα και τρέξτε να κρυφτείτε! Οι πρόγονοί μας πέθαναν, κι εμείς τους τιμάμε με τον χειρότερο τρόπο, βεβηλώνουμε τη χώρα καθημερινά (από τη γλώσσα, τα μνημεία, τη φύση, τη γη, την παιδεία) και μας προβληματίζει η αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού? Του γυφτοτσιφτετελιού? του life style, της Λαμπίρη? της γιουροβίζιον? του allou fan park? των γάμων του καραγκιόζη? του facebook και των internet cafe? Της Μυκόνου και της Αράχωβας?
    Πόσοι από εσάς συμπατριώτες έχετε επισκεφτεί Ακρόπολη και Αρχαιολογικό Μουσείο? Στις διακοπές στη Μύκονο τα άγνωστα χωριουδάκια και τα διάσπαρτα μνημεία? Ξέρετε κατά που πέφτει η Δωδώνη και οι Δελφοί? Η Κνωσός και η Κάβειρος? Έχετε διαβάσει Πλάτωνα, Μακρυγιάννη, Παπαδιαμάντη? Τον Χάρι Πότερ όμως?

    Η μισή Ελλάδα έχει ξεπουληθεί στους ξένους, τους άλλους αλλοδαπούς, αλλά αυτοί δεν μας πειράζουν, είναι πλούσιοι! Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος, Κέρκυρα, Χαλκιδική, μεγάλες εκτάσεις γης έχουν περάσει σε αλλοδαπούς! Κανένα πρόβλημα, έτσι? Αυτοί κάνουν επενδύσεις, δεν μας τρώνε το ψωμί μας, θα μας δώσουν και δουλειές!

    Έλεος πια μ’ αυτή την ξιπασιά! Κάποτε ήταν τιμή να λέγεσαι Έλληνας, τώρα είναι ντροπή! Και δεν φταίνε βέβαια οι αλλοδαποί γι’ αυτό!!!

    Καταθέτω και μια πρόταση: όλοι αυτοί οι Ελληνάρες που προσβάλλουν τη χώρα με την συμπεριφορά τους, από κρατούντες έως απλοί πολίτες, να χάνουν με ΝΟΜΟ την ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια και να εξορίζονται στην αλλοδαπή. Ίσως καταλάβουν τότε τί θα πει να ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να εγκαταλείψεις τον τόπο που γεννήθηκες!

    Και τότε πως θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους?…

    Καλή συνέχεια, περισσότερη μελέτη στο νομοσχέδιο χωρίς παράθυρα και πόρτες.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:29 | Δίσκος Γεώργιος

    Η επιχειρούμενη πρόχειρη, χωρίς κανόνες και μέτρα ευνομούμενης πολιτείας, προκλητική νομιμοποίηση της αλλοίωσης της ελληνικής ταυτότητας ουσιαστικά, με την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλογενή στοιχεία που εποικίζουν με το έτσι θέλω και χωρίς φραγμό, τα χώματα της πατρίδας μας, αποτελεί καθοριστική αιτία πολυμέτωπου αγώνα ενάντια σε ένα απαξιωμένο εξουσιαστικό κατεστημένο, που πολύτροπα υπονομεύει, υποσκάπτει και αποδομεί τα θεμέλια και τα επιστεγάσματα του Ελληνικού Έθνους, με στόχο (είναι πιά φανερό) να καταστεί αδύναμο να αντιδράσει στην κάθε εσωτερική αποσύνθεση και την κάθε εξωτερική απειλή.
    Δεν πρέπει να επιτραπεί «κάποιοι» να αποφασίζουν για το μέλλον του Ελληνισμού ερήμην του Ελληνισμού!

    –Πολίτης είναι αυτός που τις υποθέσεις της πόλης του τις κάνει προσωπική του υπόθεση.
    –Οι πολίτες δεν μπορούν άλλο να είναι αμέτοχοι.
    –Δεν ανεχόμαστε άλλο την αυθαιρεσία της εξουσίας

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:15 | ΗLK

    Αρχικά δεν ξέρω αν τα σχόλια που κάνουμε πραγματικά διαβάζονται απο αύτους που πρέπει να διαβαστούν και δίνεται η απαραίτητη βαρύτητα σε αυτά ή απλώς το κάνετε για να περνάμε την ώρα μας .

    Όσον αφορά το θέμα της ιθαγένειας και της υπηκοότητας στους μετανάστες , διαφωνώ κάθετα και θα παραθέσω τους λόγους.

    Η Ελλάδα ανέκαθεν δεν ήταν μια πλούσια χώρα.Με τις αθρόα προσεύλευση μεταναστών απο τρίτες χώρες το βιοτικό επιπέδο αυτόματως μειώθηκε (δεν είναι ο μοναδικός λόγος αλλά ένας απο αυτούς)και υποβαθμίστηκαν εν μία νυκτί πολλές απο τις περιοχές της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας.Άνθρωποι που προκαλούν , εγκληματούν και δημιουργούν μόνο προβλήματα.

    Οι Έλληνες όταν πήγαν στο εξωτερικό δούλεψαν σαν σκλάβοι και όχι μόνο κατάφεραν να αναδειχθούν αλλά βοήθησαν και την οικονομία του εκάστοτε κράτους σε αντίθεση με τους μετανάστες νόμιμους ή παράνομους που όχι μόνο δεν στηρίζουν την εγχώρια οικονομία αλλά αναπτύσουν την παραοικονομία !

    Δεν χρειαζόμαστε αυτούς τους τριτοκοσμικούς μετανάστες και δεν τους θέλουμε!

    Αν θέλετε να δώσετε ιθαγένεια σε ψήφους σκεφτείτε το ξανά.

    Προκαλείτε τους Έλληνες κύριοι και δεν θα αντέξουμε άλλες προκλήσεις !

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:36 | Λίντα

    @»Του Σταύρου Λυγερού από την Καθημερινή, 3/1/2010

    «Οι Ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες της δεκαετίας 1990, που κατά κανόνα έχουν πια νομιμοποιηθεί, προκάλεσαν κοινωνικές παρενέργειες, αλλά λόγω πολιτισμικής ταυτότητας και τρόπου ζωής έχουν πια εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής ενσωμάτωσης. Δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τις διογκούμενες ροές μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική. Η πείρα έχει αποδείξει ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν την τάση να αναπαράγουν στο δυτικό περιβάλλον τον τρόπο που ζούσαν στις χώρες προέλευσής τους και ως εκ τούτου να μην ενσωματώνονται. Εξ ου και η τάση δημιουργίας γκέτο».
    Δηλαδή εάν δεν τους εντάξουμε δεν θα δημιουργηθεί γκέτο; Ούτε ξέρουν τι λένε πλέον

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:39 | θάρσει τέκνον

    Η δημοκρατία προβλέπει ότι η λήψη αποφάσεων γίνεται μέσω της νομιμοποίησης που προέρχεται από την επιθυμία της πλειοψηφίας του έχοντος δικαίωμα ψήφου.
    Το θέμα της μεταναστατευτικής πολιτικής αφορά στους μετανάστες και όχι τους μετανάστες.
    Δικαίωμα έκφρασης γνώμης για τα του οίκου μας έχουν μόνο οι έλληνες, όπως στα σπίτια του καθενός δεν έχουν λόγο οι φιλοξενούμενοι ή οι εργαζόμενοι.
    Η προσπάθεια επιβολής από τις αριστερές δυνάμεις της χώρας του διαμελισμού της μέσω των μεταναστών θα είναι το σημείο καμπής της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. Θα είναι η περίοδος που ή θα αναζητηθούν οι ιδεολογικές πολιτισμικές κοινωνικές αρχές των ελλήνων.
    Είναι μια περίοδος κρίσης που θα φανεί εάν το σύγχρονο ελληνικό κράτος αυτό που σε 10 χρόνια θα ετοιμάζεται να γιορτάσει την 200ετηρίδα του θα μπορεί να σταθεί αντάξιο των γεννητόρων του.
    Οι γεννήτορές του κράτους μας ζήσανε πριν 190 χρόνια , τότε γεννήθηκε αυτό που ζούμε σήμερα εμείς οι Νεοέλληνες.
    Το κράτος μας γεννήθηκε τότε και έλληνες είναι αυτοί που προέρχονται από αυτή τη ρίζα και όσους θέλουμε εμείς.
    Όχι όποιοι θέλουν από τους μη Έλληνες να αυτοχαρακτηρίζονται έλληνες.
    Αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι πατερναλισμός.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ
    Η παράνομη είσοδος στη χώρα δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα κανενός.
    Η απέλαση των μεταναστών είναι δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων, όπως είναι και των Αλβανών, πακιστανών, γερμανών, αμερικάνων, ρώσων…………..για τις χώρες τους.
    Η κυβέρνηση όπως ήρθε γρήγορα θα φύγει ακόμα πιο γρήγορα εάν δεν αποσύρει την συζήτηση.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:19 | ΚΟΡΕΚΤΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΙΣΩΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΙΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:48 | Μ Δημήτρης

    Το πρόβλημα πρέπει να το δούμε σφαιρικά. Να δούμε τη κάνουν και η άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μετά να αποφασίσουμε, αν και πως θα πάρουν ιθαγένεια οι μετανάστες. Σήμερα το πρόβλημα είναι η Ανεργία και η Οικονομία της Ελλάδας καθώς και η αύξηση της εγκληματικότητας, σε αυτά θα πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να δώσουμε προτεραιότητα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:27 | Νικος

    Το κάτωθι απαιτώ να δημοσιευθεί ώς έχει από τον «φασίστα» «ακροδεξιό» ή και «νοικουραίο» όπως θέλουν μερικοί να αποκαλούν κάποιους άλλους που δεν συμφωνούν μαζί τους Σταύρο Λυγερό. Ελπίζω οι moderators να το εμφανίσουν και να μην μπούν στην διαδικασία του λεγόμενου «φιλτραρίσματος», ότι δεν αρέσει να μείνει απέξω ή να περαστεί σε προηγούμενες σελίδες και να χαθεί.

    Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια: ανάγκη, παγίδες, ιδεολογήματα

    Προβληματισμοί σχετικά με την επιχείρηση μαζικών ελληνοποιήσεων

    Του Σταυρου Λυγερου

    Το νομοσχέδιο για παραχώρηση ιθαγένειας σε μετανάστες συνεχίζει την πρακτική του ελληνικού κράτους να νομιμοποιεί μαζικά καταστάσεις, που διαμορφώθηκαν κατά κανόνα με παράνομο τρόπο. Υπενθυμίζουμε τις άδειες παραμονής που δόθηκαν σε παράνομους μετανάστες από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή.

    Και οι δύο κυβερνήσεις διαβεβαίωναν ότι με τη μαζική νομιμοποίηση θα λυνόταν το πρόβλημα. Τα κύματα των παράνομων μεταναστών, όμως, θυμίζουν τις γενιές αυθαιρέτων. Κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση ότι όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως κατά κανόνα δεν τον διώχνουν και κάποια στιγμή νομιμοποιείται. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, πάει πιο μακριά. Στήνει μια βιομηχανία ελληνοποιήσεων με υπαρκτό επιχείρημα την κάλυψη κοινωνικών-ανθρωπιστικών αναγκών. Πίσω απ’ αυτό, όμως, υπάρχει και το ιδεολόγημα του πολυεθνικού/πολυπολιτισμικού μοντέλου, αλλά και ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Οι μαζικές ελληνοποιήσεις και η παραχώρηση στους μετανάστες δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές θα εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό πριμ, τουλάχιστον στην κρίσιμη αναμέτρηση του 2010.

    Παρενέργειες
    Οι Ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες της δεκαετίας 1990, που κατά κανόνα έχουν πια νομιμοποιηθεί, προκάλεσαν κοινωνικές παρενέργειες, αλλά λόγω πολιτισμικής ταυτότητας και τρόπου ζωής έχουν πια εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής ενσωμάτωσης. Δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με τις διογκούμενες ροές μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική. Η πείρα έχει αποδείξει ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν την τάση να αναπαράγουν στο δυτικό περιβάλλον τον τρόπο που ζούσαν στις χώρες προέλευσής τους και ως εκ τούτου να μην ενσωματώνονται. Εξ ου και η τάση δημιουργίας γκέτο.

    Οι μετανάστες που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα έχουν προορισμό δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Λίγοι, όμως, καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα μας. Εχει αποδειχθεί ότι είναι πιο εύκολη η παράνομη είσοδος από την παράνομη έξοδο. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν χώρα–τράνζιτ, αλλά καταλήγει να γίνεται προορισμός, με αποτέλεσμα να λιμνάζει εδώ ο κύριος όγκος.

    Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και όποτε βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία, υπονομεύει τις κοινωνικές ισορροπίες και αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα.

    Αυτή είναι η κατάσταση και θα έπρεπε να έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση, όπως σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα, όμως, η παράνομη μετανάστευση θεωρείται πρόβλημα ρουτίνας και προσεγγίζεται με ανέξοδες αντιρατσιστικές ρητορικές, που στην πράξη τροφοδοτούν τον ρατσισμό. Κάθε διαφωνία χαρακτηρίζεται «ακροδεξιά» και «ρατσιστική». Η ιδεολογική τρομοκρατία, όμως, ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Απλώς, ακυρώνει τη δημόσια συζήτηση και βεβαίως χαρίζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και ειδικά λαϊκά στρώματα στο ΛΑΟΣ.

    Στην προσπάθειά της να αποτρέψει την ανάπτυξη ξενοφοβίας και ρατσισμού, η ευρύτερη Αριστερά υποβαθμίζει συστηματικά τις αρνητικές επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης. Ο στρουθοκαμηλισμός της φέρνει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αφήνει πολιτικό κενό και διευκολύνει την Ακροδεξιά να διεισδύσει στα λαϊκά στρώματα. Αυτά είναι, άλλωστε, που κυρίως θίγονται από την παράνομη μετανάστευση και στο επίπεδο της απασχόλησης (λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τη «μαύρη» εργασία) και σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής.

    Θέμα πολιτικής
    Η παραχώρηση ιθαγένειας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Τέτοια πολιτική, όμως, δεν υφίσταται. Εξ ου και το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται. Αντί να θεσμοθετήσει αντικίνητρα για να συρρικνώσει τις ροές παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση Παπανδρέου μεθοδεύει βιομηχανία πολιτογραφήσεων, που εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως κίνητρο.

    Είναι προφανώς επιβεβλημένο να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά νόμιμων μεταναστών, που γεννήθηκαν, ζουν και πάνε σχολείο στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο για παιδιά που εισήλθαν παρανόμως με τους γονείς τους στην Ελλάδα. Δεν αρκεί να έχουν φοιτήσει μερικά χρόνια σε ελληνικά σχολεία, για να τους δίνεται η ιθαγένεια. Οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται με θετική διάθεση, αλλά κατά περίπτωση.

    Η εύκολη παραχώρηση ιθαγένειας στα παιδιά είναι από μόνη της ένα κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες να τεκνοποιήσουν. Το κίνητρο αυτό καθίσταται πολύ πιο ισχυρό από τη διάταξη, που προβλέπει ότι όποιο παιδί γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι «άγνωστης ιθαγένειας» ή δεν μπορεί να αποκτήσει άλλη ιθαγένεια θα παίρνει αυτομάτως την ελληνική. Η διάταξη αυτή (υπάρχει και στον κώδικα που ψηφίστηκε το 2004) είναι ασαφής και ανοίγει ένα επικίνδυνο παράθυρο.

    Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα δεν έχουν χαρτιά και δεν αποκαλύπτουν τη χώρα καταγωγής τους για να μην απελαθούν. Ενα τέτοιο ζευγάρι γεννάει στην Ελλάδα παιδί. Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια των γονιών του, αλλά αυτοί έχουν ισχυρό κίνητρο να το κατατάξουν στην κατηγορία «άγνωστη ιθαγένεια», για να πάρει αμέσως την ελληνική ιθαγένεια.

    Στη συνέχεια, ως πρόσωπα που έχουν τη γονική φροντίδα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας, μπορούν να πολιτογραφηθούν, κατ’ εξαίρεση της ισχύουσας προϋπόθεσης για νόμιμη συνεχή παραμονή στην Ελλάδα τουλάχιστον πέντε ετών. Αρκεί να βρίσκονται στη χώρα έστω και παρανόμως για τρία χρόνια.

    Το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένειες θα φθάσει στις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και θα τροφοδοτήσει το ρεύμα παράνομης μετανάστευσης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, θα έρχονται ζευγάρια και οικογένειες. Οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δυνατότητες του νόμου για να τις εκμεταλλευθούν. Τις γνωρίζουν, όμως, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και οι δικηγόροι τους.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_03/01/2010_385539

    και μερικές απόψεις που δεν είναι δικές μου αλλά του blogger akritas
    «Γιατί ο Έλληνας πολίτης πρέπει να ενημερωθεί σε βάθος και ο νέος «Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας» πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση.

    Το υπό έγκριση νομοσχέδιο θα μεταβάλει, ριζικά τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να ενημερωθεί ότι :

    · Παγιώνει ένα καθεστώς άνευ όρων αποδοχής των γιγάντιων μεταναστευτικών ρευμάτων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η χώρα μας.

    · Ενθαρρύνει αντί να προλαμβάνει το ενδεχόμενο εμφάνισης πολιτιστικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στο εσωτερικό της ήδη σε κρίση ελληνικής κοινωνίας.

    · Εκμεταλλεύεται τα καθοριστικά για έναν λαό και μια πολιτεία ζητήματα της ιθαγένειας και της πολιτοφροσύνης για μικροκομματικούς και μικροεξουσιαστικούς σκοπούς, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που το νομοσχέδιο θα επιφέρει.

    · Δημιουργεί στο εσωτερικό της χώρας, τις προϋποθέσεις ώστε να ταυτιστεί η δίκαιη και πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, με την άκρα δεξιά.

    Γιατί θέλω να υπάρξουν προϋποθέσεις πολιτογράφησης όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

    Ο Πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου είπε ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου». Ας ακολουθήσει τουλάχιστον τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης που είναι:

    · Ένα είδος επίσημης δήλωσης πίστης στη Δανία(Ελλάδα).
    · Πρέπει να αναφέρει όλες τις παραβάσεις που έχει κάνει ή για τις οποίες έχει κατηγορηθεί, ακόμα και για κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Αν βρεθεί αργότερα πως απέκρυψε κάτι, μπορεί να αφαιρεθεί η ιθαγένεια.
    · Να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του,
    · Να είναι 9 χρόνια συνεχώς μόνιμος νόμιμος κάτοικος της Δανίας(Ελλάδας).
    · Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Για κάποια αδικήματα προστίθεται χρόνος τον οποίο πρέπει να περιμένει κάποιος για να μπορέσει να πολιτογραφηθεί,
    · Να μη χρωστά στο κράτος
    · Να συντηρεί τον εαυτό του, να μην έχει δεχτεί κανενός είδους κρατικής κοινωνικής βοήθειας ή επιδόματος 4.5 τουλάχιστον από τα τελευταία 5 χρόνια.
    · Γνώση της Δανέζικης (Ελληνικής) γλώσσας είτε με ειδικό τεστ είτε έχοντας περάσει τις εξετάσεις μετά την τρίτη τάξη του Γυμνασίου.
    · Να περάσει από τεστ πολίτη που εξετάζει τις γνώσεις του για τη Δανέζικη (Ελληνική) κοινωνία, κουλτούρα και ιστορία.

    Παρόμοιες προϋποθέσεις έχουν και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.»

    Με βελτίωση των επιμέρους του νομοσχεδίου και φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω πρόνοιες θα ήμουν απόλυτα σύμφωνος στην ψήφιση του Νομοσχεδίου. Αν όμως πάτε να το περάσει ως έχει χωρίς την αλλαγή σε σημαντικά σημεία περισσότερη ζημιά θα κάνετε παρά προβλήματα θα λύσετε.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:46 | γιαννης

    ἔχουν μπεῖ διάφοροι στὴν ἱστοσελίδα καὶ μᾶς λένε πόσο σωστὸ εἶναι τὸ νομοσχέδιο,καὶ ἡ ἑλλάδα πρέπει νὰ βαδίσει στὸν ἐκσυγχρονιμὸ καὶ ἄλλες τέτοιες βλακεῖες…εἶναι ἀπολύτος φυσικὸ νὰ θέλουν νὰ τοὺς δωθεῖ ἡ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ γιατί ἁπλὰ δὲν θὰ κατασραφεῖ τὸ δικό τοὺς ἔθνος τὸ δικό μας θὰ κατασραφεῖ.Ἐπίσης τὸ ὅλο θέμα δὲν ἔχει νὰ κάνει μὲ ἐκσυγχρονισμό τῆς ἑλλάδας ἀλλὰ μὲ τὴν παρακμή της.
    ὅταν δεχόμαστε τοὺς περισσότερους μετανάστες ἀπὸ ὅλα τὰ κράτη τῆς εὐρώπης πρέπει νὰ ἔχουμε καὶ τοὺς αὐστηροὺς νόμους γιὰ τὴν μετανάστευση.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑς ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ,ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!!!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:20 | νικος

    με αυτα που κανετε προκαλειτε τον ελληνα. ο απλος πολιτης δεν αντεχει αλλο την κοροιδια. τι σχεση εχει η υπηκοοτητα με την ιθαγενεια?
    συμφωνω με τον Ιωαννη Κ. δεν χρειαζεται καν δημοψηφισμα.να αποσυρθει το νομοσχεδιο. ντροπη και μονο που παρουσιαζονται τετοια νομοσχεδια.
    αληθεια, οι δημοσιογραφοι και τα καναλια δεν θα επρεπε να ασχολουνται συνεχεια με το συγκεκριμενο νομοσχεδιο??????????

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:23 | απ

    Τό θέμα είναι εθνικό καί οχι πολιτικό γιά νά αποφασίσουν μόνο οι 300,ειναι πολύ λίγοι.Πιστεύω μόνο στήν αμεσότητα τού δημοψηφίσματος.
    Ας μήν ξεχνάμε οτι η συνείδηση παραμένη αλβανική,αφγανική,σομαλική κτλ οτι καί νά γράψουν εκ τών υστέρων τά χαρτιά.Η μητέρα του κάθε ανθρώπου στόν κόσμο τόν νανούρισε , τόν καλόπιασε, τόν χάιδεψε στήν μητρική της γλώσσα,καί οχι στήν ελληνική .
    Ο ήχος αυτής τής γλώσσας εχει καταγραφή στήν συνείδησή του μαζί μέ οτι άλλο σημαίνει αυτό.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:48 | Ελένη

    ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΡΩΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 21:03 | Μαρία Σ.

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ καλή χρονιά και καλή δύναμη

    ώς Ελληνίδα που έχω ζήσει 10 χρόνια στο εξωτερικό (Αγγλία και Αμερική) προσπαθώ να καταλάβω που στοχεύει ένα τέτοιο μέτρο, ειδικά για τους αλλοδαπούς των τρίτων χωρών. Οι Αλλοδαποί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές άρα δεν γίνεται λόγος για αυτούς.

    Εαν πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συσσώρευση πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία και η τακτοποίηση των αναλογιστικών ελλειμάτων με την πρωτοφανή και super-express νομιμοποίηση αλλοδαπών τρίτων χωρών που ήρθαν στην Ελλάδα μέσα σε μια βάρκα μέσω Τουρκίας, νομίζω ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι. Η πλειοψηφία των αλλοδαπών αυτής της κατηγορίας δεν πρόκειται να προσφέρει στα ασφαλιστικά ταμεία και για πολλά χρόνια ακόμη θα εργάζονται αναφσάλιστοι.

    Η κατηγορία αυτών των αλλοδαπών μπορεί να προκαλέσει διαφοροποίηση του εκλογικού σώματος και να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα των πολιτικών δρώμενων στη χώρα μας. Στην Ελλάδα το 10% του πληθυσμού είναι Αλβανοί. Δεν μπορεί το 10% του εκλογικού αποτελέσματος να εξαρτάται από πολίτες που δεν είναι Έλληνες. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να βλέπει ως μακρινά και παραμυθένια τα γεγονότα του Κοσσόβου και της Βοσνίας. Επίσης, οι συγκυρίες δεν είναι οι ίδιες όπως τότε που η οικογένεια Παπανδρέου πήγε στη Σουηδία για να εργαστεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Σουηδία ως καθηγητής Πανεπιστημίου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανειδίκευτο εργάτικό προσωπικό, χωρίς μόρφωση με έντονα κοινωνικά προβλήματα και έντονα εθνικιστικά αισθήματα που μόνη τους ελπίδα είναι η νομιμοποίηση και η απόκτηση Ευρωπαϊκού διαβατηριόυ από τα παιδιά τους. Δεν είναι άγνωστες οι περιπτώσεις γυναικών από τρίτες χώρες που ταξίδευαν ενώ ήταν έγγυες στην Αγγλία ή στην Αμερική με σκοπό να γεννήσουν εκεί και να πάρουν τα παιδιά τους τις αντίστοιχες υπηκοότητες. Οι χώρες αυτές εδώ και χρόνια είδαν τα μειονεκτήματα αυτού του μέτρου και έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να δινούν υπηκοότητα και διαβατήριο σε παιδιά αλλοδαπών τρίτων χωρών που γεννιούνται εκεί.

    Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε το BBC στην Αγγλία, βρέθηκε ότι μετά από αρκετές δεκαετίες μετανάστευσης και πολιτογράφησης αλλοδαπών τρίτων χωρών (κυρίως από Ινδία και Πακιστάν)τα πλεονεκτήματα της συσσώρευσης ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών ισοσταθμίστηκαν με το επιπλέον βάρος στις δημόσιες υπηρεσίες (κυρίως αυτές των κοινωνικών υπηρεσιών), στα νοσοκομεία και την αύξηση της εγκληματικότητας.

    Εαν πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ψήφων στις επόμενες δημοτικές εκλογές τότε καταλαβαίνω γιατί αυτή η βιασύνη στο να ψηφισθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

    Εφόσον η κυβέρνηση είναι τόσο δημοκρατική γιατί δεν διεξάγεται ένα δημοψήφισμα να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για ένα τόσο σοβαρό θέμα? Μάλιστα για να αποφευχθούν τα επιπλέον έξοδα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος γιατι να μην διεξαχθεί σύγχρόνως με τις δημοτικές εκλογές του 2010 ή μήπως 2011? Ελπίζω ότι η κυβέρνηση να μην βιάζεται τόσο πολύ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μαζί με τις δημοτικές εκλογές να διεξαχθει και το δημοψήφισμα.

    Σε σχέση με την νομιμοποίηση express 150000 αλλοδαπών που τώρα είναι παράνομοι, θα ήθελα να πώ πως η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλους 150000 παράνομους που θα νομιμοποιηθούν. Η ανεργία είναι ήδη στα ύψη και κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργήσει θετικά προς τη μείωση της ανεργίας.

    Τέλος, ως υπάλληλος που εργάζεται στο δημόσιο κοντά σε γραφείο αλλοδαπών δήμου, θα ήθελα να προτείνω στον Υπουργό την υποχρεωτική αντικατάσταση ανά δύο χρόνια των εμπλεκομένων υπαλλήλων. Κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν η κατάργηση των γραφείων αλλοδαπών στους δήμους, και η αποστολή ταχυδρομικά των αιτήσεων απ’ευθείας στην Περιφέρεια από τους ίδιους τους αλλοδαπόυς των τρίτων χωρών. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθουν ο συνωστισμός και η υπερφόρτωση των υπηρεσιών των Δήμων και η προσωπική επαφή των αλλοδαπών με υπαλλήλους των Δήμων καθώς και με των Περιφερειών.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:01 | maria

    Παρακολουθω μερες τωρα ολα τα σχολια.Εχω γεννηθει στην Ελλαδα και χαιρομαι ιδιαιτερα που μου δινεται η ευκαιρια να ‘φωναξω’.Ειμαστε στον 21ο αιωνα και λυπαμαι που ακομα υπαρχουν τετοιες παλαιολιθικες αντιληψεις.Διαβασα οτι η Ελλαδα δεν ειναι ετοιμη για τετοια αλλαγη αν ομως δεν αλλαξουν τα πραγματα τωρα ποτε θ’αλλαξουν?Η Ελλαδα ειναι η μονη πατριδα που γνωριζω η μονη που αγαπω!!!!!Για αυτο κυριε πρωθυπουργε προχωρηστε και μην κανετε πισω τωρα

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:55 | ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΠΡΟΩΡΑ ,ΠΡΟΧΕΙΡΑ Η ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΗΔΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΕΔΩ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΣΤΩ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
    ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΤΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΕΚΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ), Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:17 | Μιχάλης Παρουσίδης

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

    Διαφωνώ κάθετα με όλα τα άρθρα. Τα θεωρώ εξόχως προκλητικά και θέλω να το εκφράσω μαζί με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού μέσω ενός Δημοψηφίσματος..

    Είμαι Ακροδεξιός επειδή θέλω να ερωτηθώ;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:12 | Βικυ Παπαδοπούλου

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

    Eίμαι ελληνίδα, έχω ανώτατη εκπαίδευση και νοιώθω πολίτης όλου του κόσμου. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι Ελληνες φοβούνται τόσο! Ενας άνθρωπος που Γεννιέται σε μια οποιαδήποτε χώρα, τελείωνει την Εκπαίδευση του στην ίδια χώρα και γαλουχείται με μία συγκεκριμένη Κουλτούρα ΠΡΕΠΕΙ να έχει την υπηκοότητα αυτής της χώρας!
    Το να είσαι Ελληνας είναι μία Ιδεα, και όσοι περισσότεροι αγκαλιάσουν αυτή την ιδέα τόσο περισσότερο κερδίζει η Ελλάδα μας..

    Και όσο για κάποιους ανθρώπους που δυσκολεύτηκαν να βγάλουν την υπηκοότητα σε αλλες χώρες ενω δουλευψαν πολύ σκληρά σε αυτές και είδαν τα παιδιά τους να έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά τους θα έπρεπε να ειναι πιο διαλλακτικοί εφόσον εχουν ζήσει παρόμοιες(ανούσιες)καταστάσεις..

    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:28 | Αλεξης δημος

    Περι δημοψηφίσματος

    Είναι γεγονός ότι καμιά φορά και ο πιό νηφάλιος άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε θηρίο ανήμερο από τα τεκταινόμενα μιάς κάστας επίορκων υποκειμένων που καμώνονται τους πολιτικούς και καθορίζουν τόσο το μέλλον σου όσο κυρίως το μέλλον του Έθνους σου και κατ’ επέκταση του κράτους σου.

    Διανύουμε τον 21ο αιώνα, με όλες τις θεωρίες και τα συστήματα λειτουργίας του κράτους, να έχουν πλέον υποστεί ανήκεστο βλάβη. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε. Ο νεοφιλελευθερισμός αυτοδιαψεύδεται, η υπαρκτή κοινοβουλευτική δημοκρατία, βρισκόμενη σε βαθειά κρίση και βουτηγμένη στα τοξικά λύματα της διαφθοράς, αμφισβητείται και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε βασικούς θεσμούς, όπως οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και γενικώς η διοίκηση η οποία έχει παραδοθεί στην κυριαρχία των εξωθεσμικών μηχανισμών εξουσίας και έχει καταντήσει το κράτος όργανο των συντεχνιών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο Λαός υπό ποίου διοικείται και αν ο διοικών είναι ο «υπηρέτης» του Λαού ή τελεί υπό την ηγεμονία κάποιων ύπουλων κέντρων διαπλοκής και διαφθοράς ως ενεργούμενο των σφετεριστών του ΕΘΝΟΥΣ που έχουν δρομολογήσει την αναδιάταξη της ελληνικής επικράτειας με την αθρόα εισαγωγή μειονοτήτων και από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος!

    Σήμερα, στην Ελλάδα, βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο της σπάταλης και ανεύθυνης μεταπολιτευτικής περιόδου. Μπροστά μας βρίσκεται μιά κρίση από εκείνες που αλλάζουν την πορεία ενός Έθνους και δυστυχώς ΟΥΔΕΜΙΑ θεσμική, κοινωνική και πνευματική δύναμη, έχει την θέληση να αντιμετωπίσει τον πολιτικό μαρασμό, την θεσμική ανεπάρκεια και ανυποληψία, την κοινωνική αναστάτωση και την διασπάθιση των συλλογικών αγαθών της ζωής μας που οδηγεί στον μιθριδατισμό των πολιτών που αδιαφορούν και εθίζονται στην απονεύρωση και την πολτοποίηση των ποιοτικών δυνατοτήτων τους.

    Με πόνο ψυχής παρακολουθώ την επί τριανταπέντε χρόνια πορεία του Έθνους μου και διαπιστώνω ότι οι μεταπολιτευτικοί νεογενίτσαροι των ελληνικών κομμάτων, με πρωτεργάτες αργυρώνητους ταγούς σκηνοθετημένων ομοιωμάτων και τα ποικιλώνυμα ΜΜΕ τους, οδηγούν το Έθνος με καταιγιστικό τρόπο στον αφανισμό με αποτέλεσμα, ένας νουνεχής παρατηρητής να διαπιστώνει με δέος ότι σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται μια γενοκτονία αν όχι μια εθνοκτονία εκ μέρους αργυρώνητων ταγών και κονδυλοφόρων οι οποίοι έχουν ανοίξει την Κερκόπορτα απ’ τα μέσα. Οι ιδεολογικοί τρομοκράτες έχουν καταλάβει τις πύλες του Έθνους και δυστυχώς ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών διαβρώνοντας σταθερά την ατομική και συλλογική συνείδηση των πολιτών επιτυγχάνοντας, σε τριανταπέντε χρόνια, ό,τι δεν κατάφεραν οι Τούρκοι σε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς του Έθνους. Τον πλήρη αφελληνισμό του!!

    Το κρίσιμο πρόβλημα είναι σήμερα στην μεγάλη διάσταση των θέσεων της κυβέρνησης με τη θέληση της κοινωνίας για την οποία η ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική αποτελεί θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας ιδιοσυστασίας και ανοίγει τον δρόμο του εθνικού μας ακρωτηριασμού με όσες τραγωδίες συνεπάγεται.

    Το Κοινοβούλιο, μέσω του θεσμού της αντιπροσώπευσης, εκφράζει την κορυφαία συνταγματική αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας. Σήμερα, όμως, είναι διάχυτη η τάση αυτονόμησης της κυβερνητικής εξουσίας από το αντιπροσωπευτικό σώμα. Έχει υποκατασταθεί η λαϊκή βούληση από τη βούληση της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου και αυτή από τη θέληση του αρχηγού της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο οποίος, περιστοιχιζόμενος από την «κομματική ελίτ» και τους «τεχνικούς της εξουσίας», σφετερίζεται τη Λαϊκή Κυριαρχία και παραμορφώνει και ισοπεδώνει την αντιπροσώπευση.

    Η χειραγώγηση, η «αποψίλωση» και η ομογενοποίηση της ελληνικής κοινωνίας η οποία επιχειρείται με το υπό ψήφιση πανάθλιο εθνοκτόνο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες, αποτελεί τον Δούρειο Ίππο της Νέας Τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης με σκοπό να μεταβάλει τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας προς δόξα της ρήσης Κίσινγκερ για να χτυπηθεί ο ελληνισμός και να καταστεί ευκολοκυβέρνητος. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο είχε προαναγγελθεί διά στόματος της Πυθίας-προέδρου της Βουλής κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη την 10-02-2005 κατά την προσφώνηση του νεοεκλεγέντος τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια με τα όσα φρικιαστικά προανάγγειλε χωρίς ΟΥΔΕΙΣ να αντιδράσει από τους 300 της Βουλής. Χωρίς ούτε ένας να ζητήσει εξηγήσεις. Τι άλλο σημαίνει η στάση τους αν όχι σιωπηρή αποδοχή του ζοφερού αύριο, που την έλευσή του διασάλπισε η κυρία Μπενάκη «προδιαγράφοντας» την ολοκληρωτική απώλεια του Έθνους;

    Ο «υπερβάλλων ζήλος» των «μαθητευόμενων μάγων»του ΠΑΣΟΚ οπωσδήποτε θα επιφέρει δεινά στο Έθνος που υφίσταται μια ανθελληνική κυβερνητική πολιτική που για όσους παρακολουθούσαν το βράδυ των εκλογών της 04-10-2009 θα διαισθάνονταν τα επερχόμενα βλέποντας τις δεκάδες χιλιάδες ποικιλόχρωμους λαθρομετανάστες, που είχαν βγεί στους δρόμους και πανηγύριζαν συγκινημένοι για την νίκη του ΠΑΣΟΚ αφού από εκείνη την νύχτα και μετά έχουν τελείως αποθρασυνθεί διεκδικώντας την υλοποίηση των υποσχεθέντων από τον Πρωθυπουργό της χώρας που είναι πλέον ένας από αυτούς και ο οποίος θεωρεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι η προέκταση του Κράτους δικαιούμενοι να ορίζουν τη ζωή μας, την εργασία μας, την περιουσία μας, το Έθνος μας, τα ΠΑΝΤΑ οδηγώντας μας «μονοδρομημένα» στην αυτοκτονία ή στην υποδούλωση στους ποικιλόχρωμους «μετανάστες» του που δρούν ως στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας βιάζοντας, ληστεύοντας και δολοφονώντας τους Έλληνες και το Έθνος.

    Υπό το καθεστώς αυτό και σε ώρες που κρίνονται μεγίστης σημασίας εθνικά θέματα, η κυβέρνηση Παπανδρέου εσκεμμένως προκαλεί μια ανελέητη επίθεση κατά της εθνικής μας υπόστασης εναντίον της οποίας ο Λαός οφείλει να αντιδράσει δυναμικά, να υψώσει το ανάστημά του και να γίνει ο πρωταγωνιστής της πολιτικής του ζωής.

    Πού είναι τώρα όλοι αυτοί που σε ήρεμους καιρούς παριστάνουν τους υπερπατριώτες και αναλώνονται σε λεονταρισμούς χωρίς κόστος; Σε ποιές τρύπες εκτονώνουν τον πατριωτισμό τους; Γιατί δεν οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια, σαν αυτά που έκαναν τους πουλημένους κήρυκες του ενδοτισμού να καταριούνται τον μακαριστό Χριστόδουλο που λυσσομανούσαν να τον βγάλουν απ’ τη μέση αν τελικά δεν το κατάφεραν; Πού είναι οι «φωνασκούντες» και οι ως «νευροπαθείς ψευτοπατριώτες» που δεν μπορούν «να πηδήξουν έξω από τον ίσκιο τους», να ενημερώσουν τον Λαό για την επερχόμενη νεοταξική λαίλαπα που θα ρημάξει τον εθνικό κορμό του ελληνισμού οδηγώντας μας σε απίστευτα καταστροφικές, κοινωνικές και άλλες «εκρήξεις»; Δυστυχώς, μετερχόμενοι τις δημαγωγικές παραμορφώσεις της πραγματικότητος και την συνθηματολογική φλυαρία του άκρατου λαϊκισμού, καταγίνονται στην συλλογή υπογραφών παρασέρνοντας στις πολιτικές τους επιδιώξεις ένα Λαό που δεν γνωρίζει την νομική μεθοδολογία των πολιτικάντηδων.

    Οι «κύριοι» αυτοί, εμφανιζόμενοι με το προσωπείο του «πατριώτη» και του «εθνικιστή», στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τον Λαό, διασπείρουν ανενδοίαστα ψευδείς ελπίδες, τον αποκοιμίζουν με κούφια λόγια, τον παραπλανούν με ατελέσφορες λεκτικές εξυπνακίστικες φρασεολογίες χωρίς στη ουσία να προσφέρουν τίποτε το ουσιώδες αλλά απλώς να ρετουσάρουν την πολιτική τους φιγούρα.

    Γιατί δεν ενημερώνουν τον Λαό ότι ΟΥΔΕΝ δημοψήφισμα είναι εφικτό στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα έστω και αν το Σύνταγμα της τριανταπεντάχρονης Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει δημοψηφίσματα; Γιατί δεν ενημερώνουν τους αδαείς πολίτες ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λειτούργησαν αρνητικά για το κράτος δικαίου; Το ίδιο ακριβώς Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009καθεστώς διαμορφώθηκε, από τους ίδιους πιθανόν «εθνικιστικούς» κύκλους και επί μακαριστού Χριστόδουλου με την ατελέσφορη συλλογή των 3.008.901 υπογραφών των Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν να γίνει δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία ταυτότητος. Οι ίδιοι πιθανόν «εθνικιστικοί» κύκλοι εγκλώβισαν και εξέθεσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο παίζοντας, με τα κρωξίματά τους, το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Αυτό δεν το γνωρίζουν οι Ελληναράδες ξερόλες που προσβάλλουν την λογική όσων πραγματικά μοχθούν, με όποιες δυνάμεις διαθέτουν, να προλάβουν την φωτιά που θα κατακάψει τα πάντα στο πέρασμά της; Δεν έχουν άραγε υποχρέωση προς τον Λαό να του γνωρίσουν, αφού διαθέτουν τον τρόπο και τα μέσα, ότι κατά το άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών [180], ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου [120] και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.»

    Και ναι μεν το Σύνταγμα το ερμηνεύει κανείς κατά την ελεύθερη, δημιουργική και δημοκρατική μωρία του, αλλά ο ευθύς, απερίφραστος νόμος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πώς θα θεσπισθεί για να διενεργηθεί το δημοψήφισμα; Γιατί, ως αντιπολίτευση έστω, δεν έφεραν ΠΟΤΕ και ΟΥΔΕΝ ΚΟΜΜΑ πρόταση ψήφισης νόμου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων;

    Γιατί άραγε δεν στρέφουν τον οποιονδήποτε αγώνα προς τον σωστό στόχο αφήνοντας κατά μέρος τους φλύαρους, ανούσιους και κουτοπόνηρους ψευτοπαληκαρισμούς και να ανασυντάξουν την κοινωνία; Αυτά είναι δείγματα ανερμάτιστης πολιτικής, επιχείρηση αποπροσανατολισμού και πολιτικός τσαρλατανισμός. Όταν δεν έχεις την κοινοβουλευτική δύναμη να επιβάλλεις τις πολιτικές σου θέσεις πρέπει να έχεις το σθένος να δώσεις τη μάχη στο πεζοδρόμιο έστω και αν συγκρουστείς με τις δυνάμεις καταστολής. Οφείλεις να εμπνεύσεις την νεολαία με τις πολιτικές σου θέσεις για να μπορείς να έρθεις σε ρήξη για να φέρεις την ανατροπή. Τα κούφια ευφυολογήματα και οι από του βήματος της Βουλής εξυπνακιδισμοί είναι απλώς για το θεαθήναι και για αλληλοχειροκροτήματα που σκοπό και μόνο έχουν την πολιτική τους επιβίωση, αν μη τι άλλο. Κύριοι, δεν σας εμπιστευόμαστε και απευθυνόμενοι προς τον Λαό, που άλλη μια φορά σύρεται υπό τις πολιτικές σκοπιμότητες κάποιων καιροσκόπων αρχηγίσκων, με στεντόρεια φωνή προειδοποιούμε: «Φυλαχθείτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί» [Ματθ. 7:15].

    Η τεράστια κραυγή διαμαρτυρίας αλλά και η απαίτηση ριζικής αλλαγής της κοινωνικής κατεύθυνσης και η θέσπιση των απαιτούμενων νόμων για την εύρυθμη εφαρμογή του Συντάγματος σε συνδυασμό με την συνέπεια λόγων και ενεργειών για την διεξαγωγή του εθνικού αγώνα θα επιφέρει το ποθητό αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των πολιτικών, κομματικών και κυβερνητικών λειτουργιών, την εξυγίανση των κρατικών και θεσμικών δομών, την ανανέωση του δημοσίου χώρου της Δημοκρατίας και την διασφάλιση της ιστορικής πορείας του Έθνους. Από τον δικό μας συνεπή αγώνα θα κριθεί ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός μας, ως κοινωνίας, ως Έθνους και η προσωπική αυτοεκτίμησή μας, ως πολιτών, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

    Καμιά κυβέρνηση, κανένα κόμμα, καμιά Βουλή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει δεσμευτικά για την παρούσα και τις επερχόμενες γενεές σε θέμα που αφορά την ύπαρξη του ίδιου του Έθνους και την ιστορική πορεία του ανά τους αιώνες.

    Ως γνωστόν, η φωτιά είναι το μόνο φυσικό μέσο-φαινόμενο, που ξυπνάει τα κοπάδια…Άραγε, η επερχόμενη πυρκαγιά θα καταφέρει να μας ξυπνήσει; Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε βαρύτατο τραυματισμό του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και η ψήφιση ενός κατάπτυστου νομοσχεδίου συνιστά κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και της πολύπαθης Δημοκρατίας μας. Και κατά την γνωστή ρήση, όταν δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, οι θεσμοί εκδικούνται. Ρήσης που έχει πολλούς αποδέκτες… που ας μη ξεχνούν ότι: Του Γουδί είναι πάντα εδώ!!!!!

    ΟΘΕΝ: ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:21 | Ιωάννης Κ

    Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.

    Το πρόγραμμα των 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ για την βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβάνει και την Ελληνοποίηση των μεταναστών?????? Πως βελτιώνεται η ζωή του Έλληνα πολίτη έτσι?

    Είναι δυνατόν να δίνεται έτσι απλά η Ελληνική Ιθαγένεια στον κάθε μετανάστη της κάθε χώρας?

    Δεν φτάνει που το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει πλέον λες και είμαστε σε κέντρο άλλης χώρας και όχι της Ελλάδας, ελληνοποιούνται με 5 χρόνια μόνο μόνιμης παραμονής τα τέκνα των μεταναστών??

    Απο εδώ και πέρα, η Ελλάδα θα γίνει ο παράδεισος των μεταναστών.

    Δεν διαφωνώ ότι στις δημοτικές εκλογές πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου καθώς και σε πόλεις μένουν και δημοτικά τέλη πληρώνουν (μέσω ύδρευσης-ηλεκτροδότησης) και έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στα κοινά του τόπου που διαμένουν, αλλά για όνομα του θεού από που και ως που Έλληνας, ο μετανάστης από το ΧΧΧΧιστάν (τυχαία επιλογή χώρας) που αν του πεις Κολοκοτρώνης θα νομίσει ότι έβρισες κάποιο μέλος του σώματος του…….

    Που ήταν οι πρόγονοι τους όταν το Ελληνικό Έθνος έδινε τους αγώνες του. Πού ήταν οι πρόγονοι λαών όπως οι Αιγύπτιοι, οι Αλβανοί κλπ όταν οι Έλληνες έδιναν τον απελευθερωτικό τους αγώνα? Μήπως εναντίον της Ελλάδας?

    Η Ελληνική Ιθαγένεια δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Επιτρέπει τη συμμετοχή στα κοινά, στην άμυνα της χώρας κ.α και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν γύρω μας λαοί οι οποίοι αμφισβητούν καθημερινά την ελληνικότητα των συνόρων μας και με κάθε τρόπο επιδιώκουν την αλλαγή τους. Η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε άτομα που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα είναι σαν να ανοίγουμε κερκόπορτα που θα οδηγήσει στην καταστροφή μας.

    Και κάτι γελοιότητες που άκουσα στα κανάλια, ότι βαρέθηκαν πλέον τα παιδάκια των μεταναστών να τα σταματούν και να τους ζητούν χαρτιά, αυτό και ελληνόπουλα να γίνουν αύριο δεν θα σταματήσουν να τα σταματούν γιατί ο αστυνομικός δεν θα γνωρίζει αν είναι ελληνας πολίτης ή όχι, οπότε και πάλι θα πρέπει να κουβαλάνε τα χαρτιά τους.

    Προτάσεις

    1. Ναι στην κτήση μόνο της ελληνικής υπηκοότητας αλλά μετά από 10ετή παραμονή και με ιθαγένεια της χώρας τους. Αν όπωσδήποτε «επιμένετε» να δώσετε ιθαγένεια, δώστε τους κατά την ενηλικίωσή τους, με την προϋπόθεση ότι έχουν αποκτήσει ελληνική παιδεία (τουλάχιστον την υποχρεωτική) και με την γραπτή εξέταση σε βασικά θεματα ελληνικής ιστορίας (όπως κάνουν και οι «φίλοι» Αμερικανοί) και με υιοθέτηση στον όρκο τους του όρου ότι σε περίπτωση κινδύνου, θα υπερασπιστούν την νέα του πατρίδα ακόμα και αν έρθουν σε αντίθεση με την παλαιά.

    2. Όσοι έχουν παιδιά που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, να παραμένουν στη χώρα χωρίς να χρειάζεται ανανέωση της άδειας παραμονής για όσο καιρό τα παιδιά τους φοιτούν σε ελληνικά σχολεία κάθε βαθμίδας, ωστε οι ανθρωποι να μην αναγκαζονται να ανανεωνουν κάθε τόσο άδειες κλπ.

    3. Χορήγηση ελληνικής ταυτότητας (ακόμα και αν δεν είναι ελληνικής υπηκοότητας) σε όλα τα παιδιά των μεταναστών, ώστε να μην χρειάζεται να έχουν μαζί τους διαβατήρια κλπ και να αισθάνονται μειονεκτικά σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους που φοιτούν στα ίδια σχολεία, δείχνοντας κάθε τόσο διαβατήριο αλλά την ταυτότητά τους.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 160 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ 42 %, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 58 % ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

    ΕΔΩ ΚΑΝΑΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΕΚ’ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑ

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ???????

    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΜΑΚΡΙΝΗ Η ΚΟΝΤΙΝΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΓΚΕΟΡΓΚΙ, ΑΜΠΝΤΟΥΛ, ΧΑΣΑΝ,ΤΣΟΥΝΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ???????????

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:05 | κωνσταντίνος

    Μάλλον έχετε μπερδέψει την ιθαγένεια με την υπηκοότητα.Υπάρχει τεράστια διαφορά.Ιθαγένεια πώς θα πάρουν φωστήρες μου εσείς αφου δεν έχουν Ελληνική καταγωγή? Υπηκοότητα λογικό είναι.Εδώ ζούνε,εδώ εργάζονται.Αλλά και πάλι να την δίνουμε εμείς χωρίς καν να την ζητήσουν? Τόσα χρόνια στο εξωτερικό ζήσατε κ.Παπανδρέου.Δεν μπορείτε να φέρετε στην Ελλάδα το νομοθέτημα της Γερμανίας ή της Αγγλίας? Ή μήπως δεν τα γνωρίζετε?
    Αδυνατώ να καταλάβω την επιμονή σας στην απόδοση ιθαγένειας και όχι υπηκοότητας.Αν μας το εξηγήσετε ίσωσ και πειστούμε.
    Φιλικά.Κώστας

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:27 | ΚΑΡΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ «ΚΟΣΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 200.000, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ (ΡΩΣΩΝ, ΟΥΚΡΑΝΩΝ, ΚΛΠ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ.

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ Μ Ο Ν Ο ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 20:08 | ΚΩΣΤΑΣ

    Δεν δέχομαι σε καμια περίπτωση αυτο το σχέδιο θα μας βάλει σε κινδύνους ώς έθνος και μερικοί δέν θέλουν να το καταλάβουν αυτό,θα δημιουργήσει εξάρσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα.Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει την θέληση του ελληνικού λαού που λέει ΟΧΙ.Και επιτέλους ας γίνουν δημοψηφίσματα για τέτοια σοβαρα εθνικά θέματα.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:08 | Νίκος

    Ο λαός να αποφασίσει! Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:47 | Κυριακή

    Κύριοι της Κυβέρνησης,

    Ανήκω σε στρατιωτική οικογένεια με πλούσια αντιστασιακή δράση.
    Η οικογένεια μου είναι δεκαμελής. Με την ψήφο μας αναδείξαμε πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Γ. Α. Παπανδρέου, ευελπιστούντες στο νοικοκύρεμα του κράτους βάσει των προεκλογικών σας εξαγγελιών.

    Πριν λοιπόν δούμε αποτελέσματα των προθέσεων σας σπεύσατε να φέρετε προς ψήφιση στη Βουλή το μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

    Σας απαντούμε, ότι η Ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ψήφιση αυτού του επαίσχυντος νομοσχεδίου. Οχι άλλη υποβάθμιση των αξιών του ελληνικού μας πολιτισμού.

    Μια Ελληνίδα μητέρα

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:32 | ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

    οι Ελληνες ειναι Ελληνες, οι Αφγανοι ειναι Αφγανοι, οι ομογενεις ειναι ομογενεις, οι Αλβανοι ειναι Αλβανοι κ.ο.κ
    Οι περισσοτεροι πολιτες αυτης της χωρας συμφωνουν σε αυτο και οχι οτι ολοι ειμαστε ισοτιμοι πολιτες σε ενα κρατος δικαιου κλπ.
    Θα δειτε οτι οι εξελιξεις οσον αφορα την εγκληματικοτητα και την τρομοκρατια θα μας δικαιωσουν (δυστυχως) εαν περασει το νομοσχεδιο χωρις δημοψηφισμα
    Η προτροπη μου ειναι λοιπον : Δημοψηφισμα ΤΩΡΑ!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:36 | FANI STAVRANGELOU

    EINAI MEGA LA8OS NA DINOUME TOSO EYKOLA THN ELLHNIKH I8AGENEIA. EGW GENNH8HKA KAI MEGALWSA GERMANIA KAI DEN PHRA THN GERMANIKH YPHKOOTHTA ANTI8ETA GIA NA ZW STH GERMANIA EPREPE NA EXW DOULEIA SPITI ktl. H KORH MOU POU GENNH8HKE KAI AYTH GERMANIA PHRE THN GERMANIKH YPHKOOTHTA MONO GIATI EIXA APERIORISTH PARAMONH EGW THN OPOIA APEKTHSA META DYSKOLIAS KAI EFOSON DIE8ETA DOULEIA KATOIKIA KAI OIKONOMIKH ANESH SYN APTAISTH GBWSH GERMANIKWN. EMEIS OI ELLHNES GIATI TA KSEPOULAME OLA TOSO EYKOLA??? BLEPE KAI NOMO8ESIA ITALIAS ELBETIAS ktl. GIA NA PAREI KAPOIOS ELLHNIKH YPHKOOTHTA 8A PREPEI NA PAREI TOULAXISTON DYO PENTAETIES PROSWRINH PARAMONH STHN OPOIA NA KANEI FOROLOGIKH DHLWSH NA ERGAZETAI KAI NA AYTOSYNTHREITAI KAI NA EINAI GNWSTHS THS ELLHNIKHS GLWSSAS KAI KOULTOURAS, NA EXEI KA8ARO POINIKO MHTROO KAI META APO AITHSH KAI EKSETASEIS NA MPOREI NA PAREI ELLHNIKH YPHKOOTHTA OXI OMWS I8AGENEIA. AS EYAIS8HTOPOIH8OUME LIGO KAI AS DOUME TA PRAGMATA WS ELLHNES!!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:14 | vagelis

    Αντιλαμβάνεσαι κ.Γιωργο Παπανδρεου ότι οι μετανάστες δεν θα ενσωματωθούν ποτέ, ενώ εκφράζονται και φόβοι για το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως με αφετηρία τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο:

    «Δείτε ότι όλοι οι βομβιστές είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενεάς που αρνούνται την ηθική, την κουλτούρα, τη ζωή της χώρας όπου είναι πολιτογραφημένοι και αναζητώντας τις ρίζες τους, αυτοαποκαλούνται μετανάστες, ξένοι, φονταμενταλιστές…»

    Φονταμενταλισμός γνωριζετε εσεις του Πασοκ τι σημαίνει?

    Έχουμε καταρευσει οικονομικα,κοινωνικα μην μπορώντας να εξασφαλίσουμε το μέλλον του ίδιου του ελληνικού λαού θα εξασφαλισουμε το μελλον των λαθρομεταναστων.

    Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο:
    α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος,
    β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,
    γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα,
    δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση,
    ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία,
    ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος,
    η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης,
    θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών,
    ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά,
    κ) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),
    λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ….

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:23 | ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΟΝΈΩΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ …ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;…ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ; ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ;
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    1) ΤΕΚΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ,ΕΧΕΙ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ,ΛΥΚΕΙΟ)ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΗΛΗΚΙΩΘΕΙ ,ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ
    2) ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ «ΠΡΟΝΟΜΙΑ» ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΡΙΤΕΚΩΝ ΠΟΛΥ- ΤΕΚΝΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΔΑΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.-

    ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.¨;;;;;;;;
    Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:04 | Παπαδόπουλος Θάνος

    Καλά μιλάμε , αν κάποιος που λείπει χρόνια απο την Ελλάδα , τύχει να διαβάσει τα σχόλια , στο ποιο πάνω προτεινόμενο νόμο , θα νομίζει οτι η την πλειοψηφία στην Ελλάδα την έχει κάποιο ακροδεξιό κόμμα .
    Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείτε ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και πάνε Ελληνικό σχολείο , και η μόνη πατρίδα που έχουν γνωρίσει είναι η Ελλάδα , είναι το ίδιο Έλληνες και με εμάς τους υπόλοιπους !!!!.
    Να μην πω , οτι σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερο απο εμάς , γιατί θα έχουν την ανάγκη να αποδείξουν κάτι τέτοιο.
    Σίγουρα κανείς απο αυτούς δεν πρόκειται να κάψει ποτέ την Ελληνική σημαία , όπως ειρήσθω εν παρόδω κάνουν πολλά δήθεν Ελληνόπουλα (καλόπαιδα).
    Οπότε περισσότερο προσοχή θέλουν τα (καλόπαιδα) τα δικά μας , που καίνε την σημαία μας και βανδαλίζουν τα σχολεία τους , σκεφτείτε τι Ελληνική κατήχηση έχουν πάρει τα παιδιά αυτά απο τα σπίτια τους .
    Άρα συνέλληνες μην ξεχνάμε, οτι Έλληνας είναι «οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας» (παρ. 50), Ισοκράτης απο τον πανηγυρικό.

    Και εδώ να θυμίσω σέ όλους εσάς , πώς πανηγυρίσατε τα μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες απο αθλητές που , γίνανε Έλληνες (εκ μεταγραφής ).
    Αιδώς λοιπόν Αργείοι…..

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:54 | Κική Λ.

    Οι υπερπατριώτες πάντα το είχαν αυτό το χούι, να βλέπουν παντού εχθρούς. Τώρα θέλουν να κάνουν εχθρούς με το ζόρι ανθρώπους που νιώθουν Έλληνες και είναι Έλληνες, παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Αυτό που θέλουν στην ουσία είναι να γίνει η Ελλάδα πεδίο μάχης και αυτοί να παίξουν τον Μεγάλο Γεώργιο (τον Παπαδόπουλο εννοώ). Σε μια κοινωνία ειρήνης και ευημερίας οι ακροδεξιοί νιώθουν ότι κινδυνεύουν. Σε μια κοινωνία σε εμπόλεμη κατάσταση και μίσους νιώθουν να ευδοκιμούν σαν τα μικρόβια σε μολυσμένη πληγή. Εδώ συγκρούονται δυο θεωρίες και κοσμοθεωρίες για την κοινωνία και το έθνος μας. Η μία που λέει οτι είμαστε έθνος-φυλή και η άλλη που λέει οτι είμαστε δημοκρατικό έθνος. Η μία που επιδιώκει το απαρτχάιντ σε βάρος των μεταναστών βάζοντας έτσι την κοινωνία σε περιπέτειες. Η άλλη που επιδιώκει μια κοινωνία με κοινωνική συνοχή και χωρίς αποκλεισμούς. Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου προωθεί μια κοινωνία ειρήνης και χωρίς αποκλεισμούς. Γι’αυτό και έχει τρελάνει τους ακροδεξιούς. Επειδή θα φανεί καθαρά οτι όλες αυτές οι αρλούμπες που έλεγαν για το μεταναστευτικό κίνδυνο θα διαψευστούν. Αυτοί οι νέοι Έλληνες πολίτες δεν είναι χαραμοφάηδες και τεμπέλιδες σαν τους υπερπατριώτες. Προπαντός, αν οι μετανάστες αποκτήσουν ίσα δικαιώματα κανείς δεν μπορεί να τους μεταχειρίζεται ως δούλους και βαρβάρους. Και χωρίς βαρβάρους η άκρα δεξιά δεν μπορεί να υπάρχει. Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου που λειτουργεί με όραμα και τόλμη για την πατρίδα μας

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:30 | Γιάννης Μερκούρης

    Κατά την γνώμη μου ως 18 χρόνος Έλληνας θεωρώ πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι τρομερά ανθελληνικό και δεν είμαι ούτε εθνικιστής ούτε φασίστας απλά σκεφτείτε πώς πάτε να αλλοιώσετε τον ελληνικό πληθυσμό με αυτόν τον τρόπο, πώς γίνεται όταν εμένα και όλων των Ελλήνων οι πρόγονοι έχουν χύσει το αίμα τους για να λέγομαι εγώ σήμερα Έλληνας και να είμαι υπερήφανος και ελεύθερος ο κάθε αλλοδαπός μουσουλμάνος κτλ να έχει το δικαίωμα να λέγεται Έλληνας χωρίς βέβαια να γνωρίζει τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου!!!Τι θα λέγαμε σήμερα σε έναν Κολωκοτρώνη σε έναν Διάκο και σε όλους αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για να λεγόμαστε Έλληνες!!!! Συγνώμη κύριοι αλλά εγώ την εθνική μου υπερηφάνεια δεν την χαρίζω σε κανέναν αλλοδαπό γιατί Έλληνας είσαι στο αίμα και την ψυχή σου και αυτό δεν χαρίζεται από κανέναν άλλο παρά μόνο από το θεό!Γνωρίζω πως αυτό το σχέδιο είναι θετικό για τα μειονοτικά ζητήματα καθώς θα πάψουν να ισχυρίζονται πολλοί πώς ανήκουν σε μειονότητες κτλ όμως δεν είναι λύση η αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού,έχω νιώσει σαν έφηβος τον ρατσισμό στα σχολεία και στους δρόμους αλλά από αλλοδαπούς προς Έλληνες αλλά δε σκύβω το κεφάλι γιατί είμαι Έλληνας και έχω ένδοξη ιστορία και ήρωες προγόνους και αυτό μου δίνει θάρρος και τόλμη αφού τίποτα άλλο πλέον δε με κάνει περήφανο στην χώρα αυτή εξαιτίας των κυβερνήσεων που πέρασαν. Εύχομαι ο θεός να σας φωτίσει και να μην μας κλέψετε ακόμα και την εθνική μας ταυτότητα μόνο αυτό μας έχει μείνει πλέον αφού όλα τα υπόλοιπα μας τα πήρατε…..

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:32 | Γιώργος

    Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη δίνεται κάτω απο συγκεκριμένες προϋποθέσεις η υπηκοότητα ,και είναι λογικό αυτό. Σε κανένα κράτος δεν ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ή ιθαγένεια σε κανέναν, έτσι όπως εσείς προτείνεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο .Εκτός και απώτερος σκοπός είναι η αλλοίωση του ελληνικού έθνους, και η μόνιμη ψηφοθηρική υποδούλωση τον ευεργετημένων.
    Μάλλον δεν (θέλετε να) ξέρεται ποια είναι η διαφορά μεταξύ υπηκοότητας και ιθαγένειας
    Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό!
    Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!
    Πώς μετά μας φαίνετε παράξενο που οι σκοπιανοί ζητάνε να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:23 | Κωστας

    Δημοψήφισμα για να φανεί τι θέλει ο λαός.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 19:25 | giannis

    σύμφωνα με τον eurostat κι αν υποθέσουμε προς στιγμήν ότι τα στοιχεία που του έχει υποβάλει το ελληνικό κράτος είναι αληθή, το 63,7% των νομίμων στην ελλάδα μεταναστών είναι αλβανοί…

    ουδείς κρατικός φορέας αυτή τη στιγμή μπορεί να μας πει με ακρίβεια την εθνολογική σύσταση των λαθρομεταναστών αλλά ας υποθέσουμε σε δεύτερη υπόθεση ότι το 63,7 % ΚΑΙ των λαθρομεταναστών είναι επίσης αλβανοί

    ίσως τα αριθμιτικά στοιχεία που έχω υπόψη είναι λανθασμένα αλλά ας συνεχίσουμε το συλλογισμό για λίγο κάνοντας πολύ χοντρικούς υπολογισμούς:

    σε 800.000 νόμιμους μετανάστες οι 512.000 είναι αλβανοί

    σε 1.500.000 λαθρομετανάστες οι 960.000 είναι αλβανοί

    512.000+960.000 = 1.472.000 αλβανοί στην ελλάδα πάνω κάτω

    τι έχει συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια;

    κάποτε είχαμε μια ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα και απολέσαμε το «στρατηγικό» μας χαρτί στις όποιες σχέσεις μας με την αλβανία όταν ανοίξαμε τα σύνορα και καλέσαμε τους αδελφούς ομογενείς πίσω στην ελλάδα

    σήμερα αφενός δεν έχουμε πλέον βαρύνουσα ελληνική μειονότητα στην αλβανία, αφετέρου έχουμε αποκτήσει μια ΑΛΒΑΝΙΚΗ «μειονότητα» περί το ΕΝΑΜΙΣΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΤΟΜΑ

    και σα να μην έφτανε αυτό το δίπολο, δεν έχουμε καμία πολιτική ελέγχου των μεταναστευτικών τάσεων στην ελλάδα κι αντ αυτού ετοιμαζόμαστε να δώσουμε ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου προς πάσα κατεύθυνση

    οι αλυτρωτισμοί, οι μεγάλες αλβανίες, οι ουτσεκάδες, οι τσαμουριές κι οι τσάμηδες είναι γνωστά ανοιχτά κεφάλαια και προμηνύουν υπαρκτές απαιτήσεις

    ποιες θα είναι οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην γειτονική χώρα και τα βαλκάνια γενικότερα με ενάμισυ εκατ. αλβανούς «έλληνες» στο εκλογικό σώμα;;

    προς τους κκ moderators:
    σας παρακαλώ πολύ για άμεση δημοσίευση του παρόντος κι όχι μετά από τρεις μέρες στις πίσω σελίδες
    ευχαριστώ εκ των προτέρων