Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:40 | kostas

    Δώστε την δυνατότητα στον λαό να κρίνει το νομοσχέδιο με δημοψήφισμα,είναι κάτι που αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας.Αν το περάσετε χωρίς δημοψήφισμα θα υπάρχουν αντιδράσεις(δεν είναι εποχή για αντιδράσεις τώρα),ενώ η απόφαση του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:27 | Σκέτο έλληνας

    Μία χώρα χωρίς βιομηχανία, χωρίς αγροτική παραγωγή, χωρίς αξιοποιήσιμο ορυκτό πλούτο, με βαρύ πυροβολικό της Οικονομίας της την Οικοδομή (φούσκα κι αυτή) και τον Τουρισμό (υπηρεσίες), τι να τους κάνει 2.000.000 ακόμα ξένους-έλληνες ;
    Πώς υπολογίζει η Κυβέρνηση ότι θα μοιρασθεί η συρρικνούμενη πίττα σε περισσότερα κομμάτια ;
    Το Ταμείο ανεργίας που θα ενταχθούν αύριο όλοι οι αναξιοπαθούντες που θα τους απονεμηθεί η ιθαγένεια, ποιος θα τους το πληρώνει ;
    ΠΑΛΙ ΕΓΩ ; ή μήπως θα εξακολουθήσουν να πλένουν παρ μπριζ στα φανάρια ;

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:46 | ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ

    Αγαπητοι Κυριοι,

    Θα ηθελα να σας υπενθυμησω ότι ηγεισθε του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κρατους , πληρωνεσθε και ψηφιστηκατε ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ της ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ και δεν εχετε εκλεγει ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΥΣΤΥΧΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..

    Κανεις δεν λεει στο ΜΕΤΡΟ του δυνατου (σε έναν αριθμο που θα καθορισουν ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ συμφωνως της δομης και του μεγεθους της χωρας μας) να βοηθησουμε καποιους από τους ατυχους (κολασμενους) αυτου του πλανητη , να τους αγκαλιασουμε και να τους δωσουμε ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με τους ΕΛΛΗΝΕΣ αλλα από αυτην την μικρη ποσοστωση ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ και την δημιουργια ΔΙΑΛΥΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ στο εσωτερικο μας (με ορατη μια αναποφευκτη συγκρουση )ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΣ…

    Ακομη και οικονομικα να το δειτε το θεμα ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ κατά της Ελληνικης κοινωνιας , όταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι ηδη μαστιζομεθα (σε ποσοστο από ότι λετε 12-15%) από σοβαρη ανεργια (ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ) εν μεσω παγκοσμιου κρισεως ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΘΕ ΝΑ ‘ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ’ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ (ισως και πολύ παραπανω..) ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ οι οποιοι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια είναι ολοι ΣΕ ΗΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ (παραγωγικη) … διανοείσθε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΜΑ ανεργων ? Βαζει ο νους σας τις συγκρουσεις που θα επακολουθησουν ? ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΞΕΛΙΠΕ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ως χαρακτηριστικα του ? ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ… ένα ρατσιστικο κινημα που του ΛΕΠΕΝ στη Γαλλια θα μοιαζει μπρος του με φιλανθρωπικη ΜΚΟ …Σταματειστε τωρα που είναι νωρις, αρκετα λαθη ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ εχει πληρωσει αυτος ο τοπος και ο πολυπαθος λαος του..

    Θελουμε να πιστευουμε ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΓΙΝΕ αφελως ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ σε μια προσπαθεια να καταστησετε πιο ευαισθητους καποιους συμπατριωτες μας στην αντιμετωπιση αυτων των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ (κατά εκοτανταδες) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ‘ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ’ δια νομου αυτων των ορδων που κατακλυζουν την χωρα μας . Κατι τετοιο θα αποτελουσε ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και θα αγγιζε και αυτά τα ορια της ΕΣΧΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ αυτης της πατριδος – όπως επιστημονικα οριοθετειται αυτή..

    Αν οντως υπαρχουν στην κυβερνηση αυτή (που δεν θελουμε να το πιστεψουμε) ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΙ ΝΟΕΣ που επιμενουν να προβουν σε τετοιο εγχειρημα ,τοτε η διεξοδος είναι μονο μια , όπως οριζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και οι δημοκρατικες αρχες, ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , ουτως ώστε ο ελληνικος λαος να εκφρασθει για ένα τετοιο ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ για την υπαρξη του ζητημα.. κάθε άλλη σκεψη πλην του δημοψηφισματος ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ και ηδη υπαρχουν παρα πολλοι ετοιμοι να την διαβουν .. ενθεν – κακειθεν..

    Κυριοι ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ μεσα από τις γραμμες αυτές ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Μ – Η – Ν κανετε ένα τετοιο ΟΛΕΘΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ, ακουστε την φωνη του λαου αυτου , σκυψτε και αφουγκρασθειτε την αγωνια του και τον πονο του και πραξτε ΕΛΛΟΓΑ , ΣΟΦΑ και κυριως ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

    Μετα τιμης

    Νικηφορος Φωκας

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:50 | EΞΗΚΙΑΣ

    Απαντήσεις στους υποστηρικτές του ανθελληνικού σχεδίου.

    «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….Στοιχειώδης σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ενσωμάτωση κι ΟΧΙ αποκλεισμός……ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!!! ………..ας σκεφτούμε τις χιλιάδες που την πατρίδα των γονιών τους δεν την έχουν δει ποτέ, έχουν γεννηθεί ;;Τα παιδάκια αυτά;;;;Δεν είναι σκέτο έγκλημα;;»

    «Και σε κάποια άλλη μαντάμ ή Κύριο…ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ;;;Μα στο δημοψήφισμα θα ψηφίσουν μόνο Έλληνες, όχι οι μετανάστες, που τους καίει. Εμείς θα αποφασίσουμε για την τύχη άλλων;;;Σοβαρευτείτε μαντάμ, ή κύριε!»

    «Συγχαρητήρια,
    επιτέλους η Ελλάδα φέρεται ως πολιτισμένη χώρα και ως χώρα της οποίας οι πολίτες, ως μετανάστες, ωφελήθηκαν τα μέγιστα από ανάλογες νομοθεσίες άλλων χωρών. Και ας μην ξεχνάμε ότι η μόνη επικίνδυνη μειονότητα είναι αυτή των ρατσιστών.»

    Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ρατσισμό αλλά όχι εναντίων τον λαθρομεταναστών αλλά εναντίων των Ελλήνων. Τελικά αυτοί που ενεπίγραφα θεωρούν τους εαυτούς τους αντί ρατσιστές δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι υποστηρικτές της ισότητας αλλά αποσκοπούν στην ισοπέδωση των εθνών και πολιτισμών, συμφώνα με τα κελεύσματα της παγκοσμιοποιήσεως. Στο όνομα του δήθεν αντί ρατσισμού, «την βρήκαμε τώρα την καραμέλα», προωθούν τα σενάρια του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού με το να δημιουργούν άπατρις κοινωνίες άμορφων μαζών, χωρείς εθνική συνοχή και επόμενος καμία αντίσταση σε επερχόμενες υπέρ δικτατορίες. Μια πολιτισμένη χωρά είναι αυτή που συνεχίζει να έχει πολιτισμό και εδώ έχουμε τον Ελληνικό, όχι των Νιγηριανόπακιστανόαλβανόφιλιππινεζικο! Εάν κάποιοι δεν θέλουν κράτος Εθνικό ας αφήσουν αυτόν τον τόπο που έχει μια ένδοξη ιστορία με δυνατό εθνοκεντρικό χαρακτήρα και ας πάνε σε χώρες όπου δεν έχουν και παρόλα αυτά κατασκευάζουν μια νέα δική τους όπως την Αυστραλία, Καναδά, Η.Π.Α. κλπ. Έγκλημα δεν είναι που όλος αυτός ο συρφετός είναι χωρείς χαρτιά αλλά που είναι εδώ και βιάζει καθημερινά αυτό τον τόπο. Ένα μέλος άλλης εθνότητας κάλλιστα μπορεί να έχει μια διαρκείας άδεια παραμονής, την ιθαγένεια εάν δεν αποσκοπούν κάποιοι ύποπτοι κύκλοι στην άλωση του εγχώριου πληθυσμού γιατί να την δώσουμε?

    Παιδιά από μεικτούς γάμους με έναν εκ των δυο γονέων, Έλληνας/δα, έχει δικαίωμα στην Ελληνική ιθαγένεια. Έστω και κατά το ήμισυ δύναται να έχει Ελληνική Εθνική συνείδηση. Ένας Κινέζος από Κινέζους γονείς ποια η επαφή του η πολιτιστική με τις Θερμοπύλες, το 1821, το έπος του 40 κλπ? Εδώ έχουμε Ατσίγγανους που αιώνες τώρα δεν τους έχουμε ένταξη στο Ελληνικό πολιτιστικό πεδίο, έχουμε Μουσουλμάνους Έλληνες στην Θράκη που αντί να τους προσεταιρίσομε τους έχουμε κάνη «Τούρκους» και θα εντάξουμε ομάδες από άλλους πολιτισμούς στον Ελληνικό κοινωνικό ιστό? Μήπως φαντασιωνόσαστε?

    Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που το παίζουν ανθρωπιστές έχουν στα υπόψη τους ότι 1.500.000.000 συνάνθρωποι μας είναι κάτω από τα όρια των 2 εύρο την ημέρα και 600.000.000 δεν έχουν ούτε πόσιμο νερό? Όλοι πρέπει να πονάμε με αυτά τα στοιχεία αλλά βάση πια κριτήρια σε άλλους επιτρέπουμε και σε άλλους όχι να εισέρθουν στην πατρίδα μας? Εάν πραγματικά σεβόμαστε τους εαυτούς μας πρέπει να βοηθήσουμε στην πηγή του κάκου, στης χώρες τους, όχι να δημιουργήσουμε δικά μας κοινωνικά καρκινώματα.

    Πόσο ρατσιστικό είναι να θέλουν ορισμένοι, οι λαοί να χάσουν τοις παραδώσεις τους και να αφομοιωθούνε, στο όνομα της «αγάπης», αυτή η ίδια λέξη που οδήγησε την ανθρωπότητα στους ιεροεξεταστές στον μεσαίωνα να καίνε ανθρώπινες υπάρξεις όπως τώρα επικαλούνται να μας κάψουν την εθνική μας συνείδηση.

    Πρέπει επιτελούς ορισμένοι να καταλάβουν ότι δεν είναι ρατσισμός και φασισμός το να αγαπάς την πατρίδα σου, την ιστορία σου, τον λαό σου, την πολιτισμική σου κληρονομιά, να σέβεσαι την οικούμενη με την διαφορετικότητα , αλλά απλά πατριωτισμός. Είναι άξιον απορίας γιατί αποκαλούν ορισμένοι τους πατριώτες ως δήθεν καθοδηγούμενους εθνικόφρονες? Το να φρονείς για το έθνος σου, να μεριμνείς και να το αγαπάς από πότε έγινε ανάθεμα? Δηλαδή ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης, οι ήρωες των Βαλκανικών πολέμων, του έπους του 40, ήταν ρατσιστές? Μήπως τελικά η μειοψηφία που τάσσετε υπέρ της Ελληνοποιήσεων είναι καθοδηγούμενοι και χρησιμοποιούν κατηγορηματικά, κλισέ λέξεις όπως, ρατσισμός, ξενοφοβία, φασισμός αλλά εκπροσωπούν τελικά όλα αυτά κατά του Ελληνικού λαού?

    Πατρίδα της ανθρωπότητας είναι η Γη, αλλά όπως κάθε οικογένεια έτσι και κάθε φυλή, πολιτισμός, λαός, έχει τον δικό του οίκο μέσα στην οικούμενη και αυτός ο οίκος δεν είναι τίποτε άλλο από την έκαστη πατρίδα που πρέπει να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε.

    Κάποιοι με ύποπτο τρόπο σκέψεως, λένε όχι στο δημοψήφισμα γιατί φοβούνται να δουν την αλήθεια κατάματα. Επειδή ψηφίζουν οι Έλληνες και αυτοί θα πουν ΟΧΙ! Μα συγγνώμη για το μελλών της Ελλάδος δεν μιλάμε και για τα δικά μας δικαιώματα? Εάν δεν αποφασίζουμε εμείς τότε ποιος? Μήπως να το αφήσουμε στους Τούρκους καλύτερα? Όταν ακούμε ¨ανθρωπιστές ¨να μην θέλουν το δημοψήφισμα αυτό πρέπει να μας κάνη να φοβόμαστε για την πηγή των προθέσεων των. Αρνούνται την δημοκρατική φωνή του λάου και θέλουν την φασιστικά επιβαλλόμενη ολιγαρχική αντισυνταγματική παρέμβαση στην κοινωνία μας.

    Παρουσιάζονται ως δήθεν υπέρ των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, αλλά δεν μας έχουν εξήγηση, ποιανής ? Μήπως εννοούν της αλλοδαπής? Γιατί με τον τρόπο που φωνάζουν για τα δικαιώματα των ξένων μόνο με τα των Ελλήνων δεν συνάδουν, με την εσαεί προσέλευση φτηνών δουλοπάροικων.

    Είναι πολύ ύποπτο να υπάρχουν ανάμεσα μας ¨ Έλληνες ¨που να υποστηρίζουν απερίσκεπτα την Ελληνοποίηση ανθρώπων που για παράδειγμα έχουν ως πολιτιστικό τους υπόβαθρο την Ισλαμική Σαρία και τον Ισλαμικό νόμο. Μια θρησκευτική προσέγγιση που στο μέλλον υποσκάπτει την ίδια την ιδέα της ελευθερίας και του ανθρωπισμού που τόσο πολύ ενστερνίζονται αυτοί οι ¨ανθρωπιστές¨. Φανταστείτε αυτούς τους ¨Έλληνες ¨στο μέλλον να θέλουν να αφανίσουν τα γυμνά αγάλματα μας από τα Μουσεία, ως πρόστυχα, όπως οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με τον Βούδα. Αυτή η δημιουργία ψευδό Ελλήνων δεν αποσκοπεί στον ανθρωπισμό και το γνωρίζετε καλά όλοι, αλλά στην διάσπαση του γηγενούς πληθυσμού, με απώτερο σκοπό να μπουν σε εφαρμογή τα σκοταδιστικά σενάρια κατακερματισμού της χώρας, για μια ευκολότερη χαλιναγώγηση αυτού του ατίθασου λάου. Μια χωρίς περεταίρω αντιστάσεως και αλώσεως εκ των έσο, για την εξυπηρέτηση της παγκόσμιας καπιταλιστικής εξουσίας. Το δυστύχημα είναι ότι αυτό εκπορεύεται και καθοδηγείται και από την Αριστερά η όποια είναι φαινομενικά, ιδεολογικά, κατά αυτής της παγκόσμιας δικτατορίας.

    Ελληνίδες /ες, η κοινωνία μας βάλετε για πολλοστή φορά, μόνο που τώρα το προσωπείο είναι με την μορφή του χαμαιλέοντα με πολλές μορφές, ανθρωπισμός, κοινωνία ισότητας, κατά του φασισμού κ.λ.π. Στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο αρχαίος μας εχθρός που ζηλεύει ότι μεγάλο και θαυμαστώ έχουμε, τον πολιτισμό μας και την εθνική μας συνείδηση.

    Το νομοσχέδιο αποτελεί κυβερνητικό πραξικόπημα εναντίον του Ελληνικού Έθνους. Επομένως η προστασία του Συντάγματος επέρχεται νομικά στα χέρια των Ελλήνων. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση να υπερασπίζονται την τήρηση του Συντάγματος και να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Ο λαός σας έβαλε στην εξουσία και αυτός θα σαν την ανακαλέσει! Είστε υπάλληλοι και υπηρετείτε των Ελληνικό λαό. Δεν είστε αυτοκράτορες ούτε δυνάστες μας.

    Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΗ και η ήττα σας συντριπτική, μαρτυράς μας η ιστορία!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:39 | Φώτιος Γούλας

    Είμαι αντίθετος στην παροχή της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες.
    Εξάλλου ήδη απολαμβάνουν πάρα πολλά δικαιώματα,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία κ.α, για τα οποία έχουν προσέρει ως οικονομικές εισφορές ελάχιστα.Μην ξεχνάμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών στη χώρα μας, ακόμα και αυτών που πλέον κατέχουν νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας, έφθασαν στη χώρα μας παράνομα.Απέκτησαν όλα αυτά για τα οποία από την αρχή ξεκίνησαν για να έρθουν στην Ελλάδα. Μπορούν να ζήσουν και χωρίς τη δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
    Αν παρελπίδα το νομοσχέδιο αυτό ισχύσει, θα οδηγήσει τα κόμματα, κυρίως τα μεγάλα, να εντάξουν στις τάξεις τους υποψηφίους από την κατηγορία αυτή των μεταναστών μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τις ψήφους των συμπατριωτών τους. Θα παρουσιαστεί το φαινόμενο στην ελληνική βουλή να υπηρετούν βουλευτές μη Έλληνες, οι οποίοι πολύ εύκολα να επηρεάζονται από εξωελλαδικά κέντρα, ακόμα και από τρομοκρατικά δίκτυα.
    θυμηθείτε τι έγινε σε παλαιότερες εκλογές στη Γερμανία.Η τουρκική κοινότητα των 6.000.000 ατόμων πίεζε ανοιχτά την υποψήφια τότε για την καγκελαρία Μέρκελ να υποστηρίξει την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ με αντάλλαγμα τις ψήφους τους.
    Είναι τουλάχιστον περίεργη η σπουδή της κυβέρνησης. Πριν ακόμα αποδεχτεί η κομισιόν το σχέδιο σταθερότητας, το οποίο είναι τόσο σημαντικό, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει, δρομολογείται η ψήφιση ενός τόσο αν όχι επικίνδυνου, οπωσδήποτε όμως αμφιλεγόμενου νόμου.
    Ας μην ξεχνάμε τους ομογενείς μας. Για δεκαετίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εκλογές και τους το αρνούνται με διάφορες προφάσεις. Δικαίωμα που με τόσο απλά κριτήρια θέλουν να παραχωρήσουν σε μετανάστες.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:22 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Χώρες με μεγαλα αριθμο μεταναστών(ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ )έχουν μια συγκεκριμένη και σταθερή μεταναστευτικη πολιτική.πχ στις ΗΠΑ στη Γαλλία και στη Σουηδία η απόκτηση ιθαγένειας έιναι μια σύνθετη διαδικασία πλήρους πολιτιστικής/πολιτισμικής αφομοίωσης όπου το τελικό στάδιο έρχεται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα,όπου καλούνται οι υποψήφιοι για την απόκτηση ιθαγένειας να δώσουν εξετάσεις και μόνο με την επιτυχία τους μετά απο αυτές μπορούν να την αποκτήσουν.Εκει που θέλω να σταθώ είναι ό,τι κατά την τελική διαδικασία της εξέτασης η πλειονότητα έχει ήδη αφομοιωθει πολιτιστικά/πολιτισμικά έχοντας συνηδητοποιησει τις υποχρεώσεις απέναντι στην χώρα όπου φιλοξενούνται(φόροι,στρατιωτική θητεία,τήηρηση των νόμων) ,αποτέλεσμα του συγκεκριμένου πλασίου που πρέπει να ακολουθήσουν και να τηρήσουν για την απόκτηση της ιθαγένειας.
    ΄Ετσι θεωρώ ό,τι πρώτα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την απόκτηση ιθαγένειας και αργότερα κατόπιν μιας μεγάλης χρονικής περιόδου να μπορεί να δίνεται,ύστερα από μια δοκιμασία.
    Αλλά όλα αυτά που συζητάμε αξιοτιμες/οι κυρίες και κύριοι ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ό,τι θα ληφθούν σοβαρα υπόψιν? Μάλλον γίνεται για να δείξει ό,τι η κυβέρνηση διακατέχεται από ένα αυξημένο αίσθημα δημοκρατικότητας και ότι με αυτήν την διαδικασία είναι ανοιχτή στο να ακούει και να συζητάει με τους πολίτες της…
    Αν όμως όντως διακατέχεται από ένα αίσθημα δημοκρατικότητας γιατί δεν προχωράει στην διενέργεια δημοψηφίσματος όπως κάνουνε σε Πορτογαλλία,Ιρλανδία,Ελβετία κ.α.?

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:00 | Taulant

    Καλα ολ’αυτα που λετε,
    συμφωνω με το να γινει δημοψηφισμα κτλ.
    Θελω μονο να σας πω,ελληνες πολιτες,
    οτι καιρος ηταν να γινουν αυτες οι ρυθμισεις.
    Απο τι στιγμη που ανηκετε στην ευρωπαικη ενωση,
    θα πρεπει να αποδεχθειτε την μεταναστευτικη της πολιτικη!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:41 | Αλέξανδρος Παπασταθόπουλος

    Με μια πρώτη ματία μπορώ να χαρακτηρίσω το παρόν νομοσχέδιο(συνόλικα) άτολμο και ελλείπες με ποιό κριτήριο ο νόμος στέρει σε εναν πολίτη ο οποίος έχει κοινωνικοποιήθει σε μεγάλο βαθμό στην ελλήνικη πραγματικότητα και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στα φορολογίκα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνυση το δικαίωμα να ψηφίζει στις εθνικές αλλά και στις ευρωπαικές εκλογές.Όσόν αφορά το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος αυτό είναι ευπρόσδεκτο αλλά για ενα νομοσχέδιο περισσότερο λειτουργίκο και δικαίοτερο με κριτήριο την προσφορά των μεταναστών στην ελληνίκη κοινωνία αλλά κυριώς με την προυπόθεση να ακουστούν όλες οι απόψεις με ισότιμη κατανομή του χρόνου και βαιβέα με την παρουσίαση επιχειρηματολόγιας και περιορισμό της »συνθήματολογίας»(που προέρχεται κυρίως απο συγκεκριμένο συστημικό μηχανισμό)και εννοώ οτι τα ΜΜΕ που ελέγχονται απο απο συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους πρέπει να εξαναγκαστούν να φιλοξενήσουν και την άλλη άποψη(Τηλεαστυ κτλ)

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:42 | Διονύσης

    1)Με το νέο νομοσχέδιο όπως και με την παροχή ασύλου διευκολύνουμε τους ανά τον κόσμο δικτάτορες να ξεφορτώνονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να συνεχίζουν στη χώρα τους ανενόχλητοι.
    2)Το δικαίωμα της ψήφου δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον ανθρωπισμό. Εκτός αυτού ξέρουμε όλοι πως η χώρα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Με το να ελληνοποιήσουμε επιπόλαια μετανάστες το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να υποβιβάσουμε οικονομικά τους παλιότερους μετανάστες αλλά και να μεταβάλλουμε τους Έλληνες πολίτες που ήδη υποφέρουν σε τριτοκοσμικούς. Πρακτικά θα ωφεληθούν όσοι πάσχουν για να βρουν «φθηνούς δούλους.» Βαθιά αντιανθρωπιστικό δηλαδή.
    3)Η εγκληματικότητα θα αυξηθεί στα ύψη (ήδη έχει) αφού δεν υπάρχει κακό DNA και κακός αλλοδαπός. Υπάρχει όμως πεινασμένος άνθρωπος. Φυσικά μια χώρα με έλλειμμα δεν μπορεί να θρέψει τους απανταχού κατατρεγμένους ούτε να τους εξασφαλίσει εργασία. Ήδη η ανεργία είναι στα ύψη.
    4)Στην ουσία επιδοτούμε το δουλεμπόριο ανθρωπίνων ψυχών και τους κλείνουμε το μάτι να στείλουν και άλλους.
    Τέλος στον οικονομικό τομέα ήδη βιώνουμε την κατάσταση.
    α)Τεράστια εξαγωγή συναλλάγματος προς τις χώρες των μεταναστών μέσω εμβασμάτων ή με άλλους τρόπους που αφαιρούν την απαραίτητη ρευστότητα από την ελληνική οικονομία. Γιατί δεν φορολογούνται αλήθεια αυτά τα εμβάσματα;
    β)Τεράστια έξοδα για σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διασώσεις κτλ.
    γ)Αφαίμαξη των ταμείων λόγω μαύρης εργασίας, παραεμπορίου.
    Τα περί ακροδεξιάς είναι αστειότητες αφού ο γράφων είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Αν η κυβέρνηση θέλει να πρωτοτυπήσει ας επιδοτήσει τις Ελληνίδες μητέρες και την πολυτεκνία.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:07 | Παναής

    ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!

    Πως τα καταφέραμε και γέμισε η πατρίδα μας μετανάστες ;
    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γέμισε μετανάστες ολόκληρος ο αναπτυγμένος κόσμος !

    Έχει καμία αξία το ότι δεν τους νομιμοποιούμε αφού έτσι κι’ αλλιώς ζουν δίπλα μας ;
    Μάλλον όχι.

    Η υποχρεωτική συνύπαρξη μαζί τους, ανεβάζει την ποιότητα ζωής μας ή την κατεβάζει ;
    Μάλλον την κατεβάζει.

    Γι αυτό σας συνιστώ :
    -να μάθουμε τα παιδιά μας Σουηδικά ή Γερμανικά ή Γαλλικά
    -να τα στείλουμε για σπουδές στη Βόρεια Ευρώπη
    -να βρουν εκεί δουλειά
    -να ρευστοποιήσουμε την περιουσία μας
    -να πάμε και εμείς εκεί

    Μετανάστες σε μια καλύτερη πατρίδα !!

    Καλό Ταξίδι

    ή μήπως

    = κι αν πάμε Σουηδία και έχουμε μετανάστες γείτονες κι εκεί ;
    = θα ξαναφύγουμε ;
    = μήπως είναι καλίτερα εδώ, έστω και με μετανάστες γείτονες ;
    = οι λεγόμενοι Έλληνες, είναι καλύτεροι γείτονες από τους μετανάστες ;

    (ερώτηση : το τσιφτετέλι είναι αρχαιοελληνικός χορός ;)

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:35 | IMAGINOS

    Ορισμένοι συμμετέχοντες έχουν την αγωνία να βγάλουν τους διαφωνούντες ως εθνικιστές και ρατσιστές. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη γιαυτούς θεωρείται ρατσιστική και εθνικιστική.

    Απαγορεύεται προφανώς να έχουμε τις αντιρρήσεις μας και να τις εκφράζουμε.

    Απαγορεύεται ο Έλληνας να μη θέλει άλλους μετανάστες στη χώρα όταν ήδη αυτή έχει τιγκάρει και δεν γνωρίζει κανείς πως όλα αυτά τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών θα απορροφηθούν από μία χώρα με τραγική οικονομία, με τεράστια ανεργία και άθλιες υποδομές με συγκεκριμένους πόρους και δυνατότητες που δεν φτάνουν ούτε κατ’ ελάχιστο για τους ημεδαπούς Έλληνες όχι δα και για τους αλλοδαπούς που αριθμούν εκατομμύρια ήδη.

    Όχι αυτές οι αντιρρήσεις και η έκφραση ανησυχίας και αγωνίας δεν είναι ρατσισμός ούτε εθνικισμός, είναι ρεαλισμός και υπευθυνότητα και μόνο. Αδιαφορείτε για το πρόβλημα και σας ενδιαφέρει μόνο να ελληνοποιήσετε το πρόβλημα και όχι τους ανθρώπους νομίζοντας ότι έτσι θα θεραπεύσετε τα λάθη του παρελθόντος και την αδιαφορία που δείξατε επί σειρά ετών και εσείς του ΠΑΣΟΚ και οι της ΝΔ σε αυτό το τεράστιο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Και αυτό ακριβώς είναι ρατσισμός γιατί θα έπρεπε να ξέρετε ότι εσείς οι ίδιοι που τάχα υπερασπίζεστε σήμερα τους λαθρομετανάστες, εσείς οι ίδιοι τους οδηγείτε στη μιζέρια και μαζί με αυτούς και όλους τους Έλληνες και την ίδια τη χώρα.

    Σε μία βάρκα χωράνε 10 άτομα, άντε να πάρεις άλλους δύο, στον τρίτο θα πάμε όλοι μαζί στον πάτο. Επιτέλους σοβαρευτείτε και θέστε όρια και ποσοστώσεις για το καλό και των μεταναστών και των Ελλήνων.

    Δεν μπορεί η Ελλάδα να φιλοξενήσει όλους τους φτωχούς της γης. Και εσείς με το νομοσχέδιο αυτό είναι σαν να φωνάζετε στο ένα δις πεινασμένων της γης, να έλθουν στην Ελλάδα για να σωθούν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και κυρίως δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε εθνικιστές όλοι εμείς που βλέπουμε το πρόβλημα με μία ρεαλιστική ματιά και ζητάμε υπεύθυνες και σοβαρές λύσεις όσο σκληρές και να είναι αυτές.

    Να τεθεί ποσόστωση αμέσως και όπως ακριβώς έχουν κάνει και όλες οι άλλες σοβαρές χώρες της Ε.Ε., να δούμε πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε στη χώρα και τους οποίους θα μπορεί αυτό το κράτος να τους παρέχει αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση και οι υπόλοιποι θα πρέπει να απελαθούν αμέσως. Εάν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. δεν κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίσει σήμερα η Ελλάδα ε τότε ας τους στείλουμε σε εκείνους να το κατανοήσουν το πρόβλημα καλύτερα.

    Δεν χρειάζονται ούτε νομοσχέδια μέχρι να γίνουν όλα αυτά ούτε δημοψηφίσματα για τα αυτονόητα που εδώ και χρόνια θα έπρεπε ήδη να έχετε πράξει. Χρειάζεται μόνο να αναλάβουμε επιτέλους όλοι τις ευθύνες μας και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με σοβαρότητα υπευθυνότητα και ρεαλισμό κοιτώντας το πρόβλημα αυτό κατάματα και όχι μέσα από παρωπίδες. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ήδη τα έχουμε ξεπεράσει όλα προ πολλού.

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:01 | Ζ.ΚΑΤ.

    Εγώ πιστεύω πως υπάρχει επεξεργασμένο σχέδιο «σκοτεινών»δυνάμεων το οποίο ξεκίνησε με την είσοδο των Αλβανών στην Ελλάδα και σήμερα βρίσκεται σε μέσο χρονικά στάδιο.Ο τελικός σκοπός τους ποιός είναι;
    Στη χειρότερη για μας περίπτωση θα τελειώσει με διαμελισμό της Ελλάδας.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:03 | Νίκος Λ. Νίκας

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

    Η προκαταρκτική απόφαση της κυβέρνησης να «ελληνοποιήσει» αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες, δεν συμπεριλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
    Κανείς Έλληνας δεν σας ψήφισε για να κάνετε κάτι τέτοιο.
    Ο πατέρας μου –μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες- πολέμησε στην Αλβανία και έμεινε ανάπηρος, για την Ελλάδα. Άλλοι πολέμησαν στην Μέση Ανατολή, στην Κορέα, στην Κύπρο και άλλοι απλά χάθηκαν, για την Ελλάδα.
    Άλλοι Έλληνες πολίτες υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία 24 μήνες. Άλλοι πληρώνουν φόρους 40 χρόνια.
    Άλλοι πήγαν εξορία για να υπερασπίσουν αυτή την ιδεατή Ελλάδα και για να έχουμε καλύτερη δημοκρατία.
    «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!» Πότε το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον εαυτό του;
    Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ, όλοι ίδιοι. Άλλο να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο, άλλο να μην σεβόμαστε τους Έλληνες πολίτες!
    Αντί να ασχολούμεθα με τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας, της υγείας και της ανάπτυξης, μας αναγκάζετε να ασχοληθούμε και να καταναλώσουμε χρόνο και ενέργεια για ένα θέμα «μη-λογικό».
    Το σχέδιο νόμου για την «ελληνοποίηση» των αλλοεθνών είναι, πολιτικά, μη ηθικό. Το θέμα της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου, θα κριθεί σε μελλοντικό χρόνο.
    Αν θέλετε να αλλάξετε την σημερινή κατάσταση, μπορείτε να φέρετε σχετική πρόταση στην επόμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος.
    Το θέμα αυτό σε κάθε περίπτωση θα ζημιώσει και τη κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και τη ποιότητα της ήδη ελλειμματικής δημοκρατίας μας.
    Οι Έλληνες αντιπαλεύουμε τους εαυτούς μας από το 1821. Παλεύουμε και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Μακάρι να μην το κάναμε. Μακάρι να είχαμε βρει τον τρόπο να επικοινωνούμε καλύτερα. Να καταλαβαινόμαστε και να σεβόμαστε τις διαφορές μας. Ν’ ακούμε τον άλλο και να μιλάμε χωρίς να μας διακόπτουν.
    Δεν τα έχουμε καταφέρει όλα αυτά και έχουμε πρόβλημα. Τουλάχιστον όμως, παλεύουμε μόνο μεταξύ μας! Τώρα θέλετε να μας κάνετε να παλεύουμε και με όλους αυτούς που θα «ελληνοποιήσετε»!
    Νομίζετε ότι με το να «ελληνοποιήσετε» εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνείς, που σε 15-20 χρόνια θα έχουν γίνει εκατομμύρια, η κατάσταση της κοινωνίας μας θα βελτιωθεί ή θα χειροτερέψει; Που έχετε δει κάποιο αντίστοιχο επιτυχημένο παράδειγμα;

    Πιστεύω ότι πρέπει ή να αποσύρετε το σχέδιο του νομοσχεδίου, ή να θέσετε το θέμα σε Δημοψήφισμα.

    Ποιός πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πολίτες είμαστε ανώριμοι να ψηφίζουμε και ν’αποφασίζουμε, για συγκεκριμένα ερωτήματα;

    Η αναζήτηση της πραγματικής βούλησης των πολιτών, δεν αποτελεί «διακριτική ευχέρεια», αλλά υποχρέωση της κάθε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Το ότι «και οι άλλοι δεν έκαναν δημοψηφίσματα», δεν είναι δημοκρατικά ισχυρή απάντηση.

    Με εκτίμηση
    Νίκος Λ. Νίκας

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:02 | ΝΙΚΟΣ08

    META ΛΥΠΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ TOTE ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ? ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΗΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΧΑΣΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ πχ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν΄ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:35 | Παναγιωτης Αθανασόπουλος

    Θεωρώ κάθε προσπάθεια χορήγησης υπηκοότητας σε αλλοδαπούς πολυ παρκινδυνευμένη ενέργεια. Ας δούμε τους έλληνες υπηκόους μουσουλμάνους της Θράκης, δημιουργούν προβλήματα και θα δημιουργήσουν και περισσότερα. Ακόμη και οι εκλεγμένοιεκπρόσωποί τους στην ελληνική βουλή δηλώνουν Τουρκοι αν και αυτοί και οι γονείς τους και οι παπούδες τους έχουν γενηθεί στην Ελάδα.
    Υπάρχουν μετανάστες κάποιων εθνικοτήτων που θα μπορούσαν εύκολα να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία. Οι ασιάτες όμως και αφρικανοί μουσουλμάνοι ειναι αδύνατον να ενσωματωθούν. Και άν ακόμη μάθουν τη γλώσσα, και άν ασπαστούν τη θρησκεία και πάλι η ενσωματωσή τους αποκλείεται. Παράδειγμα αποτελούν οι Τσιγγάνοι. Ζουν στη χώρα για πολλές γεναιές, μιλούν την ελληνική γλώσσα, έχουν ασπαστεί τη θρησκεία έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια και όμως δεν ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία.
    Κάποιες εθνικότητες μεταναστών, κάποιες θρησκευτικές κατηγορίες, θα δεχτούν προσττευτισμό από γειτονικές χώρες οι οποίες θα θ΄λήσουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Οι Πομάκοι της Ξάνθης αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, έλέγχονται πλήρως απο το τουρκικό προξενέιο της Κομοτινής.

    μετα τα παραπάνω, και άλλους πολούς λόγους που δεν μπορώ να παραθέσω εδώ ΔΙΑΦΩΝΟ με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο θα πρέπει να αποσυρθεί.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:33 | 111

    Η χορηγηση υπηκοοτητας (και ΟΧΙ Ιθαγενιας) σε αλλα κρατη της ΕΕ γινονται με πολυ πιο δυσκολους ορους και ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΟΣΟΝ η χωρα εχει εφαρμοσει ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ… Η χωρες της ΕΕ θελουν κατα μεσο ορο 5% νομιμους και 0% παρανομους.

    Εμεις εχουμε 10% νομιμους και 10% παρανομους, συνολο 20% επι του πληθυσμου της χωρας…

    Τοσοι ανθρωποι που θα βρουν δουλεια να δουλεψουν???…
    Οσοι Ελληνες και μεταναστες δεν θα βρισκουν δουλεια δεν θα αναγκαζονται να καταφυγουν στο εγκλημα???

    Αν η χωρα ειχε κενες θεσεις εργασιας, ας ερχοντουσαν οσοι μεταναστες θελατε, σε μια χωρα ομως που οι θεσεις εργασιας ΔΕΝ φτανουν ΟΥΤΕ για τους ημεδαπους, ειναι τουλαχιστον ΑΝΟΗΤΟ η ιδια η χωρα να φερνει αλλοδαπους και να σκαει πυροτεχνηματα χορηγηση ιθαγενιας ωστε να αυξησει τα παρανομα μεταναστευτικα ρευματα…

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:00 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΙΚΑΝ ΕΔΩ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΩΕΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

    ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΙΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 17:19 | joshef28

    Εγώ που είμαι με ιθαγένεια Ελληνική, αλλά γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά, όταν ενημέρωσα την Καναδική Πρεσβεία να δώσω και την γυναίκα μου υπηκοότητα Καναδική, με είπανε ότι πρέπει να μείνει στον Καναδά μαζί μου τουλάχιστον τρία χρόνια από την στιγμή που θα πατήσει το πόδι της εκεί και μετά πάλι δεν έχει όπως ο Καναδός τα πλήρη δικαιώματα!! Εμείς γιατί να τα δώσουμε αυτά τα δικαιώματα στους ξένους, όταν το ίδιο το κράτος δεν τα παρέχει πρώτα σε μένα!!! Δηλαδή οι ξένοι παίρνουνε το δικαίωμα της πρώτης κατοικίας «ΑΤΟΚΟ», όταν εγώ με τα δύο ακόμα αδέρφια μου ενώ υπηρετήσαμε στον Ελληνικό στρατό δεν το έχουμε «ΑΥΤΟ» το δικαίωμα!!! Είμαι 33 χρονών και δεν έχω σήμερα τίποτα εκτός από την δουλεία μου που πέρνω οχτακόσια ευρώ τον μήνα, παντρεμένος και με ένα παιδί! Εσείς κύριοι βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος, έστω θα παντρευόσασταν, όχι να κάνετε παιδί και με αυτά τα χρήματα; Ευτυχώς που η γυναίκα μου έχει σπίτι δικό της, αλλά φυσικά είναι άνεργη έξη χρόνια!!!

  • Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
    με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιχειρείται μια γενναία και δίκαιη (γι` αυτό και αναγκαία) τομή στο Δίκαιο της Ιθαγένειας. `Ηρθε, λοιπόν, ο καιρός η πατρίδα μας να αναγνωρίσει ως συμπολίτες μας όσους εισέφεραν για τη συλλογική μας ευημερία. Είναι, επίσης, καιρός να αποκτήσουν την ίδια πατρίδα όσοι μοιράζονται τα ίδια με εμάς συμφέροντα και συναισθήματα, έστω και αν η μέχρι τώρα ζωή τους σ` αυτήν κινήθηκε στο περιθώριό της. Είναι, τέλος, καιρός να αναγνωριστεί το «δικαίωμα στη συγκεκριμένη πατρίδα» σε όσα παιδιά η «μοίρα» -ας πούμε έτσι τις επιλογές των άλλων- τα έδεσε μαζί της (μήπως η μοίρα και μόνο αυτή δεν δένει κάθε παιδί με έναν τόπο;).

    Επιτρέψτε μου να κλείσω παραθέτοντας την τελευταία ανάρτηση του ιστολογίου μου:
    «» Ο Στέφανος Κασιμάτης στην Καθημερινή ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_31/12/2009_385266 ) εισέφερε το πιο ευσύνοπτο επιχείρημα υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά που αποτελούν τη δεύτερη γενιά μεταναστών. Γράφει: “Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία”, διάβασα κάπου και δεν κουράζομαι να το επαναλαμβάνω. Η φράση (που κάποιοι την αποδίδουν στον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ίσως γιατί ταιριάζει στο Μικρό του Πρίγκηπα) ανήκει στον αυστροεβραίο συγγραφέα Ζαν Αμερύ (ψευδώνυνο του Hans Mayer), όπως μας πληροφορεί ο W.G. Sebald στη συγκλονιστική ”Φυσική Ιστορία της Καταστροφής” (κυκλοφορεί στα ελληνικά σε εξαιρετική μετάφραση του Γιάννη Καλιφατίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ). Η ακριβής της διατύπωση, γραμμένη το 1977, είναι ακόμη πιο αφοπλιστική: “Πατρίδα είναι ο τόπος της παιδικής ηλικίας και της νιότης. `Οποιος τη χάσει, παραμένει χαμένος, ακόμη και αν κάποια στιγμή μάθει να μην τρεκλίζει άλλο σαν μεθυσμένος ζώντας σε ξένους τόπους”.

    Πέρα, για παράδειγμα, από τη ρήση του Ρίλκε “το να έχεις παιδική ηλικία σημαίνει να ζεις χίλιες ζωές πριν απ` τη μία” (στην ανθολόγηση του Ulrich Baer ”Η σοφία του Ρίλκε”, εκδόσεις Πατάκη), έχει κανείς να αντιτάξει κάτι; Μόνο, ίσως, να προσθέσει ότι, σαν τη γερμανική, οφείλει και η ελληνική διανόηση να σταθεί με σαφήνεια και αποφασιστικότητα στο πλευρό του `Αλλου και της πολιτικής που σήμερα δίνει με ονοματεπώνυμο τη μάχη για την ισότιμη αναγνώρισή του. «»

    Ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη
    Γιάννης Κωνσταντίνου, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:33 | ANTONIS PANTELIDIS Bielefeld

    PWS EINAI DYNATON ENAS LAOS METANASTWN OPWS OI ELLHNES (EDW KAI AIWNES) NA MHN ANAGNWRIZOYN TA DIKAIWMATA TWN METANASTWN STHN ELLADA? NTROPH! STO ONOMA TWN EKATOMMYRIWN ELLHNWN POY EZHSAN KAI ZOYN STO E3WTERIKO:
    EINAI KAIROS PIA GIA ENA KAINOYRGIO NOMO DIKAIO KAI ANTHRWPINO.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:33 | Βρεττος Θεοδωρος

    Πιστευω οτι το θεμα μπορει να απλοποιειθει αρκετα θετοντας απλους και παραλληλα θεμελιωδεις κανονες.

    λαμβανοντας υποψιν οτι και οι μεταναστες ειναι ανθρωποι οπως ολοι μας, οπως πολλοι Ελληνες εχουν μεταναστευσει τα παλαιωτερα χρονια, αλλα πρεπει να γινουν σεβαστοι καποιοι κανονες

    Εχουμε και λεμε

    Α. ΝΟΜΙΜΗ εισοδος. Οχι με απλη τουριστικη βιζα, αλλα με εργατικη βιζα η’ εκπαιδευτικου-επιστημονικου λογου. Τα γνωστα «Invitation Letters» που ζητανε διαφορες Πρεσβειες για να εκδοσουν ακομα και τουριστικη βιζα. Οποιος θελει να φιλοξενησει καποιον αλλοδαπο , για εργατικους η’ αλλους λογους να το λεει ανοιχτα πριν την ελευση του στη χωρα.

    Β. ΝΟΜΙΜΗ διαμονη και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ βιος για τουλαχιστον 10 ετη. Ο εν λογω ελεγχος μπορει να γινει ευκολα αν ακολουθηθει σωστα η διαδικασια. Εκδοση αδειας παραμονης και αδειας εργασιας με προσκομιση σημειωματος εργοδοτη, οργανισμου η’ οποιουδηποτε αλλου φορεα που παρεχει εργασια στον αλλοδαπο. Εκκαθαριστικο εφοριας, να εποδειχτει οτι συνδραμει οπως ολοι μας στα οικονομικα του κρατους, απο τη στιγμη που εργαζεται νομιμως δεν εχει να φοβηθει τιποτα. κατ’αυτον τον τροπο και ο εργοδοτης του ειναι υποχρεομενος να ειναι νομιμος και να «κολλαει» κανονικα ενσημα (βοηθαει και στην καταπολεμιση της εισφοροδιαφυγης).

    Γ. ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ για ολη τη 10ετια.

    Δ. Τα τεκνα να εχουν δικαιωμα στην Ελληνικη Υπηκοοτητα:
    1. Εφοσον οι γονεις τους, η’ ο αλλοδαπος γονεας στην περιπτωση που ο ενας γονεας ειναι Ελλην, εχουν αποκτηση ηδη την Ελληνικη υπηκοοτητα πληρωντας τα παραπανω και εχουν ολοκληρωσει την 9ετη υποχρεωτικη εκπαιδευση σε Ελληνικο σχολειο, η’
    2. Εχουν γεννηθει στην Ελλαδα απο ΝΟΜΙΜΑ διαμενοντες αλλοδαπους, κατα τα παραπανω, εχουν ολκληρωση την 9ετη υποχρεωτικη εκπαιδευση σε Ελληνικο σχολειο και κατα την ενηλικιωση τους οι γονες αυτων εχουν πληρουν τα κριτηρια Β και Γ οπως παραπανω.
    3. και στις 2 περιπτωσεις τα τεκνα ΠΡΕΠΕΙ να εχουν ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

    Ε. Σε περιπτωση που διαπραχθει αξιοποινη πραξη σε βαθμο κακουργηματος η’ κριθει επικινδυνος για την κοινωνια, μετα την αποκτηση της Ελληνικης υπηκοοτητας, να γινεται αμεσα αρση αυτης και απελαση του ατομου.

    Οσον αφορα τους παρανομα διαμενοντες δυο λυσεις. Απελαση η’ προσωρινα ταξιδιωτικα εγγραφα ωστε να συνεχισουν το ταξιδι τους στην χωρα προορισμου τους.
    Για τους εργοδοτες που απασχολουν παρανομα διαμενοντες, και παραλληλα εισφοροδιαφευγουν, προσωρινο κλεισιμο της επιχειρησης εως και, σε περιπτωση που επαναλειφθει το συμβαν, οριστικη παυση της επιχειρησης. και στις δυο περιπτωσειςο εργοδοτης θα πρεπει να συνεχισει να πληρωνει κανονικα τους νομιμους εργαζομενους της επιχειρησης του. Αν τιμωρηθουν 5-10 πιστευω οτι ολοι θα αναθεωρησουν τα περι «μαυρης» εργασιας.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:13 | Δημήτρης

    Τις τελευταίες μέρες στριγγλίζουν όλα τα κανάλια προπαγανδίζοντας κατά των φαινομένων βίας και αυθαιρεσίας των αστυνομικών έναντι αλλοδαπών κρατουμένων και μη. Δεν λένε λέξη όμως για την υπηκοότητα όσων συλλαμβάνονται καθημερινά για ειδεχθή εγκλήματα ( Φόνους, βιασμούς, ληστείες). Φοβούνται τις δίκαιες αντιδράσεις της Ελληνικής κοινωνίας. Κανείς πολιτικός και κανένα κανάλι δεν αναφέρεται στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών. Μόνο όλοι ( βούγιας, χρυσοχοϊδης κ.λ.π) καταδικάζουν, άκριτα και όχι τελεσίδικα, τους αστυνομικούς, ευνουχίζοντάς τους έτσι. To social engineering σε όλο του το μεγαλείο.
    Δεν είμαι υπέρ της βίας των αστυνομικών, αλλά είμαι υπέρ της αλήθειας, και η αλήθεια είναι οτι σήμερα διαβάζω στον ταρζάν ότι τρείς αθίγγανοι και ένας πακιστανός ευθύνονται για ληστείες μετά φόνου. Δεν βλέπω όμως τον κ. Χρυσοχοϊδη να ανησυχεί εξίσου. Ελπίζω να δημοσιεύσετε το σχολιό μου.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:19 | Ioannis Tatsis

    Συγχαρητηρια, ειναι μια πραγματικα προοδευτικη πρωτοβουλια. Αλλωστε αυτα τα παιδια αισθανονται ελληνες, μιλουν ελληνικα, ειναι ο μονος τοπος που γνωρισαν. Ας αγνοησουμε την θορυβοδη μειοψηφια που θυμιζει τη γερμανια του 1930 και την ελλαδα του 1996 που ασχολουμασταν με το θρησκευμα στις ταυτοτητες!!!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:28 | ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ

    Καλημέρα σας
    Εγώ λοιπόν και οι φίλοι μου συμφωνούμε με τον καθηγητή Νίκο Κ. Αλιβιζάτο έτσι όπως αρθρογράφησε στη Καθημερινή της Κυριακής της 3ης Ιανουαρίου 2010.Ολόκληρο το άρθρο στο σύνδεσμο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_03/01/2010_385505
    Ένα απόσπασμα: » Οσο για το νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση, ο προσεκτικός αναγνώστης, αν ενδιαφερόταν για την ουσία και όχι μόνο για εντυπώσεις, θα διαπίστωνε πολύ εύκολα ότι περιέχει τόσες ασφαλιστικές δικλίδες για την αποτροπή καταχρήσεων, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ακόμη και άτολμο.
    Σε ό, τι αφορά, ειδικότερα, την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα (β΄ γενιά μεταναστών), η προβλεπόμενη προϋπόθεση ότι ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς θα πρέπει να κατοικεί νόμιμα στη χώρα «επί πέντε συνεχή έτη» (ή το παιδί να έχει παρακολουθήσει 3 ή 6 χρόνια τουλάχιστον σε ελληνικό σχολείο), περιορίζει πολύ την πιθανότητα καταστρατηγήσεων. Το ίδιο και η 5ετής νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα, που προβλέπεται ως προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης από ενηλίκους. Εξαιρετικά αυστηρές εξάλλου είναι και οι προϋποθέσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των μεταναστών στις δημοτικές και μόνον εκλογές. Σε αυτές, υπενθυμίζεται ότι ούτως ή άλλως από ετών ψηφίζουν και οι κοινοτικοί αλλοδαποί αν το επιθυμούν, δηλαδή σήμερα οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι που κατοικούν στη χώρα μας.
    Οσο για την ένσταση ότι περιορίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας η εισαγόμενη υποχρέωση της διοίκησης να αιτιολογεί τις αρνητικές αποφάσεις της σε αιτήσεις πολιτογράφησης, μόνον απορία προκαλεί. Διότι την αιτιολογία αυτή επιβάλλει η στοιχειώδης συνέπεια προς την αρχή του κράτους δικαίου, την οποία η ΕΣΔΑ κατοχυρώνει σήμερα για όλους (και όχι μόνο για τους ημεδαπούς). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία, χώρα εκ παραδόσεως διστακτική σε τέτοιου είδους ζητήματα, καθιέρωσε την υποχρεωτική αιτιολογία από το 1993.
    Είναι λοιπόν φανερό ότι η πολεμική που ασκήθηκε στα ανωτέρω δύο θέματα απέβλεπε περισσότερο στη δημιουργία εντυπώσεων παρά στο να αναδείξει υπαρκτές διαφωνίες και ατέλειες.»

    Η κυβέρνηση αυτή έχει την εντολή της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών να μην ακούει τους εκ συμφέροντος «Ελληνάρες» πρώην «Εθνικόφρονες»

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:15 | Αθανάσιος Κιοσσές

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ (ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΤΡΕΞΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ) ΕΝΩ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (Π.Χ. ΕΓΗΡΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΕΔΩΣΕ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:56 | ΘΩΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

    Είπα και εγώ να κάνω την «υπέρβασή» μου! Ανήκω, θεωρώ, στην μεγάλη πλειοψηφία των «νεοελλήνων» που έχουν εγκλωβισθεί στην καθημερινότητα της ζωής – δουλειά, σπίτι, φαγητό, τηλεόραση – φροντίζοντας να ένεργώ ως ένας καθ’ ολα «υπάκουος και νομοταγής» ακομμάτιστος Ελληνας πολίτης!!

    Και ξαφνικά επαναστατώ !! Τι συνέβη; Ας όψεται, εκείνο το σχέδιο νόμου για τους μετανάστες! Τι ήθελα και το διάβασα; Εριξα και μια ματιά στα σχόλια άλλων συμμετεχόντων στο forum της ανοικτής διακυβέρνησης και έγινα «μπαρούτι», προβληματίστηκα. Θυμήθηκα τα βιώματά μου ως τέκνο Ελλήνων μεταναστών – νομίμων μεταναστών, με πρόσκληση, «με την βούλα» καθως λένε,- που πήγαν στην Αυστραλία να επιβιώσουν, να προκόψουν. Βυθισμένος στις αναμνήσεις μου, μού ηρθαν στην σκέψη ακριβοθώρητες λέξεις όπως: «πολυπολιτισμικότητα – multiculturalism»,»ενσωμάτωση – integration»,»αφομοίωση -assimilation», «συνοχή – cohesion»,»αποξένωση – alienation»,….. και αναρωτήθηκα:
    Με ρώτησε κανένας άν θέλω μια «πολυπολιτισμική κοινωνία» στην χώρα μου; Ρώτησε κανείς τους ταλαίπωρους μετανάστες άν μπορούν ή αν θέλουν να ενσωματωθούν – αφομοιωθούν στην Ελληνική κοινωνία; Και με την αποξένωση, τι γίνεται; την κοινωνική αποξένωση εννοώ, τον φόβο της γκετοποίησης, του φαινομένου του «Αγίου Παντελεήμονα», την ανατροπή της κοινωνικής συνοχής! Τι κίνδυνοι κρύβονται ενδεχομένως πίσω απο το προτεινόμενο σχέδιο νόμου; Τα κατάφερε η Αυστραλία, μια ομολογουμένως πλούσια, απομακρυσμένη και χωρις εξωτερικούς κινδύνους χώρα και με μεγάλη εμπειρία σε θέματα μετανάστευσης; Αν κρίνω απο πρόσφατες δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού αναφερόμενος στους μουσουλμανικής καταγωγής μετανάστες / υπηκόους, μάλλον όχι.

    Και η Ελλάδα, μια μικρή σε έκταση και πληθυσμό χώρα, στριμωγμένη στην άκρη των Βαλκανίων, εδαφικά διάσπαρτη και ευάλωτη, σε απόσταση αναπνοής απο τις ορδές των λαθρομεταναστών της Ασίας – Αφρικής; Είναι διατεθειμένη να εκτεθεί στην μόνιμη παρουσία μεταναστών με τεράστιες πολιτισμικές διαφορές; Οι καιροί είναι πονηροί! Οι πολιτικοί ταγοί μας καλούνται να κρίνουν ρεαλιστικά τα τεκταινόμενα σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ, Σομαλία, Υεμένη και να προβλέψουν τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου. Πού οδηγούμαστε; Κατα την ταπεινή μου γνώμη σε παγκόσμια πολιτισμική κρίση με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Υπο το πρίσμα των προαναφερομένων προβληματισμών,τα θέμα απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες υπο οιοσδήποτε όρους είναι ένα μείζον εθνικό θέμα που υπερβαίνει την δοθείσα εντολή διακυβέρνησης στην παρούσα κυβέρνηση – Θα πρέπει να τεθεί ενώπιον της κρίσης του Ελληνικού λαού με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!!

    Προσβλέποντας στην πραγματική δημοκρατική ευαισθησία όλων των πολιτικών κομμάτων,

    Σάς Ευχαριστώ για την δυνατότητα επικοινωνίας.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:21 | Γ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

    Σχετικά με το νομοσχέδιο καταθέτω τα εξής.

    Ο αείμνηστος αρχηγός και μέγας αγωνιστής της Δημοκρατίας Ανδρέας Παπανδρέου ενθουσίαζε και ενέπνεε τους Έλληνες με τα παρακάτω συνθήματα που διαλαλούσαμε όλοι μαζί στις μεγαλειώδεις πολιτικές συγκεντρώσεις που συγκλόνιζαν το πανελλήνιο:

    – Έξω οι Αμερικάνοι.
    – Ο Ελληνικός Λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του.
    – Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

    Ποτέ δεν είπε ο τιμημένος Αρχηγός

    – Μέσα οι Αμερικάνοι.
    – Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι κυρίαρχος στον τόπο του.
    – Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες.

    Γι’ αυτό εμείς τώρα θα πρέπει να τιμήσουμε τις ιδέες του αείμνηστου συναγωνιστή Ανδρέα Παπανδρέου και του Πατέρα του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας, που λάμπρυναν με τα έργα τους τις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας και να ζητήσουμε
    ή την απόσυρση του νομοσχεδίου
    ή να εξετάσουμε ποια στάση κρατούν στο θέμα αυτό τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ελβετία και η Γερμανία, που παραχωρούν λόγω σύνεσης με το σταγονόμετρο την ιθαγένεια.
    Το γνωρίζω αυτό, γιατί συγγενείς μου έχουν ζήσει ως μετανάστες στη Γερμανία και Ελβετία.

    Λάρισα 4-1-2010

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:59 | ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ.
    ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:27 | Αλεξάνδρα Ζ.

    Ο ρατσιστικός και εθνικιστικός λόγος, δείγματα του οποίου διαβάζουμε σε αμέτρητα σχόλια της διαβούλεσης, δεν αντανακλά μόνο ατομικές προκαταλήψεις, αλλά, κυρίως, αποτυπώνει και οργανώνει σχέσεις κυριαρχίας/υποτέλειας μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών υποκειμένων-ομάδων. Το ποιός θεωρείται κάθε φορά ότι έχει το δικαίωμα να αξιώνει πολιτική ισχύ/πολιτικό λόγο δεν είναι συνάρτηση κάποιας εσωτερικής ουσίας (π.χ. της επικαλούμενης εθνικής συνείδησης, της ελληνικής ταυτότητας κλπ.) αλλά των συσχετισμών δυνάμεων και των κυρίαρχων κανονιστικών προτύπων που κατασκευάζουν κάποια υποκείμενα ως δικαιούχους (π.χ. Έλληνες πολίτες, νόμιμους μετανάστες) και άλλα ως μη-δικαιούχους (π.χ. λαθρομετανάστες).

    Ο ρατσισμός δεν είναι απλώς μια εσφαλμένη ή παράλογη αντίληψη για την κατωτερότητα και διαφορετικότητα του άλλου, είναι σχέση εξουσίας με πολλές διαστάσεις: οικονομικές, πολιτικές, πολιτισμικές. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η εναντίωση στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών δεν εδράζεται μόνο στην συμβολική σημασία της ταυτότητας, αλλά αφορά και στην περιφρούρηση των ποικίλων άλλων κοινωνικών και οικονομικών προνομοίων όσων ανήκουν στην κατηγορία των ‘δικαιούχων’. Η αναγνώριση της ισότιμης συμμετοχής των μεταναστών – δηλαδή των μέχρι τώρα ‘μη δικαιούχων’ – σημαίνει και πιθανή ανακατανομή αυτών των προνομοίων.

    Υπό αυτό το πρίσμα, η αντίθεση στο ρατσισμό δεν είναι μόνο ηθικής τάξης, αλλά ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα, με την έννοια ότι αποτελεί παρέμβαση στις υπάρχουσες σχέσεις εξουσίας, και στην κατανομή των πολιτικών-κοινωνικών προνομοίων που απορρέουν από αυτές. Για παράδειγμα, η παρούσα διαβούλευση είναι ήδη ελλειπής χωρίς τη συμμετοχή και φωνή των ίδιων των μεταναστών σχετικά με τα ζητήματα των δικαιωμάτων τους.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 16:48 | Σπύρος_ΛΕΣΒΟΣ

    Αυτό το σχέδιο Νόμου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ από κάθε άποψη και αν περάσει, θα αποτελέσει τον καλύτερο «κράχτη» για νέα, μεγαλύτερα, κύματα λαθρομεταναστών, που θα έρχονται πλέον όλοι έχοντας την Ελλάδα ως τελικό προορισμό (και όχι ως χώρα διέλευσης που είναι τώρα για τους μισούς και πάνω).
    Το μύθευμα ότι «αν δώσουμε ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ σε αλλοδαπούς, αυτοί ενσωματώνονται στον ελληνικό λαό» είναι απολύτως αφελές (ή εκ του πονηρού):
    Η απερίγραπτη βία και οι εμπρησμοί των γαλλικών προαστίων δεν έχουν ως αυτουργούς κάποιους αλλοδαπούς στην υπηκοότητα αλλά νεαρούς «ΓΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» πρώτης, δεύτερης ή ακόμα και τρίτης γενιάς, που πήραν την ιθαγένεια από κάποιες αντίστοιχες με την προτεινόμενη νομοθετικές διατάξεις.
    Ιδιαίτερα απαράδεκτη και παραπλανητική είναι και η διάταξη που θα αναγνωρίζει δικαίωμα «εκλέγειν» αλλά όχι «εκλέγεσθαι» στους αλλοδαπούς. Τέτοια διάταξη δεν μπορεί να σταθεί ούτε συνταγματικά ούτε στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων -και οι εμπνευστές της γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόλις προσβληθεί δικαστικά, θα καταπέσει. Βέβαια, αν π.χ. κάποτε εκλεγεί «τσάμης» δήμαρχος στην Θεσπρωτία, κάποιοι θα «νίπτουν τας χείρας τους», λέγοντας μας «εμείς είχαμε λάβει πρόνοια να μην μπορεί να γίνει αυτό αλλά βλέπετε το δικαστήριο…».
    Αυτοί που μας χάρισαν μια ελεύθερη Ελλάδα πριν 200 χρόνια, δεν το έκαναν για να την παραδώσουμε σε κάποιους αλλοδαπούς.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ!

  • Καλώ δια μέσω αυτού του βήματος τον κ. Σαμαρά όχι απλά να πάρει θέση, αλλά να σταματήσει την επικείμενη παραχώρηση ιθαγένειας.

    Επιτέλους πάρτε χαμπάρι το ΠΑΣΟΚ αυτό-καταδικάζεται. Είμαι πεπεισμένος, θα αργήσει πολύ να ξανά πάρει την εξουσία. Αλλά κ. Σαμαρά μη βασίζεστε μόνο σ’αυτό. Ενεργήστε σύμφωνα με το «θέλω» του Ελληνικού Λαού. Πριν είναι πολύ αργά.

    Εν κατακλείδι, μια αφορά ας εισακουστεί σ’αυτόν τον τόπο και η φωνή του μικρομεσαίου. Αηδιάσαμε πια! Φτάνει!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:07 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Με το νόμο «τερατούργημα» που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου,ουσιαστικά θα επέλθει αλλοίωση της σύστασης του πληθυσμού της χώρας μας, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ! Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο του Σταύρου Λυγερού, που υπήρξε χθες 3/1/2010 στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και παρόλο που ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι αριστερών πεποιθήσεων, λέει σκληρές αλήθειες για την προσπάθεια που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, σε βάρος της φυλής μας ! Δέστε για περισσότερα εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_03/01/2010_385539

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:42 | dimitrios xristoforidis

    ναι, να αποκτησουν ελληνικη ιθαγενεια, υπο ορους και προυποθεσεις βεβαια, οι αλλοδαποι οπως γινεται σε ολες τις προηγμενες χωρες της ευρωπης! Αυτο εγινε σε Σουηδια, Γερμανια, Γαλλια. ΗΠΑ. Πολλοι ελληνες μεταναστες απεκτησαν ιθαγενεια της νεας τους πατριδας! Γιατι εμεις το αρνουμαστε στους αλλους;

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:30 | Φαλιέρος Κωνσταντίνος

    Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως απο τη «μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες» περάσαμε στη σχεδόν άνευ όρων Ελληνοποίησή των!

    Αντί να σας ενδιαφέρουν οι λόγοι που αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, λες και εκείνοι δεν αγαπάνε την πατρίδα τους (κάτι για το οποίο και η Ελλάδα έχει μερίδιο ευθύνης με τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ), αντι να σας απασχολεί ο τρόπος που έρχονται αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα μέσω στυγνού δουλεμπορίου, αντί να σας απασχολεί το γεγονός οτι η Ε.Ε. δεν τους δέχεται με τη δική τους ιθαγένεια (και δεν έχετε το σθένος να πιέσετε την Ε.Ε. γι’αυτό), αντί να σας απασχολεί η εκμετάλλευση που υφίστανται σε πλήθος περιπτώσεων απο τους Έλληνες επιχειρηματίες, αντί να μεριμνήσετε για τα εργασιακά δικαιώματα των νομίμων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και έχουν μετάσχει της Ελληνικής παιδείας, αντί εν πάσει περιπτώσει να σχεδιάσετε και να ασκήσετε μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική προς όφελος και των Ελλήνων και των μεταναστών, προσπαθείτε να «λύσετε» το πρόβλημα Ελληνοποιώντας τους… ΟΛΟΥΣ! Ό’τι κι αν είναι, όπως και αν ήλθαν, όποιοι κι αν τους έφεραν, ό’τι σκοπούς και αν έχουν!!

    Και για να το περάσετε πιο εύκολα, παραθέτετε ψευδή στοιχεία για το νομικό καθεστός άλλων χωρών. Δε σας έχω για τόσο ανόητο κύριε προθυπουργέ. Κάτι άλλο έχετε στο μυαλό σας και καλό θα είναι να το μοιραστείτε με όλους εκείνους τους Έλληνες που σας ψήφισαν…

    Η αλλοίωση του Ελληνικού Έθνους, του εκλογικού σώματος, η ενδεχόμενη δημιουργία κομμάτων μεταναστών που ενδεχομένως θα επιχειρούν να προάγουν μέσα στο «Ελληνικό» κοινοβούλιο τα συμφέροντα των χωρών τους εναντίον της Ελλάδας δε σας απασχολεί; Η κατακόρυφη άνθηση του δουλεμπορίου; Τα υπερυψηλά ποσοστά των ήδη υπαρχόντων μεταναστών στη φτωχή χώρα μας και τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν χωρίς πάντα να φταίνε οι μετανάστες (αν ο μετανάστης αλλα και ο οποιοσδήποτε δεν έχει να φάει, θα κλέψει… είναι πολύ απλό)σας απασχόλησαν; Μήπως τα λύσατε και δεν το έχω αντιληφθεί;

    Μήπως καταφέρατε εσείς ή η προηγούμενη κυβέρνηση να λύσετε όοολα τα υπόλοιπα προβλήματα των μεταναστών ή των Ελλήνων εξαιτίας των μεταναστών και το μόνο που έμεινε για να ολοκληρωθεί η «σοβαρή» πολιτική σας είναι η Ελληνοποίησή τους;

    Τι μεγάλο κακό σας έκανε πια αυτή η δύσμοιρη χώρα και οι πολίτες της και θέλετε να την εκδικηθείτε; Ποιό το πρόβλημά σας με το Ελληνικό έθνος και θέλετε να το αλλοιώσετε μέχρι αφανισμού; Ποιός ο λόγος να προσπαθείτε να μας αποδείξετε πως και ο Σοσιαλισμός μπορεί να είναι μια χαρά ακραίος και φασιστικός; Μας το απέδειξε και ο προηγούμενος «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν συνταξιούχους… και δίνοντας εντολή να παραδοθούν τα Ίμια και ο Οτσαλάν στους «δικαιούχους»!!! Εσείς θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα; Κι εμείς που διαφωνούμε είμαστε «ακροδεξιοί»;;;

    Δε μπορώ να αποφασίσω αν η πολιτιοκοιδεολογική σας σκέψη είναι για γέλια ή για κλάμματα. Ας πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα και ας αποφασίσει ο λαός τι απο τα δύο είναι

    Καλή χρονιά!!!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:01 | basiliki

    Κάντε κάτι για τους Έλληνες επι τέλους.
    Δεν είμαι ρατσίστρια αλλά δεν αποτελεί και κύριο πρόβλημα μου ο νόμος για τους αλλοδαπούς.
    Ζω σε επαρχία (Ήπειρο) και αυτό που βιώνω καθημερινά είναι η αύξηση της εγκληματικότητος και η αλλαγή του τρόπου ζωής μας απο αλλόδαπούς παράνομους και νόμιμους. Κάθε νόμιμος Αλβανός με άδεια παραμονής για εξαρτημένη εργασία, μεταφέρει (οικογενεική συνένωση) γυναίκα και τρία -τέσσερα παιδιά, τους ασφαλίζει όλους στο Ι.Κ.Α. και εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
    –Γνωρίζεται πως γίνεται η ανανέωση των καρτών παραμονής?
    –Γνωρίζεται ότι η πλειψηφία δουλεύει και στο τέλος της διετίας εμφανίζει το πολύ 100 ημερομίσθια, άδεια αναρρωτική απο το ΙΚΑ και εκμεταλεύεται όλο το επίδομα του Ταμείου Ανεργίας-ενώ κάνουν παράλληλα Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποχρεούνται σε υποβολή Φορολογικής Δήλωσης?
    –Γνωρίζεται ότι υπάρχουν Έλληνες που δουλεύουν χρόνια και δεν έκαναν κατάχρηση των αναρρωτικών αδειών του ΙΚΑ?
    –Γνωρίζεται ότι οι χρηματικές καταθέσεις των Αλβανών γίνονται σε μεγάλο ποσοστό σε Τράπεζες της Αλβανίας?
    –Πήγατε ποτέ σε επαρχικό Νοσοκομείο να μην βρίσκεται άδειο κρεββάτι γιατί τα κατέλαβαν όλα οι Αλβανοί?
    –Γνωρίζεται ότι στην περιοχή της Ηπείρου εγείρεται θέμα εδαφικό (Τσαμουρια)?
    –Γνωρίζεται ότι η παραοικονομία ανθεί? (Κινέζικα καταστήματα εμφανίζουν ετήασιο Κύκλο Εργασιών 3.000€) και οι έμποροι της επαρχίας στενάζουν?
    –Αναρωτιέστε γιατί το ΙΚΑ αντιμετωπίζει Οικονομικά προβλήματα και πιθανόν εμείς που πληρώνουμε 300 ημερομίσθια επι 27 χρόνια να μην πάρουμε ποτέ σύνταξη?
    –Εξακολουθείται να επιμένετε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και πρέπει όλοι εμείς οι Έλληνες να βοηθήσουμε?

    Αν δεν δημιουργήσετε αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε οι αλλοδαποί να ζούνε στην Ελλάδα κάτω απο προυποθέσεις τουλάχιστον ίδιες με τους Έλληνες πολίτες και όχι με ευνοικότερες.
    Αν δεν μας πείσετε ότι δεν σας ενδιαφέρει μόνο η αρπαγή πρόσκαιρων ψήφων.
    ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για όλους εμάς που ζούμε την σκληρή καθημερινότητα και δεν μένουμε στα Βόρεια Προάστια, με προσωπικούς φρουρούς.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:32 | Νίκος Κωνσταντινίδης

    ΟΧΙ δε συμφωνώ !!!!!
    Αν γίνει γνωστό σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες ότι χαρίζουμε Ελληνικές (Ευρωπαϊκές) Ιθαγένειες σε παιδιά λαθρομεταναστών τότε Αλλοίμονο μας !!!!!!!!
    Θα γίνουμε πραγματικό Γιουνανιστάν όπως μας αποκαλούν οι Τούρκοι.
    Μη ξεχνάτε ότι ο Ελληνισμός στη Μικρά Ασία , Αίγυπτο κτλ εξαφανίστηκε όταν ασιατικές ορδές κατέκλισαν τα εδάφη αυτά.
    Οι τούρκοι στη Κύπρο με 18% και θέλουν δικό τους κράτος. !!!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ οι προχειρότητες και επιπολαιότητες !!!!!!!!!!!!

    Αυτό είναι ΕΘΝΙΚΟ ζήτημα !!!

    Δε θέλω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να καταντήσουν μειονότητα στη χώρα των προγόνων τους στο όνομα δήθεν μιας παγκοσμιοποίησης .

    Δε θέλω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να διοικούνται από Ταλιμπάν ΙρακινοΠακιστανούς !!!!!

    Είμαι περήφανος που είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ και ας με πληγώνει και ταλαιπωρεί καθημερινά η κακοδιοίκηση της.

    Να δημιουργηθεί Πανευρωπαϊκή νομοθεσία με ποσοστιαία νομιμοποίηση μεταναστών.
    Να δοθεί ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε ‘Έλληνες ομογενείς της Αμερικής , Καναδά και Αυστραλίας και όχι σε μουσουλμάνους ασιάτες που μόνο δεινά θα επιφέρουν στη χώρα μας

    Νίκος Κωνσταντινίδης

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:01 | Διηνέκης Ποντικός

    Μέχρι τώρα ασχολήθηκα κυρίως με το γεγονός πως το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ δίνει την Ελληνική ιθαγένεια με μεγάλη ευκολία.

    Όμως πρέπει να τονίσουμε πως το νομοσχέδιο είναι και άδικο προς κάποιους μετανάστες που θα είχαν ίσως μεγαλύτερη προτεραιότητα από τις κατηγορίες που προβλέπει το νομοσχέδιο.

    Θυμίζω πως το νομοσχέδιο δίνει την Ελληνική ιθαγένεια σε ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, γίνεται η ληξιαρχική πράξη γέννησης και το παιδί φεύγει στο εξωτερικό αμέσως, εφόσον ο ένας γονέας του μένει νόμιμα στην Ελλάδα για πέντε χρόνια. Ένα παιδί δηλαδή που γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν έχει καμιά άλλη σχέση με αυτήν μπορεί να γίνει Έλλην υπήκοος στα πέντε του χρόνια.

    Δείτε τώρα ένα άλλο παράδειγμα:

    Ένα παιδί έρχεται στην Ελλάδα με τους γονείς του το 2000 σε ηλικία 12 ετών. Πηγαίνει όλο το Γυμνάσιο/Λύκειο στην Ελλάδα. Ενηλικιώνεται δηλαδή το 2006. Συνεχίζει στο Πανεπιστήμιο και αποφοιτά το 2010. Αυτό το παιδί δεν λαμβάνει την Ελληνική ιθαγένεια. Πήγε βέβαια 10 έτη σε Ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα (Γυμνάσιο-Λύκειο-Πανεπιστήμιο) αλλά δεν πρόλαβε να κάνει δήλωση το 2009, δηλαδή 3 χρόνια μετά τα 18 του (που προβλέπει το νομοσχέδιο) για να γίνει Έλληνας πολίτης.

    Η αδικία είναι προφανής:
    – Ένα παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν έζησε εδώ παραπάνω από μερικές μέρες, δεν έλαβε ουδεμία Ελληνική παιδεία, μπορεί να γίνει Έλλην υπήκοος με απλή δήλωση των γονέων του στα 5 του χρόνια (κατά το Άρθρο 1).
    – Ένα παιδί που πήγε 10 χρόνια σε Ελληνικό σχολείο, κατοικεί διαρκώς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πρέπει να υποβληθεί στην ακριβή και αβέβαιη διαδικασία πολιτογράφησης (κατά το Άρθρο 2).

    Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης είναι προφανής. Δεν ανοίγει απλά την διαδικασία της πολιτογράφησης, αλλά είναι και άδικο απέναντι στους μετανάστες, δείχνοντας προτίμηση σε άτομα με ελάχιστη σχέση με την Ελλάδα αντί για άλλα με βαθύτερη και ουσιαστικότερη σχέση.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:14 | taqis

    .και κάνω έγω ο παλιοσυντηριτικός μια πρόβλεψη. Πηγαίνουν οι Αλβανοι (Ελληνες πλεον στν ιθαγένεια) και εγκαθισταντε στην περιοχη της Ηπειρου. Αγοράζουν σπίτι,οικόπεδα, κάνουν δικές τους επιχειρήσεις και γενοβολάνε αβέρτα. Και κάποια στιγμή εγύρουν μειονοτικό θέμα καταπίεσης απο το ελληνικό κράτος και ζητούν, αν οχι ενοποίηση με τη μαμα Αλβανία, ανεξαρτητοποίηση. Κάποιος θα πεί οτι δεν γίνονται αυτά και λέμε υπερβολές. Και θα του θυμίσω εγώ πως έγιναν και παράγιναν στη γειτονική πρώην Γιουκοσλαβία με την περίπτωση του Κοσόβου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη Μακεδονια με του Σκοπιανούς που πλέον μπορούν να έρχονται δίχως βίζα και τους Τούρκους στη Θράκη? Για ποιό λόγο πάμε να δημιουργήσουμε μειονότητες στην πατρίδα μας? Μακάρι αυτές οι σκέψεις μου να είναι υπερβολές, αλλά για φανταστήτε και αυτό το σενάριο. Καλή χρονιά.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:44 | Γιάννης Μαρούτσος

    Επισημαίνω, συμπληρωματικά, συμφωνώντας απόλυτα με προηγούμενο σχολιαστή, ότι η έννοια του ius sanguinis δεν έχει καμία φυλετική διάσταση. Κάτι τέτοια θα οδηγούσε σε επικίνδυνους ρατσιστικούς ατραπούς και θα ήταν απαράδεκτο εν έτει 2010. Από την άλλη όμως, με τα ανεξέλεγκτα μεταναστευτικά ρεύματα να κατακλύζουν όλο τον κόσμο και να ταράζουν συθέμελα κοινωνικές δομές, είναι παραδεκτό εν έτει 2010 να συζητάμε για κοινωνική συνοχή και ισορροπίες και να αναρωτιόμαστε μέχρι ποιου σημείου πρέπει να φτάσει η χαλάρωση του ius sanguinis και το «μπόλιασμά» του από το ius soli ούτως, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες κοινωνικές εντάσεις.

    Και, σε τελική ανάλυση, προσωπικά πιστεύω ότι η ελληνική ιθαγένεια συνιστά «τιμή» και η λογική ότι με το που πατάω το πόδι μου στη χώρα τη δικαιούμαι οδηγεί σε ευτελισμό της.

    Λελογισμένη χαλάρωση του ius sanguinis, λοιπόν, ναι, ώστε να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας μια μεγάλη μερίδα παιδιών μεταναστών που δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα και έχουν αντρωθεί μέσα από την ελληνική παιδεία. Ευτελισμός, όμως, της ελληνικής ιθαγένειας μέσω της υπερβολικής και χωρίς όριο χαλάρωσης των κανόνων απόδοσής της, ΟΧΙ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:12 | Αλέξανδρος

    Όσο δεν μου δημοσιεύετε το μήνυμα, τόσο θα το ξαναστέλνω:

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    Οι λόγοι που είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο αυτό είναι οι ακόλουθοι:

    1. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών, τους οποίους αφορά το νομοσχέδιο, ήταν παράνομοι μετανάστες που κακώς – και παρανόμως – νομιμοποιήθηκαν εξ αρχής. Άρα τίθεται – εκτός των άλλων – και ένα τεράστιο ηθικό θέμα: Θα ανταμειφθεί αυτός που μπήκε παρανόμως πριν λίγο καιρό στην χώρα με δικαίωμα ψήφου;

    2. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι Μουσουλμάνοι. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλά θέματα θα ψηφίσουν υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων εις βάρος των Ελληνικών. Η απόδειξη: Μήπως ξεχνάτε τι έγινε στην Θράκη στις περασμένες Εθνικές Εκλογές όπου η Τουρκία έστελνε πούλμαν με Μουσουλμάνους που έχουν δικαίωμα ψήφου για να βγάλουν τους δικούς τους Βουλευτές;

    3. Μερικοί προβάλουν το επιχείρημα ότι σε άλλες χώρες οι μετανάστες ψηφίζουν κανονικά. Δυστυχώς δεν έχουμε τους ίδιους γείτονες με τους Άγγλους κύριοι, μακάρι να τους είχαμε. Η Αγγλία και η Ελβετία δεν συνορεύουν με μουσουλμανικό κράτος όπως εμείς με την Τουρκία, άρα άτοπη η σύγκριση.

    4. Το δικαίωμα ψήφου στον μετανάστη δεν θα του βελτιώσει την ζωή – όπως προσπαθούν να μας πείσουν – διότι ο μετανάστης έχει άλλες πολύ σημαντικότερες ανάγκες και προτεραιότητες (δουλειά ίσως;). Άλλωστε και οι Έλληνες, που έχουμε δικαίωμα ψήφου, πάμε και ψηφίζουμε; Οι μισοί βαριούνται να πάνε.

    5. Οι μετανάστες – λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι ΠΑΡΑ πολλοί. Το λογικό είναι πρώτον να βρούμε τρόπο να εμποδίσουμε να έρθουν μέσα κι άλλοι, δεύτερον να δούμε πώς θα φύγουν οι παραπανίσιοι, και ΤΕΛΟΣ να δούμε πώς θα εντάξουμε αυτούς που θα μείνουν. Εμείς, ως ανάποδοι άνθρωποι που είμαστε, ξεκινάμε από το τέλος. Γιατί;

    6. Τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη όταν μάθουν ότι ενώ οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να μειώσουν τους μετανάστες (Μειώνει τις άδειες εργασίας για μετανάστες η Ελβετία & Μορατόριουμ στην είσοδο νέων μεταναστών θα επιβάλει η Ιταλία λόγω ύφεσης), η Ελλάδα δίνει ιθαγένεια & πολιτικά δικαιώματα; Για μαντέψτε…

    7. Αν δεν τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου και διαπιστώσουμε στην πορεία ότι κάναμε λάθος μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Εάν όμως τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου και αργότερα διαπιστώσουμε ότι ήταν λάθος τι θα μπορούμε να κάνουμε; Τίποτα.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:01 | Γιάννης Μαρούτσος

    Νομίζω ότι, από την έως τώρα καταγραφή απόψεων, καθίσταται σαφές ότι η συτριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δε συμφωνεί με τη λογική της «εύκολης ιθαγένειας» και ορθώς δεν αποδέχεται να καταστεί η ελληνική ιθαγένεια κάτι σαν πωλούμενο οπωρολαχανικό στη λαϊκή.

    Επαναλαμβάνω ότι προσωπικά τάσσομαι υπέρ της βασικής ρύθμισης του άρθρου 1Α (παράγραφος 1). Διαφωνώ όμως με την «ξεχειλωμένη λογική» της εύκολης ιθαγένεια, όπως αυτή διατυπώνεται σε άλλες επιμέρους διατάξεις. Π.χ.:

    * στην παράγραφο 2 (μόνο 3 τάξεις αρκούν, για να πάρεις ιθαγένεια!)
    * στην παράγραφο 4γ (αν ένας από τους γονείς σου να κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα – και ας μην είναι νόμιμος! – και πάλι ιθαγένεια παίρνεις!).

    Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται να κλονίσει τη βάσικη αρχή του ελληνικού δικαίου ιθαγένειας που είναι το ius sanguini. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό, αρκεί να ξέρουμε πού πρέπει να θέσουμε το όριο. Και φοβάμαι ότι, εν προκειμένω, αυτοί που συνέταξαν το υπό σχολιασμό νομοσχέδιο μάλλον ξέχασαν τη συγκεκριμένη τους υποχρέωση!

    Σημειώνεται δε ότι και χώρες που προχώρησαν κατά το παρελθόν τόσο «τολμηρά» όσο επιθυμεί τώρα το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει ή χώρες που είχαν ήδη για πολλά χρόνια ιδιαίτερα ευνοϊκή νομοθεσία σε θέματα ιθαγένειας (π.χ. η Γαλλία) αναγκάστηκαν να «μαζέψουν» αρκετά από το ευνοϊκά αυτά μέτρα. Προφανώς, διείδαν προβλήματα στην εφαρμογή των ρυθμίσεων, καθώς και συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική τους δομή.

    Ας το έχουμε αυτό υπόψη και ας κατανοήσουμε, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις κομματικές και ιδεολογικές μας προκαταλήψεις, ότι η υπερβολική χαλάρωση των κανόνων σε θέματα ιθαγένειας μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη ασυδοσία.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:40 | ΝΙΚΟΣ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,

    ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΛΟΓΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 15:59 | Θεοφιλος Κουρεμετης

    Απαντω στο σχολιο το Αλεξ Τοκας. Συμφωνω μαζι σου ως προς την παρανομια των πολιτικων και την απελαση των αλλοδαπων. Ομως δεν θα συμφωνησω για την Αμερικη που ζεις και ζω. Οι παρανομοι της Αμερικης ειναι περισσοτεροι απο οποιαδηποτε χωρα στον κοσμο. Η κριση που περνα αυτη η χωρα λογω της πολιτικης παρανομιας ειναι μεγαλη. Μην συγκρινεις το New Jersey με τη τις Νοτιες Πολιτειες. Η καθε πολιτικη παραταξη στον πλανητη σημερα ειναι «κεντρο βρωμιας» και εκμεταλλευσης του πολιτη της. Μην συγκρινεις τις ΗΠΑ με την Ελλαδα γιατι στο τελος, η Ελλαδα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει. Εγω δουλευω στη Georgia και στους 100 ανθρωπους που δουλευουν σε εστιατορεια και οικοδομες, οι 80% ειναι παρανομοι! Μην βλεπεις που μια στις τοσο μαζευει 1000 ατομα και τα στελνει πισω. Το κανουν για τα ματια και μονο. Γνωριζω 6 ατομα που εχουν απελαθει απο τη χωρα 3 φορες ηδη και ξαναμπαινουν σε λιγοτερο απο μηνα.
    Η καθε χωρα πρεπει να το ψαξει βαθυτερα και οι πολιτες να ειναι περισσοτερο ενεργοι σε αυτα τα θεματα και να μην επαναπαυονται αφηνοντας την εκαστοτε εξουσια να λυση το προβλημα

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:27 | PETROS ROUSSOS

    Μήπως στο τέλος θα γίνουμε εμείς μειονότητα στον ιδιο μας τον τόπο;Οι Αλβανοί μ΄αυτόν τον τρόπο, σε λίγο καιρό, θα είναι περιττό να θέσουνε ζήτημα «Τσαμουριάς»,διότι εμείς οι ίδιοι θα τους έχουμε παραδώσει στο πιάτο την Ελλάδα!Το πάθημα των Σέρβων δεν μας έχει γίνει μάθημα;Μην συγκρίνουμε τους δικούς μας μετανάστες μ΄αυτούς.Πότε οι δικοί μας μετανάστες έθεσαν θέμα εαν η Αμερική ανήκει στους Αμερικάνους ή στους Έλληνες;Στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας,στο τέλος δεν θα΄χουμε ΠΑΤΡΙΔΑ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:20 | Δημήτρης

    Δημοψήφισμα προφανώς δεν θα γίνει καθότι το 90% των Ελλήνων είνα κατά του νομοσχεδίου. Ποια χώρα στον κόσμο δίνει άραγε υπηκοότητες της χονδρικής σε μετανάστες ως επί το πλείστον χαμηλής μόρφωσης,άνεργους,μηδενικής εξειδίκευσης και με πλήρη αδυναμία στοιχειώδους προσαρμογής στον τρόπο ζωής της εκάστοτε χώρας; Έχετε μελετήσει τα στοιχεία αποφοίτησης αλλοδαπών από τα ελληνικά λύκεια; Ένα μικρό ποσοστό από αυτούς που ξεκινάνε το δημοτικό παίρνουν απολυτήριο γυμνασίου και ένα ελάχιστο λυκείου. Προφανώς αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν αφορούν. Τι θα κάνουν όταν μεγαλώσουν; Ό,τι κάνουν και οι γονείς τους(δες τα αστυνομικά δελτία). Όσοι είναι νόμιμοι,με δουλειά και γνώση της ελληνικής,ας γίνουν Έλληνες σήμερα κιόλας. Οι άλλοι πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό γιατί η χώρα πέρα από τα όρια χρεωκοπίας βρίσκεται και στα όρια μιας βίαιης εξέγερσης.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:22 | ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΝΗΨΗΤΑΚΗ

    1A, 2.
    Δεν είναι απαραίτητο να ζητείται φοίτηση στις τρείς πρώτες τάξεις του Δημοτικού διότι πολλές φορές έρχονται παιδιά 11, 12, 13 χρονών και οι αρμόδιοι φορείς τα εντάσσουν σε τάξεις Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού( πράγμα κατα τα άλλα ολέθριο για την ένταξη του παιδιού στο σχολείο, αφού δεν υπάρχουν φορείς υποστήριξης και υποδοχής και τα παιδιά δεν ξέρουν καλά καλά το όνομά τους στα ελληνικά και πολλές φορές δεν ξέρουν καν τι θα πει σχολειο)
    Επίσης, τα παιδιά με την ενηλικίωση και 5 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα και φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, πρέπει να μπορούν μόνα τους να ζητήσουν ιθαγένεια, χωρίς μεσολάβηση γονέων, (διότι μπορεί να μην είναι εδώ ή να μην υπάρχουν
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΟΠΩΣ Π.Χ.ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Κ.Λ.Π.
    ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:19 | Παναγιώτης

    Ένσταση έχω μόνο στις 3 τάξεις παρακολούθησης. Μου φαίνονται λίγες.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:15 | ΓΕΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΠΑΡΙΕΣ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ. ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΑΝ ΜΕΝΑΜΕ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΟΔΟΣ. (ΦΕΡΝΩ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?)

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:45 | Xrysula

    Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα οι Έλληνες, οπότε ας λύσουμε και των επισκεπτών μας τώρα.
    Αραγε, θα τους βάλετε να καταγράφουν κι αυτοί κάθε βράδυ τις αποδείξεις αγορών που θα έχουν κάνει;

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 14:16 | Ανεστης

    Τα κόμματα πρέπει να βρίσκονται μπροστά απο την κοινωνία και να διαμορφώνουν πολιτικές με βάση το όραμα και τις αρχές τους.

    Το όποιο δημοψήφισμα που ζητούν οι»πονηροί» θα «αιχμαλωτίσει» τις πιθανές αποφάσεις απο μια συγκυριακή αντιδραστική – ξενοφοβική κοινή γνώμη που επηρεάζεται πρόθυμα απο φανατικές ελληναράδικες φωνές.

    Δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα. Κοινή λογική χρειάζεται και πολύ καλός σχεδιασμός. Η ένταξη των ανθρώπων αυτών θα επιτρέψει την πληθυσμιακή μας ανανέωση, θα φρενάρει την εσωστρέφειά μας, και θα έχει θετική επίδραση στην κοσμοθεωρία μας.