Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:38 | Efthimiou

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου το 2005 έλεγε: Η πρόταση για δημοψήφισμα είναι η ξεκάθαρη δική μας διαχωριστική γραμμή από τη Δεξιά. Δικό μου πολιτικό στοίχημα είναι ότι δεν πιστεύω στα παλαιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που θα αγωνίζονται για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη συνειδητή συμμετοχή των ενημερωμένων πολιτών. Αυτή είναι η δική μου δημοκρατική παράδοση που πηγάζει από τις δημοκρατικές παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είμαι και αυτός θα είμαι»

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:48 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:03 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της ιθαγένειας όπως και των όποιων παροχών και διευκολύνσεων πρέπει το Ελληνικό Κράτος να παρέχει σε αυτούς τους ανθρώπους σίγουρα δεν εμπεριέχεται σε αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.Πρέπει να δούμε και να μελετήσουμε τον τρόπο και τα χρονικά όρια που εφάρμοσαν άλλα κράτη που βρήκαν το ίδιο πρόβλημα πρίν από εμάς.Όταν οι δικοί μας άνθρωποι τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 έφυγαν απο την πατρίδα μας αναζητώντας κάτι καλύτερο βρήκαν μπροστά τους αυστηρούς ελέγχους και σίγουρα μια όχι και τόσο ελαφριά και ελαστική αντιμετώπιση του όλου θέματος. Το Ελληνικό Κράτος δυστυχώς ακολουθεί το γνωστό μονοπάτι της ελαφρότητας και της τσαπατσουλίας που το χαρακτηρίζει σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που βρίσκει μπροστά του. Πιστεύω πως μόνο μετά απο σοβαρή μελέτη των επιπτώσεων που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα σίγουρα θα έχει στο μέλλον της πατρίδας μας πρέπει να θέσουμε ένα όριο,μια ποσόστωση,σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να στηρίξει η πατρίδα μας και μετά με σοβαρές και όχι πρόχειρες προτάσεις να τεθεί και το θέμα της ιθαγένειας σε δημοψήφισμα. Άλλωστε την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για σοβαρά προβλήματα ο σημερινός πρωθυπουργός την υποστήριζε με θέρμη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:26 | Ελενη

    Σας ευχαριστώ εκ τον πρωτέρων που μας δίνεται το δικαίωμα να εκφέρουμε μια φορά τη γνώμη μας. Γεννηθηκα στην Αλβανία. Ήρθα στην Ελλάδα το ’91 για ένα καλήτερο μέλλον. Είμαι 22 χρόνων και ζω εδώ από 3 χρονών. Πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και τώρα είμαι τελειόφοιτη του τει μεσολογγίου. Δεν μπορώ να ζήσω στην Αλβανία διότι εδώ μεγάλωσα, εδώ έχω τις παρέες μου εδώ είναι η ζωή μου. Έχω βιώσει από πολύ μικρή ηλικία τον ρατσισμό. Στο δημοτικό όλα τα παιδιά μας φώναζαν αλβανάκια άκρως υποτιμητικά και κοροίδευτικά. Ένιωθα απαίσια. Η λέξη Αλβανός στην Ελλάδα σημαίνει βρισία. Έχω φτάσει στα 22 μου και ακόμα ντρέπομαι να λέω από που είμαι γιατί αμέσως θα αλλάξουν συμπεριφορά απεναντί μου και θα με αντιμετωπίζουν μειονεκτηκά. Εννοείται πως κατακρίνω τους Αλβανούς που έρχονται στην Ελλάδα για άτιμους σκοπούς και σιχαίνομαι τον ίδιο μου τον εαυτό όταν ακούω στην τηλεόραση ότι ο τάδε Αλβανός διέπραξε εγκλήμα. Δεν είναι όμως όλοι έτσι. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί. Ας σταματήσουμε επιτέλους να τα ισοπεδώνουμε όλα. Από τη στιγμή που τέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή έχετε αρχίσει όλοι έναν πόλεμο προς όλους τους αλλοδαπούς. Ελάτε λίγο στη θέση μου. Ζω σε μία χώρα 19 χρόνια σπουδάζω εδώ και δεν έχω στα χέρια μου ένα χαρτί που να αποδεικνύει το παραμίκρο. Όλα τα σχόλια σας στάζουν μίσος. Κοιτάξτε επιτέλους λίγο μπροστά και μην προσπαθείτε να πηγαίνετε πάντα πίσω. Βλέπω κάποια σχόλια και γέλαω. Λέτε οτί θα σας διώξουμε από τη χώρα σας ότι θα σας πάρουμε τα εδάφη και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Απογοητεύομαι από την χώρα που την νοιώθω πατρίδα μου να υπάρχουν άνθρωποι τόσο οπισθοδρομικοί. Σταματήστε να μεταδίδετε στα παιδιά σας ρατσιστικές αντιλήψεις. Είναι ντροπη να βλέπεις παιδάκι 7 χρονών να λέει στο άλλο παιδάκι φύγε δεν σε κάνω παρέα γιατί η μαμά μου μου είπε να μην κάνω παρέα με αλβανάκια. Μάλιστα αυτά άκουγα τότε και αύτα συνεχίζω να ακούω. Ερχόμουν κλαίγοντας από το σχολείο και ρώταγα τη μάνα μου τι τους έχω κάνει και με βρίζουν έτσι. Τέλος για να μη σας κουράζω άλλο δε με νοιάζει τι θα γίνει τελικά με το νομοσχέδιο. Σκοπός του σχολίου μου είναι να προσθέσω ένα λιθάρακι στη βελτίωση της ανθρωπότητας. Να σταματήσουμε να κατακρίνουμε όλοι μας ότι είναι διαφορετικό από εμάς. Να σταματήσει επιτέλους το κύμα ράτσισμου.
    Υ.Γ. Σας παρακαλώ να προσθέσεται το σχόλιο μου. Για να ακουστεί και η φώνη μιας Αλβανίδας που προσπαθεί για το καλήτερο.
    Με εκτίμιση

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:37 | Τάσος, Θεσσαλονίκη

    Επανερχόμαι διότι δε σχολίασα ότι άλλο πράγμα είναι η απόδοση ιθαγένειας και άλλο υπηκοότητας. Είναι ουσιαστική η διαφορά για αυτό και χρησιμοποιούνται οι δύο όροι.Έλληνες που μετανάστευσαν στη Γερμανία αποκτούν τη γερμανική υπηκόοτητα εφόσον επιθυμούν αλλά η ιθαγένεια τους είναι ελληνική.Με μεταφορά στη χώρα μας να έχουμε για παράδειγμα έλληνα υπήκοο με ιθαγένεια Ουκρανική ας πούμε για παράδειγμα.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:48 | Κώστας Ανδρέου

    Να αποσυρθεί αμέσως το νομοθέτημα.

    Μια χώρα με τέτοιους πολίτες , όπως φαίνεται από τα ρατσιστικά, λαικίστικα, ξενοφοβικά σχόλιά τους, όσο και να προσπαθεί με ενέργειες της πολιτικής, πνευματικής, πολιτιστικής ηγεσίας της, να κρύψει το χάλι της, είναι επικίνδυνος χώρος, για να «εγκλωβιστούν» ανυποψίαστοι άνθρωποι που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και δεν έχουν τα άρρωστα μυαλά τους.

    Αντί για «ελληνική ιθαγένεια» , χρήσιμο θα ήταν να δοθεί ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες του κόσμου, για την «ποιότητά μας» και να φροντίσουν να πάρουν σε βάρος μας τα κατάλληλα μέτρα, με βάση την απλή λογική της αμοιβαιότητας.

    Ετσι πρώτα απ’όλα να αποβληθεί η χώρα μας από ΕΕ, ΟΗΕ και λοιπούς οργανισμούς συμβίωσης της ανθρωπότητας και στην συνέχεια να διωχθούν όλοι οι ελληνικής καταγωγής μετανάστες, από τις χώρες που τους φιλοξενούν στην χώρα μας.

    Υ.Γ. Δημοψηφίσματα γίνονται μεταξύ ανθρώπων για πράγματα που αφορούν ανθρώπους, όπως η φορολογία, τα σκουπίδια κλπ και όχι για να αποφανθούμε αν κάποιοι άνθρωποι «είναι άνθρωποι» ή όχι.
    Αυτό δεν είναι θέμα που θα αποφανθεί κάποια πλειοψηφία, η οποία το μόνο που χρειάζεται είναι βασική και στοιχειώδης «εκπαίδευση».
    Αν χρειάζεται ένα δημοψήφισμα είναι , αν θα διώκονται ποινικά, όσοι ασκούν λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία σε βάρος των συνανθρώπων μας που δεν είχαν την «ατυχία» να γεννηθούν σ’αυτήν ή σε πιό προηγμένες από την δική μας χώρα.
    Καλύτερα θα ήταν να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για το πως θα χάνουν την ιθαγένεια, όσοι από τους «έλληνες» δεν πληρώνουν τους φόρους, μιζώνονται, χτίζουν αυθαίρετα.

    Στην Αρχαία Αθήνα που τόσο τους αρέσει να επικαλούνται, δεν υπήρχε ο θεσμός του παράνομου μετανάστη. Οσοι δεν ήταν Αθηναίοι ονομάζονταν χωρίς χαρτιά και γραφειοκρατικές διαδικασίες «μέτοικοι».

    Υπήρχε όμως για τους πολίτες, ο θεσμός του «εξοστρακισμού» τον οποίο και εισηγούμαι πάρα πάνω για όσους προσβάλλουν την χωρίς κόπο αποκτηθείσα ιθαγένεια, μαζί με τα δικαιώματα «κατάχρησής της».

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:41 | Χρυσίνη

    Ήρθαν. Εμείς βρήκαμε φτηνά εργατικά χέρια όπως βρήκαν όλες οι χώρες όπου πήγαν μετανάστες. Αυτοί μας ληστεύουν, μας σκοτώνουν. Εμείς κατεβάσαμε το επίπεδο της εκπαίδευσης στα σχολεία για να μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους και διώξαμε τα ελληνόπουλα από τα δημόσια σχολεία. Τους δώσαμε την ελληνική σημαία. Τώρα τους δίνουμε και την ιθαγένεια με αόριστες προϋποθέσεις. Τι μένει;
    Να μεταναστεύσουμε εμείς;

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 22:04 | Αχιλλέας

    Ο αλλοδαπός όταν αποκτά την ελληνική ιθαγένεια να μην μπορεί να απόκτηση και την ιθαγένεια των γονέων του και αν συμβεί αυτό τότε να του αφαιρείται αυτόματα η ελληνική

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:50 | ΗΛΙΑΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ,
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΡΩΑΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΟ 91′.
    ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
    ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ-ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΑ ΕΘΝΗ.
    ΚΙΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΝΟΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΩΣ ΜΕΣΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ «MAASTRICHT» ΕΙΤΕ ΞΕΡΩ ΓΩ.
    ΜΠΑΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΝΑΛΕΣΟΥΜΕ.
    ΤΩΡΑ ΠΑΡ’ΤΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΤΟ.
    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:26 | Αχιλλέας

    Διαφωνώ με την χωρήγηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από όμορες χώρες,διότι τα παιδιά αυτά γεννηθήκανε από γονείς που ήρθαν στην χώρα μας να εργασθούν παράνομα και χωρίς να τους ζητήθει κατι τέτοιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε επιβαρυνθεί ως φορολογούμενοι το κόστος της γέννησης, περίθαλψης, ανατροφής και εκπαίδευσης, σε βάρος της ποιότητας της υγείας και της παιδείας των παιδιών των φορολογουμένων. Αντίθετα για τα παιδιά μεταναστών που έχουν έρθει στην Ελλάδα διωκόμενοι, (πολιτικοί πρόσφυγες και όχι οικονομικοί μετανάστες), να δοθεί ελληνική ιθαγένεια για το διάστημα που ισχύει η δίωξη στην χώρα τους. Για να ληφθούν όμως αποφάσεις πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, καθώς το θέμα πλέον είναι και κοινωνικό.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:55 | Τάσος Θεσσαλονίκη

    H χορήγηση ιθαγένειας πρέπει να αντιμετωπισθεί με μέγιστη πρόσοχη και να μην υπαγορευθεί απο κομματικά ωφέλη. Μία χώρα,πύλη εισόδου λαθρομεταναστών,που αποδίδει ιθαγένεια σε άγνωστης ιθαγένειας παιδιά να αναμένει πλημμυρίδα μεταναστών. Τα πέντε χρόνια είναι πολύ λίγα ,λιγότερα απο κάθε ευρωπαϊκή χώρα.Γιατί δεν αντιγράφουμε συστηματα χώρων που απο δεκαετίες έχουν υποδεχθεί νόμιμους μετανάστες? Γνωρίζω για τη Γερμανία ότι γίνονται εξετάσεις γλωσσομάθειας,ιστορίας,έλεγχος ποινικού μητρώου και άλλα με μεγάλη υπευθυνότητα. Γιατί η χώρα μας να γίνει ευκολότερη απο άλλες? Η παρούσα κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση είχε δικαιολογημένες αντιρρήσεις για τη ψήφο των ομογενών ελλήνων ανα τον κόσμο. Ας ακούσει λοιπόν τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις της κοινωνίας. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπισθεί με προχειρότητα.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:59 | Γιώργος

    Αν έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών τότε ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία. ΝΑ δοθούν άμεσα ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες. Σε αυτή τη χώρα κατοικούν, εξίσου επηρεάζονται από τις αποφάσεις της εξουσίας.

    ΝΑΙ στο νομοσχέδιο και μακάρι να ήταν πιο τολμηρό.

    ΟΧΙ στις ακροδεξιές υστερίες που φοβούνται… μη νοθευτεί το «ελληνικό DNA».

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:55 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ

    Είμαι εγώ, που κλείνω μέσα μου τη δύναμη της
    φυλής μου.
    Είμαι εγώ, που νοιώθω μέσα μου το νεύρο και τα
    βιώματα αιώνων. Είμαι εγώ, που
    νοιώθω μέσα μου τη ζωντανή παρουσία γενεών, που
    πέρασαν χαράσσοντας …βαθειά
    αυλάκια, για να βρίσκουν το δρόμο τα άλλα Έθνη. Είμαι εγώ, που οραματίζομαι να διαμορφώσω μια
    νέα πραγματικότητα…, που
    θα κυβερνούν οι αξίες του Ελληνισμού…

    Είμαι εγώ ο Εθνικιστής.»

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:38 | tester1106

    Προς όλους τους πολιτικούς

    Χωρίς εσάς και τους γονείς σας γιατί αρκετοί είστε τέκνα πολιτικών δυστυχώς, η Ελλάδα θα πετύχαινε πολύ περισσότερα και δεν θα ήταν σήμερα ένα από τα τελευταία σκαλοπάτια της Ευρώπης.

    Μέχρι σήμερα ότι έχετε κάνει το κάνατε πάντα σκεπτόμενοι τους ψήφους και αυτό προσπαθείτε να κάνετε και σήμερα.

    Σε ποια χώρα του κόσμου νομιμοποιούν λαθρομετανάστες η τα παιδιά τους;

    Στην Αμερική πολεμούν οι Μεξικανοί στο Ιράκ ελπίζοντας ότι θα πάρουν μετά την Αμερικανική υπηκοότητα, δεν λέω να φτάσουμε ως εκεί.

    Στην Ολλανδία τους πληρώνουν για να φύγουν.
    Στην Γαλλία δεν δέχονται άλλους.
    Στην κεντρική Ευρώπη κάνουν δημοψηφίσματα για το αν θα τους επιτρέψουν να έχουν τζαμιά η όχι.
    Και εκεί μιλάμε για νόμιμους μετανάστες… και για οργανωμένα κράτη όχι μπάχαλα.

    Αλήθεια, όλοι οι παραπάνω λαοί, δεν έχουν ανθρωπιά; Δεν έχουν παιδεία; κύριοι της αριστεράς κουλτούρας που δεν μπορείτε να εκφέρετε άλλη άποψη εκτός από τη γραμμή του κόμματός σας; που προσπαθεί πάση θυσία να ανεβάσει τα ποσοστά του, έστω και με ψήφους λαθρομεταναστών;

    Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν εδώ από ανάγκη, είμαστε όμως μία μικρή χώρα σε πληθυσμό και δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους εδώ.

    Θα πρέπει να προστατέψουμε τα σύνορά μας ώστε να μην έρχονται άλλοι
    Να στείλουμε πίσω όσους είναι παράνομα στη χώρα, και κατόπιν κύριοι της κυβέρνησης να κατεβάσετε νομοσχέδια για δημόσια διαβούλευση, και αφού πρώτα είστε έτοιμοι, αν δεν αρέσουν στον Ελληνικό λαό να τα αποσύρετε, γιατί αν κρίνω από αυτό εδώ θα πρέπει να το είχατε πάρει πίσω ήδη.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:29 | ΜΑΥΡ.ΣΑΒΒΑΣ

    ΚΥΡΙΟΙ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ …

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ…
    ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ {ΠΑΤΡΙΔΑ – ΕΘΝΟΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ)ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ Μ’ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΑΛΟΥΧΗΣΑΤΕ,
    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

    ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ.

    ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ (παρ’οτι σας το επιβαλλουν)

    ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΑΣΙΑ ΜΑΣ:
    Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα….
    Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν,
    μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΟΥΤΩΣ ΕΙ ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ.
    ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ.
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΤΕ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΜΗΝ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ …..
    ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΦ’ΟΣΟΝ ΣΤΡΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
    ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ??

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:06 | πανος

    Τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πρέπει να παίρνουν άμεσα, προσωρινή Ελληνική ιθαγένεια με όλα τα δικαιώματα που συνεπάγεται αυτό και οριστικά στο 15ο έτος αν στο μεταξύ δεν έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα.
    οι μετανάστες να καταγράφονται άμεσα στο δημαρχείο της περιοχής όπου κατοικούν και να παίρνουν αυτόματα την ιθαγένεια μετά την παρέλευση 15 ετών, εφόσον παραμένουν εδώ, ως τότε τα διαιωματάτα τους να είναι αυτά που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες(όπως οι έλληνες στη Γερμανία).

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:51 | λαμπρος Παλασης

    ελληνας ειναι αυτος που γενιεται στα χωματα της ελλαδας και πεθαινει για τα χωματα της.
    Αφηστε τα παιδια να γνωρισουν την ελλαδα μην τους στερειτε το «ελληνικο πνευμα» επειδη καποιοι «αγραμματοι κανιβαλλοι ιθαγενεις» πιστευουν οτι υπαρχει ελληνικο dna.
    Δημιουργηστε ελληνες με παιδεια και οχι ελληνες με την βια.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 21:37 | Δημήτρης

    Για άτομα τα οποια εισήλθαν παράνομα εντός του Ελληνικού εδάφους παραβιάζοντας τα σύνορά μας, ακόμα και η χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας πολύ τους πέφτει. Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Δηλαδή που ήρθαν με νόμιμες διαδικασίες. Η κατηγορία και η τιμωρία θα πρέπει να είναι σε βαθμό κακουργήματος για τους έλληνες εργοδότες και εκμεταλλευτές τους καθώς και για τους διακινητές τους δουλέμπορους. Από βαρύτατη αμέλεια έως εσχάτη προδοσία για τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς και τους κρατικούς υπόλογους από το 1989 και εντεύθεν. Απαλλαγή για τους ίδιους τους μετανάστες που δεν φταίνε σε τίποτα απλά ζητάνε μιά καλύτερη ζωή. Χρειάζονται καλή μεταχείριση, τροφή, πολιτισμένη διαμονή και εν τέλει ΑΠΕΛΑΣΗ στις χώρες καταγωγής τους. ΟΛΟΙ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:59 | PETROS ESKIOGLOU

    Ναι να δωθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας,…..

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:45 | νικος ιωαννιδης

    αυτο που χρονια αναρωτιεμαι ειναι γιατι πρεπει ολα να ειναι δυσκολα , μπερδεμενα και με νομους που χανονται στο παρελθον … πιστευω οτι η απλοποιηση των νομων γενικοτερα αλλα και των νομων που αφορουν το εν λογω θεμα ειναι αναγκαιο περισσοτερο απο ποτε

    η προταση μου ειναι η εξης και ξεκιναω με το σκεπτικο που με οδηγησε σε αυτη

    το προβλημα της χωρας ειναι οτι αφου φτασουν οι μεταναστες στη χωρα , μετα δεν τους ξερει , δεν ξερει που βρισκονται , τι εργασια κανουν , σε τι κατασταση ειναι η υγεια τους , τι αναγκες εχουν αλλα και ποιος ο λογος που βρεθηκαν στη χωρα μας ..

    γιατι λοιπον δεν δημιουργουμε την ταυτοτητα ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ που αφορα ολους τους μη υπηκοους , ετσι οποιος μπαινει στη χωρα , το γνωριζει ή πρεπει να το μαθαινει ΕΥΚΟΛΑ , θα παρουσιαζεται στο κατα τοπους αστυνομικο τμημα , θα εξεταζεται αρχικα απο καποιο γιατρο στο κοντινο κετρνο υγειας ή νοσοκομειο , θα καταχωρειτε ο λογος που βρισκεται στην χωρα , που μενει , τι εργασια κανει και θα εχει την υποχρεωση εντος 6 μηνου να αναφερει εκ νεου τα στοιχεια ετσι ωστε εαν μετα απο 3 ή 5 ή δεν ξερω ποιο χρονικο διαστημα να δικαιουτε την υπηκοοτητα , επισης η συγκεκριμενεη ταυτοτητα θα του δινει το δικαιωμα καρτας εργασιας αλλα και διαβατηριου ωστε εαν θελει να παει στη χωρα που ΕΠΙΘΥΜΕΙ !!! εαν παλι θελει να μεινει εδω να ειναι ενας αναγνωρισιμος πολιτης που αρχικα δεν θα εχει ολα τα δικαιωματα (ψηφου και αλλα) αλλα στην συνεχεια θα μπορει και ισως παλι κλιμακωτα , δηλαδη μετα απο μια 4ετια να μπορει να εχει ψηφο στην αυτοδοιηκηση ενω μετα απο 8 χρονια στης βουλευτικες

    οτι και εαν επιλεξετε το γεγονος ειναι οτι πρεπει να ειναι ενας απλος νομος που θα δινει απλες και ξεκαθαρες ΛΥΣΕΙΣ ωστε και ελεγχος να υπαρχει και να τους δινει τα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και να μην ειναι ερμαια αστυνομικων και αλλων για ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ , ΒΙΑΣΜΟΥΣ και πολλα αλλα !!!!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:37 | tulka

    Ήταν επιτέλους ώρα να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας. Όμως σε ό,τι αφορά τα παιδιά, το νομοσχέδιο είναι άτολμο. Η ιθαγένεια θα πρέπει να δίδεται αυτόματα σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην ελληνική επικράτεια κατά τη στιγμή της γέννησής τους με την έκδοση του πιστοποιητικού γεννήσεως (με εξαίρεση φυσικά αν οι γονείς δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο). Το αν οι γονείς είναι νόμιμοι ή όχι δε θα πρέπει να έχει καμία σημασία, όπως δεν έχει σημασία και για την εγγραφή ενός παιδιού στο σχολείο.
    Επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι μπορεί η πλειοψηφία των σχολίων (που τουλάχιστον εγώ διάβασα) να είναι κατά του νομοσχεδίου (όπως φαίνεται και στα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων), όμως σε τέτοιου είδους θέματα (είτε σε αυτόν τον ιστοχώρο είτε σε φόρουμ που θίγονται κοινωνικά θέματα, θέματα μετανάστευσης κλπ) κινητοποιούνται μαζικά και συμμετέχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό άνθρωποι που ανήκουν σε συγκεκριμένους συντηρητικούς ακροδεξιούς κύκλους, με στόχο να φαίνεται ότι ποσοτικά η δική τους άποψη είναι η επικρατούσα. Είναι προφανές από το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών, ότι δεν είναι ο συντηρητισμός η επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα. Οπότε μην αρχίσετε τις εκπτώσεις στο νομοσχέδιο.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:33 | ΣΤΡΑΤΗΣ

    Γενικά οι προβλέψεις είναι σωστές , πρέπει τα 5 χρόνια να ισχύουν για τα παιδιά που γεννούνται στην Ελλάδα, να γίνουν δε 10 δέκα χρόνια για τα παιδιά που ήλθαν στην Ελλάδα . Για τη πρώτη κατηγορία η εκπαίδευση να γίνει 6 χρόνια (Δημοτικό) και για τη δεύτερη κατηγορία 12 (υποχρεωτική).

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:12 | Μαρια

    Χρονια Πολλα σε ολους!

    Διαβαζοντας τα σχολια στην ιστιοσελιδα αυτη θα νομιζε ο καθενας οτι οι Ελληνες ειναι ρατσιστες. Το 80% των σχολιων ειναι αρνητικα οχι τοσο εναντιων του νομοσχεδιου αλλα εναντιων των μεταναστων.

    Αυτη τη στιγμη σπουδαζω στο εξωτερικο, και βλεποντας ποσοι Ελληνες ειναι εδω και εχουν παρει ιθαγενεια μεσα σε λιγοτερο απο 10 χρονια διαμονης, ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι γινεται τοσος ντορος στην Ελλαδα… Γιατι ειναι ενταξει οι Ελληνες να θεωρουνται ισαξιοι πολιτες σε αλλες χωρες αλλα οι μεταναστες στη δικη μας χωρα να ειναι παντα ξενοι? Εδω βλεπω γυρω μου Ελληνες που εχουν παρει ιθαγενεια παρολο που με το ζορι μιλανε τη γλωσσα η παρολο που δεν κατανοουν την πολιτισμικη κληρονομια του μερους οπου διαμενουν. Τι υπολειπονται ολα τα παιδια μεταναστων με τα οποια ημουν εγω στο δημοτικο? Ολα μιλανε ελληνικα, αγαπουν την Ελλαδα και ξερουν την ελληνικη ιστορια. Γιατι εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα?

    Μας αρεσει η οχι, τα δυο μετρα και τα δυο σταθμα ειναι ενδειξη ρατσισμου. Αλλο εμεις αλλο οι αλλοι.
    Μαρια

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:52 | Δημητρης Κεφαλιδης

    Ομολογω πως δεν καταλαβαινω το σαματα που γινεται, για τη σχεδιαζομενη απ΄τη
    Κυβερνηση αναγκαια και δικαιη αναπροσαρμογη στο θεμα της ιθαγενειας.
    Αμετρητοι αιωνες ειμαστε κι΄εμεις μ ε τ α ν α σ τ ε ς ! Αρχιζοντας απο Σικελια, Μασ-
    σαλια, Ποντο, Αλεξανδρεια και Κατω Ιταλια. Ακολουθησε η Ευρωπη, Αμερικη, Αφρικη
    κι΄Αυστραλια.

    «Οπου ζεις και πατρις», ελεγε η γιαγια μου, που δεν ειχε ξεμυτισει απ΄το χωριο της
    ως τα βαθεια γεραματα. Ειχε ομως αδελφο και γαμπρους στην Αμερικη κι΄ανηψια
    στην Αιγυπτο.

    Κι΄ερχουνται στον 21ο αιωνα, διαφοροι λαγνοι προβοκατορες -με σκοτεινες προθε-
    σεις- και σχιζουν τα ιματια των, για την ιδιαιτεροτητα της φυλης μας. Μιας φυλης
    που ειναι σκορπισμενη κι΄εχει ριζωσει στα περατα της υφηλιου, απολαμβανοντας
    τα ιδια δικαιωματα!

    Το χρεος σας κ. Υπουργε στον αποδημο Ελληνισμο!

    Δημητρης Κεφαλιδης – Γερμανια

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:56 | Σπύρος Αργυρίου

    Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε αυτόν τον ‘διάλογο’ μέσω διαδικτύου δεν πρόκειται να συνεισφέρει και πολλά αφού κατά την γνώμη μου πρόκειται για οργανωμένη απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και της πληθυσμιακής συγκρότησης της χώρας.

    Άλλωστε θα μου προκαλέσει έκπληξη και η δημοσίευση ακόμη του σχολίου μου.

    Το σχέδιο νόμου είναι εντελώς απαράδεκτο. Ο/οι συντάκτης/ες τελούν εν συγχύσει με αποτέλεσμα η θέληση για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των οικονομικών μεταναστών και η όσο το δυνατόν καλύτερη ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία να συνδυάζεται με περίπου αυτόματη κτήση της ιθαγένειας με προϋποθέσεις που δεν ισχύουν σε καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα της Ευρωπαίκής Ένωσης, όπως π.χ. στην Δανία ή στην Ολλανδία. Επίτηδες αναφέρω αυτές τις δύο χώρες διότι θεωρούνται ως πιο ανεπτυγμένες και επιεικείς από την ‘καθυστερημένη’ και ‘ρατσιστική’ Ελλάδα.

    Επειδή δεν πιστεύω όμως ότι ο/οι συντάκτης/ες τελούν εν συγχύσει, θεωρώ ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης της σύνθεσης του εκλογικού σώματος, ώστε σε πρώτη φάση να ευνοηθεί εκλογικά το παρόν κυβερνητικό κόμμα (αφού θα εμφανίζεται ως το φιλικό προς τους μετανάστες κόμμα) και σε απώτερη φάση να ευνοηθούν τα σχέδια γνωστών-άγνωστων νεοταξικών κύκλων για αποσταθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

    Διότι είναι προφανές ότι η αφομοίωση άγνωστου αριθμού (δεν υπάρχουν ακριβείς μελέτες) μουσουλμάνων αφροασιατών μεταναστών είναι περίπου αδύνατη. Παρόλο που δεν πιστεύω ότι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη σημερινή κοινωνία εν τούτοις το Ισλάμ διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην καθημερινή ζωή των πιστών του. Το Ισλάμ δεν είναι μία θρησκεία a la cart όπως βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες την σχέση τους με την ελληνική Εκκλησία, πηγαίνοντας 1-2 φορές τον χρόνο για το θεαθήναι. Το Ισλάμ είναι κώδικας αξιών, θρησκευτικών πεποιθήσεων και φιλοσοφίας που καθορίζει στην τελευταία λεπτομέρεια την καθηνμερινότητα των πιστών του.

    Και αυτή την πραγματικότητα με το νομοσχέδιο θα πρέπει να την ζούμε από εδώ και πέρα σε καθημερινή βάση αφού θα αποκτήσουν ιθαγένεια εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες και παράλληλα θα γίνουμε πόλος έλξης και για τους επόμενους!!!

    Και ενώ το νομσοσχέδιο δεν θέτει κανένα είδους σοβαρό κριτήριο για να εξεταστεί αν οι υποψήφιοι για κτήση της υπηκοότητας αισθάνονται την Ελλάδα ως πατρίδα τους, παράλληλα κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε και εθνικές μειονότητες με πολίτες που θα έλκουν την καταγωγή τους από γειτονικές χώρες. Φαίνεται ότι τα παθήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν έχουν γίνει μαθήματα στον συντάκτη/ες του νομοσχεδίου.

    Εύγε σε αυτούς που είχαν την ιδέα για το παρόν νομοσχέδιο. Όπως προείπα, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει μέσω της διαβούλευσης ή θα αποσυρθεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.

    Περιμένω βέβαια σχόλια περί ρατσιστικών απόψεων από τους αυτόκλητους ή επαγγελματίες ‘υπερασπιστές’ των δικαιωμάτων των μεταναστών αλλά δεν πτοούμαι.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:30 | Πετουσης Στυλιανος

    Τα τελευταια 20 χρονια υπηρξε μια τεραστιου μεγεθους ανεξελεγκτη
    εισροη οικονομικων μεταναστων(7ψηφιοι πλεον οι αριθμοι) υπο το ενοχα αδρανες βλεμμα κυβερνησεων και των δυο μεγαλων κομματων.Αστοχα αυτα τα μεταναστευτικα κυματα συγκρινονται με εκεινα των ελληνων,ιταλων κ.α. προς γερμανια,καναδα π.χ. οπου υπηρχαν συγκεκριμενοι οροι και προυποθεσεις εισοδου και εργασιακων σχεσεων.Τωρα αναγγελεται η χορηγηση σε αυτους της ελληνικης ιθαγενιας με χαλαρους ορους,στην πραγματικοτητα ελαχιστοι απο αυτους θα αποκτησουν ελληνικη συνειδηση.
    Συνεπεια των πολιτικων αυτων θα ειναι η δημιουργια μεγαλων μειονοτικων ομαδων(εως οτου γινουν οι ελληνες μειονοτητα) με οτι αυτο συνεπαγεται.Φανταστειτε τι επιρροη π.χ. θα εχει η γειτονικη αλβανια στην εξωτερικη και εσωτερικη πολιτικη της ελλαδας οταν θα υπαρχουν 2-3 εκατομμυρια ελληνες πολιτες αλβανικης καταγωγης.Γνωριζουμε πως χρησιμοποιουνται οι μειονοτικες ομαδες απο τις υπερδυναμεις με ολεθριες συχνα συνεπειες(βλεπε ιστορια βαλκανιων).Επισης τα ατομα μουσουλμανικης θρησκειας-παιδειας πολυ δυσκολα αφομειωνονται
    Η πολιτικη αυτη σημαινει εκχωρηση ανευ ορων εθνικης κυριαρχιας και καταλυση εθνικης συνοχης.Εαν ολα αυτα γινονται χωρις να υπολογιστουν οι μελλοντικες συνεπειες,
    οι κυβερνωντες μας ειναι εγκληματικα ανευθυνοι,εαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πραττουν,προδιδουν τους αγωνες των προγονων μας και το ειρηνικο μελλον των παιδιων μας.
    ΠΕΤΟΥΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 20:42 | Αριστοτέλης Φαρμάκης

    Κατά τη γνώμη μου και νομίζω ότι εκφράζω συντριπτικό ποσοστό του ελληνικού λαού, πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου θα πρέπει να ορισθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και να ζητηθεί η γνώμη του ελληνικού λαού με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους τους Έλληνες, η πόρτα που ανοίγεται με το νομοσχέδιο αυτό, στην αλλοίωση της σύστασης του πληθυσμού μας και στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Νομίζω ότι τέτοια θέματα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επεξεργασίας οποιασδήποτε προσωρινής κυβερνήσεως αφού καθορίζει τις τύχες του έθνους μας.

    Θα παρακαλούσα να αποσυρθεί αμέσως η επεξεργασία του νομοσχεδίου και να αρχίσει η συζήτηση για έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, πάνω στο θέμα που έχει δημιουργήσει η παράνομη λαθρομετανάστευση, με την ολιγωρία και την ανοχή και συνενοχή της πολιτείας.

    Επίσης θα παρακαλούσα όλους τους Έλληνες να ξεσηκωθούν και να δηλώσουν τα πραγματικά τους πιστεύω, απέναντι στο τεράστιο θέμα που δημιουργεί αυτό το νομοσχέδιο.

    Θα πρέπει η πολιτεία μας να αποδείξει ότι έχει δημοκρατικό πολίτευμα και ευαισθησίες και όχι μία αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική ‘δημοκρατία’ της οποίας σκοπός είναι να μήν αφήνει ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και να σύρει τον λαό στην αποδοχή ρυθμίσεων ξένων συμφερόντων.

    Το ότι το ΛΑΟΣ και άλλες ακροδεξιές ομάδες υποστηρίζουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ καπηλευόμενοι το λαϊκό αίσθημα, δεν σημαίνει ότι όσοι ζητούν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, δηλαδή η πλειονότητα του Ελληνικού λαού, έχουν την ταμπέλα του ακροδεξιού. Νομίζω μάλιστα ότι σε κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ταιριάζει να ζητάει δημοψήφισμα για αυτό το καίριο θέμα. Αντίθετα ΦΑΣΙΣΜΟΣ νομίζω πως είναι ο κατάλληλος χαρακτηρισμός, για αυτούς που θέλουν να το περάσουν μην λαμβάνοντας υπόψη την βούληση του ελληνικού λαού για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    Η πρωτοβουλία αυτή για δημοσίευση σχολίων σχετικά με το νομοσχέδιο νομίζω ότι καλή είναι μεν, όταν δεν δρά σαν άλλοθι για την εξυπηρέτηση της φίμωσης του λαού και της ανάγκης για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:18 | A. Papathanasiou

    Σωστή η πρωτοβουλία, αλλά αφήνει πολλούς συμπολίτες μας χωρίς κανένα δικαίωμα. Θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρή, και να αναγνωρίζει πλήρη δικαιώματα τουλάχιστον σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα, ή ολοκληρώνουν την βασική εκπαίδευση εδώ (και τουλάχιστον δικαίωμα παραμονής και εργασίας για τους γονείς τους).
    Δε θα μπω στον κόπο να αναφέρω παραδείγματα χωρών που ακολουθούν αυτό το σύστημα, γιατί η επιχειρηματολογία (όπως άλλωστε και η δημόσια διαβούλευση) για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα έπρεπε -κατά τη γνώμη μου- να χρειάζεται την έγκριση της πλειοψηφίας. Αντίθετα, θεωρώ ότι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, παρά τις διαφωνίες των πολλών.
    Ελπίζω κύριοι της κυβέρνησης, να μην αφήσετε τον θόρυβο των διαφωνούντων να σκεπάσει τη φωνή της συνείδησης και της λογικής σας.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:37 | ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ !!

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ????

    ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ?

    ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ? ΠΑΙΔΕΙΑ ? ΗΘΟΣ ?

    ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ? ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ?

    ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ? , ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΟΒΟ , ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ? ,

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ , ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΟ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ , ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ …. ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΥΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ,

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ?

    ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ??? ,

    ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ» ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:30 | θάρσει τέκνον

    Στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια εφαρμόζεται η εξής στρατηγική:
    Ενίσχυση:
    των συνταξιούχων
    των εχόντων ήδη εργασία
    των νέων μεταναστών
    των εργαζομένων στο δημόσιο
    των πρόωρων συνταξιούχων από το δημόσιο
    των αυτοκινήτων
    Υποβάθμιση:
    της ελληνικής οικογένειας
    των νέων ελλήνων
    των παραγωγικών εργαζομένων
    του εκπαιδευτικού συστήματος
    των ελληνικών αξιών
    ΕΤΣΙ
    Πεθαίνει η ελληνική οικογένεια
    Η ελληνική παραγωγή
    Η ελληνική παράδοση
    Μεγαλώνει η αραίωση του ελληνικού πληθυσμού με ξένα στοιχεία, ξένες ιδέες.
    Δεν χρειαζόμαστε εισαγωγή ιδεών και συστήματος από την Αλβανία και τους μουσουλμάνους.

    Κόψτε τις συντάξεις και δώστε οικογενειακά επιδόματα στις ελληνικές οικογένειες.
    Κόψτε χρήματα από το δημόσιο τομέα και δώστε στους ιδιώτες οικογενειάρχες.
    Μειώστε τους φοιτητές στο μισό
    Μειώστε τους καθηγητές στα σχολεία κατά το μισό
    Μειώστε το Στρατό ξηράς στο μισό
    Δώστε τα σχολεία στους δήμους
    Απελάστε τους παράνομους και εφαρμόστε ποσόστωση έως 2% ξένους ανά δεκαετία.
    Δώστε δουλειές σε έλληνες να ζήσουν όχι σε ξένους.
    Δώστε κίνητρα στους καλύτερους ξένους να ενσωματωθούν και να μας αγαπήσουν όχι να μας βρίζουν και εμείς να τους δίνουμε Γή και ύδωρ.
    Κάντε έλληνες του ξένους που βαφτίζονται Χ.Ο
    Βάλτε στόχο 3 γεννήσεις ανά οικογένεια και ένα τοις εκατό αύξηση του πληθυσμού κατ έτος, έτσι κάθε δέκα χρόνια θα αυξανόμαστε κατά 1 εκατομμύριο τουλάχιστον σε πληθυσμό και 5% ΑΕΠ κατ έτος.
    Κάντε τα σχολεία να εφαρμόσουν το Ελληνικό σύνταγμα , και τον Νόμο 1566/85 (δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). Άρθρο 1 υποπαράγραφος ( α) ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    α) Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να
    υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της
    χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέεται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη
    ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα
    γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της
    θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.

    ΔΕΣΤΕ
    http://www.poseedip.tuc.gr/fileadmin/users_data/poseedip/N_1566_1985.pdf
    http://eacea.ec.europa.eu/portal/page/portal/Eurydice/EuryPage?country=EL&lang=EL&fragment=19

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:35 | Ελενη

    Η αρχαια Ελλαδα σεβαστηκε τους ξενους και τους μετοικους , αλλα ποτε δέν τούς εδωσε πολιτικα δικαιωματα. Γι’αὐτό διατηρήθηκε ἡ «Ελλάδα μές στούς αἰωνες καί μέ τόσους εχθρους. Δεν μας ἔβλαψε ποτε τό ὅμαιμον, τό ὁμόθρησκον καί τό ὁμόγλωσσον. Βεβαίως να στηριξουμε και να ἀγαποῦμε τούς μεταναστες ἀλλα ποτε να μην δώσουμε την ἑλληνική ιθαγένεια. Αὐτή πρέπει νά δίνεται μονον σέ λογίους καί ἐπιστημονες πού τιμοῦν την Ελλάδα. Ουτε θεωρουμε Ελληνες τα παιδια τῶν μεταναστων πού γεννηθηκαν στην «Ελλάδα. Δέν εἴμαστε Αμερικη πού ἐξισώνει τούς ἀλλοδαπούς, διότι η ἥπειρος αυτή συνίσταται ἀπ’ἀρχης ἀπό άλλοδαπους΄ Η Ελλαδα ειναιιστορικο εθνος καί θελει να ζήσει. Οχι ίθαγενεια και πολιτικα δικἂιωματα στους ξενους.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:33 | Σπύρος

    – Η πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες πρέπει να έχει γνώμονα ΜΟΝΟ το συμφέρον των Ελλήνων όπως αυτό επηρεάζεται από τις ιδιαιτερότητες τής χώρας (υπογεννητικότητα, γείτονες ,οικονομία,θρησκεία κλπ.).Έτσι από τα παραδείγματα άλλων χωρών μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα αλλά το τι θα κάνουμε στο σπίτι μας θα το καθορίσουμε εμείς.

    – Δεν ενδιαφέρει την συζήτηση το πώς πήγαν οι Έλληνες στην Αμερική ή στην Γερμανία και ποιά δικαιώματα απέκτησαν. Αυτά είναι θέματα των Αμερικανών και των Γερμανών που τους τα έδωσαν.Στο κάτω κάτω ΑΝ χρωστάμε κάτι το χρωστάμε σε αυτούς και όχι στην Αλβανία ή στο Πακιστάν.

    – Κυρία Παπαρήγα, αν αύριο μπούν στην Ελλάδα 500.000 Τούρκοι που θα δηλώσουν «κυνηγημένοι» από το στρατοκρατικό καθεστώς, ή οικονομικοί μετανάστες, πρέπει να δώσουμε και σ’ αυτούς την υπηκοότητα; Αν είναι 2-3 εκ. ;

    – Έστω ότι όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα είναι άγιοι και έχουν δικαιώματα . Εγώ ο Έλληνας δεν έχω δικαίωμα να αποφασίσω ποιός θα ζήσει μέσα στο σπίτι μου , ακόμη και αν είναι άγιος ;

    – Άργησα αλλά τελικά έμαθα ότι:
    1) τα δημοψηφίσματα είναι φασιστικά και
    2) ότι δημοκρατία σημαίνει να αποφασίζουν οι λίγοι.Οι πολλοί θα
    μιλάνε μια φορά στα 4 χρόνια (και πολύ τούς είναι!)

    – ΟΣΟΙ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ Λ.Α.Ο.Σ. ΑΝ ΔΟΥΝ ΕΝΑ 15-20% ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ
    ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    Υ.Γ. Είναι αδικία να γίνεται μόνο στα Καμίνια αυτή η σεμνή θρησκευ-
    τική τελετή των Πακιστανών.Θα τους παρακαλέσω ,εάν μείνουν στην
    Ελλάδα , να την κάνουν κάθε χρόνο σε άλλη περιοχή ξεκινώντας
    από την Εκάλη .

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:37 | Γιάννης Γεωργιάδης

    Πρόχειρο νομοσχέδιο που λαμβάνει υπόψιν μια ιδεατή όψη πραγμάτων
    Τα παιδιά των μεταναστών θα πρέπει να είναι τέκνα -μόνο-νόμιμων μεταναστων ιδιαίτερα όταν οι μεταναστευτικές ροές είναι τεράστιες ο αριθμός των πέντε ετών είναι μικρός -βλέπε Ιταλία με 10 έτη

    Δεν πρέπει να έχουμε απόδοση ιθαγένειας για παιδιά από μη νόμιμους μετανάστες θα λειτουργήσει ως ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών
    Ιδιαίτερα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπάιδευση-δεν μας μιλάνε για τον Ισοκράτη τόσες φορές;- όχι μόνο για τρία οποιαδήποτε χρόνια όπως λέει το νομοσχέδιο

    Με μια άλλη ματιά δεν παρέχονται κίνητρα και επιβραβεύσεις για την ενσωμάτωση των μεταναστών όταν όλα γίνονται αυτόματα

    Δεν κινδυνολογούν αυτοί που χρησιμοποιούν επιχειρήματα ενάντια σε αυτές τις διατάξεις μια που η μετανάστευση έχει ποσοστικά και ποιοτικά διαφοροποιηθεί σε σχέση με ότι ξέραμε

    Κρίμα που τέτοιας έκτασης θέμα μπαίνει στη γνωστή επίκληση προόδου και συντήρησης ας σκεφτούν οι κ. Παπανδρέου και Ραγκούσης τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να μην διχάσουν την κοινωνία
    Το ζήτημα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:33 | panos15

    Καταρχάς θα ήθελα να υπογραμμίσω το γεγονός οτι πολλοί κάνουν συγκρίσεις με άλλες χώρες.Αυτό είναι λάθος διότι η κάθε χώρα έχει ιδιαιτερότητες τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Δεν έχει καμία Ευρωπαική χώρα ας πούμε σύνορα με μουσουλμανική χώρα 80 εκατομμυρίων ενώ η ίδια είναι 10, η οποία έχει απειλή πολέμου εις βάρος της.Λέω ας πούμε.Βάλαμε το 3% για να μην μπορούν οι μουσουλμάνοι της Θράκης να βάλουν κόμμα στη βουλή και τώρα δίνουμε δικαίωμα ψήφου σε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους που θα γίνουν πανεύκολα έρμαιο προπαγανδιστών και εχθρών της Ελλάδος?
    Να συνοψίσουμε.
    1.Χιλιάδες λαθραίοι συνεχίζουν να παραβιάζουν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα.Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με αυτούς.Μέχρι τώρα όσοι το πράξανε καλώς το πράξανε αφού πήραν χαρτιά και άδειες?Άρα καλώς το κάνουν και οι επόμενοι?
    2.Στο εσωτερικό της χώρας κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι ξένοι ποιοί είναι που μένουν τι πιστοποιητικά υγείας έχουν που και αν εργάζονται.Τεράστια ποσά με εμβάσματα στο εξωτερικό δεν ελέγχονται ώστε να δούμε το πόθεν έσχες αυτών που τα στέλνουν.
    Μέσα σε όλο αυτό το χάος χωρίς καμία λύση στα παραπάνω προβλήματα ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ? Είναι σαν να λέμε πως έχουμε ένα σπίτι ερείπιο καταγώγιο χοιροστάσιο ετοιμόρροπο και ας πάμε και στο Ικέα να αγοράσουμε καινούρια επιπλα..Είναι αυτή λογική?

    3.Και επιπλέον σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τεράστια προβλήματα απάκρη σάκρη από θύλακες μουσουλμανικούς που δεν συμμορφώνονται στους νόμους της κάθε χώρας.Ταραχές συγκρούσεις φόνοι-θυμόμαστε τον σκηνοθέτη που δεν «άρεσε» στο ισλάμ,ενώ πολλές χώρες ορίζουν ποσοστά στη μετανάστευση ενώ άλλες με δημοψηφίσματα θέτουν στόπ στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης πχ Ελβετία.
    Δεν μαθαίνουμε τίποτα εμείς από όλα αυτά?
    Είπατε όχι κύριοι της κυβερνήσεως στην ψήφο των ομογενών λέτε ναι σε αυτή των αλλοδαπών?!
    Λέτε ναί στην ψήφο των αλλοδαπών όχι στο δημοψήφισμα των Ελλήνων?Είναι αυτή Ελληνική δημοκρατία?

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:16 | Maniatopoulou Amalia

    συμφωνώ με τις ρυθμίσεις για τα παιδια των μεταναστών. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά αυτά να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με απέλαση σε μία χώρα που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ. Από την άλλη μερια το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών θέλει πολύ συζήτηση. Υπηρέτησα για ένα διάστημα σε Λύκειο του Μενιδίου όπου η πλοειοψηφία των μαθητών καταγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (ομογενείς;;). Τα περισσότερα παιδιά ήταν λειτουργικά αναλφάβητα ενώ τόσο στα διαλείματα όσο και μέσα στην τάξη μιλούσαν μεταξύ τους ρώσικά. Αυτό σύμφωνα με κάποιους από εσάς σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνες ; Μη φοβάστε πια τόσο πολύ. Δεν συνομωτεί όλος ο κόσμος εναντίον της Ελλάδας

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:04 | Γιάννης Κ.

    Σκοπίμως γίνεται σύγχυση μεταξύ δύο προϋποθέσεων:

    1) Για να εργασθούν νόμιμα οι λαθραίως εισερχόντες μετανάστες, πρέπει να λάβουν ελληνική ιθαγένεια.

    Πιο μεγάλο ψευτοδίλημμα δεν υφίσταται.
    Προφανώς αν υπήρχε μεταναστευτική πολιτική, από την δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, δεν θα υπήρχε θέμα αδικίας στον χώρο της εργασίας. Όσοι θα εισέρχονταν στην πατρίδα μας θα ελέγχονταν και θα ήταν νόμιμοι, νομίμως θα προσλαμβάνονταν και θα ελάμβαναν ότι δικαιούνταν, συμφώνως με τις συμβάσεις εργασίας που ισχύουν στην χώρα μας.
    Θα έκαναν ένα καλό κομπόδεμα για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να συνεχίσουν τον βίο τους εκεί που γεννήθηκαν.
    Προφανώς αυτό δεν συνέφερε κάποιους και δεν εννοώ μόνο αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά τους λαθρομετανάστες.

    2) Τα παιδιά των μεταναστών να λάβουν ιθαγένεια και ψήφο, και έτσι θα απορροφηθούν – προσαρμοστούν στην ελληνική κοινωνία.
    Κατ΄αρχάς ως σκέψη, ειδικά για την πατρίδα μας, θεωρώ ότι είναι άκρως επικίνδυνη για την εδαφική μας ακεραιότητα. Ξέρουμε τις διεκδικήσεις όμορων κρατών για ελληνικά εδάφη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για το τι θα μας επιφυλάξει το μέλλον.
    Κατά δεύτερον, ξέχωρα από τους ευρωπαίους μετανάστες, έχουμε τους ασιάτες και αφρικανούς.
    Όσο κι αν τα παιδιά τους έχουν απεμπλακεί από τις θρησκοληψίες και τα έθιμα της ιδιαιτέρας πατρίδος τους, δεν παύουν να αποτελούν τελείως διαφορετικές φυλετικές ομάδες. Θυμηθείτε τι έγινε στην Γαλλία με τους αφρικανούς μετανάστες από τις αποικίες της. Παιδιά 3ης και 4ης γενιάς (!!!) που ποτέ δεν έχουν γνωρίσει την πραγματική τους πατρίδα, όχι μόνο αυτοί αλλά ούτε και οι γονείς τους, έκαναν γυαλιά καρφιά το Παρίσι. Για να μη μιλήσουμε για τις ΗΠΑ που είναι ένα κράτος γκέτο.
    Εν Ελλάδι το καλλίτερο παράδειγμα το δίνουν οι Τσιγγάνοι. Έχουν λάβει όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και παρόλα αυτά αποτελούν ξεχωριστή ομάδα αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό. Και αυτό είναι κάτι φυσικό και φυσιολογικό, αφού κάθε φυλετική ομάδα έχει την τάση να ενώνεται με τους ομοφύλους της και να απομονώνεται.
    Συμφώνως λοιπόν με ως άνω αναφερθέντα, μπορεί κάποιος να καταλάβει πολύ εύκολα τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

    Η μόνη λύση;
    Αν υπάρχει χρόνος θα πρέπει άμεσα να επαναπροωθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι λαθρομετανάστες, στις πατρίδες τους.
    Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
    Όλα τα άλλα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού, και αυτοί που εντυπωσιάζονται λιγότερο από όλους, πιστέψτε με, είναι οι έλληνες .

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:42 | PENESS.AKIS KIRIAKOS

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΙΣΜΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ.

    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

    Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΜΙΣΕΙ,ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ…

    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ,ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ,ΡΩΣΩΝ,ΙΤΑΛΩΝ,ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ/ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ.

    ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ,ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΟΥ ΜΗΤΡΩΟ.ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΘΑΡΟ.ΑΝ ΚΛΕΨΩ Η ΑΝ ΑΜΑΡΤΗΣΩ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ,Η ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ…ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΒΕΡΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ.ΚΙ ΑΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ,ΟΤΙ ΑΝ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΙΤΑΛΙΑ,ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑ,ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΑΠΛΟΧΕΡΑ.ΑΝ ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟ (ΓΑΛΛΙΚΟ,ΙΣΠΑΝΙΚΟ),ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ…
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΙΣΜΟ…
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ…

    ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ,ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ,ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔWΣΕΙ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…
    ΜΕ ΤΙΜΗ

    ΑΚΗΣ ΠΑΙΝΕΣΑΚΗΣ
    info@italmarket.gr
    aekakis@hotmail.com

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:36 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ

    ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ:
    ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ‘ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΤΕ’ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ,ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ,ΙΟ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
    Η ΟΧΙ;
    ΔΕΝ ΤΟ ΔΩΣΑΤΕ…
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ, ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΜΕ ΣΤΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΙΚΑΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ(Ο ΕΛΛΗΝ).
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:07 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ[ΙΘΥΣ=ΑΛΗΘΙΝΟΣ]ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΚΟΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΟΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:19 | Marmouta Evangelia

    Τα παιδιά των μεταναστών και να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια δεν θα αποκτήσουν ποτέ ελληνική συνείδηση. Εχετε δει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα να δίνει την ιθαγένεια της σε παιδιά μεταναστών? Αν συμβεί αυτό στην Ελλάδα θα μας γράψουν στο βιβλίο του Γκίνες.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:17 | lambros

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ; ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
    ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΟΔΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ; ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:15 | Μανος

    καλησπερα και καλη χρονια σε ολους,
    θα ηθελα να ρωτησω ολους τους ‘προοδευτικους’ εντος και εκτος κυβερνησης εαν εχουν συναναστραφει με φυλες που οδευουν προς την ελληνοποιηση η διασχιζουν δρομους που που δεν ειναι ‘ελληνοκρατουμενοι’ η μενουν στις γειτονιες τους τετοιες φυλες.Εαν ναι τοτε μπραβο για την ανθρωπια τους εαν οχι ομως να ζησουν αυτο που ζει καθημερινα ολος ο κοσμος φτανοντας στα ορια του και κινδυνευοντας να τους αποκαλεσουν ακραιους φασιστες η δεν ξερω κι εγω τι,βεβαια οσον αφορα τα’μεσα ενημερωσης’ κυριως γιατι η αληθινη ζωη ειναι αλλιως κυριοιπου δεν δουλεψατε ποτε σας και ο μονος σας αγωνας ηταν να προσελκυσετε πιπινια για τις συνελευσεις φωναζοντας πασπ η δαπ η οτι σας κατεβει.Ειστε η χειροτερη γενια που περασε ποτε απο αυτον τον ιερο τοπο και τωρα ακολουθωντας το αμερικανικο σχεδιο για την διασπαση παραδοσεων οικογενειας θρησκειας ενος αναρχου λαου(κατα κισινγκερ)θελετε να αποτελειωσετε και τους δεσμους αιματος με το παρελθον.
    Ντροπη σας για αυτο που σκεφτηκατε να κανετε διοτι ο λαος δεν ειναι σαν εσας ειναι υπερηφανος και για την προπαγανδα σε αυτον τον ιστιοτοπο.Μαλλον δεν θα δημοσιευσετε την επιστολη μου γιατι μαλλον θα φανει ακραια.Δεν πειραζει θα δημοσιευτει αλλου.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 19:18 | Ελληνας

    Χωρις να εχετε λυσει το μεταναστευτκο και χωρις να εχετε αποφασισει ποσους μεταναστες και λαθρομεταναστες χωρουν στην Ελλαδα δινετε δικαιωματα χωρις σκεψη.
    Ειναι προχειρο να δινεις δικαιωματα χωρις να εχεις λυσει το προβλημα.
    Οι ομογενεις ομως συνεχιζουν να εχουν ροζ ταυτοτητα ενω οι μεταναστες παρανομοι και μη αποκτους ελληνικη Ιθαγενεια, απαραδεκτο.
    Η καλυτερη λυση ειναι το δημοψηφισμα

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:14 | Σταύρος K.

    Όχι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ. Είναι πολύ άδικο για τον Ελληνισμό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα κατασκευάσετε Έλληνες με αλλοεθνή συνείδηση. Η εθνική συνείδηση δεν διαμορφώνεται μόνο από το σχολείο αλλά διαμορφώνεται πρωτίστως από την οικογένεια. Μην ξεχνάτε ότι Αγγλοποιημένοι μουσουλμάνοι που τοποθέτησαν τις βόμβες στο Λονδίνο με τόσα θύματα, ήταν παιδιά που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Αγγλία. Και για μην νομίζετε ότι είμαι ρατσιστής, προτείνω να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε τα δεκάδες χιλιάδες άκληρα ελληνικά ζευγάρια να μπορέσουν να υιοθετήσουν παιδάκια ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής. Αυτά μέσα στην ελληνική οικογένεια θα γίνουν πραγματικοί Έλληνες. Τελειώνοντας, θα παρακαλούσα τους υποστηρικτές των ελληνοποιήσεων να απαντήσουν με επιχειρήματα στο ερώτημα αν ο Λάλας ήταν προδότης ή πατριώτης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να γνωρίζουμε τι θα απαντάτε στο μέλλον σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις που θα δημιουργήσετε.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:53 | Φαν.Παπ.

    Όση καλή πρόθεση κι’ αν επιστρατεύσει κανείς, είναι αδύνατο να αποδεχθεί τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του νομοσχεδίου.
    Επικαλούνται με έμφαση την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών ή λαθρομεταναστών, και γι’ αυτό υποστηρίζουν ότι πρέπει να τους αποδοθεί η ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες και με ελάχιστες προϋποθέσεις.

    Σίγουρα μερικοί από τους υποστηρικτές κινούνται από ένα αίσθημα αλτρουισμού, άλλοι όμως από ένα παρεξηγημένο διεθνισμό και μια έντονη αποστροφή προς την έννοια του έθνους και της πατρίδας.

    Μήπως όμως παρεξηγούν τα πράγματα;

    Ασφαλώς τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά, κι’ έχω τη γνώμη ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς ορισμένων που αδικούν την αλήθεια, ο λαός μας, επηρεασμένος από το χριστιανικό πνεύμα, σε πάμπολλες περιπτώσεις έχει αποδείξει την σταθερή προσήλωσή του σ’ αυτά (βλέπε κρίση Γιουγκοσλαβίας, συμπαράσταση σε λαούς που αδικούνται, περίθαλψη λαθρομεταναστών από φτωχούς νησιώτες, κλπ, κλπ). Αν υπάρχουν κάποια δυσάρεστα και κατακριτέα αντίθετα περιστατικά, αυτά αποτελούν εξαιρέσεις έξω από το γενικό κλίμα, τις οποίες όμως πολλοί από τους θιασώτες του νομοσχεδίου εξογκώνουν τα μέγιστα με σκοπό να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

    ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΚΡΙΤΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ, ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ, ΑΘΡΟΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ. Η χριστιανική και εθνική παράδοσή μας δεν μάς υπαγορεύει μόνο να είμαστε φιλάνθρωποι αλλά και σώφρονες, και να εξετάζουμε τις συνέπειες των επιλογών μας σε βάθος χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ορατός ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ, ΣΕ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ. Τούτο γιατί αναπόφευκτα θα υποβαθμισθεί σημαντικά η ομοιογένεια του πληθυσμού της χώρας, λόγω του χωρισμού του σε ομάδες με σημαντικά διαφορετική ψυχοσύνθεση και νοοτροπία.

    Μήπως, τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά λαθρομεταναστών από την Ασία, που σε δέκα, είκοσι χρόνια θα ενηλικιωθούν και τόσο αβασάνιστα θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, είναι απίθανο να σχηματίσουν μουσουλμανικό ή κρυπτο-μουσουλμανικό κόμμα, που ολοένα θα αυξάνεται και το οποίο θα έχει στενότερους πνευματικούς δεσμούς με την ομόθρησκη Τουρκία παρά με τη χριστιανική Ελλάδα, με όσα αυτό συνεπάγεται; Όλοι ξέρουμε πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσουλμανική θρησκεία στη ζωή και τις επιλογές των οπαδών της.

    Επίσης η περίπτωση του Κοσόβου, όπου η εκεί μικρή αλβανική μειονότητα έγινε σε λίγες δεκαετίες συντριπτική πλειοψηφία με τα γνωστά καταστροφικά για τους Σέρβους αποτελέσματα, θα πρέπει να μας κάνουν πολύ επιφυλακτικούς σε τέτοια παράτολμα ανοίγματα.

    Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι καθιστούν το προτεινόμενο από το νομοσχέδιο πείραμα της μαζικής ελληνοποίησης πάρα πολύ επικίνδυνο, ώστε να είναι παράλογο να το διακινδυνεύσει η χώρα.

    Το νομοσχέδιο δυστυχώς δεν επιδέχεται καμιά βελτίωση με όσα ψιμύθια κι’ αν στολιστεί. Πάσχει στη φιλοσοφία του. Όχι άδικα χαρακτηρίστηκε ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ νομοσχέδιο.

    Είναι τόσο κρίσιμο, τόσο μεγάλο αυτό που διακυβεύεται, και τόσο επαναστατική η προτεινόμενη αλλαγή, ώστε απαιτείται πολύμηνη ψύχραιμη μελέτη όλων των παραμέτρων από όλους τους φορείς της πολιτείας, κατάθεση προτάσεων, διεξοδική ενημέρωση του λαού, και φυσικά να πάρει την τελική απόφαση ο κυρίαρχος λαός, με τη διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Αυτή, κατά τη γνώμη μου, είναι η σωστή και φρόνιμη λύση.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:22 | Takis

    Να μου πει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ (που να έχει σχέση με τα συγκεκριμένα επαγγέλματα) ΠΟΥ οφελήθηκε η χώρα, από τους μετανάστες που έχουμε αυτή τη στιγμή.

    – Οικοδομή
    Φτηνά μεροκάματα, και άσχετοι μάστορες και εργάτες.

    – Σπίτι
    Φτηνές υπηρέσίες για να καθαρίζουν σπίτια, πολυκατοικίες
    και φτηνές νοσοκόμες για τους ηλικιωμένους

    – Παρεμπόριο
    Μαυροι που πουλάνε παράνομα CD / DVD/ Μαιμού ρούχα, τσάντες, κλπ

    – Εμπόριο
    Κινέζοι που πουλάνε μαιμού και χαμηλήες ποιότητας προιόντα όπως ρούχα και παιχνίδα με επίκίνδυνες χρωστικές που δεν ελέγχονται

    – Υπαιθρος
    Φθηνοί εργάτες για τις αγροτικές / κτηνοτροφικές δουλειές που οι Έλληνες δε τις κάνουν και προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο πχ να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι η καραβανάδες στο στρατό

    – Θάλασσα
    Φτηνοί ναυτες/εργάτες για τους εφοπλιστές, τα λιμάνια και τις ανεμότρατες που ψαρεύουν

    Ας πει ΕΝΑΣ, που δεν ανακάλυψε τον πλανήτη ΧΤΕΣ,
    ΠΟΥ ακριβώς οφελήθηκαν οι μετανάστες, ή η ελληνική οικονομία?
    ΠΟΥΘΕΝΑ!

    Οι περισσότεροι σχολιαστές δεν έχουν καν την εμπειρία του μετανάστη ή την προσφορά εργασίας σε αυτούς!

    Ολο αυτό το τσίρκο γίνεται για να αρπάξει το κράτος ότι μπορεί,
    με τεχνάσματα κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας,
    τα οποία έχουν παρενέργιες τις συνέπειες των οποίων θα δούμε σε 10-20 χρόνια.

    Μην υποτιμούν ορισμένοι τη νοημοσύνη μας.
    Πήραν ορισμένοι μια καραμέλα που λέγεται ανθρωπισμός,
    και με βάση αυτό πάνε να δικαιολογίσουν όλες τις εκληματικές αποφάσεις τους.

    Οι ΣΟΒΑΡΟΙ μετανάστες είναι μόνο τίποτα Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι που δουλεύουν στη χώρα στα υποκαταστήματα πολυεθνικών.

    Ο μάυρος που πουλάει παράνομα Cd/DVD, και δεν έχει πάει σχολείο,
    και πληρώνει 180 ευρω το μήνα για την άδεια παραμονής, δεν πρόκειται να επιβιώσει 100 ιθαγένειες να του δοθούν.

    Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και πάει η κυβέρνηση να κάνει νόμο να τους δεχτεί! Εχετε καταλάβει το μέγεθος του τσίρκου που κυβερνα?

    ΜΕ ΠΟΙΟ σύστημα μηχανοργάνωσης θα τους παρακολουθήσει / οργανώσει?
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Για αυτό πάει να τους κάνει ΕΛΛΗΝΕΣ. Το λύνει με τη μία έτσι! Ξυπνήστε !

    Είναι σα να ψαρεύεις με δυναμίτη. Βολεύει και είανι γρήγορτο και αποτελεσματικό, αλλά μια φορά θα γίνει η στραβή…

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:26 | Γιωργος Δαφερερας

    Την αποκτηση της Ελληνικης Ιθαγενειας απο τεκνα αλλοδαπων που γεννηθηκαν στην Ελλαδα το θεωρω πολυ θετικο βημα, και ειναι στα συν της κυβερνησις.Οποιες φοβιες υπαρχουν απο ορισμενους τις θεωρω τελειως αβασιμες. Αν καποιος διαβασει προσεκτικα το νομοσχεδιο του κ. Ραγκουση και ενδιαφεροταν για την ουσια και οχι για τις εντυπωσεις, θα διαπιστωνε πολυ ευκολα οτι περιεχει πολλες ασφαλιστικες δικλιδες για την αποτροπη καταχρησεων.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:11 | Δημήτρης Τζαμουράνης

    Δεν έχουμε, ενώ θα έπρεπε και στην Ελλάδα, παιδεία που να καλλιεργεί το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Σε πολλά θέματα.

    Η χορήγηση δικαιώματος ψήφου θα γίνει καθ’ όσον έχω καταλάβει, σε άτομα που έχουν γεννηθεί εδώ από νόμιμους μετανάστες, δηλαδή με αρκετούς περιορισμούς. Είναι το μίνιμουμ της υποχρέωσης απέναντι σε ανθρώπους που μόνο την Ελλάδα γνωρίζουν ως πατρίδα και όχι την πατρίδα των γονιών τους, μιλούν άπταιστα τα Ελληνικά, δουλεύουν, σπουδάζουν, ζουν μέσα στα καθημερινά προβλήματα της Ελλάδας. Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι χωρίς νομική υπόσταση, χωρίς υπηκοότητα, με ένα πιστοποιητικό γέννησης μόνο; Όλοι γνωρίζουμε ότι ζευγάρι Ελλήνων που έτυχε να γεννήσει η γυναίκα ενώ βρίσκονταν πχ στην Αγγλία, το παιδί μπορούσε να πάρει Αγγλκή υπηκοότητα. Δίκαιο του Εδάφους λέγεται αυτό και όχι Δίκαιο του Αίματος, το οποία είναι de facto λανθασμένο και έχει εγκαταλειφθεί στις περισσότερες χώρες. Η εθνική συνείδηση είναι φαινόμενο πολιτισμικό. Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να κινηθεί προς την κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού κράτους Δικαίου. Σε πολλούς τομείς. Να μην αφήσουμε να κατρακυλήσει στην κατάσταση της Μπερλουσκονικής Ιταλίας.

    Δέστε και αυτήν την ενδιαφέρουσα άποψη http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=21752&blid=14
    γιά την οικονομική σημασία του μέτρου.

    Θεωρώ πολύ λανθασμένη τη γκετοποίηση των μεταναστών. Να αυτοχρηματοδοτούν τις Εκκλησίες τους, που ασφαλώς πρέπει να γίνουν, αλλά ούτε να χρηματοδοτούνται από άλλα Κράτη, ίσως βέβαια κάποιες δωρεές να μπορούν να γίνονται, όπως κι εμείς κάνουμε, αλλά κυρίως να μην αποστέλλονται ιεροκύρηκες από άλλα, φανατικά κράτη και να απαγορεύεται το κύρηγμα μίσους και η υπόθαλψη βίαιων ενεργειών. Τα νέα παιδιά των μεταναστών πρέπει να διαπαιδαγωγούνται στις αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, στην ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη, παρά τις διαφωνίες μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Να μην αισθάνονται ότι απειλούνται γιά παράδειγμα όταν μιά κοπέλα δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το μουσουλμανικό τρόπο ζωής και θέλει να έχει προγαμιαίες σχέσεις, κλπ. Τότε τι θα κάνουμε; Θα δικαιολογήσουμε τα εγκλήματα μίσους; ΠΟΤΕ! Το λεγόμενο «έγκλημα τιμής» είναι έγκλημα μίσους, ουσιαστικά. Ο γονιός θα πρέπει να καταπιεί ακόμα και τις επιλογές της ελευθεριάζουσας κόρης ή του ομοφυλόφιλου γιού! Θα μάθει να σέβεται και το γείτονά του, παρόλο που εκείνος τρώει χοιρινό, ή είναι μουσουλμάνος gay! Μπορεί μόνο να μην τον συναναστρέφεται, αν δεν εγκρίνει τον τρόπο ζωής του και τίποτα περισσότερο. Να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά και όχι πίσω. Όλες οι παραδόσεις, δικές μας και ξένες, έχουν στοιχεία που χρήζουν αναθεωρήσεως ή και καταργήσεως. Ποιός δε συμφωνεί γιά παράδειγμα να εγκαταλειφθεί η βεντέτα; Έτσι, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνονται κλειτοριδεκτομές σε κορίτσια επιδή λχ αυτό προβλέπουν κάποιες παραδόσεις. Έφερα τα παραπάνω παραδείγματα «δύσπεπτης» συμπεριφοράς γιά κάποιον που προέρχεται από μιά πολύ συντηρητική κουλτούρα, ως μέτρο της δικής του αποδοχής γιά τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όχι να τις ζητούμε όταν τις χρειαζόμαστε και να τις ξεχνούμε όταν αφορούν τον «ανεπιθύμητο». Οι παραδόσεις πρέπει να χωνευτούν μέσα στις Δυτικές αξίες, να μεταβολιστούν σε ένα απλό: εσύ τρως χοιρινό, ενώ εγώ δεν τρώω».

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:05 | Μάριος

    Kύριοι καιρός να σταματήσει η καραμέλα περί ακροδεξιών κλπ. Όλοι εμείς που εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τους αλλοδαπούς είμαστε ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Τελικά θα κατορθώσετε να μας διώξετε εμάς για να πάρουνε τη θέση μας οι Αλβανοί και οι Ρουμάνοι. Εγώ πάντως έχω προιδεάσει την οικογένεια, εάν εφαρμοσθούν όλες αυτές οι βλακείες τα μαζέυουμε και πάμε Καναδά ή Αυστραλία. Καλύτερα εκεί παρά με τους Αλβανούς και τους Πακιστανούς που κοιτούν τις γυναίκες λες και είναι πόρνες.

  • 4 Ιανουαρίου 2010, 18:59 | Μιχάλης Σ. Βάρδας

    Η διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να νομιμοποιήσει
    και να αποδώσει την Ελληνική ιθαγένεια/υπηκοότητα σε χιλιάδες
    παιδιά αλλοδαπών (λαθρο)μεταναστών , αποτελεί βαρύ πολιτικό λάθος!

    Αναφέρομαι μόνον στην «πρόθεση» της να το πράξει, διότι είναι
    βέβαιον ότι δεν θα το τολμήσει.

    Το μόνο πράγμα που δεν χρειάζεται η σημερινή κυβέρνηση είναι να ανοίξει νέα μέτωπα με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού
    Λαού, όταν έχει να αντιμετωπίσει εξόχως σοβαρά οικονομικά και
    δημοσιονομικά προβλήματα που της εκληρονόμησε η απελθούσα κυβέρνηση
    Καραμανλή, μέσα σε ένα δυσμενές ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον
    και με ανοικτά τα μεγάλα εθνικά θέματα του Κυπριακού, των Ελληνο-
    τουρκικών σχέσεων, της ονομασίας των Σκοπίων .

    Αν δεν πρόκειται περί επικοινωνιακής «μπλόφας» με σκοπό να ξεχάσει
    ο πολύς κόσμος τα καθημερινά του βάσανα, έστω και γιά λίγο καιρό,
    τότε πρόκειται περί υλοποίησης υποσχέσεων που ο ίδιος ο πρωθυπουρ-
    γός έχει προεκλογικά δώσει στον Συμμαχικό παράγοντα με εκλογικά ή
    άλλα ανταλλάγματα. Ο καιρός θα δείξει.

    Όταν 100 ημέρες μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ακόμη να αποφασίσει ποιούς θα τοποθετήσει γραμματείς στα
    Υπουργεία και σε άλλες υψηλές δημόσιες θέσεις, είναι προφανές
    ότι δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί μείζονος σημασίας εθνικά
    κοινωνικά ζητήματα, όπως το Μεταναστευτικό και τα συναφή με αυτό,
    με την προχειρότητα και την αλαζονεία που εκπέμπει η σχετική
    κυβερνητική ανακοίνωση.