Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:26 | γιαννης

    ὅποιος ξέρει λίγα μαθηματικὰ μπορεῖ νὰ καταλάβει ὅτι σὲ 25 χρόνια μὲ βάση τὴν αὔξηση τῶν μεταναστῶν (λόγω μεγάλου ἀριθμοῦ γεννήσεων,ἀλλὰ καὶ λόγω τῆς ροῆς μεταναστῶν ἀπὸ τὰ σύνορα) θὰ γίνουμε μειοψηφία στὴν πατρίδα μας.Αὐτὸ θὰ ἀλλάξει ριζικὰ τὴν κοινωνικὴ δομὴ τοῦ ἔθνους,καὶ λόγω τῆς ὑπογεννητικότητας θὰ ἐξαφανιστεῖ τὸ ἔθνος τελείως!!! ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!!!!

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:25 | kostas

    Το δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι η μόνη λύση,ότι αποφασίσει ο Ελληνικός λαός είναι το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί,στο κάτω κάτω οι προοδευτικές δυνάμεις στις τελευταίες εκλογές πριν λίγο διάστημα συγκέντρωσαν 55% περίπου,τι φοβάστε?

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:22 | Κίμων

    Έχειποτέ επισκεφθεί ο κ.Παπανδρέου και οι συνεργάτες του το
    κέντρο των Αθηνών στην περιοχή της Ομόνοιας; Χιλίαδες μουσουλμάνοι, Αφγανοι, Πακιστανοί, Φελάχοι της Ερήμου, Τουαρέγκ, Αφρικανοί, μπούργκες και φερετζέδες, επιθέσεις και ληστείες σε περαστικούς και αυτοκίνητα, οσμή ούρων και κοπράνων στα πεζοδρόμια, συνθέτουν μία παρακμιακή εικόνα εξαθλίωσης. Υπάρχει πλήρης εξαθλίωση και γκετοποίηση του κέντρου των Αθηνών καθώς και των δυτικών συνοικιών. Οι Έλληνες κάτοικοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα φεύγουν αλλόφρονες για τα βόρεια προάστια παραδίδοντας στην τριτοκοσμοποίηση ολόκληρες συνοικίες. Εδώ δεν πρόκειται για μετανάστευση αδελφών βαλκανικών και σλαβικών λαών με κοινές πολιτισμικές ρίζες, αλλά για την επέλαση ενός εφιαλτικού μουσουλμανικού τριτοκοσμικού και φονταμεταλιστικού τσουναμιού.
    Από την μία προσπαθούμε σαν χώρα να ξεφύγουμε από την δεισιδαιμονία και την θρησκοληψία και από την άλλη εισάγουμε εκατομμύρια μεσαιωνικές φανατικές θρησκόληπτες οντότητες.
    Αν δεχθούμε ότι οι κοινωνίες προοδεύουν, αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό τους και εικόνα τους με βάσει την παιδεία και τον πολιτισμό που διαθέτει ο μέσος όρος του πληθυσμού τους , τι περιμένουμε σαν χώρα να εισπράξουμε από την δημιουργία ισλαμικής συνιστώσας στην πατρίδα μας;
    Με ποία πολιτικά κριτήρια απεφάσισαν την μετατροπή μίας ομοιογενούς χώρας σε βοσνιακό εφιάλτη;
    Δεν διερωτώνται τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας, γιατί οι μουσουλμάνοι μετανάστες ακόμα τρίτης και τέταρτης γενιάς, δεν κατόρθωσαν να αφομοιωθούν πουθενά στην Ευρώπη;
    Πως θα μπορέσουν οι πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση σε μία χώρα που δεν παράγει τίποτα; Μήπως φορολογώντας βαριά και εξαφανίζοντας την Ελληνική μεσαία τάξη;
    Οι ιδεολογικές προκαταλήψεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την εμποδίζουν να διαπιστώσει τον μελλοντικό εφιάλτη που οδηγούν τον λαό. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο εμφύλιος πόλεμος την περίοδο 1945-1950 θα μοιάζει με παιδικό πάρτι.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:18 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ο ΠΡΟΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ 21, ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΜΟΥ ΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ , ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΣΑΥΤΟΥΣ ,ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ .ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ,ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΓΟΜΑΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑΥΤΗ ,ΓΙΑΤΙ… ΖΑΛΙΖΕΤΑΙ .
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΕΧΘΡΟΙ ,ΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ … ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ,ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ ,ΕΝΝΟΩ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ , ΚΑΝΟΥΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΕΝΩ ΦΥΓΟΜΑΧΟΙ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ,ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ 21 ΚΑΙ ΤΟ 40,ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΑΜΨΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΥΠΩΣΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ <>.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 21 ΔΕΝ ΘΑΧΑΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ
    ΕΞΩ ΟΙ ΦΥΓΟΜΑΧΟΙ ΨΕΥΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .
    ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΦΥΓΟΜΑΧΟΙ .ΤΖΙΖ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ?

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ .
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ,
    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ .
    ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ , ΔΕΝ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ ,ΔΕΝ ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΑΙ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ,
    ΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 6 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ , ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΘΕΙΣΑ!
    ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ?
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΙΝΓΚ ΚΑΦΕ ΑΓΡΙΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ.

    ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΟΣ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΥΝΗ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΔΟΥΛΙΚΑ , Η ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ . ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ .

    ΟΙ ΦΥΓΟΜΑΧΟΙ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ <> ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥΣ … ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑ. ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΑ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ .

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ..ΕΔΩ ..ΟΙ ΜΠΑΥΡΟΝ …ΕΡΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΝΤΙΒΙ ΝΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ!!!

    Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ , ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ Η ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η
    ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ .ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΡΚΟΥΜΕΘΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ .ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΜΑΣ ,

    ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ,ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΝ .
    ΒΑΣΙΛΗΣ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 16:05 | Δημοσθένης

    H απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς α) με τη συμπλήρωση του 18ου έτους, εφόσον έχουν φοιτήσει τρία χρόνια σε ελληνικό σχολείο και β) ακόμη και προ της συμπλήρωσης του 18ου έτους, εφόσον έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο επί εξαετία, έστω κι αν αυτοί και οι γονείς τους βρίσκονται παράνομα στη χώρα, ανοίγει το παράθυρο νομιμοποίησης και των συγγενών τους μέσω του προστατευόμενου από το αρ.8 της ΕΣΔΑ δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή: Ποιο δικαστήριο θα επιτρέψει απέλαση γονέα ΄Ελληνα και δη ανηλίκου υπηκόου;

    Η προηγηθείσα φοίτηση σε ελληνικό σχολείο θα έπρεπε, καλύτερα, να αποτελούσε λόγο χορήγησης άδειας διαμονής με τροποποίηση του ν.3386/05 στον απόφοιτο νέο κι όχι ιθαγένειας.

    Διαφορετικά, ανοίγει ο δρόμος μιας νέας διαδικασίας μαζικής νομιμοποίησης παρανόμως διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών (Τελευταία ήταν του αρ.91 παρ.11 ν.3386/05). Αυτό θα εντείνει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα.

    Τέλος, καμιά πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έχει το δικαιώμα να αποφασίσει μόνη της ποιος είναι Έλληνας και ποιος δεν είναι. Σε καμία χάρτα ατομικών δικαιωμάτων δεν συμπεριλαμβάνεται ατομικό δικαίωμα αλλοδαπού στη χορήγηση ιθαγένειας κράτους υποδοχής, οπότε δεν τίθεται θέμα ατομικού δικαιώματος και μπορούν οι πολίτες να αποφανθούν με δημοψήφισμα.

    Η παρούσα κυβέρνηση, όταν ήταν αντιπολίτευση, επικαλούμενη τη συμμετοχική δημοκρατία, ζητούσε, για άλλα θέματα, επίμονα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ευκαιρία να κάνει τις επαγγελίες της πράξη.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:43 | Τ.Π.

    Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω τη δική μου προσωπική ιστορία και καλώ όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το θέμα να μου δώσουν μία απάντηση – λύση στο πραγματικό (και όχι θεωρητικό) θέμα «ζωής» που αντιμετωπίζουμε μαζί με τη σύντροφό μου:
    Η σύντροφός μου (από το 2004 είμαστε μαζί) είναι 26 χρονών. Είναι Χριστιανή Ορθόδοξη. Έχει γεννηθεί στον Πειραιά (Τζάνειο συγκεκριμένα) το 1984 και μένει στην Ελλάδα από τότε (δεν θα μπορούσε να μένει και αλλού άλλωστε!).
    Οι γονείς τις οι οποίοι ήταν Αιγύπτιοι, κατοικούσαν στην Αίγυπτο μέχρι που γνωριστήκαν και αποφάσισαν να παντρευτούν. Ο πατέρας ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος εξ’αρχής, η μητέρα όμως ήταν Μουσουλμάνα καθότι προερχόταν απο παραδοσιακή Αιγυπτιακή Οικογένεια. Για να μπορέσουν να παντρευτούν αναγκάστηκαν να φύγουν από την Αίγυπτο και να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα (από τύχη ή ατυχία τελικά επέλεξαν την Ελλάδα). Φτάνωντας εδώ η μητέρα άλλαξε θρησκεία και έγινε και αυτή Χριστιανή Ορθόδοξη προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο Γάμος με τον σύντροφο που είχε επιλέξει (πατέρα). Για όσους γνωρίζουν το να αλλάξει θρησκεία από το Μουσουλμανισμό στο Χριστιανισμό μία γυναίκα θεωρείται ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο και τιμωρείται (ούτως ή άλλος) με λιθοβολισμό (λέω ούτως ή άλλως γιατί μπορεί να μην γράφεται πλέον στα επίσημα νομοθετικά βιβλία αλλά είναι κοινός τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Μάλιστα είναι υπερήφανος όποιος μουσουλμάνος βρει και και καταδώσει κάποια τέτοια περίπτωση.
    Αυτά τα αναφέρω γιατί εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η Μητέρα δεν έχει προσέλθει στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία προκειμένου να δηλώσει τον Γάμο αυτό που προήλθε κατόπιν αλλαγής του Θρησκεύματός της (καθότι υπήρχε ο φόβος και η βεβαιότητα ότι θα τη συλλάβουν και θα την έστελναν πίσω στην Αίγυπτο με τις συνέπειες που ήδη ανέφερα).
    Η «κοπέλα» που γεννήθηκε 1 χρόνο μετά το γάμο στον Πειραιά όπως είπα, μεγάλωσε στην Αθήνα, πήγε σε ελληνικό σχολείο (σε όλες τις βαθμίδες), γνωρίζει να γράφει και να μιλάει άπταιστα ελληνικά (ενώ Αραβικά μπορεί μόνο να μιλάει και να καταλαβαίνει), συμμετέχει στις θρησκευτικές και άλλες παραδόσεις των ελλήνων και έχει μεγαλώσει μαθαίνοντας ΜΟΝΟ τον ελληνικό τρόπο ζωής και την ελληνική ιστορία. Στην πατρίδα των γονιών της δεν έχει πάει ποτέ και φυσικά λόγω του φόβου που υπάρχει στη μητέρα της δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την Αίγυπτο. Επιπλέον δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για την Αίγυπτο και δεν νιώθει να τη συνδέει τίποτα με αυτή. Στην οικογένεια αργότερα προστέθηκαν 1 ακόμα κορίτσι και 1 αγόρι. Το περίεργο είναι ότι μέχρι να καταφέρουν οι γονείς να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια ώς μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας και κατόπιν σχετικής τους αίτησης, τα χρόνια πέρασαν με αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή ο πατέρας πήρε την Ελληνική Ιθαγένεια (μετά από 20 χρόνια παραμονής και εργασίας νόμιμα στην Ελλάδα), προσπάθησε να βγάλει ταυτότητα και στις 2 κόρες του οι οποίες τότε ήταν 19 και 20 χρονών αντίστοιχα αλλά και στο γιο ο οποίος ήταν 14. Το αποτέλεσμα ήταν να του πουν από τις αρμόδιες αρχές ότι για τα κορίτσια που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους δεν μπορεί να γίνει κάτι ενώ το αγόρι μπορεί να βγάλει κανονικά ταυτότητα (εφόσον ο πατέρας και η μητέρα στο μεσοδιάστημα έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες). Τα ενήλικα κορίτσια θα έπρεπε να κάνουν μόνες τους πλέον αίτηση, αρχικά για πράσινη κάρτα, και στη συνέχεια για ενδεχόμενη απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας!!! Για όλα αυτά τα παραπάνω βέβαια θα έπρεπε να προσκομίσουν ταυτότητα, ή διαβατήριο…!!! Βεβαίως για να βγει διαβατήριο, πρέπει να υπάρχει ταυτότητα, αλλά βεβαίως βεβαίως τα παιδιά που είχαν γεννηθεί στην ΕΛΛΑΔΑ και δεν είχαν κάνένα χαρτί (παρά μόνο ήταν προστατευόμενα μέλη στην πράσινη κάρτα του πατέρα) δεν είχαν ούτε ταυτότητα να προσκομίσουν ούτε διαβατήριο. Μόνο μία βεβαίωση που λέει ότι υπάρχουν και μία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.
    Αυτή τη στιγμή η σύντροφός μου (που είναι η μεγάλη κόρη της ιστορίας) είναι 26 χρονών. Έχει σπουδάσει αισθητικός και προσπαθεί να δουλέψει εδώ κι εκεί (χωρίς φυσικά να μπορεί να διεκδικήσει ούτε αξιόλογο μισθό, ούτε ένσημα, ούτε ασφάλιση). Δεν έχει ταυτότητα (δηλαδή για το ελληνικό κράτος ουσιαστικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), δεν μπορεί να βγεί εκτός της Ελλάδας και δεν μπορεί ούτε καν να παντρευτεί! Δεν ανήκει καν στην περίπτωση αλλοδαπής που παντρέυεται προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα χαρτιά. ΑΚόμα και αυτό δηλαδή αν θέλαμε να κάνουμε δεν υπάρχουν τα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουμε σε μία νόμιμοποίηση της σχέσης μας και κατ’ επέκτασην της «ύπαρξής» της.
    Και ρωτώ: «Είναι δυνατόν οι δύο ΓΟΝΕΙΣ και ο ένας ΑΔΕΡΦΟΣ να είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και οι δύο κόρες να μην είναι τίποτα και να μην μπορούν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια?» Δεν είναι δίκαιο να μπορούν ξεκινώντας από την δική τους βούληση να γίνουν ΕΛΛΗΝΕΣ (αφού μόνο αυτή την πατρίδα γνωρίζουν και μόνο για αυτή θα πέθαιναν)????
    Είπαμε…να μην ανοίξουμε ούτε τους ασκούς του Αιόλου αλλά ούτε και να κωφεύουμε σαν κράτος σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι γύρω μας χωρίς να νιώθουν οτι «υπάρχουν» πραγματικά! Γιατί κύριοι όλα αυτά που σας λέω, έρχεται ο κάθε υπαλληλάκος του δημοσίου και στον αγώνα που κάνει καθημερινά η κοπέλα μου για να αποκτήσει ύπαρξη και έχοντας ήδη εξηγήσει όλα τα παραπάνω, έρχεται και της λέει απλά «ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!».
    Παρακαλώ για τα σχόλιά σας. Ελπίζω σε μία λύση προκειμένου να παντρευτούμε και να προχωρήσουμε τη ζωή μας σαν άνθρωποι.
    Υ.Γ. Επειδή δεν έχω μιλήσει για μένα καθόλου εγώ είμαι Έλληνας Πολίτης, έχω γεννηθεί εδώ, ο πατέρας μου έχει καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα μου από Κωνσταντινούπολη (άραγε οι γονείς της μητέρας μου που ήρθαν από την Κων/πολη πόσο πιο Έλληνες θεωρούνται από τους γονείς της κοπέλας μου που ήρθαν από την Αίγυπτο ώστε εγώ να είμαι πιο Ελληνας από εκείνη??? Ρητορικό το ερώτημα…)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:12 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    H κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στην ξενοφοβία και στα ακορδεξια μηνύματα. η κυβέρνηση είναι προδευτική και αποδέχεται αυτούς τους anr8wopous που όλη τους την ζώτη την έζησαν εδώ.

    Προχωρήστε!! και Μπράβο σας!!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:40 | Γιάννης Λάμπρου

    Η ιστορία με το δημοψήφισμα θυμίζει το ανέκδοτο στο οποίο τρεις λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για το τι θα φάνε!!! Δεν αφήνετε τα δημοψηφίσματα να δούμε πώς θα οργανωθεί η Πολιτεία ώστε να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Οι μετανάστες είναι δίπλα μας είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Είναι προτιμότερο να βιώνουν τις μεσαιωνικές συνθήκες της ανασφάλιστης εργασίας, της ζωής χωρίς δικαιώματα, του φόβου της απέλασης και της αστυνομικής βιαιότητας χωρίς περιθώριο υπεράσπισης του εαυτού τους; Ορθά επιχειρείται η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνική ζωή και μάλιστα με πολύ αργά βήματα. Χρειάζεται ακόμα περισσότερο θάρρος και πολιτική θετικών διακρίσεων ώστε να βελτιωθεί η θέση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν θέλουμε να πάμε μπροστά θα πρέπει να μετατρέψουμε το μεταναστευτικό κύμα σε πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:31 | Yorgos75

    Έχω διαβάσει πολλά από τα μηνύματα που έχουν αναρτηθεί και θα έλεγα ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αρνητικά στο νομοσχέδιο. Δεν με παραξενέυει, αφού χρόνια τώρα σε συζητήσεις που όλοι μας έχουμε κάνει με φίλους και γνωστούς τα αποτελέσματα είναι περίπου τα ίδια. Πιστεύω ότι αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια το αίσθημα της ελληνικής κοινής γνώμης.

    Με προσβάλει ως πολίτη, το γεγονός της συνεχούς προβολής από τα ΜΜΕ απόψεων «αναλυτών» και «καθηγητάδων» που προπαγανδιστικά αναλύουν και ψυχαναλυτικά απαξιώνουν τον λαό μας, με σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση αυθεντίας, όλη μέρα, ακόμα και στα πρωινάδικα. Που προτείνουν να θεωρηθούμε όλοι τέως αλλοδαποί και πρώην αλλόγλωσσοι. Δεν προλαβαίνουμε να σηκωθούμε στα πόδια μας και δεχόμαστε τρικλοποδίες από ανθρωπάκια. Κατηγορούν τους έλληνες για ξενοφοβία, ρατσισμό, απανθρωπία κλπ. Ταυτίζουν τις απόψεις κατά του νομοσχεδίου, με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ή και εξωκοινοβουλευτικούς ακραίους εθνικιστικούς χώρους.
    – Ειναι τυχαίο που βρίσκονται οι περισσότεροι μετανάστες σε αναλογία πλυθυσμού και οικονομικής δυνατότητας στην χώρα μας; Ποιοι τους ανέχτηκαν και τους βοήθησαν να ζήσουν;
    – Είναι τυχαίο που άπό την Ελλάδα συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο ποσό βοήθειας προς τους πληγέντες από το Τσουνάμι; Τους ξέραμε από χθες;
    – Είναι τυχαίο που οι Ελληνες ήταν κατά του πολέμου στο Κόσοσβο και στο Ιρακ; Οταν σχεδόν όλοι οι περισπούδαστοι λάοί της δύσης, είτε αμφιταλαντεύοτναν είτε δεν ενδιαφέρονταν είτε προωθούσαν τον πόλεμο;

    ΕΛΕΟΣ κύριοι! Δεν είμαστε φασίστες! Και όσοι είστε τόσο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί και όχι απλά φερέφωνα της νέας τάξης, σκεφτείτε τον χρονισμό της έναρξης της μετανάστευσης και ποιοι κερδίζουν από αυτό; Φανταστείτε λίγο το μέλλον του κόσμου, χωρίς διαφορετικότητα. Ολοι θύματα της ίδιας παγκόσμιας πολιτικής είμαστε, και οι αλλοδαποί και οι γηγενείς κάτοικοι. Ολοι στο mixer για την παραγωγή καταναλωτικής μάζας!

    Η αντίσταση σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασκηθεί εναντίων ανθρώπων φτωχών και άμοιρων. Είναι εξίσου προσβλητικό να καταφέρονται εναντίων αυτών τα όποια σχόλια. Οφείλουμε όμως να αντισταθούμε στην κίνηση αλλοίωσης του Εθνους μας, που επιχειρείται από εσωτερικές και εξωτερικές δυναμεις με χίλιους δύο τρόπους.

    Είναι δικαίωμα μας αδιαπραγμάτευτο να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας, εφόσον το θέλουμε. Είναι δικαίωμα μας να αξιοποιούμε προς όφελος μας και των παιδιών μας τα αγαθά που και εμείς, αλλά κυρίως οι προηγούμενες γενίες, δημιούργησαν και διαφύλλαξαν για εμάς.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ…

    ευχαριστώ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:12 | GIORGOS

    Το θέμα της απονομής της Ελληνικής Υπηκοότητας σε αλλοδαπούς που προέρχονται από τρίτες χώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να τεθεί σε Δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία του Λαού για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.
    Θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι ακόμη και στις ΗΠΑ – που θεωρείται χώρα υποδοχής Μεταναστών – δεν δίνεται τόσο εύκολα η Αμερικανική Υπηκοότητα.
    Αν πάμε δε στην Ευρώπη (βλέπε Γερμανία με μακρά μεταναστευτική εμπειρία). Θα πρέπει να περάσει κανείς από χίλια μύρια κύματα για να πάρει τη Γερμανική Υπηκοότητα. Τα παιδιά δε των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, όταν γίνουν 18 ετών – δηλαδή ενήλικες και μένουν ακόμη στην Ελλάδα – θα πρέπει να τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν την ελληνική Υπηκοότητα εάν και εφόσον το επιθυμούν.
    Δημοψήφισμα λοιπόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα καθότι δεν αποτελούσε καν κομμάτι του προεκλογικού προγράμματος. Αυτά δε που δημοσιεύονται κατά καιρούς στον τύπο ότι θα πρέπει να τους αποδοθεί η Υπηκοότητα για να ενταχθούν στο σύστημα ασφάλισης δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα γιατί κάθε νόμιμος μετανάστης που εργάζεται ή ασκεί επαγγελματική Δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να είναι ασφαλισμένος,
    Τώρα σε ότι αφορά τους παράνομους θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι για να υπάρχει κοινωνικός ιστός σε μια Χώρα δεν θα πρέπει οι μετανάστες να υπερβαίνουν το 10%, και αυτό το ποσοστό η Ελλάδα το έχει υπερβεί προ πολλού. «Εκτός και αν έχετε σκοπό να δώσετε Ελληνική Υπηκοότητα στου πρώτους και να νομιμοποιήσετε τους δεύτερους» Θα ήταν ευχής έργο λοιπόν να κοιτάξετε τι κάνουν οι άλλες Χώρες της Ε.Ε. που έχουν και μακρά μεταναστευτική εμπειρία γιατί σίγουρα δεν κάνουν αυτό που εσείς σκοπεύετε να κάνετε.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:26 | Σπύρος Τσώλης

    Τα 5 χρονια να γινουν 12 αν δεν ειναι κακουργος, κλεφτης, βαπορακι κτλ. αλλα θα πρεπει να μιλα ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ τα Ελληνικά. Να μην γινεται καμια εξαιρεση ειτε προκειται για Αλβανους ειτε προκειται για πολιτογραφησεις που έχουν ξεκινησει με οποιοδηποτε λογο, νόμιμο ή μη. Αγράμματος εργατης ή ανεργος με δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι να ειναι πχ. Κινεζος τι να τον κανουμε; Nα μας δωσει την ψηφο του και να μαζεψουμε 3.000.000 Κινεζους, Αλβανούς και δεν ξερω και γω τι αλλο, μονο και μονο για να παρεχουν μαυρη φτηνη εργασια στα αφεντικα και να μην ακουγονται οι φωνες των ντοπιων; Τι νοημα εχει αυτο αν δεν ειναι πρωτα απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟΙ; Στο κατω κατω τα αφεντικα εχουν robot και αυτοματισμους και πολυ συντομα δεν θα εξαρτωνται απο τους ανθρωπους για την παραγωγη. Μηπως λοιπον να βαφτισουμε και τα robot Ελληνες αφου κι αυτα «ζουν» και εργαζονται στην Ελλαδα και στο τελος θα εχουν την ιδια αξια με τους ανθρωπους οσο αυτοι υποβιβαζονται με τετοιες μεθοδους εξαθλιωσης και μεταναστευσης; Εχω δει στην εφορια με τα ιδια μου τα ματια Αλβανους και αλλους απο τα 18 τους να ξεκινανε επιχειρησεις χωρις καν να ξερουν τιποτα απο Ελλαδα και Ελληνικα, ουτε καν Αγγλικα δεν ηξεραν! Ηξερε ομως αυτος που κρυβονταν πισω τους ολα τα κολπα και τους ελεγε που να υπογραψουν και τι να κανουν. Τετοιοι κυριοι που εχουν ενα ΑΦΜ δικο τους συν καμια δεκαρια απο ξενους δεκαοχταρηδες υπο τον ελεγχο τους, πως θα ελεγχονται;
    Τελος, καντε την Αμεση Δημοκρατια κι αφηστε τον λαο να τα βγαλει περα μονος του, με τις αποφασεις που μονος του θα παρει και θα εχετε και την συνειδηση σας ησυχη οτι δεν πιεσατε κανεναν. Δεν θελουμε αλλα λεφτα να βρωμιζουμε τις ψυχες μας δωστε την διακυβερνηση ή εστω καντε δημοψηφίσματα (οχι θεατρο). Θελετε να χρεωσετε το κρατος ή τους πολιτες; (Kαι δεν μιλαω μονο στο οικονομικο επιπεδο). Ωραια καντε το, αλλα καντε κι ενα σωστο! Λετε πχ. opengov και μπορει κανεις μονο να γραψει σχολια ενω ο ιδιος ο νομος θα επρεπε να αποτελειται απο ετοιμες λιστες επιλογης ή τσεκαρισματος και ο καθενας να «ψηφιζει» οτι πιστευει. Αν απο την αλλη θελετε να κανετε ολους τους ανθρωπους του κοσμου Ελληνες, καντε το τωρα. Καλυτερα να λεγονται Ελληνες απο σημερα παρα «πολιτες EU» αυριο που θα καταργηθουν τα κρατη. Αν παλι ο κυριοτερος λογος να γινουν Ελληνες ειναι ΜΟΝΟ για να δουλευουν εδω γιατι να μην παρουν οι βιομηχανοι και οι επιχειρηματιες στοχευμενα «βοηθηματα» να βαλουν robot κτλ. και να τελειωσει εκει το θεμα; Οπως θα πληρωσουμε τον ξενο για υποδομες, υγειας, στεγης, πολιτισμου, εκπαιδευσης κτλ. τοσο να πληρωσουμε και το robot και οτι πρεπει να γινει για αυτον τον λογο, και μετα ας ερθει και ο ξενος να καθεται μαζι μας αφου ολα θα παραγονται απο μηχανες. Αυτο το μοντελο «αναπτυξης» οτι πχ. μια μηχανη μπορει να κοστιζει πχ. 1εκ. ευρω και να μην το δωσουμε στην μηχανη αλλα να προσλαβουμε φτηνους εργατες να τους πεθανουμε στην δουλεια, για να βγαλουν την δουλεια δεν το καταλαβαίνω. Μπορει απο την μια να αυξανεται η ανεργια, αλλα θα πρεπει να μειωνονται και οι τιμες του παραγωμενου προιοντος αφου δεν θα πληρωνονται μισθοι, ΙΚΑ, επιδοματα κτλ. συν οτι η μηχανη θα ειναι επιδοπουμενη συν οτι το ταμειο ανεργειας μπορει να κραταει πχ. 2-3 χρονια. Δεν ονειροβατω αλλα οπως πριν 15 χρονια δεν ξεραμε το Internet και τους υπολογιστες και τωρα μιλαμε για ηλεκτρονικη διακυβερνηση φοβαμαι οτι σε 15 χρονια θα τους πουμε «συγνωμη καναμε λαθος που σας φεραμε εδω γιατι τωρα οι μηχανες χτιζουν καλυτερα και χειρουργουν καλυτερα και πλοηγουν καλυτερα και πια δεν σας χρειαζομαστε αλλο» ή μηπως και τοτε δεν θα εχουμε τα κοτσια να το πουμε οπως και τωρα και θα ειμαστε και τοτε ξανα διπλα διαπλεκομενοι;

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:15 | ΔΕΡΚΥΛΙΔΑΣ Π.

    ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
    ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΑΤΑΞΥ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΩΣ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΔΕ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ). Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΟΝΤΑ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΑΛΛΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ OTI ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1Α, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4β, ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ; ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ (ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ), ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ. ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, “ΤΕΚΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ… “. ΗΡΘΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ, ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΔΩ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ (ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;) ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΟΥΤΕ ΜΟΝΙΜΩΝ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΩΝ) ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 6 ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ – ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΑΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΙΟΤΙ:

    1) ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    2) ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ (ΤΟ 99,9% ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ).

    3) ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΥΤΗΝ.

    4) ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

    ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ, Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΤΕΛΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΔΩ, ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΖΕΙ ΕΔΩ (ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ.

    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ,ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ, ΠΟΥ,ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ), ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ” ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ: “Ωστόσο δεν πρέπει να μακαρίζουμε την πόλη που μαζεύει απερίσκεπτα πολλούς ανθρώπους και τους πολιτογραφεί αδιάκριτα, αλλά εκείνη που συνεχίζει να σώζει την γενιά των ανθρώπων που την κατοικούσαν από τα χρόνια της ίδρυσής της,…”. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,89, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ.

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ”

    “ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΗΛΥΔΟΣ Η ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΣ ΗΔΟΝΗ”. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:19 | Georgios T

    Οι γονείς της κυρίας όταν πήγαν στον Καναδά, δεν πήγαν φαντάζομαι περνώντας τον Βερύγγιο Πορθμό ως λαθρομετανάστες.
    Αν πήγαιναν με αυτό τον τρόπο το σίγουρο θα ήταν ότι θα τους απέλαυναν άμεσα.

    Μεγάλωσα σε μια επαρχιακή πόλη όπου η έλευση , στις αρχές της δεκαετίας του 80, των πρώτων οικονομικών μεταναστών , Πολωνών, μου έδωσε μια πραγματικά πολύ καλή εικόνα για την τιμιότητα και την εργατικότητα των ανθρώπων αυτών που προσπαθούσαν να ξανακτίσουν τη ζωή τους. Η πόλη που μεγάλωσα κέρδισε από αυτούς γιατί :

    • Σε αντίθεση με τους έλληνες ήταν ειδικευμένοι σε αυτό που δήλωναν ότι έκαναν (Είχαν επίσης και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις από το Πολωνικό κράτος).
    • Σε αντίθεση με τους περισσότερους έλληνες εργάτες , αγαπούσαν τη δουλειά τους και την εξέλισσαν.
    • Ήταν κοντά σε εμάς από πλευράς κουλτούρας και τρόπου διαβίωσης.
    • Δεν δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις τους με την κοινωνία.

    Βέβαια λίγοι από αυτούς είχαν σαν στόχο να μείνουν στην Ελλάδα .Οι ποιο πολλοί περίμεναν να εξασφαλίσουν βίζα για τις ΗΠΑ και τον Καναδά και οι περισσότεροι τα κατάφεραν επειδή εκεί είχαν συγγενείς ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ εκτιμήθηκε η εργασιακή τους πιστοποιημένη εμπειρία.

    Εφόσον το ερώτημα είναι αν πρέπει να δοθεί υπηκοότητα σε τέτοιους ανθρώπους, η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι ξεκάθαρα ναι. Αλλά μόνο σε τέτοιους και με πολύ αυστηρά κριτήρια .
    Το αν έχει γεννηθεί ένα παιδί στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία και πάλι κατά τη γνώμη μου.

    Νομίζω ότι το απόλυτα λογικό είναι :

    1. Να υπάρξει μια μελέτη των αναγκών της χώρας για επιπλέον εργατικό δυναμικό.
    2. Να δοθούν , εφόσον προκύψει από τη μελέτη, σοβαρά κίνητρα για επαναπατρισμό των ελλήνων της διασποράς.
    3. Με βάση την παραπάνω μελέτη και αφού προκύψουν ανάγκες που δεν καλύπτονται από την προηγούμενη παράγραφο , να προχωράμε σε εκχώρηση ιθαγένειας ,υπηκοότητας κλπ σε αλλοδαπούς.

    Μέχρι τότε ,κατά τη γνώμη μου, είναι αναγκαίο να απαιτήσουμε από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. (αν μπορούμε βεβαίως ακόμη να απαιτούμε) :

    • Tην συντεταγμένη και από κοινού φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε.(θα γλιτώσουμε και αρκετά από τις αμυντικές μας δαπάνες)
    • Την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών εντός Ε.Ε. από τη στιγμή που οποιοδήποτε κράτος μέλος τους έχει παράσχει κάρτα εργασίας.

    Μέχρι τώρα το «οικονομικό μας θαύμα» στηρίχθηκε στην πλήρη αναρχία στον εργασιακό τομέα,
    πχ όποιος θέλει δηλώνει εργολάβος και χρησιμοποιώντας τις ορδές των ρακένδυτων ανειδίκευτων και «αχαρτογράφητων» λαθρομεταναστών για να πλουτίσει.(Επειδή είμαι μηχανικός σας λέω ότι κανείς από εσάς δεν πρέπει να είναι σίγουρος για το σπίτι του)
    Το ΙΚΑ ζητά ένσημα για αυτούς τους ανθρώπους με κόστος διπλάσιο της αμοιβής τους.
    Η ύπαιθρος ερημώνει γιατί όλοι οι νέοι ονειρεύονται τα τρία και εξήντα του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα.

    Ας οργανώσουμε λοιπόν πρώτα το κράτος μας σε όλα τα άλλα και μετά ας ασχοληθούμε και με το θέμα των ξένων.
    Αν οργανωθούμε εδώ θα μείνουν μόνο οι απαραίτητοι.

    Και σε κάθε περίπτωση ας αποφεύγουμε να συγκρίνουμε , από πλευράς οργάνωσης , το βόθρο που λέγεται ελληνικό κράτος με τον Καναδά , τις ΗΠΑ , τη Δυτική Ευρώπη ή ακόμη και πολλές χώρες που ξεκίνησαν να αναπτύσσονται μετά από εμάς αλλά πλέον είναι πολύ κοντά μας ή μπροστά μας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:34 | Αριάδνη Γκ.

    Κατ’αρχήν να εκφράσω την αντίρρησή μου σε έναν δημόσιο διάλογο στον οποίο η μία πλευρά και άποψη εκ προοιμίου απαξιώνεται ως ρατσιστική, ακροδεξιά και ξενόφοβη.
    Διευκρινίζοντας ότι δεν ομονοώ με κανένα ακραίο κόμμα, να επισημάνω ότι η αντίδραση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπήρξε έντονη’ στοιχειώδης υπευθυνότητα εκ μέρους των συνταξάντων επιβάλλει να το επανεξετάσουν και όχι να μας το επιβάλουν ως έχει.
    Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, γιατί βασίζεται στην λανθασμένη άποψη ότι λύνεις ένα πρόβλημα νομιμοποιώντας το. Οπως γράφει ο Σταύρος Λυγερός στο εξαιρετικό σχετικό άρθρο του στην Καθημερινή της 3ης/1/10 «…τα κύματα των παράνομων μεταναστών θυμίζουν τις γενιές αυθαιρέτων. Κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα…»
    Αυτή τη στιγμή ο Τρίτος Κόσμος εκρήγνυται πληθυσμιακά: ο πλανήτης έχει φτάσει στα 6,8 δισ από 6 δισ που ήταν πριν μερικά χρόνια. Θεωρώ απίστευτα δύσκολο να ανακοπεί αυτό το τσουνάμι πάμπτωχων ανειδίκευτων από το να κατακλύσει τον δυτικό κόσμο. Εφ’ όσον όμως βρισκόμαστε γεωγραφικά στην πρώτη γραμμή, το να ανοίξουμε και τις μπουκαπόρτες το θεωρώ αυτοκτονικό.
    Τα άλλα ανεπτυγμένα κράτη έχοντας συνειδητοποιήσει το πρόβλημα βρίσκονται σε μία διαδικασία αναθεώρησης επί το αυστηρότερον της ήδη αυστηρής νομοθεσίας τους. Εμείς πρωτοτυπούμε, ίσως γιατί αποδεχόμαστε ότι δεν είμαστε πραγματικά ανεπτυγμένοι και με τα χάλια που έχουμε ούτως ή άλλως, τι θα χάσουμε;
    Ομως οι ήδη καταρρεύσασες Δημόσια Υγεία και Παιδεία έχουν πάντα περιθώρια περαιτέρω καταστροφής. Εμπρός λοιπόν – όλοι μέσα…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:09 | ΔΕΡΚΥΛΙΔΑΣ Π.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΑΤΑΞΥ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΩΣ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΔΕ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ). Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΟΝΤΑ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΑΛΛΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ OTI ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1Α, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4β, ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ; ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ (ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ), ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ. ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, <>. ΗΡΘΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ, ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΔΩ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ (ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;) ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΟΥΤΕ ΜΟΝΙΜΩΝ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΩΝ) ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 6 ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ – ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΑΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΙΟΤΙ:

    1) ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    2) ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ (ΤΟ 99,9% ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ).

    3) ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΥΤΗΝ.

    4) ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

    ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΖΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ, Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΤΕΛΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΔΩ, ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΖΕΙ ΕΔΩ (ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ.

    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ,ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ, ΠΟΥ,ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ), ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ <> ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ: <>. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,89, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ.

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ <>

    <>. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:42 | Κωνσταντίνος

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

    Αν όλοι εμείς που δηλώνουμε ότι ΔΕΝ επιθυμούμε το ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ νομοσχέδιο προερχόμασταν αναλογικά απο το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. θα έπρεπε να είχε εκλεγεί κυβερνών κόμμα!!!

    Γι’ αυτό να βουτάς την γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις!!!

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΡΑ!!!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:00 | Πολίτης

    Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Υποβάλλω μόνο 2 σκέψεις-ερωτήματα
    1. Θα πρέπει να προβλέπεται, σε βάθος χρόνου, κάποια ισορροπία ανάμεσα στην ανθρωπιστική πλευρά του θέματος και στην πιθανή αλλοίωση της πολιτιστικής, κοινωνικης, θρησκευτικής και πολιτικης ταυτότητας της σημερινής Ελλάδας. Με άλλα λόγια, μήπως πρέπει να καθορίζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός μεταναστών (και μάλιστα ανά χώρα) που μπορούν να πάρουν Ελληνική υπηκοότητα κάθε χρόνο;
    2. Έχουν μελετηθεί οι νομοθεσίες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκης Ένωσης -ή και χωρών εκτός αυτής- ώστε να προσαρμοστούμε ανάλογα; Μήπως, ως ευαίσθητος λαός, παραείμεστε ανθρωπιστές και παραβλέπουμε άλλες παραμέτρους (οικονομικές, πολιτιστικές, φυλετικές, πιθανόν εξωτερικών κινδύνων ή εσωτερικών αναταραχών, κλπ.);

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 15:31 | Γιώργος Μ.

    Τόσες μέρες με διαβούλευση και διάφορα διαβάσματα από δω κι από κεί γιά να μπώ στο θέμα επιτέλους,κατέληξα ότι είμαστε ημιμαθείς λιγόψυχοι φοβιτσιάρηδες κι αγράμματοι και φυσικά δεν έχουμε καμμία σχέση με τους αρχαίους ημών προγόνους αλλά και με τον Χριστιανισμό
    και δικαίως βγήκε και ο τίτλος Χριστιανός ορθόδοξος απ τις ταυτότητες.
    Το σίγουρο είναι ότι η διαβούλευση έδωσε την ευκαιρία να εκτονωθούμε κάτι από ψυχανάλυση μού φαίνεται,λίγο καφενείο,γιά όσους μπαίνουν στο διαδίκτυο.Οι άλλοι πού δεν μπαίνουν η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας τι λένε? Δεν θα το μάθουμε ποτέ.Σε όλες τις κοινωνίες ανά τον κόσμο πάντα ζητούσαν την γνώμη των γηραιοτέρων των έμπειρων. Εμείς εδώ τους έχουμε βάλει στην άκρη και έχουν μπουκάρει οι πιτσιρικάδες με τα λαπτοπ και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του κι είναι κι άσχετοι. Μακάρι να γινόταν μία παρέμβαση σε ειδική σελίδα αυτών πού είναι παλαίμαχοι. Πολιτικοί,καθηγητές, άνθρωποι του χωριού,παππούδες,βαρκάρηδες από διάφορα νησάκια εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ πλέον, θέλω βοήθεια απ το κοινό πού λένε στα τηλεπαιχνίδια.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:53 | A.M.

    Επιτέλους κάτι αλλάζει σ’αυτήν την αθλιότητα που μάθαμε να ονομάζουμε τόσο κυνικά <>. Μια πραγματικότητα γεμάτη αμάθεια, αγένεια, απάθεια, προκαταλείψεις και ρατσισμό. Ελπίζω μόνο η κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις κραυγές αυτών που ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν καμιά <> αλλά απλώς ουρλιάζουν πιο δυνατά και προβάλλονται πιο πολύ μια και (φαίνεται ότι) οι λαικίζουσες φασιστικές ιδέες φέρνουν <>.

    Μετανάστρια (όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες) στο Βέλγιο.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:30 | ΚΩΣΤΑΣ

    Προκειμένου να κατανοήσεις τα θετικά ή τα αρνητικά του προτεινόμενου νόμου περί ιθαγένειας, πρέπει πρώτα να λάβεις απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται άμεσα με αυτόν, όπως τα ακόλουθα:
    Η γενικότερη πρόθεση της πολιτείας είναι να σταματήσει την λαθρομετανάστευση ή να την ενισχύσει; Θέλει και άλλους μετανάστες γιατί τους έχει ανάγκη στον παραγωγικό ιστό της χώρας; Ενώ η χώρα καταρρέει οικονομικά και η απειλή της πτώχευσης είναι υπαρκτή, από πια ανάπτυξη, από ποια κυβερνητικά κονδύλια και οικονομικά προγράμματα προβλέπει η κυβέρνηση να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να απασχολήσει και εντέλει να σιτίσει τους μετανάστες; Είναι ρατσιστές όσοι δεν θέλουν να χαρίσουν τις όποιες πλουτοπαραγωγικές πηγές διαθέτει η χώρα σε ξένους, αλλά θέλουν να τις κληροδοτήσουν στα παιδιά τους;
    Ρατσισμός είναι να θεωρείς άλλες φυλές και λαούς κατώτερους του δικού σου σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως ικανότητα πνεύματος, διανόησης, δημιουργίας, κλπ. Προσωπικά θεωρώ όλους τους μετανάστες άξιους και ικανούς, προερχόμενους από λαούς με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το μόνο που ζητάω είναι να μείνουν στις πατρίδες τους και να δημιουργήσουν εκεί, γιατί απλώς η Ελλάδα δεν έχει τις δυνατότητες να τους παρέχει αγαθά.
    Δυστυχώς στη χρονική περίοδο που διανύουμε το μόνο που κατανοούμε είναι ότι η Ελληνική οικονομία καταρρέει, το συνταξιοδοτικό καταρρέει, το κράτος πρόνοιας καταρρέει. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ βιομηχανική χώρα και ποτέ δεν θα γίνει για να χρειάζεται μετανάστες για εργατικό δυναμικό. Αρκετοί Έλληνες δεν έχουν εργασία και πολλοί άλλοι θα προστεθούν σε αυτούς. Άρα δεν τίθεται θέμα ρατσισμού αλλά θέμα επιβίωσης του λαού μας. Πώς να δεχθεί ο κάθε νοήμων Έλληνας ένα μέτρο που τελικά αφαιρεί από όλους τους Έλληνες και τα παιδιά τους ζωτικό χώρο μέσα στην ίδια τους την πατρίδα;
    Προβλέπω ότι αν το νομοσχέδιο τεθεί σε δημοψήφισμα θα καταψηφισθεί με συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό τουλάχιστον 80%. Το καλύτερο είναι να αποσυρθεί. Αν δεν δημιουργηθεί πραγματική ανάγκη απασχόλησης μεταναστών στην χώρα μας είναι παράλογο να θέτεται ζητήματα ιθαγένειας και υπηκοότητας στους παράνομους μετανάστες, παρά μόνο θέμα νόμιμης προσωρινής διαμονής όσον αποδεδειγμένα εργάζονται.
    Τέλος είναι παράλογο να θεωρείται ότι όσοι εκφράζουν απόψεις που συγκλίνουν με απόψεις συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ανήκουν απαραίτητα σε αυτό. Αν όντως έχει δημιουργηθεί τέτοια εντύπωση,τότε ας γίνει δημοψήφισμα για να αποδειχθεί μέσα από τα ποσοστά.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:49 | Ηλίας Παπαδόπουλος

    Πρέπει να δοθεί η ιθαγένεια στους μετανάστες ώστε να αποκτήσουν τα νόμιμα ανθρώπινα δικαιώματά τους για να μπορέσουν μετά από λίγα χρόνια να συγκροτήσουν και αυτοί μια νόμιμη μειονότητα (όπως οι μουσουλμάνοι της Θράκης που έχουν Ελληνική ιθαγένεια αλλά δηλώνουν «Τούρκοι») και που ξέρεις, μπορεί να διεκδικήσουν ανεξαρτησία ή και ένωση με κανένα όμορο κράτος. Αλλά ξέχασα, οι γείτονες έχουν ευρωπαϊκή προοπτική οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος.
    Επίσης είναι ένα εξαιρετικό μέτρο για να αυξηθούν και οι γεννήσεις που έχουν πάρει την κατιούσα (γιατί η πολλή λιτότητα από την μεταπολίτευση και μετά στον Έλληνα φορολογούμενο επιδρά και στον αριθμό των τέκνων που μπορεί να συντηρήσει ως οικογένεια).
    Αφήστε το παραμύθι του ρατσισμού εσείς οι καλοβολεμένοι «ανθρωπιστές» που μόνο τον Έλληνα άνθρωπο δεν σέβεστε. Πείτε την αλήθεια: ότι τους βλέπετε μόνο σαν ψήφους.
    Ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής απλά φοβάται πια για τη ζωή του. Είναι ο πιο φιλόξενος άνθρωπος του πλανήτη, ρωτήστε τους ίδιους τους μετανάστες. Σε πια χώρα κυκλοφορούν έτσι ελεύθερα οι ξένοι χωρίς κανείς να τους ενοχλεί, πουλάν στους δρόμους οτιδήποτε χωρίς αποδείξεις, χωρίς να πληρώνουν φόρους, πηγαίνουν δωρεάν στα νοσοκομεία και έχουν όλες τις παροχές που απολαμβάνει ο Έλληνας συνεπής πολίτης του οποίου τα λεφτά έχουν καταχραστεί τα δυο κόμματα εξουσίας με την κακοδιαχείριση και τις μίζες (ομόλογα, χρηματιστήριο, Siemens, κουμπάρι, Βατοπαίδι, πάμπερς, εξοπλισμοί, μιράζ κ.τ.λ.).
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:58 | Νικος

    Ηδη έχουμε καταστεί περίγελος της Ευρώπης, καθώς κυβερνήσεις κρατών – μελών της έχουν ζητήσει από τις εδώ πρεσβείες τους πλήρη ενημέρωση για τη βιομηχανία ελληνοποιήσεων που ετοιμάζεται οσονούπω ώστε να λάβουν εγκαίρως μέτρα που θα αποτρέψουν να φτάσουν στη χώρα τους, τα κύματα των αυριανών «Ελλήνων πολιτών».
    Δεν θα διστάσουν μάλιστα, όπως έχουν κάνει ήδη με τους υπηκόους της Ρουμανίας της Βουλγαρίας και μερικών Βαλτικών χωρών, να απαγορεύσουν ακόμη και την εγκατάσταση και αναζήτηση εργασίας σε Ελληνες υπηκόους χρισμένους ή μη, καθώς ρεαλιστικά σκεπτόμενες φρονούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα μεταφερθεί και σ’ αυτές.
    Κι αυτό γιατί θεωρούν αδύνατον η χώρα μας με περιορισμένη βιομηχανική ανάπτυξη με δηλωμένη ανεργία της τάξεως του 20% και με περίπου το 25% του πληθυσμού της κάτω του ορίου της φτώχειας να μπορέσει να ενσωματώσει και κυρίως να εξασφαλίσει εργασιακά τα εκατομμύρια τριτοκοσμικών που θα «βαφτισθούν» Ελληνες τα επόμενα χρόνια.
    Ετσι, υποχρεωτικά, όπως πιστεύουν, οι τελευταίοι θα αναζητήσουν μόνιμη διαμονή και εργασία στην υπόλοιπη Ε.Ε. Ολ’ αυτά και ειδικά το σχηματισμό πολυάνθρωπης μουσουλμανικής και αλβανικής μειονότητας στη χώρα μας κάνει πως τα αγνοεί η σημερινή κυβέρνηση. Στο παραλήρημά της να διασφαλίσει εσαεί την παραμονή της στην εξουσία να δημιουργήσει «εκλογικό στρατό» αποτελούμενο αποκλειστικά από μετανάστες νομιμοποιηθέντες και μη. Δηλαδή προτιμάει και με δεδομένα τη δημοσιογραφική καθίζηση των γηγενών να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μωσαϊκό θρησκειών και εθνοτήτων στα πρότυπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για να διατηρήσει τα ηνία.
    Αποκαλυπτικό των προθέσεών της είναι το άρθρο 2 του ν/σ Ραγκούση που, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ορίζει ότι για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας αρκεί μεταξύ άλλων, να αποδείξει ο αλλογενής πως μπορεί να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας. Την προϋπόθεση αυτή, που θα είναι από τα βασικά κριτήρια για την απόκτηση της υπηκοότητας, θα την ελέγχουν τα διορισμένα, από την Ιπποκράτους μέλη των 13 Επιτροπών Πολιτογράφησης.
    Και εύλογα, λοιπόν, ρωτάει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος με ποιο τρόπο θα κληθεί ο αλλοδαπός να αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα πολιτικά δρώμενα. «Μήπως με παλαιότερη εγγραφή ως μέλος κάποιου κόμματος και τη συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές;».
    Με δεδομένο ότι το καταστατικό της Ν.Δ. δεν προβλέπει κάτι τέτοιο είναι πλέον ηλίου φαεινότερον, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, ότι οι μετανάστες που θα πολιτογραφηθούν σε χρόνο – ρεκόρ Ελληνες θα προέρχονται απ’ αυτούς που ψήφισαν για τη ανανέωση της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
    «Ελληνες – εξπρές» θα γίνουν, σύμφωνα με την ίδια λογική, και όσοι εγγραφούν εφεξής στον κατάλογο μελών και φίλων του κυβερνώντος κόμματος. Ετσι, με την καταβολή ενός παραβόλου των 1.000 ευρώ, πέντε χρόνια παραμονής στη χώρα μας, χωρίς καν να γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων τους θα γίνονται συμπατριώτες μας με τη βούλα.
    Πρόκειται για το ξεπούλημα της ελληνικότητας σε όλο του το μεγαλείο!
    Αυτό που δεν κατάφεραν τετρακόσια χρόνια τρομοκρατίας οι βίαιοι εξισλαμισμοί και οι διωγμοί 1,5 εκατ. Ελλήνων από τα πάτρια εδάφη της Μικράς Ασίας θα το επιτύχει το ΠΑΣΟΚ μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια.
    Την εξαφάνιση του ελληνικού γένους και της μετάλλαξης της Ελλάδας σε κατ’ ευφημισμόν πολυπολιτισμικό κράτος! Το χειρότερο είναι ότι, με εξαίρεση το εγχείρημα Παυλόπουλου, που δεν είχε συνέχεια λόγω της κυβερνητικής αλλαγής δεν θα έχει προχωρήσει το μείζον θέμα που είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών.
    Οπως πολύ σωστά παρατηρεί μιλώντας στην Κυριακάτικη έκδοση του «Α.Τ.» ο κ. Παυλόπουλος… «δίνεται αφειδώς η ιθαγένεια με όρους μάλιστα αυτοματισμού σε ανθρώπους που δεν είχαν τέτοια πρόθεση και δεν αισθάνονται Ελληνες, αλλά αναγκαστικά θα ακολουθήσουν τη διαδικασία αυτή γιατί δεν έχουν άλλη διέξοδο ισότιμης κοινωνικής ένταξης».
    Ο ίδιος μάλιστα αιτιολογεί τα παραπάνω, φέροντας ως παράδειγμα το καθεστώς του μακροχρόνιου διαμένοντος στη χώρα μας που είχε θεσπίσει η Ν.Δ. και αφορούσε εκείνους που είχαν τουλάχιστον νόμιμη παραμονή πέντε ετών. Αυτοί, πλέον, που σύμφωνα με απογραφή που έκανε το 2008 το υπουργείο Εσωτερικών ξεπερνούν τα 580.000 άτομα, με τους 270.000 να προέρχονται από την Αλβανία αποκτούν άμεσα το δικαίωμα ψήφου στις επόμενες Εθνικές και Δημοτικές εκλογές, αφού τους συμφέρει να «χριστούν» Ελληνες.
    Στον αριθμό αυτό, που έχει αυξηθεί κατά πολύ από τότε δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στη χώρα μας, αλλά και όσοι δεν θέλησαν να καταγραφούν. Αν πιστεύουμε μάλιστα τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ κι άλλων διεθνών φορέων μέχρι το 2014, οι οικονομικοί μετανάστες θα υπερβούν τα 3,5 εκατ.
    Αλλη μελέτη του Παντείου Πανεπιστημίου είναι ακόμη πιο απαισιόδοξη, αφού υπολογίζει πως το 2050 θα έχουμε άνω των 14 εκατ. αλλογενών, με τους γηγενείς να μη φτάνουν ούτε τα 11 εκατ.
    Στοιχεία που πλέον φαίνονται μετριοπαθή καθώς αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια εισέρχονται παραβιάζοντας τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας πάνω από 250.000 Ασιάτες και Αφρικανοί.
    Τώρα αυτοί θα πολλαπλασιασθούν με τη διοχέτευση της είδησης ότι η Ελλάδα απονέμει αφειδώς ιθαγένεια, άμα τη συμπληρώσει πενταετούς «νόμιμης» διαμονής.
    Ηδη οι Τούρκοι δουλέμποροι και το στρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας τρίβουν τα χέρια τους οι πρώτοι γιατί θα πλουτίσουν με τις φουρνιές των υποψηφίων «Ελλήνων» πολιτών και οι δεύτεροι γιατί θα επιτύχουν το στρατηγικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από την «εκπόρθηση» της χώρας μας, χωρίς μάλιστα να πέσει «μια τουφεκιά».
    Γιατί δεν χρειάζεται φαντασία με ποιον θα ταχθεί ο Πακιστανός (το κράτος του οποίου έχει αναγνωρίσει το ψευδεπίγραφο κράτος της Βορείου Κύπρου) ή ο Μπαγκλαντέζος σε μια ένοπλη σύρραξη Ελλάδας και Τουρκίας.
    Ο κ. Παυλόπουλος, που χαρακτηρίζει «άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη» τη στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο συγκεκριμένο θέμα θεωρεί ότι το νομοσχέδιο Ραγκούση θα αποτελέσει «κράχτη», δεδομένης και της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας για χιλιάδες νέες αφίξεις ξένων.
    Το αίτημα του ΛΑΟΣ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφανθεί για την απόδοση ή μη της υπηκοότητας σε αδιευκρίνιστο αριθμό αλλογενών είναι ηθικά δίκαιο αλλά προσκρούει στο Σύνταγμα.
    Το άρθρο 44 παρ. 2 του καταστατικού χάρτη της χώρας προβλέπει επί λέξει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με Διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου». Κάτι φυσικά που δεν το πράξει το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν θα συμφωνήσουν (απαιτείται η συναίνεση και των 300 βουλευτών) και τα κόμματα της Αριστεράς.
    Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται επίσης ότι: «Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Π.Δ. με Διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασίσει από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων».
    Δηλαδή, ακόμη και αν ομονοήσουν στην κατάθεση του σχετικού αιτήματος Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, αυτό θα απορριφθεί γιατί δεν πρόκειται να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 εθνοπατέρων.
    Πάντως, με την ονομαστική ψηφοφορία που θα προκαλέσει η Ν.Δ. θα φανεί ποιοι πολιτικοί έχουν εθνική συνείδηση, ανεξαρτήτως κομματικού χώρου, και ποιοι ανοίγουν τις κερκόπορτες σε οργανώσεις φανατικών μουσουλμάνων και εθνικιστικών από τις γειτονικές χώρες.
    Εδώ πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης του ελληνισμού, αφού το ν/σ Ραγκούση θα κατορθώσει εξάλειψη του έθνους σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες!

    http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=6512

    και σχετικά με το ότι γίναμε κράχτης εχει να κάνει και με την αυξηση της ταριφας απέναντι στα παραλια της Τουρκίας. Το «προιον» Ελλάδα τώρα θα αξίζει περισσότερα μετα τις τελευταιες προνοιες για νομιμη 5 ετεια και 3 χρονια σχολειο ή για μηδενικες εξετασεις πιστοποίησης γλώσσας και άλλα ανεκδοτα του τυπου να χει δειξει συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα….ότι καταλαβε καταλαβε ο καθενας. Το Ελλάδα θα δινει εύκολα και για πλακα πολιτογραφηση σαν τα μαρουλάκια στις λαικές.,,βέβαια είναι και ένας τρόπος να φύγουν απο δώ για την Ε.Ε όσοι «λιμνάζουν» σε μας λόγω της Δουβλίνο ΙΙ λόγω του ότι οι απελάσεις είναι μπαρμπούτσαλα και λόγω του ότι η Τουρκία αρνείται διαχρονικά να δεχτεί πίσω όσους αποδεδειγμένα ήρθαν σε μας μέσω εκείνης αρνουμενη να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Τζεμ Παπανδρέου του 2001!….και επειδή οι κουτόφραγκοι μας πήραν χαμπάρι για το τί σκεφτόμαστε να κάνουμε και πώς να παρακάμψουμε την άθλια Δουβλίνο ΙΙ που ο Γιώργος ως ΥΠΕΞ κύρωσε το 2003 μας περιμένουν στην γωνία.

    04/01/2010
    «Βιομηχανία» εισόδου λαθρομεταναστών

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

    «Χρυσές δουλειές» περιμένουν τους Τούρκους δουλέμπορους, μετά την απόφαση – μποναμά της κυβέρνησης Παπανδρέου για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό πρώην παράνομων οικονομικών μεταναστών, αλλά κι όσων μελλοντικά εισέλθουν στη χώρα μας.

    Ηδη «τρίβουν» τα χέρια τους, καθώς διαθέτουν ζωντανό εμπόρευμα, τους περίπου 300.000 τριτοκοσμικούς, που συνωστίζονται στα παράλια της Δυτικής Μικράς Ασίας, και στην Κωνσταντινούπολη, ανυπομονώντας να περάσουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Στο πλευρό τους έχουν τις τουρκικές Αρχές που κάνουν τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουν τις στρατιές των λαθρομεταναστών να αποβιβασθούν σε κάποιο νησί ή να διέλθουν τον Εβρο.

    Οσο για την περίφημη συμφωνία Παπανδρέου και Τζεμ για επανεισδοχή των μεταναστών που προέρχονται από τη γειτονική χώρα, αυτή έχει καταλήξει προ πολλού στον «κάλαθο των αχρήστων».
    Η συνεργασία κρατικών λειτουργών της Αγκυρας με διακινητές ανθρώπων έχει αποδειχθεί επίσημα από έγγραφα που βρέθηκαν σε λαθρομετανάστες. Οι ίδιοι σε καταθέσεις τους επιβεβαίωσαν τη συναλλαγή, κοινώς μπαξίσι, που είχαν με Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους.

    Στον «ακήρυχτο πόλεμο» που μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο συμμετέχουν εξάλλου ανοιχτά πλέον τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, σύμφωνα με καταγγελίες των λιμεναρχών των ακριτικών νησιών μας, που είτε μεταφέρουν τους ρακένδυτους μετανάστες, είτε διευκολύνουν στο έργο τους τα δουλεμπορικά πλοία.

    Το βέβαιο είναι ότι μετά την εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης έχει εκτοξευθεί στα ύψη η ταρίφα για μεταφορά στην Ελλάδα.
    Από 1.000 ευρώ που ήταν προηγουμένως η τιμή για να επιβιβασθεί κάποιος σ’ ένα ταχύπλοο και να βρεθεί στο άψε σβήσε σε κάποια ελληνική ακρογιαλιά, τώρα χρειάζεται πάνω από 2.000 ευρώ. Το κόστος έχει ανέβει και για τις βάρκες, αφού το «κεφάλι» πλέον στοιχίζει 1.000 ευρώ, από 500 που ήταν πριν.
    Όπως φαίνεται η άκριτη απονομή της ελληνικής ιθαγένειας, δηλαδή στην ουσία του «Ευρωπαίου πολίτη», έχει ανοίξει την όρεξη των γειτόνων μας, που θα ωφεληθούν πολλαπλώς από την «ειρηνική εισβολή» όλων των φυλών του Ισραήλ στην ελληνική επικράτεια.

    Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ανθρώπους εκείνους που έρχονται απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου αναζητώντας μια μοίρα στον ήλιο κι επιτέλους να χορτάσουν την πείνα τους.
    Χωρίς, όμως, σοβαρή μεταναστευτική πολιτική υποδοχής τους και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, η μεγάλη μάζα τους υποβιβάζεται αναγκαστικά σε δουλοπάροικους, ασχέτως αν θα κατέχουν ελληνικό ή όχι διαβατήριο. Γιατί με την ανεργία να τρέχει στο 20%, την καθημερινή απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας και την εγκληματικότητα στο «κόκκινο» δεν υπάρχουν πλέον προοπτικές (και λόγω του αριθμού τους) γι’ αυτούς στη χώρα μας.

    Επομένως, χρησιμοποιώντας την ελληνική υπηκοότητα, αρκετοί από αυτούς θα επιδιώξουν να μετοικήσουν σε κάποιο άλλο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει ήδη τα αρνητικά σχόλια των κοινοτικών εταίρων μας, που αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν τις ορδές των «ελληνοποιημένων» τριτοκοσμικών.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως πολύ σωστά επισήμανε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος κράχτης παράνομων μεταναστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και τη βοσνιοποίηση της Ελλάδας.

    Το ερώτημα, πάντως, που τίθεται από σχεδόν όλες τις πλευρές προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση είναι το εξής απλό:

    Είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον να διαθέτει ελληνική εθνική συνείδηση, να ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης;

    Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να γίνουν Ελληνες ή απλώς βολεύονται με τη ρύθμιση Ραγκούση;
    Η τελευταία, με τον τσαπατσουλίδικο και όχι μόνο τρόπο που έγινε, πριν καν αρχίσει η καταγραφή των αλλοδαπών, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς και απόψεις και συνιστά τον απόλυτο εθνικό διασυρμό της χώρας μας!

    http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=6551

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:13 | Θανάσης

    Σήμερα το πρωί ταξίδευα με τον ηλεκτρικό. Στο βαγόνι, ωραίες παιδικές φωνές έψαλλαν,τα κάλαντα με πολλούς στίχους και άψογα ελληνικά. Εκπληκτος διαπίστωσα ότι επρόκειτο για πέντε ΕΓΧΡΩΜΑ παιδάκια. Δεν θα ήταν απάνθρωπο να τους στερήσουμε την ελληνική ιθαγένεια; Σε τι διαφέρουν άραγε από τα ακραιφνή ελληνάκια;

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:07 | J. Papachristos

    Λέτε ότι έχετε νωπή τη λαική εντολή.
    Συμφωνώ απόλυτα. Την έχετε, επειδή οι ‘άλλοι’ ήταν τόσο χάλια,
    που με αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης οι Έλληνες τους καταψήφισαν
    και έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μία ευκαιρία να βγάλει τον τόπο από την κρίση.
    Μακάρι να πετύχετε, έχετε τις ευχές ΟΛΩΝ.

    ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑ, (ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ), ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ
    ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    Δ.Π.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:57 | x

    Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε δίνεις το κίνητρο να έρθουν χιλιάδες μετανάστες με σκοπό να πάρουν την ελληνική – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ιθαγένεια

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:50 | Adolos N.

    Το ότι υπάρχουν »Ελληνες» που όχι μόνο, είναι υπέρ αυτού του νομοσχεδίου, αλλά θεωρούν ότι πρέπει να γίνει, ακόμα πιο ελαστικό, με διάφορα ας μην τα χαρακτηρίσω, επιχειρήματα, δεν το περίμενα.
    Είμεθα άξιοι της τύχης μας.
    Και σύντομα με κυβέρνηση αλλοδαπών γονέων Ελλήνων πολιτών.

    (Δικαίωμα ψήφου θα έχουν και… αλλοδαποί γονείς Ελλήνων πολιτών
    εάν βρίσκονται 5 χρόνια στην Ελλάδα)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:28 | Ελευθερία

    Ο κράτος εμένα μου φέρθηκε καλά… Μου έστειλε την επιταγή στο σπίτι μου… Βοηθάει τους φτωχούς…σαν και εμένα

    Αυτά λοιπόν είπε η καλοντυμένη οικιακή βοηθός από την Αλβανία, με δυο παιδιά γεννημένα στην Ελλάδα, που πηγαίνουν σε Ελληνικά σχολεία, που ζουν στην Ελλάδα 15 χρόνια, με σύζυγο Αλβανό που δουλεύει σε οικοδομή (με ένσημα συζύγου ίσα-ίσα για να μην έχουν πρόβλημα νομιμότητας).
    Τρις τέσσαρες φορές το χρόνο μεταβαίνουν με το αυτοκίνητό τους στην Αλβανία για την τοποθέτηση των μαύρων χρημάτων που ωφελούνται από την Ελλάδα και την παρακολούθηση της οικοδομής που φτιάχνουν το σπίτι τους στην Αυλώνα….
    Μια σχεδόν φορά το χρόνο τους επισκέπτονται στην Ελλάδα οι γονείς τους, πατέρας μητέρα, πεθερός και πεθερά. Κατά την διάρκεια της διαμονής τους εισάγονται και περιθάλπονται στα Ελληνικά νοσοκομεία, κάνοντας χρήση κάποιου χαρτιού απορίας. Στη επιστροφή τους στη χώρα τους έχουν προμηθευτεί και όλα τα απαιτούμενα φάρμακα για να βγάλουν τη χρονιά τους (λαδώνοντας 20-30 ευρώ γιατρό του ΙΚΑ),

    Ας κάνουμε λοιπόν Ελληνες τους μελλοντικούς κατοίκους της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας κλπ
    ….. Ας δώσουμε και άλλες παροχές στους μετανάστες, ας κάνουμε την Ελλάδα χώρα μεταναστών….
    ———————————————————————-Κανείς δεν έχει σκεφτεί το κόστος όλων αυτών των μεταναστών ; Κανείς δεν έχει σκεφτεί ότι η μειωμένη εισφορά σε ένσημα δεν καλύπτει τις οικογενειακές τους ανάγκες και επιβαρύνουν ασφαλιστικά ταμεία και την υγεία ;
    Εχει μπει κανείς στο κόπο να δει τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να έχει η Ελλάδα από αλλοδαπούς ;
    Μήπως θα πρέπει να δούμε το θέμα περισσότερο προσεκτικά ;
    Λέμε να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή, πως ; Νομιμοποιώντας την παράνομη εισαγωγή των μεταναστών; Νομιμοποιώντας την μαύρη εργασία ; Νομιμοποιώντας το παρα-εμπόριο ; Νομιμοποιώντας την παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος ;
    Οι νόμοι άραγε ισχύουν μόνο για τους Ελληνες ; Οι μετανάστες τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης ;

    Μήπως πρέπει να κατοικήσετε για λίγο καιρό σε περιοχές που κατοικούν μετανάστες, να γνωρίσετε τις συνήθειές τους, τα σκεπτικά τους, …. Να δείτε από κοντά την αγάπη που έχουν για την Ελλάδα , για τους Ελληνες ; Ελάτε στα Πατήσια, στον Αγιο Παντελεήμονα, στη Κυψέλη, ζήστε μαζί τους και μετά σκεφτείτε για Ιθαγένεια…..

    Μήπως πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι … που θα… μεταναστεύσω…

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:21 | Επιτάφιος Ασημαντόπουλος

    Σας χαιρετώ
    Καταρχήν είναι ευχάριστο το πρωϊνό καφεδάκι διαβάζοντας την δημόσια διαβούλευση. Κάτι είναι και αυτό. Διαβάζω ενδιαφέροντα πράγματα που δεν φτάνουν στις εφημερίδες.
    Από την άλλη όμως, οι γονείς μου δώσαν αξίες φιλεργατικότητας, προόδου, ανεκτικότητας οπότε είμαι εντελώς ανέτοιμος για τα όσα είναι να συμβούν. Και σκέφτομαι πως να μεγαλώσω τα αγόρια μου. Προφανώς πρέπει να μάθουν αραβικά μαζί με τα αγγλικά. Καλό είναι αυτό θα τους επεκτείνει τους ορίζοντες. Κατόπιν πολεμικές τέχνες ώστε να μπορούν να βγαίνουν για καμια μπύρα με καμια φιλεναδίτσα. Επίσης πρέπει να φροντίσω την επιβίωσή τους. Εάν έχουν δημιουργική ανεξάρτητη σκέψη θα τους στείλω μετά τα 15 κατευθείαν αμερική και θα τους πω ότι η μάνα τους έφτιαξε με αμερικανό τουρίστα και άστους να ψάχνουν. Εάν πάλι δείξουν ικανότητες αρπακτικές και αντικοινωνικές μια χαρά είναι στο ελλάδα, όλοι έχουν θέση. Εάν κάποιος βγει ευαίσθητος, φιλομαθής και ανήσυχος θα προσπαθήσω να του εξηγήσω ότι τα ναρκωτικά δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση και θα τον εγγράψω στην πιο κοντική ιερατική σχολή της γειτονιάς να βρει το φως το αληθινό και να γνωρίσει το λόγο του προφήτη. Τώρα για μένα που ξέμεινα στο ελλάντα για μια αχτίδα φωτός πρέπει να βρω πατρίδα αν και τώρα πια είναι αργά. Τουλάχιστο να βρω κάπου να κρυφτώ ρε παιδιά. Ένα ουζάκι και μια μπουκια χταπόδι για τα γεράματα. Και το χειμώνα θα ζεσταίνομαι καίγοντας βιβλία.

    Και μια ερώτηση
    Η φίλη με τους αποκεφαλισμούς.
    Ειλικρινά πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση σε ένα δημοψήφισμα όλοι μα όλοι, δηλαδή και το 99,5% θα ψηφίσει να αποκεφαλιστεί το 0,5%. Δηλαδή για να καταλάβω πιστεύει ότι 9,950,000 άτομα θα ψηφίσουν να αποκεφαλιστεί μια μερίδα όποια νάναι αυτή 50,000 ατόμων. Πολύ αίμα βρε παιδιά. Και πολύ βρώμικη σκέψη. Ειλικρινά σας λέω εάν γίνει τέτοιο δημοψήφισμα με τέτοιο αποτέλεσμα θα φύγω με το πρώτο αεροπλάνο (Στην Αυστραλία μάλλον). Δεν πιστεύω ότι είμαστε χώρα δολοφόνων. Και εάν είμαστε θέλω να το μάθω.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:07 | Panagiotis

    Θεωρώ ότι η τροποποίηση ειδικά του άρθρου 1 (ως νομικός) είναι λανθασμένη. Άλλο να δώσεις υπηκοότητα με πράξη της Διοίκησης – και αυτό φυσικά με κάποιες προϋποθέσεις(γνώση γλώσσας,ιστορίας κλπ.) – σε ανθρώπους που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Άλλο να τους ενσωματώσεις και να τους εντάξεις στην ελληνική κοινωνία, προσθέτοντάς τους π.χ. στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας (αυτό ίσως και να έδινε μία κάποια λύση ή τέλοσπάντων κάποια βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό, αφού πολλοί ακόμη θα καλούνταν να πληρώσουν εισφορές).
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορείς να προσδώσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ με κριτήρια εδαφικότητας. ΕΛΛΗΝΑΣ θεωρείσαι όταν προέρχεσαι από Έλληνα ή Ελληνίδα και όχι με άλλους τρόπους. Αυτά τα λίγα για να καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να επεξεργάζονται περισσότερο κάποια σχέδια.
    Και επιτέλους ΕΛΕΟΣ. Το δικαίωμα να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει. ΟΥΤΕ έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε απλώς και μόνο επειδή θεωρούμαστε πατριώτες να μας ονοματίζει ως ακροδεξιούς ή ξενόφοβους ή οτιδήποτε άλλο. Και εγώ είμαι ένας απόλυτα δημοκρατικός πολίτης με σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων.
    ΑΛΛΑ δεν ανέχομαι να θεωρείται ΕΛΛΗΝΑΣ κάποιος που στο κάτω κάτω της γραφής ούτε τον ίδιο τον απασχολεί αν θα θεωρείται Έλληνας ή Βούλγαρος ή οτιδήποτε άλλο.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:21 | ΜΑΡΙΑ

    Μια απάντηση θέλω. Υπηκοότητα με προϋποθέσεις ναι. Γιατί ιθαγένεια;

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:22 | Σ.Τ.

    Γνωρίζω αλλοδαπούς που ζουν χρόνια στην Ελλάδα.Πολλοί από αυτούς έχουν σταθερές δουλειές, οικογένειες και γενικά μια ζωή που δε διαφέρει από αυτή των Ελλήνων.Διαβάζω επίσης σχόλια μεταναστών που ζουν με την αγωνία και την ανασφάλεια.Εγώ προσωπικά είμαι μαζί τους, συμμερίζομαι τα προβλήματά τους και αναγνωρίζω ότι είναι απόλυτα ίσοι με εμάς!

    Όμως τάσσομαι ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου.Και αυτό γιατί είναι μια άκρως βεβιασμένη κίνηση, η οποία δεν γίνεται στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και ώριμης μεταναστευτικής πολιτικής,αλλά σε ένα περιβάλλον χάους και σαθρώτητας.Να σας πω κάτι; Αν η κυβέρνηση έλεγε ότι πρώτα θα διασφαλίσει τα σύνορα, θα «χτυπήσει» τα κυκλώματα νομιμοποίησης μεταναστών, θα σταματήσει τη λαθρομετανάστευση και τη γκετοποίηση περιοχών, θα κάνει μία καθολική απογραφη των μεταναστών και ΕΠΕΙΤΑ παρουσίαζε ένα τέτοιο νομοσχέδιο τότε να είναι σίγουρη ότι αυτό θα τύγχανε μεγαλύτερης αποδοχής από τον κόσμο.Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά.

    Δεν είμαι ρατσιστής! Απλά πιστεύω ότι η χώρα μου έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες ώστε να διασφαλίσει δουλεία και υποδομές σε μεγάλο αριθμό μεταναστών.Δεν το λέω εγώ αυτό.Το φωνάζει το έλλειμα.Το φωνάζει η ανεργία.Το φωνάζει η διαφθορά.Γιατί ακριβώς δεν ξέρουμε σε πόσους μετανάστες απευθύνεται το νομοσχέδιο.Είναι οι 250.000 του σήμερα; Η μπορεί να γίνουν 3 εκατομμύρια αύριο; Και αν γίνουν 3 εκατομμύρια και τους δώθεί ιθαγένεια, δουλειά που θα βρούν;

    Τι είναι πιο ρατσιστικό τελικά; Να έχεις στη χώρα σου 5 εκατομμύρια μετανάστες με ιθαγένεια, οι οποίοι όμως ζουν σε άθλιες συνθήκες,άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση καθαριστές τζαμιών ή να έχεις 500.000 οι οποίοι έχουν όμως εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής,έχουν πλήρως αφομειωθεί και υπάρχει αρμονία με τους ημεδαπούς;

    Όσο για το επικοινωνιακό επίπεδο της κυβέρνησης,η οποία μάλιστα βαυκαλίζεται ότι είναι δημοκρατική, πραγματικά λυπάμαι.Την αντίθετη άποψη τη βαφτίζει οπισθοδρομική, ξενοφοβική, ακροδεξιά. Τίποτα νέο δεν υπάρχει τελικά. Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω να δω σημοσιευμένη την άποψή μου!

    Σ.Τ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 14:03 | Alexandros

    o Panos εγραψε

    «ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ?
    ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!
    ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!»

    Η Δημοκρατία δεν είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της πλειοψηφίας. η Δημοκρατία πρέπει να ΕΓΚΥΑΤΑΙ τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:40 | Alexandros

    Για όσους θεωρουν οτι υπερτερεί η άποψη υπέρ του δημοψηφίσματος κλπ μόνο και μόνο επειδή είναι περρισότεροι αυτοί που εκφράζουν αυτη τη θέση μ/εσω της διαβουλευσεις και α΄λλων site, πιστεύω ότι απλώς οι υπόλοιποι που νιώθουμε διαφερτικά δεν μας έχει πιάσει πανικός να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο διαδίκτυο να «ζητάμε δημοψήφιμα», δεν νιώθουμε ότι η εθνική μας ταυτότητα είναι κάτι που μπορεί να απειληθεί απο τον οποιονδήποτε γιατί την κουβαλάμε μέσα μας, θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα των μεταναστών να ενσωματωθούν επιτέλους στην Ελληνική κοινωνία και δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε αυτονόητα πράγματα.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:25 | Γιώργος

    Θέλω να πω κάτι ακόμα στην Ελένη, το κορίτσι από την Αλβανία της προηγούμενης σελίδας.

    Η λαθρομετανάστευση αγαπητή Ελένη σήμερα απειλεί την Ελλάδα, αύριο όμως θα απειλήσει και την Αλβανία. Η Αλβανία σε μερικά χρόνια θα μπει και αυτή στην Ευροζώνη και θα γίνει όπως είναι η Ελλάδα σήμερα. Ας μην νομίζουν οι Αλβανοί πως, με κάποιο μαγικό τρόπο, θα τους προσπεράσουν τα δεκάδες εκατομμύρια διακινούμενων της λαθρομετανάστευσης και ο τυχοδιωκτισμός που την ακολουθεί. Οι Αλβανοί πολιτικοί δεν είναι λιγότερο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες και υπάρχει η δυναμική για καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα. Όσοι Αλβανοί τάσσονται σήμερα υπέρ της παροχής ιθαγένειας στην Ελλάδα, ας σκεφτούν πως σε 1-2 δεκαετίες τα πράγματα στην χώρα τους ίσως είναι ακόμα χειρότερα. Και τότε, δεν θα υπάρξει κανείς Έλληνας να τους υποστηρίξει.

    Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι κοινό πρόβλημα όλων των Ευρωπαίων και, κάθε ένας που θεωρεί τον εαυτό του Ευρωπαίο θα πρέπει να αντιτίθεται στο φαινόμενο, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά.

    Και θέλω να πω κάτι ακόμα, ειδικά για εσένα Ελένη. Δεν είσαι η μόνη που, μετακομίζοντας σε κάποιο άλλο τόπο, έγινες αντικείμενο εχθρικής συμπεριφοράς. Σκέψου πως όσοι Μικρασιάτες επιβίωσαν της γενοκτονίας του ’22 και κυριολεκτικά ξεβράστηκαν στην Ελλάδα, αντιμετώπισαν ειρωνικά σχόλια (παστρικοί κτλ) και εχθρικές συμπεριφορές, ακόμα και αν ήταν Έλληνες…. Εχθρική συμπεριφορά και ειρωνικά σχόλια αντιμετώπισαν όλοι οι μετανάστες όπου κι αν έχουν πάει, και τα ίδια θα τράβαγαν και οι Έλληνες αν ερχόντουσαν στην Αλβανία. Ας μη βλέπουμε λοιπόν τα πράγμα κοντόφθαλμα και εγωιστικά.

    Εξάλλου το πρόβλημα Ελένη δεν είσαι εσύ και η κάθε Ελένη. Το πρόβλημα είναι το πάνω από ένα εκατομμύριο Ασιάτες που έχουν έχουν έρθει εδώ χωρίς να τους ζητήσουμε και χωρίς να μας ρωτήσουν.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:06 | Melina

    Ο Διηνέκης Ποντικός έγραψε:

    «Ο Καναδάς είναι η δεύτερη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο γιατί έδωσε τη δυνατότητα να πάνε εκεί άτομα με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο και ΕΠΙΛΟΓΗ για να ακολουθήσουν ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, και δεν νομιμοποίησε (όπως εμείς) λαθρομετανάστες που ήρθαν ετσιθελικά στην Ελλάδα ως ανειδίκευτοι εργάτες.»

    Λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος, και δεν είναι θέμα διαφωνίας ή συμφωνίας, απλά κάνεις λάθος. Επέστρεψα στο Καναδά για να σπουδάσω και γνωρίζω πολύ καλά την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας. Μόνο «νόμιμα» δεν είσήλθε η πλειοψηφία των μεταναστών που ζουν σήμερα στο Καναδά και καμία σχέση δεν έχουν με «υψηλό επίπεδο σπουδών», αν θες μπορείς να μπεις στη στατιστική υπηρεσία του Καναδά και να διαπιστώσεις απο μόνος σου. Σου θυμίζω ότι μόνο οι φιλλιπινέζοι που έρχονται στην Ελλάδα έχουν ως απώτερο σκοπό (σχεδόν όλοι τους) να πάνε στο Καναδά (και τα καταφέρνουν) όπου μπαίνουν με προσωρινή βίζα και μετά καταφέρνουν να μείνουν εκεί για πάντα….νόμιμα. Επίσης, το 60% των Ελλήνων που εισήλθαν στις ΗΠα πριν απο κάποιες δεκαετίες αλλά και το 70% όσων πήγαν στη Γερμανία (και αυτό είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ δεδομένο που μπορείς να το διασταυρώσεις απο Γερμανικές και Αμερικανικές πηγές) μπήκαν με «προσωινές βίζες, δήθεν για να επισκεπτούν συγγενείς τους, και παρέμειναν, Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο για άλλους λαούς.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:12 | kk

    Kalispera sas,
    Epitelous-kalio arga para pote.Htan kairos pia pou auto to vima eprepe na ginei.Einai episis adianoito meiopsifies akrodeksiwn kai ratsistwn na exoun opoiodipote legein se autin tin diadikasia-mporoun na miloun sta mme opws panta alla auto to komati den xreiazetai dimospifisma pia.Einai to pleon autonoito kai ksana i ellada einai teleutaia kai kataidrwmeni.H Ellada prepei na afomoiwsei kai na dwsei tin eukairia mias oloklirwmenis politika, nomika kai koinwnika zwis se olous tous metanastes. To epomeno vima einai na exasfalistei oti oloi exoun ta idia dikaiwmata se ergasia kai ekpaideusi stin praksi kai oxi stin thewria. Den exei kanena noima an legesai ellinas/ida alla auto den akoloutheitai me ptwrovoulies kuvernisis gia enimerwsi kai isws eksimerwsis, stin sugekrimeni periptwsi, tou mesou Ellina pou kouvala megali xenofovia. Autes oi genies prepei na ginoun afomoiwmenes stin koinwnia gia mia kaluteri zwi gia olous. Ksana, kanenas vouleutikos dialogos me fasistikes idees kai proswpa, autoi tha prepei na perigelastoun apo olous kai auto einai ena duskolo task gia tin kuvernisi. Pragmatika me autin tin prwtovoulia, meta apo polla xronia, ksanavriskw tin perifania tou na eisai ellinida.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:53 | Ρούλη

    Επειδή η καθαρότητα της φυλής είναι μια από τις πιο επικίνδυνες συλλογικές φαντασιώσεις/ψευδαισθήσεις -αφού όλοι μας «από κάπου αλλού έχουμε έρθει»- υποστηρίζω το προτεινόμενο νομοσχέδιο, παρότι δεν καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μεταναστών, μεταναστριών και των παιδιών τους που δυστυχώς δεν θα πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις.
    Γιατί οι άνθρωποι δεν γεννιούνται μετανάστες. Τους κάνει η φτώχεια, η εξαθλίωση, ο πόλεμος, ο φασισμός, τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή… Έτσι έρχονται (και) στη χώρα μας, από ανάγκη. Κι αν καθίσουν, είναι γιατί εμείς τους χρειαζόμαστε. Και είναι δείγμα μεγάλου ανθρωπιστικού και δημοκρατικού ελλείμματος (ή εγκλήματος;) να τους κρατάμε υπό καθεστώς ομηρίας και αδυσώπητης εκμετάλλευσης.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:39 | GEORGE

    Πιστεύω ότι τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελληνική Επικράτεια από αλλοδαπούς γονείς αυτοδίκαια πρέπει να λαμβάνουν την Ελληνική Ιθαγένεια με ότι αυτό συνάγεται

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:01 | Aλέξανδρος Βενιζέλος

    Ιστορικά ντοκουμέντα από το αρχείο της εφημερίδας «TΑ ΝΕΑ», που αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

    ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
    ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» , « Φραγμός στην παράνομη εργασία» , «Υπολογίζεται ότι οι ξένοι που εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς άδεια εχουν ξεπεράσει τις 500.000 (!!!) και συντείνουν στην ανεργία»

    ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
    ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «1ο βήμα κατά της Αλβανίας» «Προειδοποίηση Ανδρέα στη διεθνή κοινότητα», «Πρώτο βήμα κατά της ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έκανε χθές η κυβέρνηση με την επιστολή-προειδοποίηση για τη λήψη σκληρών μέτρων που έστειλε ο κ. Α. Παπανδρέου στους ξένους ηγέτες. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.»

    ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
    ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «85 ΔΙΣ (δραχμές ) ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» «Το κλείσιμο των Ελληνοαλβανικών συνόρων για τους λαθρομετανάστες αποφάσισε χθες η κυβέρνηση…» «Αποφασίστηκε επίσης η σταδιακή επαναπροώθηση στην Αλβανία όσων ήδη δουλεύουν παράνομα στην Ελλάδα»

    ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
    ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΠΕΡΙΣΑ ΜΕ 20 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ»

    (Για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νέοι…)

    Όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύτηκαν πριν από 15 χρόνια στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Αυτές οι απόψεις σήμερα χαρακτηρίζονται από το ίδιο έντυπο «ακροδεξιές» , «εθνικιστικές», και «μισαλλόδοξες». Αναρωτιέμαι λοιπόν… Μήπως τότε «ΤΑ ΝΕΑ» ηταν μια ακροδεξιά εφημερίδα; Και αν όχι, γιατί τότε είχε ακροδεξιές ιδέες; Η μήπως τελικά όλα αυτά για τα οποία φωνάζει ο Ελληνικός λαός είναι η πραγματικότητα που κάποιοι δεν θέλουν να δουν; Η μήπως είναι η πραγματικότητα που κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά αλλά θέλουν να διαστρεβλώσουν;

    Αποδεικνύεται λοιπόν με ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ στοιχεία πως όντως όλοι όσοι ήρθαν στην Ελλάδα είναι λαθρομετανάστες, (εφ όσον ήδη από το 1994 υπήρχαν πάνω από 500.000 λαθρομετανάστες από την Αλβανία κυρίως). Επίσης καταρρέει ο μύθος πως οι «μετανάστες βοήθησαν την Ελληνική οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία». Ηδη το 1994 συνέτειναν στην ανεργία και έστελναν 84 δις δραχμές στην Αλβανία αφορολόγητα χρήματα προιόν παράνομης εργασίας! Αντιθέτως τεράστια οικονομική βοήθεια ηταν όλα αυτά τα χρήματα για την Αλβανία η οποία εχει κάνει τεράστια άλματα στον τομέα της οικονομίας! Ποιος βοήθησε ποιόν αραγε;

    Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως και σήμερα πρωθυπουργός της Αλβανιας είναι ο Σαλί Μπερίσα. Τότε τρομοκρατούσε την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου! Σήμερα έχουμε «καλές σχέσεις»…

    Δεν τα λέω εγώ όλα αυτά. «ΤΑ ΝΕΑ» τα έγραφαν πριν από 15 χρόνια!!! Ισως μέσα σε ένα ντελίριο «μισαλλοδοξίας», «ρατσισμού» και «εθνικισμού». Θα μπορούσα να ισχυριστώ πως ήταν και «δάκτυλος» του ΛΑΟΣ, αλλα τότε δεν υπήρχε το συγκεκριμένο κόμμα…

    Τι άλλαξε λοιπον κύριοι; Τι ισχύει; Ποιες είναι οι «προοδευτικές» και «δημοκρατικές» απόψεις; Αυτές του χθές η οι σημερινές;

    Ισως αυτό που άλλαξε είναι πως με τον θάνατο του τελευταίου πραγματικού ηγέτη, του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , η Ελλάδα έπαψε να αποφασίζει μόνη της και πλέον συναποφασίζει! Με ποιόν άραγε και γιατί; Θα πρέπει να αναλογιστείτε πολύ προσεκτικά τι πάτε να κάνετε! Όταν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου θα είναι αργά! Ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν και διδαχτείτε από την στάση του Ανδρέα Παπανδρέου! Και ο Ανδρέας δεν ηταν ούτε ακροδεξιός ουτε ρατσιστής! Ηταν απλώς ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

    Ισως να μην δημοσιευτεί και αυτό το μήνυμα γιατί η αλήθεια σήμερα ενοχλεί!

    Καληνύχτα και καλή τύχη!
    Ενας Ελληνας

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:26 | Αλέξανδρος

    Είμαι Έλληνας πολίτης με Ελληνική Ιθαγένεια και θέλω να πάρω Καναδική Ιθαγένεια η Αυστραλιανή ή ότι άλλη ιθαγένεια υπάρχει εύκαιρη μπορώ???

    Πρός γνώση σας η Ιθαγένεια και η υπηκοότητα είναι διαφορετικά πράγματα.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 13:26 | Δημος

    Ειναι απαραδεκτη η σημερινη μορφη του νομοσχεδιου περι ιθεγενειας.
    Δεν μπορει να κανουμε τους λαθρομεταναστες και τα παιδια τους ελληνες.Ετσι , αυτοματα,ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε! Δεν γινονται αυτα σε συγχρονο Ευρωπαϊκο κρατος.Αν ειναι δυνατον, σπρωχνετε πολυ κοσμο στο ΛΑΟΣ.
    Απο ολες τις αποψεις ειναι ΜΕΓΑΛΟ λαθος .
    Σας παρακαλω καντε τις απαραιτητες αλλαγες .

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 12:10 | ΜΑΚΕΔΝΟΣ

    Ναι και που ειναι το κακο στο δημοψηφισμα για ενα τοσο σημαντικο θεμα???δημοκρατια δεν εχουμε????εαν εχουμε δημοκρατια γιατι φοβαστε την γνωμη του ελληνικου λαου και δεν αφηνεται να εκφραστει ο λαος μας πανω στο θεμα εαν θελει να συνεχιση να υπαρχει???δηλαδη μονον οι «ακραιοι» του ΛΑΟΣ ενδιαφερονται για την γνωμη του ελληνικου λαου???εσεις οι δημοκρατες θα παρετε την αποφαση και θα διαταξετε????ποια η διαφορα σας τοτε απο τους «ακραιους» του ΛΑΟΣ????κοιταξτε ο λαος οπως ολοι οι λαοι του κοσμου μπορει να κοιμουνται τον υπνο του δικαιου αλλα μην ξεχνατε οτι καποιοι ξαγρυπνουνε και υστερα ολος ο λαος ακομη και τα βοδια εχουν ενστικτο και καποια στιγμη θα ξετιναξουν τον ζυγο!!αποδειξτε την δημοκρατικοτητα σας με δημοψηφισμα στο απλο ερωτημα εαν θελουμε να υπαρχουμε

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 12:09 | Γιώργος

    Το είδαμε ΚΑΙ αυτό στην Ελλάδα. Χορήγηση λέει ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες… Έλληνες πολιτικοί… Ανίκανοι να δημιουργήσουν/υιοθετήσουν κάποιο είδος μεταναστευτικής πολιτικής έστω έπειτα από 20 χρόνια μαζικής λαθρομετανάστευσης. Ανίκανοι να διαφυλάξουν τα σύνορα. Ανίκανοι να φτιάξουν την οικονομία. Οι λαθρομετανάστες, μας έλεγαν το ’90, βοηθούν στην οικονομική άνθιση μιας χώρας. Ποία οικονομική άνθιση; Η ανεργία από το ’90 και μετά ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία με σποραδικά ξεσπάσματα. Τελευταία μάθαμε πως θα δανειζόμαστε με μη ευνοϊκούς όρους….

    Δείτε εδώ τα στατιστικά.
    http://stats.oecd.org/viewhtml.aspx?queryname=465&querytype=view&lang=en

    Φαίνεται, μόνη οικονομική άνθιση που προσφέρει η λαθρομετανάστευση είναι στις τσέπες όσων επωφελούνται από αυτήν. Εργολάβοι και αφεντικά απόκτησαν περιουσίες εν μια νυκτί εκμεταλλευόμενοι Αλβανούς την προηγούμενη 10ετία. Έτσι εμφανίστηκαν στους δρόμους τα αυτοκίνητα των 100άδων χιλιάδων ευρώ και οι αυθαίρετες βίλες στα δάση, φαινόμενα όλα των τελευταίων 2 δεκαετιών. Προσωπικά έχω χάσει κάθε ελπίδα για τους πολιτικούς και δεν ψηφίζω/υποστηρίζω κανέναν.

    Πιστεύω πως όσα γίνονται σε αυτή την χώρα δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού. Είπε πιο κάτω μια κυρία για τον Καναδά. Στον Καναδά αγαπητή κυρία για να μεταναστεύσεις θα πρέπει να συγκεντρώσεις τα ΜΟΡΙΑ που ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.
    – Βλέπουν τις σπουδές σου και την επαγγελματική σου κατάσταση.
    – Βλέπουν αν σε περιμένει έτοιμη εργασία στον Καναδά ή θα πας ως άνεργος.
    – Βλέπουν αν μιλάς γαλλικά ή αγγλικά και ζητούν να γνωρίζεις και τις δύο γλώσσες.
    – Βλέπουν την οικογενειακή σου κατάσταση, αν είσαι παντρεμένος ή αν έχεις ακόμα και σχέση με Καναδή.
    – Βλέπουν πόσοι μετανάστες ανά ειδικότητα τους χρειάζονται κάθε χρονιά και βάζουν συγκεκριμένο όριο, όριο που υπαγορεύεται από σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.

    Όποιος θέλει, ας δοκιμάσει να επισκεφθεί τους ιστότοπους των Υπουργείων Εξωτερικών Καναδά, Αγγλίας, Αυστραλίας ή ακόμα και Γερμανίας, και μόνο για να ρίξει μια ματιά στα έγγραφα που απαιτούνται να καταθέσει κάποιος για να πάρει άδεια διαμονής. Και όποιος θέλει, ας δοκιμάσει να μπει και να διαμείνει λαθραία σε αυτές τις χώρες. Που στο κάτω-κάτω, ο Καναδάς είναι κρατός πολυεθνικό από καταβολής του…. Δεν υπάρχει λοιπόν καμμία σύγκριση του Καναδά με την Ελλάδα. Το πρώτο είναι κράτος πολυεθνικό και απολύτως οργανωμένο, το δεύτερο κράτος εθνικό και ξέφραγο αμπέλι.

    Εδώ ακόμα και οι ΗΠΑ, το πρότυπο πολυεθνικό μόρφωμα των 300εκ. κατοίκων, έχουν υψώσει τοίχος κατά μήκος των συνόρων τους με το Μεξικό. Τοίχος με σκοπιές, αγκαθωτά συρματοπλέγματα, περιπολίες με σκυλιά. Φανταστείτε, την ώρα που οι ευαγγελιστές της παγκοσμιοποίησης Αμερικάνοι έχουν υλοποιήσει στρατιωτικά μέτρα εναντίον της λαθρομετανάστευσης, στην…. Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που θέτουν θέμα ιθαγένειας των λαθρομεταναστών (!)

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 12:59 | Διονύσης Γιαννίμπας

    Έχουν ήδη γίνει σχεδόν 2.000 σχόλια, λίγα όμως από αυτά αναφέρονται στο αντικείμενο της διαβούλευσης, δηλαδή στο ερώτημα υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αποκτά κάποιος την ελληνική ιθαγένεια. Μπορεί η όλη «συζήτηση», έτσι όπως εξελίσσεται εδώ, να είναι χρήσιμη για πολλούς και διάφορους λόγους, όμως για το συγκεκριμένο θέμα καλό είναι να διατυπώνονται, και αντίστοιχα να λαμβάνονται υπόψη, τεκμηριωμένες τοποθετήσεις επί των προϋποθέσεων.

    Μπορεί να ακούγονται και ακραίες απόψεις (όπως «να αποκλείεται η χορήγηση της ιθαγένειας σε “ξένους”», ή αντίθετα «να χορηγείται η ιθαγένεια χωρίς προϋποθέσεις»), η μεγάλη πλειονότητα, όμως, φαίνεται να επιθυμεί να είναι ξεκάθαροι οι, λιγότερο ή περισσότερο αυστηροί, κανόνες, που υπάρχουν σε κάθε δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία.

    Ας γίνει λοιπόν εποικοδομητικός διάλογος για τις προϋποθέσεις…

    Το αν μας αρέσει ή όχι να ζούνε ανάμεσά μας «ξένοι» δεν είναι το θέμα μας εδώ. Ούτε το πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα… Αυτό που εξετάζουμε είναι ποιο πρέπει να είναι το πλαίσιο εντός του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα στον «ξένο» να έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ενός πολίτη του ελληνικού κράτους.

    Τόσο απλά, χωρίς φόβο και πάθος.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 12:22 | Νικολαος χονδρος

    Πιστεύω ότι καλύτερα το άρθρο θα έπρεπε να είναι ως εξής

    «Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
    Άρθρο 1Α
    1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί δ έ κ α συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της δ ε κ α ε τ ί α ς νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
    2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις έ ξ ι πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 12:32 | Γεώργιος Φ.

    Εγράφη από Ελένη:

    Quote

    ( από Ελενη – — 4 Ιανουαρίου 2010 @ 22:13

    Σας ευχαριστώ εκ τον πρωτέρων που μας δίνεται το δικαίωμα να εκφέρουμε μια φορά τη γνώμη μας. Γεννηθηκα στην Αλβανία. Ήρθα στην Ελλάδα το ‘91 για ένα καλήτερο μέλλον. Είμαι 22 χρόνων και ζω εδώ από 3 χρονών. Πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και τώρα είμαι τελειόφοιτη του τει μεσολογγίου. Δεν μπορώ να ζήσω στην Αλβανία διότι εδώ μεγάλωσα, εδώ έχω τις παρέες μου εδώ είναι η ζωή μου.
    ………………………………………………………
    ………………………………………………………

    Σκοπός του σχολίου μου είναι να προσθέσω ένα λιθάρακι στη βελτίωση της ανθρωπότητας. Να σταματήσουμε να κατακρίνουμε όλοι μας ότι είναι διαφορετικό από εμάς. Να σταματήσει επιτέλους το κύμα ράτσισμου.

    Υ.Γ. Σας παρακαλώ να προσθέσεται το σχόλιο μου. Για να ακουστεί και η φώνη μιας Αλβανίδας που προσπαθεί για το καλήτερο.
    Με εκτίμιση

    Unquote

    Μέ μέ όσα επικαλείσαι κι ιδίως στό Υ.Γ. σου ,αυτό πού επιτυγχάνεις,είναι νά επιβεβαιώνης,όλους τούς δισταγμούς κι αμφισβητήσεις,όσων ισχυρίζονται,ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.
    Εάν αισθανόσουν Ελληνίδα,όπως αναφέρεις στήν ανάρτησίν σου,δέν θά έγραφες στό υστερόγραφό σου..ή φωνή μίας Αλβανίδας..!!!
    Οί Έλληνες μεταναστάτες,όπου γής,είναι,αισθάνονται κι έχουν τό αίσθημα τής Εθνικής συνείδησης,πολύ βαθειά ριζομένο στήν ψυχήν τους,ακόμη κι άν έχουν αποκτήσει,διά διαφόρους λόγους,άλλην ιθαγένειαν ή υπηκοότητα!!
    Κι αυτό είναι ή πεπτουσία ενός Έθνους.΄
    Δηλαδή η διαμόρφωση τής ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΖΟΥΝ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!!
    Φυσικά ή απόκτηση ενός Αμερικάνικου ή Κοινοτικού διαβατηρίου π.χ.θεωρείται στίς ημέρες μας καί δή από πολίτες τών πρώην καί νύν τρίτων χωρών,ένα τεράστιο κοινωνικό αβαντάζ,έστω κι άν αυτό επιτυγχάνεται πολλάκις,είς βάρος ένός ΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΙ ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΜΑΣ κι ό νοών νοείτω!!!!!!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 11:38 | df

    Η κτήση της Ελληνικής ιθαγένειας δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 11:33 | Χριστινα Ασημακη

    Ελενη – 4 Ιανουαρίου 2010 22:13
    Ολα μας τα σχολια σταζουν μισος;Αυτο εχεις να πεις;Ο λαος σου πανω στη πατριδα σου,εξευτελιζει καθημερινα τους Βορειοηπειρωτες,ανθρωπους που ζουν εκει πριν απο σας,και ουσιαστικα σε κατεχομενο εδαφος,γιατι η γη εκει ειναι Ελληνικη.Και το οτι νιωθεις Ελληνιδα ειναι καλο,αλλα η συντριπτικη πλειοψηφεια των συμπατριωτων σου,νιωθουν παντα Αλβανοι.Και καλα κανουν,οχι μονο γιατι απλα η πατριδα τους,αλλα επειδη ειναι διπλα στη πατριδα τους κ οι δεσμοι δεν χανονται ευκολα.Κ τα Βαλκανια ειναι τοπος που τα συνορα θυμιζουν ακορντεον,κ το προσφατο παρελθον μας δειχνει πως μια επαρχια της ΣΕΡΒΙΑΣ ανακοινωνει την ανεξαρτησια της απο αυτην.Κ αναφερομαι φυσικα στο ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ.Δυστηχως ετσι εχει η κατασταση,κ το προβλημα δεν εισαι μονο εσυ ως Αλβανια.Ειναι Σκοπια,ειναι Τουρκια,ειναι εισοδος στην Ευρωπη,και ειναι με απλα λογια η γεωγραφικη,γεωπολιτικη κ νευραλγικη θεση της Ελλαδας που δε χωραει πολλους συναισθηματισμους,ουτε συγκρισεις με αλλα κρατη.
    Υ.Γ.1 Βλεπεις οτι ακουμε συνεχως για τους Βορειοηπειρωτες στην Αλβανια,για τους Ελληνες στα Σκοπια,για τους Βουλγαρους στα Σκοπια,για τους Αλβανους στα Σκοπια,για για για,πολυ απλα…Βαλκανια.Δε ξεχνιεται η ριζα.Παρακαλανε τα Σκοπια να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για τους παραπανω λογους,και ψαχνουν μια ιδιοτητα(στη προκειμενη Μακεδονικη)για να νοιωσουν Εθνος.Οπως ειπα…Βαλκανια.
    Υ.Γ.2 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 11:16 | Θεοδωρος

    Σκεψεις για την Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»
    Αρθρο 2 παραγραφος δ ( Η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής δεν απαιτείται για αυτόν που είναι σύζυγος
    Έλληνα ή Ελληνίδας ή έχει τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας και διαμένει επί μια τριετία στην Ελλάδα, καθώς και για εκείνον που έχει γεννηθεί και κατοικεί συνεχώς στην Ελλάδα.) ΣΧΟΛΙΟ . α) Αν ισχυσει οτι αυτοματα με τον γαμο Ελληνος η` Ελληνιδας με αλλοδαπη η` αλλοδαπο αντιστοιχα , θα παιρνει ο αλλοδαπος την Ελληνικη ιθαγενεια ειναι μεγαλο λαθος , γιατι φανταστειτε ποσοι γαμοι θα γινονται επι πληρωμη , ψευτικοι δηλαδη για αυτο τον λογο. Τωρα ισχουν τα τρια χρονια που ειναι πιο σωστο. Επιπλεον δεν διευκρινιζει τι θα γινει με τα παιδια των λαθρομεταναστων που θα μπαινουν κατα κυματα για να γεννησουν οι γυναικες τους στην χωρα μας , για να παρουν την ιθαγενεια!
    ( Για τους ομογενείς και τους κατόχους ιθαγένειας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαιτείται η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής.) ΣΧΟΛΙΟ . Δηλαδη οι βουλγαροι κλπ. ευρωπαιοι πολιτες παιρνουν την Ελληνικη ιθαγενεια αυτοματα αν το ζητησουν ;
    Παραγραφος στ ( να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν.) ΣΧΟΛΙΟ. Με ποιο τροπο θα γινει αυτο και ποιες ειναι οι διασφαλισεις οτι θα γινει σωστα και με διαφανεια δεδομενης της διαφθορας του κρατικου μηχανισμου ;

    Αρθρο 12 δικαιωμα του εκλεγειν. ΑΠΟΡΙΑ . α) Γιατι να μπορουν ολες αυτες οι κατηγοριες , πλην των ομογενων να ψηφιζουν; Για ποιο λογο πρεπει να αποκτουν γνωμη σε μια ακρως προβληματικη χωρα ; β) οταν αποκτησουν νομιμη υποσταση ολες αυτες οι μειονοτητες , σκεφτειτε τους εκβιασμους που θα κανουν στους Ελληνες πολιτικους. Π.χ. η κινεζικη μειονοτητα θα εκβιαζει την κυβερνηση και τους δημους να μην παιρνουν μετρα για το παραεμποριο , ουτε για τις ταμιακες μηχανες που δεν εχουν στα μαγαζια τους .Σκεφτεστε η αλβανικη μειονοτητα να φτιαξει δικο της κομμα ; Σκεφτεστε αλβανο αντιδημαρχο στην Θεσπρωτια να κινει θεμα τσαμηδων ;Ετσι κι αλλιως η αλβανια σε 3-4 χρονια θα γινει μελος της ευρωπαικης ενωσης , γιατι τετοια βιασυνη να τουε δωσουν τετοια δικαιωματα , αφου θα καταργηθουν οι πρασινες καρτες ,για αυτους και θα λυθει το προβλημα διαμονης τους ;
    Συνεχιζοντας , μπορουν να ψηφιζουν οι : παρ. α) (Είναι κάτοχοι «Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς» (ΕΔΤΟ) ή τίτλου διαμονής ως μέλη οικογένειας κατόχου τέτοιου Δελτίου και έχουν συμπληρώσει, από την υποβολή της αίτησης για την απόκτηση του Δελτίου ή τίτλου αντίστοιχα, πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα.) ΣΧΟΛΙΟ . Υπαρχουν πολλοι αλβανοι που εχουν παρει τετοια δελτια . ποιος θα το ελεγξει ; Παρ. β) ( Είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2910/2001 (ΦΕΚ Α’ 91) και της παραγράφου 2 του άρθρου 91 του Ν. 3386/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.) ΣΧΟΛΙΟ .ΓΙΑΤΙ πρεπει αυτοι να ψηφιζουν ;
    ε). (Είναι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με το άρθρο 94 του ν. 3386/2005, όπως ισχύει, εφόσον, έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή και νόμιμη διαμονή στη χώρα.) ΣΧΟΛΙΟ . ΓΙΑΤΙ ; στ).( Έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες ή έχουν υπαχθεί στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, των μελών της οικογένειάς τους συμπεριλαμβανομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του προϊσχύσαντος π.δ/τος 61/1999, (Φ.Ε.Κ. Α, 63), καθώς και των π.δ/των 90/2008 (Φ.Ε.Κ. Α, 138), 96/2008 (Φ.Ε.Κ. Α, 152), 167/2008 (Φ.Ε.Κ. Α, 223) και 81/2009 (Φ.Ε.Κ. Α, 99), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, εφόσον έχουν συμπληρώσει συνεχή πενταετή και νόμιμη διαμονή στη χώρα από την υποβολή του σχετικού αιτήματος.)
    ΣΧΟΛΙΟ . ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να ψηφιζουν και οι πολιτικοι προσφυγες !
    Αρθρο 15 Δικαίωμα του εκλέγεσθαι . ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ .Δηλαδη καποιος που ζει εδω 5 χρονια χωρις να ξερουμε αν ηταν στην χωρα του εγκληματιας μπορει να βαζει υποψηφιοτητα για δημαρχος!
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ . Ξερει κανεις σας ποσοι ειναι αυτοι οι δικαιουχοι της Ελληνικης ιθαγενειας ; Νομιζετε οτι παρεχοντας αφειδως την ιθαγενεια σε τοσους πολλους μεταναστες απο τοσο διαφορετικες κουλτουρες και πολιτισμους θα προσφερετε καλο στην κοινωνια καθως και ειρηνη μεταξυ των κατοικων αυτης της χωρας ;Κανοντας Ελληνες τους αλβανους θα υπηρετησουν στον Ελληνικο στρατο;Σε περιπτωση κρισης με την αλβανια ποιανου το μερος θα παρουν , αφου στην χωρα τους θεωρουν οτι ο μεγαλυτερος εχθρος τους ειναι οι Ελληνες και ας ζουν χαρη σε εμας και το συναλλαγμα που στελνουν οι συμπατριωτες τους ;ΓΙΑΤΙ προσπαθειτε να δημιουργησετε τοσο μεγαλες και ισχυρες μειονοτητες μεσα στην ηδη προβληματικη κα ιετοιμη για χρεωκοπια χωρα μας .ΓΙΑΤΙ τετοια βιασυνη να Ελληνοποιησετε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ
    χιλιαδες ξενους ; Σιγουρα χρειαζεται καποια μεριμνα για τα φτωχα παιδακια που ερχονται απο διαλυμενες χωρες , αλλα αυτο ρυθμιζεται με τις αδειες παραμονης και οχι με τις ακρατες Ελληνοποιησεις .Και επιτελους να βαλετε ποσοστωση οπως κανουν ολες οι χωρες της ενωσης . Ποσους μπορει να αντεξει ακομη η εξαντλημενη ΕΛΛΑΔΑ . Θα κινδυνεψει να διαλυθει και η ιδια στο τελος!Με αυτο το νομοσχεδιο θα περασετε το μηνυμα οτι εδω ειναι η γη της επαγγελιας και θα ερχονται πλεον ολοι οι ξενοι κατα κυματα .Εχετε αναρωτηθει πως θα δεχτει η ευρωπαικη ενωση αυτες τις αθροες Ελληνοποιησεις , γιατι ταυτοχρονα γινονται οι μεταναστες και πολιτες της ενωσης και μπορουν να ταξιδευουν χωρις βιζα σε ολη την ευρωπη;
    Αληθεια γιατι φοβαστε το δημοψηφισμα ;Πιστευετε οτι εχετε το δικαιωμα να παρετε μια τετοια αποφαση που θα επηρεασει το μελλον της χωρας χωρις να ρωτησετε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; Οι εποχες που η ΕΛΛΑΔΑ δανειζονταν για να κανει εργα περασε . Τι θα κανουν ολοι αυτοι που θα μεινουν χωρις δουλεια ;Θα τους πληρωνει ο οαεδ αφου θα ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 11:24 | ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΩ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟΔΩΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ Η΄ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΥΝ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ{ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ}ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΠΟΔΩΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΝΙΓΗΡΙΑ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΤΛ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.