Άρθρο 6 Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς

1. Οι επιχειρήσεις εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς ιδρύονται και λειτουργούν σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4711/2020 (Α’ 145), οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο ενδιαίτημα, να συμμορφώνονται με τους όρους που προβλέπονται στο π.δ. 184/1996 (Α’ 137), καθώς και με τις διατάξεις του ν. 604/1977 (Α’ 163) και του π.δ. 463/1978 (Α’ 96), και να τηρούν όλους τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης.
2. Οι εκτρεφόμενοι, οι αναπαραγόμενοι ή οι προς πώληση σκύλοι και γάτες διαθέτουν ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο, σημαίνονται υποχρεωτικά και καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς.
3. Κάθε άλλη περίπτωση εκτροφής, αναπαραγωγής, πώλησης ή δωρεάν διάθεσης ζώου από ιδιώτη ιδιοκτήτη, πλην των εγκεκριμένων και αδειοδοτημένων σύμφωνα με το παρόν, θεωρείται παράνομη εκτροφή και εμπορία και υπόκειται στις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις των άρθρων 21 και 22.
4. Οι εκτροφείς τηρούν αρχείο για κάθε θηλυκό ζώο αναπαραγωγής, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/2035 της Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τους κανόνες που διέπουν τις εγκαταστάσεις στις οποίες διατηρούνται χερσαία ζώα και τα εκκολαπτήρια, καθώς και την ιχνηλασιμότητα ορισμένων δεσποζόμενων χερσαίων ζώων και αυγών για επώαση (L 314). Τα θηλυκά ζώα αναπαραγωγής καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς με την ένδειξη αναπαραγωγικό ζώο.
5. Θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής δεν γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα (9) μηνών από τον τελευταίο τοκετό.
6. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το ένατο (9ο) έτος της ηλικίας του ζώου συντροφιάς, καθώς και η αναπαραγωγή του ίδιου ζώου συντροφιάς περισσότερες από έξι (6) φορές σε όλη τη ζωή του.
7. Δεν επιτρέπεται να επιλέγονται για αναπαραγωγή ζώα συντροφιάς των οποίων τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους μπορούν, ανάλογα με το είδος και τη φυλή, να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού ζώου συντροφιάς και των απογόνων του.
8. Απαγορεύονται:
(α) Η πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανόμενων των υπαίθριων αγορών.
(β) Η πώληση ζώων συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των δέκα (10) εβδομάδων.
(γ) Η εισαγωγή και η εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.
(δ) Η αναπαραγωγή σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.
(ε) Η πώληση και η έκθεση σκύλων και γατών σε καταστήματα πώλησης ειδών ζώων συντροφιάς (pet shops).
9. Απαγορεύονται οι διαδικτυακές, έντυπες ή άλλες αγγελίες «για ζευγάρωμα» ζώων συντροφιάς.
10. Αγγελίες για πώληση ζώων συντροφιάς σε έντυπα, φυλλάδια, τοιχοκολλήσεις, ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπονται μόνο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 1, με υποχρεωτική αναφορά του αριθμού σήμανσης και του αριθμού έγκρισης του εγκεκριμένου εκτροφέα. Ειδικώς για σκύλους και γάτες επιτρέπεται η δημοσίευση αγγελίας για υιοθεσία εφόσον συνοδεύεται από τον υπερσύνδεσμο της υιοθεσίας που έχει αναρτηθεί στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.
11. Ειδικά για σκύλους και γάτες, στις αγγελίες για πώληση ή υιοθεσία, αναρτώνται υποχρεωτικά οι ελάχιστες πληροφορίες που αφορούν το ζώο και περιλαμβάνουν πρόσφατη φωτογραφία του ζώου, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), τη βάση δεδομένων στην οποία το ζώο έχει καταγραφεί, την ημερομηνία γέννησης και τη χώρα προέλευσης (τόπος γέννησης), το φύλο, τη φυλή, την τιμή του ζώου, εφόσον πωλείται, και τα δικαιώματα του αγοραστή, πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς και τις αποπαρασιτώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και εάν το ζώο είναι στειρωμένο ή όχι. Επιπλέον, στις αγγελίες σκύλων και γατών πρέπει να περιλαμβάνονται ελάχιστες πληροφορίες που αφορούν στους πωλητές ή τους διαφημίζοντες όπως τα στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή ή του διαφημίζοντα (όνομα και επώνυμο, αριθμός τηλεφώνου), λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τόπος όπου βρίσκεται το ζώο, το καθεστώς του πωλητή ή του διαφημίζοντα, δηλαδή εάν πρόκειται για εκτροφέα, φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φυσικό πρόσωπο που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγειο, καθώς και ο αριθμός έγκρισης του εκτροφέα, του πωλητή, του φιλοζωικού σωματείου ή της φιλοζωικής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού σκοπού ή του φυσικού προσώπου που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο.
12. Για την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σε κάθε διαφήμιση ή αγγελία τίθεται η εξής προειδοποίηση: «Ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγορά ή η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Ως ιδιοκτήτης ζώου είστε νομικά υποχρεωμένος να διασφαλίσετε την κάλυψη όλων των αναγκών για την ευζωία του. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε αδίκημα που τιμωρείται από τον νόμο».
13. Απαγορεύεται να εισάγονται στην Ελλάδα σκύλοι και γάτες που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Τα στοιχεία σήμανσης των εισαγόμενων ζώων (κωδικός σήμανσης και όνομα εισαγωγέα), από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφονται στα σημεία εισόδου στην Ελλάδα και ενημερώνεται απευθείας το ΕΜΖΣ.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:30 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΡΑΜΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:34 | ΜΙΝΑ ΓΚΕΛΝΤΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:19 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΣΑΡΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:56 | Παναγιώτης

    Ναι στους ερασιτέχνες εκτροφείς

  • 15 Μαΐου 2021, 10:49 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:37 | ΣΤΕΛΙΟΣ Μ.

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

  • 15 Μαΐου 2021, 10:32 | NIKOS PARAGIOS

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:46 | ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΌΠΟΥΛΟΣ

    Διαφωνώ εντελώς με το θέμα της στείρωσης έχει Στάθης όνομα ζώα θεωρώ ότι είναι στέρηση της ελευθερίας του ατόμου διότι ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να δικαιούται να αναπαράγει το σκύλο του ή τη γάτα του με έλεγχο φυσικά έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια των σκύλων και κυρίως των καθαρόαιμων σκύλων και γατών όπως υπήρχε μέχρι σήμερα επίσης να υπάρχει συνέχεια μέσω της ερασιτεχνικής εκτροφής της οργανωμένης κυνοφιλίας η οποία υπάρχει εδώ και αιώνες στην Ευρώπη και τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα. Ο όρος επαγγελματίας εκτροφέας είναι αντιδεοντολογικός απέναντι στο ορό ζωοφιλία και κυνοφιλία 23 επαγγελματίες εκτροφέας προσπαθεί κουνάβι όπως τη μέσω της πώλησης των σκύλων οπότε πρέπει να κάνει αναπαραγωγή και συνήθως η αναπαραγωγή αυτή είναι ανεξέλεγκτη και σκύλοι εκτρέφονται και οι γάτες όπως τα κουνέλια στα κονικλοστασια . Θεωρώ ότι ο όρος κυνοφιλία χτίστηκε επάνω σε κάποιους ερασιτέχνες εκτροφείς έτσι μεγαλούργησαν φίλες την εξέλιξή τους και θεωρώ πως στην εκτροφή των καθαρόαιμων φυλών είναι απαραίτητος για να υπάρχει έλεγχος όπως υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια μέσω του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης με τη βάση δεδομένων που υπάρχουν τα καταχωρημένα σκυλιά μέσω microchip και τον κοντοέ που έχει τα γενεαλογικά πιστοποιητικά τα οποία φέρουν πλήρη στοιχεία και το microchip που υπάρχει στη βάση δεδομένων του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:32 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:20 | ΝΙΚΟΣ ΦΛΕΒΟΚΟΜΟΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:58 | Dimitra Maltezaki

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:51 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΥΛΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:49 | ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:50 | Vasilis Avlonitis

    Ναι στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές

  • 15 Μαΐου 2021, 10:26 | ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΑΛΟΓΛΟΥ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:30 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:29 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:29 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΓΑΚΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:30 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:05 | ΜΙΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:06 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:06 | ΜΑΝΙΑ ΧΩΡΑΙΤΟΥ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:11 | ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:16 | ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:17 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΛΛΙΑ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:27 | Μαρίνα

    Ναι σε ερασιτεχνική εκτροφή.
    Μην μπερδεύεται τα puppy mills με τους ερασιτέχνες!!! Αμόρφωτοι. Μέσα internet έχει τα πάντα, όλες πληροφορίες, ρίξετε μια ματιά.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:15 | ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΠΟΡΜΠΟΥΔΑΚΗ natassabobolaki@yahoo.gr

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 10:15 | ΣΟΦΙΑ ΒΡΟΥΧΑΚΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:13 | ΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:03 | ΑΝΝΑ ΜΠΕΡΔΑΚΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:43 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:40 | ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΑΠΑΚΗΣ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:31 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗΣ kostas-crete@hotmail.com

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:37 | ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΤΑΤΙ vboutati@gmail.com

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:46 | ΜΑΡΙΑ ΠΤΕΡΝΙΤΕ

    Άρθρο 6, Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΡΑΤΣΑΤΩΝ) ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ – ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ «ΠΩΛΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ»!!!
    ΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – «ΠΡΟΪΟΝ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΧΟΥΝ – ΟΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ (ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ).
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ. ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ «ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΘΙΚΑ… Η ΠΩΛΗΣΗ ΨΥΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ)!!!!!!!
    ΤΑ ΗΜΙΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ «ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ», ΣΑΦΩΣ – ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ – ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ.
    ΚΑΘΕ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ… ΚΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ !!!
    · ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. ΑΜΕΣΑ!
    ΝΑΙ στην ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ χωρίς αναβολή.
    ΝΑΙ στους ελέγχους κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων και σε όσους παρανομούν με ανεξέλεγκτες γέννες και εγκαταλείψεις ή και θανατώσεις νεογέννητων ζώων.
    ΝΑΙ στα πρόστιμα σε κακοποιητές ζώων ΑΛΛΑ και στους Δήμους που αδιαφορούν.
    ΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ).

    Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΣΜΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ (SPECIESISTS)…ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΘΕΟΙ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!

    · ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό κανενός μέλους του σώματος, κανενός ζώου, παρ’ εκτός κι αν υφίσταται ιατρικός λόγος και επιστημονικά επιβάλλεται ο ακρωτηριασμός του ζώου δια την περαιτέρω διαβίωση του. Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ!
    Το άρθρο αυτό κινείται σε πολύ καλή κατεύθυνση. Ένσταση υπάρχει σε ότι η υποχρεωτική στείρωση θα εφαρμοστεί εντός διετίας ΑΝΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Αφουγκραστείτε τα σχόλια (εντός κι εκτός της δημόσιας διαβούλευσης) των πραγματικά ΑΓΝΩΝ φιλόζωων, κι όχι όσων αποκομίζουν (οικονομικά) οφέλη από τα κατοικίδια ζώα ή έχουν άλλα κίνητρα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ» (π.χ κυνηγοί), ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ…ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΩΝ.
    · Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ πρέπει να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ σε ιδιώτες με όποια δικαιολογία.
    Ιδιαίτερα οι κυνηγοί και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαιρούνται γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν μεγάλο αριθμό αδέσποτων. Οι μόνοι που θα μπορούν να εξαιρούνται είναι οι νόμιμοι εκτροφείς και αυτοί με αυστηρά ορατές διαδικασίες.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:56 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΛΤΑΝΙΩΤΗΣ

    ΘΕΩΡΏ ΌΤΙ ΚΆΘΕ Ακρωτηριασμός που επιχειρείτε σε δεσποζομενο ζώο είναι καταδικαστέος και βάρβαρος ο ιδιοκτητης του ζωου να εχει ολη την ευθύνη για την ευζωία του και την αναπαραγωγή του .ναι όταν συντρέχουν λόγοι υγείας και παλι με προϋποθέσεις.υποχρεωτικη στειρωση σε ολα τα αδεσποτα.αυστηρότεροι ποινων για εγκαταλειψη ζώων.ελενχος των φιλοζωικων ειναι απαράδεκτοι πρεπει να υπάρχει ενα μετρο σε αυτα που λεγονται και πράττονται για να μην ακυρωνουν τα πολυτιμο εργο τους…

  • 15 Μαΐου 2021, 09:42 | Αλκηστις

    Οχι στους ερασιτεχνες εκτροφεις! Ειναι οι ανθρωποι που δινουν τα κουταβια χωρις ελεγχο, αγνωστο το που καταληγουν! Γνωστο δε πως πολλοι παρατανε τα σκυλια οταν δεν τους ειναι πλεον χρησιμα!

  • 15 Μαΐου 2021, 09:44 | Σπύρος

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 15 Μαΐου 2021, 09:54 | Αιμίλιος

    Ναι στην ερασιτεχνική εκτροφή. Κίνδυνος εξαφάνισης αυτοχθόνων ελληνικών φυλών

  • 15 Μαΐου 2021, 08:59 | Αλέκος

    Ναι στους ερασιτέχνες εκτρέφεις

  • 15 Μαΐου 2021, 08:12 | Αλέκος

    ΟΧΙ στην κατάργηση ερασιτεχνικής εκτροφής.

  • 15 Μαΐου 2021, 08:25 | Βαγγέλης χονδρός

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση της «Ερασιτεχνικής εκτροφής» με τους εξής όρους:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων Ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες Ελληνικές φυλές.

  • 15 Μαΐου 2021, 08:32 | Αλέκος

    ΝΑΙ στην θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων. Επαναφορά του ορισμού και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:«Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ.
    Παρ.8,υποπαρ γ : Απαγορεύεται η εισαγωγή και η εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι…. Είναι τουλάχιστον ΓΕΛΕΙΟ να γίνεται περιγραφή για απαγόρευση ακρωτηριασμού, τη στιγμή που θέλετε να επιβληθεί υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα δεσποζόμενα με ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων τους!!!
    ΚΑΜΙΑ οριζόντια στείρωση-ακρωτηριασμός στα δεσποζόμενα ζώα.

  • 15 Μαΐου 2021, 08:52 | Αντώνης

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 15 Μαΐου 2021, 08:40 | Λαμπρό

    ΝΑΙ στην θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων. Επαναφορά του ορισμού και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ.
    Παρ.8,υποπαρ γ : Απαγορεύεται η εισαγωγή και η εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι…. Είναι τουλάχιστον ΓΕΛΕΙΟ να γίνεται περιγραφή για απαγόρευση ακρωτηριασμού, τη στιγμή που θέλετε να επιβληθεί υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα δεσποζόμενα με ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων τους!!!
    ΚΑΜΙΑ οριζόντια στείρωση-ακρωτηριασμός στα δεσποζόμενα ζώα.

  • 15 Μαΐου 2021, 08:00 | Tonia Hausmann

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές

  • 15 Μαΐου 2021, 08:23 | Τονια Κορδα

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές

  • 15 Μαΐου 2021, 08:34 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 15 Μαΐου 2021, 08:13 | ANDREAS KARAKASIS

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ …ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ

  • 15 Μαΐου 2021, 07:03 | Μιχάλης Τούσουλης

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές