Άρθρο 1 Έκταση εφαρμογής

1.Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .Στον κατά τα ανωτέρω δημόσιο τομέα και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και μόνο υπάγονται επίσης :

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97.

Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Οι τράπεζες στις οποίες ο διορισμός Προέδρου του Δ.Σ ή Διοικητή υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και οι θυγατρικές τους ανώνυμες εταιρείες.

Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/05 (ΦΕΚ 314/Α).

2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν και για το ακόλουθο προσωπικό :

α. Το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της

β. Το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας

γ. Το προσωπικό των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

δ. Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών εφόσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό πλην των κληρικών και των φερόντων το ιερατικό σχήμα,

ε. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου

στ. το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Προσωπικό του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (Π.Ι.Ε.Κ.Α.) Αττικής

ζ. Το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), το προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το προσωπικό που ασχολείται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

η Το πάσης φύσεως προσωπικό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)

3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει

β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.

γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄

δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:10 | Χρήστος

    Ο κατά άρθρο σχολιασμός δεν είναι και πολύ πρακτικός οπότε κάνω όλα τα σχόλια εδώ:
    1. Ναι στο κόψιμο του 50% της επαύξησης. Τέρμα οι λαμογιές.
    2. Άδικο το να μην προσμετράται το 2ο μεταπτυχιακό. Ξέρω πολλούς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
    3. Ναι στην μη ύπαρξη «σχετικού» «μη σχετικού» μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου. Έτσι και αλλιώς όλοι δηλώνανε τα μεταπτυχιακά τους σχετικά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ δίνανε και αυτοί το ΟΚ από μέρους τους. Οπότε γιατί να υπάρχει ο διαχωρισμός;
    4. Σύμφωνοι με την εξάλειψη των συμβάσεων και την «αντικατάσταση» τους από μόνιμο προσωπικό, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, μήπως πρέπει να καταργηθεί (άμεσα) το 24μηνο του Πάκη; Έτσι και αλλιώς οι υπηρεσίες εντελώς αυθαίρετα δεν προσλαμβάνουν κόσμο που έχει 24μηνη προϋπηρεσία (όχι συνεχόμενη) ΚΟΝΤΡΑ σε όσα λέει το σχετικό ΦΕΚ.
    5. Προερχόμενος από ένα χώρο που βγάζει 700 πτυχιούχους το χρόνο και στον οποίο έχει να γίνει πρόσληψη από το 2005 (ενθυμούμαι το 05!) 30-40 ατόμων – μην φανταστείτε, αναρωτιέμαι τι θα την κάνουμε την αξιοκρατία… Τρώγεται; Γεμίζει πορτοφόλια;
    6. Να συμπεριληφθούν και όλες οι υπηρεσίες που ναι μεν είναι ΑΕ αλλά με βασικό μέτοχο το Δημόσιο. Π.χ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ του χώρου μου.
    7. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί μία υπηρεσία όπως η ΜΟΔ πρέπει να είναι τιγκαρισμένη από λαμόγια της προηγούμενης γενιάς με το κόλπο της μετάταξης. Γιατί παίρνει ένας απλός πτυχιούχος 45 ετών 2500€ μην προσφέροντας σχεδόν τίποτα;
    8. Να γίνονται και οι πρσλήψεις ωρωμισθίων, ΕΠ στα ΤΕΙ, 407 στα ΑΕΙ, και η εκλογή μελών ΔΕΠ με πιο αξιοκρατική διαδικασία (μέσω ΑΣΕΠ;) Αρκετή οικογενειοκρατία, λαμογιά έχουμε δει και αρκετό εμπαιγμό έχουμε βιώσει από τους κατέχοντες της προηγούμενης «θα-τα-φάμε-όλα-και-δεν-θα-αφήσουμε-τίποτα» γενιάς!!! Διάβασα και σχόλια άλλων που έχουν βιώσει αυτόν τον απίστευτο εμπαιγμό στον ακαδημαικό χώρο όπου το άσπρο ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ μετατρέπεται σε ΜΑΥΡΟ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:51 | user

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ
    ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    1) Οι χρήστες θα πρέπει να αναφέρουν τις προτάσεις τους ΜΙΑ ΜΙΑ και όχι όλες μαζί σε μορφή ενιαίου κειμένου – κατεβατού! ΝΑΙ είναι μεγαλύτερος κόπος, αλλά έτσι δεν θα δυσκολευόμαστε να χαρακτηρίσουμε ένα άρθρο με το οποίο συμφωνούμε εν μέρει, ενώ θα μπορούμε να αξιολογήσουμε τις προτάσεις χωριστά αναδεικνύοντας τις καλύτερες.

    2) Θα πρέπει τα σχόλια να αναφέρονται στα αντίστοιχα άρθρα, και όχι αλλού ή γενικά επί του όλου του θέματος.

    2) Καλό θα είναι, όσοι καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση να έχουν διαβάσει τις προηγούμενες εγγραφές μήπως και καλύπτονται από κάτι που έχει ήδη ειπωθεί. Αλλιώς ο χρήστης θα πρέπει να ψάχνει και να αξιολογεί όλες τις ΙΔΙΕΣ προτάσεις.

    3) Προβληματισμοί, σχόλια, προσωπικές περιπτώσεις και ρητορείες δεν βοηθούν στο σκοπό αυτού του πολύτιμου βήματος.

    ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΟΣ.
    ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

    Τέλος, οι υπεύθυνοι του site θα πρέπει να εξηγούν κάπου τον τρόπο – μεθοδολογία χρήσης αυτού του εργαλείου.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:19 | Μαρια Αξυπολύτου

    Καλημερα σας, ειμαι »ειδικος δασικης προστασιας» και εγω οπως και ολοι οι συναδελφοι μου, αντιμετωπιζουμε το εξης σοβαρα προβλημα:
    Προσπαθουμε να αποκτησουμε εργασιακη εμπειρια στον τομεα μας , αλλα αναγκαζομαστε οι περισσοτεροι να ξενιτευομαστε απο τον τοπο μονιμης κατοικιας μας, αφενος γιατι οι θεσεις της ειδικοτητας μας περιοριζονται απο Λαμια και κατω και αφετερου διοτι βαση νομου Πεπονη εξισωνεται το πτυχιο μας με τα απλα απολυτηρια λυκειου.
    Μονο στην Ελλαδα του σημερα συμβαινει να προκυρησσονται θεσεις »ειδικων δασικης προστασιας» ή »δασοφυλακων» και τελικα να καταληγει το ασεπ να παιρνει ατομα που φερουν απλα απολυτηριο λυκειου αλλα εχουν την εντοπιοτητα.
    Ρωτω λοιπον σε οποιον αφορα η διετη μας φοιτηση μεταλυκειακη, η κτηση του πτυχιου, η εργασιακη μας εμπειρια, ταυτιζεται με τους αποφοιτους λυκειου? Καθε χρονο θρηνουμε καμμενες δασικες εκτασεις και χιλιες δυο δασικες παραβιασεις και ερχεται η στιγμη να προσλαβουμε εστω και εποχιακα γνωστες του αντικειμενου και καταληγουμε να παιρνουμε ανειδικευτο προσωπικο μονο και μονο επειδη κανεις δεν σκεφτηκε να αλλαξει τον νομο?
    Δειτε το σας παρακαλω σοβαρα το θεμα εαν επιθυμειτε αξιοκρατια θεσεων, εαν συμφωνειτε με το ρητο »εκαστος στο ειδος του» και φυσικα εαν πραγματικα σας ενδιαφερει η πρασσινη πολιτικη και οι προεκτασεις αυτης.
    Ελπιζω να διαβαστω, να συζητηθω, να προβληματισω και περισσοτερο να σας ωθησω στην αλλαγη αυτης της πρωτοφανους εξισωσης.
    Στα πλαισια της αξιοκρατιας σας που θελω να ελπιζω , αναμενω εγω και οι συναδελφοι μου αλλαγες…
    Ευχαριστω πολυ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:54 | Afrodite

    Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…. ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΥΤΩΝ…

    ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΔΕΚΟ, ΑΕ, ΟΤΑ) ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ 1 ΜΕΡΑ ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΓΩΝ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ?

    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ… ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ..!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:31 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

    Επιθυμώ να διευκρίσω ότι στο παραπάνω σχόλιό μου για τα μόρια της εμπειρίας και την αυτή καθευατή την εμπειρία, εννοώ την κατάργηση της «υποκειμενικής» προσαύξησης κατά 50% για 24 μήνες και άνω, που άλλαζε τελείως το σκηνικό, για εν δυνάμει προσλήψεις.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:08 | ΚΩΣΤΑΣ Τ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ,

    ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998 ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΗΡΟΙ
    ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΩΝ ( ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ) ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ( ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣτΕ 29 -0).
    ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΔΕΝ ΣΤΟΙΒΑΧΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ.
    ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ 1995 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ 2000 ΝΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998 ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    1. Ορθή και λογική η κατάργηση της εμπειρίας (άρθρο 2) αφού στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων όσοι και όσες προσλαμβάνονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου -άρθρο 21 Ν.2190/94- στο στενό δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ κατάφερναν να υπερκεράσουν όλους τους μη απασχοληθέντες, που δεν είχαν προσληφθεί λόγω χαμηλότερων μορίων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αρκετοί παρέμεναν εργασιακά αδρανείς μέχρι να ξαναπιάσουν τα 1400 μόρια της ανεργίας ώστε να ξαναπροσληφθούν στο φορεά πουε ίχαν ξαναπασχοληθεί όπου ήξεραν ότι θα προκηρυχθούν μόνιμες ή αορίστου χρόνου θέσεις οπότε υπολόγιζαν ότι θα αποκτούσαν σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.
    Η «εμπειρία» δυστυχώς έρχονταν και σε αντίφαση με την πραγματικότηατα αφού λχ ήταν αδιανόητο να απαιτείατι εμπειρία για ένα υποψήφιο κλάδου ΠΕ Οικονομικού και να μην αναζητάται ταυτόχρονα -υποχρεωτικά- και η άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος.
    Πόσω δε μάλλον όταν πτυχιούχοι με πάμπολλα χρόναι προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομεά και στο πχ διπλογραφικό σύστημα που είχαν δουλέψει τη λογιστική άριστα «ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΝ» ως ΜΗ ΕΜΠΕΙΡΟΙ …!!
    Η εμπειρία όπως τέθηκε σαν αναγκαία ταυτότητα μοριο΄δοτησης ευνόησε λίγους καια δίκησε τους πολλούς όπως και Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (άρθρο 3) που αποτέελσε εξάμβλωμα και την πλέον νόμιμα ανήθικη διαδικασία για την πρόσληψη αφού «εμπειρία+συνέντευξη» έδιναν άθροισμα ικανό να υπερκεράσει το άθροισμα των λοιπών τυπικών προσόντων.
    2. Όπου παραμένει σε ισχύ πχ -Άρθρο 5- η εμπειρία σαν προϋπόθεση διορισμού από οικείες οργανικές διατάξεις, να παρακολουθείται ενδελεχώς και επιμελώς ώστε να διακριβωθεί αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ κι αν αυτό συνάδει με το ουσιαστικό αντικείμενο απασχόλσης των προσλαμβανομένων, ενώ, παράλληλα καλό θα ήταν να εξεταστεί και ο ιστορικός «ΧΡΟΝΟΣ» που οι οικείες διατάξεις και ο νομοθέτης καθόρισαν την «εμπειρία» σαν αδήριτο κριτήριο καθώς και το τι ίσχυε λίγο χρόνο πιο πριν…
    3. Για το τέστ δεξιοτήτων έχει μια λογικοφανή εξήγηση η επέκταση του χρόνου, η 10ετία όμως μάλλον είναι υπερβολική αφού.
    4. ΟΡΘΟΤΑΤΗ η «διάστιξη» των θέσεων για τις οποίες μπορούν οι φορείς να συνάπτουν συμβάσεις έργου, ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, και συνάμα προκλητική η μέχρι σήμερα καταστρατήγηση των διατάξεων του Ν.2527/97, όπου παρά τις αυστηρές προϋποθέσεις του, «αντικείμενα» πλήρως συνυφασμένα με τα καθήκοντα των ήδη υπηρετούντων γίνονταν ή βαφτίζονταν «έργα» και δίνονταν σε «ανάδοχους»!!
    Η πλήρης κατάργηση εμμέσως του άρθρου 21 Ν.2190/94, αφού συλλήβδην διοικητικά αντικείμενα «εκχωρούνταν» σε συμβάσεις έργου , ενώ ο έλεγχος, η απόδοση, η παραγωγικότητα κλπ των «αναδόχων» ήταν άκρως προβληματικά, αφού δεν είχαν κάρτα, δεν είχαν ωράριο κοκ…
    Έχει λογική, η σύναψη σύμβασης έργου με ένα γιατρό σε ασφαλιστικό ταμείο, με ένα μηχανικό για Η/Μ έργα και συντηρήσεις, η λογική όμως ύπαρξης συμβασιούχων έργου σε καθαρά και αμιγώς διοικητικά αντικείμενα ποια ήταν; Καθαρά ρουσφετολογική !!
    Πολύ «διορατική» και η πρόβλεψη γνωμοδότησης από το ΑΣΕΠ, του αν μια σύμβαση έργου «υποκρύπτει» σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, κι όχι να παραμείνει εν ισχύ η διάταξη που πρόβλεπε «βεβαίωση της οικείας νομικής υπηρεσίας»…
    5.Ερώτημα κρίσεως:
    Η εκχώρηση τόσων πολλών και σημαντικών ίσως και «καινοτόμων» αρμοδιοτήτων στο ΑΣΕΠ, είναι πρακτικα εφικτό να απορροφηθούν απ΄αυτό; είναι σε θέση λειτουργική, να ανταπεξέλθει στις διευρυμένες αρμοδιότητες και το τεράστιο έργο που καλείται να επιτελέσει; οι σύμβουλοι του κλπ που κατέχουν θέσεις ιεραρχίας, αμειβόμενες με καλές αποδοχές δεν έχουν προέλθει κατά βάση από συνταξιούχους δικαστές κοκ; θεωρείτε σκόπιμη και ικανή αυτή τη «συνθήκη», όπου οι συνταξιούχοι και τα στελέχη του δημοσίου δεν μπορούν μεν να απαραμείνουν στις υπηρεσίες τους αλλά κρίνονται ικανοί, όντας 65 και 67 ετών να αποτελέσουν μέλη μιας τόσο σημαντικής Ανεξάρτητης Αρχής;
    υφίσταται εν προκειμένω ζήτημα αναστολής των συντάξεων -όπως συμβαίνει γαι μισθωτό σε περίπτωση απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση-ή εξακολουθούν να λαμβάνουν και τη σύνταξη και τις αποδοχές εκ του ΑΣΕΠ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:01 | Κατερίνα

    Δεν βρίσκω σχετικό αρθρο στο παρόν κείμενο γι’αυτό θα κάνω την αναφορά μου εδώ.Ειμαι τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων ,διαμένω στην Κρήτη και είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.Οι θέσεις που προκηρύσονται στην ειδικότητα μου , για πολύτεκνους , είναι ή ανύπαρκτες στην προκήρυξη,ή σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα.Και αυτό γιατί οι θέσεις που προκηρύσονται γενικά στην επαρχία δεν ξεπέρνουν ποτέ τις δύο ανά νοσηλευτικό ίδρυμα.Ως εκτούτου δεν μπορεί να υπάρξει ποσοστό που να αναλογεί σε θέσεις πολυτέκνων λόγω του μικρού αριθμού τον θέσεων γενικής κατάταξης.Στην περίπτωση μου λοιπόν δεν θα έχω ποτέ το δικαίωμα να διεκδικήσω μία θέση ως πολύτεκνη στον τόπο μου,σε σχέση με τις υπόλοιπες ειδικότητες.Ακόμη όμως και αν συναγωνιστώ για τις μία ή δύο θέσεις πολυτέκνων σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που τυχόν υπάρξουν,δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχω.Είμαι σίγουρη οτι οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων είναι πάνω απο το 30% των προκηρύσόμενων θέσεων σε αντίθεση με άλλες ειδικότητες όπως π.χ. οι νοσηλευτές.Έτσι λοιπόν θεωρώ το 30% ή το 20% ή το 10% ποσοστά πλασματικά που απλά διεκολύνουν τους φορείς που κάνουν την κατανομή των θέσεων και κανέναν άλλο.Τα ποσοστά αυτά,με απλή λογική δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και σας παρακαλώ, εάν κρίνετε το λογισμό μου σώστο, να διερευνηθούν άμεσα, στο όνομα της ισονομίας.

    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:50 | Ευαγγελία Λουρεντζάκη

    Αγαπητέ Υπουργέ,

    Στο ΑΣΕΠ να υπαχθούν όλες οι υπηρεσίες δημοσίες και μή, ΔΕΚΟ ,ΟΤΑ, Οργανισμοί που έγιναν ΑΕ, ΟΠΑΠ, Τράπεζες, Αφαλιστικές εταιρείες κ.ο.κ., να γίνεται έλεγχος με διαφάνεια και αξιοκρατεία.
    Να ελέγχετε και το ΑΣΕΠ , οι υπαλλήλοι και οι διευθυντάδες απο Επιθεωρητές.

    Ευχαριστώ Πολύ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:22 | Μπέτσης Ιωάννης

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μια ουσιαστική θεσμική παρέμβαση για την εμπέδωση της αξιοκρατίας και της κοινωνικής ισότητας στην Ελλάδα. Όλες οι σχετικές διατάξεις ήταν επιβεβλημένες και επαναφέρουν την αντικειμενικότητα στα κριτήρια διορισμού των υποψηφίων του Δημοσίου Τομέα. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι, η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το κριτήριο της εντοπιότητας και ειδικώτερα των διατάξεων που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση (δηλ. εφαρμογή του εν λόγω κριτηρίου και σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων)και να τις καταργήσει.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:06 | ΛΙΜΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΣΕΠ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ??
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ?
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ?
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟΣ «ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ» ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ??
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ Ή ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥ
    ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 04:02 | Φάτους όλους

    1) Σε Μ.Γ. – — 11 Νοεμβρίου 2009 @ 23:42, άρθρο 4,σελ.8
    Μπράβο για το σχόλιό σας. Τέτοιους ανθρώπους και επιστήμονες,
    τεχνικούς ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης)πρέπει να έχει κοντά του
    ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Διαφορετικά επειδή θα ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα(οικονομικά-Διεθνή,εξωτερικά κά ιδιαίτερα Εθνικά)τα ζητήματα θα φθάνουν σε κάποιο
    κύριο πχ Παμπ….που ενδεχομένως να του μεταφέρει όλα εντάξει κύριε Πρόεδρε….και να πηγαίνουμε δυό βήματα μπροστά κι ένα πίσω.
    Τα στελέχη και οι managers κουμπάροι και μη δεν είχαν μεταπτυχιακά και PhD ? Τότε πώς έγινε 2.5 μύρια Έλληνες να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας?
    Εγώ προσωπικά θα ήθελα όλα τα σχετικά Νομοσχέδια να τα δει
    με όλες τις λεπτομέρειες ο κύριος Θεόδωρος Πάγκαλος… και ξέρεται
    γιατί….γιατί έχει πείρα και παρελθόν στα δύσκολα….
    Οι αγωνιστές κερδίζουν μάχες στην πρώτη γραμμή και οι γραφιάδες γαλόνια.
    Σας ευχαριστώ και Καλή επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημά σας.
    2) Σε Gataca – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 02:29
    ΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ ΜΕ 20+ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΑ ΠΩ – ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΙΝΙΜUM …….ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ».
    ΣΥΜΦΩΝΩ!
    Αξιότιμε κ. Καθηγητά, μπράβο για τις απόψεις σας!!!!
    Εργάζομαι εδώ και 32 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σαν μηχανικός
    ηλεκτρονικός ΣΑΕ και ΤΠΕ (πληροφορικός). Πριν 2 χρόνια διαπίστωσα
    κι εγώ τα ίδια σε μία από της καλύτερες σχολές του ΑΠΘ (φυσικό) όπου
    φοιτητής του 13-14 στο Λύκειο, σύμφωνα με τα όσα μου καταμαρτυρούσαν
    8-10 συμφοιτητές του υιού μου, περνούσε τα μαθήματα σφαίρα….
    εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο πατέρας του ήταν λέκτορας στη σχολή !
    Σήμερα μάλλον θα έχει και Master !!!!
    Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό αν υφίσταται στην Πανεπιστημιακή κοινότητα ? Επίσης ζευγάρι επισκεπτών (φίλων μου) καθηγητών από τον Καναδά μου είπε ότι στην σχολή την πρώτη μέρα πήγαν στις 7πμ και ο πρώτος Καθηγητής γύρω στις 11:30!!!!
    Ρεζίλι δυστυχώς έχουμε γίνει Διεθνώς σε πολλά θέματα, πότε θα γίνει αυτοκάθαρση στα Πανεπιστήμια?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:58 | Μάρα

    Γεια χαρά,
    Δε βρίσκω αναφορά στο συγκεκριμένω θέμα για το λόγο αυτό το βάζω στο πρώτο άρθρο.
    Είμαι άνεργη κατηγορία ΤΕ ,Διοικητικό _Λογιστικό.
    Θέλω πραγματικά να ξέρω τι ακριβώς σκέφτεται να κάνει η Κυβέρνηση με τη μοριοδότηση της εντοπιότητας στους ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις αυτών. Προς αποφυγήν κάθε παρανόησης σημειώνω ότι, δεν εννοώ την επιπλέον μοριοδότηση δημοτών_ κατοίκων παραμεθορίων περιοχών αλλά τη μοριοδότηση (150) μορίων (Ν./2009 Κακλαμάνη) των δημοτών ενός δήμου, για θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται εντός των ορίων του Δήμου και ανήκουν σε υπηρεσίες του ή σε θέσεις εργασίας των επιχειρήσεων του ή και σε θέσεις εργασίας που εποπτεύονται από αυτόν.
    Κατ’ αρχάς μου δημιούργησε ένα μείζων πολιτικό – πολιτειακό, κοινωνικό-συναισθηματικής φύσης ερώτημα. Είμαι δημότης ιδιαίτερα μικρού, Καποδιστριακού, απομακρυσμένου από τα μεγάλα αστικά κέντρα Δήμου. Μια πιθανή μετεγκατάσταση μου, (φαινόμενο που συναντάται ιδιαίτερα συχνά), σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα με περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες με καθιστά (δυνητικά) ετεροδημότη, που σημαίνει ότι η ψήφος μου ενδεχόμενα να αποτελεί την τελευταία ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου μου, μου στερεί τη δυνατότητα να διεκδικώ θέση εργασίας στο νέο τόπο μόνιμης διαμονής μου, (στις προαναφερθείσες θέσεις εργασίας), ή μπαίνω στο δίλημμα και της μεταδημότευσης, και κόβω πιθανά και τους τελευταίους δεσμούς με το χωριό και το Δήμο μου? Υπό αυτή την οπτική πλευρά δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι λειτουργεί « υπέρ της ενίσχυσης της αποκέντρωσης και τη δημιουργία κινήτρων… κ.λπ.κ.λπ.κλπ.»,
    γιατί ως κάτοικος και δημότης βέβαια του Δήμου μου, με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, που εκτιμώ ότι είναι κοινά σε πολλούς Καποδιστριακούς Δήμους, γνωρίζει κανείς πόσες θέσεις εργασίας υπάρχουν, πόσες προκηρύσσονται και κάθε πότε? Στο Δήμο μου δεν έχουν προκηρυχθεί από συστάσεως του (1998) και μιας πρώτης, και τελευταίας, στελέχωσης σε διοικητικό προσωπικό(περίπου το 2000) με προσλήψεις μέσω κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος Καποδίστριας (ή κάπως έτσι) και βέβαια εκτός ΑΣΕΠ!!!
    [Και ενώ βέβαια εγώ είμαι υπό σκέψη να μεταβώ σε μεγαλύτερο αστικό κέντρο εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων είναι ετεροδημότες σήμερα (κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και διατηρούν τη σχέση τους με τον τόπο τους με την ψήφο τους και παράλληλα θέσεις εργασίας στον τόπο διαμονής τους.]
    Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν μπορούμε καν να πλησιάσουμε τους όμορους των μικρών μας Δήμων Δήμους ,(πρωτεύουσες Νομών π.χ) όπου ενδεχόμενα ζούμε ,συναλλασσόμαστε, αλλά δεν είμαστε δημότες.
    Μήπως γνωρίζεται κάποιο ρεαλιστικό τρόπο να καλυφθεί η διαφορά των 150 μορίων, μη μου απαντήσει κάποιος σας παρακαλώ κάνε ένα μεταπτυχιακό και με την καινούργια νομοθεσία θα υπερβαίνεις τον συνδιεκδικητή της θέσης και κατά 50 μόρια??? Εκτιμώ ότι πρωτίστως αλλοιώνεται η έννοια και ο λόγος των μεταπτυχιακών σπουδών.
    Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα επιμέρους θέματα, που απορρέουν από την παρούσα διάταξη, ωστόσο απαντήσεις στα παραπάνω θα μπορούσαν να καλύψουν τα, νομίζω εύλογα ερωτηματικά μου.

    Τώρα σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο, νομίζω ότι εκτός από επισημάνσεις και προσωπικές τοποθετήσεις, οφείλω να δώσω και τις εκτιμήσεις μου. Παρά το ότι άνεργη και στους πραγματικά «χαμένους» της υπόθεσης (χάνω μόρια από το νέο τρόπο υπολογισμού της προϋπηρεσίας, το 50% της προσαύξησης, ως πρώην συμβασιούχος άνω των 24 μηνών επιχειρήσεων Ο.Τ.Α αλλά και «χαμένη» από κάθε επί μέρους διάταξη,(απίστευτο!!!), θα έπαιρνε πολύ χρόνο να σας εξηγήσω πως, το νομοσχέδιο είναι αντικειμενικότερο από το προϋπάρχον με κάποια αδύναμα σημεία που πιστεύω ότι θα βελτιωθούν.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:15 | Ψυχογυιός Βασίλης

    κύριε Υπουργέ

    Αναμφίβολα η επιλογή εργαζομένων για εργασία στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα με αξιοκρατικά κριτήρια είναι υποχρέωση κάθε Δημοκρατικής πολιτείας με αρχές δικαίου και σχέσεις ισονομίας απέναντι στους πολίτες.
    Πέρα όμως από τις αρχές δικαίου, τις σχέσεις ισονομίας κλπ. για να λειτουργήσει κάθε φορέας χρειάζεται να καλυφθούν πολλές κατηγορίες εργασιών και συνήθως σύνθετες, παρουσιάζεται το φαινόμενο μετά από ένα χρονικό διάστημα 1ο & 2ο έτος να περιορίζεται η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα απόδοσης.
    Η εργασία συνδέεται με το ύψος αμοιβών που εξασφαλίζουν και ανάλογα ακούς «αυτά με πληρώνουν αυτά αποδίδω».
    Πιστεύω ότι σήμερα που το Δημόσιο χρέος είναι στα 300δις και τα ελλείμματα σπάνε ρεκόρ τα κριτήρια επιλογών πρέπει να καθορίζονται με την πραγματική διάθεση για παραγωγική εργασία και απόδοση του κάθε νεοπροσλαμβανόμενου δεν αρκούν μόνο οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, εξάλλου για να είμαστε ρεαλιστές πόσοι διδακτορικοί ή μεταπτυχιακοί είναι απαραίτητοι σε κάθε φορέα;
    Τα κριτήρια για τα επόμενα 2 έτη πιλοτικά να είναι με βάση το χρέος και τα ελλείμματα έτσι ώστε να γίνουν εμφανείς οι τάσεις ανακοπής τους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:19 | ΖΑΧΑΡΙΑΣ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ,

    ΤΟ ΟΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ – ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ? ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ , ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ? ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ , ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ? ΑΝ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ , ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΗΤΑ? ΑΝ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΛΑΔΟΙ? ΗΗ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΤΕ ΚΑΘΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ/ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ/ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ/ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑ

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:43 | ΘΕΟΛΟΓΗΣ

    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται να εκφράσω την αγωνία των αδιόριστων επιτυχόντων του ασεπ 1998!!11 χρόνια ταλαιπωρίας!! 11 χρόνια υποσχέσεων για δικαίωση!!11 χρόνια γεμάτα αναξιοκρατικές προσλήψεις!! 11 χρονια να παλεύουμε για το δίκιο μας!!το χρωστάμε στον εαυτό μας!!νιώθουμε προδομένοι απο τους Έλληνες αξιωματούχους της εκάστοτε κυβέρνησης!!τι κάναμε??πήγαμε νόμιμα να διεκδικήσουμε μια θέση στο δημόσιο και καταλήξαμε να είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου!!!
    Κύριε Υπουργέ πως θα νιώθατε αν το δικό σας παιδί τύχαινε αυτής της άδικης μεταχείρισης 11 χρόνια απο τους εκάστοτε πολιτικούς άρχοντες??δεν θα νιώθατε οργή??αγανάκτηση??
    γιατι αυτή η άδικη ταλαιπωρία σε μας κύριε υπουργέ??γιατι???δεν ζητάμε χάρη!!δικαίωση ζητάμε!!
    παρακαλω εκ μέρους ολων των συναδέλφων μου να μεριμνήσετε για το διορισμό ολων των εναπομειναντων επιτυχόντων του ασεπ 1998!!
    σας ευχαριστώ πολύ Κύριε Υπουργέ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:27 | Κων/νος Κουτσόπουλος

    Στις προκηρύξεις για προσλήψεις του ν. 2190/94 στις διάφορες κατηγορίες απαιτούνται τίτλοι, ανάλογα την περίπτωση, σπουδών υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    Θα έπρεπε για λόγους ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης, για τις θέσεις μιας κατηγορίας να μην μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι κάτοχοι ανώτερου τίτλου. Για παράδειγμα, τις θέσεις καθαριστριών που απαιτείται τίτλος σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δεν είναι σωστό και δίκαιο να τις διεκδικούν και κάτοχοι ανώτερων τίτλων (όπως γίνεται σήμερα, προσκομίζοντας τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης) γιατί έτσι γίνεται πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να προσληφθούν οι κάτοχοι τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:52 | Γιάννος

    Θέλω να επισημάνω ότι δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό των ΜΗ συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών. Για ποιο λόγο; Έχω προσωπική εμπειρία από το όργιο του ρουσφετιού και την αδικία σε τέτοια ανεξάρτητη αρχή.


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:05 | Ανδρέας

    Ναι στην αξιοκρατία. Δεν θα πρέπει οι πολιτικοί να διορίζουν με υπόγειους τρόπους κάθε φορά τους ευνοούμενους τους. Όμως οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι δεν πέρασαν από πολιτικά γραφεία, δεν ανήκαν σε ένα πολιτικό χώρο ώστε να ευνοηθούν λόγω χρώματος, ήταν αναγκαίο η πολιτεία να τους στηρίξει και το έκανε στο παρελθόν δίνοντας ποσοστά σε διορισμούς στο δημόσιο. Και έπρεπε να συμβεί αυτό γιατί οι οικογένειες αυτές αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες χαρίζοντας περισσότερα ελληνόπουλα στη κοινωνία. Προσωπικά, με την σύζυγο μου αναπληρώτρια τρίτεκνη σε νησί με τα δύο παιδιά και εγώ με το μικρό αρκετά μακριά, ανεβαίνω ένα Γολγοθά λόγω του υποχρεωτικού διαζυγίου μου. Πίστευα λοιπόν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκ πεποιθήσεως πιο κοντά στη κοινωνία, ίσως θα έκανε ένα βήμα ακόμη βοηθώντας πολυμελείς οικογένειες δίνοντας περισσότερα κίνητρα. Και αντί αυτού; δεν πιστεύω αυτά που συμβαίνουν!!! Πως ξεγελάστηκα έτσι!!! Να ρωτήσω ένα τεχνοκράτη πόσα μόρια αξίζει ένας Έλληνας ακόμη; Δεν το κάνατε πριν τις εκλογές, πείτε μας τώρα τι ακριβώς θα κάνετε με τις πολυμελείς οικογένειες; Θα διατηρήσετε τις ευνοϊκές διατάξεις ή θα τις ανατρέψετε μαζί με τις ζωές πολλών από εμάς;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:18 | ΕΛΕΝΗ

    Είναι θετικό εκ μέρους της Κυβέρνησης το ότι μας δίνεται η δυνατότητα ως ενεργοί πολίτες να εκφράσουμε την άποψή μας στα νομοσχέδια που συζητούνται στη Βουλή. Ίσως αυτό βοηθήσει και αυτούς που κυβερνούν να ορθοποδήσουν όταν κάποιες φορές κινδυνεύουν να εκτραπούν από τα αρχικά τους σχέδια και υποσχέσεις που έχουν δώσει στους πολίτες οι οποίοι τους έδωσαν τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης με τους ψήφους τους.
    Ο κίνδυνος αυτός είναι ορατός από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου και των στελεχών του και προέρχεται από τους Επιτυχόντες του Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998. Άτομα του διαγωνισμού αυτού με πολύ μεγάλες βαθμολογίες(700 μόρια) είναι αδιόριστα εδώ και 11 χρόνια ενώ άτομα με 410 μόρια στον ίδιο διαγωνισμό εργάζονται 11 χρόνια. Με ομόφωνη απόφαση του ΣΤΕ(29-0) δικαιώθηκαν. Η ΝΔ υπέρμαχος αυτών των παιδιών και συμπαραστάτης τους (ως αντιπολίτευση) όταν έγινε Κυβέρνηση τα πρόσβαλε και τα αδίκησε με το χειρότερο τρόπο. Όχι μόνο δεν εφάρμοσε την απόφαση του ΣΤΕ αλλά βρήκε «παράθυρο» και δήθεν έλυσε το θέμα με παράνομο και άδικο τρόπο εφόσον άτομα με υψηλότερες βαθμολογίες από αυτές διορισμένων παραμένουν αδιόριστα.
    Η δήλωση του κ. Ραγκούση σήμερα στο ΣΚΑΪ ότι το θέμα των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του 1998 λύθηκε από τον κ. Παυλόπουλο ήταν η αρχή της αποκάλυψης της Νέας Κυβέρνησης! Δεν διαφέρει σε τίποτα από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Τις αρχές της αξιοκρατίας, της ισονομίας της ισοπολιτείας και το περίφημο ΑΣΕΠ που επικαλούνται και διατυμπανίζουν καθημερινά όχι μόνο δεν τα πιστεύουν αλλά τα χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν μια ωραία εικόνα και κάποια στιγμή πάλι να αρχίσουν οι πελατειακές σχέσεις.Όμως την ίδια τακτική ακολούθησε και η κ. Τζακρή προ ημερών στο ΑΛΤΕΡ η οποία όταν ερωτήθηκε για το θέμα των Επιτυχόντων του Γραπτού Διαγωνισμού του 1998 απάντησε με ασάφειες σα να μη γνώριζε το θέμα ενώ στις 6 Νοεμβρίου 2007 στην Η΄Αναθεωρητική Βουλή είχε πει ότι συμφωνεί στο διορισμό αυτών των ατόμων γιατί έτσι θα τακτοποιηθούν εκκρεμότητες του παρελθόντος και θα αρθούν οι αδικίες. Γιατί όμως όλοι οι πολιτικοί ως αντιπολίτευση δηλώνουν ότι τα παιδιά αυτά είναι αδικημένα και πρέπει να δικαιωθούν και ως κυβέρνηση δεν τα δικαιώνουν; Μήπως γιατί τα παιδιά αυτά δεν εξυπηρετούν τα πελατειακά τους συμφέροντα και όλοι οι πολιτικοί μέχρι σήμερα είναι ίδιοι;
    Προσέξτε κ. Παπανδρέου! Δηλώσατε ότι θέλετε να είστε αυτός που θα βάλλει το λίθο για την αναβάθμιση της Ελλάδας. Τα στελέχη σας σας εκθέτουν από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής σας. Ασχοληθείτε με την περίπτωση των Επιτυχόντων του Γραπτού Διαγωνισμού του 1998 προσωπικά και Δικαιώστε τους. Δεν ζητούν χάρη. Ζητούν να εφαρμοστεί αξιοκρατία και ισονομία. Διάβασαν δεν χτύπησαν πόρτες, κρίθηκαν άξιοι και ικανοί σε Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ , κέρδισαν στο ΣΤΕ. Όλα αυτά τους δίνουν δύναμη και σθένος έτσι ώστε παρόλο που είναι μια μικρή ομάδα να μπορούν να εκθέσουν μια ολόκληρη Κυβέρνηση. Μην τους αγνοήσετε. Πρέπει να αρχίσετε από αυτούς για να αποδείξετε την ειλικρίνειά σας. Σας ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:21 | KKKKKKKK

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΛΥΠΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ? ΔΕΝ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ?

    ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΝΤΙΜΑ. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:28 | kostas papadopoulos

    Μα για ποιο ΑΣΕΠ μιλάμε;
    Xιλιάδες προκηρύξεις έχουν εκδοθεί αυτή την στιγμή για προσωπικό ορισμένου χρόνου, καθώς και συμβάσεις έργου σε δήμους και νομαρχίες που δεν θα ελεγχούν από τον ΑΣΕΠ.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προκήρυξη των ΕΛΤΑ για ταχυδρόμους, που έχει εκδοθεί ήδη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και δεν θα υπάρξει κανένας έλεγχος από τον ΑΣΕΠ.
    Για ποιο λόγο;
    Γιατί δεν παγώνετε όλες αυτές τις προκυρήξεις ή δεν μεταβιβάζεται άμεσα τον έλεγχο τους στον ΑΣΕΠ;
    Θας σας ήμουν ευγνώμων κύριε υπουργε, αν μπορούσατε να μου απαντήσετε

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:08 | Γιαννης Λαμπρου

    Κλειστε οτι εχετε σε εκρεμμοτητα και εχετε υποσχεθει και μετα φερτε πυροσβεστες απο την ΝΑΣΑ ντροπη σας,εισαστε χειροτεροι απο τους προυγουμενους.Απο 15 χρονων ειμαι στο χωρο και τετοιο δουλεμα δεν εφαγα ποτε απο κανεναν.Γιωργη εταξες και κοιτα να κρατησεις τον λογο σου.Ραγκουση εισαι ψευτης . Οι 2500 χιλιαδες σελιδες κοινοβουλευτικου ελεχγου που εχουμεαπο εσας, με προτασεις υπερ του κλαδου με προτασεις με νομοσχεδια ?Τα ξεχασατε ολα? Ντροπη σας.Η Ν.Δ εκανε να πεσει 5 1/2 χρονια εσεις σε 2 το πολυ.Νρεπομαι γιατι απο 15 χρονων ετρεχα για το ΠΑΣΟΚ .Ειμαι πλεον απεναντι σας ντροπη σας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:37 | Γιαννης Λαμπρου

    Κλειστε οτι εχετε σε εκρεμμοτητα και εχετε υποσχεθει και μετα φερτε πυροσβεστες απο την ΝΑΣΑ ντροπη σας,εισαστε χειροτεροι απο τους προυγουμενους.Απο 15 χρονων ειμαι στο χωρο και τετοιο δουλεμα δεν εφαγα ποτε απο κανεναν.Γιωργη εταξες και κοιτα να κρατησεις τον λογο σου.Ραγκουση εισαι ψευτης . Οι 2500 χιλιαδες σελιδες κοινοβουλευτικου ελεχγου που εχουμεαπο εσας,ε με προτασεις υπερ του κλαδου με προτασεις με νομοσχεδια ?Τα ξεχασατε ολα? Ντροπη σας.Η Ν.Δ εκανε να πεσει 5 1/2 χρονια εσεις σε 2 το πολυ.Νρεπομαι γιατι απο 15 χρονων ετρεχα για το ΠΑΣΟΚ .Ειμαι πλεον απεναντι σας ντροπη σας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:43 | Κατερίνα

    Παρακαλώ απαντήστε στο εξής ερώτημα
    Σύμφωνα με Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1030 της 21 Ιουλίου 2005 και έχει τίτλο « Ρυθμίσεις θεμάτων πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΕΕΠ και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ΕΒΠ για ΣΜΕΑ και ΚΔΑΥ προβλέπεται η πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων ατόμων με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας 67% που έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα. (Άρθρο 1)
    Τώρα τι θα ισχύει; Θα συνεχίσει η πρόσληψη αναπληρωτών για τα ΣΜΕΑ από άτομα που έχουν τα τυπικά προσόντα και την ειδικότητα και λόγω αναπηρίας 67% εντάσσονται στον πίνακα Α σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 1;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:56 | Ελένη Σιώζου

    Δεν μπορώ παρά να εύχομαι (και με κάθε επιφύλαξη ελπίζω) οτι θα δοθεί ένα ορθολογικό και αποτελεσματικό τέλος στην αναρχία του τρόπου προσλήψεων στο δημόσιο. Νομίζω ότι ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος ως προς τη δομή του και για τις προσλήψεις στο δημόσιο και συγκεκριμένα :
    – Προκήρυξη κλειστού αριθμού θέσεων για όλες τις κατηγορίες-κλάδους όλων των φορέων για την κάθε διετία.
    – Αιτήσεις άπαξ (ανα διετία) όλων των ενδιαφερόμενων ακόμη και κλάδων που δεν θα προκηρυχθούν θέσεις για την κάλυψη έκτακτων κενών (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου- κατά το πρότυπο των αναπληρωτών καθηγητών).
    – Κατάρτιση πίνακα με όλους τους αιτούντες ανάλογα με τη σειρά που καταλαμβάνουν βάσει των κριτηρίων που θα νομοθετηθούν.
    – Κάλυψη των προκηρυσσόμενω θέσεων εντός της διετίας ( από την δημοσίευση του πίνακα διοριστέων στο ΦΕΚ )υποχρεωτικά από τους διοριστέους του πίνακα.
    – Κάλυψη όλων των τυχόν έκτακτων θέσεων που θα χρειαστεί να καλυφθούν στη διετία από τους υποψηφίους του ανωτέρω πίνακα πέραν των διοριστέων.
    Με τον ανωτέρω τρόπο πιστεύω ότι απλοποιείται η διαδικασία ως προς τα εξής
    – Διαφάνεια ως προς το ποιοι διορίζονται και που και άρα εκτίμηση από τον καθε υποψήφιο των πιθανοτήτων που έχει για διορισμό στο δημόσιο.
    – Απλούστευση της διαδικασίας διορισμού και ταχύτερο αποτέλεσμα.
    Το ΚΛΕΙΔΙ στην όλη διαδικασία νομίζω ότι είναι ο επιμερισμός των διοριστέων εκεί που χρειάζονται. Σε αυτό το σημείο, αγαπητοί κύριοι υπουργοί, θα πρέπει να κοπιάσετε πολύ για να βρείτε την αλήθεια γιατί εαν εμπιστευθείτε τον κάθε βλαχοδήμαρχο κ.λ.π. παράγοντες, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν υπηρεσίες όπου δουλεύουν 5 άτομα πληρώνονται 50 και ζητούν άλλους 50 διορισμούς ώστε να ξαναεκλεγούν.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:33 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    Ενα μεγάλο μπράβο στο Υπουργείο Εσωτερικών για την πρωτοβουλία του OPENGOV.
    Είναι απόλυτα δημοκρατικό οι προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα να γίνονται αξιοκρατικά με γραπτούς διαγωνισμούς από το Α.Σ.Ε.Π. Ομως κύριε Υπουργέ,αν θέλετε να πιστέψουμε στις διακυρήξεις σας για ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, δικαιώστε άμεσα όλους τους αδιόριστους επιτυχόντες του 1998, διότι είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε ότι έχουν δίκαιο. Δεν δικαιώθηκαν ακόμη επειδή ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και μόνο το Σ.Τ.Ε. τους δικαίωσε. Αλλωστε,υπέυθυνο για την αντισυγματική προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού ειναι το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» κύριε Υπουργέ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:46 | Δημήτρης Κ.

    Η γνώμη μου είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι το θετικότερο του καινούργιου νομοσχεδίου. Σβήνει μια κατάφορη αδικία σε βάρος όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα- και όλοι γνωρίζουμε πιστεύω τη διαφορά των συνθηκών εργασίας σε σχέση με το αργοκίνητο δημόσιο- αλλά και όλων αυτών οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να γίνουν ουρά των κομματικών γραφείων και επιλέγουν συνειδητά το δρόμο της εργασίας με μεγαλύτερη κούραση, μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και περισσότερη αξιοπρέπεια.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:10 | ΒΟΥΛΑ

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι το 70% των υποψηφίων υπαλλήλων θα πρέπει να είναι τελειώφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορούν κάλλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθουν τη δουλειά και να ανταποκριθούν επιτυχώς στα καθήκοντά τους. Έτσι δεν απαιτούνται δαπάνες για επιπλέον επιδόματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών και κατά συνέπεια, την μείωση των κρατικών δαπανών.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:02 | Σωτήρης Σ.

    Δεν μπόρεσα να καταλάβω εαν στις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου συμπεριλαμβάνονται και οι Γιατροί που διορίζονται στα δημόσια νοσοκομεία (ΕΣΥ) και στο ΙΚΑ.

    Εαν δεν περιλαμβάνονται νομίζω οτι χρειάζεται να το δείτε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Θεωρώ οτι είναι ευκαιρία να σπάσει αυτη η ιδιότυπη ομηρία των Γιατρών απο τις κάθε είδους «επιτροπές κρίσης» μέσα στα νοσοκομεία και να δούμε ενα όσο γίνεται πιο «ανεξάρτητο» αξιολογικό μηχανισμό.

    Επ’ ευκαιρίας να δείτε και το ζήτημα της προϋπηρεσίας. Είναι άδικο Γιατροί που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, έαν θελήσουν να υπηρετήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας η προϋπηρεσία τους να μετράει περίπου στο 1/3 των συναδέλφων τους που έχουν ήδη δουλέψει με τον ένα ή άλλο τρόπο στο δημόσιο (επικουρικοί, επιμελητές σε άλλα νοσοκομεία κλπ).
    Εχω υπόψιν μου περίπτωση συναδέλφου με προϋπηρεσία στην Αμερική, με ακαδημαϊκή καριέρα εκεί, που επιστρέφοντας στην Ελλάδα δεν του αναγνωρίστηκε ούτε μια μέρα, ναι καλά διαβάσατε, και αναγκάστηκε να διοριστεί στην κατώτερη βαθμίδα του ΕΣΥ ως επιμελητής Β’.

    Καλή επιτυχία!

    Σας ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:37 | Νικος Κορνιωτης

    Κυριε Υπουργε
    Ειναι αποδειξη της κοινωνικης μας υστερησης, το οτι , το προς διαβουλευση νομοσχεδιο ,προσπαθει, το 2009, να θεσπισει κανονες αξιοκρατιας για τις προσληψεις στη στελεχωση του Δημοσιου Τομεα.
    Ποσο θλιβερη και αξιοθρηνητη ειναι η κατασταση που δημιουργηθηκε απο την πολιτικη ταξη της χωρας, στο ΄΄ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ΄΄;
    Καταργειτε κυριε Υπουργε ΄΄αναγκαστικά΄΄ τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ , η οποια θα επρεπε μαζι με τις ΓΝΩΣΕΙΣ καιτην ΕΜΠΕΙΡΙΑ , να αποτελουν τα συστατικα στοιχεια της ΑΞΙΑΣ του υπψηφιου, και ο συνυπολογισμος ολων να καταληγει στην τελικη ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του.
    Ετσι, οπως γνωριζετε πολυ καλα, γινεται ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, Δημοσιο και Ιδιωτικο τομεα.
    Ας ειναι αυτο το νομοσχεδιο η απαρχη της ΄΄αξιοκρατικης΄΄ επικρατησης στο δημοσιο και η δημιουργια ΄΄ νεου ηθους΄΄ στο πολιτικα πραγματα του τοπου.
    Η προσπαθεια πρεπει να συνεχισθει και στην αξιολογηση της αποδοσης των υπηρετουντων στο Δημοσιο με την θεσπιση επιτελους της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
    Ο δρομος ειναι μακρυς και δυσκολος.
    Ειναι ομως η μοναδικη σας υποχρεωτικη επιλογή.
    Μην δειλιασετε ποτε.
    Καλη δυναμη

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:31 | Μαρία Μαλλή

    Η παρ. 4 του άρθρου 39 του νόμου «Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»που ψηφίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2009 προβλέπει:
    4. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2009-2010 και
    εφεξής οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και
    άνω, εφόσον συμπληρώνουν δώδεκα (12) μήνες τουλά-
    χιστον πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπλη-
    ρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία
    Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμο-
    διότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμά-
    των, διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων
    Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανε-
    ξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του
    Α.Σ.Ε.Π. και πέραν των οριζόμενων από τις σχετικές δια-
    τάξεις ποσοστών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οι-
    κονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρη-
    σκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των διοριζόμενων εκ-
    παιδευτικών κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγρά-
    φου ανά κλάδο και ειδικότητα. Με απόφαση του Υπουρ-
    γού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται
    τα ειδικότερα κριτήρια της σειράς διορισμού των υποψη-
    φίων.
    5. Για το σχολικό έτος 2009-2010 ως καταληκτική ημε-
    ρομηνία υποβολής δικαιολογητικών για χορήγηση άδει-
    ας ίδρυσης ιδιωτικών νηπιαγωγείων ορίζεται η 10η Αυ-
    γούστου 2009.
    Θα ισχύει ή όχι αυτή η διάταξη;
    Αν σας είναι δυνατόν κάντε μου αυτή τη διευκρίνηση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:54 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις προσλήψεις του Δημόσιου τομέα. Το μέτρο θα πρεπεί να επεκταθεί παντού. Ενδεικτικά αναφέρω:1,Εκπαιδευτικοι ολων των βαθμιδων (απο προσχολικη αγωγη μεχρι και πανεπιστημιακοι) 2,Ιατρικο προσωπικο ολων των δημοσιων φορεων (νοσοκομεια, ικα κλπ) προσωπικο των τραπεζων και επιχειρησεων, που το δημοσιο κατεχει εστω και μια μετοχη.
    Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω ελέυθερα την άποψή μου.
    Ειδ. θεραπευτης αποκαταστασης
    ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
    ΚΑΘ. ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
    Τ. Υπευθ. Οργανωτικης Επιτροπης
    Ο.Χ.δ Φυσιοθεραπευτων ΠΑ.ΣΟ.Κ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:23 | Νίκος

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν σκέπτεται η Κυβέρνηση, το παρόν σχέδιο νόμου να το εφαρμόσει ή όχι και στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και ειδικώτερα στις προσλήψεις τέκνων πολυτέκνων, έτσι ώστε το 20% να δίνεται στους πολύτεκνους… μπροστά οι γονείς και να ακολουθούν τα τέκνα μέχρι συμπλήρωσης του ποσοστού του 20%;
    Ο Νόμος 3255/2004 μαζί με τον 3027/2002 έδωσαν τουλάχιστον 5000 νέες γεννήσεις στη χώρα μας και αντίστοιχο αριθμό άξιων και ικανών εκπαιδευτικών με αρχές στα σχολεία μας. Τέτοιους νόμους επαναστατικούς με δημογραφικά κίνητρα θέλει ο κόσμος…

    Πατέρας 2 παιδιών
    που τα παιδιά μου έχουν την τύχη να έχουν τέτοιους καθηγητές στα σχολεία τους και τους καμαρώνομε για το ζήλο τους… για αυτό αναφέρω να επεκταθεί και στα τέκνα τους… ώστε τα σχολεία μας να γεμίσουν με ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:11 | ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Συγχαριτήρια κύριε υπουργέ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. θα ήθελα όμως να κάνω την εξής παρατήρηση οπού είναι η μεγάλη αδικία που υπάρχει ανάμεσα στους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου και τους αποφοίτους των Τεχνικκών και πρωην Πολυκλαδικών που ολοι τους εχουν απολητήριο πανω απο 19.Για παράδειγμα είχα συμαθήτες που πηγέναμε μαζί Α τάξη Γενικού Λυκείου και πολλοί απο αυτούς μενανέ σε μαθήματα και αναγκαζοτανέ να πηγαίνουν τεχνικό και ξανικά τελοιώνανε το Λύκειο με 19.8-20!!! Ο αδερφος μου είναι φοιτητής ΙΑΤΡΙΚΗΣ και έχει βαθμό γένικου λυκείου 18,8 αν κάνει τα χαρτία σε μία προκύρηξη πχ για ΔΕ θέση να είστε σίγουρος κύριε υπουργέ οτι δεν θα περάσει πουθενά γιατί θα τον «φάνε» με τα εικοσάρια απο τα ΤΕΧΝΙΚΑ!!!!Τι προτέιθεστε να κάνεται γι΄αυτό ώστε να υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:13 | ΧΡΗΣΤΟΣ Π. Ι.

    Για τα ΑΜΕΑ τι προβλέπεται; Θα συνεχίσει να ισχύει ο Ν. 2643/28.9.98 (Α΄220)»Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις»;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | RITSA

    Για να υπάρχει πραγματική ισότητα και αξιοκρατία θα πρέπει στην χώρα μας να καταργηθούν οι εξαιρέσεις στο σύστημα προσλήψεων (πολύτεκνοι,τρίτεκνοι μουσουλμανική μειονότητα, παλλινοστούντες,μετανάστες,ΑΜΕΑ,κ.λ.π)
    Είμαστε η χώρα των εξαιρέσεων, δεν νομίζω ότι σε άλλες χώρες ισχύουν τόσες εξαιρέσεις όπως στην δική μας.
    Όποιος δηλαδή δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορία, είναι σχεδόν βέβαιο να μην προσληφθεί ποτέ στο δημόσιο.
    Είναι δίκαιο αυτό;

    Επίσης θεωρώ υποτιμητικό να αναγκάζει το κράτος μας, κάποιον που έχει διδακτορικό να δίνει γραπτές εξετάσεις για να διοριστεί στο δημόσιο.Έτσι τον εξισώνει με έναν απλό πτυχιούχο κι αυτό δεν είναι δίκαιο.
    Αντίθετα θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι με διδακτορικά να επιλέγονται για θέσεις μόνο εξειδικευμένου προσωπικού και με ειδικές συνεντεύξεις.

    Ακόμη σε έναν γραπτό διαγωνισμό δεν πρέπει να μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά διότι πολλοί άνθρωποι δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες ή τις συνθήκες εκείνες για κάποιο μεταπτυχιακό.
    Τότε δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

    Συγχαρητήρια για τον νέο τρόπο επικοινωνίας με τον απλό πολίτη.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:25 | Γιώργος Αναλυτής

    Στην παράγραφο 3 εδάφιο δ του άρθρου 1 πρέπει να προστεθούν και οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος.
    Επίσης, μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στην διαδικασία προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ και αυτές που γίνονται στο Λιμενικό σώμα. Είναι το μοναδικό από τα σώματα ασφαλείας και από τις ένοπλες δυνάμεις που δεν προσλαμβάνει προσωπικό μέσω των πανελληνίων εξετάσεων αλλά ούτε και μέσω ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις γίνονται κάθε φόρα με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τις κυβερνήσεις που αλλάζουν. Ειδικά στην σχολή Αξιωματικών είναι απαράδεκτο οι προσλήψεις να γίνονται ακόμα με αυτόν τον αδιαφανή τρόπο. Όταν για την εισαγωγή τους στην σχολή αξιωματικών οι νέοι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιήσουνε μέσο, τι μηνύματα παίρνουν και με τι τρόπο θα ασκήσουν τα δύσκολα καθήκοντα τους σε ολόκληρη την υπόλοιπη καριέρα τους;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:56 | Άννα

    Κύριε Υπουργέ,

    ως επιτυχόντες και μη διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 1998, απέναντι σε μια προκήρυξη με αντισυνταγματικές διατάξεις (που υπήρξαν σε αυτή), ακολουθήσαμε από την αρχή την οδό της νομιμότητας, διεκδικώντας την άρση της αδικίας που είχε συμβεί εις βάρος μας με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Έπειτα από οκτώ χρόνια δικαστικής και ψυχικής ταλαιπωρίας, η ολομέλεια του Σ.τ.Ε. με την ομόφωνη απόφασή της την 2396/2004, μας δικαίωσε κρίνοντας αντισυνταγματική την προκήρυξη του διαγωνισμού και τους νόμους 2190/94 αρθ.16 παρ.5 & 6 (αφορούσε στην επιλογή της μιας νομαρχίας και των δέκα φορέων σε αυτή) και 1586/86 αρθ.17 παρ.13 (αφορούσε στην ποσόστωση 50%-50% μεταξύ των Γενικών και Τεχνικών Λυκείων).

    Θα περίμενε κανείς ότι έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η δικαίωσή μας θα σήμαινε και το τέλος της ταλαιπωρίας μας, κάτι που δεν έγινε.

    Κάνουμε έκκληση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πάρετε τολμηρές αποφάσεις που απαιτούνται, ξεφεύγοντας απο τα δεσμά της πελατειακής – λαϊκιστικής νοοτροπίας τόσων ετών. Χτίστε μία Διοίκηση του μέλλοντος και όχι με παροχυμένα υλικά του παρελθόντος, αλλά στηριζόμενος στη γνώση, την αξιοκρατία και την εφαρμογή του δικαιώματος της ίσης μεταχείρισης που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Αυτά τα έντεκα χρόνια έχουμε δεί να διορίζονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο και εμείς να παραμένουμε στο περιθώριο, άν και έχουμε κριθεί με διαφανείς διαδικασίες (γραπτό διαγωνισμό) και κατέχουμε βαθμολογίες υψηλότερες από τους περισσότερους διορισθέντες του ίδιου διαγωνισμού (παγκόσμια πρωτοτυπία!!!). Είναι άδικο και ηθικά απαράδεκτο να εφαρμόζει η Πολιτεία τη χρηστή και επιεική διοίκηση επιλεκτικά, μόνο προς όφελος των παράνομα διορισμένων και να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη σε εμάς, οι οποίοι αν και με μεγαλύτερη βαθμολογία και δικαιωθέντες δικαστικά, παραμένουμε αδιόριστοι.

    Κάντε πράξη όσα ευαγγελίζεστε, ξεκινώντας από εμάς, αποκαθιστώντας μια αδικία του παρελθόντος, που η ίδια η Πολιτεία προκάλεσε. Πάρτε μέτρα αποκατάστασης για όλους τους ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1998.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:32 | ΣΤΕΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Γεια σας,

    Αξιόλογη προσπάθεια,οφείλω να ομολογήσω!Ελπίζω να διαβαστούν και να σάς προβληματίσουν όλα τα σχόλια(αλήθεια, υπάρχει χρόνος γι’αυτό;)και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, αφού ληφθούν υπόψιν όλα όσα γραφτούν και να μην γίνεται όλο αυτό προς χάριν εντυπωσιασμού!!!!
    Λοιπόν,προτείνω:1) να μπαίνουν σε όλες τις προκηρύξεις θέσεων και τα ΑΜΕΑ, άμεσα και έμμεσα και όχι μόνο σε θέσεις ειικών κατηγοριών,που προκηρύσσονται κάθε 3-4 χρόνια και τ’αποτελέσματά τους βγαίνουν μετά από 2-3 χρόνια!Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι να παίρνουν κάποια μόρια για την ιδιότητά τους αυτή και όχι να καταλαμβάνουν κάποιες θέσεις a priori!Υπάρχουν θέσεις γι’αυτούς σε όλες τις προκηρύξεις και στις ειδικές προαναφερθείσες θέσεις!Υπάρχουν τόσες πολλές θέσεις γι’αυτους,που εκτοπίζουν άτομα άλλων ειδικών κατηγοριών,κατά τη γνώμη μου, παραμελημένων με μεγαλύτερη ανάγκη πρόνοιας από το κράτος, μιας και δεν την βρίσκουν στην καθημερινή τους ζωή!Εννοώ φυσικά τα ΑΜΕΑ, τα οπόια δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας εργοδότης πρόθυμος να τους παρέχει δουλειά!Εννοώ ακόμα και τους συγγενείς αυτών των ατόμων,έμμεσα ΑΜΕΑ.Δίοτι η ζωή τους είναι δύσκολη και η βίωση τόσων πολλών προβλημάτων στην καθημερινότητά τους,επιβάλλει μια ιδιαίτερη μεταχείριση και τρόπον τινά «επιβράβευση» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά συμβιώνοντας με άτομα με προβλήματα και περνώντας τη ζωή τους σε ένα βαρύ κλίμα αρρώστιας και περιθωριοποίησης!Δεν έχω κάτι με τρίτεκνους και πολύτεκνους,αλλά η γέννηση πολλών παιδιών είναι επιλογή τους και ευτυχία, η γέννηση ,όμως ,και η συμβίωση με άτομα με προβλήματα δεν είναι σίγουρα επιλογή ούτε δώρο θεού.Πρόνοια και γι’αυτούς, λοιπόν, όπως και για τους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών,πυρκαγιών,πλημμύρων κλπ…Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού!!!
    2)να εκσυγχρονιστεί,επιτέλους , το ΑΣΕΠ στο θέμα των προσλήψεων,αφού τώρα πια οι αρμοδιότητές του αυξάνονται!Να υπάρχει μητρώο με κωδικό για όσους ενιαφέρονται να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και τα μόριά τους από όλα τα προσόντα τους.Όταν αποκτούν νέα προσόντα, να εμπλουτίζεται το μητρώο τους και να μην μπαίνουν στη χρονοβόρα διαδικασία των επικυρώσεων δεκάδων χαρτιών,λες και αλλάζει η ισχύ των πτυχίων και του επιπέδου των ξένων γλωσσών.Έτσι θα υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία για όλους!!!Ακόμα το παράβολο να καταργηθεί, γιατί ένας άνεργος αν συμμετέχει σε 8 προκηρύξεις το χρόνο θέλει 120 Ε σε παράβολα,που στην κυριολεξία δεν του περισσεύουν!!!
    ΕΛΠΊΖΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!
    Ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

    Στέλλα

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:44 | ΗΛΙΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 164 ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕ ΓΙΝΑΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ.
    ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ;
    ΕΡΩΤΗΣΗ 2: ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 164 , ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:35 | Παναγιώτα Γιώτη-Δακτυλά

    Μπράβο για την προσπάθεια, αν κι έχω αρχίσει ν’ αμφιβάλλω κατά πόσο θα ευοδωθεί!
    Συμμετείχα και στις προηγούμενες διαβουλεύσεις, εκτός εκείνης για το περιβάλλον (καθότι μου «ξέφυγε»), αλλά διαπίστωσα πως η ανταπόκριση της κυβέρνησης ήταν:
    *Είτε η μη ικανοποίηση των αιτημάτων για δίκαιη και γρήγορη λύση (βλ. Τακτοποίηση Χρεών), ώστε να υποχρεωθούν οι Τράπεζες ή σε πιο ανθρώπινη συμπεριφορά ή στην επιτροφή των 28 δις που πήραν.
    *Είτε η ικανοποίηση όσων το δυνατόν περισσοτέρων αιτημάτων, ώστε να γίνει αρεστή, δίνοντας πρόσκαιρη κι όχι μόνιμη λύση στα προβλήματα του λαού[βλ. Επίδομα Αλληλεγγύης(;!)]
    Να πιστέψω τώρα πως το ΑΣΕΠ θα είναι όντως αξιοκρατικός μηχανισμός;
    Πάντως, προετοιμάζω τα παιδιά μου για «φυγή» στο εξωτερικό, με την ελπίδα ότι εκεί:
    – Ή θα έχουν μια δική τους εργασία, με την οποία θα ζουν άνετα την οικογένειά τους, αφού το κράτος δεν θα προσπαθεί να τους πάρει ό,τι βγάζουν για να ταΐζει αγενείς και τεμπέληδες ή άσχετους με το αντικείμενο της θέσης τους (στην πλειοψηφία τους) δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και την πολυτέλεια των λίγων κι «εκλεκτών» που κατέχουν θέσεις εξουσίας(πολιτικοί,δικαστικοί, διευθυντές και προΐστάμενοι των υπηρεσιών κ.λπ.).
    – Ή θα είναι υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία, όπου αναγνωρίζονται -συνήθως- ΚΑΙ οι αξίες και ικανότητες κι όχι οι γνωριμίες ή (μόνο) τα πτυχία.
    Να πιστέψω τώρα πως το ΑΣΕΠ θα είναι όντως αξιοκρατικός μηχανισμός;
    Προσπάθησα κι εγώ παλαιότερα, ως απόφοιτος Λυκείου με βαθμό 17 και 4/9, να μπω έστω ως καθαρίστρια στο δήμο, αλλά χωρίς τη χρήση γνωστών. Αυτό που κατόρθωσα ήταν να πληρώσω αρκετά σε παράβολα, φωτοτυπίες εγγράφων κ.λπ. και να είμαι επιλαχούσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού είχα παρακολουθήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για χρήση Η/Υ, καθώς στα χρόνια της νεότητάς μου δεν υπήρχε το είδος αυτό (Η/Υ) πουθενά.
    Ίσως δεν υπέβαλλα σωστά τα χαρτιά που χρειάζονταν. Όμως, υπήρχε ενημέρωση σχετικά με αυτό; Φυσικά, όχι.
    Γιατί θέλησα να μπω στο δημόσιο;
    Μα,επειδή μια γυναίκα κοντά στα 35, με 11 χρόνια ένσημα και 2 ανήλικα παιδιά, στον ιδιωτικό τομέα είναι σχεδόν ανεπιθύμητη.
    Και λέω «σχεδόν», γιατί βρίσκει εργασία σε θέσεις οι οποίες απαιτούν να βρίσκεται πολλές ώρες μακριά από την οικογένειά της (π.χ, πωλήτρια),αλλά -αν δεν υπάρχει αντίστοιχων ωρών βοήθεια από τρίτο άτομο και δεν περισσεύουν να πληρώσει κάποιο-πού αφήνει τα παιδιά;
    Άλλη μία περίπτωση είναι εκείνη των SUPER MARKET, οπότε τη βάζουν να δουλεύει όποια ώρα θέλουν κι ενώ είναι σε καθεστώς κυλιόμενου ωραρίου, δεν το τηρούν. Πέρα από αυτό, την πληρώνουν τετράωρα ενώ εργάζεται 1, 2 ή και 3 ώρες επιπλέον, γιατί -όπως μαθαίνει καθυστερημένα- «δεν δέχονται το χτύπημα της κάρτας από τα κεντρικά». Και το «κλου»: έχει ρεπό, αλλά την υποχρεώνουν να το δουλέψει και δεν το πληρώνουν!
    Και, τέλος, αναγκάζεται να εργαστεί ανασφάλιστη, να αποκτήσει εμπειρία και σε άλλες θέσεις (π.χ. γραμματειακή υποστήριξη), αλλά ένσημα κι, επομένως, αποδείξεις προϋπηρεσίας; Μηδέν!
    Να πιστέψω τώρα πως το ΑΣΕΠ θα είναι όντως αξιοκρατικός μηχανισμός;
    Μακάρι να είναι! Μακάρι να πετύχει το εγχείρημα, γιατί τα παιδιά, το μέλλον της χώρας, αυτή τη στιγμή είναι χωρίς μέλλον στην πατρίδα τους. Και μακάρι να γίνει το εφαλτήριο ώστε και ο ιδιωτικός τομέας να λειτουργήσει δικαιότερα.
    Ωστόσο, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, θα πρέπει να κοιτάξετε καλύτερα τα θέματα των οικονομικών, αφού αυτός ο τομέας είναι το κύριο υποστήριγμα όλων των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.
    Και με το να «κυνηγάτε» όλους τους επιχειρηματίες που δρουν στη χώρα, δεν θα καταφέρετε και πολλά!
    «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» και -δυστυχώς- οι περισσότεροι δεν έχουν, γιατί δεν «κινείται η αγορά», όπως λέτε.
    Γιατί δεν μειώνετε τα υπέρογκα ποσά των μηνιαίων μισθών των υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων και λειτουργών; Η «μέση» ελληνική οικογένεια επιβιώνει με 1.000-1.500 ευρώ ή ζει άνετα με 2.500- 3.000 ευρώ μηνιαίως. Πώς έχετε την απαίτηση να πληρώσει «τα σπασμένα» για να μην αγγιχθούν τα συμφέροντα των αρκετών «εκλεκτών»; Γιατί ένας μισθός 7.000, 10.000, 15.000 κ.λπ. ευρώ να μην μειωθεί σε ένα ποσοστό 10-15%, αλλά να μειωθεί έμμεσα το εισόδημα του μισθωτού, του συνταξιούχου και του μικροεπιχειρηματία;
    Μακάρι να πετύχετε την επικράτηση της αξιοκρατίας, αλλά…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | Γιάννης

    Επιτέλους να μπει μια τάξη στο κράτος.
    Μην κάνετε πίσω, ο περισσότερος κόσμος το επικροτεί, άσχετα αν (κακώς)δεν μιλάει.
    Οι νέοι που δεν είχαν πολιτικό μέσο και δεν διορίστηκαν σε stage κλπ γιατί σιωπούν; Γιατί δεν κάνουν κι αυτοί πορείες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία;
    Μία μόνο πρόταση, οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ να είναι ταχύτατες, γιατί μέχρι σήμερα ήταν τόσο αργές που ο κόσμος αγανακτούσε μέχρι του σημείου να μιλάει για κατάργησή του.
    Καλη δύναμη!
    Σας ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:34 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    θεωρώ ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις λειρουργούν όπως οι χρήστες σε έναν υπολογιστή. Κάθε φορά έχουμε αποσύνδεση χρήστη, άλλαγη και φόρτωση των προσωπικών δεδομένων του νέου χρήστη.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:28 | Γ.Ρ.

    κύριε υπουργέ,
    ευχαριστώ εξ αρχής για το βήμα που μου δίνετε. Γιατί η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ1998;Σας παρακαλώ να ενημερωθείτε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίους ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΙΓΟ, ΤΙΜΟΣΙΔΗ, ΑΜΟΙΡΙΔΗ και τον υφυπυργό Μ.ΜΠΟΛΑΡΗ, και τον κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ1998. Θα σας δώσουν και την ερώτηση (30-1-08) που ως αντιπολίτευση είχαν καταθέσει (φέρει τις υπογραφές των 5 πρώτων) στη βουλή υπερ μας προς τον κ. Παυλόπουλο (που υποστήριζε πως είχε επιλύσει το θέμα).Τι έχει αλλάξει ένα μήνα μετά τις εκλογές και δεν μας περιλαμβάνετε στη νομοθετική ρύθμιση; Σεβαστείτε την αγωνία όλων μας, που, αν και πετύχαμε μεγαλύτερες βαθμολογίες στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ1998, παραμένουμε 11 χρόνια αδιόριστοι, ενώ και μετά τη νομοθετική ρύθμιση -τακτοποίηση Παυλόπουλου, οι χαμηλόβαθμοι παραμένουν ακόμα διορισμένοι!Δώστε τέλος στην ταλαιπωρία μας και στην κατάφορη αδικία…Με τον ίδιο τρόπο θα γίνονται λοιπόν οι προσλήψεις; Οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ «αξιοκρατικα»δεν θα διορίζονται ποτέ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:53 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΑ Ν.Π.Ι.Δ. (ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ) ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΨΥΧΑΡΓΩΣ)ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .
    ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Υ.Υ.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:57 | Δήμητρα

    Καταρχάς χαιρετίζω την προσπάθειά σας για αποκατάσταση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και για τη δυνατότητα που δίνετε για δημόσια διαβούλευση.
    Περί του θέματος, με τα περισσότερα είμαι σύμφωνη, αλλά βρίσκω υπερβολική την κατάργηση της μοριοδότησης για το δεύτερο μεταπτυχιακό. Πιστεύω ότι πρέπει να βαθμολογείται έστω με λιγότερα μόρια από ότι το πρώτο. Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και για το δεύτερο πτυχίο. Επίσης, δεν συμφωνώ με την κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών. Εξαιρούνται τα MBA (Master of Business Administration) τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται συναφή με όλα τα αντικείμενα, καθώς οι γενικές γνώσεις διοίκησης είναι απαραίτητες σχεδόν σε όλες τις θέσεις του δημοσίου.
    Τα σεμινάρια ΟΑΕΔ θα πρέπει να βαθμολογούνται με πολύ μικρότερη βαθμολογία από αυτήν που ισχύει σήμερα. Ήταν απαράδεκτο ένα σεμινάριο να βαθμολογείται όσο το proficiency ή όσο ένα μεταπτυχιακό μη συναφές με το αντικείμενο της θέσης.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:35 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Οι προσλήψεις στην Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών είναι απαραίτητο να υπαχθούν και αυτές στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει ουδείς αποχρών λόγος που να δικαιολογεί την παραμονή τους εκτός ΑΣΕΠ. Η διαδικασία των γραπτών και προφορικών εξετάσεων που λαμβάνουν χώρα για την εισαγωγή στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών μπορεί κάλλιστα να διενεργηθούν υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, το οποίο από κοινού με τη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα επιλέξει τους καθηγητές που θα βάλουν τα θέματα στα μαθήματα Διπλωματικής Ιστορίας, Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου κ.λπ. και θα παρακολουθεί και τη διεξαγωγή του προφορικού τμήματος των εξετάσεων (συνέντευξη, προφορική εξέταση στα μαθήματα).

    [Επίσης η υποχρεωτική εξέταση στο μάθημα των Γαλλικών πρέπει να καταργηθεί, (όπως ήδη έχει σε Γερμανία και Ιταλία), καθώς αποτελεί αχρείαστη και παρωχημένη προ πολλού ήδη «κρησάρα» – τα Γαλλικά έχουν πάψει να είναι η γλώσσα της διπλωματίας ήδη από τη Συνθήκη της Γιάλτας στον Β’ Παγκ. Πόλεμο – που αποκλείει άξιους και ταλαντούχους νέους από τη συμμετοχή στις εξετάσεις. Ακόμη και ο Καναδάς που την έχει μία από 2 επίσημες γλώσσες του δεν την προαπαιτεί για τους Αγγλόφωνους! Άσχετο το ότι ασφαλώς θα διδαχθεί εντός της Ακαδημίας. Ορθό και δίκαιο θα ήταν να αντικατασταθεί από επιλογή μεταξύ των επίσημων γλωσσών του ΟΗΕ (Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Αραβικά) και της Γερμανικής, κατά το Γερμανικό και Ιταλικό πρότυπο, αλλά και της Τουρκικής για ευνόητους εθνικούς λόγους. ]

    Έτσι η Διπλωματική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ θα μπορέσει να αποδιώξει από επάνω της έναν παρεξηγημένο μύθο ότι αποτελεί «κλειστό κλαμπ», πόσω μάλλον στη χώρα μας, όπου η καχυποψία ενυπάρχει σε επαυξημένο βαθμό. Θα αποδείξει με αυτή την κίνηση ότι δεν υπάρχουν νεποτισμός και διακρίσεις. Παράδειγμα ενός πολύ αξιόλογου στελέχους που εισήλθε στον διπλωματικό κλάδο όταν οι εξετάσεις γίνονταν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, ήδη Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι άγνωστο εάν σε είχε μπορέσει να εισέλθει στο Διπλωματικό Σώμα με την παραδοσιακή διεξαγωγή των εξετάσεων από το ΥΠΕΞ μόνο. Θεωρώ ότι η ουσιαστική συμμετοχή του ΑΣΕΠ στη διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού (πολλώ μάλλον δε που πρόκειται για θέσεις «βιτρίνα» της χώρας μας προς το εξωτερικό, και από τις πλέον υψηλά αμειβόμενες και με κύρος) είναι επιβεβλημένη. Γιατί, αν μη τι άλλο «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια – πρέπει και να φαίνεται».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:56 | Γεώργιος Παπανικολάου

    Αγαπητοί,
    θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου κατά πόσο είναι σωστό να προσλαμβάνουν προσωπικό μέ τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και όχι με μεθόδους προσλήψεων που ακολουθεί ο ιδιωτικός τομέας, επιχειρήσεις που αποκλειστικός μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο αλλά είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και ενδεχομένως σε άλλα διεθνή χρηματιστήρια.Επιπλέον, θεωρώ άδικο, συμβασιούχοι που εργάζονται στο δημόσιο ή σε επιχειρήσεις που κύριος μέτοχος είναι το δημόσιο, να απολύονται μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν προσληφθεί με την διαδικασία του ΑΣΕΠ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη: α. η αναγκαιότητα της θέσης που καλύπτουν β. η προσφορά και η απόδοσή τους.Πολλοί από αυτούς δεν έχουν σαφώς προσληφθεί με την διαδικασία του ΑΣΕΠ αλλά με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι με οποιουδήποτε είδους πολιτική παρέμβαση.
    Πιστεύω οι απόψεις μου βοηθήσουν στην διαμόρφωση του τελικού κειμένου του προς διαβούλευση νομοσχεδίου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 22:03 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ

    Τι θα γίνει με την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία; Αυτοί σύμφωνα με τον ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ νόμο 2986/2002 όταν κλείσει το σχολείο όπου υπηρετούν διορίζονται απευθείας ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ !!!και μάλιστα σε σχολείο του ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!!. Δηλαδή όχι μόνο δεν διορίζονται μεσω ΑΣΕΠ αλλά δεν υπηρετούν ΟΥΤΕ μια ημέρα στην επαρχία. Πρόκειται λοιπόν για μια κατάφορη αδικία σε βάρος όλων των υποψηφίων εκπαιδευτικών οι οποίοι βάση του νέου νόμου μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα μπορούν να διοριστούν. Από τη στιγμή λοιπόν που ακόμη και οι αναπληρωτές θα διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ είναι αυτονόητο ότι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα πρέπει να διορίζονται.
    Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να επιληφθεί του θέματος στα πλαίσια της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών και να μην επικρατήσουν τα συντεχνιακά συμφέροντα της ΟΙΕΛΕ η οποία γνωρίζει πολύ καλά να τα υπερασπίζεται , εκμεταλευόμενη και την επιρροή που έχει στο ΠΑΣΟΚ η κυρίαρχη παράταξή της ( που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ ) με τη βοηθεια βέβαια του ισχυρού προέδρου της.( είναι αυτο που είπε η Υπουργός για τα ……) Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του θέματος και σε περίπτωση αδράνειας του Υπουργείου , για τους λόγους που ήδη αναφέραμε, το θέμα θα αναδειχτεί με κάθε τρόπο και θα ζητήσουμε τη δικαίωσή μας μέσω της δικαστικής οδού….