Στο άρθρο 2 του ν. 1197/1981 (Α΄240): α) τροποποιείται η παρ. 2, προς τον σκοπό επικαιροποίησης και εναρμόνισης με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Κανονισμού (ΕΚ) 1099/2009 του Συμβουλίου, της 24ης Σεπτεμβρίου 2009 (L 303), β) προστίθεται παρ. 3 και το άρθρο 2 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
«Άρθρον 2.
1. Ζώον συντροφίας, εργασίας ή εκτροφών το οποίον κατέστη ανίκανον δια την δι` ην προορίζεται χρήσιν, συνεπεία γήρατος, ασθενείας, κατάγματος, αναπηρίας ή άλλης τινός αιτίας, δύναται να φονεύεται δι` ευθανασίας και μόνον κατόπιν προηγουμένης εκθέσεως κρατικού ή ιδιώτου κτηνιάτρου.
2. Απαγορεύεται η θανάτωση χερσαίων ζώων στα σφαγεία εφόσον δεν προηγηθεί αναισθητοποίηση σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Κανονισμού (ΕΚ) 1099/2009 του Συμβουλίου, της 24ης Σεπτεμβρίου 2009 (L 303).
3. α) Για τα χερσαία ζώα που υποβάλλονται σε ιδιαίτερες μεθόδους σφαγής που προβλέπονται από λατρευτικούς τύπους, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την αναισθητοποίηση πριν τη σφαγή, δεν εφαρμόζονται οι απαιτήσεις της παρ. 2 του παρόντος, υπό την προϋπόθεση ότι η σφαγή διενεργείται σε σφαγείο, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 4 του Κανονισμού (ΕΚ) 1099/2009.
β) Για τις εργασίες χειρισμού και ακινητοποίησης των ζώων που σφάζονται σύμφωνα με την περ. α) εφαρμόζεται η παρ. 2 του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΚ) 1099/2009.
γ) Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θεσπίζονται οι αρμόδιες αρχές, οι διαδικασίες, οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις, η διενέργεια ελέγχων και η επιβολή κυρώσεων, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τη σφαγή ζώων με μεθόδους που προβλέπονται από λατρευτικούς τύπους.»
Οχι στην σφαγη χωρις αναισθησια..
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
Οχι στην θανατωση ζωων χωρις αναισθησια!!!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!
ΌΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΉ ΖΏΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΊΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
Όχι στη σφαγή χωρίς αναισθησία λ
Όχι στη σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία
Όχι στη σφαγή χωρις αναισθησία
Οχι στην θανατωση ζώου χωρίς αναισθησία!!!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
Οχι στην σφαγη χωρις αναισθησια
όχι στη σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία
OΧΙ
Αρχικά, είναι απαράδεκτο το γεγονός της παράκαμψης της απόφασης του ΣΤΕ.
Δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί για κανέναν λόγο, μη μας γυρίζετε στον μεσαίωνα! Είναι ανήθικο!!
Δώστε έστω σε αυτές τις βασανισμένες ψυχές το δικαίωμα να έχουν ένα «ανώδυνο» τέλος. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για όλα τα δεινά που τους προκαλούμε.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ!
ΌΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
Οχι στη θανάτωση ζώων χωρίς αναισθησία
Να ΜΗΝ νομιμοποιηθεί η σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία. Να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομες τις λατρευτικές σφαγές. Ως πολίτης απαιτώ να παρθούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των ζώων, όχι να καταργηθούν και οι λιγοστοί νομοι που τα προστατεύουν.
ΟΧΙ στη θανάτωση των ζώων αν δεν έχει προηγηθεί αναισθησία. Μιλάμε για ζώα που αντιλαμβάνονται πλήρως το τι συμβαίνει, είναι πιο έξυπνα από σκυλιά. Το λιγότερο που οφείλουμε είναι η αναισθητοποίηση τους πριν την σφαγή τους.
Όχι στην Θανάτωση ζώων χωρίς αναισθητικό η με οποιονδήποτε τρόπο που τους προκαλεί πόνο ή βασανισμό!
Αν μη τι αλλο ..ας μην υποφερουν..Ναι στην αναισθησια
OXI στην θανάτωση ζώου χωρίς αναισθητοποίηση
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1197/81. ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ η ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΕΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΝΟΙ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1197/81
ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ. ΕΙΣΤΕΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.
όχι στην κατάργηση του άρθρου 2 του ν. 1197/81. Λυπηθείτε τα και σεβαστείτε τα έστω και ως τελευταία πράξη ανθρωπιάς. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε βασανιστές μόνο για μια θρησκεία που απαιτεί θυσία στον θεό της.
Όχι στην θανάτωση των ζώων χωρίς αναισθητοποιηση..
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΕΝΙΚΑ…
GO VEGAN….
Όχι στη θανάτωση ζώου εφόσον δεν προηγηθεί αναισθητοποίηση
Ο Χ Ι ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3!
Σφαγή ζώου ΜΟΝΟ αν έχει προηγηθεί αναισθητοποίηση!!!
Καμία θρησκευτική πρακτική δεν δικαιολογεί τέτοιου βαθμού βαρβαροτητα!
Δηλώνω όχι στην παράγραφο 3
Όχι στην κατάργηση του Άρθρου 2 Παρ. 2 του Νόμου 1197/81 που ορίζει ρητά και χωρίς εξαιρέσεις ότι: «2. Απαγορεύεται η θανάτωσις θηλαστικών εις τα σφαγεία εφ` όσον δεν προηγηθή της αφαιμάξεως, αναισθητοποίησις ενεργούσα ακαριαίως.»Η σφαγή χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση είναι βασανισμός ζώων, συνεπώς κακούργημα βάσει και του ίδιου νόμου 1197/1981 Άρθρο 1 Παρ. 2α, ενώ η ΚΥΑ 951/44337/21.4.2017 που επέτρεπε τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση κρίθηκε παράνομη από το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1751/2021 απόφασή του.
όχι στη βαρβαρότητα!!!!!!!
Κατάργηση άμεσα του άρθρου για την θανάτωση των ζώων.
Ποτε και για κανεναν λογο!
Υποτίθεται ως ο Νόμος 4830/2021 ετέθη εν ισχύ με σκοπό την προστασία κάθε έμβιου οργανισμού που συναισθάνεται.
Υπάρχει μήπως κάποια επιστημονική μελέτη,κάποια επιστημονική έκθεση βασισμένη σε στοιχεία και αναλύσεις που να ορίζει ότι τα παραγωγικά ζώα δεν συναισθάνονται;
Ποίος είναι ο λόγος της εξαίρεσης τους από το προστατευτικό πλαίσιο του Νόμου;
Τα παραγωγικά ζώα γεννήθηκαν για να θυσιάζονται, γιατί η αναπόφευκτη πορεία τους προς το θάνατο πρέπει να συντελείται με βασανιστικό και βάρβαρο τρόπο;
Ως χώρα είχαμε την νομοθετική πρόβλεψη ήδη από το 1981 με τον Νόμο 1197/1981, να απαγορεύουμε ακριβώς αυτό το έγκλημα – την απουσία αναισθητοποίησης.
41 ολόκληρα χρόνια μετά την θέσπιση του ανωτέρω Νόμου θα βαδίσουμε προς τα πίσω;;
Για όσα άτομα τρέφονται με κρέας δε θα είναι το ίδιο υγειές να καταναλώσουν αυτό το κρέας εάν το ζώο βρίσκεται σε στρες την ώρα της σφαγής. Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τα ζώα ως όντα σκεφτείται πρακτικά τι επίπτωση θα έχει αυτό για τους πολίτες που καταναλώνουν κρέας.
Η αναισθησία είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε πριν το σφαγείο
Όχι στη θανάτωση ζώου εάν δεν προηγηθεί αναισθητοποίηση
Όχι στη θανάτωση ζώου εφόσον δεν προηγηθεί αναισθητοποίηση
Διαφωνώ στην κατάργηση του άρθρου 2 του νόμου 1197/81. Και αυτά τα μπρος πίσω στις νομοθεσίες και στα άρθρα να σταματήσουν. Ψηφίζεται νόμος για την προστασία των ζώων ας μην αναιρείτε τους νόμους/τα άρθρα που ψηφίζετε.
Η σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση αποτελεί οπισθοδρόμηση για την προστασία των ζώων στην Ελλάδα.
Εκ μέρους της Compassion in World Farming (CIWF) http://www.ciwf.org , της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα παραγωγικά ζώα παγκοσμίως, υποβάλλω την παρακάτω τοποθέτηση στη διαβούλευση. Στο παρελθόν, με επιστολές μας στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2013, 2017 και 2020 είχαμε επανειλημμένως τονίσει ότι η σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση είναι εξαιρετικά οδυνηρή και τρομακτική για τα ζώα, προκαλεί βασανιστικό πόνο και αγωνία τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους και είναι καταδικαστέα. Σε μια περίοδο όπου η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για θέματα προστασίας των ζώων είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν, η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση αποτελεί οπισθοδρόμηση και είναι πλήρως αντίθετη με τις σύγχρονες αντιλήψεις και θέσεις της κοινωνίας μας καθώς και τα επιστημονικά στοιχεία για την αισθαντικότητα των ζώων.
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία (Κανονισμός EK 1099/2009) υποχρεώνει τα Κράτη Μέλη να εφαρμόσουν την αναισθητοποίηση πριν τη σφαγή των ζώων. Αντίθετα, ουδεμία υποχρέωση προβλέπεται για οποιοδήποτε Κράτος Μέλος ή σφαγείο να σφάζει ζώα σύμφωνα με τα έθιμα των διαφόρων κοινοτήτων στην επικράτεια του. Η ρύθμιση αυτή στον Κανονισμό προβλέφθηκε επειδή τα ζώα υποφέρουν κατά τη διαδικασία σφαγής και επιβάλλεται το μέτρο της αναισθητοποίησής τους για να ελαχιστοποιηθεί ο βαθμός του πόνου που υφίστανται. Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία μάλιστα δίνει στα Κράτη Μέλη τη δυνατότητα να υιοθετήσουν ακόμη πιο αυστηρούς νόμους για την καλύτερη προστασία των ζώων (Κεφάλαιο VII, Άρθρο 26 του Κανονισμού). Η πλήρης εφαρμογή του Κανονισμού πέραν από νομική υποχρέωση των Κρατών Μελών είναι η βέλτιστη επί της ουσίας επιλογή και για λόγους ευζωίας των ζώων αλλά και για τα σφαγεία και το προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.
Διαπιστώνουμε ότι ο νέος Υπουργός ΑΑΤ, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προβαίνει σε ακύρωση βασικά της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που συμφώνησε με την επιβολή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1099/2009 και την υποχρεωτική αναισθητοποίηση των ζώων πριν τη σφαγή, και δικαιώνοντας τις θέσεις των ζωοφιλικών οργανώσεων και των πολιτών που ζητούν την προστασία των ζώων κατά τη διάρκεια της σφαγής.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει εκπονήσει Έκθεση[1] και έχει εκδώσει Γνώμη[2] σχετικά με την καλή μεταχείριση κατά τη σφαγή και βασίζει τα συμπεράσματά της στην εξέταση της εκτεταμένης επιστημονικής βιβλιογραφίας στον τομέα αυτό. Η EFSA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «λόγω των σοβαρών ανησυχιών για την καλή μεταχείριση των ζώων που συνδέονται με τη σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση, πρέπει πάντα να εκτελείται αναισθητοποίηση πριν τη σφαγή».
Αν και είναι αμφίβολο κατά πόσο οι τοποθετήσεις στην συγκεκριμένη διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη, ζητούμε να προχωρήσει το Υπουργείο στην άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και να ενημερωθούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στις Περιφέρειες για την άρση αδειών που έχουν δοθεί για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση. Θα πρέπει το Υπουργείο να αναλογιστεί ότι σε περίπτωση νέας εγκυκλίου, θα υπάρξει εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ, κάτι που εκθέτει την κυβέρνηση και τις αποφάσεις των εκάστοτε υπουργών. Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ έχει ακυρώσει την προηγούμενη εγκύκλιο με Νο 951/44337/21.4.2017.
Ζητούμε να εφαρμοστεί πλήρως ο Κανονισμός 1099/2009 για τη σφαγή με αναισθητοποίηση.
Ζητούμε την απόσυρση του Άρθρου 50 από το νομοσχέδιο.
Σεβόμαστε το δικαίωμα όλων στη θρησκευτική ελευθερία, είναι αδιανόητο όμως να επιτρέπουμε να επεκταθεί αυτό το δικαίωμα σε πρακτικές που προκαλούν πόνο και βασανισμό στα ζώα.
Όλγα Κήκου για την Compassion in World Farming
Σιχάθηκα και που το διάβασα και μούτζωσα το εαυτό μου που σας ψήφισα! Δε ντρέπεστε ρε, μαύρο κατάμαυρο θα πάρετε, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Για ποιο πολιτισμό μιλάτε ,κατά τα άλλα φοράτε και γραβάτες αλλά τα χέρια σας τα βάφετε με το αίμα των αθώων πλασμάτων! Ανήθικοι, μας ντροπιάζετε!
Είναι δυνατόν εν έτει 2022 να νομοθετούμε για την σφαγή των ζώων χωρίς αναισθησία; Καταρχάς για ποιόν λόγο τίθεται τέτοιο θέμα; Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Δεύτερον, μόλις μετετράπη ο βασανισμός των ζώων σε κακούργημα. Υπάρχει τελικά ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος ή λειτουργείτε καθαρά ψηφοθηρικά;
Θέλετε να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά ή να γυρίσουμε χίλια χρόνια πίσω με «λατρευτικών τύπων θρησκειών»;
Τέλος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κρίνει παράνομη την σφαγή χωρίς αναισθησία και βέβαια κάτι τέτοιο είναι και αντίθετο και στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1099/2009.
Με ποιόν είμαστε; Με την Ευρώπη ή με το Ισλάμ;
Δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, ιδίως τη στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρή κοινωνική πίεση από κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν για θρησκευτικούς λόγους μια πιο βάρβαρη αντιμετώπιση των ζώων κατά την ούτως ή άλλως βάρβαρη σφαγή τους. Αν υπάρχει ανησυχία για συνταγματικά δικαιώματα και ευθυγράμμιση με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, διαβάστε την απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου του Βελγίου (CC 30 septembre 2021, n° 117/2021 ; CC 30 septembre 2021, n° 118/2021) που επιβεβαιώνει την απαγόρευση σφαγής χωρίς αναισθησία, σε μια χώρα μάλιστα όπου σε πολλούς δήμους οι μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία.
Η προσθήκη της παραγράφου, μοναδικό σκοπό έχει να διευκολύνει, αν όχι να επιβάλλει, την αποδοχή ξενόφερτων θρησκευτικων εθίμων και πρακτικων, που ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτιστικό και φιλελεύθερο επίπεδο των Ελλήνων.
Η Ελλάδα πρέπει αποτελεί χωρα δικαίου και πολιτισμού.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1197/81
Ό,τι πιο αισχρό..ό,τι πιο ανήθικο έχω ακούσει στη ζωή μου..κ για ποιον λόγο..?? Γιατί επιτρέπεται στο όνομα των «λατρευτικών τύπων» πρώτον να θυσιάζονται ζώα λες κ ζούμε στον μεσαίωνα κ δεύτερον κ ακόμα χειρότερο που δείχνει κ το ποιόν αυτών που το απαιτούν κ αυτών που θέλουν να το εφαρμόσουν όχι απλώς να θυσιάζονται τα ζώα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αλλά να υποφέρουν κιόλας με τον χειρότερο τρόπο.. κ όλο αυτό για λατρευτικούς λόγους ε..?? Για τους λάτρεις των θείων..?? Για αυτές τις γελοίες κ ανήθικες θρησκευτικές παραδόσεις..?? Ποιος ψυχικά υγιής άνθρωπος μπορεί να θέλει κ να δεχτεί κάτι τέτοιο..?? Δεν γίνεται να συζητάμε για κάτι τέτοιο.. απλά δεν γίνεται..αρνούμαι.. απλά δεν πρέπει να περάσει…!!!
Η σφαγή χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση είναι βασανισμός ζώων, συνεπώς κακούργημα βάσει και του ίδιου νόμου 1197/1981 Άρθρο 1 Παρ. 2α, ενώ η ΚΥΑ 951/44337/21.4.2017 που επέτρεπε τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση κρίθηκε παράνομη από το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1751/2021 απόφασή του. Καμία εξαίρεση στη σφαγή ζώων χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση, συνολική αφαίρεση του Άρθρου 50 από το Νομοσχέδιο.
Ας μην γυρίσουμε πίσω στον μεσαίωνα.Η θρησκευτικές τελετουργίες οφείλουν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη κοινωνία
Με το προτεινόμενο άρθρο η Ελληνική Κυβέρνηση πηγαίνει τη Χώρα 41 χρόνια πίσω.
Ο Ν. 1197/1981 απαγορεύει, μέχρι σήμερα, τη σφαγή ζώων χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση. Η Απόφαση 1751/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει ρητά την υφιστάμενη ρύθμιση, ως μέτρο ευρύτερης προστασίας των ζώων, σύμφωνο προς το άρθρο 26 του Κανονισμού 1099/2009. Το “σκεπτικό” που προβάλλεται στην ενότητα “Γιατί αποτελεί πρόβλημα;” στην “Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης” καταλήγει ακατανόητα και αυθαίρετα σε συμπέρασμα ευθέως αντίθετο με το διατακτικό της Απόφασης του ΣτΕ και τελικά, με επίκληση της Απόφασης αυτής, προτείνεται η κατάργηση της προστατευτικής διάταξης στην οποία βασίζεται!
Θυμίζουμε ότι είχε απορριφθεί ρητά ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι ήταν υποχρεωμένη από το ενωσιακό δίκαιο να επιτρέψει τις σφαγές με λατρευτικούς τύπους χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση και είχε κριθεί ότι ο κανονισμος άφηνε στα κρατη-μελη επαρκές περιθώριο εκτίμησης προκειμένου να ρυθμισουν το θεμα της λατρευτικης σφαγης συμφωνα
με τη δικη τους νομοθεσια και αντιληψη περι προστασιας των ζωων, ιδίως εφόσον διατηρώντας την εθνικη νομοθεσια είχαν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασια των ζωων.
Τέλος, προσβάλλει τη νοημοσύνη του μέσου ψηφοφόρου να αναφέρεται στην “Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης” ότι “μακροπρόθεσμος στόχος” είναι η προστασία των ζώων.
Η ρύθμιση μας πηγαίνει στο Μεσαίωνα, ενώ οι ανάγκες των θρησκευτικών κοινοτήτων θα μπορούσαν να καλύπτονται είτε με εισαγωγές κρέατος (όπως ρητά επιτρέπεται από το ενωσιακό δίκαιο) είτε με πρόβλεψη ότι η σφαγή με λατρευτικούς τύπους θα γίνεται και αυτή με προηγούμενη αναισθητοποίηση, όπως έχει δεχτεί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βέλγικη υπόθεση και όπως αυτό γίνεται ήδη σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης.
Σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόσκληση σε διάλογο προς τις φιλοζωικές οργανώσεις, χάρη στις οποίες, έστω για λίγο, από τη δημοσίευση της Απόφασης του ΣτΕ, τον Οκτώβριο του 2021 και μέχρι σήμερα, η Χώρα μας μετρήθηκε ανάμεσα στις προοδευτικές για την προστασία των ζώων στην Ευρώπη.
όχι στην θανάτωση ζώου εφόσον δεν προηγηθεί αναισθητοποίηση