ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ Άρθρο 28 Αναστολή μείωσης προσωπικής διαφοράς κατά την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων

 

Αναστέλλεται από 1ης.6.2022 και μέχρι τις 31.5.2024, η εφαρμογή του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176). Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να αναπροσαρμόζεται η καταληκτική ημερομηνία αναστολής.

  • 16 Μαΐου 2022, 11:35 | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Να δοθεί η προσωπική διαφορά και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που έχουν μεταταγεί στο Υπ.Οικονομικών μετά το 2018.

  • 16 Μαΐου 2022, 11:04 | Μαρία Κ.

    Η μη συμπερίληψη πρόβλεψης σχετικά με την απόδοση προσωπικής διαφοράς στους υπηρετούντες στο ΥΠΟΙΚ και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς (μετά την 11η.10.2018) αποτελεί αδιαμφισβήτητα κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων, είναι άδικη και έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διεύρυνση, του ήδη αγεφύρωτου μισθολογικού χάσματος μεταξύ παλαιών και νέων υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών και τους Φορείς αυτού.

    Αν η διαμορφωθείσα κατάσταση, με υπαμοιβόμενους σε σχέση με τα καθήκοντά τους υπαλλήλους υπαγόμενους στο Υπ. Οικονομικών, ενώ έχουμε αναλάβει εξαρχής τις ίδιες αρμοδιότητες, τις ίδιες ευθύνες με τους παλαιοτέρους συναδέλφους μας, έχοντας τα ίδια (ή και αυξημένα) με αυτούς τυπικά προσόντα, αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις θα πρέπει να είναι έτοιμοι να επωμιστούν και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος, το οποίο, ωστόσο, κρίνω ότι δεν θα μπορέσει να υπερκαλυφθεί από το αποτύπωμα άλλων πρωτοβουλιών που όντως έχουν ληφθεί προς την σωστή κατεύθυνση.

  • 16 Μαΐου 2022, 11:07 | Ευφροσύνη Μπούσλη

    Οι νέοι Ειδικοί Επιστήμονες στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν στην Αρχή από το 2018 κ.ε., αμείβονται με μισθούς Ενιαίου μισθολογίου, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα τυπικά προσόντα, την επαγγελματική διαδρομή, αλλά και τα ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντα τους στο πλαίσιο της αποστολής της Αρχής, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ένα καθεστώς ανισότητας και αδικίας –κατά παράβαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, όπως η ίση αμοιβή γι α ίση εργασία, η αξιοκρατία και η αναλογικότητα- που με την προτεινόμενη διάταξη θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης διάταξης, η άμεση χορήγηση της προσωπικής διαφοράς στους νέους Ειδικούς Επιστήμονες στον Συνήγορο του Πολίτη είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση της άρσης των απαράδεκτων μισθολογικών ανισοτήτων έναντι των παλαιότερων συναδέλφων.

  • 16 Μαΐου 2022, 11:33 | ΕΦΗ Χ.

    Πρέπει να διορθωθεί η μισθολογική ανισότητα μεταξύ υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και να αποδοθεί η προσωπική διαφορά σε όσους υπαλλήλους διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά τον 10/2018 καθώς αμείβονται διαφορετικά για ΙΔΙΑ εργασία …

    Παρακαλούμε διορθώστε αυτή την αδικία !!!!

  • 16 Μαΐου 2022, 11:25 | Κρυσταλλία Τσιρώνη

    Πολύ σωστά το παρόν άρθρο τακτοποιεί μία αδικία σε βάρος των συναδέλφων που λαμβάνουν προσωπική διαφορά στις αποδοχές τους, ταυτόχρονα όμως είναι απαραίτητο αυτό να διευρυνθεί, προκειμένου να προβλεφθεί η χορήγηση αντίστοιχου οικονομικού οφελήματος στους υπαλλήλους μετά τη δημοσίευση του ν. 4569/2018. Σε διαφορετική περίπτωση το ίδιο το Κράτος γίνεται άδικο, ανακόλουθο, διασπαστικό έναντι των ίδιων των λειτουργών του.

  • 16 Μαΐου 2022, 10:12 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Καλό θα ήταν στο συγκεκριμένο άρθρο να δοθεί και η Προσωπική Διαφορά σε υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά το 10/2018 όπου η προηγούμεη Κυβέρνηση φρόντισε και τη χορήγησε. Είναι άδικο και αντισυνταγματικό οι υπάλληλοι με ίδια καθήκοντα (σε αρκετές περιπτώσεις και περισσότερα) να αμοίβονται διαφορετικά. Ως Κυβέρνηση που σέβεται την ισότητα και το Σύνταγμα οφείλετε να δώσετε λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα στο συγκεκριμένο άρθρο. Υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών με μετά το 10/2018 με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα δικαιούνται να αμείβονται τουλάχιστον ίδια με του υπαλλήλους προ το 10/2018.

  • 16 Μαΐου 2022, 10:19 | Ελένη Κ.

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,

    Το ζήτημα της άνισης μισθολογικής αντιμετώπισης υπαλλήλων που διαθέτουν ίδια προσόντα, ίδια προϋπηρεσία και φέρουν εις πέρας το ίδιο έργο αναλαμβάνοντας τις ίδιες ευθύνες, είναι σοβαρό και αντισυνταγματικό κατά την άποψή μου.
    Η υπερβάλλουσα μείωση του ν.4024/2011 εισήχθη με τη λογική της ομαλής μισθολογικής μετάβασης των παλαιότερων υπαλλήλων, εξαιτίας των μεγάλων μισθολογικών περικοπών που υπέστησαν και είναι κατανοητή και λογική η θέσπισή της. Η διατήρησή της, όμως, σε βάθος δεκαετίας και η περεταίρω διεύρυνση του μισθολογικού χάσματος με το παρόν άρθρο σε σχέση με τους νεότερους συναδέλφους είναι άδικη και δημιουργεί μεγάλη δυσφορία η οποία έχει αντίκτυπο στην καθημερινή απόδοση των υπαλλήλων.

    Μάλιστα, το «πάγωμα» της υπερβάλλουσας μείωσης και η συνέχιση της μισθολογικής ωρίμανσης, παύει να έχει το νόημα της προσωπικής διαφοράς για την κάλυψη αναγκών, αλλά την παγιώνει ως ένα είδος επιδόματος, χάνοντας έτσι το συνταγματικό της έρεισμα.

    Δίνεται η αίσθηση ότι η κυβέρνηση πιέζει τους υπαλλήλους να συρθούν σε μακρούς και πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες για τη διεκδίκησής της. Ιδιαίτερα, όσον αφορά στους υπαλλήλους του Υπ. Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων τους, αλλά και του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι παρελθούσες διατάξεις έως το 2018 αποκατέστησαν την ανισότητα, την οποία και περιμένουμε να αποκαταστήσετε και για εμάς τους μετέπειτα μεταταχθέντες.

    Με εκτίμηση,
    Υπάλληλος του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αυξημένα προσόντα και ευθύνες.

  • 16 Μαΐου 2022, 10:38 | ΜΕΤΑΞΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Το παρόν σχέδιο νόμου αναφορικά με την βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, φαντάζει οξύμωρο από την στιγμή που μεγεθύνεται η αδικία που υφίστανται οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων αυτού, οι οποίοι διορίστηκαν/μετατάχθηκαν μετά την 01.11.2018, καθώς η μισθολογική διαφορά με τους υπαλλήλους που ήδη λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Με το παρόν νομοσχέδιο όχι μόνο διατηρείται μια απαράδεκτη και αντισυνταγματική διαφορά ανάμεσα στις αποδοχές των «παλαιών» και των «νέων» υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και των εποπτευόμενων φορέων αυτού, αλλά αυτή η διαφορά αντισυνταγματικά και αυθαίρετα αυξάνεται, δημιουργώντας δυσαρεστημένους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, τορπιλίζοντας το ομαδικό κλίμα στις υπηρεσίες.
    Επίσης κύριε Υπουργέ, πως αποδέχεστε ελεγκτές του Υπουργείου σας (Σ.Δ.Ο.Ε ) να αμείβονται χαμηλότερα από κλητήρα άλλου Υπουργείου ή και αυτού που εσείς προΐσταστε; χωρίς ελεγκτική αποζημίωση, χωρίς ειδικό μισθολόγιο ή έστω το αυτονόητο ίση μισθολογική αντιμετώπιση με τους συναδέλφους τους;
    Η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε για την διόρθωση αυτής της αδικίας και την μη περεταίρω απαξίωση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Υπουργείου οικονομικών.

  • 16 Μαΐου 2022, 09:08 | Νεκτάριος Ντάνος (Ελεγκτικό Συνέδριο)

    Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω διεύρυνση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των υπαλλήλων στη ίδια υπηρεσία, με τις ίδιες αρμοδιότητες ή και περισσότερες.

    Παραβιάζει δε τη συνταγματική αρχή της ισότητας και την αρχή της χρηστής διοίκησης εφόσον δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, ενώ αντιτίθεται μεταξύ άλλων και στο άρθρο 22 παρ. 1β του Συντάγματος, όπου ρητά αναφέρεται ότι «Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας».

    Το γεγονός ότι υπάλληλοι της ίδιας Υπηρεσίας, με τα ίδια και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα τυπικά προσόντα που ασκούν καθήκοντα νευραλγικά και ιδιαίτερης φύσεως και δεν αμείβονται το ίδιο, δημιουργεί μια άδικη μισθολογική διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών υπαλλήλων.

    Παρακαλούμε για την άμεση νομοθετική ρύθμιση και για τους υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να υπάρξει εργασιακή ηρεμία και αποκατάσταση της αδικίας.

  • 16 Μαΐου 2022, 09:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που, εφόσον δε χορηγεί την Π.Δ σε όλους τους εργαζομένους, διευρύνει τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ συναδέλφων και παράγει αδικία με αποτέλεσμα τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στους εργασιακούς χώρους, συνεπεία του οποίου είναι η διάσπαση και η κοινή αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων τους, ενώ από την άλλη παραμένουν ίδιες οι υποχρεώσεις όλων. Επ’ αυτού ,αιώνες πρίν, ο Αριστοτέλης έγραψε: «δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ίση αντιμετώπιση των ανίσων». Τελικά η κοινωνία των «αρίστων» ολοταχώς οδεύει σε κοινωνία των «ανίσων» . Είναι λυπηρό, αποκαρδιωτικό και προκλητικό.

  • 16 Μαΐου 2022, 09:31 | ΔΡΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Η άνιση μεταχείριση μεταξύ παλαιών και νέων εργαζομένων είναι άδικη και εξοργιστική. Θα πρέπει άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου να σταματήσει την μισθολογική ανισότητα.
    Οι εργαζόμενοι απαιτούν σεβασμό -δικαιοσύνη – ίση μεταχείριση με άμεση καταβολή της προσωπικής διαφοράς.

  • 16 Μαΐου 2022, 09:16 | ΤΣΑΜΠΙΚΑ

    Κύριε Υπουργέ,
    Η «Ρύθμιση θεμάτων Προσωπικής Διαφοράς» του Κεφ. Β’ δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τη μισθολογική ενίσχυση όσων ήδη τη λαμβάνουν, χωρίς να αντιμετωπίζεται το ζήτημα των ακραίων μισθολογικών ανισοτήτων εντός του ίδιου φορέα που δημιουργεί η προσωπική διαφορά. Οι νέοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν ή μετατάχθηκαν αμείβονται με μισθούς Ενιαίου μισθολογίου, σε πλήρη αναντιστοιχία με μισθούς παλαιότερων συναδέλφων που εκτελούν τα ίδια ακριβώς εργασιακά καθήκοντα αλλά είναι δικαιούχοι της Π.Δ.
    Με την προτεινόμενη διάταξη θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η προαναφερόμενη μισθολογική ανισότητα ενώ ξεκάθαρα θα πρέπει αρχικά να χορηγηθεί άμεσα η προσωπική διαφορά σε όσους υπαλλήλους δεν την λαμβάνουν εντός του φορέα.

  • 16 Μαΐου 2022, 09:08 | Θεανώ Κασάπη

    κύριε υπουργέ..

    Καιρός ειναι πια να ταχτοποιηθεί αυτή η μισθολογική ανισότητα μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου υπουργείου, με τα ίδια προσόντα και όμοιες αρμοδιότητες και καθήκοντα.
    Είναι άδικο για μας που λαμβάνουμε έναν βασικό μισθό και με το ζόρι καλύπτουμε βασικές ανάγκες,να παλεύουμε τόσο καιρό για τα αυτονόητα.
    Επιτέλους χαμηλώστε και κοιτάξτε μας..

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

  • 16 Μαΐου 2022, 09:02 | Ελένη Τσατσαράγκου

    Η απόδοση της Προσωπικής Διαφοράς στους εργαζόμενους, που μετατάχθηκαν ή διορίστηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και τους Εποπτευόμενους Φορείς του μετά τον Οκτώβριο του 2018, είναι ηθικά σωστή, εργασιακά δίκαιη και συνταγματικά επιβεβλημένη και για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στο παρόν σχέδιο νόμου.

  • 16 Μαΐου 2022, 08:01 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

  • 16 Μαΐου 2022, 08:11 | Μαριάννα Λ.

    Δε νοείται σε υπηρεσίες αιχμής, για τη μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, το Υπουργείο Οικονομικών κτλ. να συνεχίζει να υφίσταται η τόσο η άδικη όσο και η αντισυνταγματική μισθολογική διαφορά μεταξύ «παλαιών» και «νέων» υπαλλήλων…

    Η εύρυθμη όσο και αποτελεσματική-αποδοτική λειτουργ;ία των Δημόσιων Υπηρεσιών προϋποθέτει την εξάλειψη του όποιου μισθολογικού χάσματος υφίσταται.

  • 16 Μαΐου 2022, 08:52 | ΧΑΡΑ Κ.

    Δε νοείται σε υπηρεσίες αιχμής, για τη μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης να συνεχίζει να υφίσταται η τόσο η άδικη όσο και η αντισυνταγματική μισθολογική διαφορά μεταξύ «παλαιών» και «νέων» υπαλλήλων…

  • 16 Μαΐου 2022, 00:32 | Ειρήνη

    Η μη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς στο σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων του, καθώς και στους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν ανάλογο ζήτημα, αποτελεί παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων. Απαιτείται τροποποίηση του εν λόγω άρθρου, ώστε να αρθεί το μισθολογικό χάσμα παλαιών και νέων στους φορείς που αυτό εξακολουθεί να υφίσταται.

  • 15 Μαΐου 2022, 16:36 | Γεώργιος Κ.

    Όλοι οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), με οποιοδήποτε καθεστώς, μετά την 11η Οκτωβρίου 2018, έχουν σημαντική μισθολογική διαφοροποίηση. Το γεγονός αυτό, όπου υπάλληλοι της ίδιας Υπηρεσίας, με τα ίδια προσόντα και το ίδιο αντικείμενο εργασίας, αμείβονται με διαφορετικό τρόπο, με μοναδικό κριτήριο τον χρόνο τοποθέτησής τους στην υπηρεσία, δημιουργεί μια άδικη μισθολογική διάκριση, μεταξύ νέων και παλαιών υπαλλήλων.
    Η μη ισχύς των διατάξεων του αρ. 45 τουΝ.4569/2018 για τους νέους υπαλλήλους, όπως σαφώς προβλέφθηκε στην περίπτωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού «Η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς για το ανωτέρω προσωπικό που έχει ήδη προσληφθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος γίνεται από το χρόνο της δημοσίευσης, ενώ για εκείνο που προσλαμβάνεται μετά τη δημοσίευση, η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς γίνεται από το χρόνο της πρόσληψης.» παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας και την αρχή της χρηστής διοίκησης εφόσον δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, ενώ αντιτίθεται μεταξύ άλλων και στο άρθρο 22 παρ. 1β του Συντάγματος, όπου ρητά αναφέρεται ότι «Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας»..
    Για τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε επιτακτικά πλέον τη διευθέτηση της εις βάρος μας διακριτικής μεταχείρισης και την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισότητας μέσω της νομοθετικής τακτοποίησης της εκκρεμότητας της μισθολογικής εξομοίωσης των συναδέλφων που εντάχθηκαν στη δύναμη των υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ, μετά την ισχύ του αρ. 45 του ν. 4569/2018.

  • 15 Μαΐου 2022, 15:57 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Μ.

    Συμφωνώ με την πρόταση διατήρησης της προσωπικής διαφοράς υπαλλήλων που έχουν κάνει μετάταξη εκτός Νόμου κινητικότητας και τους έχει αφαιρεθεί. Είναι άδικος ο νόμος (άρθρο 27 παρ.4 του Ν.4354/2015 ) και πρέπει να διορθωθεί, γιατί η ισχύς του και η εφαρμογή του δημιουργεί ανισότητες μεταξύ υπαλλήλων που ασκούν τα ίδια καθήκοντα στην ίδια υπηρεσία.

  • 15 Μαΐου 2022, 15:19 | ΣΤΈΛΙΟΣ

    Κύριε Υπουργέ
    Πρέπει να χορηγηθεί άμεσα και αναδρομικά η Προσωπική Διαφορά σε όλους τους συναδέλφους που δεν τη λαμβάνουν με σκοπό την εξομάλυνση της μισθολογικής ανισότητας που υφίστανται οι νέοι (μεταταχθεντες και διορισμένοι) σε σχέση με τους παλαιούς προς εκπλήρωση του αυτονόητου: ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Ίση αμοιβή για παροχή ισάξιας εργασίας.
    Υπάρχουν υπάλληλοι που παρόλο είχε αποφασιστεί η μετάταξη ‘η ο διορισμός τους πριν τη ψήφιση του νόμου 4569/2018, καθυστέρησε η έκδοση του ΦΕΚ με αποτέλεσμα να αμείβονται μηνιαίως με τα μισά χρήματα παρόλο που προέρχονται από την ίδια πρόσκληση.
    ΠΡΈΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΙΣΧΎΣΕΙ ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΉ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, σύμφωνα με τις βασικές Αρχές του Συντάγματος, της ισότητας και δίκαιης μεταχείρισης.

  • 15 Μαΐου 2022, 15:33 | Δήμητρα Κ.

    Η αντισυνταγματικη μισθολογική ανισότητα που λαμβάνει χώρα εις βάρος όσων υπηρετούν στο ΥΠΟΙΚ μετά τον Οκτώβριο του 2018 συνεχίζεται. Νεοεισερχομενοι υπάλληλοι λαμβάνουν μικρότερο μισθό, σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουν είτε λιγότερα τυπικά προσόντα, είτε λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες ή ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, είτε ανήκουν και σε χαμηλότερη βαθμίδα εκπαίδευσης!
    Η πολιτικη ηγεσία δυστυχώς κωφεύει και αδιαφορεί, ενώ περιμενει απο εμάς καθημερινά τα μέγιστα. Παρακαλώ, να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία!

  • 15 Μαΐου 2022, 13:43 | Φωτεινή Δ.

    Πρέπει να διορθωθεί η μισθολογική ανισότητα μεταξύ υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και να αποδοθεί η προσωπική διαφορά σε όσους υπαλλήλους διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά τον 10/2018.

  • 15 Μαΐου 2022, 13:33 | Δημήτρης

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων ,με διαφορετικό μισθολόγιο,τα ίδια προσοντα, στην ίδια Υπηρεσία!!!

  • 15 Μαΐου 2022, 10:01 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΔΑΡΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
    Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.4 του Ν.4354/2015 ισχύει ότι σε περίπτωση μετάταξης ή
    μεταφοράς του υπαλλήλου σε άλλο φορέα, η προσωπική διαφορά του παρόντος άρθρου
    παύει να καταβάλλεται. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η υποχρεωτική μετάταξη ή μεταφορά του
    υπαλλήλου σε άλλο φορέα, λόγω συνολικής ή μερικής μεταφοράς ή κατάργησης της
    Υπηρεσίας του ή στο πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων, όπως αυτή καθορίζεται με
    κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και
    Οικονομικών, οπότε η εν λόγω προσωπική διαφορά εξακολουθεί να καταβάλλεται,
    σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1.

    Στις μετατάξεις που εξετάζονται και διεκπεραιώνονται κατόπιν πρόσκλησης -η αιτήσεως του υπαλλήλου
    και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν.4440/2016 σε εφαρμογή του
    ενιαίου μισθολογίου, αφαιρείται το δικαίωμα διατήρησης της προσωπικής διαφοράς από
    τον αιτούντα μεταταχθέντα σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.4 του Ν.4354/2015.
    Ενώ σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 18 του ν.4440/2016 κατά τη μετάταξη υπαλλήλων
    αναφέρεται κατηγορηματικά η διατήρηση της τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές.
    Αυτή η μη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς,οπωσ και αναφερεται παραπανω αποτελεί ανισότητα μεταξύ εργαζομένων,με
    υπαλλήλους ιδίου φορέα, ιδίων εφοδίων και ετών εργασίας, να λαμβάνουν διαφορετικό
    μισθό και να αποτελούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων, κάτι που αντίκειται στην έννοια του
    ενιαίου μισθολογίου. Είναι μια αδικία σε βάρος μερίδας υπαλλήλων που πρέπει να
    διορθωθεί. Η διακοπή καταβολής της προσωπικής διαφοράς που ελάμβαναν έως τη
    μετάταξή τους αυτοί οι υπάλληλοι, αποτελεί σημαντική μείωση του μισθού τους σε βάρος
    του οικογενειακού προϋπολογισμού τους. Η συνέχιση διατήρησης της καταβολής της
    προσωπικής διαφοράς – καταβολή που δεν επιβαρύνει επιπλέον το Δημόσιο – αποτελεί
    ένδειξη ίσης αντιμετώπισης εργαζομένων και σαφή υλοποίηση της έννοιας του ενιαίου
    μισθολογίου.

    Σας ευχαριστώ και ελπίζω στη διευθέτηση του θέματος.

  • 15 Μαΐου 2022, 10:22 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΔΑΡΗΣ

    Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.4 του Ν.4354/2015 ισχύει ότι σε περίπτωση μετάταξης ή
    μεταφοράς του υπαλλήλου σε άλλο φορέα, η προσωπική διαφορά του παρόντος άρθρου
    παύει να καταβάλλεται. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η υποχρεωτική μετάταξη ή μεταφορά του
    υπαλλήλου σε άλλο φορέα, λόγω συνολικής ή μερικής μεταφοράς ή κατάργησης της
    Υπηρεσίας του ή στο πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων, όπως αυτή καθορίζεται με
    κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και
    Οικονομικών, οπότε η εν λόγω προσωπική διαφορά εξακολουθεί να καταβάλλεται,
    σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1.

    Στις μετατάξεις που εξετάζονται και διεκπεραιώνονται κατόπιν πρόσκλησης -η αιτήσεως του υπαλλήλου
    και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν.4440/2016 σε εφαρμογή του
    ενιαίου μισθολογίου, αφαιρείται το δικαίωμα διατήρησης της προσωπικής διαφοράς από
    τον αιτούντα μεταταχθέντα σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.4 του Ν.4354/2015.
    Ενώ σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 18 του ν.4440/2016 κατά τη μετάταξη υπαλλήλων
    αναφέρεται κατηγορηματικά η διατήρηση της τυχόν προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές.
    Αυτή η μη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς,οπωσ και αναφερεται παραπανω αποτελεί ανισότητα μεταξύ εργαζομένων,με
    υπαλλήλους ιδίου φορέα, ιδίων εφοδίων και ετών εργασίας, να λαμβάνουν διαφορετικό
    μισθό και να αποτελούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων, κάτι που αντίκειται στην έννοια του
    ενιαίου μισθολογίου. Είναι μια αδικία σε βάρος μερίδας υπαλλήλων που πρέπει να
    διορθωθεί. Η διακοπή καταβολής της προσωπικής διαφοράς που ελάμβαναν έως τη
    μετάταξή τους αυτοί οι υπάλληλοι, αποτελεί σημαντική μείωση του μισθού τους σε βάρος
    του οικογενειακού προϋπολογισμού τους. Η συνέχιση διατήρησης της καταβολής της
    προσωπικής διαφοράς – καταβολή που δεν επιβαρύνει επιπλέον το Δημόσιο – αποτελεί
    ένδειξη ίσης αντιμετώπισης εργαζομένων και σαφή υλοποίηση της έννοιας του ενιαίου
    μισθολογίου.

  • 15 Μαΐου 2022, 10:56 | Χριστίνα

    Κε Υπουργέ,

    Παρακαλούμε να δείτε εκ νέου το θέμα της προσωπικής διαφοράς. Είναι άδικο και αντισυνταγματικό να υπάρχουν άνθρωποι στις υπηρεσίες μας που προσφέρουν την ίδια δουλειά με παλιότερους συναδέλφους και να μην λαμβάνουν την προσωπική διαφορά!! Θα πρέπει αν μη τι άλλο να αναγνωριστεί η προσπάθεια που κάνουν και να ανταμειφθούν γι αυτήν. Γίνεται ιδιαίτερα φανερό ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το Άρθρο ώστε να συμπεριληφθεί το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και όσων άλλων υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών βρίσκονται στη του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και όσων άλλων υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά τα φαινόμενα αυτά.

    Παρακαλούμε να το δείτε από την πλευρά του εργαζόμενου Έλληνα πολίτη ο οποίος παρά τις αντιξοότητες του συστήματος συνεχίζει να παράγει έργο.

  • 14 Μαΐου 2022, 23:25 | Στέφανος

    Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν νοείται ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών να αμοίβεται όσο και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου. Δεν νοείται ελεγκτής του Σ.Δ.Ο.Ε. με αρμοδιότητες που δεν τις έχει καμία άλλη υπηρεσία και τεράστιες ευθύνες να αμοίβεται το ίδιο με υπαλλήλους των άλλων υπουργείων. Η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε για την διόρθωση αυτής της αδικίας.

  • 14 Μαΐου 2022, 22:46 | Μαρία

    Η εν λόγω ρύθμιση δεν προάγει ούτε την αρχή της αξιοκρατίας ούτε την αρχή της ισότητας εφόσον υπάρχουν μισθοί δύο ταχυτήτων. Να προβλεφθεί άμεσα χορήγηση της προσωπικής διαφοράς σε νέους υπαλλήλους, όπως έγινε και το 2018, για να υπάρχει κοινή αφετηρία για ΟΛΟΥΣ και να εξασφαλιστούν ΙΣΟΙ ΟΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η μη πρόβλεψη της ΠΔ για τους νέους συνιστά απαξίωση τους αφού διαθέτουν εφάμιλλα τυπικά προσόντα και παρέχουν ισάξιο έργο με παλαιούς υπαλλήλους.

  • 14 Μαΐου 2022, 22:05 | Βασιλική

    Η μη χορήγηση προσωπικής διαφοράς σε νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος τους σε σχέση με τους παλιούς. Το αίτημα είναι δίκαιο, ανταποκρινόμενο στην αρχή της ισότητας, θα εξασφαλίσει την αποδοτικότερη λειτουργία του Δημοσίου και θα αποτελέσει κίνητρο προσέλκυσης επιπλέον αξιόλογων εργαζομένων.

  • 14 Μαΐου 2022, 21:01 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ. ΕΝΑΙ ΠΟΦΑΝΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΝΕΙ.

  • 14 Μαΐου 2022, 20:37 | Τάκης

    Να δοθεί η προσωπική διαφορά σε όλους τους νέους συνάδελφους, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση της αδικαιολόγητης μισθολογικής ανισότητας δημιουργεί προβλήματα τα οποία μακροπρόθεσμα θα εντείνονται εις βάρος της λειτουργίας των Δημόσιων Φορέων.

  • 14 Μαΐου 2022, 18:17 | Γεώργιος

    Ήρθε επιτέλους η ώρα να υπάρξει οικονομική ισότητα μεταξύ υπαλλήλων που εκτελούν τα ίδια καθήκοντα κι έχουν τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις. Κοινή βάση για την μισθοδοσία όλων μας είτε με απόδοση της Προσωπικής Διαφοράς η με καθιέρωση ειδικού μισθολογίου για όλους τους υπαλλήλους παλιούς και νέους στα πρότυπα της ΑΑΔΕ. Όχι άλλη κοροϊδία, ξεκάθαρες κουβέντες από όλους τους εμπλεκόμενους.

  • 14 Μαΐου 2022, 16:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, πολύ σωστή ρύθμιση! Επιβεβαιώνω ότι σε κάθε άνοδο μισθολογικού κλιμακίου ο μισθός μειώνεται αντί να αυξάνεται λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς! Τέτοιο οξύμωρο πράγμα δεν είχε ξαναγίνει ποτέ!!! ΜΠΡΑΒΟ, ΣΩΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, προχωρήστε την και μακάρι να έχει εφαρμογή από αρχές του 2022 τουλάχιστον.

  • 14 Μαΐου 2022, 15:57 | Βάσω Α.

    Παρότι σκοπός του παρόντος νόμου είναι «η βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και την εισαγωγή της έννοιας της αυτοαξιολόγησης» ουδόλως ολοκληρωμένη φαίνεται η παρουσιαζόμενη προσέγγιση για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των εργαζομένων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν μετά το 2018 στο ΥΠΟΙΚ και σε εποπτευόμενους από αυτό φορείς εφόσον δεν υπάρχει ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    Διερωτώμαι με βάση τις πολιτικές διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού πώς ακριβώς επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση ενός εργαζομένου που έχει τα ίδια προσόντα, τις ίδιες ευθύνες, τα ίδια καθήκοντα και παρέχει ισάξια εργασία με παλαιότερους συναδέλφους αλλά αμείβεται πολύ λιγότερο από αυτούς?

    Να χορηγηθεί άμεσα και αναδρομικά η Προσωπική Διαφορά σε όλους τους συναδέλφους που δεν τη λαμβάνουν με σκοπό την εξομάλυνση της μισθολογικής ανισότητας που υφίστανται οι νέοι σε σχέση με τους παλαιούς προς εκπλήρωση του αυτονόητου: ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Ίση αμοιβή για παροχή ισάξιας εργασίας.

  • 14 Μαΐου 2022, 15:27 | Σωτήρης Δημητρίου

    Αδιανόητο να συζητείται το αυτονοήτο.

    Απαιτείται η τροποποίηση του άρθρου ώστε να αρθεί το μισθολογικό χάσμα παλαιών-νέων στους φορείς που αυτό εξακολουθεί να υφίσταται.

  • 14 Μαΐου 2022, 13:32 | Νίκος Κόρακας

    Η αναστολή της εφαρμογής του τέταρτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), από 01.06.2022 και μέχρι τις 31.5.2024, χωρίς προηγουμένως τη χορήγηση της Προσωπικής Διαφοράς στους από 12.10.2018 υπηρετούντες του Υπουργείου Οικονομικών, επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη μισθολογική ανισότητα από την ήδη υπάρχουσα. Άλλωστε, η υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την αναφερόμενη ανισότητα είναι γνωστή σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη προκειμένου να αποκατασταθεί η εν λόγω αδικία.
    Ως εκ τούτου κρίνεται δίκαιη και κατ’ επέκταση αναγκαία η χορήγηση της Προσωπικής Διαφοράς στο σύνολο των υπαλλήλων προκειμένου να υφίσταται μία δίκαιη μισθολογική βάση, για λόγους ισότητας και αποφυγής συγκρούσεων μεταξύ των υπαλλήλων.
    Τέλος, επισημαίνεται η αρνητική επίδραση στην εργασιακή καθημερινότητα και ψυχολογία των από 12.10.2018 υπηρετούντων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι αισθάνονται ότι δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα και είναι θέμα χρόνου πολλοί εξ αυτών να εκδηλώσουν σοβαρό ενδιαφέρον για μετακίνησή τους σε άλλον Φορέα.

  • 14 Μαΐου 2022, 10:05 | Εβελίνα Φ.

    Κύριε Υπουργέ,
    Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι επιλέχθηκαν κατόπιν εξαιρετικά απαιτητικών διαγωνιστικών διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ, κινητικότητας κλπ, έναντι χιλιάδων άλλων υποψηφίων, λόγω των αυξημένων προσόντων και της εξειδίκευσής τους, ζητούμε τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς σε όλους, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου μας για την επίτευξη των τεθέντων από το Υπουργείο στόχων και του εθνικού σκοπού. Σε αντίθετη περίπτωση, σύντομα θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα προσέλκυσης, αλλά και διατήρησης ικανών στελεχών, τα οποία αναζητούν ήδη διεξόδους εκτός Υπουργείου.

    Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αδικία, με τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου, κατ’ εφαρμογή της αρχής της ισότητας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

  • 14 Μαΐου 2022, 08:50 | Γιώργος Παπαδημητρίου

    Με το παρόν σχέδιο νόμου οξύνεται η αδικία που υφίστανται οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων αυτού, οι οποίοι διορίστηκαν/μετατάχθηκαν μετά την 01.11.2018, καθώς η μισθολογική διαφορά με τους υπαλλήλους που ήδη λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά αυξάνεται ακόμη περισσότερο.
    Ενώ ήδη οι υπάλληλοι που διορίστηκαν/μετατάχθηκαν στο ΥΠ.ΟΙΚ. ή σε εποπτευόμενους φορείς μετά την 01.11.2018, εδώ και τρία έτη, υφίστανται μια άνιση μισθολογική μεταχείριση έναντι των συναδέλφων τους παρότι ασκούν ίδια καθήκοντα και διαθέτουν εφάμιλλη (και σε αρκετές περιπτώσεις με περισσότερα χρόνια συνολικής υπηρεσίας) εργασιακή εμπειρία και ακαδημαϊκά προσόντα με εκείνους που λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά, με μοναδικό κριτήριο τον χρόνο τοποθέτησής τους στην υπηρεσία, με το παρόν νομοσχέδιο όχι μόνο διατηρείται μια απαράδεκτη και αντισυνταγματική διαφορά ανάμεσα στις αποδοχές των «παλαιών» και των «νέων» υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και των εποπτευόμενων φορέων αυτού, αλλά αυτή η διαφορά αντισυνταγματικά αυξάνεται σε δυσθεώρητα ύψη, δημιουργώντας δυσαρεστημένους υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, τορπιλίζοντας το ομαδικό κλίμα στις υπηρεσίες.
    Η άρση μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ υπαλλήλων που υπηρετούν στον ίδιο φορέα (με τη χορήγηση της Προσωπικής Διαφοράς στο σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων αυτού), είναι ουσιαστικά μονόδρομος, και μάλιστα όταν η Προσωπική Διαφορά αποδόθηκε στους υπηρετούντες υπαλλήλους του ΥΠ.ΟΙΚ, με τους Ν.4024/2011 (Α’ 226), Ν.4354/2015 (Α ́ 176) και τελευταία του Ν.4569/2018 (Α’ 179), έχοντας ως βάση την εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας.
    Προτείνεται να συμπεριληφθεί διάταξη για την άμεση χορήγηση της Προσωπική Διαφοράς στο σύνολο των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ και των εποπτευόμενων φορέων αυτού σύμφωνα με τις βασικές Αρχές του Συντάγματος ,της ισότητας και δίκαιης μεταχείρισης.

  • 14 Μαΐου 2022, 08:35 | ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.

  • 14 Μαΐου 2022, 00:34 | Νασος

    Στo πλαίσιο της συνταγματικής ισότητας και της δίκαιης μεταχείρισης πρέπει να αποδοθεί η Προσωπική Διαφορά στους υπαλλήλους που διορίσθηκαν ή μετατάχθηκαν μετά την 11.10.2018, όπως άλλωστε είχε αποδοθεί σε όλους τους υπαλλήλους με προηγούμενες αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις.

  • 13 Μαΐου 2022, 23:58 | Πέτρος

    Έχετε συνειδητοποιήσει για ποιους φορείς μιλάμε;; Για το πόσο συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους; Για την ευθύνη και τη συνέπεια με την οποία ανταποκρίνονται οι συνάδελφοι; Απαράδεκτο να μην δίνεται η προσωπική διαφορά σε όλους όσους εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες!!

  • 13 Μαΐου 2022, 21:41 | Nikos

    Προκειμένου να σταματήσει η μισθολογική ανισότητα στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να χορηγηθεί η Προσωπική Διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους που μετατάχθηκαν/διορίστηκαν στο Υπουργείο μετά τον Οκτώβριο του 2018.
    Είναι παράλογο στην ίδια υπηρεσία, συνάδελφοι να επιτελούν το ίδιο έργο και να αμείβονται διαφορετικά, ακόμη και με σημαντικές πολλές φορές διαφορές !!! Είναι άδικο, δεν έχει νόημα, προκαλεί την οργή και αγανάκτηση και την κακή ψυχολογική λειτουργία στην ίδια την υπηρεσία. Επιτακτική ανάγκη να διορθωθεί αυτό με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, υπάρχει τρόπος και τον ξέρετε. Ειδάλλως ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

  • 13 Μαΐου 2022, 21:36 | Σοφία ΔΥ

    Στα πλαίσια της συνταγματικής ισότητας και δίκαιης μεταχείρισης να αποδοθει η Προσωπική Διάφορα στους μεταταχθεντες υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών μετά την 11.10.2018 όπως είχε αποδοθει σε όλους τους υπαλλήλους με προηγούμενους νόμους.
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων ,με διαφορετικό μισθολόγιο,τα ίδια προσοντα, στην ίδια Υπηρεσία!!!

  • 13 Μαΐου 2022, 21:39 | Κόλια Δήμητρα Λουκία

    Σας παρακαλούμε να διορθώσετε την αδικία που έχει προκύψει λόγω της μη καταβολής της προσωπικής διαφοράς σε υπαλλήλους του υπουργείου οικονομικών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μας στο ΣΔΟΕ. Έχουμε πολλοί υπαλληλοι διορισθεί με την 9κ/2017, ασκούμε τα ίδια καθήκοντα και μερικοί από εμάς λαμβάνουμε 30-40% χαμηλότερο μισθό άπλως και μόνο επειδή ο δικός μας διορισμός έγινε μετά το 2018. Αυτό θα έπρεπε να έχει διορθωθεί χθες.

  • 13 Μαΐου 2022, 21:58 | ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Το καθεστώς της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των εργαζομένων με το ίδιο αντικείμενο εργασίας είναι κατ αρχήν άδικο,αναποτελεσματικό, σκορπάει απογοητεύσεις, δημιουργεί συγκρούσεις, αποτελεί τροχοπέδη στην κατανομή εργασίας μεταξύ των υπαλλήλων, δεν δίνει κίνητρο στους υπαλλήλους να αφοσιωθούν στο ευαίσθητο έργο τους που στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.
    ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
    ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

  • 13 Μαΐου 2022, 20:28 | Κλήμης

    Είμαι στέλεχος στο σύστημα του ΕΣΠΑ. Θα ήθελα να θίξω το θέμα ότι όσοι πήραμε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μετά τις 01.01.2016, λάβαμε τα 2 ΜΚ στο βασικό μισθό, αλλά υπεστήκαμε μείωση ίση με 2 ΜΚ στην προσωπική μας διαφορά σε αντίθεση με όσους είχαν μεταπτυχιακό μέχρι 31.12.2015 και δεν είχαν καμία μείωση στην προσωπική τους διαφορά. Και προφανώς όσοι αναγνωρίσουν το μεταπτυχιακό τους μετά τις 01.06.2022 θα λάβουν στο βασικό μισθό 2 ΜΚ επίσης χωρίς μείωση στην προσωπική τους διαφορά. Έτσι λοιπόν, υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα, την ίδια ειδικότητα, την ίδια προϋπηρεσία που κάνουν την ίδια δουλειά, θα αμείβονται με ΑΝΙΣΟ τρόπο, απλώς επειδή κάποιοι από εμάς πήραμε και αναγνωρίσαμε το μεταπτυχιακό μας μεταξύ 01.01.2016 και 31.05.2022. Το δίκαιο λοιπόν είναι η αναστολή μείωσης της προσωπικής διαφοράς να ισχύσει αναδρομικά από 01.01.2016, τουλάχιστον για τη λήψη ΜΚ λόγω μεταπτυχιακού.

  • 13 Μαΐου 2022, 19:53 | ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Η «Ρύθμιση θεμάτων προσωπικής διαφοράς» του Κεφ. Β’ δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τη μισθολογική ενίσχυση όσων ήδη τη λαμβάνουν, χωρίς να αντιμετωπίζεται το ζήτημα των ακραίων μισθολογικών ανισοτήτων εντός του ίδιου φορέα που δημιουργεί η προσωπική διαφορά. Οι νέοι Ειδικοί Επιστήμονες στον Συνήγορο του Πολίτη, όσοι/-ες προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν στην Αρχή από το 2018 κ.ε., αμείβονται με μισθούς Ενιαίου μισθολογίου, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα τυπικά προσόντα, την επαγγελματική διαδρομή, αλλά και τα ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντα τους στο πλαίσιο της αποστολής της Αρχής. Όσο δεν ικανοποιείται το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη, για ένα νέο, δίκαιο και αντιπροσωπευτικό μισθολόγιο για το σύνολο του Ειδικού Επιστημονικού προσωπικού, διαιωνίζεται ένα καθεστώς ανισότητας και αδικίας –κατά παράβαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, όπως η ίση αμοιβή γι α ίση εργασία, η αξιοκρατία και η αναλογικότητα- που με την προτεινόμενη διάταξη θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης διάταξης, η άμεση χορήγηση της προσωπικής διαφοράς στους νέους Ειδικούς Επιστήμονες στον Συνήγορο του Πολίτη είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση της άρσης των απαράδεκτων μισθολογικών ανισοτήτων έναντι των παλαιότερων συναδέλφων τους.

  • 13 Μαΐου 2022, 18:45 | Πηνελόπη

    Πρέπει να συμπληρωθεί το άρθρο για την χορήγηση της Προσωπικής Διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Συντάγματος, της ισότητας και της δίκαιης μεταχείρισης, όπως έγινε και με το Ν.4569/2018. Να σταματήσει η μισθολογική ανισότητα σε βάρος αυτών που μετατάχθηκαν μετά τις 11-10-2018 και οι οποίοι εργάζονται στις υπηρεσίες τους με τα ίδια τυπικά προσόντα και τα ίδια καθήκοντα.
    Επιπλέον, κάποιοι υπάλληλοι, που προέρχονται από την ίδια πρόσκληση μετάταξης, λαμβάνουν την Π.Δ., γιατί ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάταξής τους ως 11-10-2018 και κάποιοι άλλοι από την ίδια πρόσκληση δεν παίρνουν Π.Δ.

  • 13 Μαΐου 2022, 18:35 | Ναπολέων Μαργώνης

    Πρέπει να διορθωθεί η μισθολογική ανισότητα μεταξύ υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και να αποδοθεί η προσωπική διαφορά σε όσους υπαλλήλους διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά τον 10/2018.
    Η Προσωπική Διαφορά αρχικώς αποδόθηκε με νομοθετική ρύθμιση στους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, με τις διατάξεις του ν. 4024/2011 (Α’ 226) και ακολούθως επεκτάθηκε με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 (Α΄ 176) και τελευταία του ν. 4569/2018 (Α’ 179), κατ΄ εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ.