Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • Η προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης να τα αλλάξει όλα νομίζω ότι την οδηγεί σε αποφάσεις αυταρχικών καθεστώτων που δε λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη κανενός εμπλεκομένου.
    Η εργασία εμπειρία είναι πολύ μεγαλύτερο προσόν από οποιοδήποτε άσχετο και συχνά πληρωμένο μεταπτυχιακό , ζητείται σε οποιαδήποτε θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα , πρέπει να μοριοδοτείται πιο γενναία κι όχι να εξισώνεται με τον άσχετο με τη δουλειά ή τον άνεργο.
    Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δείχνουν μια απόλυτη στάση , δεν ακούν κανένα , νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και στέκονται εκδικητικά απέναντι στους υπαλλήλους που όλοι εκμεταλλεύτηκαν, στάση που νομίζω ότι οδηγεί στην άλλη όχθη του ποταμού(φύγετε εσείς για να έρθουν οι ημέτεροι).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:35 | dimitris

    ΤΙ ΕΠΑΨΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ?ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΑΤΕ……..ΑΝΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΣΤΕ……….ΠΑΥΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΠΙΑ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:23 | Γιώτα

    Μπράβο στο υπουργείο για την προσπάθεια που κάνει να επιβάλλει την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων. Εμείς που φωνάζουμε οτι δεν υπάρχει αξιοκρατία, τώρα μας αιφνιδιάζει η κυβέρνηση. Κάποιοι έπρεπε να το ξεκινήσουν, επομένως κάποιοι άλλοι θα δυσανασχετούσαν. Βλέπω άτομα κάθε ηλικίας που λαχταρούν μια θέση με οποιοδήποτε καθεστώς σε οτιδήποτε σχετίζεται με το Δημόσιο, ακόμα και χωρίς να πληρώνονται, που ακόμα και όταν δεν έχουν εγκριθεί οι συμβάσεις τους, επιλέγουν να δουλεύουν απλήρωτοι για χρόνια με μόνο σκοπό να διεκδικήσουν δικαστικώς τη μονιμοποίησή τους, λέγοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας…Χαραμίζουν τα πιο δημιουργικά τους χρόνια για να είναι αντιπαραγωγικοί και μη αποδοτικοί γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Δεν φταίει μόνο η ανεργία που σε ωθεί εκεί. Αν θέλεις να δουλέψεις πραγματικά, η τελευταία επιλογή πρέπει να είναι το δημόσιο, και όχι ο αυτοσκοπός κάθε διπλωματούχου με μεταπτυχιακό. Με την κατάργηση της προσαύξησης η κυβέρνηση άρει κατά τη γνώμη μου το θεσμό των… «εγκλωβισμένων συμβασιούχων», αυτών που καθαρά με τη θέλησή τους εγκλωβίστηκαν στις υποσχέσεις δημάρχων, νομαρχών, και κάθε λογής προέδρων κλπ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:13 | Μιχάλης Τσερέκλας

    Θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία και στους 50άρηδες ανέργους του ιδιωτικού τομέα να επιζήσουν μέχρι να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 65 τους. Να υπάρξει αναλογική με τα χρόνια μοριοδότηση χωρίς περιορισμό ετών προϋπηρεσίας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:07 | ΣΙΜΟΥ ΑΝΘΗ

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3,4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ STAGE. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.

    Α.Σ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:05 | katerina

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Η ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ?
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ!!!Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.ΖΗΤΑΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ…
    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ,ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΙΣΩΣ, ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:57 | ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Να ισχύσει προσαύξηση 50% γι αυτούς που εργάστηκαν με καθεστώς stage μόνο για το χρονικό διάστημα από την ψήφιση του Νόμου Παυλόπουλου έως την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου. Διαφορετικά είναι δίκαιο να τους αναγνωριστεί συντάξιμη προϋπηρεσία και γιατί όχι να τους καταβληθεί η διαφορά αποδοχών έως το ύψος του βασικού μισθού. (εξάλειψη εργασιακού μεσαίωνα).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:53 | Γιώργος

    Είμαι Μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής!
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ 5ο ΕΤΟΣ ΣΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!

    ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ 1 ή 2 ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ!

    ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙ ΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:03 | eleftherios

    ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠ/ΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ & ΔΙΔΑΚΤΩΡΙΚΩΝ , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ – ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ – ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.

    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ‘Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ 1-2 ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ (ΥΠΟΥΡΓΟ-ΑΣΕΠ), ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΟΡΘΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ STAGE. ΟΣΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΘΗΤΕΥΑΝ ΕΚΕΙ, ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ, ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ‘Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ , ΜΟΛΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ -ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ‘Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:08 | ΜΑΡΙΑ

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΕΣ ΕΥΚΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΗ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!ΙΣΕΣ ΕΥΚΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 09:37 | Βασιλική

    Έπιτέλους!!!!
    Ελπίζω και πραγματικά χαίρομαι που επιτέλους η όλη διαδικασία πρόσληψης θα αλλάξει ριζικά! Καιρός ήταν.
    Αλλά κ. υπουργέ δεν φτάνει μόνο αυτό, απαιτείται και ριζικός τρόπος αλλαγής του τρόπου με τον οποίο το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται τις αιτήσεις μας, βγάζει αποτελέσματα, δέχεται τις ενστάσεις. Είναι απαράδεκτο να απαιτούνται 2 και 3 χρόνια για να πληρωθεί μια θέση σε δημόσιο φορέα και στο τέλος αυτή να μένει κενή επειδή ο επιτυχών διορίστηκε σε άλλο φορέα (αφού είχε την δυνατότητα να συμμετάχει σε πολλές προκυρήξεις ταυτόχρονα) και ο πίνακας με τους επιτυχόντες έχει πλέον λήξει οπότε ο φορέας θα πρέπει από την αρχή να προκυρήξει την θέση!
    Τέλος θα ήθελα πραγματικά να εντάξετε μέσω ΑΣΕΠ και το σύστημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα για εμάς που εργαζόμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαστε όμηροι Δημάρχων και Νομαρχών, οι οποίοι με το πρόσχημα οτι το προσωπικό δεν επαρκεί μας κρατάνε μακριά από την οικογένειά μας, χωρίζοντας πολλές φορές ζευγάρια με παιδιά για πολλά χρόνια! 3 χρόνια εγώ και ο συζηγός μου προσπαθούμε να πείσουμε τους Νομάρχες (και οι δυο σε διαφορετική νομαρχία) για να πάμε επιτέλους στην πόλη απο όπου καταγόμαστε και έχουμε το σπίτι μας, και να μεγαλώσουν επιτέλους τα παιδιά μας και με τους δυο γονείς.
    Δώστε ένα τέλος στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις που γίνονται στα γραφεία των βουλευτών και των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και δώστε την ευκαιρεία στις εκατοντάδες οικογένειες που ζουνε κάτω από αυτό το καθεστώς να ζήσουν ξανά μαζί.
    Δεν μπορεί η οικογενειακή ευτυχία να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:58 | ΚΑΤΑΠΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να μπούμε στήν λογική των κάθε είχους προσαυξήσεων και μοριοδοτήσεων για τις προσλήψεις στό Δημόσιο, αφού το θέμα μπορεί να λυθεί με πολύ απλό τρόπο. Συγκεκριμένα προτείνω:
    1.- Όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να κάνουν ετήσιο προγραμματισμό για τις ανάγκες τους σε προσωπικό (ή για τυχόν πλεονάζων προσωπικό)και να ενημερώνουν τα Υπουργεία μία φορά το χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
    2.- Σε πρώτη φάση τα κενά να καλύπτονται με μετατάξεις.
    3.- Οι προσλήψεις προσωπικού κατηγοριών ΔΕ να γίνονται μέσα από το σύστημα των Πανελλήνιων εξετάσεων, δηλαδή στό μηχανογραφικό δελτίο να υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για το Δημόσιο και οι επιτυχόντες στήν συνέχεια να φοιτούν στήν Σχολή Δημόσιας Διοίκησης πρίν διοριστούν.
    4.- Για τις προσλήψεις προσωπικού ΠΕ επίσης να γίνεται Πανελλήνιος Διαγωνισμός μία φορά το χρόνο, για όσες ειδικότητες χρειάζονται. Δηλαδή όσα πτυχία και να έχει κάποιος δέν πρέπει αυτός να μπορεί να αποδείξει την αξία τους μέσα από διαγωνισμό;
    5.- Διαβάζω ότι για προσλήψεις ΔΕ θα απαιτείται υποχρεωτικά και πτυχίο ξένης γλώσσας. Και ρωτάω: Μέσα από το σύστημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξασφαλίζεται η γνώση ξένης γλώσσας; Αφού από το Γυμνάσιο- Λύκειο δέν δίνεται ούτε LOWER ούτε profisiense τότε με ποιό δικαίωμα το Κράτος το ζητάει; Από ποιά βαθμίδα Δημόσιας εκπαίδευσης εξασφαλίζει στούς υποψηφίους πτυχίο ξένης γλώσσας; Δέν είναι ανακόλουθο;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:58 | ΓΡΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Κ.Κ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ?
    ΗΔΗ ΕΧΩ ΣΥΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ 48 ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΙΣΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΡΌΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ.
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ? ΕΧΕΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ) ΣΑΝ ΑΜΕΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ?
    Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞ΄ΑΥΤΩΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΤΡΕΧΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.
    ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΌΨΙΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΜΕΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 08:30 | Δημητρης

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ…
    ΝΑ ΜΠΟΘΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ….
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΝΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ….
    ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ,,,,
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΚΟΝΗ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ,,,

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ…
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ….
    ΠΑΜΕ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 05:34 | Νικος kapetan_blaxos

    Aυτο ειναι το κοινωνικο σας προσωπο κυριε πρωθυπουργε?????
    5500 χιλιαδες δασοπυροσβεστες ειμαστε που πολλοι κατα το παρελθον εχουν πληρωσει ακομα και με την ζωη τους την «εποχιακη εργασια τους».
    Αυτο εννοουσατε στο 2o debate οταν αναφεροσασταν σε εμας????
    Να μην ανεβασουμε και αλλα που εχουν ειπωθει κατα καιρους απο στελεχη της σημερινης κυβερνησης γιατι θα μας πουνε οτι λαικιζουμε….
    Γιατι κυριε πρωθυπουργε δεν κανετε πραξη τις προεκλογικες σας δεσμευσεις?
    Γιατι δεν αξιοποιητε την πολυχρονη εμπειρια μας πανω στο αντικειμενο της δασοπυροσβεσης με αιχμη την προληψη των δασικων πυρκαγιων?
    ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ζηταμε κυριε πρωθυπουργε και δεν ειναι απαιτηση ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 04:53 | Γιωργος

    ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..
    ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΙΔΩΤΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ!!
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ Ο ΙΔΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ +50% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.!!
    ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΥΕΤΑΙ»

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ..

    ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ…

    κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ..

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:30 | Γιώργος

    Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:

    1)ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

    2)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    ΚΑΤΑΝΟΟΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΑΛΛΑ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ +50% ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ…
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ!!!
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΥ «ΘΕΟΥ»??

    3)ΝΟΜΙΖΩ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ,ΚΑΙ
    ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ STAGIER ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ..
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ…(650,000) KAI AYTA ONEIREYONTAI KAI AYTA EXOYNE DIKAIVMA STHN ELPIDA KAI STHN PROSPATHEIA..

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ STAGIERS PERAN TOY PROBLEPOMENOY KAI ETΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ….
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ,,,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΕΙΡΟΥ…
    ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,,,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ…

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 03:43 | Γεώργιος Πετράκης

    από Gataca – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 02:29

    ΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ ΜΕ 20+ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΑ ΠΩ – ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΙΝΙΜUM ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟ TOP-300. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ «ΗΜΕΤΕΡΟΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ KAI ΣΟΥΣΟΥΡΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ».

    ΣΥΜΦΩΝΩ!

    Αξιότιμε κ. Καθηγητά, μπράβο για τις απόψεις σας!!!!
    Εργάζομαι εδώ και 32 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σαν μηχανικός
    ηλεκτρονικός ΣΑΕ και ΤΠΕ (πληροφορικός). Πρίν 2 χρόνια διαπίστωσα
    κι εγώ τα ίδια σε μιά απο της καλύτερες σχολές του ΑΠΘ (φυσικό) όπου
    φοιτητής του 13-14 στο Λύκειο, σύμφωνα με τα όσα μου καταμαρτηρούσαν
    8-10 συμφοιτητές του γυιού μου, περνούσε τα μαθήματα σφαίρα….
    εξ αιτίας του γεγονότος οτι ο πατέρας του ήταν λέκτορας στη σχολή !
    Σήμερα μαλλόν θα έχει και Master !!!!
    Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό άν υφίσταται στην Πανεπιστημιακή κοινότητα ? Επίσης ζευγάρι επισκεπτών (φίλων μου) καθηγητών απο τον Καναδά μου είπε ότι στην σχολή την πρώτη μέρα πήγαν στις 7πμ και ο πρώτος Καθηγητής γύρω στις 11:30!!!!
    Ρεζίλι Διεθνώς δυστυχώς έχουμε γίνει σε πολλά θέματα, πότε θα γίνει αυτοκάθαρση?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:37 | Gataca

    ΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ ΜΕ 20+ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΑ ΠΩ – ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΙΝΙΜUM ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟ TOP-300. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ «ΗΜΕΤΕΡΟΣ» ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ KAI ΣΟΥΣΟΥΡΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ».

    ΣΥΜΦΩΝΩ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:12 | Αναστασία

    Εάν θέλετε να βάλετε τάξη σ’ αυτόν τον Εργασιακό Μεσαίωνα και να καταργήσετε τα STAGE, πολύ καλά θα κάνετε. Είμαστε μαζί σας γιατί εμείς τη ζήσαμε αυτήν την αθλιότητα.

    Τα stage είναι κατάσταση δουλείας.
    Αλλά: «Αν είσαι εναντίον της δουλείας, δεν σκοτώνεις τους δούλους».

    Δουλεύω 5 χρόνια με 500 €, μόνο και μόνο για την πριμοδότηση κατά 50% της προϋπηρεσίας, που θα μου έδινε κάποια στιγμή την δυνατότητα μέσω ΑΣΕΠ να μονιμοποιηθώ. Αυτό ίσχυε με νόμο του κράτους και σ’ αυτό έλπιζα και έκανα υπομονή. Με αυτόν το νόμο άλλωστε διορίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια κάποιες χιλιάδες συμβασιούχοι που δούλευαν πριν το 2004.
    Κόβοντας αυτήν την πριμοδότηση μας πετάτε στον δρόμο χάνοντας 5 χρόνια από την ζωή μας. Γιατί;;;;;;;;;;

    Γιατί δίνετε αναδρομική ισχύ στο νόμο και μας κλέβετε το μόνο μας κέρδος από τόσα χρόνια;;
    Γιατί να είμαστε εμείς τα θύματα;;;;;;;;;
    Το κράτος δεν έχει συνέχεια;;;;;;;
    Εμείς ψηφίσαμε το νόμο για την πριμοδότηση;;;;;;;;;
    Εμείς ξέραμε αυτό το πλεονέκτημα και στην ουσία δουλεύαμε για να «αγοράσουμε» μόρια. Γι’ αυτό καθόμασταν. Αυτή την ελπίδα είχαμε.
    Αλλιώς ποιος θα καθόταν τσάμπα;;;;;;;;

    Αυτό που ίσχυε και γνωρίζαμε, αυτό νομίζω και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Οι όποιες αλλαγές, να ισχύσουν γι’ αυτούς που προσλαμβάνονται από δω και πέρα και θα έχουν πλήρη γνώση του εργασιακού καθεστώτος.

    Διαφορετικά, αφού θεωρείτε την πριμοδότηση τόσο άδικη και την καταργείται αναδρομικά για μας που δουλεύουμε από το 2004, μήπως θα πρέπει και όλους αυτούς που μονιμοποιήθηκαν αυτά τα χρόνια κάνοντας χρήση αυτού του 50%, να τους ακυρώσετε τις προσλήψεις;;;;;;;

    Πρόταση:
    Καταργείται το 50% για προϋπηρεσία που θα αποκτηθεί από τώρα και στο εξής.
    Να ισχύει όμως για όποια προϋπηρεσία αποκτήθηκε μέχρι σήμερα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:38 | ARISTOTELHS

    1)ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
    2)ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΙΕΚ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Η ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗς ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ…ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!
    3)ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ . ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
    4) ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ.. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
    5) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 2-3 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 10%ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. !!!ΜΙΑ ΕΝΟΙΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ. …
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟς ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ?ΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ..ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ…??ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ….ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΑΙ…ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 02:36 | Παύλος Λώλος

    Μπραβο στην κυβέρνηση επιτελους τα νέα παιδιά να μπαίνουν με την αξία τους στο δημοσιο με τους ιδιους κανόνες για όλους με τα ιδια μορια προυπηρασιας ειτε στον ιδ.τομεα ειτε στο δημοσιο. Τα stage σε ενα πραγμα έχουν δικαιο δουλευανε τζαμπα για 3,4,5,χρόνια και δεν κάναν μαθητεια ας ζητησουν τα δεδουλευμενα τους και οχι μοριοδοτησης (αρα μονιμοποιηση) σε βαρος των άλλων νεων. Πηγαν για να μπουνε στο δημοσιο με πλαγιο τροπο με πονηρο σκοπο και οχι για μαθητεια εχουν ευθυνη τους λυπαμε ειναι αξιοι της τυχης τους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:41 | ΜΑΙΡΗ

    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 2190 ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.

    ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ 2190 ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ,ΔΕΗ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΑΝ ΕΤΣΙ,
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ- ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ-ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ,
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ,
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΩΡΑ ΗΘΕΛΑΝ
    ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΚΕΝΟ 4ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ-ΕΤΣΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΕΠ!!!ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΝΥΧΤΑ.

    ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΙ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΑΡΘΡΟ 20 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΠΑΡΕΚΑΜΠΤΑΝ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ….ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΙ…ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΘΕΜΙΤΑ ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΝΑ 5-10 ΗΜΕΡΩΝ!!!!!!!

    ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ…

    Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ….ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΨΙΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ——————————————-
    ——————————————-

    ΠΑΙΞΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.-

  • Είναι δίκιο να υπάρχει μια ανοικτή διαδικασία, για όλους τους Έλληνες και του πολίτες της ΕΕ Η άθροιση τυπικών προσόντων αποτελεί μια βάση για την περαιτέρω αξιολόγηση των υποψηφίων όμως η εμπειρία αποτελεί βασικό κριτήριο τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε πολλά κράτη της Δυτικής Ευρώπης.

    Επιπρόσθετα, η προσκόλληση συμπολιτών μας σε θέσης διοικητικές και άλλες που δεν χαρακτηρίζονται από συνεχή ανάπτυξη προσόντων και δεξιοτήτων συνεπάγεται την αποκοπή τους από την αγορά εργασίας και κατ’ συνέπεια αυτοί άνθρωποι με την λήξη της σύμβασης τους μετά από 6,7,15 χρόνια οδηγούνται σε βέβαιοι ανεργία.

    Επιπρόσθετα η εμπειρία δείχνει υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν διάθεση να αποχωρήσουν από το δημόσιο (μόνιμοι, ΙΔΑΧ) και με την κατάλληλη παρότρυνση θα μπορούσαν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους δημιουργώντας ατομικές επιτηρήσεις η εργαζόμενοι σε θέσης ιδιαίτερων απαιτήσεων του ιδιωτικού τομέα. Θα έπρεπε ίσως να συνδυάσουμε ως κράτος, ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου (όσο και αν αυτό προκαλέσει το λαϊκισμό κάποιον) σε συνδυασμό με την ορθή και δίκαιη μειοδότησα τυπικών προσόντων, προϋπηρεσίας και δεξιοτήτων ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:19 | Ευη

    Προς τον GeorgeΚ και ολους οσους συμφωνουν μ αυτο

    Οι άνθρωποι που δούλεψαν σε Stage θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να πάρουν τα μόρια προϋπηρεσίας (όχι προσαύξηση) και μέχρι του μέγιστου επιτρεπτού ορίου (αν δούλεψαν πέραν αυτού είναι παράνομο).

    θελετε την γνωμη μου?
    Οχι μονο καμμια προσαυξηση ,αλλά ούτε καν μορια.Μ αυτη την λογικη να πάρουν μορια κι ολοι αυτοι που ελιωσαν τα παντελονια τους απο το διαβασμα.(ευτυχως δεν ανηκω σ αυτους)
    Μαθητευομενοι δεν ήταν?Που ακουστηκε οι μαθητες να παιρνουν μορια?Ζητηστε τοτε κι ολοι εσεις για τα χρονια που μαθαινατε και σπουδαζατε μορια.
    Ελεος.Απορω με τι μουτρα βγαινουν στους δρομους κι απαιτουν.
    Κυριοι της κυβερνησης,καμμια υποχωρηση σ αυτους ,και ν αφησουν τα παραμυθια που διαβασα παραπανω απο καποιον stagier οτι σας ψηφισε και περιμενει μονιμοποιηση.
    Παραμυθια της χαλιμας.Αν δεν ησουν οργανωμενο στελεχος της ΝΔ δεν εμπαινες σε stage που να γυρνουσε η γη αναποδα.
    Ειναι η μονη φορα που πρεπει να ειστε αδιαλλακτοι.
    Κατα τα αλλα ο καθεις εδω μεσα εχει τα δικαια του.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:04 | bibiana

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE – ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ Κ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ».

    ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΕΧΩΝΤΑΣ ΑΓΓΛΙΚΑ,ΕCDL Κ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75%! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕ ΑΠΟ ΕΥΠΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΟ Ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ! ΑΠΟ ΤΑ 19 ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ..ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Κ ΣΚΛΗΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΩΛΗΤΡΙΑ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ,ΣΤΑ ΚΛΕΦΤΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Η/Υ …

    Κ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΩΡΕΣ ΗΜΗΡΕΣΙΩΣ ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ STAGE…

    AYTO EΓΙΝΕ ΤΟ 2005, Κ ΜΗ ΕΧΩΝΤΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ TΙ ΣΗΜΑΙΝEΙ STAGE,ΥΠΕΓΡΑΨΑ!ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΙΣΓΝΩΣΗΝ ΣΟΥ!ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΑΖΩΝΤΑΣ ΜΟΥ Κ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ…Κ ΒΡΕΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 800ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 400 ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ…ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΗΡΑΝΕ ΘΕΛΑΝΕ ΑΤΟΜΟ ΔΕ ΕΩ ΟΝΤΑΣ ΤΕ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ «ΜΗΝ ΑΝΥΣΥΧΕΙΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΣΤΑ 550» ΝΑΙ ΕΚΑΝΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ!ΝΑ ΣΗΜΙΩΣΩ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΠ…ΕΔΩΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ 4ΧΡΟΝΙΑ…ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 1 ΑΤΟΜΟ,5 ΜΕ STAGE ,2 MIΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ,2 ΤΕΤΡΑΩΡΑ…ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΘΕΣΗ ΜΑΧΙΜΗ ΩΣ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ..
    ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΓΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ,ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΣΑΒΒΑΤΑ ΕΓΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ…ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ!ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΟΝΙΜΗ???ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ!ΓΙΑΤΙ???ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ Κ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ STAGE ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ…ΕΣΕΙΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΤΣΙ??

    ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ TΩΝ STAGE ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑ 400ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ- ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…

    ΕΙΠΑΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑΖΙΟ,ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ,ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ…ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ …ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 4ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΠΧ ΑΜΚΑ,ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΟΤ,ΟΓΑ ΚΤΛ) ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΡΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΤΕ ΒΑΡΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΙΤΕ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ Ή ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΄΄Η ΣΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ Κ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΟΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ Κ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,ΑΓΩΝΙΖΟΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΩΣΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ Κ ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ..ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ STAGE
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
    NAI ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:34 | Ελευθερία

    Επιτέλους ας σταματήσει η αδικία εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων. Δεν εργάζονται λιγότερο, απεναντίας. Μέχρι τώρα υπήρχαν στην Ελλάδα υπάλληλοι δύο ταχυτήτων

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:40 | Sia

    Εκτός από την ανισότητα μεταξύ των υποψηφίων, εκτός απο το γεγονός, ότι η προσαύξηση μοριοδότησης εφευρέθηκε γιά την τακτοποίηση των ημετέρων, αλλος ένας λόγος που πρέπει να καταργηθεί, είναι ότι δεν είναι απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις στο Δημόσιο.
    Το αντικείμενο εργασίας, απο Φορέα σε Φορέα διαφέρει,ακόμα και στις Δ/νσεις ιδίου φορεά, πολλες φορες και στα τμήματα ιδίας Δ/νσης. Για ποιά εμπειρία μιλάμε λοιπόν;
    Ο Μόνιμος υπάλληλος γίνεται πιόνι της κάθε Πολιτικής εξουσίας, που τον μετακινεί λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων από Δ/νση σε Δ/νση και δεν υπολογίζονται ουτε οι γνώσεις του επί του αντικειμένου, όυτε η εμπειρία του, ούτε οι συναφείς με το αντικείμενο τίτλοι σπουδών.
    Από τη στιγμή λοιπόν που η εμπειρία μέσα στον ίδιο τον φορέα δεν λαμβάνεται υπόψη, θεωρείται κοροϊδια και αδικία να λαμβάνεται για την πρόσληψη.
    Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα: Η εμπειρία ενος συμβασιούχου στο ΙΚΑ, τι συνάφεια μπορεί να ΄χει με το αντικείμενο σε μια ΔΟΥ. Καμια!
    Η εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνεται υπόψη μόνο στο ίδιο ή συναφές αντικείμενο. πχ η εμπειρία σε λογιστικό γραφείο, λαμβάνεται υπόψη σε αλλο αντίστοιχο. Οταν λέμε εμπείρια λοιπόν εννοούμε το ίδιο αντικείμενο.
    Σε θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και αξιοποιησης προσωπικού ο Ιδιωτικός τομέας απέχει έτη φωτός, από τον Δημόσιο.
    Ας οργανωθούν πρώτα οι Φορείς του Δημοσίου, ας αξιοποιήσουν το Προσωπικό τους, ας υπολογίσουν σωστά τις πραγματικές τους ελείψεις σε ανθρωπινο δυναμικό και μετά ας μας πουν, που και γιατί θέλουν εμπειρία.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:16 | κωστας

    ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:55 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ναι, διότι πάρα πολλοί απέκτησαν εργασιακή εμπειρία με την μη αξιοκρατική-αδιάβλητη πρόσληψή των στο Δημόσιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 01:23 | Λένα

    Δεν πρέπει να σταματήσει η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο.
    Καμία μοριοδότηση στους ήδη διορισμένους (οι ίδιοι και οι ίδιοι σε 2 και 3 θέσεις και οι υπόλοιποι μένουμε άνεργοι).

    Μοριοδότηση και με βάση την ηλικία. Πριν από 10-15 χρόνια τα πτυχία ήταν πιο χαμηλά από ότι τώρα. Ένας 35χρονος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί έναν 24χρονο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:30 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ

    Η μη μοριοδότηση είναι τιμωρία.Είναι τιμωρία όσων εντάχθηκαν στην προτεινόμενη από το πολιτικό σύστημα σχέση εργασίας υπό οιανδήποτε μορφή είτε ορισμένου,είτε αορίστου χρόνου.
    Με την κατάργηση της μοριοδότησης δεν απενοχοποιείται η πολιτική εξουσία.Τουναντίον δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τις στρατιές των εγκλωβισμένων εργαζομένων με σχέση πολιτικής εξάρτησης που η ίδια δημιούργησε από την μεταπολίτευση και μετά.
    Θα περίμενε κανείς από ένα σοσιαλιστικό κίνημα πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του,κατόπιν να δείξει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο στις γενιές των «εργαζομένων» και τέλος να βάλει τα θεμέλια που θα είναι ουσιωδώς αποδεκτά από την κοινωνία για ένα αξιοκρατικό σύστημα
    πρόσληψης στον δημόσιο τομέα.
    «Δεν χρωστάω σε κανένα» Σίγουρα στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα ΟΧΙ.Στους «εργαζόμενους πολιτικούς ομήρους» που όλοι σας δημιουργήσατε όμως;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:45 | The Great

    Σ’ αυτή την διαβούλευση, πιστεύω ότι η κυβέρνηση πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της. Έβαλε τους πολίτες να «τσακώνονται», κι αυτή να το παίζει «σωτήρας»!!! Ήδη έχει επέλθει κοινωνική αναστάτωση και ανασφάλεια και οι πολίτες είναι χωρισμένοι σε δυο μέτωπα … Στους συμβασιούχους και στους μη συμβασιούχους. Όμως την κοινωνική δυσαρέσκεια δεν την απορροφά η κυβέρνηση … Αυτή αποδυναμώνεται από την «σύγκρουση» των πολιτών μεταξύ τους και ακούγεται «βαθιά» … Σαφώς και η πλειοψηφία των πολιτών είναι μη συμβασιούχοι αφού μιλάμε για 250.000 πολίτες που φέρουν την ιδιότητα του συμβασιούχου και κάποια εκατομύρια πολιτών να δεν τη φέρουν … Μοιραία, τα θετικά σχόλια για τους συμβασιούχους είναι απειροελάχιστα. Μόνο που αυτοί με τα αρνητικά σχόλια, δεν έχουν να χάσουν και πολλά πράγματα απ’ αυτόν τον νόμο-καταπέλτη για τους μακροχρόνια συμβασιούχους με διαδικασίες ΑΣΕΠ(αποκλειστικά γι’ αυτούς μιλάω). Παρά μόνο θα θιχθεί ο εγωισμός τους αν κάποια ρύθμιση ευνοεί αυτή την «άθλια» μερίδα του ελληνικού πληθυσμού, που διεκδίκησε με καθαρές και καθόλα νόμιμες, κι αδιάβλητες διαδικασίες το δικαίωμα στην εργασία. Βάλουν κατά δικαίων και αδίκων, αρκεί να μην χάσουν μόνο αυτοί. Να καεί ο αχυρώνας, να καούν και τα ποντίκια!!!
    Κανείς από τους δύο δεν βγαίνει ευχαριστημένος τελικά από το νέο νόμο για τις προσλήψεις. Γιατί πρώτα απ’ όλα ο καθένας τον θέλει στα μέτρα του και βλέπει ότι κάποιο άρθρο τον «στραβώνει» και δεν τον «βολεύει» τελικά απόλυτα. Οπότε τα πολλά συγχαρητήρια των προηγούμενων άρθρων, κατάληγουν σε αναθέματα και αφορισμούς σε κάποιο που δεν μας τα λέει και πολύ καλά. Το μόνο κέρδος ουσιαστικά είναι η ζημιά των άλλων … Κι έρχεται ο «σωτήρας» να εξευμενήσει τα πλήθη, δίδοντας απλώχερα αξιοκρατία, ισονομία και ισοπολιτεία!!! Πάρτε το δίκιο που «σκοτώνει» για να μην μαλώνετε, κι άστε μας ήσυχους με τις συμβάσεις και τις άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης που εμείς και οι άλλοι τόσα χρόνια τροφοδοτήσαμε και στηρίξαμε και μοριοδοτήσαμε και προσαυξήσαμε!!! Βγείτε στον δρόμο της ανεργίας και της μιζέριας εσείς και οι οικογένειες σας, διαπομπευθείτε και λοιδωρηθείτε από τους άλλους για την κακή σας τύχη, που δεν σας έκατσε η στήριξη που σας υποσχέθηκαμε γιατί είχατε βγει αδικημένοι από ένα σωρό προηγούμενες διαδικασίες πρόσληψης. Δρόμο ρε δεν ακούσατε!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:38 | ΦΩΤΕΙΝΗ

    -ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

    -ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ!

    -ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ (ΒΛ. ΚΕΠ – ΟΑΕΔ)ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΧΑΜΗΛΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ…ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ – ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ.

    ΑΞΙΟΛΟΓΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ TOY ΚΡΙΝΟΜΕΝΟY ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟY ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ ΟΠΩΣ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:31 | robin27

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΤΗΣ ΕΜΕΠΙΡΙΑΣ(ΙΣΑΞΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΑΜΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ…ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ???

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:41 | Κατερίνα Τσερπέ

    Κύριε Υπουργέ,
    Θεωρώ άδικο να καταργείται η μοριοδότηση για όσους εργάστηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (βλ. βοήθεια στο σπίτι, κηφη) οι οποίοι κρίθηκαν διοριστέοι έπειτα από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ στους πίνακες κατάταξης των δημοτικών επιχειρήσεων ή όποιων άλλων φορέων.Η επιλογή τους ήταν δηλαδή ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ. Επιπλέον στα προγράμματα αυτά αναφερόταν ότι η σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να ανανεωνεται κάθε χρονιά και όσο διαρκεί το πρόγραμμα εκτός και αν συντρέχει σοβαρός λόγος για το αντίθετο. Τίποτα δηλαδή δεν γινόταν με ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες. Επίσης στα προγράμματα αυτά οι θέσεις που προκηρύσσονταν αφορούσαν κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς φροντιστές θέσεις που ποτέ δεν προκηρύσσονται μαζικά (συνήθως 1-2 θέσεις ανά προκήρυξη είτε ΑΣΕΠ είτε φορέα) που κατά την γνώμη μου σημαίνει πως όσοι απασχολήθηκαν στα προγράμματα και επένδυσαν στην επαγγελματική τους εμπειρία θα πρέπει να αναζητήσουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό αν δεν έχουν γιατί αλλιώς είναι δύσκολη η πρόσληψή τους σε θέση δημοσίου τομέα. Ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:47 | Ευθυμία

    Απαράδεκτες οι προθέσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση της μοριοδότησης της εμπειρίας για το δημόσιο τομέα. Θεωρώ πως πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν με την ίδια σοβαρότητα και βαρύτητα η προϋπηρεσία, όσο και οι μεταπτυχίακοί τίτλοι. Διότι εάν υπάρχει κάποια «υποψία» για το πως αποκτήθηκε η προυπηρεσία και πως ο υποψήφιος τοποθετήθηκε στην θέση αυτή, με τον ίδιο σκεπτικισμό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και αυτός που απέκτησε, και πως,τον μεταπτυχιακό τίτλο..Και τα δύο δεν είναι ότι το πιο αξιοκρατικό, οπότε ας κρατήσετε ίσες αποστάσεις αν θέλετε κύριοι της Κυβέρνησης να είστε ακριβοδίκαιοι, και όχι ανελέητα εκδικητικοί απέναντι στους «αθλιότερα» εργαζομένους του δημοσίου τους συμβασιούχους.Είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης και το γνωρίζατε πολύ καλά αυτό και το 2004 όταν προσπαθούσατε να βασίσετε τόσο εσεις όσο και η προηγούμενη Κυβέρνηση την εκλογή σας στις πλάτες των συμβασιούχων..Τι άλλαξε ξαφνικά;(Φαντάζομαι θα θυμάστε όταν τότε ο κ. Παπανδρέου «έταζε» προεκλογικά ότι όλοι οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν και είναι απαράδεκτο το καθεστώς εργασίας τους..).Επίσης, το θέμα του 24μηνου του Π.Δ. Παυλόπουλου είναι ότι πιο αντισυνταγματικό ισχύει στον εργασιακό τομέα και καταστρατηγεί βίαια το βασικό δικαίωμα του καθένα στη δουλεία.Υπόλογοι αυτοί που το εφάρμοσαν αλλά αυτοί που θα επιτρέψουν να εξακολουθεί να ισχύει είναι διπλά υπεύθυνοι!Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σε παύει από την εργασία σου όταν συμπληρώσεις 24 μήνες χωρίς να μπορείς να συνεχίσεις να εργάζεσαι.Τι θέλει το δημόσιο άραγε;Χαμηλά αμειβόμενους ως ανειδίκευτους;Και από πότε η εμπειρία ως κριτήριο πρόσληψης αποτελεί ταυτόχρονα και κριτήριο αναγκαστικής απόλυσης;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 00:15 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Επιτελους και μια κυβερνηση που παει να βαλει βαθια το μαχαιρη στο κακκαλο. Με την απαραδεκτη συνεντευξη της προηγουμενης κυβερνησης ειδαμε τα αποταλεσματα. Τωρα ειναι καιρος να βρουν δουλεια αυτοι που το αξιζουν. Το μονο σημειο που θα ηθελα να επισημανω ειναι η ανυπαρξια μεταβατικης περιοδου, αυτο ειναι ισως μια μικρη αδικια σε αυτους που εβρισκαν εργασια μονο και μονο για να μαζευουν μορια απο προθπηρεσια. Θα προτεινα στον υπουργο αυτο το σημειο να το προσεξει λιγο. Κατα τα αλλα ειμαι υπερ των διαδικασιων μεσου ΑΣΕΠ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:53 | ΜΑΡΙΑ ΤΣ.

    Συμφωνώ πέρα για πέρα.δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα stage είχαν επιμορφωτικό αλλά ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Μάθαμε ποτέ πώς μπήκαν στις συγκεκριμένες θέσεις αυτά τα άτομα; Με ποιές διαδικασίες και με τί προσόντα; Οι περισσότεροι που έβγαιναν και αντιδρούσαν στα νέα μέτρα ήταν άτομα με 3,4,5,6 χρόνια stage.Πώς μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί άξιοι σε μια εξαετία;;; Άν δεν έχω τα προσόντα, τα αντικειμενικά αποδεκτά, να μου πάρει τη θέση οποιοσδήποτε άλλος αξίζει περισσότερο. Αλλά ποτέ κάποιος που το μόνο που ξέρει είναι να φοράει κατουρημένες ποδιές πολιτικών λαμογιών!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:06 | Σ.Κ.

    Ναι στην κατάργηση της άδικης προσαύξησης.
    Το θέμα έχει τελειώσει, ας μην το κουράζουμε άλλο.
    Όσο για τους δεκάδες stagier-συμβασιούχους ας μην κατηγορούν άλλο τη νέα κυβέρνηση για το κακό που τους έκανε, επειδή απλώς ακολούθησε την κοινή λογική. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και πολύ καιρό…
    Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, που είναι ενήλικες άνθρωποι με στοιχειώδη τουλάχιστο νοημοσύνη, πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν υπογράφεις μια σύμβαση που αφορά το εργασιακό σου μέλλον και το οικογενειακό σου μέλλον γενικότερα, δεν είσαι απλά άμοιρος ευθυνών. Ξέρεις πολύ καλά τι υπογράφεις! Μιά σύμβαση δεν αναφέρει πουθενά ότι «Χρίζεσαι σε 5 χρονάκια και Δημόσιος Υπάλληλος. Εύγε!»
    Έλεος πια!
    Υπάρχει συνυπευθυνότητα. Αυτές οι θέσεις ήταν προσωρινές. Πώς χτίζεις το μέλλον σου πάνω σε κάτι προσωρινό;
    Αν τώρα αυτό το είδος απασχόλησης θεωρούταν εργασία και μάλιστα από τις καλύτερες, τότε υπάρχει στρέβλωση, κοινώς κοροιδευόμαστε και δε βλέπουμε τη φρικτή αλήθεια για την οικονομία της χώρας μας.
    Χρειάζεται δουλειά, πραγματική, για να πάει η κοινωνία μας μπροστά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:46 | ΠΛΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ

    Πρόσφατα η ALICO (American Life Insurance Company) – AIG λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης… έκλεισε περιφερειακά υποκαταστήματα και απόλυσε τους γραμματείς της προφανώς για να βελτιώσει την αποδοτικότητα των κεφαλαίων της. Φυσικά δεν νοιάστηκε κανείς.
    Μετά από 17 και πλέον χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, ηλικία πάνω από 40, παιδιά και δανειακές υποχρεώσεις που τρέχουν είναι δυνατόν το νέο νομοσχέδιο :
    Να μην αντιλαμβάνεται ότι ισοπεδώνει την πραγματική 17χρονη σκληρή εμπειρία (ΔΕ) στον ιδιωτικό τομέα με αυτή των 5 χρόνων stage;
    Να μην αντιλαμβάνεται ότι οι βαθμοί των απολυτηρίων Λυκείου πριν 25 χρόνια είχαν πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τα σημερινά 20αρια:
    Εκτιμώ ότι κανείς από τους νομοθετούντες δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ατενίζει ένας γονιός που σπουδάζει παιδιά και απολύεται λόγω … κρίσης μετά από 17 χρόνια και μάλιστα βραβευμένος!!! ΚΡΙΜΑ….

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:47 | Mαίρη

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της προσαύξησης της μοριοδότησης, λόγω εμπειρίας στο δημόσιο και απορώ με το θράσσος κάποιων που αντιδρούν και βγαίνουν στους δρόμους. Πως πρέπει να αντιδράσουν άραγε τα παιδιά που την ίδια χρονική περίοδο ήταν άνεργα ή δούλευαν με τις χειρότερες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δέν είχαν το ΜΕΣΟΝ που είχαν όσοι δούλευαν στο δημόσιο;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:04 | Γιώργος

    Είναι άδικο για όλους εμάς που δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για τις γνωριμίες για την ένταξη μας σε κάποιο μεταπτυχιακό να καταργηθεί και να ακυρωθεί η επί έτη προσπάθεια μας με 8μηνες και 4μηνες! Τόσο καιρό, Τόσα χρόνια προσπαθούσαμε και καλύπταμε πάγιες θέσεις προσφέροντας έργο, αυτή είναι η ανταμοιβή; Να μας ακυρώνετε την προσπάθεια μας;

    Αν θέλετε να είστε φερέγγυοι γιατί δεν ελέγχετε και μέσα στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλιών και Έρευνας των διαφόρων Πανεπιστημίων, όπου απασχολούν «συμβασιούχους» με συνεχή επί έτη απασχόληση ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ!!!!!!

    Όχι κύριοι, ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο δεν μπορείτε έτσι απλά να μας ακυρώνετε! Δουλέψαμε για να αποκτήσουμε την προϋπηρεσία και το δικαίωμα του 50%, παρόλο το τίμημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 8 ή 4 ΜΗΝΕΣ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:47 | ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ ΛΙΝΑ

    Η ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ!
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:03 | ΓΙΩΡΓΟΣ Γ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ
    ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:09 | Afrodite

    ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ , ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟ 1 ΩΣ ΚΑΙ 7-8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΤΑ, ΣΕ ΔΕΚΟ, ΣΕ ΑΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ! ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΒΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ 14 ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ 12 ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?
    ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ? ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΥ? ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ?
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ, ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΑΕΙ? ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ?
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ?

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ) ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?
    Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ?

    ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΦΕΣ) ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

    ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΠΗΛΘΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ.

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ? ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΒΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3-7 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΣΑΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ, ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ …ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ… ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ …ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΠΟΛΥΣΚΟΤΙΖΕΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!

    ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | graphicartist

    Είναι μεγάλη αδικία η προσαύξηση της μοριοδότησης. Να μετράει η προϋπηρεσία απλώς και ίσα σε όλους. Ποια η διαφορά της εμπειρίας στο δημόσιο σε σχέση με την εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα? Οσο χρόνο δουλεύεις στο ένα τόσο και στο άλλο. Να μετράει ισάξια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:15 | robin27

    Τεράστια αδικία η αύξηση της μοριοδότησης των μεταπτυχικών τίτλων.Αυτό είναι ακραία εύνοια προς τους έχοντες!Δηλαδή εμείς που δεν έχουμε λεφτά να κάνουμε μεταπτυχιακό ή δεν είμαστε μέλη της ΠΑΣΠ και της ΟΝΝΕΔ για να έχουμε υψηλές γνωριμίες και να μας επιλέξουν σε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα(γιατι μην κοροιδευόμαστε,είναι πολλές οι αντίστοιχες περιπτώσεις),θα καπελωθούμε κατα 200 μόρια??Ανεπίτρεπτο και αντιδημοκρατικό.Αν αυτή είναι η αξιοκρατία που ευαγγελίζεστε κε Ραγκούση τότε ζήτω που καήκαμε.Απο την άλλη μεριά είναι θεμιτή η κατάργηση της προσαύξησης του 50% σε όσους δούλεψαν στο Δημόσιο,αλλα μήν ξεχνάμε οτι είναι πολύ πιθανότερο να μπείς αξιοκρατικά στο Δημόσιο παρά στον ιδιωτικό τομέα,οπου οι γνωρμίες δίνουν και παίρνουν.Επομένως είναι παντελώς άδικη η πολιτική σας σε όσους είναι συμβασιούχοι είτε έργου,είτε με stage και δουλεύουν στο Δημόσιο.Εγώ που βλέπω απέξω τα πράγματα(δουλεύω σε ιδιωτική εταιρία) αντιλαμβάνομαι οτι είναι τραγικό να λες σε νέους ως επι το πλείστον ανθρώπους που έχουν μια δουλειά και καλύπτουν πάγιες ανάγκες(με πολλαπλάσια προσόντα σε σχέση με τους μόνιμους συναδέλφους τους) οτι τελειώνουν οι συμβάσεις και μένετε χωρίς δουλειά.Είναι απάνθρωπο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:40 | ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Πιστευω οτι με την συγκεκριμενη προσεγγιση που ακολουθειται και προκειμενου να γινει η διαδικασια των προσληψεων αδιαβλητη και δικαια, καταληγει τελικα να ειναι ισοπεδωτικη.

    Τα κριτηρια μοριοδοτησης δεν πρεπει να ειναι καθολικα αλλα να διαφοροποιουνται αναλογα με την θεση, το βαθμο και το ειδος της εργασιας, δεδομενου οτι υπαρχουν διαφορετικες αναγκες σε καθε θεση.
    Συγκεκριμενα ενας Προισταμενος η Διευθυντης, πρεπει οπωσδηποτε εκτος απο σπουδες να εχει και εμπειρια και στην περιπτωση αυτη, η εμπειρια θα πρεπει να βαραινει περισσοτερο απο τις σπουδες . Ετσι θα αποκλεισουμε το ενδεχομενο να συγκεντρωσει μορια για τη θεση υποψηφιος με εξαιρετικους τιτλους αλλα μηδενικη εμπειρια.
    Αντιθετα, στην περιπτωση νεων υπαλληλων που προσλαμβανονται σαν βοηθοι, διοικητικο προσωπικο, Management associates, Executive trainees κλπ προφανως ενδιαφερουν περισσοτερο οι σπουδες και λιγοτερο η εμπειρια, οποτε εδω πρεπει να μοριοδοτουνται οι σπουδες με μεγαλυτερο ποσοστο.

    Επισης, να μην μοριοδοτουνται ανεξαιρετως ολες οι σπουδες αλλα μονο οι σχετικες με το αντικειμενο της θεσης. Για παραδειγμα, για μια θεση λογιστηριου η στατιστικης υπηρεσιας, θα πρεπει να μοριοδοτηθουν μονο οι σπουδες που ειναι Οικονομικης κατευθυνσης (προφανως δεν εχει νοημα να υπαρχει πτυχιο Γυμναστικης Ακαδημιας η Τεχνολογου τροφιμων) Οι τιτλοι σπουδων που δεν ειναι σχετικοι με το αντικειμενο της θεσης θα πρεπει να μοριοδοτουνται με χαληλο η μηδενικο ποσοστο.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΑΡΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΘΑΡΥΝΘΕΙ Η «ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 23:07 | ΝΙΚΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ-ΒΛΕΠΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ-ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ