Άρθρο 6 Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς

1. Οι επιχειρήσεις εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς ιδρύονται και λειτουργούν σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4711/2020 (Α’ 145), οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο ενδιαίτημα, να συμμορφώνονται με τους όρους που προβλέπονται στο π.δ. 184/1996 (Α’ 137), καθώς και με τις διατάξεις του ν. 604/1977 (Α’ 163) και του π.δ. 463/1978 (Α’ 96), και να τηρούν όλους τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης.
2. Οι εκτρεφόμενοι, οι αναπαραγόμενοι ή οι προς πώληση σκύλοι και γάτες διαθέτουν ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο, σημαίνονται υποχρεωτικά και καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς.
3. Κάθε άλλη περίπτωση εκτροφής, αναπαραγωγής, πώλησης ή δωρεάν διάθεσης ζώου από ιδιώτη ιδιοκτήτη, πλην των εγκεκριμένων και αδειοδοτημένων σύμφωνα με το παρόν, θεωρείται παράνομη εκτροφή και εμπορία και υπόκειται στις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις των άρθρων 21 και 22.
4. Οι εκτροφείς τηρούν αρχείο για κάθε θηλυκό ζώο αναπαραγωγής, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/2035 της Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τους κανόνες που διέπουν τις εγκαταστάσεις στις οποίες διατηρούνται χερσαία ζώα και τα εκκολαπτήρια, καθώς και την ιχνηλασιμότητα ορισμένων δεσποζόμενων χερσαίων ζώων και αυγών για επώαση (L 314). Τα θηλυκά ζώα αναπαραγωγής καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς με την ένδειξη αναπαραγωγικό ζώο.
5. Θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής δεν γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα (9) μηνών από τον τελευταίο τοκετό.
6. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το ένατο (9ο) έτος της ηλικίας του ζώου συντροφιάς, καθώς και η αναπαραγωγή του ίδιου ζώου συντροφιάς περισσότερες από έξι (6) φορές σε όλη τη ζωή του.
7. Δεν επιτρέπεται να επιλέγονται για αναπαραγωγή ζώα συντροφιάς των οποίων τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους μπορούν, ανάλογα με το είδος και τη φυλή, να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού ζώου συντροφιάς και των απογόνων του.
8. Απαγορεύονται:
(α) Η πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανόμενων των υπαίθριων αγορών.
(β) Η πώληση ζώων συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των δέκα (10) εβδομάδων.
(γ) Η εισαγωγή και η εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.
(δ) Η αναπαραγωγή σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.
(ε) Η πώληση και η έκθεση σκύλων και γατών σε καταστήματα πώλησης ειδών ζώων συντροφιάς (pet shops).
9. Απαγορεύονται οι διαδικτυακές, έντυπες ή άλλες αγγελίες «για ζευγάρωμα» ζώων συντροφιάς.
10. Αγγελίες για πώληση ζώων συντροφιάς σε έντυπα, φυλλάδια, τοιχοκολλήσεις, ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπονται μόνο από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 1, με υποχρεωτική αναφορά του αριθμού σήμανσης και του αριθμού έγκρισης του εγκεκριμένου εκτροφέα. Ειδικώς για σκύλους και γάτες επιτρέπεται η δημοσίευση αγγελίας για υιοθεσία εφόσον συνοδεύεται από τον υπερσύνδεσμο της υιοθεσίας που έχει αναρτηθεί στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.
11. Ειδικά για σκύλους και γάτες, στις αγγελίες για πώληση ή υιοθεσία, αναρτώνται υποχρεωτικά οι ελάχιστες πληροφορίες που αφορούν το ζώο και περιλαμβάνουν πρόσφατη φωτογραφία του ζώου, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), τη βάση δεδομένων στην οποία το ζώο έχει καταγραφεί, την ημερομηνία γέννησης και τη χώρα προέλευσης (τόπος γέννησης), το φύλο, τη φυλή, την τιμή του ζώου, εφόσον πωλείται, και τα δικαιώματα του αγοραστή, πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς και τις αποπαρασιτώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και εάν το ζώο είναι στειρωμένο ή όχι. Επιπλέον, στις αγγελίες σκύλων και γατών πρέπει να περιλαμβάνονται ελάχιστες πληροφορίες που αφορούν στους πωλητές ή τους διαφημίζοντες όπως τα στοιχεία επικοινωνίας του πωλητή ή του διαφημίζοντα (όνομα και επώνυμο, αριθμός τηλεφώνου), λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τόπος όπου βρίσκεται το ζώο, το καθεστώς του πωλητή ή του διαφημίζοντα, δηλαδή εάν πρόκειται για εκτροφέα, φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φυσικό πρόσωπο που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγειο, καθώς και ο αριθμός έγκρισης του εκτροφέα, του πωλητή, του φιλοζωικού σωματείου ή της φιλοζωικής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού σκοπού ή του φυσικού προσώπου που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο.
12. Για την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σε κάθε διαφήμιση ή αγγελία τίθεται η εξής προειδοποίηση: «Ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγορά ή η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Ως ιδιοκτήτης ζώου είστε νομικά υποχρεωμένος να διασφαλίσετε την κάλυψη όλων των αναγκών για την ευζωία του. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε αδίκημα που τιμωρείται από τον νόμο».
13. Απαγορεύεται να εισάγονται στην Ελλάδα σκύλοι και γάτες που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Τα στοιχεία σήμανσης των εισαγόμενων ζώων (κωδικός σήμανσης και όνομα εισαγωγέα), από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφονται στα σημεία εισόδου στην Ελλάδα και ενημερώνεται απευθείας το ΕΜΖΣ.

  • 18 Μαΐου 2021, 18:31 | Τολης

    Να δοθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτική εκτροφή κυνηγετικών σκύλων, η οποία δεν έχει ως στόχο το κέρδος (εμπτοληςόριο) αλλά την προαγωγή της κυνοφιλίας και τη διάδοση και διατήρηση ντόπιων και ξένων φυλών. Ως ζώα εργασίας, οι κυνηγετικοί σκύλοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από την πρόβλεψη της υποχρεωτικής στείρωσης και να προβλεφθεί η δυνατότητα για την ερασι

    τεχνική εκτροφή τους.

  • 18 Μαΐου 2021, 18:27 | Ιωάννα Γαλανού

    Είναι πραγματικά παράδοξο ότι ο θεσμοθετημένος σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου Eρασιτέχνης Eκτροφέας (hobbyist breeder, home breeder), ο οποίος είχε θεσμική κατοχύρωση και στη χώρα μας [καθώς άδεια Ερασιτέχνη Εκτροφέα προβλέπεται κανονικά στο άρθρο 6 του (ισχύοντος) νόμου 4039/2012], με το προτεινόμενο νομοσχέδιο γίνεται πια «εν μια νυκτί» παράνομος!

    Και τούτο καθώς (σε αντίφαση με τις αρχικές κυβερνητικές διακηρύξεις του προγράμματος «ΑΡΓΟΣ», όπως αυτές είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2020), στο Σχέδιο Νόμου που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση έχουν απαλειφθεί παντελώς οι διατάξεις για τους Ερασιτέχνες Εκτροφείς, δίνοντας την εντύπωση ότι, στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν παρεμβάσεις με μοναδική στόχευση να τιμωρηθούν οι Ερασιτέχνες Εκτροφείς συνολικά, οι μόνοι δηλαδή (πλην των αδειοδοτημένων επαγγελματιών) για τους οποίους το Κράτος μπορεί να γνωρίζει, πότε και πόσα σημασμένα με microchip κουτάβια γεννήθηκαν, από ποιο θηλυκό και ποιο αρσενικό σκύλο και με πλήρη στοιχεία των νέων ιδιοκτητών!

    Με χαρά διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημόσια διαβούλευση στηρίζει αναφανδόν τις προτάσεις του Κ.Ο.Ε. για την ερασιτεχνική εκτροφή και συγκεκριμένα την εξαίρεση των Καθαρόαιμων Σκύλων και των αυτόχθονων Ελληνικών Φυλών από την υποχρέωση στείρωσης και την ταυτόχρονη ρητή κατοχύρωση του δικαιώματος αναπαραγωγής καθαρόαιμων σκύλων δεσποζόμενων από Ερασιτέχνες Εκτροφείς που φέρουν Επωνυμία Εκτροφείου αναγνωρισμένη μέσω του ΚΟΕ και μόνο, από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI), με την αυστηρή συνθήκη 2 + 2 (μέχρι δύο γέννες ετησίως από μέχρι δύο θηλυκούς σκύλους ανά εκτροφέα), που διασφαλίζει με όρους Κυνολογικής ισορροπίας την προστασία και διασφάλιση του γενετικού υλικού των Φυλών σε συνδυασμό με τους όρους ευζωίας, ηθικής και ελεγχόμενης αναπαραγωγής.

    Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες Ερασιτέχνες Εκτροφείς είναι οι πρωτοπόροι στην προσπάθεια διάσωσης της Κυνολογικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς (αυτόχθονες Ελληνικές Φυλές), αλλά και διαφύλαξης και διεύρυνσης της απαραίτητης γενετικής δεξαμενής, για τη μελέτη, έρευνα και διατήρηση όλων των καθαρόαιμων φυλών σκύλων και αυτή τους η σημαντική προσφορά θα πρέπει να αναγνωρισθεί και να ενισχυθεί με ρητή νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων και του θεσμικού τους ρόλου.

    Ιωάννα Γαλανού
    Πρόεδρος Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.)

  • 18 Μαΐου 2021, 18:23 | Στέφανος μηνας

    Όχι στην υποχρεωτική στείρωση
    Ναι στην θεσμική καταχώριση ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 18 Μαΐου 2021, 18:03 | Λαμπρος Πανταζόπουλος

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 18:20 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΛΙΟΝΤΟΣ

    Ναι στην κατοχύρωση ερασιτεχνικής εκτροφής.

  • 18 Μαΐου 2021, 18:56 | Γιώργος Κατσιμιγας

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και
    θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει
    ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους
    ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών
    των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών
    και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας
    λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή
    που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η
    πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2)
    θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία
    του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη Επωνυμία
    Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα
    αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί
    από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι
    αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή
    ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:33 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των ερασιτεχνών εκτροφεων.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:03 | ΒΑΡΕΣΗ ΛΑΟΥΡΕΤΑ

    Ναι στη θεσμική κατοχύρωση ερασιτεχνικήςεκτροφης

  • 18 Μαΐου 2021, 17:32 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:«Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «ΚατοχυρωμένηΕπωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:54 | Σύλλογος κατά του trafficking των αδέσποτων ζώων

    Είμαστε κατά του Ν/Σ και στις παράνομες υιοθεσίες και μεταφορές γιατί και αυτό είναι ένα είδος κακοποίησης ζώου και παράνομης εμπορίας αφού δεν θα διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρτιά.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:37 | Billys

    Άρθρο 6
    Α)Η απαλοιφή της ερασιτεχνικής εκτροφής από το νομοσχέδιο, σηματοδοτεί τη συρρίκνωση των γονιδιακών δεξαμενών των φυλών και ιδιαίτερα των γηγενών Ελληνικών και θα έχει ως αποτέλεσμα το λόγο μη ύπαρξης των ομίλων φυλών και κατ επέκταση την απαξίωση της Ελληνικής Κυνοφιλίας. Για τους λόγους που αναφέρω στις παρατηρήσεις στο Άρθρο 5 η ερασιτεχνική εκτροφή πρέπει να προβλεφθεί με διαδικασία αδειοδότησης, όπως είχε σαφώς προβλεφθεί στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΓΟΣ» που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση τον Οκτώβριο 2020. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας πρέπει να θεσμοθετηθεί και προτείνουμε τους όρους που ήδη είχαν προβλεφθεί:

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση της «Ερασιτεχνικής εκτροφής» με τους εξής όρους:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων Ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες Ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:23 | Δημήτρης Ρεπάνης

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:07 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

    Κλείστε όλα τα παράνομα εκτροφεία – κολαστήρια με μέριμνα για τα χιλιάδες σκυλιά που παράγονται εκεί. Θεσπίστε τώρα κανόνες για τα νόμιμα εκτροφεία και κλείστε όσα δεν τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:17 | Θεοδώρα Καλεα

    6. Κλείστε όλα τα παράνομα εκτροφεία – κολαστήρια με μέριμνα για τα χιλιάδες σκυλιά που παράγονται εκεί. Θεσπίστε τώρα κανόνες για τα νόμιμα εκτροφεία και κλείστε όσα δεν τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:52 | Ανδρέας

    Ναι στην θεσμική κατοχύρωση της ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 18 Μαΐου 2021, 17:03 | Nikos

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και
    θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει
    ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους
    ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών
    των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών
    και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας
    λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή
    που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η
    πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2)
    θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία
    του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη

    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI)
    και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος
    έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον
    όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική
    Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:32 | Δήμητρα

    Ναι στη θεσμική κατοχύρωση ερασιτεχνικής εκτροφής

  • 18 Μαΐου 2021, 17:07 | Γεώργιος κρομμυδας

    Ναι στην ερασιτεχνική εκτροφή

  • 18 Μαΐου 2021, 16:47 | DIMITRIS TSIMPIDAS

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνω την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτηση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για την διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι τριών (3) τοκετών ανά έτος, από έως τρείς (3) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:30 | Νατάσα Τζανακάκη

    Κλείστε όλα τα παράνομα εκτροφεία – κολαστήρια με μέριμνα για τα χιλιάδες σκυλιά που παράγονται εκεί. Θεσπίστε τώρα κανόνες για τα νόμιμα εκτροφεία και κλείστε όσα δεν τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:47 | Patrick Gauthier

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και
    θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει
    ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους
    ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών
    των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών
    και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας
    λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή
    που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η
    πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2)
    θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία
    του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη

    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI)
    και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος
    έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον
    όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική
    Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:41 | Τσιότας νικος

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και
    θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει
    ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους
    ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών
    των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών
    και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας
    λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή
    που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η
    πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2)
    θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία
    του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη Επωνυμία
    Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα
    αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί
    από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι
    αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή
    ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:38 | Θυμιος τσιαπερας

    Ναι στην ερασιτεχνικη εκτροφη

  • 18 Μαΐου 2021, 16:04 | georgia

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:30 | ΓΙΏΤΑ ΝΟΥΛΗ

    18 Μαΐου 2021, 15:31 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣΜόνιμος ΣύνδεσμοςΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:51 | Βασίλης Τζιοβας

    18 Μαΐου 2021, 15:31 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣΜόνιμος ΣύνδεσμοςΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:58 | χαρησιερεμιασ

    Όχι,στην υποχρεωτική στείρωση,ναι στην ερασιτεχνική εκτοφή.Ναι σους κανόνες ευζωία.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:26 | Μαριάννα Τοσουνίδη

    Υποχρεωτική στείρωση για τουλάχιστον 5 χρόνια, ώστε να αποροφηθούν τα μιλιούνια των αδέσποτων.

    Αυστηρός έλεγχος σε κυνηγούς και κτηνοτρόφους-αγρότες γιατί από ‘κεί ξεκινούν οι ανεξέλεγκτες αναπαραγωγές, τα πεταμένα κουτάβια, τα εγκαταλελειμμένα ζώα. Τα περισσότερα ζώα υποφέρουν εγκλωβισμένα για μήνες μέχρι να ανοίξει η κυνηγετική περίοδος ή μένουν αλυσσοδεμένα όλη τους τη ζωή (για να φυλάνε και καλά τις μάντρες).

    Αυστηρός έλεγχος στους ερασιτέχνες εκτροφείς της «πίσω αυλής» που βγάζουν μεροκάματο πουλώντας κυνηγόσκυλα και άλλες ράτσες.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:13 | Νικολιδάκης Νίκος

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»:Το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ’ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για την διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:09 | Λάμπρος Μαμμωλος

    Ναι στην ερασιτεχνική εκτροφη

  • 18 Μαΐου 2021, 16:06 | ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:10 | ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

  • 18 Μαΐου 2021, 15:48 | ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Όχι,στην υποχρεωτική στείρωση,ναι στην ερασιτεχνική εκτοφή.Ναι σους κανόνες ευζωία.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:58 | ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    Ναι στην ερασιτεχνική εκτροφή. Όχι στην στείρωση των δεσποζομενων ζώων. Ναι στην σανση ναι στην ευζωία.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:31 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:12 | Μαριαλενα ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:15 | Μαμαης ιωαννης

    Ναι στην θεσμική κατοχειρωση των ερασιτεχνών εκτροφεων.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:35 | Βασίλης Γκ.

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:01 | Εμμανουέλα Αθανασιάδη

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και
    θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει
    ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους
    ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών
    των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών
    και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας
    λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή
    που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η
    πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2)
    θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία
    του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI)
    και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος
    έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον
    όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική
    Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:06 | Barmpetseas Evangelos

    Να υπάρχει ερασιτέχνης εκτροφέας ο οποίος θα μπορεί με δύο διαφορετικούς σκύλους να κάνει έως 2 γέννες το χρόνο, από τους σκύλους που έχει στην ιδιοκτησία του. Είναι αδιανόητο να μας στερήσετε το όραμα και την ελπίδα να γεννήσουμε κάποιους σκύλους που όχι μόνο θα μας συντροφεύουν στις αγαπημένες δραστηριότητες, αλλά θα εκπροσωπούν και την χώρα μας μέσο των Διεθνών Εκδηλώσεων ( Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Εκθέσεις Μορφολογίας, Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων, Αγώνες Εργασίας)

  • 18 Μαΐου 2021, 15:51 | ΜΕΤΓΙΑΖΗ ΜΑΡΙΑ

    Άρθρο 6 Να δοθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτική εκτροφή κυνηγετικών σκύλων, η οποία δεν έχει ως στόχο το κέρδος (εμπόριο) αλλά την προαγωγή της κυνοφιλίας και τη διάδοση και διατήρηση ντόπιων και ξένων φυλών. Ως ζώα εργασίας, οι κυνηγετικοί σκύλοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από την πρόβλεψη της υποχρεωτικής στείρωσης και να προβλεφθεί η δυνατότητα για την ερασιτεχνική εκτροφή τους.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:07 | ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη

    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:28 | ΕλένηΓερνά

    Στην παράγραφο 11 περί υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα και σε φιλόζωους πολίτες να προωθούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς για υιοθεσία η οποία θα μπορεί να υλοποιηθεί με την διαμεσολάβηση του Δήμου ΄ο οποίος και θα υπογράφει, τελικά, την πράξη υιοθεσίας.
    Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ενημερωτικά πως στην ΚΥΑ 3249/2014 παρ.4 περίπτωση αα)γίνεται αναφορά στην υποχρέωση των Δήμων για την τήρηση καρτελών των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αντιμετωπίστηκαν και περιγραφή της καρτέλας αυτής.
    Ικανός αριθμός Δήμων τηρεί τις καρτέλες αυτές.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:15 | ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Άρθρο 6 Να δοθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτική εκτροφή κυνηγετικών σκύλων, η οποία δεν έχει ως στόχο το κέρδος (εμπόριο) αλλά την προαγωγή της κυνοφιλίας και τη διάδοση και διατήρηση ντόπιων και ξένων φυλών. Ως ζώα εργασίας, οι κυνηγετικοί σκύλοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από την πρόβλεψη της υποχρεωτικής στείρωσης και να προβλεφθεί η δυνατότητα για την ερασιτεχνική εκτροφή τους.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:31 | Τσικρικάς Δημήτριος

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ
    Κυρίες/οι συμμετέχουσες/ντες στην διαβούλευση
    Ως προς την «ερασιτεχνική εκτροφή» κάθε παλαιότερη νομική πρόβλεψη έχει απαλειφθεί!!!
    Να δοθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτική εκτροφή κυνηγητικών σκύλων, η οποία δεν έχει ως στόχο το κέρδος (εμπόριο) αλλά την προαγωγή της κυνοφιλίας και τη διάδοση και διατήρηση ντόπιων και ξένων φυλών. Αν δεν πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις – προσθήκες του νομοσχεδίου και σε αυτό το θέμα ο κυνηγετικός σκύλος θα είναι δυσεύρετος και πανάκριβος, χωρίς καμία εγγύηση ότι ανταποκρίνεται στα εργασιακά πρότυπα της φυλής του.
    Τα εργασιακά πρότυπα των κυνηγετικών σκύλων διατηρούνται και εξελίσσονται στο βάθος των αιώνων από την αρχαιότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι αρχέγονες Εθνικές μας φυλές ο Ελληνικός Ιχνηλάτης και ο Κρητικός Λαγωνικός, για τους οποίους κάνει λόγο και ο Ξενοφώντας.
    Ως ζώα εργασίας, οι κυνηγετικοί σκύλοι (ημίαιμοι ή καθαρόαιμοι) θα πρέπει να εξαιρεθούν από την πρόβλεψη της υποχρεωτικής στείρωσης και τον περιορισμό των γεννών παράλληλα με την δυνατότητα για ερασιτεχνική εκτροφή τους.
    Με Εκτίμηση
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ

  • 18 Μαΐου 2021, 14:33 | Θεόδωρος Πασχαλίδης

    • ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη

    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 14:07 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΖΗΣ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!
    Προτείνουμε την επαναφορά της Παραγράφου για τον ορισμό και θεσμοθέτιση του Ερασιτέχνη Εκτροφέα ως εξής:
    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2) θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές.

  • 18 Μαΐου 2021, 14:51 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΟΣ

    ΝΑΙ στη θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων !!!

    «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει
    ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους
    ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών
    των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών
    και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας
    λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή
    που θα οριστεί. Ερασιτεχνική εκτροφή/αναπαραγωγή θεωρείται η
    πραγματοποίηση μέχρι δύο (2) τοκετών ανά έτος, από έως δύο (2)
    θηλυκούς σκύλους ή γάτες από εκείνους που έχει στην ιδιοκτησία
    του το ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό έχει «Κατοχυρωμένη
    Επωνυμία Εκτροφείου» από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI)
    και τα ζώα αυτά διαθέτουν Γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ο οποίος
    έχει εκδοθεί από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος ή από άλλον
    όμιλο που είναι αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Κυνολογική
    Ομοσπονδία (FCI) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές

  • 18 Μαΐου 2021, 14:52 | Θεόδωρος Βασδέκης

    ΝΑΙ στην θεσμική κατοχύρωση Ερασιτεχνικής εκτροφής.

  • 18 Μαΐου 2021, 14:00 | Νικος ΠΑΝΑΓΙΩΤΊΔΗΣ

    O X I ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στείρωση, οταν θέλω και είμαι έτοιμη, την κάνω, ποιός θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση θανάτου του συντρόφου μου την ώρα του χειρουργρίου? οχι και παλι οχι και ξανά οχι, μην μας αναγκάζεται να είμαστε παράνομοι διότι αγαπάμε το συντροφό μας και φοβόμαστε το χειρουργείο, Οταν και αν είμαστε έτοιμοι.