Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:03 | τασος κουτελιερης τηλ. 6977090020

    «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι…αργεί να ξημερώσει…»
    ας λαλήσω κι εγώ….
    ένας νόμος πρέπει να ειναι
    Δίκαιος
    Σοφός
    και να εφαρμόζεται….
    αυτός ο νόμος που θέλετε να κάνετε δεν τα περιέχει αυτά ….

    Δίκαιος δεν είναι διότι εάν δεν έχεις πολύσιο πατέρα δεν εχεις μεταπτυχιακό τίτλο , εαν δεν είσαι τσουλάκι δεν έχεις καλή βαθμολογία από επιβήτορες διδάσκοντες ..στερείτε καταφανώς από κοινωνικά κριτήρια , πχ δεν αντιπροσωπεύει ένα καλό αστυνόμο μόνο η καλή βαθμολογία …μπορεί να είναι ανίκανος να συλλάβει ένα φονιά ή ένας αριστούχος ιατρός να είναι Φραγκεστάιν …είναι γνωστό ότι πολλοί Ιατροί πέρασαν στις παννελλήνιες εξετάσεις τα παιδιά τους στην Ιατρική διότι έδωσαν προφορικές εξετάσεις… δένοντας ένα χέρι του παιδιού τους και την σχετική γνωμάτευση ότι το χέρι είναι σπασμένο….

    Σοφός ο νέος νόμος με βάσει τα ανωτέρω δεν είναι….

    και σαφώς ότι δεν είναι δίκαιο και σοφό δεν εφαρμόζετε …προφανώς οι σύμβουλοί σας αξιότιμε Πρωθυπουργέ μας , είναι Πανεπηστιμιακοί και τα παιδιά τους και των φίλων τους έχουν μεταπτυχιακά και είναι αριστούχοι …θέλοντας λοιπόν να τα διορίσουν στο Δημόσιο σας βάζουν αυτά τα κριτήρια ….για την άσκηση του Δημόσιου υπαλλήλου επιβάλετε να υπάρχουν
    και άλλα κριτήρια …υπευθυνότητα …ευγένεια …εκτελεστική ικανότητα ….κλπ. αυτά στον βαθμό και στο μεταπτυχιακό τίτλο δεν φαίνονται….άσε που υπάρχουν και πολλά πτυχία πληρωμένα….
    Αφήστε λοιπόν τους καθηγητές με την σεβαστή άποψή τους και πάρτε και την γνώμη των προλετάριων….και είμαι βέβαιως ότι θα βάλετε και τη δική σας σφραγίδα…

    με εκτίμηση

    Τάσος Κουτελιέρης

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:42 | Γιώργος Γ

    Συγνωμη αλλα θελετε παπαγαλους ή επιστήμονες στο δημοσιο;

    Καταργειτε ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ και αφηνετε τις 15 ξενες γλωσσες;

    Απαραδεκτο. Το δευτερο μεταπτυχιακό ΠΡΕΠΕΙ να μοριοδοτείται.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:40 | ΤΑΞΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ (ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ 675 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΟΥ ΑΝ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΣΩΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ.ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:05 | ΝΙΚΟΣ Π.

    ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗς ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
    1. ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΣΕΤΑΙ.
    2. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ (π.χ. ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 10.00. ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:56 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΚΗ

    Κύριε Υπουργέ

    Εν πρώτοις Σας συγχαίρω για το νέο Νομοσχέδιο σχετικά με τις προσλήψεις.Θεωρώ ότι είναι αξιοκρατικό και σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας καθώς επίσης η Δημόσια Διαβούλευση αυτού.Θέλω όμως να Σας θέσω υπόψιν μία παράμετρο την οποία κατά τη γνώμη μου, όπως βέβαια και κατά τη γνώμη και άλλων νέων συναδέλφων δεν αναφέρεται πουθενά.Δηλαδή:Ενώ γίνεται αναφορά για την Μοριοδότηση των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τίτλων Σπουδών, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ.Θα μοριοδοτούνται όσο και το Μεταπυχιακό; Δεν θα μοριοδοτούνται καθόλου;Θα μοριοδοτούνται λιγότερο;Θεωρώ ότι θα πρέπει να εξεταστεί και αυτή η κατηγορία διότι είμαστε αρκετοί.Πρέπει δε να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για το ότι: Πρώτη φορά στα χρονικά τουλάχιστον όσο εγώ παρακολουθώ από πολύ κοντά τις πολιτικές εξελίξεις που δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν και να ακουστούν, πιστεύω,τα σχόλια-παρατηρήσεις των πολιτών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:21 | μαργαρίτα

    θεωρώ μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ την μη μοριοδότηση 2ο μεταπτυχιακού τίτλου.Είναι κρίμα να μην αμοίβεται ο κόπος και η διάθεση κάποιου για περαιτέρω μόρφωση και εξειδίκευση.Επιπλέον εφόσον σε αυτή την φιλοσοφία κινείται και η νέα κυβέρνηση και όλες οι αλλαγές είναι δίκαιες (κατά την γνώμη μου) είναι παράλογο να διαπράτεται μια τέτοια αδικία.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:17 | ΠΑΥΛΟΣ ΟΙΚ

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ 40 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 66!ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΑ ΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:21 | ΚΟΥΛΟΧΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Κύριε υπουργέ, η παρακάτω διάταξη,

    (Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».)

    θεωρώ ότι είναι άδικη σε ότι αφορά τίτλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από ότι γνωρίζετε κατά καιρούς αλλάζουν οι τρόποι με τον τρόπο τον οποίο παίρνουν τα απολυτήρια σε γενικά η τεχνικά λύκεια , κατά καιρούς λοιπόν η δεν παίζουν κανένα ρόλο στο βαθμό του απολυτηρίου οι πανελλήνιες εξετάσεις, επομένως μπορούσαν οι μαθητές να βγάλουν μεγάλο βαθμό απολυτήριου, άλλες φορές βγαίνει με μέσο όρο με τις πανελλήνιες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων να το δίνουν σε πανελλήνιες άρα οι μαθητές δεν βγάζουν καθόλου καλό βαθμό απολυτηρίου, σε άλλες περιπτώσεις στα βραδινά λύκεια δεν υποχρεούνται αν δεν θέλουν να πάρουν μέρος σε πανελλήνιες και ότι αυτό συνεπάγεται άλλοι πάνε σε ιδιωτικά σχολεία επομένως και εκεί καταλαβαίνετε τι γίνετε, και στα τεχνικά πάλι σχολεία με άλλα συστήματα τα απολυτήρια.
    Εγώ θεωρώ λοιπόν βάσει αυτών που προανέφερα ότι αν θέλετε να είστε δίκαιοι στους τίτλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η πρέπει να βρείτε έναν άλλον τρόπο μοριοδότησης η οι μονάδες του τίτλου σπουδών να είναι υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα το πολύ πολλαπλασιαζόμενες με το 20.

    Επίσης εδώ θέλω να αναφέρω το εξής που πιστεύω αφορά πολλούς χιλιάδες κόσμο.
    Γιατί στις διοικητικές θέσεις δευτεροβαθμιας΄εκπαίδευσης τα ΤΕΕ (τεχνικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια ) μπορούν να λαμβάνουν μέρος ανεξαρτήτου ειδικότητας και τα πριν από αυτά ΤΕΛ (τεχνικά επαγγελματικά λύκεια) τα οποία υπήρχαν πολύ περισσότερα χρόνια να μην μπορούν να πάρουν μέρος? γιατί τόσες χιλιάδες κόσμο τους αφήνετε από έξω? Δεν είναι άδικο?
    Σας δίνω και ένα παράδειγμα προκηρύξεις.

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΕ)
    ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΘΕΣΗ ΜΙΑ (1)
    α/α ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Απαραίτητα
    Προσόντα
    1
    Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρημα−
    τοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή
    Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.), ανεξάρτητα
    από ειδικότητα, ή πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου
    (Τ.Ε.Ε.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή
    − Απολυτήριος τίτλος:
    − Ενιαίου Λυκείου ή
    − Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων:
    Διοικητικών Υπηρεσιών − Γραμματέων ή
    Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή
    Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων:
    Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ή Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών ή Υπαλλήλων Λογι−
    στηρίου ή Υπαλλήλων Διοίκησης ή Εμπορικών Επιχειρήσεων ή
    − Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονά−
    δας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
    X
    2 Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλ−
    λων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου. Χ

    επίσης γιατί οι των ΤΕΕ με 3 χρόνια φοίτηση και αυτοί όπως και των ΤΕΛ να έχουν 2 πτυχία α και β κύκλου με αποτέλεσμα να παίρνουν και +150 μόρια λόγω δεύτερου τίτλου σπουδών.
    Γιατί του ΤΕΕ τομέα ηλεκτρονικών (Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων) γίνετε αποδεκτός σε θέσεις χειριστών η/υ ενώ του ΤΕΛ τομέα ηλεκτρονικών (τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών )και εφόσον εμένα από το υπουργείο παιδείας μου έχουν κάνει χαρτί ότι είναι ισότιμος και αντίστοιχος με αυτόν του τεε που προανέφερα δεν συμπεριλαμβάνετε στο προσοντολόγιο?
    Σας δίνω και αντίγραφο από προκήρυξη.

    ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η/Υ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ, ΘΕΣΗ ΜΙΑ (1)
    α/α ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Απαραίτητα Προσόντα
    1
    α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του το−
    μέα Πληροφορικής ή β) Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαι−
    δευτηρίου: (i) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής−Δικτύων Η/Υ
    ή (ii) ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Ηλεκτρονικών Υπο−
    λογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Ηλεκτρονικού Τομέα ή γ) Απολυτήριος
    τίτλος: (I) κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή (ii) τμήματος
    Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκεί−
    ου ή (iii) ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής
    ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκ−
    παίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

    Ελπίζω τα παραπάνω να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ώστε οι προσλήψεις στο δημόσιο να γίνουν ποιο δίκαιες.
    Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να κάνω και εγώ τις παρατηρήσεις μου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:30 | Χρυσόστομος Διαμαντής

    Καλησπέρα σε όλους
    Είναι επιβεβλημένο, καθώς υπάρχει εξέλιξη στη ζωή, να υπάρχουν τροποποιήσεις σε νόμους με σκοπό την βελτίωσή τους προς το δικαιότερο αλλά και την διόρθωση λανθασμένων τακτικών κρίσης διαγωνιζομένων.
    Πρέπει να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, σε όποιο βαθμό μπορεί να γίνει αυτό, έτσι ώστε να προκύψει ένα όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγισης που να επιλέγει άτομα με τα καλύτερα προσόντα, όπως επίσης αυτά που έχουν κοπιάσει περισσότερο για να μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη τύχη.
    Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση της 50% προσαύξησης στα άτομα που έχουν από 24 μήνες και πάνω προυπηρεσία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποκαθιστά μια κατάφορη αδικία.Την συγκεκριμένη προσαύξηση την έπαιρνα κι εγώ,όμως δεν υπήρχε λογική βάση για να ισχύει κάτι τέτοιο.
    Όσο αναφορά την κατάργηση προσμέτρησης του 2ου μεταπτυχιακού, αν τελικά ισχύσει, την κρίνω παράλογη. Κάποια άτομα έχουν αφιερώσει πολύτιμο χρόνο, χρήμα και έχουν καταβάλλει επίπονες προσπάθειες χάνοντας μήνες προυπηρεσίας (καθώς θα μπορούσαν να εργάζονται το διάστημα αυτό) για να αποκτήσουν 2ο μεταπτυχιακό. Είναι κρίμα να πετάς στα σκουπίδια τους κόπους κάποιων ανθρώπων και παράλληλα να αποθαρρύνεις κάποιους άλλους να επιμορφωθούν περισσότερο.
    Έχω την εντύπωση ότι είναι μεγάλο λάθος και προτείνω την επανεξέταση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:23 | sfs

    τρομερο λαθος
    κατ αρχην υπαρχουν τμηματα αει ή και αει οπου το 7 και το 8 πτυχιο ειναι σχετικα ευκολο και αλλα οπου το 6 ειναι αθλος.
    επίσης τιμωρείται κάποιος ο οποίος λόγω οικονομικών δυσκολιων δεν μπορει να συνεχισει σε μεταπτυχιακο και επιβραβευεται κάποιος ο ποίος έχει χορηγό και μπορεί να προχωρησει σε μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:36 | Κατερίνα Κ.

    Κύριε Υπουργέ,
    χαίρομαι που επιτέλους υπάρχει μέσα απ’ αυτό το βήμα η δυνατότητα
    έκφρασης γνώμης,αλλά και η πιθανότητα να εισακουστεί η γνώμη αυτή.
    Είμαι απόφοιτη Δημόσιας Νοσηλευτικής Σχολής κατηγορίας ΔΕ.
    Βαθμός Πτυχίου 19,6 και με εμπειρία στον τομέα αυτό τεσσάρων ετών,
    τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα. «Αισίως» και για μια
    ακόμη φορά,διανύω περήφανα τον τέταρτο μήνα ανεργίας…
    Συμφωνώ στα περί προσαύξησης της εμπειρίας που αποφασίσατε.
    Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκτήσω όμως τον αντίστοιχο πολυπόθητο Δεύτερο Τίτλο Σπουδών,για οικονομικούς λόγους.
    Άρα δε θα κάνω ποτέ το 19,6 ένα καλά μοσχοπουλημένο 20ράκι,ούτε και θα
    πάρω ποτέ τα 150-200 μόρια…
    Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς είναι δυνατό να μην αρκούν τόσα χρόνια το Άριστα της Δημόσιας Σχολής απ’ την οποία απεφοίτησα και η εμπειρία μου;
    Γιατί στην ουσία αποτυχαίνω κάθε φορά,λόγω της οικονομικής μου θέσης;
    Όσον αφορά τον Ιδιωτικό τομέα,πολλάκις έκανα αιτήσεις αλλά…
    Είμαι έγγαμη κι αυτό είναι κακό,αφού ο «Μπάρμπας από την Κορώνη»
    κι εγώ δεν έχουμε καμμία συγγένεια…
    Μετά τιμής,

    Κατερίνα

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:08 | mark

    Δηλαδή τα 2α μεταπτυχιακά δεν μετράνε αλλα η 2η ξένη γλώσσα η τρίτη κτλ μετράνε. Αυτός που απέκτησε 2ο μεταπτ. στο δημόσιο ελλην. παν/μιο σε σχέση με αυτόν που έμαθε τις γλώσσες του στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών (ιδίωτικη εκπαίδευση)βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Ζήτω τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών !!!!! κάτω το Ελληνικό παν/μιο!!!!! Τρέχουμε και δεν φτάνουμε και ό,τι και να κάνουμε δεν φτάνει !!! Μη κάνετε σχεδιασμούς στο πόδι και έσεις, εμείς σε αυτο ελπίσαμε γι’αυτό σας ψηφίσαμε. Δεν κλέψαμε τη γνώση μας από κανένα την αποκτήσαμε ιδρώνοντας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:54 | G.K

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Αναμένοντας, επιτέλους, να εφαρμοσθεί ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων και στη χώρα μας και αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας, θα ήθελα να σας γνωρίσω, συνοπτικά, ότι:

    1. Θα πρέπει να αξιολογούνται ΟΛΟΙ οι τίτλοι σπουδών των
    υποψηφίων (Πτυχία – Μεταπτυχιακοί Τίτλοι- Διπλώματα Γλωσσών
    κ.λ.π) και όχι μόνο ο ένας αντίστοιχος Τίτλος Σπουδών, αφού
    είναι άδικο για όσους θυσίασαν χρόνο, χρήματα, προσωπική
    ζωή κ.λ.π για να τους αποκτήσουν,

    2. Η μοριοδότηση των επιπλέον τίτλων να είναι η ίδια
    για τίτλους συναφών αντικειμένων και διαφορετική για
    τίτλους μη συναφών αντικειμένων (Π.χ 1ο Πτυχίο 100*΄ μόρια +
    2ο σαναφές Πτυχίο 100΄ μόρια + 3ο μη συναφές Πτυχίο 30΄ μόρια +
    4ο μη συναφές Πτυχίο 30΄ κ.λ.π),
    * Τυχαία η μοριοδότηση 100΄

    3. Το πρόβλημα α) της απόκτησης τίτλων σπουδών (όχι σε όλες
    τις περιπτώσεις) από την ανατολική Ευρώπη (π.χ Βουλγαρία,
    Ρουμανία κ.λ.π) με διάφορους «παράξενους» τρόπους ή β)της
    απόκτησης τίτλων σπουδών από την Ευρώπη με αλληλογραφία
    όντως υπάρχει (Η λύση ????????) και είναι εις βάρος όσων
    έντιμα και με κόπο απόκτησαν τους τίτλους σπουδών τους,

    4. Η συνάφεια των Πτυχίων με την Υπηρεσία ή το ΄Εργο θα πρέπει
    να κρίνεται από συγκεκριμένο – ανεξάρτητο όργανο του
    Δημοσίου και να εφαρμοστεί σε όλες τις Δημόσιες
    Υπηρεσίες, αφού αδαείς, άσχετοι ή ανίκανοι, σε πολλές
    περιπτώσεις, διοικητικοί υπάλληλοι, κρίνουν τη συνάφεια
    των Πτυχίων ή των Ματαπτυχιακών Τίτλων με αποτέλεσμα
    άλλοι να ευνοούνται και άλλοι να αδικούνται.

    G.K

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:28 | Ειρήνη

    Η συνάφεια πρέπει να επεκταθεί στους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, τουλάχιστον στο διδακτορικό και ιδιαίτερα σε περίπτωση, που υπάρχει σχετική προϋπηρεσία. Εγώ για παράδειγμα, έχω πτυχίο στα μαθηματικά, αλλά διδακτορικό στο περιβάλλον. Έχω δουλέψει ελάχιστα ως μαθηματικός ενώ ως περιβαλλοντολόγος δουλεύω για περισσότερο από 15 χρόνια. Πιστεύω ότι το δημόσιο θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε ανθρώπους με πραγματική εμπειρία και όχι μόνο με βάση μόνο τα χαρτιά που έχουν μαζέψει.
    Στα πλαίσια αυτά πιστεύω φυσικά ότι θα πρέπει να προσμετράται σημαντικά η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.
    Σημειωτέον ότι εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το δημόσιο, τουλάχιστον έτσι όπως είναι τώρα. Με ενδιαφέρει όμως όταν συναλλάσσομαι με το δημόσιο και όταν πληρώνω με τους φόρους μου τους μισθούς όλων αυτών των υπαλλήλων, οι περισσότεροι των οποίων δεν παράγουν απολύτως τίποτα, να βλέπω ότι στοιχειωδώς αυτό βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία των υπαλλήλων του.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:47 | Γιάννης

    Για κάποιον κάτοχο δύο Πτυχίων, από ΑΕΙ όσο και από ΤΕΙ, θα προσμετρώνται και τα δύο Πτυχία ή μόνο το ένα για την κάλυψη σχετικής Θέσης και Αντικειμένου και αν όχι πως θα προσμετρώνται τα Μόρια σε αυτή τη περίπτωση;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:16 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΑΡΙΩΤΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,

    πιστεύω ότι κακώς καταργήθηκε η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το αντικείμενο της θέσης. Ποιο το νόημα και η χρησιμότητα για παράδειγμα ένας Γεωπόνος να μοριοδοτείται με 200 μόρια για μεταπτυχιακό στη Φιλολογία? Και να ισοδυναμεί με έναν συνάδελφο που έχει κάνει μεταπτυχιακό στην ειδικότητά του?

    Επίσης γιατί δεν αυξήθηκαν σε 200 τα μόρια για τον δεύτερο τίτλο σπουδών που είναι εξίσου σημαντικός για μία θέση? Πιστεύω ότι όσο χρήσιμο είναι ένα μονοετές μεταπτυχιακό πάνω στην ειδικότητά σου, τόσο χρήσιμος είναι και ένας δεύτερος τίτλος τετραετούς ή πενταετούς διάρκειας πάνω στην ειδικότητά σου.

    Επιπλέον δεν είδα να γίνεται καμία αλλαγή σε ότι αφορά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το άρθρο 20 που είναι ‘γνωστό’ ότι γίνονται κατ’εξοχήν για την εξυπηρέτηση κομματικών και προσωπικών συμφερόντων. Έχω την αίσθηση ότι τώρα που καταργούνται τα stage και οι συμβάσεις έργου, θα παρατηρήσουμε μία κατακόρυφη αύξηση σε προσλήψεις με το άρθρο 20.

    Με εκτίμηση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:20 | Γιώργος Χ, Μηχανικός Πληροφορικής

    Πολύ καλός ο αγώνας για αξιοκρατία, συμφωνώ.

    Μια αδικία όμως παραμένει.Κι αυτή είναι η μη θεώρηση του πτυχίου των Πολυτεχνείων ως επιπέδου master.Γιατί κάποιος στα ίδια χρόνια σπουδών (δηλαδή σε 5 χρόνια) στο εξωτερικό θεωρείται κάτοχος master ενώ αν έχει τελειώσει τις δικές μας Πολυτεχνικές σχολές, που είναι πολύ υψηλού επιπέδου και δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς, δεν θεωρείται του ιδίου επιπέδου; Δεν είναι προφανής αδικία; Ιδιαίτερα απ’ τη στιγμή που όλες οι πολυτεχνικές σχολές δίνουν πλέον βεβαίωση ισοτιμίας με μαστερ, αναγνωρίζουν δηλαδή το επίπεδο μαστερ στο βασικό τους πτυχίο.Δεν πρέπει ο ΑΣΕΠ να το λάβει υπόψην του;

    Αλλιώς έχουμε ένα κράτος που δεν έχει ενιαία πολιτική αντιμετώπισης των πολιτών του.Δηλαδή είμαι διαφορετικός Πτυχιούχος για τον ΑΣΕΠ, διαφορετικός για το Υπουργείο Παιδείας, διαφορετικός για το Εθνικό Μετσόβιο ΠΟλυτεχνείο και πάει λέγοντας.

    Στην τελική ας μοριοδοτηθεί επιπλέον το πτυχίο του Μηχανικού έναντι πτυχιούχων άλλων σχολών π.χ 120 συντελεστή στο βαθμό πτυχίου κι όχι 110.

    Βρείτε μια λύση. Δυστυχώς δεν είχαμε όλοι μας την οικονομική δυνατότητα να πάμε στην Αγγλία και σε 5 χρόνια να πάρουμε και Πτυχίο Μηχανικού και Μαστερ.Μείναμε εδώ, περάσαμε τον «ψυχολογικό βιασμό» των πανελληνίων, περάσαμε 65 μαθήματα και ετήσια Διπλωματική εργασία.

    Η αντιμετώπισή μας ως τώρα συνιστά ταξική διάκριση ξεκάθαρα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:03 | ΝΙΚΟΣ

    ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ. ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο Κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟ 2009. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
    θΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ? ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΒΥΣΜΑ.ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟΣ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:41 | kostas papadopoulos

    Ας πάνε όλοι αυτοί οι ευαγγελιζόμενοι διδάκτορες από τα εκλληνικά πανεπιστήμια που θα σώσουνε το δημόσιο από την καταστροφή, να καταλάβουν μια θέση σε ξένο πανεπιστήμιο που κάνει έρευνα αιχμής και όχι παρακμής.
    Έχουν το θάρος;;;;;
    Δεν το νομίζω, γιατί πολύ απλά τα περισσότερα διδακτορικά στην Ελλάδα δεν δίνονται πάνω σε νέες τεχνολογίες και γνώσεις, αλλά απλά είναι αντιγραφή ερευνητικών προτοκόλλων του εξωτερικού. Είναι απλά χαρτιά για κατάληψη θέσεων του δημοσίου και τίποτα παραπάνω. Έχω παρεβρεθεί σε εκλογές υποψήφιων λεκτόρων. Τις περισσότερες φορές οι εργασίες των ελλήνων υποψηφιών που πήραν Phd από ελληνικά πανεπιστήμια υπολείπονται κατά πολύ σε κανοτόμες ιδέες και πρωτοπορία έναντι των συναδέλφων ξένων. Και όμως καταλαμβάνουν θέσεις σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ στην πραγματικότητα δεν το αξίζουν διότι πολύ απλά δεν υπάρχει αξιοκρατία.
    Θέλω πραγματκά να δω όταν θα αναγνωριστούν τα διδακτορικά από τα ξένα κολλέγια που βρίσκονται στην Ελλάδα, ή αλλιώς τα ΄΄εξ’αποστάσεως διδακτορικά΄΄ (διδακτορικό με λίγα λόγια που θα το παίρνεις χωρίς να κουράζεσαι, με πληρωμή) που είναι προ των πυλών να γίνει, πόσα εκατομύρια ευρώ θα ξοδέψει η ελληνική οικογένεια στα κολλέγια για να πάρει το παιδάκι τους ένα Phd.
    Δεν σε κάνουν ούτε τα Msc ούτε τα διδακτορικά πιο έξυπνο άνθρωπο. Οι έξυπνοι άνθρωποι που είχαν καινοτόμες ιδέες και έκανα Phd αυτή την στιγμή βρίσκονται σε ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού ή στα λίγα σοβαρά που έχει η Ελλάδα, αμοίβονται με 10.000 ευρώ και προσφέρουν πραγματικά στην επιστήμη. Άλλωστε κατά την γνώμη μου αυτοί πραγματικά πρέπει να αποκαλούνται επιστημόνες, όλοι οι υπόλοιποι, επαγγελματίες είμαστε, που ψάχνουμε σε βάρος των διδακτορικών και πολύ περισσότερο των ελληνικών οικογενειών μια θεσούλα στο δημόσιο.
    Εν κατακλείδι κύριε υπουργέ θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος την θέσπιση 600 μοριών (400+200) για τους κατόχους διδακτορικών καο μόνο 200 για τους μεταπτυχιακούς. Πιστεύω ότι μια σφαιρική γραπτή εξέταση στο γνωστικό αντικείμενο των θέσεων που είναι να καταληφθούν με επιπλέον μοριοδότηση αυτών που γράφουν την βάση, έως και 300 μόρια το άριστα, θα ήταν πιο δίκαιο. Άλλωστε έχει αποδειχθεί από γραπτούς διαγωνισμούς ότι αυτοί πού είχαν διδακτορικά ή μεταπτυχιακά τα πήγαν πολλές φορές χειρότερα από συνυποψήφιους που δεν είχαν.
    Το δημόσιο απαιτεί μια σφαιρική γνώση του γνωστικού αντικειμένου και όχι την απόλυτη εξειδίκευση, λές και αποτελεί το ερευνητικό κέντρο του MIT που δικαίωμα έχουν μόνο οι διδάκτορες να κάνουν έρευνα

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:51 | Αλεξίου Ν.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    Τον προκαλούμε να το κάνει δημόσια και να μας εξηγήσει τον λόγο.
    Αναφέρομαι στον 2ο Μεταπτυχιακό τίτλο που όπως φαίνεται καταργείται. Ο παραλογισμός και η Αναξιοκρατία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.
    Απαιτούμε Οικονομική και Ηθική αποζημίωση για την μεγάλη προσπάθεια μας να αποκτήσουμε έναν 2ο μεταπτυχιακό τίτλο ,για τον οποία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μας παρακίνησε να κάνουμε πριν από κάποια χρόνια (με την μοριοδότηση του κατά 150 μόρια). Θεωρώ ότι είναι εντελώς αντισυνταγματική η νέα ρύθμιση της αθροιστικής κατάργησης και νομίζω ότι μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά για την αλλαγή της ή την αποζημίωση μας. Αν δεν υπάρχει ούτε αυτή η πιθανότητα τότε νομίζω ότι ζούμε και πάλι σε καθεστώς ΧΟΥΝΤΑΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:30 | Δρ Γ.Γιαννιτσιώτης

    Κακώς καταργείται η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με την θέση. Πώς ένα μεταπτυχιακό επί παραδείγματι στην παιδαγωγική θα μετρήσει το ίδιο με ένα μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη για μια θέση Διοικητικού ΠΕ στην Δημόσια Διοίκηση;

    Επισημαίνω ότι πολλές φορές υπάρχουν άνθρωποι με άσχετο βασικό τίτλο σπουδών που στην πορεία (λογω επαγγελματικής ή άλλης επιλογής) απέκτησαν μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τίτλο σπουδών σε αντικείμενο που σαφώς ενδιαφέρει την Διοίκηση. Οι άνθρωποι αυτοί (με βάση τις ισχύουσες διατάξεις) αποκλείονται από την διαδικασία.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:00 | ΦΩΤΕΙΝΗ

    ΘΕΜΑ: ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 5 ΕΤΗ

    Η μοριοδότηση της προυπηρεσίας θα έπρεπε να συνεχίζεται και μετά την συμπλήρωση των 5 ετών, έστω με μικρότερο συντελεστή.
    Εφόσον θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου το 50% των προσλήψεων θα γίνεται από άτομα χωρίς προυπηρεσία, τουλάχιστον το υπόλοιπο 50% θα έπρεπε να μοριοδοτείται για το σύνολο της αποκτηθείσας εμπειρίας και όχι μόνο για τα πρώτα 5 χρόνια.
    Απλά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος ο συντελεστής για τα πρώτα 5 χρόνια και μικρότερος για τα επόμενα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:30 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

    1) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ως ΕΞΗΣ:
    TI EXEI KANEI O ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η’ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ Η΄ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ Ή ΟΤΑΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Ή ΟΤΑΝ ΈΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ Π.Χ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ή ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ??? ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ.
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

    2) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.
    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ.ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ (ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ…)
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:23 | ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΗΣ Η/Υ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:26 | Θανασής Σακελλαρίου

    Είναι απαράδεκτη η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου. Δεν συνάδει με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αναβάθμιση της αξίας των πτυχίων και των μεταπτυχιακών. Το νέο σύστημα διατηρεί την αθροιστική μοριοδότηση μόνο για τις ξένες γλώσσες εισάγοντας ουσιαστικά περιορισμούς στη μάθηση και στη γνώση. Αν η διαβούλευση έχει πραγματικό νόημα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αφουγκραστεί τις απόψεις της κοινωνίας και προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Πλεον ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων εκτρέπεται προς το τεστ δεξιοτήτων, μια τρίωρη εξέταση τα μόρια της οποίας εξισώνονται με ένα διδακτορικό. Η λογική του παραλόγου δεν έχει τέλος σε αυτή τη χώρα……………

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:23 | Διαμαντόπουλος Μανόλης

    Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη. Θα γίνω συγκεκριμένος, αυξάνεται η βαρύτητα των πτυχίων και μεταπτυχιακών αλλά δέν λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:
    – Υπάρχουν ήδη αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν σαν σκοπό ύπαρξης να διοριστούν στο δημόσιο, δεν δουλεύουν και κάνουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά/ξένες γλώσσες γιατί έχουν τη δυνατότητα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα έχει σαν αποτέλεσμα μια νέα «φουρνιά» υπαλλήλων που δεν έχουν δουλέψει ξανά, δέν είναι τεχνοκράτες, δεν έχουν ιδέα τι θα πει δουλειά και χρειάζονται 3-4 χρόνια μέχρι να «μπουν» στο πνεύμα της εργασίας τους και του αντικειμένου.
    – Υπάρχει ένα καθεστώς με την αναγνώριση πτυχίων από το ΔΙΚΑΤΣΑ όπου όλοι ξέρουμε πως δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα πτυχία αμφιβόλου ποιότητας (ανατολικών χωρών κτλ) να αναγνωρίζονται με βαθμό 10. Ουσιαστικά με αυτή η διάταξη επιβραβεύονται όσοι παλιότερα δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ και πολύ απλά «αγόρασαν» ένα πτυχίο ή ένα μεταπτυχιακό.
    – Ορισμένες θέσεις πολύ απλά ΔΕΝ απαιτούν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό, γιατί να μοριοδοτούνται; Οι θέσεις σε ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα λογικό και επόμενο να έχουν υψηλές απαιτήσεις, αλλά οι θέσεις σε απλές υπηρεσίες με συγκεκριμένο έργο καλύπτονται από το τις γνώσεις του βασικού αντικειμένου σπουδών. Οπότε ούτε πρέπει να μοριοδοτούνται με την ίδια βαρύτητα.

    Εν κατακλείδι οι προτάσεις που έχω να κάνω σχετικά με το νομοσχέδιο είναι:
    – Βαθμολόγηση περισσοτέρων ετών στην εμπειρία
    – Βαθμολόγηση «παραγωγικότητας» παράδειγμα κάποιος που από την λήψη πτυχίου του πέρασαν 8 χρόνια από τα οποία δούλεψε τα 7 πρέπει να βαθμολογηθεί διαφορετικά σε σχέση με κάποιον που από τη λήψη πτυχίου του πέρασαν 8 χρόνια και δούλεψε 1 έτος
    – Μοριοδότηση των μεταπτυχιακών/διδακτορικών/ξξένων γλωσσών με διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με τις απαιτήσεις της προκυρησσόμενης θέσης
    – Μοριοδότηση της εντοπιότητας, και υποχρέωση 15ετούς παραμονής στον τόπο διορισμού (χωρίς παραθυράκια μετάθεσης όμως, και σε όλη τη περιφέρεια πλήν αστικών κέντρων άνω των 150.000 κατοίκων και 50 χιλτ/ρων πέριξ αυτών). Η περιφέρεια σήμερα «αιμορραγεί» κάθε μέρα από ελλιπή στελέχωση, το 90% των νεοδιοριζόμενων στη περιφέρεια έρχεται με έναν σκοπό: να φύγει!!! διαμένω στη περιφέρεια και το πρόβλημα είναι τεράστιο!
    Κ. Υπουργέ η δημόσια διαβούλευση είναι τεράστιο βήμα αλλά τα πραγματικά συγχαρητήρια θα τα λάβετε όταν μας αποδείξετε ότι τα σχόλιά μας «πιάνουνε τόπο».

    Σας ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:47 | Αλεξίου Ν.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    Τον προκαλούμε να το κάνει δημόσια και να μας εξηγήσει τον λόγο.
    Αναφέρομαι στον 2ο Μεταπτυχιακό τίτλο που όπως φαίνεται καταργείται. Ο παραλογισμός και η Αναξιοκρατία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.
    Απαιτούμε Οικονομική και Ηθική αποζημίωση για την μεγάλη προσπάθεια μας να αποκτήσουμε έναν 2ο μεταπτυχιακό τίτλο ,για τον οποία το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μας παρακίνησε να κάνουμε πριν από κάποια χρόνια (με την μοριοδότηση του κατά 150 μόρια). Θεωρώ ότι είναι εντελώς αντισυνταγματική η νέα ρύθμιση της αθροιστικής κατάργησης και νομίζω ότι μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά για την αλλαγή της ή την αποζημίωση μας. Αν δεν υπάρχει ούτε αυτή η πιθανότητα τότε νομίζω ότι ζούμε και πάλι σε καθεστώς ΧΟΥΝΤΑΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:15 | Petros S.

    Νομίζω πως η μη αθροιστική καταμέτρηση των πολλαπλών μεταπτυχιακών είναι σωστή. Ουσιαστικά στην εργασία που θα κάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στην απόδοση αν έχει κάνει ένα, δύο ή τρία μεταπτυχιακά ιδίως όταν αυτά δεν είναι συναφή και με το πτυχίο του. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί η περίπτωση που η συγκεκριμένη θέση έχει απαίτηση για ιδιαίτερα προσόντα / ειδικεύση.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:43 | Γιωργος Πατσος

    Προβλημα-Σημαντικες μετρησιμες δεξιοτητες δεν λαμβανονται υποψην

    Η αρνητικη κριτικη για αυτο το νομοσχεδιο ειναι πως πριμοδοτουνται οι πλουσιοι, γιατι αυτοι αντεχουν να αγορασουν μεταπτυχιακα κλπ. Υπαρχει πιστευω καποια αληθεια σε αυτο το επιχειρημα, αν αναλογιστει κανεις την πληθωρα των πανεπιστημιων, σχολων, και τα διαφορετικα επιπεδα ποιοτητας τους. Γιατι εγω που πηρα το διδακτορικο μου με υποτροφια απο κορυφαιο πανεπιστημιο του εξωτερικου να βρισκομαι στο ιδιο επιπεδο με αυτον για τον οποιο οι γονεις του χαλασαν μια περιουσια για εναν αμφιβολου ποιοτητας τιτλο; Πως μπορει αυτο το νομοσχεδιο να ειναι πιο δικαιο σε αυτον το τομεα;

    Το πραγματικο τεστ ικανοτητων ειναι τι κανεις με τον τιτλο σου, και στο τομεα της παραγωγης γνωσης οι δεξιοτητες αυτες ειναι μετρησιμες. Για αυτο πιστευω πως πρεπει να μοριοδοτουνται τα παρακατω

    1. Δημοσιευσεις σε εγκυρα, διεθνη journal
    2. Συγγραφη επιστημονικων βιβλιων τα οποια εχουν εισαχθει στη διεθνη τριτοβαθμια εκπαιδευση
    3. Κατοχυρωση πνευματικης ιδοκτησιας/τεχνογνωσιας (πατεντες).

    Και παλι το ερωτημα μου ειναι γιατι εγω με τα παραπανω προσοντα να μην εχω ενα πλεονεκτημα απεναντι σε αυτον που πηρε ενα τιτλο και δεν εκανε τιποτα με αυτον; Καποια μεταπτυχιακα αγοραζονται, τα παραπανω 3 επιτευματα δεν αγοραζονται με τιποτα!

    υσ εκτος απο την τριτοβαθμια εκπαιδευση, ανθρωποι με τα παραπανω προσοντα μπορουν και πρεπει να εισελθουν στο γενικοτερο χωρο της παιδειας, αναπτυξης κλπ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:05 | κωστας

    Θα πρέπει να διευκρυνιστεί αν μοριοδοτούνται αθροιστικά οι επιπλέον μεταπτυχιακοί τίτλοι.

    Στην περίπτωση που δεν μοριοδοτουνται, πρόκειται για μια ρύθμιση που είναι ανακόλουθη με την διακήρυξη για επίλογή των καλύτερα καταρτισμένων επιστημόνων και αντίθετη με έννοια της Δια Βιου Μάθησης.

    Οι προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και κατάρτιση θα πρέπει να επιβραβεύεται.

    Ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:55 | Μαρία

    Συμφωνώ με τις διατάξεις του νεόυ νομοσχεδίου. Δεν συμφώνω με το ποσοστό των πολυτέκνων (30%)που καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις του δημοσίου. Το να είναι κανείς πολύτεκνος είναι επιλογή και όχι προσόν. Στην αγορά εργασίας αυτό που κρίνεται είναι τα πρόσοντα και οι ικανότητες.Οι πολύτεκνοι ευνοήθηκαν αρκετά τόσα χρόνια μπαίνοντας με τα μισά και πλέον λιγότερα μόρια, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΕΤΑΣ

    1) Μοριοδότηση όλων των κατεχομένων πανεπιστημιακών τίτλων:πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών,αφού η απόκτηση κάθε τίτλου απαιτεί ανάλογο κόπο και κόστος στο κάτοχό του. Προς το δικαιώτερο προτείνω μείωση κατά 50% συντελεστή πτυχίου (από 110 στο 55), με δεδομένο τον βαθμό δυσκολίας απόκτησης διδακτορικών,μεταπτυχιακών. 2)Μοριοδότηση όλων των ξενόγλωσσων κατεχομένων πιστοποιητικών ανάλογα με το επίπεδό τους. 3)Μείωση κατά 50% στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας προκειμένου να κτυπηθεί καίρια «ο μπάρμπας στη κορώνη». Εάν παραμείνει ως έχει, ο άξιος πρωτοδιαγωνιζόμενος υποψήφιος θα είναι «πάντα στην απέξω». θερμά συγχαρητήρια και πάντα αρωγός σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:35 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Κύριε Υπουργέ,
    η κατάργηση της μοριοδότησης του δεύτερου μεταπτυχιακού είναι εντελώς άδικη, καθώς με αυτό τον τρόπο οι κόποι τόσων ατόμων που αυτή τη στιγμή έχουν ένα δεύτερο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών πάνε χαμένοι. Επίσης, βάζετε φρένο σε όσους θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο και δεν έχουν τη δυνατότητα να μοριοδοτηθούν με άλλο τρόπο (π.χ.με συμβάσεις).
    Σας ευχαριστώ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:51 | ΚΟΥΛΙΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ
    Η μοριοδότηση ή η προτίμηση λογω εντοπιότητας πρέπει να περιοριστεί μόνο σε πάρα πολύ λίγα νησιά και στενότατου εύρους παραμεθόριες περιοχές, διότι πλέον όλη σχεδόν η χώρα διαθέτει ικανό επίπεδο συγκοινωνιακού δικτύου. Η μετακίνηση πληθυσμού απο αστικά κέντρα και η μόνιμη εγκατάστασή του σε άλλες περιοχές παρεμποδίζεται. Γεννηθείς στην επαρχία δημότης πλέον πχ Αθηνών, υστερεί σε δυνατότητα επιστροφής στη γενέτειρά του. Πλέον αυτών, η ισότητα μεταξύ των πολιτών με τη μοριοδότηση εντοπιότητας περιορίζεται και για το λόγο αυτό είναι απολύτως αντισυνταγματική.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:10 | Σκέντρου Λένα

    Όσον αφορά το δεύτερο και τρίτο μεταπτυχιακό, η μοριοδότησή του αποτελεί ένα κίνητρο για οριζόντιες σπουδές, κάτι που βρίσκει την πλειοψηφία των καθηγητών πανεπιστημείου αντίθετους.

    Ο σύζηγός μου έκανε αίτηση για 2ο μεταπτυχιακό και τον απέρριψαν επειδή είχε ήδη ένα, λέγοντάς του ότι αν τον δεχτούν θα στερήσουν την ευκαιρεία από κάποιον ο οποίος δεν έχει κανένα να αποκτήσει αυτό το εφόδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:14 | ζωή

    Το να καταργείς τα 2α μεταπτυχιακά δεν έχει να κάνει με την διαφάνεια!!!!!! δεν τα κλέψαμε τα κάναμε και καταναλώσαμε προσπάθεια, χρόνο και χρήμα με τη λογική ότι μοριοδοτούνται. Γιατί καταργούνται τώρα. Αδικήσαμε κάποιον εμείς;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:06 | Δέσποινα Π. Απόφοιτος ΑΕΙ

    Ενα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση που τολμάει και κάνει τομές σε αδικίες χρόνων και τσιφλίκια τόσων και τόσων ημέτερων που είχαν καταστήσει τα πτυχία των Ελληνικών ΑΕΙ άχρηστα υπερ…άκουσον άκουσον..σεμιναρίων ΟΑΕΔ. Τα οποία κάποιοι «κύριοι» εντός πολλών εισαγωγικών φρόντισαν να μοριοδοτούν όσο και ένα PROFICIENCY Αγγλικής. Το απόλυτο Αίσχος δηλαδή.
    Αν είναι ποτε δυνατον να συγκριθεί η νοητική διεργασία και το επίπεδο γνώσης που απαιτείται για να μάθει κανείς μια ξένη γλώσσα και μάλιστα σε άριστο επίπεδο, με το κουρελόχαρτο που κάποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι επινόησαν και το ονόμασαν «σεμινάριο» ενός οργανισμού διαβόητου για τις παρανομίες και την αναξιοκρατία του, που αν δεν αναμορφωθεί ριζικά , πρέπει να οδηγηθεί στο κλείσιμο.
    Το νέο νομοσχέδιο λοιπόν ως απόφοιτη ΑΕΙ με βρίσκει σύμφωνη, με τη μόνη παρατήρηση οτι θα μπορούσαν να μοριοδοτούνται παραπάνω οι ξένες γλώσσες, η γνώση των οποίων αποδεδειγμένα δεν περνάει μέσα απο κανένα βουλευτικό γραφείο και προσδίδει στον κάτοχό της αδιαμφισβήτητο πλούτο γνώσης, χαρακτηριστικό που εκλίπει τραγικά απο τους σημερινούς δημόσιους λειτουργούς με τους οπίους ο πολίτης καθημερινά συναλλάσεται υποχρεωτκά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:42 | νικοσ καραγιαννης

    Κύριε Υπουργέ συγχαρητιρια για την προσπάθεια σας και πιστεύω ότι βρίσκετε σε καλό δρόμο εύχομαι μόνο να αντέξετε τις πιέσεις. Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση των stage και την προσαύξηση του 50%.Ηταν μεγάλη αδικία αυτό που συνέβαινε, δηλαδή να επιβραβεύουne δίνοντάς τουσ μόρια αυτόυσ που είχαν κάποιο βίσμα και έμπαιναν σε stage.
    Ώστόσο θα επισυνάψω και μερικές ςνστάσεις μου.
    Καταρχήν πιστεύω οτι το τεστ δεξιοτήτων ειναι άδικο να έχει τόση ισχύ.δεν μπορεί να πολλαπλασιάζεται ο βαθμόσ του τρίωρου τεστ με το 4 και να ισοσκελίζει κάποιοσ που πήγε καλά σ αυτό παιδιά που έχουν μεταπτυχιακο η και διδακτορικό ακόμα.άλλωστε είναι άδικο για έναν ακόμα λόγο οτι πολλοί δεν πήγαν να δώσουν το τέστ γιατι πίστευαν οτι δεν είναι υποχρεωτικό και οτι θα προσμετράται τόσο πολύ.Αν διατηρηθεί αυτή η ισχύ του, τουλάχιστον κάντε έναν διαγωνισμό τεστ δεξιοτήτων σύντομα.
    Επίσησ συμφωνώ με προηγούμενα σχόλια συνομιλητών για διάφορα πτυχία(ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) που πέρνουν άτομα απο χώρεσ κυρίωσ των Βαλκανίων που δεν πέρασαν σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Αυτά δίκαιο θα ήταν να σταθμίζονται με έναν μικρότερο συντελεστη, γιατί δεν μπορεί κάποιοσ που απλά πλήρωσε για να το πάρει(ξέρω τέτοιεσ παριπτώσεις) να να μπαίνει στην ίδια μοίρα με κάποιον που πραγματικά έχει κοπιάσει στον τόπο του επειδή πιστεύει στο ελληνικό πανεπιστήμιο και επιπλέον δεν είχε τα χρήματα να πάει εξωτερικό………

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:26 | georgia

    τα μεταπτυχιακά τα οποία έκανα τα έκανα στο δημόσιο πανεπ. και δεν πλήρωσα διδακτρά όμως για εκείνα τα χρόνια δεν μπορούσα να δουλέψω, άρα έχασα χρήματα και πρυπηρεσία (2 χρόνια για το κάθε μεταπτυχιακό). Τώρα έαν καταργηθεί το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν είναι σαν να με κλέβετε; τι σχέση έχει αυτό με την αξιοκρατία; δεν πήρα με γνωστο κάποια θέση. το εγκλημά μου είναι ότι σπούδασα ακόμα περισσότερο ελπίζοντας ότι αυτό θα αναγνωριστεί, έκανα λάθος; εσείς δεν τα είχατε θεσπίσει αύτα το κριτήρια;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:52 | Κουτσικάκης Γιώργος

    πιστεύω ότι ο μεταπτυχιακός τίτλος και ο διδακτορικός πρέπει να αξιολογούνται πολύ περισσότερο αν θέλουμε υπαλλήλους υψηλού επιστημονικού επιπέδου

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:20 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    Δηλαδή η πέρα των 5 ετών εμπειρία δεν θεωρείται προσόν?
    Δεν αποκτά περαιτέρω γνώσεις κάποιος απο τα 5 εως τα 10 χρόνια?
    Γνώμη μου είναι να διαλέξετε τους καλύτερους που έχουν »ψηθεί» στον ιδιωτικό τομέα και μπορούν σίγουρα να προσφέρουν περισσότερα απο κάποιον χωρίς εμπειρία.
    θα συμφωνήσω ότι το μέτρο (αν ισχύσει)θα διογκώσει τις στρατιές των πτυχιούχων και το κυνήγι της γνώσης χωρίς αντίκρυσμα.
    Δώστε κίνητρα στους νέους να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα να γευτούν την πραγματική εργασία να αποκτήσουν γνώσεις πραγματικές (άλλο θεωρία-άλλο πράξη)και κατόπιν ας διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:37 | Ηλίας Τσακάλης

    Θα πρέπει επίσης να καθοριστεί με σαφήνεια στο νόμο εάν κάποιος κατέχει και μεταπτυχιακό και διδακτορικό εάν η βαθμολογία του θα είναι αθροιστική.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:16 | Κ.Σ

    Πως να κάνω ματαπτυχιακό ή διδακτορικό όταν δεν έχω τα χρήματα που χρειάζονται;
    Θα μου τα δώσετε εσείς; θα μου νοικιάσετε εσείς σπίτι σε μια μεγαλούπολη γιατί στο δικό μου μέρος δεν έχει πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να μπορέσω να πάρω τα επιπλέον 600 μόρια;

    Έχω όλη τη καλή διάθεση και για μεταπτυχικό και για διδακτορικό αλλά μετά τα 5 χρόνια σπουδών μου, εκτός της περιοχής μου, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για άλλα 4 τουλάχιστον επιπλέον χρόνια σπουδών…
    καθώς δουλειές δεν υπάρχουν, για να μπορέσω να τα συνδιάσω και τα δύο.

    Με ένα πτυχίο πλέον δεν είμαστε τίποτα απο ότι καταλαβαίνω…μας έχετε αναγκάσει να χρειαζόμαστε και διδακτορικό για να μπούμε σε μια θέση και να πέρνουμε το πολύ 1000 ευρώ.

    Με εκτίμηση,
    Κ.Σ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | ΕΛΛΗ

    Ή παραπάνω μοριοδότηση των τίτλων σπουδών και των μεταπτυχιακών σπουδών είναι σωστή κατά τη γνώμη μου.Έχόυν γίνει όμως σοβαρές παραλήψεις και πιο συγκεκριμένα:
    Α)Με τον νέο νόμο δίνετε η δυνατότητα στα νέα παιδιά που ξεκινάνε να μπορέσουν να διοριστούν και να βρουν δουλειά. Δίκαιο και σωστό να δίνεται αυτή η ευκαιρία στα νέα παιδιά και τους αξίζει. Τι γίνεται όμως με όλους αυτούς της ηλικίας των 35 και πάνω που στην δεκαετία του 1990 το να κάνεις ένα μεταπτυχιακό ή ένα διδακτορικό ήταν κατι πολύ δύσκολο? Οι θέσεις των μεταπτυχιακών ήταν περιορισμένες και για λίγους που συνήθως προσανατολιζόταν σε ακαδημαική καριέρα ή σπουδαζαν στο εξωτερικο. Την εποχή που η κατοχή πιστοποιητικού καλής γνώσης ξένης γλώσσας ήταν προνόμιο λίγων? Σήμερα μια εργαζόμενη ή στη χειρότερη περίπτωση άνεργη πτυχιούχος μητέρα ή πατέρας με 2 ή και παραπάνω παιδια πως θα μπορέσει να αποκτήσει άριστους τίτλους ξένων γλωσσών και πόσο μάλιστα μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Τι μέριμνα θα υπάρχει γι αυτούς. Πως μπορούν να ανταγωνιστούν τους νέους με τις 2 ή και τρεις άριστες γλώσσες και τα μεταπτυχιακά? Πως θα αντιμετωπίσετε το φαινόμενο των πτυχίων από το εξωτερικό με βαθμολογιές των 9 και των 10 βαθμοι που στα ελληνικά πανεπιστήμια δίδονται πολύ σπάνια?
    Β) Ενώ μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό με 200 μόρια και το διδακτορικό με 400, παραμένει η ίδια κατάσταση για τους δεύτερους τίτλους σπουδών. Πιο συγκεκριμένα κάτοχος πτυχίου ΠΕ και ΤΕ συναφής ειδικότητας (π.χ. ΠΕ οικονομικών και ΤΕ διοικησης Επιχειρησεων)συμμετέχει σε διαγωνισμό για την κάλυψη θέσης ΤΕ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μοριοδοτείται με τα 150 μόρια για τον δεύτερο τίτλο σπουδών που είναι ανώτερης βαθμίδας ΠΕ και «τετραετους» φοίτησης ενώ αν έχει ένα μεταπτυχιακό «ετήσιας» φοίτησης θα βαθμολογηθεί με 200 μόρια με τον νέο νόμο. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και σε περίπτωση που θα θέλει να συμμέτεχει σε διαγωνισμό με το ΠΕ πτυχίο και πάλι δεν θα βαθμολογηθεί για το πτυχίο ΤΕ γιατί όπως λέει ο νόμος για τον δεύτερο τίτλο σπουδών για πτυχίο κατηγορίας ΤΕ ως δεύτερος τίτλος σπουδών νοείται μόνο τίτλος ΤΕ και για κατηγορία ΠΕ μόνο τίτλος ΠΕ. Στην περίπτωση τής κατηγορίας ΔΕ αν κάποιος έχει τελειώσει ένα ΙΕΚ βαθμολογείται το απολυτηριο Λυκειου με 150 μόρια σας δεύτερος τίτλος σπουδων. Αυτό εσείς το θεωρείτε δίκαιο? Η πρόταση η δική μου είναι να μοριοδοτείται ο δέυτερος τίτλος σπουδών των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ μόνο είτε με συγκεκριμένα μόρια π.χ. 200 μόρια όπως και το μεταπτυχιακό ετήσιας φοίτησης είτε πιο δίκαια με κλίμακα π.χ. 1) κάτοχος 2 πτυχίων ΠΕ ή 2 ΤΕ με συναφή αντικείμενο 200 μόρια,2) Με 2 ΠΕ ή 2 ΤΕ και οχι συναφη αντικειμενο 100 μόρια, 3) κάτοχος 1 ΠΕ (με το οποίο συμμετεχειστην προκήρυξη) και δευτερος τίτλος ΤΕ με συναφή αντικείμενο 150 μόρια, 4)Κάτοχος 1 ΤΕ (με τον οποίο συμμετέχει στην προκήρυξη) και δεύτερος τίτλος ΠΕ 200 μόρια 5) Κάτοχος 1 ΠΕ και 1 ΤΕ και όχι συναφη αντικειμενο με οποιοδήποτε ώς δεύτερο τίτλο 100 μόρια.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:40 | Δημήτρης

    Ο συντελεστής 100 για βασικό τίτλο ήταν ήδη υπερβολικός και εσείς τον αυξήσατε ακόμα περισσότερο. Καταστρέφει αυτόματα όποια θετικά έχει αυτό το νομοσχέδιο. “Αξιοκρατία” κατά τ’ άλλα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:33 | ελενη κουλαξίζη

    Πολύ θετικό το νομοσχέδιο γενικά ωστόσο λόγω της εργασιακής μου εμπειρίας πιστεύω ότι αν το ζητούμενο είναι η σωστή λειτουργία της κάθε υπηρεσίας τότε θα πρέπει τυχόν μεταπτυχιακά/διδακτορικά να σχετίζονται με την προκηρυσσόμενη θέση ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και να ισχύει το ρητό «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

    Ούτως η άλλως η απόκτηση μεταπτυχιακού και ιδιαίτερα διδακτορικού σημαίνει ότι κάποιος αγαπάει το αντικείμενό του και επιθυμεί να διαπρέψει σε αυτό και θα ήταν άδικο να καταλάβει κάποιος άλλος σχετική προκηρυσσόμενη θέση ο οποίος δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενδιαφερθεί για το σχετικό αντικείμενο.

    Συμπερασματικά δεν θεωρώ ότι η πρόσληψη στο δημόσιο πρέπει να παρουσιάζεται σαν ανταμοιβή για την απόκτηση τίτλων αλλά να εξυπηρετεί τους σκοπούς της κάθε υπηρεσίας.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:09 | Ger

    1.Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των Master μονοετούς & διετούς φοίτησης. Είναι πραγματικά άδικο & οι 2 περιπτώσεις να έχουν τα ίδια μόρια.
    2.Επίσης, δεν είναι άδικο για τους υποψηφίους (συνολικά) το 1 έτος για την πρόσληψη από την στιγμή της δημοσίευσης του πίνακα διοριστέων στην εφημερίδα της κυβέρνησης; Τη στιγμή που ο ΑΣΕΠ αργεί να εκδώσει αποφάσεις αναπλήρωσης υποψηφίων που δηλώνουν παραίτηση από μία θέση, γιατί να μην δίνεται ικανό χρονικό διάστημα για πρόσληψη κάποιου που είναι σε επόμενη θέση (δεν ειναι προτιμώτερο από το να γίνεται νέος διαγωνισμός για την ίδια θέση;)
    ήπως θα έπρεπε να δωθεί (αν φυσικά είναι εφικτό) χρονικό όριο & για την έκδοση σχετικών αποφάσεων & από τον ΑΣΕΠ;

    Με εκτίμηση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:41 | Αναστασια Παναγιωτιδου

    Δεν θα επρεπε να αυξηθει και η μοριοδοτηση για τις ξενες γλώσσες?
    Επειδή ενώ αυξανεται η μοριοδοτηση των πτυχιων, μεταπτυχιακων, διδακτωρικών καθως και της προυπηρεσίας και του τεστ δεξιοτητων,
    παραλειψη αυξησης της μοριοδότησης για τις ξενες γλωσσες συνεπάγεται ουσιαστική μείωση της σημασίας τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:42 | Μπούλμπος Χρήστος

    Επισημαίνω πως δεν είναι σωστό αλλά ούτε δίκαιο -κατα τη γνώμη μου- να καταργηθεί η αθροιστική Μοριοδότηση των Μεταπτυχιακών Τίτλων. Παλαιότερα ίσχυε μοριοδότηση ως 2 (δυο) τίτλοι, που τώρα σιωπηρώς καταργείται.

    Υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που συνεχίζουν να εκπαιδεύονται ή εκπαιδεύτηκαν δία βίου είτε αύτο αφορά τριτοβαθμία είτε αφορά ξένες γλώσσες.Αν πάυει η μοριοδότηση 2 μεταπτυχιακών μήπως πρέπει να σταματήσει και η μοριοδότηση 2 ή και περισσότερων ξένων γλωσσών?

    Ειδικότερα για την απόκτηση μεταπτυχιακού καταβάλλει κάποιος επίπονες προσπάθειες για απόκτηση ενός ακόμη τίτλου σπουδών παράλληλα με την εργασία μας ή αρκετοί άλλοι επέλεξαν να αποκτήσουν ακαδημαικά προσόντα και να καθυστερήσουν την επαγγελματική ένταξη.

    Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψιν οι τίτλοι σπουδών, ακόμη και στο ιδιωτικό τομέα η περισσότερη γνώση (π.χ.ειδικευση σε 2 τομείς)λαμβάνεται υπόψη. Δεν πρέπει να υπάρξει περιορισμός στη γνώση και αυτό πρέπει να επιβραβεύεται πρώτα από την πολιτεία.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ.

    Ευχαριστώ για την δυνατότητα υποβολής της άποψής μου