Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:36 | Eleni

    Το υπουργείο αξίζει συγχαρητήρια για την προώθηση της κατάργησης της πριμοδότησης 50% της προυπηρεσίας σε δημόσιο τομέα. Ας εξισωθούν επιτέλους οι προυπηρεσίες ιδιωτικού-δημοσιου τομέα! Με το παλιο συστημα ουσιαστικά έδιναν το μήνυμα ότι τα παιδιά που δουλεύαν στον ιδιωτικό τομέα, δουλεύαν λιγότερο ή είχαν χειρότερη εμπειρία σε σχέση με τα παιδια του δημοσιου, ενω ίσως το αντίθετο είναι αλήθεια.
    Συγχαρητήρια και πάλι!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:07 | ΖΗΣΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

    Κυριε υπουργε δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σας για καταργηση της προσαυξησης της μοριοδοτησεις απο ολους τους συμβιασιουχους μην βαζεται στην ιδια κατηγορια τα stage μρ τους συμβασιουχους ορισμενου χρονου των οποιοων οι συμβασεις ελενχονται απο τον ΑΣΕΠ δεν ειναι το ιδιο πραγμα πρεπει να το καταλαβετε αυτο και κατι αλλο γιατι η μοριοδοτηση τησ εμπειριας να ειναι μονο για 5 χρονια ,εγω πχ εχω 18 χρονια αποδεδιγμενη εμπειρια σαν οδηγος απο τον δημοσιο και ιδιωτικο τομεα γιατι να μην μοριοδοτητε ολη η εμπειρια μου αυτο δεν ειναι αδικο

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:24 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ . ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ; ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΥΕ ;
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΥΕ , ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ 50 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ , ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 8 ΕΞΑΜΗΝΑ . ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ) .
    ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ;;;
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ , ΔΕ ΘΑ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΣΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .
    ΚΑΛΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ;;;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:18 | ΦΑΝΗ ΑΝΤ.

    Κ ΠΑΛΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΚΙΑΣ!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΗ ΗΔΟΥΛΕΙΑ Κ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ? ΑΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!
    ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΔΕΣ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΚΛΠ) Κ ΝΑ ΕΠΑΝΑΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 40 ΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ? ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ? ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ? ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΛΕΣ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Π.Χ. ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!!ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ..
    Κ ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:46 | Lam Kiriaki

    Κύριοι

    Εφόσον θέλετε να καταργήσετε την προσαύξηση τότε καταργείστε και το μπλοκάκι που θέτει σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες συμβασιούχους,και χωρίς να αφήνετε ανοιχτά παραθυράκια περι δήθεν έγκρισης θέσεων για συμβάσεις έργου πρώτα από ΑΣΕΠ ή περι ερευνητικών έργων που δικαιολογούν τη σύναψη σύμβασης έργου. Φροντίστε όπως πρέπει τους συμβασιούχους έργου που εργάζονται ως υπάλληλοι για χρόνια στην ίδια υπηρεσία κάτω από άδικες αντι-υπαλληλικές συνθήκες

    Με εκτίμηση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 14:01 | Σαμιωτακης Νικολαος

    Πρόταση στον Κύριο Υπουργό και απάντηση στον Κύριο ΖΗΣΟΥΛΗ ΘΩΜΑ .
    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση του 50% . Γιατί ο έχων 5 συμβάσεις σε Δήμο να την δικαιούται και ο έχων 17 χρόνια επαγγελματίας οδηγός , νυν οδηγός υπεραστικού κτελ να μην την δικαιούται ? Απορρίμματα ο ένας , ανθρώπους ο άλλος
    Προσμετρούμενη μισθολογικά η εμπειρία του δημόσιου ,όχι όμως και του ιδιωτικού υπαλλήλου .
    Απαραίτητο πτυχίου μηχανικού η ηλεκτρολόγου αυτοκίνητου για οδηγός απορριμματοφόρου , μήπως όμως πρέπει να εξετασθεί επιπλέον και το θέμα της συνάφειας πτυχίου με ένα πτυχίο μηχανικού ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ για παράδειγμα ο οποίος έχει υπηρετήσει στην αεροπορία σαν υπόλογος αεροσκάφους ( υπόλογος υπογράφει πριν την πτήση) και ο οποίος μηχανικός Α/φων έχει διδαχτεί τα ίδια μαθήματα και πλέον με το μηχανικού αυτοκινήτου ? Εγώ είμαι αυτός και τι σύμπτωση , κυνηγάω στα δικαστήρια την συνάφεια του πτυχίου μου για μια θέση απορριμματοφόρου .
    Ίσες ευκαιρίες για όλους δεν θέλουμε?
    Πραγματοποιήστε τις λοιπόν , δώστε μας την ελπίδα .
    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:40 | ΕΛΕΝΗ ΚΕΠ

    Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΟΝΟ!Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ 2.500 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Κ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ 3Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 500 ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ!ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ «ΠΡΟΛΑΒΑΝ» ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ «2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»!

    ΝΑ ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΚΕΠ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΕΒΕ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»!
    ΕΝΑ ΜΟΝΟ!ΔΙΑΝΥΩ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ,ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ!ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ 3Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ,ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ???
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ!!!ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ,(ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΕΠ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ),ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΕΠ!ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ «ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ»!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ!
    ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ???ΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ???
    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:15 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΝΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 90% ΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:58 | Παναγιώτης

    Αγαπητοί φίλοι,

    σολομώντεια λύση είναι πάντοτε η μεταβατική περίοδος. Η εμπειρία σε έναν φορέα δεν μπορεί να αγνοείται με το πονηρό σκεπτικό ότι κάποιος απασχολείται λόγω γνωριμιών ως είθισται στην χώρα μας. Οι όποιες αλλαγές οφείλουν να γίνονται σταδιακά για πλείστους αυτονόητους λόγους.
    Οι συμβασιούχοι είναι όμηροι, κάποιοι εξ’αυτών πιο πολύ αδικημένοι και εκμεταλλεύσιμοι. Η πρακτική «πονάει χέρι κόβω χέρι» δεν πρέπει να έχει θέση σε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.
    Σε όσους φορείς δουλεύουν νέοι (και μη) επί μακρόν, για παράδειγμα πάνω από τριετία, είναι λογικό να είναι αποτελεσματικότεροι από κάποιον καινούργιο. Με το να αντικαθιστάς έναν συμβασιούχο με κάποιον άλλο, όυτε οι δείκτες της ανεργίας μικραίνουν, ούτε αποκαθίσταται το δίκαιο…
    η βιασύνη επίσης δεν δικαιολογείται

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:28 | ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

    ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ :

    1.ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ Η/Υ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
    2.ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ Π.Χ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ TO PROFICIENCY ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.
    3.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ Ν.Π.Ι.Δ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΣΤ ΟΠΏΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | ΖΗΣΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

    Κυριε υπουργε θα ηθελα να σας πω οτι η καταργηση της προσαυξησης υης μοριοδοτησης για αποκτουμενη εμπειρια στο δημοσιο πρωσοπικα για μενα ειναι λαθος τουλαχιστον για αυτους που εχουν αποκτηση αυτη την εμπειρια μεσα απο συμβασεις ορισμενου χρονου (οκταμηνα) που ελενχονται απο τον ασεπ πχ. εγω εργαζομαι απο το 2005 εως και σημερα στους δημους αλιμου παλαιοτερα και στο δημο γλυφαδας τωρα ως οδηγος απορριματοφορου και εχω ηδη 5 συμβασεις ορισμενου χρονου γιατι με κατατασετε στην ιδια κατηγορια με τα στειτζ και κατι αλλο γιατι δεν αναβαθμηζεται το πτυχιο των ιεκ απο την στιγμη που ειναι μεταδευτεροβαθμια εκπεδευση και για να το αποκτησουμε δινουμε εξετασεις επιπεδου πανεληνιων και το εξισονεται με απολυτηριο επαλ ,επας και τεε αυτο δεν ειναι αδικια?γιατι εγω που ειμαι πτυχιουχος δημοσιου ιεκ και εχω τελειωσει και γενικο λυκειο να ειμαι στον ιδιο πινακα με καποιον που εχει πτυχιο απο επαγγελματικο λυκειο η απο επαγγελματικη σχολη ο οποιος εχει φοιτηση λιγοτερα χρονια απο εμενα και συγκεκριμενα ο αποφοιτος επαγγελματικης σχολης δεν εχει τελειωσει ουτε λυκειο γιατι σε αυτες τις σχολες εχεις το δικαιωμα να εγγραφεις αφου εχεις τελειωσει μονο την πρωτη ταξη του λυκειου ενω στα επαλ αφου τελειωσεις το γυμνασιο ενω στα ιεκ θα πρεπει για να εγγραφεις θα πρεπει να εχεις απολυτηριο λυκειου
    ελπιζω να ληφθουν υποψιν οι παρατηρησεις μου και να διορθωθει αυτη η αδικεια για να υπαρξει καποτε αξιοκρατια οπως εσεις λετε
    μετα τιμης
    ΖΗΣΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
    συμβασιουχος οδηγος αποφοιτος ιεκ τεχνικος οχηματων

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:43 | Παπαδακη Ελλη

    Θα ηταν σωστο να ξεκαθαριστει ποια «προεκλογικα» στεητζ πρεπει να σταματησουν την εργασια τους ωστε να μην εργαζονται ακομα μεχρι σημερα χωρις να πληρωθουν με εγγραφο στις υπηρεσιες και να τους δοθει πισω η καρτα ανεργιας που κατεθεσαν κατα την προσληψη τους.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:31 | Γιώργος

    Ένα μεγάλο μπράβο για τη διαγραφή της προϋπηρεσίας χιλιάδων εργαζομένων

    Ένα μεγάλο μπράβο για την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων

    Ένα μεγάλο μπράβο για την συνήθης πρακτική συκοφάντησης ενός τμήματος της κοινωνίας συμβασιούχοι ορισμένου αορίστου stagers στην προκειμένη περίπτωση.

    Ένα μεγάλο μπράβο στους αλληλέγγυους με την κυβέρνηση πολίτες που ζητούν την απόλυση χιλιάδων συμπολιτών τους

    Σπέρνετε ανέργους, θα θερίσετε …

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:28 | ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Συμφωνώ με την άποψη της νέας Κυβέρνησης ότι η προϋπηρεσία σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα γενικώς, δεν αξίζει περισσότερο από την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου για κάλυψη μόνιμης δημόσιας θέσης. Με τις έως σήμερα ισχύουσες διατάξεις, ένας (πρώην) εποχιακός υπάλληλος μιας κάποιας υπηρεσίας ΟΤΑ, έχει προβάδισμα για μόνιμο διορισμό στο Υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με έναν υπάλληλο μίας (ιδιωτικής) Τράπεζας με τεράστια εμπειρία σε οικονομικά θέματα. Το ίδιο προβάδισμα έχει και για μόνιμη θέση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε σχέση με κάποιον που έχει προϋπηρεσία σε περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι δίκαιο να καταργείται αυτή η «τυφλή» μοριοδότηση, που χωρίζει τους Έλληνες Πολίτες, σε Α’ και Β’ Κατηγορίας.
    Σημείωση: μόλις είχα κατακτήσει κι εγώ το προνόμιο αυτής της προσαύξησης 50%, ως εργαζόμενος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπό ιδιότυπο καθεστώς, με Απόφαση ΑΣΕΠ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:12 | Γ. ΜΙΧΑΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    για κάποιον έχει εργαστεί στον δημόσιο τομέα ή σε ΟΤΑ, με συμβάσεις ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ Προσωπικού με κριτήρια & έλεγχο από το ΑΣΕΠ, καθώς και για κάποιους που επί 7 ή 10 χρόνια συνεχόμενα δουλεύουν με το καθεστώς Μετακλητού Υπαλλήλου (ως ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ) σε ΟΤΑ Α΄βαθμού και είναι σήμερα σε ηλικίες άνω των 40ετών έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας τους(έχοντας προσληφθεί με όλες τις Νομιμες διατάξεις), με την κατάργηση της μοριοδότησης τι τύχη θα έχουν σε σχέση με τους Υποψηφίους των 20+ ετών για να συμμετάσχουν σε καποιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όταν οι περισσότεροι έχουν οικογένειες με παιδιά και μετά από τόσα χρόνια θα έιναι δύσκολο να απορροφηθούν στον Ιδιωτικό Τομέα από τον οποίο προερχόμαστε και που προσωπικά έχω και 10 χρόνια προϋπηρεσία σαν πωλητής ηλεκτρικών ειδών .
    Αλήθεια κύριε Υπουργέ, θα θελήσει ο παλιός ιδώτης να με ξαναπάρει στην δουλειά του σήμερα στα 45 χρόνια μου;;
    Κύριε Υπουργέ θα ζητούσα να λάβετε σοβαρά υπόψην αυτές τις κατηγορίες πολιτών και να υπάρξει δυνατότητα μοριοδότησης και με κριτήρια ηλικιακά καθώς και για τον περίφημο δεύτερο τίτλο σπουδών για κάποιον στα 20 και στα 21 είναι έυκολο να παρακολουθήσει τουλάχιστον ΙΕΚ και να πριμοδοτηθεί με 150 (προηγούμενη διάταξη) για εμένα που μπορώ να παρακουλόυθήσω μαθήματα στα ΚΕΕ με εξ αποστασεως εκπαίδευση (αφού δεν υπάρχει υποχρεωτική παρακαουλούθηση μαθημάτωνν καθημερινά) γιατρί το πτυχίο μου να μην μοριοδοτείται;;;
    Υπάρχει κάποια σκέψη γαι τα προγράμματα της Δια Βίου εκπαίδευσης να μοριοδοτούνται οι τίτλοι;;;
    Και κάτι τελευταίο που αφορά τις περίφημεσ Συμβάσεις έργου και τις αδιαφανείς διαδικασίθες πρόσληψης που όμως στα ΚΕΠ μοριοδοτούν και μονιμοποιούν με 55% την Προϋπηρεσία τι θα γίνει;;;;
    Υπάρχουν περιπτώσεις Σύμβασης έργου (Δακτυλογράφος) που που μονιμοποιήθηκε με τον 164 του Πυλόπουλου και δεν ξέερει πως ανοίγει ο Η/Υ , και κάτι τέτοιες μοριοδοτούνται και πολλοί μονιμοποιήθηκαν . Τι θα κάνετε με αυτό;;

    Πρόταση:

    Στην όποια αποφασή σας λάβετε υπόψην ηλικία,οικογενειακή κατάσταση, τίλους Σπουδών, (δείτε παραπάνω ΙΕΚ, προγράμματα ΟΑΕΔ, ΟΕΕΚ αλλά και μοριοδοτείστε και προγράμματα ΚΕΕ)
    Επίσης δείτε τις περιπτώσεις των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί με κριτήρια ή έλγχο από ΑΣΕΠ καθώς και τις περιπτώσεις των Ειδικών Συνεργατών ΟΤΑ Ά βαθμού με πάνω από δύο θητείες προϋπηρεσία, ώστε να ισχύει η όποια προϋπηρεσία αποκτήθηκε μέχρι σήμερα. (Είχε ενημερωθεί από το 2004 – 2005 και ο κ. Κουκουλόπουλος σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ για το θέμα αυτό).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:48 | κώστας ανδριακόπουλος

    Μπράβο κύριε υπουργέ για την κατάργηση του 50% αυτο σημαίνει οτι ο σύγχρονος αποκλεισμός( ο παλιός καθαρεύουσα γλώσσα ,σχολεία μόνο στις πόλεις ,εξετάσεις στο δημοτικό) των μη προνομιούχων σταματά κ η πραγματική αξιοκρατεία δίνει την ευκαιρία στην νεολαία των κατώτατων κοινωνικών τάξεων που δεν έχουν τα <>, τις απαραίτητες διασυνδέσεις να διεκδικήσουν ενα καλύτερο μέλλον.Τέλος ελπίζω να περιορίσετε κ τον αριθμό των ξένων γλωσσών που θα πριμοδοτούνται, σε δυο, γιατί στο τέλος αντί για ένα κάλο μηχανικό το δημόσιο προσλαμβάνει έναν μέτριο μηχανικό με πολλές ξένες γλώσσες ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:21 | Αθανασιος Δ.

    Πολύ σωστό μέτρο που βάζει φρένο στην υπερτερία όσων είχανε το μέσον να μπούνε στα stage.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:38 | Μιχαλης

    Συγχαρητήρια για τον νεο νομο.Επιτελους αξιοκρατια.Οσον αφορα τις προσληψεις εκπαιδευτικών και εκει να υπαρξει πληρη καταργηση της προυπηρεσιας γιατι ολοι ξερουν πως πραγματοποιειται.
    Να διοριζονται οσοι πετυχαν σε διαγωνισμους ΑΣΕΠ σε συνδυασμο με την
    παλαιότητα του πτυχιου τους και τον βαθμό του πτυχιου,γιατι καποιοι επιτυχοντες των διαγωνισμών εμειναν εξω εξαιτιας του παράλληλου διορισμου και απο αλλους πινακες υποπτων προυπηρεσιών.
    Ετσι θα αποκατασταθουν οι λιγοι εναπομειναντες αδιοριστοι κπαιδευτικοί των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που ενώ πετυχαν δεν διοριστικαν και ειναι μεγαλη αδικια.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:02 | kostas

    Από τον Ιανουάριο του 2006 εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός με σύμβαση έργου σε τεχνική υπηρεσία οργανισμού . Είμαι ο μόνος πολιτικός μηχανικός της υπηρεσίας, που πριν πάω απασχολούσε τρεις πολιτικούς μηχανικούς, και καλύπτω πάγιες και διαρκής ανάγκες. Όταν πήγα είχαν προκηρυχτεί δυο θέσεις και είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και σχετικά site οπού και την είδα. Για τις θέσεις αυτές έγιναν τρεις αιτήσεις και στα κριτήρια επιλογής είχαν τουλάχιστον 5 χρονιά προϋπηρεσία, οι άλλοι δυο είχαν λιγότερα χρονιά προϋπηρεσίας και ως εκ’ τούτο επιλέχτηκα και η άλλη θέση έμεινε κενή. Χωρίς μέσον , και ανήκοντας στο ΠΑΣΟΚ σε εποχή κυβέρνησης ΝΔ. Με γνώμονα την τότε ισχύουσα νομοθεσία επέλεξα την θέση αυτή γνωρίζοντας το δικαίωμα προσαύξησης και παραιτήθηκα από την προηγουμένη μου δουλειά με το σκεπτικό ότι και να με διώξουν κάποια στιγμή θα έχω τα μόρια να διεκδικήσω μια άλλη θέση στο δημόσιο ( και δεν είχα κάνει τόσο καιρό άλλη αίτηση για να μην φύγω και αφήσω την Υπηρεσία ξεκρέμαστη).
    Οι συμβάσεις έργου πρέπει να διαχωρίζονται από τα Stage (που όποιος είχε γνωστό των έπαιρνε με Stage) γιατί και προκηρύξεις γίνονταν και κάποια κριτήρια αξιολόγησης έβαζε η κάθε υπηρεσία και νομοθεσία υπήρχε για την προσαύξηση που την λάμβανε σοβαρά υπόψη κάποιος που πήγαινε με σύμβαση στο Δημόσιο.
    Τώρα με την απόφαση αυτή θα μείνω στο δρόμο και χωρίς τα μόρια της προσαύξησης.
    Είναι άδικο να αλλάζει ένας νόμος και να μην λαμβάνονται υπόψη οι άνθρωποι που λειτούργησαν με το σκεπτικό του νομού που ίσχυε.
    Είναι άδικο να μένει ξαφνικά κόσμος στο δρόμο χωρίς μια εύλογη χρονική προειδοποίηση και χωρίς κάποια μέριμνα γι’ αυτούς . Και δεν είναι ηθικό το Δημόσιο να έχει εργαζόμενους που τους αμοιβή λιγότερο, χωρίς δώρα , με άδεια στη ευχέρεια του κάθε προϊσταμένου να τους απολύει όποτε θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς να τους αποζημιώνει, όσα χρόνια και να εργάζονται, και ούτε καν το δικαίωμα να μπούμε στο ταμείο ανεργίας μιας και όλοι οι συμβασιούχοι έργου φαίνονται σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.
    Εγώ προσωπικά είμαι παντρεμένος έχω δυο παιδία , και είμαι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τότε που μπήκα με σύμβαση και δύσκολα θα με πάρει κάποιος για δουλεία (είναι γνωστό ότι προτιμούνται άτομα νέα χωρίς υποχρεώσεις που θα τους πληρώνουν και λιγότερα).

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:24 | Σοφια

    Ειμαι πτυχιουχος ΑΕΙ, έχω Master, έχω δουλέψει πέντε χρόνια σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούσε ελληνική ΜΚΟ ως επιστημονικός συνεργάτης. Ποτε δεν πήρα μοριοδότηση 50%, καθώς τα προγράμματα στα οποία συμμετείχα τα υλοποιούσε ΜΚΟ και οχι κάποιο Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ των ΟΤΑ.
    Σε πολλές περιπτώσεις που κατέθεσα τα δικαιολογητικά μου για κάποια θέση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βίωσα εξαιρετική πικρία και αγανάκτηση όταν διορίζονταν κάποιος μόνο και μόνο γιατί είχε την επιπλέον μοριοδότηση των stage, η οποία υπερκάλυπτε το μεταπτυχιακό μου και την εμπειρία μου.
    Συνειδητά έχω επιλέξει εδώ και χρόνια να μην συμμετάσχω ποτέ σε κανένα πελατειακό παιχνίδι, με τίμημα να μην ελπίζω να επιτύχω σε κάποιο διαγωνισμό του δημοσίου, αφού δεν βάζω μέσον.
    Μπορείτε να καταλάβετε την πικρία και αγανάκτησή μου για το σύστημα που ίσχυε μέχρι σήμερα. ενα σύστημα στο οποίο το κυριότερο προσόν που έπρεπε να διαθέτεις ήταν το μεσον. Παρά πολλές φορές σκέφτηκα να φύγω στο εξωτερικό, όπου θα μπορούσα να αξιοποιήσω το δυναμικό μου, για οικογενειακούς λόγους δεν το έκανα.
    Τώρα απλά μπορώ να ελπίζω στη δημιουργία ενός αξιοκρατικού συστήματος. τολμιστε το

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:24 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.
    ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΔΩΡΕΑΝ.

    ΕΓΩ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .
    ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
    ΠΑΝΤΑ.
    ΕΧΩ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΕΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΩ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ????
    ΕΙΜΑΙ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 50% ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ.

    ΒΕΒΑΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ .

    ΕΦΤΑΣΑ ΤΑ 50 ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΣΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΑΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΩ ??? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ.
    ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΕΙΣΤΕ Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Α ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ,ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ,ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ 9 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ .ΔΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .ΟΧΙ ΑΠΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ .

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τ

    ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ , ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΛΟΓΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ(ΑΡΝΗΣΗ)ΠΧ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ , ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ,ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:56 | Ιωάννης Δεληγιάννης

    Όπως βλέπεται ο καθένας ακόμα και μέσα από εδώ προσπαθεί να δει πως θα βολευτεί. Κατά το 80% των σχολίων είναι από δημόσιους υπαλλήλους ή από αυτούς που θέλουνε να μπούνε στο δημόσιο και χρησιμοποιούν τη διαβούλευση για «βύσμα» ! Κομμένα ΕΦΑΠΑΞ και επιδόματα. Το δημόσιο έχει γεμίσει από αλήτες που πρέπει να απολυθούν άμεσα. Και ο άγιος φοβέρα θέλει!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:17 | Αθηνά Κ.

    Όσον αφορά τα stage μπορεί ίσως να γίνει και το εξής: Δώστε τους Πλασματικά τους μήνες που δούλεψαν στη Σύνταξη! Όπως έχει συμβεί με τους παλιούς αστυνομικούς.
    Καμία επιπλέον μοριοδότηση, γιατί εκ των πραγμάτων αν την πάρουν, θα μπουν αμέσως στις πολυπόθητες θέσεις του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αν διοριστούν, θα αδικηθούμε εμείς που δεν κάναμε ούτε ένα πρόγραμμα stage!
    Και κάποιοι από αυτούς είχαν αποθρασυνθεί πολύ! Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στο Ι.Κ.Α. για το Α.Μ.Κ.Α. και να ακούμε να λένε σε 55 χρονών άντρα, «θα σου φέρω το Α.Μ.Κ.Α. στο κεφάλι»!; Τί είναι αυτά;
    Περιμένουνε μετά να βρούνε υποστήριξη από τον κόσμο; Έχουνε καταντήσει χειρότερα από τους δημοσίους υπαλλήλους! Έλεος πια! Που πάμε σε αυτόν τον τόπο! Δεν φταίνε Μόνο οι εκάστοτε πολιτικοί, αλλά οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν τα λάθος άτομα 6 χρόνια τώρα!
    Και στην τελική, εμείς οι άνεργοι που δεν είχαμε τις Μεγάλες προσβάσεις, Δ Ε Ν Χ Ρ Ω Σ Τ Α Μ Ε Σ Ε Κ Α Ν Ε Ν Α Ν Τ Ι Π Ο Τ Α!!!

    Εσείς κύριοι των stages να πάτε να ζητήσετε το δίκιο σας, από εκείνους που υπέγραφαν τις συμβάσεις σας και σας κορόιδευαν!!

    Ευχαριστώ και κύριε Υπουργέ συνεχίστε το δύσκολο έργο σας!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | Γιάννης

    Καλημέρα σας
    Είμαι μηχανικός με προυπηρεσία 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα και μετά την απόλυσή μου «γιά λόγους μετεγκατάστασης», εργάζομαι 7 χρόνια τώρα ως Συμβασιούχος (εξάμηνες διαδοχικές συμβάσεις μέσω τρίτων) σε ΔΕΚΟ με μισθό τον ελάχιστο της Συλλογικής Σύμβασης, δηλ. το 1/2 των αποδοχών των «μονίμων» συναδέλφων και πιθανόν υψηλό κόστος για την εταιρία (ανάλογα με την σύμβαση των τρίτων).
    Μεταπτυχιακό ουδέν. Η εργασιακή μου κλίση και η βιοτική μέριμνα δεν βοήθησαν. Άλλωστε για την αξία των πλείστων εν Ελλάδι μεταπτυχιακών όλοι γνωρίζομε.
    Αυτά . Τα ερωτήματα μπορείτε να τα βρείτε μόνοι σας. Οι απαντήσεις ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:14 | Μ.Α.

    Απλά συγχαρητηρια που επιτελους σταματατε αυτήν την ΠΑΡΑΛΟΓΗ προσαυξηση και την κατάφορη αδικια απεναντι στους εργαζομένους στον ιδιωτικό φορέα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:25 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Είναι σαφές οτι το μεγάλο στοίχημα αυτού του νομοσχεδίου είναι η απεξάρτηση των νέων ανθρώπων από τα δεσμά του κομματισμού. Αυτό πρέπει να τελειώσει μια και καλή. Η αναδρομική ισχύ δεν λύνει το πρόβλημα. Το παρατείνει αφού αφήνει ανοικτό παραθυράκι σε μελλοντικές τροποποιήσεις.

    Όμως μιας και συμμετέχει και καθηγητής στη διαβούλευση, ας εκθέσει τις απόψεις του στο θέμα του τεστ δεξιοτήτων.

    Άποψή μου οτι το ΤΔ δεν πρέπει να εφαρμοστεί στους ΤΕ και ΠΕ, για λόγους σχετικούς με την υποβάθμιση των θεσμών των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

    Εάν οι ΔΕ, επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου τύπου τεστ επειδή θεωρούν οτι κάτι θα κερδίσουν, ας γίνει, αλλά πραγματικά δεν ξέρω με πιο τρόπο θα τεκμαίρεται η αδιαβλητότητα ενός τέτοιου συστήματος. Πάντα κάποιοι θα το αμφισβητούν. Το νέο νομοσχέδιο έχει ως στόχο βελτίωση της διαφάνειας. Αυτό συνεπάγεται οτι οποιαδήποτε διάταξη δημιουργεί υποψίες δεν έχει θέση σε αυτό.

    Το μοναδικό αδιάβλητο μέχρι σήμερα σύστημα εξετάσεων είναι αυτό των Πανελληνίων, για το οποίο ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα εργάζεται σκληρά. Θα γίνει το ίδιο με το τεστ δεξιοτήτων? Φυσικά και όχι, αφού είναι τεράστιο το κόστος. Θα είναι ένα τεστ, ευκολότερο ή λίγο δυσκολότερο από το προηγούμενο, από το οποίο πιθανών κάποιοι να γνωρίζουν ήδη ερωτήσεις. Όσο και αγνή αν είναι η πρόθεση του νομοθέτη δε θα μπορεί να ελέγξει την αξιοκρατική εφαρμογή του και εν τέλει η εν λόγω διάταξη θα αποβεί η μαύρη τρύπα ενός κατά τα άλλα πολύ μεγάλου εγχειρήματος κατά της αναξιοκρατίας.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:13 | KATE

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ.
    ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8Κ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ STAGE.ΜΕ 1200 ΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ , ΕΓΩ ΜΕ 1500 ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΓΡΑΦΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ 8Κ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΚΑΤΕΛΗΓΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΑΝ ΔΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΥΧΩΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ;ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΙ;ΠΟΙΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ;ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ;ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ.ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΙΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ.ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ Η/Υ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ;ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΕΓΩ ΠΕΡΑ;ΠΩΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:46 | ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να αναφέρω ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε καλό δρόμο, αλλά γενικά έχω κάποιες ενστάσεις.
    1. Η προσαύξηση δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά να μειωθεί το ποσοστό από 50% και αυτό γιατί σύμφωνα με το διάταγμα Παυλόπουλου ένας συμβασιούχος ορισμένου χρόνου αν είναι τυχερός μπορεί να δουλέψει το πολύ 8 μήνες το χρόνο. Αυτό έχει σαν συνέπεια να φτάνει στο μέγιστο της εμπειρίας (5 έτη) σε περίπου 7,5 έτη. Αντίθετα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται χωρίς διακοπή με αποτέλεσμα να αποκτούν προβάδισμα. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί και αυτή η παράμετρος ώστε το σύστηνα να είναι δικαιότερο.
    2. Όσον αφορά την συνάφεια των μεταπτυχιακών θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος γιατί φανταστείτε ένας πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφική να έχει τα ίδια μόρια με αυτόν που έχει μεταπτυχιακό του Μετσόβιου.
    3. Ο βαθμός πτυχίου δεν μπορεί να έχει μεγάλη βαρύτητα γιατί το επίπεδο σπουδών και άρα οι βαθμολογίες δεν είναι παντού το ίδιο(πχ. Πάντειο Πανεπιστήμιο – ΑΣΟΕ.
    Τέλος ελπίζω αυτή η δημόσια διαβούλευση να μην είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και να συμβάλει στην δημιουργία ενός αξιοκρατικού συστήματος χωρίς αδικίες.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:35 | κυριακος μπεης

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.ΤΟ 2004 ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΟΙ.ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕ Ο ΛΑΟΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:28 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ 3 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.ΔΗΛΑΔΗ,ΟΧΙ STAGE,ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ.ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 8 ΜΗΝΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΩΛΗΣΕΙΣ.ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΑΙ,ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠ’ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ STAGE ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ.ΚΑΤΥΧΑ ΘΕΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΥΧΑ,ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΧΟΡΤΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟ 10 ΕΤΙΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ,ΜΟΝΥΜΟΙ ΜΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΔΙΩΤΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥ.ΜΗΝ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΧΟΡΤΟΥ Η ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ.ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΑ ΚΟΣΤΟΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ.ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ.ΕΓΩ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΦΡΑΖΕΙ ΓΙΑ 4 8ΜΗΝΟ ΛΟΓΟ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΥΤΑΡΓΗΤΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.ΕΜΕΝΑ ΚΥΡ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΜΕ ΕΒΑΛΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΔΙΟΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ,ΑΠ’ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΣΑΣ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΗΣΤΗ ΚΙ’ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ;ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ;ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:27 | ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα να αναφέρω ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι γενικά σε καλό δρόμο, αλλα γενικά έχω κάποιες ενστάσεις.
    1. Η προσάυξηση δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά να μειωθεί το ποσοστό από 50% και αυτό γιατί σύμφωνα με το διάταγμα Παυλόπουλου ένας συμβασιούχος ορισμένου χρόνου αν είναι τυχερός μπορεί να δουλέψει το πολύ 8 μήνες το χρόνο. Αυτό έχει σαν συνέπεια να φτάνει στο μέγιστο της εμπειρίας (5 έτη) σε περίπου 7,5 έτη. Αντίθετα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται χωρίς διακοπή με αποτέλεσμα να αποκτούν προβάδισμα.Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί και αυτή η παράμετρος ωστε το σύστηνα να είναι δικαιότερο.

    2.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:46 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΥΣΕΤΑΙ
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΕΙΣ ΄΄ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ΄΄ ΕΞΗΠΥΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
    ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ , ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ , ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ , ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗς ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΦΟΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ,ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ,ΚΑΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΜΗΧ/ΚΟΣ
    ΔΗΜ. ΥΠΑΛ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:00 | ΗΛΙΑΣ ΚΕΠ

    ΘΥΜΑΜΑΙ…

    [ «Το ζήτημα είναι βαθύτατα ηθικό» ανέφερε ο πρωτεργάτης των ΚΕΠ και πρώτος επερωτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μπένος. «Βρείτε τον τρόπο να δικαιώσετε αυτά τα παιδιά που έστησαν τα Κέντρα. Δεν είναι δυνατόν για πρώτη φορά να γευόμαστε τους καρπούς μιας προσπάθειας και εμείς να ερχόμαστε να τα τιμωρούμε. Το δικαιούνται αυτά τα παιδιά να τακτοποιηθούν μέχρις ενός, αλλιώς θα υπάρξει αλληλοσπαραγμός. Σκεφτείτε το». ]

    ΘΥΜΑΜΑΙ…

    [ Ο βουλευτής Ντίνος Ρόβλιας ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στα ΚΕΠ, αντί να μειωθεί. ]
    [ «Διαλέξατε λάθος πεδίο να κάνετε οικονομίες. Μην σας παρασύρουν οι γραφειοκράτες με λάθος στατιστικά στοιχεία. Λειτουργείστε ως πολιτικός» κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών ο κ. Ρόβλιας.»……. ]

    ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΠ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ;

    ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΕΓΩ ΕΧΩ 6 ΧΡΟΝΙΑ), ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ, ΤΩΝ ΚΑΤ’ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ, ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ, ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ;

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΕΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΠ.

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠ
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΠ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!!

    ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΕΛΟΣ» ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ «ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠ ΤΕΛΟΣ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ

    ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΦΟΥ 2500 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.

    ΤΕΛΟΣ…

    Ο θεσμός των ΚΕΠ αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται για τρίτη φορά, μετά την απονομή του βραβείου «IN BUSINESS Award 2008 – Βραβείο καλύτερης δημόσιας υπηρεσίας» και του «Βραβείου καινοτομίας 2009 για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» της ΟΕΒ.

    Σε τελετή απονομής των βραβείων EPSA, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Νοεμβρίου 2009 στο Μάαστριχ, απονεμήθηκε στο ΤΔΔΠ πιστοποιητικό βέλτιστης πρακτικής (best practice certificate) για το θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής ΤΔΔΠ, κ. Κύπρος Κυπριανού

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:56 | Ευάγγελος

    Συγχαρητήρια αρχικά, για κάθε προσπάθεια που θα κάνετε για βελτίωση της αξιοκρατίας και αποκατάσταση της δικαιοσύνης και των ίσως ευκαιριών, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες των ανθρώπων.

    Μερικές παρατηρήσεις :

    – Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά θα πρέπει να είναι σχετικά με τη θέση που προκηρύσσεται. Ή να μοριοδοτούνται λιγότερο τα άσχετα από τα συναφή.
    – Υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα και την αξία των μεταπτυχιακών και διδακτορικών μεταξύ τίτλων, σχολών και χωρών προέλευσης. Είναι γνωστό ότι είναι διαδεδομένα πτυχία χωρίς κανένα αντίκρισμα σε γνώσεις. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να συγγράφουν μεταπτυχιακές εργασίες κατά παραγγελία των μελλοντικών πτυχιούχων. Ποια είναι η αξία αυτών των πτυχίων και η πραγματικές γνώσεις των πτυχιούχων;
    – Η μοριοδότηση των (μεταπτυχιακών ειδικότερα) σπουδών, σαφώς ευνοεί εκείνους που είχαν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ιδιαίτερα δε στο εξωτερικό. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη χορήγηση περισσότερων υποτροφιών, με αξιοκρατικά κριτήρια, σε ενδιαφερόμενους για μεταπτυχιακές κ.ά. σπουδές ώστε να δίνονται ίσες ευκαιρίες στους άξιους και όχι στους έχοντες.
    – Η εμπειρία θα πρέπει να μοριοδοτείται, σε ένα λογικό βαθμό. Έχει αποδειχθεί ότι πολλοί που διαθέτουν ένα σωρό πτυχία, συχνά δεν είναι αποτελεσματικοί στο πρακτικό επίπεδο εργασίας. Θα πρέπει να εξασφαλίζεται μια ισορροπία μεταξύ των δύο – σπουδές-πραγματική εμπειρία.
    – Στις εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ /ΣΕΛΕΤΕ κ.λπ. με βαθμολογία της τάξης του 50/100 έχουν απόλυτη προτεραιότητα διορισμού έναντι υποψήφιων εκπαιδευτικών, χωρίς υποτιθέμενη παιδαγωγική κατάρτιση, με βαθμολογία όμως στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, της τάξης του 80/100. Είναι αυτό αξιοκρατικό; Δεν θα έπρεπε να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η επίδοση στις εξετάσεις όπου γίνονται;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:38 | sia

    Aπό την στιγμή που η εμπειρία ετών των Δημοσίων Υπαλλήλων, οχι μόνο δεν προσμετράται και δεν λαμβάνεται υποψη, αλλα <> με μετακινησεις και αποσπασεις καθε φορά που αλλάζει Κυβέρνηση, ειναι αυτοτοητο, οτι πρέπει να καταργηθεί η περιβοητη προσαυξηση. Θελουμε δικαιοσυνη παντου.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:51 | Νίκη Ζάρα

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ? ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:43 | ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΛΗΞΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΩΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.ΤΟ ΝΑ ΠΡΗΜΟΔΟΤΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ)ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΓΑΣΙΑΣ?ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ (ΚΕΠ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ.ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ?ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΚΕΠ?ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ? ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΠ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΝ,ΤΑ ΕΣΤΗΣΑΝ,ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ?ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:03 | Georgia

    Είναι πολύ άδικο για πολλούς από μας που είμαστε στη αβεβαιότητα από πλευράς εργασίας και έχουμε ‘μαζέψει’ καποια μοριάκια απο εποχικές δουλειές να μας κόβονται κ αυτα..δηλ καποιοι σαν εμένα που είμαι ΔΕ δεν έχω το δικαίωμα ούτε καν να ελπίζω οτι κάποια μέρα θα ζήσω σαν κανονικός άνθρωπος..Λυπάμαι πολύ που η κοινωνία μας εξαιρεί,λυπάμαι πολύ που παρόλες τις προσπάθειες μας (σαν οργανωμένο στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ) για μια πιο δίκαιη κοινωνία η κοινωνία αυτη μας πετάει στο δρόμο…Δεν μας τα χατε πει έτσι..άλλο ήταν το σχέδιο..

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:26 | ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ , ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ , ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!!!!
    ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:36 | frixos

    Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργείσει τον θεσμό των stage είναι απολύτως σωστός διότι είναι θεσμός εκμετάλευσης των ανέργων νέων.

    Όμως η εκμετάλευση γινόταν από το επίσημο κράτος και τα ωφέλη της εργασίας των stagers τα εισέπρατε το δημόσιο και μάλιστα με αντιπαροχή δυσανάλογη.Δεν πρέπει να απολογηθεί γι΄αυτό? Δεν υπάρχει συνέχεια του κράτους?.

    Σήμερα το κράτος «εκμεταλευτής» αποφασίζει να βάλει κόκκινη γραμή στο ζήτημα. Ορθώς αλλά πετάει και το μωρό μαζί με τα απόνερα.

    Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε κόκκινες γραμμές δημιουργώντας θύματα.Η αντιμετώπιση αυτή ενισχύει την πλατεία Κλαυθμώνος δημιουργώντας κοινωνικά προβλήματα πολύ μεγαλύτερα του οικονομικού κόστους και θα γυρίσει μπούμεραγκ.
    Το εμφανιζόμενο ,ως δίκαιο, σήμερα ΠΑΣΟΚ διέπραξε ένα σωρό αδικίες στις προσλήψεις του παρελθόντος όπως διάπραξε και η αποτυχημένη κυβέρνηση της Ν.Δ.

    Η άποψη για ενιαία αντιμετώπιση δεν έχει στοιχείο δικαίου μέσα της διότι αφαιρεί από τον έμπειρο,(Stager), το μοναδικό στοιχείο αξιολόγησης στο οποίο ο ιδιωτικός φορέας κυρίως στηρίζει τις επιλογές του προσωπικού του. Δηλαδή την εμπειρία . Βασικότερο κριτήριο πρόσληψης στον ιδιωτικό φορέα είναι η εμπειρία και η εξιδίκευση στο αντικείμενο. Τα πτυχία κτλπ είναι αποδεικτικά σπουδών οι οποίες χωρίς εμπειρία, χωρίς τριβή στο αντικείμενο , είναι θεωρία και μόνο θεωρία.Δεν λαμβάνω υπόψιν μου τα σχόλια για τον τρόπο που δίνονται τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην χώρα μας.

    Είμαι βέβαιος ότι το υδροκέφαλο ΑΣΕΠ που πάει να δημιουργηθεί θα καταρεύσει πριν ακόμη σταθεί στα πόδια του. Εκτός αν είναι πρόσχημα για άλλους σκοπούς.Τα δεδομένα του παρελθόντος ενισχύουν την άποψή μου.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:01 | ΠΑΥΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ .
    ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
    ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ [ βλ . ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ,ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ , ΤΟΥ ΛΑΟΣ , ΤΟΥ ΚΚΕ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ,κλπ] ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ <> ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ STAGE ΟΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕ <>
    ΝΤΡΟΠΗ !

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:34 | Μαρια Αξυπολύτου

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ( ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) ΣΤΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΟΠΩΣ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΟΕΕΚ , 2ΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗ, ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΠΟΝΗ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΕΕΚ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΟΣ (ΞΕΝΙΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ) ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΖΗΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΕΠ ΜΕΣΩ ΝΟΜΟΥ ΠΕΠΟΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.(ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ).
    ΕΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | κατερινα

    πρωτα θα πρεπει να αποφασισετε αν τα stage είναι εργασία ή μαθητεία

    Αν είναι εργασία θα πρέπει να ισχυσει το 50% διοτι ο λογος που δεχοταν καποιος το προγραμμα ηταν μονο αυτος οπως καταλαβαινεται και περα απο αυτο καποιοι καναν χρηση της προσαυξηση του 50%.
    Αν τώρα πουμε ότι ειναι μαθητεια θα επρεπει να τους δινοταν μορια
    αναλογα με αυτα που δινονται οταν παρακολουθουνται σεμιναρια ΟΑΕΔ
    (δεν εννοώ 70 μορια που δινει το σεριμαριο των ποσων ωρων)

    Θα πρεπει να έχουν ολα τα stage την ιδια μεταχειρηση?

    χωρις να θελω να μειωσω τους άλλους εργαζομένους , αλλα όταν ξεκινησαν αυτά γνώριζαν και με αυτα τα δεδομενα δέχτηκαν.

    και απο δω και περα να μην ισχυσει η προσαυξηση του 50%.

    να σας ενημερωσω οτι δεν εχω KAMMIA ΣΧΕΣΗ με τα stage.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:34 | Γιώργος

    Η κατάργηση της προσαύξησης είναι πολύ θετική εξέλιξη αν και παραδέχομαι ότι για πολλούς είναι άδικη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν πολλά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ) και τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσαν να πάρουν μια θέση στο δημόσιο καθώς άνθρωποι με λιγότερα προσόντα έπαιρναν τις θέσεις λόγω των πολυετών συμβασεών τους στο δημόσιο. Έτσι, πολλοί από αυτούς έκαναν δύσκολες επιλογές και αποφάσισαν παρά τα αυξημένα προσόντα τους να γίνουν συμβασιούχοι του δημοσίου τομέα ως τον μόνο δρόμο για να μπουν κάποτε στο δημόσιο (γνωρίζω αρκετούς τέτοιους). Με την εξέλιξη αυτή όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι και πάλι «χαμένοι». Γι΄αυτό κατά την γνώμη μου θα ήταν πιο δίκαιο να ισχύσει η διάταξη του Ν.2190 που ίσχυε ανάκαθεν, σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι είχαν προσαύξηση 40% για προκηρυσόμενες θέσεις του ίδιου μόνο φορέα. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει άπαξ αφού οι συμβάσεις θα έλεγχονται πλέον από τον ΑΣΕΠ αλλά θα μπορούσε να έχει και αναδρομική ισχύ καθώς οι παλαιότερη συμβασιούχοι έκαναν τις επιλογές τους σύμφωνα με τους νόμους του Κρατους που ίσχυαν όταν τις έκαναν.

    Όσον αφορά αυτά που ακούγονται για τα πράσινα και μπλε παιδιά, θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος κάνει ανάλυση του θέματος θα δει ότι την τελευταία πενταετία αυτοί που είχαν πραγματικά το πλεονέκτηαμα του 50% και έπερναν τις θέσεις ήταν οι αυτοί που ήταν συμβασιούχοι πριν το 2004 οι οποίοι είχαν πολλά χρόνια στο δημόσιο. Τα μπλέ παιδιά που άρχισαν να παίρνουν θέσεις στο δημόσιο μετά το 2004 δεν πρόλαβαν να συλλέξουν πολλά μόρια προσαύξησης έκτος από λίγους και τυχερούς.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ΝΔ κάτω από την πίεση των προεκλογικών της δεσμεύσεων το 2004 έκανε μια ρύθμιση πραγματικά πολύ άδικη, μονιμοποιώντας ή δίνοντας πλεονέκτημα σε χιλιάδες συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί με αδιαφανή κριτήρια. Το ΠΑΣΟΚ τώρα πρέπει να προσέξει να μην πέσει στα ίδια λάθη κάτω από την πίεση των δικών της προεκλογικών δεσμεύσων γιατί έχει ήδη δώσει τέτοια δείγματα όπως πρόσφατα με την ενισχυτική διδασκαλία για την οποία θα υποχρεωθεί να αλλάξει την εγκύκλιο την επόμενη χρονιά.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:44 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΚΟΥΛΗΣ

    Για την πρόσληψη κάθε ατόμου θεωρώ απαραίτητη κάποια επίσημα αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων ετών σε θέση του ιδιωτικού τομέα ή ελευθέριου επαγγέλματος ώστε ο υποψήφιος να έχει αποκτήσει εργασιακή συνείδηση και να μην βλέπει το Δημόσιο ως εύκολη λύση για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Στο Δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνονται άτομα που να είναι ικανά να σταθούν και στον ιδιωτικό τομέα , να γνωρίζουν τί σημαίνει εργάζομαι και να έχουν τριβή με την κοινωνία της εργασίας.
    Συνεπώς πιστεύω ότι η προηγούμενη εμπειρία και ειδικά σε παρεμφερή θέση εργασίας πρέπει να μοριοδοτείται με αρκετά μόρια.
    Στη θέση μου αυτή δεν περιλαμβάνω τους ήδη εργαζόμενους σε θέση του Δημόσιου τομέα κατά οιονδήποτε τρόπο.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:29 | ΕΥΗ

    ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΜΟ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ,Η ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΗΤΑΝ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:29 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Δε νοείται ειδική μεταχείριση στους συμβασιούχους στο Δημόσιο έναντι των εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα.
    Οι πολίτες υποχρεούνται να έχουν γνώση των νόμων. Δεν νοείται να επικαλούνται ότι «χρησιμοποιήθηκαν» και έχασαν το χρόνο τους σε stage ή σε συμβάσεις. Τα stage και οι συμβάσεις έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που σημαίνει αρχή και ΤΕΛΟΣ. Η επιμονή για διορισμό σημαίνει ότι αγνοούν την υπόλοιπη κοινωνία, θεωρούν ότι επειδή είχαν κάποιον κολλητό δικαιούνται προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

    Αυτοί που πιστεύουν ότι ξεγελάστηκαν, θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούν ότι δεν είναι ανήλικοι. Εάν ζητούν ευθύνες, ας απευθυνθούν σε εκείνους που τους μεγαλώσαν και τους γαλουχήσαν σε αυτή τη νοοτροπία (είτε είναι οι γονείς τους, είτε οι δάσκαλοί τους είτε κάποιοι πολιτικοί).

    Η κοινωνία χρειάζεται όραμα, ο νέος πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να προσπαθήσει και μόνο να προσπαθήσει.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 10:09 | Anastasios Nidriotis

    Μπράβο και πάλι μπράβο. Ας είναι το νομοσχέδιο αυτό η αρχή των απαραίτητων τομών που πρέπει να γίνουν σε αυτή τη χώρα.
    Η μοριοδότηση είναι μια και ενιαία είτε δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο. Ήταν το λιγότερο απαράδεκτη η προσαύξηση 50%. Οι μοριοδοτήσεις θα πρέπει να αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό τους τίτλους σπουδών και κατόπιν να υπολογίζεται με ενιαίο τρόπο για όλους η εμπειρία.
    Όλα τα άλλα εξυπηρετούν ρουσφέτια και τίποτε περισσότερο.