Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:06 | Σαράντης

    Με το παρόν Νομοσχέδιο χρησιμοποιείται η κρίση που έχουμε περιέλθει ως εκβιαστικός μοχλός πίεσης για την απεμπόλιση της Ατομικής μας Ελευθερίας. Βάζει το δίλημμα με ανθρωπιστικό προσωπείο ότι όποιος δεν θέλει να πεινάσει πρέπει να δώσει όλη του την προσωπική ζωή σε αυτό που ονομάστηκε ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Το προφίλ που θα δημιουργεί αυτή η κάρτα για κάθε ένα από εμάς θα μας θα είναι άγνωστο. Ο έχων εξουσία σε αυτές τις πληροφορίες θα δύναται να προσθέσει η να αφαιρέσει στοιχεία και γιατί όχι να θέτει εκβιαστικά διλήμματα πάσης φύσεως. Επίσης αν δεχθούμε αυτή την κάρτα με αυτήν την μορφή μέσα σε λίγο χρόνο θα της δώσουν και την μορφή της συναλλαγματικής δηλαδή για όλες τις χρηματικές συναλλαγές μας θα χρησιμοποιείται αυτή η κάρτα. Τέλος σε αυτό το νομοσχέδιο αλλά και γενικότερα στα νομοσχέδια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Έλληνα που αποθηκέυονται όλα αυτά τα δεδομένα; Ποιοι έχουν πρόσβαση; Αν έχουν βγεί και εκτός Ελλάδος και που; Ευχαριστώ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:03 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Σ.

    Δε θέλω την κάρτα του πολίτη.Θέλω να είμαι ελεύθερος πολίτης και όχι ένα νούμερο σε μια κάρτα, ένας δούλος.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:15 | ΑΛΚΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:23 | Αναστασία Παπακώστα

    Αυτό να το κάνουν μόνο στους πολιτικούς. Αυτοί πρέπει να ελέγχονται για τα πάντα. Μη τολμήσουν να σκεφτούν ότι θα δεχτούμε κάτι τέτοιο

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:42 | τασος….παπ….

    Αρνούμαι την καρτα του πολιτη….δεν ειμαστε νουμερα, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:54 | Ελένη

    Δεν μπορεί να προσπαθείτε να επιβάλλετε ένα μέτρο εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια τημ.εξαθλίωση, τη πείνα η δυστυχία του Ελληνικού λαού.!οι προηγούμενες κυβερνήσεις κυβερνήσεις σε.συνεργασία με τους » φίλους» μας ευρωπαίους κατασκεύασαν το χρέος το επέβαλαν στους λαούς, τους φτωχοποιησαν& στη συνέχεια εξήγγειλαν ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για την καταπολέμηση& καλά της φτώχιας που οι ίδιοι δημιούργησαν!! Φαντάζομαι δε χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους, είναι αυτονόητοι..!!Τώρα έρχεται η νέα ελληνική κυβέρνηση της ανατροπής, της δικαιοσύνης, της ισότητας,της ελεύθερης βούλησης&του κοινωνικού αποκλεισμού & φέρνει στο προσκήνιο τακτικές παλιότερων κυβερνώντων(ΓΑΠ) όπου το 2011 ήθελαν. Να πράξουν κάτι ανάλογο στα πλαίσια της παγκόσμιας Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά ευτυχώς τότε δεν τους πέρασε! Τώρα το φέρνετε ξανά στο.προσκήνιο ως νέοι εντολοδόχοι των ίδιων» θεσμών» & προσπαθείτε να τσιπαρετε σε πρώτη φάση τη μερίδα της ανθρώπινης κοινωνίας που ξέρετε ότι δεν θα εγείρει αντίρρηση λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται…& στη συνέχεια εφόσον θα έχετε εξασφαλίσει την επιτυχία του θα γίνει καθεστώς& θα επικρατήσει κατά γενικό κανόνα & στον.υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας…!!Να ξέρετε όμως ότι παρόλο που στηρίζουμε τιςπροσπάθειες να βγούμε από το.τέλμα της κρίσης& της εξαθλίωσης σ’αυτό το.θέμα δεν κάνουμε πίσω..!! Δεν μας πειθετε!!Αν&νομοταγείς πολίτες εδώ θα παραβουμε τον άθλιοαυτό νόμο!!Δεν πρόκειται να παραλάβουμε&να χρησιμοποιήσουμε καμία ΚΤΠ με το έτσι θέλωδεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούμε σαν αντικείμενα για να πετύχετε ότι έχετε υποσχεθεί στη μασονία!!! Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε κάτι για την καταπολέμηση τηςψδιαφθοφας ,της φοροδιαφυγής& τηΣ γραφειοκρατίας υπάρχουν χίλιοι τρόποι& δεν έχετε δοκιμάσει κανένα…!! Έχετε αφήσει όλη την Αθήνα ανθρώπους περιπλανώμενους μετανάστες που δεν ξέρετε πόσοι είναι ποιοιείναι&τι σκοπό έχουνκάντε πρώτα κάτι να καταγράψεται αυτόν τον.όχλο δώστε σ’αυτούς εάν θέλετε την ΚτΠ εφόσον χρήζουν &συνεχή έλεγχο παρουσίας&δράσης τους λόγω του ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι παραλαμβάνουν τα ταξιδιωτικάέγγραφα&το βοήθημα που τους χορηγείται & επιστρέφουν πίσω εκεί από όπου ξεκίνησαν χωρίς να τους ελέγχει κανείς!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:11 | Γιάννης

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη . Mε την κάρτα του πολίτη εξαλείφεται κάθε προσωπική ελευθερία και οι Έλληνες θα είναι υπόδουλοι στις επιταγές των ξένων τοκογλύφων που διοικούν την χώρα.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:59 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΑ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΑ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ; ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ; ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΦΜ, ΚΛΠ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΤΙ ΕΠΑΘΑ; ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ Η ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Η ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΛΑΒΟΥΜΕ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:47 | Παναγιώτης Αβράμης

    Αρνούμαι την κάρτα του Πολίτη.Διότι ο Χριστός με έφτιαξε ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:37 | GIANNHS NEONAKIS

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ Ι ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΓΟΥΡΟ ΜΕΛΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙς ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ .

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:55 | KIKH

    Όλοι οι πολίτες εντασσόμαστε σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής μας ζωής (οικονομική δραστηριότητα, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λ.π.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές μας ελευθερίες. Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη .

  • 19 Μαρτίου 2015, 23:45 | Δήμητρα Κ.

    Ο Χ Ι ! Χίλιες φορές ΟΧΙ στην κάρτα του δούλου-πολίτη!

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:41 | Σπύρος Κ.

    Η κάρτα του πολίτη είναι υποδούλωση.Αρνούμαι να την δεχτώ,και το ίδιο να κάνει και η κυβέρνηση.Βρείτε άλλους τρόπους για την φοροδιαφυγή.Η Παναγιά να μας φυλάει…

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:38 | Γιώργος

    πρόκειται για μία ηλεκτρονική χειροπέδα , για ένα «εισητήριο χωρίς επιστροφή» στο παγκόσμιο στρατόπεδο συγκέντρωσης του «Μεγάλου Αδελφού».Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη .

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:16 | Andreas

    1) Γιατί τόση σπουδή στην επιβολή της συγκεκριμένης κάρτας ;
    2) Γιατί να σπαταληθεί τόσο χρήμα για την δημιουργία της ; Μας περισσεύει μήπως ; Τα υποτιθέμενα (και αόριστα) πλεονεκτήματά της δεν μπορούν να υλοποιηθούν με άλλον τρόπο ;
    3) Γιατί ενώ ο κ. Τσίπρας είχε εναντιωθεί στο συγκεκριμένο μέτρο ως αντιπολίτευση μόλις έγινε κυβέρνηση είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που υιοθετεί ; (θυμίζει την δεύτερη θητεία Σημίτη ώπου μόλις επανεκλέχθηκε με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε ένα από τα πρώτα που έκανε ήταν η κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες – αυτό ήταν τον πρόβλημά μας -)
    4) Γιατί ενώ γίνεται τόσος λόγος και υπάρχει τέτοια ευαίσθησια για τα προσωπικά δεδομένα (μάλιστα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επικαλέσθηκαν για την κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες χαρακτηρίζοντάς το ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο) εντούτοις επιθυμούν να αποθηκεύσουν – αποτυπώσουν όλα τα δεδομένα κάθε φυσικού προσώπου σε μία κάρτα ;
    5) Εάν υπάρχει θέληση να βοηθήσουν γιατί δεν βρίσκουν κάποιον άλλον τρόπο που δεν θα θίγει τα πιστεύω και την ιδεολογία κανενός ;
    6) Για όσους δεν επιθυμούν να παραλάβουν την κάρτα θα μπορούν να εξυπηρετούνται όπως γινόταν μέχρι σήμερα ή θα αποκλειστούν από οιαδήποτε υπηρεσία ή αγαθό ;
    7) Ποιος εγγυάται ότι η/οι εταιρεία/ες / υπηρεσία/ες που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την κάρτα δεν θα εκμεταλλευθούν ποικιλοτρόπως τα δεδομένα που θα έχουν στην διάθεσή τους.
    8) Ποιος εγγυάται ότι αργότερα με το «αθώο» πρόσχημα της κλοπής, της απώλειας κλπ (και επείτα από μία καλή πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ) το επόμενο βήμα θα είναι το τσιπάκι ;

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:54 | Κωνσταντῖνος Μαδιᾶς

    Ὡς γνωστὸν τὸ ἑβραοφράγγικο προτεκτοράτο τῆς Ἑλλάδος διοικεῖται ἀπὸ τὴν ἐωσφωρικὴ οἰκογένεια τοῦ Ραβίνου Ρώτσιλντ. Μᾶς δημιουργήσατε τὴν προσχεδιασμένη οἰκονομικὴ κρίσι καὶ τώρα μᾶς δίνεται τὴν δῆθεν λύσι μέσῳ τοῦ ὁλοκληρωτικοῦ φακελώματος. Ὕστερα τί ἔπεται; Θὰ καταργήσετε καὶ τὰ μετρητά; (ὁ νοῶν νοείτω). Μιᾶς καὶ τὴν κάρτα τὴν προωθοῦν οἱ ἐν Ἑλλάδι ὀσφυοκάμπτες τῆς Μπένε Μπερὶθ γιὰ ὑποτιθέμενους οἰκονομικοὺς λόγους ὰς μάθουν ὅτι δὲν χρειαζόμεθα δάνεια ἀπὸ τὶς ἑβραϊκὲς τράπεζες. Τυπώνουμε δραχμές, ὅταν τὸ δημιουργηθὲν χρῆμα ἰσοῦται πρὸς τὴν αὐτὴν παραγωγὴ ἔργου δὲν ἔχουμε τιμάριθμο. Ὅταν ἀφαιρεῖται χρῆμα ἀπὸ τὴν ἀγορὰ (πχ. μέσῳ τῆς ἑβραιοελεγχομένης ἐφορίας) τότε ὑφιστάμεθα οἰκονομικὴ ὕφεσι κι ἀνεργεία. Καταργῆστε τὴν ἐφορία καὶ τὶς εἰσφορὲς στ᾽ ἀσφαλιστικὰ ταμεῖα κι ἀφῆστε τὰ παραμύθια!

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:18 | Βασίλης

    Δεν δέχομαι την κάρτα του πολίτη γιατί θα εισβάλει δίχως τη δική μου επιθυμία στην προσωπική μου ζωή.

  • Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί τόσο απαραίτητο λοιπόν αυτό το μέτρο που το περιέγραψε στην πρόσφατη συμφωνία του Euro-group; Θα μας κάνετε μονάδες χρησιμότητας σε ένα σύστημα υποταγής ώστε να ισορροπήσει σε επιθυμητά νούμερα βάσει οικονομικών στρατηγικών (Ισορροπία Nash); Πίσω από τα μοντέλα αξιότιμοι κύριοι βρίσκονται άνθρωποι-πρόσωπα, διαφορετικοί μεταξύ τους, ισότιμοι με πολύ μεγάλη αξία. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, οι Έλληνες ειδικά δεν αντέχουν τον περιορισμό, τους αρρωστήσαμε και πληρώνουμε με αυτοκτονίες το Euro. θυσιάζονται άνθρωποι γιαυτό θα τους βρήτε μπροστά σας οταν αποχαιρετήσετε τον μάταιο αυτό κόσμο. Αφήστε μας ελεύθερους, φτανει τόσο αίμα για το Euro. Κόβουν νόμισμα και το μοιράζουν αφειδώς σε όλες τις χώρες, εκτός απο μας, σε μάς δωρίζουν την υποτίμηση. Δηλαδή την αγοραστική μας αξία. Και σείς αντί να πατήσετε ΒΕΤΟ στην ληστρική (για μας) έκδοση Ευρω συζητάτε μαζί τους για νέα δάνεια και τους κάνετε δώρο δέλεαρ γιαυτό το ηλ φακέλωμα του Ελληνικού λαού… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:03 | CAROL

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΕ ΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΑΠΛΩΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΠΕΙ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:20 | Αντώνης Κ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΑΚΥΡΥΧΘΕΝΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ» ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ 1994.

    «ΑΓΙΕ ΠΑΪΣΙΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
    http://www.pigizois.net/afieromata/paisios/simeia_kairon_ger_paisiou_agioritou.pdf

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:13 | Βασιλης

    Όχι συν κάρτα του πολίτη είμαι άνθρωπος όχι αριθμός προέρχεται όχι σε αυτούς που μας την επιβάλλουν..ευχαριστω

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:02 | Βασιλης

    Όχι στην κάρτα του πολιτη είμαι άνθρωπος όχι αριθμός πείτε όχι σε αυτούς που μας την επιβάλλουν…

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:51 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
    Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:43 | ΕΝ ΝΗΨΕΙ

    Λέω ΟΧΙ στήν παλιοκάρτα σας γιά τούς ἑξῆς λόγους:

    Ὡς Χριστιανή Ὀρθόδοξη:

    Καινή Διαθήκη, Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου, κεφάλαιο 13, στίχοι 15-18: 15 «καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 16 καὶ ποιεῖ πάντας τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟΝ τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς΄=666».

    Ὡς γνωστόν, τό RFID τσιπάκι τῆς παλιοκάρτας σας-τήν ὀποία «ὁραματίζονται» νά μᾶς ἐπιβάλλουν στελέχη τῆς Κυβερνήσεώς σας -ἔχει bar code, στό ὁποῖο εἶναι ἀποδεδειγμένο, ἀπό τεχνικούς καί πληροφορικούς-ξένους καί Ἔλληνες- ὅτι περιλαμβάνει τόν δυσώνυμο ἀριθμό τοῦ Ἀντιχρίστου, 666!!!

    Καί ἐφόσον ἡ κάρτα θά εἶναι ταυτότητα πού θά περιλαμβάνει ὄλα τά στοιχεῖα καί δεδομένα μας, ἄρα: ΘΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, ΜΕ ΤΟ 666 καί θά βλασφημήσουμε ἔτσι τό Ἅγιο Βάπτισμά μας! Θά ἀρνηθοῦμε λοιπόν, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό καί Θεό καί θά διαγραφοῦμε ἀπό τό Βιβλίο τῆς Αἰωνίου Ζωῆς.

    Ὥς πολίτης:

    Εἶναι ἀντισυνταγματικά:
    1) Ἡ διάθεση, ἡ ἔκθεση, ἡ ἐπεξεργασία, ὁ ἀπολυταρχικός ἔλεγχος ὅλων τῶν προσωπικῶν μου στοιχείων καί δεδομένων ἀπό τόν κάθε καρυδιᾶς καρύδι τεχνοκράτη, πολιτικό κι ὁποιονδήποτε ὑπάλληλο ἤ πολίτη! Ὅπως ἐπί παραδείγματι: τό ἰατρικό μου ἀπόρρητο! Ἀλλά καί ὁποιοδήποτε ἄλλο στοιχεῖο μου, πού θά πέφτει στήν ἀντίληψη (στό ἠλεκτρονικό συγκεντρωτικό φακέλλωμα ὅλων ὅσων μέ ἀφοροῦν), χωρίς νά εἶναι ἡ ἀρμόδια ὑπηρεσία ἤ ὁ ἀρμόδιος ὑπάλληλος χωρίς νά εἶναι ἀπαραίτητο, εἶναι ἀντισυνταγματικό καί καταστρατηγεῖ τήν προστασία τῶν προσωπικῶν μου δεδομένων.
    2) Προσβάλλονται βάναυσα τά θρησκευτικά μου πιστεύω ὡς Ὀρθόδοξη Χριστιανή, διότι ἐνῶ γιά τήν Πίστη μου εἶναι ἀπαγορευτικό καί ὀλέθριο νά πάρω πάνω μου τό 666 καί νά ταυτοποιηθώ μαζί του (εἴτε ὡς χάραγμα, εἴτε ὡς ἀριθμό), ἐσεῖς θέλετε νά μοῦ τό ἐπιβάλλετε. Θά σᾶς πάω στά Εὐρωπαϊκά Δικαστήρια καί ὅπου ἀλλοῦ μπορέσω! Ἀπαιτῶ μέ βάσει τό Σύνταγμα, νά σεβαστεῖτε τήν Ἐπικρατοῦσα Ὀρθόδοξη Πίστη τῆς Πατρίδας μου καί τήν δική μου, ὄπως κάνετε παραδείγματος χάριν μέ τούς Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ πού δέν ὑπηρετοῦν στόν Ἑλληνικό Στρατό, γιά λόγους θρησκευτικῶν πεποιθήσεων, ἀλλά ἀπολαμβάνουν ὅλα τά δικαιώματα ὡς ἰσότιμοι πολίτες μέ ἐμᾶς τούς ὐπόλοιπους, πού τυγχάνει νά εἴμαστε καί ἡ συντριπτική πλειοψηφία!
    3) Ὡς ἀπόρροια τοῦ προηγούμενου λόγου, ἐπικαλοῦμαι νομικῶς ἐπιπλέον καί ρατσισμό εἰς βάρος τῶν Χριστιανῶν Ὀρθοδόξων ἔναντι τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ καί ἔναντι τῶν ἀθέων (ὅπως ὁ κ. Τσίπρας καί ὄχι μόνο…) πού ἀπολαμβάνουν τήν πολυτέλεια νά μήν προσβάλλονται μέ τήν ἀποδοχή τοῦ 666 οἱ θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ἀντίθετα ἀπό μέ ἐμᾶς τούς Χριστιανούς Ὀρθοδόξους, πού μᾶς προσβάλλετε κατάφορα καί δέν μποροῦμε καί ἐμεῖς ἰσότιμα νά ἀπολαμβάνουμε τήν ἐλευθερία νά μήν θέλουμε ταυτοποίηση μέ τό ἀντίχριστο 666 σας.

    Ὡς νόημων ἄνθρωπος καί πολίτης:

    1) Οἱ χάκερς, ὡς γνωστόν, τά τελευταῖα χρόνια κάνουν χρυσές δουλειές μέ κλοπές μαζικῶν στοιχείων πολίτων. Θυμίζω πρίν λίγα μόλις χρόνια, τήν σύλληψη χάκερ πού βρέθηκαν σέ λόφους cd στό σπίτι του, τά στοιχεῖα σχεδόν ὄλων τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν, τά ὁποῖα ἑτοιμαζόταν νά πουλήσει σέ ξένη ἑταιρεία, ἔναντι ἀδρᾶς «ἀμοιβῆς». Θυμίζω τρανταχτές ἠλεκτρονικές ὑποκλοπές τῆς NASA, CIA, Ἑλληνικῶν Ὑπουργείων καί πολιτικῶν κ.λ.π. ἐθνικῶς καί παγκοσμίως!
    Στήν παροῦσα φάση πού τά στοιχεῖα τῶν πολιτῶν καί οἱ διάφορες ὑπηρεσίες λειτουργοῦν ξεχωριστά, ἡ ὐποκλοπή εἶναι πιό δύσκολη καί ἐλλιπής-ἀποσπασματική, ἄν ἐπιτευχθεῖ. Σέ περίπτωση, ὅμως, ὄπου θά συγκεντρωθοῦν ὅλα τά στοιχεῖα μας σέ μία κάρτα, τότε σέ μία ὑποκλοπή, θά πέσει στά χέρια ἐγκληματιῶν ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ μέ τό νί καί μέ τό σίγμα. Τό σενάριο τῶν ἐκβιασμῶν ἀπό κεῖ καί πέρα μετατρέπεται σέ «ἐπιστημονική φαντασία» στήν πραγματικότητα!
    2) Ἄν μᾶς ἐπιβάλλετε τήν παλιοκάρτα σας, μετά ἀπό λίγο καιρό θά ὑπάρξει-καί μάλιστα ἐν μέσῳ οἰκονομικῆς κρίσεως καί ἀνέχειας-ἔξαρση ἐγκληματικότητος. Ὁ κλέψας τοῦ κλέψαντος. Θά κλέβονται κάρτες, ἐπιπλέον θά χάνονται κάρτες, θά φθείρονται κάρτες, θά καταστρέφονται κάρτες, ὁπότε…θά μᾶς πεῖτε μία ὡραία πρωΐα, νά πάρουμε τό RFID τσιπάκι μέ τό 666 πάνω μας, γιά νά εἶναι «πιό ἀσφαλισμένα τά στοιχεῖα μας», ὄχι ὅμως κι ἐμεῖς. Δηλαδή θά μᾶς κάνετε τσιπαρισμένα ρομπότ πού θά διατρέχουμε τούς ἑξῆς κινδύνους:
    α) νά μᾶς διαμελίζουν γιά νά μᾶς κλέβουν, δηλαδή νά κόβουν φετοῦλα τό μέλος τοῦ σώματός μας πού θά βρίσκεται τό τσιπάκι (δεξί χέρι) γιά νά τό χρησιμοποιοῦν ἤ
    β) νά μᾶς ἀπαγάγουν γιά νά χρησιμοποιήσουν τό μέλος πού θά βρίσκεται τό τσιπάκι καί μετά νά μᾶς πετοῦν σέ κανένα χαντάκι ἤ
    γ) νά μᾶς ἀποκεφαλίζουν (μέτωπο) σάν τούς τζιχαντιστές!

    Ὡς Ἑλληνίδα:

    Σταματῆστε νά προδίδετε Ἐλλάδα, Ὀρθοδοξία καί τούς Ἕλληνες, τόσο ὡς Χριστιανούς, ὅσο καί ὡς ἐλεύθερους ἀξιοπρεπεῖς ἀνθρώπους.
    Σταματῆστε νά ξεπουλᾶτε τήν Πατρίδα μας στόν Σατανᾶ καί τό 666 του, γιά νά παριστάνετε ἐσεῖς τούς Κυβερνῆτες καί νά στέλνετε τίς ἐλευθερίες τῶν Ἑλλήνων καί τίς ψυχές (μέσα καί οἱ δικές σας) στήν αἰώνια κόλαση!
    Δέν εἶστε κυβερνῆτες γιά νά διαλύσετε τήν Ἑλλάδα πού ἐπιπλέει στό αἷμα τῶν Ἁγίων καί τῶν ἡρώων αἰώνων καί νά μᾶς βουλιάξετε διά παντός, γλείφοντας τά σάλια τῶν ξένων μασόνων, σιωνιστῶν, σατανιστῶν, ἀντίχριστων καί ἀνθελλήνων πού μᾶς φτύνουν, γιά νά ἱκανοποιήσουν τά δικά τους προσωπικά καί ἐθνικά συμφέροντα!
    Ἐκτός…ἄν εἶστε τέτοιοι κι ἐσεῖς, ὀπότε νά μᾶς τό δηλώσετε ἀνοιχτά ὡς πολιτικοί-δημόσιοι λειτουργοί καί ὄχι παίζοντας θέατρο ὡς κακοί ὑποκριταί.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ» ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:41 | Λάσκος Δημήτριος

    Ποιος θα περίμενε από έναν κατά βάση αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, το πρώτο του ουσιαστικά νομοθέτημα να περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών? Ποιος θα περίμενε ότι αυτοί που προ ολίγων μηνών – ως αντιπολίτευση μιας συντηρητικής συγκυβέρνησης – έπνεαν μένεα κατά αντίστοιχων εξαγγελιών των τότε κυβερνώντων, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους – ως Κυβέρνηση πλέον – θα επανέφεραν με τόσο μεγάλη σπουδή το ακανθώδες θέμα του ηλεκτρονικού φακελώματος? Πως είναι δυνατό να αυτοαποκαλείστε «αριστεροί», αγαπητοί σύντροφοι? Εσείς που καταγγείλατε – και πολύ ορθά πράξατε – το πλήρες φακέλωμα μαθητών και εκπαιδευτικών στο myschool, εμφανίζεστε τώρα βασιλικότεροι των βασιλέων της διαπλοκής που μας έφεραν στα πρόθυρα του χάους?

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:34 | Χαράλαμπος

    Ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την κάρτα του πολίτη.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:49 | Ἀναστασία

    Ἐπειδή ἡ ἐλευθερία εἶναι θεόσδοτο δώρο καί δέν ἀνταλλάσσεται μέ τίποτε, δέν θά δεχθῶ καμμία κάρτα ποῦ ἔχει τό πλινθίο -τσιπ μέ τά προσωπικά δεδομένα μοῦ, εὐανάγνωστα καί εὔχρηστα στόν οἰονδήποτε. Εἶμαι πρόσωπο καί ὄχι ἀριθμός καί δέν ἔχετε τό δικαίωμα νά μοῦ ἐπιβάλλετε στανικά τήν ὑπαγωγή σέ ὁλοκληρωτικά συστήματα παρακολούθησης, δῆθεν γιά τήν καλύτερη ἐξυπηρέτησή μου ὡς πολίτη. Πάνω ἀπό ὅλα εἶμαι Ὀρθόδοξη Χριστιανή Ἕλληνίδα καί δέν θά διαπραγματευτῶ οὔτε θά ἐκχωρήσω τά ἀτομικά μοῦ δικαιώματα σέ κανένα. Ὅπως μέχρι σήμερα ὡς νομοταγείς πολίτης ἐκπλήρωνα τίς ὑποχρεώσεις μοῦ ἔναντι τοῦ κράτους θά συνεχίσω νά τό κάνω, χωρίς τή λήψη τῆς νεοταξικῆς αὐτῆς κάρτας. Γιατί ἁπλᾶ δέν ἔχει νά μοῦ προσφέρει τίποτε ὠφέλειμο παράμόνο μπελάδες.

  • 19 Μαρτίου 2015, 22:20 | K.ZAF.

    ΔΕΝ πρόκειται να τη δεχτούμε με κανέναν τρόπο! Είναι εκ του πονηρού προφανέστατα!… Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΜΙΟΙ και ΔΕΝ θα αρνηθούμε ΠΟΤΕ τα ιδανικά μας!… Γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο σκοπός τους…

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:19 | Βασιλης

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτω την ηλεκτρονικη καρτα του πολιτη λογου του οτι ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ..και ο Κυριος-Θεος και Πατερας μου,με αφησε με ελευθερη βουληση να πιστεψω σε αυτον.. και η ηλεκτρονικη καρτα του πολιτη ειναι η αρνηση της πιστεως μου στον κυριο-πατερα και θεο μου.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΑΕΙ δοξασμενο να ειναι το ονομα σου ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:32 | Εμμανουήλ

    Η κάρτα του πολίτη προσβάλλει την πρωσοπικη ελευθερία του ανθρώπου και επιπλέον είναι ο προάγγελος του σφραγίσματος γι αυτό και δεν την θέλουμε

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:12 | Χρήστος Ζ.

    Με την Κάρτα του Πολίτη ανοίγει η «κερκόπορτα» για την παραβίαση και προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, μέσω της επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
    Επίσης, με την ανωτέρω Κάρτα υποβαθμίζεται η προσωπικότητα των πολιτών, μέσω της ταύτισής τους με έναν αριθμό του (μελλοντικά υπερεθνικού) συστήματος διακυβέρνησης, και προσβάλλεται η θεόσδοτη ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.
    Ουσιαστικά επιχειρείται με εύσχημο και ύπουλο τρόπο η ένταξη των ελλήνων πολιτών σε μια «ηλεκτρονική φυλακή» και η τελική υποδούλωσή τους στο παγκόσμιο τυραννικό σύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
    Όμως, ας γνωρίζουν καλά οι ιθύνοντες νόες της εν λόγω Κάρτας, καθώς και οι πάτρωνές τους ότι τελικά ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:57 | Θωμάς Μ.

    Είμαι απολύτως αντίθετος με την Κάρτα του Πολίτη διότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα και την προσωπική ελευθερία

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:14 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Αρνουμε κατηγορηματικα και δεν δεχομαι την καρτα του πολιτη εφοσον ταυτοποιουμε με την αστυνομικη ταυτοτητα!Ολα τ αλλα εκ του πονηρου εστι!Αλλωστε μας διδασκει η ιστορια που γραφτηκε με ποταμους αιματος τι εστι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:35 | Θανάσης Βασιλείου

    Μου καταπατά τις ελευθερίες μου.Δε θα γίνω πάλι ραγιάς επειδή αυτοί το θέλουν . Δε θα την παραλάβω.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:46 | Ελένη Πολυχρονάκη

    Είναι απαράδεκτη η επιβολή της κάρτας του πολίτη και προ πάντων από μία κυβέρνηση που αν θέλει να λέγεται δημοκρατική πρέπει να φέρεται δημοκρατικά. Η κάρτα του πολίτη είναι ένα φασιστικό οργουελικό κατασκεύασμα δια μέσου του οποίου η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει τους πολίτες από πρόσωπα σε αριθμούς. Λυπούμαι πολύ γιατί σε αυτή την κυβέρνηση στηρίξαμε πολλές ελπίδες για εφαρμογή του συντάγματος όπως άλλωστε έλεγαν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, για αξιοπρέπεια της Ελλάδας άρα και των πολιτών κλπ αλλά τελικά φρούδες οι ελπίδες.Αν πραγματικά έχετε την θέληση να κάνετε πράγματα για την Ελλάδα δεν χρειάζεται η κάρτα του πολίτη αλλά μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους δημοκρατικούς αρκεί να το θέλετε πραγματικά και όλο αυτό που γίνεται να μην είναι σκηνές από ένα καλοστημένο έργο. Να γνωρίζετε ότι θα πούμε ΟΧΙ στην κάρτα.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:13 | κατερινα Κουκ

    Η κάρτα του πολίτη είναι ένας απαράδεκτος τρόπος ελέγχου των ελεύθερων πολιτών της πατρίδας μας και αποτελεί ένα μέτρο που κανένας Έλληνας δεν πρέπει να δεχτεί. Αν θεωρείτε ότι βοηθάτε τους φτωχούς συνανθρώπους μας δίνοντας τους κάρτες κάνετε μεγάλο λάθος. Αντίθετα τους περιθωριοποιειτε.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:05 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

    Ως πολίτης μιας ελεύθερης χώρας για την οποία κάποιοι θυσιάστηκαν για να απολαμβάνω εγώ την ελευθερία μου,ως άνθρωπος μιας γενεάς η οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου και ως ορθόδοξος έλλην χριστιανός,θεωρώ πως ετούτη η κάρτα είναι μεγάλο και αδιόρθωτο σφάλμα.Υπάρχουν ήδη δυο αριθμοί το Α.Φ.Μ. και το Α.Μ.Κ.Α οι οποίοι περικλείουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις συναλλαγές με υπηρεσίες και όχι μόνο.Παρ’όλο που δεν επιθυμώ να γνωρίζει οποιοσδήποτε πλην εμού ότι με αφορά ιατρικώς,αυτό όχι μόνο δε συμβαίνει ήδη με το ΑΜΚΑ,άλλα οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο σύστημα του ΠΕΔΥ-ΕΟΠΠΥ,μπορεί και βλέπει το ιατρικό μου ιστορικό που θεωρητικά έπρεπε να είναι απόρρητο.Συνεπώς ακόμα και στην τωρινή κατάσταση προσβάλλεται η ατομικότητα,το απόρρητο και κάθε δικαίωμα έννομης ελευθερίας.Πολύ δε μάλλον θεωρώ πως θα προσεβάλλονταν με την υιοθέτηση μιας κάρτας και μάλιστα κάρτας που θα φέρει τεχνολογία chip.Θα ήταν το πρώτο βήμα από ίσως χειρότερα τα οποία πιθανώς να ακολουθήσουν.
    Τέλος αν είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι,όχι μόνο κατ’όνομα,δε θα πρέπει να αγνοούμε τα λεγόμενα αγίων ανθρώπων όπως ο γέροντας(πλέον)άγιος Παίσιος.Το θέμα των ταυτοτήτων τον απασχόλησε ιδιαίτερα και είναι ίσως το μόνο για το οποίο μας άφησε χειρόγραφο κείμενο (τη δεκαετία του ’80!!!) με το οπόιο μας προειδοποίησε για το κακό που θα προκληθεί με την υιοθέτηση μιας τέτοιας κάρτας.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:35 | Eλίνα

    Δεν δέχομαι τη κάρτα του πολίτη γιατί δεν θα προδώσω το Ιησού Χριστό μας με αντάλλαγμα τη κάρτα το σφράγισμα… Δεν είμαστε νούμερα είμαστε τα παιδιά του Χριστού , είμαστε πρόσωπα που έχουν δικιά τους βούληση. Ξεγελάνε το κόσμο, δήθεν θα δίνουν επιδόματα σε ασθενέστερες ομάδες και και διάφορες παροχές. Πώς θα το εφαρμόσει από τη στιγμή που κάποιος αν πάρει την κάρτα η εφορία θα εντοπίσει τις όποιες οφειλές του κατόχου της κάρτας και θα αφαιρέσει όλο το ποσό , άσχετα αν θα μείνει χωρίς καμία δεκάρα ο κάθε κάτοχος!!!!! Πλήρης έλεγχος σε όλα τα επίπεδα. Όπως επίσης τα έχουν πει όλοι οι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, όλοι οι Άγιοι και οι Προφήτες μας. Αν την δεχτούμε δεν υπάρχει πλέον γυρισμός θα γίνεται πλήρης έλεγχος ανά πάσα στιγμή. Τι τρώμε τι πίνουμε που πάμε τι αγοράσαμε πότε και που !!! Πιστέψτε στους Αγίους μας και όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι, ε αν πάρουμε την κάρτα του πολίτη και αμέσως μετά τα τσιπάκια θα είμαστε αιωνίως στην κόλαση και στην προσωρινή μας ζωή αλλά και στην μετ αθάνατον ζωή μας. Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να το πάρουμε. Εύχομαι κανείς να μην την πάρει !!!!

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:34 | ΟΜΗΡΟΣ

    Οχι στην καρτα του πολιτη.Αρνουμε να σφραγιστω και εχω μια απορια.Ειναι δυνατον να συνεχιζετε την πολιτικη του ΓΑΠ που ξεκινησε την καρτα αλλα δεν προλαβε να την εφαρμωσει???Σε κανενα αλλο κρατος του κοσμου δεν εφαρμοζετε.Αρνουμε να γινω σφραγισμενο προβατο πειραματοζωο.Δεν προκειτε να την παραλαβω.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:06 | Παντελεημων

    Αντιτιθόμαστε σε κάθε μέτρο που μπορεί εν δυνάμει να υπονομεύσει την ιδιωτικότητα του κάθε πολίτη. Διότι η υπερβόλικη συγκέντρωση πληροφοριών (στην περίπτωση της κάρτας του πολίτη αρχίκα δημοσίων εγγραφων, εύκολα ομως αυτο επεκτείνεται και σε οικονομικες, προσωπικές και άλλες πληροφορίες) καταλύει την ελευθερία και την δημοκρατία, αφαιρώντας έναν ακρογωνιαίο λίθο, την ατομικότητα και την ιδιωτικότητα του καθενός. Το όφελος των πολιτών απο την κάρτα ειναι μηδαμινό έναντι σε αυτά που χρεώνονται.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:59 | Λεωνίδας Κούλουθρος

    Είμαι κάθετα αντίθετος (και απορώ που η Ελλάδα πρωτοστατεί σε τέτοια θέματα)
    διότι η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως. Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.
    Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον δη­μόσιο η ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:44 | Αθανάσιος

    Η πάταξη της φοροδιαφυγής και η καλύτερη λειτουργία του δημοσίου και η αντιμετώπιση της
    ανθρωπιστικής κρίσης είναι οι λόγοι που προβάλλει η κυβέρνηση για την επιβολή της Ηλεκτρονικής
    Κάρτας του πολίτη.Θα ήθελα λοιπόν να τοποθετηθώ επι του παρόντος άρθρου και να εκφράσω την ανησυχία
    μου ως πολίτη αυτής της χώρας.Ξέρουμε όλοι μας ποιά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η
    χώρα μας και φυσικά υποστηρίζουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα καλύτερο και
    δημοκρατικότερο κράτος για τους πολίτες του.Αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόθεση
    της κυβέρνησης να επιβάλλει σε ολούς τους πολίτες την Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη με αρχή και
    πιλοτικά τους δικαιούχους του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.Διότι η επιβολή της κάρτας
    αυτής εχει ως αποτέλεσμα : α) να παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και άρα ατομικά και
    ανθρώπινα δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα απο το Διεθνές και Ευρωπαικό Δικαιο ,
    β) παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των πολιτών , γ) είναι ενάντια στην σύμβαση των
    Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης , δ) θίγει ακόμη και θρησκευτικές πεποιθήσεις
    Ελλήνως πολιτών και γενικότερα παραβιάζει κάθε έννοια ιδιωτικότητας και υποβαθμίζει το συνταγματικό
    δικαίωμα ως ελεύθερου πολίτη.Μετά από όλα αυτά εγείρονται ερωτήματα όπως : πως είναι δυνατόν
    το Υπουργείο να πιστεύει ότι υπάρχει απαραχάρακτη , απαραβίαστη τεχνολογική μέθοδος σε ένα
    πλινθίο (τσιπάκι) είτε αυτό λειτουργεί εξ επαφής , είτε εξ αποστάσεως ; Στην Γερμανία η κάρτα αυτή
    με το καλημέρα αποσύρθηκε το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών γιατί εμφανίστηκε τρύπα ασφαλείας
    μετά και απο δέκα (10) χρόνια συνεχής προετοιμασίας.Οπότε τι είναι αυτό που μας εγγυάται οτι στην
    Ελλάδα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα απο την τεχνολογικά προηγμένη Γερμανία ; Για όσες κάρτες
    χαθούν αλλά και για όσες κλαπούν προβλέπεται να αναπτυχθεί κάποιο είδος λογισμικού το οποίο
    θα τις εντοπίζει; Υπάρχουν νομικά, ηθικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα που κουβαλούν αυτες οι
    κάρτες από την στιγμή που περιέχουν βιομετρικά δεδομένα στο πλινθίο διότι τα βιομετρικά δεδομένα
    έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τα δακτυλικά μας αποτυπώματα ή τα στοιχεία που περιέχουν τα
    σημερινά διαβατήρια.Ύπάρχουν ακόμη πάρα πολλά προβλήματα και ανησυχίες που εγείρει η κάρτα αυτή
    γιαυτό και σας ζητώ να αποσύρεται την ιδέα για επιβολή της κάρτας αυτής και σας θυμίζω τους αγώνες σας για ένα πραγματικά δημοκρατικό κράτος σεβόμενο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, τους αγώνες τις Αριστεράς για ένα κράτος δικαίου που προστατεύει πρώτα από όλα τους πολίτες του.Θα σας παρακαλούσα οπότε να αποσύρεται τον άρθρο αυτό και να μην θέσετε σε εφαρμογή την ηλεκτρονική κάρτα αυτή.Ή έστω μην την επιβάλετε κάνοντας προαιρετική την επιλογή από τους πολίτες της κάρτας αυτής σεβόμενοι πλήρως το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του κάθε πολίτη.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:04 | αντονιοσ

    Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την Κάρτα του Πολίτη

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=13&t=10689

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:48 | Μαρία

    Διαφωνώ κάθετα με τη σύνδεση – συγκέντρωση όλων των προσωπικών δεδομένων (ασφαλιστικά, ιατρικά, οικονομικά) σε ένα ηλεκτρονικό μέσο το οποίο ασφαλώς είναι διαβλητό. Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα; Να το έχουμε συνέχεια πάνω μας; Χωρίς αυτό να μη μπορούμε να εξυπηρετηθούμε; Αυτό είναι απροκάλυπτη ανελευθερία, δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:48 | ΔΙΟΝΥΣΗΣ Σ.

    Κύριοι είμαι αρνητικός στην αποδοχή της «κάρτας του πολίτη» για τους παρακάτω απλούς λόγους :
    1. Όταν τα στοιχεία μου και τα προσωπικά δεδομένα μου βρίσκονται σ΄ενα τσιπάκι ραδιοσυχνοτήτων (RFID) τότε μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου τα υποκλέψει μέσω απλών μεμονομένων αναγνωστών RFID ή ενός μεγαλύτερου σχεδίου υποκλοπής με δίκτυο.
    2. Η ασφάλεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι για γέλια για να «φρουρεί» τα προσωπικά μου δεδομένα. Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer σχολίασαν για την τεχνολογία αυτή «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε».
    3. Η τεχνολογία είναι τόσο ασφαλής που η Shell αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm).
    4. Η μαζική επέμβαση από εγκληματίες-τρομοκρατών από το Πακιστάν και την Κίνα σε αναγνώστες τέτοιων καρτών που διατέθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που αφαίρεσαν από χρήστες των καρτών συνολικό ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών. Το τελευταίο γεγονός ανάγκασε τον Υπεύθυνο Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ Joel Brenner, να δηλώσει ότι «μέχρι πρότινος μόνο κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι τέτοιο. Είναι τρομακτικό»
    5. Στην Γερμανική Κάρτα του Πολίτη “με το καλημέρα” αποσύρθηκε το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών γιατί είχε τρύπα ασφαλείας.Είμαστε τεχνολογικά ανώτεροι απο την Γερμανία;
    6. Με τι τρόπο θα βγαίνει ο μοναδικός αριθμός που θα περιέχει η κάρτα για κάθε πολίτη; Ποιός θα είναι ο αλγόριθμος; Μήπως θα είναι
    μέρος «ύποπτου» σχεδίου; Μήπως θα εμπεριέχεται ο αριθμός 666 μέσα στον μοναδιάιο αριθμό πολίτη ή σε άλλο σημείο;
    7. Δεν δέχομαι τη κάρτα ούτε με τσίπ εξ επαφής διότι μετά θα την κάνουν εξ’ αποστάσεως με φθηνές δικαιολογίες φθάνοντας πάλι στα παραπάνω.
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:37 | Θεοδωρος

    Οχι στήν καρτα του πολίτη κυριοι.

  • 19 Μαρτίου 2015, 21:17 | Δμητρα Φωτεινοπουλου

    Απαραδεκτη η εμμονη με την ηλεκτρονικοποιηση ευαισθητων προσ. Δεδομενων. Ωφειλουμε να προστατευουμε τν οποιοδηποτε πολιτη απο οποιονδηποτε μπορει να θελει να κανει κακη χρηση των ευκολα hacked δεδομενων.Ως ωρας δεν ειχαμε προβληματα με τις απλες εντηπες ταυτοτητες

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:42 | Κώστας Δημητρίου

    η κάρτα του πολίτη, όπως προτείνεται, δημιουργεί προβλήματα με τα προσωπικά δεδομένα
    η διάταξη αυτή πρέπει ή να αποσυρθεί ή να επανεξεταστεί

    και βεβαίως καλό είναι να τεθεί σε διαβούλευση , αν υπάρξει αυτή η κάρτα, τι θα καταγράφονται ως στοιχεία

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:31 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΟΥΡΙΔΑΣ

    Αγαπητοί κύριοι,

    Διαβάζοντας το προσχέδιο νόμου για την εν λόγω κάρτα, θα ήθελα να σας παραθέσω τις εξής ενστάσεις μου:

    1) Από θρησκευτικής απόψεως δεν μπορεί να δεχτεί αυτήν την κάρτα κανένας Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος καθώς αυτή περιέχει το 666 και πρέπει να σεβαστείτε αυτή την επιθυμία εκατομμύρια Ελλήνων αφού το προβλέπει και άρθρο
    του Συντάγματος.

    2) Από την άποψη της ασφάλειας αφού παρόμοια συστήματα δοκιμάστηκαν σε Αγγλία και Γερμανία και απέτυχαν να την διασφαλίσουν καθώς «έπεσαν» από απλά χτυπήματα hackers. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν διαρρεύσουν τόσες χιλιάδες προσωπικά δεδομένα;

    3) Από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικότητας καθώς τα παραβιάζει (δεν γίνεται να γνωρίζει ο καθένας τι τρώμε τι πίνουμε ποιο είναι το ιατρικό ιστορικό μας κλπ)

    4) Τι θα γίνεται σε περιπτώσεις όπου τέτοιου τύπου κάρτες θα χάνονται ή θα κλέβονται; Θα πάμε στην εμφύτευση τσιπ στο χέρι; Οι επίδοξοι ληστές δεν θα σταματήσουν ούτε εκεί, θα κόβουν ακόμη και χέρια!

    Κλείνοντας, θα ήθελα να σας τονίσω ότι αυτό το σχέδιο έχει φοβερά μειονεκτήματα και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά και φλέγοντα θέματα στην ελληνική κοινωνία που χρήζουν λύσεως. Υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που αρνούνται να την δεχτούν (βλέπε φοροκάρτα) και εκατοντάδες Άγιοι που μας συμβούλεψαν να μην τις δεχτούμε (Άγιος Παϊσιος κλπ). Σας παρακαλώ εντόνως να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας όλα τα ανωτέρω.

  • 19 Μαρτίου 2015, 20:21 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΛΟΖΥΜΗ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ .
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΘΕΟΣΔΟΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !
    ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ , ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ , ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΑ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ