Άρθρο 4 Επαναρυθμίσεις για τη μοριοδότηση υποψηφίων

1. Οι περιπτώσεις α΄ και β΄ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

«α. Κατά τέσσερις (4) μονάδες για διδακτορικό τίτλο

β. Κατά δύο (2) μονάδες για μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης»

2. Η περίπτωση ι. της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«ι. Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.»

3. Οι περιπτώσεις ια, ιβ, ιγ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, καταργούνται.

4. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 (ΦΕΚ 220Α), αντικαθίσταται ως εξής:

«Τίτλος σπουδών που απαιτείται συμφώνως με την προκήρυξη: οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό εκατόν δέκα (110)».

5. Η διάταξη του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002, με την οποία μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, κάτοχοι πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης, καταργείται.

6. Οι διατάξεις του πέμπτου, έκτου, έβδομου, όγδοου και ένατου εδαφίου, της περίπτωσης «Α. Τίτλοι Σπουδών» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 ,αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

Διδακτορικό δίπλωμα: τετρακόσιες (400) μονάδες.

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης : διακόσιες (200) μονάδες.»

7. Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης «Β. Εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης» της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.3051/2002 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα.»

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:49 | ΜΑΡΚΟΣ

    Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

    Θεωρώ τη μεγαλύτερη αδικία στα προσόντα του συστήματος
    προσλήψεων να μετρά ο βαθμός πτυχίου,για τους εξής λόγους:
    Α)Γιατί να μετρά ο βαθμός των πτυχίων αφού πτυχία από διαφορετικά τμήματα καισχολές ΑΕΙ αλλά και από διαφορετικές χώρες έχουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε ένα διαγωνισμο;
    Γιατί να μετρά το ίδιο βαθμός πτυχίου 6 του Χάρβαντ με βαθμό 6 κάποιου ΑΕΙ της Βουλγαρίας σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για διοικητικούς;Το
    ίδιο επίπεδο σπουδών έχουν;
    Β) Ακόμα γιατί να μετράνετο ίδιο ο βαθμός ενός πτυχίου π.χ. της Νομικής με αντίστοιχο βαθμό άλλης σχολής πχ. Κοινωνιολογίας;
    Τα ίδια προγράμματα σπουδών έχουν και τον ίδιο βαθμό δυσκολίας;
    Γ)Τέλος η μεγαλύτερη αδικία είναι ότι δεν μπορείς να βελτιώσεις
    ποτέ το προσόν αυτό του βαθμού πτυχίου έχοντας κιόλας μεγάλη
    βαρύτητα στη συνολική βαμολογία!!!
    Τι να κάνουμε να πάμε για να σπουδάσουμε πάλι να
    πάρουμε και δεύτερο πτυχίο με καλό βαθμό;
    Είναι το πιο άδικο προσόν και πρέπει να καταργηθεί
    εντελώς!!!!

    Με εκτίμηση ,

    Μάρκος Πρεντουλής

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:06 | Αθανάσιος Μ

    Επιτελους, θεματα που ταλανιζουν την ελληνικη κοινωνια (δηλ. οι προσληψεις στο Δημοσιο και ευρυτερο τομεα) βαινουν σε μια πορεια επιλυσης που αντικατοπτριζουν τις αναγκες μια συγχρονης δημοκρατιας καιευνομουμενης πολιτειας.

    Οι προσωπικες επισημανσεις σε βελτιωσεις επι του κειμενου εντοπιζονται στα παρακατω σημεια :

    1) Θα πρεπει να συνεχισει να προσμετραται διαφορετικα για τα Διδακτορικους και Ματαπτυχιακους τιτλους η συναφεια του αντικειμενου ( π.χ ενα απλο σεναριο : πληρωση θεσης Ηλ/γου Μηχανικου στο Υπουργειο Περιβαλλοντος, Ενεργειας και Κλιματικης Αλλαγης : Μηχανικος με Διδακτορικο στις ΑΠΕ = 400 μορια – Μηχανικος με Διδακτορικο στην Κοινωνιολογια=400 μορια ?????? το προβλημα ειναι προφανες!)

    2)Το τεστ Δεξιοτητων αποκτα υπερβολικη βαρυτητα στη μοριοδοτηση ( π.χ μπορει να φθασει τα 400 μορια ισοδυναμο με Διδακτορικο!!!)

    3)Η φιλοσοφια ειναι το ελληνικο Δημοσιο να στελεχωθει με ανθρωπους διαφορετικης κουλτουρας και αντιληψης απο την κυριαρχη ( ητοι αδρανεια , νωθροτητα κλπ). Συνεπως θα πρεπει να εμπλουτιστει με ανθρωπους που εχουν εργαστει στον Ιδιωτικο Τομεα και αυτο θα επιτευχθει εαν η εμπειρια στον Ιδιωτικο Τομεα (π.χ ελαχιστη 2 ετων) ειναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ για συμμετοχη στους διαγωνισμους ΑΣΕΠ ή εναλλακτικα να πριμοδοτειται γενναια.

    Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σας………..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:40 | ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΗΣ ΤΟΜΗ .

    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ Ν 2643/98 ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ( ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ .

    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΛΕΙΠΟΝ

    ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 5% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 50% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 21 ΠΑΡ 6 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 269 ΤΟΥ Ν 3463/06 ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ( ΤΩΝ ΟΤΑ ) ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:56 | HLIAS

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΚΙΕΣ.
    1ον Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ 3,60!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΟΤΙ ΒΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΟΡΙΑ. (ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)
    2ον ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΧ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Α Ν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΥΠΟΓΕΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΝΑΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ 3 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΡΑΓΕ?
    ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

    ΟΠΩΣ: ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΡΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΑΡΑΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕς ΗΛΙΚΙΕΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΧ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 2 ΜΕ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ 130 ΜΟΡΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΣΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 1 ΧΡΟΝΟΥ. ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ 3 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:39 | Δημήτρης

    Η προσμέτρηση της εμπειρίας θα πρέπει να μειωθεί στα 3 χρόνια.
    Για το 1ο έτος 84 μόρια (12χ7), Για το 2ο έτος 96 μόρια(12χ8) και για το 3ο έτος 120 μόρια(12χ10). ΣΥΝΟΛΟ 300 μόρια. έτσι επιτυγχάνεται και η προσέλκυση νέων, ταλαντούχων και συνάμα δοκιμασμένων στην αγορά στελεχών.
    Με την μείωση από 420 σε 408 που επιχειρείται τώρα δεν αλλάζει ο χάρτης στον πίνακα κατατάξεων και δεν ενισχύονται ουσιαστικά τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων.
    Πολύ θετικό το μέτρο της κατάργησης της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων. Ελπίζω να διορθωθεί και στους Κώδικες κατάστασης των Δημοσίων υπαλλήλων σύντομα, να λήξει η εξάρτηση από τις κατά βούληση γνώμες υπηρεσιακών οργάνων!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:40 | DK

    Ο πόλεμος μαίνεται … .
    Ο νόμος υπεραπλουστεύει και ζητώ την γνώμη σας στην πιο κάτω περιπτωσιολογία.

    α. Εχω διδακτορικό στην αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας, τι λέτε, να πάω στο υπουργείο Οικονομικών ;

    β. Δεν προσκύνησα κανένα καθηγητή και καμία καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, δεν τους άφησα σε χλωρό κλαρί για τις αθλιότητές τους. Αυτοί σκόπιμα είτε με έκοβαν είτε μου έβαζαν συνέχεια βαθμό «5». Μάλλον δεν έχω ελπίδα … .

    γ. Ο μπαμπάς ήταν εργάτης, έπαθε ατύχημα και πήρε και μειωμένη σύνταξη. Λεφτά δεν υπήρχαν και τέλειωσα την σχολή εργαζόμενος. Πήρα χαμηλό βαθμό … τι γίνεται τώρα ;

    δ. (Στο πιο πάνω) Δεν είχα λεφτά να συνεχίσω τις σπουδές στο εξωτερικό ή την Ελλάδα … τι κάνω ;

    ε. Εργάζομαι παραταύτα με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα και έχω αξιολογότατη εμπειρία. Είμαι στην πραγματικότητα της κοινωνίας 20 χρόνια. Δεν κάνω για το Δημόσιο;

    στ. Εχω 2 μάστερ και διδακτορικό. Μπορώ να «αξιοποιηθώ» ως κλητήρας στο Δημόσιο;

    Αυτά για να καταλάβουν (όσοι μπορούν) πως οι απλουστεύσεις φανερώνουν αδυναμία ορθής σκέψης.

    (συνεχίζεται)

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:44 | Δημήτριος Μ.

    Δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για επιπλέον μοριοδότηση στους κατόχους δεύτερου πτυχίου. Πιστεύω πως ο νομοθέτης θα πρέπει να μεριμνήσει προς αυτή την κατεύθυνση και να μοριοδοτήσει όσους έιναι κάτοχοι και ενός δεύτερου πτυχίου.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:18 | Evangelia Maliaraki

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μοριοδοτείται η εμπειρία για τον δημόσιο τομέα. Όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι χρήσιμη καθώς μαθαίνεις νέα πράγματα.

    Σημασία δεν έχει να βολευτούμε, αλλά να μπουν νέοι, ικανοί και παραγωγικοί.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:17 | Evangelia Maliaraki

    Συμφωνούμε απόλυτα με τη ρύθμιση!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ!

    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:13 | Γιάννης Αναγωνστόπουλος

    Κύριε Υπουργέ,

    σε ότι αφορά τους μεταπτυχιακούς τίτλους, τέτοιοι θεωρούνται μόνο εκείνη που αποκτήθηκαν από ίδρυμα της Ελλάδας; ‘Η και εκείνοι που αποκτήθηκαν από ιδρύματα της αλλοδαπής. Και αν, όπως νομίζω πως είναι σωστό, θεωρούμε μεταπτυχιακούς τίτλους όλους ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, τότε πρέπει να δούμε την διαδικασία, παράνομη(?), αναγνώρισης των τίτλων αυτών. Ίσως κάποια λογική μπορεί να υπάρχει στο θέμα προπτυχιακών τίτλων και αναγνώρισης τους αφού κάθε κράτος της ΕΕ έχει κάποιο τέτοιο μηχανισμό με τον έναν η τον άλλον τρόπο. Όμως, η έννοια «αναγνώρισης» διδακτορικού, για παράδειγμα, είναι αν μη τι άλλο αντιδεοντολογική και αντιεπιστημονική ακόμα και αν έχουμε το «φαινομενικά» παράδοξο κατόχου μεταπτυχιακού χωρίς αναγνωρισμένο προπτυχιακό τίτλο από το Ελληνικό κράτος.

    Μετά τιμής
    Γιάννης Αναγωνστόπουλος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:53 | M.B.

    Δηλάδη τώρα εδώ που τα λέμε δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γέλασει. Ο χρόνος μας μακρυά από την οικογένεια μας, ο κόπος μας, οι ελπίδες μας πάνε έτσι απλά. Τόσα χρόνια μοριοδοτούσανε τα 2α μεταπτυχιακά (και η κυβερνησή του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν) και τώρα έτσι απλά αποφασιζούν: ναι κύριε εγώ στον πεταώ τον κόπο σου. Γιατι; υπήρχε κάποια διαφθορά; κάποια θέση κάποιου άλλου πήρα άτιμα; Αν είναι τότε να κάναμε καμία ξένη γλώσσα σε εκείνο τον χρόνο που καταναλώσαμε. Ναι, θέλουμε να διοριστούμε στο δημόσιο! ειδικά οι γύναικες με μικρά παίδια, αλλά εγώ νίωθω ότι ο,τι και να κάνω δεν είναι αρκετό…

    Ζούμε σε μια εποχή που η εξειδίκευση μετράει. Ακούμε συχνά για τη δια βίου εκπαίδευση. Ξανασκευτείτε το. Δεν αδικίσαμε κανέναν; διαβάσαμε παραπάνω μήπως και έχουμε ελπίδα με βάση τα μέτρα που εσείς είχατε βάλει στο παρελθόν.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:27 | Κρύστη

    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ+ΠΡΟ
    ΎΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΌΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ; ΠΩΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ Ή ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΊ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:20 | epicurus

    Εγω δεν ξέρω πως απέκτησε το μεταπτυχιακό του ο Βαγγελης αυτό που ξέρω είναι για το κάθε 1 απο 3 μεταπτυχικά που απέκτησα δημοσιευσα μια τουλάχιστον εργασία σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Αυτό και μόνο οδιασφαλίζει την ποιότητα.

    Είναι λάθος να γενικέυουμε κάποιες καταστάσεις Θετικές ή Αρνητικές που αποτελούν παθογένεια των ελληνικών Πανεπιστημίων.

    Θα πρέπει να προσμετρώνται όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι καθώς και να σταθμίζεται η τελική βαθμολογία τους.

  • Δεν πρέπει να μοριοδοτούνται οι μεταπτυχιακοί (και όχι μόνο)τίτλοι σπουδών με το ίδιο τρόπο. Αλλο το διδακτορικό του ΜΙΤ και άλλο ενός Ρουμανικού πανεπιστημίου.
    Θα ήταν ευχής έργο να γνώριζαν όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι τυφλό δακτυλογραφικό σύστημα. Σκέφτεται κανείς την αύξηση της παραγωγικότητας στο δημόσιο από αυτό και μόνο το ευτελές κριτήριο;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:35 | Γάτσος Χρήστος

    Δεν γνωρίζω αν αναφέρεται κάπου,θα ήθελα να μάθω όμως αν πριμοδοτείται το έτος κτήσεως πτυχίου.Αποφοίτησα από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου το 1997,όταν ακόμα ο ΑΣΕΠ έκανε τα πρώτα του βήματα.Δυστυχώς για μας τους παλιότερους οι βαθμοί στις σχολές έμπαιναν με το σταγονόμετρο,ενώ τώρα όλοι οι φοιτητές επιδίδονται στη βαθμοθηρία!!!Επίσης,δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακού εκείνη την εποχή δεν υπήρχε (έπρεπε να έχεις υψηλό βαθμό πτυχίου και συστάσεις καθηγητή…απλά πράγματα δηλαδή..).Και φτάνουμε στο σήμερα όπου αν έχεις χρήμα τα μεταπτυχιακά τα «αγοράζεις» από όποιο Πανεπιστήμιο θέλεις!!!!Αρκεί να έχεις χρήματα..Θα ήθελα επισης να αναφέρω όσον αφορά την «αξιοκρατία»..Έχασα μόνιμη θέση στη Δημοτική Αστυνομία λόγω μη εφαρμογής των διατάξεων της σχετικής προξήρυξης το 2003 όσον αφορά τη ποσόστωση των θέσεων (διάταξη η οποία καταργήθηκε μετά από 2 χρόνια και κατόπιν αποφάσεως διοικητικού δικαστηρίου,αλλά παρόλα αυτά δεν εφαρμόστηκε ως όφειλε το 2003!!).Επιπρόσθετα έχασα δουλειές σε ευρωπαικά προγράμματα,(λόγω αξιοκρατίας!!!!)με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια εισοδήματος,προυπηρεσίας,εμπειρίας..Όλοι εμείς που κατά περιόδους έχουμε αδικηθεί κατάφωρα,πού να βρούμε το δίκιο μας(ούτε και τα δικαστήρια δεν σε δικαιώνουν..),πώς αντασταθμίζεται η ψυχική οδύνη χρόνων και ΠΩΣ καλούμαστε να συναγωνιστούμε τη νέα γενιά,η οποία είναι πλέον ψιλιασμένη και φροντίζει από νωρίς τις κινήσεις της???ΠΩΣ αντισταθμίζονται αυτά που σου έχουν κλαπεί??Παρεπιμπτόντως είμαι άνεργος (όπως και πολλοί συνάδελφοί μου που μπήκαν στη Σχολή με όνειρα και τους μένουν τώρα οι εφιάλτες..)Προφανώς ανήκουμε στη χαμένη γενιά όπως πολύ σωστά ανέφερε ο κ.Λαζόπουλος..Ελπίζω το μήνυμά μου να διαβαστεί από κάποιον «αρμόδιο» και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και το έτος κτήσεως πτυχίου!!!Τα δεδομένα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και είναι πολύ άδικο για μας..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:28 | Π.Γ

    ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
    ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?????
    ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ!!!
    ΜΑ ΤΟΣΟ????
    Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ???
    ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ???
    ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ 1
    ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ2 ΚΑΙ 3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ?????????
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ???
    ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:59 | Γ. Καζάκης

    Για πιό λόγο μοριοδοτούνται οι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί τίτλοι όταν για μια συγκεκριμένη θέση δεν απαιτούνται αυξημένα προσόντα?
    Γιατί ένας π.χ. Γεωπόνος με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στον τομέα της βιοτεχνολογίας προηγείται κάποιου πτυχιούχου Γεωπόνου? Μήπως θα χρειασθεί ποτέ κατα τη διάρκεια της υπηρεσίας του να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στη βιοτεχνολογία? (το παράδειγμα είναι τυχαίο).

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:34 | Δέσποινα Π. Απόφοιτος ΑΕΙ

    Επειδή διαβάζω πολύς λόγος να γίνεται για την κατάργηση μοριοδότησης 2,3,ή όσων μεταπτυχιακών τίτλων κατέχουν κάποιοι,έχω να πω τα εξής: Οτι κάποιος σαν και εμένα που ζει στην Αλεξανδρούπολη,δεν έχει κατα καμια υπόνοια την πρόσβαση σε μεταπτυχιακά προγράμματα που έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα Πανεπιστήμια των οποίων διοργανώνουν τακτικότατα και ποικίλλα μεταπτυχιακά προγράμματα, γιατί απλούστατα σε αυτές τισ πόλεις υπάρχουν πέρα του ενός πανεπιστήμια που σαφώς και καλύπτουν άνετα την όποια «συνάφεια» με τις εκάστοτε προκυρήξεις, και οι ενδιαφερόμενοι τα παρακολουθούν μέσα στην ίδια τους την πόλη χωρίς να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν εσωτερικά ή να κανουν καθημερινά δρομολόγια μεταξύ πόλεων.
    Επίσης να επισημάνω το αυτονόητο, οτι τα μεταπτυχιακά ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ και κάποια απο αυτά ιδιαιτέρως ακριβά, και δεν μπορούν όλοι να αντεπεξέρθουν, επομένως τίθεται άμεσα ζήτημα ΙΣΟΤΗΤΑΣ σε αυτούς που έχουν και σε αυτούς που δεν έχουν.
    Κοινώς κάποιοι ζητάνε απο την πολιτεία να τους μοριοδοτήσει το χρόνο, το χρήμα και τη διάθεση για παραπάνω μόρφωση, κάτι που όμως είναι σε βάρος των υπόλοιπων για τους οποίους οι αιώνιες σπουδές είναι δυσβάσταχτες.
    Για τους λόγους αυτούς ΟΧΙ στην μοριοδότηση πέρα του ενός μεταπτυχιακα και για τους ίδιους λόγους ΟΧΙ και στη μοριοδοτηση περα του ενός τίτλου σπουδών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:24 | Nontas Kuritios

    Δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα της μοριοδότησης των ξένων γλωσσών όσο αφορά τα εξής:

    1. Μοριοδοτούνται γενικά ξένες γλώσσες (όπως γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά, κλπ) ανεξάρτητα από τις ανάγκες της διοίκησης. Υπόθεση εργασίας είναι ότι απαραίτητες για τη δημόσια διοίκηση και τις επαφές της με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι δύο βασικές γλώσσες εργασίας αυτών: Αγγλικά ή/και Γαλλικά.
    2. Μοριοδοτείται η γνώση ξένων γλωσσών οι οποίες δεν διδάσκονται στο σύστημα της ελληνικής δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
    3. Μοριοδοτείται αθροιστικά η γνώση παραπάνω της μιας ξένης γλώσσας, όταν πρόταση του ΥΠΕΣ είναι να καταργηθεί ακόμα και η μοριοδότηση του δεύτερου μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

    Με βάση τα παραπάνω θα ήταν σκόπιμο:
    Α. Να οριστεί ως απαραίτητο προσόν η γνώση μόνον μιας από τις γλωσσες εργασίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αγγλικά-γαλλικά).
    Β. Να καταργηθεί η αθροιστική μοριοδότηση περισσότερων της μιας ξένης γλώσσας.
    Β. Να προβλέπεται μοριοδότηση άλλης ξένης γλώσσας μόνο εφόσον τεκμηριώνεται η ανάγκη για συγκεκριμένη θέση από τον εκάστοτε φορέα.

    Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 16:06 | ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ
    ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ
    ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ
    ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΦΕΙΑ
    ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
    ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΣ
    ΝΑ ΕΧΕΙ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΙΣΩΣ
    ΚΑΙ 3 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΞΙΟΣ???
    ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ
    – Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Σάσσεξ της Μ. Βρετανίας στην Οικονομική Ανάπτυξη!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:01 | Βαγγέλης

    Μακάρι να μην ίσχυαν καθόλου οι μοριοδοτήσεις μεταπτυχιακών – διδακτορικών (κι ας έχω κι εγώ). Ας μην κρυβόμαστε, ξέρουμε πολύ καλά όλοι όσοι πήραμε master σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο, πόσο εύκολη είναι η απόκτηση ενός τέτοιου τίτλου (θυμάμαι να παρουσιάζονται άτομα μόνο στις εξετάσεις και να περνάνε με αντιγραφή τα μαθήματα και παρουσιάζοντας την ίδια διπλωματική με προηγούμενους φοιτητές).

    Αν κάποιος έχει ένα αξιόλογο μεταπτυχιακό, γιατί να θέλει να εργαστεί στο Δημόσιο;

    Ας τελειώσει επιτέλους αυτή η φάμπρικα των master και διδακτορικών. Το μόνο που κάνει είναι να δίνει μια παράταση στην τεμπελιά του φοιτητή, που φτάνει σε ηλικία 30 ετών για να δουλέψει για πρώτη φορά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:59 | Γιάννης

    Κυριε Υπουργε,

    σταματηστε επιτελους την λογικη του «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ». Με αυτες τις αλλαγες θελετε κοινωνικη ειρηνη και δικαιοσυνη?
    Να βριζονται και να μαλωνουν οι πασης φυσεως εργαζομενοι και ανεργοι μεταξυ τους για το ποιος εχει περισσοτερη αναγκη για εργασια, ποιος δικαιουται περισσοτερα μορια και ελπιδα στη ζωη του?

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ:
    1. Μονιμοποίηση ολων των συμβασιουχων που καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες.
    2. Μοριοδοτηση ολων των υπολοιπων με βαση την εμπειρια, την οικογενειακη κατασταση (πχ πολυτετεκνοι), την ηλικια, την σωματικη υγεια (τυφλοι, αναπηροι κλπ) και τις σπουδες.
    3. Το ιδιο και στους εργαζομενους του Ιδιωτικου Τομεα.
    4.Το ιδιο και στους ανεργους.

    Και για ολους να ισχυει απο εδω και στο εξης και οχι αναδρομικα. Οτι δικαιουταν ο καθενας μεχρι τωρα ας μεινει στο παρελθον.

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:42 | GEORGIA S.

    Συμφωνώ σε πολλά σημεία με το νέο νομοσχέδιο και συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να παγιώσει την αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα.
    Ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να επανεξεταστεί η μοριοδότητη της εντοπιότητας με 150 μόρια για την πρόσληψη στους μεγάλους δήμους, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Κατοικώ στην Ηλιούπολη και το σπίτι μου είναι πιο κοντά στο Δημαρχείο της Αργυρούπολης παρά της Ηλιούπολης, τι νόημα έχει η μοριοδότηση της εντοπιότητας σε αυτή την περιπτώση; Τουλάχιστον να μετατραπεί σε μοριοδότηση εντοπιότητας βάσει της Νομαρχίας στην οποία ανήκει ο διαγωνιζόμενος, αν και γνώμη μου είναι να καταργηθεί τελείως.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:08 | X.K.

    1.Δεν συμφωνώ με την κατάργηση μοριοδότησης δευτερου μεταπτυχιακού τίτλου (καθώς πρόκειται για σημαντικό ακαδημαϊκό προσόν που δεν βρίσκω λόγο να μην μοριοδοτείται).Πολλοί μοχθήσαν για την απόκτηση των 2 μεταπτυχιακών τίτλων και τώρα μια «γόμα» σβήνει τον μισό κόπο και μόχθο που έχει ήδη καταβληθεί ή καταβάλλεται. Αλλωστε πολλές φορές δυο μεταπτυχιακά για να ολοκληρωθούν απαιτείται ο ίδιος χρόνος με αυτός ένος διδακτορικού.
    2.Δεν μπορεί να μην μοριοδοτείται το δεύτερο μεταπτυχιακό αλλά να μοριοδοτούνται2,3,4…ν ξένες γλώσσες που στην τελική δεν είναι και όλες της ίδιας βαρύτητας.
    3.Δεν μπορεί τα Αγγλικά να μοριοδοτούνται το ίδιο με τα Βουλγαρικά,Ρουμανικά και αντίστοιχης βαρύτητας γλώσσες.Ισως πρέπει να ορισθεί κάποιοι καθολικοί συντελεστές βαρύτητας για τις μοριοδοτουμενες γλώσσες βάση της διεθνούς χρησιμοποιησής τους
    4.Δεν είναι όλα τα Πανεπιστήμια του ίδιου βαθμού δυσκολίας. Δεν μπορεί οι υψηλόβαθμοι (συνήθως και κατα μέσον όρο) απόφοιτοι των αντιστοίχων Πανεπιστημίων (που στην ουσία είναι και καλούνται ως Ινστιτούτα στις χώρες τους) των Βαλκανικών και Ανατολικών χωρών να έχουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας στην μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου με τα αντίστοιχα Ελληνικά Πανεπιστήμια.Υπάρχει η λίστα της Σανγκάης που εκδίδεται κάθε χρόνο κατατάσσοντας-αξιολογώντας τα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου σε μια κλίμακα.
    5.Δεν είναι σωστό απόφοιτοι ξένων Πανεπιστημίων (ιδιαιτέρως Βαλκανικών και Ανατολικών χωρών) εκτός απο την κοινή μοριοδότηση των τίτλων τους με τα ιδιαιτέρως απαιτητικά Ελληνικά Πανεπιστήμια να απολαμβάνουν και την μοριοδότηση της ξένης γλώσσας της χώρας που σπούδασαν σε άριστη κλίμακα ασχέτως της διεθνούς σημαντικότητας αυτής.

    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ου ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΒΑΡΥΤΗΤΑ»-ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:25 | evi

    Η μη προσμέτρηση του 2ου μεταπτυχιακού είναι απολύτως άδικη, ανεδαφική και παραλογη. Δηλαδή θα αντιμετωπίζεται το ίδιο αυτός που έχει 1 μεταπτυχιακό με αυτόν που έχει 2? Πιστεύει ο νομοθέτης ότι είναι το ίδιο πράγμα? Αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την αξιοκρατία που πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση.
    Επίσης είναι αδικία να λαμβάνουν ίσα μόρια αυτοί που κάνουν μεταπτυχιακό διάρκειας 2 χρόνων με αυτούς που κάνουν ετήσιας διάρκειας. Γιατί υπάρχουν και κάποια ετήσια μεταπτυχιακά χαμηλότατου επιπέδου.
    Εδώ βέβαια εισέρχεται το θέμα της ποιότητας των σπουδών στα διαφορετικά Πανεπιστήμια της χώρας. Ομολογουμένως κάποια τμήματα είναι ευκολότερα από άλλα γιατί τα προγράμματα σπουδών είναι διαφορετικά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:48 | Δημήτρης Τόλης

    Θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση η νομοθετική ρύθμιση.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:02 | Κωστας Λ.

    Θα πρέπει να διευκρυνιστεί αν μοριοδοτούνται αθροιστικά οι μεταπτυχιακοί τίτλοι.

    Στην περίπτωση που δεν μοριοδοτουνται, πρόκειται για μια ρύθμιση που είναι ανακόλουθη με την διακήρυξη για επίλογή των καλύτερα καταρτισμένων επιστημόνων και αντίθετη με έννοια της Δια Βιου Μάθησης.

    Οι προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και κατάρτιση θα πρέπει να επιβραβεύεται.

    Ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:14 | ΚΩΣΤΑΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    σέβομαι απόλυτα τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, αναγνωρίζω τις δυσκολίες που περνάνε αυτά τα δύσκολα χρόνια, όπως επίσης και τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν στη λύση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, όμως θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω:
    στο γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οκονομικών συνέβησαν τα εξής:
    Στο πίνακα διοριστέων της κατηγορίας ΠΕ
    ο τελευταίος της γενικής κατηγορίας διορίζεται με συνολική βαθμολογία 76,45 μονάδες(70,56 βαθμολογία γραπτών)
    ο τελευταίος των πολυτέκνων διορίζεται με συνολική βαθμολογία 55,37 μονάδες (50,88 βαθμολογία γραπτών)
    ο τελευταίος των τρίτεκνων διορίζεται με συνολική βαθμολογία 34,32 μονάδες (32,16 βαθμολογία γραπτών)
    Επίσης στον εν λόγω διαγωνισμό υπάρχει υποψήφιος τρίτεκνος που πήρε το βαθμό 1 στο μάθημα του Δημοσίου Δικαίου και διορίζεται.
    Όπως καταλαβαίνεται δεν υπάρχει καμία ισότητα και δικαιοσύνη.
    Ή θα πρέπει να επανέλθει στους γραπτούς διαγωνισμούς η βάση ή θα πρέπει οι ειδικές κατηγορίες να παίρνουν μια γενναία προσαύξηση και όχι να εντάσσονται σε διαφορετικούς πίνακες.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:48 | voula

    Δεν βλέπω καμία αλλαγή στο ζήτημα συνάφειας του πτυχίου με τη θέση που προκυρρήσεται αν κάποιος έχει διδακτορικό. Είναι δυνατόν κάτοχος διδακτορικού σε τομέα πχ πολιτικών επιστημών να μην μπορεί να διεκδικήσει θέση ΠΕ διοικητικού επειδή πχ εχει πτυχίο πληροφορικής; Αντίθετα αν πρόκειται για θέση Επιστημονικού προσωπικού έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:26 | gagg

    ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΩΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ,ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ.
    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΑΙ ΚΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΟΧΙ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | Σπύρος Πολυμέρης

    Θεωρώ ότι δεν αρκεί η μοριοδότηση των τίτλων, αλλά και η προέλευση των τίτλων, ειδικά των μεταπτυχιακών . Γιατί είναι εντελώε διαφορετικό πράγγμα ένα μεταπτυχιακό από ΤΕΙ ελληνικής περιφέρειας και ένα μεταπτυχιακό από το Harvard. Συνεπώς πρέπει με κάποιο τρόπο να παραμετρικοποιηθεί η σειρά κατάταξης (αξιολόγηση) των πανεπιστημίων. Θα υποχρεωθούν και τα ελληνικά Πανεπιστήμιο να αξιολογηθούν και να αναβαθμίσουν τ προγραμματα σπουδών τους
    Ευχαριστώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:09 | Γιαννης

    Οχι ολοι οι κατοχοι μεταπτυχιακων και διδακτορικων σπουδων ειναι απο τζακια!

    Μια σκεψη και για τους κατοχους διδακτορικων με βασικο πτυχιο ΤΕΙ! θα τους κυνηγαει για παντα?????????????? Σε θεση δημοσιου (μια ΤΕ και μια ΑΕ) δηλαδη θα μπει σε χαμηλοτερη βαθμιδα απο καποιον του ΑΕΙ που μπορει αλλα και μπορει να μην εχει μεταπτυχιακο και/η διδακτορικο

    Γιατι αφησατε απο εξω την εκλογη για καθηγητες ΑΤΕΙ και ΤΕΙ?, Απο ΑΣΕΠ ή προωθηστε καποιον αλλον τροπο, εγω δεν ξερω να φτιαχνω πολιτικη, εσεις ξερεται για αυτο σας ψηφισε ο κοσμος.

    Φτανει πια τα συνδικατα τους. Καντε ενα καλο για την παιδεια τωρα που ξεκινησατε…τους βαρεθηκαμε πια. Εκτος απο μερικους οι περισσοτεροι δεν μετρανε στο εξωτερικο. Δεν δινουν ευκαιρια σε νεους εκτος των δικων τους

    Εμεις οι Ελληνες και Ελληνιδες του εξωτερικου με δουλειες καριερας και προοπτικες, ως ποτε θα πληρωνουμε το ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΑΧ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ?????

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:02 | Κωνσταντάκης Στέργος

    ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΕ Η’ ΤΕ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕ!ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ..ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ -ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ – ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 18 ΚΑΙ 19 ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΙΔΡΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 15! ΟΠΟΤΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΔΕ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ 7,5 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΝΩ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΟ 8,5 ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΝΕΤΑ. ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΤΟ 6,5 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 8 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:42 | Πανταζής Χριστόδουλος

    κ.Υπουργε,
    Δεν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια ειδική μέριμνα για εμάς τους μακροχρόνια ανέργους. Ειμαι εγγεγραμένος άνεργος εδώ και 15 μήνες. Επίσης θέλω να θίξω και ένα λεπτό ζήτημα σχετικά με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του Υπουργείου Οικονομικών που έγινε την άνοιξη.Καταργήθηκε η βάση στις ειδικές κατηγορίες. Δεν το επισημαίνω αυτό σε αντιπαράθεση με τους υποψηφίους της γενικής αλλά με τους αντίστοιχους της ειδικής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών που πρέπει να περάσουν το 55%. Είναι προκλητικό να υπάρχουν τρίτεκνοι που διορίζονται ακόμα και με βαθμολογία 16% (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ) ενώ στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών πρέπει να γράψουν πάνω από 55%. Προφανώς τα τρία παιδιά των εκπαιδευτικών έχουν διαφορετική αξία από αυτά των εφοριακών και των τελωνιακών. Ίσως μικρότερα στόματα και στομάχια! Βαθμολογίες διορισμού κάτω του 40% είναι προκλητικές κια για εμάς της γενικής κατηγορίας. Επίσης ενω καθορίζεται ότι οι ειδικές κατηγορίες λαμβάνουν το 5% των θέσεων στην κατηγορία ΠΕ απο τις 545 οι 195 ήταν για ειδικές κατηγορίες. Για να μην παρεξηγηθώ δώστε προτεραιότητα και διορίστε τριτεκνους πολύτεκνους και ΑΜΕΑ. Μην δημιουργείτε όμως συνθήκες σύγκρουσης μεταξυ τους αλλά και μεταξυ αυτών και των γενικών κατηγοριών.
    Ευχαριστώ…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:36 | kostas papadopoulos

    Μιλάμε όλοι για προσόντα διορισμού στο δημόσιο προκειμένου να παίρνεις πρώτο μισθό το πολύ 1200 ευρώ, όταν σε άλλες χώρες υπάλληλοι με αντίστοιχα προσόντα αμοίβονται με τριπλάσια και τετραπλάσια ποσά. Η αναξιοκρατία στο δημόσιο είναι πολύ έντονη και θα παραμείνει. Ένας τομέας του κράτους είναι και ο στρατός, ανήκει και αυτός στο δημόσιο.
    Δεν έχω τίποτα με το στρατό αλλά θα το θέσω το θέμα.
    Γιατί οι επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και γενικότερα τα στελέχη του στρατού, (οι περισσότεροι από αυτούς είναι απόφοιτοι λυκείου μόνο ή το πολύ έχουν τελειώσει μια στρατιωτική σχολή) να αμοίβονται με τόσο υψηλά ποσά που και να έχουν τόσες διευκολύνσεις, όταν αντίστοιχοι υπάληλοι του δημοσίου με πολύ περισσότερα προσόντα αμοίβονται ακριβώς το ίδιο ή και λιγότερο;;; Άλλωστε και κάποιο απόφοιτοι πανεπιστημίου που είναι εποπ, έγιναν όχι επειδή πραγματικά το ήθελαν, αλλά επειδή δεν είχαν διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης στη ζωή τους.
    Έχω υπηρετήσει στο στρατό και το μόνο που είδα να προσφέρουν οι »δημόσιοι» ένστολοι υπάλληλοι του στρατού είναι ύπνος, παιχνίδια στο laptop και το πολύ 7-8 υπηρεσίες το μήνα (πολλοί πατάνε μόνο 7,8 φορές το μήνα για 24ωρή υπηρεσία) και να αμοίβονται υπέρογκα ποσά (ένας εποπ έχει πρώτο μισθό σίγουρα 1000 ευρώ και ας τελειώσει μόνο το λύκειο) από το κράτος για το ότι δήθεν φυλάνε τα στρατόπεδα. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος;;;
    Kαι δεν είναι δικαιολογία ότι τα καθηκοντά τους είναι αυξημένα, διότι η φύλαξη ενός χώρου δεν θέλει και πολύ μυαλό, ούτε δύσκολη είναι όσο φαντάζεται κάποιος για να δικαιλογούνται αυτά τα ποσά. Να ήταν σε περίοδο πολέμου η Ελλάδα να δικαιολογούσα ότι τα στελέχη του μισθοφορικού στρατού πραγματικά προσφέρουν και θα πρέπει να αμοίβονται.
    Κύριε υπουργέ,
    όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι εποπ είχαν »μπάρμπα στην κορώνη» για να μπουν στο στρατό (ειδικά αεροπορία και ναυτικό), δεν δικαιολογεί η φύση της δουλειάς τους τόσο υψηλούς μισθούς, όταν χιλιάδες νέοι με πτυχία που κατέκτησαν τουλάχιστον μετά από 5 έτη σπουδών και κάποιοι από αυτούς εργαζόμενοι παράλληλα με τις σπουδές, να μην έχουν στον ήλιο μοίρα και να αμοίβονται με 600 ευρώ μισθό. Είναι τουλάχιστον τραγικό και και θα έλεγα και ενοχλητικό.
    Με τα παραπάνω, δεν θέλω να θείξω κανένα στέλεχος του ελληνικού στρατού (κάποια στελέχη, λίγοι βέβαια είναι πραγματικά άξια άνθρωποι και θα έπρεπε να αμοίβονται πολύ περισσότερο για αυτά που έχουν προσφέρει στην πατρίδα), απλά καταθέτω την αποψή μου, για τα προσόντα και τους μισθούς σε ένα τομέα που ανήκει στο κράτος.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:10 | ΑΝΩΝΥΜΟ

    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,κ Υπουργοί της Κυβέρνησης,

    Ήταν και ΕΙΝΑΙ απόλυτη ανάγκη η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος προσλήψεων για θέσεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα μακριά απο κάθε είδους εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, φυσικά κάτω απο την Εποπτεία του ΑΣΕΠ.Ενός ΑΣΕΠ όμως αναδιαρθρωμένου, αναβαθμισμένου και στελεχομένου με αυξημένο και ειδικά καταρισμένο προσωπικό.Δεν υπονοώ τίποτα αρνητικό για την κατ΄ουσία λειτουργία του, όμως απαιτείται ενα ευέλικτο και ταχέως ανταποκρινόμενο φορέα επι των διαδικασιών των προσλήψεων.Δεν νοείται λόγου χάρη απο την έκδοση των προκυρήξεων έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων να απαιτείται χρονικό διαστημα έως και 2 ετών.Είναι λίαν επιεικώς τραγικό.
    Σχετικά με την κατάργηση των STAGE και την δραστική περικοπή των συμβάσεων έργου όπως αυτες κατήντησαν να είναι τελευταία, ήτοι προσλήψεις με αδιαφανή κριτήρια και πολλές φορές αλόγιστα για να τακτοποιούνται οι ημέτεροι κάθε φορά, είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ.Πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι δεν μπορεί άλλο ο Δημόσιος Τομέας να στελεχώνεται με άχρηστους γιατί έτυχε να έχουν την εύνοια ενός πολιτικού παράγοντα.Αυτό πρέπει να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.Όλοι μα όλοι να διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΠΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ STAGIERS ΑΜΕΣΑ οι οποίοι να θεωρηθούν άνεργοι και να μην λαβουν μόρια εμπειρίας, αλλά να προταθούν για σύναψη νέας σύμβασης με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
    Επι των διαδικασιών,θα ήθελα να τονίσω κάποιες παρατηρήσεις επι του νέου νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση καλώς και σύντομα στην Βουλή,
    1. Ορθώς ενισχύονται οι τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι.Προτείνω για τους μεν τίτλους σπουδων να μοριοδοτούνται ως εξής:
    – Βαθμός πτυχίου ημεδαπής Χ 100 για καλώς Χ 110 για λίαν καλώς και Χ 120 για άριστα.Αυστηρότερο ΔΟΑΤΑΠ για αμφίβολα πτυχία εξωτερικού με 10άρια.
    – Μοριοδότηση συναφούς μεταπτυχιακού με 250 μόρια και μη συναφούς 200
    – Μοριοδότηση συναφούς διδακτορικού 400 μόρια και μη συναφούς 300
    2. Απαιτείται αυξημένη μοριοδότηση των τίτλων ξένων γλωσσών καθώς είναι δύσκολη και κοστίζει η λήψη τίτλου άριστης ξένης γλώσσας κυρίως όταν πρόκειται για υποψηφίους που έχουν κάποια χρόνια.Προτείνω, 40 μόρια για καλή γνώση, 70 για πολυ καλή και 100 για άριστη.
    3. Μοριοδότηση σεμιναρίων ΟΑΕΔ που είναι ανύπαρκτα και δεν μαθαίνονται πότε και πως υλοποιούνται με 50 μόρια.
    4. Συμφωνώ με την προσμέτρηση της μισής προύπηρεσίας και κατάργηση της προσαύξησης της εμειρίας του 50% για όλους, όπως και η αναγνώριση εμπειρίας απο τον ιδιωτικό τομέα σε συναφή καθήκοντα.
    5. Ορθώς προβλέπεται και ενισχύεται η προσμέτρηση της εμπειρίας από στρατιωτική θητεία, πράγμα που βοηθά τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.
    6. Άψογο η μοριοδότηση των τριτέκνων και πολυτέκνων και όχι να καταλαμβάνουν ειδικές θέσεις από τις γενικές.Προτείνω 70 μόρια για τριτεκνία και 100 μόρια για τους πολυτέκνους, μετά από αυστηρό έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων τους απο το ΑΣΕΠ….
    7. Τέλος,διατήρηση της ενίσχυσης του πλεονεκτήματος της εντοπιότητας παραμεθορίων νομών με 200 μόρια.
    Βάσει των ανωτέρω που επισημαίνω καθώς και το έργο σας που παρακολουθώ καθημερινα σας συγχαίρω και ενθαρρύνω κάθε προσπάθειά σας για ένα αξιοκρατικό και υγιές σύστημα προσλήψεων. Το χρωστάτε και το χρωστάμε στους νέους που βάλλονται με τα μεγαθύρια των εργοδοτών και των σκοτεινών πολιτικών δυναμεων.Εύχομαι καλή δύναμη και επιμονή στο τόσο σημαντικό, καινοτόμο και δύσκολο έργο που αναλάβατε ως κυβέρνηση.Τέλος, να είστε σίγουροι πως προς κάθε τέτοια κατεύθυνση η κοινωνία και κυρίως οι νέοι θα είναι μαζί σας. Ευχαριστώ.

    Με τιμή,
    Άγνωστος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:11 | Μαρία Λ.

    Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να μοριοδοτούμε πλέον 3 μεταπτυχιακά επιλέγουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να μοριοδοτούμε μόνο 1 και μάλιστα ανεξαρτήτως συνάφειας.

    Τα λόγια είναι περιττά. Το παράδοξο και αναξιοκρατικό του πράγματος μιλάει από μόνο του! Το θέμα είναι αν κάποιος ακούει……

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | ΜΑΡΙΑ

    ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?? θΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΕΡΩ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ….ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΣ ΜΕ 650 ΜΟΡΙΑ…ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΙΟΚΡΑΤΙΚΟ??ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΤΑΝΤΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ( ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ )ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ???ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ??ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΠΩς ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ…ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΣ …ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ???

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:33 | Γιώργος

    Καλησπέρα.
    Πολυ καλή η προσπάθεια,ακόμα καλύτερη όμως άμα μας ακούσουν.
    Και μέχρι τώρα δεν διαβάζω κάποιον θετικό στη μη μοτιοδότηση 2ου μεταπτυχιακού, οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτής της διάταξης?
    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, το 2ο πτυχίο θα μετράει?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:12 | labros

    Παρακαλώ πολύ να με παραπέμψει ο κ. Υπουργός σε προεκλογική ομιλία ή κείμενο του πρωθυπουργού, ή του ιδίου ή οποιουδήποτε μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (γιατί αυτή θα ψηφίσει το παρόν νομοσχέδιο) με μία οποιαδήποτε αναφορά για πλήρη αγνόηση του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου καθώς και για κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων.

    Εναλλακτικά δέχομαι και παραπομπή σε κείμενο του ΑΣΕΠ με αυτές τις προτάσεις.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:12 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
    1. ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    3. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.
    4. ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ.
    5. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.
    6. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.
    7. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟ 2010 ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΑΔΡΑ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Μ Ε Τ Α Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Α; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…
    8. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕ 70! ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΜΟΝΟ 150!
    9. ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ) ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΘΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ, ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:38 | EKEK

    Το διδακτορικό/μεταπτυχιακό/πτυχίο από το Χ πανεπιστήμιο θα παίρνει τα ίδια μόρια με το διδακτορικό από το Cambridge, Harvard, Yale?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:35 | Χριστίνα Π. Τοπογράφος Μηχανικός

    Καταρχήν συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Γιώργου Χ, Μηχανικού Πληροφορικής, και εγώ ως Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Και ιδιαίτερα επειδή με υποχρέωσαν να κάνω ατομική διπλωματική εργασία με την προοπτική της ισοδυναμίας του Διπλώματός μου με Master. Επιπλέον η οικογένειά μου ήταν και είναι μια φτωχή οικογένεια σε ένα χωριό η οποία ήθελε το παιδί της να έχει ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την εργασία με οποιοδήποτε άλλο παιδί. Πήρα το δίπλωμά μου ακριβώς με την συμπλήρωση των 5 ετών σπουδών και με υποτροφία κατά το τέταρτο έτος (2η στο έτος μου). Με την απόκτηση του διπλώματος είπα στον πατέρα μου ότι σκέφτομαι να συνεχίσω για την απόκτηση κάποιου Master. Μου είπε ότι δεν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια στην οικογένειά μου αφού επί πέντε χρόνια πλήρωναν το ενοίκιό μου και τα υπόλοιπα έξοδά μου και ότι πλέον περιμένουν από μένα. Τα υπόλοιπα λοιπόν 8 χρόνια μεχρι σήμερα δουλεύω ακατάπαυστα με συνέπεια να μην έχω τα περιθώρια για συνέχιση των σπουδών μου. Πως μπορώ λοιπόν να συναγωνιστώ κάποιον ο οποίος προέρχεται από πλούσια οικογένεια που του έδωσε όσες ευκαιρίες ήθελε για περαιτέρω μόρφωση πιθανά χωρίς να εργάζεται ο ίδιος και γύρω στα 30 έχει όλους τους τίτλους που μπορεί να φανταστεί κανείς πιθανά χωρίς κάποια εμπειρία; Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να είναι ουσιαστικά μοναδικό κριτήριο η κατοχή τίτλων γιατί αυτή η αντιμετώπιση είναι βαθιά ταξική. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εμπειρία και δη την εξειδικευμένη. Αν θέλουμε να μιλάμε για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών πρέπει να τις δημιουργούμε…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΑΣ

    Πρέπει να επαναεξετάσετε το θέμα της μοριοδότησης του δεύτερου πτυχίου. Το προηγούμενο νομοσχέδιο έδινε 150 μόρια. Δεν έχετε πεί τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα. Θα καταργήσετε την μοριοδότηση; Είναι άδικο να μη αφού ήδη έχουμε ξοδέψει 4 χρόνια σπουδών και έχουμε εμπλουτίσει τις ήδη γνώσεις μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:14 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΠΑΝΟΜΗΤΡΟΣ

    Αξιοκρατία σημαίνει η κατάσταση στην οποία επικρατούν οι ικανοί, οι άξιοι, αυτοί που αξίζουν περισσότερο.
    Όμως για να βρεθούν όλοι αυτοί πρέπει να υπάρξουν κριτήρια. Με ποιο τρόπο όμως θεσμοθετούνται τα κριτήρια; Πρέπει να πριμοδοτούνται τα πτυχία τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της δωρεάν και δημόσιας εκπαίδευσης. Από εκεί και πέρα υπάρχει ανισότητα ,διότι από ότι γνωρίζω καμιά δωρεάν και δημόσια παιδεία δεν παρέχει μεταπτυχιακά ή διδακτορικά χωρίς κόστος,πλην ελαχίστων περιπτώσεων για να ακριβολογώ, καθώς και ξένες γλώσσες και χρήσης Η/Υ. Άρα ΠΡΙΜΟΔΌΤΗΣΗ μόνο των πτυχίων που παρέχει η δημόσια και δωρεάν παιδεία και ότι δεν έχει σχέση με το δημόσια παιδεία να είναι προαιρετικό. Δεν είδα πουθενά να πριμοδοτούνται τα πτυχία που παρέχει το Υπουργείο παιδείας μέσω της δια βίου μάθησης.

    Διότι η πριμοδότηση πτυχίων πέρα αυτών που παρέχονται , από την δημόσια και δωρεάν παιδεία, αφορά τους έχοντες και κατέχοντες από αυτούς που δεν έχουν και δεν κατέχουν. Επομένως εδώ υπάρχει αναξιοκρατία σε ότι αφορά την απόκτηση τίτλων όταν δεν δίδεται το δικαίωμα σε όλους να αποκτήσουν ανάλογα πτυχία μέσω του κράτους. Δηλαδή τα παιδιά των φτωχών είναι παιδιά άλλου θεού;

  • Σχετικά με όσα έχουν γραφτεί για τις ειδικές ομάδες (π.χ. πολύτεκνοι, ανάπηροι κλπ.), πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:

    Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.2 του Συντάγματος «Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο νομοθέτης έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να θεσπίζει ειδικά μέτρα για να βοηθά αυτά τα άτομα. Εάν προβεί σε κατάργηση των διατάξεων που προστατεύουν αυτές τις ομάδες, θα πρέπει να παραθέσει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που να δικαιολογεί τη μεταβολή αυτή, διαφορετικά η κατάργηση θα είναι αντισυνταγματική και θα ακυρωθεί δικαστικά.

    Η ύπαρξη ξεχωριστών πινάκων κατάταξης για τις ειδικές ομάδες που χρήζουν προστασίας είναι ένα από τα ελάχιστα μέτρα που «ενισχύουν» τα άτομα αυτά και προωθούν την κοινωνική ισότητα. Γιατί θεωρείτε π.χ. ότι το παιδί μιας επταμελούς οικογένειας έχει τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση με το μοναχοπαίδι μιας άλλης οικογένειας; Το παιδί που δεν μπορεί να πάει σε φροντιστήριο, να μάθει ξένες γλώσσες εκτός σχολείου ή να παρακολουθήσει μαθήματα σε ωδεία κλπ επειδή έχει άλλα 5 αδέλφια, θεωρείτε ότι είναι στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα παιδιά;

    Άλλωστε οι θέσεις των τριτέκνων, πολυτέκνων, αναπήρων κλπ. καλύπτονται από τους υπόλοιπους υποψηφίους, εάν δεν υπάρχουν υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών που να πληρούν τις προϋποθέσεις. Άρα, εάν αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού, τότε προφανώς οι θέσεις που περισσεύουν καλύπτονται από τον γενικό πίνακα κατάταξης και δεν τίθεται θέμα εύνοιας. Γνωρίζω δε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου η βαθμολογία του τελευταίου επιτυχόντα των ειδικών κατηγοριών κατέληξε να είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη της γενικής κατηγορίας. Άρα, το πλεονέκτημα μετατρέπεται πολλές φορές σε μειονέκτημα

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:59 | Γρηγοριαδης

    Καταρχάς πιστεύω ότι το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα να αναφερθώ σε 2 αδικίες που υπάρχουν με το καινούργιο νομοσχέδιο.
    Πρώτον, σε ότι αφορά τον δεύτερο τίτλο σπουδών: Από την στιγμή που τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση, δεν μπορεί να μην πριμοδοτείται κάποιος υποψήφιος για το δεύτερο τίτλο σπουδών.Αναφέρομαι στην περίπτωση όπου ένας υποψήφιος έχει δύο τίτλους σπουδών,έναν κατηγορίας ΠΕ και έναν κατηγορίας ΤΕ.
    Είναι άδικο, γιατί για την απόκτηση ενός δεύτερου βασικού τίτλου σπουδών χρειάζονται τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια σπουδών. Ενώ για τα περισσότερα μεταπτυχιακά, η χρονική διάρκειά τους είναι ένα έτος. Υπάρχει το εξής οξύμωρο με βάση τον προυπάρχον Νόμο. Έστω ότι ένας υποψήφιος, κατέχει δύο τίτλους σπουδών κατηγορίας ΤΕ. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, θα πριμοδοτηθεί με +150 μόρια. Σε αντίθεση με έναν άλλο υποψήφιο, ο οποίος κατέχει έναν τίτλο σπουδών κατηγορίας ΠΕ και έναν τίτλο σπουδών κατηγορίας ΤΕ. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν πριμοδοτείται με τα 150 μόρια, αν και κατέχει δύο τίτλους σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης.
    Θα ήταν πιο δίκαιο και αξιοκρατικότερο εάν ο δεύτερος τίτλος σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης πριμοδοτούνταν με 200 μόρια, όσο ένα μεταπτυχιακό.
    Επίσης, είναι άδικο να μην πριμοδοτούνται αθροιστικά τα δύο μεταπτυχιακά.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:09 | ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!!!!
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

    1) ΣΥΜΦΩΝΩ 100% ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΠΙΛΕΓΗΚΑΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
    2)ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ!!!!! ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ….ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΕΜΙΖΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ…ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΖΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ!!!! ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 70 ΜΟΡΙΑ (ΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ PROFICIENCY!!!!) ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ……ΕΛΕΟΣ
    3)ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ…ΑΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ…ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΙΧΕ ΠΤΥΧΙΟ 5,4!!!!!
    4)ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ…ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
    5)ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ……ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ…ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ…ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΠΕΙΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ 1 ΚΑΙ 2 ΠΤΥΧΙΑ….ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ…ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ!!!!!!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ….ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:40 | Κωνσταντάκης Στέργος

    Που είναι οι αλλαγές για τους πολύτεκνους? Η προταση ΑΣΕΠ για αντικατάσταση της ποσόστωσης με μοριοδότηση είναι πράγματι πολύ σωστή και δίκαια για τους πολύτεκνους.Γιατι καποιος που ειναι μονικος κατοικος σε νησι στη παραμεθωριο και βγαινει προκυρηξη να του «παιρνει» τη θεση ενας πολυτεκνος απο τη βορεια Ελλαδα και μετα να προσπαθει να φυγει με αποσπαση? Αλλαγη στη ποσοστωση τωρα!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:24 | vasilis

    Συγχαρητηρια για τα μετρα!!

    Ειναι σιγουρα προς τη σωστη κατευθυνση αλλα τεραστια η αδικια ως προς τη μοριοδιοτηση μη συναφων τιτλων σπουδων και την καταργηση της αθριστικης μοριοδιοτησης δυο μεταπτυχιακων τιτλων .

    Παραδειγμα ενας ΠΕ κατοχος 2 συναφων (κατα γενικη ομολογια)μεταπτυχιακων στο γνωστικο ανικειμενο εχει τα ιδια προσοντα με εναν αντιστοιχο ΠΕ με μεταπτυχιακο σε ασχετο αντικειμενο!!!!!!!!!!.

    Υ.Γ.καταλαινω τη δυσκολια που προκυπτει απο τον όρο «συναφεια» στο ΑΣΕΠ αλλα δε καταλαβαινω τη διορθωση ενος «λαθους» με ένα μεγαλυτερο «λαθος». Προκειται δυστυχως για ισοπεδωση.