Άρθρο 1 Έκταση εφαρμογής

1.Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .Στον κατά τα ανωτέρω δημόσιο τομέα και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και μόνο υπάγονται επίσης :

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97.

Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Οι τράπεζες στις οποίες ο διορισμός Προέδρου του Δ.Σ ή Διοικητή υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και οι θυγατρικές τους ανώνυμες εταιρείες.

Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/05 (ΦΕΚ 314/Α).

2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν και για το ακόλουθο προσωπικό :

α. Το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της

β. Το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας

γ. Το προσωπικό των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

δ. Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών εφόσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό πλην των κληρικών και των φερόντων το ιερατικό σχήμα,

ε. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου

στ. το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Προσωπικό του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (Π.Ι.Ε.Κ.Α.) Αττικής

ζ. Το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), το προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το προσωπικό που ασχολείται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

η Το πάσης φύσεως προσωπικό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)

3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει

β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.

γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄

δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 17:29 | Ranetta_Coon

    Η αποψη μου συνδυαζει 2 θεματα της επικαιροτητας.

    το τελευταιο διαστημα ακουγεται στα ΜΜΕ οτι απο 1-1-2010 θα ισχυσει ενιαιο μισθολογιο για τους νεοπροσληφθεντες στο δημοσιο καταρχην ισχυει κατι τέτοιο?

    αναφέρεται οτι οι νεοεισερχομενοι δεν θα λαμβανουν τα επιδοματα που παιρνουν οι ηδη υπηρετουντες..ειναι αυτό δικαιο??????

    αυτα τα δημοσιευματα αναφερουν οτι οι νεοι θα εισαγονται στο μισθολογικο κλιμακιο αναλογα με την εμεπιρια τους(αυτο μεχρι σημερα δεν ισχυει)..Μήπως για αυτό τον λόγο θέλετε΄

    50% των θεσεων σε αυτους που ΔΕΝ εχουν εμπειρια (στους διαγωνισμους με προτεραιοτητα)..που ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ..

    περισσοτερες θεσεις στους εχοντες εμπειρια..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:59 | afroditi

    Υποχρεωτικά ο επιτυχών όταν παρουσιαζεται για ορκωμοσια και ανάληψη υπηρεσίας να υποβάλλει τόσο τα γνήσια δικαιολογητικά για έλεγχο ΑΛΛΑ κυρίως να προσκομίζει ΌΧΙ ΑΠΛΑ επικυρωμένα αντίγραφα απο ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλά ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ) απο τον φορέα έκδοσης των διακιολογητικών. Για την προστασία απο πλαστα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ-ΠΤΥΧΙΑ

    (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ)

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:16 | Κωνσταντίνος

    Ελπίζω να ενισχύσετε το ΑΣΕΠ για να μην χρειάζεται να περάσουν χρόνια για την κάλυψη μιας θέσης.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:40 | ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ

    Σκοπεύετε να καταργήσετε επιτέλους το τερατούργημα Παυλόπουλου που μας απαγορεύει το δικαίωμα στην εργασία πέραν των 24 μηνών δια παντός. ΝΑΙ ή ΟΧΙ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
    ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:59 | ΚΤ

    ΓΡΑΠΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

    «Μια γραπτή δοιμασία θεωρείται ότι αποτελεί τη μέθοδο εκείνη που διασφαλίζει περισσότερο από κάθε άλλη την αξιοκρατία και διακριβώνει καλύτερα την ικανότητα και καταλληλότητα των υποψηφίων για την άσκηση ορισμένων καθηκόντων, δηλ. αποτελεί τη μέθοδο κρίσης και αξιολόγησης όχι μόνο των τυπικών αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ των υποψηφίων για την κατάληψη ορισμένης θέσης.»
    (το κείμενο αποτελεί απόσπασμα από πόρισμα του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ για τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών που θεωρώ ότι αφορά και οποιοδήποτε γραπτό διαγωνισμό).
    Με αφορμή τον πρόσφατο γραπτό διαγωνισμό για το πρώην υπουργείο Οικονομικών 1Γ/2008 θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία:
    α. Υπάρχουν υποψήφιοι που ενώ τα γραπτά τους βρίσκονται στα 300 με 500 καλύτερα (σε σύνολο περίπου 8.500) δεν διορίζονται γιατί ,τελικά, αντί να κρίνεται ο διορισμός κάποιου ΚΥΡΙΩΣ από τη βαθμολογία που έλαβε στην γραπτή εξέταση κρίνεται από την εντοπιότητα, την πολυτεκνική ιδιότητα κτλ. (μπορεί κάποιος να ανατρέξει στους πίνακες κατάταξης υποψηφίων του διαγωνισμου 1Γ κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και να το διαπιστώσει ο ίδιος).
    Πιστεύω ότι πρέπει να ΔΟΘΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ και όχι τόσο από τα τυπικά προσόντα γιατί, έτσι όπως γίνεται τώρα, ουσιαστικά αναιρείται ο ρόλος του γραπτού διαγωνισμού.
    β. Δύο φορές το 2004 και το 2008 έχω δώσει γραπτά με βαθμό περίπου 70% στην κατηγορία ΠΕ και δεν έχω διοριστεί για τους λόγους που προανέφερα. Πόσες φορές ακόμα θα πρέπει να αποδείξω τις ικανότητές μου; Γιατί δεν δημιουργούνται κυλιόμενοι πίνακες από αυτούς του διαγωνιμούς; Γιατί δεν αποτελούν δεξαμενή για προσλήψεις;
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να γίνεται γραπτός διαγωνισμός κάθε δύο χρόνια και στο μεταξύ διάστημα να καλύπτονται τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες από τον πρόηγούμενο διαγωνισμό, δηλ. κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.
    Πιο συγκεκριμένα :
    1. Πως απέδειξε διοριστέος τρίτεκνος ή πολύτεκνος με μέσο όρο βαθμολογίας γύρω στο 16% ή το 44% τα ουσιαστικά του προσόντα; Εδώ φαίνεται ο ρόλος που έπαιξε η μη ύπαρξη βαθμολογικής βάσης κάτι που ίσχυε σε όλους τους προηγούμενους ανάλογους γραπτούς διαγωνισμούς.
    2. Η εντοπιότητα σε συγκεκριμένους νομούς – που χαρίζει στους γραπτούς διαγωνισμούς 20 μόρια – αποτελεί ουσιαστικό προσόν διορισμού; Με ποιό κριτήριο έχουν επιλεγεί οι συγκεκριμένοι νομοί για να έχουν το πλεονέκτημα της εντοπιότητας; Και γιατί στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2002 μετρούσε εντοπιότητα για όλους τους νομούς της χώρας και σε αυτόν το διαγωνισμό όχι; Το παράδοξο είναι ότι σε όλους του νομούς της Δυτικής Μακεδονίας ισχύει εντοπιότητα εκτός από το νομό της Κοζάνης που έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:Κατάργηση της εντοπιότητας για όλους έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλοι οι Έλληνες πολίτες.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:43 | giandal

    Συγχαρητήρια το θεωρό πολύ καλώ και εάν ισχύσουν και η Διευκρινήσεις σε σχόλια πολιτών είναι σε πάρα πολύ καλές γραμμές.

    Ελπίζω <> να συνεχιστή και σε αλλά νομοσχέδια γιατί έτσι βελτιώνεται και η διαβούλευση . ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική κατηγορία για ΑΜΕΑ. Τους έχει ξεχάσει η κοινωνία, ας μην τους ξεχνάει και το κράτος….

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:48 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Καλημέρα,

    Καλές και σωστές οι νέες ρυθμίσεις δεν έχετε λάβει όμως υπόψιν καθόλου το «μετά» της κάθε προκύρηξης. Είναι επιβεβλημένο κάθε υποψήφιος που συμμετέχει σε κάποια προκύρηξη να γνωρίζει εκ των προταίρων ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την πορεία των αποτελεσμάτων. Θα πρέπει λοιπόν σε κάθε προκύρηξη να είναι γνωστό το πότε θα βγούν τα προσωρινά αποτελέσματα, πότε θα βγούν τα οριστικά και πότε θα γίνει ο διορισμός. Είναι αδιανόητο να υπάρχει χάος και αοριστία στον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων. Αλλωστε ο ΑΣΕΠ έχει πλέον επαρκή εμπειρία ώστε να κάνει μία αρκετά σωστή εκτίμηση για τον χρόνο έκδοσης αποτελεσμάτων κάθε προκύρηξης.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:26 | The Great

    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι-ες Υπουργοί.
    Όλοι οι Ελληνες πολίτες έχουν σχεδιάσει τη ζωή τους με βάση τους νόμους και τους κανόνες που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει και δεν μπορεί να είναι «θύματα» αιφνιδιαστικών αποφάσεων. Νναγκαίο «κακό», αφού η πολιτεία καλώς έχει αποφασίσει να αλλάξει τον νόμο για τις προσλήψεις, είναι μια ικανή μεταβατική περίοδο εφαρμογής, ώστε όλοι εργαζόμενοι πολίτες με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης στο δημόσιο που δρομολόγησαν την ζωή τους και τις προτεραιότητές τους για εργασία με όλα τα παλαιότερα καθεστώτα προσλήψεων, να μην βρεθούν «ξυπόλυτοι στα αγκάθια» του δύσβατου γι’ αυτούς δρόμου, που χαράσσει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία. Κανείς δεν αυθαιρέτησε, κυνηγώντας προυπηρεσίες, τίτλους και μόρια, παρά μόνο σύνομα διεκδίκησαν το δικαίωμα για εργασία, με τους όρους και τα προαπαιτούμενα, που όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως θεσμοθέτησαν και προώθησαν, από την μεταπολίτευση και κυρίως από τον 1994 με τον ν.2190 και την ίδρυση του ΑΣΕΠ μέχρι σήμερα.
    Δεν αναφέρεται πουθενά στο νέο σχέδιο νόμου τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους που έχουν κερδίσει στα ελληνικά δικαστήρια(βεβαίως και στα ευρωπαικά), προσωρινές εντολές και ασφαλιστικά. Εντελώς αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα που θύμισαν άλλες εποχές και καθεστώτα, η προηγούμενη κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, όλες αυτές τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης, απλήρωτοι και παραμελημένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τελικά δεν ζούμε σε ευνομούμενο κράτος? Η δικαισύνη παρακάμπτεται απ’ τους ίδιους τους νομοθέτες? Ζητούν την εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων μόνο από τους πολίτες? Στελέχη αυτής της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πολύ πρόσφατα ισχυρίζονταν ότι θα σεβαστούν και θα εκτελέσουν όλες αυτές τις αποφάσεις, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ισονομίας που οι προηγούμενοι απαξίωσαν, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων. Το ΥΠΠΟ πότε θα πάρει θέση, ως φορέας που έχει υιοθετήσει για πολλά χρόνια όλες σχεδόν τις ελαστικές μορφές εργασίας που διαπραγματεύεται το νέο σχέδιο νόμου, ενω έχει να αντιμετωπίσει και πολύμηνες δικαστικές αποφάσεις? Έγιναν νέα Μουσεία και το προσωπικό που τα κρατάει ανοιχτά, είναι συμβασιούχοι με μικρές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσωρινές εντολές και ασφαλιστικά, έργου, stage κτλ. ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:26 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Συγχαρητήρια για τη νομοθετική σας αυτή πρωτοβουλία.Καλώς τροποποιείται το νόμο έτσι ώστε να υπάγονται όλα τα ΝΠΔΔ και φορείς του Δημοσίου όπου ασκείται έλεγχος κάτω από την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Επίσης καλώς αφήνετε τις διατάξεις για διορισμό κοινωνικών ευπαθών κατηγοριών.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μια τέτοια πραγματική μεταρρύθμιση θα αντιμετωπίσει την οργή αυτών που είχαν βολευτεί σε συντεχνιακές και πελατειακές αντιλήψεις. Ειδικά στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού όπου παρατηρούνταν μέχρι και σήμερα η απόλυτη ξεχαρβάλωση αυτού που ονομάζεται αξιοκρατική πρόσληψη.
    Σίγουρα κάποιοι με ιδιοτελή κίνητρα και συμφέροντα να σας επιτεθούν.
    Και ίσως πρόσκαιρα να έχετε το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα καρπωθείτε πολιτικά και εκλογικά οφέλη.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:01 | ΠΑΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΒΑΣΗ.
    ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
    1)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE
    ΟΡΘΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ STAGIERS ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ?
    2)ΑΣΕΠ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ).
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΕΛΛΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΣΗ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟΘΑ ΤΟ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΠ ΑΞΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΕΛΛΑ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.
    3)ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ.
    ΟΜΩΣ 1 ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΝΩΡΙΡΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 4 ΕΤΩΝΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟ 10 ΕΤΩΝ.ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5-10 ΕΤΗ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    20 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 6ο ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ 20 ΓΙΑ ΤΟΝ 7ο ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10 ΕΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ 10 ΕΤΩΝ, ΠΑΡΡΑΛΗΛΑ ΤΑ +100 ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:04 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

    Ως διορισμένος με τον δυστυχώς μόνο γραπτό διαγωνσμό του 2004 έχω να επισυμάνω τα εξής
    1)Το επίπεδο, η ποιότητα οι γνώσεις και η εργατικότητα των παιδιών που διοριστήκαμε με τον 21Γ/2004 φαίνεται σ΄όλες τις υπηρεσίες που τοποθετηθήκαμε. Μπήκαμε και Νεοδημακράτες και Πασοκτζήδες και ανένταχτοι χωρίς ποτέ να παρακαλέσουμε κανένα με αξιοπρέπεια και (καμάρι μου) με την ΑΞΙΑ μας και δεν χρωστάμε σε κανένα.
    2)Όλα τα άτομα που είναι διορισμένα πριν τον ΑΣΕΠ είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από την τριετία Μητσοτάκη(90-93)είτε από ΄΄κερκόπορτες΄΄ τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι κομματικοί και μόνο με αυτό ασχολούνται όλη μέρα (κυριολεκτικά) σε εξυπηρετούν αναλόγως το τηλέφωνο που τους πήραν.Το επίπεδο; θα έλεγα ότι μάλλον δεν μπορούμε να συζητάμε για τέτοιο θέμα, εξαιρέσεις; ελάχιστες, παραγωγικότητα; μηδέν.
    3)Πείτε μου έναν από αυτούς που διεκδικούν την μονιμοποίησή τους σήμερα (συμβασιούχοι,stage) μπήκε στο δημόσιο με διαφανείς διαδικασίες(αυτά που λένε με μόρια και κουαφέξαλα είναι για να τα ακούνε αυτοί που δεν ξέρουν). Δεν είναι αντισυνταγματικό να έχουν προβάδισμα εφόσον δεν είχαν την δυνατότητα άτομα που δεν είχαν γνωριμίες να μπούν και να εργαστούν στο δημόσιο; Όταν είσαι ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα απαιτείς από τον εργοδότη σου στο τέλος να σε μονιμοποιήσει και αν όχι τον πας στα δικαστήρια;
    Αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2004 με τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό ειναι, πιστέψτε το καλύτερο για την δημόσια διοικηση, για μένα είναι η μόνη λύση. Η πρότασή μου είναι κάθε δύο χρόνια αφου η διοικηση συγκεντρώσει τις ανάγκες τις, να γίνεται γραπτός διαγωνισμός.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:17 | Γιώργος Πανίδης

    Και οι μισθοδοτούμενοι ιερείς πρέπει να περιλαμβάνονται με σύνθεση ΑΣΕΠ να συμπεριλαμβάνει εκπροσώπους της Εκκλησίας ώαστε οι κληρικοί πέραν του θρησκευτικού να έχουν και τα τυπικά προσόντα ΔΥ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:03 | Mόνιμη Υπάλληλος

    Στημενες συμβασεις εργου απο την ΝΔ για τους δικους της λογους. Δειτε καποια παραδειγματα.
    Οι υπαλληλοι, που ειχαν προσληφθει, για να καλυψουν αποκλειστικα τις κενες θεσεις των Δ/νσεων αλλοδαπων αστικης καταστασης και μεταναστευσης, τοποθετηθηκαν σε αλλες Δ/νσεις με αποτελεσμα να δημιουργηθουν κενα. Τα κενα αυτα ηταν μελετημενα και μεθοδευμενα, για να προσλαβουν προσωπικο με συμβασεις εργου. Αυτη τη στιγμη οι περισσοτεροι υπαλληλοι που υπηρετουν πανελλαδικα σ αυτες τις Δ/νσεις, απασχολουνται με συμβασεις εργου.
    Αναρωτιεμαι λοιπον ποιον εξυπηρετουν αυτα τα παιχνιδια; Μηπως τους εκαστοτε κυβερνοντες κ τους ημετερους τους;;
    Κυριε υπουργε πριν ξεκινησετε τις προσληψεις δεν θα ΄ταν καλυτερα να εχετε μια εικονα για τις πραγματικες αναγκες των υπηρεσιων. Μηπως θα πρεπει να εξετασετε τις συμβασεις αυτες που ανανεωθηκαν προεκλογικα;
    Πως ειναι δυνατον οι υπηρεσιες, με τοσες προσληψεις μονιμου προσωπικου να μην εχουν φροντισει οι συμβασεις εργου να καταργηθουν;
    Θελετε να σας πω εγω; Οι προηγουμενοι συμβασιουχοι εργου που απολυθηκαν το 2004 προσεφυγαν στα δικαστηρια κ δικαιωθηκαν. Οι συμβασεις τους ειναι πλεον αοριστου χρονου. Μηπως αυτο επεδιωκε κ η προηγουμενη κυβερνηση;
    Αν εχετε σκοπο να βαλετε φρενο, σ΄αυτο το σπαταλο κρατος, υπαρχει λυση, αρκει να υπαρχει θεληση. Αξιοποιηστε το μονιμο προσωπικο.
    Μονιμοι υπαλληλοι διωχτηκαν απο τις θεσεις τους κ αντικατασταθηκαν με σταζ και συμβασιουχους, με αναλογια ενας μονιμος 4 συμβασιουχοι κ σταζ.
    Οι μονιμοι αχρηστευτηκαν και οι συμβασιουχοι απαιτουν μονιμοποιηση ανευ ορων. Συγνωμη δεν φταινε οι μονιμοι, φταιτε εσεις κυριοι της καθε κυβερνησης, γι αυτη την καταντια μας.Δεν φταιμε εμεις, που θελουμε να δουλεψουμε, φταιτε εσεις που αποφασισατε να μην εχουμε γνωση και αποψη, οσο καιρο κυβερνουσατε. Αν δεν τα διορθωσετε, με ποιο δικαιωμα μας κρινετε; Δεν θελω 10 στη αξιολογηση μου, θελω εργασια, θελω γνωση, θελω δημιουργηκοτητα.
    Κυριε υπουργε προχωρηστε στην ψηφιση αυτου του Νομοσχεδιου, αφου λαβετε πρωτα υποψη, την πραγματικη κατασταση του Δημοσιου Τομεα.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:22 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΤΗΣ

    Επιτέλους, ήρθε η ώρα της αξιοκρατίας και στον τόπο μας!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 08:08 | Μανόλης Βασιλάκης

    Να υπαχθεί στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και η εισαγωγή στην Εθνική σχολή Δημόσιας Διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

  • Όλες οι ρυθμίσεις μου φαίνονται αρκετά θετικές. Το μόνο που έχω να διαπιστώσω είναι ότι έξω από της ειδικές κατηγόριες- περιπτώσεις είναι τα τέκνα αναπήρων – θυμάτων πολέμου 40-42.
    Αν και υπάρχουμε, ελάχιστοι σε αυτήν την κατηγορία και από ότι ξέρω το Ελληνικό κράτος είχε μεριμνήσει και υποσχεθεί για το θέμα αυτό, εμείς δεν ωφεληθήκαμε, λόγο του τότε νεαρού της ηλικίας μας.
    Ενδέχεται να υπαχθούμε ξανά νομοθετική ρύθμιση για διορισμό;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 04:45 | Μαρία Λ.

    Συχαρητήρια!!!

    Μπράβο μην κάνετε πίσω!

    Όλοι κάνουν προτάσεις κατά τους πως τους βολεύει!

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ!

    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ = ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:20 | Νικος

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑ8Ε ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΕ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:59 | ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

    Το μονο που θα ηθελα ειναι ο νομος αυτος να ισχυσει για τους παντες για την καθε ομαδα εργαζομενων,και οχι να αρχισουν οι εξαιρεσεις ηδη διαβασα καπου για τους δασοπυροσβεστες αν ειναι ετσι και εμεις που εργαζομαστε με συμβασεις στο υπουργειο πολιτισμου ζηταμε την εξαιρεση μας,πιστευω πως η ισχυει ο νομος για ολους η για κανενα, σας ευχαριστω

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:40 | Γεώργιος Πετράκης

    Αξιότιμοι κ. συνεργάτες του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
    Tώρα που η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας χρειάζονται επώδυνες αλλαγές. Η Κομισιόν, οι Τρισέ-Μπαρόζο κι άλλοι λένε ότι το καράβι πάει στα βράχια, άρα δεν θέλουμε ήπια προσαρμογή και νοικοκύρεμα
    αλλά μια οικονομία με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
    Αυτό σημαίνει τέλος στην αδιαφάνεια και την σπατάλη στο Δημόσιο , ιδιαίτερα bonus-μισθοί προκαλούν όταν μάλιστα μιλάμε για νέες προσλήψεις ενώ δεν ξέρουμε πόσους δημόσιους οργανισμούς και υπαλλήλους έχουμε,
    ενώ μοιράζουμε οφίκια.
    Ο Παπανδρέου κινητοποίησε παλιούς και νέους (πχ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ο κάθε ένας τους με νέο ήθος και μέτρο στις αξίες τους) έδωσε ελπίδα στον Ελληνικό Λαό και μας αφύπνισε για θετική συμμετοχή για να εκφρασθούμε και γι αυτό πρέπει όχι μόνο να τον ευχαριστήσουμε αλλά θετικά να δούμε πώς και με ποιους τρόπους μπορούμε να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να πάμε καλύτερα.
    Πολλοί λένε «έλα μωρέ δεν βαριέσαι, όλοι φταίμε, εντάξει πρέπει στο α ή στο β κι εγώ να αλλάξω, πρώτα όμως να αλλάξουν όλοι οι άλλοι», αυτό πρέπει να το αποβάλουμε οριστικά και αμετάκλητα. Παρακαλώ λοιπόν:
    Δώστε άμεσα τέλος σε συμβάσεις έργου και έκτακτο προσωπικό, στις υπερωρίες και ειδικούς λογαριασμούς,
    με ταυτόχρονο συνεχόμενο έλεγχο αποτελεσμάτων δηλ. μικρορουτίνες (follow up) που ελέγχουν το μεγάλο πρόγραμμα ενώ τρέχει, συλλέγοντας στοιχεία από αυτό για πιθανές διορθώσεις μετά το feed back.
    Δώστε μόρια έστω λίγα για ΟΑΕΔ, σεμινάρια σε ΕΛΚΕΠΑ, EOMMEX, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΕΔΕ κλπ δίνοντας κίνητρο για συνεχή βελτίωση και για ψυχολογικούς λόγους για τους πολίτες που δεν μπορούν να πάρουν πτυχία για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους (υποχρεώσεις) αλλά μπορούν έστω να πάρουν γνώσεις έστω και με σεμινάριο και αν αυτό δεν είναι εφικτό στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, δώστε προτεραιότητα στους αδύνατους οικονομικά χωρίς φροντιστήρια αλλά με ενισχυτική διδασκαλία & σεμινάρια με πιστοποιημένα κρατικά πτυχία να αποκτήσουν
    περαιτέρω γνώσεις ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες για πολίτες σε ένα σύγχρονο και οργανωμένο Κράτος.
    Λιγότερα μόρια για 2η γλώσσα πx 20+10max (με βαθμ. στοιχειώδης-μέτρια-καλώς-άριστα) εκτός ειδικών περιπτώσεων γιατί αντί τα παιδιά να διαβάζουν τα μαθήματα στα ΑΤΕΙ-ΑΕΙ τρέχουν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Εδώ πρέπει τα Πανεπιστήμια να διαθέτουν υποδομές για χορήγηση διπλώματος επιπέδου Prof… αρχικά τουλάχιστον Αγγλικής-Γαλλικής κτυπώντας το πρόβλημα στη ρίζα του για λιγότερες δαπάνες και δωρεάν Παιδεία.
    Εις ότι αφορά τη μοριοδότηση των masters & PhDs τα μόρια είναι πολλά (200+400) τα 100+250 είναι λογικά
    προσοχή όμως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει (Η πραγματική είναι ζητούμενο) αξιολόγηση των Σχολών και η αγοροπωλησία πτυχίων από γειτονικές χώρες ίσως γίνει θεσμός !!! όταν μάλιστα και στην Αμερική και στα δύσκολα Πανεπιστήμια, αν έχεις χρήμα, όλα γίνονται αφού απόφοιτοι επί πληρωμή αναλαμβάνουν να μορφώσουν και…βόδια ή σου στέλνουν διπλωματικές που έκαναν ακόμη και με e-mail αρκεί να αναλάβεις το κόστος κτήσης.
    Για την έλλειψη πείρας που βλάπτει το κοινό συμφέρον, θεωρώ σωστό το bonus στους ανέργους (όλοι οι νέοι τραγουδιστές έχουν αρχικά και κάποια φάλτσα), όμως η άρνηση στη μάθηση, η θέση του να μην έχεις θέση (απάθεια), όλα αυτά σημαίνουν αναποτελεσματικότητα και ανεπιδεξιότητα όμως την αναποφασιστικότητα πολλές φορές την προτείνουν οι πολιτικές (και την ασπάζονται οι της διαφθοράς και της σήψης) που αποφεύγουν την σύγκρουση με το κατεστημένο γιατί προσκρούουν σε ιδιοτελή και άνομα συμφέροντα, γι αυτό κάνουν πίσω στο πρώτο μεγάλο κύμα.
    Πρέπει λοιπόν να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δημόσιο τομέα, όλοι κρύβονται πίσω από τις εγκυκλίους ή στις πολιτικές κατά το δοκούν αφού κανείς δεν τους ζητά ευθύνες. Τα golden boys δεν έχουν masters κύριε υπουργέ; και οι κουμπάροι ; κάποιοι τουλάχιστον είχαν.
    Aς δούμε λοιπόν τι δεν είχαν, ήθος; ηθικό ανάστημα; τι για να μην την πάθουμε πάλι; σκέφτεστε ότι σκέφτομαι μετά 5-10 χρόνια να μας πει ο Παπανδρέου …με προδώσαν οι φίλοι μου;
    Έτσι συχνά μιλάμε για πολιτικό κόστος υποκρύπτοντας συμφέροντα ομάδων πίεσης πχ περίπτωση stagiers και ξεχνάμε οριστικά ότι αυτοί που βαθμολογούν τις επιδόσεις των Δημοσίων υπαλλήλων είναι συχνά υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές !!! άρα όλοι παίρνουν άριστα.!!!
    Στην περίπτωση των stagiers χρειάζονται μόρια σε σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας, μάλλον λιγότερα απ ότι ζητούν …. αφού όλοι γνωρίζουμε την περίπτωση, εδώ χρειάζεται δικαιοσύνη αλλά πρώτα ψυχή “άλλωστε η άκρα δικαιοσύνη είναι άκρα αδικία” αλλιώς δυστυχώς πέσατε στην παγίδα…..
    Χρειάζεται λοιπόν ο Κρατικός τομέας ορισμένα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη προϋπηρεσία από 20+ χρόνια , στελέχη χαλκέντερα που θα πάρουν μαζί και το κρεβάτι τους γιατί πολλοί στο Δημόσιο, όσοι δεν έχουν βγει στη σύνταξη, πήραν πρωτάθλημα και κύπελλο κι άραξαν στο πίσω κάθισμα….τώρα που είμαστε στη στροφή του διαβόλου, αναφορικά με τα της Εθνικής μας οικονομίας.
    Επειδή όμως τα πράγματα δεν μπορεί να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή στο Δημόσιο χρειαζόμαστε άλλη εργατικότητα και κουλτούρα, κάνω έκκληση στους υπεύθυνους να βρουν τέτοια στελέχη, υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να αφήσουν τους κομματικούς και τα ρέστα….. πριν έχουμε καμιά μετωπική….ανησυχώ μην ξανακατεβούν στους δρόμους οι νέοι μας και τα σπάσουν όλα!!!. Δηλαδή τι λέμε στους νέους ανθρώπους ; Ότι δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτούς ; ότι Υπουργοί μπορεί να έχουν offshore και πέντε-έξη σπίτια με πισίνες ή ότι πρέπει να έχουν PhD για το Δημόσιο; Θα ήθελα να γράψω κι άλλα, το χέρι πάει μόνο του η ψυχή μόνη της αλλά δεν θέλω να καταχραστώ την φιλοξενία σας. Ευχαριστώ θερμά, καλή επιτυχία…

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:25 | ΕΛΕΝΗ

    Θα ήθελα να διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο οι υπάλληλοι του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου εξωτερικών θα εξακολουθούν να διορίζονται με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Μπορεί όντως να απαιτούνται αυξημένα προσόντα γι’αυτές τις θέσεις ,σίγουρα όμως η διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί μέσω του ΑΣΕΠ και όχι μέσω εσωτερικών διαδικασιών και υπαλλήλων του ίδιου του υπουργείου. Όσοι έχουν παρακολουθήσει προφορικές συνεντεύξεις υποψηφίων διπλωματικών ακολούθων σίγουρα θα έχουν καταλάβει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να ευνοήσει ή να μην ευνοήσει μέρος των υποψηφίων στα πρώτα εξεταζόμενα προφορικά μαθήματα,δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουν στη διαγωνιστική διαδικασία ή στερώντας τους αυτή τη δυνατότητα. Ακόμα και αν όντως οι εξετάσεις είναι αξιοκρατικές , δε θα ήταν καλύτερο να διενεργούνται μέσω ΑΣΕΠ για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το αντίθετο;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:43 | ΝΙΚΟΣ

    ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ 1998!!ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ 1.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕς ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998 ΜΕ ΤΘΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ STAGE ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΣ??ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ???ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ!!ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΗ!!ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΖΗΤΑΜΕ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | ΑΝΝΑΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Επιτέλους έλεγχος των προσλήψεων από των ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ που οι απασχολούμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, stage και με συμβάσεις έργου ήταν πολύ περισσότεροι από τους μόνιμους υπαλλήλους. Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες αντί να αντιδρούν στην κατάργηση των stage θα πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν που κρατούσαν σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους. Μοναδικό κριτήριο για πρόσληψη στο δήμο ή την νομαρχία αποτελούσε ο αριθμός των ψήφων που κουβαλούσε ο κάθε εργαζόμενος.
    Το μοναδικό πρόβλημα που εντοπίζω είναι πως αφού γίνει καταγραφή των αναγκών ανά υπηρεσία, ΟΤΑ κ.λ.π θα πρέπει να προκυρηχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για κάλυψη των κενών που θα προκύψουν ώστε να μην παραλύσει ο κρατικός μηχανισμός. Πρίν όμως από οποιαδήποτε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού θα πρέπει να προχωρήσει η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών (από συμβασιούχους έργου) ώστε με την ολοκλήρωσή της να γίνουν προσλήψεις για κάλυψη των οργανικών κενών που τελικά θα υπάρχουν. Αν για παράδειγμα οι συναλλαγές με την εφορία (όλες οι πληρωμές, η υποβολή δηλώσεων, μεταβολών κ.λ.π) των επιχειρήσεων (που ούτως ή άλλως έχουν λογιστή) γίνεται μέσω του TAXIS από πιστοποιημένα λογιστικά γραφεία, στις εφορίες δεν θα χρειάζονται προσλήψεις αλλά θα προκύψει και πλεονάζον προσωπικό. Επιπλέον εφόσον όλες οι συναλλαγές των επιχειρήσεων με την εφορία θα γίνονται (από τα πιστοποιημένα λογιστικά τους γραφεία)μέσω TAXIS θα είναι ευκολότερη και η διασταύρωση και ο έλεγχος των στοιχείων τους και θα μπορεί να καταπολεμηθεί ευκολότερα η φοροδιαφυγή. Θα περιοριστούν οι ουρές στις εφορίες και θα υπάρχει ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | ΜΙΧΑΗΛ ΓΑΛΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:31 | ΕΛΕΝΑ Κ.

    Κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,Κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΄98 ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ. ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Σ ΆΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ EΧOYΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
    ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ????ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ???ΕΛΠΙΖΩ ΩΣ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ .ΠΕΤΥΧΑΜΕ Σ΄ΕΝΑΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ Σ’ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΄98

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | ΓΙΑΝΝΑ ΔΡΑΜΠΑ

    ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π. 1998

    Μας εξέπληξε δυσάρεστα η τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση στο θέμα μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 12/11/009.
    Μετά από έντεκα χρόνια εμπαιγμού, ψυχικής ταλαιπωρίας και εκμετάλλευσης, ο τωρινός Υπουργός Εσωτερικών έδωσε την ίδια τετριμμένη απάντηση που μας έδωσε Ν.Δ. : «Το θέμα λύθηκε με το νόμο Παυλόπουλου»
    Και διερωτώμεθα, μήπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζει το έργο της Ν.Δ.;
    ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ!!!
    Προεκλογικά, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και νυν πρωθυπουργός της χώρας, αναφερόταν και συνεχίζει να αναφέρεται στη μαγική λέξη «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ». Eπίσης τόνιζε και συνεχίζει να τονίζει, ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα θα γίνονται μόνο μέσω του Α.Σ.Ε.Π.
    Συμφωνούμε απόλυτα!!!
    Γιατί όμως δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση μας;
    Είμαστε άξιοι επιτυχόντες Γραπτού Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 1998, που, δυστυχώς, τρεις αντισυνταγματικοί περιορισμοί μας «πέταξαν έξω».
    Το πρόβλημα μας σέρνεται και αιωρείται έντεκα χρόνια.
    Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος δεν έδωσε καμία λύση στο θέμα μας….
    Σας παρακαλούμε να δώσετε στη λέξη ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ το νόημα που της αρμόζει……

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:56 | Γεω΄ργιος Σούτσος

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ….Δεν έναι δυνατον να καταστρέψετε μια ολόκληρη γενιά..την γενια των 35.. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια.. πρέπει να:
    1) προβλέψετε μεταβατική περίδο 5 ετών
    2) Λάβετε μέτρα υπέρ μια γενιάς που δεν μπορει να κανει τιποτα αλλο και έχει επενδίσει παρα πολλα.
    3) να μην υπολογίζεται κάμια μοριοδότιση προυπηρεσίας για τους μαθητευόμενους (stage) και συμβάσεις χρόνου ή οποια σύμβαση εκτος ασεπ που εμφανώς ήταν με μεσον
    4) μονο οι συμβασιούχοι χρόνου με κριτηρια ασεπ να μοριοδοτουντε με 50%

    ολοι εσεις που τωρα μας (την γενια των 35) κοιτάτε σαν μιάσματα και θέλετε να διοριστείτε απο το πανεπιστημιο κιόλας , σας έυχομε να περάσετε καλύτερα απο εμάσ τα νιατα σας..κοινωνική αλληλεγγύη λέει..

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:54 | ΜΑΡΙΑ Λ.

    Συγχαρητήρια στους κυβερνώντες που θέλουν να ξετινάξουν κάθε παλιό και αναχρονιστικό και να θέσουν νέες βάσεις αξιοκρατίας και διαφάνειας στις προσλήψεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
    Η νυν κυβέρνηση, πιστεύω, στα πλαίσια της αξιοκρατίας, να δικαιώσει τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1998. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία, αναγνωρίζουν την κατάφορη αδικία που έγινε σ’ αυτά τα παιδιά, όλοι τα υποστηρίζουν, όμως τη δέουσα στιγμή οι αρμόδιοι τα παρακάπτουν. Ελπίζω κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης να δείξουν έμπρακτα ότι θέλουν ένα κράτος δικαίου.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:05 | ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ,

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΟΧΙ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ
    ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ:THN EΠΙΒΙΩΣΗ!
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.(ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ)ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ STAGE KAI ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:THN MONIMOΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΑΞΕ:NA TOYΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕς ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ.ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΚΡΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΠΟ 1ΕΩΣΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ(ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!ΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:26 | Γ.Α.

    Οι θέσεις στον πρόσφατο γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2008 για θέσεις του υπουργείου Οικονομικών ήταν 877 μετά από 5 χρόνια όταν στο παρελθόν κάθε δύο χρόνια γινόταν αντίστοιχος. Ειδικότερα, οι θέσεις για ΠΕ (χωρίς τις ειδικές κατηγορίες) ήταν περίπου 295 σε όλη την Ελλάδα! Και πολλά παιδιά μελετούσαν 2 χρόνια…

    Θα πρέπει οι οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αποχώρηση των εκατοντάδων stager στο υπουργείο να καλυφθούν από τους επιλαχόντες των προσωρινών αποτελεσμάτων αφού το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο (76,45 είχε ο τελευταίος διοριστέος…) και τα προσωρινά αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πριν μια εβδομάδα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι κοροϊδία για τους ανθρώπους που επένδυσαν τόσα πολλά σε ένα γραπτό διαγωνισμό με τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:43 | ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧ

    Θα πρέπει να μας προβληματίσει η στελέχωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων που έχουν μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων δεν επιχορηγούνται από τους Δήμους αλλά πρέπει να επιβιώσουν οικονομικά σε ανταγωνισμό με τις ιδιωτικές εταιρείες. Φαντασθείτε μία Δημοτική Κατασκευαστική Ανώνυμη Εταιρεία με εργοληπτικό πτυχίο να προσλαμβάνει με διαγωνισμο ΑΣΕΠ το προσωπικό, όταν δεν γνωρίζει εάν θα αναλάβει κάποιο έργο με δημόσιο διαγωνισμό!!
    Αυτή η Δ.Επ/ση θα πρέπει να έχει κερδοφόρα χρήση με ανελαστικά λειτουργικά έξοδα που δεν καλύπτονται πάντοτε. Να ληφθεί υπόψη ότι ο Δήμος μπορεί να της αναθεσει μόνον τρία έργα των 45.000 Ευρώ τον χρόνο.
    Αντίστοιχα οι Αναπτυξιακές εταιρείες (Α.Ε.)των ΟΤΑ που υλοποιούν Ευρωπαικά προγράμματα (ΕΣΠΑ,Interreg,Leader,κ.α)χρειάζονται εξειδικευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων με αμοιβές που καθορίζονται από το κάθε πρόγραμμα και δεν πρέπει να δεσμεύονται από ειδικές διαδικασίες. Να μην λησμονούμε ότι τις περισσότερες φορές τις προτάσεις και τις μελέτες αυτές που υποβάλλονται για έγκριση προς τις Ευρωπαικές Υπηρεσίες τις συντάσσουν συγκεκριμμένοι επιστημονικοί συνεργάτες που θα πρέπει να αναλάβουν και την υλοποίηση των προγραμμάτων και όχι τυχαία κάποιος που θα προκύψει με την διαδικασία του ΑΣΕΠ,διότι τότε δεν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.
    Προτείνω να εξαιρεθούν από το πεδίο εφαρμογής του νέου νόμου οι Ανώνυμες Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δημοτικού Κώδικα που καλούνται να επιβιώσουν με τον ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα (Αναπτυξιακές,Κατασκευαστικές,Αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας,Τουριστικές, Υδρευσης-Αποχέτευσης,Διαχείρησης Στερ.Αποβλήτων)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:34 | ΣΚΣ

    Κύριοι,

    μου αρέσει η τακτική σας να βγάζετε όλα τα νομοσχέδια σε δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου. Δε σας ψήφισα, αλλά ξεκινήσατε καλά. Να συνεχίσετε έτσι και καλύτερα.

    Σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό, καλό είναι. Δεν το διάβασα ολόκληρο, ούτε πρόκειται. Ποτέ δεν είχα σκοπό να μπω στο δημόσιο, αλλά το πληρώνω εδώ και 15 χρόνια με τους φόρους και τις εισφορές μου. Και δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που μου προσφέρονται. Με το νομοσχέδιο αυτό φαίνεται να μπαίνει μια τάξη στο στάδιο της πρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων (Δ.Υ.)

    Τι γίνεται όμως μετά την πρόσληψη; Με ποιον τρόπο διασφαλίζει ο εργοδότης (δηλαδή το δημόσιο, δηλαδή εγώ) ότι οι ΔΥ που προσελήφθησαν όταν ήταν 25 ετών δεν εξελίσσονται σε τεμπέληδες τριαντάρηδες/σαραντάρηδες που το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην τους «ενοχλούν» όταν βρίσκονται στο γραφείο τους (και δε λέω «εργάζονται»); Πώς σιγουρευόμαστε ότι δεν κάνουν και δεύτερη δουλειά το απόγευμα (στερώντας θέσεις εργασίας από τους άλλους); Πώς εξασφαλίζουμε ότι δεν έχουν στήσει το μαγαζάκι τους στις πολεοδομίες και στα νοσοκομεία ζητώντας κάθε λογής φακελάκι ή γρηγορόσημο; Διότι αυτή τη στιγμή τίποτε από τα παραπάνω δε διασφαλίζεται. Ακόμη κι αν γίνει καταγγελία για κάποιον, αυτός/ή θα κριθεί από άλλους ΔΥ και, ως γνωστόν, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!

    Κατά τη γνώμη μου, πρέπει:
    – το ΑΣΕΠ να γίνει ΑΣΕΑΠ (=Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσωπικού).
    – Όλοι οι Δ.Υ. να αξιολογούνται με αντικειμενικά κριτήρια πιο συχνά στην αρχή του εργασιακού τους βίου και αραιότερα αργότερα.
    – Να καταργηθεί η μονιμότητα (δεν είμαστε πια στο μεσαίωνα της μετεμφυλιακής εποχής!) ή, έστω, να μη μονιμοποιείται κανείς τα πρώτα 6-8 χρόνια αν δεν αποδείξει ότι αξίζει στη δουλειά του.
    – Να πάψει επιτέλους αυτή η γελοία και εντελώς συντεχνιακή αυτόματη μισθολογική προαγωγή ανά διετία που αμοίβει το ίδιο τους τεμπέληδες και τους εργατικούς.
    – Όπως γίνεται τώρα διαβούλευση για τα νομοσχέδια, να μπορούμε οι πολίτες να αξιολογούμε το επίπεδο υπηρεσιών που λαμβάνουμε από το δημόσιο.

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:16 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Το παρόν νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ».

    1) Όσον αφορά την «καθολική υπαγωγή» των προσλήψεων «στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ» δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφισβήτηση για την αναγκαιότητά της και το μόνο εριζόμενο ζήτημα είναι εάν το παρόν σχέδιο νόμου διερεύνει τη συν τω χρόνω (από το 1994 και εντεύθεν – πρβλ. ν.2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης», γνωστός και ως «νόμος Πεπονή) συρρικνωθείσα αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ επαρκώς και πλήρως, καθότι υφίστανται ακόμα κάποιες εξαιρέσεις. Υπάρχει όμως γενικά ομοφωνία

    2) Εκεί που υπάρχει η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ποικιλία απόψεων και προτάσεων είναι το σκέλος «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων». Άλλοι προτείνουν γραπτούς διαγωνισμούς και όχι σύστημα μορίων – άλλοι θέλουν ενίσχυση του τεστ δεξιοτήτων (γραπτό και αυτό) και άλλοι όχι. Άλλοι διατήρηση της συνάφειας πτυχίου-μεταπτυχιακού και άλλοι όχι. Άλλοι διατήρηση της μοριοδότησης του 2ου μεταπτυχιακού και άλλοι όχι, κ.ο.κ.

    Κατά τη γνώμη μου το κεντρικό ζήτημα είναι το εάν θα έχουμε σχεδόν αμιγές σύστημα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ κατά το Γαλλικό πρότυπο, όπου όλες οι θέσεις σχεδόν πληρούνται με διαγωνισμό (concours) με γραπτές αλλά ΚΑΙ προφορικές εκεί (που δεν υπάρχει το «ρουσφέτι») εξετάσεις (σε εμάς γραπτές) ή θα κυριαρχήσει το σύστημα μορίων (ιδιότυπη ελληνική πατέντα για τη μεγιστοποίηση της αντικειμενικότητας, καθώς ουδείς μπορεί να εμπιστευθεί την υποκειμενική κρίση του προφορική εξεταστή στην Ελλάδα, το δε κράτος είναι σε διαρκή κατάσταση ημιπτώχευσης για να διεξάγουν τα υπουργεία/ΑΣΕΠ γραπτές εξετάσεις για όλες τις θέσεις.

    Για να έχουμε λοιπόν για ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ στη συζήτησή μας, παραθέτω το κομμάτι της ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ του νόμου Πεπονή 1994 για το ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ (από http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/EisigisiEpitropon/1229/NOM_NOM_EE_2190_HA23.doc )

    Όπως θα δείτε διαβάζοντάς το, οι αρχές του είναι:

    * Γραπτός διαγωνισμός για τις θέσεις διοικητικών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, όπου για τις ΠΕ και ΤΕ θέσεις προ ΑΣΕΠ 1994 απαιτείτο «πτυχίο θεωρητικών επιστημών» (άρα και φιλόλογοι, θεολόγοι, κοινωνιολόγοι και ορθώς μέσα – τελικά ο νόμος Πεπονή περιέλαβε – ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ που δεν αλλάζει η τωρινή νομοθετική ρύθμιση ΟΛΑ τα πτυχία). Ουδέποτε οι διοικητικές θέσεις πληρούντο από πτυχία στενότερα των «θεωρητικών επιστημών» και ο ιστορικός νομοθέτης (Πεπονής, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 93-96) θέλησε Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Όμως, εμείς, όπως πάντοτε στην Ελλάδα, την εξαίρεση την κάναμε κανόνα. Άρα, ορθότατο το x4 για το τεστ δεξιοτήτων που διορθώνει εν μέρει αυτή την απόκλιση από την κατεύθυνση του νόμου Πεπονή, αλλά μένει ως ΠΡΟΚΛΗΣΗ για την κυβέρνηση, η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού. Αυτή είναι η φιλοσοφία του νόμου Πεπονή. Και όπως εγράφη και εδώ θεωρείται από επιστήμονες του Διοικητικού Δικαίου όπως Επ. Σπηλιωτόπουλος ο δικαιότερος και αξιοκρατικότερος τρόπος πλήρωσης των θέσεων, αλλά όπως αναφέρει και το επίσημο site της Γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης( http://www.fonction-publique.gouv.fr/rubrique129.html ) «Ces métiers sont en principe accessibles par concours, qui garantissent l’égalité des chances.» («Οι θέσεις είναι προσπελάσιμες κατ’ αρχήν με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, που εγγυώνται την ισότητα των ευκαιριών»)

    * Τα μόρια, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου Πεπονή, είναι μόνο για τις ΜΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΤΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ (αν και στη Γαλλία ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ γίνονται διαγωνισμοί), καθώς γι’ αυτές ο διαγωνισμός, ο οποίος συν τοις άλλοις έχει και τα εξής 2 χαρακτηριστικά:

    α) «συνεπάγεται πολύ υψηλό οικονομικό κόστος για τη διοίκηση» (ΝΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ! Το ελληνικό κράτος δεν έχει και δεν είχε ποτέ λεφτά για να εφαρμόσει το ορθό σύστημα των διαγωνισμών!)

    β) «ιδιαίτερη ταλαιπωρία για τους υποψηφίους» (πιθανόν ψηφοθηρικός λόγος)

    γι’ αυτές λοιπόν τις θέσεις ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Διοικητικού ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΤΙ, σύμφωνα με αιτιολογική έκθεση νόμου Πεπονή:

    «κατά κανόνα συντρέχουν πτυχιούχοι διαφόρων σχολών, των οποίων τα πτυχία δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους και στην πλήρωση διοικητικών θέσεων ΔΕ, όπου ο πολύ μεγάλος αριθμός των υποψηφίων (απολυτηριούχοι γενικών λυκείων) καθιστά προβληματική, αλλά και για άλλους λόγους αποφευκτέα, τη χρήση διαφορετικού τρόπου πρόσληψης.»

    Δηλ. πρέπει για ΠΕ Διοικητικού να γίνεται γραπτός, για να μην μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι σύγκρισης ο πτυχιούχος Νομικής με τον πτυχιούχο Οικονομικού και αυτός με τον πτυχιούχο Βαλκανικών Σπουδών καθώς λόγω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (χωρίς καν να μπαίνει στο θέμα της αξιολόγησης των ιδρυμάτων) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.

    Αντίστοιχα για τους ΤΕ.

    Για τους ΔΕ προφανείς οι λόγοι (άλλο ιδιωτικό άλλο δημόσιο, άλλο γενικό άλλο τεχνικό Λύκειο), διπλωματικά μιλάει για «άλλους λόγους» και «πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων».

    Προσέξτε δε και την παρατήρηση:

    «Στο παρελθόν το εκάστοτε σύστημα προσλήψεων τακτικού προσωπικού καταστρατηγήθηκε στην πράξη διττώς, τόσο με τη χρήση αόριστων εξαιρέσεων, που ανέτρεπαν τον κανόνα, όσο και με την κάλυψη πάγιων στην πραγματικότητα αναγκών με συμβασιούχους που προσλαμβάνονταν ως εποχιακοί ή με άλλη αιτιολογία κάλυψης αναγκών και στη συνέχεια μονιμοποιούνταν ή οι συμβάσεις τους μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου.»

    15 χρόνια μετά η ίδια φράση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτούσια. Αυτό δείχνει ότι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ *ΣΩΣΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ* και *ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ*

    ========================================
    ΑΠΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΠΟΝΗ:
    ========================================
    «β) Καθιερώνεται σύστημα προσλήψεων με κύρια χαρακτηριστικά τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία, υπό την εγγύηση του Α .Σ. Ε. Π.. Βασικές μέθοδοι (ή διαδικασίες) του συστήματος προσλήψεων είναι, αφ’ ενός ο διαγωνισμός για τις θέσεις των διοικητικών, υπό στενή έννοια, καθηκόντων (για τις οποίες ως τυπικό προσόν απαιτείται πτυχίο θεωρητικών επιστημών για την κατηγορία Π Ε ή πτυχίο T. E .I, αντίστοιχης κατεύθυνσης για την κατηγορία ΤΕ και απολυτήριο γενικού λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου για την κατηγορία ΔΕ) και αφ’ ετέρου η σειρά (πίνακες) προτεραιότητας, βάσει σαφώς καθορισμένων αξιοκρατικών κριτηρίων για τις λοιπές θέσεις, των κατηγοριών Π Ε. ΤΕ και ΔΕ, ενώ για την κατηγορία ΥΕ τα κριτήρια για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας είναι προεχόντως κοινωνικού χαρακτήρα.

    Κατευθυντήρια σκέψη για τη διαμόρφωση του συστήματος προσλήψεων ήταν η άποψη, ότι ο διαγωνισμός, που συνεπάγεται πολύ υψηλό οικονομικό κόστος για τη διοίκηση, αλλά και ιδιαίτερη ταλαιπωρία για τους υποψηφίους, θα πρέπει να περιορισθεί στην πλήρωση θέσεων διοικητικών, υπό στενή έννοια, καθηκόντων, όπου κατά κανόνα συντρέχουν πτυχιούχοι διαφόρων σχολών, των οποίων τα πτυχία δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους και στην πλήρωση διοικητικών θέσεων ΔΕ, όπου ο πολύ μεγάλος αριθμός των υποψηφίων (απολυτηριούχοι γενικών λυκείων) καθιστά προβληματική, αλλά και για άλλους λόγους αποφευκτέα, τη χρήση διαφορετικού τρόπου πρόσληψης.

    Αντίθετα στις θέσεις τεχνικών, υπό γενικότερη έννοια, ειδικοτήτων, η πρόσληψη θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας με κριτήρια πρωτευόντως αξιοκρατικά και δευτερευόντως κοινωνικά, ενώ στις θέσεις της κατηγορίας ΥΕ, όπου, λόγω της φύσεως των καθηκόντων αυτής της κατηγορίας, δικαιολογείται ο πρωτεύων χαρακτήρας των κοινωνικών κριτηρίων, η πρόσληψη θα γίνεται κυρίως με κριτήρια κοινωνικά.
    Στο παρελθόν το εκάστοτε σύστημα προσλήψεων τακτικού προσωπικού καταστρατηγήθηκε στην πράξη διττώς, τόσο με τη χρήση αόριστων εξαιρέσεων, που ανέτρεπαν τον κανόνα, όσο και με την κάλυψη πάγιων στην πραγματικότητα αναγκών με συμβασιούχους που προσλαμβάνονταν ως εποχιακοί ή με άλλη αιτιολογία κάλυψης αναγκών και στη συνέχεια μονιμοποιούνταν ή οι συμβάσεις τους μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου. Για να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε καταστρατήγηση αυτού του είδους, το νομοσχέδιο, αφ’ ενός καθορίζει με σαφήνεια το προσωπικό που εξαιρείται από το σύστημα προσλήψεων, κυρίως διότι διέπεται από ειδικό συνταγματικό ή νομοθετικό καθεστώς με ειδικές διαδικασίες πρόσληψης και αφ’ ετέρου θέτει σαφείς προϋποθέσεις και αντικειμενικά κριτήρια για την πρόσληψη συμβασιούχων για εποχιακές, περιοδικές και λοιπές πρόσκαιρες ανάγκες, αλλά και επιπλέον θέτει και το σύνολο του έκτακτου προσωπικού υπό τον έλεγχο του Α. Σ Ε .Π., τόσο για τη συνδρομή των προϋποθέσεων πρόσληψης, όσο και για την τήρηση της νόμιμης κατά περίπτωση διάρκειας απασχόλησης.»
    ========================================

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | Μαρία Τζαγαδούρα

    Eλπίζω και εύχομαι το νομοσχέδιο αυτό να είναι η αρχή της επικράτησης των άριστων και όχι των αρεστών στο πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο. Μόνο που για να γίνει αυτό η Ελληνική πολιτεία θα πρέπει να δώσει ένα τέλος στον αγώνα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του Ασεπ 1998 για αποκατάστηση της εις βάρους τους αδικίας. Μια αδικία που ταλαιπωρεί 11 χρόνια τώρα τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους και αμαυρώνει την εννοια του κράτους δικαίου.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:59 | μαρια

    11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998!!ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΠΟΣΗ ΠΙΚΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 1998 ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΛΥΣΗ!!ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ!!!ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ1!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:34 | Αναστάσιος Ιωαννίδης

    ΒΟΗΘΕΙΑ
    «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, θα ήθελα κατ΄αρχήν να σας εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλετε για να μπεί μια τάξη στο άναρχο κράτος του εργασιακού μεσαίωνα (σε όλα τα επίπεδα)! Έχω όμως πολλές επιφυλάξεις στον εγκάθετο τρόπο που προσπαθείτε να επιβληθείτε και μην λαμβάνοντας υπ΄όψιν και την κοινωνική διάσταση που λαμβάνει αυτή σας η απόφαση και συγχρόνως και η μη αναφορά σας σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων, οι οποίοι πρώτοι σε ελληνικά δεδομένα πρωτοάνοιξαν την πόρτα μιας ηλικιωμένης γιαγιάς , ενός ηλικιωμένου παππού και όταν τους ρωτούσαμε αν μπορούμε να τους φανούμε κάπου χρήσιμοι, αν θέλουν να νοιαστούμε γι αυτούς, να τους προμηθεύουμε τα τρόφιμά τους, να φροντίζουμε για την αγορά των φαρμάκων τους, να νοιαστούμε για την υγεία τους κλείνοντας τα πρώτα ραντεβού με νοσηλεύτικά ιδρύματα ή να φροντίσουμε να σκύψει και η πρόνοια από πάνω τους και τόσα πολλά ακόμη, μας κοιτούσαν εμβρόντητοι κοιτάζοντάς μας μες στα μάτια και δακρύζοντας που κάποιος ενδιαφέρεται για αυτούς. Σήμερα μετά από έξι και εφτά χρόνια των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» του Γ΄ΚΠΣ μας ρωτάνε οι ίδιοι άνθρωποι για το δικό μας εργασιακό μέλλον – ξέρετε έχουν δεθεί τόσο πολύ μαζί μας όπως και εμείς με αυτούς, ας μην ξεχνάμε ότι καλύπτουμε επί τόσα χρόνια τις πάγιες ανάγκες τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η πλέον ταλαιπωρημένη γενιά όπου τους χρωστάμε και δεν μας χρωστούν, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι τους και νιώθουμε υπερηφάνεια, ευχαρίστηση και χρέος όταν τους απαλύνουμε την ψυχή τους με μια καλή πράξη, όταν θα ανοίξουμε την πόρτα του φτωχικού κατά κανόνα σπιτιού τους και θα τους πούμε έτσι απλά «καλημέρα, τι κάνεις».
    Κύριε Υπουργέ, όταν αγγίξετε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων κανείς δεν θα σας κατηγορήσει ότι κάνετε εξαιρέσεις. Είμαστε περί τους 4000 εργαζόμενους στη «Βοήθεια στο σπίτι» πανελλαδικά, και μερικές εκατοντάδες από τους εργαζόμενους των ΚΗΦΗ. Έχουμε μπεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ βάσει της ΚΥΑ 4035 σαν ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι με όλα τα εργασιακά δικαιώματα και έως τώρα οι συμβάσεις μας ανανεώνονταν επειδή κρινόταν σκόπιμο ότι εμείς που πρωτομπήκαμε στα σπίτια αυτών των ανθρώπων, εμείς που στήσαμε από το μηδέν στην κυριολεξία όλον αυτόν τον μηχανισμό της παροχής βοήθειας με ότι αυτό συνεπάγεται, θεωρώ ότι η πολιτεία θα πρέπει να δείξει ευγνωμοσύνη προς ένδειξη τιμής και συμπαράστασης στα ηλικιωμένα άτομα. Φυσικά όμως και δεν γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνο εγκαταλλημένοι από την κοινωνία, αλλά πολλές φορές και από τα ίδια τους τα παιδιά.
    Δεν θέλω να επεκταθώ και σε άλλα ζητήματα όπως: α. της μεγάλης καθυστέρησης του ΕΣΠΑ που τελικά θα εφαρμοστεί μάλλον για λιγότερο από ένα έτος όπως το επιτάσσει η ευρωπαϊκή ένωση με τη μορφή πιλοτικής λειτουργίας και εξατομικευμένης προσέγγισης των ωφελουμένων και με την προύπόθεση από τις αρχές του 2011 να λάβει μόνιμη μορφή. β. τη μετατροπή των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε Κοινωφελείς έως τις 31-12-2009 με τα ιλλιγγιώδη και πρωτοφανή ποσά εγγυητικών επιστολών από το ίδιο το κράτος για να εγγυηθούν δήθεν κρατικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις δημοτικές για την καλή προσφορά και εκτέλεση του έργου, λες και δεν μας γνωρίζουν τόσα χρόνια. γ. ας μην ξεχνάμε ότι έως τώρα ήμασταν και ευχαριστημένοι απέναντι στο κράτος υοθ κυρίου Παυλόπουλου που πληρωνόμασταν κάθε χριστούγεννα και πάσχα.
    Γι αυτό ζητάμε:
    1. Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση για δημιουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους με Κεντρικό Πυλώνα τα Βοήθεια στο σπίτι αλλά και με ευρωπαϊκά πλαίσια λειτουργίας με ανάλογη τροποποίηση του ΟΕΥ των Δήμων 2. Επιτέλους χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προύπολογισμό των Προνοιακών Δομών και όχι επαιτιακή χρηματοδότηση από τον ξένο κορβανά της ευρωπαϊκής ένωσης 3. Εύρεση τρόπου μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου όλων ή και αυτόματη μονιμοποίηση των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων και επέκταση με επιπλέον ειδικότητες (έχουμε κάποιες σκέψεις μετά από τόσα χρόνια) και επέκταση της παροχής Βοήθειας όλο το εικοσιτετράωρο , διότι οι ανάγκες των ατόμων δεν σταματού στο οχτάωρο -το οφείλουμε πιστεύω σε αυτή την ομάδα εργαζομένων που έδωσε ανάσα και πνοή στα περήφανα γηρατεία. Και τέλος επειδή ήδη έχουν μετετραπεί οι συμβάσεις εργαζομένων από το Β΄ΚΠΣ σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004 (ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΥ 24ΤΡΑΜΗΝΟΥ) ή και με το άρθρο 16 του Νόμου 3491, θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει κάποιο προηγούμενο, αισθανόμαστε σαν να είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας και με μία τέτοια μεγαλοιώδη κίνηση αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μας θα σας ευγνωμονούν πάνω από 100000 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αλλά και άλλα τόσα μέλη των οικογενειών τους. Σας ευχαριστώ ευελπιστώντας να διαβαστεί το άρθρο μου με τις θέσεις όλων των πανελλαδικά εργαζομένων.
    Αναστάσιος Ιωαννίδης
    Κοινωνιολόγος
    Πρόεδρος του σωμαρείου εργαζομένων «ΒΟήθεια στο σπίτι» Δυτικής Μακεδονίας
    και μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου
    κιν. 6977786176
    Κοζάνη

    ΣΗΜΕΊΩΣΗ:
    Αναφορικά με τα άρθρα 102 ή και 103 του συντάγματος, ας μην ξεχνάμε ότι απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου όταν πρόκειται για πρόσκαιρεςή εποχικές ανάγκες, οι οποίες όμως προσδιορίζονται και από τον ίδιο τον Νόμο 2190, αλλά πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναφερθεί αναλυτικά και επώνυμοι συνταγματολόγοι και εργατολόγοι.
    Αναφορικά με το αν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θεωρώ ότι όσο υπάρχουν ηλικιωμένοι θα υπάρχουν και οι πάγιες ανάγκες τους, οι οποίες διαρκώς θα αυξάνονται σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.
    Και κάτι τελευταίο. Όταν εκδόθηκε το ΠΔ 164/04, η τότε ΚΕΔΚΕ με πρόεδρο τον κύριο Κουκουλόπουλο θα ενέκρινε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μόνον εφόσον το ίδιο το κράτος μετέφερε και τους ανάλογους πόρους όπως επιτάσσει το σύνταγμα.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ. Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 164/04, ΟΛΟΙ ΤΟ ΖΗΤΟΎΣΑΝ ΤΟΤΕ ΌΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΚΕΔΚΕ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:58 | Δ.Α.ΛΑ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
    ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ Δ.Α.ΛΑ 11-14 11.29:12 ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 35 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:46 | lan

    Η αξιοκρατία στις προσλήψεις δεν διασφαλίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εργασίας. Μία πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών ούτε εργάζεται ούτε και επιθυμεί να εργασθεί στο Δημόσιο αλλά συναλάσσεται καθημερινά με αυτό και ταλαιπωρείται, χώρια το δυσανόλογο οικονομικό κόστος για το κράτος σε μισθούς, συντάξεις και λειτουργικά έξοδα.
    Η κατάργηση του πελατειακού κράτους είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και θέτει σωστές βάσεις αλλά δεν αρκεί για να συνεφέρει τις δημόσιες υπηρεσίες. Θα ήταν λοιπόν επιθυμητό σε επόμενο ΝΣ τα αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης των προσλήψεων να εφαρμοσθούν και στους ήδη εργαζόμενους μόνιμους υπαλλήλους, όπως εφαρμόζονται και στον ιδιωτικό τομέα, τόσο για τις προαγωγές και την αμοιβή τους όσο, γιατί όχι και για την παραμονή τους εκεί. Ίσως τότε το Δημόσιο σαν χώρος εργασίας να μην είναι πια τόσο θελκτικό αλλά να λειτουργεί σωστά με λίγους και καλούς.
    Για να μην βρεθώ και εντελώς εκτός θέματος να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία σχετικά με το φλέγον θέμα. Συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια με το Δημόσιο σε έργο πληροφορικής και έχω συναντήσει μόνιμους υπαλλήλους υψηλού επιπέδου και ταγμένους στη δουλειά τους αλλά έχω δει και μόνιμους υπαλλήλους ξεχασμένους στην γωνιά τους να μην προσφέρουν τίποτα παραγωγικό. Έχω συναντήσει συμβασιούχους και stagiaires απόλυτα παραγωγικούς που έχουν επενδύσει στο αντικείμενο που τους έχει ανατεθεί και συνειδητά έχουν
    επιλέξει να σταδιοδρομήσουν στο Δημόσιο αλλά έχω δει και άλλους που βαρυγκομώντας εκτελούν τα καθήκοντά τους περιμένοντας απλά να μονιμοποιηθούν ώστε πια να «αράξουν» εντελώς.
    Το να απομακρυνθεί λοιπόν σύσσωμη η 2η κατηγορία εργαζομένων δεν μου φαίνεται να λύνει το ευρύτερο λειτουργικό πρόβλημα των δημόσιων υπηρεσιών. Χρειάζεται ένας πιο «έξυπνος» μηχανισμός απ’ότι μπορεί να είναι εξετάσεις και μοριοδοτήσεις που θα αξιολογήσει την εργασία που παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια συμβασιούχοι και stagiaires, ειδικά εάν αυτή ήταν πολύ εξειδικευμένη – κι’ας βρέθηκαν στην πλειοψηφία τους εκεί μέσω πολιτικών γραφείων. Ίσως έτσι εκλείψουν και τα φανατικά σχόλια τύπου «καλά να πάθετε» από την μία και «μονιμότητα τώρα σε όλους» από την άλλη.

    Καλή συνέχεια

    Λήδα Αναστασιάδη

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:17 | Θανάσης Ιωάννου

    Συγχαρητήρια για τις πρώτες κινήσεις της Κυβέρνησης
    Μην κάνετε ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις σας για αξιοκρατία και διαφάνεια.
    Όλες οι ρπσλήψεις μέσα από το ΑΣΕΠ. Πρέπει να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει στο μετοχικό τους κεφάλαιο το Δημόσιο ανεξαρτήτως εάν έχει την πλειοψηφία ή όχι (π.χ ΟΤΕ)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:13 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (23/1/2008):
    http://www.synigoros.gr/pdfs/_epistoli_ypeks_30_01.pdf

    (Για περισσότερα δείτε: «Ο συνήγορος για την ίση μεταχείρηση: http://www.synigoros.gr/diakriseis/index.htm όπου κάνοντας *scroll down* θα βρείτε το παρακάτω)

    =================
    30-01-2008
    ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    – Δελτίο Τύπου
    – Πόρισμα: «Διακριτική μεταχείριση λόγω ηλικίας από το Υπουργείο Εξωτερικών»
    – Περίληψη
    – Εξέλιξη
    – ***Επιστολή Συνηγόρου του Πολίτη προς Αρμοδίους Υπουργούς***
    – Διοικητική Ανταπόκριση
    =================

    Με την απάντησή του (Διοικητική Ανταπόκριση: http://www.synigoros.gr/pdfs/_apantisi_30_01.pdf ) ο τότε Γενικός Γραμματέας με εντολή της τέως Υπουργού Εξωτερικών πρότεινε για την είσοδο στους επιμέρους κλάδους Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών τα εξής ειδικά όρια, τα οποία και θεσπίστηκαν με σχετική Υπουργική Απόφαση:

    «α. Διπλωματικός Κλάδος: 35ο έτος
    β. Κλάδος ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού: 35ο έτος
    γ. Κλάδος Επικοινωνιών και Πληροφορικής: 35ο έτος
    δ. Κλάδος Επιμελητών: 35ο έτος
    ε. Κλάδος Εμπειρογνωμόνων: 50ο έτος
    στ. Κλάδος Διοικητικών Γραμματέων: 35ο έτος
    ζ. Κλάδος Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΝΥ (Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας)43ο έτος»

    Μπορείτε ο καθένας να διαβάσει τότε την επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη όσο και την απάντηση του ΥΠΕΞ και να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

    Πάντως, η Γαλλία, η οποία αποτελεί το ιστορικό πρότυπο για την Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία (εξ ου μεταξύ άλλων και η υποχρεωτική εδώ εξέταση στα Γαλλικά), έχει ήδη από το 2005 ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ για το διαγωνισμό εισαγωγής στη Γαλλική Διπλωματική Ακαδημία:

    http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/ministere_817/emplois-stages-concours_825/concours_2921/index.html

    «RAPPEL : Les conditions d’âge ont été supprimées pour l’accès aux concours depuis le 1er novembre 2005.»

    δηλ.

    «ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Τα όρια ηλικίας για την πρόσβαση στο διαγωνισμό έχουν καταργηθεί από 1ης Νοεμβρίου 2005»

    Πόσω μάλλον για τις απλές θέσεις ΠΕ Διοικητικού, Επικοινωνιών κ’ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού, Διοικητικών Γραμματέων ή Επιμελητών, που δεν έχουν καν τις ιδιομορφίες του διπλωματικού!

    —————————————
    . από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 22:01

    NA ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ 35ο ΩΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ

  • Συγχαρητήρια για τις αλλαγές.Θα πρέπει στις διατάξεις να προστεθεί και η ΜΕΤΡΟ ΑΕ και ιδιαιτέρως η ΑΜΕΛ.θΑ πρέπει άμμεσα να ξεκινήσει και η αξιολόγηση των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο τομέα με βάση τα κριτήρια ΑΣΕΠ που προτείνονται διότι όλες οι τοποθετήσεις απ το 2004 και μετά ήταν με βάση και καθαρά κομματικά κριτήρια της Ν.Δ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:32 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ 1998

    Προς: ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη εξανίσταται από το όργιο των ρουσφετολογικών τεχνασμάτων που κατά καιρούς εφηύρε η ελληνική δημόσια διοίκηση για να παρακάμψει τις μόνες αξιοκρατικές διαδικασίες, αυτές του ΑΣΕΠ.
    Έτσι,επί τέλους βγαίνει στο φως το δράμα που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας, ακόμα και αυτές που λόγω ανέχειας δε μπορούμε να κάνουμε, από το 1998, οι επιτυχόντες του τότε διαγωνισμού. Εμείς που κριθήκαμε άξιοι και ικανοί αλλά μέχρι σήμερα, παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ποτέ δε δικαιωθήκαμε. Ποτέ για μας δεν εφαρμόστηκαν τα αυτονόητα, τα νόμιμα, τα αξιοκρατικά. Σ’ εμάς το δημόσιο έκλεισε τις πόρτες για ν’ ανοίξει διάπλατα τα παράθυρα στους εκάστοτε κομματικά ημέτερους. Η γραφειοκρατία αντάμα με την μικροπολιτική φανέρωσαν σ’ εμάς το πιο αποκρουστικό τους πρόσωπο. Φάουσα πραγματική, έφθειρε την ψυχή μας μα να είστε βέβαιοι δεν μας διέφθειρε. Η περηφάνια της επιτυχίας μας, μας κρατάει ακόμα ζωντανούς, όρθιους εδώ από το 1998 και για όσο χρειαστεί.
    Ενώ το δημόσιο έχει ήδη στη διάθεσή του λίστα επιτυχόντων, στην οποία συμπεριλαμβανόμαστε, για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, την παραβλέπει συστηματικά και ταυτόχρονα, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τα όνειρα και τους κόπους μας, συστηματικά μας παραγκωνίζει και προσλαμβάνει ασύστολα, ξεδιάντροπα και κατά το δοκούν κομματικές στρατιές.
    Λόγω ενός «λάθους» όπως μας είπαν, μετά βέβαια από την ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ, οι θέσεις του εν λόγω διαγωνισμού δεν καλύφθηκαν αξιοκρατικά από τους πρώτους αλλά από αυτούς που η θεά τύχη τους ευνόησε.Εμφανίστηκε έτσι το παράδοξο και άδικο να έχει προσληφθεί από τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του 1998, ο 1ος , ο 50ος , ο 100ος και να έχει παραληφθεί «λόγω λάθους» ο 2ος , ο 49ος , ο 99ος και ούτω καθεξής. Στην συνέχεια ήρθε η τρομερή «ρύθμιση Παυλόπουλου», με την οποία όχι μόνο αλλοιώθηκε η κατά σειρά επιτυχίας κατάταξη, κατακρεουργήθηκε έτσι ο κανόνας της αξιοκρατίας και της ισονομίας και δημιούργησε μία νέα λίστα επιτυχόντων που όμως δε βρήκαν στον ήλιο μοίρα, οδηγώντας μας για μια ακόμα φορά στην αργοκίνητη ελληνική δικαιοσύνη. Οι επιτυχόντες απέτυχαν.
    Ένας τρόπος υπάρχει να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία. Αυτός που η ομάδα της απελθούσας κυβέρνησης ως αντιπολίτευση διακήρυττε ότι θα πράξει και ως κυβέρνηση αρνήθηκε. Να προσληφθούν και να καλύψουν πραγματικές ανάγκες του δημοσίου όλοι όσοι το επιθυμούν από τους επιτυχόντες του 1998 και βρίσκονται σε υψηλότερη βαθμολογική θέση από τον τελευταίο διορισμένο.
    Ελπίζουμε πως η παρούσα κυβέρνηση υπηρετώντας τη διακηρυγμένη θέση της περί αξιοκρατίας την οποία στα πρώτα βήματά της τιμά, θα είναι η πρώτη που τις δεσμεύσεις της ως αντιπολίτευση θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.
    Στο πρόσωπό μας ο κανόνας της αξιοκρατίας και η εντιμότητα ως στάση ζωής αποζητά επιβεβαίωση. Δεν παρακαλούμε, ούτε καν διεκδικούμε, απαιτούμε αυτό που δικαιωματικά ως ελεύθεροι πολίτες κατακτήσαμε.
    ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
    TΑ ΟΝΕΙΡΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
    ΑΛΛΟ ΔΕ ΧΩΡΕΙ
    ΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1998

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:46 | ΔΗΜΟΣ

    Αξιότιμοι κύριοι

    Η παρέμβασή μου αφορα τις προσλήψεις σε ΔΕΚΟ αλλα ιδιαίτερα σε Επιχειρήσεις που το Δημόσιο έχει υψηλό μερίδιο ιδιοκτησίας ή συμμετοχής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.Οι προσλήψεις σε αυτούσ τους οργανισμούς θα γίνονται πλεον μέσω ΑΣΕΠ με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια;Σημειώστε δε οτι επι προηγουμένων κυβερνήσεων καιιδιαίτερα δε αυτης της τελευταίας 6ετίας η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι σε Α.Ε. του Δημοσίου όπως για παράδειγμα του ΜΕΤΡΟ έφθαναν σε προκλητικό και εξοφρενικό σημείο.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υπερπροσοντουχα άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά να μένουν εκτος και να προσλαμβάνονται άτομα που μετα βιας ειχαν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση με καθαρά κοματικα κριτήρια!Αναρωτιέται κανέις αν θα συνεχίσει αυτή η κατρακύλα η θα αλλάξει κατι προς το καλύτερο!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:41 | Σοφία Μπαξεβανίδου

    Ας μη συγχέουμε τις έννοιες. Αλλο αντικειμενικότητα και άλλο αξιοκρατία. Το προτεινόμενο σύστημα είναι ασφαλώς αντικειμενικό, υπό την έννοια ότι τα τυπικά προσόντα δεν αμφισβητούνται, αλλά όχι αξιοκρατικό, καθώς τα τυπικά προσόντα δεν καφρεφτίζουν τις ουσιαστικές ικανότητες του υποψηφίου (διοικητικές, οργανωτικές, επικοινωνίας, αντίληψης, διάθεσης για εργασία, για να μη θίξω το ζήτημα της ψυχικής υγείας). Και βεβαίως δημιουργούνται αδικίες είτε σε βάρος των εχόντων εμπειρία είτε όσων έχουν πολλούς τίτλους σπουδών. Δεν είναι ένα τέλειο σύστημα ούτε είναι δυνατόν όλοι οι Έλληνες να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Ελπίζω η παρούσα πρωτοβουλία να είναι απλώς το πρώτο βήμα και κάποια στιγμή κατόπιν μελέτης να πάμε σε μια ουσιαστική αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα με αναβάθμιση του ΑΣΕΠ από γραφειοκρατικό μηχανισμό σε επιτελικό και συμβουλευτικό όργανο (ενίσχυση και επιμόρφωση προσωπικού, εργαλεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δημιουργία παραρτημάτων), με καθορισμό των αναγκών των υπηρεσιών βάσει μετρήσιμων και πλήρως αιτιολόγημένων στοιχείων αφού πρώτα αξιοποιηθεί ουσιαστικά το υπάρχον προσωπικό ακόμη και με ανακατανομή του όπου είναι δυνατόν και εν τέλει με αξιολόγηση και των ουσιαστικών προσόντων βάσει ειδικά μελετημένων και τυποποιημένων τεστ. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΣ και το ΕΚΔΔΑ μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό με αξιοποίηση και του ΕΣΠΑ. Μην το αφήσετε έτσι!

  • Διαβάζω από περιέργεια και πραγματικά απορώ ποιοί και πώς θα αξιολογήσουν όλα τα γραφόμενα εδώ και πως θα ικανοποιηθούν οι δίκαιες απαιτήσεις.
    Τεράστια προσπάθεια και όλα αυτά επειδή θέλουμε οπωσδήποτε να βγάλουμε από τη μέση τον ανθρώπινο , και άρα υποκειμενικό, παράγοντα και όλα να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια δηλαδή με μια μαθηματική λογική. Κανένα μαθηματικό μοντέλο όμως δεν μπορεί να περιγράψει την ανθρώπινη φύση και να οδηγήσει σε επιτυχημένες επιλογές προσωπικού. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας υπεύθυνος άνθρωπος ο οποίος θα έχει τα κίνητρα, το κύρος, την ακεραιότητα και την ευθύνη για τον ρόλο αυτό. Πότε επιτέλους θα δείξουμε εμπιστοσύνη σε κάποιους ανθρώπους ποντάροντας στο ελληνικό φιλότιμο αντί να θεωρούμε εκ προοιμίου τους πάντες υπόπτους και πονηρούς και να σχεδιάζουμε όλες τις ενέργειές μας και τα νομοθετήματα με βάση μόνο αυτή τη λογική;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:40 | Όλγα Δόση

    Επιτέλους κάτι πάει να γίνει για την αξιοκρατία σε αυτή τη χώρα. Έχοντας πάρει υποτροφίες στη σχολή μου, με έναν καλό βαθμό πτυχίου και αφου εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα που, κατ΄ομολογία όλων, είναι περισσότερο σκληρός και πιο απαιτητικός από το δημόσιο, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπολειπόμουν των άλλων υποψηφίων σε διαγωνισμούς του δημοσίου. Το σύστημα ήταν πραγματικά απαράδεκτο:
    -για να μπορούσε κάποιος να έχει ελπίδες έπρεπε να έχει προσαύξηση
    -για να έχει προσαύξηση θα έπρεπε να έχει δουλέψει πάνω από 24 μήνες στο δημόσιο (λες και εμείς του ιδιωτικού δεν δουλεύαμε)
    -για να κάνει κανείς συμβάσεις στο δημόσιο έπρεπε να είναι παντρεμένος με 5 παιδιά και πάνω από 40 ετών!
    -Επίσης έπρεπε να μίνει άνεργος πάνω από 1 χρόνο!

    Αποτέλεσμα: ένας γηρασμένος δημόσιος τομέας και πολλοί άνεργοι νέοι άνθρωποι, σην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής τους.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:10 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ

    Κυριες και Κύριοι σας χαιρετω,συγχαρητήρια πρωτα-πρώτα για το ειδος της διακυβέρνησης.Το βήμα διαβούλευσης των πολιτων είναι ενα σημαντκό βήμα προόδου.Φτάνει όμως να δίδεται και στατιστικά από τον κάθε Υπουργό,οτι εμπλούτισε τις γνώσεις του και σε κάτι ή 1%,τροποποιήθηκε το Νομοσχέδιο ή λήφθηκε σε κάτι υπόψη μια αναθεωρημένη άποψη.
    Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,και όλη η περιοδος των γαλάζιων παιδιών,οι πολιτικοί,και οι πολιτικές είχαν μεγάλη απόσταση από την αλήθεια,την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου.Ολοι μας πιστεύω 70-80-90% των λογικά σκεπτόμενων Ελλήνων πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αλλο οι προεκλογικές εξαγγελίες,αλλο τα προεκλογικά προγράμματα και άλλο οι πολιτικές που ακολουθούνται (ΕΕ,οικονομια -πάντα δεν γνωρίζουμε την όλη αλήθεια- παλιό χιλιωειπωμένο παραμύθι-)αλλάζουν τα πραγματα.Πολλές φορές γρήγορα και ανερυθρίαστα.Ημουν,είμαι και θα ειμαι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ μετά απο σύγκριση για τις ιδεες και τα προγράμματά μας.Πολλές φορές με έχει απογοητεύσει και τώρα είμαι πάνω στην κοψη του ξυραφιού.Δεν ψηφίζω τίποτε αλλο.Αλλά σαν δημοτκός υπάλληλος έχω πολλές φορές την ευκαιρία να τιμωρώ το κόμμά μου.Δεν είναι δικό μου το κόμμα,όπως δεν είναι κανενός,αλλά και ο ίδιος δεν αισθάνομαι οτι είμαι κανενός χωρίς όρους και προύποθέσεις.Ελπίζω ότι επειδή κηνυγήθηκε πολύ ο Πρόεδρος κατά την πορεία του να γίνει Πρωθυπουργός,να μην γείρει και συμφωνήσει με πρόσκαιρους εργολαβους ΜΜΕ.Εκεί γνωρίζει αυτός απο που στηρίχθηκε και αν γυρίσει την πλάτη τώρα ή ξεχάσει ,θα ξεχασθεί και γρηγορα.Η χημεία μεταξύ παλιών κακών ηγετίσκων και νεων στελεχών μάλλον την κέρδισε ο Πρόεδρος και μπράβο του. Πολύ μεγάλο πρόλογο έκανα και είμαι ασυγχώρητος.Τώρα για τον Ραγκούση και το ΑΣΕΠ.
    Ο κ Ραγκούσης μάλλον ήταν δημαρχος Πάρου και σαν Δήμαρχος θα πρέπει να γνωριζει (και να μην το ξεχνά)τα προβλήματα ΠΑΣΟΚ-ΑΣΕΠ-συμβασιούχων κλπ.Δεν πιστεύω ότι επειδή είμασθε κυβέρνηση με 10% μπροστά,έχουμε μεθύσει και δεν καταλαβαίνουμε απο προβλήματα.
    Ο Κακλαμάνης Ν.είναι ένας Δεξιοτατος Δημαρχος Αθηναίων εκφράζει πολύ σωστά τα λειτουργικά προβλήματα της ΤΑ.Καλοί είναι οι Νόμοι αλλά πρώτα πρώτα πρέπει να δείξουμε ότι αυτό ισχύει για όλους μας…..
    Πρώτα-πρώτα αλλαγή του Νόμου περι ευθύνης Υπουργών…..δεσμευση και δεν ακούμε τίποτε…Μηπως λόγω Ντόρας….Γνωρίζει ο κΡαγκούσης ότι 90 Δημάρχοι επι ΠΑΣΟΚ (και πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ),το ΑΣΕΠ ήθελε να τους στειλει στον Εισαγγελέα για παραβιάσεις της Νομοθεσίας περί προσληψεων.Δεν πιστεύω ότι όλοι έχουν εξαφανισθεί από τον χάρτη… Οπότε να το πρώτο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ.(Ειμασθε πάλι απ΄τα ίδια). Ο Πρόεδρος εξήγγειλε αξιοκρατια και διαφάνεια-και στα δύο συμφωνούμε και πιστεύω το 80% των Ελληνων.Ελα όμως που πρέπει να αποφασίσουμε για πολύ λίγες προσλήψεις (5 αποχ.1προσλ),δηλαδή η πριμοδότηση των μεταπτυχιακών και πτυχίων-ακυρώνει όλα τα παιδιά της υπαίθρου κυρίως που έχουν βγάλει μια σχολή και πηγαίνουν σε όλους τους διαγωνισμούς είτε ΑΣΕΠ,είτε διαφορετικά απο λύκειο και πάνω.Δηλαδή η αξιοκρατική και η διαφανη πολιτική είναι να δώσει το ΑΣΕΠ στοιχεία πόσες θέσεις ΑΕΙ ζητούνται πόσες εγκρίνονται και πόσοι υποψήφιοι είναι.
    Θα δείτε ένα τρομερό πρόβλημα.Ζητούνται με βάση την ευκαιριακή πολιτική Νομαρχών-Δημάρχων,(οι οποίοι κατα σύστημα δεν θέλουν μονίμους….)και οι κομματικοί ανάξιοι Διευθυντές που προτείνουν αυτά που τους λεει η παραπάνω πολιτική πυραμίδα-Βουλευτής-Υπουργός απο την Περιφέρεια.(Δηλαδή σε νέες ανάγκες σύγχρονες,με αντιστοιχία ειδικοτήτων και προβλημάτων-αδυνατούν να υλοποιήσουν γρήγορα )η λεγόμενη Δημόσια Διοίκηση.Με φοβίζει η γρήγορη απόφαση-τέλος όλα. Μάλλον υποκρύπτουν σκοπιμότητες.Καλή η συνάντηση Ραγκούση-Πεπονή, να μην είναι για το θέαμα,και η επικοινωνία Παγκαλου-Κακλαμάνη.
    Η ΝΔ δεν εφάρμοσε ποτε διαδικασίες ΑΣΕΠ,από την αρχή το πολέμησε,όμως δεν είναι κρυφό ,ότι και εμείς είχαμε παράθυρα (βεβαίως όχι απο αφέλεια)και τώρα όχι ότι δεν υπάρχει πλάνο να λειτουργήσει το ΑΣΕΠ αλλά με την ευκαιρία βάζουμε και κάποιους όρους που μας διευκολύνουν.Δηλαδή θέλω να πώ,ότι δεν αμφισβητώ τους κανόνες λειτουργίας του ΑΣΕΠ και τώρα ,αλλά πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα τι Δημόσια Διοίκηση θέλουμε.(Και να το αποδεικνύουμε ότι δεν θέλουμε κομματική πράσινη-όπως παλιά…)Επίσης πιστεύω ότι σε κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ πρέπει να παραμείνουν τα κριτηρια της εμπειρίας-κοινωνικά. Ο κόσμος που γνωρίζει το καθεστώς μοριοδότησης και έχει μόρια από κοινωνικά κριτήρια,δεν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ τιμωρεί την ΝΔ με την εξαφάνιση των κοινωνικών μορίων και αυτό θα είναι μεγάλο λάθος.Επίσης οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι,έχουν μια ποιο σαφέστατη εικόνα για το πρόβλημα της ανεργίας (οι ομάδες πολιτών που κτυπουν την πόρτα τους για δουλειά)και το οριστικό κοψιμο των συμβάσεων έργου αποτελεί πρόβλημα (πχ καθαρίστριες σχολείων-).Η ελαστικοποίηση του ωραρίου και των μορφών εργασίας πιστεύω ότι ειναι οδηγία της ΕΕ και εμείς πλήρως και κακώς συμμορφωθήκαμε.Τώρα το ΠΑΣΟΚ εξαγγέλει σωστά κατάργηση του εργασιακου Μεσαίωνα-η ΕΕ δεν παίζει ρόλο τώρα…μακάρι.Πιστεύω όμως ότι Επιθεωρήσεις Εργασίας και ΑΣΕΠ θα λειτουργήσουν με πιο πολύ προσωπικό και συντομα (άλλο ένα πρόβλημα του παλιού ΠΑΣΟΚ,όταν ήθελε να μην δουλέψουν καλά οι δύο αυτές υπηρεσίες…).Δηλαδή κύριοι δεν ήρθαμε από το πουθενά,είχαμε εμπειρία και πολλά προβλήματα δεν μπορούμε να τα ξεπερνάμε λέγοντας/προτείνοντας/εξαγγέλοντας/ αποφασιζοντας/νομοθετώντας χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη προαναφερθέντα προβλήματα.Σ΄αυτά διδουμε εξετάσεις και όχι στην ΕΕ και στην ΝΔ. Ο Πρόεδρος να μην ξεχνά απο ποιους στηρίχθηκε,και τον δρόμο/λόγο που ακολούθησε για να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος και σήμερα Πρωθυπουργός……(Και ο κΒενιζέλος Ε.ήταν πολύ αξιος,και ΠΑΣΟΚ αλλά δεν επειθε για την κοινωνικότητα του…..

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:45 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ν.

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΑΜΕΣΑ!

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:19 | ΔΗΜΗΤΡΑ Κ.

    ΜΠΡΑΒΟ ! ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ!

    ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ!

    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ! ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!