Άρθρο 16: Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη

1.            Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α’ 138) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δύνανται να χρησιμοποιούνται διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη από άλλους φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και είναι διασυνδεμένα με ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με βασικά μητρώα, όπως  ιδίως α) το μητρώο ταυτοτήτων, β) το μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, γ) το φορολογικό μητρώο, και δ) το δημοτολόγιο. Οι φορείς που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιβεβαίωσης της ταυτότητας σε άλλους φορείς και συστήματα του δημόσιου τομέα λειτουργούν σύμφωνα με  τον Κανονισμό 910/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/93/ΕΚ, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών  Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμoδίου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στη διασύνδεση των διαπιστευτηρίων και των αναγνωριστικών με βασικά μητρώα των φορέων του δημόσιου τομέα.».

2.  α) Μια πιλοτική εφαρμογή της «κάρτας πολίτη» που θα περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αναγνωριστικά που σχετίζονται με τα βασικά μητρώα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του Ν. 3979/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μπορεί να εφαρμοστεί και ως μέσο ταυτοποίησης των δικαιούχων και χορήγησης της επιδότησης σίτισης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 3 του νόμου *** «Ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», ή για ανάλογες επιδοτήσεις, με έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων βάσει των τηρουμένων ηλεκτρονικών αρχείων από το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την δημιουργία του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε περίπτωση χορήγησης της επιδότησης, υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύσης. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων που τηρούνται από το TAXIS και το ΗΔΙΚΑ για την διακρίβωση του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης. Η διάρκεια τήρησης των στοιχείων ορίζεται διετής από την ημερομηνία συλλογής τους.

β) Μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:54 | Στέλλα

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη γιατί περιορίζει την ελευθερία μου.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:19 | Μαγιούλα

    Δεν συμφωνώ με την απόφαση της Κυβέρνησης όσον αφορά την κάρτα του πολίτη. Ζω στην Ορθόδοξη Ελλάδα και δεν πρόκειται να την δεχτώ.-

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:51 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη. Αρνούμαινα την αποδεχτώ, διότι δεν είμαι νούμερο, αλλά πρόσωπο κατ’ εικόναν Θεού. Μην επιχειρείτε να αποχριστιανοποιήσετε την Ελλάδα, μην επιχειρείτε να αφελληνίσετε τον τόπο μας. Τα υπόλοιπα που επικαλείστε (ασφάλεια, εύκολες συναλλαγές κ.α.) είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:33 | Γεώργιος

    Από πότε οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου άρχισαν να ενδιαφέρονται για το καλό των πολιτών;;;
    Εάν ενδιαφέρονταν για τους πολίτες δεν θα υπήρχε φτώχεια και μιζέρια πουθενά.
    Η κάρτα του πολίτη προωθείται στα κράτη όλου του κόσμου. Από ποιούς;;;;
    Αυτό και μόνο πρεπει να μάς βάλει σε υποψίες.
    Η κάρτα του πολίτη δεν είναι απαραίτητη.
    Αρκεί μόνο η υπάρχουσα αστυνομική ταυτότητα.
    Δημιουργήστε την βάση δεδομένων με τα απαραίτητα στοιχεία του πολίτη.
    Στην συνέχεια αναζητήστε τα στοιχεία της βάσης δεδομένων με τον αριθμό
    της υπάρχουσας ταυτότητας. Έτσι απλά.
    ΟΧΙ σ’ αυτήν την κάρτα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:32 | Δημήτρης Ρούσος

    Κύριοι, αυτό είναι από τα πρώτα μελήματα σας, η ηλεκτρονική κάρτα ;
    Πως θα διασφαλίσετε τα προσωπικά δεδομένα και δεν αναφέρομε σε τεχνολογικά μέσα διότι δεν υπάρχουν τέτοια μέσα διασφάλισης, μιας και η τεχνολογία δεν είναι στάσιμη.
    Γιατί δημιουργείται αναταραχή στην κοινωνία και γιατί αυτή την δεδομένη στιγμή ;
    Αφήστε στην άκρη τις κάρτες και ότι άλλο μέσον «παγίδευσης» όπως αυτό καθορίζετε από τρίτους και ασχοληθείτε με τόσα άλλα σοβαρά θέματα της Πατρίδος μας.

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:30 | ΤΟΝΙΑ ΚΟΥΖΟΥ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΟΥ

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:27 | Μαριάνα

    Γεια σας.
    Η θέση μου είναι απολύτως αρνητική για την κάρτα του πολίτη που πιστεύω οτι περιορίζει τις ελευθερίες μας και μας εγκλωβίζει σε εναν αδιάλειπτο καθημερινό έλεγχο της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής. Ελπίζω και κάλω τη σημερινή αριστερή προοδευτικη κυβέρνηση του τόπου μας να μην το επιτρέψει αυτο, αλλά για ενα καλυτερο και πιο δημιουργικό μέλλον να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει την παιδεία. Ευχαριστώ!

  • 20 Μαρτίου 2015, 11:20 | Περσεφόνη

    Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση από ποιόν άρχοντα και από ποιά κυβέρνηση θά κατευθύνεται;Ποιός κυβερνάει πλέον την Ελλάδα;
    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη σε οποιαδήποτε μορφή της και να είστε σίγουροι πως και η πλειοψηφία θα κάνει το ίδιο!
    Δεν μπορείτε να μας αναγκάσετε να πάμε κόντρα στις ηθικές πεποιθήσεις μας!Να βρείτε άλλο τρόπο,Δημοκρατικό,δεν χρειάζονται οι ηλεκτρονικές κάρτες και τα φακελώματα!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:55 | Αντώνης Γ.

    Αγαπητοί νομοθέτες,

    Η «Κάρτα του Πολίτη» με την οποία σκοπεύετε να πατάξετε την φοροδιαφυγή, θα διχάσει τον Ελληνικό λαό αφού θα τον φέρει μπροστά σε ένα μεγάλο συνειδησιακό δίλημα.

    Δίλημα που δημιουργείται από την πίστη του, στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ στην οποία ανήκει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Ελληνικού λαού.

    Το μεγάλο μέρος αυτού των Ελλήνων ΕΠΙΘΥΜΕΙ όπως ΟΛΟΙ οι Έλληνες την σωτηρία της χώρας μας αυτή την δύσκολη περίοδο που πολλοί φοροδιαφέυγουν.

    Όμως ΔΕΝ επιθυμεί ΚΑΙ την απώλεια της ψυχής του, με το σύγχρονο φακέλωμα κάτω από το δυσώνυμο αριθμό 666, που υπάρχει στο BAR CODE EAN-13 και που χρησιμοποιείται πλέον σε σχεδόν όλα τα προΐόντα.

    Για τον παραπάνω λόγο η Κάρτα του Πολίτη, ΔΕΝ μπορεί να γίνει ΔΕΚΤΗ από τον Ορθόδοξο Χριστιανό Έλληνα πολίτη επειδή θα αναγράφεται το ONOMA TOY και THN ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, μαζί με τον αριθμό 666 σε οποιαδήποτε μορφή (BAR CODE – EAN 13).

    Ο αριθμός 666, σύμφωνα με το Ιερό μας Ευαγγέλιο και την Αγία Γραφή (στην οποία ορκιζόμαστε στα Ελληνικά Δικαστήρια) αποτελεί την ταυτότητα και το όνομα του Διαβόλου.

    Για τον λόγο αυτό η Κάρτα του Πολίτη δεν θα γίνει δεκτή από το ΣΥΝΟΛΟ των Ελλήνων Χριστιανών, επειδή με αυτήν, θα δηλώνει μεν στο Ελληνικό Κράτος ότι είναι συνεπής πολίτης ΑΛΛΑ απέναντι στον Θεό θα δηλώνει ότι Τον ΑΡΝΕΙΤΑΙ.

    Η Κάρτα του Πολίτη με τον αριθμό 666, είναι ΑΡΝΗΣΗ του Ιησου Χριστού.

    Αν παρ’ όλα αυτά έχετε σκοπό να προχωρήσετε, ας γίνει ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ για όποιον επιθυμεί.

    Αλλιώς θα διχάσετε τον Ελληνικό λαό αφού θα τον φέρετε σε ένα μεγάλο συνειδησιακό και ηθικό δίλημα.

    Η Αρχή της Ανεξιθρησκείας, σάς επιβάλει να σκεφτείτε διπλά το θρησκευτικό αίσθημα της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του Ελληνικού λαού πριν νομοθετήσετε.

    Τέλος, η απάντηση του Έλληνα πολίτη, στο δίλημα αυτό, θα είναι να ΑΡΝΗΘΕΙ να παραλάβει την Κάρτα του Πολίτη

    αφού «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις» («ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»)

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:48 | Μαρία

    Σε απόλυτη συμφωνία με τους περισσότερους που έχουν σχολιάσει αναρωτιέμαι πως θεωρείτε ότι ωφελεί η Κάρτα του Πολίτη;
    Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «Η κάρτα του πολίτη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της
    γραφειοκρατίας στις καθημερινές συναλλαγές του πολίτη με την διοίκηση. «. Είναι δυνατόν ποτέ αυτό να συμβεί όταν για παράδειγμα η υπάρχουσα εφαρμογή «ΕΡΓΑΝΗ» που ενοποιεί το ΣΕΠΕ και το ΟΑΕΔ, δεν λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση; Δηλαδή ενώ οι επιχειρήσεις αναρτούν την πρόσληψη κάποιου εργαζομένου, αναγκάζονται να περνούν τα στοιχεία διπλά, μια για το ΣΕΠΕ και μια για τον ΟΑΕΔ την στιγμή που στην ίδια ιστοσελίδα βρισκονται και οι δυο εφαρμογές, δεν υπάρχει όμως σύνδεση των δύο υπηρεσιών ουσιαστικά, πέρα από το ότι φιλοξενούνται στον ίδιο ιστοχώρο!.. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα. Να αναφερθεί κανείς στην ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων, ή στον χώρο του ίδιου ασφαλιστικού ταμείου, όπου για να πάρεις υπογραφές πχ από το πρωτόκολλο κάνεις βόλτες σε όλο το κτήριο;;
    Θέλετε να εξαλείψετε την γραφειοκρατεία; Συνδέστε τις υπηρεσίες σας online και σεβαστείτε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας!! Δε χρειάζεται να φακελώσετε τον κόσμο, εκσυγχρονίστε τις λειτουργίες σας!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:43 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΝΤΟΣ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:07 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Κάρτα του Πολίτη!Μάλιστα, για το καλό του πολίτη κοκ. Για το καλό μου που λέει και ο μεγάλος Μηλιώκας! Όχι κύριοι εάν σκοπός της έκδοσης της κάρτας είναι η παρακολούθηση των πολιτών από τη τσιπαρισμένη κάρτα, αρνούμαι να την αποδεχτώ ως κάρτα!Όχι για λόγους θρησκευτικούς, όπως αναγράφονται σε πολλά σχόλια συμπολιτών μου, αλλά για το θέμα του Big Brother. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι

  • Η δική μας άποψη-απάντηση, για την «Κάρτα του Πολίτη».
    http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_20.html

    ΥΓ. Την υποβάλλουμε εκ νέου ως σύνδεσμο στην ανάρτηση μας.
    Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αν και την στείλαμε χθες βράδυ και δημοσιεύθηκαν σχόλια που γράφτηκαν αργότερα, ΔΕΝ δημοσιεύσατε την άποψη μας.

    Παρακαλούμε σεβαστείτε τον θεσμό της δημόσιας διαβούλευσης.

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:03 | Ιωάννης Πιερρακέας

    Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά για να παραχωρήσουμε ζωτικής σημασίας προσωπικά δεδομένα, προς διαχείριση και εκμετάλλευση από κάποιους που δεν γνωρίζουμε τους σκοπούς τους.
    Πόσο μάλλον όταν οι «διαχειριστές» των δεδομένων αυτών μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.
    Η κάρτα του πολίτη συνιστά εξάλειψη της προσωπικής μας ελευθερίας.
    Επιχειρήματα και αποδείξεις για το πώς παραβιάζεται το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας του ανθρώπου έχουν γραφτεί και αναλυθεί κατά κόρον από σοβαρούς επιστήμονες ακόμα και εκπαιδευτικά ιδρύματα και κέντρα νεότητας.
    Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα υπέρ της «κάρτας του πολίτη», από την στιγμή που δεν αποτελεί ουσιαστική λύση για κανένα πρόβλημα.
    Και επιπλέον υπάρχει και μία «δημιουργική» ασάφεια (ή σκόπιμη ασάφεια), εφόσον υπάρχει μυστικοπάθεια και κανείς δεν ανακοινώνει επίσημα και αναλυτικά και ξεκάθαρα όλα τα στοιχεία και περιεχόμενα αυτής της κάρτας, αλλά και τις φάσεις εξέλιξης και ολοκλήρωσής της.
    Επιπλέον, μόνο να σκεφτεί κανείς ότι έχουμε προειδοποιηθεί πριν από 20 χρόνια για αυτήν την κάρτα από άγιο προφήτη του Θεού, τον Άγιο Παίσιο, θα έπρεπε να μας οδηγήσει στην άρνηση της κάρτας, αλλά και τους κυβερνώντες να ξανασκεφτούν την σκοπιμότητα και την ματαίωσή της.
    Ως απόρροια των παραπάνω, αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχθώ την κάρτα του πολίτη γιατί αντιτίθεται στην ορθόδοξη χριστιανική μου συνείδηση και παραβιάζει την προσωπική μου ελευθερία.

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:04 | Ειρηνη

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ .Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ. ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ,ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ»{{{ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΝ ΔΟΙ ΘΕΩ ΜΑΛΛΟΝ Η’ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ}} {πραξεις Αποστολων 5,29}}

  • 20 Μαρτίου 2015, 10:32 | eyaggelia aggeloudi

    Αρνουμαι την καρτα του πολιτη.Αρνουμαι να στερηθω την ελευθερια μου,αρνουμαι να στερηθω την ιδιωτικοτητα μου.Εχουμε δικαιωμα στην προστασια των προσωπικων μας δεδομενων.Το ηλεκτρονικο εγκλημα και οι hackers μπορουν ανα πασα στιγμη να εχουν προσβαση στις ζωες μας.

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:26 | P M

    Χαίρεται κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών.

    Με μεγάλο προβληματισμό και θλίψη,διαβάζω και βλέπω πως ότι προχωράτε στην ηλεκτρονική παρακολούθηση-φακέλωμα της ζωής των Ελλήνων πολιτών,με πρόσχημα την…διευκόλυνση μας…

    Αξιοσημειώτο είναι πως το κυβερνών κόμμα πάντα αγωνιζόταν για την ελευθερία των πολιτών και έσπευδε να υπερασπίστει και τις μειονότητες, σεβόμενο το δικαίωμα στην ελευθερία και την επιλογή. Τώρα όμως έρχεστε να μας απογοητεύσετε πλασάροντας μας την κάρτα του πολίτη,που μέσα από αυτή θα μπορούν αυτοί που έχουν πρόσβαση στο σύστημα παρακολούθησης μέσω της κάρτας του πολίτη,να ξέρουν τι αγοράζουμε,τι τρώμε,τι φάρμακα παίρνουμε,ακόμη και το που βρίσκεται ο κάθε ένας μας! Αναρωτιέται κανείς αν τα πιστεύω σας και οι αγώνες σας για υπεράσπιση του πολίτη πήγαν περίπατο ή απλά εφαρμόζονται επιλεκτικά…

    Κάποτε,επειδή δήθεν παραβίαζε προσωπικά δεδομένα διαγράψατε την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες!Τώρα που που με την κάρτα του πολίτη,θα καταρρεύσει κάθε προσωπικό δεδομένο δεν υπάρχει αντίδραση απο κανέναν; Το πρόβλημα σας ήταν το θρήσκευμα λοιπόν στις ταυτότητες,που ούτε καν προαιρετική την αναγραφή του δεν αφήσατε η τότε βουλή;

    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών,να μην προδώσετε τα όσα ως τώρα πρευσβεύατε και να σεβαστείτε επιτέλους τον Έλληνα πολίτη, τα δικαιώματα του και την ελευθερία του, που τόσα για τα καπρίτσια των εκάστοτε κυβερνήσεων έχει υποστεί και υποφέρει… Να μην υποχρεώσετε τον κόσμο να πάρει κάτι στο οποίο μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών είναι αντίθετη! Παρακαλώ πολύ, η κάρτα του πολίτη να είναι προαιρετική!Όσοι θέλουν να την πάρουν και όσοι δεν θέλουν και διαφωνούν,να συνεχίσουν να έχουν τα συμβατικά μέσα ταυτοποίησης που εξυπηρετούν επαρκέστατα κάθε Έλληνα!
    Εάν την κάρτα του πολίτη,την δώσετε υποχρεωτικά στους Έλληνες,και για όποιον δεν την πάρει του στερήσετε το δικαίωμα στην εργασία,στην σίτιση,στην περίθαλψη,στην ζωή εν πάση περιπτώση,θα έχετε και την αποκλειστική ευθύνη για την εξαθλίωση κάθε ανθρώπου που δεν θα δεχτεί αυτό το άθλιο φακέλωμα!

    Εύχομαι να μπορέσετε να ακούσετε και αυτή την Ελληνική κραυγή αγωνίας και να χτύπησει μέσα σας η Ελληνική καρδιά που δεν υποτάσσεται στις ξενόφερτες σειρήνες παρά μόνο στο δίκαιο και στο αληθινό. Αρκετή αδικία και δυσβάσταχτη τυρανία έχουμε υποστεί ως Έλληνες.. Τουλάχιστον αφήστε μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ελεύθεροι αν και παραφορτωμένοι…

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:30 | ANNA

    Αρνούμαι να παραλάβω την καρτα του πολίτη!!!
    Δεν έχετε το δικαίωμα να μας αφαιρείτε την προσωπική μας ελευθερία επειδή θέλετε έναν λαό τον οποίο να μπορείτε να ελέγχετε πλήρως για τους δικούς σας σκοπούς και όχι για την δική του ωφέλεια!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:34 | Δημήτρης Η.

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραλάβω την ΚτΠ, έτσι όπως την έχετε παρουσίασει! Με έχουν καλύψει πλήρως οι προηγούμενοι συμπολίτες μου!

    Μάλλον επιβεβαιώνεται ο πολύ εύστοχος στίχος:
    «Για τον Θεό είμαι ΥΙΟΣ και για τον κόσμο ΑΡΙΘΜΟΣ!»

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:18 | Ιωάννης Τασούλας

    Δεν συναινώ στην κάρτα του πολίτη και αρνούμαι να την παραλάβω.

  • 20 Μαρτίου 2015, 09:53 | Παναγιώτης Καλαμπάκας

    Είναι βέβαιο ότι η «Κάρτα του πολίτη» αποτελεί ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια της από ετών επιχειρούμενης παγκοσμιοποίησης και εγκαθίδρυσης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, με στόχο (πέραν από τα αρχικά διαφημιζόμενα «θετικά» δήθεν πλεονεκτήματά της, π.χ. έλεγχος και πάταξη φοροδιαφυγής, κοινωνική ασφάλιση κ.λ.π.)την πλήρη υποδούλωση όλων των ανθρώπων, αφού όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα και εκμεταλλεύσιμα από τους εκάστοτε κρατούντες. Επίσης διά της κάρτας επιχειρείται ύπουλα η δημιουργία «πλαστικού χρήματος συναλλαγών» και ο δι’ αυτού του τρόπου «καταναγκασμός» σε φτώχια και κοινωνικό αποκλεισμό, όσων δεν θα θελήσουν να να πάρουν την κάρτα, για λόγους συνειδησιακούς. Άρα η «Κάρτα» πρέπει να απορριφθεί απ’ όλους τους εχέφρονες και ελεύθερους ανθρώπους, γιατί θα οδηγήσει σταδιακά το κόσμο στην πιο στυγνή δικτατορία, που γνώρισε ποτέ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:41 | Νικόλαος

    Θά αρνηθώ νά παραλάβω τήν συγκεκριμένη κάρτα διότι παραβιάζει τήν προσωπική μου ελευθερία καί είναι αντίθετη μέ τό πιστεύω μου.

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:57 | αντουαν

    δεν δεχομαι αυτην την καρτα,απο κοινωνικης αποψης διοτι με ελεγχεται και απο θρησκευτικης προτιστως διοτι οι δημιουργοι και προωθητες αυτης της καρτας θελουν να επιβαλλουν στον κοσμο το αριθμο συμβολο της δικιας τους θρησκειας (μασονια-σατανισμος)τα σημεια ειναι ορατα και ο εθελοτυφλισμος εδω δεν πιανει τοπο ΞΕΚΑΘΑΡΑ πραγματα η εισαι η δεν εισαι.η κυβερνηση που καυχαται για τον δηθεν επαναστατικο της χαρακτιρα. εδω θα δειξει του λογου το αληθες

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:43 | Ριχάρδος

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μια αριστερή κυβέρνηση θα πρότεινε τρόπους καταπάτησης της ελευθερίας των πολιτών της.

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:44 | Παπαδόπουλος Νικόλαος

    Αρνούμαι την Κάρτα του πολίτη και κάθε άλλο που με κάνει απλά έναν αριθμό .Διότι καταργεί το άγιο βάπτισμα και προσβάλει την πίστη και την αξιοπρέπεια μου !!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:09 | Μιχάλης

    Ελευθερία η θάνατος,είμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι για αυτό και λέμε όχι στη κάρτα φακελώματος του πολίτη,η ελευθερία είναι το ύψιστο αγαθό και δεν ανταλάσσεται με τίποτα.

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:58 | ΔΑΙΚΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:56 | Δημήτριος

    http://www.enromiosini.gr/paratiritirio/%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4/

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:59 | @128

    ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ . ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ .

  • 20 Μαρτίου 2015, 08:17 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΤΟ ΤΣΙΠ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΟΥ 666 ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝ ΔΕΚΤΩ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Η ΑΝ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΤΣΙΠ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ…… ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:22 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    Αρνούμαι την κάρτα του πολίτη.

  • 20 Μαρτίου 2015, 07:16 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ!!!
    ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΗ!!!
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
    ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 20 Μαρτίου 2015, 02:38 | Φώτης Κράχτης

    Αξιότιμοι κύριοι

    Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως. Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξεργάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κλπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.
    ……………………………………………………………..

    Μετά το αλαλούμ της Ελληνικής(?) ηγεσίας με το μεταναστευτικό ήρθε η ώρα να ανοίξει και το μέτωπο της Κάρτας του πολίτη. Αλήθεια αποφασίστηκε ποιου πολίτη? Του Πακιστανού, του Αλβανού, του Μπαγκλαντές του ….
    Μάλλον θα πρόκειται για τον κατατσακισμένο και βασανισμένο Έλληνα που ζαλισμένος καθώς είναι λέει ΝΑΙ σε όλα.

    Όμως, όπως φαίνεται, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θέλουν να είναι και να λέγονται ελεύθεροι, οι περήφανοι οπαδοί της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου που δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται στην νέα μόδα-τάξη πραγμάτων.
    Δεν γίνονται νούμερα, δεν χειραγωγούνται, δεν είναι ψόφιοι μάγκες δεν κάνουν κωλοτούμπες αλλά εκφράζουν σταθερή και ακλόνητη άποψη και θέση ενάντια στο σύγχρονο φακέλωμα.

    ΟΧΙ λοιπόν στην κάρτα του πολίτη. Δεν θα πάρουμε. Δεν είμαστε κινητά είμαστε άνθρωποι.

  • 20 Μαρτίου 2015, 02:07 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Οχι στην καρτα του πολιτη.Και μονο που το προφητευσαν τοσοι αγιοι τοσα χρονια πριν καπως θα πρειπει να μας προβληματιζει ολους,ακομα και εσας τους αθεους.Οι δικαιολογιες που επικαλεισται δηθεν για τους απορους ειναι το λιγοτερο γελοιες γιατι θα μπορουσατε πολυ ευκολα να πιστωνεται αυτα τα χρηματα που λετε σε εναν λογαριασμο στην τραπεζα,οπου και τοτε δεν θα θιγοταν η αξιοπρεποια τους γιατι και παλι δεν θα το γνωριζε κανεις.Επομενως ολα αυτα δειχνουν υποπτα και ο τροπος που πατε να μας τα περασετε (προσβαλοντας την νοημοσυνη μας) λες και μια καρτα θα σωσει τον κοσμο απο την φτωχεια τα κανει ακομα πιο υποπτα.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας θελει ελευθερους και ελευθεροι θα μεινουμε με την βοηθεια ΤΟΥ!

  • 20 Μαρτίου 2015, 02:35 | Παναγιώτης

    ναι παιδιά έτσι είναι !!! μετά θα το φυσάμε και δεν θα κρυώνει !!!

  • Δεν είμαι κατά της χρήσης της πληροφορικής και της τεχνολογικής προόδου. Την παράχρησή της φοβούμαι από διεφθαρμένους ανθρώπους.
    Η κάρτα πολίτη με τσιπ είναι η θύρα για την είσοδο σε ένα πεδίο (σύστημα) ηλεκτρονικής συλλογής και διασταύρωσης κάθε είδους πληροφοριών με δυνατότητα τοπικής παρακολούθησης. Οι δυνατότητες του πεδίου αυτού στα χέρια ενός τυράννου είναι εφιαλτικές.
    Γι’ αυτό ζητώ να μην ανοίξετε αυτή τη θύρα.
    Μπορείτε να με διαβεβαιώσετε ότι στη μνήμη/μνήμες ή οπουδήποτε αλλού, εσωτερικά και εξωτερικά της κάρτας του πολίτη, δεν πρόκειται να περιέχεται ο αριθμός 666 σε οποιαδήποτε γραφή και συμβολισμό και ότι επίσης έχετε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτός ο αριθμός να μην συμπεριληφθεί στο μέλλον, σε οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση της κάρτας;
    Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σύναξη των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους αλλά και άγιοι της Εκκλησίας μας όπως ο Όσιος Παϊσιος, που για το λόγο αυτό είχε συντάξει χειρόγραφη και χρονολογημένη από τον ίδιο επιστολή για το θέμα, είναι απολύτως αντίθετοι στην εφαρμογή του συστήματος αυτού ταυτοποίησης των Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μέλος της οποίας είμαι και εγώ. Σας καλώ λοιπόν να μην προχωρήσετε στη θέση προς ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου.

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:11 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ! ! !

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:56 | Γιώργος

    Κάθε τσιπ είναι ένας κινητός φάκελος και το απορρίπτουμε ως μέσο καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών. Αλλά το τσιπ που λειτουργεί εξ αποστάσεως είναι τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (rfid) και γι’ αυτό επί πλέον είναι και καταδότης, αφού ο φορέας της κάρτας που το περιέχει μπορεί ανά πάσα στιγμή, με ποικίλους τρόπους πχ μέσω ενός φθηνού και απλού αναγνώστη rfid ή μέσω ενός δικτύου wi-fi ή με την ένταξη του συστήματος των καρτών σε κάποιο υπέργειο και επίγειο δορυφορικό σύστημα, λ.χ. το Ε­c­h­e­l­on ή το “Γαλιλαίος”, να εντοπιστεί πάραυτα.
    Σε κάποιες χώρες που έχουν εφαρμόσει αντίστοιχη Κάρτα του Πολίτη το τσιπ λειτουργεί εξ αποστάσεως. Επίσης η πλειοψηφία των πιστωτικών καρτών είναι αυτής της τεχνολογίας δηλαδή ανέπαφων συναλλαγών (contactless). Ωστόσο με σειρά επιστημονικών ανακοινώσεων έχει καταδειχθεί ότι η ασφάλεια αυτής της τεχνολογίας είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε». Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις τους, αυτοί που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να έχουν προπτυχιακές γνώσεις ηλεκτρονικών – γνώσεις που από παλαιότερες επιθέσεις έχει αποδειχθεί πως είναι κτήμα όσων ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα. Αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν καταδείξει προβλήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως οι Andrea Barisani, Daniele Bianco, Adam Laurie και Zac Franken με σχετικές ανακοινώσεις τους σε συνέδρια. Στην πράξη θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση της Shell που αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ) αλλά και τη μαζική επέμβαση από εγκληματίες (;) από το Πακιστάν και την Κίνα σε αναγνώστες τέτοιων καρτών που διατέθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αφαίρεσαν από χρήστες των καρτών συνολικό ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών. Το τελευταίο γεγονός ανάγκασε τον Υπεύθυνο Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ Joel Brenner, να δηλώσει ότι «μέχρι πρότινος μόνο κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι τέτοιο. Είναι τρομακτικό»
    Είναι λοιπόν δυνατό το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ατομικά τους δικαιώματα αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια να τίθεται -ελαφρά τη καρδία- στο έλεος κάθε κακοποιού και κατασκόπου;
    Είναι απολύτως αντισυνταγματικό το να παραπέμπονται λοιπόν τέτοια τεχνικά θέματα – επιλογές που είναι εξόχως σημαντικά για τα ατομικά μας δικαιώματα αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, σε υπουργικές αποφάσεις που δε θα εγκριθούν από την Ελληνική Βουλή και κατ’ επέκταση από τον Ελληνικό Λαό.

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:55 | ΕΛΕΝΗ Κ.

    Καλησπέρα σας,

    σας μιλώ και εκ μέρους των 3 υπόλοιπων μελών της οικογενείας μου. Αν ακούγεται ακόμα, σ’ αυτήν την χώρα η φωνή του Έλληνα πολίτη, θα ήθελα να σας ζητήσω να ΑΠΟΣΎΡΕΤΕ το νομοσχέδιο για την κάρτα του πολίτη. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σας το λέω από ψυχής, έχω ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να πάρω αυτήν την κάρτα, για θρησκευτικούς λόγους. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι απευθύνεστε σε Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλοι μας γνωρίζουμε τι λέει η Αποκάλυψη για το συγκεκριμένο Θέμα.

    Επίσης, μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι μας ζητείται, με «πάθος» θα έλεγα, αυτή η κάρτα από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον σας πιέζουν »από έξω» και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση, με αμφίβολα για τη ζωή και την ελευθερία του ατόμου αποτελέσματα. Θεωρώ πως μια αριστερή κυβέρνηση όπως εσείς, δεν θα καταπατούσε ποτέ τις ελευθερίες και τα προσωπικά δεδομένα, με χρήση τέτοιων ξενόφερτων καρτών. Πραγματικά, όσο κι αν θέλω να προσφέρω την συνδρομή μου για την εκσυχρόνιση του ελληνικού δημόσιου συστήματος, θεωρώ ότι υπάρχουν πιο ανώδυνοι τρόποι από τσιπάκια, barcode με τον αριθμό 666, και μεθόδους που δεν συνάδουν ούτε με το ελληνικό σύνταγμα, ούτε με την ελληνική συνείδηση. Επίσης, είναι σίγουρο ότι μετά την κάρτα, θα μας ζητηθεί να εμφυτεύσουμε το τσιπάκι στο χέρι μας, γιατί κάποιοι θα χάνουν την κάρτα. Μιλάμε σαφώς για το χάραγμα του Αντίχριστου.

    Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλώ πολύ, να αποσύρετε το νομοσχέδιο. Δεν μπορώ να πάρω αυτή την κάρτα. Σας εύχομαι το καλύτερο σ’αυτή την κρίσιμη στιγμή που αναλάβατε την διακυβέρνηση, για την Ελλάδα και για όλους μας.
    Ο Θεός να είναι μαζί μας. Αμήν.

    Με πίστη ότι θα βρεθούν οι λύσεις,
    Ελένη Κ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 01:57 | Κωνσταντίνα Π.

    Αρνούμαι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το φακέλωμα των ελλήνων πολιτών μέσω της κάρτας του πολίτη. Έχει αποδειχτεί από γερμανούς πως είναι πλήρως ΔΙΑΤΡΗΤΗ και ουδεμία προστασία των προσωπικών δεδομένων παρέχει. ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ ΟΧΙ.

  • 1) Για ποιο λόγο θα πρέπει να ενώσουμε όλα τα στοιχεία μαζί (ΑΜΚΑ, ΑΔΤ, ΑΦΜ, δίπλωμα οδήγησης, αριθμό δημοτολογίου κλπ); Γιατί να ενοποιούνται όλα τα προσωπικά μας δεδομένα;
    Τι θα γίνει αν συμβεί σκόπιμη αλλοίωση σε μια τέτοια «ΥπερΚάρτα»;
    Τι θα γίνει αν κλαπεί μια τέτοια «ΥπερΚάρτα»;

    2) Οι άποροι μπορούν να λαμβάνουν τα «επιδόματα» απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Τι πιο ασφαλές από τον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη; Γιατί να υποχρεωθεί ο άπορος να πάει σε μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να αγοράσει τρόφιμα χρησιμοποιώντας την «Κάρτα του Πολίτη»; Γιατί να μην μπορεί να διαχειριστεί το επίδομα κατά την κρίση του (πχ ενοίκιο, ΔΕΗ. δάνεια κλπ)

    3) Σε τι θα διευκολυνθεί η ζωή του πολίτη μέσω της νέας «ΥπερΚάρτας»;
    Δεν χρησιμοποιεί τώρα τους κωδικούς του taxisnet για την εφορία για να υποβάλει πχ την φορολογική του δήλωση; Δεν είναι αυτό αρκετό;
    Κάθε πότε χρειάζεται να απευθυνθεί κάποιος στον Δήμο του; και γιατί χρειάζεται η «Κάρτα του Πολίτη» στην περίπτωση αυτή; Γιατί να μην χρησιμοποιεί ο πολίτης στον Δήμο, μόνον την αστυνομική του ταυτότητα;

    4) τα τσιπάκια σε κάρτες, κλωνοποιούνται πάρα πολύ εύκολα, πιο εύκολα ακόμη από την κλωνοποίηση της ίδιας της κάρτας (ως πλαστικό και μαγνητική ταινία).
    Υπάρχει σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο : εκπομπή Αθέατος Κόσμος, συνέντευξη με τον χάκερ Adam Laurie

    5) αν η κάρτα αυτή δοθεί αρχικά σε ευπαθείς και απόρους συμπολίτες, τι δυσκολεύει κάποιον να κλέψει μια τέτοια κάρτα πχ από έναν άστεγο; Συνεπώς κατ’ ουσίαν η κάρτα δεν παρέχει καμία ασφάλεια.

    6) Το κόστος έκδοσης της κάρτας, της προμήθειας εξοπλισμού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργίας του λογισμικού κλπ, θα είναι τεράστιο.

    7) Οι δυσλειτουργίες εφαρμογής που αναπόφευκτα θα προκληθούν, θα πλήξουν το κύρος της κυβέρνησής σας.

    8) Η έκδοση κάρτας με τσιπάκι RFID (contactless, χωρίς επαφή), όπως επίσης μπορείτε να διαπιστώσετε από δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο, κάνει τα δεδομένα της εξαιρετικά ευάλωτα σε υποκλοπή (από έναν αναγνώστη RFID), και στη συνέχεια εφικτό να κλωνοποιηθούν αλλά και να τροποποιηθούν (αντικατάσταση φωτογραφίας, δακτυλικών αποτυπωμάτων κλπ).

    9) Μην δίνετε τροφή σε επιχειρήματα που αποκαλούν την Κυβέρνηση σας «άθεους και αντίχριστους». Ανοίγετε ένα ακόμη μέτωπο χωρίς απολύτως κανένα κέρδος.

    Ο πιστός λαός-άσχετα από την απόφασης της επίσημης Ιεραρχία- θα εκτιμήσει και θα επιβραβεύσει την κυβέρνησή σας αν διαπιστώσει ότι σεβαστήκατε την ελληνορθόδοξη παράδοσή του και αγωνιστήκατε πραγματικά να εφαρμόσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις ενάντια στα μνημόνια και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.

    Και μία πρόταση: «Η κάρτα Υγείας»

    Για να αντιμετωπίσετε την κατάχρηση σε επισκέψεις σε γιατρούς (συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ) και την συνταγογράφηση (φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων), αντί για την «Κάρτα του Πολίτη», μπορείτε να δημιουργήσετε προσωρινά μία απλή κάρτα, μόνον με το ΑΜΚΑ του πολίτη και αυστηρά για χρήση σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, με την οποία θα επιβεβαιώνεται απλά η ταυτοπροσωπία-παρουσία του πολίτη. Να μπορεί δηλαδή να επιβεβαιώνετε online ότι ο πολίτης πήγε πράγματι στο ιατρείο, στην κλινική ή στο διαγνωστικό κέντρο. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και μπορεί να το αποδεχθεί κάθε πολίτης. Με την προϋπόθεση η συγκεκριμένη αυτή κάρτα να μην έχει καμία άλλη χρήση και να μην δίνει την δυνατότητα για ασύρματη επαφή (contactless).

    Πάντως αντί να δημιουργούμε διαρκώς κάρτες κλπ, νομίζουμε ότι θα αρκούσε η παραδειγματική τιμωρία επίορκων ιατρών. Επιπλέον, από την παιδαγωγική μας εμπειρία, εκτιμούμε ότι το πιο σημαντικό θα ήταν η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τον πολίτη, ώστε ο ίδιος να μην ανέχεται την παρανομία αλλά να την καταγγέλλει προστατεύοντας το κπινωνικό σύνολο. Πρέπει να αισθανθούμε ότι είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ κράτος, και ΟΙ ΙΔΙΟΙ καλούμαστε να το αναμορφώσουμε.

    Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:50 | Λία

    Αρνούμαι να δεχτώ την κάρτα του πολίτη ως μέσο που καταπατά την προσωπική μου ελευθερία.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:18 | ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

    999ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ999
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,EIMAI ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΛΛΑ ΒΑΠΤΙΣΜΈΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΣΧΙΣΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ KAI TΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ(ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ).ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΣΕΙ ΙΕΡΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΤΥΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΩΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΜΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΑΡ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΣΤΙ) ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝOΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ (TO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣΔΟΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΑΙΩΝΙΩΝ ΟΡΙΩΝ ΘΕΣΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.(ΜΗ ΜΕΤΑΙΡΕ ΟΡΙΑ ΑΙΩΝΙΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΗ ΩΣ ΚΑΙ ΒΕΒΥΛΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΒΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΧΡΟΝΟΥ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΥ ΑΧΡΟΝΟΥ ΜΕΓΑ ΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΩΣ ΑΥΤΟΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΦΩΤΙΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠ ΑΓΑΘΩ ΩΣΤΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΘΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΩΣ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ.
    +++
    +++ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ+++
    +++

    ΠΡΕΠΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΟΒΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑΚΑΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ:
    1.
    ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΕΡΕΙ CHIP ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ
    Posted: Ιουνίου 11, 2014 at 11:13 πμ, Last Updated: Ιουνίου 11, 2014 at 11:31 μμ
    Πανεπιστημιακή μελέτη αποκαλύπτει ότι τα microchip εμφυτεύθηκαν εν αγνοία των φορέων…

    Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
    Πρόσφατη επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 3 διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες των ΗΠΑ απέδειξε ότι ο 1 στους 3 Αμερικανούς έχει ήδη εμφυτευθεί με μικροτσιπ RFID , δηλαδή ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που λειτουργεί ως πομπός για το σύστημα ανίχνευσης ταυτότητας μέσω ραδιοσυχνότητας .Το πιο σοκαριστικό είναι ότι η επέμβαση έγινε ερήμην των νυν φορέων του εμφυτεύματος.
    Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Wyoming (WIT) αποκάλυψαν ότι 1 στους 3 Αμερικανούς φέρει ήδη στο σώμα του ένα μικροτσιπ RFID. Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα γνωστοποιούν ότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε 3000 άτομα ταυτοποίησαν 1000 πρόσωπα στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμφύτευση ενός τσιπ τεχνολογίας RFID -ραδιοσυχνότητας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων αγνοούσε ότι έφερε στο σώμα του το τσιπ. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης έρχονται προς επίρρωση των σχετικών προβλέψεων που θέλουν την εμφύτευση του μικροτσιπ ανίχνευσης ραδιοσυχνότητας να αποτελεί κοινό τόπο την επόμενη δεκαετία.
    Ο John Brugle, Ph.D. που ήταν ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που πραγματοποίησε την μελέτη δηλώνει:
    » Κινητοποιηθήκαμε για να επιτελέσουμε αυτήν την μελέτη για λόγους δημοσίου συμφέροντος που πηγάζουν από το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για αυτό το θέμα αλλά και για τους ενδεχόμενους φόβους που σχετίζονται με το εμφύτευμα τσιπ RFID και που αποτελούν κοινό τόπο. Πιστοποιήσαμε ότι ένας μεγάλος -σκανδαλώδης θα έλεγα- αριθμός πολιτών αγνοούσαν ότι είχαν δεχθεί εμφύτευμα RFID στο σώμα τους. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ατόμων υποβλήθηκε σε αυτήν την επέμβαση εν αγνοία της.»
    «Ελπίζω ότι αυτή η μελέτη θα μας οδηγήσει να βάλουμε ένα φρένο σαν κοινωνία σε αυτό το θέμα και πραγματικά να αναλογιστούμε τις συνέπειες και τις επιπτώσεις από τέτοιου είδους εμφυτεύματα RFID στον άνθρωπο. «

    Η μελέτη εξέτασε την επικράτηση του εμφυτεύματος όσο και τις θέσεις τοποθέτησής τoυ. Εκτός από το γνωστό μέρος εμφύτευσης που είναι το πίσω μέρος του χεριού ταυτοποιήθηκαν πολυάριθμες εμφυτεύσεις μικροτσιπ RFID σε οδοντοστοιχίες. Η λειτουργία των τσιπ ποικίλει, αλλά οι ερευνητές ανέφεραν ότι σε πολλούς συμμετέχοντες στην έρευνα, το σύστημα ραδιοανίχνευσης ταυτότητας, αποκάλυπτε τα ατομικά δελτία ταυτότητας συμεπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και τους ιατρικούς φακέλους. «Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει ο πολίτης αν είναι φορέας τσιπ RFID είναι να συμβουλευτεί έναν ειδήμονα στο χώρο της υγείας που θα τον υποβάλει σε μια μαγνητική τομογραφία με δέκτη ραδιοσυχνότητας σε όλο το σώμα». (Nationalreport 09/06/14)
    2.
    Hackers ανθρώπινου εγκεφάλου

    Nikolaos Gonos 4 6/08/2014 12:02:00 π.μ.

    “Τι γίνεται αν μεταξύ ανθρωπιάς και ψυχαγωγίας επιλέξουμε το δεύτερο;”

    Hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο. Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά μια απτή πραγματικότητα που κάνει για άλλη μια φορά “προφητικές” τις Χολιγουντιανές ταινίες. Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος εκπέμπει ηλεκτρικά κύματα σε διαφορετικές συχνότητες, που ονομάζονται: Βήτα, Αλφα, Θήτα, Δέλτα. Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων, των νοητικών καταστάσεων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο άνθρωπος.

    Αν λοιπόν το άτομο βρίσκεται σε εγρήγορση νοητική και ενεργεί με τις φυσικές του αισθήσεις, επικρατεί n παραγωγή των κυμάτων Βήτα. Η συχνότητα Άλφα, από την άλλη μεριά, είναι χαμηλότερη κατά μία κλίμακα και περισσότερο ενεργητική από την Βήτα. Αυτή είναι η πιο ενεργητική παραγωγική και συγχρονισμένη από τις άλλες κι έχει άμεση σχέση με το υποσυνείδητο. Στο υποσυνείδητο συναντώνται οι δημιουργικές ικανότητες του ατόμου.

    Η ιδανική και δημιουργική για τον άνθρωπο κατάσταση είναι να αλλάζουμε την εγκεφαλική συχνότητα, με τρόπο ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε ταυτόχρονα σε νοητική εγρήγορση, παράγοντας περισσότερα κύματα Άλφα κατά βούληση και να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με περισσότερο πρακτικό τρόπο.

    Τα Εγκεφαλικά κύματα είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου. Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) είναι η καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο δέρμα του κεφαλιού. Κατά την καταγραφή αυτής της ηλεκτρικής δραστηριότητας παρατηρούνται διάφορες συχνότητες οι οποίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το πότε εμφανίζονται.

    Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) αποκαλύπτει 4 βασικά κύματα:

    τα κύματα α (8-13 Hz)

    τα κύματα β (13-30 Hz)

    τα κύματα δ (1-4 Hz)

    και τα κύματα θ (4-8 Hz)

    Αλλά φαίνεται πως το φάσμα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος αποκαλύπτει και μια ακόμη κατηγορία κυμάτων, τα κύματα γ (περίπου 30-70 Hz). Τα πρώτα χρόνια της ζωής το ΗΕΓ αποτελείται κυρίως από χαμηλές συχνότητες.

    Κατά την ηρεμία του ατόμου με τα μάτια κλειστά, το ΗΕΓ που καταγράφεται από την οπίσθια περιοχή του εγκεφάλου, δίνει κύματα α, ενώ οι συχνότητες που καταγράφονται από το πρόσθιο τμήμα αντιστοιχούν σε κύματα β.

    Κατά την εγρήγορση όμως κύματα β με χαμηλότερη τάση και υψηλότερη συχνότητα, αντικαθιστούν τα κύματα α.

    Τα κύματα θ παρατηρούνται στα αρχικά στάδια του ύπνου, ενώ τα κύματα δ εμφανίζονται σε στάδια βαθύτερου ύπνου

    Αυτό που έχει σημασία για το άρθρο μας είναι να ξαναθυμηθούμε πως ο εγκέφαλος παράγει Ηλεκτρικά κύματα, άρα καθόλου δεν ξαφνιάζει το παρακάτω.

    Οι hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές που παρουσίασαν την μελέτη τους στο Usenix Conference on Security 2012, που έγινε από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου στην Washington.

    Χρησιμοποιώντας μία απλή συσκευή που κυκλοφορεί στο εμπόριο από την Neyrosky με κόστος που κυμαίνεται από 200 έως 300 δολάρια κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι εν λόγω συσκευές χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως video games, hands-free πληκτρολόγια, ή βοηθητικά για relaxation training.

    Για την μελέτη πήραν μέρος 28 εθελοντές που φορούσαν συσκευές Brain computer interfaces (BCI) από την Neyrosky. Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα API για τη συλλογή δεδομένων από τις συσκευές Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να σπάσει το password σας;

    Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά (και αναμενόμενα). Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να αποσπάσουν και να αποκαλύψουν ιδιωτικές και απόρρητες πληροφορίες από τους εθελοντές που φορούσαν τα BCI μεταφράζοντας μέσω του API τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που έστελνε ο εγκέφαλος τους. Χρησιμοποιώντας ένα ανέξοδο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) από την συσκευή BCI κατάφεραν να έχουν επιτυχείς επιθέσεις.

    Τόσο επιτυχείς που μπόρεσαν να αποκαλύψουν ιδιωτικές πληροφορίες από την ζωή των εθελοντών όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, αριθμούς PIN, διευθύνσεις των σπιτιών τους, πρόσωπα που γνώριζαν και λοιπά. Hyperloop, Άρης, Apple SiRI και Τεχνητή Ευφυΐα Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να μελετηθούν οι συνέπειες για την ασφάλεια των καταναλωτών των συσκευών BCI.

    Τα αποτελέσματα δεν σοκάρουν, για όποιους γνωρίζουν, οι γνωστές ‘Μυστικές Εταιρίες’ τα χρησιμοποιούν κατά κόρον και σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή. Πως νομίζετε πως κάνουν τους ανθρώπους ζόμπι. Γιατί θεωρείτε πως ο άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη, καταναλώνει ένα δηλητήριο για τον οργανισμό και την υγεία του, το πιο άχρηστο στον πλανήτη προϊόν, με χαρά και ευχαρίστηση και πληρώνει για να το αποκτήσει; Με την ίδια χαρά και ευχαρίστηση θα δεχτεί όλα τα καλούδια που του ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι του !
    3.
    ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ; Διαβάστε αυτό..
    Posted: Φεβρουαρίου 27, 2013 at 2:31 μμ

    Πολλοί «επαγγελματίες αμφισβητίες» θεώρησαν ότι το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών μέσω του Νόμου Υγειονομικής Φροντίδας Obamacareείναι μύθος.. εικασίες.. και υπερβολές… Αρκετές σελίδες, όμως, του Νομοσχεδίου που προτάθηκε ως μέρος του νέου νόμου (Η.R 3200) αποδεικνύουν άλλα πράγματα:

    Στην σελίδα 1006 του εν λόγω νομοσχεδίου υπάρχει αναφορά για την πρόθεση δημιουργίας ενός “Εθνικού Αρχείου Ιατρικών Συσκευών” η οποία θα πρέπει“να εφαρμοσθεί εντός 36 μηνών από την δημοσίευση του κειμένου”..
    Σύμφωνα με το κείμενο νόμου το εμφυτεύσιμο τσιπ με Τεχνολογία Ταυτοποίησης μέσω Ραδιοκυμάτων (RFID) απαιτείται να εφαρμοσθεί σε όλους τους πολίτες (“Αρθρο 251, Σελ. 100) – Η κυβέρνηση των Η.Π.Α σχεδιάζει, λοιπόν, να εγκαθιδρύσει ένα Εθνικό Αρχείο Ιατρικών Συσκευών – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ;
    Δες και εδώ.
    Στις σελίδες 1001-1008 του Νομοσχεδίου Υγειονομικής Φροντίδας 3200 αναφέρονται τα κάτωθι: (g)(1) Το υπουργείο θα εγκαθιδρύσει ένα εθνικό αρχείο ιατρικών συσκευών (σε αυτήν την υποπαράγραφο θα αναφέρεται ως «αρχείο») ώστε να διευκολυνθεί η ανάλυση της ασφάλειας του προϊοντος και των δεδομένων των αποτελεσμάτων σε κάθε συσκευή που: α) έχει χρησιμοποιηθεί ή χρησιμοποιείται σε έναν ασθενή και β) αποτελεί μία συσκευή τύπου ΙΙΙ ή μία συσκευή τύπου ΙΙ που είναι εμφυτεύσιμη, υποστηρικτική της ζωής ή βοηθάει στην παράταση αυτής.

    Εν συνεχεία στην σελίδα 1004 περιγράφεται τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «δεδομένα» στην παράγραφο 1, άρθρο Β: (B) Σε αυτήν την παράγραφο, ο όρος «δεδομένα» αναφέρεται σε πληροφορίες σχετικά με μία συσκευή όπως περιγράφεται στην παράγραφο (1), συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που προέρχονται από έρευνες σε ασθενείς, τυποποιημένα αναλυτικά αρχεία που επιτρέπουν την συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων από διάσπαρτα περιβάλλοντα δεδομένα, ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο δεδομένο θεωρείται απαραίτητο από το Υπουργείο (Υγείας).

    “Τι ακριβώς είναι μία εμφυτεύσιμη συσκευή τύπου ΙΙ;»
    Όπως έχει εγκριθεί από τον Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α (FDA), μία εμφυτεύσιμη συσκευή τύπου ΙΙ αποτελεί ένα «εμφυτεύσιμο σύστημα αποστολής ραδιοκυμάτων για την αναγνώριση των ασθενών και την παροχή πληροφοριών για την υγεία τους.”

    Ο στόχος μίας συσκευής τύπου II είναι να συλλεχθούν δεδομένα που προέρχονται από έρευνες σε δείγμα ασθενών, τυποποιημένα αναλυτικά αρχεία που επιτρέπουν την συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων από διάσπαρτα περιβάλλοντα δεδομένα, ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο δεδομένο θεωρείται απαραίτητο από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει το Νομοσχέδιο Υγειονομικής Φροντίδας 3200

    Δείτε τα ακόλουθα αρχεία που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr: http://www.fda.gov

    Με πιό απλά λόγια, οι αμερικανοί πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι υπό τον νόμο Obama να τσιπαριστούν καθώς η εμφύτευση του μικροτσίπ κρίνεται άκρως αναγκαία για την απόκτηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με την πρόφαση να αναγνωρίζονται «απρόσμενα» και «επείγοντα» προβλήματα υγείας.. Αν εφαρμοσθεί το νομοσχέδιο θα παρακολουθείται η για πάντα η κάθε τους κίνηση, και η κάθε τους «αναπνοή»…

    Ο νέος αυτός νόμος – όταν εφαρμοσθεί εις το ακέραιο – θα παρέχει εν ουσία το πλαίσιο που θα καταστήσει τις Η.Π.Α το πρώτο έθνος στον κόσμο το οποίο θα απαιτεί από κάθε έναν πολίτη του να εισάγει στον οργανισμό του μικροτσίπ RFID, με την αστεία δικαιολογία της πραγματοποίησης του ελέγχου των υγειονομικών αναγκών στη χώρα (ποιός έχει ανάγκη για παροχή υπηρεσιών υγείας)..

    pentapostagma.gr
    4.
    ΣΟΒΑΡΟ!!!ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΑΝΟ ΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!Να υποθέσω πως όταν διαβάζετε, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι στο καλό διαβάζετε!!!!

    Μας ψεκάζουν με RFID τσιπάκια μέσα σε Νανο-ίνες για να μας κάνουν ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
    Μετάνθρωπος: Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μετεξελικτικό στάδιο (δηλ. σε επόμενο επίπεδο πολυπλοκότητας), (χα τρις) μας μεταλλάσουν σε μυρμήγκια, ή σε κάτι πέρα από κάθε φαντασία. …κι εγώ ο πτωχός που νόμιζα ότι θα γλυτώναμε, γιατί θα μας ανέβαζαν στην 6η διάσταση -πηδώντας τις ενδιάμεσες- οι Έψιλον, οι Ελ, οι Πλειάδιοι, οι Ανδομέδιοι, κάποιοι τέλος πάντων, έστω και ο ΖΟΥΠΥ, μπα δεν το βλέπω και πολύ απογοητεύομαι. Αστειάκια … αλλά το θέμα με αυτά που κάνουν, δεν έχει καθόλου πλάκα και μην με ρωτήσετε ΠΟΙΟΙ τα κάνουν αυτά; Να υποθέσω πως όταν διαβάζετε, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι στο καλό διαβάζετε!
    Η ανάλυση του gel που πέφτει πολλές φορές κάτω από το ψέκασμα, ειδικότερα στην Αμερική μας δίνει αρκετά στοιχεία. Έτσι όταν ο πολύ-τυφώνας χτύπησε το Joplin, Missouri στις 22 Μαίου 2011, οι κάτοικοι κόλλησαν μια μυκητιασική λοίμωξη ονόματι Μουκορμύκωση. Βρέθηκαν νανο-ίνες, κρύσταλλοι, ερυθρά αιμοσφαίρια, κύτταρα και ημιαγωγοί RFID !!!

    Τι είναι τα RFID; «Το RFID είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification, η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων». Τα συστήματα RFID αποτελούν ένα υποσύνολο των Συστημάτων Αυτόματου Προσδιορισμού (Automatic Identification Systems). Ειδικότερα λειτουργεί ως γενικός όρος των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να προσδιορίσουν αυτόματα ανθρώπους ή αντικείμενα και αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη των ραβδωτών κωδίκων (barcode]). Η τεχνολογία RFID είναι γνωστή εδώ και 50 χρόνια.
    Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την πολεμική αεροπορία της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, για την αναγνώριση και τη διάκριση των εχθρικών από τα φιλικά αεροπλάνα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, άρχισε να εδραιώνεται η χρήση και εκμετάλλευσή της. Αρχικά, σε πειραματικό στάδιο και σε εργαστηριακό επίπεδο, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου γίνεται λόγος για εφαρμογή της τεχνολογίας RFID στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, κυρίως μέσω του εμπορίου. Παράλληλα αναπτύσσεται το ενδεχόμενο της ευρείας εφαρμογής του, με την καθιέρωση προτύπων και την λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Τα συστήματα RFID απαρτίζονται από δύο κύρια μέρη. Το πρώτο είναι οι πομποδέκτες (transponders) που συχνά αναφέρονται και ως ετικέτες RFID (RFID tags). Οι ετικέτες RFID είναι μικρά chips που αποτελούνται από ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο περιλαμβάνει μνήμη ώστε να αποθηκεύει δεδομένα- πληροφορίες, και μία κεραία. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο το μισό ενός κόκκου άμμου (1/3 του χιλιοστού), ανάλογα με το τύπο τις ετικέτας. Το δεύτερο μέρος είναι οι αναγνώστες ή αισθητήρες (readers), οι οποίοι ανακτούν τα δεδομένα από τις ετικέτες RFID. Οι αναγνώστες RFΙD έχουν ενσωματωμένα μια κεραία και μια μονάδα ελέγχου.
    Η λειτουργία των συστημάτων RFID είναι απλή και βασίζεται στη δυναμική και αμφίδρομη επικοινωνία των ετικετών και των αναγνωστών. Όταν οι ετικέτες RFID βρεθούν στην εμβέλεια της κεραίας του αναγνώστη, η μονάδα ελέγχου επικοινωνεί με ραδιοκύματα με την κεραία των ετικετών RFID. Οι ετικέτες RFID ενεργοποιούνται με τη σειρά τους και επιστρέφουν τα αναζητούμενα δεδομένα στους αναγνώστες. Στη συνέχεια παρεμβαίνει ένα ενδιάμεσο λογισμικό, το οποίο κατανοεί τις πληροφορίες, οι οποίες αποστέλλονται από τη μονάδα ελέγχου του αναγνώστη. Ο αναγνώστης τις μεταφέρει στο εκάστοτε πληροφοριακό σύστημα.
    Οι ετικέτες RFID κατηγοριοποιούνται σε τρεις τύπους ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ετικετών και των αναγνωστών, στις ενεργές ετικέτες, στις παθητικές ετικέτες και στις ημι-παθητικές ετικέτες. Ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα στις ετικέτες RFID μπορεί να περιέχει μνήμη μόνο για ανάγνωση (read only memory – ROM), επανεγγράψιμη μνήμη (Read – Write), μνήμη μιας εγγραφής και πολλών αναγνώσεων (Write Once and Read Many memory – WORM). Στο ολοκληρωμένο κύκλωμα με μνήμη ROM, η αναγνώριση της ταυτότητας κωδικοποιείται κατά τη διάρκεια της παραγωγής της και δεν επανεγγράφεται.
    Συμβάλει στην αποθήκευση των δεδομένων ασφαλείας, με ένα μοναδικό σειριακό αριθμό. Αντίθετα, τα ολοκληρωμένα κύκλωμα με επανεγγράψιμη μνήμη χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύουν δεδομένα – πληροφορίες, όταν η ετικέτα βρίσκεται στην ακτίνα του αναγνώστη και παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης και προσθήκης πληροφοριών. Τέλος, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα με μνήμη “WORM” προγραμματίζονται από τον οργανισμό που τα χρησιμοποιεί, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα της επανεγγράφης.
    Τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις ετικέτες αποτελούνται από ένα μοναδικό αναγνωριστικό και μπορούν, επίσης, να περιλαμβάνουν ένα λειτουργικό σύστημα, μία αποθήκη δεδομένων (πτητική ή όχι) και έναν ηλεκτρονικό κώδικα προϊόντων (Electronic Product Code – EPC ) Το μέγεθος των δεδομένων, που μια ετικέτα RFID έχει την δυνατότητα να υποθηκεύσει, καθορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή αλλά και την ίδια την εφαρμογή, με ανώτερο όριο αποθήκευσης τα 2KB.
    Χωρητικότητα αρκετή για να αποθηκευτούν τα απαραίτητα δεδομένα του κάθε αντικειμένου. Μια άλλη σημαντική κατηγοριοποίηση που μπορούμε να διακρίνουμε στις ετικέτες RFID σχετίζεται με την κατασκευή και την εφαρμογή τους. Δεδομένου ότι τα συστήματα RFID έχουν εφαρμογή σε διάφορους τομείς στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, η κατασκευή των ετικετών RFID αλλάζει ανάλογα με τις εφαρμογές και τις ανάγκες που χρειάζεται κάθε φορά, να καλύψει.

    Οι αναγνώστες RFID αποτελούνται από μία κεραία, η οποία αναλαμβάνει την επικοινωνία, μέσω ραδιοσυχνοτήτων, με τις ετικέτες. Καθώς και μία μονάδα ελέγχου, που εκτελεί δύο συγκεκριμένα έργα. Πρωτίστως τον καθορισμό των διάφορων ενεργειών (αποστολή/ λήψη σημάτων, ανάγνωση/ εγγραφή ετικετών κ.ά.). Ενέργεια που πραγματοποιείται μέσω του ενδιάμεσου λογισμικού. Και δευτερευόντως την επικοινωνία με το πληροφοριακό σύστημα. Οι αναγνώστες RFID μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε σχέση με τις φυσικές τους διαστάσεις, την εφαρμογή τους και τις τεχνικές ιδιότητες σε «σταθερούς αναγνώστες», «ολοκληρωμένους αναγνώστες», «αναγνώστες χειρός» και σε «ενσωματωμένους αναγνώστες»

    Οι εφαρμογές του τεράστιες, με κλασικό παράδειγμα τα προϊόντα που έχουν συρμάτινες ταινίες στις αλυσίδες καταστημάτων. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το RFID είναι: Η αναγνώριση μπορεί να γίνει από απόσταση μιας και υπάρχουν RFID tags που είναι σε θέση παίρνοντας ενέργεια από κάποια πηγή που συνήθως είναι μπαταρία να στείλουν τις πληροφορίες στον δέκτη.
    Δυνατότητα αποθήκευσης περισσοτέρων δεδομένων σε σχέση με τα Bar Code

    Μπορούν να μην είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι τα RFID tags μιας και για την αναγνώριση τους δεν χρειάζεται οπτικό μέσο.
    Δυνατότητα προγραμματισμού εξ αποστάσεως

    Επιπρόσθετες λειτουργίες. Π.χ. Παρακολούθηση και καταγραφή της θερμοκρασίας»

    Ο πλανήτης μας όπως τον γνωρίζουμε, πεθαίνει: Τα ευρήματα από το gel ψεκασμών αποτελούν μαζί παθητικά RFID σε νανοκλίμακα μέσα στα σώματα μας. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Ο πλανήτης μας πεθαίνει, τι θα πάρει την θέση μας; Τα φυτά μας έχουν μετατραπεί γενετικά, εμάς σε τι μας μεταλλάσουν;
    Αλλά ξέχασα, αφού το πρόβλημα είναι τα πενήντα κιλά δηλητηριασμένες πατάτες της Monsanto και το κίνημα του οβελία, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με αυτά τα παραμύθια τώρα. Ωραία τότε ας ανοίξουμε το χαζοκούτι να δούμε ποδόσφαιρο και το πόσα λεφτά θα μας κόψει ακόμη η παρεούλα της κυβέρνησης.
    Θα αντιδράσουμε; ΝΑΙ φυσικά, φτιάχνοντας ομάδες στο facebook και πολεμώντας με τα καλαμάκια του φραπέ, ενώ θα σερφάρουμε από τα ολοκαίνουρργια iPhone ακούγοντας τον Ρέμο !!!
    Αλλά ευτυχώς ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι. ΕΥΤΥΧΩΣ !

    ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΗΔΗ RFID TEXNΟΛΟΓΙΑΣ ΡΑΔΙΟΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ GPS ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ TOY NOY EKΠΟΜΠΗΣ ELF ΚΥΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΙΜΟΥΜΕΝΩΝ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΙΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΛΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ:Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΣΦΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ Η ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΝΑΝΟ-ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΩΣ RFID-TAGS.ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ,ΜΕΛΑΝΙΑ,ΡΙΝΙΚΑ ΕΚΝΕΦΡΩΜΑΤΑ,ΤΑΤΟΥΑΖ,ΟΡΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΛΠ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ,ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ,ΦΤΗΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΡΟΦΕΣ,ΜΕΣΩ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΦΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΛΠ.ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ.ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΡΟΜΠΟΤ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ.ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ?ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΆ ΣΟΥ?Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ RFID-ΚΥΒΕΡΝΟΜΕΤΑΑΝΘΡΩΠΩΝ?
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ
    Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ
    ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΣ ΣΧΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ.
    Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΛΑΞ ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:38 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    Κατ΄αρχην χερετιζω τους αρμοδιους της ιστοσελιδας και τους χρηστες που μπηκαν να εκφρασουν τα σχολια τους…
    Καποιοι <> το 1821 πολεμησαν υπερ της ελευθεριας και δωσαν το αιμα τους για να βγει αυτος ο τοπος απο την σκλαβια και την δουλια…
    κυριοι εσεις της κυβερνησης που σας στηριξαμε μην συννεχισετε την καταστροφικη πολιτικη του Παπανδρεου…
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.

    ΜΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΕΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:16 | Stelios Vouzonikos

    ΌΧΙ Στην κάρτα του πολίτη!

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:54 | ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:26 | Γιώτα

    Δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα των πολιτών. Αντίθετα, είναι φοβερή ανελευθερία και ουσιαστικό φακέλωμα του κάθε απλού πολίτη. Τους φοροφυγάδες τους ξέρετε, μπορείτε να τους πιάσετε και έχετε όλα τα μέσα. Τους υπόλοιπους αφήστε μας ήσυχους.

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:42 | Ελένη Παπ.

    Θεωρώ ότι η κάρτα του πολίτη είναι πράξη που αποβλέπει στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όπως αυτά εξαγγέλονται στην διακύρηξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Δεν αρμόζει η εφαρμογή της σε μια δημοκρατική χώρα. Δεν αρμόζει να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε και να επιβληθεί στους πολίτες της.

    http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=grk

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:24 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=V-7zlvOIC5A
    Στην παραπάνω διεύθυνση ξεκαθαρίζεται το θέμα ευρέως,όλο το φάσμα δηλαδή από πολιτκή, νομική,πολιτισμική,θρησκευτική σκοπιά.Είτε η κάρτα θα έχει barcode(δηλ.το 666) είτε θα λειτουργεί με Pin από την στιγμή που έχει τσιπ ή οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μηχανισμό ,θα παρέχει την δυνατότητα στους κρατικούς φορείς να αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα που δεν τα γνωρίζει ο πολίτης.Αν υποθέσουμε ότι έχουμε «άγιες» κυβερνήσεις καλώς,αν όχι όμως τότε θα υπάρχει κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας των πολιτών ,των ατομικών δικαιωμάτων και περνάμε σε αντιδημοκρατικές και φασιστικές πρακτικές.
    Προτείνω στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλαστικοποιημένη ταυτότητα,όπως η τωρινή ταυτότητα η οποία θα αναγράφει τον αριθμό ταυτότητας,τον ΑΜΚΑ ,τον αριθμό δημοτολογίου κλπ. Ας αφήσουμε τις συναλλαγές έξω από το παιχνίδι .Αλλωστε υπάρχουν οι κάρτες των τραπεζών και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα ταυτότητα ή την άλλη που πρότεινα πριν από λίγο , ο βαθμός ασφαλείας στις συναλλαγές είναι και θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός.
    Αν θυμάμαι καλά τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στα ΑΤΜ με τους απατεώνες να προσπαθούν με τεχνάσματα να κλέψουν ποσά από πελάτες που χρησιμοποιούν τις κάρτες των τραπεζών.Στο γκισέ μέσα στην τράπεζα η ασφάλεια των συναλλαγών είναι δεδομένη
    Τι θα γίνει αν κάποιος υποκλέψει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ταυτότητας ή κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα,ποιό θα είναι το επόμενο βήμα ??? Το τσιπάκι στο χέρι ή στο μέτωπο ???
    Αν η ανελευθερία δεν ταιριάζει στους Βρετανούς ή στους Ρουμάνους που δεν παρέλαβαν την κάρτα και το μέτρο δεν πέρασε ,ένα παραπάνω για τους Ελληνες.
    Το κυριότερο από ολα είναι δεν πρέπει να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ελευθερία του ατόμου,διότι και αν ακόμη οι φορείς έχουν την δυνατότητα να μας φακελώνουν με άλλους τρόπους ,εμείς δεν πρέπει να βάλλουμε την υπογραφή μας ως Ελληνες πολίτες αποδεχόμενοι την ηλεκτρονική κάρτα ,διότι έτσι νομιμοποιούμε παράνομες πρακτικές.
    ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ UNDER CONTROL , ΤΟΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ

  • 20 Μαρτίου 2015, 00:08 | Ελεύθερος Ρωμηός

    Δεν δεχόμαστε την Κάρτα του Πολίτη διότι:
    -Περίπτωση της Shell. Η Shell αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ).
    -Στην Γερμανική Κάρτα του Πολίτη “με το καλημέρα” αποσύρθηκε το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών γιατί είχε τρύπα ασφαλείας. Τι μας εγγυάται ότι στην Ελλάδα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα από την τεχνολογικά προηγμένη Γερμανία;
    -Οι κάρτες διαθέτουν είτε εξ επαφής (contact) ή πολύ περισσότερο εξ αποστάσεως (contactless) πλινθίο και περιέχουν βιομετρικά δεδομένα. Σε συνέδριο για τις ηθικές επιπτώσεις από την χρήση των βιομετρικών δεδομένων ο Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς αναφέρει: «Τα βιομετρικά δεδομένα έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τα γνωστά μας δακτυλικά αποτυπώματα ή τα στοιχεία που αποθηκεύονται στα μικροτσίπ των σύγχρονων διαβατηρίων. Πλέον μιλάμε για συσκευές που μπορούν να ανιχνεύσουν με μεγάλη ακρίβεια την ψυχοσωματική μας κατάσταση και τα συναισθήματά μας, συσχετίζοντας τις εκφράσεις του προσώπου, τις διακυμάνσεις της φωνής, την θερμοκρασία του σώματος και τις απεικονίσεις της δραστηριότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Από την άλλη πλευρά, οι εφαρμογές αυτές δεν περιορίζονται μόνο στο πεδίο της ασφάλειας – όπου μετά την «11η Σεπτεμβρίου» το κοινό έχει κάνει παραχωρήσεις στην προστασία της ιδιωτικότητας στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας – αλλά και για καθημερινή χρήση από δημόσιους φορείς και ιδιωτικές εταιρείες… «.
    -Η κάρτα πολίτη με τσιπ είναι η θύρα για την είσοδο σε ένα πεδίο (σύστημα) ηλεκτρονικής συλλογής και διασταυρώσεως κάθε είδους πληροφοριών με δυνατότητα τοπικής παρακολουθήσεως. Οι δυνατότητες του πεδίου αυτού στα χέρια ενός τυράννου είναι εφιαλτικές.
    -Καταληκτικά, η Κάρτα εξυπηρετήσεως του Πολίτη, εκτός του ότι ελλοχεύει κινδύνους, καταδυναστεύει και υποδουλώνει τον άνθρωπο και τον μετατρέπει από ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ σε αριθμό.