Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:06 | Θανάσης Ιωάννου

    Συγχαρητήτια. Μην κάνετε πίσω.
    Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια παντού.
    Η εμπειρία πρέπει να μοριοδοτείται υπό προύποθέσεις (συνάφεια και πλήρης απασχοληση), όχι όμως και προσαύξηση.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:30 | Τακης Δεσπόπουλος

    Προς τα παιδιά των Stage χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζι τους:
    Οταν πηγαίνατε και υπογράφατε αυτές τις συμβάσεις δεν ξέρατε οτι κάποτε θα τελειώσουν;Το ξέρατε καλα απο την αρχή αλλα τώρα δεν θέλετε να το παραδεχτείτε.Ναι και εγώ ήθελα να μπω αλλά ξέρετε τι μου απάντησαν;Πανε πιάσε έναν απο τους βουλευτές του Νομού και θα σε βάλει μέσα.Δηλαδή εμείς όλοι που δεν μπήκαμε στο πρόγραμμα ήμαστε λιγότεροι ικανοί απο εσας;Αξιοκρατία κυρίες και κύριοι!Ο πιο έμπειρος ο πιο καταρτισμένος ας πάρει την θέση.Συνχαρητήρια στην κυβέρνηση που επιτέλους καταργεί αυτόν τον θεσμό.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:05 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΤΑ STAGE ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΕΙΠΑΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ… ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ? ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΙΣΩ!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:34 | Νίκος Παρασκευόπουλος

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:41 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΥΚΟΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ? ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
    EΓΩ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ OYTE ME STAGE ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΩ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟ 4 ΚΑΙ 5 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 16:45 | STAGER

    4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΑ ΟΣΟ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝ ΚΑΙ STAGER. ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΧΩ ΣΧΟΛΑΣΕΙ 4 ΚΑΙ 4:30 TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΣΤΑ ΟΠΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ. ΕΧΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΓΚΙΣΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΧΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ. ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΗ, ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ 39,2 ΠΥΡΕΤΟ, ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΧΕΡΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ. 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ 1 ΜΕΡΑ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΩ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. ΜΑΣ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ. ΔΕ ΖΗΤΑΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΚΥΡΙΕ, ΠΑΓΚΕΛΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ).ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ ΟΙ STAGERS ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΟΥΝ ΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | Μαρια Παπ….

    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την κατάργηση της προσαύξησης.. επιτελούς αναμέτρηση επι ίσους όρους.. ΕΛΕΟΣ με τα προγράμματα stage.. διαβάζω διαβάζω εδώ και δεν πιστεύω στα μάτια μου…. τα λεγόμενα παιδιά των stage τα εχουν ρίξει στη ζωη που και καλα δεν μπόρεσαν να βρούνε αλλου δουλειά.. ξερω άτομο που είναι με stage το οποίο παράτησε δουλειά στον ιδιωτικό τομεα με ένσημα δώρα κ.τ.λ. για να παει σε stage… ΓΙΑΤΙ? Γιατι του ταξαν μονιμοποίηση… και όλα αυτά που διαβάζω εδώ ότι δεν βρήσκαν δουλειά και ξέπεσαν σε stage είναι (να μην πω τι)… οι περισσότεροι από αυτους που βγαίνουν σε πορείες και διαμαρτυρίες δεν βγαίνουν για την προσαύξηση, βγαίνουν για την μονιμοποίηση. αυτοί που ειχαν και αλλα προσόντα (πτυχιο με συνάφεια κ.τ.λ.) εκμεταλλεύτηκαν την προσαύξηση και βολευτήκαν.. αυτοι όμως που έχουν ένα πτυχίο π.χ. ΤΕΕ ανθοκομίας δεν τους σώζει ουτε η προσαύξηση.. ας πανε να ζητήσουν τα ρέστα από τους βουλευταδες που τους ταξαν….προσπαθούν να βγουν και θύματα… ΤΕΛΟΣ πια σε αυτή την κοροϊδία… όπως στρώνεις κοιμάσαι… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:41 | Κος Κανένας

    ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ με χρησιμοποίηση εμπειρίας(!!!!)50%(!!!!!) δημοσίου, ΑΠΟ ΑΡΧΗΣ 2009!!!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:35 | Κος Κανένας

    Μπράβο στην κατάργηση της άδικης μοριοδότησης(η οποία έγινε με προγράμματα μαθητείας(πως προαλαμβάνονταν αυτοί οι άνεργοι;;) μέσω των κεφαλαίων του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ, δηλαδή του Ιδιωτικού υπαλλήλου(!!!!!)που φωτογράφιζε εν συνεχεία την πρόσληψη αυτών των ατόμων. Να εξεταστούν-ακυρωθούν όσες προσλήψεις έγιναν από αρχής του 2009 με χρησιμοποίηση μοριοδότησης στο Δημόσιο του 1.005.000(!!!!!!) υπαλλήλων και φορέων του (επιμελητήρια κ.λ.π.). Τα πέντε χρόνια βλέπαμε κάθε εβδομάδα «παρέλαση» προσλήψεων στο υδροκέφαλο Δημόσιο!!!!!.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:55 | The Great

    Σ’ αυτή την διαβούλευση είδαμε να γίνεται το άσπρο μαύρο!!! Όταν στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ οι προσλήψεις ίσως και κατά 80%, γίνονται αναξιοκρατικά χωρίς διαδικασίες-διαγωνισμούς με «γνωριμίες» και «κονέ», με τον μπαμπά, τον θείο, τον μπάρμπα, με βιογραφικά που ζητούν σύσταση, με βιογραφικά που ο καθένας γράφει την δική του πονεμένη ιστορία ότι έχει δουλέψει στον σύμπαν, με προυπηρεσίες ουρακοτάγκους, δεν νομιμοποιείται κανείς να τα ισοπεδώνει όλα και να εξυμνεί την αξιοκρατία και την ισονομία. Στο δημόσιο αντίθετα το ποσοστό αυτό των ανθρώπων που εργάστηκαν ΕΠΟΧΙΑΚΑ(ΕΠΟΧΙΑΚΑ το ξαναλέω!!!) με «βύσμα» από το 1994 με τον ν.2190, έχει πέσει σημαντικά και πολύ πιο κάτω από το 50% … Οι περισσότεροι εδώ μέσα, με μόνο γνώμονα το ατομικό συμφέρον, γράφουν και ξανάγραφουν ως υπέρμαχοι του δικαίου και του ίσου. Γράφουν για την κατάργηση του «ρουσφετιού» και δικαίως, αλλά αν τους κάτσει δεν θα πουν όχι. Θέλουν να καταργηθεί ότι ιδιότητα-προσόν πρόσληψης δεν φέρουν αυτοί και το έχουν κάποιο άλλοι και να κοπεί ένα «κοστούμι» στα μέτρα τους, με ισχυρή μοριοδότηση των δικών τους κύριων προσόντων. Δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν ήρεμα και λογικά, πως έφτασαν οι χιλιάδες νέοι στο κυνήγι της προυπηρεσίας και θυσίασαν κόπο και χρόνο σ’ αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα δεν σηκώθηκαν μια ωραία πρωία και είπαν, «ας βγούμε σήμερα στο κυνήγι της προυπηρεσίας …». Από ανάγκη για εργασία, κάποια στιγμή ανάμεσα στις εκατοντάδες αιτήσεις, έκανε αίτηση και σε κάποιον δημόσιο φορέα ή υπηρεσία με επιτυχία. Οι πολιτικοί έβγαιναν κάθε λίγο με νομοσχέδια, τροπολογίες κτλ και ενίσχυαν αυτή την επιλογή με μοριοδότηση, προσαυξήσεις κτλ. Ο νέος εγκλωβίστηκε σε μια επιλογή που μάλλον δεν είχε γυρισμό … Κυνήγησε την προυπηρεσία, κι άλλος λίγο, άλλος πολύ την κατάφερε για να έχει επιπλέον εφόδια σε προκηρύξεις μονίμων υπαλλήλων.
    Και έρχεται σήμερα μια κυβέρνηση χωρίς καμιά προεργασία-προετοιμασία να βάλει ταφόπλακα στην ελπίδα(άγνωστη λέξη στην ζωή τους η σιγουριά), όχι σε νέους 20-25 ετών που θα έχουν πολλές ευκαιρίες στην ζωή τους να ελιχθούν επαγγελματικά, αλλά σε οικογενειάρχες χωρίς πολλά ή μηδαμινά περιθώρια εξεύρεσης άλλης εργασίας και λόγω ηλικίας(40φεύγα γαρ) και λόγω κοινωνικής-γεωγραφικής θέσης(ξέρετε πόσες δουλειές προσφέρονται στην περιφέρεια?), αλλά και λόγω φυσιολογικά μειωμένων προσόντων(γλώσσες, διδακτορικά-μεταπτυχιακά, ECDL, κτλ οι σημερινοί νέοι σίγουρα έχουν περισσότερες ευκαιρίες). Ο απόλυτος αιφνιδιασμός!!! Η αξιοκρατία που «σκοτώνει» την ελπίδα!!! Τα αρνητικά σχόλια στις προτάσεις των συμβασιούχων, μπορώ να τα δεχτώ μόνο απ’ ανθρώπους που έχουν ζήσει έστω και λίγο σε συνθήκες συμβασιούχων. Όχι από «βολέμενους» του ιδιωτικού τομέα, που κατοικούν στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι δουλειές τα τελευταία 25 χρόνια περίσσευαν, με τεράστια έργα και υποδομές να είναι σε ημερήσια διάταξη. Ας έρθουν να ζήσουν στην περιφέρεια, κι ας έχουν ένα τσουβάλι πτυχία, θα βρεθούν να δουλεύουν ή σε κάποιον φορέα με stage, ή ως συμβασιούχοι, ή ως νυχτοφύλακες σε κανένα εργοστάσιο που είναι έτοιμο να κλείσει …

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:32 | ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    θέλω να εκφράσω την αντίθεση μού στην κατάργηση της προσαύξησης του 50% για την εμπειρία που αποκταται σε αντιστοιχες θέσεις του δημοσίου. Και δεν είναι θέμα επειδη έστω και με καποίο τρόπο μπήκαν τα προσωπα αυτα στις θέσεις αυτές ή επειδή δεν το έχουν οι υπάλληλοι του ιδιωικού τομέα.Περισσότερο δηλώνω την αντίθεση μου σε σχέση με την καταργηση δίοτι κύριοι στον Ιδιωτικό τομέα με τον οποίο αναφερετε ότι θέλετε να υπάρξει ισονομία , η επιλογή δεν γίνεται μόνο με τα γνωστικά προσόντα των υποψηφίων αλλα και με την σχετική εμπειρία που έχουν στο αντικέιμενο. Είναι συνήθες οι εταιρείες να προσλαμβάνουν υπαλλήλουν με τα τυπικά ποσόντα, αλλα και την ανάλογη εμπειρία. Τόσα χρόνια στο δημόσιο οι συμβασιούχοι έργου , ορισμένου χρόνου και τα stage πέραν ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκαπιαδεύονταν στο αντικέιμενο , έχουν την απαραίτητη εμπειρία να διεκπαιρεώσουν ίς εργασίες που έχουν οι φορείς. Εχουν εμπειρια απο τα υποογιστικά συστηματα του ΥΠΠΟ , του Υπουργειου Δικαιοσυνής . του ΙΚΑ και όλων των φορέων που λειτουργο΄σαν με αυτο το καθεστως. Εσείς την κόβετε για να προκρινετε τν Ισονομία. Μα δεν υάρχει ισονομία και ίσες ευκαιρίες μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου υπαλληλου ορισμενου χρονου Γενικά. Περαν απο αυτο ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΝΟΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:25 | Παντελης Περιστερι

    κυριε Ραγκουση η εποχη της κοροιδιας και του ψεμετος πρεπει να τελειωσει 20 χρονια δικιας σας διακυβερνισης το ρουσφετι εδεινε και επερνε. τωρα ερχεστε να δωετε ισιες ευκαιριες σε ολους τους Ελληνες πολιτες καταργοντας τιν μοριοδοτιση 50% για την εμπιρια στο δημοσιο.ολοι εμεις οι συμβασιουχοι που εργαστικαμε στο δημοσιο κρατοντας παγιες και διαρκεις θεσεις με μισθους φτωχιας( 500ε-600ε) και πολλες φορες συνθικες εργασιας τριτοκοσμικες μασ δειχνετε τον δρομο της ανεργειας. Ελπιζω διαβαζοντας ολα τα σχολια να σκεφτητε τι πατε να κανετε.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:44 | Έλενα Κωνσταντίνου

    Κύριοι,

    Είναι επιτέλους καιρός να λυθεί το θέμα των συβασιούχων. Είναι απαράδεκτο όμως να χάσουμε τις δουλειές μας μετα απο τόσα χρόνια που δουλεύουμε χωρίς δώρα, επιδόματα, αργείες, βράδια, Σάββατα και Κυριακές με μπλοκάκι σαν ελεύθεροι επαγγελματίας που ενώ έχουμε ΙΚΑ όταν αρρωστήσουμε πρέπει να φέρουμε χαρτί απο δημόσιο γιατρό. Δηλαδή πληρούμε τις υποχρεώσεις ενός τυπικού η μόνιμου εργαζόμενου αλλα οι υποχρεώσεις αυτών που μας κρατάνε δεν υπάρχουν. Η μήπως δουλεύουμε για να ψηφίζουμε και να φοβόμαστε μην χάσουμε τη δουλειά μας.

    Δουλεύω σε Δημοτική Επιχείρηση 7 χρόνια με αυτές τις συνθήκες και το μόνο που ζητάω είναι να παραμείνω στη θέση μου. Έχω μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο της δουλειάς μου και πρέπει τουλάχιστον αυτό να αναγνωριστεί.

    Πρέπει να καταλάβετε πως όλοι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και όχι να κοροιδέψουμε κανέναν. Θεωρώ απαράδεκτο να χάσω την δουλειά μου και να έρθει κάποιος χωρίς καμία εμπειρία με διδακτορικό να μου πάρει τη θέση. Θα βρεθώ δηλαδήη στον δρόμο μετά απο τόσα χρόνια. Αφού είμαι ήδη τόσα χρόνια αρα δουλεύω σωστά και είμαι απαραίτητη. Αν δεν με ήθελαν στην αρχή ας μη με κρατάγανε. Τώρα μου είναι δύσκολο να βρω αλλού δουλειά.

    Το σκηνικό θα αλλάξει αν πρώτα τακτοποιηθούν οι χιλιάδες συμβασιουχοι που συντηρούν όλων των ειδών τις επιχειρίσεις. Ας γίνει ένας έλεγχος ποιοι δουλεύουν και ποιοι δεν υπάρχουν. Τέλος στις συμβάσεις με υπαλλήλους φαντάσματα. Το καινούριο σύστημα αξιολόγισης να μας λάβει υπόψιν του και να μην βγούμε εκτός εξαιτίας διαφορετικού τρόπου αξιολόγισης.

    Δεν χρειάζεται να υπάρξουν άνεργοι σε τιμωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Φτάνει πια με αυτη τη λογική στη χώρα μας.

    Κάντε το σωστό!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:19 | ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Όλα αυτά είναι τεχνάσματα που εφευρίσκουν για να βολεύουν κάθε φορά είτε τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ οι εκάστοτε κυβερνώντες πάντα μέσω του ΑΣΕΠ ο μόνος ρόλος του οποίου ήταν ανέκαθεν η νομιμοποίηση της κάθε λογής αυθαιρεσίας (φωτογραφίες υποψηφίων, προτεραιότητα σε άτομα που είχαν παρακολουθήσει στημένα σεμινάρια, ειδικές εξαιρέσεις, δεκάρια του εξωτερικού, καθημερινές αλλαγές του νόμου ανάλογα με το ποιους έπρεπε να βολέψουμε κάθε φορά,συνεντεύξεις κλπ ). Αυτή τη στιγμή ο ρόλος του κατά τα άλλα πάντα ακριβοδίκαιου και αξιοκρατικού ΑΣΕΠ είναι να τακτοποιήσει τον κομματικό στρατό του ΠΑΣΟΚ που επί πέντε χρόνια κολλούσε αφίσες. Βέβαια όλοι αυτοί υπεραμύνονται για το θεσμό του ΑΣΕΠ όπως και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που αναφέρονται σε αυτό σα να πρόκειται για το υπεράνω όλων στοιχείο ηθικής και αξιοκρατίας στην Ελλάδα.

  • Με αφορμή τη διαβούλευση για προσλήψεις στο Δημόσιο,
    το autenergos.blogspot.com προτείνει:
    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!
    Δεκάδες χιλιάδες ιερείς φουσκώνουν αχρείαστα το δημόσιο!
    Να μεταφερθούν στους δήμους ως εργαζόμενοι!
    Ο Αρχιεπίσκοπος απαλλαγμένος ως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ!

    Η δεξιόστροφη προϋπηρεσία του ΠΑΣΟΚ και η προδοσία μετά το 1981 συγκρατεί κάθε αισιοδοξία για την τελική έκβαση των καλών διακηρύξεων.
    Καλό, κατ΄ αρχήν το νομοσχέδιο για την πρόσληψη των Δημοσίων Υπαλλήλων.
    Θα μείνω όμως σε ένα που δείχνει την υποκρισία της κυβέρνησης και την εξάρτηση από την θρησκεία:
    Γιατί αφήνει έξω από τις διαδικασίες πρόσληψης την εκκλησία; Πώς είναι δυνατόν να μη λαμβάνονται υπόψη οι δεκάδες χιλιάδες παπάδες, καλόγεροι, αρχιμανδρίτες, δεσποτάδες οι οποίοι υπολογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι; Χρυσοπληρώνονται και συνταξιοδοτούνται από το δημόσιο για ποια υπηρεσία;
    Είναι δυνατόν κάποιος να γίνεται καλόγερος ή ασκητής «για να αφιερωθεί στο θεό» και μετά από λίγο να μισθοδοτείται ως δημόσιος υπάλληλος;
    Είναι δυνατόν να κτίζουν κάθε τόσο ένα ναό, ενώ δεν υπάρχουν χώροι για σχολεία, και αμέσως ο δεσπότης να χειροτονεί έναν παπά ιδρύοντας θέσεις δημόσιου υπάλληλου;
    Είναι δυνατόν να υπάρχουν ναοί με πολλούς ρασοφόρους (κάθε βαθμίδας) δημιουργώντας αυθαίρετα θέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
    Είναι δυνατό ένα μοναστήρι να μαζεύει τον οποιοδήποτε για καλόγερο και αμέσως να τον μισθοδοτεί το δημόσιο ως υπάλληλό του;
    Μπορεί ένας δήμαρχος ή νομάρχης να προσλάβει μόνος του υπάλληλους όπως ο δεσπότης;
    Και γιατί μόνο στην Ορθοδοξία; Τα άλλα δόγματα;

    Προτάσεις:
    -Να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση τον αριθμό των μισθοδοτούμενων και συνταξιούχων ρασοφόρων (ανά νομό και εκκλησία).
    -Να δημιουργήσει νέα κατηγορία αμειβόμενων πολιτών, ως ρασοφόρων, έξω από αυτήν των δημοσίων υπαλλήλων για να μην πολλαπλασιάζουν τους δημόσιους υπάλληλους.
    -Καμία διοικητική αρμοδιότητα να βαπτίζουν, παντρεύουν, κηδεύουν. Η θρησκευτική επιλογή των πολιτών, να μη σχετίζεται με πολιτικά, διοικητικά ή νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    -Κανένας ΝΕΟΣ ρασοφόρος (κάθε βαθμίδας) δημόσιος υπάλληλος.
    -Οι υπάρχοντας μετατρέπονται σε υπαλλήλους του δήμου που ανήκουν και προσφέρουν σε αυτούς τις υπηρεσίες τους.
    -Όσοι αρνούνται, χάνουν την ιδιότητα του δημόσιου υπάλληλου, κρατώντας τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα χρόνια προϋπηρεσίας.
    -Ο Αρχιεπίσκοπος είναι πλήρως απαλλαγμένος, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
    -Οι επίσκοποι έχουν περιορισμένο ωράριο στο δήμο.
    -Η εκκλησία να συμπληρώσει τα κενά της σε ιερείς, με πιστούς της που έχουν επάγγελμα αλλά θέλουν να ασκούν ταυτόχρονα και την ιεροσύνη.
    Συμπληρωματικά:
    -Εκκλησίες δεν κτίζονται εφόσον υπάρχουν άλλες στην κοινότητα.
    -Στους δήμους δεν κτίζεται νέα σε απόσταση 500 μέτρων από υπάρχουσα.
    -Από τις υπάρχουσες, όποια βρίσκονται σε απόσταση διακοσίων μέτρων από άλλη, μετατρέπεται σε μουσείο, σχολείο, παιδικό σταθμό με πλατεία τον περιβάλλοντα χώρο.
    -Ρασοφόρος δημόσιος υπάλληλος ανά 4 κοινότητες και στους δήμους σε ναούς με απόσταση 500 μέτρων ο ένας από τον άλλο.
    -Κανένας δεύτερος ρασοφόρος δημ. υπαλ. στον ίδιο ναό.
    -Στα μοναστήρια κανένας ρασοφόρος δημόσιος υπάλληλος.
    -Οι ιερείς, ιδιώτες, προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ.

    Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν
    να πληρώνονται ως δημόσιοι
    υπάλληλοι κάποιοι που λένε
    ότι είναι αφιερωμένοι στο θεό.

    Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά, με πολύ χρόνο και ευθύνες, σε εργατικά επαγγελματικά πολιτιστικά σωματεία, συνεταιρισμούς, δήμους κοινότητες, ποικίλες οργανώσεις, κόμματα κλπ και ποτέ δεν αμείβονται. Προσφέρουν γιατί πιστεύουν σε αυτό το οποίο κάνουν. Οι μόνοι που πληρώνονται (γιατί δεν… πιστεύουν;) είναι οι ορθόδοξοι παπαδοκαλογεροδεσποτάδες. Αμείβονται για να προσεύχονται! Πληρώνονται για να πωλούν σκοταδισμό! Και επιπλέον, στην αδιαφανή διάθεσή τους τα πλούσια παγκάρια και η αμύθητη περιουσία.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
    θα τολμήσει ή θα προδώσει
    για μια ακόμη φορά;

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:34 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – — 14 Νοεμβρίου 2009 @ 10:00
    ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.
    ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ;
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ;
    ΕΓΓΡΑΦΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΑΒΑΤΕ;
    ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΟ «ΜΕΣΟΝ» ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΑΤΕ.
    ΑΡΑ, ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΣ.
    ΗΣΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΗς ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.-

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:08 | Σπυρίδων Μουρτάς

    Αγαπητοί φίλοι,

    Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για την εισαγωγή τεστ και στους stagiers προκειμένου να διοριστούν και να λάβουν επιπλέον μόρια.

    Δηλαδή δεν φτάνει που κάποιοι τους εκμεταλλευτήκαν, τώρα θα τους βάλουμε να δώσουν και εξετάσεις? Τι εξετάσεις? Εάν διδάχθηκαν καλά να βγάζουν φωτοτυπίες και να εργάζονται στο δημόσιο δίχως καμία ευθύνη αφού δεν είχαν κανένα δικαίωμα υπογραφής?

    Είναι απόλυτα σωστή η κατάργηση του 50%. Κατεμέ οι stagiers δεν θα έπρεπε καν να μοριοδοτηθούν για την μαθητεία (ως εργασία). Τι να το κάνω εάν πράγματι κάποιοι εν τέλη προσέφεραν εργασία, όταν στα χαρτιά φαινόταν μαθητεία. Εάν εγώ παρακολουθώ μαθήματα στο Παν/μιο για να μάθω, και συμμετέχω σε εξετάσεις, και γράφω καλά, δίχως να έχω εγγραφεί, θα μου δώσουν και πτυχίο?

    Παρόλα ταύτα υπήρχε μία κατανόηση από τον νομοθέτη και τους μοριοδοτεί την μαθητεία ως εργασία. Μέχρι εκεί. Τι παραπάνω πια.

    Πολύ σωστή και δίκαιη η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:44 | Αναστασιος

    Δε μπορω να καταλαβω γιατι αναφερουν συνεχεια ορισμενοι τα πτυχια και τα συγκρινουν με τα STAGE και την πριμοδοτηση που ισχυε μεχρι τωρα για αυτα.

    Αν καποιος ειναι Δ.Ε με stage παιρνει θεση Π.Ε και δεν το ηξερα?

    γιατι λοιπον να πρεπει να μηδενιστουν τα μορια της προσαυξησης του για ενα αντικειμενο στο οποιο εχει προυπηρεσια πολλα χρονια?
    στον ιδ.τομεα δεν κοιτανε την προυπηρεσια σου , κοιτανε μονο το πτυχιο σου?

    και γιατι να μην μηδενιζονται τα μορια στα πτυχια για αντικειμενα που δεν ειναι συναφη?
    στον ιδ.τομεα κοιτανε μη συναφη πτυχια με το ειδος της δουλειας που σου προσφερουν?

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:06 | ΕΙΡΗΝΗ Β.

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ)! ΜΗΠΩΣ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ (ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ)?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:56 | Γιάννης Ρήγας

    Η κατάργηση της μοριοδότησης των stage είναι απόλυτα δικαιολογημένη εφόσον οι περισσότεροι είχαν προσληφθεί με αδαφανείς διαδικασίες. Ίσως, όμως, έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχομενο της διενέργειας ενός εφάπαξ ειδικού διαγωνισμού μεταξύ των απολυομένων stagiers για τον εντοπισμό αυτών που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες σε νευραλγικές θέσεις του δημόσιου τομέα. Εξυπακούεται πως ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφούν με αυτόν το διαγωνισμό θα αποτελεί μικρό κλάσμα των συνολικών προκηρυσσομένων θέσεων.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:52 | Τάσος

    Το σχέδιο νόμου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση σε μια χώρα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση αξιών και αρχών. Μοναδική προϋπόθεση είναι η συνέπεια. Να μην καταστεί και αυτός ο νόμος, όταν ψηφιστεί, διάτρητος όπως ο ν.2190/1994, όταν οι πολιτικές παρατάξεις διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να ψαρέψουν εκλογική πελατεία μέσα από κομματικούς διορισμούς.
    Χρειάζεται να γίνει μια καινούρια αρχή που να βασίζεται σε αξίες και σταθερούς κανόνες, ούτως ώστε να εμπεδώσουν όλοι οι πολίτες αυτού του κράτους ότι υπάρχει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο χωρίς «παραθυράκια» για ημέτερους. Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης θα γνωρίζει με ακρίβεια τι θα πρέπει να κάνει για να καταλάβει μια θέση στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρέπει όμως να υπάρξει μια συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο σε διακομματική βάση έτσι ώστε όταν κάποια στιγμή στην εξουσία διαδεχθεί ένα άλλο κόμμα να μην οδηγηθούμε σε πλήρη ανατροπή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
    Απαιτείται η συναίνεση όλων των παρατάξεων και ο παραμερισμός του φθηνού λαϊκισμού για προσέλκυση αμφίβολων και εφήμερων ψήφων.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | Konstantina

    Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει οποσδήποτε να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προσαύξηση κατά 50% στους stagiers!!Θεωρώ πως δεν είναι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να προσφέρουν τον νέο αέρα που χρειάζεται ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα για να φτάσει άλλες χώρες όπως η Αγγλία για παράδειγμα.

    Είναι άνθρωποι οι οποίοι προφανώς είδαν αυτού του είδους τις συμβάσεις ως ένα παράθυρο για την μονομοποίηση τους, καθώς δεν κατείχαν τα υπόλοιπα προσόντα που απαιτούυνται απο το ΑΣΕΠ (πτυχία σπουδών,γλώσες, μεταπτυχιακά).Μόνο αυτό το λόγο μπορώ να σκεφτώ για κάποιον που από επιλογή του εργάζεται ανασφάλιστος για 500 ευρω.

    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως μου έχει δοθεί και εμένα η ευκαιρία να μπω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και την απέριψα. Θα ήταν η απόλυτη εκμετάλευση των σπουδών και προσόντων μου, που με τόσο κόπο πραγματοποίησα..

    Θα μου πείτε, και εμείς που δεν έχουμε πτύχία??Εκεί θα απαντούσα πολύ απλα..Από πότε ο δημόσιος τομέας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τον καθε ένα που έτυχε να μη σπουδάσει / εξειδικευτεί?Τον κάθε ένα που απολύθηκε απο κάποιο εργοστάσιο που έκλεισε??Μα και εγώ έχω απολυθεί στο παρελθόν..

    Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το σημερινό αποτρόπαιο καθεστώς των δημοσίων υπηρεσιών εάν γεμίσει με εργαζομένους που ξεκίνησαν με ένα πρόγραμμα stage και δεν εξειδικεύτηκαν σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην Ελληνική γραφειοκρατεία!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 10:50 | mixalis larisis

    Σχολιάζοντας την νομοθετική πρωτοβουλία με τίτλο «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής:

    «Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέχισης της τακτικής παραποίησης της πραγματικότητας και κραυγαλέας υποκρισίας, την οποία ακολουθούν πάντοτε οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας διαχρονικά ότι δεν αλλάζουν, όποια λεοντή «εκσυγχρονισμού» και αν φορέσουν πρόσκαιρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ».

    Τονίζεται πριν απ’ όλα στον κ. Παπανδρέου ότι οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες, με κορυφαίο και συνυπογράφοντα μάλιστα πολλές φορές Υπουργό τον ίδιο, που καθιέρωσαν – ως πάγια δε μέθοδο πολιτικής από το 1981 και επέκεινα – την ανομία, την ανισότητα, την αδικία, και , συνακόλουθα, τις πελατειακές σχέσεις ιδίως στον τομέα των προσλήψεων. Και υπενθυμίζεται στον κ. Παπανδρέου ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή, πλήρως συνεπής στις δεσμεύσεις της, ξεκίνησε να βάλει τάξη στην εξάλειψη της ομηρίας των συμβασιούχων που οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν, εκθέτοντας επιπλέον ανεπανόρθωτα τη Χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πρέπει να θυμάται ο κ. Παπανδρέου ότι εφαρμόζοντας – και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ το θέμα εκκρεμούσε επί ΠΑΣΟΚ σχεδόν δέκα χρόνια – το Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία, η Κυβέρνηση Καραμανλή μονιμοποίησε πάνω από 33.000 συμβασιούχους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ καθιέρωσε, παράλληλα, για τους λοιπούς μοριοδότηση 50%, και σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. ΚΕΠ) πάνω από 50%. Έτσι, άλλωστε, έκλεισε και η τεράστια εκκρεμότητα που, όπως προανέφερα, δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκριναν ότι ο ως άνω συνδυασμός ρυθμίσεων της Κυβέρνησης Καραμανλή ικανοποιούσε πλήρως το κοινοτικό δίκαιο, ενώ, ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται ότι οι προ του 2004 ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσαν τη Χώρα σε καταδίκες από πλευράς κοινοτικού δικαίου.

    Με τη σημερινή της νομοθετική πρωτοβουλία και επικαλούμενη, δήθεν, την εξυπηρέτηση της ευνομίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται ουσιαστικά να ξανανοίξει τις πληγές που εκείνη είχε δημιουργήσει. Ειδικότερα η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης της εμπειρίας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και αφενός αντισυνταγματική, ως αντίθετη προς την αρχή της ισότητας, αφετέρου δε αντίθετη προς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για την προσαρμογή της νομοθεσίας μας, όπως προεκτέθηκε, στην κοινοτική οδηγία περί συμβασιούχων. Αντί λοιπόν να κλείσει το ζήτημα οριστικά από πλευράς κοινοτικού δικαίου το ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και ξεχνώντας το παρελθόν του, μας οδηγεί και πάλι σε νέες περιπέτειες ενώπιον των οργάνων της Ε.Ε. .

    Πέραν τούτου η όλη «λογική» που διέπει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης δείχνει την νοοτροπία ισοπέδωσης των πάντων, πάγιο άλλωστε χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατάργηση της συνέντευξης – που ούτως ή άλλως, και παρά τα μυθεύματα που είχαν κατά καιρούς καλλιεργηθεί, γινόταν πάντοτε εφόσον το ενέκρινε το ΑΣΕΠ και μέσω του ΑΣΕΠ- ιδίως δε η κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων ως προϋπόθεσης για τη μοριοδότηση κατά την πρόσληψη, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στη λογική της αναξιοκρατίας και της κατάφωρης παραβίασης της αρχής της ισότητας.

    Η συζήτηση στη Βουλή, εφόσον βεβαίως η ως άνω νομοθετική πρωτοβουλία καταλήξει σε σχέδιο νόμου, θα καταρρίψει τον μύθο του «νέου» ΠΑΣΟΚ και θα επιβεβαιώσει τη γνωστή ρήση, που ταιριάζει απόλυτα στο ΠΑΣΟΚ, ότι «οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές».
    AYTH EINAI H MEGALH ALHTHEIA KYRIOI….

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 10:20 | ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Ναι κύριε Υπουργέ!!αποκεφαλίστε όλους εμάς που δουλέψαμε τόσα χρόνια με συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου ακόμη κ με μαύρα για να ζήσουμε τα παιδιά μας!!ναι τιμωρείστε μας που δεχτήκαμε να δουλεύουμε με ελάχιστα χρήματα χωρίς δώρα επιδόματα άδειες..προσωπικά τιμωρείστε με που έφτασα να γεννήσω σχεδόν στην δουλειά κ δεν πήρα τίποτα , που ούτε το παιδί μου δεν με άφησαν να θηλάσω!! τιμωρείστε μας που πιστεύαμε σε ένα καλύτερο αύριο..τιμωρείστε μας που εμπιστευτήκαμε τους νόμους της έλλαδος!!τιμωρείστε μας που δεν είχαμε την άνεση για μεταπτυχιακά κ διδακτορικά!!
    ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ!!ΦΤΙΑΓΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ!!!

    ΝΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    από τους πολιτικούς γιατί ποτέ δεν τιμωρείται κανείς και μαι ζωή την πληρώνουμε εμείς?

    ΓΙΑΤΙ???????

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 04:12 | ΜΑΤΖΑΝΙΔΗΣ Σ.

    Επιτέλους! Με το νομοσχέδιο αυτό αισθάνομαι σαν να με έχει δικαιώσει το Συμβούλιο Επικρατείας, που είναι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Όταν εγώ και χιλιάδες άλλα παιδιά παράλληλα με την εργασία στον ιδιωτικό τομέα κάναμε ξένες γλώσσες ή μεταπτυχιακές σπουδές, άλλοι κοιτούσαν να βολευτούν με αδιαφανείς διαδικασίες σε θέσεις stage ή να συνάψουν συμβάσεις έργου για να παίρνουν επιπλέον μόρια χωρίς μόχθο. Πολλούς επαίνους λοιπόν στο νομοθέτη που αμβλύνει μια μεγάλη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας. Η μόνη μου ένσταση είναι για τη μοριοδότηση του 2ου μεταπτυχιακού τίτλου που θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει, ίσως με λιγότερα μόρια από τον 1ο, πχ 200 ο πρώτος και 100 ο δεύτερος. Έτσι δε θα καταργηθεί ένα αντικειμενικό προσόν διορισμού, χωρίς από την άλλη να μετατραπεί σε προαπαιτούμενο.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 03:11 | ΣΤΕΦΑΝΙΑ

    Συμφωνώ βεβαίως ότι πρέπει να καταργηθεί η προσαύξηση μοριοδότησης λόγω προϋπηρεσίας στον δημόσιο τομέα. Το θεωρώ αυτονόητο. Δεν πρεπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Επιπλέον είναι γνωστοί δυστυχώς οι τρόποι εισαγωγής στον δημόσιο τομέα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Γιατί λοιπόν, κάποιος που δεν κοπιάζει εξίσου με κάποιον που αναζητεί και με κόπο βρίσκει εργασία στον ιδιωτικό τομέα να πριμοδοτείται με προσαύξηση? Εξάλλου στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα η προϋπηρεσία μπορεί να αφορά απλά το να βγάζουν οι υπάλληλοι φωτοτυπίες εν αντιθέση με τον ιδιωτικό τομέα.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 02:07 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Συμφωνώ με την κατάργηση της προσαύξησης.Τόσο εγώ όσο και πάρα πολύ άλλοι προσπαθούσαμε επί χρόνια μόνο με τα πτυχία μας και την ΑΠΛΗ εμπειρία μας να διαγωνιστούμε για μία θέση εργασίας στο δημόσιο χωρίς αποτέλεσμα.Πάντα μπροστά μας βρίσκαμε άτομα που σαν κύριο προσόν είχαν την άδικη ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ και το σεμινάριο.
    Νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση που βλέπω για πρώτη φορά το κράτος να με προστατεύει και να μην με οδηγεί να ρίξω την αξιοπρέπεια μου για να πετύχω τον στόχο μου.
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε να αλλάξετε ότι άδικα ίσχυε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για εμάς και αργότερα για τα παιδιά μας.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 02:40 | Φιλιππος

    Μοριοδοτήστε γενναία την εργασιακή εμπειρεία ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα stage για να μην φωνάζουν…μοριοδοτήστε όμως με τον ίδιο τρόπο την εμπειρία όλων των υπόλοιπων εργαζομένων σε ανάλογες θέσεις του ιδιωτικού τομέα! Αυτό θα πει κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη!!! Η εμπειρεία είναι εμπειρεία κύριοι όπου και αν αυτή αποκτάται…είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 01:22 | ΤΣΙΠΛΑΚΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Η ΜΟΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    ΥΓ.ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009 ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ STAGE NA ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΥΛΩΝΕΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ¨ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΝ¨ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 01:03 | Παρασκευή

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ…ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΡΓΟΙ…ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ,ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΜΕ STAGE H’ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ(ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ,ΠΕΡΙ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ)ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΙΣΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΑ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Κ.Λ.Π.ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΕΠΙΣΗΣ!ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ STAGERS ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΥ(Π.Χ.ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΩΝ,ΣΤΟ ΙΚΑ Κ.Α.)ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΙΣΕΣ ΚΙ ΟΜΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ+ΚΡΙΤΗΡΙΑ!ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΥΓΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 01:03 | Αναστασιος

    Συνεχιζω να βλεπω σε διαφορα σχολια απο καποιους υπερμαχους της δικαιοσυνης τραγικες συγκρισεις και πραγματικα εχω μια απορια..τρωνε κουτοχορτο..τα λενε ετσι επειδη τους συμφερει..η υποστηριζουν το κομμα που ψηφισαν γιατι εχουν να κερδισουν κατι απο αυτο?
    βλεπω συνεχεια να συγκρινουν καποιον που δουλευε με stage με καποιον που δουλευε στον ιδ.τομεα και λενε γιατι να μην παιρνει π.χ μορια και αυτος που δουλευε στον ιδ.τομεα.

    1ο ερωτημα Αυτος που δουλευε στον ιδ.τομεα δεν επαιρνε ενσημα? δεν επαιρνε δωρα χριστουγεννων πασχα? δεν επαιρνε αδειες? δεν επαιρνε επιδομα αδειας?δεν επαιρνε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ?

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ STAGE ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

    2ο ερωτημα Ποιος σας ειπε οτι τα παιδια με stage δεν δουλευανε ποτε στον ιδ.τομεα και πρεπει να πανε πρωτα εκει για να χαλιναγωγηθουν οπως λετε.
    Εγω προσωπικα δουλευα 6+ χρονια στον ιδ.τομεα.

    3ο ερωτημα Γιατι να μην μοριοδοτειται η προυπηρεσια σε συγκεκριμενη θεση που προκυρησσεται? Οταν δουλευω 4-5 χρονια σε αυτη τη συγκεκριμενη θεση δεν την ξερω καλυτερα?

    4ο ερωτημα Γιατι να ειναι ικανοτερος καποιος που εχει πτυχιο απο καποιον που δουλευει 8 χρονια? επειδη εχει πτυχιο σημαινει οτι ειναι πιο εξυπνος? ποιος το οριζει αυτο? ο μπαμπας και η μαμα που του δωσανε λεφτα να σπουδασει εξω?

    5ο ερωτημα Αν θελατε να παρετε κ εσεις μορια με STAGE θα μπορουσατε καλλιστα να το κανετε αλλα ολοι γνωριζουν ποσο εξαθλιωτικο ειναι , οποτε μην λετε ξαφνικα ηταν αδικο για εσας..και δικαιο για εμας..

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ STAGE ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΟΠΟΙΕΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙ ΑΙΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΒΑΘΜΟΥ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΙ’ΑΛΛΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΠΕΞΩ.

  • Κατ΄ αρχήν θεωρώ σωστή την κατάργηση της προσαύξησης 50% λόγω εμπειρίας, από την στιγμή μάλιστα που δεν ισχύει και για τους απασχολούμενους με stage στον ιδιωτικό τομέα.
    Βέβαια δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.
    Μάλλον θα έπρεπε να προβλεφθεί ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρη κατάργηση.Πρότασή μου είναι να ισχύσει μοριοδότηση 10-15% για τους απασχολούμενους ήδη με προγράμματα stage σε δημόσιο ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα και 20-25% για τους επι συμβάσει ήδη απασχολούμενους.
    Και από κει και μετά ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Μόνο μόνιμοι και μέσω ΑΣΕΠ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΙΔΙΑΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 2ΗΣ,3ΗΣ ΚΑΙ 4ΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ Η/Υ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΨΝ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ?3+2=ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ?Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΓΕΩΛΟΓΟΣ Ή Ο ΒΙΟΛΟΓΟΣ?ΜΗΠΩΣ Ο ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΣ Ή Ο ΕΔΑΦΟΛΟΓΟΣ!
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΛΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ?Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ?
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΠΡΟΣΒΑΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ 5.000 ΦΟΙΤΗΤΩΝ?ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:24 | ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ 27 ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ-ΜΑΛΛΟΝ 6-ΜΟΝΟ ΒΓΑΛΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.
    ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ, ΟΥΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!!!
    ΠΛΗΡΩΣΑ 500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ!!!
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ;;;; ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΠΕΤΕΙΤΑΙ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η/Υ;;
    ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΛ. 6946011518

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:03 | ΕΛΕΝΗ

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ STAGE,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΑΣ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ! ΗΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ STAGE ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ! ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ MIA STAGIER ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ STAGIER ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ! ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙ ΔΕΧΤΗΚΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ STAGE! ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ!ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ STAGE ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ!
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ <> ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ! ΣΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ STAGE,ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΡΙΣΚΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΡΙΣΚΟ! ΩΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΑΣ?
    ΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΕΙΧΑΜΕ ΕΡΓΟ! ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ? Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ? ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ? ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΑ!!! ΦΤΑΝΕΙ!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:41 | Γιαννης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗς ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 50% ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.Κ ΓΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΧΩ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 64ΜΗΝΕΣ.ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 60 ΜΗΝΩΝ.ΑΡΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΩΣ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:09 | ΘΑΝΟΣ ΡΕΤΣΙΝΑΣ

    Εξ’ ορισμού, δεν είμαι αντίθετος στην κατάργηση της προσαύξησης. Τι γίνεται όμως με όλους τους πολίτες, οι οποίοι στην κάθε θεμιτή τους προσπάθεια για αύξηση των μορίων τους -και ακολουθώντας πάντα βέβαια τους νόμους του κράτους- βρίσκονται ξαφνικά σε μια νύχτα να μην δικαιούνται αυτών των μορίων?
    Με ποιο τρόπο διασκεδάζονται οι προσπάθειες τόσων ετών, τόσων πολλών υποψηφίων, όταν ακαριαία προκύπτουν άκαρπες και μάταιες.
    Είμαι θετικά προσκείμενος σε αλλαγές του περί ο λόγος νόμου και σε κατάργηση περίεργων έως αδιαφανών διαδικασιών, βλέπε συνέντευξη κλπ.
    Κοντολογίς, σε διατάξεις που δεν ακυρώνουν το παρελθόν, δεν σβήνουν απ’ το χάρτη πορείες που ξεκίνησαν στο παρελθόν, για πολλούς ίσως και στο μακρινό παρελθόν.
    Μας καλέσατε όλους να προχωρήσουμε «μαζί»,από κάπου όμως ερχόμαστε ήδη, υπήρχαμε και πριν την αξιόλογη πρότασή σας, ούτε εσείς, μήτε και εμείς δεν προκύψαμε από παρθενογένεση.
    Λυπάμαι που δεν προκύπτει ίχνος μεταβατικότητας στις συγκεκριμένες αλλαγές. Ακολουθούσαμε τόσα χρόνια νόμους τους κράτους και διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ -δεν αναφέρομαι σε τυχόν αδιαφανείς τοποθετήσεις-, πως ακυρώνονται όλα αυτά?
    Τελικά, είναι τόσο εύκολο να ακυρώνεται το παρελθόν μας, άρα και εμάς στο σήμερα?
    Ευχαριστώ θερμά για τον χώρο και τον χρόνο.
    Με τιμή

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:11 | Παναγιώτης Μαρίνης

    Αγαπητοί φίλοι, όλα τα προβλήματα υπάρχουν γιατί ισχύει η μονιμότητα στο δημόσιο τομέα. Είναι δυνατόν ένας εργαζόμενος να μη μπορεί να απολυθεί από τον εργοδότη του. Πρώτον είναι ένα ρατσιστικό μέτρο απέναντι σε όλους εμάς που δεν ξέρουμε εάν αύριο θα έχουμε δουλειά και το δεύτερο που είναι συνέπεια της μονιμότητας είναι μικρή παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Οι άνθρωποι αυτοί εάν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα, αμφιβάλλω εάν θα έπερναν τα μισά λεφτά (εάν δεν τους είχαν απολύσει ήδη). Επιτέλους καταργήστε τη μονιμότητα για να πάει μπροστά η Ελλάδα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:44 | NΙΚΗ

    Α)Για τις κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ πέραν του βαθμού του πτυχίου, κριτήριο βαθμολογίας πιστεύω ότι πρέπει να αποτελέσει και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των σπουδών (χρόνος φοίτησης). Με το κριτήριο αυτό θα δοθούν μόρια σε εκείνους που είχαν την ικανότητα, την εργατικότητα, τη συνέπεια η και την βιοποριστική ανάγκη να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός του χρόνου που προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών τις κάθε σχολής. Δίδεται έτσι και ένα κίνητρο σε όλους εκείνους που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ να ολοκληρώνουν γρηγορότερα τις σπουδές τους με απώτερο σκοπό τη μείωση των εξόδων λειτουργίας των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Είναι γεγονός ότι ο μέσος όρος των φοιτητών μιας σχολής με κανονική διάρκειά φοίτησης 4 έτη παίρνει πτυχίο το λιγότερο σε 6 έτη. Αυτό το κόστος το επωμιζόμαστε όλοι οι Έλληνες πολίτες.Φυσικα υπαρχουν και εκεινοι που για λογους υγειας η λογους οικονομικους(εργαζομενοι φοιτητες) χρειάστηκε να υπερβούν τα έτη φοίτησης. Αυτό εύκολα αποδεικνύεται και μπορούν να τύχουν της ίδιας βαθμολογίας με κάποιον που αποφοίτησε κανονικά.

    Β)Δεν διαθετω μεταπτυχιακο τιτλο σπουδων γιατι δεν ειχα την οικονομική ανεση. Θελω ομως να ειμαι δικαιη, και επιθυμω το ελληνικο δημοσιο να ειναι στελεχομενο με ανθρωπινο δυναμικο ικανο να προσφερει τις απαραιτητες υπηρεσιες στον πολιτη. Το δημοσιο δεν ειναι εμπορικο καταστημα, αν δεν σ’ εξηπηρετει το ενα να πας στο αλλο.
    Τα μεταπτυχιακά θα πρέπει να βαθμολογούνται στην περίπτωση που υπάρχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης που προκηρύσσεται και μόνο για ορισμένες θέσεις στις οποίες κρίνεται απαραίτητη η εξειδίκευση. Κατ αυτόν τον τρόπο και δεν θα αδικούνται όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακό αλλά και εκείνοι που κατέχουν μεταπτυχιακό να διορίζονται σε θέσεις που θα μπορούν να προσφέρουν πραγματικά τις εξειδικευμένες γνώσεις τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Γ)Την κατάργηση της προσαύξησης 50% για προϋπηρεσία στο δημόσιο την βρίσκω απόλυτα σωστή Είναι χρόνια τώρα το παράπονο μου που ενώ κατάφερα να τελειώσω τις σπουδές μου και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό έβλεπα άλλους με χαμηλότερο βαθμό να προηγούνται λόγο τις προαναφερόμενης προϋπηρεσίας. Όλοι όμως γνωρίζουμε και εσείς που διαθέτεται την προϋπηρεσία αυτή ακόμα καλύτερα ότι την αποκτήσατε (τουλάχιστον το 90% από εσάς)χρησιμοποιώντας πολιτικό μέσο.

    Η αλλαγή στη νομοθεσία για τις προσλήψεις στο δημόσιο όπως και πολλές άλλες αποφάσεις και ενέργειες σας (π.χ. η ακύρωση των παράνομων προσλήψεων στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.) από την ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας έχουν ξυπνήσει μέσα μου την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Ελλάδα!

    Σας παρακαλώ …συνεχίστε έτσι!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:32 | Ελληνίδα πολίτης

    Αδικία είναι μόνο και μόνο που ζούμε σε αυτό το Ελληνικό Κράτος με αυτούς τους πολιτικούς. Που μόνο πολιτικοί δεν είναι αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα πλουτίσουν. Και καλά μας κάνουν δηλαδή αφού και εμείς οι ίδιοι τους το επιτρέπουμε με την ψήφο μας.
    Η σημερινή κυβέρνηση υποτίθεται εκλέχθηκε για να βάλει ως πρώτο κύριο μέλημά της τον ΠΟΛΙΤΗ. Ωστόσο μόνο αυτό δεν έγινε, αφού και πάλι είναι εμφανές ότι όπως και οι προηγούμενοι έτσι -για ακόμα μια φορά- και αυτοί είναι με το μέρος του Κεφαλαίου.
    Επαναλαμβάνω όμως ότι καλά μας κάνουν αφού ο αφελής Ελληνικός λαός πίστεψε και πάλι στα ψέμματά τους.
    Τώρα για τα STAGE τι να πρωτοπω. Ότι καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το ότι όλοι δεν μπήκαμε με μέσον όπως υποστηρίζουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και οι πολιτικάντηδες.
    Αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί πραγματικά με το πρόβλημα των STAGE και να διακόψει αυτήν την αθλιότητα, που το ίδιο δημιούργησε και που στα χνάρια του βάδισε η Ν.Δ., θα έπρεπε νομίζω να ρωτήσει και τους εργαζομένους για την άποψή τους. Και όχι να τα διακόψει με τη λογική του διαίρει και βασίλευε, χωρίς να έχει δώσει μια πραγματικά ουσιαστική λύση για τους εργαζομένους (νομίζω ο όρος «μαθητεία» υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας).
    Για μια ακόμα φορά ο Ελληνικός λαός ξεγελάστηκε, αφού ουσιαστικά θέλει να ξεγελαστεί, οπότε όπως λέει και το ρητό «καλά να πάθουμε». Το ότι δεν βλέπω μέλλον για την Ελλάδα δεν χρειάζεται να το αναφέρω. Ίσως κάποια στιγμή που θα ξυπνήσει ο λαός να είναι ήδη αργά. Ας μη ζητήσουμε όμως τότε ευθύνες. Ας κοιταχτούμε καλύτερα στον καθρέφτη και ας μουντζωθούμε. Viva la vida.

    Σχόλιο: Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με την καμία ρε παιδί μου είναι το ότι μας κυβερνάει ο Πάγκαλος και ότι μπαίνει στο κοινοβούλιο ο ΛΑΟΣ. Δηλαδή πραγματικά τι αμαρτίες πληρώνουμε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | spyros mihos

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

    ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | XRISTINA

    OXI STHN KATARGHSH TOY 50%.OI SYMBASIOYXOI EINAI XRHSIMOI KAI APARAITHTOI.ANHKW SE AYTOYS KAI OTAN APEIXAME APO THN ERGASIA MAS TIPOTA DEN DOYLEYE.
    KANEIS DEN PERISEYEI.KRATEISTE TOYS HDH YPARXONTES KAI FERTE KAI ALLOYS KAI OLOI NA MONIMOPOIHTHOYN.ETSI KATAPOLEMEITE H MEGALH ANERGIA KAI KALYPTETE TA KENA POY YPARXOYN

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:28 | Νικος

    Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση του 50% . Γιατί ο έχων 5 συμβάσεις σε Δήμο να την δικαιούται και ο έχων 17 χρόνια επαγγελματίας οδηγός , νυν οδηγός υπεραστικού κτελ να μην την δικαιούται ? Απορρίμματα ο ένας , ανθρώπους ο άλλος
    Προσμετρούμενη μισθολογικά η εμπειρία του δημόσιου ,όχι όμως και του ιδιωτικού υπαλλήλου .
    Απαραίτητο πτυχίου μηχανικού η ηλεκτρολόγου αυτοκίνητου για οδηγός απορριμματοφόρου , μήπως όμως πρέπει να εξετασθεί επιπλέον και το θέμα της συνάφειας πτυχίου με ένα πτυχίο μηχανικού ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ για παράδειγμα ο οποίος έχει υπηρετήσει στην αεροπορία σαν υπόλογος αεροσκάφους ( υπόλογος υπογράφει πριν την πτήση) και ο οποίος μηχανικός Α/φων έχει διδαχτεί τα ίδια μαθήματα και πλέον με το μηχανικού αυτοκινήτου ? Εγώ είμαι αυτός και τι σύμπτωση , κυνηγάω στα δικαστήρια την συνάφεια του πτυχίου μου για μια θέση απορριμματοφόρου .
    Ίσες ευκαιρίες για όλους δεν θέλουμε?
    Πραγματοποιήστε τις λοιπόν , δώστε μας την ελπίδα .
    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:28 | Μαριάνθη Δουλάμη

    Σήμερα άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την εκμετάλλευση που υπέστησαν στα stage για 5 και 6 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν τους είδαμε αλήθεια στους δρόμους να διαμαρτύρονται και πώς το θυμήθηκαν ξαφνικά μόλις άλλαξε η κυβέρνηση με τις τελευταίες εκλογές;
    Προφανώς δεν τους ενοχλούσε καμιά εκμετάλλευση όσο είχαν στο μυαλό τους την προσδοκία της μονιμοποίησης από την πίσω πόρτα. Σήμερα διαμαρτύρονται όχι για τις συνθήκες των stage τόσα χρόνια αλλά γιατί κάποιος τους εξαφάνισε το «καρότο» της μονιμοποίησης.
    Ακούω διαρκώς ότι κάποιοι από αυτούς επιλέχθηκαν «αξιοκρατικά» μέσω προκηρύξεων. Ήμαρτον! Σε προκηρύξεις «μαθητείας» όπως είχε χαρακτηρίσει η ΝΔ τα stage προσόντα ήταν η ανεργία και η έλλειψη προϋπηρεσίας και όχι η ικανότητα!
    Τέλος, για όλους αυτούς τους «δύσμοιρους» που δεν γνωρίζουν πώς να τα βγάλουν πέρα πλέον τώρα που καταργούνται τα stage, να αναφέρω ότι κάποιοι από εμάς με τα ίδια προσόντα και τις ίδιες οικογενειακές υποχρεώσεις δεν είχαμε την πολυτέλεια να δουλέψουμε σε stage γιατί απλούστατα δεν βγαίναμε οικονομικά. Έτσι προτιμήσαμε να εργαστούμε σε άσχετες θέσεις του ιδιωτικού τομέα, για να καταφέρνουμε να πληρώνουμε το νοίκι στο τέλος του μήνα. Εμείς ήμασταν πολύ φτωχοί για να έχουμε την πολυτέλεια να δουλέψουμε στο stage.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:27 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ
    ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ Η΄ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:39 | Α.ΜΟΥΣΤΑΚΑ

    ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΜΕ 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙ) ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ 4 ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΧΩ ΚΩΛΛΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΓΑΣΤΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ?ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ.ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ?

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:53 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ STAGE ΑΠΟ ΤΟ 2005. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ Κ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟ, ΤΑ ΕΝΣΗΜΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ….ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΙΘΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ Κ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΤΗΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ!!!
    ΧΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΛΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΗ!!!!!
    ΥΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 99 ΚΑΙ 2000 ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΜΕΣΑ ΣΕ 16ΜΗΝΕΣ. ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2004 ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟΤΕ,ΦΥΣΙΚΑ,ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ STAGE ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΠΟ 45 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ? ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ»!!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ….
    ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ…ΕΝΑ ΕΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΠΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ..
    ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8Κ ΤΩΝ ΔΕ…ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 0 ΜΟΡΙΑ!!!!ΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΜΟΡΙΑ !!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
    ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟ…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:26 | popi

    EINAI ADIKO GIA SYMBASIOYXOYS POY DOYLEYOYN XRONIA POLLA SE MIA YPHRESIA NA PETAGONTAI EJW MESA SE MIA STIGMH. YPARXOYN AN8RWPOI ME OIKOGENEIA KAI PAIDIA POY 8A MEINOYN ANERGOI. TI 8A GINEI ME AYTOYS TOYS AN8RWPOYS??? ETSI EIPAME PRWTA O POLITHS??? DIKAIO TO KAINOYRGIO NOMOSXEDIO MEN GIA TOYS KAINOYRGIOYS ALLA ADIKO POLY GIA TOYS PALIOYS SYMBASIOYXOYS POY EXOYN STHN PLATH TOYS POLLA XRONIA!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | Αγπητέ κ. Λοβέρδο

    Εφαρμόσατε και οι δυο οι Κυβερνήσεις συστήματα επιλογής συμβασιούχων (παντώς τύπου) απαράδεκτα προκαλώντας πολλούς νέους, προκειμένου να βρουν δουλειά στο Δημόσιο, να καταφεύγουν σαν πρόβατα σε γραφεία Βουλευτών για μια σύμβαση και μια προσαύξηση που αύξανε τις πιθανότητες διεκδίκησης μιας θέσης στο Δημόσιο..Οδηγήσατε πάρα πολλά άτομα να αφήσουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα με καλύτερο μισθό και ένσημα προκειμένου της προσαύξησης και έισαστε εσείς που θέσατε το πλαίσιο αυτό, όχι οι εργαζόμενοι..
    Δεν φταίει κανένας εργαζόμενος που απλά ακολουθούσε τον δρόμο που και οι «ΔΥΟ» σας χαράξατε και ήταν και από τους δυο σας αποδεκτός..Μια ο ένας και μια ο άλλος..Τα προηγούμενα χρόνια με τις συμβάσεις έργου δεν έβγαινε κανένας να μιλήσει από εσάς τους «Τροβαδούρους» της Εξουσίας..Μιλούσατε όλοι, ακόμη και η Γ.Σ.Ε.Ε (το μεγαλοπαραμάγαζό σας) με λόγια συμπαράστασης απέναντι στους συμβασιούχους και ζητούσατε να τους δοθούν τα δεδουλευμένα. Και έρχεστε τώρα μαζί με την Γ.Σ.Ε.Ε σας και το MEGA σας καθώς και πολλά άλλα κανάλια ιδιοκτησίας σας (άκουσων άκουσων) αντιμέτωποι με αυτούς τους εργαζόμενους και να τους πολεμάτε κατάφορα βασιζόμενοι στον Όρο «Μαθητεία» και όχι στην ουσία της εργασίας τους…και να κάνετε Δώρο Τζάμπα εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πατσίζοντας έτσι την στήριξη του Σ.Ε.Β…..
    Την απάντηση την έδωσε η κ. Διαμαντοπούλου με το μεταβατικό στάδιο που εφαρμόζει στον Εκαπιδευτικό τομέα και την «Μέριμνα’ για τους ηδη υπάρχοντες..καθώς επίσης και καθηγητές εργατικού δικαίου που αναφέρονται στο ίδιο..Το ίδιο έπρεπε να κάνετε και εσείς..
    Την απάντηση επίσης την έδωσε ο κ. Παπανδρέου με την υπογραφή του σε μονιμοποιήσεις 99΄και 00’…Αυτά είναι αρκετά να μην σας επιτρέπουν τουλάχιστον να μην εφαρμόσετε το απολύτως δίκαιο μεταβατικό στάδιο..
    Αυτό που έχω να σας πω είναι ένα και κρατήστε το..Από εδώ και πέρα είσαστε δέσμιοι των πράξεών σας..Θα ήσαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά που θα συμβούν….Μια αναξιοκρατική πρόσληψη από εδώ και πέρα είναι υπεραρκετή να συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν (σε μεγαλύτερο βαθμό) το περασμένο χειμώνα καθώς επίσης και όλα αυτά που συμβαίνουν τις παρούσες μέρες…

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Καταρχας συγχαρητηρια για την προσπαθεια να βαλετε μια ταξη στο απεραντο μπαχαλο του ελληνικου δημοσιου. Ειδικα στο θέμα των πρσλήψεων στο δημόσιο. Είχαν απαξιωθεί τόσα χρόνια οι προσπάθειές μας και οι κόποι μας με την αναξιοκρατία που επικρατούσε. Η μόνη μου ένσταση έχει να κάνει με την κατάργηση των 70 μορίων που δίνονταν στην παρακολούθηση σεμιναρίων του ΟΑΕΔ. Προσωπικά έχω αφιερώσει 10 μήνες εργασίας σε εν λόγω πρόγραμμα και το θεωρώ άδικο να μην αναγνωρίζεται με κάποια μορφή. Δεν ζητάω προσαύξηση και διάφορα τέτοια. Απλά μια μορφή μοριοδότησης σαν προϋπηρεσία.. Ευχαριστώ πολύ και ξανά μπράβο για τη μαγκιά να πάτε κόντρα στα κατστημένα τόσων χρόνων…..