Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:37 | Λένα

    Μερικοί μάλλον ξεχνούν ότι οι Έλληνες είναι λαός μεταναστών…Οι μετανάστες είναι πλούτος για τη χώρα μας και καλό είναι να τους δώσουμε λόγους να τη θεωρούν και δική τους χώρα.
    Τέλος, είδα μερικά από τα σχόλια παραπάνω: αυτοί που αισθάνονται τόσο «Έλληνες» ώστε να θεωρούν ότι απειλούνται από τους μετανάστες, καλό θα ήταν να μάθουν και ελληνική ορθογραφία!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:43 | Κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

    Αν δημιουργήθηκε αυτή η ιστοσελίδα για να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των πολιτών και όχι απλά για να περνάει η ώρα, τότε, κρίνοντας από τα σχόλια που διάβασα θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Έχετε υπόψη σας κύριοι κυβερνόντες ότι η λαϊκή πλειοψηφία σε καμία περίπτωση δε συνιστά λευκή επιταγή. Παράδειγμα η άρνηση των λαών της Ολλανδίας και της Γαλλίας να επικυρώσουν το Ευρωσύνταγμα παρά τη βούληση των κυβερνήσεών τους. Έπαθε δηλαδή τίποτα η Ελβετία που δημοψήφισμα αποφασίστηκε να μην ανεγερθούν μιναρέδες στη χώρα: Και σε ότι με αφορά, αν γίνει, η ψήφος μου θα είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Δε σκοπεύω να συμβάλλω στον αφανισμό της πατρίδας μου. Άλλο η δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών για κάποιους που στο κάτω-κάτω δε μας ρώτησαν αν θέλουμε και μπορούμε να τους δεχτούμε και άλλο να δίνεις ιθαγένεια σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων αγνώστου προέλευσης που δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν. Ή μήπως δεν καταλαβαίνετε πως σε βάθος χρόνου και με δεδομένη την υπογεννητικότητα των Ελλήνων τα παιδιά μας θα γίνουν μειοψηφία στον τόπο τους; Έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε αυτό;
    Ευκαιρία λοιπόν για τον κατά δήλωσή του θιασώτη της άμεσης δημοκρατίας Πρωθυπουργό να το αποδείξει. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τώρα, αλλιώς καταργείστε την ιστοσελίδα, αφού έτσι κι αλλιώς οι απόψεις της πλειοψηφίας δε λαμβάνονται υπόψη.
    Καλή χρονιά σε όλους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:09 | Θωμας Αλεξανδρής

    Υπηκοότητα πρέπει να δίνεται σε λίγους γιά να μπορούν σιγά-σιγά να αφομοιωθούν. Οχι μαζικά.
    Ενα σενάριο: Ας πούμε ότι με αυτό το νομο, ελληνοποιούνται καί εγκαθίστανται μαζικά στην ίδια περιοχή(δεν μπορεί πιά κανέις να το απαγορεύσει αφού θα είναι Ελληνες πολίτες) μετανάστες από άλλη χώρα(π.χ. Πακιστανοί η Αλβανοί). Εκεί σιγά σιγά εκτοπίζουν/τρομοκρατούν τους ντόπιους, γίνονται πλειοψηφία, εξοπλίζονται καί ζητούν αυτονομία: Επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα, εξοντώνουν όσους ντόπιους δεν έφυγαν ακόμα.
    Θα ήθελα να ήξερα πως έχουν σκεφτεί οι εγκέφαλοι πού σκέφτηκαν αυτό το νόμο οτι θα αντιμετωπίσουν μιά τέτοια ενδεχόμενη κατάσταση.
    Να περιμένω απάντηση από κάποιον;;;;
    Σημ.Οποιαδήποτε ομοιότητα με το Κόσοβο δεν είναι ούτε ηθελημένη, ούτε συμπτωματική, απλά αναπόφευκτη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:31 | Φιλίππου Χρήστος

    Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
    κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την απόφαση σας για την ανοιχτή διαβούλευση.
    Λυπάμαι όμως που λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, όχι μόνο ξεχάσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις («»δεν θα βάλουμε νέους φόρους, λεφτά υπάρχουν κ. Καραμανλή»» ήταν ακριβώς τα λόγια σας κ. Παπανδρέου), αλλά είχατε την έμπνευση να φέρετε προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.
    Σε ποιό προεκλογικό φυλλάδιο είχατε έστω υπαινιχθεί ότι θα φέρετε προς ψηφιση αυτό το νομοσχέδιο;
    Σε ποια προεκλογική σας ομιλία είχατε δηλώσει τις προθέσεις σας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο;
    Πιστεύετε ότι ελιναι η σωστή χρονική στιγμή για την κατάθεση ενός τέτοιου νομοσχεδίου;
    Από την στιγμή που υποστηρίζετε τον «»πρωτότυπο»» όρο της συμμετοχικής δημοκρατίας, να ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ και να κανετε δημοψήφισμα για την εγκριση η όχι από τον ελληνικό λαό.
    Ο ηγέτης παίρνει δύναμη από τον λαό και δεν τον αιφνιδιάζει κ. Παπανδρέου.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:26 | Σπύρος

    Αγαπητέ Μιλτιάδη, αν αυτή την στιγμή πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, πάνω από 70% θα ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου.
    Αυτές είναι οι ακροδεξιές φωνές;
    Η κατάντια του έθνους οφείλεται στην έλλειψη σοβαρών προσωπικοτήτων από το ελληνικό κοινοβούλιο.
    Εν πάση περιπτώσει, εφόσον το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών γιατί φοβάται το δημοψήφισμα;
    Ή μήπως η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεν είναι σημαντικό ζήτημα;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:50 | Αριστοτέλης Πολίτης

    Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ.

    Απευθύνομαι σε εσάς έχοντας πρώτα διαβάσει (και πιστεύω κατανοήσει) τόσο το νομοσχέδιο όσο και τις απόψεις πολλών συμπολιτών μου που όπως είναι προφανές στην συντριπτική τους πλειοψηφικά έχουν την Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα.
    Έζησα δέκα χρονιά στο εξωτερικό, προσπαθώντας να γίνω καλύτερος στον τομέα της εργασίας μου διαβάζοντας σκληρά και προσφέροντας σε ξένες κοινωνίες που δεν διέπονται από τα δικά μας συστήματα διακυβέρνησης αλλά και ούτε από την ιδία νοοτροπία νομοθέτησης. Έχοντας λοιπόν αυτήν μου την εμπειρία στην πλάτη ( η οποία προφανώς δεν θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετική από την δική σας) και προσπαθώντας να αποφύγω εθνικιστικά μονοπάτια και διάφορες αντιπολιτευτικές θέσεις (που φωνάζουν μονό για να φωνάζουν χωρίς καμιά διάθεση προόδου), θα ήθελα να τονίσω μερικά σημεία

    1) Ποιο είναι το όνομα του ανθρώπου που συνέταξε τα κείμενα (οι οποίοι μάλλον πρέπει να είναι παραπάνω από ένας) και ποιες είναι οι πραγματικές τους σπουδές (διότι προφανώς αγνοούν την πρόσφατη Βαλκανική Ιστορία). Εσείς προσωπικά αναγνώσατε τα κείμενα όπως αυτά παρουσιάζονται στο διαδίκτυο; Να πιστέψω ότι ένας πρωθυπουργός χώρας συμφωνεί με ότι είναι γραμμένο εδώ;

    2) Θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί το θέμα της Ιθαγένειας από την Υπηκοότητα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έχω την υποψία ότι στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε ανθρώπους να ζήσουν στην χώρα μας με αξιοπρέπεια (ίσως θυμάστε το αίσθημα του «ξένου» κ. Πρωθυπουργέ και πως αντιμετωπιζόμασταν από τις υπηρεσίες έξω) δημιουργούμε κερκόπορτες στην πατρίδα μας. Οι προγονοί μας, μέσα από αιματηρούς αγώνες αλλά και λάθη μας κληροδότησαν αυτήν την χώρα αλλά δεν μας εξουσιοδότησαν να την μετατρέψουμε σε κανενός είδους Βαλκανική ομοσπονδία (ακούγεται υπερβολικό μήπως; ξέρετε σε πόσες γλώσσες των Βαλκανίων εκτυπώνει το ΙΚΑ τις οδηγίες του). Επιπλέον ας μην ξεχνάμε και την πρόσφατη ιστορία του Κόσσοβου.

    3) Έλληνας είναι ο μέτοχος ( τι θα λέγατε να το αλλάζαμε με την λέξη «κοινωνός» καλύτερα) της ελληνικής παιδείας και η βασική παιδεία στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά 12 χρόνια (όμως αρκεί πραγματικά αυτό;). Ποια είναι η λογική των 3 ή 5 ή δεν ξερώ και εγώ πόσων χρόνων παιδείας; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό των ανθρώπων που συνέταξαν το κείμενο.

    4) Ξεχωριστέ επιτελούς την δυνατότητα του «εκλέγειν» από το «εκλέγεσθαι». Η δυνατότητα ψήφου θα κάνει σημαντικούς όλους εκείνους που ζούνε και εργάζονται στην πατρίδα μας αλλά θα υποχρεώσει και τους πολιτικούς μας που θα διεκδικήσουν την ψήφο τους να ενδιαφερθούν πραγματικά για τα προβλήματα τους. Ας διαφυλάξουμε την πατρίδα μας όμως από οποιοδήποτε ξένο «δάκτυλο».

    5) Σας προσκαλώ να διαβάσετε τι ισχύει στην νομοθεσία σχετικά με την Ιθαγένεια άλλων Ευρωπαϊκών Μεσογειακών λαών (δεν πάω πιο βόρεια γιατί εκεί τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ). Ζητείστε από κάποιον υπάλληλο σας, να σας βρει τι ισχύει στην Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Ισπανία η πραγματικότητα των οποίων τουλάχιστον ως προς τους γείτονες τους είναι εντελώς διαφορετική από εμάς.

    6) Είναι εκπληκτική η ταχύτητα με την οποία ένα τόσο σημαντικό θέμα αντιμετωπίζεται. Καμιά φορά η αγαθότερη των προθέσεων μπορεί να παρεξηγηθεί και η νωπή λαϊκή εντολή δεν είναι άλλοθι για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης ερήμην του λαού. Μας υποσχεθήκατε να αλλάξετε την χωρά και εμείς σας πιστέψαμε ( όπως είχαμε πιστέψει και τον προκάτοχο σας). Αυτό που ζητά ο Έλληνας πολίτης είναι ένας ηγέτης που θα σηκώσει το δάκτυλο και θα δείξει την πορεία μέσα στα σκοτάδια των καιρών (που είναι δημιούργημα κυρίως των πολιτικών) και εμείς όλοι θα ακολουθήσουμε και θα εργαστούμε σκληρά ο καθένας μέσα από τον μικρόκοσμο του. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αν ο Κυβερνήτης αγνοεί τον Πολίτη, διότι κάτι τέτοιο δείχνει η απουσία βούλησης διενεργείας ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Αν η Τουρκία μια μέρα λάβει την πολυπόθητη υποψηφιότητα της για να μπει στην ΕΕ νομίζετε ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα στα Ευρωπαϊκά κράτη και ότι με μια απλή πολιτική απόφαση 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα εισέλθουν έτσι απλά ;

    Σας παρακαλούμε πολύ μην μας αγνοείτε. Δεν φτάνει η ανοικτή διακυβέρνηση ούτε το διαδίκτυο για να εξασφαλισθεί η δύναμη του πολίτη. Η δύναμη μας είναι η ψήφος μας και θα πρέπει να την ζητάτε σε τόσο κρίσιμα ζητήματα. Αν και εσείς την ζητήσετε μια φορά στην τετραετία ( ή όταν θα βολεύει τις πολιτικές- κομματικές σκοπιμότητες) τότε πολύ πιθανό θα είναι να έχετε την ιδία κατάληξη με τον προκάτοχο σας.
    Δεν θα προτείνω για την ώρα τίποτε, δεν είναι δική μου δουλειά. Άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται αδρά για αυτό. Απλά βεβαιωθείτε την επόμενη φορά που ένα τόσο σημαντικό Σχέδιο Νομού θα κατατεθεί προς συζήτηση ότι έχουν ασχοληθεί κάποιοι πραγματικά με αυτό.

    Αν υποθέσουμε ότι δεν αλλαχτεί τίποτε τότε το Δημοψήφισμα είναι για όλους μας η πιο τίμια λύση.

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Διονύσης Πολίτης
    Λάρισα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:44 | γεωργιαδης αντωνης

    κε πρωθυπουργε αλλο πραγμα η χορηγιση αδειων παραμονης αλλο η ιθαγενεια..αν ξεκινησουμε με τα παιδια β γενειας θα ακολουθησει η γ, δ, ε, γενεια..με αποτελεσμα την δημογραφικη αλλοιωση της χωρας…ειμαι υπερ της επιλεκτικης χορηγισης υπηκοοτητας υπο προυποθεσεις{γνωση γλωσσας ιστοριας υπηρεσιας στον ελλ στρατο} οπως ομως πατε να το κανετε φοβαμαι πως σε λιγα χρονια θα ζησουμε την βοσνιοποιηση της ελλαδας..μη ξεχνατε οτι στο παρελθον πολλοι ιμπεριαλιστες επαιξαν με τις μειονοτητες..χιτλερ στην σουδητια μουσσολινι-τσαμιδες στην ελλαδα το 40 τουρκοι το 74 στην κυπρο..στο κοσσοβο μεχρι το 44 οι αλβανοι δεν ηταν πανω απο 200.000 ανοιξε ο τιτο το 46 τα συνορα εδωσε πολιτικα δικαιωματα και ειδαμε τι εγινε το 99.. ιδη η τουρκια μας πιεζει στην θρακη..φανταστειτε αν με την χορηγιση ιθαγενειας σε λιγα χρονια εκτως απο την «τουρκικη» μας προκυψη «αλβανικη» η «μακεδονικη» μειονοτητα..αυτα δεν ειναι εθνικιστικες φοβιες..ειναι αναφορες σε προσφατα γεγονοτα και σε δηλωσεις επισημων γειτονων..γιατι πρεπει να βαζουμε μονοι μας προβληματα που δεν χρειαζονται στην πλατη μας..δωστε επιλεκτικες υπηκοοτητες..οχι ομως μαζικες ιθαγενειες..ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ!! ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:47 | Παναγιώτης

    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ! Παραπέρα από κάθε αμφιβολία! Στην Ελβετία έγινε δημοψήφισμα αμα θέλουν οι κάτοικοι Τζαμί να χτιστεί. Είπαν ΟΧΙ, και τελικώς δεν θα χτιστεί. Όσον αφορά την Ελλάδα, έχει ΜΑΚΡΑΝ τους περισσότερους μετανάστες σ’ολη την Ευρώπη. Η Γερμανία, χώρα με πληθυσμό των 82.000.000 κατοίκων, και η πιο οικονομικά ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης, έχει μόλις 9% ποσοστό μετανάστευσης. Και η Ελλάδα, χώρα των 11.000.000 κατοίκων, με μη G8 οικονομία, έχει παραπάνω από 20% ποσοστό μετανάστευσης! ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:02 | Pr.Socrates

    Νομίζω ότι είναι ένα μέτρο με σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν χιλιάδες παιδάκια που γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν κ μεγαλώνουν, εντάχθηκαν και θα ενταχθούν στη νόμιμη αγορά εργασίας. Πήγαν σε Ελληνικό σχολείο, έμαθαν την Ελληνική γλώσσα/ιστορία κ μάλιστα, πολλές φορές πρώτευσαν, κάτι που ξύνισε πολλούς «εθνικόφρονες». Ας κάνουν μια βόλτα όσοι πιστεύουν ότι τα ελληνόπουλα γνωρίζουν τη γλώσσα κ την ιστορία μας στις καφετέριες κ ας ρωτήσουν κανέναν, που ακόμα κ σήμερα ρωτάνε στα παιδάκια τι γιορτάζουμε την 28η κ απαντάνε την απελευθέρωση από τους τούρκους κ στην 25η την επέτειο του ΟΧΙ.

    Γιατί μην ξεχνάμε ότι όντως η Ελλάδα ήταν, είναι κ θα είναι κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία κ την Αφρική, άρα είναι λογικό να κατοικεί κόσμος από παντού. Είμαι σύμφωνος με το μέτρο, τα παιδιά αυτά πρέπει να αποκτήσουν Ελληνική ιθαγένεια. Εκτός του ότι αποφεύγεται το θέμα της μειονότητας (αφού πλέον θεωρούνται Έλληνες πολίτες και όχι κάτι άλλο, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει η κάθε χώρα ως επιχείρημα), λύνεται κ ένα μεγάλο πρόβλημα, η νομιμοποίηση της εργασίας. Γιατί πολύ απλά, τον παράνομο δε μπορείς ούτε να τον ασφαλίσεις, ούτε να βγάλεις άδεια/βιβλιάριο εργασίας, ούτε τίποτα. Άρα? Παραοικονομία. Με την νομιμοποίησή τους θα μπορούν να πληρώνουν φόρους, να εργάζονται και να πληρώνονται όπως οι Έλληνες πολίτες. Βέβαια θα μου πείτε, γι’ αυτή την περίπτωση υπάρχει η άδεια παραμονής κ εργασίας, όμως ποιο θα εξασφάλιζε κάποιον από εμάς στην αντίστοιχη περίπτωση? Η άδεια παραμονής σε μια χώρα η οποία μπορεί να ανακληθεί για τον άλφα ή βήτα λόγο? Ή μήπως η απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας? Έτσι θα μπορεί να φέρει κ ο μετανάστης εργαζόμενος τη γυναίκα του στην Ελλάδα ώστε πάψουν να φεύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό, κάτι σύνηθες σήμερα. Αντίθετα, αν ο μετανάστης γνωρίζει ότι δεν θα αποκτήσει Ελληνική ιθαγένεια ούτε αυτός, ούτε η γυναίκα του, ούτε όμως κ ένα παιδί τους που μπορεί να γεννηθεί εδώ, τότε ποιος ο λόγος να τους φέρει εδώ? Κάθεται κάποια χρόνια, δουλεύει, βγάζει χρήματα κ φεύγει.
    Κ πάλι συγχαρητήρια, κατά τη γνώμη μου είναι σωστό μέτρο

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:28 | Έλλην το γένος

    Για να μπει μία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να την δεχθούν ΟΛΕΣ οι χώρες (ΟΛΕΣ, όχι η πλειονότητά τους) που μετέχουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τον ίδιο τρόπο για να να μπει κάποιος στο εκλογικό σώμα της Ελλάδος πρέπει το ήδη υπάρχον εκλογικό σώμα να τον δεχθεί.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:45 | Αλέξανδρος

    Όσοι αυτοδιαφημίζονται ως ανθρωπιστές και επιδιώκουν την συγκυριότητα με τον κάθε τυχόντα πάνω στην πατρίδα μας, φαντάζομαι ότι οι ίδιοι θα έχουν συγκυριότητα στα σπίτια τους με μετανάστες ή με τον κάθε τυχόντα. Ή μήπως εκεί τελειώνει ο ανθρωπισμός, γιατί είναι πιο εύκολα τα χουβαρντιλίκια με τα δημόσια πράγματα, εφόσον δεν υπάρχει εθνική και δημοκρατική συνείδηση; Υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που διαβιούν σε έσχατη ένδεια και ενδιαφέρονται προσωπικά να γίνουν συγκύριοι στις μάλλον ευμεγέθεις περιουσίες των επαγγελματιών «ανθρωπιστών».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:04 | Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος

    Πρώτα απ’ολα
    Υπαρχει η οικονομικη κριση να αντιμετωπιστεί και οι συνέπειες της και δεν υπαρχουν τα απαραιτητα <>, οπως οικονομική ευημερία κτλ. που θα αμβλύνει της βαθύτατες κοινωνικές αναταραχές που θα φέρει αυτο το νομοσχέδιο.
    —-[b] Είναι ανάγκη, λοιπόν, τουλάχιστον, να αναβλυθεί το νομοσχέδιο για την επομενη τετραετία.[/b]—-

    Όταν και !αν! θα ξαναρθει αυτο το νομοσχέδιο,τύπου Αμερικής, πρέπει να αλλάξει, γιατι δεν ταιρίαζει στις Ευρωπαικες χώρες (και πόσο μάλλον στην Ελλάδα) που ειναι εθνη-κρατη, και οχι χώρες εξ’ολοκληρου μεταναστών. Ευτυχως αλλες χώρες πειραματιστηκαν και ετσι εχουμε εμεις την δυνατοτήτα να επιλέξουμε ποιος τρόπος ειναι πιο αποτελεσματικός.Μην πάθουμε τα ίδια με την Ισπανία που τους νομιμοποίησε ολους. Αντιθετως, το συμβολαιο μεταναστευσης που προτείνουν στην Γερμανια αποτελεί ισως την καλύτερη λύση. Ίσως πριν την συζητηση του νομοσχεδιου αυτού πρεπει πρώτα να κανουμε ενα παρομοιο εγχείρημα με αυτο της Γαλλίας…τι ειναι ελληνας (και φυσικά, πρεπει να αποφευγεται η ευκολη απάντηση «ελληνας ειναι οποιος εχει ελληνικη παιδεια» γιατι το κατα ποσον τα σχολεία μας παρεχουν ελληνικη παιδεια και δημιουργουν συνείδηση εθνικη στα παιδια των λαθρομεταναστων ειναι αλλο θεμα)

    Αν, τελικα, προχωρησετε σε αυτο το νομοσχεδιο τοτε
    προταση
    -αυξηση στα χρονια παραμονης των γονέων απο (5) σε (10)
    -ΟΧΙ ιθαγένεια αλλα υπηκοοτητα
    -και οι δυο γονεις πρεπει να είναι μονιμοι κατοικοι
    -μια μεταβατικη περιοδος στο 18ο(π.χ) ετος (λ.χ. ελληνοποίησης ), συνδυασμός μαθημάτων ελληνικης ιστοριας, γλώσσας και κουλτουρας(συν θητείας στον ελληνικο στρατο για τους αρρενες) ανεξαρτητα απο το εκπαιδευτικο συστημα των σχολείων. Στο τελος αυτης της περιόδου να υπαρχει εξέταση σε αυτα που διδαχθηκαν, και αναλογα με το αποτελεσμα, ειτε απορριψη, ειτε παραταση μεταβατικης περιοδου, ειτε απονομη ιδιοτητας μονιμου κατοίκου
    (για το κόστος ολών αυτων προτεινεται συνδυασμος κονδυλιων κρατικων και αυτου που θελει την υπηκοοτητα)
    -Όρκος πίστης στο Σύνταγμα και τα σύμβολα του κράτους

    Διαφορετικα,το νομοσχέδιο οπως ειναι στην παρούσα μορφη, με βαση το συνταγμα(περι σοβαρου κοινωνικου θέματος) πρεπει να τεθει στην κρίση του κυρίαρχου(!), κατα το συνταγμα τουλαχιστον, ελληνικου λαού με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    Αφηστε τον κυριαρχο λαο να αποφασίσει τουλαχιστον σε ενα θεμα που θα επηρεασει και τα δισσεγγονα τους…………………………….

    *ασχετα με το ισχύει τώρα, ολοι ηταν λαθραίοι οταν μπήκαν στην Ελλάδα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:38 | Μάνια

    Μπράβο για την πρωτοβουλία αν και είναι αυτονόητο ότι εφόσον ένα παιδί έχει γεννηθεί ή έχει έρθει από πολύ μικρό κι έχει πάει σχολείο εδώ δεν έχει γνωρίσει άλλη πατρίδα ούτε άλλη γλώσσα παρά μόνο την ελληνική. Οι ακροδεξιοί έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και τους φταίνε οι μετανάστες. Οι μετανάστες δε φταίνε για τα χάλια της χώρας μας απλά είναι εύκολος στόχος αντί να κατηγορείτε αυτούς που πρέπει γιατί εκεί δε σας παίρνει. Εγκληματικότητα υπήρχε και θα υπάρχει όσο υπάρχει φτώχια. Μην υποτιμάτε την πείνα όπως λέει και ένα σύνθημα σε κάποιο τοίχο… Δε νομίζω ότι φτιάξαμε φυλακές μόλις ήρθανε οι πρώτοι μετανάστες, προυπήρχαν… Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι ώστε να σταματήσουν οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ή να πέσουν οι τιμές σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δε μπορεί να μας ενοχλεί ο μετανάστης που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και να μη μας ενοχλεί η κυρία με τις πουράκλες, τα γιοτ, τα πανάκριβα κοσμήματα και ρούχα και τις 500 πλαστικές. Ανακατανομή του πλούτου και δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας ώστε να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς. Και επιτέλους ελληνάρες της κακιάς συμφοράς μάθετε να μιλάτε και να γράφετε σωστά ελληνικά.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:32 | Λεωνίδας Αντωνόπουλος

    Επιτέλους γίνεται το αυτονόητο! Αυτό που δείλιαζαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το πληρώσαμε όλοι μας πολύ ακριβά -από τις διεθνείς καταδίκες της χώρας μέχρι την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και τον πολλαπλασιασμό του μαύρου χρήματος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:07 | H POLIS EALW

    Νομίζω για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα πρέπει να αποφανθεί ο «κυρίαρχος» Ελληνικός λαός. Ερωτώ το εξής: ας υποθέσουμε ότι σε αυτόν τον τόπο έρχονται να ζήσουν 20 εκατομμύρια φτωχοί, τίμιοι, εξαιρέτου ήθους και μεγίστης μορφώσεως μετανάστες οι οποίοι προϊόντος του χρόνου πληρούν τις προϋποθέσεις αποκτήσεως της ελληνικής ιθαγενείας. Τι θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να γίνει ; Εάν η απάντησις είναι να γίνουν έλληνες οι οποίοι θα αφομοιωθούν από την κοινωνία μας θα ρωτούσα απλοϊκώ τω τρόπω. Είναι δυνατόν άνθρωποι με άλλη θρησκεία, άλλη γλώσσα και άλλη κουλτούρα να αφομοιωθούν όταν πληθυσμιακώς μάλιστα είναι υπέρτεροι; Ποιό πιθανό είναι να συμβεί η αλλοίωσις και η αφομοίωσις του πάλαι ποτέ ελληνικού λαού. Και γιατί άραγε είναι δίκαιο να αφομοιωθούν οι διαφορετικοί λαοί. Πιστεύοντας στη δημοκρατία θα έλεγα ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το δικαίωμα της διαφορετικότητος τους. Προ 2 εβδομάδων άκουσα την κ.Νίτσα Λουλέ γνωστή δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της αριστεράς να λέγει και να επιμένει σε εκπομπή της στο κρατικό ραδιόφωνο ότι στην Ελλάδα ζουν 15 εκατομμύρια. Ανέτρεξα στην απογραφή του 2001 και βρήκα ότι οι απογραφέντες ήσαν 11 εκατομμύρια (μαζί με τους μετανάστες).Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η ηλικία τους ως επί το πλείστον δεν ξεπερνά τα 50 έτη και ότι γενούν πολύ περισσότερα παιδιά από τους Έλληνες με έζωσαν τα φίδια. Μάλλον, κάποιοι έχουν αποφασίσει την ομογενοποίηση των λαών καταστρέφοντας τον πλέον ιστορικό λαό σε τούτη την πλάση. Σχετικώς, όρα άρθρο του πανεπιστημιακού κ. Κατσανέβα-πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.(http://www.xanthiblogs.gr/).

    Το Κεφάλαιο έχει κάθε λόγο να συμφωνεί με τη αθρόα προσέλευση των μεταναστών. Η μαύρη εργασία είναι γύρω στο 30% της συνολικής. Όταν τα σύνορα είναι ανοικτά ο νόμος της προσφοράς και της ζητήσεως μπορεί να ισχύσει σταθερά μόνον προς μία κατεύθυνση, αυτή της συμπιέσεως των μισθών των εργαζομένων. Αυτή η στρεβλή, κατ’ επίφασιν ελευθέρα οικονομία, οδηγεί στην εξαθλίωση ενός λαού και την γιγάντωση των κερδών του Κεφαλαίου.

    Θα ήθελα να σας υπομνήσω ότι στην παρελθούσα εκλογική αναμέτρηση ουδείς ανέμενε το ΠΑΣΟΚ να πιάσει τόσο μεγάλο ποσοστό. Πλησίασε το ΠΑΣΟΚ του 1981.Όσοι έχουμε κάποια ηλικία, γνωρίζουμε ότι το 1981 ήταν προφανές το ρεύμα του ΠΑΣΟΚ. Στις ημέρες μας δεν υπήρχε τέτοιο ρεύμα, μεσούσης μάλιστα της Ζήμενς. Όλες οι σφυγμομετρήσεις έπεσαν έξω για ένα λόγο. Δεν ερωτήθησαν οι ξένοι οι οποίοι έχουν εκλογικά δικαιώματα τι θα ψήφιζαν, εξ΄ού και η αστοχία των προβλέψεων. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήμουν βοηθός δικαστικού αντιπροσώπου σε δήμο της Δ. Αττικής και οι ψηφοφόροι εξ ’ Αλβανίας ήσαν 30%. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Κάντε και μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και τα ξαναλέμε. Φοβούμαι ότι θα χυθεί αίμα όταν οι ξένοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές θελήσουν γνησία, ιδική των κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπηρετώντας απλώς και μόνον την εθνική τους χειραφέτηση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:51 | Σάκης

    Μην μασάτε απο ακροδεξιές φωνές υστερίας.
    Προχωρήστε με το νόμο, ώρα να πάει αυτό το κράτος μπροστά:
    Όποιος δε θέλει ας κατέβει από το τρένο της ανάπτυξης και ας τραβήξει για τις σπηλιές

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:36 | κωστας

    Επιτακτικη αναγκη δημοψηφισμα τωρα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:25 | Δημητρης Γκουνας

    Δεν υπαρχει πιο δημοκρατικη διαδικασια απο το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και τοτε ας προχωρειση η Κυβερνηση σε οτι αποφασει η πλειοψειφια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.Μονο τοτε μπορει να λεμε οτι ειμασται ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ,μονο οταν ΑΠΟΦΑΣΙΣΗ Ο ΛΑΟΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:07 | Δημήτρης Σκαγιάς

    Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος καί το θεωρώ εξαιρετικά σοβαρό-στά όρια της προδοσίας το να δίνεται υπηκοότητα ΑΚΡΙΤΑ στον καθένα. Θυμίζω ότι βομβιστικές επιθέσεις από ισλαμιστές σε άλλες ευρωπαικές χώρες έγιναν από τέτοιους ανθρώπους πού είχαν την υπηκοότητα. Συνεπώς δεν βλέπω γιατί πρέπει να έχουμε καί εμείς αυτά τα προνόμια του Λονδίνου, του Παρισιού η της Μαδρίτης.
    Δεν με απασχολεί η φυλετική καθαρότητα, αλλά το τι κουβαλάει καθένας στό κεφάλι του. Γιά το λόγο αυτό θεωρώ καλύτερο το μοντέλλο της Ελβετίας: Αν είσαι ξένος, ζείς στη χωρα καί θέλεις να πάρεις την υπηκοότητα, τότε αν μας αρέσεις καί σου αρέσουμε να σου τη δώσουμε. ΟΧΙ σαν κεκτημένο δικαίωμα! Με άλλα λόγια αυτά τα περί δικαιωμάτων θα πρέπει να γίνουν ευκαιρίες, όχι δικαιώματα. Ας έχει κάποιος πού έχει γεννηθεί στην Ελλάδα από ξένους γονείς στα 18 του την ευκαιρία να μας πείσει ότι θέλει καί αξίζει να γίνει έλληνας. Σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν μπλέξει με παράνομες δρατηριότητες. Οτι δεν πρέπει να κουβαλάει εξτρεμιστικές ιδέες στό κεφάλι του(έχουμε αρκετούς ήδη ΜΕ υπηκοότητα!), να σέβεται την ιστορία καί τη χώρα αυτή(δεν μπορεί π.χ. να θεωρεί τον Κολοκοτρώνη κακό γιατί πολέμησε το ισλάμ), καθώς καί τις ευαισθησίες μας(π.χ. ότι αυτή η χώρα έχει υποφέρει καί ότι αγαπάει την ελευθερία της καθώς καί το δικαίωμά μας να λέμε ελέυθερα την άποψή μας ακόμα καί με γελιογραφίες στύλ σκίτσα Μωάμεθ). Οτι αν ελληνοποιηθούν, αυτή θα είναι η χώρα τους πάνω από κάθε άλλο δεσμό με χώρα καταγωγής η οτιδήποτε άλλο(δεν νοείται Ελληνας πολίτης να θεωρεί καθήκον του να πάρει μέρος σε ιερό πόλεμο κατά της χώρας του!) καί θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους γιά να την παραδώσουν καλύτερη στά παιδιά τους. Τέλος θα πρέπει να το αποδείξουν με την κοινωνική τους προσφορά καί την συμπεριφορά τους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:04 | Χρυσούλα Τασιούλα

    OXI στην αποδοση κυριαρχικζων δικαιωματων και Ελληνικης ιθαγενειας στους (λαθρο)μεταναστες και στα παιδια τους!

    Ελληνας γεννιεσαι! απο Ελληνες γoνεις! δεν γινεσαι (νομικα)

    ΟΧΙ στην μουσουλμανοκρατια!

    ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΠΡΟΣ:

    – Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    – Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
    – Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
    – Την Εθνική Αντιπροσωπεία
    – Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα.
    – Κάθε αρμόδια δικαστική αρχή.

    ΚΟΙΝ:
    – Την Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
    – Τις Νομαρχίες και Δήμους
    – Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των χωρών
    μελών της Ε.Ε

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

    1.1. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την παραχώρηση μαζικά, της Ελληνικής Ιθαγένειας και του δικαιώματος Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι ,σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, δεν αποτελεί προϊόν της θέλησης, του ελληνικού Λαού.

    1.2 . Η πολιτική αυτή δεν παρουσιάστηκε στους Έλληνες πολίτες, προεκλογικά, ούτε στις τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, ούτε στις δημόσιες συγκεντρώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Βρισκόταν «κρυμμένη», με ασαφή διατύπωση , στα «ψιλά γράμματα», του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

    1.3. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η σπουδή, με την οποία η κυβέρνηση, σπεύδει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προς τις οργανώσεις των αλλοδαπών και τις διεθνείς ΜΚΟ, δεσμεύεις τις οποίες απέκρυψε προεκλογικά από τον Ελληνικό Λαό, υιοθετώντας ένα εμφανέστατα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο καταστρατηγεί και την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό, του Οκτώβριου του 2008, που αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών.

    1.4. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η «άνεση»,με την οποία η κυβέρνηση εισάγει διατάξεις που παραβιάζουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας. «Το άρθρο 5 §2 του Συντάγματος, λέει ότι: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους , χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων ». Δεν λέει πουθενά , ότι αποκτούν πολιτικά δικαιώματα και ελληνική ιθαγένεια, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Όλες οι εξουσίες υπάρχουν υπέρ του ελληνικού λαού και του ελληνικού Έθνους. Δεν υπάρχουν υπέρ των λαθρομεταναστών και των παιδιών τους.

    1.5. Πιστεύουμε ότι ,το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, θα αυξήσει και θα πολλαπλασιάσει, την άφιξη των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, διογκώνοντας, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που ήδη έχει προκαλέσει, η μαζική άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια. Οι λαθρομετανάστες είναι ήδη πάρα πολλοί , και κάθε μέρα έρχονται περισσότεροι, συμπιέζοντας τους μισθούς, αυξάνοντας την ανεργία, και τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού Συστήματος. Η ανεξέλεγκτη εισβολή συνιστά απειλή για τη ζωή ημών και των παιδιών μας, καθώς εμφανίζονται νέα ή άγνωστα μέχρι τούδε νοσήματα ή ιοί, και επανεμφανίζονται ασθένειες που εθεωρούντο ως εκλιπούσες.(Όπως η φυματίωση).

    1.6. Η ιδιότητα του Έλληνα Πολίτη συνιστά ύψιστη εκδήλωση της συνέχειας του Έθνους και δεν μπορεί να απονέμεται αδιάκριτα σε πρόσωπα που είτε λόγω της κατάστασής τους (ακούσια) ,είτε λόγω της βουλήσεώς τους (εκούσια), δεν εξασφαλίζουν ότι είναι ικανά να υπηρετήσουν το Έθνος.

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

    2.1. Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την εξίσωση και εξομοίωση των Ποντίων με τους λαθρομετανάστες και των Βορειοηπειρωτών με τους Αλβανούς, την οποία εισάγει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της . Το θεωρούμε πλήρη εξευτελισμό, του ελληνικού Έθνους. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται οι Έλληνες παλιννοστούντες στην Πατρίδα, ως προκάλυμμα , για να παραχωρηθεί το δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι στους λαθρομετανάστες.

    2.2. Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαράδεκτο, να παραχωρείται η ελληνική ιθαγένεια, σε παιδιά αλλοδαπών, και να μετατρέπονται οι Έλληνες Ομογενείς ,σε μετανάστες. Ζητούμε την άμεση παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, με πλήρη πολιτικά δικαιώματα, στους Ποντίους και τους Βορειοηπειρώτες , οι οποίοι είναι Έλληνες . Απαιτούμε την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς της Διασποράς.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    3.1.Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των λαθρομεταναστών. Τα παιδιά αυτά δεν είναι Έλληνες και δεν πρέπει να αποκτούν αδιάκριτα και ανεξέλεγκτα την Ελληνική Ιθαγένεια. Η ισχύουσα πρόβλεψη του προσφάτως τροποποιηθέντος Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που εξαρτά την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από όσους γεννώνται στην Ελλάδα, είτε από την μη κτήση με την γέννησή τους αλλοδαπής ιθαγένειας (αυτής των γονέων τους) είτε από το γεγονός ότι είναι άγνωστης ιθαγένειας είναι ήδη επαρκής και καλύπτει πλήρως κάθε περίπτωση και ανάγκη.

    3.2.Τα παιδιά αυτά μπορούν ,εάν έχουν, τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, ( δεκαετή μόνιμη και νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα), να ζητήσουν την ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι τότε, όπως προβλέπει ο νόμος, μπορούν να έχουν το καθεστώς, του «επί μακρόν διαμένοντος».

    3.3. Είμαστε αντίθετοι στην καταχρηστική και ανεξέλεγκτη παραχώρηση του καθεστώτος του «επί μακρόν διαμένοντος», προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη μεταχρονολόγηση του προβλήματος, με στόχο την προσωρινή μόνο αναβολή των μαζικών και ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων. Για την παραχώρηση της ιδιότητας του «επί μακρόν διαμένοντος», θα πρέπει η κάθε μια περίπτωση να κρίνεται προσωπικά και να συνεκτιμώνται κριτήρια.(επαγγελματική δραστηριότητα, παραβατικό παρελθόν κλπ,). Και φυσικά να παραχωρείται σε ποσοστό που δεν θα αλλοιώνει δραστικά την κοινωνική σύνθεση του τόπου διαμονής τους. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ποσοστό, τον μέσο όρο των 23 χωρών μελών της Ε.Ε. που δεν ήταν αποικιοκρατικές δυνάμεις. (Με εξαίρεση δηλαδή, της Γαλλίας , της Μεγάλης Βρετανίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας).

    3.4. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην παραχώρηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, στα παιδιά των λαθρομεταναστών και στα παιδιά απροσδιορίστου εθνικότητας, διότι ανοίγει το δρόμο σε δεύτερο χρόνο, για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας στους αγνώστου ταυτότητας, προέλευσης και ποινικού παρελθόντος γονείς τους. Διότι οι γονείς του «’ Ελληνος», θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την ιθαγένεια του παιδιού τους.

    3.5. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η αοριστία των διατάξεων το νομοσχέδιο που ενέκρινε η κυβέρνηση. Το κριτήριο της φοίτησης σε ελληνικό σχολείο είναι απολύτως απαράδεκτο. Η ελληνική ιθαγένεια δεν συνδέεται με το σχολείο. Στο μέλλον εκατοντάδες χιλιάδες νέοι θα εισέρχονται στη χώρα μας, ως απροσδιορίστου εθνικότητας, θα φοιτούν τρία χρόνια σε ελληνικό σχολείο, και θα αποκτούν αυτομάτως την «ελληνική ιθαγένεια».

    3.6. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει το ότι δεν προβλέπονται λόγοι εξαιρέσεων από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου . Με τον τρόπο αυτό, τα «αλβανόπουλα», που συνελήφθησαν στα επεισόδια του Δεκεμβρίου, τα «αλβανόπουλα» που έκαιγαν την ελληνική σημαία , θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Τα «αλβανόπουλα», στα Καλύβια, που πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, και μαχαίρωναν και απειλούσαν τους Έλληνες συμμαθητές τους, θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

    4.1.Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στους παράνομους και παρανόμως νομιμοποιηθέντας ( λαθρο)μετανάστες. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται επίσημες μουσουλμανικές και μειονοτικές κοινότητες στην καρδιά όλων των ελληνικών πόλεων. Το επόμενο βήμα θα είναι η μουσουλμανοποίηση της γειτονιάς, η γκετοποίηση της καθημερινότητας, και η εκρηκτική εκδήλωση προβλημάτων «διαπολιτισμικής» συμβίωσης, μέσα στην απόλυτη ανομοιογένεια που δεν «νομιμοποιείται» με σχέδια νόμου τα οποία αποθρασύνουν τον εισβολέα.

    4.2. Η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες είναι απολύτως αντισυνταγματική. Το δικαίωμα ψήφου δεν είναι ατομικό δικαίωμα. Δεν παζαρεύεται με κανέναν. Δεν εκχωρείται ανεξέλεγκτα στον «φυτευτό» μουσουλμάνο εισβολέα.

    4.3.Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι γηγενείς , ούτε Έλληνες ,για να δικαιούνται πολιτικών δικαιωμάτων, τα οποία τους στερήθηκαν. Έχουν πολιτικά δικαιώματα στην πατρίδα τους. Η παρουσία τους στη χώρα μας προέκυψε ξαφνικά, αναπάντεχα, πρόσφατα, και συνιστά πρόβλημα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ, και ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΑΛΩΣΗΣ της Ελληνικής κοινωνίας.

    4.4. Πιστεύουμε ότι, όλοι είμαστε ίσοι σαν άνθρωποι. Δεν είμαστε όμως ίσοι σαν πολίτες. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου στην Αλβανία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, και σε άλλες χώρες. Η παραχώρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, θα δημιουργήσει τεράστιους πολιτικούς κινδύνους, για την πατρίδα μας , και την εθνική ανεξαρτησία. Η εγγραφή των Αλβανών σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις στην Ήπειρο, θα δημιουργήσει την πολιτική βάση, για την διεκδίκηση της Μεγάλης Αλβανίας. Η κυβέρνηση απερίσκεπτα δημιουργεί το ελληνικό Κόσσοβο. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

    4.5. Η εγγραφή των Αλβανών και χιλιάδων Ασιατών μουσουλμάνων σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις στα νησιά του Αιγαίου, θα δημιουργήσει την πολιτική βάση για την απόσπαση των νησιών αυτών, με τη θέληση του πληθυσμού τους, από την Ελλάδα και την παραχώρησή τους στην Τουρκία. Η κυβέρνηση απερίσκεπτα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα. Η εγγραφή των λαθρομεταναστών σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις
    στη Θράκη δημιουργεί τις πολιτικές προϋποθέσεις για την «Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης». Για λόγους ύψιστης εθνικής σημασίας επιβάλλεται όχι η νομιμοποίηση αλλά η απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

    4.6. Ζητούμε να παραχωρηθεί το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, στους μετανάστες από την Ε.Ε., με εξαίρεση των μεταναστών από την Βουλγαρία,. (Για τους δήμους και τις κοινότητες της βορείου Ελλάδος).

    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    5.1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας των λαθρομεταναστών, επιτυγχάνεται με την εισαγωγή νομοθεσίας που τιμωρεί αυτούς που τους εκμεταλλεύονται, και όχι με την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ξαφνικά δεν έγιναν «ανθρωπιστές», οι τοκογλύφοι, οι εργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες , οι βιομήχανοι και οι μαφιόζοι, που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και εμάς .

    5.2. Για την αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, απαιτούμε την άμεση ψήφιση από την ελληνική βουλή, ως εθνικού νόμου, της Οδηγίας που ψήφισε καταρχήν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για την ποινικοποίηση της εκμετάλλευσης από τους εργοδότες των λαθρομεταναστών. Απαιτούμε καί την άμεση εφαρμογή και των ισχυουσών διατάξεων που προβλέπουν την ποινικοποίηση της εκμετάλλευσης από τους εργοδότες των λαθρομεταναστών. (άρθρο 86 παρ. 4 του ν. 3386/2005).

    ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    6.1. Η ιστορία απέδειξε ότι οι «πολυ-πολιτισμικές» κοινωνίες μπορούν να υπάρξουν ειρηνικώς, μόνο υπό συνθήκες αυταρχικών καθεστώτων.

    6.2 . Η κυβέρνηση, χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, προωθεί το πρότυπο μιας «Ανοιχτής Κοινωνίας», όπου δεν υπάρχει «κοινωνία», αλλά μόνον άτομα, δεν υπάρχουν τάξεις, έθνος, λαός, υπάρχει μόνο «πληθυσμός», δεν υπάρχουν συλλογικά δικαιώματα, αλλά μόνο ατομικά, και ατομικό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Όπου δεν θα υπάρχει «πόλη», παρά μόνο «πολίτες».

    -ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

    -ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.
    ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.

    ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΒΙΑΙΩΣ.

    ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΜΠΕΝΕΤΟΝ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:16 | παυλος

    Ας αποφασισει ο λαος με δημοψηφισμα λοιπον τι θελει.Γιατι κυριοι φοβαστε τον λαο στην χωρα ειδικα οπου γεννηθηκε η δημοκρατια.Εξαλλου το προβλεπει το συνταγμα μας κ ειναι η κυρια εκφραση της δημοκρατιας μας.
    250.000 παράνομοι μετανάστες προστίθενται κάθε χρόνο στο ένα εκατομμύριο που διαμένει ήδη στην Ελλάδα – Την ίδια ώρα, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται κατά 13.000 άτομα ετησίως.
    Πηγή: Πρώτο Θέμα, σελίδες 64-65, 14/12/2008
    «Το άρθρο 5 §2
    του Συντάγματος, λέει ότι: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική
    Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και
    της ελευθερίας τους , χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και
    θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων ». Δεν λέει πουθενά , ότι αποκτούν
    πολιτικά δικαιώματα και ελληνική ιθα…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:53 | moerfeasb

    Δηλαδη κυριοι κυβερνωντες ποσο ακομα θα πατησετε την περιφανια αυτου του εθνους?καντε ενα δημοψηφισμα και ρωτηστε τον ελληνικο λαο αν 8ελει να υπαρξει αλλιωση του εθνους με την εισαγωγη ξενων και αγνωστων προδιαθεσεων στοιχειων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:31 | Ευάγγελος

    Να γίνει δημοψήφισμα εάν είστε τόσο δημοκράτες, όσο λέτε!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:16 | Dimitri D

    Αν και αργα….καλλιο αργα παρα ποτε! Η ελλαδα στη σωστη κατευθυνση αποκυρησει πρακτικες ρατσισμου και γινεται επιτελους κρατος δικαιου! Παιδια μεταναστων που μεγαλωσαν στην ελλαδα δικαιουνται να αποκτουν την ελληνικη ιθαγενεια. Μπραβο στην ελληνικη κυβερνηση και καλη συνεχεια!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:48 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Δε μπορώ να φανταστώ ότι μετά από 30 χρόνια θα καθορίζεται η καθημερινότητά μου από κόματα μουσουλμάνων. Ίσως αν δούμε περισσότερο στο μέλλον να πρέπει να υιοθετήσουμε και τη σαρία.

    Το δικαίωμα ψήφου είναι πολύ σοβαρό για να δίνεται έτσι απερίσκεπτα. Άλλο πράγμα να φροντίσεις ανθρώπους που βρίσκονται στην επικράτειά σου και άλλο να δώσεις σε ομάδες που αυξάνονται ταχύτατα το δικαίωμα να επηρεάζουν το νομικό πλαίσιο και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας σου.

    Φοβάστε να κάνετε δημοψήφισμα γιατί ξέρετε ότι θα υπάρξει καθολική αντίδραση. Επειδή όμως δεν είναι «ταυτότητες» που αφορούσαν ένα παπά και το ποσοστό των συντηρητικών Ελλήνων, προσέξτε γιατί θα βγούν στους δρόμους το 85% των Ελληνων που δε στηρίζουν τον Περισσό και τον Τσίπρα.

    Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να σεβαστείς έναν άνθρωπο και να τον κάνεις συνδιαχειριστή.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:45 | Μ.

    Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι με την ελληνοποίηση του τέκνου των αλλοδαπών οι γονείς που θα εξασφαλίσουν, προφανώς, νόμιμη διαμονή ως γονείς ημεδαπού θα παύσουν να ασχολούνται με τα τυπικά στοιχεία της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας, όπως ασφαλισμένη εργασία, συμβάσεις με εργοδότες με διασφαλισμένα τα κατώτερα όρια αποδοχών κ.α.
    Ίσως θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίζουν οι γονείς την ιδιότητα του επι μακρών διαμένοντος ή άδεια δεκαετούς διαμονής και μετά να δίνεται στο τέκνο η δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας.

    Όπως θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι εναντίον της «μαύρης» απασχόλησης και εισφοροδιαφυγής.

    Επίσης πρέπει να δίνεται στο παιδί η δυνατότητα επιβεβαίωσης ή αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας μετά την συμπληρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

    Κατά τα άλλα μπράβο στην κυβέρνηση για το θάρρος της.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:54 | ΚΑΣΣΙΑΝΗ

    Μη συγκρίνετε τους έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ με τους πακιστανούς-ιρακινούς-αφρικανούς κλπ που έχουν έλθει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ στην Ελλάδα. Υπάρχει τρομακτική διαφορά:

    1) Η Ελλάδα δεν έχει τους μηχανισμούς, τις υποδομές και τις δυνατότητες να φιλοξενήσει και να απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες(λαθρο)μετανάστες.

    2) Πολύ δε μάλλον, όταν οι (λαθρο)μετανάστες αυτοί είναι τελείως ξένοι προς το ελληνικό-ευρωπαϊκό στοιχείο πολιτισμού. Είναι άνθρωποι που εκπροσωπούν ένα διαφορετικό κοσμοείδωλο, διαφορετική κοσμοθεωρία, ήθη-εθιμα, θρησκεία.

    Δώστε τους εισιτήρια και τη δυνατότητα να πάνε σε χώρες της Ευρώπης που έχουν τις υποδομές και τους μηχανισμούς να τους φιλοξενήσουν και να τους απορροφήσουν.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΙΑ: ΜΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ (ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΚΕΣ-ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΤΕ.
    ΑΛΛΟ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΛΛΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΛΛΟ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. ΦΑΝΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΠΗΡΑΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:38 | Σπύρος

    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, καιρός ήταν. Όσο γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι «θα αλλοιωθεί το έθνος», ας μάθουν πρώτα να ορθογραφούν σωστότερα τα σχόλια τους γιατί ξέρω πολλά παιδιά μεταναστών που μιλούν καλύτερα ελληνικά. Ελπίζω η διαβούλευση αυτή καθεαυτή να γίνει αφορμή για ευρύ κοινωνικό προβληματισμό που θα οδηγήσει σε ανατροπή στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:27 | Ηλίας

    Δεν το πιστεύω ότι διαβάζω τέτοιες απόψεις! Είμαι καθηγητής και σας πληροφορώ ότι τα παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, σε τίποτα δε διαφέρουν απ’ τα «δικά» μας. Α, ρε Κολοκοτρώνη, που ζητούσες διεθνικό και διθρησκευτικό κράτος ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, διότι γνώριζες στην αγραμματοσύνη σου ότι «αιματολογικά καθαρός» αρχαίος Έλληνας δεν υπάρχει, θα σου σηκώνονταν οι τρίχες! Κι εσείς, αρχαίοι, που θεωρούσατε ότι Έλλην είναι ο μετέχων της ελληνικής παιδείας, πώς θα αντιμετωπίζατε τους κουφιοκέφαλους; Προφανώς με τη λεπτή ειρωνεία που χαρακτηρίζει τους πνευματικώς ανεπτυγμένους. Αιδώς, Αργείοι..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:14 | Γιάννης Μπράτσος

    Φανταστείτε μόνο να είχαμε ακροδεξιά κυβέρνηση, σε τι κατάντια θα έφταναν τη χώρα. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ένας παίκτης ποδοσφαίρου από οποιαδήποτε χώρα να παίρνει τόσο γρήγορα ελληνική ιθαγένεια (λόγω πολλών χρημάτων κι εξαγορασμού φυσικά! Όταν έχεις χρήμα όλα γίνονται πιο εύκολα), και οι φίλοι μας οι Αρμένιοι και τόσοι άλλοι, που έχουν μεγαλώσει, πάει σχολείο, κι έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα να υποχρεούνται να πληρώνουν τόσα λεφτά στο κράτος και να κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, και να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουμε κι εμείς.
    Μακάρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, είμαι υπέρ 100%!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:11 | Διηνέκης Ποντικός

    >> από Μιλτιάδης – — 29 Δεκεμβρίου 2009 @ 13:14
    Οι ακροδεξιές φωνές πάντα ακούγονταν δυνατά και ευθύνονται για την κατάντια του έθνους. Αγνοείστε τες. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι, αυτοί που δεν τους μεταχειρίζονται σαν τέτοιους δεν αξίζουν να λέγονται άνθρωποι.

    Υπάρχει τεράστια απόσταση από το να μην μεταχειρίζεται κάποιος έναν μετανάστη ως άνθρωπο έως του να του δώσει πολιτικά δικαιώματα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλοι οι άνθρωποι όμως δεν έχουν κοινά πολιτικά δικαιώματα.

    Το Ελληνικό κράτος ας κοιτάξει πρώτα να δημιουργήσει ένα σοβαρό πλαίσιο νόμιμης μετανάστευσης, όπως ισχύει στην αγαπημένη Δανία του κ. Παπανδρέου.

    http://d-politiki.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

    Ας δημιουργήσει έπειτα ένα σοβαρό πλαίσιο καταγραφής των μεταναστών, ώστε για κάθε μετανάστη να ξέρουμε το ιστορικό του, την κατοικία του, την εργασία του, τους φόρους και τις εισφορές του. Όσο παραμένει νόμιμος και σοβαρός θα μπορεί εν ευθέτω χρόνω να ζητήσει την Ελληνική ιθαγένεια και αν πράγματι έχει φανεί συνεπής και έχει αποκτήσει συγεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορεί να την αποκτήσει.

    Δηλαδή οι Έλληνες της Γερμανίας που έζησαν δεκαετίες χωρίς να είναι Γερμανοί πολίτες και ούτε είναι ακόμα πολλοί από αυτούς δεν τους μεταχειρίστηκε το Γερμανικό κράτος ως ανθρώπους; Απλά έζησαν και εργάστηκαν σε ένα σοβαρό συντεταγμένο κράτος με κανόνες, και ούτε έναν δεν θα βρείτε που να σας πει πως πλήχθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επειδή δεν ψήφιζαν στις Γερμανικές εκλογές.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:13 | omosomos

    Βασικά σωστό το άρθρο. Δεν μπορώ να το σχολιάσω στις λεπτομέρειες του ακόμα, επιφυλάσσομαι.
    Ομως, σε απάντηση στους ανησυχούντες για την μόλυνση της φυλής (..!) με την απόδοση ιθαγένειας σε άτομα που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, μορφώθηκαν, εργάζονται, ίσως και θα πεθάνουν εδώ, μήπως θα έπρεπε τυχόν αποκλεισμός μιας τέτοιας ενέργειας να συμβαδίσει με την αφαίρεση της ιθαγένειας από έλληνες μετανάστες που ζούν σε άλλες χώρες; Για νά’μαστε δίκαιοι δηλαδη.. Δεν ‘ελληνοποιούμε’ όσους γεννιώνται και ζουν εδώ, ε, τότε να ‘αποελληνοποιήσουμε’ κ αυτούς που κάνουν ακριβώς το αντίθετο..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:38 | Συμεών

    Αξιότιμοι Κύριοι. Φρονώ ότι αν συνδεθεί η κτήση της ιθαγένειας με σύντομη παραμονή ή με το χώμα της χώρας που γεννήθηκε ο αλλοδαπός εκτός των γνωστόν προβλημάτων στη χώρα μας θα δημιουργηθούν και άλλα δυσεπίλυτα. Επίσης, μετά και να θέλει να διορθώσει κανείς το πρόβλημα πως θα το κάνει? Θα αφαιρέσει τις ιθαγένειες? Κακά τα ψέματα αν χορηγήσετε ιθαγένεια σας συγχαίρω μόνο για ένα πράγμα. Γιατί έχετε τόλμη, παρόλο που διαφώνώ ριζικά με μια τέτοια προοπτική. Η Ελλάδα θα γίνει σαν την Υπερνομαρχία Εβρου-Ροδόπης. Ότι και να κάνουν οι χριστιανοί το αποτέλεσμα είναι αιωνίως δεδομένο. Ειλικρινά τι να σας πω… Πολύ δύσκολα ένας μετανάστης να ψηφίσει κέντρο, κεντροδεξιά ή και πιο πέρα. Θα δημιουργηθεί ένας απέραντος ανεξάντλητος ιδεολογικός στρατός και η Ελλάδα σιγά σιγά θα ανιμετωπίσει άλλου είδους προβλήματα. Ποιος θα μας σώσει? Ο Άρειος Πάγος με το να μην εγκρίνει κόμματα? Και κάτι τελευταίο. Ορισμένοι μιλούν για πολυπολιτισμικότητα και ανοιχτή κοινωνία. Η θεωρία της πολυπολιτισμικότητας είναι μια ανάμεσα σε περισσότερες. Βιβλιογραφικό υπόβαθρο έχουν και οι άλλες και το γνωρίζετε πολύ καλά. Θέλετε να δώσετε λοιπόν ιθαγένεια? Ακολουθήστε το παράδειγμα του Μονακό. 35 χρόνια συνεχή παραμονή και αν… Αυτοί τι είναι δηλαδή ρατσιστές? Ο Θεός να σας φωτίσει.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:42 | ΒΟ

    Θα πρέπει να γίνει Δημοψήφισμα.
    Δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες καινοτομίες…Εάν εφαρμοστεί για παιδιά αλλοδαπών σε λίγες δεκαετίες η χώρα (εκτός Αθηνών και λοιπών μεγάλων πόλεων) θα κυβερνάται (μέσω των Δημάρχων) από τους γειτονικούς λαούς, μας βλέπω να ζητάνε απόσχιση και ενσωμάτωση στην Αλβανία, Τουρκία, ή όταν θα έρθουν και οι οικογένειες των Πακιστανών, Αφχανών κλπ να ζητούν ανεξαρτησία νησιών του Αιγαίου….!!!!
    Δώστε πρωτεραιότητα σε άλλα πιο σημαντικά θέματα, όπως αναπτυξιακή πολιτική (έμφαση σε περιφέρεια και νησιά), προστασία περιβάλλοντος, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, παιδεία, υγεία, ανταγωνιστικότητα. Όταν όλα αυτά τα θέματα λυθούν, τότε με κατάλληλο σχεδιασμό, μελέτη και μακροχρόνια πολιτική ματιά να γίνει ενσωμάτωση των τέκνων αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί και διαμένουν στη χώρα με δικαιώματα, αλλά και με υποχρεώσεις, όπως όλοι οι πολίτες της χώρας!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:48 | Arg

    Μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνεται η ιθαγένεια με τόσο εύκολο τρόπο; Γιατί πρέπει η Ελλάδα να διαφέρει;

    Δείτε τις απαιτήσεις για να λάβει κάποιος Βρετανική υπηκοότητα. Σε μιά χώρα φιλελεύθερη και με μεγάλο αριθμό μεταναστών. Απαιτούνται αυστηρά κριτήρια, απαιτούνται τεστ, κλπ. Το ίδιο ισχύει με τη Γαλλική ή τη Γερμανική υπηκοότητα.

    Εσείς γιατί δημιουργείτε ένα νομοσχέδιο που αφήνει παραθυράκια για λογής-λογής νομότυπες εξυπηρετήσεις που μπορεί να καταστήσουν την ελληνική υπηκοότητα, υπηκοότητα ευκαιρίας;

    Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί όσοι ταξιδεύουμε συχνά με την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζονται τα ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Θεωρείτε πως βελτιώνεται το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας όταν προγραμματίζετε την απονομή ιθαγένειας με τόσο διάτρητο τρόπο;

    Αυστηρά κριτήρια κύριοι και σίγουρα όχι λιγότερο αυστηρά από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί να γίνει η Ελληνική υπηκοότητα υπηκοότητα ευκαιρίας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:35 | Steve4

    Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της δημοκρατίας: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:48 | Μιχάλης Γ

    Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό ώστε να ‘ρυθμιστεί’ ερήμην του Ελληνικού Λαού (ξέρετε, αυτού που σας ψήφισε!).Δημοψήφισμα τώρα!Ιδού πεδίο εφαρμογής της ‘συμμετοχικής Δημοκρατίας’ του Προέδρου!Εκτός αν ήταν κι αυτή μια ακόμα έννοια της Δημοκρατίας την οποία χρησιμοποιείσατε-καπηλευθήκατε-φθείρατε!!!Όλα τ’άλλα περι ακροδεξιών κ.λ.π δεν πιάνουν πια,δεν θολώνουν τα νερά πλέον!Η Ελληνική κοινωνία (ξέρετε αυτή που καλείται να ‘πληρώσει’ τον οικονομικο και κοινωνικό ‘λογαριασμό’ της οικονομικής κρίσης,των σπιθαμιαίων ηγεσιών της,της ληστρικής άρχουσας τάξης και της λαθρομετανάστευσης)απαιτεί επιχειρήματα,λογική και όραμα για την Πατρίδα!Όχι ταμπέλες, εύκολα συμπεράσματα και επιβολή προαποφασισμένων επιλογών!Εάν δεν το καταλάβετε εγκαίρως,η κοινωνία θα μας δείξει τον δρόμο δυστυχώς με επώδυνο για όλους τρόπο!Και τότε όχι μόνο οι μετανάστες δεν θα ενταχθούν αλλά και οι Έλληνες θα απενταχθούν από αυτή την κοινωνία!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:17 | Γιώργος Λ

    Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες και προσπάθειες από άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία ή προάσπιζαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε εδώ είναι τα Ελληνικά. Όχι τα Αραβικά, τα Κινέζικα ή τα Πακιστανικά. Οπότε, αν οι μετανάστες θέλουν να γίνουν μέρος της κοινωνίας μας πρέπει να μάθουν καταρχάς τη γλώσσα μας ΚΑΙ να την χρησιμοποιούν! Κατ’επέκταση θα πρέπει να καταλάβουν και αφομοιώσουν πλήρως τον τρόπο ζωή μας και την κουλτούρα μας, τα πιστεύω μας και τα ιδανικά μας σαν λαός.

    Πρέπει λοιπόν να μάθουν ότι έτσι είναι η Ελλάδα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και πρέπει να προσφέρουμε κάθε ευκαιρία στους μετανάστες να τα απολαύσουν και τα μοιραστούν και εκείνοι. Όμως, αν οι μετανάστες δεν είσαι ευχαριστημένοι, τότε είναι ελεύθεροι να φύγουν! Δε τους φέραμε εδώ με το ζόρι. Αυτοί διάλεξαν να έρθουν. Οπότε να, δεχτούν την χώρα που αυτοί διάλεξαν. Δεν θέλω να μου επιβάλουν ούτε καν στο όνομα της ανεκτικότητας αλλαγές στον τρόπο ζωής μου, ούτε να ζευκτώ με κανέναν άλλο εντός της πατρίδας μου. Δεν μπορεί να βαπτιστούν μονοκονδυλιά «Έλληνες» αν δεν αισθάνονται κομμάτι αυτού του τόπου αλλά να προηγηθεί πολιτική πλήρους αφοιμοίωσης όσων νόμιμων μεταναστών «αντέχει» να φιλοξενήσει αυτή η χώρα.

    Απαιτώ, όποιος έρχεται στη χώρα μου, να ζει με τους νόμους της χώρας στην οποία ζω κι εγώ και οι οποίοι είναι ίδιοι για όλους. Όπως αν θα πήγαινα σε μουσουλμανικό κράτος δεν θα κυκλοφόρησα ημίγυμνος, δεν θα έπινα αλκοόλ, δεν θα προκαλούσα και θα σεβόμουνα τους νόμους του, έτσι απαιτώ κι εγώ το ίδιο από όλους αυτούς, οι οποίοι δεν ήρθαν για διακοπές αλλά γιατί ψάχνουν μία καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στην πατρίδα τους.

    Τέλος, παρακαλώ μην απαξιώνετε τις αντίθετες με το νομοσχέδιο απόψεις ως δήθεν ακροδεξιές κτλ. Το να γενικεύεις και να απαξιώνεις την αντίθετη άποψη όπως γίνεται απο πολλούς (και πολλά ΜΜΕ) είναι χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:05 | Β.Σ.

    Πρέπει να γίνει Δημοψήφισμα οπωσδήποτε!

    Όχι ιθαγένεια – μόνο υπηκοότητα επιλεκτικά, χωρίς δικαίωμα ψήφου!
    Αν είναι να παραχωρηθούν και άλλα δικαιώματα, αυτό ας γίνει σταδιακά και επιλεκτικά! Μόνο σε όσους δεν έχουν καταδικαστεί. Μην τα δώσουμε όλα μαζί άνευ όρων.
    Στη Γερμανία οι μετανάστες υπογράφουν ότι θα αποδεχτούν τον γερμανικό τρόπο ζωής.
    Ο Τίτο στην Σερβία έδωσε δικαιώματα στους αλβανούς, οι οποίοι επωφελούνταν από το σέρβικο διαβατήριο σε αντίθεση με τους ομοεθνής τους στην Αλβανία, ταξίδευαν ελεύθερα και δούλευαν σε όλο τον κόσμο όταν άλλοι Βαλκανικοί λαοί υποφέρανε κάτω από το κομμουνιστικό σύστημα, και για ευχαριστώ στράφηκαν εναντίον της χώρας που τους αγκάλιασε.
    Άλλες χώρες που παραχωρούν ιθαγένεια έχουν διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και ιστορία. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία δεν είναι το ίδιο με την Ελλάδα, ούτε έχουν τα δικά μας προβλήματα.
    Ας παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες (οι οποίοι ήταν και αυτοί παράνομοι στην αρχή, έτσι δεν είναι; ) και να εκδιωχθούν όλοι οι παράνομοι.
    Καλύτερα να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ομογενείς από διάφορες χώρες του Ανατολικού μπλοκ οι οποίοι για οικονομικούς λόγους δεν έρχονται στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Τι έγινε στις φετινές εκλογές και οι πρεσβεία στην Σόφια δεν λειτουργούσε για να ψηφίσουν οι έλληνες του εξωτερικού; Μήπως ήταν κλειστή;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:30 | κωστας

    Θεωρω μεγα λαθος να δωθει ψηφος κ ιθαγενεια στους μεταναστες.Συμφωνω με την ακολουθη αποψη

    Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση

    Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου

    Ώστε έτσι. Ο νέος πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη μαζική ελληνοποίηση του ανθού των λαθρομεταναστών, των παιδιών τους που βρίσκονται στα ελληνικά σχολεία.

    Είναι, λέγεται, 250.000 άτομα! Μαζί μ’ αυτούς θα νομιμοποιηθούν, αναμφίβολα, και οι γονείς τους, όπως εντός ολίγων ετών οι γυναίκες και τα παιδιά που θα αποκτήσουν στην πορεία. Όλοι αυτοί θα φέρουν στην Ελλάδα, εννοείται, τους συγγενείς τους απ’ όλες τις γωνιές της Αφρικής, της Ασίας και των Βαλκανίων (νόμος Σημίτη περί συνενώσεως οικογενειών).

    Εν τω μεταξύ στις δημοτικές εκλογές του 2010 θα έχουν ψηφίσει, όπως είχε εξαγγείλει ήδη το 2004 η Νέα Δημοκρατία, όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται……..
    πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

    Ήδη τον επόμενο χρόνο (δηλαδή πριν από την καταστροφή της Γης το 2012, σύμφωνα με το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο) οι υπναλέοι Έλληνες θα δουν τόσους αλβανούς δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και αστυνομικούς πάνω απ’ το κεφάλι τους που θα χάσουν -αν υποτεθεί ότι την έχουν ακόμη- την αίσθηση του χώρου όπου βρίσκονται. Η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια.

    Ας αναλογιστούμε επίσης ότι διά της δημιουργίας μεγάλων Περιφερειών, με την εφαρμογή του επερχόμενου «Καποδίστρια 2», οι αλλοδαποί ή οι έλληνες συνεργάτες τους περιφερειάρχες θα παίρνουν προγράμματα κατευθείαν από τις Βρυξέλλες χωρίς την ενοχλητική μεσολάβηση του εθνικού κέντρου των Αθηνών. Τι θαυμαστοί νέοι ορίζοντες αυτονόμησης για «μειονότητες», ξένες θρησκείες και εξωτικούς πολιτισμούς δεν ανοίγονται στις νεόκοπες επαρχίες της πάλαι ποτέ Ελλάδος!

    Επίσης, «εξετάζει» επί του παρόντος η νέα κυβέρνηση (κατά την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργόν Εσωτερικών, περιοδικό «Επίκαιρα» 20-26/11/2009, τεύχος 5) την αλλαγή του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας που βασίζεται στο δίκαιο του αίματος (Έλληνας είναι ο γόνος Ελλήνων) ώστε η ιθαγένεια να δίδεται σε όλους όσοι γεννιούνται στην Ελλάδα (δίκαιον εδάφους).

    Επιτέλους φθάνει τώρα η στιγμή που θα υλοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας που αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την 26ην Μαρτίου 2009 στην ΕΣΗΕΑ με παρουσία γνωστών εθνομηδενιστών, προπαγανδιστών του «πολυπολιτισμού» από το δημοσιογραφικό και καθηγητικό κατεστημένο (δες σχετικά το άρθρο μου «Η ελληνική ασθένεια της βουλήσεως» στο «ΠΑΡΟΝ» 5/4/09).

    Σημειωτέον ότι με τη μεταρρύθμιση του κώδικα ιθαγένειας ενδέχεται ο έλλην ομογενής του εξωτερικού να πολιτογραφείται στην Ελλάδα δυσκολότερα από έναν π.χ. αφρικανό γόνο λαθρομεταναστών που γεννήθηκε εδώ.

    Όμως τι να περιμένει ο γόνος Ελλήνων σε μία Ελλάδα της οποίας το Κοινοβούλιο κατεψήφισε ήδη το δικαίωμα ψήφου των ομογενών ενώ προτίθεται να υπερψηφίσει αντίστοιχο δικαίωμα των αλλογενών;

    Αξίζει εν προκειμένω να επισημανθεί η ηθελημένη σύγχυση των όρων ιθαγένεια και υπηκοότητα. Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων, ενώ υπήκοος είναι «ο υποκείμενος εις την εξουσίαν κράτους τινός» (Λεξικόν Δημητράκου).

    Εξ αυτού προκύπτει ότι ο υπήκοος γίνεται, αλλά ο ιθαγενής μόνον γεννάται, δηλαδή ανήκει σ’ ένα γένος ήτοι -κατ’ επέκτασιν- σύνολον ομογενών, εθνότητα, έθνος, φυλή (Λεξικόν Δημητράκου).

    Επομένως συνεπάγεται η αυθαίρετη ταύτιση της φυσικής, αναφαίρετης ιθαγένειας με την επίκτητη υπηκοότητα και κατάργηση της έννοιας του γένους και της εθνότητας ως ουσιωδών ιδιοτήτων της ελληνικότητας.

    Προφανώς αυτό είναι και το ζητούμενο της επικείμενης μεταρρύθμισης του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, η ουσιαστική απονοηματοποίηση της έννοιας Έλληνας και ελληνικότητα, η οποία εφεξής θα προσδιορίζεται με τα ρευστά κριτήρια της εκάστοτε κρατικής εξουσίας.

    Η εξουσία θα καθορίζει, αυθαίρετα, ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα ονομάζονται Έλληνες διά της διοικητικής πράξεως της χορηγήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και μόνον.

    Αντιστρόφως θα έχει τη δύναμη το κράτος να αρνείται κατά το δοκούν την ιδιότητα του Έλληνα σε ανθρώπους οι οποίοι εν τούτοις είναι Έλληνες, σύμφωνα με τη λογική και την αλήθεια.

    Στην πραγματικότητα η σταδιακή αφαίμαξη της ελληνικής ιδιαιτερότητας από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της έχει αρχίσει προ πολλού στην εκπαίδευση, πρώτα στην τριτοβάθμια και μετά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

    Δεν επιβάλλουν τάχα εδώ δάσκαλοι και συγγράμματα τη σταδιακή απομάκρυνση από τον «ελληνοκεντρισμό» και τον προσανατολισμό στη «διαπολιτισμική» αγωγή;

    Η ίδια η σύνθεση των σχολείων είναι πολυεθνική.

    Χωρίς ελληνικότητα και Έλληνες δεν μπορεί να υπάρξει βέβαια «ελληνική» παιδεία παρά μόνο ως ευφημισμός. Η ιδεολογική αναπαραγωγή της ελληνικής κοινωνίας διακόπτεται σταδιακά και προμελετημένα.

    Έωλο είναι επομένως και το επιχείρημα της εξουσίας να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των αλλοδαπών που έγιναν «κοινωνοί της ελληνικής παιδείας» (Θεοδώρα Τζάκρη, «Επίκαιρα», σελ. 19). Ποίας ελληνικής παιδείας; Αυτής που ουσιαστικά αρνείται την ελληνικότητα;

    Ο λόγος που τα παιδιά των λαθρομεταναστών εισήχθησαν στα ελληνικά σχολεία δεν είναι ο εξελληνισμός τους. Κανένας δεν νοιάζεται για την ελληνικότητα, γιατί αν νοιαζότανε θα φρόντιζε συν τοις άλλοις να τηρήσει το Σύνταγμα, το οποίον προβλέπει δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία για όλους τους Έλληνες.

    Άρα ουδεμία υποχρέωση είχε το κράτος να παρέχει εκπαίδευση σε μη Έλληνες οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν στην επικράτεια (προσφάτως το γαλλικό κράτος απαίτησε από μαθητές παρανόμων μεταναστών να εγκαταλείψουν το σχολείο στο τέλος του σχολικού έτους). Όχι: η εισαγωγή του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών στο ελληνικό δημόσιο σχολείο έγινε εξαρχής με τον σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα (μαζί με τους γονείς τους) έως ότου ενηλικιωθούν για να ελληνοποιηθούν.

    Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο:

    α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

    β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

    γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα.

    δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση.

    ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία.

    ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος.

    η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης.

    θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών.

    ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά.

    κ) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»).

    λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).

    Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει:

    α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και β) Να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:15 | Έλληνας πολίτης

    Ας αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός.Απο τον καιρό της Χούντας έχει να γίνει δημοψήφισμα.Ας το κάνετε τώρα και θα σας πει και ΕΥΓΕ ο Λαός.Δεν το καταλαβαίνετε οτι θα τον πάρετε μαζί σας;Ενα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για να αποφασίσουμε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:59 | manos

    Θεωρώ πως πρόκειται για μεγάλο λάθος. Τη στιγμή που η ανασφάλεια, κοινωνική και οικονομική έχει φτάσει στο απόγειό της και το μέλλον βάφεται με μελανά χρώματα για τη χώρα μας, έρχεται ένα νομοσχέδιο που μόνο απορία και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Πιστοί σε θεωρίες που προωθούν τον αφελληνισμό, κάποιοι «προοδευτικοί» καρεκλοκένταυροι, νεοκουλτουριάρηδες, βρήκαν πρόσφορο έδαφος ώστε να προχωρήσουν σε πρακτικό επίπεδο. Δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ. Φτάσανε οι πολιτικοί την Ελλάδα εδώ που τη φτάσανε, τώρα θέλουν να δώσουν και τη χαριστική βολή! Δημοψήφισμα τώρα! Αν πάλι κάποιοι θέλουν κράτος μη εθνικό, τότε μπορούν να πάνε οι ίδιοι σε κάποια άλλα κράτη που πληρούν τις προϋποθέσεις που τα άτομα αυτά θέτουν.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:21 | Apostolos Ginis

    Το να ισχυρίζεται κανείς, οτι είναι δημοκράτης και πολιτισμένος, προϋποθέτει το σεβασμό προς τον διπλανό του, και αποδεικνύεται με την πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ισορροπιών που μέχρι τώρα έλειπαν.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:02 | N

    Καλή σκέψη και κατεύθυνση σε γενικές γραμμές.

    Υ.Γ.: Γιατί τα «πατριωτικά»/εθνικιστικά σχόλια είναι και τα πιο ανορθόγραφα;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:06 | Joanna

    Επιτέλους, καιρός ήταν να γίνουμε πολιτισμένο κράτος δικαίου

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:34 | Ανθοπουλος Νικος

    O νόμος αυτός θέλει πολύ προσοχή. Ακουστε και την αντιπολίτευση, και λάβετε υπ όψιν τούς ρυθμούς γένησεων, και λοιπά δημογραφικά στοιχεία. Μήν βιάζεστε. Η βιασύνη προκειμένου να δείξουμε την εικόνα του καλού παιδιού δέν ειναι και ο καλυτερος σύμβουλος. Σημειώστε οτι στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια προς το λαό, ειναι κάτι πολύ πολύ σοβαρό γιά να επιδεχθεί μαύρα σημεια.
    Πρώτα όμως πρέπει να καθαρίσετε ολους τούς παράνομους μετανάστες αλλιώς σέ 30 χρόνια θά ειμαστε μειοψηφιά. Θέλετε;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:24 | Διονύσης

    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
    Οι πολίτες χωρών της Ε.Ε μπορούν να μένουν και να εργάζονται ελεύθερα στην Ελλάδα. Αυτοί μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας σε εργατικό δυναμικό. Σε λίγα χρόνια θα μπουν και η Αλβανία και οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, και οι πολίτες τους θα μπορούν ΝΟΜΙΜΑ να διαμένουν στην Ελλάδα.
    Μην μπλέκουμε λοιπόν με υποκοότητες γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:03 | Μπερτσεκάς Βαγγέλης

    Συμφωνώ και επικροτώ πλήρως την απόφαση σας για αλλαγή του άρθρου 1. Στην Ελλάδα ζουν και εργάζονται εκατοντάδες χιλιαδες μετανάστες που τα παιδιά τους ζουν και μεγαλώνουν σε αυτή την πατρίδα. Μετέχουν της Ελληνικής παιδείας και τα περισσότερα από αυτά μιλούν άπταιστα την Ελληνική γλώσσα, ξέρουν την Ελληνική ιστορία, οι φίλοι τους είναι Ελληνικής καταγωγής.
    Αυτα τα παιδιά όταν συμπληρώνουν τα 18 τους χρόνια υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρια με τις άδειες παραμονής και παθαίνουν κρίση ταυτότητας ξαφνικά με ότι συναπάγεται για τον ψυχισμό τους και την διαδικασία ενσωμάτωσης.
    Το μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με την ενσωμάτωση των μεταναστών 2ης γενιάς στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό το άρθρο είναι επιτέλους μια καλή αρχή.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:47 | Karatheodoris

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ — Αφήστε τον Έλληνα να αποφασίσει για τη χώρα του

    Η ΕΛΛΑΔΑ δεν θα μπορέσει να αντέξει τα κύματα κακόμοιρων λαθρομεταναστών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά τους, άρα και ευρωπαϊκή, θα έκαναν τα πάντα….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:37 | Mπεση Ν.

    Ειναι πολυ σημαντικο το θεμα, εσεις προτεινεται, ας αποφασισει ο λαος. Δημοκρατια εχουμε αλλωστε ολο το χρονο… καντε δημοψηφισμα, γιατι οχι? ειναι δικαιο! Καλη και δικαιη συνεχεια!