Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
3. «Ζώο συντροφιάς»: κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο κυρίως μέσα στην οικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς και αναφέρεται στον κατάλογο του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2016 σχετικά με τις μεταδοτικές νόσους των ζώων και για την τροποποίηση και την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της υγείας των ζώων (L 84). Αν άρθρα του παρόντος αφορούν σε συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως σκύλους και γάτες, τότε αυτά αναφέρονται ρητώς. Ζώα συντροφιάς είναι και οι σκύλοι βοήθειας, οι σκύλοι εργασίας, καθώς και τα ζώα θεραπείας.
4. «Μικρό ζώο συντροφιάς»: το ζώο συντροφιάς, το βάρος του οποίου δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) κιλά.
5. «Σκύλος βοήθειας»: ο εκπαιδευμένος σκύλος οδηγός τυφλού και ο σκύλος βοήθειας και προστασίας ατόμων με αναπηρίες.
6. «Σκύλος εργασίας»: ο σκύλος που χρησιμοποιείται για το κυνήγι (κυνηγετικός), τη φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικός), τη φύλαξη χώρων (φύλακας), ο σκύλος έρευνας και διάσωσης, καθώς και ο σκύλος που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
7. «Ζώο θεραπείας»: κάθε ζώο συντροφιάς που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς προς όφελος ενός ατόμου με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής, αισθητηριακής, ψυχιατρικής, πνευματικής ή άλλης μορφής ψυχικής αναπηρίας, έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και φέρει τα κατά τον νόμο πιστοποιητικά.
8. «Δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς»: κάθε ζώο συντροφιάς που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς και τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα του ιδιοκτήτη, του κατόχου ή του συνοδού του. Σε κάθε περίπτωση δεσποζόμενο ζώο θεωρείται κάθε σκύλος ή γάτα με ηλεκτρονική σήμανση, καταχωρημένο στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) με εξαίρεση όσα έχουν προσωρινό ιδιοκτήτη με την έννοια της παρ. 11. Μέχρι τη σήμανση και την καταχώρησή τους στο ΕΜΖΣ, οι άμεσοι απόγονοι δεσποζόμενου σκύλου ή γάτας νοούνται αυτόματα δεσποζόμενα ζώα με ιδιοκτήτη τον ιδιοκτήτη του θηλυκού γεννήτορα.
9. «Αδέσποτο ζώο συντροφιάς»: κάθε ζώο συντροφιάς, ιδίως σκύλος και γάτα, το οποίο δεν θεωρείται δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς.
10. «Ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς»: το φυσικό πρόσωπο που αναφέρεται ως ιδιοκτήτης στο έγγραφο ταυτοποίησης του ζώου και στο ΕΜΖΣ. Κατ’ εξαίρεση, για ζώα θεραπείας, σκύλους φύλαξης, έρευνας και διάσωσης, καθώς και σκύλους που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι νομικό πρόσωπο. Στην περίπτωση αυτή ορίζεται συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την ευζωία του ζώου και αναφέρεται στο έγγραφο ταυτοποίησης και στο ΕΜΖΣ.
11. «Προσωρινός ιδιοκτήτης»: Το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο που αναφέρεται στο οικείο πεδίο σήμανσης του ΕΜΖΣ για τα αδέσποτα ζώα. Σε περίπτωση νομικού προσώπου ορίζεται συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την ευζωία του ζώου. Προσωρινός ιδιοκτήτης μπορεί να είναι δήμος ή φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει εγγραφεί στο Υπομητρώο Φιλοζωικων Σωματείων και Οργανώσεων της παρ. 23 και διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο ή το φυσικό πρόσωπο που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
12. «Ανάδοχος»: το φυσικό πρόσωπο που φιλοξενεί προσωρινά ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς έως ότου αυτό υιοθετηθεί και μεριμνά για την ευζωία του, τη συντήρηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή του. Ο ανάδοχος μπορεί να επιλέγεται από τον δήμο ή τα φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εγγράφονται στα σχετικά μητρώα της παρ. 23, καθώς και από φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν αδειοδοτημένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Μεταξύ του αναδόχου και του δήμου ή του φιλοζωικού σωματείου ή της φιλοζωικής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή του φυσικού προσώπου που διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων υπογράφεται σύμβαση αναδοχής, στην οποία ορίζονται οι υποχρεώσεις του αναδόχου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Οι σκύλοι και γάτες που διαμένουν σε ανάδοχο καταχωρούνται στο ΕΜΖΣ ως αδέσποτα με προσωρινό ιδιοκτήτη ένα από τα πρόσωπα της παρ. 11 που είναι υπεύθυνο για την ευζωία του ζώου, ήτοι τον ανάδοχο. Ο ανάδοχος για όσο χρονικό διάστημα φιλοξενεί το ζώο είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την τήρηση των κανόνων ευζωίας του και ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη και ζημία προκάλεσε το ζώο σύμφωνα με το άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα (π.δ. 456/1984, Α’ 164).
13. «Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς»: το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει επανειλημμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα χωρίς να απειληθεί, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου, δεν θεραπεύεται.
14. «Σοβαρό νόσημα»: κάθε μεταδοτική ή μη νόσος άμεσου και υψηλού κινδύνου για την υγεία του ανθρώπου ή ζώου, του ίδιου ή άλλου είδους, καθώς και κάθε νόσος που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση της υγείας του ζώου σύμφωνα με σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου.
15. «Νόσος»: η εμφάνιση λοιμώξεων και προσβολών σε ζώα, με ή χωρίς κλινική ή παθολογική εκδήλωση, που προκαλούνται από έναν ή περισσότερους νοσογόνους παράγοντες.
16. «Νοσογόνος παράγοντας»: κάθε παθογόνο που μεταδίδεται σε ζώα ή ανθρώπους, το οποίο μπορεί να προκαλέσει νόσο σε ζώα.
17. «Πηγή κινδύνου»: κάθε νοσογόνος παράγοντας σε ζώο ή προϊόν, ή πάθηση σε ζώο, που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην υγεία των ανθρώπων ή των ζώων.
18. «Κίνδυνος»: η πιθανότητα εκδήλωσης και το πιθανό μέγεθος των βιολογικών και οικονομικών συνεπειών μιας δυσμενούς επίδρασης στην υγεία των ζώων ή στη δημόσια υγεία.
19. «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων»: η αδειοδοτημένη εγκατάσταση που προορίζεται για την προσωρινή διαμονή αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν ανάγκη φιλοξενίας ή περίθαλψης, θεραπευτικής αγωγής και ειδικής φροντίδας σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνιάτρου. Η διαμονή των ζώων σε καταφύγιο διασφαλίζει τη διαβίωσή τους σε ασφαλές περιβάλλον, το οποίο λειτουργεί με βάση τους κανόνες ευζωίας των ζώων, μέχρι την υιοθεσία τους ή την ενδεχόμενη επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον.
20. «Εμπόριο ζώων συντροφιάς»: το σύνολο των συναλλαγών με σκοπό τον προσπορισμό κέρδους από τη μεταβολή της ιδιοκτησίας των ζώων συντροφιάς.
21. «Εκτροφέας»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εκτρέφει, αναπαράγει και διαθέτει ζώα συντροφιάς και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκτροφέων του ΕΜΖΣ.
22. «Έγγραφο ταυτοποίησης»: το διαβατήριο, το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 577/2013 της Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 2013 για τα υποδείγματα εγγράφων ταυτοποίησης σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις σκύλων, γατών και ικτίδων, την κατάρτιση καταλόγων εδαφών και τρίτων χωρών, καθώς και τη μορφή, τη διάταξη και τις γλωσσικές απαιτήσεις των δηλώσεων που πιστοποιούν τη συμμόρφωση με ορισμένους όρους οι οποίοι προβλέπονται στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 576/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (L 178).
23. «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ)»: η διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση καταγραφής των ζώων συντροφιάς με την ονομασία «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς» που τηρείται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς περιλαμβάνονται τα κάτωθι Υπομητρώα:
(α) Υπομητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς.
(β) Υπομητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων όπου καταγράφονται όλα τα αναγνωρισμένα και νομίμως λειτουργούντα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Ελλάδα ή με έδρα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
(γ) Υπομητρώο Καταφυγίων όπου καταγράφονται όλα τα αδειοδοτημένα καταφύγια που διατηρούν οι δήμοι, οι διαδημοτικοί σύνδεσμοι δήμων και οι διαδημοτικές συνεργασίες, τα εγγεγραμμένα στο Μητρώο φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και ιδιώτες φιλόζωοι.
(δ) Υπομητρώο Εκτροφέων όπου καταγράφονται οι εκτροφείς.
(ε) Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς όπου καταχωρούνται όλα τα αδέσποτα προς υιοθεσία ζώα με το όνομα, τη φωτογραφία, την περιγραφή, τα στοιχεία του υπεύθυνου προς υιοθεσία και λοιπά στοιχεία.
(στ) Υπομητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς όπου καταγράφονται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που επιθυμούν εθελοντικά να συνεισφέρουν στις Τράπεζες Αίματος που λειτουργούν για τα ζώα, καθώς και τα ζώα συντροφιάς που διαθέτουν για εθελοντική αιμοδοσία.
24. «Μητρώο παραβατών»: το ηλεκτρονικό μητρώο που τηρείται στην Εισαγγελία Αθηνών, το οποίο ενημερώνεται με μέριμνα των κατά τόπο Εισαγγελέων και στο οποίο καταγράφονται όσοι έχουν τελεσίδικη ποινική καταδίκη για παράβαση των διατάξεων που αφορούν στην εγκατάλειψη και την κακοποίηση ζώων συντροφιάς. Το μητρώο αυτό διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς και η εγγραφή του παραβάτη σε αυτό εμποδίζει τη δυνατότητα καταχώρισής του ως ιδιοκτήτη ή αναδόχου ζώου ή υπεύθυνου ευζωίας ζώου για λογαριασμό νομικού προσώπου στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς.
25. «Ηλεκτρονικό βιβλιάριο»: το σύνολο των στοιχείων που καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς και αφορούν την υγεία του ζώου συντροφιάς. Το ηλεκτρονικό βιβλιάριο αντικαθιστά το βιβλιάριο υγείας του ζώου.
26. «Τσίρκο»: η προσωρινή υπαίθρια εγκατάσταση, η σκηνή ή η τέντα, στην οποία πραγματοποιούνται με κερδοσκοπικό σκοπό μουσικοχορευτικές και ακροβατικές παραστάσεις ή άλλου είδους συναφείς εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των ανθρώπων με τη συμμετοχή ή μη ζώων.
27. «Θίασος με ποικίλο πρόγραμμα (βαριετέ)»: ομάδα ατόμων, η οποία, σε μόνιμη ή προσωρινή εγκατάσταση, πραγματοποιεί, με κερδοσκοπικό σκοπό και σε εναλλασσόμενη ακολουθία, ψυχαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις, διασκεδαστικά μικρά κωμικά θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορό με ποικίλο περιεχόμενο και με τη συμμετοχή ή μη ζώων.
28. «Μη εμπορικού χαρακτήρα μετακίνηση»: οποιαδήποτε μετακίνηση ζώου συντροφιάς που συνοδεύει τον ιδιοκτήτη του ή το εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, η οποία (α) δεν αποσκοπεί στην πώληση ή στην κατ’ άλλο τρόπο μεταβίβαση της κυριότητας του εν λόγω ζώου συντροφιάς και (β) είναι μέρος της μετακίνησης του ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς, είτε υπό την άμεση ευθύνη του είτε υπό την ευθύνη εξουσιοδοτημένου προσώπου, στις περιπτώσεις που το ζώο συντροφιάς δεν βρίσκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Στην τελευταία περίπτωση, τίθενται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών στοιχεία που αποδεικνύουν και την αντίστοιχη μετακίνηση του ιδιοκτήτη.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΟΖΩΣΩΕΛ
ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ…
Άρθρο 2 Ορισμοί
Παρ. 7 «Ζώο θεραπείας»: Στο άρθρο αναφέρεται πως τα ζώα θεραπείας πρέπει να έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση. Ζώα θεραπείας όμως, μπορεί να είναι και οι γάτες, οι οποίες δε γίνεται να εκπαιδευτούν. Πρέπει να συμπληρωθεί ότι εξαιρούνται από αυτή την προϋπόθεση.
Παρ. 11 «Προσωρινός ιδιοκτήτης» & Παρ. 12 «Ανάδοχος»: Στο Νομοσχέδιο διατυπώνεται πως ένας Δήμος ή ένα φιλοζωικό σωματείο μπορούν να έχουν το ρόλο του προσωρινού ιδιοκτήτη ΜΟΝΟ αν έχουν εγκαταστάσεις καταφυγίου. Θεωρείται δηλαδή προϋπόθεση, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν αδέσποτα ζώα με σκοπό την υιοθεσία τους. Τι θα συμβεί όμως με όλες αυτές τις περιοχές ανά την Ελλάδα όπου τα καταφύγια δεν υφίστανται λόγω του τεράστιου κόστους κατασκευής και συντήρησής τους;
Κάποιοί Δήμοι δεν έχουν προβλέψει καθόλου, κάποιοι έχουν προτιμήσει να καλύψουν τις ανάγκες με τα Δημοτικά Κτηνιατρεία, ενώ για τα φιλοζωικά σωματεία μια αντίστοιχη λύση καθίσταται αδύνατη. Θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει δεκτή για τα φιλοζωικά σωματεία η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ 130/2013 (αποδεκτή και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) η οποία ισχύει σήμερα για τους ιδιοκτήτες κτηματικών εκτάσεων, παρόλα αυτά, εφόσον υπάρχει ο ρόλος του Αναδόχου, ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο μπορεί να φιλοξενεί ζώα εκ μέρους του Δήμου ή του σωματείου, για ποιο λόγο είναι υποχρεωτικό να υπάρχει οπωσδήποτε και καταφύγιο;
Παρ. 26 «Τσίρκο» & Παρ. 27 «Θίασος με ποικίλο πρόγραμμα (βαριετέ)»: Το 2012 η Ελλάδα ήταν η 1η χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε τσίρκο και κάθε είδους θεάματα στα οποία συμμετείχαν ζώα – μια πρωτοπόρα κίνηση, η οποία επικροτήθηκε από άλλες χώρες που ακολούθως έλαβαν αντίστοιχα μέτρα. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο υπάρχει πλέον αυτό το πισωγύρισμα. Είναι ανεπίτρεπτο.
Παρ 28. «Μη εμπορικού χαρακτήρα μετακίνηση»: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για αλλαγή κυριότητας. Αν ένα ζώο έχει υιοθετηθεί με όσα προβλέπει η νομοθεσία και πρέπει να μεταφερθεί από μια πόλη σε μια άλλη (π.χ. από τη Λάρισα στην Αθήνα), δεν θα μπορεί να φτάσει στο νέο ιδιοκτήτη με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο που θα το συνοδεύει (π.χ. με πετ ταξί). Θα πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να ταξιδέψει κι αυτός αντιστοίχως; Πως εξασφαλίζεται επομένως η μεταφορά ενός ζώου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό ή έστω συστήνεται ο περιορισμός τους κατά το ελάχιστο; Αν δεν μπορούν να μεταφερθούν τα ζώα στις οικογένειες, δεν αδειάζουν οι φιλοξενίες και κατά συνέπεια δεν μπορούν να φύγουν άλλα από το δρόμο.
Όχι στον εγκλεισμό υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια- όχι στις αυθαίρετες ευθανασίες
Είναι απαράδεκτο να εισάγεται ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγιο που είναι αντίθετος με την ευζωία των ζώων και ανώφελος στο βαθμό που ο αριθμός των αδέσποτων είναι τεράστιος και διαρκώς εγκαταλείπονται νέα. Για τους λόγους αυτούς απαγορεύεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Τα ζώα, όπως προβλέπεται σήμερα, πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται, να εμβολιάζονται ή να θεραπεύονται και να επανεντάσσονται άμεσα. Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ως 5 μηνών, τα πάσχοντα από ανίατη ασθένεια και όσα έχουν κριθεί επικίνδυνα.
Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Η υποχρέωση στείρωσης να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρικό θέμα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων.
Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Η υποχρέωση στείρωσης να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρικό θέμα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων.
Όχι στον εγκλεισμό υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια- όχι στις αυθαίρετες ευθανασίες
Είναι απαράδεκτο να εισάγεται ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγιο που είναι αντίθετος με την ευζωία των ζώων και ανώφελος στο βαθμό που ο αριθμός των αδέσποτων είναι τεράστιος και διαρκώς εγκαταλείπονται νέα. Για τους λόγους αυτούς απαγορεύεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Τα ζώα, όπως προβλέπεται σήμερα, πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται, να εμβολιάζονται ή να θεραπεύονται και να επανεντάσσονται άμεσα. Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ως 5 μηνών, τα πάσχοντα από ανίατη ασθένεια και όσα έχουν κριθεί επικίνδυνα.
Όχι στον εγκλεισμό υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια- όχι στις αυθαίρετες ευθανασίες
Είναι απαράδεκτο να εισάγεται ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγιο που είναι αντίθετος με την ευζωία των ζώων και ανώφελος στο βαθμό που ο αριθμός των αδέσποτων είναι τεράστιος και διαρκώς εγκαταλείπονται νέα. Για τους λόγους αυτούς απαγορεύεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Τα ζώα, όπως προβλέπεται σήμερα, πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται, να εμβολιάζονται ή να θεραπεύονται και να επανεντάσσονται άμεσα. Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ως 5 μηνών, τα πάσχοντα από ανίατη ασθένεια και όσα έχουν κριθεί επικίνδυνα.
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.
Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση
Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς
Τα πιο πάνω είναι αόριστα μπορούν να παρερμηνευθούν, και πρέπει ή να ορισθούν ακριβώς ή να αφαιρεθούν. Φανταστείτε τις εκφράσεις τον σκύλων όταν :
Είναι κουρασμένοι από παιχνίδι ή από μία βόλτα – ταλαιπωρία και καταπόνηση
Είναι φοβικοί γενετικά ή επίκτητα ,ιδιαίτερα οι υιοθετημένοι από τον δρόμο, ακούνε κρότους,δυνατό αέρα και εκδηλώνουν φόβος και αγωνία ,επίσης τον ίδιο φόβο και αγωνία μπορούν να εκδηλώσουν στο κομμωτήριο σκύλων ,στο κτηνιατρείο ή όταν τους βάλεις μία φωνή γιατί τρώνε κάτι επικίνδυνο από τον δρόμο.
Στερώ την ελευθερία έκφρασης αν δεν τον αφήσω ελεύθερο να κυνηγήσει τα περιστέρια στην βόλτα ή τις γάτες ή να χοροπηδάει επάνω σε όποιον περνάει;
-Η κατάλληλη συμπεριφορά προϋποθέτει εκπαίδευση του ιδιοκτήτη και του σκύλου.
Παρ 13 Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει επανειλημμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα κλπ
-Προτείνουμε να ορισθεί συγκεκριμένος αριθμός επαναλήψεων ή να αφαιρεθεί το επανειλημμένα
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
2)Για το άρθρο 2 σχολιάζουμε τα εξής:
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟ 2Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνησηΕλευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράςΤα πιο πάνω είναι αόριστα μπορούν να παρερμηνευθούν, και πρέπει ή να ορισθούν ακριβώς ή να αφαιρεθούν. Φανταστείτε τις εκφράσεις τον σκύλων όταν : Είναι κουρασμένοι από παιχνίδι ή από μία βόλτα – ταλαιπωρία και καταπόνησηΕίναι φοβικοί γενετικά ή επίκτητα ,ιδιαίτερα οι υιοθετημένοι από τον δρόμο, ακούνε κρότους,δυνατό αέρα και εκδηλώνουν φόβος και αγωνία ,επίσης τον ίδιο φόβο και αγωνία μπορούν να εκδηλώσουν στο κομμωτήριο σκύλων ,στο κτηνιατρείο ή όταν τους βάλεις μία φωνή γιατί τρώνε κάτι επικίνδυνο από τον δρόμο.Στερώ την ελευθερία έκφρασης αν δεν τον αφήσω ελεύθερο να κυνηγήσει τα περιστέρια στην βόλτα ή τις γάτες ή να χοροπηδάει επάνω σε όποιον περνάει;-Η κατάλληλη συμπεριφορά προϋποθέτει εκπαίδευση του ιδιοκτήτη και του σκύλου.Παρ 13 Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει επανειλημμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα κλπ-Προτείνουμε να ορισθεί συγκεκριμένος αριθμός επαναλήψεων ή να αφαιρεθεί το επανειλημμένα
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Άρθρο 2, Ορισμοί
Για τους σκοπούς του παρόντος νοούνται:
1. «Ζώο»: κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
2. «Ευζωία»: η φυσική και η ψυχική κατάσταση του ζώου σε σχέση με τις συνθήκες στις οποίες διαβιεί και πεθαίνει. Ένα ζώο ζει σε συνθήκες ευζωίας εάν: (α) είναι υγιές, άνετο, καλά διατρεφόμενο και ασφαλές, (β) δεν υποφέρει από καμία δυσάρεστη κατάσταση, όπως πόνο, φόβο και αγωνία και (γ) είναι ικανό να εκφράζει συμπεριφορές, οι οποίες είναι σημαντικές για την καλή φυσική και ψυχική του κατάσταση. Οι κανόνες ευζωίας των ζώων διασφαλίζουν τις ακόλουθες αρχές:
i. Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
ii. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
iii. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
iv. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση.
v. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Εκ των ως άνω οριζόμενα γίνεται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΝΟΜΙΜΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΤΩΝ !!!
Η ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ» ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 1974).
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
στοχεύει στην εκπαίδευση των σκύλων και των ιδιοκτητών τους με σκοπό την αρμονική συμβίωση και την ισορροπία του σκύλου με κίνητρο προνόμια όπως την ελεύθερη είσοδο των σκύλων σε μέσα μαζικής μεταφοράς.Β.Προτείνουμε Β. Σχετικά με τους Δήμους και τους ιδιοκτήτες σκύλων για την προστασία του σκύλου και του κοινωνικού συνόλου.ΤΕΣΤ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Για κάθε κάτοχο σκύλου, ανεξάρτητα φυλής και μεγέθους, αλλά και ειδικότερα για ορισμένες μεγαλόσωμες φυλές ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και μεγαλόσωμους ημίαιμους σκύλους πρέπει να υπάρχει ειδικήπρόβλεψη και υποχρέωση εξέτασης χαρακτήρα, ώστε να είναι πιστοποιημένη και προβλέψιμη η συμπεριφορά του σκύλου, ανάλογα φυσικά με τις προδιαγραφές κάθε φυλής. Αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο από εξειδικευμένο επαγγελματία, πιστοποιημένο επαγγελματία εκπαιδευτής σκύλων. Οπως στις χώρες του εξωτερικού για τον γενικό πληθυσμό σκύλων, προτείνουμε και για την χώρα μας, κυρίως για τους ημίαιμους αδέσποτους σκύλους, που έχουν περιέλθει στην κατοχή και την ευθύνη των Δήμων να εφαρμοστεί η μέθοδος του test χαρακτήρα σκύλων, που αποτελεί μια μορφή «ταυτότητας» συμπεριφοράς κάθε σκύλου. Το test συνήθως είναι συμπλήρωση προκαθορισμένης φόρμας που περιλαμβάνει τα στοιχεία του σκύλου (φυλή, φύλο ηλικία, σωματότυπο, χρώμα, διακριτικά (ηλεκτρονική σήμανση) κλπ), τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ή του δημόσιου ή δημοτικούφορέα που έχει την ευθύνη του, και ημερομηνία εξέτασης. Στην συνέχεια τις διαπιστώσεις του εξεταστή σε προκαθορισμένα χαρακτηριστικά, την συμπεριφορά του σκύλου με άλλα ζώα και ανθρώπους, τα γενικά συμπεράσματα του εξεταστή καιτέλος τα στοιχεία του εξεταστή και υπογραφή. Το test πρέπει να συνοδεύει κάθε σκύλο, μαζί με το βιβλιάριο υγείας, του οποίου θα μπορούσε να είναι συμπληρωματική υποχρεωτική σελίδα και θα πρέπει να ενεργείται μετά την ηλικίατων τεσσάρων μηνών ως μία αξιολόγηση λαμβάνοντας υπ όψη το νεαρόν της ηλικίας.Θα πραγματοποιείται για για κάθε σκύλο ή οποτεδήποτε διαπιστωθεί η έλλειψή του, από κτηνίατρο ή αρμόδιο φορέα και ιδανικά θα μπορούσε να χορηγείται σαν συμβουλή με παράδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από τον κτηνίατρο που επιλαμβάνεται της φροντίδας κάθε σκύλου. . Το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να προβλέπει τις συνέπειες για τον ιδιοκτήτη ή τον φορέα, εξαιτίαςτης έλλειψης της πιστοποίησης χαρακτήρα. Η καθιέρωση του ελέγχου και πιστοποίησης του χαρακτήρα των σκύλων είναι κοινωνικά και πρακτικά αναγκαία. Λειτουργεί μεν αναγνωριστικά και προληπτικά, αλλά όμως τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά και προστατευτικά του κοινωνικού συνόλου.
Αρθρο 6 – Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς-Προτείνουμε την θεσμική κατοχύρωση των Ερασιτεχνών Εκτροφέων «Ερασιτέχνης Εκτροφέας»: το φυσικό πρόσωπο που εκτρέφει ερασιτεχνικά, όχι κατ΄ επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Εκτροφέων του ΕΜΣΖ. Ο ερασιτέχνης εκτροφέας λαμβάνει για την εκτροφή και την αναπαραγωγή άδεια από Επιτροπή που θα οριστεί. Θα περιορισθούν όλοι οι παράνομοι κερδοσκόποι εκτροφείς των σκύλων που φαινοτυπικά μοιάζουν με κάποια φυλή. 8ε Προτείνουμε να επιτρέπετε η πώληση και να απαγορευθεί η έκθεση για τον απλό λόγο ότι η εγχώρια παραγωγή σκύλων τις περισσότερες φορές δεν καλύπτει τις ανάγκες των υποψηφίων ιδιοκτητών οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να καταφεύγουν σε αμφίβολες εισαγωγές από το διαδίκτυο Αρθρο 9 – Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων -Προτείνουμε στο συμβόλαιο υιοθεσίας να προστίθεται χαρακτηρισμός σχετικάμε τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του ζώου(χαρακτηρισμό από εκπαιδευτή) ειδικά αν πρόκειται για ενήλικο .Η πρόθεση είναι να μη υιοθετηθούν σκυλιά με προβληματική συμπεριφορά η να μη γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητές τους οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες Αρθρο 12- Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες-Προτείνουμε να προστεθούν για λόγους ευζωίας των ζώων και των πολιτών, την αποφυγή «συλλεκτών ζώων» ,την αποφυγή παράνομων εκτροφείων και παράνομων ξενοδοχείων σκύλων α) Σε κάθε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) σκύλουή γάτας ανά τριάντα (30) τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον σε περίπτωση που ο αριθμός των σκύλων και γατών είναι μεγαλύτερος από δύο (2), ο ιδιοκτήτης οφείλει να τα δηλώσει στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και στις αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας του β) Σε κάθε μονοκατοικία επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) σκύλου ή γάτας ανά είκοσι (20) τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον σε περίπτωση που ο αριθμός των
σκύλων και γατών είναι μεγαλύτερος από πέντε (5), ο ιδιοκτήτης οφείλει να τα δηλώσει στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες Αρθρο 21 – Ποινικές κυρώσεις8 Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, ως πολιτικώς ενάγων μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Ησχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.-Προτείνουμε να αποσυρθεί το 7 υπάρχουν νόμοι οι οποίοι ορίζουν την λειτουργία των δικαστηρίων Αρθρο 31 Πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας εκπαιδευτών σκύλωνΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων προσπαθεί εδώ και χρόνια και έχει καταθέσει πρόταση-σχέδιο νόμου σχετικά με την πιστοποίηση του επαγγέλματος μας ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από όλους τους αυτοαποκαλούμενους πιστοποιημένους και εξειδικευμένουςΑρθρο 36Μόνον επώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.
α) Θεωρούμε ότι η αναγνώριση της ερασιτεχνικής εκτροφής μη εμπορικού χαρακτήρα και η επίσημη αναφορά της στο άρθρο, είναι υψίστης σημασίας για την κυνοφιλία της χώρας μας και ειδικά για τη βελτίωση και διαιώνιση των επιχώριων φυλών, των καθαρόαιμων φυλών και των σκύλων εργασίας. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να υπάρξει αναφορά και συγκεκριμένη επεξήγηση της ιδιότητας του ερασιτέχνη εκτροφέα, με τρόπο τέτοιο που να διαχωρίζει σαφώς τι υποχρεώσεις και το σκοπό της εκτροφής αυτής, από την επαγγελματική εκτροφή.
β) Προβλέπεται από το νομοσχέδιο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος και όλοι οι όμιλοι φυλών δε βλέπουμε να έχουν καμία θέση σε αυτό. Ο ΚΟΕ και οι όμιλοι φυλών είναι εγκεκριμένοι από το κράτος και είναι οι κύριοι εκπρόσωποι χιλιάδων σκύλων καθαρόαιμων φυλών και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο νομοσχέδιο αυτό και στην «παρακολούθηση» των ζώων συντροφιάς.