Άρθρο 13 Αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

1. Τα πρόσωπα που ανήκουν σε μια από τις αναφερόμενες στο προηγούμενο άρθρο κατηγορίες και επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση εγγραφής τους σε ειδικό εκλογικό κατάλογο του Δήμου του τόπουης χώρας στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση για την χορήγηση του εν ισχύ τίτλου διαμονής τους, εφόσον κατοικούν μόνιμα εκεί. Τα πρόσωπα που ανήκουν στις υπό στοιχ. α’, στ’, ζ’ και η’ του προηγουμένου άρθρου οφείλουν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής στον Δήμο της χώρας στον οποίο κατοικούν κατά τα δύο τελευταία έτη.
2. Δικαιούμενος να εγγραφεί σε ειδικό εκλογικό κατάλογο που έχει μετοικήσει σε Δήμο άλλον από αυτόν στον οποίο υπέβαλε την αίτηση για την χορήγηση του εν ισχύ τίτλου διαμονής του καθώς και κάθε ήδη εγγεγραμμένος σε ειδικό εκλογικό κατάλογο που έχει μετοικήσει σε Δήμο άλλον από αυτόν στου οποίου τον κατάλογο έχει εγγραφεί μπορεί να εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο του Δήμου της κατοικίας του εφ’ όσον διαμένει εκεί ήδη για τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη.
3. Η αίτηση εγγραφής σε ειδικό εκλογικό κατάλογο πρέπει να συνοδεύεται από:
α. επικυρωμένο αντίγραφο του κατά περίπτωση υφισταμένου τίτλου διαμονής εν ισχύ. Για την εγγραφή σε ειδικό εκλογικό κατάλογο τον αναγκαίο τίτλο νόμιμης διαμονής δεν αντικαθιστά τυχόν βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών είτε για την το πρώτον χορήγηση είτε την ανανέωση άδειας παραμονής.
β. επικυρωμένο αντίγραφο διαβατηρίου, εξαιρουμένων όσων εμπίπτουν στις περιπτώσεις αντικειμενικής αδυναμίας κατοχής διαβατηρίου, κατά την έννοια της παραγράφου 1 εδάφιο γ΄ του άρθρου 84 του ν. 3386/2005, όπως ισχύει, καθώς και όσων ανήκουν στις περιπτώσεις στ΄, ζ΄ και η΄ του άρθρου 1.
γ. υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνεται, ότι δεν έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων από την ημερομηνία που κατοικούν στη χώρα,
δ. τα αναγκαία δικαιολογητικά για την απόδειξη συμπλήρωσης διετούς διάρκειας κατοικίας στον Δήμο στους ειδικούς καταλόγους του οποίου πρόκειται να γίνει η εγγραφή, εφόσον αυτό απαιτείται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Για την απόδειξη της διετούς τουλάχιστον διάρκειας της διαμονής στον Δήμο της χώρας στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου πρόκειται να γίνει η εγγραφή εφαρμόζονται τα όσα προβλέπονται για τη μεταδημότευση των Ελλήνων πολιτών.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 18:17 | κοσμιδης παυλος

    Κυριοι 300 της βουλης δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν η εισται
    εκτος πραγματηκοτιτας η δεν εισται ελληνες και εξυπηρετηται ξενα
    συμφεροντα,και εξηγουμε.Πρωτον αν θελαται να προσφερεταικατι στα αφεντικα σας και να νοιωθεται και λιγο ελληνες ας τους δωσεται τουλαχιστο μονο την υπηκοοτητα και ειναι το ιδιο ,ομως η ιθαγενεια θα φερει την δυαλιση της χωρας,με μειωνωτικα ζητηματα,και κοινωνικες συγκρουσεις.Ξερεται οτι αυτα θα γινουν και μαλλον βιαζεσται να τελειωσεται.Θα γραφτηται στην ιστορια σαν προδοτες αν
    κανεται κατι τετοιο.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ.η υπηκοοτητα.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 17:02 | basilis

    πολιτογράφηση ύστερα ψήφος

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 12:42 | Ντίνος Βατικιώτης

    Οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν από το 2002 και μετά με την Αστυνομική Ταυτότητα και η εγγραφή τους στους Εκλογικούς Καταλόγους γίνεται αυτοδίκαια με βάση τα δημοτολόγια. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύσει και για τους Υπηκόους Τρίτων Χωρών και τους ομογενείς. Η εγγραφή τους, δηλαδή στους εκλογικούς καταλόγους, να γίνεται αυτοδίκαια σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου. Στη συνέχεια θα πρέπει να αναρτηθεί στο internet σελίδα αντίστοιχη με το «Μάθε που Ψηφίζεις» η οποία θα πληροφορεί τους μετανάστες αν έχουν το σχετικό δικαίωμα και σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με εξαίρεση το διαβατήριο έχουν εκδοθεί από το Ελληνικό Κράτος. Το διαβατήριο μπορεί να ελέγχεται κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όπως ελέγχεται η αστυνομική ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών.
    Αναφορικά στο τόπο διαμονής είναι γνωστό ότι οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν εμπρόθεσμα καθε μεταβολή διαφορετικά πληρώνουν πρόστιμο.
    Αν κάποιος δεν επιθυμεί να ψηφίσει μπορεί να μην προσέλθει στην κάλπη. Αυτό συμβαίνει και με τους Έλληνες.
    Η ανωτέρω λύση θα απαλλάξει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους, αλλά και τη διοίκηση από την ταλαιπωρία της υποβολής της αίτησης. Βεβαίως θα εκμηδενίσει τον κίνδυνο υποβολής πλαστών διαιολογητικών και ενδεχόμενη κατευθυνόμενη ψήφο.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:47 | πετρος βαρδης

    γιατι θα μπορουν να εκλεγουν και να εκλεγονται, οταν οι Ελληνες του εξωτερικου δεν εχουν ακομη αυτο το δικαιωμα?μηπως στο, ιδιο νομοσχεδιο θα πρεπει να ρυθμιστει και το θεμα αυτο για λογους ισονομιας?
    δεν νομιζω οτι οι γηγενεις ελληνες θα πρεπει να εχουν υποδεεστερη μεταχειριση απο τους νεους ιθαγενεις, οταν μαλιστα πολλοι απ[ο εσας τους πολιτικους οταν επισκεπτεσθε ελληνικες παροικιες στο εξωτερικο δηλωνετε οτι ακουτε την καρδια της ελλαδος να κτυπα εκει.ειναι τουλαχιστον ειρωνια η καρδια να μην μπορει να επικοινωνησει με το σωμα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:45 | ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
    ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ( ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ) ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΙΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ.
    ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΥΜΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ. ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

    ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 08:14 | Γιάννης

    Η πατρίδα μας η Ελλάδα οφείλει να είναι πρωτοπόρος σε θέματα ένταξης και όχι αφομοίωσης των αλλοδαπών μεταναστών.
    Αποτελεί φόρο τιμής στα εκατομμύρια έλληνες πολίτες οι οποίοι μετανάστευσαν σε όλη την υφήλιο, από την αφρική και την ευρώπη,την αυστραλία, την βόρεια και νότια αμερική.
    Οι οποίοι μεγαλούργησαν όχι γιατι ήταν Ελληνες όπως ισχυρίζονται οι αριστεροδεξιοί εθνικιστές αλλά γιατί αποτελούσε τιμή για τις κοινωνίες φιλοξενίας τους η ανάδειξή τους.
    Οι οποίες τους χορήγησαν ιθαγένεια/υπηκοότητα σε καθορισμένο και προβλεπόμενο χρόνο, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων στην ελληνική γλώσσα και σε ελληνοορθόδοξους ναούς, συμμετοχή στα κοινά-δημοτικοί και βουλευτικοί άρχοντες , μέχρι και υποψήφιοι πρόεδροι σε ξένη χώρα-Αμερική(παρά τον εγχώριο αντιαμερικανισμό ).
    Μία περιδιάβαση σε περιοδικά των ομογενών/ομοεθνών σε όλο τον κόσμο φθάνει για να διαπιστώσουμε την υστέρηση της πατρίδας μας στην κατοχύρωση των νόμιμων δικαιωμάτων τόσο των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων(η πλειοψηφία των επιφανών ελλήνων πολιτικών υπήρξε πολιτικοί πρόσφυγες).
    Είναι ντροπή η ρατσιστική στάση μερίδας χριστιανών συμπατριωτών μας , πολλοί από τους οποίους είναι προσφυγικής καταγωγής ως τούρκοι ελληνόφωνοι χριστιανοί καθώς και ως αρβανίτες/αλβανοί χριστιανοί.
    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 03:04 | ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ

    ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΟΧΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:21 | Σπύρος Χειρδάρης

    Αλήθεια και επειδή βλέπω πολλούς υπερ Έλληνες που κατέχουν το αλάθητο και προέρχονται απ ευθείας απόγονοι του Περικλή να διαμαρτύρονται ότι σε λίγο θα μας κυβερνούν ξένοι ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ?
    Εξ όσων καταλαβαίνω μόνο μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και πουθενά αλλού!
    Πού είναι το πρόβλημα λοιπόν;
    Εμείς οι Έλληνες στο εξωτερικό διεκδικούμε να συμμετέχουμε ακόμα και στα Κοινοβούλια των χωρών διαμονής μας…οι ξένοι εν Ελλάδι πρέπει να είναι μια ζωή στη γωνία;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:02 | ΓιώργοςΖ

    Να εντάσσονται στους κανονικούς εκλογικούς όπως η έλληνες πολίτες. Καμμία διάκριση. Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια για την νομοθετική πρωτοβουλία. επιτέλους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:37 | Στέφανος Κατηφέογλου

    Σύμφωνοι, σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες (πχ. Η.Π.Α., Καναδάς κλπ.) η απόκτηση εντόπιας ιθαγένειας είναι περισσότερο ευέλικτη διαδικασία απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Όμως, απαραίτητη προυπόθεση είναι και η γλώσσα αλλά και, εμμέσως, η συμμετοχή στα κοινά δρώμενα της κουλτούρας του Έθνους! Ο Γάλλος από τη Σενεγέλη, ή την Αλγερία γνωρίζει την Γαλλική ιστορία! Οι Έλληνες στην Αμερική είναι και Αμερικάνοι πολίτες, με πλήρη γνώση των λειτουργιών της Πολιτείας αλλά και της ιστορίας της. Επομένως, ας θωρακίσουμε πρώτιστα το εκπαιδευτικό μας σύστημα (α’ πρόσωπο, δηλοί συμμετοχικότητα) κι ας ενδυναμώσουμε την ποιότητά του (αφορά και στην υποβάθμιση της ποιότητα «παραγωγής» Ελλήνων πολιτών), έτσι ώστε να κοινωνούν οι μαθητεύσαντες στην Ελλάδα αλλοδαποί τα ήθη και τα έθιμα και κυριότερα τη γλώσσα (και να εξετάζονται σε αυτήν). Δεύτερον, δεδομένης της ευαίσθητης γεωγραφικης θέσης της χώρας μας και των διαφόρων διακηρύξεων των γειτόνων αυτής, είναι απαραίτητη η στρατιωτική (ή, υπό προυποθέσεις, ως ισχύει και για τους ημεδαπούς) η κοινωνική θητεία (η οποία δεν είναι απαραίτητη στον Καναδά, εκτός αν αυξηθεί ραγδαία ο πληθυσμός των Γκρίζλις-αρκουδών, φθάσει τα 200.000.000 και επιτεθούν στο Κεμπέκ).
    Δυστυχώς ή ευτυχώς, η μετανάστευση υπάρχει και συνεχίζεται. Ο ειρηνικός δρόμος της συμφιλίωσης περνάει απαραίτητα από το σεβασμό των δικαιωμάτων και των ξένων αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Καταπατούνται, όμως, τα δικαιώματα των Ελλήνων όταν το κριτήριο ελληνοποίησης είναι μόνο χρονικό – [5ετία συνεχούς νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα; κι αν ο άλλος ζει 3 μήνες στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους 9 πηγαινοέρχεται στη χώρα του; αντίστοιχα, κι αν ένας Έλληνας πολίτης (και «ιθαγενής») είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού είναι υποχρεωμένος να πάρει την ιθαγένεια της χώρας στην οποία κατοικοεδρεύει;].
    Εάν δεν υπάρχει κοινωνική προφύλαξη των ημεδαπών και συμφιλίωση με τους αλλοδαπούς, αλλά και η διαμόρφωση της γνώμης και της θέσης των αλλεδαπών προς τους θεσμούς της χώρας, δεν θα επέλθει η επιτυχία της εφαρμογής του νομοσχεδίου, ως κατά τ’ άλλα φιλόδοξη και εμπνευσμένη κοινωνική πολιτική. Η Αμερική έχει τον πονοκέφαλο του Τέξας, με τους «Χισπάνικς». Φανταστείτε, όμως, την Ελλάδα (εκτός από το μαύρο πρόβατο της οικονομίας) να καταντήσει, επιπλέον, Τέξας της Ευρώπης στην εγκληματικότητα (και δε μιλάω για αλλοδαπούς εγκληματίες, μόνο, αλλά και για τις επερχόμενες γενεές Ελλήνων εγκληματιών που θα μπορούσαν να ανατραφούν σε μία τέτοια κατάσταση)…

    Με εκτίμηση

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:23 | iωσηφ

    ΦΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΣΟΚΟΙ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 04:21 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ

    Το παρων καθολικα απαραδεκτο νομοσχεδιο που αλοιωνει την εθνοτικη συσταση του Ελληνικου εκλογικου σωματος και Επικρατειας δεν ειναι τιποτα παρα ενας βιασμος της νομιμοτητας και της Δημοκρατιας ενα υπουλο και αιφνιδιαστικο χτυπημα κατι σαν ενα Πολιτικο Περλ Χαρμπορ.

    Θα υπενθυμισω ομως τα λογια του Ναυαρχου Γιαμαμοτο¨

    «Φοβάμαι ότι το μόνο που καταφέραμε είναι να ξυπνήσουμε έναν κοιμισμένο γίγαντα και να τον γεμίσουμε με την επιθυμία να εκδικηθεί»

    Ο κοιμησμενος γιγαντας εδω θα ειναι η καθολικη παμψηφια του Ελληνικου Λαου!

    Δεν εχεται απολυτως καμμια λαικη εντολη για την παρουσα ανομια.

    Αποσυτερο το η οργανωστε Δημοψηφισμα.
    Αν πραξετε αλλοιως η ευθυνη για την εκτροπη που θα ακολουθησει θα ειναι αποκλειστικα δικια σας και μονο δικια σας!

    τα πολλα λογια ειναι περιττα

    ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:24 | Neraida

    Κοιτάξτε… εμείς είπαμε να μείνουμε Ελλάδα. Εμείς οι Ελληνίδες δηλαδή, που θέλουμε και να γεννήσουμε κι άλλους Έλληνες. Αν δεν μας θέλετε όμως δεν πειράζει. Κρατήστε τους σιίτες να αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά, (π.χ.) και εμείς θα πάμε να κάνουμε αποικίες αλλού. Σε άλλα κράτη. Ε, τι λέτε;

    Μία τις τέσσερις επιχειρήσεις κλείνουν και ένας στους 9 κρητικούς φεύγουν πίσω στην Γερμανία. Κανονίστε την πορεία σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:49 | Βαγγέλης Πολυμερόπουλος

    Μήπως να μπορούσαν οι αλλοδαποί που δεν συμπληρώνουν 2ετία κάπου αλλά μένουν περισσότερο τηυς 5ετίας στην Ελλάδα να ψηφίζουν στον δήμο που έχουν δουλέψει για το μεγαλύτερο διάστημα;