- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Άρθρο 53 Αναγνώριση συνάφειας τίτλου σπουδών σε μετατάξεις – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 71 Υπαλληλικού Κώδικα

 

 

 

  1. Στην παρ. 2 του άρθρου 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α΄ 26), περί μετάταξης σε άλλη υπηρεσία, προστίθενται νέα εδάφια, τρίτο και τέταρτο, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«2. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει, εφόσον στην υπηρεσία υποδοχής εφαρμόζεται το ίδιο βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς με την υπηρεσία προέλευσης, άλλως κατατάσσεται βάσει των διατάξεων που διέπουν τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των υπαλλήλων του φορέα υποδοχής. Σε ό,τι αφορά στην μισθολογική προώθηση του υπαλλήλου λόγω κτήσης μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, αυτοί λαμβάνονται υπόψη για τη μισθολογική κατάταξη του υπαλλήλου, κατόπιν αναγνώρισης της συνάφειας αυτών βάσει των ισχυουσών μισθολογικών διατάξεων. Τα αποτελέσματα κρίσης περί της συνάφειας ανατρέχουν στην ημερομηνία ολοκλήρωσης της μετάταξης του υπαλλήλου, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αναγνώρισης της συνάφειας. Η αίτηση αναγνώρισης της συνάφειας υποβάλλεται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής από τον ενδιαφερόμενο μετά από σχετική ενημέρωσή του από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού ή Προσωπικού. Σε περίπτωση μετάταξης σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στον βαθμό με τον οποίο μετατάσσεται ο υπάλληλος, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στον βαθμό της θέσης, στην οποία μετατάσσεται, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.».

 

  1. Η παρ. 2 του άρθρου 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., όπως τροποποιείται με την παρ. 1 του παρόντος, εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο πλαίσιο των κύκλων κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος και δεν υπέβαλαν, ταυτόχρονα με την ανάληψη υπηρεσίας κατόπιν μετάταξης στον φορέα υποδοχής, αίτηση αναγνώρισης συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων που ήδη κατείχαν. Ειδικά για τις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου, σε περίπτωση μη διαπίστωσης συνάφειας, τα αποτελέσματα της κρίσης επέρχονται από την ημερομηνία αυτής και όχι από την ημερομηνία της μετάταξης ή της υποβολής της αίτησης του ενδιαφερομένου.