- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 36 Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής  

 

 

 

  1. Για τον συντονισμό της εφαρμογής του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, συστήνεται Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής, η οποία υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.
  2. Η Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής έχει τις κάτωθι αρμοδιότητες:

α) Υποβάλλει, σε κάθε κύκλο ανταμοιβής, τις εισηγήσεις της παρ. 4 και της περ. γ΄ της παρ. 6 του άρθρου 34, προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και τον αρμόδιο για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Υπουργό.

β) Εκδίδει τις Βεβαιώσεις Επίτευξης Στόχων των φορέων, που προβλέπονται στην περ. β΄ της παρ. 6 του άρθρου 34.

  1. Η Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής είναι οκταμελής και αποτελείται από:

α) τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Πρόεδρο,

β) τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,

γ) τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης,

δ) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,

ε) τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αξιολόγησης Δράσεων Γενικής Κυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού,

στ) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,

ζ) τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής του άρθρου 37, με τον νόμιμο αναπληρωτή του, και

η) τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ποιότητας και Προτύπων της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον νόμιμο αναπληρωτή του.

 

  1. Κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Κινήτρων και Ανταμοιβής, αναλόγως των θεμάτων της εκάστοτε συνεδρίασης, δύνανται να καλούνται για διαβούλευση εκπρόσωποι φορέων στους οποίους εφαρμόζεται το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών, περιφερειών, δήμων, καθώς και εμπειρογνώμονες, από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, εγνωσμένου κύρους και με συναφή εξειδίκευση. Επίσης, η Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής δύναται να ζητεί συνδρομή από τους προϊσταμένους των Τομέων επιπέδου Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης της παρ. 3 του άρθρου 16 του π.δ. 98/2020 (Α΄ 236) ή τους αναπληρωτές τους. Οι καλούμενοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν λαμβάνουν οιασδήποτε μορφής αποζημίωση.
  2. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται το Δεύτερο Κεφάλαιο του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α’ 45) για τα συλλογικά όργανα της Διοίκησης.