- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ Άρθρο 31 Ορισμοί

 

 

 

 

 

Για την εφαρμογή του παρόντος ισχύουν οι κάτωθι ορισμοί:

α) Κίνητρο: οτιδήποτε είναι δυνατό να κινητοποιήσει έναν υπάλληλο προκειμένου να συνδράμει στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που έχουν τεθεί για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας στην οποία υπηρετεί.

β) Ανταμοιβή: η πρόσθετη του βασικού μισθού και των επιδομάτων οικονομική παροχή που λαμβάνει ο υπάλληλος για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

γ) Στόχοι: οι στόχοι που συνδέονται με έργα α) των Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων, όπως αυτά διαμορφώνονται σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 52 του ν. 4622/2019 (Α` 133), καθώς και β) των υπηρεσιών της Προεδρίας της Κυβέρνησης για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου, τα οποία περιλαμβάνονται σε ειδικό Παράρτημα του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής του άρθρου 49 του ν. 4622/2019, οι στόχοι που δύναται να καθορίζονται με απόφαση του καθ` ύλην αρμόδιου Υπουργού ή του οργάνου διοίκησης του φορέα σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 του ν. 4940/2022 (Α΄ 112) αντίστοιχα, καθώς και οι οριζόντιοι στόχοι του δευτέρου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 34 του παρόντος.

δ) Επιλέξιμοι προς ανταμοιβή στόχοι: τα προς επιλογή έργα και στόχοι, που ορίζονται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 34.

ε) Επιλεγέντες προς ανταμοιβή στόχοι: τα έργα και οι στόχοι που ορίζονται με την πράξη της παρ. 5 του άρθρου 34.

στ) Βαθμός επίτευξης στόχου: ο βαθμός υλοποίησης εκάστου στόχου, όπως προσδιορίζεται από τον αντίστοιχο δείκτη μέτρησης.

στ) Δείκτης μέτρησης στόχου (ΚPI-Key Performance Indicator): η αριθμητική τιμή που αποτυπώνει τον βαθμό υλοποίησης εκάστου στόχου.

ζ) Πλήρης επίτευξη στόχου: ο βαθμός επίτευξης στόχου που είναι ίσος ή μεγαλύτερος του εκατό τοις εκατό (100%).

η) Έτος αναφοράς: το έτος καθορισμού και υλοποίησης των στόχων.