- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 25 Προθεσμία δημοσίευσης και τρόπος κοινοποίησης πράξης διορισμού – Αντικατάσταση άρθρου 24 Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων  

 

Το άρθρο 24 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007, Α’ 143), περί της κοινοποίησης του διορισμού, αντικαθίσταται ως εξής:

 

«Άρθρο 24

Δημοσίευση – Κοινοποίηση διορισμού

 

  1. Περίληψη της πράξης διορισμού, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με μέριμνα του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  2. Ο διορισμός κοινοποιείται μέσα σε δέκα (10) ημέρες το αργότερο από τη δημοσίευσή του. Εφόσον ο διοριζόμενος έχει επιβεβαιώσει κατά την αίτησή του τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. του, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το κινητό του τηλέφωνο, η κοινοποίηση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, με έγγραφο της οικείας αρχής, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύθηκε η περίληψη της πράξης διορισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, η κοινοποίηση πραγματοποιείται με επίδοση επί αποδείξει στην κατοικία του είτε στον ίδιο είτε σε πρόσωπο που συνοικεί με αυτόν.
  3. Με το έγγραφο τάσσεται εύλογη προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις είκοσι (20) ημέρες προς ορκωμοσία του διοριζομένου και ανάληψη υπηρεσίας. Εάν παραλειφθεί ο καθορισμός προθεσμίας, θεωρείται ταχθείσα προθεσμία είκοσι (20) ημερών. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί έως δύο (2) μήνες, μόνο για μία φορά, για εξαιρετικούς λόγους.
  4. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία της παρ. 2, η πράξη διορισμού θεωρείται ότι έχει κοινοποιηθεί τη δέκατη ημέρα από τη δημοσίευση, και από την ημέρα αυτή αρχίζει η προθεσμία για ορκωμοσία ή διαβεβαίωση του διοριζομένου και ανάληψη υπηρεσίας.».