Άρθρο 10 Επίσπευση προθεσμιών διορισμού – Προθεσμία αναπληρώσεων – Τροποποίηση παρ. 1, 2, 3, 4 και 8 άρθρου 25 ν. 4765/2021

 

1. Η παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6), περί της διάθεσης, του διορισμού και των επιλαχόντων, αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των οριστικών πινάκων διοριστέων/ προσληπτέων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 24, οι υποψήφιοι δηλώνουν σε ειδική για τον σκοπό αυτό πλατφόρμα την πρόθεση αποδοχής ή μη της θέσης διορισμού/πρόσληψης. Εφόσον υποψήφιος δηλώσει, κατά τη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου, ότι δεν προτίθεται να αποδεχθεί τη θέση διορισμού/πρόσληψης, τότε δεν εφαρμόζεται το κώλυμα συμμετοχής της παρ. 7 του άρθρου 24, κατά το μέρος που αφορά τη μη αποδοχή του διορισμού. Ακολούθως, το Α.Σ.Ε.Π. προβαίνει στην αναπλήρωση των μη αποδεχομένων κατά τα ανωτέρω τον διορισμό/ πρόσληψη. Οι περαιτέρω αναπληρώσεις διενεργούνται σύμφωνα με τις παρ. 5 και 6. Οι διοριστέοι/προσληπτέοι διατίθενται με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π. κατά τη σειρά που έχουν στον οικείο πίνακα κατάταξης, σε συνδυασμό με τη δήλωση προτίμησής τους, στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 2 για διορισμό ή πρόσληψη.».

2. Στην παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021, η λέξη και το αριθμητικό «είκοσι (20)» αντικαθίστανται από τη λέξη και το αριθμητικό «δεκαπέντε (15)» και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη διάθεση των διοριστέων/προσληπτέων, κάθε φορέας καλεί τους διατεθέντες σε αυτό να υποβάλουν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες τα απαιτούμενα, κατά τις οικείες διατάξεις, δικαιολογητικά διορισμού.».

3. Στην παρ. 3 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021, η λέξη και το αριθμητικό «τριάντα (30)» αντικαθίστανται από τη λέξη και το αριθμητικό «είκοσι (20)» και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Ο διορισμός ή η πρόσληψη είναι υποχρεωτικός/ή, πραγματοποιείται μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε φορέα.».

4. Στην παρ. 4 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021 προστίθεται, δεύτερο, εδάφιο και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Μετά από την έκδοση πράξης διορισμού ή πρόσληψης, ο οικείος φορέας υποχρεούται να αποστείλει στο Α.Σ.Ε.Π. αντίγραφο της πράξης ανάληψης υπηρεσίας και να διενεργήσει εντός τριών (3) μηνών αυτεπάγγελτο έλεγχο της γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και είναι απαραίτητα για τον διορισμό του, ή επηρεάζουν την κατάταξή του κατά τη διαδικασία διορισμού ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά από τον διορισμό. Σε κάθε περίπτωση, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου δεν κωλύει την ανάληψη υπηρεσίας από τον υποψήφιο.».

5. Στην παρ. 8 του άρθρου 25 του ν. 4765/2021 προστίθεται, έκτο, εδάφιο και η παρ. 8 διαμορφώνεται ως εξής:

«8. Η επιλογή των διοριστέων/προσληπτέων στις νέες θέσεις από τους επιλαχόντες, γίνεται από το Α.Σ.Ε.Π. κατόπιν ελέγχου των προσόντων των επιλαχόντων υποψηφίων που βρίσκονται στους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων και ειδικοτήτων και, σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων πινάκων, εκείνων που προηγούνται χρονικά και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Οι επιλαχόντες υποψήφιοι, αν η κάλυψη θέσεων αφορά σε ίδιους φορείς, ή μέρος αυτών, με την αυτή έδρα, εφόσον δεν αποδεχθούν τον διορισμό τους, διαγράφονται από τους πίνακες των επιλαχόντων και από τους πίνακες κατάταξης του προηγούμενου διαγωνισμού. Αν οι νέες προς κάλυψη θέσεις αφορούν σε άλλους φορείς ή τους ίδιους φορείς άλλης περιφερειακής ενότητας, οι επιλαχόντες υποψήφιοι καλούνται από το Α.Σ.Ε.Π. με κάθε πρόσφορο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μέσων, να δηλώσουν, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, τις προτιμήσεις τους για τις νέες θέσεις. Αν δεν υποβληθούν οι δηλώσεις του προηγούμενου εδαφίου, τεκμαίρεται η μη συμμετοχή τους στην παρούσα διαδικασία, χωρίς όμως οι υποψήφιοι να διαγράφονται από τους οικείους πίνακες κατάταξης του προηγούμενου διαγωνισμού. Επιλαχόντες υποψήφιοι που διατίθενται προς διορισμό κατόπιν δήλωσης της προτίμησής τους για τις νέες θέσεις, εάν δεν αποδεχθούν τον διορισμό τους, διαγράφονται από τους πίνακες των επιλαχόντων και από τους πίνακες κατάταξης του προηγούμενου διαγωνισμού. Οι αναπληρώσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των επιλαχόντων διενεργούνται εντός τριών (3) ετών από την έκδοση των οριστικών πινάκων της αρχικής προκήρυξης, με δυνατότητα παράτασης έως δύο (2) επιπλέον έτη, κατόπιν απόφασης του Α.Σ.Ε.Π..».

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».