ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ   ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ – Άρθρο 42 Σκοπός

Σκοπός του Μέρους Γ΄ είναι ο περιορισμός του φαινομένου της αδεσποτίας των ζώων συντροφιάς, η επίλυση ζητημάτων αστικής κατάστασης και ιθαγένειας και η επικαιροποίηση ρυθμίσεων για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη δημοσίευση κανονιστικών πράξεων, την πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα, την εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων, τη διαδικασία έκδοσης ελληνικών διαβατηρίων, την υπηρεσιακή κατάσταση των ειδικών φρουρών που υπηρετούν στις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και τους σκύλους της Ελληνικής Αστυνομίας.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 23:07 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    υποχρεωτική στείρωση των μη άστεγων-δεσποζόμενων ζώων με τις εξαιρέσεις που επιβάλλονται πχ ζώα εκτροφής, άρρωστα και υπερήλικα ή όσα είναι κάτω των 7 μηνών με ορίζοντα εφαρμογής της υποχρεωτικής στείρωσης τα 5 έτη και επανεξέταση.

    Σε κάθε περίπτωση και αν δε γίνει δεκτή η υποχρεωτική στείρωση προτείνουμε για ευνόητους λόγους η κατηγορία των κυνηγών να υπαχθεί στο άρθρο 4, παρ. 13 του νόμου 4830/21,όπως και οι κτηνοτρόφοι δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ, σήμανση, καταγραφή και εμβολιασμό και στη περίπτωση της επιλογής του DNA το ηλεκτρονικό παράβολο, αμοιβή κτηνιάτρου και έξοδα αποστολής να μην υπερβαίνουν το ποσό των 60 ευρώ, για όλους τους ιδιοκτήτες χωρίς κανένα διαχωρισμό και χωρίς την απαλλαγή των κτηνοτρόφων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες .
    Να μην υπάρξει παράταση επιβολής του προστίμου μετά από ένα έτος.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 22:10 | Λήδα Σηφοδασκαλάκη

    Διαφωνώ με Τίς τροποποιήσεις του υπουργείου 🟠ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    Επαναφέρουμε τη ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση κ σε βάθος χρόνου στην απάλειψη του θλιβερού φαινομένου των άστεγων ζώων συντροφιάς και δη των 4.000.000.αυτών.
    Ήτοι την υποχρεωτική στείρωση των μη άστεγων-δεσποζόμενων ζώων με τις εξαιρέσεις που επιβάλλονται πχ ζώα εκτροφής, άρρωστα και υπερήλικα ή όσα είναι κάτω των 7 μηνών με ορίζοντα εφαρμογής της υποχρεωτικής στείρωσης τα 5 έτη και επανεξέταση.
    Τα περί DNA είναι απλά κωμικοτραγικά .
    Υιοθετούμε την ανοιχτή επιστολή, που διαβάσαμε στο διαδίκτυο, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο ως ο παρακάτω σύνδεσμος.
    https://www.facebook.com/share/p/mgn6gpJwp4tBZvD8/?mibextid=qi2Omg&mibextid=qi2Omg
    Σε κάθε περίπτωση και αν δε γίνει δεκτή η υποχρεωτική στείρωση προτείνουμε για ευνόητους λόγους η κατηγορία των κυνηγών να υπαχθεί στο άρθρο 4, παρ. 13 του νόμου 4830/21,όπως και οι κτηνοτρόφοι δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ, σήμανση, καταγραφή και εμβολιασμό και στη περίπτωση της επιλογής του DNA το ηλεκτρονικό παράβολο, αμοιβή κτηνιάτρου και έξοδα αποστολής να μην υπερβαίνουν το ποσό των 60 ευρώ, για όλους τους ιδιοκτήτες χωρίς κανένα διαχωρισμό και χωρίς την απαλλαγή των κτηνοτρόφων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες .
    Να μην υπάρξει παράταση επιβολής του προστίμου μετά από ένα έτος. Οι συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών απλά καταδεικνύουν ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ το ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ του νόμου αυτού, ο οποίος πρέπει να τροποποιηθεί το λιγότερο κατά το 80% προς τη κατεύθυνση της πραγματικής και αποτελεσματικής προστασίας των ζώων και της μείωσης των άστεγων.
    Η μη επιβολή προστίμου σε περιπτώσεις άρσης των λόγων για τους οποίους βεβαιώθηκε η παράβαση να αφορά μόνο τη στείρωση ή την λήψη DNA και ΟΧΙ τη σήμανση και καταγραφή.
    🔴Είναι εξοργιστικό, απαράδεκτο και ενδεικτικό του ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση απο το ίδιο το κράτος να γίνει η αρχή τους τέλους στη θλιβερή εικόνα των εκατομμυρίων άστεγων ζώων, η πρόταση να ΜΗΝ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ που δεν έχει σημάνει και καταχωρήσει το κατοικίδιό του, αν αυτά γίνουν μετά τον έλεγχο του ιδιοκτήτη.
    Η σήμανση και η καταγραφή είναι πράξεις υποχρεωτικές εδώ και 22 χρόνια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτόν ,που δεν έχει βάλει τσιπ και να έχει και η καταχώρηση στη βάση δεδομένων του ΕΜΖΣ.
    Αναρωτιόμαστε, ρητορικά βέβαια, αν πρόκειται για νόμο προστασίας των ζώων και περιορισμού της αδεσποτείας ή προστασίας διαφόρων ομάδων που χρησιμοποιούν ως εργαλεία τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ , ΌΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ..
    Αναρωτιόμαστε, ρητορικά επίσης ,για ποιο λόγο να σημάνει και καταγράψει κάποιος το κατοικίδιο του, αφού, ΑΝ τύχει να ελεγχθεί , δεν θα έχει καμία συνέπεια αν το κάνει εκ των υστέρων .
    Ποιον κοροϊδεύουν ;
    Γιατί το ποιους θέλετε να προστατεύσουν είναι ολοφάνερο.
    ‘Αραγε οι γνωστοί αποδέκτες αυτής της τροποποίησης δεν το θεωρούν αυτό ρατσιστικό ή τα καλά και συμφέροντα μόνο ;
    🟠ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
    Είναι απολύτως προκλητική και απαράδεκτη η προτεινόμενη τροπολογία ότι » Σε κάθε περίπτωση, οι δήμοι δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία από τροχαίο ατύχημα που προκαλείται από σημασμένο ή μη αδέσποτο ζώο συντροφιάς.».
    Αν οι Δήμοι που είναι κρατικοί οργανισμοί και επιδοτούνται και εισπράττουν φόρους κλπ απαλλάσσονται αυτής της ευθύνης τότε πολύ περισσότερο θα πρέπει να απαλλάσσεται ένας εθελοντικός και χωρίς πόρους φιλοζωικός φορέας καθώς και οι ανάδοχοι αδέσποτων ζώων. Ο διαχωρισμός αυτός είναι αντισυνταγματικός αφού το Σύνταγμα ορίζει, ότι Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    Επομένως ή θα απαλειφθεί τελείως , όπερ και το σωστό, ή θα συμπεριληφθούν στη τροπολογία οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οργανώσεις και οι ανάδοχοι άστεγων ζώων συντροφιάς.Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 21:51 | Ματίνα Φλιούρα

    Με την προτεινόμενη τροποποίηση σε σχέση με την υποχρέωση των φιλοζωικών σωματείων να συμπεριλάβουν στα καταστατικά τους την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και την προαγωγή της φιλοζωίας, αυτό θα έπρεπε να είναι προαιρετικό, καθώς για άλλη μια φορά απαξιώνεται η έννοια του εθελοντισμού.
    Είναι άραγε μια ενέργεια η οποία αποσκοπεί στη μετατόπιση ενός μεγάλου μεριδίου ευθύνης από τον δήμο στους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα;
    Μια διαρκής υποτίμηση του αδιακοπου αγώνα μας, σε μια προσπάθεια να σώσουμε ό,τι σώζεται σε μια χώρα που βρίθει από εγκαταλειμμένα ζώα.
    Υποχρέωση της στειρωσης σε όλους, ιδιώτες, κτηνοτρόφους, κυνηγούς.
    Υποχρεωτικό τσιπαρισμα και καταχώρηση στοιχείων στη βάση.
    Εντατικοί έλεγχοι των δήμων σε πηγές δημιουργίας αδέσποτων ζώων (βλ.κτηνοτριφικες μονάδες). Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα στη ρίζα. Σε μια χώρα που τα άστεγα ζώα κοντεύουν να ξεπεράσουν το μισό του πληθυσμού της, δεν χωράνε ημίμετρα και εξαιρέσεις ή παρατάσεις.
    Υποχρέωση της στειρωσης, υποχρέωση της ηλεκτρονικής σήμανσης.
    Επιτέλους ακούστε τις φωνές μας, ποιοι παλεύουν για τα ζώα; Που ζουν οι κυβερνώντες; ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 20:08 | Κώστας Γωνιανακης

    Στηρίζουμε τις αλλαγές που προτείνει η Νέμεσις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαβούλευση και προτείνει συγκεκριμένες διορθώσεις. Οι προτάσεις της Νέμεσις αναδεικνύουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον νόμο, επιβάλλοντας αυστηρότερα μέτρα και κυρώσεις για την εγκατάλειψη σκύλων.

    Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που προτείνει είναι η ενίσχυση της υποχρεωτικής καταγραφής και του ελέγχου των κυνηγετικών σκύλων. Αυτό θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική ταυτοποίηση (microchip) και την τακτική ενημέρωση των μητρώων, ώστε να παρακολουθείται καλύτερα η ευθύνη των ιδιοκτητών. Η απουσία τέτοιων ελέγχων διευκολύνει την εγκατάλειψη και τη δημιουργία αδέσποτων.

    Ζητά η καταχώρηση στο μητρώο να μην εξαρτάται από τόσο αυστηρά και περιοριστικά κριτήρια, αλλά να επιτρέπει στα σωματεία να συνεχίσουν τη δράση τους ανεμπόδιστα.

    Παράλληλα, προτείνει να γίνει υποχρεωτική η παροχή τροφής από τους δήμους, ώστε να διασφαλιστεί η ευημερία των αδέσποτων ζώων.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 20:54 | αλεξανδρα μαυριδου

    Τι να πρωτοειπωθει πια..τα αυτονοητα ειναι τελικα και τα πιο δυσκολα…αν δεν εφαρμοστει ο νομος δεν θα υπαρχει καμμια βελτιωση ..οι «υπεροχοι» κυνηγοι γνωριζουμε οι περισοοτεροι πως εξαιτιας τους δημιουργουνται σωρεια αδεσποτων οταν τα εγκαταλειπουν σε βουνα και λαγκαδια ….ολη η εξαρτηση τους(στολη, κυνηγητικο οπλο κ.τ.λ) κοστιζει μια μικρη περιουσια …αξεστοι ,αγενεστατοι χωρις ενσυναισθηση τρεχουμε οι εθελοντες να μαζεψουμε τα αμαζευτα…θελετε τελικα να λυθει το προβλημα των αδεσποτων ή όχι; εθελοτυφλειτε μαζι και η ελληνικη αστυνομια η οποια θα επρεπε να ειναι στο πλευρο των εθελοντων και οχι με το μερος των παραβατων (ειδικα στις επαρχιες οι πελατειακες σχεσεις αστυνομικων με κακοποιητες και καθε λογης παραβατικων ,οσον αφορα την νομοθεσια για τα ζωα ειναι κοινο μυστικο)..ζητουμε λυση αμεσα εχουμε κουραστει,εχουμε εξαντληθει …αντιμετωπιζουμε και την αγνοια του κοσμου που υποστηριζουν οτι οι φιλοζωικες οργανωσεις (που απαρτιζονται με 2 ατομα ως συνηθως το πολυ) επιδοτουμαστε απο κρατικα κονδυλια…δειτε επιτελους την πραγματικοτητα….

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 19:17 | 1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΑΡΓΟΣ»
    ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ(ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ,ΡΟΔΙΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ,ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ,ΚΟΚΚΟΝΙ ΚΛΠ).ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ(ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΩΝ -ΠΑΝΩΛΗ ΧΟΙΡΩΝ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ,ΥΓΙΕΙΣ(ΜΗ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΥΣ) ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ (ΤΣΙΠ) ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΕΛΟΣ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΕΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 19:47 | Λυδια λαγπυβαρδογ

    Διαφωνώ με Τίς τροποποιήσεις του υπουργείου 🟠ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    Επαναφέρουμε τη ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση κ σε βάθος χρόνου στην απάλειψη του θλιβερού φαινομένου των άστεγων ζώων συντροφιάς και δη των 4.000.000.αυτών.
    Ήτοι την υποχρεωτική στείρωση των μη άστεγων-δεσποζόμενων ζώων με τις εξαιρέσεις που επιβάλλονται πχ ζώα εκτροφής, άρρωστα και υπερήλικα ή όσα είναι κάτω των 7 μηνών με ορίζοντα εφαρμογής της υποχρεωτικής στείρωσης τα 5 έτη και επανεξέταση.
    Τα περί DNA είναι απλά κωμικοτραγικά .
    Υιοθετούμε την ανοιχτή επιστολή, που διαβάσαμε στο διαδίκτυο, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο ως ο παρακάτω σύνδεσμος.
    https://www.facebook.com/share/p/mgn6gpJwp4tBZvD8/?mibextid=qi2Omg&mibextid=qi2Omg
    Σε κάθε περίπτωση και αν δε γίνει δεκτή η υποχρεωτική στείρωση προτείνουμε για ευνόητους λόγους η κατηγορία των κυνηγών να υπαχθεί στο άρθρο 4, παρ. 13 του νόμου 4830/21,όπως και οι κτηνοτρόφοι δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ, σήμανση, καταγραφή και εμβολιασμό και στη περίπτωση της επιλογής του DNA το ηλεκτρονικό παράβολο, αμοιβή κτηνιάτρου και έξοδα αποστολής να μην υπερβαίνουν το ποσό των 60 ευρώ, για όλους τους ιδιοκτήτες χωρίς κανένα διαχωρισμό και χωρίς την απαλλαγή των κτηνοτρόφων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες .
    Να μην υπάρξει παράταση επιβολής του προστίμου μετά από ένα έτος. Οι συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών απλά καταδεικνύουν ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ το ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ του νόμου αυτού, ο οποίος πρέπει να τροποποιηθεί το λιγότερο κατά το 80% προς τη κατεύθυνση της πραγματικής και αποτελεσματικής προστασίας των ζώων και της μείωσης των άστεγων.
    Η μη επιβολή προστίμου σε περιπτώσεις άρσης των λόγων για τους οποίους βεβαιώθηκε η παράβαση να αφορά μόνο τη στείρωση ή την λήψη DNA και ΟΧΙ τη σήμανση και καταγραφή.
    🔴Είναι εξοργιστικό, απαράδεκτο και ενδεικτικό του ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση απο το ίδιο το κράτος να γίνει η αρχή τους τέλους στη θλιβερή εικόνα των εκατομμυρίων άστεγων ζώων, η πρόταση να ΜΗΝ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ που δεν έχει σημάνει και καταχωρήσει το κατοικίδιό του, αν αυτά γίνουν μετά τον έλεγχο του ιδιοκτήτη.
    Η σήμανση και η καταγραφή είναι πράξεις υποχρεωτικές εδώ και 22 χρόνια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτόν ,που δεν έχει βάλει τσιπ και να έχει και η καταχώρηση στη βάση δεδομένων του ΕΜΖΣ.
    Αναρωτιόμαστε, ρητορικά βέβαια, αν πρόκειται για νόμο προστασίας των ζώων και περιορισμού της αδεσποτείας ή προστασίας διαφόρων ομάδων που χρησιμοποιούν ως εργαλεία τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ , ΌΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ..
    Αναρωτιόμαστε, ρητορικά επίσης ,για ποιο λόγο να σημάνει και καταγράψει κάποιος το κατοικίδιο του, αφού, ΑΝ τύχει να ελεγχθεί , δεν θα έχει καμία συνέπεια αν το κάνει εκ των υστέρων .
    Ποιον κοροϊδεύουν ;
    Γιατί το ποιους θέλετε να προστατεύσουν είναι ολοφάνερο.
    ‘Αραγε οι γνωστοί αποδέκτες αυτής της τροποποίησης δεν το θεωρούν αυτό ρατσιστικό ή τα καλά και συμφέροντα μόνο ;
    🟠ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
    Είναι απολύτως προκλητική και απαράδεκτη η προτεινόμενη τροπολογία ότι » Σε κάθε περίπτωση, οι δήμοι δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία από τροχαίο ατύχημα που προκαλείται από σημασμένο ή μη αδέσποτο ζώο συντροφιάς.».
    Αν οι Δήμοι που είναι κρατικοί οργανισμοί και επιδοτούνται και εισπράττουν φόρους κλπ απαλλάσσονται αυτής της ευθύνης τότε πολύ περισσότερο θα πρέπει να απαλλάσσεται ένας εθελοντικός και χωρίς πόρους φιλοζωικός φορέας καθώς και οι ανάδοχοι αδέσποτων ζώων. Ο διαχωρισμός αυτός είναι αντισυνταγματικός αφού το Σύνταγμα ορίζει, ότι Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    Επομένως ή θα απαλειφθεί τελείως , όπερ και το σωστό, ή θα συμπεριληφθούν στη τροπολογία οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οργανώσεις και οι ανάδοχοι άστεγων ζώων συντροφιάς.

    Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 17:51 | Πελαγία Καραπιδάκη

    Επαναφέρουμε τη ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση κ σε βάθος χρόνου στην απάλειψη του θλιβερού φαινομένου των άστεγων ζώων συντροφιάς και δη των 4.000.000.αυτών. Ήτοι την υποχρεωτική στείρωση των μη άστεγων-δεσποζόμενων ζώων με τις εξαιρέσεις που επιβάλλονται πχ ζώα εκτροφής, άρρωστα και υπερήλικα ή όσα είναι κάτω των 7 μηνών με ορίζοντα εφαρμογής της υποχρεωτικής στείρωσης τα 5 έτη και επανεξέταση.Σε κάθε περίπτωση και αν δε γίνει δεκτή η υποχρεωτική στείρωση προτείνουμε για ευνόητους λόγους η κατηγορία των κυνηγών να υπαχθεί στο άρθρο 4, παρ. 13 του νόμου 4830/21,όπως και οι κτηνοτρόφοι δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ, σήμανση, καταγραφή και εμβολιασμό και στη περίπτωση της επιλογής του DNA το ηλεκτρονικό παράβολο, αμοιβή κτηνιάτρου και έξοδα αποστολής να μην υπερβαίνουν το ποσό των 60 ευρώ, για όλους τους ιδιοκτήτες χωρίς κανένα διαχωρισμό και χωρίς την απαλλαγή των κτηνοτρόφων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες . Να μην υπάρξει παράταση επιβολής του προστίμου μετά από ένα έτος. Οι συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών απλά καταδεικνύουν ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ το ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ του νόμου αυτού, ο οποίος πρέπει να τροποποιηθεί το λιγότερο κατά το 80% προς τη κατεύθυνση της πραγματικής και αποτελεσματικής προστασίας των ζώων και της μείωσης των άστεγων.Η μη επιβολή προστίμου σε περιπτώσεις άρσης των λόγων για τους οποίους βεβαιώθηκε η παράβαση να αφορά μόνο τη στείρωση ή την λήψη DNA και ΟΧΙ τη σήμανση και καταγραφή.2. Είναι εξοργιστικό, απαράδεκτο και ενδεικτικό του ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση απο το ίδιο το κράτος να γίνει η αρχή τους τέλους στη θλιβερή εικόνα των εκατομμυρίων άστεγων ζώων, η πρόταση να ΜΗΝ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ που δεν έχει σημάνει και καταχωρήσει το κατοικίδιό του, αν αυτά γίνουν μετά τον έλεγχο του ιδιοκτήτη.
    Η σήμανση και η καταγραφή είναι πράξεις υποχρεωτικές εδώ και 22 χρόνια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτόν ,που δεν έχει βάλει τσιπ και να έχει και η καταχώρηση στη βάση δεδομένων του ΕΜΖΣ.Αναρωτιόμαστε, ρητορικά βέβαια, αν πρόκειται για νόμο προστασίας των ζώων και περιορισμού της αδεσποτείας ή προστασίας διαφόρων ομάδων που χρησιμοποιούν ως εργαλεία τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ , ΌΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ..
    Αναρωτιόμαστε, ρητορικά επίσης ,για ποιο λόγο να σημάνει και καταγράψει κάποιος το κατοικίδιο του, αφού, ΑΝ τύχει να ελεγχθεί , δεν θα έχει καμία συνέπεια αν το κάνει εκ των υστέρων .3. Είναι απολύτως προκλητική και απαράδεκτη η προτεινόμενη τροπολογία ότι » Σε κάθε περίπτωση, οι δήμοι δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία από τροχαίο ατύχημα που προκαλείται από σημασμένο ή μη αδέσποτο ζώο συντροφιάς.».
    Αν οι Δήμοι που είναι κρατικοί οργανισμοί και επιδοτούνται και εισπράττουν φόρους κλπ απαλλάσσονται αυτής της ευθύνης τότε πολύ περισσότερο θα πρέπει να απαλλάσσεται ένας εθελοντικός και χωρίς πόρους φιλοζωικός φορέας καθώς και οι ανάδοχοι αδέσποτων ζώων. Ο διαχωρισμός αυτός είναι αντισυνταγματικός αφού το Σύνταγμα ορίζει, ότι Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    Επομένως ή θα απαλειφθεί τελείως , όπερ και το σωστό, ή θα συμπεριληφθούν στη τροπολογία οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οργανώσεις και οι ανάδοχοι άστεγων ζώων συντροφιάς.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 16:25 | Δανάη Κοντοπόδη

    Η Υποχρεωτική δωρεάν στείρωση για όλες τις περιπτώσεις δυστυχώς είναι μονόδρομος εδώ που φτάσαμε. Εκατοντάδες μωρά πεταμένα εδώ και εκεί κυρίως στην επαρχία. Οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν γονατίσει. Τροποποίηση του Νόμου σύμφωνα με τις υποδείξεις της NEMESIS.

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024, 15:14 | Νότα Καλομοίρη

    Αυστηρός έλεγχος κυνηγών, εκτροφείων,έλεγχοι στις γειτονιές κ ειδικότερα στην επαρχία.
    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Στειρώσεις και περίθαλψη αδεσποτων ΣΚΥΛΟΥΣ ΓΑΤΕΣ (που δεν γινεται γιατί δεν φαίνονται) και Ιπποειδή. Δηλάδη σε όλα τα ζώα συντροφιάς.ΕΛΕΓΧΟΣ των κονδυλίων της Αυτοδιοίκησης και που ξοδεύονται. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργία φορέα που θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια για την ευζωία των αδεσπότων.
    Οι κυνηγοί δεν έχουν καμία δουλειά σε αυτή τη διαβούλευση εκτός αν σας νοιάζουν μόνο οι ψήφοι. Για να ξέρετε: οι φιλοζωοι έχουμε περισσότερη δύναμη σε ψήφους.
    Συνεργασία αρχών με εθελοντές και στήριξη τους. Εκπαίδευση και επαγγελματισμός αστυνομιας