- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – Άρθρο 40 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

  1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προσδιορίζονται η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής δήλωσης, οι τεχνικές λεπτομέρειες καταβολής των τελών του άρθρου 30 από τους υπόχρεους, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής («ψηφιακής πλατφόρμας») της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς και η απόδοσή τους μέσω αυτής στους δικαιούχους δήμους.
  2. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία για την εφαρμογή του δεύτερου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 30 .
  3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών συγκροτείται η Επιτροπή του άρθρου 38 . Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο χρόνος περάτωσης του έργου της και τα μέλη της Γραμματείας της Επιτροπής, και ρυθμίζονται θέματα που αναφέρονται στη λειτουργία, τη διοικητική μέριμνα και την υποστήριξή της, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος. Με όμοια απόφαση συστήνονται και συγκροτούνται οι υποεπιτροπές της παρ. 4 του άρθρου 38.
  4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται η αμοιβή των μελών της επιτροπής του άρθρου 38, των υποεπιτροπών και της γραμματείας αυτών ανά συνεδρίαση.